Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Pääministerin morsian ja muita pelejä

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Elämää ja eduskuntaa
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 123  Ti 20 Hel 2007, 22:38 (GMT+3)  Aihe: Pääministerin morsian ja muita pelejä Vastaa lainaamalla viestiä

Kurosen kirja luettu sitten kokonaan läpi.

Ajatuksia kosolti herättävä oli, eikä lainkaan härski.

Susan-parka vain politiikan pelinappulana ja eroavan pariskunnan välikädessä.

Merja Vanhanen jättää harmaan liittonsa, jossa mies tekee politiikkaa vuorokauden ympäri vastaten keskellä yötäkin puheluihin ja vastaanottaen tekstiviestejä.

Tuosta syystä Susankaan ei saanut nukuttua kunnolla Matin luona. Itselaukaisimella otetussa kuvassa kirjankannessa Susan näyttää todella väsyneeltä.

Mutta Matin kohdattuaan Susanin elämästä tuleekin värikkäämpää, harmaus on poissa. Herääkö silloin Merja Vanhasen mustasukkaisuus, kun hän Ilta-Sanomien 7.6. jutun jälkeen soittaa Matille ja kysyy, kuinka Susan voi väittää uusperheen lasten tulevan hyvin toimeen keskenään tavattuaan toisensa vain kerran. Onko Merjan tarkoituksena laittaa kapuloita uuden suhteen rattaisiin? Joka tapauksessa Matti vaatii Susania laatimallaan pohjalla kirjoittamaan Ilta-Sanomiin "oikaisun", että lapset ovat tavanneet toisensa vain kerran niin ettei voi sanoa, tulevatko hyvin toimeen keskenään. Aika erikoista.

Ja kuinka ollakaan, Matti jättää Susanin juuri sopivasti kahta viikkoa ennen kuin hänen entinen vaimonsa Merja Vanhanen ilmoittaa lähtevänsä Keskustan ehdokkaaksi. Mattihan tietää sen toki jo etukäteen.

Tuossakin näytetään ajatelleen enemmän poliittista peliä kuin ihmissuhteita. Matti Vanhanen ei halua ylimääräistä huomiota seurustelemalla Susanin kanssa Merja Vanhasen päädyttyä ehdokkaaksi.

Susan Kuronen uhrataan ja poliittista peliä kiillotetaan, ovathan vaalitkin juuri sopivasti tulossa.

Kirjan luettuani vahvistuu näkemys, että poliitikoista kannattaa pysyä kaukana. Sen sairaampia ihmisiä ei voi olla, epäjumalana valta ja ainoastaan valta. Ehkä poikkeuksiakin on, mutta mistä tietää että niin on. Ei kannata riskeerata elämää ja terveyttään.

Mitä sitten Matti ja Merja Vanhaseen tulee, en äänestä kumpaakaan, ja hyvin mahdollista äityneenä myös, etten heidän puoluettaankaan.

Matti ja Merja Vanhasen kannattaisi selvittää ihmissuhdesotkunsa keskenään. Väärin ängetä siihen viattomia tuolla tavoin kärsimään.


--------


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm Pe 21 Tam 2011, 0:26, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 124  Ti 20 Hel 2007, 22:48 (GMT+3)  Aihe: Valtapeliä Vastaa lainaamalla viestiä

Tähän väliin en voi olla pistämättä Antti Heikkilän osuvaa analyysiä vallasta:

Lainaus:
Ihmiskunta on tiennyt aina vallan humalluttavan vaikutuksen. Valta ja vallanhimo rakkauden lisäksi ovat olleet keskeisiä aiheita maailmankirjallisuudessa. Roomassa paraateissa orja seisoi vaunuissa sotapäällikön takana pitäen voittoseppelettä tämän pään päällä ja muistuttaen tälle jatkuvasti tämän kuolevaisuudesta. Tasavallan ajan roomalaiset tiesivät tarkkaan kuinka vaarallista vallanhimo on. Myöhemmin he kuitenkin joutuivat kokemaan vallan koko sen karmeudessaan. Demokratia kuten terveyskin on prosessi, minkä puolesta on jatkuvasti tehtävä valintoja.

Valta on kollektiivinen riippuvuus ja se on tuhoava prosessi siinä kuin juominenkin. Demokratisoituminen on vastakkainen prosessi. Se on tie kohti terveyttä siinä kuin raitistuminen. Historiaa voi tarkastella myös sairautena ja tervehtymisenä. Sairauteen kuuluu salailu, eristäytyminen ja omavoimaisuus. Terveys on avoimuutta, vuorovaikutusta ja oman rajallisuuden myöntämistä. Terveellä ja sairaalla yhteiskunnalla on samat piirteet kuin toipuvilla ja sairailla perheillä.

Diktatuurissa johtaja tai puolue on täydellisen omavoimainen. Tämäntyyppisessä yhteiskunnassa on kaikki salaista ja vapaa liikkuvuus ja vuorovaikutus ovat kiellettyjä. Ongelmat hoidetaan salaa ulkopuolisilta omassa piirissä. Kansa on myös omavoimainen. Se lentää avaruudessa ja voittaa olympialaisissa kaikki kultamitalit. Tällaisessa yhteiskunnassa julkisesti ei myönnetä ongelmien olemassaoloa ja kaikki entiset vaikeudet on jo ratkaistu.

Kekkosen aikaa voi tarkastella myös riippuvuuden kautta. Ensiksi valtaan pääsee henkilö, jolla on hyvin voimakas persoonallisuus. Ajat olivat poikkeukselliset ja valtaan pyrkineen henkilön motivaatiot saattoivat olla alun perin hyvät. Sitten voimakkaan johtajan ympärille muodostui heikkojen ihmisten piiri. He saavat voimansa johtajasta ja he ovat riippuvaisia hänestä. Piiri eristää vähitellen johtajan todellisuudesta ja hän joutuu muokattujen totuuksien verkkoon. Hän vuorostaan sairastuu valtaan koska yhteys todellisuuteen katkeaa ja päättämisestä tulee itsetarkoitus. Vallanhimoinen kuvittelee edelleenkin tekevänsä vain hyvää eikä hän ymmärrä opposition ääntä. Hänelle yleinen hyvä on sama kuin hänen ja lähipiirin hyvä. Ennen Ranskassa kuningas oli valtio, meillä presidentti oli Suomi. Lähipiiri muodostaa johtajasta myytin johon hän itsekin alkaa uskoa. Ulkopuolisilla ei sitten ole enää mitään mahdollisuutta vaikuttaa luotuun systeemiin. Kekkosen lähipiiri ei siten eronnut mitenkään kapakoiden salaseuramaisista ryyppyporukoista, jotka ovat tavattoman omavoimaisia ja joihin ulkopuolisilla ei ole asiaa. Kaikki ovat sairaalla tavalla riippuvaisia toisistaan ja ulkomaailmaa muovataan omien illuusioiden mukaan.

Kun sitten päämies sairastuu, jatkaa kehä olemassaoloaan. Johtajasta tehdään vaikka Kremlin muumio, jotta oma piiri ei särkyisi. Valtasairaus ja valtariippuvuus romahdutti moraalin. Korruptiosta, salaisista sopimuksista ja keskenään jaetuista eduista tuli ainoa tapa hoitaa yhteisiä asioita. Jokainen järjestelmään osallistuva joutui yhä syvemmälle riippuvuuksien verkkoon. Riippuvuudella on taipumus luoda uusia riippuvuuksia. Alkoholismi ja seksuaaliriippuvuus olivat hyvin yleisiä valtaeliitin parissa niin meillä kuin entisessä Neuvostoliitossa. Vähitellen koko kansa sairastuu. Kaikkien on sopeuduttava yhteen ainoaan totuuteen. Koko yhteisössä käy kuten alkoholistiperheissä; juoppo määrää tahdin. Kaikki odottavat, mitä ylhäältäpäin tehdään ja sanotaan. Alistuminen, vastuun luovuttaminen ja passiivisuus ovat tyypillisiä oireita systeemiriippuvuudesta. Salailun lisäksi sairaaseen järjestelmään kuuluu valehtelu. Kaikki mahdollinen vääristetään ja jopa sanoille annetaan uusia merkityksiä. Sanat demokratia ja rauha merkitsivät hyvin monia eri asioita. Sairaus luo oman kielen, eikä lopuksi kukaan enää tiedä mistä on kysymys.

Kun vallan lähde häviää ja johtaja kuolee, haikailee jokainen hänen peräänsä. Elämä ilman riippuvuuden lähdettä on tuskallista. Paraneminen on vielä tuskallisempaa, ja siksi kansa usein valitsee vapailla vaaleilla saman järjestelmän sekä niitä henkilöitä, jotka ilmoittavat olevansa vanhan vallan perillisiä. Puolueiden kannattajat toimivat kuten alkoholistin omaiset; he selittävät ja valehtelevat puolustaessaan alkoholistin käytöstä. Siksi meillä ovat samat henkilöt edelleen vallassa. Ei ole merkitystä sillä kuinka paljon virheitä ja väärinkäytöksiä he ovat tehneet. Vaikka henkilö olisi tuomittu rikoksista, hänet valitaan silti uudestaan eduskuntaan.

Jos mennyttä tarkasteltaisiin näin, pitäisi sen myös opettaa meitä jollain tavalla. Mikään ei ole kuitenkaan muuttunut. Sama sairastuttava mekanismi on jäljellä. --

Lainaus Antti Heikkilän kirjasta:
RIIPPUVUUS - valheiden verkko,
Tammi 1996, 3. painos
Sivut 131-134
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 125  Ti 20 Hel 2007, 23:02 (GMT+3)  Aihe: Koottuja ajatuksiani Vastaa lainaamalla viestiä

Politiikka elämäntyönä taitaa alkaa vääristää ihmisten elämänarvoja. Tulot eduskunnasta ovat kovat, lainaa on otettu paljon, elintaso on hyvä. Eihän semmoista jatkumoa voi yhtäkkiä käydä pätkäisemään tai muutoin käy köpelösti! Politiikasta alkaa tulla siis kaikki kaikessa, mikään ei voi eikä saa sitä uhmata. On ajateltava äänestäjiä, että saa jatkossakin tarpeeksi paljon ääniä. Silloin nettitreffit muuttuvat helposti kahviloihin ja Ikeaan, joissa ei olla oikeasti koskaan yhdessä käyty, ettei seurustelu vain paljastuisi ja pilaisi kaikkea.

Mikäli politiikka olisi sivutyötä ja kansanedustajien homma alemmin palkattua, tämmöisiä lieveilmiöitä ei nähtäisi.

Susan Kurosen kirjan luettuani kuin suomut olisivat tippuneet silmiltäni. "Aivan, näinhän tietenkin kaikki tapahtuu", ymmärsin.

Luultavasti pisimpään politiikassa mukana olleet valehtelevat ja muokkaavat totuutta myös eniten, heillähän on panoksena oma leipänsä ja jatkumonsa vallankäytön huipulla, josta eivät ole valmiita luopumaan.

o o o

Ajatelkaa nyt, että ihminen joka on tavannut toisen ensi kertaa netissä, valehtelee lehdistölle sujuvasti tavanneensa Susanin kanssa kauppakeskuksessa (IS 18.3.).

Se, että aikuinen ihminen pystyy laskemaan huuliltaan tuollaista luikuria kuin tyhjää vaan, puhuu karua kieltään.

Mieltäisin itseni läpimädäksi ihmiseksi, jos toimisin noin. Enkä äänestäisi todellakaan läpimätää ihmistä eduskuntaan.

Mutta piiri pieni pyörii, niin kuin Antti Heikkiläkin tiesi siteeraamassani lainauksessa vallasta.

o o o

Kyllä se taitaa olla nyt niin, että tänä vuonna Keskusta-puolueelta jää ääneni saamatta. En äänestä puoluetta, jonka pääministeri sepittää sujuvasti totuudenvastaisia tarinoita eli valehtelee siis suomeksi sanottuna.

Ehkä etsin Penan neuvojen mukaan jonkun pienen puolueen edustajan, jolla ei ole ehtinyt vielä nousta valta nuppiin.

Susan Kurosen kirjassa oli muuten koominen kohta, koskien Ilta-Sanomien juttua 27.11., jossa kirjoitetaan Susanin luulleen Vanhasta alussa Sauli Niinistöksi.

Susan kommentoi itse:
Lainaus:
Tämä juttu vain huvitti minua, pohdin kyllä olisiko Niinistö pyytänyt minua tuolla luikkimaan öisillä bussipysäkeillä, tuntuu että Niinistö olisi ajanut suoraan pihaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 126  Ke 21 Hel 2007, 2:08 (GMT+3)  Aihe: Susan Kuronen: Pääministerin morsian Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä paljon lainauksia sisältävä koosteeni Susan Kurosen kirjasta Pääministerin morsian, josta Kari Ojala toteaa alkusanoissaan sivulla seitsemän muun muassa seuraavaa:

Lainaus:
Kurosen kirja koostuu hänen tarinastaan, nauhoituksista puretusta mediatapahtumien kommentoinnista ja kustantajan jälkisanoista. Tarina kuvaa yhden ihmissuhteen naisen näkökulmasta, ja kertoo samalla paljon meitä ympäröivästä yhteiskunnasta, poliitikon paineista ja tiedotusvälineiden vallasta.Susan Kuronen kertoo itsestään näin sivulla 16:

Lainaus:
Länsimaalaisen kulttuurin arvot eivät oikein istu minuun, koska länsimaalaisella on hyvin vahva tarve omistaa, talo, kesämökki, vene, auto ja puoliso. Pitää olla hyvä ura, paljon rahaa ja mahdollisimman korkea asema. Vain tämä mittaa arvosi muiden silmissä. Ja kaikkein ikävintä tässä hullun-mylly-hyvinvointi -maailmassa on, että rehellisyys ei taidakaan periä maata.Tarinastaan Susan sanoo sivulla 17:

Lainaus:
Suomessa vallitsee mielipide- ja sananvapaus. Minullakin on oikeus kertoa tarinani. Kateus ja vihanpito voivat helposti tehdä ihmisestä katkeran, mutta minusta ei mielestäni tullut yhdeksän kuukauden kokemukseni kautta kateellista tai vihaista.

Sen sijaan minusta tuli yhtä kokemusta rikkaampi, kun tutustuin maailmaan, joka oli minulle perin vieras ja outo. Siinä maailmassa eivät päteneetkään ne elämänarvot ja asiat, joita minulle elämässä oli ehtinyt kertyä. Siinä maailmassa pätivät villit viidakon lait, joissa ihmistä käsitellään juuri niin paljon kuin hänellä on arvoa - ei ihmisyysarvoa, vaan myyntiarvoa.

Minä Susan Kuronen olin myynnissä yhdeksän kuukautta ja kymmenen päivää. Sain ilmaista mainos- ja markkinointitilaa monissa eri lehdissä - esimerkiksi väitetyille silikoneilleni, velkahelvetilleni ja ulosotoilleni.

Oikein mahtavaa, että olen saanut käyttää mediaa hyväkseni ja saanut edellä mainitut asiat koko kansan luettavaksi!Elämänasenteestaan Susan kertoo sivulla 18:

Lainaus:
Yksi lempilauseistani on "carpe diem", tartu hetkeen.

Ei tee ihmisestä itsekästä, jos hän tarttuu hetkeen, eli elää elämäänsä, sellaisena kuin se kulloinkin on.

Jos ihminen on onneton, kannattaa mennä sinne, missä on muita ihmisiä. Nosta katseesi eteenpäin, käsittele menneet asiat mielessäsi ja sydämessäsi ja paina kaasua tai ole painamatta! Valitse itse, mutta muista, että meillä on vain yksi elämä elettävänä! Ja kukaan ei ole siitä vastuussa - paitsi sinä itse. Hymyilkää, tehkää asioita, jotka tekevät teidät onnellisiksi, loukkaamatta ketään! Onni on osaamista olla sinut oman elämänsä kanssa, anteeksi antamista ja erilaisten ihmisten hyväksymistä. Ei ole muottia, johon me kaikki mahtuisimme.

Minä en välitä, mitä pahaa ihmiset minusta puhuvat. Minä ja läheiseni tietävät, miten asiat menivät ja mikä on totuus tapahtuneesta.Elämästä Susan sanoo sivuilla 18-19:

Lainaus:
Elämä on valintoja. Ihan aina ei kuitenkaan voi vaikuttaa siihen, mitä tapahtuu. Olen tunneihminen, ja me tunneihmisethän kärsimme keskimääräistä enemmän elämässä. Mutta ainakin tiedämme eläneemme!

Sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua. Tosin en käy sotaa ketään vastaan, ja rakkauskin meni pois, joten minun on aika katsoa tulevaisuuteen. Sulkematta kuitenkaan menneisyyden ovea, koska ihminen ilman menneisyyttä on ihminen ilman tulevaisuutta.Tuossa vähän pohjustusta henkilöön nimeltä Susan Kuronen. Mutta sitten varsinaiseen tarinaan:

Susan kertoo sivulla 19:

Lainaus:
Tammikuun 21. päivä vuonna 2006 oli muuttava tulevaisuuteni.

Minulta oli leikattu vaivasenluu ja olin kauhean turhautunut kotona, kun en päässyt minnekään. En saanut liikkua. Vanhempi poikani keksi ehdottaa, että laittaisin ilmoituksen nettiin seuranhakupalstalle. Hän kertoi että oli itse laittanut oman ikäistensä palstalle. Minä olin, että mitä?!!

Laitoin kuitenkin sen ilmoituksen itsekin sinne, Suomi24:n treffipalstalle. Julkisuudessa on näytetty minun kokovartalokuvani ja siihen liittyvä lyhyt esittely. Tästä ei nyt kuitenkaan ollut kyse, tuo oli samalla internet-sivustolla kyllä, mutta kuvagalleria-nimisessä osastossa. Treffi-ilmoitus on eri juttu.Sivulla 20 Susan kirjoittaa:

Lainaus:
Sain valtavasti yhteydenottoja tuohon profiiliini, niiden joukossa tuon kauaskantoisiin seurauksiin johtaneen Matti Vanhasen viestin, nimettömänä tietysti. En tietenkään tiennyt, että hän on pääministeri.Sivulla 21 hän jatkaa samasta aiheesta:

Lainaus:
Matilla ei ollut netissä kuvaa, ei nimeä, epämääräinen ikä, kaikki oli epämääräistä, eikä mitään oikeastaan kerrottu. Ihan minun ikä- ja kokotoiveitani ei Matti vastannut. Epämääräisyydestä päättelin viidessä sekunnissa, että siis naimisissa oleva mies hakee vähän naisseuraa.

Kuinka moni olikaan jo minua lähestynyt ja ehdotellut salaisia tapaamisia, "kun vaimonkin kanssa menee niin huonosti". Minua ei kiinnostanut mies, jolle olisin salainen seuralainen, jota mies tapailisi vain pelkästään silloin kun hänelle sopii. Kyllä tiettyyn ikään mennessä pelit pitää olla pelattu. Ihmisistä tulee vanhempia - ja viisaampia. Elämä itsessään antaa meille kehitysmahdollisuuksia tunneälyn alueella.

Vastasin Matille, että valitettavasti minun naimisissa olevien miesten kiintiöni on jo täynnä, että hei hei. Mielestäni Matti vastasi että hän on hyvinkin eronnut. Paljastui sitten myöhemmin että hän ei ollut vielä silloin virallisesti eronnut.

Kyllä minua kuitenkin kiinnosti mies nimimerkin takana. Kovin hän vakuutteli, että on vapaa mies. Minut vakuutti se, että hän tiesi, mitä nimimerkkini tarkoitti; seabuckthornberry, tyrnimarja. Kyseessä oli siis viisas mies, ja viisaus on aina minuun tehonnut.Ensitreffeistään Matin kanssa Susan kertoo sivulla 25:

Lainaus:
Ajoimme Oittaalle ja menimme kävelylle. Matilla oli iso huppu päässä, ettei kukaan vain tunnistaisi. Ei siellä paljon ihmisiä ollut, maanantai-iltana ja kylmänä talvi-iltana. Nauroimme, juttelimme niitä näitä, ja Mattikin rentoutui.Matin sepittämää kuuluisaa tarinaa Susan kuvaa sivuilla 28-29:

Lainaus:
Tarina Matin puolelta oli, että olemme käyneet kahvilla yhdessä, mikä ei pitänyt paikkaansa. Itse asiassa emme käyneet koskaan yhdessä kahvilla missään! Matti keksi myöhemmin tarinan, että olimme tavanneet Ikeassa.

Minulla oli aika vaikeaa alussa kun me emme olleet puhuneet selkeästi Matin kanssa siitä mikä tämä tarina on. Minun ystäväni ja lähipiiri ja kaikki muutkin halusivat tietää, missä olemme tavanneet. Minulla oli kauhea paniikki, mitä oikein sanoisin. Olin jotenkin aistinut Matista ettei hän halua nettijutun tuomista julki. Ikea-idea tuli vasta huhtikuussa, ja minä kuulostin varmasti ihan kaistapäiseltä ystävien korvissa kun en tiennyt mitä olisin oikein sanonut. He varmasti haistoivat tässä olevan jotain outoa.Pääministeri kärsi myös vähemmän normaalista työnarkomaniasta, jota kuvataan sivulla 35:

Lainaus:
-- Kun olin viikonloppuja tai öitä Matin luona, nukuin tosi huonosti. Valtakunnan ykkösmiehen puhelin piippaili ja soi yöllä, 20 tekstiviestiä saattoi tulla yön aikana.

Olin itse aivan nukkuneen rukous aamulla ja mietin miten Matti pystyy hoitamaan työtään, missä aivojen pitää toimia kuin partaveitsi koko ajan. Mielestäni ihminen tarvitsee kuitenkin keskeytymätöntä unta.

Matti vastasi puhelimeen yöllä aina. Kysyin häneltä, eikö hän voi ikinä laittaa puhelinta pois päältä.Talvisia hiihtoretkiä Matin kanssa kuvataan näin mukaviksi sivulla 37:

Lainaus:
Matti ei voinut hiihtää kanssani, etteivät ihmiset tunnistaisi, joten suurimmaksi osaksi liukastelin ladulla yksinäni. Tosin välillä Matti joutui laittamaan pitovoidetta suksiini, koska sukset eivät pitäneet yhtään. Turvamiestä ei tällaisilla lenkeillä mukana ollut.

Löysi Matti sentään yhden ladun, jota ei ollut koneilla tehty ja siellä pystyimme hiihtämään kaksin.Minkälaista oli Matin kotona, siitä Susan kertoo muun muassa seuraavaa sivuilla 46-47:

Lainaus:
En lopulta koskaan tuntenut oloani kovin mukavaksi Matin kotona. Talosta huokui, että se oli ollut Matin ja Merjan koti. Tunsin, että pienintäkään muutosta ei ollut tehty Merjan lähdön jälkeen. Ja olihan Matilla makuuhuoneessa aivan suhteemme loppuun asti laatikoita, jotka olivat menossa Merjalle! Mutta siinä ne kököttivät melkein vuoden. Lienevätkö laatikot vieläkin siellä? Matin kodista huomasi, että siellä ei ollut naista talossa.Yksistä juhlistaan Susan kertoo sivulla 48 näin:

Lainaus:
Huhtikuussa olivat myös enoni 60-vuotisjuhlat Lahden upseerikerholla. Olin innoissani, kun oli jotain juhlaa. Oli selvää, ettei Matti voisi tulla kanssani sinne. Hänhän halusi edetä "hitaasti", minkä sisällöksi sittemmin selvisi "ei edetä lainkaan". Hän halusi vain ja ainoastaan nauttia hellyyteni saloista.

Olin vanhemmillani ja lähdimme sieltä yhdessä juhliin. Olimme sopineet Matin kanssa, että hän tulee noutamaan minut sieltä. Lapseni menisivät vanhempieni luokse yöksi. Olin kovasti laittanut itseäni, en ehkä tietoisesti, mutta kuitenkin, taisin tällätä itseäni Mattia varten. Juhlat menivät mukavasti, odotin kovasti Mattia saapuvaksi.

Kun Matti ilmoitti tulostaan, menin valmiiksi ulos. Hän olisi voinut tulla reilusti minua noutamaan ja tervehtimään minulle rakkaimpia ihmisiä, mutta sen sijaan minä pujahdin juhlista kuin kuokkavieras ja riensin läheiselle parkkipaikalle, jossa minun prinssini odotti!Suhteesta ja salaretkistä Susan kertoo vielä sivulla 49:

Lainaus:
Rakastuneena en kerta kaikkiaan nähnyt mitään, mikä jälkikäteen olisi ollut kuin taululle kirjoitettuna: haloo, prinsessa, herää päiväuniltasi, ei hän sinusta puolisoa etsi. Welcome to the reality! Näin mitä näin, ja koin mitä koin. Pakko myöntää yhtä kokemusta rikkaampana, että kaduttaa ihan älyttömän paljon. Ensimmäistä kertaa elämässäni pelkäsin etten selviä enää.

Lapset ja minä vierailimme Matin luona keväällä 2006 keskimäärin kaksi-kolme kertaa viikossa. Ulkoilimme paljon. Kun esimerkiksi olin lasten kanssa viikonloppua viettämässä Matilla, niin tapanamme oli käydä kävelyllä Luukissa kahdestaan. Eihän siinä siis mitään hävettävää ole, vaan siinä, että sunnuntaiaamuna, kun ainakin puolet Suomen kansalaisista vain kääntää kylkeä, minä ja Matti talsimme jo reippaina Luukin kauniissa maisemissa. Ydin oli se, että Matti halusi mennä kävelylle ja mieluiten sellaiseen aikaan, että lenkillä ei näkyisi muita.Susania alkoi vaivata yhä enemmän nämä asiat, joita hän kuvaa sivulla 63:

Lainaus:
Eroavaisuuksistamme huolimatta rakastuin koko ajan syvemmin Mattiin ja myös hänen tunteensa minua kohtaan tuntuivat vahvoilta. Ei hän voisi tuollaista pelkästään esittää!

Kesällä aloin kysellä, tai ehkä jo toukokuusta alkaen, että miten jatkossa, aikooko hän tulla kanssani julkisuuteen ja osoittaa minun olevan oikeasti pääministerin naisystävä, enkä mikään piilorakas.

Vähän kai painostinkin Mattia, etten jaksa enää tätä epämääräistä arvailua, kun hän ei ole valmis tulemaan minuun kanssani mihinkään julkisuuteen. Kun kuitenkin media oli tietoinen että tällainen ihminen kuin Susan Kuronen on olemassa! Minua tämä oli alkanut ahdistaa erittäin paljon. "Minä olen olemassa mutta tietyllä tavalla en ole olemassa. Tietyllä tavalla sinä olet rakastumassa minuun, mutta silti et voi mennä minun kanssani minnekään. En tarvitse mitään hienoja juhlia, mutta voidaanko mennä edes kahville jonnekin, vaikka kauppatorille?"

Matti vakuutti, että hän haluaa tulla kanssani julkisuuteen ja ajattelee minua elämäänsä pysyvästi. Aloimme suunnitella sellaista yhteistä viikonloppua, jolloin tekisimme jotakin julkisesti. Olin innoissani kuin teini, joka on menossa elämänsä ensimmäisille treffeille!

Minua oli jo liian pitkään vaivannut, että emme koskaan oikeasti voineet mennä minnekään yhdessä. Aina piti ajatella, ettei vain kukaan saa tietää.Viimeisestä tapaamisestaan Matin kanssa Susan kertoo sivuilla 78-79:

Lainaus:
Kun tapasimme, Matti toisti minulle autossa saman, mistä hän oli kertonut viesteissään, ja minä ihmettelin. Nyt hän kertoo koko syksyn miettineensä, ettei voi ottaa toista ihmistä elämäänsä, ja vasta kaksi viikkoa aikaisemmin hän oli sanonut että rakastaa minua ja haluaa olla minun kanssani. En silti osannut ajatella että tämä loppuu. Uskoin että tämä menee vähän kuin elokuvissa: sinä olet loukannut minua ja minä olen loukannut sinua, mutta me rakastamme toisiamme.

Minä purin loukattuja tunteitani. Sanoin Matille etten tajua että sinä ja Merja olette ikinä eronneet. Tehän olette käytännöllisesti katsoen vieläkin naimisissa. Olisiko hyvä aloittaa vaikka siitä että te ihan rehellisesti kertoisitte lapsillenne että olette eronneet, nyt teette vain karhunpalvelusta tilanteelle? Kun nainen ja mies eroavat, kaikki väistämättä muuttuu. Selitys siitä etteivät lapset ole vielä valmiita oli minusta Matilta vain piiloutumista työn taakse, lasten taakse ja Merjan taakse.

Lisäsin löylyä: "Minulla on pidemmän aikaa ollut olo että onkohan Merja ollenkaan irtaantunut sinusta tai sinä Merjasta. Minä koen että Merja on yhä aika läsnä ja niinhän saa olla jos on pitkään oltu yhdessä, mutta sitten pitää puhua asioista niiden oikeilla nimillä."

"Minusta tuntui pahalta että hurahduin rakkauteen ja kaikkeen ja sitten toinen ei ollutkaan valmis, ei minun mielestäni siihen saa mennä yhdeksää kuukautta miettiä onko valmis vai ei. Minun mielestäni se on perusedellytys suhteen aloittamiselle."

Tiedän kyllä että sanoillani varmasti loukkasin Mattia siinä autossa. Mikä minä olen sanomaan että mitä hitsiä te ikinä erositte, tehän olette käytännöllisesti katsoen aviopari vieläkin? Mutta miksi Matin piti sekoittaa minun sydämeni ja pääni ja elämäni?Matin lähtemistä Susan kuvaa vielä sivuilla 80-81:

Lainaus:
Nousin autosta parkkipaikalle ja itkin ja itkin ja jäin vaan seisomaan siihen. En vieläkään uskonut, että hän voi jättää minut pimeälle parkkipaikalle itkemään. Kyllä Matti pysäyttää auton ja tulee sieltä ja halaa minua ainakin hetken ennen kuin lähtee pois. Mutta Matti vain lähti pois. Oli todella kylmä ja karu se loppu.

En ole Matille vihainen siitä että hän ei ollut valmis, mutta se miten hän hoiti tuon tilanteen loukkasi todella paljon. Aivan kuin hän ei olisi välittänyt minusta oikeasti yhtään, kuin olisin ollut tyhjänpäivänen asia hänen elämässään.

Olisin odottanut että Matti olisi pystynyt siinä eron hetkellä kommunikoimaan, koska minäkin siinä itkin ja kysyin eikö häntä yhtään itketä, minua itkettää ihan hirveästi kun tiedän etten ikinä saa halia sinua ja pitää kädestä ja katsoa sinua silmiin, Matti minä rakastan sinua, minua surettaa etten pääse ikinä sinun lähellesi, eikö sinulle tule yhtään sellainen olo että jäät kaipaamaan sitä... Matti totesi tähänkin purkaukseen vain, ettei hän sitä vielä tajua, että menee varmaan kuukausi ennen kuin hän tajuaa.

Jos toinen on todella rakastunut ja toinen haluaa erota, minun mielestäni sillä joka jättää on enemmän vastuuta toisesta ihmisestä ja tilanteen hoitamisesta loppuun asti,varsinkin jos jättäjä on pohtinut asiaa pidemmän aikaa ja toiselle kaikki tulee täytenä yllätyksenä. Olisin todellakin toivonut sitä tyhjentävää keskustelua mitä ei käyty, olisin halunnut jonkun konkreettisen syyn enkä sitä ikuista että lapset eivät ole valmiita.

No, Matti myönsi, ettei ole valmis ottamaan pysyvästi ketään elämäänsä, mutta olisin halunnut kuulla jonkun anteeksipyynnön, anteeksi kun olen vienyt sinun aikaasi! Olin sentään kertonut alusta alkaen että minun elämäntilanteeni oli sellainen että se salli ihan mitä vain, saatoin ihastua ja rakastua ja olla toisen kanssa lopun elämääni.

Eron hetkellä tunsin pettymystä, haikeutta ja epätoivoa, luultavasti emme koskaan näkisi: älä jätä Matti minua, jutellaan vielä, selvitellään asiat, ehkä et kuitenkaan luopuisi siitä mitä on ollut... Myöhemmin ajateltuna olisi mahdotonta ottaa Mattia takaisin. Matti on uraihminen ja hän valitsi uran. Mutta kyllä minä vieläkin rakastan Mattia, ei tunne ole mennyt kaiken pettymyksen ja loukatun olon jälkeenkään, eivät tunteet katoa hetkessä.

Ja taas mietin kuinka Matti saattoi pitkin syksyä miettiä eroa ja kuitenkin katsoa minua silmiin, tykätä minusta ja laulaa hyvää syntymäpäivää, kuinka hän saattoi tehdä nuo kaikki asiat, tulee todella halpa olo.

Jos antaisin kokonaisarvosanan koko suhteesta, alku ja loppu syövät kyllä toisensa: alku oli ihana ja huumaava ja loppu oli selkäpiitä karmiva. Ei siitä kyllä kauhean hyvää kouluarvosanaa saisi.Edellä Susanin osuudesta tärkeimpinä pitämiäni poimintoja. Lehdistön ja median pyöritykseen en puutu, senhän olemme eläneet lööpeissä läpi ja tiedämme, mitä se on. Valtapeli olisi tuskin mitään ilman mediaa. Mediakin käyttää aikamoista valtaa, Susanin kirjassa siihen oikein samastuu ja kauhistuu. Mutta lukemalla kirjan itse läpi Kari Ojalan jälkikommentteineen päivineen asioista voi muodostaa paremman kokonaiskuvan.

Lainaukset
Susan Kurosen kirjasta
Pääministerin morsian
Etukeno 2007
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 139  La 24 Hel 2007, 3:23 (GMT+3)  Aihe: Uuniperuna ja sohvaperuna Vastaa lainaamalla viestiä

Viime kerralla käydessäni ulkona syömässä kannoin tarjottimen pöytään ja jäin odottamaan ruokaa. Tarjottimella oli aterimet käärittynä ruokaliinaan, numerolappu ja tuopillinen olutta, jota ryystin ruokaa odottaessani.

Lähipöydästä tunsin niskaani porautuvan jonkun katseen, kuin paheksuvasti. Itsekseni ihmettelin, kuinka kellään on mitään paheksumista siinä, että istun pöydän ääressä odottamassa ruokaani. Katsoin sivummalle ja huomasin muslimipariskunnan ruokailevan siellä. Naisella oli kiedottu tiukasti valkoinen huivi päänsä ympärille ja juuri hän oli mulkaissut minua vihaisesti. Mutta en edelleenkään käsittänyt, miksi hän oli katsonut minua paheksuvasti.

Vasta vähän ajan kuluttua sen keksin, minulla oli oluttuoppi edessäni! Muslimit eivät juo alkoholia eivätkä sallisi sitä muillekaan. Kyseinen pariskunta näytti juovan limua. - Huh, ajattelin itsekseni. - Mitähän tapahtuisi, jos nuo lisääntyisivät ja täyttäisivät maan niin, että pääsisivät päättämään alkoholin käytöstäkin. Islamistisessa Suomessa ei juotaisi alkoholia raipan ja hengenmenetyksen pelossa liraustakaan.

Vaan olisiko se oikein? Onko tuommoinen ahdasmielisyys oikein? En ole rasisti, mutta en pidä siitäkään, että maahanmuuttajat tulevat määräilemään, mitä me suomalaiset saamme omassa maassamme tehdä.

Jätin hirveät kauhukuvani sikseen, uuniperunani saapuivat ja viereisen pöydän pariskunta häipyi jossain vaiheessa.

Uuniperunaa syödessäni ajatukseni kohdistuivat Vanhaseen. En ollut koskaan ihmeemmin pitänyt hänestä, en myöskään ihmeemmin vihannut, koska en yleensäkään vihaa ketään. En itse asiassa ymmärrä näitä "minä en siedä sitä ja sitä henkilöä" -tyyppejä. Miten he voivat julistaa tuollaista, eikö toisillakin ole oikeus olla sellaisia kuin ovat, koska he itsekin ovat sellaisia kuin ovat? Aika paljon on kestämistä noissakin tyypeissä, jotka eivät siedä mitään.

Itse asiassa meillä on Vanhasen kanssa samanlainen ruokamaku, sillä minäkin tykkään uuniperunoista. Oikein todenteolla löysin ne vasta vuosi pari sitten.

Mutta siihen se sitten tyssääkin. Päinvastoin kuin Vanhanen minä tykkään sipulista ja valkosipulista, kaikista vahvoista mausteista. Myöskin pitsaan kuuluu tomaattipyree ja juusto ehdottomasti, vaikka haisisi toisten mielestä kuinka pahalle tahansa. Ei kai nyt kulinaristista nautintoa voi kieltää itseltään sen takia, että haisee jonkun mielestä pahalle.

Kyllä Susku lähti miellyttämisessään väärälle linjalle alusta lähtien. Miellyttäessään ainoastaan ja vain toista oma minuus ja persoona kaventuu. Vähitellen toinen määrää sanoistasikin suussasi niin kuin Vanhanen näyttää yrittäneen määrätä.

Hälytyskellojen pitäisi soida juuri tuolloin, kun huomaa oman elämänalueensa kaventuvan. Mutta mitä tekevätkään naiset? Miellyttävät yhä enemmän ja haisevat yhä vähemmän. Mahtaa olla sellaisessa lasihäkissä kivaa.

Jostain syystä mies antaa ymmärtää, että puhumisessa on jotain pahaa ja nainen typistyy yhä pienempään tilaan. Kenellekään ei saa kertoa mitään. Tila kaventuu yhä enemmän, on ahdasta hengittääkin. Toinen kontrolloi kaikkea. Ja jos teet väärin, tulee rangaistus. Ei pusua tai jotain muuta.

Kirjassaan Virtahepo olohuoneessa Tommy Hellsten osoittaa tuon kuvion vahingollisuuden. Virtahepo sanoo: "Älä puhu, älä kuule, älä tunne!" Elämää suuremman ilmiön lähellä on puhuminen, kuuleminen ja tunteminen kiellettyä. Pitää ajatella vain virtahepoa itseään, joka voi olla milloin alkoholismia, riippuvuutta vallasta tai muuta vastaavaa.

Elämää suurempi ilmiö on niin mahtava, että sitä varten on jopa valehdeltava, kuten Antti Heikkilä kirjassaan Riippuvuus - valheiden verkko osoittaa. Ilmiön takia on valehdeltava, koska vain tuo ilmiö on tärkeä, eivät ihmiset, jotka ilmiöstä joutuvat kärsimään! Esimerkiksi politiikka ja ääntenkalastelu on juuri sellainen ilmiö.

- Kas vain molemmat uuniperunani ovat loppu ja pihvikin tuli syödyksi. Olutta vielä ajatellessani siemailen. Nousen ylös tuolistani ja haaveilen siitä, että raskaan päivän päätteeksi pääsisin sohvaperunaksi. Mutta koska sängyssä makaaminen on mukavampaa, pujahdan kotiin päästyäni sinne ja nousen vasta levättyäni ylös.

Sanana tykkään kyllä sohvaperunasta, mutta uuniperuna valkosipulivoin kanssa maistuu paremmalta ;)

----------
Korjattu kirjoitusvirhe.


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm La 17 Mar 2007, 2:37, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 173  Pe 02 Maa 2007, 18:14 (GMT+3)  Aihe: Ensimmäinen tai viimeinen Vastaa lainaamalla viestiä

Harmaa liitto on se, josta lähdetään.

Jos ajatellaan värejä, harmaa ei ole oikein mitään. Se on neutraali, siitä puuttuvat kaikki tunneskaalat.

Kun sait elämääsi harmauden, sait todennäköisesti tylsyyden. Arki ilman huippukohtia ja elämyksiä on latteaa, samaa jatkumoa aamusta iltaan.

Onneksi tilanne ei kuitenkaan ole toivoton, aina voit tehdä jotain, piristää pienillä iloilla päivääsi. Mutta mikäli liittosi on harmaa, joudut todennäköisesti tekemään tuon yksin etkä pystyne jakamaan kumppanisi kanssa kaikkea. Ehkä sinulla on kuitenkin ystäviä, joiden kanssa voit kohottaa arkeasi.

Mikäli kumppanisi on mustasukkaista sorttia eikä salli sinulle iloja, olet häkissä kuin pieni lintu. Liittosi on kalsea ja harmaanpuhuva häkki.

Suomessa avioliiton häkkivankilat ovat yleisiä. Toiset menettävät jopa henkensä yrittäessään vapautua niistä, toiset pääsevät vähemmällä.

Onnellisia ihmisiä ei taida olla paljon, mutta jos heitä onkin, heitä löytyy todennäköisesti enemmän vanhemmista kuin nuorista ihmisistä. Iän ja kokemusten myötä on aina mahdollisuus henkiseen kasvuun, korjata kurssin suuntaa.

o o o

Jos puhutaan avioliitosta tai ihmissuhteesta, sen entiseksi tekemiseen löytyy monia erilaisia keinoja, joiden keksimisessä vain mielikuvitus on esteenä.

Kaikkein järisyttävin ja yleisin keino on kumppanin ja läheisten sijoittaminen arvoasteikossaan pohjasakkaan, sinne aivan viimeisten joukkoon asteikolle 0.

Kun kumppanisi tai läheisesi soittaa, annat hänen odotella hoidellessasi kaikki tärkeämmät eli muut asiat ensin. Vasta kun olet hoidellut ne kaikki muut tärkeämmät asiat, soittelet puolen vuorokauden kuluttua tai vasta seuraavana päivänä kysyäksesi, mikä semmoinen asia olikaan, jolla piti vaivata. Nimenomaan käytät tuota sanaa "vaivata" tai osoitat äänensävyllä, ettei sinulle pitäisi soitella.

Sinua ei haittaa, että puheluasi odotellessaan lähimmäisesi olisi todella tarvinnut huolenpitoasi tai että hän kärsi yksinäisyydestä. Jos hän oli lapsesi, hänellä oli kenties hätä, jota sinä vanhempana et ollut helpottamassa. Kumppanisi tai äitisi tai muu läheisesi on voinut satuttaa itsensä tai joutua sairaalaan, mutta sinä et tietenkään ollut paikalla, koska sinulla oli tärkeämpääkin tehtävää.

Iltamyöhään kotiin kömmittyäsi ja saatuasi kaikki tärkeämmät tehtävät hoidettua ihmettelet, miksei lähellesi tule ketään. Et hoksaa esittää kysymystä, olitko itsekään kenenkään lähellä, välititkö itsekään kenestäkään. Sen sijaan mouruat rakkautta ja lämpöä - sehän on oikeutesi niin kuin itsekkyytesikin - mutta syytät ja soimaat, kun et näytä sormia napsauttamalla mitään saavankaan.

Koti onkin sinulle paikka, jossa lataat enemmänkin vain omia akkujasi toisten kustannuksella. Sinun oikeutesi on levätä, muut rehkikööt ja tehkööt kotityöt. Ja jos jotain kotiaskaretta teet, valitset itse, mikä sinulle sopii, muille jääkööt loput ja kaikkein ikävimmät kotityöt kuten vessanpöntön pesu ja sellaiset.

Aina olet kuitenkin työhön liittyvissä asioissa valmis käytettäväksi, olkoon vuorokauden aika mikä tahansa. Kännykkä saa piipata vaikka useita kymmeniä tekstiviestejä ja puhelin piristä öisin samalla äänellä kuin päivällä - et voi millään säätää viestejä äänettömiksi tai tuskin kuuluviksi etkä puhelimen ääntäkään sellaiseksi, että se herättäisi vasta pitkään soidessa silloin kun jollakulla on oikeasti hätä.

Ei toki noin, koska olet niin supertärkeä ihminen verrattuna toisiin, ettei noiden toisten lepo ja unikaan merkitse sinulle mitään. Vain sinä olet hypertärkeä ja toisten on syytä nähdä se.

Itse asiassa alat perheen sisällä yhä enemmän sanella tahdin, minkä mukaan eletään. Jos et pidä sipulista tai valkosipulista, niitä eivät muutkaan saa lähelläsi syödä. Ateriat valmistetaan juuri sinun mieltymystesi mukaan, eli jos et tykkää tomaattipyreestä, juustosta tai muista raaka-aineista, niitä ei ruokiin ängetä. Jos olet absolutisti, muut älkööt hekään lähelläsi juoko. Ja koska et juo, sinun täytyy tietenkin olla juuri se tiukkapipo, joka ei voi juhlistaa hetkeä millään muullakaan tavalla.

Romantiikka todellakin karkaa läheltäsi ja tilalla on kaiken kattava harmaus.

o o o

Jotain et nyt kyllä käsittänyt. Sinä itse olet harmaus. Sinä itse olet laiminlyönyt ihmissuhteitasi.

Tilanne ei kuitenkaan ole toivoton, voit milloin tahansa alkaa tehdä toisin. Seuraavan kerran kun läheisesi soittaa, vastaa puhelimeen välittömästi tai soita heti takaisin saatuasi siihen tilaisuuden. Älä anna toisen odottaa. Käyttäytymisesi puhuu lähimmäisillesi korutonta kieltä: ovatko he arvokkaita vai eivät.

Tehdessäsi pientä inventaaria ja katsoessasi ympärillesi huomaat menestyvien ihmisten takaa löytyvän aina perheen ja että siitä perheestä myöskin välitetään. Nämä ihmiset pitävät huolta omistaan ja omat pitävät huolta heistä. Heidän elämänsä ei ole harmaata, vaan värikästä ja onnellista. Kaikki alkaa todellakin siitä, että rakastat lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.

Kääntäessäsi lähimmäisellesi ensimmäisen kerran selän se voi ollakin jo viimeinen kerta tai jos hän on sitkeää tyyppiä, saatat tehdä sitä kerta toisensa perään vuosikausia, kunnes liittosi on kuollut. Rakkauteen kun pätee sellainenkin yksinkertainen totuus kuin että antaessaan saa.

Monet hyvät elämänohjeet ovatkin aivan liian yksinkertaisia ollakseen totta. Totta ne silti ovat. Testaa vaikkapa ja huomaat eron. Kuka olikaan taas ensimmäisellä ja viimeisellä sijalla elämässäsi?


______


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm La 28 Huh 2007, 23:26, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 305  Ma 26 Maa 2007, 13:24 (GMT+3)  Aihe: Oksettavaa poliittista peliä Vastaa lainaamalla viestiä

Ennen vaaleja tuli hirveä kohu siitä, kun Kokoomuksen Eija-Riitta Korhola arvioi Vanhasen ja Forsiuksen julkistavan suhteensa vasta vaalien jälkeen.

Korholaa syytettiin ties mistä. Totuus oli kuitenkin toinen. Kun Vanhanen piteli viime perjantai-iltana käsiään Forsiuksen vyötäröllä, kaikkihan tietävät mistä on kyse. Ei ainakaan puoluetoimistojen jutuista.

Eija-Riitta Korhola tiesi kyllä, mistä puhui. Ennen vaaleja suhteen julkistaminen olisi tietenkin ollut haitallista. Matti Vanhasen äänisaalis olisi voinut hyvinkin köyhtyä niin kuin Merikukka Forsiuksenkin.

Oksettavaa peliä totta tosiaankin. Vain äänet ja pimittäminen merkitsevät, totuudesta ei ole paskaakaan väliä.

Jos en tietäisi, että Niinistö sai yli 60 000 ääntä verrattuna Vanhasen vaivaiseen 20 000:een, voisin tosi huonosti. Rehtiä porukkaa Suomessa on sentään onneksi noin paljon enemmän kuin valehtelijoita.

Kärsin kyllä aina nähdessäni Vanhasen naamaa televisiossa tai muualla. Harvoin kukaan on herättänyt minussa niin paljon inhotuksen tunteita kuin hän. Äänestin sentään monta vuotta Keskustaa, jonka nykyinen johtohahmo on ainoastaan vastenmielinen: mies, jonka elämässä kaikki pelit, mukaan luettuna ihmissuhteet, palvelevat pelkästään politiikkaa.

o o o

Merja Vanhanen jäi tuossa pelissä rannalle ruikuttamaan. Kabinetteihin hän ei päässyt.

Jossain lehden haastattelussa Merja Vanhanen ehdotti kahden vuoden harkitsemisaikaa eroaville pariskunnille.

Matti Vanhanen ei sellaista aikaa tarvinnut. Hänellä on pitänyt kiirettä lentää kukasta kukkaan - ja sehän se olikin se lasten etu, josta Vanhanen on kantanut niin kovasti huolta.Lähteitä:

Korholan nettipäiväkirjasta:
http://www.korhola.com/html/index.php?id=1798
http://www.korhola.com/html/index.php?id=1801&limit=z

Vanhasen ja Forsiuksen suhteesta:
http://www.hs.fi/viihde/artikkeli/Vanhasen+ja+Forsiuksen+illanvietosta+kohu/1135226112407
http://www.iltalehti.fi/viihde/200703255906372_vi.shtml

Merja Vanhasen ajatuksista:
http://www.iltalehti.fi/viihde/200703075831664_vi.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 311  Ti 27 Maa 2007, 11:22 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoitin tämän jo eilen, mutta julkaistakoon nyt tässäkin:


Lainaus:

NAISET JA UUNIPERUNA


Olipa kerran Tylsyys, joka sanoi: "Mitä maksat siitä, että olen tylsä?"

Toinen sanoi: "En mitään, mutta sinunhan siitä pitäisi pulittaa!"

Siihen Tylsä loihimaan, ettei maksa mitään, mutta haluaa parikymmentätuhatta ääntä.

"Mitä varten?" toinen kysyi.

"Sitä varten tietty, että olen politiikassa mukana ja näin siellä mennään", Tylsyys sanoi.

"Eikä kommentoida mitään?" toinen ihmetteli.

"Ei niin maan perusteellisen mitään - mutta jos tarvitaan, sepitetään juttua."

"Eli valehdellaan?" toinen kummasteli.

"Et nyt oikein tajua. Politiikassa kaikki on suhteellista, totuuskin", Tylsyys sanoi.Miettimistauon jälkeen:


"Mites sitten niiden uuniperunoiden kanssa on, onks ne totta?"

"Mitkä uuniperunat missä?" Tylsyys ihmetteli.

"No se että tykkäät uuniperunoista?" toinen selitti.

"Oikeastaan se oli vertaus sille, että kaiken täytyy olla mieleni mukaista, ruoankin", Tylsyys vastasi.

"Naistenkin? Täytyykö niidenkin olla kuin uuniperunoita?"

"Tietty", Tylsyys sanoi, "enhän mä muuten voisi niistä nauttia. Hih, vertaus uuniperunaan on oikein hyvä!"

"Meni sitten Merjasta maku jo alkuunsa?"

"Meni, meni", Tylsyys vastasi. "Se alkoi syödä sipulia ja pitsaa sellaisenaan enkä mä voinut sietää sitä hajua."

"Entä Susku? Mites hällä ne perunat?" toinen kysyi.

"Joo joo, mutta ku se söi joskus myös juustoa ja haisi, otti paukunkin silloin tällöin", Tylsyys harmitteli.

"Entäs uus Kukkanen? Mites hänen perunat?"

"No, sil viissiin, ettei Kukkanen muuta voi nyt syödäkään kuin uuniperunoita. Ja kaikki on luomua", Tylsyys sanoi

"Luomua, luomua… Mut eiks noi lehmätkin päästä pelloille luomua ja se haisee niin, että nenää täytyy pidellä", manasi toinen. "Joku juttu tässä kyllä mättää ja mää epäilen kuules, että sää ite haiset. Mitäs olet tänään syänyt?"

"En mää muut kuin sanani. Ihmissii oon kehottanut tekemään lapssii niin vallan mahottomasti, mut jekkuu sekin. En mää lapsist niin kauheast piittaa, mut jos noit uuniperunoita vain piisaa (katsoo kieroon naisiin päin) niin hyvä on, ihan mahottoman hyvä Suomen tulevaisuutta ajatellen."

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 327  Pe 30 Maa 2007, 15:13 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Susan Kuronen muuttuu Ruususeksi
30.3.2007 10:47

Pääministerin morsian -kirjallaan itsensä lopullisesti Suomen julkkiskaartiin nostanut Susan Kuronen, 36, muuttaa sukunimensä Ruususeksi.

Uusi sukunimi on peräisin isoäidin äidiltä, jonka tyttönimi Ruusunen oli.

Kuronen kertoo nimenvaihdoksesta tuoreessa 7 Päivää -lehdessä. Nimenvaihdos ei kuitenkaan vielä ole voimassa.

Lehti kertoo myös Susanin haaveista muuttaa uuteen kotiin.

Haaveilun kohde on paritalo Espoon Järvenperässä.

- Uudet tuulet puhaltavat. Järjestelen nyt elämääni yksinhuoltajana, Kuronen sanoo Seiskassa.

Hän palaa vielä kirjaansa ja sanoo, ettei sillä ollut tarkoitus loukata Matti Vanhasta.

IL

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/viihde/200703305925866_vi.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 363  To 05 Huh 2007, 19:29 (GMT+3)  Aihe: "UUNIPERUNA EI ENÄÄ MAISTU" Vastaa lainaamalla viestiä

Otsikkona lainaus Oho!-lehdestä, jossa Susanin haastattelu ja kommentteja hänen tunnoistaan.

Tapaamista Matti Vanhasen kanssa Susan katuu:
Lainaus:
- Olen yrittänyt olla ajattelematta koko ihmistä, mutta takana on niin tunkkainen talvi, että on vaikea katsoa tulevaisuuteen. Parempaan päin mennään kuitenkin joka päivä. Iloisuus ja huumori auttavat, ne ovat minun voimavarani. Nyt elämä alkaa jo maistua mansikalta, ja taakka hartioiltani on poissa. Hymyilen joka aamu, kun herään - ja illalla, kun menen nukkumaan, Susan iloitsee.

- Mutta kyllä minä kadun sitä päivää, kun tapasin Matti Vanhasen. Sen jälkeen on tapahtunut niin paljon ikävää minulle ja läheisilleni. Ennen olin yksityishenkilö ja minulla oli kiva elämä. Suhde Mattiin ei ollut tämän kaiken arvoinen.


Pääministerin morsian -kirjan lukeneet muistavat myös Matin selitykset Susanille siitä, ettei hän voinut ottaa toista ihmistä elämäänsä. Matti todennäköisesti valehteli siinä yhtä sujuvasti kuin aiemmin medialle ja koko Suomen kansalle tapaamisista Ikeassa ja kahvilla käymisestä.

Näin Oho!-lehdessä:
Lainaus:
Viimeisin järkytys Susanille oli saada lukea lehdestä Vanhasen ja Merikukka Forsiuksen suhteesta. Siitä hänellä on omat epäilyksensä.
- Kyllä se pani miettimään, että tämä taisikin olla se syy ja seuraus, miksi hän minut jätti, Susan uskoo.

Vaikka Susan uskoo, että Matin ihastus Merikukkaan sai alkunsa jo heidän suhteensa aikana, ei Susan huomannut heidän olleen Matin ja hänen suhteensa aikana sen kummemmin tekemisissä. Pariskunnan julkinen esiintyminen nummelalaisissa ravintoloissakin on hänen nähdäkseen ihan selvää pässin lihaa.
- Pakko sen on ollut olla suunniteltu juttu. Yhdeksän kuukauden seurustelun aikana minä en saanut häntä edes kupilliselle kahvia. Aika räikeää toimintaa, Susan soimaa.


Susan on pohtinut monia asioita ja ottanut jo etäisyyttäkin menneeseen:
Lainaus:
UUNIPERUNA EI ENÄÄ MAISTU

Jälkeenpäin ajateltuna Susan on sitä mieltä, etteivät hän ja Matti edes sopineet oikeastaan yhteen.
- Ikäeromme oli aika suuri ja meillä oli eri elämänkokemus. Toisaalta Merikukkahan on vielä nuorempi kuin minä. Itse olen myös tällainen iloinen ja räväkkä ihminen, joten minulle sopisi paremmin vähän Mattia menevämpi mies.

Matti Vanhasen lempiruoka, uuniperuna ja pihvi, eivät ole Kurosen perheessä liiemmin viime syksyn jälkeen olleet ruokalistalla.
- Yksi viikonloppu teimme niitä lasten kanssa. Lapsetkin jo sanoivat, että ei enää tätä. Oma perunakiintiönikin on varmaan täynnä koko loppuiäksi, Susan nauraa.


Susan tuntee myös ihmisten antipatiat nahoissaan ja käyttää itsestään nimitystä "valtakunnan vihollinen":
Lainaus:
Vaikka Susan on leimattu laskelmoivaksi pyrkyriksi ja on yksi Suomen parjatuimmista ihmisistä, hän yrittää urheasti pitää myönteistä mieltä yllä.
- Olen itsekin käyttänyt vitsinä itsestäni nimitystä valtakunnan vihollinen. Yleensä yritän asettua ikävien asioiden yläpuolelle, mutta on tämä saanut jo vähän liian suuret mittasuhteet.

Susanille itselleen tullut suora palaute on ollut enemmän myönteistä kuin kielteistä, mutta kyllä hän tunnustaa tuntevansa ihmisten antipatiat nahoissaan.
- En esimerkiksi käy ravintoloissa, sillä ihmisillä on kova tarve tulla avautumaan minulle kolmen promillen humalassa.


Julkisuudesta Susanilla on monia järkeviä mielipiteitä:
Lainaus:
Julkisuutta pääministerin ex-morsian ei enää pelkää, eikä hän ole tehnyt sitä ajatellen mitään suunnitelmia.
- En mitenkään kärky julkisuuteen. Jotain projektia julkisuudessa voisi ollakin, jos olisin itse ollut aktiivinen, mutta olen ollut nyt aika passiivinen sen suhteen.

Mediakoulutuksen kantapään kautta käynyttä Susania naurattaa, kun hän nyt kuuntelee nuoria julkisuuteen pyrkiviä ihmisiä.
- Joku tavallinen ihminen varmaan ajattelee, että julkisuus on jotain glamoröösiä ja mahtavaa, mutta siinä on se toinenkin puoli. Sen olen ainakin oppinut, etten arvostele ketään pelkän julkisuuskuvan perusteella.


Lainaukset Oho!-lehdestä nro 14-15/2007, josta voi lukea enemmän.

Enpä totisesti kadehdi Susanin kohtaloa poliittisen pelurin uhrina. Eikä pidä uskoa kaikkea mitä sanotaan ja julkisuudessa näytetään, sehän voi olla myös pelkkää satua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 487  Pe 04 Tou 2007, 13:06 (GMT+3)  Aihe: Haastattelu Hymyssä Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Suhde pääministeriin teki yksinhuoltajaäiti Susan Kurosesta maan seuratuimman lööppikuningattaren. Hymy näyttää nyt, millainen kaunotar sai Vanhasen uuniperunan kuumaksi!

Miten tapasit Matti Vanhasen?
- Matti otti minuun yhteyttä netti-ilmoitukseni perusteella. Ensin hän esiintyi nimettömänä, mutta paljasti sitten henkilöllisyytensä. Ensin luulin, että joku pilailee kustannuksellani. Uskoin vasta, kun ensimmäisen kerran tapasin hänet.

Rakastitko Mattia oikeasti vai olitko vain viehtynyt hänen asemaansa?
- Kyllä sydän liikahti ja sukat pyörivät jaloissa. Olin aivan eri sfääreissä!

Mitkä olivat mielestäsi Matin huonoimpia puolia ihmisenä?
- Mielestäni hän ei uskalla elää. Ehkä hän ei ollut vielä sinut menneen kanssa. Huonona piirteenä ihmissuhdetta ajatellen pidän myös urakeskeisyyttä.

Entä hänen parhaita puoliaan?
- Hän on valtavan kiltti kaikille.

Riitelittekö koskaan?
- Hänen kanssaan on mahdotonta riidellä.

Olitko Matille vain kesäkissa?
- Suhde kesti useamman vuodenajan kuin pelkän kesän, mutta koin olevani pelkkä sängyn lämmittäjä.

Matin julkisuuskuva on vähän kuivakka. Millainen rakastaja hän oli?
- Miten tämän nyt sanoisi... Jos toinen kuuntelee klassista ja toinen haluaa rokata, siitä ei oikein tule mitään... Monessa asiassa hän oli vähän tylsä.

Miten jättäminen tapahtui?
- Hän kuulemma hermostui Anna-lehden haastattelusta, jossa kerroin rakastavani Mattia. Sen jälkeen hän laittoi minulle tekstiviestin, jossa ilmoitti erosta. Tunsin itseni täydellisen hölmöksi, kun samaan aikaan toisessa lehdessä julistetaan eroamme ja toisessa kerron rakkaudestani Mattia kohtaan. Olen aivan varma, että hänellä oli aivan muu syy suhteen lopettamiseen. Hänen mielenkiintonsa oli jo muualla.

Miten koit hylkäämisen?
- Romahdin täysin. Jouduin syömään nukahtamislääkkeitä pitkään, koska illalla kaikki tuntui aina pahemmalta. Koin myös suunnatonta häpeää ja nöyryytetyksi tulemista. Viime vuoden loppu on kokonaisuudessaan minulle yksi musta aukko.

Onko Matti ollut sinuun yhteydessä julkaisemasi kirjan puitteissa?
- Ei ole. Eron jälkeen yritin olla häneen yhteydessä. Halusin häneltä apua ja tukea. Kerroin, että olen terapian tarpeessa ja etten selviä siitä yksin. Häneltä ei sympatiaa herunut paria tylyä tekstiviestiä enempää. Enää en välitä olla yhteydessä. Tunteeni häntä kohtaan ovat hyvin neutraalit.

Tunnetko mustasukkaisuutta Merikukka Forsiusta kohtaan jota väitetään Matin nykyiseksi naisystäväksi?
- En tunne. Merikukka on todennäköisesti näyttelykelpoisempi kuin minä, kun hänen kanssaan on mukava käydä jopa karaokea laulamassa. Minun kanssani Matti ei voinut lähteä edes kahville.

Missä vaiheessa Matin kirjasta tekemä tutkintapyyntö on?
- Mattihan kertoo joka paikassa, ettei hän vedä tähän minua mukaan, vain kustantajan. Olen kuitenkin ollut kuulusteluissa rikoksesta epäiltynä. Ydinasia on, että kirjassa kerrotaan, että me saunoimme ja rakastelimme. Asia on edelleen kesken.

Mitä nyt ajattelet miehistä?
- Viime marraskuisen pettymyksen jälkeen olin niin loukattu ja rikki, että olin katkeroitua kaikille miehille. Yritin rakentaa ympärilleni sellaisen panssarin, ettei minua mikään koskettaisi. Se tunne, kun sydän revitään rinnasta ulos pieniksi pirstaleiksi, on niin hirveä, ettei sitä haluaisi koskaan kokea uudelleen. Aika kuitenkin tekee tehtävänsä ja tuska laimenee. Täytyy vain koota palaset ja jatkaa eteenpäin. Eiväthän asiat koskaan täysin unohdu, mutta niiden kanssa oppii elämään.
- Tietenkin välillä tulee edelleen surullisia hetkiä, mutta koko ajan harvemmin. Matista toipuminen on ehkä työläämpää sen takia, että hänen kuvansa näkee päivittäin lehdessä tai televisiossa. Ei minusta kuitenkaan miesvihaajaa tullut.

Mikä on ollut elämäsi kovin kolaus?
- Kovimmat kolaukset ovat varmasti tämän julkisuuden mukanaan tuomia. Minut repäistiin tähän myllyyn niin nopeasti aivan tavallisesta elämästä, etten osannut varautua. Minulla ei ollut ketään, jolta olisin voinut kysyä neuvoa. Olen luottanut vääriin ihmisiin ja saanut välillä lukea lehdistä paljon sellaista, mikä ei ollut julkisuuteen tarkoitettu.

Millainen olisi unelmapäiväsi?
- Tämän rumban jälkeen toiveeni olisi saada yksi päivä vain itselle. Sellainen hemmottelupäivä. Tällä hetkellä ainoa paikka, missä voin olla aivan rauhassa ja yksin, on kodin vessa. Minulla ei ole omaa makuuhuonetta, mihin voisin sulkeutua. Vessassakaan ei hiljaisuus ole kovin täydellistä, kun pesukone linkoaa vieressä.

Miksi päätit muuttaa nimesi Ruususeksi? Tunnetko itsesi prinsessaksi?
- Kyllä tunnen! Minua pitää ehdottomasti sen jälkeen kutsua "Prinsessa Ruususeksi". Ei vaiskaan! Minulle on jäänyt käyttöön poikani isän sukunimi ja olen jo kauan ajatellut ottaa takaisin tyttönimeni. Sitten aloin tutkia meidän sukupuutamme ja huomasin että isoäidin äidin tyttönimi oli Ruusunen.

Mitä kirjarumbassa todella tapahtui? Oliko kirja "Pääministerin morsian" sinun ajatuksesi?
- Kustantaja otti minuun yhteyttä ja ehdotti kirjan kirjoittamista. Jos olisin ollut normaalissa mielentilassa, kirjaa ei varmasti olisi koskaan julkaistu. Olin tuolloin loukattu ja sekaisin. Arvostelukykyni oli ehkä vähän metsässä. Olin julkaisutilaisuudessakin aivan kummallisessa mielentilassa.

Oletko saanut kirjastasi tekijänpalkkiot?
- Ennakot kyllä.

Oletko nauttinut julkisuudesta?
- En ole toistaiseksi hyötynyt siitä. En olisi kaivannut sitä elämääni. Kaikki olisi ehkä toisin, ellei Matti olisi koskaan vienyt minua niihin yksiin himputin kesäjuhliin. Olisi sitten pitänyt piilossa loppuun asti.

Tunnistavatko ihmiset sinut kadulla?
- En anna sen häiritä.

Miten juoru- ja iltapäivälehtien jutut ovat vaikuttaneet läheisiisi?
- Lapset eivät juurikaan lue kyseisiä lehtiä. He eivät ole tulleet kiusatuiksi. Vanhemmillani ja isovanhemmilla on ollut rankkaa. Olen monta kertaa pyytänyt anteeksi ja kertonut, miten pahoillani olen heidän puolestaan.

Miten mielenterveytesi on kestänyt tämän kaiken?
- Mietin usein, että kestääkö se. Se kesti, ihme kyllä. Viimeisen kuukauden olen jo ollut oma iloinen itseni. Nyt on sellainen olo, että ovet auki ja maailmaa valloittamaan.


Lainaukset Hymy-lehdestä 5/2007, jossa haastattelu kokonaisuudessaan ja kuvat siitä "millainen kaunotar sai Vanhasen uuniperunan kuumaksi" ;)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 641  Ti 05 Kes 2007, 13:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vanhanen ja Forsius öisessä kahakassa
Forsius pyysi kirjeellä anteeksi

5.6.2007 07:41, päivitetty 05.06. 11:33

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ja kansanedustaja Merikukka Forsius (vihr) joutuivat lauantai-iltana outoon selkkaukseen Lohjan terveyskeskuksessa.

Forsiuksen mukaan hän oli Vanhasen kanssa viemässä loukkaantunutta ystäväänsä päivystykseen hoidettavaksi, kun tuntematon mies alkoi yhtäkkiä solvata heitä. Loukkauksista ärsyyntynyt Forsius myöntää vastanneensa kipakasti heittämällä wc-paperirullan miestä kohti.

Tapaus tuli ilmi eilen, kun silminnäkijänä esiintynyt mies väitti Forsiuksen käyttäytyneen sopimattomasti ja heittäneen wc-paperirullalla potilasta päähän. Miehen mukaan Vanhanen toimi tilanteessa erotuomarina.

Kyseinen mies oli kertonut tapahtumasta kummallekin iltapäivälehdelle. Forsiuksen ja Vanhasen mukaan hoitoa odottanut mies oli ryhtynyt solvaamaan heitä monella eri tavalla. Tuohtuneena Forsius oli heittänyt miestä wc-paperirullalla. Iltalehdessä mies kertoi sanoneensa Forsiukselle, että Kärpät vei mestaruuden.

Forsius pyysi
anteeksi kirjeellä


Forsius oli pyytänyt mieheltä anteeksi paperirullan heittämistä kirjeessä, jonka hän oli allekirjoittanut yhdessä Vanhasen kanssa.

Kirjeen mukaan mies oli syyttänyt pariskuntaa etuilusta, suurista tuloista ja aseman väärinkäyttämisestä. Mies oli kertonut hakevansa kameran ja ilmoittavansa asiasta lehdille.

IS-STT

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1379337
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 642  Ti 05 Kes 2007, 13:22 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Merikukka: Häiriköi ja haukkui

5.6.2007 10:03

Kansanedustaja Merikukka Forsiuksen ja pääministeri Matti Vanhasen näkemys tapahtumista Lohjan terveyskeskuksessa on täysin toisenlainen.

Iltalehden toimittaja sai eilen iltapäivällä Forsiuksen eduskunnan matkapuhelimesta lähetetyn tekstiviestin, jonka olivat allekirjoittaneet Merikukka Forsius ja Matti Vanhanen.

"Asianomainen henkilö häiritsi käyntiämme ensiapuasemalla koko ajan ja heti ensi näkemältä sanoi soittavansa lehtiin. Hän lähetti tänään kirjeen, johon olemme vastanneet seuraavasti:

Kiitos kirjeestänne. Toimme loukkaantuneen potilaan ensiapuun lauantai-iltana ja heti jo asioidessamme ilmoittautumisluukulla te aloititte meille täysin vieraana ihmisenä oudon arvostelun meitä kohtaan. Syytitte etuilusta, suurista tuloista, aseman väärinkäyttämisestä, kerroitte hakevanne kameran ja soittavanne meistä lehdille.Emme voi hyväksyä sitä, että asioidessamme aivan normaalisti terveyskeskuksessa auttaessamme loukkaantunutta ihmistä häiritsitte meitä syytöksillänne koko ajan. Olimme huolissamme ystävämme tilasta ja odotimme, että saamme asioida normaalisti ilman, että täysin vieras ihminen häiritsee meitä perusteettomilla syytöksillään koko ajan.Syytitte toista meistä useita kertoja erittäin loukkaavasti mm. laihuuden takia narkomaaniksi jne. Heitin teille kevyen paperirullan "kielen siivoamiseksi". Jos se loukkasi teitä, niin pyydämme anteeksi. Olemme tottuneet siihen, että poliitikkoja arvostellaan toreilla ja muilla julkisilla paikoilla ja vastaamme myös varsinkin perusteettomiin syytöksiin yhtä kipakasti ja haluamme silloin myös perusteluja syytöksiin. Näin menettelimme myös Lohjalla 4.6.2007. Merikukka Forsius, Matti Vanhanen.

Illan jälkeen hän jätti viestin, jossa toivoo, että voisimme tehdä sopimuksen, tai muuten... Hän on nyt lehteen yhteyttä ottaessaan toiminut niin kuin sanoi toimivansa. Emme tällaiseen julkisuudella kiristämiseen alistu.

Merikukka Forsius ja Matti Vanhanen."


PAULA JAVANAINEN

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200706056193364_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 644  Ti 05 Kes 2007, 13:32 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Riita terveyskeskuksessa

"Merikukka heitti minua wc-rullalla päähän"

5.6.2007 1:33

Matti Vanhanen yritti hillitä seuralaistaan useaan otteeseen.

Selkäänsä potenut Heikki Parviainen, 39, hämmästyi, kun kansanedustaja Merikukka Forsius (vihr) ja pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ilmaantuivat Lohjan terveyskeskuksen yöpäivystykseen lauantain ja sunnuntain välisenä. Kaksikko oli saattamassa nuorehkoa naista, joka oli loukannut silmäkulmansa.

- He saapuivat puolen yön maissa. Huomasin Matti Vanhasen odottelevan hieman taaempana aulassa. Tämä toinen nainen oli ilmeisesti menossa tikattavaksi silmäkulmansa takia, arvelee Parviainen.

Parviainen oli odotellut reilun tunnin, jotta saisi kipupiikin selkäänsä.

- Istuin siinä Kärppien lippis päässä, koska olen itsekin pelannut aikanani junnuissa. Sanoin Merikukalle, että Kärpät nappasi Suomen mestaruuden. Hän nousi ja meni vessaan. Sitten hän palasi ja heitti yhtäkkiä minua vessapaperirullalla päähän.

Tässä vaiheessa Matti Vanhanen puuttui peliin.

- Vanhanen talutti Merikukan istumaan penkille ulko-oven viereen. Merikukka menikin sinne hetkeksi. Hän tuli takaisin, istuutui ja mulkoili minua todella vihaisesti. Vanhanen haki hänet pois toistamiseen ja yritti koko ajan rauhoitella Merikukkaa.

- Olipa kyseessä kuka tahansa, tuollainen käytös ei ole asiallista, Parviainen totesi.

Parviainen täydensi kertomaansa myöhään eilisiltana ilmoittamalla, että hän ja Forsius ovat sopineet kärhämänsä.

- Asia on meidän väliltä käsitelty loppuun.

Lisää aiheesta tiistain Iltalehdessä


SUSANNA YLILUOMA
susanna.yliluoma@iltalehti.fi

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200706056192391_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 646  Ke 06 Kes 2007, 19:21 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Pääkirjoitus 6.6.2007:

Pääministerin ote alkaa lipsua

6.6.2007 0:02

Poliitikolla on oikeus yksityiselämään, mutta Vanhasen ja Forsiuksen toimet hämmentävät.

Terveyskeskuksiin saapuu usein lauantaiöisin verta vuotavia ihmisiä. Harvinaista ei ole sekään, että poliklinikoilla tuolloin nahistellaan. Lääkärit ja hoitajat tuntevat usein olevansa jopa vaarassa. Harvinaista on se, että tapahtumissa on mukana Suomen pääministeri tunnetun kansanedustajan kanssa.

On ymmärrettävää, jos kimmastunut naispoliitikko heittää sättivää häirikköä pehmopaperirullalla kehottaen tätä siivoamaan suunsa. Poliitikoilla - myös pääministerillä - on oikeus yksityiselämään. Tapahtumat herättävät silti hämmennystä.

Aiemmin Vanhanen ilmeisesti satuili Kuros-suhteensa alku- ja loppuvaiheesta. Äsken sekä Vanhanen että Merikukka Forsius kiistivät seurustelevansa. Sille ei lienekään juridista määritelmää. Herää kuitenkin epäily siitä, puhuuko pääministeri totta. Yksityisasioistaan hän saa toki vaieta pitkälle.

Herää myös kysymys pääministerin turvallisuudesta. Suomessa ei onneksi edes ylimmille päättäjille tarvitse asettaa ympärivuorokautista vartiointia. Heidän tulisi silti tarkasti varoa tilanteita, joissa turvallisuus voi vaarantua. Lähimmäisen auttaminen pysyy toki jokaiselle ensisijaisena velvoitteena.

Joka tapauksessa Vanhasella on riittänyt aikaa ja energiaa toisinaan lähes teinimäiseen yksityiselämään. Tähän asti tämä ei ole johtanut maan asioiden laiminlyöntiin. Ehkä viidenkympin villitys on jopa piristänyt miestä, jonka nuoruusvuodet jäivät ilmeisen yksivakaiksi.

Nyt Vanhasen ote alkaa kuitenkin lipsua myös hallituksessa. Päivähoitomaksuista syntyi sekava riita. Erityisesti pääministerin linjausta tarvittaisiin etsittäessä pohjoismaista yhteistyöministeriä. Kun Ilkka Kanerva ei ehdi tehtävää hoitaa, Paavo Väyrynen olisi Jan Vapaavuorta perustellumpi valinta. Ulkoasiainvaliokuntaa on turha paisuttaa, kun hallitus on jo ennätyssuuri. Poliittista tasapainoa ei pidä mitata apteekkivaa´alla.

Vanhanen ei innostunut nykyisestä hallituspohjasta. Pääministerin olisi silti terästäydyttävä.


Lainaus: Iltalehti
http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/200706056199050_pk.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 659  La 09 Kes 2007, 7:40 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi tätä paksua puppua, mitä joutuu lukemaan. Iltalehdissä hehkutetaan, kuinka Susanin kirja menee syyteharkintaan.

Ilta-Sanomissa homma menee oikein hupaisaksi, kun oikealla puolella Susanin jutun vieressä on toinen juttu, jossa kysellään: "Kuinka vessapaperirullaa pitää viskata?" Jutussa on kaksi kuvaa, joissa mies saa vessapaperirullasta päähänsä.

Päivä päivältä epäilen yhä enemmän, että ainoa tervejärkinen koko porukasta on nimenomaan tämä paljon parjattu tavallinen kansalainen Susan Kuronen eikä ainakaan Matti Vanhanen soopan puhumisineen yhdessä vessapaperirullalla*) heittelevän työtoverinsa Merikukan kanssa, joka istunee eduskunnassa viimeistä kauttaan - kuten joskus toivottavasti myös Vanhanen.

Ilta-Sanomien jutut:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1382719

*) Taisi lentää maistissa sekin rulla ja yhtä lailla maistissa on ystäväkin voinut kompastua ja loukata silmäkulmansa niin että pääpelmisterin kuljetusapua terveyskeskukseen tarvittiin ;)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 676  Pe 22 Kes 2007, 0:16 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pena, moiti minua vaan, mutta tämä juttu Monogrammin sivuillasi oli melko mojova :)


Pentti Naumanen kirjoitti:

Suomen pääministeri


Pääministeri Matti Vanhanen on kommentoinut Lohjan terveyskeskuksessa lauantai-iltana 2.6.2007 sattunutta kahakkaa. Vanhanen ei halunnut arvioida, vaikuttaako lööppijuulkisuus jo hänen uskottavuuteensa pääministerinä.

Vanhasen mukaan kahakassa oli kyse ihmisen auttamisesta. Vanhasen mukaan potilas tarvitsi apua ja hän oli paikalla auttamassa potilasta.

Uutinen ei kerro oliko Suomen pääministeri sairaalassa suorittamassa potilaalle aivokirurgista toimenpidettä vai inplantoimassa häneen poliittista vakaumusta.

Vanhasen mukaan kuuluisalla paperirullalla pyyhittiin verta potilaasta. Vanhasen seurassa ollut kansanedustaja Merikukka Forsius ei keskustellut ilta-päivälehtiin yhteyttä ottaneen miehen kanssa, koska miehen syytteet ja väitteet kohdistuivat Vanhaseen. Kun potilasta alettiin viedä toimenpidehuoneeseen, Forsius Vanhasen sanojen mukaan luopui paperirullasta ja kehotti miestä siistimään suunsa.

Uutinen ei kerro oliko kyseessä Serlan pehmo vai halvempi Pirkka-tuote.

On aivan selvää, että Suomen pääministerin tehtävät vaativat myös kenttätyöskentelyä. Kyseisessä virassa pitää aina olla valmis vaikka hyökkäämään alue-sairaalaan, pyyhkimään potilaiden suita huolimatta siitä, tahtovatko he tätä taikka eivät. Onneksi meillä on nyt sellainen pääministeri, jolta homma käy.

Matti Vanhanen on monissa toimissaan osoittanut äärettömän kekseliästä luonnetta ja sillä lahjakkuudella jopa pyrkinyt Suomen tasavallan herra presidentiksi. Valitettavasti kansa ei osannut arvostaa hänen erinomaisen peittelemätöntä viitseliäisyyttään, vaan pudotti hänet pelistä jo ensimmäisellä kierroksella. Lohjan aluesairaalassa hänen toimensa on otettu vastaan ammattimaisen osaavasti mitä nyt julkinen sana on nokitellut vaikka Merikukka Forsiuskin sattui olemaan mukana. Suomen pääministeri on joutunut varsin usein hämillisiin tilanteisiin, mikä sitten lieneekään siihen syynä?

Lainaus:
http://kotisivu.dnainternet.net/penttina/viikolla.htm
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 681  Pe 22 Kes 2007, 13:49 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pelin viimeinen käänne on se, että pääministeri on tyrmännyt silikonipommi Pamela Andersonin toiveet lopettaa turkistarhaus Suomessa Itävallan ja Englannin esimerkin mukaisesti. Silikoneissahan on kyse siitä, että henkilö tekee päätöksen kohottaa omaa poveansa silikoneilla, mutta turkistarhauksessa ihmiset juonivat eläinten päänmenoksi ja eläimiä kasvatetaan ahtaissa ja tukalissa oloissa vain niiden turkistensa vuoksi.

Luin Suomessa sukuloimassa olevan Pamela Andersonin englanninkielisen kirjeen presidentille, jossa kerrotaan jopa neljän (4) miljoonan turkiseläimen kasvattamisesta ja tappamisesta Suomessa vuosittain. Elettyään koko elämänsä ahtaissa ja kurjissa häkeissä eläimet joko tukahdutetaan kuoliaaksi, niiltä katkaistaan niska tai ne tapetaan sähköiskulla genitaali- tai anaalialueelle. Toisinaan käy jopa niin, että nuo julmat metodit vain tainnuttavat eläimen, jolta nyljetään sitten turkki elävältä irti.

Näin sanoo Mr. Prime Minister Andersonin kirjeestä:
Lainaus:

- Asia ei hänelle kuulu, millään tavalla, naureskeli Vanhanen.

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/viihde/200706226267130_vi.shtml

Niin, mitäpä kenellekään kuuluu mitään, joten lopetetaan vain Mr. Pääpelmisterin toiveesta koko keskustelu ja takerrutaan hänen suosimaansa vaikenemispolitiikkaan. Mitä väliä ihmisoikeusongelmista maailmalla, eihän kivittämiset ja muut ongelmat kuulu kenellekään, pääasia että vienti Kiinaan ja muualle jyrää ihmisoikeusrikkomuksista huolimatta. Nälänhätäongelmakaan se ei kuulu kenellekään, kun vain saa kehitysmaissa tuotettua mustaa pöperöä joka aamu nokkansa eteen, jne.

Mr. Pääpelmisterin elämä on kliffaa hei, kun vain hiiri ja kissa -leikkejä piisaa.

Lue myös:
http://viihde.mtv3.fi/uutiset/televisio.shtml/538186?anderson,_pamela
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 750  Ma 23 Hei 2007, 12:51 (GMT+3)  Aihe: Näin on pullat - öhh... uuniperunat uunissa Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vanhanen kehottaa ministereitä vaikenemaan

Julkaistu: 7:56

Helsingin Sanomat


Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) on kehottanut hallituksensa ministereitä olemaan vastaamatta median ministereille tekemiin kyselyihin, kertoo Aamulehti.

Käytännössä ohjeistus tarkoittaa sitä, etteivät ministerit voisi ottaa kantaa julkiseen keskusteluun. Ministereitä on neuvottu olemaan vastaamatta "gallupeihin".

Pääministerin niukkaa tiedotuslinjaa on arvosteltu aiemminkin. Aiemmin kesällä Vanhanen ilmoitti, ettei hän kannata keskustelua hallituksen keskeneräisistä asioista mediassa.

Oikeusoppineiden mielestä Vanhasen tiedotuslinja on ristiriidassa julkisuuslain ja hyvän hallintotavan kanssa, kirjoittaaAamulehti.

Lainaus:
Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 759  Ke 25 Hei 2007, 11:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lukekaapa Antti Heikkilän analyysi vallasta ketjun toisesta viestistä ja verratkaa tähän tautiin...

Lainaus:
Alkaako Vanhanen muistuttaa Lipposta?
25.7.2007 06:54

Onko valta turmelemassa pääministeri Matti Vanhasen (kesk)?

Lepsuna pidetty pääministeri Lepsämästä on ottamassa ex-pääministeri Paavo Lipposen (sd) elkeitä.

Vanhanen kielsi ministereitään vastaamaan toimitusten rasti ruutuun -gallupeihin. Aamulehti oli viime viikolla tivannut ministereiltä kantaa Rosenholz-aineiston avaamiseen.

Aiemmin alkukesällä Vanhanen halusi tukkia ministereidensä ja kansanedustajien suut. Kiivas keskustelu päivähoitomaksuista nosti pääministerin verenpaineen: keskeneräisten asioiden käsittelystä julkisuudessa ei tule kuin harmia hallitukselle.

Lähes yhtä puheliasta oli Yrmy-Paavon aikana.

Kyselyihin vastaaminen ja julkinen keskustelu ei ollut kiellettyä, mutta kyselyiden vastausprosentti oli eurovaalitasoa, ja vain harva ministeri uskalsi julkisessa keskustelussa uhmata Lipposen mieltä.

Imagotutkija Vaula Norrena ei rinnastaisi Vanhasta ihan vielä Lipposeen.

- Lipponen alkoi olla loppukaudella vähän itsevaltias ja lähes kielsi kaiken älyllisen ajattelun muilta kuin itseltään. Hän alkoi olla mahdottoman äksy ja omaperäinen, Norrena näki.

Tukijan mielestä vallan oireet ovat jo alkaneet tarttua Vanhaseen.

- Niinhän sitä sanotaan, että täydellinen valta turmelee täydellisesti. Kai sitä on vaikea välttää.

Paheneeko tauti vai tokeneeko se?

- Olettaisin, että Vanhasen tauti ei tästä ehkä pahene. Jos itsevaltaisuuspyrkimyksiä olisi, ne olisivat tulleet esiin ehkä jo aikaisemmin, Norrena otaksui.

Norrena huomasi muutoksen Vanhasen käytöksessä heti vaalivoiton jälkeen.

- Kehonkieli, laajat kaaret, hymynleiskautukset. Valtava itsevarmuus rupesi huokumaan tästä ennen niin anteeksipyytelevästä olemuksesta.

Mika Lehto

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1409236
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 763  Ke 25 Hei 2007, 17:28 (GMT+3)  Aihe: "Venäjän tyyliin" Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Euroopassa ei tunneta vaikenemisohjeita ministereille

Heikki Rusama ja Johannes Ijäs
25.07.2007


Kotimaan verkkolehti kysyi muutamien eurooppalaisten maiden valtalehtien toimituksilta, miten helppoa niiden on saada ministereiltä vastauksia gallupeihin.

Euroopan laajalevikkisimmän Die Bild -sanomalehden politiikan osaston päätoimittaja Thomas Drechsler toteaa Kotimaalle, ettei ministerien mielipidekysymyksiin vastaamisen ohjeistaminen olisi Saksassa viisasta.

– Die Bild on suurin uutislehti Euroopassa. Poliitikkojen on välttämätöntä keskustella kanssamme.

Gallup-vastausten saaminen niin ministereiltä niin kuin liittokansleri Angela Merkeliltä on Die Bildille Drechslerin mukaan melko vaivatonta.

– Ministereitä ei ole kielletty puhumasta tai osallistumasta mielipidekysymyksiin.

Drechsler hämmästelee Suomessa pääministeri Matti Vanhasen antamaa ohjeistusta.

– Se on väärä tapa suhteessa kansaan eikä se ole viisasta. Suomen kansa on valinnut hänet pääministerikseen ja siksi hänen on keskusteltava kansan kanssa.

– Jalkapallojoukkueen valmentaja voi sanoa kollegoilleen ennen tärkeää peliä, etteivät he puhuisi lehdistön kanssa viikkoon. Tämä saattaa vielä toimia, mutta politiikassa se ei toimi.

"Virossa kuva, että Suomessa voidaan puhua"

Virolaisen Postimees-lehden toimituspäällikkö Aarne Seppelin mukaan ohjeistus ministereille ”muistuttaa hieman Venäjän tyyliä”.

– En tiedä yksityiskohtia, mutta mielestäni ohje on outo. Virossa on Suomesta sellainen kuva, että se on demokraattinen valta ja siellä ihmiset voivat puhua asioista, Seppel sanoo.

Hän ei usko, että Viron pääministeri olisi antanut vastaavia ohjeita.

– Aivan varmasti ne olisivat tulleet julki.

Postimees-lehden on Seppelin mukaan melko helppo saada ministereiltä vastaukset.

– Jos kysymykset ovat kiusallisia, voi olla, että he eivät halua kertoa, hän kuitenkin lisää.

Vanhanen vastasi Kotimaalle

Kotimaa selvitti huhti-toukokuussa kyselyllä kansanedustajilta, mihin uskontokuntaan he kuuluvat ja pitäisikö kirkon ja valtion suhteita muuttaa vai säilyttää ennallaan. Vaikka ministerien kiireet tiedetään, oli yllätys, ettei peräti seitsemän edellisen ja/tai nykyisen hallituksen ministeriä vastannut kysymyksiin tai toiseen niistä. Muutoin kansanedustajat vastasivat ahkerasti, kun aikaakin siihen oli kosolti. Myös pääministeri Matti Vanhanen vastasi molempiin kysymyksiin.

Keskustelu sananvapaudesta Suomessa kiihtyi, kun Aamulehti kertoi viikonloppuna pääministeri Vanhasen lähettäneen ministereille sähköpostin, jossa ohjeistetaan, etteivät ministerit vastaisi lehtien gallup-kyselyihin.

Helsingin Sanomat (24.7.) uutisoi myös Paavo Lipposen vaalineen vaiteliasta linjaa hallituksessa. ”…vaikenemisohje ministereille ei poikkea periaatteeltaan sinipunahallituksen linjasta”, HS kirjoitti ja kertoi ettei edellinen pääministeri antanut kuitenkaan kirjallista ohjetta.

Pääministeri Fredrik Reinfeldtin lehdistösihteeri valisti HS:ää Ruotsin tilanteesta. Ministerit voivat vastata kysymyksiin mahdollisuuksiensa mukaan milloin haluavat.

Svenska Dagbladet: ymmärrettävää

Soitto Ruotsiin toi sikäläisten politiikan toimittajien mieleen entisen pääministerin Göran Perssonin. Hänet muistetaan jopa ajoittain vihamielisestä suhtautumisesta mediaan.

Aftonbladetin yhteiskunnallisten asioiden toimituksesta kerrotaan, että Persson yritti pitää periaatetta, että hän ei vastaisi mielipidekyselyihin. Tässä hän ei kuitenkaan täysin onnistunut.

Svenska Dagbladetin johtava politiikantoimittaja P J Anders Linder ei puolestaan pidä Vanhasen kieltoa yllättävänä, vaikka ei Ruotsista vastaavaa muistakaan.

– En ole kuullut, että pääministerit olisivat antaneet näin suoria ohjeita ministereille. Toisaalta pääministerin kielto kommentoida keskeneräisiä asioita mielipidekyselyissä on ymmärrettävä.

Tanskan Jylland Postenin sekä Norjan Aftenpostenin toimituksista kerrotaan, että ministereiltä saadaan mielipidekyselyihin vastauksia melko ongelmitta. Tosin asian herkkyys saattaa vaikuttaa vastaushalukkuuteen.

Aggressiivisesta lehdistöstään tunnetussa Englannissa oli hiljattain tilanne, jossa ministereiltä kysyttiin kannabiksen käytöstä. Osa vastasi, osa kieltäytyi.

– On ymmärrettävää, että ministerit eivät vastata kaikkiin henkilökohtaisiin kysymyksiin Yhteiseen politiikkaan, kuten Irakin sotaan liittyviin kysymyksiin heidän on kuitenkin pakko vastata, Daily Telegrafin politiikan toimittaja George Jones sanoo.

Vastuuministerin työrauha perusteena

Pääministeri Vanhasen ohjeet ovat saaneet julkisessa keskustelussa etupäässä kritiikkiä. Hänen periaatteensa on asetettu etenkin median toimesta vastakkain sananvapauden kanssa. Kuitenkin esimerkiksi oikeusministeri Tuija Brax on toppuutellut, ettei nykyhallituksen julkisuuslinja poikkea aiempien hallitusten vastaavasta. Ministerit ovat Braxin MTV3:lle antaman lausunnon mukaan pidättäytyneet ”ei-juu-vaarinhousut -tyyppisistä kyselyistä” aiemminkin historiassa.

Vanhasen avustajakunnasta on kerrottu pääministerin toiminnan perusteluiksi, ettei ministerien pitäisi ottaa kyselyiden kautta kantaa toisten ministerien alaisiin asioihin. Aiemmin Vanhanen on perustellut, ettei keskeneräisistä ja valmistelussa olevista asioista pidä keskustella mediassa.

Lainaus:
http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?option=com_content&task=view&id=2688&Itemid=38
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 924  Su 07 Lok 2007, 23:40 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu on se kumma, että äijä saa hyväksikäyttää naista, piilotella tätä kuin jotain lumppua, joka noudetaan bussipysäkiltä ja jätetään sinne, eikä toisella muka olisi oikeutta kertoa kokemuksistaan. Kannatetaan Ukkolan näkemystä pääministerin kampeamiseksi virastaan, onhan tämä osoittautunut jo sujuvaksi valehtelijaksikin, joka sepitti Suomen kansalle satuja kahvilla käymisestä Ikeasta yms., vaikkei Susku kelvannut muuta kuin "päiväkahviseuraksi" kauaksi yhdestäkään oikeasta kahvilasta.

Lainaus:
Kokoomusedustaja vaatii Vanhasen eroa
7.10.2007 21:05

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) saa ankaria moitteita hallituspuolueen kansanedustajalta.

Tuulikki Ukkola (kok.) arvostelee Vanhasen päätöstä tehdä tutkintapyyntö entisen naisystävänsä muistelmista.

- Pääministerin menettely vaarantaa sananvapauden. Olen vakavissani sitä mieltä, että Matti Vanhasen pitäisi erota pääministerin virasta, Tuulikki Ukkola pamautti ilta-Sanomille.

Ukkolan mielestä sananvapauden ja yksityisyyden suojan asema ehdottomina perusoikeuksina on tarkasteltava uudelleen, kun perustuslain toimivuutta jatkossa tarkastellaan.

- Vanhanen ei tunnu ymmärtävän, että Suomi on demokratia ja sananvapaus sen kulmakivi. Vanhanen ei myöskään tunnu ymmärtävän, että pääministeri ei ole yksityishenkilö. Hänellä on suppeampi yksityisyyden suoja.

Viime vuosina oikeuslaitos on hänen mukaansa tulkinnut yksityisyyden suojan vahvemmaksi perusoikeudeksi kuin sananvapauden.

- Vielä pahempi asia on se, että hän valehteli kertoessaan, miten oli tavannut Susan Kurosen. Pääministeri ei saa valehdella!

Ukkola on perustuslakivaliokunnan jäsen.

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1443062
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 925  Ma 08 Lok 2007, 0:03 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän pääministeri näyttää omalla kohdallaan ymmärtävän sananvapauden oikein hyvin, niin sujuvasanaisesti hän on sepittänyt satuja ja tarinoita Suomen kansalle.

Lainaus:
"Eroa, Vanhanen"
7.10.2007 21:02

Kokoomuksen kansanedustaja Tuulikki Ukkola mielestä pääministerin toiminta vaarantaa sananvapauden.

- Pääministeri ei selvästikään ymmärrä, että sananvapaus on demokratian kulmakivi. Siksi toivon, että pääministeri tajuaa erota virastaan, Tuulikki Ukkola toteaa kannanotossaan sunnuntaina.

Ukkola muistuttaa, että Vanhanen itse valehteli, kun hän kertoi tavanneensa Susan Kurosen kauppakeskuksessa, vaikka he todellisuudessa tapasivat internetissä. Hänen mukaan asia on jätetty käsittelemättä sen takia, että kyseessä on pääministerimme.

- Suomessa pääministeri saa julkisuudessa valehdella, mutta naisystävä ei saa edes omissa muistelmissaan kertoa, millainen uima-allas pääministerillä on tai syökö hän mieluummin uunipottuja vai pottumuusia, Ukkola perustelee kantaansa.

Ukkola näkisi Vanhasen sijasta pääministerin pallilla mielummin vaikka ulkomaankauppa-ja kehitysministeri Paavo Väyrysen (kesk.) tai kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen(kesk.).

Ukkolan mielestä sananvapauden ja yksityisyyden suojan asemaa ehdottomina perusoikeuksina on tarkasteltava uudelleen, kun perustuslain toimivuutta jatkossa tarkastellaan.

Viime vuosina oikeuslaitos on hänen mukaansa tulkinnut yksityisyyden suojan vahvemmaksi perusoikeudeksi kuin sananvapauden.

Ukkola on perustuslakivaliokunnan jäsen.

Laura Valkeajärvi
laura.valkeajarvi@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710076689978_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1597  Ma 11 Hel 2008, 0:52 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
"Haavat revitään auki"

9.2.2008 3:49

Matti Vanhanen ja Susan Ruusunen kohtaavat oikeudessa pitkän välirikon jälkeen.

Helsingin käräjäoikeudessa on luvassa sähköinen tapaaminen. Pääministeri Matti Vanhanen kohtaa tulevana perjantaina entisen naisystävänsä Susan Ruususen (ent. Kuronen). Ruusunen kirjoitti suhteesta Pääministerin morsian -kirjan (Etukeno 2007). Siinä julkaistiin myös pääministerin Ruususelle lähettämiä tekstiviestejä. Vanhanen teki kirjan vuoksi tutkintapyynnön. Tulevassa oikeudenkäynnissä Ruususta ja kirjan kustantanutta Kari Ojalaa syytetään yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Susan Ruususen mukaan hän ja Vanhanen eivät ole tavanneet kertaakaan syksyllä 2006 tapahtuneen eron jälkeen.

- Emme todellakaan. Se suhde on minun puoleltani täysin käsitelty jo ajat sitten. Olen siirtynyt elämässä eteenpäin, Ruusunen kertoo.

- Tuleva kohtaaminen ei pelota minua, mutta vähän vaikeatahan sen ajatteleminen on. En ole sitä juuri etukäteen pohtinut.

Repiikö oikeustaistelu vanhat haavat auki?

- Totta kai, keskeneräiset asiat pysyvät auki niin kauan kuin niille saadaan päätös.

Kaduttaako kohukirja?

Vuosi sitten Ruusunen ympärillä oli valtava kohu. Pääministerin morsian -kirja oli juuri ilmestymässä ja kirjan tuleva sisältö herätti valtavaa kiinnostusta. Jo kirjan kansien julkaisutilaisuudessa oli paikalla kymmeniä toimittajia.

Vuoden aikana Ruususen arki on rauhoittunut huomattavasti.

- Vietän nyt erittäin rauhallista perhe-elämää, Ruusunen sanoo.

- En käy missään, enkä tee mitään. Eläkkeellä olevat vanhempani kertovat viettävänsä aktiivisempaa elämää kuin minä.

Lue lisää aiheesta viikonvaihteen Iltalehdestä

SARI HANNIKAINEN
sari.hannikainen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200802097219383_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1613  Ke 13 Hel 2008, 1:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Eduskunta yritti tuoda viinilastin Suomeen sääntöjen vastaisesti

Julkaistu: 1:01

Martta Nieminen
Helsingin Sanomat


Yli tuhat pulloa eduskunnan satavuotisjuhlia varten hankittua valkoviiniä ei koskaan päätynyt juhlapöytiin. Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus (STTV) esti viinilastin luovuttamisen eduskunnalle, koska viinit oli toimitettu virheellisesti.

"Ne oli tuotu vastoin säännöksiä", vahvistaa tuotevalvontakeskuksen alkoholihallinta-osaston osastopäällikkö Aarne U. Mäkinen.

Mäkisen mukaan asiaa on nyt "pitkän aikaa veivattu". Mäkisen mukaan ongelmana oli se, että "koska viinien tuontiin oli sotkeutunut tukkuliike", viinit voi luovuttaa vain esimerkiksi anniskeluravintolalle.

"Niitä ei voi luovuttaa yksityiselle puolelle, joksi eduskunta tällaisessa tapauksessa käsitetään", Mäkinen sanoo.

Mäkinen ei tarkalleen tiedä, missä viinit nyt ovat. "Meillä ei ainakaan ole varastoa. Ehkä ne ovat tukkuliikkeen varastossa."

Eduskunnassa eletään vielä siinä toivossa, että viiniä päästäisiin maistelemaan eduskunnan tilaisuuksissa. Asiasta aiotaan neuvotella vielä kevään kuluessa tuotevalvontakeskuksen kanssa.

Tuotevalvontakeskuksen tiukka linja yllätti eduskunnan täysin. Juhlaviinien valinta oli tarkkaa puuhaa. Eduskunnan edellisen puhemiehen Paavo Lipposen (sd) johtama parlamenttivaltuuskunta kävi Etelä-Afrikan vierailunsa lomassa maistelemassa ja hyväksymässä viinin suomalaisen asianajajan Zacharias Sundströmin viinitilalla.

Sundström asuu ja pitää viinitilaansa Kapkaupungin lähellä. Sundström tunnetaan muun muassa Alpo Rusin asianajajana. Myös Pääministerin morsian -kirjan kustantaja Kari Ojala on palkannut Sundströmin asianajajakseen perjantaina alkavassa Matti Vanhasen (kesk) ja Susan Ruususen (ent. Kuronen) oikeudenkäynnissä.

Lainaus: Helsingin Sanomat

Uutisessa on mielenkiintoinen myös tämä kohta:

Lainaus:
-- Eduskunnan edellisen puhemiehen Paavo Lipposen (sd) johtama parlamenttivaltuuskunta kävi Etelä-Afrikan vierailunsa lomassa maistelemassa ja hyväksymässä viinin suomalaisen asianajajan Zacharias Sundströmin viinitilalla.

Sundström asuu ja pitää viinitilaansa Kapkaupungin lähellä. Sundström tunnetaan muun muassa Alpo Rusin asianajajana. Myös Pääministerin morsian -kirjan kustantaja Kari Ojala on palkannut Sundströmin asianajajakseen perjantaina alkavassa Matti Vanhasen (kesk) ja Susan Ruususen (ent. Kuronen) oikeudenkäynnissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1637  To 14 Hel 2008, 16:44 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lehti: Ahdistunut Ruusunen joutuu turvautumaan lääkkeisiin

14.2.2008 09:39, päivitetty 14.02. 10:41

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) oikeudessa perjantaina kohtaava Susan Ruusunen (ent. Kuronen) kertoo kokeneensa kirjakohun niin ahdistavana, että hän on joutunut turvautumaan lääkkeisiin.

- Olo on vastaava kuin eron jälkeen. Tuntuu, että olen taas lähtöpisteessä. Lääkäri on määrännyt minulle lääkkeitä ahdistukseen ja univaikeuksiin, Ruusunen sanoo torstaina ilmestyneessä 7 päivää -lehdessä.

Ruusunen sanoo katuvansa kirjaprojektia. Hän ei haluaisi kohdata pääministeriä oikeudessa.

- En välittäisi tavata, mutta perjantaina se on välttämätöntä. Matti pilasi elämäni, sellaisen joka minulla oli ennen suhdetta, Ruusunen sanoo Seiskassa.

IS

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1488320
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1644  Ma 18 Hel 2008, 2:10 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ruotsalaiset ihmettelevät Vanhas-kohua

15.02.2008 07:14


Kun yksinhuoltajaäiti kirjoittaa kuuman paljastuskirjan entisestä poikaystävästään Suomen pääministeristä, se nousee uutiseksi myös maailmalla.

Esimerkiksi arvostettu brittilehti Guardian ruoti Pääministerin morsian -kirjaa laajassa artikkelissa viime vuoden marraskuussa.

Jutussa muistettiin kertoa esimerkiksi, että ex-tyttöystävän mielestä ministeri "maistuu paremmalta kuin uuniperuna".

Matti Vanhanen voi jälleen odottaa kansainvälistä julkisuutta, kun kohuttu oikeudenkäynti alkaa perjantaina.

Naapurimaassa Ruotsissa tapausta on seurattu toistaiseksi maltillisesti. Skandinavian suurimman sanomalehden Aftonbladetin poliittinen kolumnisti Lena Mellin kertoo Ilta-Sanomille ihmettelevänsä pääministerin hinkua käydä oikeutta.

- Vaikea kuvitella, että näin voisi tapahtua Ruotsissa. Se tuntuu lähes mahdottomalta ajatukselta.

- Ei kukaan korkea-arvoinen poliitikko halua tietoisesti antaa lisää huomiota suhteelle, jonka haluaisi itse unohtaa, palkittu ruotsalaisjournalisti sanoo.

Joidenkin mielestä Susan Ruususen mahdollinen tuomio olisi merkki sananvapauden rajoittamisesta.

Lena Mellin ei ota suoraan asiaan kantaa tuntematta tapauksen yksityiskohtia. Mutta kestääkö Vanhasen poliittinen uskottavuus tämän myllytyksen?

- Se riippuu siitä, millä tavalla esiintyy oikeudessa, Mellin miettii.

- Voi olla hänen kannaltaan hyvä, jos hän onnistuu antamaan itsestään kuvan ilkeämielisen naisen uhrina. Mutta luulenpa että se voi olla aika vaikeaa, kun kyseessä on pääministeri.

Mellin kertoo yllättyneensä kuultuaan kirjakohusta. Hän ei kuitenkaan usko, että ruotsalaisviestimet sen suuremmin rummuttavat oikeudenkäynnillä, vaikka "tarina onkin herkullinen".

- Suomalaiset poliitikot eivät ole ruotsalaisten mielestä erityisen kiinnostavia. Ennemminkin esillä ovat suomalaiset yritykset - ja nyt varsinkin Nokia.

Ymmärtäjiäkin löytyy

Pääministeri Vanhasen toiminnalle löytyy Ruotsissa myös ymmärrystä. Ruotsin kolmanneksi suurimman päivälehden Svenska Dagbladetin pääkirjoitustoimittaja Maria Abrahamsson sanoo, että hänen sympatiansa ovat ministerin puolella.

- Tuntuu varmasti hirvittävän epämiellyttävältä olla esillä tällaisessa asiassa. Ylipäänsä ei pidä väheksyä ihmisiä, jotka kokevat, että heidän kunniaansa on loukattu, Abrahamsson muotoilee varovasti ja lisää, että "ei poliitikon tarvitse sietää mitä tahansa".

Hän on ehkä hieman yllättäen sitä mieltä, että oikeusprosessi kääntyy lopulta Vanhasen eduksi tämän julkikuvan kannalta.

- Voisi ajatella, että määrätietoinen toiminta tuo entistä enemmän arvostusta. Vaikkakin varmasti on myös sellaisia naisia, jotka pitävät ex-tyttöystävän toimintaa perusteltuna.


Kalle Pirhonen

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1488432
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1645  Ma 18 Hel 2008, 2:12 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Plussat ja miinukset

15.2.2008 8:18

Iltalehti arvioi oikeudenkäynnin hyödyt ja haitat pääministeri Matti Vanhasen kannalta.

+ Saa käräjäoikeuden antaman arvion omista yksityisyyden rajoista, mistä saa julkisuudessa puhua ja mistä ei.

+ Oikeusprosessi antanee lopullisen pisteen kirjakohulle.

+ Kansan tuki ollut tähän asti Vanhasen puolella.

- Joutuu paljastamaan oikeudessa yksityisasioitaan (mahdollisesti salaiseksi julistettava osuus).

- Oma yksityiselämä nousee kuukausien hiljaiselon jälkeen taas median kiinnostuksen kohteeksi.

- Jos voittaa oikeusjutun, kääntyykö kansan tuki hävinneelle osapuolelle (Ruusunen)?

- Kävi käräjäoikeudessa miten tahansa, jutun käsittelyä jatkettaneen Helsingin hovioikeudessa.

IL

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200802157247963_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1660  Ti 19 Hel 2008, 14:12 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Meneekö maine?

18.2.2008 1:58

Asiantuntijoiden mielestä tappio oikeudessa asettaisi Vanhasen naurunalaiseksi.

- Tämähän on niin kuin teinien kuhertelun jälkiseurantaa, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka napauttaa pääministeri Matti Vanhasen (kesk) kohukäräjistä.

Kipakat sanat tiivistävät hyvin sen asian, joka nousee ajankohtaiseksi maaliskuun 5. päivä. Tuolloin tuomioistuin antaa päätöksensä Vanhasen yksityisyyden suojaa koskevassa oikeusjutussa.

Jos ex-heila Susan Ruusunen ja kustantaja Kari Ojala vapautetaan syytteistä, pääministerin uskottavuus on vaakalaudalla.

- Ainakin minun silmissäni se kärsii, koska tämä osoittaa huonoa harkintaa. Jos tuomio tulee, se näyttäisi edes muodollisesti siltä, ettei juttua ole nostettu ihan tyhjästä, Tarkka lataa.

Näpäytys riittäisi

Tarkka ei usko, että vapauttava päätös vaikuttaisi sen suuremmin Vanhasen poliittiseen uraan. Luvassa olisi korkeintaan naljailua kilpailevilta puolueilta.

- Kyllähän tämä poliitikon yksityisyyden suoja on olemassa oleva ongelma ja tärkeäkin asia. Jos sille haetaan ratkaisua oikeudessa, sen pitäisi olla kuitenkin törkeämpi ja häijympi tapaus. Siinä mielessä koko asetelma on surkuhupainen. Ehkä se on oikea sana, että hän joutuu naurunalaiseksi, Tarkka sanoo.

Imagotutkijan, dosentti Erkki Karvosen mielestä Vanhasen kannalta paras ratkaisu olisi se, että Pääministerin morsian -kirjan kustantaja saisi sakkorangaistuksen ja Susan Ruusunen symbolisen näpäytyksen.

- Luulen, että Vanhanenkin olisi siihen tyytyväinen. Jos oikeus toteaisi, ettei tuomioihin ole mitään syytä, niin tavallaan hänelle tulisi arvovaltatappio, Karvonen pohtii.

Huono päätös

Karvonen uskoo, että liian kova tuomio olisi huono vaihtoehto. Onhan ilmeettömän vallankäyttäjän vastapelurina vuolaasti tunteitaan purkanut yksinhuoltajaäiti.

- Molempiin osapuoliin voi samaistua, joten vastaanotto voi olla aika ristiriitainen, Karvonen toteaa.

Jukka Tarkka pitää rikosilmoituksen jättämistä pääministeriltä jo lähtökohtaisesti huonona päätöksenä.

- Hänen uransa kannalta kaikista paras ratkaisu olisi ollut se, ettei koko oikeudenkäyntiä olisi tullut, vaan tämä asia olisi painunut armeliaasti unohduksiin. Nyt hän joutuu turhaan hankaliin tilanteisiin.

TUUKKA MATILAINEN
tuukka.matilainen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200802187261393_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1749  Ti 04 Maa 2008, 12:38 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tuomio jännittää

4.3.2008 3:23


Susan Ruusunen kertoo, ettei hän pysty enää rakastumaan.

- Tottakai jännittää. Asia tietenkin vaivaa minua, Susan Ruusunen (ent. Kuronen) kertoo Iltalehdelle.

Susan Ruusunen odottaa Helsingin käräjäoikeuden päätöstä keskiviikkona iltapäivällä. Silloin selviää tuomitaanko Ruusunen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

- Onhan tämä vaikeuttanut untani, Ruusunen jatkaa.

Ruusunen on varautunut käräjäoikeuden molempiin ratkaisuihin, sakkoihin tai vapauttavaan päätökseen.

- Se otetaan vastaan mitä tulee. Luotan Suomen oikeuslaitokseen. En kuitenkaan katso syyllistyneeni rikokseen. En ota kantaa valitanko päätöksestä hovioikeuteen.

Ruusunen ei kertomansa mukaan kykene rakastumaan. Tapahtuneet asiat ja oikeudenkäynti ovat pahana painolastina hartioilla. Jo itse ero Vanhasesta oli Ruususelle sokki.

- Olen täysin kykenemätön rakastumaan. Olen iloinen ja avoin ihminen, se on saanut kovan kolauksen.

Lisää aiheesta tiistain Iltalehdessä


JARI KUPIAINEN
jari.kupiainen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200803037329223_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1750  Ti 04 Maa 2008, 12:42 (GMT+3)  Aihe: Näinköhän... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vuonna 2011

4.3.2008 3:23


Pääministeri Matti Vanhasen ja Susan Ruususen suhteen jälkipyykki ei suinkaan lopu keskiviikkoiseen käräjäoikeuden päätökseen.

Pääministerin morsian -kirjan julkaisemisesta voidaan olla monta mieltä, mutta asian vieminen käräjille oli harkitsematonta.

Vanhasen vakuutteluista huolimatta en usko, että hän olisi tehnyt kirjasta tutkintapyyntöä, mikäli viime vuoden maaliskuun vaalihuumassa olisi pysähtynyt tarkemmin ajattelemaan.

Asiaa todennäköisesti käsitellään vielä hovioikeudessa olipa käräjäoikeuden päätös mikä tahansa. Se toinen (tai kolmas) osapuoli on joka tapauksessa tyytymätön.

Sitten on vuorossa korkein oikeus ja asia on vielä tuoreessa muistissa, kun vuoden 2011 maalisvaalit lähestyvät. Vanhanen saa yhä vastailla vaalitilaisuuksissa kysymyksiin suhteestaan Susan Ruususeen.


Jari Kupiainen

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200803037335993_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1765  La 08 Maa 2008, 13:07 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ruususelle ei tuomiota – Vanhanen valittaa hoviin

Julkaistu: 5.3.2008 14:00
Päivitetty: 5.3.2008 14:57

Minna Passi
Mikko Paakkanen
Lasse Kerkelä
Helsingin Sanomat


Helsingin käräjäoikeus on vapauttanut Etukeno-kustantamon pääomistajan Kari Ojalan syytteistä, jotka koskivat pääministeri Matti Vanhasen (kesk) yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä.

Myös Pääministerin morsian -kirjan kirjoittaja Susan Ruusunen on vapautunut syytteistä.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Matti Vanhanen aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Syyttäjä vaati Ojalalle ehdollista vankeutta tai ankaraa sakkorangaistusta Vanhasen yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Ruususelle syyttäjä vaati lievää sakkorangaistusta. Lisäksi Vanhanen vaati Ojalalta nimellisenä pitämäänsä 1 000 euron vahingonkorvausta.

Ojalan mukaan käräjäoikeuden päätös on oikea.

"Tämä osoittaa, että Suomi on vielä oikeusvaltio", Ojala kommentoi Helsingin Sanomille.

Tuomio tuli käräjäoikeuden äänestyspäätöksellä niukimmalla mahdollisella enemmistöllä. Kaksi lautamiestä äänesti vapauttavaa tuomiota, vastakkaista mielipidettä edustivat tuomari ja yksi lautamies. Koska äänet menivät tasan, syytetyn kannalta lievempi vaihtoehto voitti.

Käräjätuomari Merja Lahti ja yksi lautamies olisivat tuominneet Ruususen ja Ojalan sakkoihin.

Käräjäoikeus määräsi valtion korvaamaan kustantaja Kari Ojalan ja Etukeno-kustantamon oikeudenkäyntikuluja 18 000 euron edestä. Lisäksi valtion on maksettava Susan Ruususen asianajajalle Riitta Leppiniemelle 3 700 euroa ja Ruususelle oikeusavun omavastuuosuus 1 015 euroa.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1766  La 08 Maa 2008, 13:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ojala Vanhasen ratkaisusta: Jääräpäiseltä kuulostaa

Julkaistu: 5.3.2008 14:18

Minna Passi
Helsingin Sanomat


Pääministerin morsian -kirjan kustantaja Kari Ojala suhtautuu tyynesti tietoon siitä, että pääministeri Matti Vanhanen (kesk) aikoo valittaa käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

”Se on hänen asiansa. Siihen nähden, että minkä suuruinen asia on, aika jääräpäiseltä kuulostaa”, Ojala sanoo Helsingin Sanomille.

Ojala on kuitenkin helpottunut käräjäoikeuden päätöksestä.

"Tämä ilahduttaa Etukeno-kustantamoa kohtuullisesti", Ojala sanoo Helsingin Sanomille.

Ojalan mukaan asetelma, jossa pääministeri hyökkäsi yhden miehen firmaa kohtaan, oli kohtuuton.

"Näyttäisi olevan jossain määrin mahdollisuuksia tällaisella pienyritykselläkin vielä Suomessa, ettei pääministeri jyrää ihan kaikkea", kommentoi Ojala vapauttavaa päätöstä.

Ojalan mukaan Etukeno ei aio enää julkaista julkkiskirjoja.

"Kai me olemme olleet vähän kokematon kustantaja ja kuvitelleet, että kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta. Mutta ei se näin ole. Emme tule ratsastamaan millään julkisuudella enää. Pelkästään laatua tästä lähtien", Ojala sanoo.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1767  La 08 Maa 2008, 13:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vanhasen oikeusjuttu nousi etusivun uutiseksi The Timesin verkossa

05.03.2008 17:28


Helsingin käräjäoikeuden päätös hylätä kaikki syytteet pääministeri Matti Vanhasen (kesk) ja Susan Ruususen oikeusjutussa nousi etusivun uutiseksi vaikutusvaltaisen brittiläisen sanomalehden The Timesin verkkosivuilla. Laajassa artikkelissa todetaan heti alkuun, että "Suomen pääministerin entinen rakastajatar" vapautettiin kaikista syytteistä.

The Timesin mukaan Vanhanen vaikutti tuomion kuultuaan "hyvin järkyttyneeltä".

"Oikeus hylkäsi niukasti 52-vuotiaan korvausvaatimuksen yksityisyyden suojan loukkauksesta", lehti kirjoittaa.

Jutussa kerrataan yksityiskohtaisesti, miten Vanhanen kirjan mukaan hurmasi Ruususen uuniperunoillaan ja miten suhde loppui.

The Times muistaa myös mainita, että Ruusunen (ent. Kuronen) on vaihtanut nimeään, ja että hän on esiintynyt ahkerasti julkisuudessa.

Brittilehti taitaa tosin osua harhaan otaksuessaan, että Pääministerin morsian -kirjasta tulee nyt vuoden kuumin myyntihitti Suomessa.


IS

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1496907
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1768  La 08 Maa 2008, 13:31 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
From Times Online

March 5, 2008

PM loses lawsuit against ex-lover over steamy memoir

Marcus Oscarsson in Stockholm and David Charter


The former lover of Finland’s Prime Minister was today cleared by a court of any wrongdoing for publishing a steamy kiss-and-tell memoir which revealed how he wooed her with baked potatoes and dumped her by text message.

Susan Ruusunan was sued by Matti Vanhanen for disclosing intimate details of their affair in the run-up to last year’s general election – which he won after her book coincided with a last-minute rise in his poll ratings.

Mr Vanhanen objected to the Finnish public learning about his routine of a sauna before sex and spuds afterwards but the jury in Helsinki narrowly rejected 52-year-old's claim for damages for invasion of his privacy.

The book, The Prime Minister’s Bride, claimed that Mr Vanhanen did not meet 36-year-old Miss Ruusunen in IKEA when helping her carry furniture, as he himself had claimed. Instead, they met on a dating website when the Prime Minister answered Miss Ruusunen’s ad.

“My stomach is all butterflies,” he wrote in a text message the day before they met for the first time, she said.

The two lovebirds had many secret rendezvous and Miss Ruusunen’s book detailed the PM’s romantic side. “He kisses so passionately that the car windows were steamed up,” she wrote.

The book claimed that clandestine visits by the brunette soon became the highlights of the Prime Minister’s week following his divorce in 2005.

When she visited, he always wanted to take a sauna before making love and afterwards usually served her dinner, she said.

After having sex, the Prime Minister usually wanted beef and potatoes, she wrote. He especially liked them baked.

“Once, when he kissed me, he said that I tasted better than oven-baked potato,” Miss Ruusunen wrote. “That was great.”

Ms Ruusunen confessed in the memoir that she tempted the Prime Minister to have wild sex on the furniture in various rooms. “Unfortunately sex on the kitchen table never happened,” she wrote.

In the summer of 2006 they were seen together in public for the first time but just a few weeks later Mr Vanhanen ended the nine-month relationship.

Ms Ruusunen claimed that the Prime Minister did not end the relationship in a gentlemanly manner but used the same method as Scandinavian high school students. He simply sent her a short text message saying “It’s over”.

Miss Ruusunen, who last year changed her surname from Kuronen to the Finnish word for Sleeping Beauty gave several interviews and quickly became a media darling. Many more journalists covered her press conference on the controversial book release than the number covering her ex-lover’s press conferences in the Helsinki government offices.

Mr Vanhanen, who has represented Finland’s Centre Party in parliament since 1991 and was elected PM 2003, reported the book to the police on the eve of the 2007 election.

He brought his case only against the publisher, Kari Ojala, demanding €1,000 in compensation. But the state prosecutor joined the case and demanded a prison sentence for Mr Ojala for breach of privacy and damages of €50,000, as well as €7,000 from Ms Ruusunen.

The court verdict was close, with two jurors voting to acquit Miss Ruusunen and two voting for conviction. In an evenly divided jury the mildest alternative prevails, according to Finnish law, even through the Chief Judge also voted for a conviction.

“Finland still is a state governed by law,” the publisher Mr Ojala said afterwards.

Mr Vanhanen was reported to be very upset with the verdict. Earlier, he said: “I believe a leading politician must be allowed to have a private sphere which is not open for the public.”

The nation’s feelings are likely to be evenly divided. A poll showed that 42 per cent of Finns sided with the PM and 39 per cent with Ms Ruusunen.

If it was intended to bring an end to the controversy, the case seems to have had the opposite effect. The 160-page book seems destined to become the book of the year in Finland and to sell in record numbers.

Lainaus: The Times

Kommentti: Aika veikeää tuossa jutussa, että siinä kerrotaan myös, mitä Ruusunen tarkoittaa englanniksi. Ruusunen on "Sleeping Beauty"... The Timesin uutisen perässä on paljon suomalaisten lähettämiä kommentteja, kurkatkaapa linkistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1769  La 08 Maa 2008, 13:37 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ulkomaisetkin viestimet kiinnostuivat oikeusjutusta

Julkaistu: 6.3.2008 00:16

Mikko Paakkanen
Helsingin Sanomat


Suomen pääministerin Matti Vanhasen ja hänen entisen naisystävänsä Susan Ruususen välisen oikeusjutun tuomio uutisoitiin useissa ulkomaisissakin viestimissä. Suurten kansainvälisten uutistoimistojen kautta tieto levisi eri puolille maailmaa.

Muun muassa yhdysvaltalainen AP ja brittiläinen Reuters kertoivat asiasta. Niiden teksteissä käsiteltiin asiapainotteisesti lähinnä tuomiota.

Päivän uutisen eli käräjäoikeuden tuomion ohessa ulkomaiset viestimet nostivat taas esiin myös Vanhasen ja Ruususen suhteen vaiheita.

Esimerkiksi brittiläisen The Times -lehden verkkosivujen kirjoituksessa valtaosa tekstistä käsitteli Suomen pääministerin ja hänen entisen naisystävänsä yhteisen taipaleen yksityiskohtia. Pitkässä jutussa oli runsaasti poimintoja Pääministerin morsian -kirjasta.

Käräjäoikeuden tuomiostakin lehti kertoi. Illalla uutinen oli verkkosivun neljänneksi tärkeimmällä uutispaikalla.

Ruotsissa tuomiosta kertoivat netissä ainakin Ruotsin televisio SVT ja toinen Tukholman suurista päivälehdistä Dagens Nyheter. Ruotsin radio SR kertoi asiasta suomenkielisen Sisuradion uutisissa.

Dagens Nyheter käytti ruotsalaisen uutistoimiston TT:n julkaisemaa STT:n ruotsinkielistä uutista. Se oli iltakahdeksan aikoihin sivuston kymmenenneksi luetuin juttu. Lehti oli jo iltapäivällä nostanut uutisen verkossa etusivulleen. Ruususen kirjan sisällöstä uuniperunoineen saattoi taas lukea uutiseen linkitetystä vuoden takaisesta jutusta.

Norjan valtalehden Aftenpostenin verkkosivut sen sijaan kertoivat Suomesta vain tämän talven hukkumislukuja.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1772  La 08 Maa 2008, 13:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Nämä loukkasivat Vanhasta

6.3.2008 6:26


Otteet Pääministerin morsian -kirjasta

"Matilla on muuten kaksi kissaa ja koira."

"Yksi huone Matin talossa oli paljon suurempi kuin se asunto, jossa asuin kolmen lapseni kanssa."

"Tavarat olivat lasivitriineissä, ja joskus järjestelin näitä esineitä. Siinä tulee aivan sellainen sokeus, oli kullattuja lautasia, hopeinen teekannu, ja sokerikko ja lasikristalliesineitä."

"Matti oli kaatanut pihasta kaksi kuusta, hän sahasi niitä pölleiksi, ja minä keräsin puolitoista vuorokautta oksia kädet pihkassa Matin tuulitakki päällä ja silppusin niitä."

"Kun taas kotona olivat myös Matin lapset, tuli sellainen tunne että hohhoh, eivät tässä taidakaan kaikki palaset loksahtaa kohdalleen, että tässä tulee olemaan aika työmaa."


Matti Vanhasen kertomukset Se on ihan Matti -kirjassa

Vanhanen esitteli teoksessaan oman kissansa kuvan kanssa.

Pääministerin koti on tullut tutuksi, kun hän on esitellyt sitä toimittajille.

Vanhanen koki ongelmallisena jotkut vapaa-aikaansa liittyvät tarinat. Hän on kuitenkin julkisesti kertonut pitävänsä halonhakkuusta. Juhlakirjassaan hän esittelee viehtymystään tikanheittoon kuvien kera ja toteaa olevansa ulkoilmaihminen.

Koko Vanhasen perhe on hyvin edustettuna juhlateoksen kuvissa.


IL

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200803067348151_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1776  La 08 Maa 2008, 14:08 (GMT+3)  Aihe: Hyvä kolumni, lukekaa... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Eläköön lautamiehet ja terve järki

Julkaistu: 6.3.2008


Juuri nyt minulla on valinnan vaikeus: kirjoittaako aiheesta ”Mannerheim, homo” vai ”Vanhanen, pukki”. Jostakin median vääristymästä kertoo, että nämä aiheet ovat nyt päivän teemoja.

Mannerheimista olen kerran käynyt mielenkiintoisen julkisen keskustelun, mutta ei suinkaan Marskista homona. (Kirjoitan muuten myös sanan Marski isolla M:lla.) Kirjoitin joskus 80-luvulla, että Mannerheim kirjoitti tärkeimmät kirjeensä kreivitär Lubomirskajalle. Niin muuten tekikin. Se kuului ajan kulttuuriin, kuten korsettikin tarvittaessa. Leena Lander on kirjoittanut aiheesta hyvän kolumnin Turun Sanomiin keskiviikkona.

Lubomirskajaa pahempaa oli kuitenkin se, että vertasin Mannerheimiä kansainvälisenä vaikuttajana Kekkoseen. Teemoista ottivat pahakseen kenraali Adolf Ehrnrooth ja akateemikko Tauno Nurmela. Kirjeet myönsivät, rinnastusta Kekkoseen ei. Tämä kompromissi oli minusta oikein ja erosimme ystävinä. Valtiomiessarjaan luimme kuitenkin molemmat.

Mutta Vanhanen?

En ole asiantuntija Vanhasen parielämän suhteen, mutta minulla on yksi etu varmaan useimpiin asiasta kirjoittaneisiin toimittajiin nähden. Olen lukenut Vanhasen entisen tyttöystävän Susan Kurosen, nyttemmin Ruusunen, kirjan jo heti sen ilmestyttyä. Sen perusteella kirjoitan, että eläköön lautamiehet. Ilman heidän tervettä järkeään olisi monta muutakin kertaa vainaja ollut linnassa ja manne … ai niin, tätä kansan suussa jalostunutta viisautta en voikaan kirjoittaa.

Ruususen kirja yhteisestä taipaleesta pääministerin kanssa – niin voi sanoa, kestihän se yhdeksän kuukautta, odotusajan – on mielenkiintoinen kertomus kahden täysin erilaisen maailman kohtaamisesta. Yksinhuoltaja Kuronen katselee silmät pyöreinä Matin kokolihaisia ostoskasseja, kun hän itse yrittää tulla toimeen HK:n sinisellä päivässä kolmen kasvuikäisen lapsensa kanssa. Hän ihmettelee pääministerin poreammeita, kun omassa vuokra-asunnossa töin tuskin mahtuu suihkuun.

Lopulta maailmat törmäävät, kun paparatsi-kuvaajat ja toimittajat alkavat parveilla kerrostalon ovella niin, että pääministerin morsiamen pitää salaa puikahtaa kellarin ovesta bussipysäkille, josta pääministeri noutaa hänet omalla autollaan treffeille. Ensinnä romahtaa pääministeri. Kuronen saa kylmän tekstiviestin, että nyt se on loppu. Niin kuin matkan kerran aloin, myös sen päätän, paljain jaloin, on pakko ajatella.

Ehkä toisella puolella ajatellaan, että poliitikolle on parempi kylmä pää kuin lämmin sydän. Oikeudenkäynti ei kuitenkaan siihen synopsikseen aivan sovi. Se nyt vaan on niin, että kyllä pääministeriltä ja monilta muiltakin poliitikoilta vaaditaan vastuuta omista huudoistaan. Sekin on vanhaa kansanperinnettä. Ei johtavilla poliitikoilla ole paljoa yksityisyyden suojaa, eikä varmaan pidäkään olla. Kun olet politiikkaan ryhtynyt, olet yhteistä omaisuutta.

Muutama asia siis askarruttaa pientä kulkijaa.

Onhan tarinassa yhteiskunnallista ulottuvuutta vaikka millä mitalla. Onhan se todella pitänytkin kirjoittaa. Hyvä romaanin aihe, lähes ikuinen. Petoskin siinä oli valmis, Ruususella oli perusteltu syy odottaa enemmän kuin poreammetta.

Miksei yksikään tunnettu kustantaja ehtinyt väliin? Siltalan veljeksetkin miettivät varmaan jo muita.

Mutta ehkä kuitenkin oli viisaampaa dokumenttipohja. Onhan sillä relevanssia, että pääministeri ehtii neuvottelujen, keskustelujen, kokousten, EU-asioiden, budjettikiireiden ja ties minkä välissä naputella satoja tekstiviestejä tyttöystävälle, jonka kanssa ei ole tarkoitustakaan tehdä sen enempää kuin muutaman illan hierontaa. Kiinnostaisi yhteiskunnallisista syistä, mitä pääministeri ajatteli naputellessaan kännykkään Lissabonin prosessin ja Venäjän rekkajonojen paineessa.

Mutta sitten vielä. Parturini Bror Bäckström sanoi ensiksi, että siinä näet. Kepu pettää aina ja kaikkialla. Mutta toiseksi hän sanoi sen tärkeämmän: herramies ei kohtele naista noin.

Bäckström on herramies. Niin oli Mannerheimkin.


Jarmo Virmavirta

Lainaus: Uusi Suomi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1781  La 08 Maa 2008, 14:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Laatikainen ruoskii Vanhasta rajusti

08.03.2008 06:59


Keskustan omatkin rivit alkavat jo repeillä pääministeri Matti Vanhasen (kesk) oikeudenkäynnin takia.

Kepun taustavaikuttajiin kuuluva Keskisuomalaisen päätoimittaja Erkki Laatikainen arvostelee Vanhasta varsin raskain sanankääntein. Laatikaisen mukaan Vanhaselta puuttuu suhteellisuudentaju - ja hänestä on tullut taakka puolueelle.

- Vanhanen ei anna kuvaa itsestään lujana ja vankkana johtajana. Ei pääministerin asemassa oleva henkilö voi noin vain tehdä tutkintapyyntöjä ja mennä oikeuteen, vaikka vastapuoli olisikin osoittanut huonoa makua.

- Pääministeri on Suomen poliittinen johtaja ja hänen pitäisi karistaa päiväkohtaiset harmit harteiltaan. Olipa hovioikeuden päätös mikä tahansa, se on Vanhasen kannalta kielteinen.

Keskustan sisäistä ilmapiiriä Vanhasen oikeudenkäynti ei päätoimittajan mukaan ainakaan paranna.

- Puheenjohtaja, joka on myös pääministeri, luo tahtomattaan mielikuvaa edustamastaan puolueesta. Tämä on hyvin kiusallista, Laatikainen pahoittelee.


Sanna Ukkola

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1497938
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1793  Ke 12 Maa 2008, 20:30 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kansanedustaja Ukkola kannustaa kantelemaan Vanhasesta

Julkaistu: 10.3.2008 13:57
Päivitetty: 10.3.2008 16:01

Jouni Mölsä
Helsingin Sanomat


Kokoomuksen kansanedustaja Tuulikki Ukkola ei usko Helsingin hovioikeuden riippumattomuuteen pääministeri Matti Vanhaseen (kesk) ja Susan Ruususeen liittyvässä oikeudenkäynnissä.

"Hovioikeudessa Ruususella ei ole mitään mahdollisuuksia. Oikeustieteen tohtori Päivi Tiilikka on tehnyt työtä Vanhasen hyväksi etu- ja jälkikäteen niin voimallisesti, etteivät hänen kollegansa, ammattituomarit, voi muuhun tulokseen jatkossa tulla kuin ristiinnaulita Susanin. Jos käräjäoikeuden päätös pysyisi hovissa voimassa, siinähän menisi ammattitoverin ja 'nousevan tähden' uskottavuus", Ukkola kirjoittaa nettipäiväkirjassaan.

Vanhanen hävisi Helsingin käräjäoikeudessa viime viikolla yksityiselämänsä suojaa koskeneen oikeudenkäynnin. Oikeus hylkäsi Pääministerin morsian -kirjasta Susan Ruususta ja kirjan kustantanutta Kari Ojalaa vastaan nostetut syytteen kahden lautamiehen äänin. Yksi lautamies ja ammattituomari katsoivat syytettyjen syyllistyneen pääministerin yksityiselämän suojan loukkaamiseen. Sekä Vanhanen että syyttäjä ovat valittaneet päätöksestä hovioikeuteen.

Ukkolan mielestä valitus on yritys sensuroida keskustelua.

"Jos pääministerin ja kaiken maailman tiilikoiden mielestä tuomio oli väärä, kun sen tekivät 'toheloivat' lautamiehet, niin mihin tuollaisia toljakkeita enää tarvitaan", Ukkola kysyy.

Ukkolan mukaan lautamiehiä tarvitaan oikeuksissa juuri sananvapauden ja yksityisyyden suojan punninnassa.

"Muuten Tiilikan kaltaiset pykälänikkarit romuttavat sananvapauden ja estävät kansalaisilta tiedon siitä minkälaisia poliitikot ovat ihmisinä. Ovatko rehellisiä vai valehtelevatko", Ukkola perustelee tuohtumustaan.

Ukkolan mukaan eduskunnan perustuslakivaliokunnan pitäisi tutkia se, valehteliko Vanhanen seurustelusuhteen aloittamistavasta kansalaisille.

"Pääministeri kertoi aikoinaan tavanneensa Susanin Ikeassa. Tosiasiassa pariskunta 'kohtasi' netissä, josta kansakuntamme tärkein poliittinen toimija etsi naisseuraa. Voisi tietenkin sanoa, että kaikkihan joskus hätäpäissään kertoo valkoisen valheen. Asia sinänsä ei olisi mistään kotoisin, ellei kysymyksessä olisi pääministeri. Kyllä tässä jo voi hädissään kysellä, mistä muusta pääministeri laskee luikuria? Ja kenelle", Ukkola perustelee.

"On aivan sama, ketä pääministeri tai ministeri lemmiskelee, syökö uuniperunoita, lähettääkö tekstiviestejä. Sen sijaan olankohautuksella ei voi ohittaa sitä, että pääministeri valehtelee", Ukkola kirjoittaa.

Hän kannustaa tavallisia kansalaisia kantelemaan asiasta eduskunnan perustuslakivaliokunnalle, koska eduskunnasta ei hänen arvionsa mukaan löydy tarvittavaa kymmentä kansanedustajaa, jotka allekirjoittaisivat perustuslakivaliokunnalle tehtävän tutkintapyynnön.

"Kaveria ei jätetä vähäpätöisen yksinhuoltajan typeryyksien takia", Ukkola arvioi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi sanoutui irti kansanedustaja Tuulikki Ukkolan (kok) vaateista, jonka mukaan perustuslakivaliokunnan tulisi tutkia pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) seurusteluasioita.

Lainaus: Helsingin Sanomat

Kommentti: Mitenkähän tuo kantelu käytännössä hoituis, ihmettelen vaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1798  Ke 12 Maa 2008, 21:17 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Maailma ilkkuu

12.3.2008 3:25


Ilkka Kanervan tekstiviestikohu levisi ulkomaille.

"Ulkoministeri. Tuo säädytön mobiilimies", toteaa ruotsalaislehti Aftonbladet.

Pienen maan ulkoministeriksi Ilkka Kanerva, 60, sai eilen poikkeuksellisen paljon kansainvälistä huomiota, kun tekstiviestikohu levisi maailman uutisiin. Avainsanoja suomalaisministerin uutispommissa olivat kännykkä, eroottinen tanssija ja "veronmaksajien laskuun".

Ruotsin suurin sanomalehti Aftonbladet keksi Suomen ulkoministerille uuden lempinimen: Törkyvaari.

- Yhdellä tavalla Suomen ulkoministeri on esikuvallinen - kuinka moni 60-vuotias mies on tarpeeksi perillä kännyköistä lähettääkseen 200 tekstiviestiä kuukaudessa, ruotsalaislehti herkutteli.

Vanhanenkin sai osansa


Brittilehti Daily Mail korosti uutisessaan tekstiviestien lähteneen ministerin virkakännykästä, jonka laskut maksetaan veronmaksajien rahoista.

Brittilehti hämmästeli Suomen poliittista kulttuuria sekoittamalla pakkaan myös Matti Vanhasen ihmissuhdekiemurat.

- Aiemmin tässä kuussa Suomen pääministeri syytti tunteidensa loukkaamisesta ex-rakastajatartaan, joka kirjoitti kiss-and-tell -romaanin heidän suhteestaan. Hän hävisi oikeudessa, mutta yllättäen kasvatti suosiotaan, lehti ihmettelee.

Lisää aiheesta keskiviikon Iltalehdestä!


SANNI GRAHN
sanni.grahn@iltalehti.fi
TUKHOLMA

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200803117373646_uu.shtml

Kommentti: Pukki siel, pukki tääl... Suomen ylin johto kunnostautuu ulkomaisessa mediassa työsuorituksillaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1813  La 15 Maa 2008, 19:36 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Timo Soini: Vanhanen ja Kanerva melovat loskassa

13.3.2008 17:00


Timo Soinin mielestä sekä Matti Vanhanen että Ilkka Kanerva ovat huonosti hoidetun tiedottamisen vuoksi syvällä suossa.

Soini sanoo oppineensa sen, että itselle pitää ensin selvittää, mikä on totuus, ja sitten kaikki ulos kerralla.

- Jos tietoa tulee vain tipoittain ja paljastuu, että olet salannut jotain tai antanut väärää tietoa, olet suossa aina vain syvemmällä. En tunne Matti Vanhasen ja Ilkka Kanervan tapauksien yksityiskohtia, mutta sen voin sanoa, että molempien suhteen näyttää huonolta. Sellaisessa loskassa nyt melotaan.

Vanhanen antoi aluksi väärää tietoa siitä, miten oli tavannut Susan Kurosen. Kanerva taas kiisti aluksi tekstiviestien lähettelynsä eroottiselle tanssijattarelle. Soinin mielestä hätävalheeseen turvautuminen on inhimillisesti ymmärrettävää, mutta siitä asiat sitten lähtevät väärään suuntaan.

- Ihminen tietysti hätääntyy, kun tulee paha paikka. Mutta kun tarinassa huomataan pienikin ristiriita, siihen tartutaan ja tietysti syntyy ajatus, että kyllä se siellä vielä jotakin muutakin on.

Vanhasen toiminta kummastuttaa

Soini oudoksuu sitä, että Vanhanen pitää oikeusjutussaan "kovin korkeaa profiilia" ja vaatii yksityisyyttä, mutta pian oikeudenkäynnin jälkeen esiintyy julkisuudessa uuden naisystävän kanssa.

- Kyllä se on vähän riskaabeli yhdistelmä.

Soini ei ymmärrä myöskään sitä, että kiusallisesta asiasta yritetään päästä pakoilemalla tiedotusvälineitä.

- Pakoon ei pidä juosta. Kysymykset on pakko kohdata. Pakko minunkin oli ottaa löyly vastaan, kun omassa eduskuntaryhmässä paljastui kavallus.

Ja jos tulee mokattua, aito anteeksipyyntö ei Soinin mielestä olisi ollenkaan huono ele.

- Mikään ei ärsytä ihmisiä enemmän kuin poliittinen pöyhkeys tai käskystä tehty katumus.

STT

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200803137383843_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1844  Ke 19 Maa 2008, 19:39 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Suomesta tullut vitsi Briteissä

Julkaistu: 18.3.2008


Suomen ministerien naisseikkailuja jaksetaan pitää esillä brittilehdistössä. Times Online ja Daily Telegraph molemmat huomioivat sen, että seksiin liittyvä skandaali on Suomessa vain lisännyt ulkoministerin ja pääministerin suosiota. Muualla maailmassa poliitikot tavallisesti eroavat seksiskandaalien yhteydessä.

Times Online suhtautuu Suomesta viime aikoina kantautuneisiin uutisiin hieman pilkallisesti ja ilmoittaa, että nyt kuka tahansa kännykkäänsä räpläävä suomalaispoliitikko herättää epäilykset siitä, liittyykö tekstiviestin sisältö kenties uuniperunoihin tai johonkin vielä intiimimpään.

”Seksi ja politiikka ovat jälleen nivoutuneet yhteen yleensä niin ”frigidissä” Suomessa”, aloittaa Daily Telegraph Ilkka Kanervan ja Matti Vanhasen yksityiselämän käänteitä koskevan juttunsa.

Times puolestaan muistelee, että entisaikoihin Suomi tunnettiin pääasiassa Sibeliuksesta, ja nyt viime aikoina Nokiasta. Times huomauttaa, että Suomi tosissaan profiloituu teknologiamaana, kun pääministerikin etsii seuraa internetistä.

Daily Telegraph linkittää Kanervan ja Vanhasen naisseikkailuista kertovan jutun myös uutiseen, joka käsittelee USA:n uusinta seksiskandaalia. Vuonna 2004 New Jerseyn kuvernöörin toimesta homoseksuaalisuutensa julkistamisen vuoksi eronnut Jim McGreevey on vahvistanut autonkuljettajansa Teddy Pedersenin, 29, kertomuksen ”kimppakivan” harrastamisesta yhdessä vaimonsa ja Pedersenin kanssa.

Nykyään McGreevey asuu erossa vaimostaan ja pariskunnalla on meneillään riitaisa avioero. Ex-rouva McGreevey vaatii entiseltä mieheltään 600 000 dollaria korvauksina siitä, ettei tämä paljastanut olevansa homoseksuaali ennen avioliittoa tai sen aikana. Rouva McGreevey vakuuttaa kuulleensa asiasta ensimmäisen kerran kun hänen silloinen miehensä ilmoitti seksuaalisesta suuntautumisestaan eronsa yhteydessä. Teddy Pedersen puolestaan väittää vaimon tienneen miehensä homoseksuaalisuudesta.

Yhdysvaltain politiikan uusin seksiskandaali paljastui vain alle viikko sen jälkeen kun kalliin prostituutio-palvelun asiakkuudesta kiinni jäänyt New Yorkin kuvernööri Eliot Spitzer oli ilmoittanut erostaan.


uusisuomi.fi

Lainaus: Uusi Suomi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1879  Su 30 Maa 2008, 23:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Susan Ruusunen löysi uuden rakkaan Tallinnan lentokentältä

27.03.2008 06:28


Susan Ruusunen (ent. Kuronen) on jälleen rakastunut nainen. Vielä aivan hiljattain Susan arveli, että hänen ja pääministeri Matti Vanhasen kipeästi päättyneen suhteen takia hän ei enää pysty rakastumaan.

Nyt Susan myöntää tyytyväisenä olleensa väärässä. Uusi rakkaus tuli vastaan täysin yllättäen.

- Tapasimme Tallinnan lentokentällä, kun norjalainen mies tuli yllättäen juttelemaan. Hän oli katsonut, että onpa siinä nauravainen nainen ja päätti tulla esittäytymään. Meillä oli vain viisi minuuttia aikaa, mutta ehdimme vaihtaa yhteystietomme ja siitä se sitten lähti, Susan muistelee.

- Suhde tuli täytenä yllätyksenä, sillä oma asenteeni seurustelusuhteita kohtaan oli "ei kiitos". En etsinyt ketään, enkä halunnut yhtään mitään kenenkään kanssa.

Kun vuonomaan mies tuli esittäytymään, periaatteet unohtuivat. Kaksikko huomasi heti, että heidän kemiansa sopivat yhteen. Kävi vielä ilmi, että mies on lähes samanikäinen kuin Susan, joka on syntynyt 1970.

- Oikea ihminen oikeassa paikassa. Tutustumisemme oli kuin romanttisesta elokuvasta, Susan huokaa.

Mies oli Tallinnassa lomamatkalla, mutta muuta Susan ei halua uudesta rakkaastaan paljastaa.

Suhde on vielä varsin tuore, sillä pari tapasi 9. maaliskuuta. He ovat jo ehtineet tapaamaan toisenkin kerran, mutta muuten yhteyttä on pidetty puhelimitse. Välimatka ei vielä ole ehtinyt rasittaa suhdetta.

- En halua vielä tässä vaiheessa miettiä sellaista. Eihän se ole kuin 1,5 tunnin lentomatka. Enkä toisaalta halua sellaista suhdetta, missä on pakko yrittää nähdä joka päivä, Susan kertoo.

Keväällä pari näkee satunnaisesti, mutta parin kuukauden kuluttua alkaa kesäloma. Silloin Susanilla olisi mahdollisuus lähteä Norjaan  tai miehellä tulla Suomeen.

- Kesäloma kummittelee jo mielessäni. Katsotaan, mitä silloin tapahtuu.


Mikko Räsänen

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1509835
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1885  Ma 31 Maa 2008, 12:14 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Huippujuristi: "Kanervan ja Vanhasen jutut peilikuvia"

Julkaistu: 27.3.2008


Helsingin käräjäoikeus hylkäsi tänään tanssija Johanna Tukiaisen jättämän vaatimuksen, että Hymy-lehti ei julkaisisi ulkoministeri Ilkka Kanervan hänelle lähettämiä tekstiviestejä. Ruusunen-Vanhanen oikeudenkäynnistä tuttu, kustantaja Etukenon puolella pääministeriä vastaan toiminut huippuasianajaja Zacharias Sundström arvioi uusisuomi.fi:lle, että Vanhasen ja Kanervan tekstiviestitapauksissa on paljon yhtymäkohtia.

-Ruusunen ja Tukiainen toimivat kuin peilikuvat asiassa. Ruusunen haluaa julkaista kaiken, Tukiainen haluaa, ettei mitään julkaista. Silti jutuissa on paljon yhteistä, kuten mikä on ministerin asema ja paljonko hänellä on yksityisyyden suojaa, Sundström kommentoi uusisuomi.fi:lle Etelä-Afrikasta käsin.

Käräjäoikeuden tänään tekemään päätökseen Kanervan viestien julkistamisesta ministerin asema tai yksityisyys eivät liity vielä mitenkään. Sundström näkee, että niitä tullaan kuitenkin käsittelemään välillisesti, kun käsittelyä jatketaan.

- Jutussa tulevat julki vielä samat asiat kuin Vanhas-oikeudenkäynnissäkin eli tekstiviestin laatu ja sisältö sekä ministerin asema. Tämä aihe on nyt ajankohtainen ja osa sellaisia oikeudenkäyntejä, joita Suomessa aletaan käydä.

- Olisi voinut luulla, että Kanerva olisi toiminut kuin Vanhanen, Sundstöm miettii.

Sundstöm uskookin, että mikäli Kanerva haastaa Yhtyneet Kuvalehdet oikeuteen, tulee oikeudenkäynnistä mielenkiintoinen.

- Siinä käräjäoikeuden Vanhas-päätöksestä voi olla jotain hyötyä. Vaikka [Vanhasen ja Kanervan] tapaukset ovatkin peilikuvia toisistaan, kertovat nekin joskus jotain, hän povaa.

Pääministeri Matti Vanhanen hävisi maaliskuun alussa entistä heilaansa Susan Ruususta ja kustantaja Etukenoa vastaan käydyn oikeudenkäynnin. Vanhanen ja syyttäjä valittivat päätöksestä hovioikeuteen.

Sundströmin mielestä käräjäoikeuden perustelut Tukiaisen vaatimusten hylkäämisessä olivat tänään riittävät.

- Tässä ei ole riittävästi sellaista aineistoa, joka olisi edellyttänyt oikeudelta niin radikaalia päätöstä, että viestejä ei saisi julkaista ilman Yhtyneiden Kuvalehtien kuulemista.

Tukiaisen miljoonan euron uhkasakkovaatimusta viestien julkaisemisesta hän pitää ”pelkkänä heittona, jota kukaan ei tulisi koskaan hyväksymään”.

Sundström korostaa, että käräjäoikeuden tänään tekemä päätös on väliaikainen.

Nyt oikeus odottaa Hymyltä vastausta Tukiaisen turvaamistoimihakemukseen kahden viikon kuluessa. Tukiainen ei voi valittaa käräjäoikeuden tänään tekemästä päätöksestä.

Kun Hymy julkaisee viestit ensi viikolla ilmestyvässä numerossaan, turvaamistoimihakemus menettää merkityksensä.

Lainaus: Uusi Suomi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1899  Ti 01 Huh 2008, 10:04 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Iken potkut

Julkaistu: 1.4.2008


Hymyn julkaisemat ulkoministeri Ilkka Kanervan viestit tanssija Johanna Tukiaiselle kertovat ulkona käymisestä, kuumana käymisestä, sormilla koskettelun halusta, lenkillä käymisestä, lähelle pääsemisen tarpeesta ja sen semmoisesta.

Kuukausi pari sitten lähetetyt viestit ovat inhimillisiä, sävyltään sellaisia, joissa mies näyttää tuntevan kaukokaipuuta hänelle melko vierasta naista kohtaan eri kellonaikoina.

Potkut tuli. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen valitsi potkupäiväksi tekstarit julkaisseen Hymyn ilmestymispäivän. Hän ilmoitti tänään, ettei Kanerva voi jatkaa ministerinä ja perusteli päätöstään laajalti Kokoomuksen verkkotiedotuskanavan Verkkouutisten sivuilla.

Kataisen päätöskokonaisuuteen kuuluu Kanervan kohdalla ”harkintakyvyn puute yksityiselämässä, hämmennystä aiheuttaneet lausunnot sekä toimintakyvyn heikkeneminen yleisen uskottavuuden romahdettua”.

Media ei saa Kataiselta erityistä tuomiota. Hänen mukaansa ”on kohtuullista olettaa tiedotusvälineiden kirjoittavan tämänkaltaisista asioista”, vaikka ”ilmassa on ollut vastenmielisiä saalistuksen omaisia piirteitä”.

Kataiselta kesti kolmisen viikkoa tehdä kova päätös ystävänsä Iken kohdalla. Vasta tänään hän oli siihen valmis, vaikka esimerkiksi kokoomuksen naisten piirissä kritiikki oli ankaraa. Kansanedustaja Marja Tiura saa toiminnastaan suuren sulan hattuunsa. Nuori puoluejohtaja puolestaan sai oppitunnin, jota ei heti unohda.

Nähty episodi ja sen lopputulos on viesti niille vallanpitäjille, jotka ovat luulleet, että kansaa voi ylenkatsoa. Se on rankka näpäytys myös omaa oikeusprosessiaan pitkittävälle pääministeri Matti Vanhaselle (kesk.). Aika on muuttunut ja sen myötä myös Suomen poliittinen kulttuuri länsimaistunut. Poliitikkojen pitää osata osana ammattitaitoaan ajatella, miltä asiat näyttävät.

Kun hallitus aloitti viime keväänä, kansalaiset ihmettelivät laajalti kahta 70-luvulta kalskahtavaa nimeä: Ilkka Kanerva ja Paavo Väyrynen (kesk.). Jälkimmäinen on sopeutunut vuosikymmenten vaihtumiseen edellistä paremmin.


Markku Huusko

Lainaus: Uusi Suomi

- Uuden Suomen päätoimittajan hyvä kolumni. Huomatkaa varsinkin seuraava kohta: "Nähty episodi ja sen lopputulos on viesti niille vallanpitäjille, jotka ovat luulleet, että kansaa voi ylenkatsoa. Se on rankka näpäytys myös omaa oikeusprosessiaan pitkittävälle pääministeri Matti Vanhaselle (kesk.). Aika on muuttunut ja sen myötä myös Suomen poliittinen kulttuuri länsimaistunut. Poliitikkojen pitää osata osana ammattitaitoaan ajatella, miltä asiat näyttävät."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1907  Ke 02 Huh 2008, 12:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ilkka Kanervan ero nousi uutisotsikoihin maailmalla

01.04.2008 16:34


Ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) ero nousi ykkösuutiseksi Suomen naapurimaissa ja uutisoitiin laajalti muuallakin. Uutinen komeili muun muassa BBC:n ja CNN:n verkkosivuilla.

Monissa jutuissa Kanervan lähettämäksi väitettyjä tekstiviestejä oli katsottu tarpeelliseksi myös kääntää asianomaisille kielille.

Ruotsissa kummatkin tv-yhtiöt SVT ja TV4 kertoivat aamun uutislähetyksissään, että tekstiviestit pudottivat suomalaisministerin. Ulkoministeri Carl Bildt pahoitteli Kanervan eroa, mutta muistutti samalla hänen saavan hyvä seuraajan Alexander Stubbista.

Valtiotieteen professori Peter Esaiasson sanoi uutistoimisto TT:n haastattelussa, että rakkaus- ja seksiasiat on Ruotsissa mielletty poliitikon yksityiselämään kuuluvaksi.

Esaiassonin mukaan ruotsalaisministerinkin olisi kuitenkin ollut vaikeaa jatkaa virassaan, jos tästä olisi kerrottu vastaavia asioita kuin Kanervasta.

Ruotsissa on ehkä erilainen julkisuuskulttuuri kuin Suomessa, mutta asiaa on Esaiassonin mukaan vaikeaa todistaa, koska ei tiedetä, mistä ruotsalaiset toimittajat jättävät kirjoittamatta.

Iltapäivälehti Expressen otsikoi juttunsa Kanervasta: "Seksi-sms:t kaatoivat hänet". Lehtien verkkosivut noteerasivat Kanervan näyttävästi myös Virossa ja Norjassa.

Kansainvälisten uutistoimistojen kautta uutiset Suomesta levisivät tehokkaasti ympäri maailman. Esimerkiksi Reutersin välittämää Kanerva-uutista käyttivät verkkolehdet Uudesta-Seelannista Yhdysvaltoihin.

Saksalainen uutistoimisto DPA kertasi myös "Nokia-maan" pääministerin Matti Vanhasen naishuolet ja kertoi tämän päättäneen oman seurustelusuhteensa - tekstiviestillä.


STT

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1513191
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1929  Ti 08 Huh 2008, 0:35 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vanhasta ärsyttää Ruusus-jutun niputus Kanervaan

06.04.2008 13:30


Pääministeri Matti Vanhasta (kesk.) ärsyttää, että media niputtaa hänen kirjaoikeudenkäyntinsä Ilkka Kanervan (kok.) tekstiviestikohuun. Vanhasen mielestä näillä jutuilla ei ole keskenään mitään yhteistä. Vanhanen näkee ainoana yhdistävänä tekijänä tapauksista nousseen julkisuuskohun.

Vanhanen pui aihetta sunnuntain Länsi- ja Itä-Savo -lehdissä.

Vanhanen kiistää haastattelussa myös, että hän olisi suostunut "tyypillisiin" perhehaastatteluihin. Hän myöntää, että julkisuuteen on tupsahtanut pieniä "välähdyksiä" hänen yksityisyydestään. Pääministeri tyrmää kuitenkin väitteet, että hän olisi avannut yksityisyyttään medialle. Hän pitää tällaisia väitteitä tekopyhinä.

Pääministeri aikookin jatkaa taisteluaan oman yksityisyytensä puolesta. Hän myöntää silti haastattelussa, että Kanerva-kohun myötä poliittisessa kulttuurissa on menossa murros. Ensimmäistä kertaa ministeri joutui eroamaan yksityiselämän asioiden vuoksi.

Vanhanen kysyykin, missä on sopivuuden raja ja kuka sen määrittelee?


STT

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1515763
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1945  Ma 14 Huh 2008, 12:23 (GMT+3)  Aihe: Lukekaa molemmat uutiset ja vertailkaa... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vanhanen kiisti valehdelleensa seurustelunsa alkamisesta

Julkaistu: 11.4.2008 16:02
Päivitetty: 11.4.2008 16:16

Arto Astikainen
Helsingin Sanomat


Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) kiisti Mediapäivien haastattelutunnilla Helsingissä väitteen, että hän olisi valehdellut, miten tai missä tutustui nyt jo entiseen naisystäväänsä Susan Ruususeen. Vanhanen ei omasta mielestään aikoinaan edes itse kertonut tutustumispaikkaa. Haastattelija teki tulkinnan, joka muuttui ”valkoiseksi valheeksi”.

”Väite siitä, että olisin valehdellut, perustuu yhdessä lehdessä olleeseen haastatteluun, jossa annoin kävellessäni yhden lauseen mittaisen vastauksen. Vastausta antaessani kaksi vuotta sitten en omasta mielestäni edes ottanut kantaa siihen, miten olen tutustunut, mutta tulkinta esitettiin lehdessä hyvin vahvasti. Se lähti elämään siitä, ja siitä syntyi sitten valkoinen valhe puoli vuotta myöhemmin”, Vanhanen selitti.

”Olen sen kanssa jaksanut kyllä elää.”

Vanhasen mukaan myös tapaamisesta ”nykyisen ihmissuhteeni” kanssa on kirjoitettu lehdissä ”aivan puuta heinää”. Pääministeri ei kuitenkaan selventänyt, missä hän uuden naisystävänsä tapasi oikeasti tapasi, koska kyseessä on yksityisasia.

”Olen yrittänyt olla kommentoimatta, oli väite sitten mikä hyvänsä. Läpi menee ihan metsässä olevia väitteitä, välillä ihan oikeita väitteitä”, Vanhanen selitti yksityiselämänsä käsittelyyn liittyviä periaatteitaan.

Mediapäivien paneelissa keskityttiin nimenomaan pääministerin yksityisasioiden käsittelyyn julkisuudessa sekä median valtaan.

Vanhasen mielestä uteliaisuus ihmisten yksityiselämään on viime vuosina kasvanut ”todella rajusti”, samoin on lisääntynyt ”tungetteleva tietojenhankinta”. Vanhanen kertoi, että hänestä on esimerkiksi yritetty saada valokuvia loman aikana kotipihalta aurinkoa ottamasta helikopterista käsin, ja jokin viestin vahti oven eteen pysäköidystä autosta koko yön, ”onko yökylässä vai ei”.

”Journalismissa kannattaisi käydä kritiikkiä, miten syvälle tällaiseen mennään, vaikka on ylimmistä päätöksentekijöistä kyse”, Vanhanen neuvoi.

Hän arvosteli viestimiä siitä, että yksityiselämään liittyvistä tiedoista maksetaan palkkioita, ja tiukkasi, kuuluko tietojen ostaminen journalismiin.

Vanhanen myös pyysi toimittajilta ohjeita: ”Miten tällaisen poikamiespääministerin pitäisi seurustella, että sen tekisi oikein? Mikä olisi oikea tapa?”

”Jos yrittää vähän niin kuin hiljaisuudessa, sanotaan: miksi ei tuo avoimesti julkisuuteen? Sitten kun käy julkisuudessa, on kauhea mediakohu siitä, että tuo julkisuuteen.”

Käytännön seurusteluohjeita pääministeri ei saanut.

Lainaus: Helsingin Sanomat

Lainaus:
POIMINTA
Matti Vanhanen kertoi tapaamisesta Ilta-Sanomille


Julkaistu: 11.4.2008 21:00
Helsingin Sanomat


Pääministeri Matti Vanhanen kertoi ensimmäiseksi Ilta-Sanomille, miten hän oli tavannut uuden naisystävänsä. Vanhanen antoi lyhyen haastattelun eduskunnassa perjantaina 17. maaliskuuta 2006.

"Minun periaatteeni on edelleenkin se, etten puhu yksityiselämästäni julkisuudessa. Sen verran voin nyt kuitenkin sanoa, että tunnen hänet", Vanhanen sanoi 18. päivä ilmestyneen lehden mukaan.

"Tapasimme kaksi kuukautta sitten Kehätien varrella sijaitsevassa kauppakeskuksessa. Siinä sitten juttelimme ja päätimme mennä kahville jatkamaan tarinointia."

"Monet ihmiset näkivät meidät ja uskon juttujen lähteneen siitä liikkeelle."

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1946  Ma 14 Huh 2008, 12:26 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vanhasen salatut viestit julki Ruotsissa

12.04.2008 06:45, päivitetty 12.04. 07:08


Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) naisystävälleen Susan Ruususelle (ent. Kuronen) lähettämät intiimit tekstiviestit aiotaan julkaista Ruotsissa.

Suomenkielinen Suur-Tukholma -lehti julkaisee toimituskuntaan kuuluvan Seppo Isotalon mukaan salaiset viestit toukokuun numerossaan.

- Meillä on nyt etuoikeus, sillä Ruotsissa ei voi olla esteenä väite yksityiselämän loukkaamisesta. Sellaista pykälää ei täkäläisessä rikoslaissa ole, sanoo tekniikan tohtori Seppo Isotalo, 72.

- Emme julkaise niitä kuitenkaan tirkistelymielessä. Niillä on yhteiskunnallista merkitystä, sillä Suomen pääministeri on menettänyt poliittisen voimansa. Hän on heikko ja vajaakykyinen. Nämä viestit pulpahtavat aina esiin, viimeksi kun ulkoministeri Ilkka Kanervan lähettämät viestit julkaistiin Suomessa.

Helsingin yliopistossa sosiaalipolitiikan dosentuurin 1977 saanut Isotalo uskoo, että lehti täyttää tärkeän tehtävän julkaistessaan viestit.

- Tämä on hirveää tämä sananvapauden rajoittaminen.

Isotalon mukaan viestit ja niiden julkaiseminen eivät loukkaa kenenkään kunniaa. Jos niin arveltaisiin olevan, niitä ei painettaisi lehteen.

- Kunnianloukkauspykälät ovat voimassa tietysti täälläkin.

Suur-Tukholma-lehdellä on Isotalon mukaan käytössään kaikki Vanhasen Kuroselle lähettämät tekstiviestit paperille purettuna eli yhteensä noin sata.

Etukeno Oy julkaisi niistä vain kymmenkunta Susan Ruususen kohukirjassa.

Kaikki viestit sisältyvät myös asiasta Helsingissä nostetun rikosoikeudenkäynnin aineistoon, mutta käräjäoikeus on määrännyt julkaisemattomat viestit salassa pidettäviksi.

- Salassapito koskee vain tuomioistuinta, ei sitä, jonka hallussa viestit ovat, eikä ainakaan Ruotsissa ilmestyvää lehteä, tulkitsee Isotalo.

Hän myöntää suoraan, että viestit ovat peräisin oikeudenkäyntiaineistosta.


Mika Mölsä

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1518176
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1953  Ma 14 Huh 2008, 13:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Matti Vanhasen seksiviestit kiertävät netissä

14.4.2008 4:53


Pääministeri Matti Vanhasen rohkeat seksiviestit lähtivät eilen netissä yleiseen jakoon.

Hyvin rohkeat seksiehdotukset, joita pääministeri Matti Vanhanen lähetteli ex-rakkaalleen Susan Ruususelle (ent. Kuronen) tiuhaan tahtiin parin seurustellessa vuonna 2006, eivät jätä mitään mielikuvituksen varaan.

Vanhanen kuvailee viesteissä seksifantasioitaan yksityiskohtaisesti. Hän kertoo muun muassa aikovansa rakastella Susania usean kerran peräkkäin.

Vanhanen erittelee viesteissä yksityiskohtaisesti rakastelun vaiheita. Lisäksi hän arvuuttelee useissa viesteissä, miltä seksi tuntuu Susanista.

Eräässä viestissä Vanhanen pohtii, kuinka hän kiihtyy seksin aikana.

- Eivät nämä ole edes rivoimmasta päästä, Susan Ruusunen paljastaa Iltalehdelle.

- Sain Matilta yhteensä useita satoja viestejä. Olen jo varoittanut vanhempiani ja isovanhempiani, että kohta voi korvat punoittaa!

"Kokeillaan, mitä tästä seuraa!"

Vanhasen tekstiviestit lähtivät eilen netissä yleiseen jakoon, kun Ruotsissa ilmestyvän Suur-Tukholma-lehden toimituskuntaan kuuluva Seppo Isotalo lähetti ne useille tiedotusvälineille, myös Iltalehdelle.

Isotalo kertoo saaneensa viestit Ruususen ja Vanhasen oikeudenkäynnin aineistosta.

Suur-Tukholma-lehden kustantaja Oiva Kilpeläinen kertoi jo pari päivää sitten, että lehti aikoo julkaista Suomen pääministerin intiimit tekstiviestit seuraavassa numerossaan toukokuun puolivälissä.

- Meidän tärkein lähtökohtamme on sananvapaus, Kilpeläinen perusteli viestien julkaisemista.

- Kokeillaan nyt, mitä tästä seuraa! Suurin uutinenhan tässä on se, jos julkisuuden henkilö ja päättäjä voi kieltää viestien julkaisemisen ja siten rajoittaa sananvapautta, Kilpeläinen selitti.

Lue lisää aiheesta maanantain Iltalehdestä.


MIIA HONKANEN
miia.honkanen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200804147515573_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1957  Ma 14 Huh 2008, 13:31 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Finlands SMS-skandaler
(Suomen tekstiviestiskandaalit):

http://web.comhem.se/isotalo/sms.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1967  Ti 15 Huh 2008, 22:54 (GMT+3)  Aihe: Aika hyvä kirjoitus, kannattaa lukea Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vanhas-sopassa outoja aineksia

Julkaistu: 14.4.2008


Pääministeri Matti Vanhasen Ruusus-tekstiviestien julkaisusta kertoneen Suur-Tukholma-lehden Seppo Isotalo on puheiltaan ja poliittiselta taustaltaan värikäs henkilö. Tekniikan tohtori on tehnyt bisnestä Neuvostoliitossa, taistellut oikeudessa Ruotsin puolustusvoimain komentajaa vastaan, vaikuttanut Tukholman suomenkielisissä demareissa ja puolustanut kielivähemmistöjä.

Vuonna 1936 syntynyt Isotalo vetoaa Matti Vanhasen Susan Ruususelle (ent. Kuronen) lähettämien tekstiviestien julkaisupäätöksessä sananvapauden suojelemiseen.

– Pääministeri laski oikeudessa, että tuomarit ovat hänen käskettävissään. Hän menetti juridisen voimansa, kun teki pahasti ja erotti ulkoministerin. Hän väitti, että se on kokoomuksen sisäinen asia, mutta Vanhanen Kanervan erotti. Hän joutui seinää vasten eikä voinut puolustaa Kanervaa, koska oli itse samassa liemessä, väittää Isotalo.

Toisena motiivina Isotalolla on kaikkien etnisten vähemmistöjen puolesta puhuminen.

– Saamme tämän varjolla esiin kysymykset vaalilaista täällä Ruotsissa. Vähemmistöllä ei ole mitään mahdollisuutta päästä esille. Jos joku poliitikko puhuu heidän puolestaan, hän putoaa heti puolueen listoilta.

Suur-Tukholma-lehdessä mahdollisesti julkaistavien tekstiviestien aitoutta ei ole vielä vedenpitävästi todistettu. Seppo Isotalo on kuitenkin vakuuttanut pienlehteä kustantavalle Oiva Kilpeläiselle tekstiviestien olevan aitoja.

– Hyväksyn Sepon toiminnan. Olenkin esittänyt kysymyksen, pyrkiikö Vanhanen Kekkosen saappaisiin, kertoo Kilpeläinen. Urho Kekkonen toimi tasavallan presidenttinä yli 25 vuotta vuosina 1956–1981.

Oiva Kilpeläinen kertoo tunteneensa Isotalon 40 vuotta ja luottavansa tämän sanaan. Hän tosin muistuttaa, että Isotalo on ollut oikeudessa vastassaan Ruotsin asevoimien komentaja Bengt Gustafsson. Tässä yhteydessä Helsingin Sanomat kutsui liikemies Isotaloa ”kolmen maan poliittiseksi seikkailijaksi” keväällä 1991.

Ruotsalaiskomentaja sanoi 1991 Ruotsin televisiossa, että Isotalo on yksi niistä henkilöistä, jotka ovat tietämättään tai tietoisesti joutuneet Neuvostoliiton hyväksikäyttämiksi. Konsulttina toiminut Isotalo nosti herjaussyytteen Gustafssonia vastaan. Tukholman käräjäoikeus vapautti komentajan syytöksistä keväällä 1992.

Monessa liemessä keitetyn Seppo Isotalon mielestä Vanhanen käytti Susan Ruususen kirjaa vaalivalttina.

– Hän oli hiljaa niin kauan kuin kirjasta oli hänelle hyötyä. Heti vaalien jälkeen hän nosti oikeusjutun. Minä sympatisoin häntä. Hän on hyvä mies, mutta väärällä paikalla. Äänestinkin häntä presidentinvaaleissa, vaikka olen sosiaalidemokraatti, sanoo hän.

Uusisuomi.fi tiedusteli aiemmin Leila Sundbergilta, oliko tämä Susan Kurosen managerina antanut tekstiviestit Suur-Tukholman käyttöön.

– Sinulla on varmaan väärä henkilö, Sundberg väitti ja kielsi tietävänsä mitään Ruususen asioista.

Uusisuomi.fi kysyi Sundbergilta, tunteeko tämä Susan Ruususen.

– Mitä tuntemisella tarkoitetaan? kysyi Sundberg ja lopetti puhelun lyhyeen.

Suur-Tukholman Isotalo ja Kilpeläinen tietävät Sundbergin. Siihen, onko tekstiviestien sisältö ostettu Sundbergilta, Isotalo vastaa, ”ettei kolmella eläkeläisellä, jotka vetävät Suur-Tukholmaa, olisi varaa ostaa mitään Sundbergilta”.

Kilpeläinen kertoo, ettei tiedä, julkaistaanko tekstiviestit toukokuun numerossa. Isotalokaan ei osaa asiaa varmasti sanoa. Hän on jo kertaalleen julkaissut viestit omilla kotisivuillaan, jonne on tänään löytynyt linkki Suur-Tukholman sivuilta.

Uusisuomi. fi kysyi, onko viestit julkaistu näin tahallisesti, jottei lehti joudu oikeudelliseen vastuuseen.

– Joo… kuka sen sitten voi todistaa, toteaa Kilpeläinen.

Pääministeri Matti Vanhanen kertoi tänään, ettei ole aikeissa aloittaa uusia oikeusjuttuja tekstiviestiensä julkistamisesta Ruotsissa. Hänen mielestään olennainen periaatelinjaus päättäjien yksityisyyden suojasta saadaan, kun hovioikeus ottaa kantaa Susan Ruususen kirjaan.


uusisuomi.fi

Lainaus: Uusi Suomi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1968  Ti 15 Huh 2008, 23:05 (GMT+3)  Aihe: Hyvä analyysi Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vanhasen tapaus vs. Kanerva

Julkaistu: 14.4.2008


Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) joutui eroamaan oman tekstiviestikohunsa päätteeksi kaksi viikkoa sitten. Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) tapaus on monissa yhteyksissä rinnastettu Kanervan tapaukseen, joten on syytä kysyä, onko rinnastuksessa perusteita.

Kanerva taisteli julkisuudessa kasvanutta painetta vastaan kolme viikkoa, minkä jälkeen puoluejohtaja Jyrki Katainen antoi hänelle potkut. Kanervalla oli aikaisempaa historiaa viestittelystä julkisuudesta pitäville naisille. Hän oli luvannut muuttaa käyttäytymistään.

Kanervan kohdalla naiset olivat puhuneet myös lähestymisestä, jota kohde ei ollut kokenut myönteiseksi.

Fakseihinsa kompastuneelta Anneli Jäättenmäeltä (kesk.) pääministerin paikan yllättäen vuonna 2003 perinyt Vanhanen on eronnut mies, joka ei ole Helsingin yöelämässä viihtynyt. Hän löysi Susan Ruususen (ent. Kuronen) netistä, vaikka yrittikin valehdella omaan poliittiseen minä-kuvaansa paremmin sopivaa tarinaa kohtaamistavasta. Asenne on ylimielinen, vaikka valhe on aika valkoinen verrattuna Kanervan puheisiin työviesteistä tanssija Johanna Tukiaiselle.

Vanhasen julkisuuteen pompsahtaneet viestit Kuroselle ovat tuoreen parisuhteen hoitoon liittyviä ja niistä saa kuvan, kuinka Vanhasen on vaikea yhdistää yksityiselämäänsä ankarasti suojelevan poliitikon töitä seurusteluun. Lopulta tuntuu siltä, että juuri tämä kaataa suhteen, koska Ruusunen ei toimi, kuten Vanhanen olisi halunnut ja puhuu julkisuuteen yksityiselämästä.

Tätä taustaa vasten Vanhasen oikeudenkäynti Pääministerin morsian -kirjan kustantajaa vastaan tuntuu hänen kohdallaan normaalilta toiminnalta. Mutta onko tämä pääministerin arvolle sopivaa toimintaa? Poliitikkojen kohdalla kohut eivät laannu peittelemällä ja valkoisia valheita viljelemällä.


Markku Huusko

Lainaus: Uusi Suomi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1984  Ke 16 Huh 2008, 13:43 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Uskottavuus mennyt

16.4.2008 4:39


Oppositiojohtajat: Pääministerin yksityiselämä murentaa politiikan uskottavuutta.

Eduskunnan oppositiojohtajat ovat huolissaan Matti Vanhasen ympärillä velloneesta tekstiviestikohusta.

- Toivoin asianosaisten laittavan sotkunsa järjestykseen, mutta kun näin ei ole tapahtunut, tässä aletaan kyselemään, mitä oppositio tekee, SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma sanoo.

- Alan olemaan kurkkua myöten täynnä, hän jatkaa.

Oppositiojohtajat ovat yhtä mieltä siitä, että Vanhasen uskottavuus on kärsinyt yksityiselämän selvittelyistä.

- On syytä olla huolissaan. Käytös on ollut sellaista kun nyt on ollut, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoo.

Maine meni

Vanhanen ilmoitti eilisessä tiedotustilaisuudessa, että ei lähde käräjöimään maanantaina Ruotsissa julkaistujen viestien takia. Vanhanen odottaa ensin hovioikeuden ratkaisua kirjaoikeudenkäynnistä ex-naisystäväänsä Susan Ruususta vastaan.

- Liian paljon huomiota menee yksityiselämän puolelle, kun pitäisi puhua siitä mitä pääministeri tekee viranhoidossaan. Tämä ei ole eduksi Suomelle tai politiikan maineelle, Heinäluoma sanoo.

Vasemmistoliiton ensimmäisen varapuheenjohtajan Paavo Arhinmäen mukaan pääministeri on vieraantunut todellisuudesta.

- Uskottavuus on heikentynyt selvästi. Mielestäni on syytä vaihtaa pääministeriä, mutta ei sen takia minkälaisia tekstiviestejä hän on lähettänyt, vaan sen politiikan takia, mitä Vanhanen on tehnyt, Arhinmäki kommentoi.

"Piinallista ja harmillista"

Pääministeri kertoi maanantaina, että Ruotsissa julkistetuilla tekstiviesteillä ei ole yhteiskunnallista vaikutusta.

- Tässähän riittää käänteissä kommentoitavaa joka päivä, jos niin haluaa. Kansalaisetkin arvostaisivat sitä, että pääministeri keskittyisi viranhoitoon, Heinäluoma jatkaa.

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen pitää tilannetta huolestuttavana.

- Olen huolestunut, missä vaiheessa asia alkaa syödä hallituksen uskottavuutta. Ei tämä ole Vanhasen poliittista toimintakykyä tai uskottavuutta lisännytkään.

Lue lisää oppositiojohtajien mietteitä keskiviikon Iltalehdestä.


KARRI LEHTIÖ
karri.lehtio@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200804157524125_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1985  Ke 16 Huh 2008, 13:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Isotalo uskoo Vanhasen kaatuvan

16.4.2008 4:39


Ruotsalainen kohutoimittaja Seppo Isotalo uskoo pääministeri Matti Vanhasen vielä kaatuvan.

- Kyllä tässä lopulta niin käy. Keskustelu on lähtenyt liikkeelle Suomessa. Sitä ei voida enää pysäyttää, Isotalo toteaa.

Isotalon näkemyksen mukaan jutun logiikka on yksinkertainen. Ilkka Kanerva joutui lähtemään, koska Vanhasen kädet olivat sidotut hänen omien tekstiviestiensä vuoksi. Samalla lailla kuin Kanerva pari viikkoa sitten myös Vanhanen on nyt nurkkaan ajettu.

Isotalo korostaa, ettei hänellä ole sananvapauskysymystä lukuunottamatta mitään Vanhasta vastaan.

- Etenkin ulkopolitiikassa hän toiminut mielestäni juuri oikein.

Isotalo arvioi, että Vanhanen voi hyvinkin voittaa Pääministerin morsian -kirjaa oikeudenkäynnin vielä Helsingin hovioikeudessa.

- Teillä on niin erilainen järjestelmä siellä Suomessa.

Isotalo ei ole sanojensa mukaan ole lainkaan yllättynyt siitä, että suomalaiset lehdet ja televisio eivät julkaise Vanhasen nettiviestejä.

- Se on täysin ymmärrettävää.

Omalta kohdaltaan 72-vuotias Isotalo kiistää pelkäävänsä mitään.

- Olen saanut paljon sähköpostipalautetta. Joukossa on paljon rivoa materiaalia, mutta ei sentään uhkauksia.


PETRI ELONHEIMO
petri.elonheimo@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200804157526283_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1986  Ke 16 Huh 2008, 13:50 (GMT+3)  Aihe: Lukemisen arvoista lehdistökritiikkiä Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vielä kerran Kanervasta

Julkaistu: 16.4.2008


Tämä juttu on pakko kirjoittaa, vaikka jo päätin, että Kanervasta kylliksi.

Ilkka Kanervan paluuta eduskuntaan varjosti lehtihaastattelu. Itsehän hän sen antoi, sanotaan. Kuten lähetti tekstiviestitkin. Mutta on tässä muutakin.

Ennen paluuta annettu haastattelu Turun Sanomille kertoo enemmän median ja politiikan arjesta. Peli on raakaa, muttei aina rehellistä.

TS:n haastattelusta jäivät uutisaiheiksi elämään tunnepitoiset sanonnat ”takinkääntö” ja ”veljeä ei jätetä” ja ”Kanerva syyttää Kataista”. Niitä toistelivat uutiset seuraavana päivänä. Niihin kysyttiin monien Kanervan edustajatoverien, kantaa.

Muuten ihan hyvä, mutta Ilkka Kanervan haastattelussa TS:lle ei ollenkaan ollut näitä sanoja. Ne oli joku muu keksinyt.

Toimittaja Eva Latvakankaan tekemä haastattelu oli hyvä, oivallista toimittajan työtä. Ei myötäsukainen, mutta ei vastakarvainenkaan. Syvällinenkin. Siinä kosketeltiin jopa arkaa aihetta erotiikkaa. Kanervan itsekritiikkiäkin oli mukana. Mutta lehden toimituksessa haastattelu ei riittänyt. Kuten tapana on siitä tehtiin ”nosto” lehden premiäärisivulle. Sen tekijä halusi enemmän dramatiikkaa – vaikka todellisuudessa sitä oli jutussa yllin kyllin – ja sensaatiota. Eihän Kanervasta voi kertoa ilman sensaatiota. Näin on näennäinen uutiskilpailu toimitukset pilannut, ettei todellista tarinaa ymmärretä, etusivu vaatii verta. Siihen premiäärisivun nostoon ilmestyivät sitten sanonnat ”veljeä ei jätetä” ja ”takinkääntö”. Vasta siinä ”syytettiin” Kataista. Kanerva ei syyttänyt.

Tämä kaikki pitää noteerata sen takia, että näin tapahtuu melkein joka päivä mediassa. Seuraava juttu ei ole minkään arvoinen, ellei se ole edeltäjäänsä rankempi. Näin tämä toimii, näin tämä toimi Kanervan aiemmissakin vaiheissa.

Tällainen journalismi oli väärin Ilkka Kanervaa kohtaan. Se oli väärin myös Jyrki Kataista kohtaan, jolta vastausta kärtetään. Se on väärin myös alkuperäisen jutun tehnyttä toimittajaa kohtaan. Se on väärin lukijoita kohtaan, meitä johdetaan harhaan. Tässä tapauksessa se on väärin myös lehteä kohtaan. Päätoimittaja Aimo Massinen sai lehden pidetyksi kohtuuden tiellä kalkkiviivoille asti, mutta viime hetkellä kontrolli petti.

Jälkikäteen ei voi sanoa muuta kuin että Ilkka Kanervan ei olisi pitänyt suostua tähän haastatteluun. Eikä muuten yhteenkään aiempaankaan haastatteluun. Sanoit hätäisesti ei taikka juu, olet aina valehtelija, vaikka et tiennyt asiaa, mitä oikeastaan kysyttiin. Tavallinen uutispäivä sisältää niin paljon vääriä tietoja, ettei mediasta pitäisi olla ensimmäisen kiven heittäjäksi, mutta silti syytökset valehtelusta lentävät. Median tuomioistuimessa voittaa suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuden. Media ei näe malkaa omassa silmässään, mutta kyllä rikan veljen silmässä. Sillä varauksella niitä juttuja on luettava, valitettavasti.

Yhden asian vielä kirjoitan - ja sitten kirjan kannet tekstiviesteistä kiinni. Julkisen Sanan Neuvoston puheenjohtaja pitää ulkoministeri Kanervan henkilökohtaisten tekstiviestien julkaisemista yhteiskunnallisesti tärkeänä, mutta pääministeri Vanhasen henkilökohtaisia tekstiviestejä merkityksettöminä. Ei se ole yllättävää, JSN harjoittaa lehdistön itsesääntelyä. Mutta sellaista ei ansaitse suomalainen lehdistö, joka kuitenkin on parasta suomenkielistä lehdistöä. Päätoimittajien ja jopa kustantajien pitäisi miettiä mitä tehdä, kun paitsi laki myös hyvän toimittamistavan ohjeet ovat niin kuin ne luetaan.


Jarmo Virmavirta

Lainaus: Uusi Suomi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1989  Ke 16 Huh 2008, 14:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vanhasen oikeusshow voi jatkua jo ennen kuntavaaleja

Julkaistu: 11:56
Päivitetty: 12:54


Pääministeri Matti Vanhasen yksityisyyden suojaa koskevan jutun käsittely hovioikeudessa voi toteutua jo ennen 26. lokakuuta järjestettäviä kunnallisvaaleja. Ajankohta ratkeaa myöhemmin keväällä.

- Vuoden verran, vastaa hovioikeuden kansliapäällikkö Kristiina Kahlas-Copodistrias tiedusteluun hovioikeuden tarvitsemasta keskimääräisestä valmisteluajasta ennen käsittelyjä.

- Sitten on katsottava, tuleeko useita pääkäsittelyjä. Se vaikuttaa valmistelun kestoon.

Toistaiseksi ei tiedetä, onko hovioikeuden syytä kutsua Vanhanen jutun käsittelyyn henkilökohtaisesti paikalle. Se riippuu täysin tavasta, jolla juttu päätetään käsitellä.

Kahlas-Copodistrias ei lähde ennakoimaan Vanhasen jutun käsittelyn ajankohtaa. Keskimääräisaikojen perusteella käsittely alkaisi vasta kuntavaalien jälkeen, mutta mahdollista on, että se alkaa jo ennen niitä.

Vanhasen juttua koskevat paperit eivät ole vielä saapuneet hovioikeuteen käräjäoikeudesta. Valitusten käsittelyaika on käräjäoikeudessa kuusi viikkoa tuomion julistamisesta. Käräjäoikeuden tuomio, jossa kaikki kohukirjaa koskevat syytteet hylättiin, annettiin 5. maaliskuuta.

Vanhasen tekstiviestit ovat olleet liikkeissään käräjäoikeuden papereita vikkelämpiä. Vanhasen kaikki tekstiviestit ilmestyivät Suur-Tukholma-lehden toimittaja Seppo Isotalon verkkosivuille viime maanantaina. Isotalon mukaan tekstarien julkaisemisella on yhteiskunnallista merkitystä. Ruotsin lainsäädäntö ei Isotalon mielestä sisällä sellaisia yksityisyyden suojan säännöksiä, joiden perusteella tekstiviestejä ei voisi julkaista.

Helsingissä käräjäoikeus katsoi, että Pääministerin morsian -teos ei sisällä oleellista uutta pääministeristä. Oikeuden mielestä Ruususen kirja täydentää kuvaa, jonka Vanhanen on itsestään muun muassa blogeissaan ja haastatteluissaan luonut.
Vanhanen ei oikeudessa kiistänyt kirjan tietoja.

Käräjäoikeus arvioi, että kirjan tiedoilla oli yhteiskunnallista merkitystä. Sellaisiksi tiedoiksi oikeus katsoi muun muassa pääministerin tietoturvaan ja valtionjohdon turvallisuuteen liittyvät kysymykset. Käräjäoikeus muistutti, että ministeriltä pitää vaatia luotettavuutta ja rehellisyyttä.

Oikeuden päätöksessä palataan siihen, että pääministeri kertoi julkisuudessa hänen ja Ruususen tavanneen kauppakeskuksessa ja käyneen kahvilla, vaikka tapaaminen oli tapahtunut netissä. Pääministeri oli myös yhteydenotossa Ruususeen kertonut, että hän oli eronnut vaimostaan, vaikka niin ei ollut asian laita.


Jyrki Karvinen

Lainaus: Uusi Suomi

- Kiinnittäkää jutussa huomiota myös seuraavaan kohtaan:

Lainaus:
Oikeuden päätöksessä palataan siihen, että pääministeri kertoi julkisuudessa hänen ja Ruususen tavanneen kauppakeskuksessa ja käyneen kahvilla, vaikka tapaaminen oli tapahtunut netissä. Pääministeri oli myös yhteydenotossa Ruususeen kertonut, että hän oli eronnut vaimostaan, vaikka niin ei ollut asian laita.


Tuossahan sanotaan, että pääministeri oli yhteydenotossa Ruususeen kertonut eronneensa vaimostaan, vaikkei asianlaita ollut niin.

Iltalehdessä 7.3.2007 olleen jutun perusteella olisi voinut päätellä Merja Vanhasen arvostaneen vähän hitaampaa etenemistä:

Lainaus:
Merja Vanhanen miettii kuitenkin, miksi niin monet 40-50-vuotiaat eroavat ja alkavat elää uudelleen teinielämää. Hän pitää yhtenä syynä vaihdevuosia.

- Mikseivät keski-ikäiset halua enää elää ikäistänsä elämää. Ehkä heille pitäisi alkaa syöttää salaa aamupuuron seassa hormoneja, hän heittää.

Vakavammin hän ehdottaa, että eroa pitäisi edeltää kahden vuoden harkinta-aika. Silloin puolisot näkisivät, mitä ero merkitsee käytännön elämässä ja mm. taloudellisesti. Hän pitäisi hyvänä myös pakollista neuvontaa ja sovittelua.

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/viihde/200703075831664_vi.shtml , jossa Meidän perhe -lehteen perustuva juttu kokonaisuudessaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2020  Ti 22 Huh 2008, 20:28 (GMT+3)  Aihe: Monessa mukana Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Merikukka Forsius: Leena Harkimo kirjoittaa perättömiä

19.04.2008 07:02


Kansanedustaja Merikukka Forsius on raivoissaan kollegansa Leena Harkimon elämäkertakirjassaan esittämistä väitteistä.

- Mitkään hänen kirjassaan esittämistä väitteistä eivät pidä paikkaansa. Kiistän täysin kaikki ne seikat, Forsius sanoo IS:lle.

Väitätkö siis, että Leena Harkimo valehtelee?

- Hänen väitteensä eivät pidä paikkaansa. Haluan vain tehdä selväksi, että nämä asiat eivät pidä paikkaansa.

Forsius haluaa samalla oikaista myös Harkimon lausunnon siitä, että naisten välit olisivat nykyään asiallisen hyvät.

- Meillä ei ole mitään välejä. Ei ollut silloin aikaisemmin, eikä ole nyt. Meidät vain valittiin eduskuntaan samaan aikaan.

"Minulla ei ole
anteeksipyydettävää"

Leena Harkimo kertoi torstaina kirjansa julkistamistilaisuudessa Forsiuksen rikkoneen hänen avioliittonsa ja hankaloittaneen sen jälkeen hänen elämäänsä.

Leena Harkimon mukaan Merikukan käytös loukkasi häntä syvästi.

- En ole pyytänyt Leenalta anteeksi, enkä tule koskaan pyytämään. Ei ole mitään, mitä minun pitäisi pyytää anteeksi, Forsius sanoo.

Toista lastaan odottava Forsius on parhaillaan sairauslomalla korkean kuumeen takia. Hän kertoo, ettei toistaiseksi ole miettinyt jatkotoimia Harkimon kirjan suhteen.

Forsius ei halunnut kertoa henkilökohtaisista tunteistaan enempää, mutta lähipiirin mukaan hän on hyvin loukkaantunut.


Veli Kojonen

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1521206

Kommentti: Just joo. Ei ole muka mitään anteeksipyydettävää, vaikka alkaa seurustella toisen puolison kanssa tämän ollessa vielä avioliitossa. Härskiydellä ei ole näköjään mitään rajaa, mutta lopulta sitä makaa niin kuin petaakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2030  Ke 23 Huh 2008, 12:38 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Merja Vanhanen antaa parisuhdeohjeita Sirkka Mertalalle

23.04.2008 06:15


Pääministeri Matti Vanhanen on vahvistanut seurustelunsa Sirkka Mertalan kanssa ja esitellyt uuden naisystävänsä jo presidentillekin.

Sirkka Mertalasta povataan jo kovaa vauhtia uutta puolisoa Vanhaselle. Elämä pääministerin puolisona on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppoa. Matti Vanhasen ex-puoliso Merja Vanhanen laati IS:n pyynnöstä ohjeet, joita noudattamalla Mertalan pitäisi sopeutua elämään pääministerin rinnalla.

Yksi tärkeä asia on se, että myös pääministerin puoliso ymmärtää politiikkaa.

- Politiikka on sellaista, että kansa antaa ja ottaa. Elämä olisi varmasti erilaista putkimies-Vanhasen kanssa, koska pääministeriys on instituutio. Siihen ei kuitenkaan saa lähteä liiaksi itse mukaan, vaan touhussa pitää säilyttää tolkku, Merja Vanhanen kertoo.

Merja Vanhanen korostaa myös, että rehellinen täytyy olla - kaikissa tilanteissa.

- Puolisolta vaaditaan itsevarmuutta sanoa toiselle asiat suoraan. Pääministerin rinnalla olevat ainoat rehelliset ihmiset tulevat juuri kotoa, suvusta ja pitkäaikaisesta ystäväpiiristä, Merja muistuttaa.

- Puolison tehtävä on vetää toinen pilvilinnoista alas. Puoliso on juuri se, joka sanoo totuuden, ja olen aina itsekin ollut sellainen.

Rehellisyys on tärkeää myös kodin ulkopuolella.

- Pääministerin rinnalla pärjää ainoastaan olemalla rehellinen - sellainen kuin olet. Jos rupeat näyttelemään jotain hienompaa, se tulee lopulta aina ilmi.

Lue loput Merja Vanhasen kahdeksankohtaisista ohjeista tämän päivän IS:sta.


Katri Utula

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1522775

Kommentti: Yllättäen tärkeällä sijalla on myös rehellisyys. Eikö juuri se rehellisyys ole ollut hukassa... Oudolta kalskahtaakin Merja Vanhasen seuraavat sanat: "Pääministerin rinnalla olevat ainoat rehelliset ihmiset tulevat juuri kotoa, suvusta ja pitkäaikaisesta ystäväpiiristä." Mutta jos pääministeri ei olekaan itse rehellinen, mitäs sitten tehdään?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2055  Pe 25 Huh 2008, 23:39 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika vekkuleita nämä toimittajat, mikäli on uskominen Ilta-Sanomissa ollutta oikaisua, jonka mukaan Merja Vanhanen ei antanutkaan ohjeita pääministerin nykyiselle naisystävälle, vaan puhui yleisellä tasolla pääministerin puolison elämästä. Siitä sitten toimittajat räknäsivät oikein kahdeksankohtaiset ohjeet...

Lainaus:
Oikaisu

24.04.2008 21:52


Pääministeri Matti Vanhasen ex-puoliso Merja Vanhanen kertoi keskiviikon Ilta-Sanomissa elämästään pääministerin rinnalla. Merja Vanhanen ei antanut ohjeita tai neuvoja pääministeri Matti Vanhasen nykyiselle naisystävälle Sirkka Mertalalle vaan puhui yleisellä tasolla pääministerin puolison elämästä. Ilta-Sanomien toimitus pyytää anteeksi ja pahoittelee jutun otsikointia sekä siitä syntynyttä väärää mielikuvaa jutun sisällöstä.

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/viihde/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2075  Ti 06 Tou 2008, 12:48 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vanhanen päässyt helpolla vaikenemisvaatimuksesta

29.04.2008 18:51


Pääministeri Matti Vanhanen on kohautellut silloin tällöin vähintään toimittajien kulmia tiedotusvälineitä moittivilla lausunnoillaan.

Kansainvälisen lehdistönvapauden päivän tilaisuudessa Helsingissä puhuneet STT:n päätoimittaja Mika Pettersson ja Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen olivat kuitenkin sitä mieltä, että yhdestä lausunnosta Vanhanen on päässyt liian helpolla.

Pääministeri toivoi jo jokin aika sitten, etteivät tiedotusvälineet käsittelisi keskeneräisiä asioita. Lisäksi hän ohjeisti myös hallituksen ministereitä pitämään suunsa kiinni asioista, joiden käsittely on kesken.

- Tämähän on demokraattisen päätöksenteon kannalta kauhistuttava asia, Pettersson arvioi.

Petterssonin mielestä median pitäisikin puuttua nykyistä enemmän asioihin juuri niiden valmisteluvaiheessa.

Myös Niemisen mielestä Vanhasen salailua kannattavaan lausuntoon olisi syytä tarttua nykyistä tiukemmin.

Nieminen myös muistutti, ettei pääministerin tiedotusvastaisessa asenteessa ole mitään uutta.

- Edellinen pääministeri oli samanlainen. Nämä alkavat muistuttaa päivä päivältä enemmän toisiaan.


STT

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1525645
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2114  La 10 Tou 2008, 10:52 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Claes Andersson: Vanhanen tunteeton johtaja

Julkaistu: 3.5.2008
Päivitetty: 3.5.2008 18:28


Vasemmistoliiton kansanedustaja, psykiatri Claes Andersson näkee pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) virkamiesmäisenä ja tunteettomana johtajana.

– Vaikka olisi kuinka dramaattinen tilanne – niin kuin Kemijärvi tai sairaanhoitajien tilanne syksyllä – aina kun hän rupeaa lukemaan jotain paperia, se kuulostaa niin kuin hän lukisi säätiedotusta, Andersson kuvaili TV1:n Lauantaiseurassa.

Anderssonin mielestä Vanhanen myös erehtyi sanoessaan, että köyhistä on puhuttu liikaa.

Sairauslomalta eduskuntatyöhön palannut Andersson oli vasemmistoliiton ensimmäinen puheenjohtaja. Nyt hän liputti varovasti sukupolvenvaihdoksen puolesta puolueen johdossa.

– Martti Korhonen on hyvä puheenjohtaja, mutta ehkä tarvittaisiin jonkin ajan kuluttua uudentyyppistä näkemystä, joka edustaisi nuoremman väen tapaa ajatella.

Anderssonin jälkeen vasemmistoliiton puheenjohtajaksi nousi Suvi-Anne Siimes, joka sitttemmin siirtyi lääketeollisuuden etujärjestön toimitusjohtajaksi.

Andersson epäili, että Siimes tekisi lähtöä eurovaaleihin ja kokoomuksen riveissä. Siimes kiisti Anderssonin tulkinnan Helsingin Sanomissa.


STT

Lainaus: Uusi Suomi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2179  Ma 19 Tou 2008, 16:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Suosittu jenkkijuontaja irvailee: Vanhanen on Van-Hellraiser!

18.05.2008 22:27, päivitetty 18.05. 22:40


Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) nimi nousi pyytämättä ja yllättäen esille amerikkalaisessa The Daily Show -ohjelmassa.

Puheenaiheena oli Kioton ilmastosopimus, jota Yhdysvallat ei ole ratifioinut - toisin kuin esimerkiksi Suomi.

Suositun uutissatiirin rääväsuinen juontaja Jon Stewart antoi ymmärtää presidentti George W. Bushin pääsevän kovien äijien seuraan, jos hän näyttäisi vihreää valoa kiistellylle ilmastodiilille.

- Niin, kukapa ei haluaisi presidentin hengailevan samassa seurassa Viron presidentin Toomas Hendrik Ilveksen, Itävallan kanslerin Alfred Gusenbauerin tai Suomen pääministerin Matti Vanhasen kanssa, Stewart vitsaili.

Juuri nämä nimet hän lienee valinnut siksi, että ne kuulostavat amerikkalaisittain lausuttuna naurettavilta. Tai siksi, että valtiot ovat niin pieniä, että perusjenkki ei ole niistä kuullutkaan.

- Maa-tti Van-heinen. Tai kuten hänet Helsingissä tunnetaan, Maa-tti Van-HELLRAISER! Stewart lisäsi vettä myllyyn yleisön räjähtäessä nauramaan.

Hellraiser tarkoittaa rettelöitsijää. Elokuvamaailmassa tunnetaan myös samanniminen kauhuleffa, josta on tehty useita jatko-osia.


IS

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1533393
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2228  To 29 Tou 2008, 12:33 (GMT+3)  Aihe: Kansainvälinen sähköpostikampanja rypälepommeja vastaan Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Pääministeri Vanhasen sähköpostiin hyökättiin

Julkaistu: 28.5.2008 13:00
Päivitetty: 28.5.2008 16:11

Jouni Mölsä
Helsingin Sanomat


Pääministeri Matti Vanhaselle (kesk) lähetettyjen yli 50 000 sähköpostiviestin taustalla voi olla kansainvälinen sähköpostikampanja.

Rypäleaseiden vastustajat lähettivät viestit Vanhaselle tiistai-illan ja keskiviikkoaamun aikana. Valtioneuvoston turvallisuusyksikkö pitää tapahtunutta sähköpostihyökkäyksenä.

Viesteissä käsitellään Dublinissa parhaillaan menossa olevaa kokousta, jossa 109 maata yrittää sopia rypäleaseiden kieltämisestä.

Valtioneuvoston valmiusosaston osastopäällikön Hannu Kuikan mukaan teksti viesteissä oli käytännössä sama.

”Tämänhetkisen käsityksen mukaan viestit ovat tulleet ulkomailta”, Kuikka sanoi keskiviikkona iltapäivällä.

Lähettäjännimien joukossa on myös suomenkielisiä lähettäjiä. Kuikka pitää mahdollisena, että kampanjassa on käytetty kaapattuja koneita tai väärennettyjä lähettäjännimiä.

Toinen mahdollisuus on, että sähköpostihyökkäyksen sijasta kyse on kansainvälisesti organisoidusta yksittäisten ihmisten kampanjasta. Muun muassa sähköpostia kampanjoissaan käyttävällä avaaz.org. -sivustolla on mahdollista lähettää rypäleaseita vastustava viesti lähettäjän valitseman valtion vaikuttajille. Sivulla on valmis viesti, jota lähettäjä voi halutessaan muokata. Viestin vastaanottaja valikoituu sen mukaan, mistä maasta lähettäjä ilmoittaa olevansa.

Jos lähettäjä laittaa maaksi Suomen, täydentyy vastaanottajakenttään automaattisesti Matti Vanhasen sähköpostiosoite.

Helsinkiläinen Jyri Hovila lähetti Vanhaselle viestin sivuston kautta.

”Viestissä oli valmiiksi hyvin pitkälti se, mitä minäkin ajattelen asiasta. Tämä oli vaivaton tapa ottaa kantaa”, Hovila sanoo.

Hovila on hieman yllättynyt Vanhaselle lähetettyjen viestien määrästä. Hän kuitenkin pitää mahdollisena, että useat kymmenet tuhannet ihmiset olisivat ottaneet kantaa rypäleasekieltoon varsin lyhyessä ajassa.

”On toki mahdollista, että joku manipuloi tällaista kampanjaa, mutta mitä minä olen tämän sivuston toimintaa seurannut, se on ollut aina hyvin asiallista. Tämä on kansainvälinen sivusto, joten viestien lähettäjien joukossa voi olla muitakin kuin suomalaisia”, hän muistuttaa.

Sivuston oman esittelyn mukaan heidän kampanjoihinsa on aiemmin osallistunut satoja tuhansia ihmisiä. Hovila ei pidä toimintaa mitenkään ihmeellisenä.

”Adresseja on kerätty iät ajat. Tämä vain on nykyaikainen tapa tehdä se”, hän muistuttaa.

Rypäleaseiden vastustajilla on menossa kansainvälinen kampanja, jonka yhtenä kohteena on Suomi. Suomi haluaa hankkia rypäleaseita korvaamaan henkilömiinat, joiden kiellosta sovittiin aiemman kansainvälisen kampanjan jälkeen.

Räjähtämättöminä maahan jäävät ammukset saattavat vaatia kuolonuhreja vielä pitkään taistelutoimien lakattuakin.

Suomen hallituksen mukaan Suomi tarvitsee rypäleaseita samasta syystä kun Suomi aikanaan vastusti henkilömiinojen kieltämistä eli siksi, että Suomella on pitkät maarajat, joiden puolustaminen ilman miinoja tai rypäleaseita on vaikeaa.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2263  Ma 09 Kes 2008, 12:14 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Pasmat täysin sekaisin

3.6.2008 17:30


Pääministeri Matti Vanhasesta on ollut moneksi hänen selitellessään tekemisiään viime päivinä. Vanhanen on joutunut koville sekä Kesärannassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa että Ylen haastattelussa.

PUNASTUI Täysin punaiseksi Vanhanen muuttui siinä vaiheessa, kun häneltä tivattiin, millainen hänen suhteensa Merikukka Forsiukseen oikein on.

KIISTI HANAKASTI Jämäkkyys valtasi Vanhasen vain silloin, kun hän kiisti koskaan kiistäneensä mitään. Vanhanen ei siis mielestään koskaan ole väittänyt, ettei hän ole junaillut vaalirahaa muiden puolueiden ehdokkaille.

RÄPS, RÄPS Ylen iltauutisten haastattelussa myöhemmin maanantai-iltana Vanhanen räpytteli silmiään kasvot kalpeina.

LOUKKAANTUI Pian Vanhanen kuitenkin toisti taas kerran, että epäilyt ovat loukanneet häntä pahasti.

ÄNKYTTI Kun Vanhanen lopulta pakotettiin katsomaan kameroiden edessä aiempi lausuntonsa, jossa hän väittää, ettei tiedä ketkä jakoivat rahaa viime eduskuntavaalien ehdokkaille, Vanhanen menetti hetkeksi puhekykynsä. Seuraavan puheenvuoronsa alussa hän änkytti pitkän aikaa.

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200806037742945_uu.shtml

Kommentti: Katsokaa ihmeessä linkistä tekstiin liittyvät kuvat. Itse ajattelen, että valheella on lyhyet jäljet. Kyllä ne valheetkin joskus pettävät: "Kun Vanhanen lopulta pakotettiin katsomaan kameroiden edessä aiempi lausuntonsa, jossa hän väittää, ettei tiedä ketkä jakoivat rahaa viime eduskuntavaalien ehdokkaille, Vanhanen menetti hetkeksi puhekykynsä. Seuraavan puheenvuoronsa alussa hän änkytti pitkän aikaa." - Voi, voi, sitä ne konnankoukut teettävät...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2265  Ma 09 Kes 2008, 12:26 (GMT+3)  Aihe: Konnankoukkuja kahdelle Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Forsius Vanhasen motiivista: Voitte itse päätellä

04.06.2008 06:30


Suomalaiset pohtivat yhä kiivaammin, miksi pääministeri Matti Vanhanen (kesk) järjesti vaalirahaa toisen puolueen edustajalle. Ja vielä samalle ihmiselle, jota hänen nähtiin tapailevan tiiviisti eduskuntavaalien aikoihin keväällä 2007.

IS tavoitti eilen illalla Merikukka Forsiuksen.

Merikukka Forsius, miksi Vanhanen järjesti teille vaalirahaa?

- En voi sanoa siihen mitään, kun en tiedä. Hän on itse ollut siinä aloitteellinen ja minä sain tiedon (vaalirahoista) vasta jälkikäteen.

Olette sanonut, ettei teillä ollut suhdetta keväällä ja kesällä 2007?

- Ei ole koskaan ollut suhdetta.

Yrittikö Vanhanen tehdä tällä tavalla (rahaa järjestämällä) vaikutuksen teihin, jotta teille voisi syntyä suhde?

- Nämä on kaikki semmoisia - eikö hän itsekin ole sanonut - spekulaatioita. Varmaan jokainen voi itse sitten tehdä johtopäätöksen. Mutta on väärää informaatiota, että tässä olisi joku riita tai katkeruus syntynyt meidän välille, kun olisi ollut suhde. Ei ole ollut mitään suhdetta.

Erimielisyydessä ei siis kummankaan puolelta ole kysymys kostosta?

- No ei ainakaan mun puolelta ole mitään sellaista. Haluan vain, että asiat kerrotaan niin kuin ne ovat olleet.

Voisitteko tätä periaatetta noudattaen kertoa oman näkemyksenne siitä, miksi Vanhanen halusi järjestää teille rahaa?

- Se on mielestäni hänen kerrottava.

Teidät nähtiin muun muassa juhlimassa ja pelaamassa tennistä. Ymmärrättekö, että ihmisille herää tästä käsitys, että Vanhanen olisi yksityiselämän asioiden takia suositellut rahaa?

- Niin no, jokainen voi tehdä omat johtopäätökset.

Mitä tarkoitatte sillä, että kukin voi vetää oman johtopäätöksensä Vanhasen motiivista?

- Tarkoitin, että kaikilla muilla jää arvailujen varaan, miksi näin on toimittu kuin on toimittu. Niin minulla kuin kaikilla muillakin. Kaikki voi vain arvailla, mutta ei sitä tiedä muut kuin hän itse, miksi hän on toiminut näin ja mikä siinä ollut motiivina. Se jää muilla vain arvailujen väliin.

Varmasti monelle herää kysymys, mikä voisi olla poliittinen motiivi suositella toisen puolueen ehdokkaalle rahaa. Olitte ainoa vihreiden ehdokas, joka rahaa sai, ja samaan aikaan teidät nähtiin yhdessä julkisuudessa. Eikö ole aika selvää, että moni miettii tätä asiaa?

- Niin varmasti. Kai tässä jokaisella on oma käsitys siitä mitä on tapahtunut.


Milla Rautiainen

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1539638
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2290  Su 15 Kes 2008, 1:36 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Seitsemälle syyte Susan Ruususen herjaamisesta

12.06.2008 12:29


Espoon kihlakunnansyyttäjä on nostanut seitsemän kunnianloukkaussyytettä Susan Ruususen herjaamisesta internetin keskustelupalstoilla.

Syytteen kunnianloukkauksesta saa kolme naista ja neljä miestä eri puolilta Suomea.

Herjaaviksi epäillyt viestit kirjoitettiin Suomi24-palstalla kevättalvella 2007, jolloin Ruususen kirja Pääministerin morsian oli ilmestynyt.

Keskustelu palstalla kävi tuolloin kuumana. Ruususesta kirjoitettiin kymmeniä tuhansia viestejä, joista murto-osa päätyi poliisitutkintaan.

Neljän viestin osalta syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen. Kolmen viestin kirjoittajaa ei saatu selville ja yksi viesti katsottiin sellaiseksi, että näyttöä loukkaamistarkoituksesta ei ollut.


Rami Mäkinen

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1543544
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2514  Ti 11 Tam 2011, 17:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkijat: Kihlaus oli Vanhasen mediapeliä

Julkaistu: 27.03.2009 15:51


Salamakihlaus heti sähköpostikohun jälkeen osoitti, että pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on oppinut mediapelin, media- ja imagotutkijat arvioivat perjantaina.

Sormukset pääministerin ja hänen naisystävänsä Sirkka Mertalan nimettömissä veivät huomion pois sieltä, minne se oli vielä päivää aiemmin kiinnittynyt eli Vanhasen lähettämistä kiusallisista 69-sähköpostiviesteistä.

- Kihlaus oli julkisuudenhallintaoperaatio. Kuinka se juuri tähän sattuikaan? Jos kihlausta ei olisi tullut, niin seuraava spekulaatio olisi ollut, että onko ryppyjä rakkaudessa ja eroavatko Vanhanen ja Mertala, mediatutkija ja Oulun yliopiston viestinnän professori Erkki Karvonen sanoo.

Karvosen mukaan Vanhanen on oppinut toimimaan julkisuuden kanssa.

- Aiemmin hänellä oli no comments -linja, joka on kaikkien oppikirjojen mukaan väärin. Nykyaikainen kriisiviestintä on sitä, että asiaan mennään mukaan ja ollaan aloitteellisia.

Poliitikkojen imagoja tutkinut Vaula Norrena uskoo myös, että kihlausuutinen osoittaa pääministerin nyt oppineen mediapelin.

Kihlauksen myötä kriisissä tehtiin nopea väistöliike ja huomio kiinnitettiin positiiviseen asiaan; suoraan kuin kriisiviestinnän oppikirjasta, Norrena sanoo.

- Vanhanen osasi olla riittävän vakava, kuunteleva ja huolestunut kommunikoija. Hän ei ylenkatsonut tilannetta, että eihän tämä mitään, vaan ymmärsi, että media paisuttelee asiaa kuitenkin ja osasi olla nöyrä. Sekä Norrena että Karvonen arvostelevat tiedotusvälineitä siitä, että ne lähtevät luisuttelemaan skandaalijournalismin tielle.

Poliitikkojen kohut ja reaktiot niihin ovat olleet välillä ylimitoitettuja. Norrena moittii, media muuttaa politiikkaa imagopolitiikaksi, vaikka oikeitakin asioita on.

- Lehdistö esittää Vanhasen väen vängällä jälkipuberteettisena, asettaa hänelle roolia, johon hän ei mahdu.

Karvonen ei usko, että Vanhasen uusimmat ihmissuhdekuviot saisivat aikaan protestiliikettä keskustan sisällä - ei vaikka kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun puolueen puheenjohtaja on otsikoissa naissuhteidensa takia ja keskustan kannatus on edelleen uponnut.

Ajankäytöllisestikään nyt kyseessä olevat sähköpostit tuskin ovat merkittäviä.

- Mutta miksi Vanhanen tekee tätä? Ehkä tämä on hänen stressilelunsa: työtä on paljon, se on rasittavaa ja stressaavaa, joten ehkä hänellä tulee kiusaus helpottaa sitä joko suhteilla tai viestittelyillä. Ja kun hän ei esimerkiksi alkoholia käyttämällä nollaa päätään, niin tämmöisiä keinoja sitten on. Avantouinti olisi ehkä vaarattomampaa, Karvonen naurahti.

Vaula Norrena selitti puolestaan asiaa hormoneilla.

- On selvitetty juttu, että valta kiihottaa hormonitoimintaa. Adrenaliinia ja endorfiineja on veressä, valta saattaa nousta päähän ja tehdä ihmisestä käyttäytymiseltään ylimielisemmän kuin mitä ilman valtaa oleva sama ihminen olisi.

STT

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2539  Ke 12 Tam 2011, 20:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vanhasen muisti palaa pätkittäin

Julkaistu: 16.06.2009 11:33

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) lausunnot eduskunnan edessä herättävät kummastusta.

Ilta-Sanomat kertoi ainoana mediana jo vuosi sitten pääministerin virka-asunnon Kesärannan tapaamisesta, johon osallistui pääministeri Matti Vanhasen (kesk) lisäksi puoluesihteeri Jarmo Korhonen ja keskustaa rahoittaneen Nova Groupin edustajia.

Vanhanen kiisti tuolloin muistavansa koko asiaa. IS kysyi asiasta Vanhaselta useaan otteeseen. Eilen Vanhasen muisti yllättäen palasi, ja hän myönsi tavanneensa rahoittajia Kesärannan palaverissa.

Vaalirahoituskohun ollessa kuumimmillaan asiasta kysyi Vanhaselta myös Sdp:n eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Jukka Gustafsson eduskunnan kyselytunnilla.

- Minulla ei ole mielikuvaa tällaisesta tapaamisesta, Vanhanen totesi eduskunnan edessä tuolloin.

Hän lisäsi, että muistaisi varmasti, jos hän olisi ollut käsittelemässä Kehittyvien maakuntien Suomen asioita. Eilen kävi ilmi, että Kesärannan tapaamisessa Kehittyvien maakuntien Suomen lahjoituksista puhuttiin satojentuhansien tasolla.

- Kyllä pääministerin pitäisi tietää, että eduskunnan edessä puhutaan aina totta, kummastelee asiaa kysynyt Jukka Gustafsson.

Sanna Ukkola

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2541  Ke 12 Tam 2011, 22:55 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Liisa Jaakonsaari: Eroa, Matti Vanhanen!

Julkaistu: 17.06.2009 11:22, päivitetty: 17.06.2009 12:44

Osa oppositiopuolueiden kansanedustajista vaatii jo pääministeri Matti Vanhasen (kesk) eroa vaalirahajupakan uusimpien käänteiden takia.

- Hän antoi väärää tietoa eduskunnan edessä. Vanhasen pitäisi ilman muuta erota, toteaa tuleva europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd).

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Paavo Arhinmäki toteaa, että pääministeri valehteli eduskunnan edessä.

- Kuka enää tämän jälkeen luottaa siihen, että Vanhanen puhuu totta? Arhinmäki kyselee.Myös kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd) vaatii pääministerin eroa.

- Kyse on luottamuksesta. Tässä on johtopäätösten paikka, Kiljunen sanoo.

Vanhanen kiisti viime vuonna eduskunnan edessä muistavansa Kesärannan tapaamista Nova Groupin lahjoittajien kanssa.

IS uutisoi viime vuonna ainoana mediana Kesärannan tapaamisesta. IS kysyi Vanhaselta tapaamisesta tuolloin useita kertoja. Vanhanen kiisti muistavansa palaveria.

Nyt kävi ilmi, että palaveri pidettiin tammikuun alussa 2007 ja siellä neuvoteltiin satojentuhansien avustuksista keskustalle.

Sanna Ukkola

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Liisa%20Jaakonsaari%20Eroa%20Matti%20Vanhanen!/art-1288338807157.html

Kommentti: Linkki toimii vain copypeistaamalla koko pötkö selaimen osoitekenttään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2574  To 13 Tam 2011, 15:05 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vanhanen ei hätkähdä eroaan vaativasta kirjasta

Julkaistu: 09.09.2009 06:00, päivitetty: 09.09.2009 07:51


Yhteiskuntatieteen tohtori Petri Koikkalainen ja professori Esko Riepula kirjoittivat vaalirahoituskohua ruotivan teoksen Näin valta ostetaan - lyhyt oppimäärä poliittisesta korruptiosta Suomessa 2006-2009.

Miesten mukaan Suomessa rehotti avoin korruptio ennen ja jälkeen vuoden 2007 eduskuntavaaleja. Riepulan mukaan pääministeri Matti Vanhasen ja samalla koko hallituksen pitäisi kantaa vastuu tapahtumista ja erota.

- Tämä kirja varmaan pitäisi lukea ennen ensi kesää, Vanhanen kommentoi eilen IS:lle.

Hän viittasi Koljatti-teokseen, jonka hän aikoo lukea vasta ensi kesänä.

Kirjan mukaan Rovaniemen moottorikelkkatehdas oli pilottihanke mallissa, joka olisi hyödyttänyt kiinteistöjalostajia ja keskustan sisäpiiriä.

- En pidä kirjaa kiusallisena. Tämä on osa poliittista debattia. Esko Riepula on aktiividemari Rovaniemeltä ja tarkastelee Rovaniemen kelkkatehdas -hanketta siitä vinkkelistä. Jos jostakin löytyy ihminen, joka olisi puhunut minulle Rovaniemen kelkkatehtaasta, tulkoon heti esiin, Vanhanen haastaa.


Sanna Ukkola

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2611  Pe 14 Tam 2011, 2:31 (GMT+3)  Aihe: Suomen skandaalit Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Saksassa nauretaan meille

Torstai 4.2.2010 klo 20.33

Arvostettu lehti kertoo skandaalien ryvettämistä suomalaispoliitikoista.

"Lautaa, lahjarahaa ja syrjähyppy". Näin kuului Euroopan luetuimman laatulehden Frankfurter Allgemeine Zeitungin tiistainen otsikko vapaasti suomennettuna. Suomalaisen politiikan kiemuroista ja pääministeri Matti Vanhasen kujanjuoksusta kertova juttu oli näyttävästi esillä. Sitä ei lehteä lukeva eurooppalainen eliitti voinut olla huomaamatta.

Lehti valistaa lukijoitaan Vanhasen vetäytymispäätöksestä ja syyksi ilmoitetusta polvileikkauksesta. Siihen ei usko enää kukaan, lehti toteaa. Sen sijaan kaapista voi löytyä useampia luurankoja: lautakasoja, vaalirahaa ja varastettuja valokuvia.

Suomi-brändi nyt pilalla

Saksalaislehden maalaama Suomi-kuva ei välttämättä vastaa brändityöryhmän pohjoisesta ihmemaasta vaalimaa imagoa. Kaukaisilta tuntuvat myös muutaman vuoden takaiset Suomi-hehkutukset Pisa-tuloksista ja teknologiaparatiisista.

Arktisesta Ankkalinnasta kertova artikkeli alkaa kuvauksella uutta poliitikkosukupolvea edustavan ulkoministeri Alexander Stubbin työhuoneen seinällä riippuvasta kuvasta. Siinä Aku Ankka-hahmoinen Stubb lepuuttaa räpyläänsä EU:n perustuslain päällä.

Vaalirahajupakasta Nuorisosäätiö-kuvioineen päästään entisajan politiikan tapakulttuuriin Suomessa.

Väyrystä sivalletaan

Keskustan puheenjohtajakisaan ja sitä kautta seuraavaksi pääministeriksi on ilmoittautunut entinen ulkoministeri Paavo Väyrynen. Saksalaislehden mukaan hän on sen sortin poliitikko, joka ei kieltäydy vallan mahdollisuudesta. Väyrynen on myös poliitikko, joka 1980-luvulla pyysi KGB-agentilta apua vaalityöhönsä.

Väyrysestä juttu jatkuu luontevasti Urho Kekkoseen. Lehden mukaan ex-presidenteistä kosmopoliitti-Mannerheim sopii nuoren polven idoliksi paremmin kuin itsevaltainen neuvostoystävä Kekkonen. Muutenkaan korruptoituneen suomettuneisuuden ajan menettelytavoilla ei enää pärjää politiikassa, lehti toteaa. Vanhaa Suomea ei enää ole, vaan maa etsii nyt uutta itseään.

Osa kiitosta kuuluu lehden mukaan ärhäköityneelle iltapäivälehdistölle, joka vaatii poliittisilta toimijoilta avoimuutta aivan eri tavalla kuin parikymmentä vuotta sitten.

KATJA BOXBERG
katja.boxberg@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2656  La 15 Tam 2011, 4:34 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Susan Ruususen kirja: Tuomio tuli vain seksikohdista

Julkaistu: 16.06.2010 07:53, päivitetty: 16.06.2010 10:44


Korkein oikeus (KKO) linjasi Ruusus-tuomiossaan poliitikon yksityisyyden suojan huomattavasti kapeammaksi kuin pääministeri Matti Vanhanen (kesk).

Pääministerin entinen naisystävä Susan Ruusunen ja Pääministerin morsian -kirjan kustantaja Kari Ojala tuomittiin vain niistä teoksen kohdista, joissa viitataan konkreettisesti ex-pariskunnan seksielämään. Näitä kohtia koko kirjasta löytyi vain muutama.

Muilta osin korkein oikeus ei löytänyt kirjasta moitittavaa. Aiemmin hovioikeudessa Ruusunen oli tuomittu myös viittauksista Vanhasen lapsiin ja siihen, kuinka nämä olivat suhtautuneet isänsä uuteen seurustelusuhteeseen.

"Korkein oikeus katsoo, että Vanhasen yksilöimät kirjan tiedot, jotka koskevat lapsia, eivät käsittele lasten tunteita tai yksityisyyttä sellaisella tavalla, että niiden esittämisen osana Ruususen omakohtaista suhteen kuvausta voitaisiin arvioida olleen omiaan aiheuttamaan Vanhaselle vahinkoa, kärsimystä tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa", tuomiossa perustellaan.

Tapaamispaikka
selvisi kirjasta


Vanhanen itse oli alun perin alleviivannut kirjasta lähes sata kohtaa, joita hän piti yksityisyyttään loukkaavina.

Syyttäjä Simo Kolehmaisen mukaan kohtia olisi ollut vielä enemmänkin, mutta hän ei yksilöinyt niitä tarkemmin missään vaiheessa oikeusprosessia.

KKO:n mukaan yhteiskunnallisesti merkittävää tietoa oli muun muassa kirjasta paljastunut Vanhasen valehtelu. Hän oli väittänyt tavanneensa Ruususen huonekaluliike Ikeassa, mutta oikeasti suhde syntyi nettitreffien kautta.

"Kirjassa esitetyt tiedot siitä, missä ja miten Ruusunen oli tutustunut Vanhaseen sekä tiedot seurustelusuhteen nopeasta syntymisestä ja kehittymisestä ovat virittäneet julkisen keskustelun siitä, onko Vanhanen antamalla paikkaansa pitämättömiä tietoja suhteen solmimistavasta osoittanut epärehellisyyttä tai onko hän ryhtymällä suhteeseen osoittanut harkintakyvyn puutetta", KKO toteaa.

KKO:n mukaan Pääministerin morsiamen kuvaukset Vanhasen yksityiselämästä tai parin seurustelusta eivät ole sävyltään loukkaavia tai asiattomia.

Toisaalta seksikohdilla ei ole merkitystä Vanhasen kelpoisuuden tai yhteiskunnallisen toiminnan arvioinnissa, ja niiden osalta Vanhasen oikeus yksityisyytensä kunnioittamiseen on korostunut.

Rikoshyötyä
ei ollut


KKO:n tuomio on taloudellinen helpotus Ruususelle ja Ojalalle, sillä KKO hylkäsi kokonaan syyttäjän vaatimuksen rikoshyödyn menettämisestä valtiolle. Hovioikeudessa molemmat oli tuomittu menettämään yli 4000 euroa.

KKO:n mukaan kirja sinällään ei ollut rikollinen hanke, ja kustannusyhtiölle se oli itse asiassa tappiollinen. Ruususen ja Ojalan palkkioiden suuruus puolestaan ei riippunut muutamista loukkaaviksi arvioiduista kohdista, joten nekään eivät olleet rikoshyötyä.

Sakkorangaistukset pysyivät ennallaan. Ojala tuomittiin 60 päiväsakkoon ja Ruusunen 20:een.

Ennallaan pysyi myös Ojalan maksettavaksi tuomittu tuhannen euron kärsimyskorvaus Vanhaselle. Ruususelta korvausta ei vaadittu.

Korkeimman oikeuden tuomio on lopullinen päätöspiste kolme vuotta jatkuneelle prosessille. Siitä ei voi enää valittaa.

Pääministerin morsian julkaistiin helmikuussa 2007. Vanhanen teki tutkintapyynnön pian kirjan ilmestyttyä.


Rami Mäkinen

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2675  La 15 Tam 2011, 21:39 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
”Nyt selvisi: Matti harhautti kansaa”

Julkaistu: 16.9.2010 17:29
Päivitetty: 16.9.2010 18:04

Rikos- ja prosessioikeuden professori Jyrki Virolainen on tyytyväinen oikeuskanslerin päätökseen pyytää perustuslakivaliokuntaa harkitsemaan, pitäisikö ex-pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) toimista käynnistää esitutkinta.

– Nyt selvisi sitten myös lopullisesti syy, minkä takia Matti Vanhanen ilmoitti viime joulun aikana yllättävästä erostaan, Virolainen päättelee blogissaan.

Vanhanen itse sanoi Ylen tv-uutisissa, että esteellisyyskysymys ei ollut syynä hänen eroilmoitukselleen viime joulukuussa.

Virolaisen mukaan Vanhanen tiesi jostain, että oikeuskansleri Jaakko Jonkan tutkimukset kestäisivät ainakin tämän vuoden juhannukseen asti, minkä johdosta ”Vanhanen saattoi jatkaa, ikään kuin asiat olisivat hyvin, pääministerinä vielä Kepun puoluekokoukseen asti.”

Vanhanen itse väitti tänään uskoneensa, että oikeuskanslerin selvitys olisi valmistunut paljon nopeammin. Tätä Virolainen ei niele.

”Vanhasen esteellisyys oli kyllä selvä asia heti.”

– Tämä kaikki oli peliä, jossa kansaa jälleen kerran harhautettiin. Matin jalkaleikkaus oli todella vain tekosyy eroilmoitukselle, Virolainen kirjoittaa huomauttaen, että epäili jo joulukuussa Vanhasen ilmoitettua eroamisestaan, että todellinen syy on jonkun viranomaisten käynnistämä tutkinta Nuorisosäätiön vaalirahoituksen liittyen.

Vanhanen oli mukana päättämässä Raha-automaattiyhdistyksen avustusten jakamisesta keskustan Nuorisosäätiölle, joka puolestaan jakoi Vanhasen presidentinvaalikampanjaan 20 000 euron tuen.

– Vanhasen esteellisyys oli kyllä selvä asia heti - - Yhtä selvänä voidaan pitää, että sanottu menettely täyttää samalla virkavelvollisuuden tuottamuksellisen rikkomisen objektiivisen puolen tunnusmerkistön; tähän Jonkan päätöksessä ei kuitenkaan otettu suoraan kantaa, Virolainen kirjoittaa.

Virolaisen mielestä perustuslakivaliokunnalla ei ole muuta mahdollisuutta, kuin tehdä päätös esitutkinnan käynnistämisestä Vanhas-sotkussa. Virolaisen mukaan vain täydellisen poliisitutkinnan ja syyteharkinnan perusteella Matti Vanhasen toiminnasta voidaan saada selkeä kokonaiskuva.

Virolainen pelkää, että perustuslakivaliokunta voisi kenties jättää esitutkinnan käynnistämispäätöksen tekemättä sillä perusteella, että Vanhanen ei ole enää pääministeri eikä edes kansanedustaja.

Tämän epäilyksen valiokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi tyrmäsi tänään Uudelle Suomelle. Hän sanoi, että Vanhasta kohdellaan valiokunnassa samalla tavalla kuin hän yhä olisi ministeri.


Uusi Suomi

Lainaus: US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2687  Su 16 Tam 2011, 3:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kanerva erostaan kirjassa: "Elämä musteni totaalisesti"

Julkaistu: 22.10.2010 09:27


Kansanedustaja, entinen ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok) avautuu Heikki Saaren Median jahtaamat (Moreeni) -uutuskirjassa potkuihinsa johtaneen prosessin taustoista.

Kanervan kujanjuoksu alkoi keväällä 2008. Hymy-lehti julkisti jutun, jossa kerrottiin Kanervan yhteydenpidosta tekstiviestien välityksellä tanssija Johanna Tukiaisen kanssa.

Kanervan mukaan viestien sisältö jätettiin odottamaan pöyhivämpää jatkokeskustelua. Ilmassa roikkui odotus, että viestien sisältö julkaistaisiin joskus.

"Mediassa maalattiin kuva, että kyseessä olisi ollut jotenkin läheinen suhde. Sitähän se ei missään suhteessa ollut. Toinen erikoisuus tässä oli, että syntyi käsitys minun olleen jotenkin päällekäyvempi tai aktiivisempi osapuoli yhteydenpidossa," Kanerva sanoo kirjassa.

Kanerva arvelee, että kohun nousukierre lähti liikkeelle hänen ja pääministeri Matti Vanhasen (kesk) tiedotustilaisuudesta, jossa käsiteltiin Kosovoa ja NRF-joukkoja.

Kirja kertoo, miten Kanervan kiirehtiessä pois tiedostustilaisuudesta Yleisradion ruotsinkielisten uutisten toimittaja kysyi erillistä haastattelua Hymyssä olleeseen juttuun.

"Hän pyysi minua på svenska kommentoimaan asiaa. Sanoin siihen ei. Hän yritti vielä kysellä, pitävätkö tiedot paikkansa. Sanoin yhä nej, ja jatkoin matkaa, olin jo salin ulkopuolella. Tarkoitin, että siinä tilanteessa ei ollut mitään mahdollisuutta vastata hänen kysymykseensä."

"Riensin pois päästäkseni Vanhasen kanssa samalla autolla alkamassa olevaan eduskunnan istuntoon. Alkoi kuitenkin muodostua käsitys, että olin valehdellut julkisuudessa. Sen loi tämä toimittaja, vaikka vastasin vain, että en anna haastattelua. Totta kai minä itse tiesin, mikä on totta. Olen ollut tämän ihmisen kanssa tekstiviestivaihdossa. Ei kukaan ole niin tyhmä, että kieltäisi todennettavissa olevat faktat.

Kanerva arvioi, että kohun toinen käännekohta oli Helsingin Sanomien pääuutissivun juttu.

Siinä oli hehtaarin kokoinen kuva minusta ja tästä toisesta henkilöstä. Minusta se oli sellainen momentum. Kun Hesari panee pääuutissivulle tällaisen isolla, niin se oli license to kill koko suomalaiselle medialle.

Kanerva muistelee kirjassa, että jälkeenpäin monet kommentoivat, että olisi pitänyt pyytää anteeksi, jolloin koko kohua ei olisi syntynyt.

He eivät muista, että juuri niin tein. Toinen asia on, miten anteeksipyyntö tuli esille Suomen lehdistössä.

Kanerva tarkoittaa kirjan mukaan Brysselissä pidettyä EU-kokousta, jossa olivat hänen lisäkseen mukana Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen. Myrsky oli jo noussut.

"Puhuimme Kataisen kanssa Brysselissä kokouksen yhteydessä, pitäisikö järjestää tiedotustilaisuus, koska tämä juttu kiehuu yli kattilan reunojen. Todettiin kuitenkin, että ei pidetä erillistä infoa."

"Aina EU-kokouksen päätyttyä suomalaiset ministerit kertovat päivän neuvotteluasioista medialle, ja päätettiin, että tuon tämän siinä yhteydessä esille. Niin myös tapahtui."

"Lauantain ulkoministerikokouksessa vieressäni istui Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeyer. Hän kysyi minulta, miten tämä keissi jaksaa. Olin juuri saanut STT:n uutisviestin, jossa kerrottiin Kataisen antavan täyden tuen ulkoministerille."

Kanerva näytti viestin sekä Steinmeierille että komissaari Olli Rehnille.

"Sitten sain eräältä Jyrkin ja minun yhteiseltä ystävältä itkuisen viestin kokoukseen. Hän sanoi järkyttyneenä, että nyt hän ei enää ymmärrä, ei tajua eikä osaa sanoa, mitä tulee tapahtumaan. Että asia oli kammottavassa tilanteessa. Kysyin, onko jotakin muita uutisia. Hän sanoi, että on. Kysyin, että mitä. Hän sanoi vain, että minun täytyy kuulla ne suoraan Jyrkiltä. Se oli aika hämmentävä tilanne. Saman tunnin kuluessa tulee kaksi täysin toisensa pois sulkevaa viestiä. Nyttemmin ymmärrän ristiriidan."

Slovenian jälkeen Kanerva lensi yhdessä avokumppaninsa kanssa Viroon, jossa pidettiin ulkopoliittinen seminaari. Kanervan piti esiintyä siellä.

"Samaisena lauantai-iltana järjestettiin Viron presidentin vastaanotto ulkopoliittisen seminaarin kunniaksi. Oli tietenkin ennakoitavissa, että suomalainen lehdistö kävisi ärhäkkäänä. Minua yritettiin vähän suojella siinä tilaisuuteen johtavalla ulko-ovella. Se onnistuikin kohtuullisen hyvin."

"Päästyämme sisälle sinne tupsahti kotvan kuluttua vastoin järjestäjien lupauksia paikalle iso joukko mediaväkeä. Aiheesta oli seuraavana päivänä juttuja, joiden luonnetta ei ole vaikea arvata. Jyrki pisti minulle viestin, että älä mene enää sinne seminaariin. Hän kehotti, että jätä vain väliin ja tule Suomeen. Ei yksi ihminen voi kestää mahdottomia."

Kanerva lähtikin Elinansa kanssa seuraavana päivänä eli sunnuntaina laivalla Suomeen.

"Taisi olla niin, että kuski tuli hakemaan minut laivan autokannelta. Tämä kaikki tapahtui tietysti lehdistön valppaassa seurannassa."

"Menimme ulkoministeriöön, ja katsoin vähän paikkoja ja papereita läpi. Jotenkin aistin, että tämä voi olla tässä. Sen jälkeen, siis sunnuntai-iltana, tapasin Jyrkin valtioneuvoston linnassa hänen virkahuoneessaan kahden tai kolmen tunnin ajan. Se oli vaikea keskustelu. Molemmille. En osaa oikein kuvitella, miten siitä olisi selvitty ilman keskinäistä pitkää tuntemusta ja siihen liittyvää inhimillisyyttä."

"Joukko yhteisiä ystäviä, joihin molemmat tunsimme luottamusta, odotti ainakin pari tuntia oven takana. Sitten he tulivat sisään. En muista, keitä kaikkia siinä oli, eikä sillä tapaamisella ollut enää merkitystä itse asialle. Oli vähän kuin olisi katsonut ihmisiä niskasta elokuvateatterissa. Persoonat eivät jääneet mieleen. Sitä siinä aprikoitiin, ja tultiin kuitenkin johtopäätökseen, että katsotaan vielä vuorokausi eteenpäin. Mutta tunnelma oli jo sinänsä selvä."

Tuli maanantaiaamu ja kolmen pohjoismaan yhteinen seminaari ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

"Minulla olivat vieraina Ruotsin ja Norjan ulkoministerit. Se oli koko päivän kestävä seminaari, jonka jälkeen illalla pidettäisiin tiedotustilaisuus. Niin tapahtuikin. Meidän yhteinen tiedotustilaisuutemme oli menestys toimittajien lukumäärällä mitaten. Itse päivän todellisista olennaisista asioista ei meiltä paljon kyselty. Bildtin ja Stören poistuttua jäin vastaamaan kysymyksiin. Pääsääntöisesti ne olivat kovia, mutta täysin asiallisia kysymyksiä sinänsä kohuun liittyen. Vetosin saamaani palautteeseen, joka oli paksuna nippuna mukanani ja jonka ulkoministeriön ihmiset olivat käyneet etukäteen läpi. Palaute oli vahvasti tukemassa jatkoani valtavasta tykityksestä huolimatta. Sillä ei ollut tietystikään enää mitään merkitystä lehdistön kirjoittamiselle. Jokainen oli valinnut puolensa jo hyvissä ajoin."

"No, yhtä kaikki - tiedotustilaisuuden jälkeen menin taas Jyrkin luokse ja jatkoimme keskustelua. Oli katsottu vuorokausi. Minulla oli Jyrkille eräs ehdotus, yhdessä arvioitavaksi. Ajattelin, että olisimme voineet toimia sillä tavoin. Pyysin, että hän miettisi sitä vielä aamuun saakka. Vaikkei sitä ääneen tullut todettua, niin tunnelma oli joka tapauksessa se, että hänen päätöksensä oli siinä vaiheessa tehty. Ja niin se olikin."

"Jyrki oli jo ottanut Alexander Stubbiin yhteyttä, vaikka ei sitä muistaakseni maininnutkaan. Minulle ei esimerkiksi tullut mieleeni pohtia, kuka voisi olla seuraajani. Olin niin syvällä omassa emootiossani enkä pelkästään emootiossa, vaan tunsin äärettömän suurta fyysistä pahoinvointia."

"Elämä musteni totaalisesti. Mitkään elämänarvot eivät tuntuneet miltään. Tuntui vaan, että kaikki on loppu. Aivan kaikki. Pyysin, että joku kävisi koeajelulla minun puolestani kotiovellani Etu-Töölössä. Niinpä siellä oltiinkin mieslukuisasti paikalla."

Kanerva painui eronsa jälkeen Turkuun, jossa hän vietti päiväkausia.

"Sovittiin maanantai-iltana, että menenkin hotelliin, jonne tulivat Elinan lisäksi myös sisareni ja tyttäreni. Olin täysin turtana. Tuona kyseisenä aprillipäivän aamuna aukaisin aamu-tv:n kello kuusi. Tietysti tämä pläjähti ensimmäisenä esiin. Samaisena aamuna oli ilmestynyt myös Hymy. Siinä oli julkistettu viestien sisältö, jossa ei ollut mitään uutta. Kello kuuden uutisissa tämä oli kärkenä. En usko, että viestien julkitulolla oli sinänsä enää merkitystä. Se oli vain tekninen ilmaus sille, mitä tapahtui. Kamelin selkä oli jo katkennut julkisuuden paineesta."

Kaikesta huolimatta Kanerva ei ole katkera Kataiselle.

"Tunnen Jyrkin arvomaailman ja tavan ajatella. Tiedän, että aika syvältä tulivat ne kyyneleet, jotka hän asiasta järjestetyssä tiedotustilaisuudessa näytti. Ei hän näytellyt. Kyllä me niitä kyyneliä vuodatimme molemmat jo silloin sunnuntaina tunteja kestäneen keskustelumme aikana, useampaankin kertaan. Vaikka siinä olisi ollut kuka, joutuu ottamaan huomioon, että tilanne on saatava puhallettua poikki ilman, että puolue joutuu kärsimään."

"Vaikka sillä paikalla olisi ollut kuka, hän olisi joutunut tekemään samantyyppisen ratkaisun. Ehkei itse asian, vaan julkisen paineen takia.

Kaikki lainaukset ovat suoraan Heikki Saaren kirjasta.


Mika Koskinen

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2688  Su 16 Tam 2011, 3:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Saksassa nauretaan meille

Torstai 4.2.2010 klo 20.33

Arvostettu lehti kertoo skandaalien ryvettämistä suomalaispoliitikoista.

"Lautaa, lahjarahaa ja syrjähyppy". Näin kuului Euroopan luetuimman laatulehden Frankfurter Allgemeine Zeitungin tiistainen otsikko vapaasti suomennettuna. Suomalaisen politiikan kiemuroista ja pääministeri Matti Vanhasen kujanjuoksusta kertova juttu oli näyttävästi esillä. Sitä ei lehteä lukeva eurooppalainen eliitti voinut olla huomaamatta.

Lehti valistaa lukijoitaan Vanhasen vetäytymispäätöksestä ja syyksi ilmoitetusta polvileikkauksesta. Siihen ei usko enää kukaan, lehti toteaa. Sen sijaan kaapista voi löytyä useampia luurankoja: lautakasoja, vaalirahaa ja varastettuja valokuvia.

Suomi-brändi nyt pilalla

Saksalaislehden maalaama Suomi-kuva ei välttämättä vastaa brändityöryhmän pohjoisesta ihmemaasta vaalimaa imagoa. Kaukaisilta tuntuvat myös muutaman vuoden takaiset Suomi-hehkutukset Pisa-tuloksista ja teknologiaparatiisista.

Arktisesta Ankkalinnasta kertova artikkeli alkaa kuvauksella uutta poliitikkosukupolvea edustavan ulkoministeri Alexander Stubbin työhuoneen seinällä riippuvasta kuvasta. Siinä Aku Ankka-hahmoinen Stubb lepuuttaa räpyläänsä EU:n perustuslain päällä.

Vaalirahajupakasta Nuorisosäätiö-kuvioineen päästään entisajan politiikan tapakulttuuriin Suomessa.

Väyrystä sivalletaan

Keskustan puheenjohtajakisaan ja sitä kautta seuraavaksi pääministeriksi on ilmoittautunut entinen ulkoministeri Paavo Väyrynen. Saksalaislehden mukaan hän on sen sortin poliitikko, joka ei kieltäydy vallan mahdollisuudesta. Väyrynen on myös poliitikko, joka 1980-luvulla pyysi KGB-agentilta apua vaalityöhönsä.

Väyrysestä juttu jatkuu luontevasti Urho Kekkoseen. Lehden mukaan ex-presidenteistä kosmopoliitti-Mannerheim sopii nuoren polven idoliksi paremmin kuin itsevaltainen neuvostoystävä Kekkonen. Muutenkaan korruptoituneen suomettuneisuuden ajan menettelytavoilla ei enää pärjää politiikassa, lehti toteaa. Vanhaa Suomea ei enää ole, vaan maa etsii nyt uutta itseään.

Osa kiitosta kuuluu lehden mukaan ärhäköityneelle iltapäivälehdistölle, joka vaatii poliittisilta toimijoilta avoimuutta aivan eri tavalla kuin parikymmentä vuotta sitten.

KATJA BOXBERG
katja.boxberg@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2767  Ke 19 Tam 2011, 1:58 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lähes puolet suomalaisista pitää Vanhasen toimia laittomina

Perjantai 14.1.2011 klo 05.12

Suomalaisista 44 prosenttia pitää ex-pääministeri Matti Vanhasen (kesk) toimia Raha-automaattiyhdistyksen tukiraha-asiassa laittomina, kertoo kuuden maakuntalehden Taloustutkimuksella teettämä kyselytutkimus.

Kolmannes ei ota kantaa ja neljännes on sitä mieltä, ettei Vanhanen toiminut vilpillisesti.

Vanhanen saa miehiltä tylymmän tuomion kuin naisilta. Hänen toimiaan pitää laittomana puolet miehistä ja 38 prosenttia naisista.

Äänestyskäyttäytymistä tutkinut tutkimusjohtaja Kimmo Grönlund Åbo Akademista uskoo, että ihmiset olisivat paljon kriittisempiä, jos Vanhanen olisi edelleen puolueen puheenjohtaja ja istuva pääministeri.

Vanhanen oli mukana päättämässä Raha-automaattiyhdistyksen tuista Nuorisosäätiölle, joka puolestaan antoi Vanhaselle vaalitukea.

Jos eduskunta vie jutun valtakunnanoikeuteen ja Vanhasen todetaan rikkoneen virkavelvollisuutensa, hän saattaa saada vuoden vankeustuomion.

Suomalaisista 43 prosenttia haluaisi, että asia käsiteltäisiin valtakunnanoikeudessa. Noin kolmannes lopettaisi jutun tutkimisen ja vajaa neljännes ei ota kantaa.

Kyselyyn vastasi reilut tuhat suomalaista.

STT

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2976  Ma 07 Hel 2011, 2:49 (GMT+3)  Aihe: Samaa mieltä Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jarmo Korhonen vaatii julkista anteeksipyyntöä Jäätteenmäelle

Sunnuntai 6.2.2011 klo 12.55 (päivitetty klo 14.16)

Keskusta pelasi Anneli Jäätteenmäen ulos, entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen kirjoittaa Iltalehden blogissaan.

Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen paljastaa Iltalehden blogissaan uusia asioita Anneli Jäätteenmäen erosta.

Korhonen kirjoittaa, että pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä kohdeltiin epäreilusti.

- On täysin selvää, että yhtäkään miespolitikkoa ei olisi kohdeltu vastaavalla raivolla ja vastenmielisyydellä, Korhonen lataa.

Korhosen mukaan keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin johtama "keskustan sisäinen voimakeskittymä" ei antanut Jäätteenmäen jatkaa edes puheenjohtajana. Jäätteenmäki olisi pääministerieronsa jälkeen halunnut jatkaa keskustan johdossa.
- Sovimme yhdessä Anneli Jäätteenmäen kanssa keskustan puoluetoimistolla, että hän ilmoittaa seuraavana päivänä keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa jatkavansa keskustan puheenjohtajana. Puoluejohdon tiistaiaamun kokouksessa Jäätteenmäelle tehtiin selväksi, että hänen jatkonsa on mahdoton, Korhonen kirjoittaa.

Olisi ollut sovittavissa

Korhosen mukaan Jäätteenmäki kaadettiin, koska hän ei olisi voinut tai saanut saada itselleen suurimman oppositiopuolueen asiakirjoja presidentinkanslian henkilökunnan kautta. Kansanedustaja Jäätteenmäen olisi pitänyt pyytää ja saada nähdä paperit joko ulkoministeri Erkki Tuomiojan, presidentti Tarja Halosen tai pääministeri Paavo Lipposen kautta.

Tuomioja vakuutti julkisuudessa jälkeenpäin, että Jäätteenmäelle olisi asiakirjat näytetty, jos hän näitä asiakirjoja olisi pyytänyt virallisesti nähdä.

Korhonen paljastaa myös, että Jäätteenmäen virhe olisi ollut SDP:n osalta sovittavissa julkisella anteeksipyynnöllä.

- Keskustan sisäiselle oppositiolle tämäkään tuskin olisi riittänyt.

Korhosen mukaan Anneli Jäätteenmäki ansaitsee anteeksipyynnön. Jäätteenmäki joutui eroamaan pääministerin tehtävistään kesäkuussa 2003, kun hän oli kertonut kansalle pääministeri Paavo Lipposen ja Yhdysvaltain presidentti Bushin välisistä keskusteluista.

- Hän teki aivan oikein, rohkea suomalainen nainen.

MARI JULKU
mari.julku@iltalehti.fi

Lainaus: IL

Kommentti: Juu, on se kumma, mitä kaikkea naisilta vaaditaan, miesten voidessa tehdä ihan mitä vaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3073  La 12 Hel 2011, 21:38 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Katainen: Luottamus politiikkaan on kriisissä ja syystä

Julkaistu: 12.02.2011 13:25

Kansalaisten luottamus politiikkaan on täysin aiheellisesti rapautunut, myöntää kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen.

Tämä on Kataisen mukaan seurausta muun muassa euroalueen kriisistä tukipaketteineen sekä vaalirahakohusta.

Luottamuksen palauttamiseksi kokoomus lähtee kevään eduskuntavaaleihin arvoinaan rehellisyys, vastuu, kohtuus ja oikeudenmukaisuus.

Katainen puhui tänään kokoomuksen puheenjohtajapäivässä Turussa.

STT

Lainaus: IS

Kommentti: Justiinsa juu, jetsulleen, ja tässä Katainen kalastelemassa jo puolueelleen lisää äänestäjiä. Mutta hyvä ja rehti mies, paljon huonomminkin voisi äänestää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3076  La 12 Hel 2011, 22:43 (GMT+3)  Aihe: Mmm... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Eveliina Talvitie suhteestaan Vanhaseen: Kirjoitamme kirjaa yhdessä

Lauantai 12.2.2011 klo 02.02

Perheyritysten liiton viestintäpäällikkö Eveliina Talvitie kertoi perjantai-iltana nähdyssä Ylen Voimala-ohjelmassa syksyllä ilmestyvästä kirjasta.

Talvitie oli ohjelmassa vieraana keskustelemassa kokemuksistaan julkisuudesta. 7 päivää -lehti uutisoi syyskuussa 2010 Vanhasen ja Talvitien läheisistä väleistä. Molemmat osapuolet ovat kiistäneet väitteet suhteesta.

Talvitie kertoi Marketta Mattilan ja Raisa Rauhamaan haastattelussa, kuinka uutiosointi on häneen vaikuttanut. Hän sanoi ohjelmassa, ettei viestinnän ammattilaisena ole halunnut lisätä aiheen uutisointia, eikä ole siksi kommentoinut häntä koskevia kirjoituksia.

Suhde Vanhaseen on Talvitien mukaan puhtaasti työhön liittyvää. Hän paljastaa ohjelmassa, että työskenteli tiiviisti Vanhasen kanssa yhteisen kirjaprojektin vuoksi.

- Syksyllä ilmestyy kirja, joka on mediakuva Matti Vanhasesta, teemme sen yhteistyönä.

Kirjassa entinen pääministeri kommentoi kokemuksistaan julkisuuden valokeilassa.

Eveliina Talvitie kirjoitti myös vuonna 2006 kirjan Ilkka Kanervasta.

IL

Lainaus: Iltalehti

Kommentti: Onkohan se kirja totta vai tarua? Vanhanen on lasketellut sujuvasti satujakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3107  To 17 Hel 2011, 12:19 (GMT+3)  Aihe: Esitutkinnan laajettua Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Iltapäivälehdet: Tuhat Vanhasen sähköpostia katosi yllättäen

17.2.2011 10:25

STT

Entisen pääministerin Matti Vanhasen (kesk) tuhat sähköpostiviestiä tuhoutui samoihin aikoihin kuin tieto esitutkinnan laajenemisesta tuli ilmi, kertovat Ilta-Sanomat ja Iltalehti torstaina. Asia paljastuu Vanhasen tapauksen esitutkinta-aineistosta.

Poliisi takavarikoi esitutkinnassa mittavan määrän sähköposteja muun muassa Vanhasen ja kansanedustaja Antti Kaikkosen (kesk) puoluetoimiston tietokoneilta. Osoitteesta matti.vanhanen@keskusta.fi kaikki viestit oli kuitenkin tuhottu 27. huhtikuuta 2010.

Seuraavana päivänä Helsingin Sanomat uutisoi, että Nuorisosäätiön rikostutkinta on laajentunut koskemaan Vanhasen vuoden 2006 presidentinvaalikampanjaa. Uutisesta oli etukäteen tietoa esimerkiksi Vanhasen vaalipäälliköllä ja keskustan puoluetoimistossa.

Vanhanen sanoi esitutkinnassa, ettei kyseinen sähköpostiosoite ollut hänen käytössään vaan sitä käytti puoluetoimisto. Vanhasen mukaan hänellä ei ollut tietoa viestien tuhoamisesta.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3156  Ke 23 Hel 2011, 1:56 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
"Vanhanen pääsi liian helpolla"

Tiistai 22.2.2011 klo 19.22

Osa kansanedustajista arvioi entisen pääministeri Matti Vanhasen (kesk) päässeen liian helpolla.

Eduskunta oli tiistaina lopulta yksimielinen siitä, että entistä pääministeriä Matti Vanhasta vastaan ei nosteta syytettä valtakunnanoikeudessa.

Eräiden mielissä kyti kuitenkin pelko, että Vanhanen ja hänen puolueensa pääsevät vaalirahasotkuistaan liian vähällä.

- Vanhasen toiminta on ollut kansan oikeustajun vastaista. Oma lehmä on ollut mukana koko matkan, kansanedustaja Jukka Gustafsson (sd) moitti.

- Emme voi tehdä muuta kuin noudattaa lakia, vasemmistoliiton ryhmäjohtaja Annika Lapintie joutui myöntämään.

Myös perussuomalaisten Pentti Oinosen mielestä valiokunnan päätös loukkaa syvästi kansalaisten oikeudentajua, mutta ei hänkään ryhtynyt äänestyttämään asiasta.

Oinosen mielestä Vanhaselle on annettava tunnustusta siitä, että tämä reagoi virheisiinsä jättämällä pääministerin tehtävän.

- Pakon edessä löytyneestä, joskin melko löysästä selkärangasta on annettava tunnustusta, Oinonen perusteli.

Ryhmätoveri Pertti Virtanen oli hieman pettynyt.

- Jotenkin olisi pitänyt näpäyttää, hän sanoi.

"Kirjan kannet kiinni"

Tuulikki Ukkolan (kok) mielestä "juridisessa mielessä" perustuslakivaliokunnan ratkaisu oli oikea, mutta hän pohdiskeli yhä, miten Vanhanen ei hoksannut jäävätä itseään rahanjaossa.

Ukkola kyseli, kuka teki Nuorisosäätiöstä poliitikkojen rahasammon. Myös Lapintien mielestä järjestelmällinen julkisen rahan kierrättäminen puoluetyöhän olisi ansainnut perusteellisemmankin tutkinnan.

Keskustan riveissä oltiin tyytyväisiä lopputulokseen, mutta ei asian käsittelyn kaikkiin vaiheisiin. Markku Laukkasen mielestä nykyinen oikeuskansleri tulkitsee ministerin jääviystilanteita eri tavoin kuin edeltäjänsä.

Koko vaalirahakeskusteluun alkuun sysännyt keskustan ryhmäjohtaja Timo Kalli totesi toiveikkaasti, että on aika panna kirjan kannet kiinni.

Ministerit hovioikeuteen?

Vanhasen ja Nuorisosäätiön tapaus saattaa johtaa muutoksiin ministerivastuuasioissa.

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja Jacob Söderman (sd) ehdotti, että ministereitä koskevat syytteet käsiteltäisiin vastaisuudessa normaalissa tuomioistuimessa. Käsittely alkaisi hovioikeudessa.

Ehdotuksen mukaan eduskunta voisi kuitenkin vaikuttaa vielä syytteen nostamiseen. Valtionsyyttäjä alistaisi oman päätöksensä perustuslakivaliokunnalle.

Valiokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok) arveli, että järjestely saattaisi olla tarkoituksenmukainen ja voisi myös alentaa syytteen nostamisen kynnystä.

Keskustelussa kyseltiinkin, miksi ministereillä on eri laki kuin muilla, kun kysymys on syytteen nostamisesta virkarikosasioissa.

- Tavalliselle kunnanvaltuutetulle voi teosta rapsahtaa syyte, mutta ministerille ei, Pietari Jääskeläinen (ps) sanoi.

STT-IL

Lainaus: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3557  To 14 Huh 2011, 15:08 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ilkka Kanerva Mariassa: Ammattiapu helpotti

Julkaistu: 13.04.2011 23:12

Maria! -talkshowssa keskiviikkona vieraillut kansanedustaja Ilkka Kanerva kertoi, että on hakenut ammattiapua elämänhallintaongelmiinsa, ja että siitä on ollut apua.

Kanervan mukaan hänen voimavaransa ovat olleet vuosien saatossa koetuksella, ja hänellä oli ollut jo pitemmän aikaa vaikeuksia hallita elämäänsä ja löytää siihen oikeaa otetta.

- Onneksi yhteiskunnassamme on mahdollista kääntyä ammattiavun puoleen ja saada apua, Kanerva luonnehti.

Kanervan mukaan ammattiavusta on ollut hyötyä. Hän kertoi, että ennen paineet saattoivat käydä sietämättömäksi. Nyt hän osaa jo suhtautua kokemuksiinsa rauhallisesti.

- Osaan nyt rauhoittua, ja katsoa asioita kauempaa, Kanerva kuvaili.

Kanervan mukaan hoitoon menemisen jälkeen myös elämänusko on saanut uutta pontta.

- Olen saanut uutta elämänvoimaa. Olen myös ymmärtänyt, että itsestään pitää pitää huolta.

Maria Veitolan kysyessä, liittyikö hoitoon hakeutuminen aiempiin uutisoituihin tekstiviestikohuihin, ei Kanerva suostunut myöntämään asiaa täysin.

- Kyseessä oli niin kokonaisvaltainen...etten sitä varsinaisesti erittele.

IS

Lainaus: Ilta-Sanomat

Kommentti: Rohkeasta teosta hatunnosto. Liian monet suomalaismiehet ovat juntteja, joita ei saa ammattiauttajan pakeille millään. Uhrit joutuvat kyllä hoidattamaan itseään sitäkin enemmän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3782  Su 08 Tou 2011, 0:10 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Johan sitä peliä pelattiinkin, laskunmaksun aika:

Keskustan tappion seuraus:
Toistakymmentä saa lähteä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3914  La 21 Tou 2011, 22:35 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Muistatko nämä poliitikkojen kohut?

Perjantai 20.5.2011 klo 22.16

Tuore kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) yllätti viime lauantaina iltaa viettämässä olleet vesantolaiset kiskaisemalla yläruumiinsa paljaaksi ja ryhtymällä villiin tanssiin paikallisen baarityöntekijän kanssa.

Aiemmat poliitikot ovat mokanneet. Muistako vielä nämä kohut?

Näistäkin tuli kohu

Tony Halme (ps) ei ollut puhdas pulmunen tullessaan valituksi kansanedustajaksi maaliskuussa 2003. Edesmennyt Halme muistetaan muun muassa tasavallan presidentin nimittämisestä lesboksi ja ampuma-aserikoksestaan.

Ilkka Kanerva (kok) on kerännyt kansainvälistä huomiota tekstiviesteillään, joita hän on näpytellyt erinäisille nuorille naisille. Suurimman virhearvionsa - joka maksoi hänelle ulkoministerin salkun - Kanerva teki lähettelemällä härskejä viestejä eroottisena tanssijana työskentelevälle Johanna Tukiaiselle.

Sirpa Pietikäisen (kok) uran mahalasku tapahtui vuonna 2003. Illanvietosta kotiin palaamassa ollut Pietikäinen siirsi 1,2 promillen humalassa autoaan viisi metriä Hämeenlinnan rautatieaseman parkkipaikalla. Hänet tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen, päiväsakkoihin sekä ajokieltoon.

Meri-Kukka Forsius (kok) herätti ihmetystä muun muassa kesäkuussa 2007 saapumalla silloisen pääministerin Matti Vanhasen ja kolmannen henkilön kanssa Vihdin terveyskeskukseen keskellä yötä, jossa hän heitti toista asiakasta wc-paperirullalla sanaharkan päätteeksi.

Matti Vanhanen (kesk) aloitti pääministerinä harmaaksi luonnehdittuna, mutta lopetti monessa liemessä rypeneenä. Naisseikkailut muun muassa Susan Ruususen (ex-Kuronen) kanssa sekä oikeudenkäynti Pääministerin morsian -kirjasta ovat vain osa ex-pääministerin huomiota herättäneistä tempauksista.

Antti Kaikkonen (kesk) on ryvettynyt Matti Vanhasen kanssa useassa samassa kohussa. Miehiä yhdistävät muun muassa Nuorisosäätiö- ja vaalirahakohut sekä tekstarit Drita Lulicille.

Rosa Meriläinen (vihr) kohahdutti kansanedustajana kertomalla haastattelussa avoimesti kannabiskokeiluistaan, käyttämällä eduskunnassa poikkeuksellisen lyhyttä minihametta sekä rintamerkkiä, jossa luki "Vittu haisee hyvältä".

Pertti "Veltto" Virtanen (ps) on saanut poikkeusluvan käyttää baskeria eduskunnassa. Persoonallisen ulkonäkönsä lisäksi Virtanen muistetaan viime vuosilta muun muassa perussuomalaisten risteilyllä laulamastaan Hottentotti-laulusta, jonka aikana laivan henkilökunta katkaisi sähköt.

ISMO VORNANEN
AINO KANGASPURO
aino.kangaspuro@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4376  To 14 Hei 2011, 13:40 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Me Naiset: Elina Kiikko: Kihlaukselle oli oikea hetki

Lainaus:
Kesäkuun 23. päivä Kanerva kertoi joutuneensa sairaalahoitoon tuoreen syrjähyppyhuhun ja viimeaikaisten lahjuskohujen myötä.

- Eiköhän se ole selvää, että tässä on viime aikoina tullut kerralla niskaan sellaisia asioita, että taakka on käynyt liian raskaaksi, Kanerva sanoi murtuen kyyneliin.

Voi reppanaa, ehkä rento puutarhanhoito voisi auttaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4477  La 23 Hei 2011, 2:10 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kohutun penistutkimuksen tekijä vaikenee: "Kaikki on siinä paperissa"

Lainaus:
Tutkimus levisi ilmestyttyään myös ulkomaiseen mediaan. Helsingin yliopiston johto ehti jo ihmettelemään hupsua tukimusta.

- Yliopistossa pitää olla tutkimuksen vapaus, mutta julkaisut eivät ole pilailua varten, valitiotieteellisen tiedekunnan dekaani, professori Liisa Laakso muistutti.

Typeryksiä riittää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4589  Ke 27 Hei 2011, 13:31 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

HS: Keskustan kannatus laskee edelleen

Lainaus:
Keskustan kannatus vähenee edelleen, selviää tuoreesta Helsingin Sanomien teettämästä mielipidekyselystä.

Laskeehan se lehmänhäntäkin; en ihmettele yhtään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4671  To 28 Hei 2011, 23:18 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

”Keskustan tilanne on surkea – alkoi Matti Vanhasesta”

Lainaus:
Keskustan kunniapuheenjohtajan Paavo Väyrysen mielestä puolueen tilanne on surkea. Yle Radio 1:n Ykkösaamussa Väyrynen sysää vastuuta kannatuksen alenemisesta puolueen entiselle puheenjohtajalle Matti Vanhaselle.

Väyrynenhän on nyt ihan totuuden torvi. Pääministerin moninaisista toilailuista kertoo tämäkin ketju.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 7070  To 22 Maa 2012, 18:14 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maaliskuun maukujaiset & Ike-ikiliikkuja:Ilkka Kanerva tökkäsi pornotähteä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 12893  Ma 31 Hei 2017, 23:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 28.7.2011 kirjoitti:
”Keskustan tilanne on surkea – alkoi Matti Vanhasesta”

Lainaus:
Keskustan kunniapuheenjohtajan Paavo Väyrysen mielestä puolueen tilanne on surkea. Yle Radio 1:n Ykkösaamussa Väyrynen sysää vastuuta kannatuksen alenemisesta puolueen entiselle puheenjohtajalle Matti Vanhaselle.

Väyrynenhän on nyt ihan totuuden torvi. Pääministerin moninaisista toilailuista kertoo tämäkin ketju.


MV-lehden parhaita paloja:

Presidenttiehdokkaana muistisairas? – Lautakasa-Masa unohti mennä tilaisuuteen, jonka pääpuhuja oli!

Vaikka perversioita mainostava MTV kuten jotkut muutkin mediat ovat syyttäneet MV-lehteä virheellisestä uutisoinnista - jota olisi aina syytä pyytää anteeksi muidenkin tehdessä virheitä - aika hyvin uutiset pitävät kutinsa linkkeineen, joista voi tarkistaa kaiken.

Vaikkei uutisoinnissa pitäisi iskeä vyön alle eikä intiimeihin asioihin, johon MV-lehti aivan liian usein sortuu häväisten sillä naiset ja kenet vaan vihollisleirissä, tämä on kyllä aika hupaisaa sanailua:

Lainaus:
Miten Vanhanen selviäisi presidentin tehtävistä, kun muisti pelaa kuin vanhan miehen eturauhanen?


Mutapaini on rumaa, muttei Matti Vanhanen ole itsekään mikään pulmunen, niin kuin olemme voineet seurata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Elämää ja eduskuntaa Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com