Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Uskonnon uhrit ja hengellinen väkivalta

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Uskonelämä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3705  Pe 22 Kes 2007, 13:04 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Seuraava mielenkiintoinen pätkä löytyy Seppo Juntusen viimeisestä kuukausikirjeestä:

Lainaus:
-- Totta puhuvia ja varoittavia aaseja tarvittaisiin meidänkin ajassamme. Näytelmäkirjailija Pasi Lampelan mielestä "Ihmisiä opetetaan pelaamaan pelejä ja manipuloimaan omaksi edukseen... monet joutuvat myymään itseään liian halvalla ja uhraamaan itsensä väärille tavoitteille". (lehtihaastattelu). Lampelan mukaan "Taiteilijan tehtävä on tuoda esiin menestyksen hinta; virallisen julkisivun ja ideologian kääntöpuoli, joka kertoo totuuden yhteiskunnan tilasta". Tällainen tehtävä toki kuuluisi kristityille ja seurakunnallekin, mutta kovimmat pelurit näyttävät löytyvän usein sieltä. Ihmisiä manipuloidaan uskonnon avulla. Kuka nousee puhumaan totuuden heikkojen ja sorrettujen puolesta. Lääkäri Antti Heikkilä kyselee kirjoituksessaan missä yliopistossa kasvatetaan sellaisia ihmisiä, kuten Leo Tolstoi, Martin Luther King tai Mahatma Gandhi. "Valitettavasti uhrien puolesta ei voida tehdä mitään, mutta on syntiä arvostella tätä 'herran voideltua' vaikka hän syyllistyisikin rikoksiin." "Käydään vähän torumassa väärinkäyttäjää ja ollaan sitten hiljaa". Kun kuuntelee tällaisia kommentteja jossa tuppuraiset toimivat tappuraisten takuumiehinä, viesti on selvä: älä häiritse peliä. Hengellisessäkin pelaamisessa totuus usein syrjäytetään, mutta siellä missä aate ja liike ohittavat totuuden, sotkeudutaan yhä syvemmälle valheiden verkkoon ja seurakuntalaivan purjehdus pysähtyy. Hämmästyttävän usein uskovaisetkin samaistuvat rahaan ja valtaan totuuden kustannuksella. Vaikka pelurit näyttävätkin menestyvän vuosikausien ajan, jonain päivänä totuus voittaa ja pelit loppuvat.

Lainaus ja kirje kokonaisuudessaan:
http://www.rukouspalvelu.fi/index.php?page=kuukausi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3706  Ti 18 Tam 2011, 1:43 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lahkosta eronnut: Koivuniemi neuvoi jäseniä naisten ryömittämisestä

11.12.2010 13:16

STT

Tapani Koivuniemen kohulahkosta eronnut nykyinen pappi vahvistaa tiedot naisten alistamisesta ryömimisharjoituksilla. Hän oli paikalla, kun Maanantaipiirissä pohdittiin kurittoman vaimon ongelmaa.

Forssalainen seurakuntapastori Ilkka Wiio kertoi STT:lle nuoruudestaan Koivuniemen lahkossa omalla nimellään. Lahkosta eronneet ovat tähän asti karttaneet kertomasta kokemuksistaan avoimesti. Vuonna 1996 lähtenyt Wiio haluaa ihmisten tietävän totuuden lahkosta.

"Tapani (Koivuniemi) ei yleensä koskaan käskenyt. Sen sijaan hän sanoi tietävänsä keinon, joka tepsisi. Se oli harjoitus, jossa vaimo ryömii miehensä edessä ja kutsuu tätä herraksi parin viikon ajan", Wiio kertoo.

Helsingin Sanomat kertoi joulukuun Kuukausiliitteessä muun muassa, että Kustannusosakeyhtiö Koivuniemen menestys perustuu Koivuniemen johtaman lahkon jäsenten riistämiseen.

Toimitusjohtaja Koivuniemi tuomitsi firmansa nettisivuilla julkaistussa vastineessa lehden tiedot valheellisiksi. Hän tyrmäsi ja osin sivuutti nimettöminä esitetyt väitteet lahkon oudoista tavoista.

Raamattupiirillä ja yhtiöllä ei vastineen mukaan ole tekemistä toistensa kanssa. Koivuniemi kirjoitti, ettei ole pyrkinyt rekrytoimaan raamattupiiristään työntekijöitä.

Wiioa vastine huvittaa. Hän kertoo olleensa vuonna 1996 televisio-ohjelma Diiliä muistuttavassa haastattelussa. Siinä päätettiin, kuka saa jatkaa Maanantaipiirissä ja kuka ei. "Jatkoon päässeistä" kahdeksan on nykyisinkin Koivuniemen yhtiön työntekijöitä, ainakin firman nettisivujen mukaan.

Loput työntekijät ovat Wiion mukaan Maanantaipiirin vaikutuksesta syntyneistä "raamattupiireistä", Puutarhasta ja Tornista.

Wiio kiinnittää huomiota vastineen ilmaisuihin, joiden mukaan Koivuniemen porukka on hyvää, muita parempaa ja siksi menestyvää. Samanlaisia puheita Koivuniemi piti omalle ydinryhmälleen Maanantaipiirissä.

"Me otimme puheen tosissamme. Muut seurakunnat olivat aina väärässä tai harhaoppisia. Ne, jotka heitettiin piiristä pois, eivät halunneet Tapanin mukaan tehdä parannusta synneistänsä. Suurin synti oli, ettei suostunut tottelemaan kaikessa häntä. Se oli ratkaiseva asia, joka sai minut lopulta lähtemään."

Wiion mielestä 1990-luvun alussa opetuksesta löytyi hyvääkin ainesta. Sen jälkeen "Tapanin osuus kasvoi, Jeesuksen väheni".

Wiio liittyi Maanantaipiiriin vuonna 1988 ja kuuli, kuinka piiriläisiin istutettiin Suojelupoliisin pelkoa. Myöhemmin ydinryhmässä alettiin ex-jäsenten mukaan harrastaa "pyhää suunantoa" eli suutelua muidenkin kuin oman puolison kanssa. Silloin Wiio ei ollut enää mukana toiminnassa.

"Muutama myöhemmin lähtenyt antoi minulle luvan vahvistaa, että tieto todella pitää paikkansa. Erityisesti naiset halusivat muistuttaa, että he eivät itse pitäneet suutelemisista. Eivätkä pitäneet miehetkään."

Wiion mukaan Koivuniemi on älykäs ja laskelmoiva mies. Hän on selittänyt toimintalogiikkaansa niin, että 70 prosentin kannatus piirissä riittää uuden asian läpiviemiseen, loput seuraavat perässä.

Läskikampanjaa Wiio pitää miehen suurimpana virhearviona. Koivuniemen johdolla piiriläiset laskivat painoindeksiään vaarallisiin lukemiin. Miehillä sen piti olla 19 ja naisilla 17. Sen seurauksena, kolmisen vuotta sitten, monet jättivätkin piirin.

"Jäljellä olevat hyväksyvät kaiken, mitä Koivuniemi opettaa."

STT ei tavoittanut Koivuniemeä kommentoimaan Wiion kertomia asioita.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3707  Ke 09 Maa 2011, 1:55 (GMT+3)  Aihe: Järkyttävää Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kotimaa24: Lahkon unikoulu "lastensuojelulain hengen vastainen"

7.3.2011 18:26

Helsingin Sanomat

Tapani Koivuniemen johtaman lahkon ohje huutavan vauvan nukuttamisesta on "lastensuojelulain hengen vastainen", sanoo lastenpsykiatri Jukka Mäkelä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella työskentelevä Mäkelä arvioi lahkon kirjaamia keinoja verkkolehti Kotimaa24:lle, joka on saanut haltuunsa lahkon "uni- ja huutokoulun" ohjeet.

Lehden mukaan ohjeet julkaistiin lahkon omassa lehtisessä 2000-luvun alkupuolella.

Kuusivaiheisessa "Vauvan oma koulu" -nimisessä ohjelmassa vanhemmille annetaan ohjeita, joiden turvin he voivat saada itkevän vauvan nukkumaan paremmin.

Ohjeiden mukaan vanhemmat voivat esimerkiksi käyttää korvatulppia, jos eri huoneeseen jätetyn vauvan itku häiritsee.

Jukka Mäkelä näkee ohjeissa hyviäkin piirteitä, mutta kokonaisuutena ohjeet edustavat huudatusunikoulujen ääripäätä.

"Lapsi saattaa huutaa niin, että hän voisi tukehtua oksennukseen", Mäkelä sanoo.

Helsingin Sanomien Kuukausiliite kertoi Koivuniemen lahkosta viime joulukuussa. Suljettu kristillinen lahko syntyi espoolaisnuorten raamattupiiristä 1980-luvulla.

Tapani Koivuniemi on kiistänyt lahkon olemassaolon.

Lainaus: HS

Ks. myös: Lastenpsykiatrit arvioivat lahkossa julkaistut vauvan unikouluohjeet
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3708  Ma 25 Huh 2011, 13:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ex-jäsenet: Suljettu lahko kuritti lapsia rajusti

Perjantai 22.4.2011 klo 05.46 (päivitetty klo 14.27)

Satakunnassa vuosikymmeniä toimineessa kristillisessä lahkossa on kohdeltu lapsia ankarasti.

Kahden lahkossa kasvaneen lapsen mukaan väkivalta oli fyysistä ja henkistä.

Lahkojohdon mukaan kuritus loppui vuonna 1984, kun uusi lastensuojelulaki tuli voimaan. Tiedot kurituksen päättymisestä ovat kuitenkin ristiriitaisia. Ex-lahkolaiset kertovat STT:lle, että tiettyihin lapsiin kohdistunut kuritus jatkui pitkään sen jälkeenkin.

Lahkossa kasvanut poika luonnehtii väkivaltaa rajuksi.

- Sain usein selkään omilta vanhemmilta ja joskus myös lahkojohtajalta. Alle kymmenvuotiaana aloin saada lyöntejä kasvoihinkin. Joskus kurituksen yhteydessä luettiin Raamatusta, että mies, joka niskurina pysyy, nujerretaan äkisti, eikä auttajaa ole. Eikä auttajaa ollut. Kuritus jatkui mopoikään eli 1980-luvun loppuun asti, kertoo eräs lahkossa kasvanut mies.

Opiskelua vastustettiin

Toisen lahkoperheen tyttären mukaan kaikkein pahinta oli henkinen väkivalta.

- Kun eräs tyttö hukkui, sanottiin, että Jumala rankaisi häntä vääristä ajatuksista.

- Kesti useita vuosia päästä eroon minuun iskostetusta jumalanpelosta. Kävin myös terapeutilla. Hän oli sitä mieltä, etten tarvitse terapiaa vaan kuuntelijan ja äidin.

Naisen mukaan perhe erosi lahkosta, kun lahko yritti estää tyttären jatko-opiskelut peruskoulun jälkeen.

Lasarus-veljet perustettin 1970-luvun puolivälissä. Ydinjoukko asuu yhteistaloudessa Säkylässä. Jäseniä oli enimmillään satakunta. Nyt heitä on viitisenkymmentä.

Kirkon tutkimuskeskuksen mukaan Lasarus-veljet on Suomessa poikkeuksellisen jyrkkä liike.

STT

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3709  Ma 25 Huh 2011, 13:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Suljetun uskonlahkon ex-jäsenet:

Rangaistukseksi edes vauvoja ei saanut imettää


Perjantai 22.4.2011 klo 14.48

Eristäytyneeseen uskonlahkoon syntyneet kertovat pelon sävyttämästä lapsuudestaan.

Vaatimattomaan elämään pyrkivä suljettu lahko on levittänyt vuosien saatossa julkaisujaan ympäri maata. Lahkojohtajana on toiminut alusta asti insinööri Eero Israel Heikkilä, 72. Jäseniä oli enimmillään satakunta, joista suurin osa lapsia. Nyt lahkolaisia on viitisenkymmentä.

STT tapasi kolme entistä lahkolaista kevään aikana. Kaksi heistä oli syntynyt yhteisöön ja yksi liittynyt siihen vapaaehtoisesti. He kertoivat Lasarus-veljien muistuttavan monin tavoin Tapani Koivuniemen lahkoa, josta käytiin vilkasta julkista keskustelua viime vuoden lopussa.

Nykyisiä jäseniä haastateltiin puhelimessa ja lahkojohtoa Säkylässä.

Ex-jäsen: Vauvatkin paastolle

- Kerran selviteltiin pyyhkeillä leikkimistä. Lapset joutuivat yksi kerrallaan lahkojohdon kuulusteltaviksi. Muut määrättiin paastoon, kunnes syyllinen tunnustaisi. Edes vauvoja ei saanut imettää. (lahkossa kasvanut)

- Vain aikuiset paastosivat. (lahkojohtaja)

- Kun syylliseksi selvisi 7-vuotias tyttö, hänen isänsä määrättiin antamaan selkäsauna koko seurakunnan edessä. (lahkossa kasvanut)

- Kuulin, kun yksi äiti kehui toiselle antaneensa pojalleen niin paljon risua, että peppu oli sinipunainen. (lahkossa kasvanut)

- Ainut hyvä puoli lapsuudessa oli muut lapset. Ja oppihan siinä paljon luonnosta. (lahkossa kasvanut)

- Lahkossa harrastettiin älyttömän julmaa väkivaltaa joitakin lapsia kohtaan. Ongelma on siinä, että olen ollut itse siinä joskus mukana. (lahkoon kuulunut isä)

- Eräs lapsistani sanoi myöhemmin, että kärsi katsella, kuinka meitä aikuisia manipuloitiin. (lahkoon kuulunut isä)

Vanhempi: "Uskoimme, että teemme oikein"

Lasarus-veljissä moni maailmallinen asia, kuten televisio, kaunokirjallisuus ja barbinuket, oli aikoinaan hyvin tiukasti kielletty. Lähes kaikki lapset kävivät kotikoulua.

Yhteisössä kasvaneet kertovat, ettei aikuisista ollut heille turvaa. Heidän omat vanhempansa noudattivat lahkojohdon kasvatusohjeita, eikä muihin ollut yhteyksiä.

Pitkäaikainen mutta nykyinen ex-lahkolainen mies myöntää, että väkivalta oli turhan kovaa ja pieniä poikia kohdeltiin myös henkisesti kuin aikuisia miehiä.

- Me aikuiset olimme kuuliaisia lampaita, uskoimme, että teemme oikein. Nyt krapula on armoton.

Miehen mukaan moni lahkon lapsista on kärsinyt myöhemmin muun muassa mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvistä ongelmista. Hän korostaa, että osa lapsista ei kokenut juuri mitään kaltoinkohtelua.

- Kipeimpiä ovat ne, joista me yritimme tehdä väkisin uskovaisia.

Kesätyörahat lahkon tilille

Toinen STT:n haastattelema lahkolapsi lähti lahkosta kymmenisen vuotta sitten yksin. Vanhemmat ja iso osa sisaruksista jäivät sisälle. Mies sanoo, ettei ole kertonut taustoistaan uusille tuttavilleen, kuten työkavereille.

Käytäntö oli, ettei eronneisiin saa pitää yhteyttä eikä asiasta edes puhua. Ex-lahkolaiset kertovat, ettei missään perheessä ole tiettävästi noudatettu määräystä.

Lapset muistelevat karvaasti myös hyvin nuorena tekemiään pitkiä työpäiviä lahkon kasvimailla. Jotkut kävivät lahkon ulkopuolella kesätöissä. Tulot menivät suoraan lahkon yhteiskassaan. Edes jäätelörahaa ei saanut korvaukseksi.

Lapset ja ex-jäsenet haluavat esiintyä jutussa nimettöminä. He perustelevat toivettaan muun muassa sillä, etteivät halua itsensä tai lastensa leimautuvan.

STT

Lainaus: IL

Kommentti: Miksei ihmiset kuuntele järjen ääntä? Luoja on luonut sen siksi, että sitä käytettäisiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3710  Ma 25 Huh 2011, 14:02 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkimuskeskus: Lasarus-veljet poikkeuksellisen jyrkkä liike

Perjantai 22.4.2011 klo 14.55

Jäsenkunnan tiukka eristäminen on äärimmäisen harvinaista suomalaisissa uskonnollisissa yhteisöissä.

Tiukasti yhteiskunnan ulkopuolelle jättäytynyt Lasarus-veljet on Suomen oloissa poikkeuksellisen jyrkkä liike ja alkuaikoinaan ehkä vielä tiukempi, arvioi tutkimuskoordinaattori Jussi Sohlberg Kirkon tutkimuskeskuksesta.

- Liike on harvinainen siinä, että rajanveto ympäröivään yhteiskuntaan on niin selvä. Harvinaista on esimerkiksi lasten ottaminen kotiopetukseen ideologisista syistä. Sellaista ei meillä juurikaan harrasteta, sanoo Sohlberg.

Lasarus-yhteisö syntyi, kun kirkkoja liian maallistuneina ja harhaoppisina pitänyt ryhmä erosi nelisenkymmentä vuotta sitten kirkosta ja perusti yksinkertaista, pietististä elämäntapaa ihannoivan yhteisön.

Julkisuus lataa paineita epäkohtien selvittämiseen

Yleensä kyseenalaisia piirteitä omaavien liikkeiden toimintaan on vaikea puuttua, koska suurin osa liittyy niihin vapaaehtoisesti. Lapsilla tätä valinnanvapautta ei kuitenkaan ole.

- Siinä tulee raja, jos mennään rikoslain puolelle, silloin voi ilman muuta puuttua. Viranomaiset pääsevät väliin, jos vain saavat tiedon asiasta, sanoo Sohlberg.

Sohlbergin mielestä on hyvä, että media tuo paineita, jolloin epäkohtia on pakko selvittää. Nykyään sulkeutuminen on jo vaikeampaa. Ei tarvita kuin yksi ihminen, joka tulee asiansa kanssa esille. Tämänkään kaltaiset liikkeet eivät ole täysin immuuneja ympäristön paineelle, ja nykyisin on vaikeampi pitää asioita salassa.

STT

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3711  Ma 25 Huh 2011, 16:33 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ex-jäsenet: Lääkärikielteisessä lahkossa murtuma "hoidettiin" itse

Kotimaa
Kirjoittanut STT–JANNE HUUSKONEN 25.04.2011 08:28
Viimeksi päivitetty 25.04.2011 11:17

Satakuntalaisessa Lasarus-veljien uskonlahkossa suhtauduttiin aikoinaan kielteisesti lääkärin apuun.

STT:n haastatteleman ex-lahkolaisen mielestä varsinaista ongelmaa ei ole, jos ihminen uskoo, että Jumala tietää vaivat ja halutessaan parantaa.

–Lapsilla tällaista varmuutta ei tietenkään välttämättä ole. Heillä pitäisi olla täysi valinnanvapaus niin lääkärinavun kuin uskonsakin suhteen, mies sanoo.
Lahkossa oli jäseniä enimmillään satakunta. Normaaliin elämään kuuluvat ruhjeet hoidettiin kotikonsteilla. Ex-jäsenten mukaan edes lasten luunmurtumaa ja palovammaa ei hoidatettu lääkärillä. Kerran sivullisten tilaama ambulanssi lähetettiin takaisin.

Vakaumus aiheutti jatkuvia ongelmia myös suun terveyden kanssa. Moni poti hammassärkynsä ilman kipulääkkeitä. Eräs nainen luopui lahkoon liittyessään yli kuuden diopterin vahvuisista silmälaseistaan ja opetti siitä huolimatta kotikoulussa.

Ex-jäsenten mukaan yhden miehen kaksi sormea lähes leikkautuivat irti sirkkelissä. Hän kärsi kipunsa kotona, mutta käsi ei ole sen koommin toiminut kunnolla.

–Jumala joko paransi tai sitten ei. Mitä ikinä tahansa tapahtuikin, lääkäriin ei menty. Olit tehnyt syntiä, jos et pärjännyt ilman lääkäriä, kertoo lahkossa lapsuutensa viettänyt henkilö.

Hän sai taisteltua itselleen silmälasit, kun oli noin viidentoista.

–Oli puhetta, että Jumala päättää myös näkökyvyn.

STT tapasi kolme entistä lahkolaista kevään aikana. Kaksi heistä oli syntynyt lahkoon ja yksi liittynyt siihen vapaaehtoisesti.

Lahkossa lapsia kasvatettiin ankarasti Raamatun sanaan vedoten. Lapsilla ei juuri ollut yhteyksiä ulkomaailmaan, koska suurin osa kävi kotikoulua. Hätää kärsineet eivät saaneet apua vanhemmiltaan, koska nämä toteuttivat lahkojohdon kasvatusoppeja. Kaikkia lapsia ei kuritettu, eikä heillä ollut ongelmia.

Suhtautuminen muuttui, kun teini kuoli

Pitkään mukana olleen jäsenen mukaan lääkärikielteisyys loppui 1990-luvun puolivälissä. Lahkon päämajassa Säkylässä asunut teini oli sairastellut toista vuotta. Kun tyttö viimein vietiin sairaalaan, olivat sydän ja hengitys pysähtyneet. Leukemia paljastui vasta ruumiinavauksessa.

Poliisi tutki tapausta epäiltynä heitteillejättönä ja kuolemantuottamuksena. Lääninoikeuslääkärin mukaan ajallaan tehdyt tutkimukset ja hoito olisivat voineet auttaa.

Syytteitä ei nostettu muun muassa siksi, ettei vanhempien laiminlyönneistä tai ehdottomasta lääkärikiellosta löytynyt näyttöä. Tyttö ei ollut myöskään itse halunnut lääkäriin.

Poliisi tutki myös lahkoon kuuluvan lääkärin toiminnan asianmukaisuutta. Hänkään ei saanut syytettä. Terveydenhuollon ammattilaisia valvova viranomainen moitti sitä, ettei lääkäri ollut tutkinut tyttöä vaan neuvonut vanhempia puhelimessa. Kerran tyttö ja lääkäri olivat törmänneet toisiinsa bussiasemalla.

–Tämän tapauksen jälkeen johto ihan suuttui, jos ei menty vaivojen kanssa tutkimuksiin, ex-jäsen kertoo.

Lahkon johtajan Eero Israel Heikkilän mukaan lääkärikielteisyys loppui jo 30 vuotta sitten. Hänen vaimonsa sanoo, että ajatukset muuttuivat vasta 1990-luvulla.

Lainaus: Verkkouutiset
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3661  Pe 29 Huh 2011, 15:11 (GMT+3)  Aihe: Uskonnon uhrit ja hengellinen väkivalta Vastaa lainaamalla viestiä

Asiasta jotain tässä: Uskonto, lahko, kultti... mitä ne ovat?

- Ja täälläkin: Tämän ohessa teille KAIKKI muukin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3662  Pe 29 Huh 2011, 15:13 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mistä tiedän olleeni tekemisissä haitallisten asioiden kanssa?

- Siitä, että yöuneni alkavat mennä. Jokaikinen kerta se on pettämätön merkki törmättyäni hengelliseen väkivaltaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3663  Pe 29 Huh 2011, 15:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
-- hengelliseen väkivaltaan.

Hengellinen väkivalta ei ole Jumalan keino koskaan. Hän kunnioittaa meihin luomaansa vapaata tahtoa ja tekee työtä sielussamme hienovaraisesti ja inhimillisesti.

Jos törmäät hengelliseen väkivaltaan, juokse lujaa ja kovaa pois väärinkäytön lähteiltä todellisen Jumalasi luo, jonka löydät omastatunnostasi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3704  Ke 04 Tou 2011, 14:26 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lasarus-lahko puhuttaa netissä: "Se on henkistä väkivaltaa..."

Keskiviikko 27.4.2011 klo 06.10

Lasarus-veljien suljettu lahko on herättänyt netissä keskustelua jo vuosien ajan.

STT:n viime perjantaina esittelemä suljettu kristillinen lahko, Satakunnassa toimiva Lasarus-veljet, on herättänyt voimakkaita tunteita jo pitkään. Iltalehti julkaisee otteita nettikeskusteluista.

17.1.2006

Lasarus-veljet toimivat Säkylässä muodostaen suljetun uskonyhteisön pitäen jäsenet henkisessä ja ruumiillisessa vankeudessa. Tämän he sanovat tekevänsä Jumalan käskystä.

17.1.2006

"Lasarus-veljet korostavat ihmisen pienuutta ja vaatimattomuutta suuren ja huolehtivan Jumalan edessä. He noudattavat mielestään puhdasta oppia ja haluavat levittää sitä ympäri Suomea jakamalla kirjoja ja lehtiä, joita he painavat Säkylässä Rauhanmajassa, jossa on yhteisen kodin lisäksi kirjapaino. Lasarus-veljet eivät käytä lääkkeitä, eivätkä käy lääkärissä tai neuvolassa. Lapsilla on Rauhanmajassa oma koulu."

(Kyseinen ote on lahkoa käsittelevästä pro gradu -työstä, jonka eräs kirjoittaja on lisäänyt nettiin.)

9.9.2008

Uskonto pakotetaan lapsille jo pienenä ainoana totuutena, aivan liikaa fyysistä kuria yms. Yhteisöön sopeutuneet lapset tuntuivat hyvin ahdasmielisiltä ja ne jotka haluaisivat pois, näyttivät masentuneilta.

26.9.2008

Kaikki Lasarus-veljet, joiden kanssa olen ollut tekemisissä, ovat erittäin miellyttäviä ja tyytyväisen oloisia. He tekevät ilolla työtä, eivät valita koskaan mistään, ovat ahkeria työntekijöitä. Ulospäin ei huomaa, että kukaan heistä kärsisi.

3.1.2009

Talossa vallitsee kahtalainen ilmapiiri. Toisaalta kaikki ovat hiljaa ja vakavia, keskittyvät omiin töihinsä ja omaan päiväjärjestykseensä. Toisaalta välillä on hetkiä, jolloin mukana on myös huumoria. Sopeutuminen ilmenee talossa monella tavalla. Jotkut olivat "kohtaloonsa alistuneita".

3.1.2009

Lasarukset elävät yhteisössään verraten niukasti. Talo on 70-luvulla rakennettu, huonekalut ovat yksinkertaisia, viihde-elektroniikkaa ei ole, uutiset kuunnellaan matkaradiosta. Autot ovat vanhoja, ja talon asukkaat korjaavat niitä itse.

23.7.2010

Toivon, että tämän lahkon "paimen" joskus joutuu oikeuden eteen vastaamaan teoistaan.

13.8.2010

Koko lähiympäristöni kuului näihin. Lapsista tuli psyykkisesti sairaita, alkoholisteja, huumeenkäyttäjiä, yksi myy itseään. Useat yrittäneet itsemurhaa, toiset tehneet rikosilmoituksia. Useat menettäneet voimansa tämän lahkon painostuksessa.

5.1.2011

En koskaan asunut Rauhanmajassa, mutta Eero (johtaja) taitavalla manipuloinnilla, painostuksella, uhkailulla ja pelottelulla hallitsi äitini ja sen myötä myös minun elämääni täysin. Eristäminen ulkomaailmasta oli niin täydellistä kuin se on mahdollista Rauhanmajan ulkopuolella. En voinut elää normaalia elämää, olla kavereiden kanssa, harrastaa haluamiani asioita.

29.3.2011

Itse olen joutunut sivusta seuraamaan kummallisia touhuja, koska menetin läheiseni ja hänen lapsensa tuolle seurakunnalle. Se on henkistä väkivaltaa.

TIIA RANTALAINEN
tiia.rantalainen@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3880  Pe 20 Tou 2011, 10:33 (GMT+3)  Aihe: Millä valtuuksilla? Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
PS: Rippipappi tuomitsi homot helvettiin

Perjantai 20.5.2011 klo 08.19

Rippikoulua käyneet nuoret järkyttyivät pahoin: "Henkistä väkivaltaa".

Tornion seurakunnan rippikoululaisten mukaan heidän rippipappinsa on opettanut, että rippikouluoppilaat, naispapit, homoseksuaalit ja lestadiolaiset joutuvat helvettiin, kertoo Pohjolan Sanomat.

Papin mukaan homoseksuaalisuus on eläimellistä ja perverssiä ja naispappeus johtaa homoseksuaalisuuteen.

Vanhemmat tyrmistyivät rippikouluopetuksen sisällöstä. He reagoivat tapahtuneeseen ottamalla yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan pastori Jarkko Kuusistoon sekä kirkkoherra Ari Juntuseen.

Vastaus ei kuitenkaan tyydyttänyt, joten vanhemmat lähettivät kuudentoista vanhemman allekirjoittaman kirjelmän kirkkoneuvostolle, kirkkoherralle ja tiedoksi Oulun hiippakunnan tuomiokapituliin.

Nuoret itkivät

Kirjelmän jälkeen asian tiimoilta järjestettiin keskustelutilaisuus Kivirannan seurakuntatalolla.

Putaan yläkoulun kuraattori Marjo Muhonen sanoo Pohjolan Sanomille, että nuoria ei kuunneltu tilaisuudessa.

- Nuoret itkivät, kun heille sanottiin, että heidän kertomansa ei ole totta. Henkinen väkivalta on termi, joka mielestäni kuvaa tilannetta.

Tilaisuudessa paikalla ollut kirkkoneuvoston jäsen Tarja Tervahauta toteaa, että rippikoulun tunti ei ole mennyt oikein, jos opettaja ja oppilaat ovat tunnin jälkeen avun tarpeessa.

Hänen mielestä asian käsittely jäi seurakuntatalon tilaisuudessa kesken. Osa vanhemmista poistui paikalta jo ensimmäisen puolen tunnin jälkeen.

- Toivon, että asiaan tulisi kunnon kannanotto ja aiheesta viriäisi keskustelua. Kirkkoherra on esimies, jonka vastuulla on, että tämmöinen ei pääse toistumaan.

"Ei muista"

Juntunen puolestaan näkee, että tilaisuudessa saatiin asiat sovittua ja papin ja rippikoululaisten välillä tapahtui anteeksipyyntö ja -anto.

- Pappi on pyytänyt anteeksi, jos hän on väitteiden mukaisesti sanonut. Mutta hän ei itse muista sanoneensa niin, Juntunen selittelee.

Vanhempien mukaan pappi myönsi syyllistyneensä ylilyönteihin ja pyysi kädestä pitäen rippikoululaisilta anteeksi.

Vanhemmat vaativat, että rippikoululaiset saisivat käydä uudestaan kohutun oppijakson. Asioita tulisi tällä kertaa käsitellä kiihkottomasti sekä kirkkolain ja luterilaisen kirkon tunnustuksen mukaisesti.

- Erillistä opetusta ei enää ennen leiriä järjestetä. Asiaan voidaan tarvittaessa palata leirin aikana, Juntunen toteaa.

Kirjelmän mukaan tämänvuotinen opetus ei ole ainutkertaista, sillä esimerkiksi naispappeudesta on kerrottu henkilökohtaisia mielipiteitä aikaisemminkin. Kirjelmässä mainitaan, että kaikkiaan kolmen rippikoulussa opettaneen papin opetukset olisivat olleet kirkkolain vastaisia.

Juntusen mukaan väitteet eivät pidä paikkaansa.

IL

Lainaus: Iltalehti

Kommentti: Voidaanhan kritiikki kieltää, muttei savua ilman tulta. "Nuoret itkivät, kun heille sanottiin, että heidän kertomansa ei ole totta. Henkinen väkivalta on termi, joka mielestäni kuvaa tilannetta."

Sitä itheäänhän tuo on... Käsitykseni mukaan uskonnollisissa piireissä on hengellistä väkivaltaa paljon. Tyypillistä on juuri naispappien, naisten ja homojen tuomitseminen. Hurskaat uskovaiset ilmoittavat näkökantansa elekielen ja vihjailujen avulla, mikäli eivät ilmaise itseään suoraan. He sanovat, että Raamattu sanoo aivan selvästi niin tai näin ja poimivat jakeen sieltä täältä ja kalauttavat Raamatulla päähän. Mutta jos on lukenut Raamatun alusta loppuun läpi, tajuaa, ettei kukaan pysty noudattamaan kaikkia Vanhan Testamentin säännöksiä, että silloin joutuisi rikkomaan myös Jeesuksen opetuksia vastaan. Raamatussa on monia kerroksia ja pidempään tutkittuaan punainen lanka löytyy yhä selvemmin: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko sielustasi, koko voimallasi ja koko ymmärrykselläsi, ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." (Luuk. 10:27) "Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte, niin tullaan teille mittaamaan." (Matt. 7:2) - Lisäksi uskovien olisi syytä muistaa nämäkin Jeesuksen sanat:
Lainaus:
Fariseus ja publikaani
Muutamille, jotka olivat varmoja omasta vanhurskaudestaan ja väheksyivät muita, Jeesus esitti tämän kertomuksen:
"Kaksi miestä meni temppeliin rukoilemaan. Toinen oli fariseus, toinen publikaani.
Fariseus asettui paikalleen seisomaan ja rukoili itsekseen: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, rosvot, huijarit, huorintekijät tai vaikkapa tuo publikaani.
Minä paastoan kahdesti viikossa ja maksan kymmenykset kaikesta, siitäkin mitä ostan.'
Publikaani seisoi taempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!'
"Minä sanon teille: hän lähti kotiinsa vanhurskaana, tuo toinen ei. Jokainen, joka itsensä korottaa, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan."
(Luuk. 18:9-14)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3893  Pe 20 Tou 2011, 21:55 (GMT+3)  Aihe: Totuutta kehiin Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Hurskaat uskovaiset ilmoittavat näkökantansa elekielen ja vihjailujen avulla, mikäli eivät ilmaise itseään suoraan. He sanovat, että Raamattu sanoo aivan selvästi niin tai näin ja poimivat jakeen sieltä täältä ja kalauttavat Raamatulla päähän.

Lainaus:
Pohjolan Sanomat: Rippipappi uhkasi homoja ja naispappeja helvetillä

Julkaistu: 20.05.2011 17:51

Nuoria itkettäneen rippipapin sanotaan kertoneen, että homoseksuaalisuus on eläimellistä ja perverssiä ja että naispappeus johtaa homoseksuaalisuuteen.

Tornion seurakunnan rippikoululaiset väittävät, että heidän rippipappinsa on uhannut heitä helvetillä. Helvettiin on niputettu myös naispapit, homot ja laestadiolaiset.

Asiasta kertoi sanomalehti Pohjolan Sanomat perjantaina.

Lehden haastattelussa kirkkoherra Ari Juntunen myöntää, että kyseisistä teemoista on puhuttu. Hänen mukaansa asioita ei välttämättä ole ymmärretty väärin. Niitä on vain ilmaistu osin väärin ja epätarkasti.

Osa vanhemmista allekirjoitti papin toimista kirjelmän kirkkoneuvostolle ja kirkkoherralle. Se saatettiin tiedoksi myös Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille. Rippipappi on jo pyytänyt oppilailtaan anteeksi.

STT

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4079  Su 05 Kes 2011, 21:09 (GMT+3)  Aihe: Mielenterveys vaarassa Vastaa lainaamalla viestiä

Luin Sana-lehdestä herättävän jutun:

Koivuniemen kultin kuristus

Juttu ei ole netissä kokonaan, mutta skannasin näköislehdestä puhuttelevimman osuuden:

Lainaus:
Ratkaiseva hetki on silloin, kun ihminen luopuu itsemääräämisoikeudestaan ja omista näyistään ja lähtee toteuttamaan sokeasti gurunsa näkyä.

Lainaus:
Farisealaisten jengi

Ilkka Wiio näkee, että pahimpia sairauksia, joihin kristitty voi sairastua, on farisealaisuus, tiukka jaottelu "meihin" ja "muihin". Hengellinen ylpeys synnyttää halun ottaa vain samanmieliset mukaan.

- On satoja määrittelyjä siitä, kuka on oikeassa uskossa, onko henkikastetta, onko armolahjaa, onko suun tunnustusta, onko parannus tehty oikein, onko hengen hedelmää? Ne, jotka täyttävät ehdot, kuuluvat jengiin, loput eivät. Pahinta on, että tämä farisealaisuus naamioidaan raamatulliseksi.

Pieleen mennään, kun ihminen ottaa kunnian omasta kristillisyydestään tai parannuksenteostaan. "Toiset eivät kyllä ole näin pitkällä omassa pyhityksessään..."

Kun ihminen alkaa verrata omaa uskoaan ja hengellistä edistystään muihin ja asettaa itsensä toisien tuomariksi ja uskon elämän arvioijaksi, hän on mennyt harhaan. Hän ei ole enää rinnalla kulkeva syntinen lähimmäinen vaan tuomari, jolla on valta määrittää toisen uskon syvyys ja laatu.

- Farisealaisuuden yksi kieroimpia muotoja on pyrkiä hallitsemaan ihmisten elämää, Ilkka Wiio määrittelee.

Koivuniemen kultissa jäsenten kuuliaisuuden kontrollointi vietiin niin pitkälle, että guru asetti "läskikampanjassaan" jäsenille painoindeksit. Miesten anorektinen ihanneindeksi oli 19 ja naisten 17. Lahkon sisällä koulunsa suorittavien ja pitkälti eristyksissä kasvatettavien lastenkin tuli olla laihoja.

Kun miehen piti laittaa naisensa kuriin, hänelle ehdotettiin harjoitusta, jossa vaimo ryömi aviomiehensä edessä ja kutsui tätä sankaria "herraksi" parin viikon ajan.

Lahkolaisystävien vaarallinen leegio

Pienestä "valittujen" joukosta, josta lähimmät ystävät ovat löytyneet vuosien ajan ja jonka toiminta on täyttänyt vapaa-ajan, on vaikea lähteä omilleen.

Tapani Koivuniemen kultin sisäpiiristä monet ovat kaiken lisäksi töissä tämän "konsernissa". He saavat pientä palkkaa, kun taas Koivuniemen ja hänen vaimonsa omistama firma on kerännyt miljoonaomaisuuden.

Ilkka Wiion onneksi hänellä oli säilynyt joitakin läheisiä kontakteja lahkon ulkopuolella. Irtaantumisprosessi oli silti kivulias.

Hän onnistui palaamaan keskeytyneiden teologian opintojensa pariin ja sai uusia ystäviä sekä avarampia ajatuksia. Vuonna 2000 mies meni naimisiin. Kahden lapsen isä ja pappi on ollut jo vuosia voiton puolella suhteessa traumaattiseen taustaansa.

Miksi moni vanha ystävä sitten jäi roikkumaan pahamaineiseen piiriin? Mietiskellessään taannoin elämäänsä muinaisella, upottavalla "valheiden suolla" Wiio tajusi, milloin kaikki menee pieleen.

Ratkaiseva hetki on silloin, kun ihminen luopuu itsemääräämisoikeudestaan ja omista näyistään ja lähtee toteuttamaan sokeasti gurunsa näkyä. Yksi vahva ihminen uskollisine kumppaneineen voi orjuuttaa muut oman hiekkalinnansa ympärille.

Uskonnon uhreja ei saa syyllistää, Ilkka Wiio korostaa. Kukapa kirkasotsaisista ja antaumuksellisesti uskoon suhtautuneista nuorista olisi osannut alun yhteisen innostuksen aikana profetoida, mitä vuosien saatossa tuleman pitää?

Minulle vaikeinta irrottautumisessa oli vanhoista ystävistä luopuminen. Salakavalinta tällaisessa uskonyhteisössä onkin se, että siellä on paljon mukavia ihmisiä, jotka ovat kauhean kiinnostuneita juuri sinusta.

- Heidän takiaan olet valmis luopumaan monesta periaatteestasi, valmis hyväksymään ja kestämään kaikenlaista, sillä harvalla on sellaista sosiaalista verkostoa omasta takaa, Ilkka Wiio varoittaa.

Lainaus:
Mikä lahkossa viehättää?

Ilkka Wiio löysi seuraavia vastauksia.

1. Kaikki tuntevat toisensa. On kiva kuulua joukkoon.

2. Kaikki ovat vahvasti samalla kannalla. On yhteinen näky ja suunta.

3. Samoin ajattelevien kanssa on mukava tehdä töitä, ei kuulu vastaväitteitä.

4. Muut seurakunnat ja uskovat ovat väärässä. Oma raamattunäkemys on oikea. Eli hengellinen ylpeys on oikeutettua.

5. Omaa uskoa ei tarvitse kyseenalaistaa edellisestä syystä.

6. Jos joku ulkopuolinen arvostelee, hän on joko maallinen, sielullinen, epähengellinen tai harhautunut. Jopa demonien asialla. Vika on aina muissa, ei koskaan omissa käsityksissä tai toiminnassa.

7. Lahko antaa tunteen, että olemme enemmän Jumalan asialla kuin muut.

8. Ystävät ja monesti myös puoliso löytyvät tutun porukan sisältä, koska muut ovat niin pahasti väärässä ja pieni piiri on tiivis.

Lainaukset: Sana-lehti 22/2011
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4081  Ma 06 Kes 2011, 16:54 (GMT+3)  Aihe: Norsu lasikaapissa Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
3. Samoin ajattelevien kanssa on mukava tehdä töitä, ei kuulu vastaväitteitä.

Ei tarvii olla muuta kuin eri mieltä, niin matto vedetään jalkojesi alta pois. Jopa jossain luterilaisessa kirkossa, ei uskoisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4118  To 16 Kes 2011, 15:41 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Uskonlahko painosti seksiin

Maanantai 7.3.2011 klo 13.36

Uskonlahkoon kuulunut nuori äiti harkitsi itsemurhaa, koska kokouksissa painostettiin seksuaalisiin tekoihin.

- Pahimpia aikoja elin mielenterveyteni kannalta silloin, kun johtaja lanseerasi "pyhän suunannon". En voinut alkuun sulattaa sitä ollenkaan. Minua yökötti nähdä, mitä jotkut jäsenet tekivät keskenään.

Uskonlahkosta eronnut nainen kirjoittaa ahdistavista kokemuksistaan osana opinnäytetyötä, jonka Inkeri Rannila on tehnyt Diakonia-ammattikorkeakoululle.

Rannila on itse aiemmin kuulunut kyseiseen lahkoon. Opinnäytetyötään varten hän kokosi 22 entisen lahkolaisen kirjoituksia kokemuksistaan. Sosionomiksi valmistuva Rannila ei nimeä lahkoa, mutta kirjoitusten yksityiskohdat paljastavat sen espoolaisen Tapani Koivuniemen johtamaksi lahkoksi.

Lahko on saanut aiemmin julkisuutta mm. eristyneisyydestään, naista alistamisesta, pakkolaihdutuksesta sekä miesten ylipitkiä työpäivistä Koivuniemen perheen kustannusyhtiössä.

Johtaja kiistää

Tapani Koivuniemi on kiistänyt koko lahkon olemassaolon.

Lahkosta eronneet ovat aiemmin kertoneet, että seksuaaliset teot etenivät kokouksissa jopa suutelua pidemmälle.

Nuori äiti ei puhunut ahdistavista kokemuksistaan kenellekään, koska epäilijät leimattiin liikkeen sisällä.

- Kannoin hirvittävää salaisuutta sisälläni.(...) Minun kiusattu mieleni askarteli siinä, pitäisikö kuolla, kun en voinut elää sillä tavoin kuin Jumala näytti nyt määräävän.

Siskot katseltavina

Johtajan oppiin kuului, että mies on perheen pää ja nainen hänelle alisteinen kaikessa. Eräässä vaiheessa naisia neuvottiin pukeutumaan minihameeseen ja olemaan mahdollisimman viehättäviä. Eräs lahkosta eronnut mies hämmentyi, kun eräs johtajista piti naisia täysin avoimesti naisia silmänruokana.

- Yksi "kunnioitettu" ylemmän tason veli kertoi, että kyllähän niitä siskoja on kiva katella. Olin ihmeissäni. Siis eikö Jeesus sanonutkaan "joka katsookin naista himoiten..., mies ihmettelee kirjoituksessaan lahkon moraalikäsityksiä.

---

Suunantoa ja diktatuuria

Näin Koivuniemen lahkosta eronneet kirjoittavat kokemuksistaan Inkeri Rannilan tutkimuksessa:

"Vuonna 1999 johtaja perusti yrityksen, jonka toiminta on keskittynyt lähinnä IT-alan palveluihin. Yhteisön johtaja on myös yrityksen johtaja, ja yrityksen palveluksessa olevat työntekijät koostuivat yhteisön eri ryhmien jäsenistä."

"Työtekijöillä oli vaativa työvelvollisuus (300 tuntia/kk), ja pitkät työpäivät eristivät työntekijät ja käytännössä myös heidän perheensä muusta yhteiskunnasta, mikä piti heidät tehokkaasti johtajan vallan alla."

"Sellainen ihminen, joka kantaa mukanaan 10 voipaketin verran (=5 kg) ylimääräistä kuormaa, on mielenvikainen", lahkon johtaja opasti lahkolaisia 17.7.2006 (lähde: entisen jäsenen muistiinpanot).

"Oma lähtöprosessini käynnistyi siitä, että kuulin Ykkösjoukkueen johtajan valehtelevan suoraan vaimolleni puhelimessa. Vaimoni kaipasi perustelua ns. pussauskulttuurille, jota eri puolisoiden väleillä harrastettiin. Johtaja kielsi tämän sanoen eihän sellaista oo ja lisäsi kuitenkin en tosin tiedä, mitä siellä periferiassa tapahtuu".

"Vuoden 2000 jälkeen toiminta alkoi muuttua yhä enemmän bisnes-keskeiseksi. Siinä missä alkuvuosina rukoiltiin uskoon tulleita, vuoden 2000 jälkeen alettiin rukoilla kauppoja Johtajan yhtiölle."

SOILA SARONIEMI
soila.saroniemi@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4271  La 02 Hei 2011, 23:10 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Opus Dei joutuu oikeuteen Ranskassa - nainen oli 13 vuotta lahkon orjana

Lainaus:
Kertomansa muikaan nainen pakotettiin vannomaan uskollisuusvaloja lahkolle ja työskentelemään palvelijana lähes palkatta.

- He määräsivät minulle "opettajan", joka oli itse asiassa eräänlainen omatunnon ohjaaja. Menin sisälle järjestelmään... Oli kiellettyä puhua siitä vanhemmillesi, nimettömänä puhunut nainen kertoi kokemuksistaan.

Nainen kertoi, että joutui tekemään 14 tunnin työpäiviä seitsemänä päivänä viikossa. Työ oli siivoamista ja palvelemista. Hänelle maksettiin palkkaa, mutta rahat perittiin takaisin maksuna huoneesta ja ruoasta.

Opus Dein henkilökunta seurasi häntä kaikkialle. He olivat mukana jopa sairaalakäynneillä. Usein nainen vietiin uskonlahkon omalle lääkärille, joka määräsi hänelle rauhoittavia lääkkeitä. Kun naisen vanhemmat saivat tyttärensä pois lahkosta, hän painoi enää 39 kilogrammaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4415  Su 17 Hei 2011, 21:59 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vanhoillislestadiolaiset kertovat painostuksesta hoitokokouksissa

Lainaus:
Kirkossa toimivan vanhoillislestadiolaisliikkeen piirissä olevat kertovat kokeneensa painostusta sekä hengellistä väkivaltaa yhteisön niin sanotuissa hoitokokouksissa.

Hoitokokous tarkoittaa vanhoillislestadiolaisliikkeessä niin sanottuja sielunhoidollisia tilaisuuksia, joihin ihminen kutsutaan tekemään "parannusta".

Lainaus:
Vanhoillislestadiolaisella "Jukalla" on kokouksista omakohtaista kokemusta. Läheistensä vuoksi hän ei halua esiintyä haastattelussa nimellään.

Jukka kertoo, etteivät nykyajan hoitokokoukset ole yhtä järjestyneitä ja systemaattisia kuin 1970-luvulla. Kohteeksi joutuvat nyt yksittäiset ihmiset, jotka ovat julkisesti esittäneet SRK:n virallista kannasta poikkeavia mielipiteitä.

Hoitokokouksiin viitataan usein sielunhoidollisina keskusteluina. Jukka on eri mieltä.

"Niissä täyttyvät kaikki hengellisen väkivallan tunnusmerkit: painostusta, uhkailua, kiristämistä."

"Hoidettavaksi" voi joutua, jos esittää liikkeen virallisesta linjasta eriäviä mielipiteitä esimerkiksi perhesuunnittelusta tai naispappeudesta, mutta myös, jos kuuntelee vaikkapa rockmusiikkia, käy konserteissa tai värjää hiuksiaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4806  Pe 19 Elo 2011, 12:59 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahkojohtaja loppuiäkseen vankilaan lasten hyväksikäytöstä

Lainaus:
Valamiehistö langetti Warren Jeffsille, 55, 99-vuotisen elinkautisen vankeusrangaistuksen päälle vielä 20 vuoden vankeustuomion.

Valamiehistö harkitsi tuomiota alle puoli tuntia.

Jeffsin todettiin käyttäneen hyväkseen kahta nuorta tyttöä. Jeffsin mukaan 12- ja 15-vuotiaat tytöt olivat hänen morsiamiaan. 15-vuotias myös synnytti hänelle lapsen.

"Morsiamet" ovat lapsia, jotka on uhrattu uskonnon nimissä, ja pappa uskonnolla ratsastava pedofiili.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4992  Pe 02 Syy 2011, 14:31 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Radio Dei: Markku Koiviston syrjäyttämisen syy selvisi

Lainaus:
Syy Nokia Mission johtaja Markku Koiviston syrjäyttämiseen on epäilyissä, joiden mukaan Koivistoa syytetään vuosia jatkuneesta seksuaalisesta ahdistelusta. Radio Dein tietoon on tullut tapauksia, joissa seksuaalisen ahdistelun uhreiksi joutuneet henkilöt ovat joutuneet hakemaan apua ammattiauttajalta.

Radio Dein Ajankohtaistunnin tavoittama ammattiauttaja vahvistaa uhrien kertomukset heidän kokemuksistaan. Ahdistelu on tapahtunut Koiviston johtamissa kahdenkeskisissä terapiatilanteissa. Uhrit kertovat joutuneensa kokemaan tilanteissa Koiviston taholta käytöstä, johon on liittynyt intiimiä koskettelua sekä käyttäytymistä, jonka uhrit ovat kokeneet seksuaalisesti provosoivana.

Tiedot vahvistanut ammattiauttaja kertoo ahdistelua kokeneiden uhrien olevan miespuolisia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 7646  Su 12 Elo 2012, 23:04 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen jo pidemmän aikaa tiennyt aika karseasta jutusta.

Vasta tänään sain lähetettyä sähköpostia. Taisi olla aika karmea pommi.

Voimat olleet vähissä, mutta aamusivut tehneet tehtävänsä ja tekevät jatkossakin. Kirjoituskondiksessa aina, vaikka rankkaa. Tarpeen vaatiessa täältä pesee.

Vaativa ja haasteellinen syksy tulossa, kirjoittamisen raskasta sarjaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8963  Ke 27 Maa 2013, 19:49 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 12.8.2012 kirjoitti:
Olen jo pidemmän aikaa tiennyt aika karseasta jutusta.

Juttu on paljon laajempi ja kauheampi, mitä tässä kerron. Mitään niin törkeää en ole kuullut pitkään aikaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8964  Ke 27 Maa 2013, 20:28 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hengellinen väkivalta jättää syvät haavat

Lainaus:
Sairautta saatetaan pitää myös porttikieltona palvelutehtäviin. Etelä-Suomessa asuva Jutta lauloi seurakunnan nuorten lauluryhmässä useamman vuoden ajan. Kun hän sairastui, häntä ei pyydettykään enää laulamaan.

- Sain kuulla samassa ryhmässä soittaneelta veljeltäni, ettei minua haluttu enää mukaan porukkaan. Ryhmänvetäjän mielestä jumalasuhteeni ei voinut olla kunnossa, koska olin sairas.

Jassoo, meikä ei sitten olisi sopinut kuvioihin mukaan. Hyvin on Saatana osannut laskea, että pukkaamalla lisää sairauksia saadaan vesitettyä Jumalan aiempi parannustyö ja tehtyä koko Jumala naurunalaiseksi. Siihenhän se juuri tähtääkin: vesittämään ja mitätöimään kaiken. Ei kannata mennä halpaan ja antaa johdattaa itseään harhaan.

Kuka tahansa voi rukoilla toisen puolesta. Ikimuistoisin kerta on ollut Sepon rukousillassa, kun pyörätuolissa istuva mies rukoili puolestani. Hän oli juuri ollut tupakalla ja suusta pöllähti tupakanlemu, mutta kyllä Jumala senkin rukouksen kuuli ja pidin sitä tosi arvokkaana.

Eikä sairaus ole ollut este Pirkon illoissakaan. Avoimesti olen pitänyt tarvitsemiani lääkkeitä esillä, ne ovat olleet täysin luonnollinen asia. Avustajat ovat olleet sairauksineen ihan tavallisia ihmisiä, joiden puolesta Pirkko on rukoillut niin kuin kaikkien muidenkin puolesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 9013  Ti 02 Huh 2013, 17:24 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oppilaskodissa seksuaalista hyväksikäyttöä - uhreina 30 lasta

Lainaus:
Uhrit löytäneet toisiaan

Viisikymppinen "Taija" asui oppilaskodissa yli vuosikymmenen vuoteen 1980 asti. Hänen mukaansa konservatiivisen julkisivun alla oli sekava hyväksikäytön todellisuus, jota lapsen oli vaikea pukea sanoiksi.

- Se oli kurinsa puolesta armeijamainen, lempeästi sanottuna. Fyysistä kuritusta oli paljon, mutta myös paljon vakavampia tekoja, seksuaalista hyväksikäyttöä, Taija sanoo STT:lle.

Taija kertoo joutuneensa ensimmäisen kerran raiskatuksi 5-6-vuotiaana, jolloin hänet vietiin auton takakontissa paikalliseen sotilastukikohtaan. Vuosia jatkunut seksuaalinen väkivalta jätti mittavat henkiset ja fyysiset vammat. Taija kävi 2000-luvulla läpi laajan leikkauksen, jossa korjattiin alapään vammoja.

Viime vuosina Taija on pyrkinyt tukemaan oppilaskodin nuorempia uhreja, joista osan elämä on vieläkin sekaisin. Villan kirjaprojekti on osaltaan auttanut heitä löytämään toisiaan.

Jumal'auta - ja roistot pääsevät kuin koira veräjästä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 9019  To 04 Huh 2013, 15:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suomalaisia lähetysjärjestöjä epäillään lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Klikkaa otsikosta Seurakuntalaisen sivulle. Karseaa luettavaa.

Sudet lammasten vaatteissa lapsia raatelemassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Uskonelämä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com