Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Viinin ja oluen ilosta mykotoksiinien haittoihin
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Lääketiede
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 33  Ma 05 Hel 2007, 0:21 (GMT+3)  Aihe: Viinin ja oluen ilosta mykotoksiinien haittoihin Vastaa lainaamalla viestiä

Aiheen aloitti: Angeli - Tammikuu 25, 2007, 23:24:08Otsikko: Viinin ja oluen terveyttä edistävät ominaisuudet
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 25, 2007, 23:24:08

Lainaus:
02.11.2006
Fenoliyhdiste pitää ahmatin terveenä

Toivoa raskasta ruokaa rakastaville: yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan fenoliyhdiste resveratroli ehkäisee rasvaiseen ravintoon ja lihavuuteen liittyviä sairauksia – ainakin hiirillä.

David Sinclair kollegoineen Harvardin yliopistosta syötti runsaskalorista ruokavaliota noudattaville keski-ikäisille hiirille resveratrolia, jota löytyy muun muassa punaviinistä ja monista kasveista. Yhdisteen ansiosta herkuttelijahiirten fysiologia muistutti keveämpää sapuskaa syöviä, ja ne elivät pidempään kuin samaa ruokaa syövät lajitoverinsa, joille resveratrolia ei annettu.

Vaikka resveratrolihiiret eivät laihtuneet, terveys ja elämänlaatu paranivat: maksat olivat verrokkeja terveempiä ja motoriikka jouheampaa. Tutkimus on ensimmäinen, joka osoittaa resveratrolin hyödyt nisäkkäässä. "Tulos lupaa, että se saattaisi vaikuttaa samoin ihmiseen", toteaa tutkijaryhmään kuuluva Harvardin dosentti David Sinclair.

Tutkimuksen julkaisi Nature.

Lainaus:
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=2750Otsikko: Resveratrolia ja pitkää ikää
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 25, 2007, 23:29:15

Lainaus:
30.08.2003
Punaviinissä pitkän iän yhdiste

Punaviinin ainesosa lisää yksisoluisen hiivasolun elinkaarta jopa 70 prosenttia, kertoo Naturen verkkouutinen. Resveratroli-fenoliyhdisteen vaikutukset leivinhiivaan (Saccharomyces cerevisiae) muistuttavat kalorirajoitusta, joka on ainoa koejärjestely, jolla on todistettavasti pidennetty nisäkkäiden elinikää. Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan resveratroli kohottaa soluissa Sir2-entsyymin määrää, joka ilmeisesti suojaa dna:ta rappeutumiselta.

Aine antaa jatkoaikaa myös banaanikärpäselle. Normaalisti kuukauden päivät sinnittelevä siivekäs saa resveratrolilla ansiosta 10 lisäpäivää. Hiiritutkimukset ovat parhaillaan käynnissä. Huono uutinen on se, että hiivasolun saama annos on hyvin suuri. Saman vaikutuksen saavuttaakseen ihmisen tulisi lipittää suosikkiviiniään päivät pääksytysten.

Rypäleet tuottavat resveratrolia suojautuakseen sienitaudeilta. Eniten sitä löytyy cabernet sauvignon -lajikkeista. Yhdistettä on myös monissa muissa kasveissa, hedelmissä, marjoissa ja pähkinöissä.

Punaviini sydän- ja verisuonitautisuoja saattaa perustua osittain resveratroliin ja muihin fenoliyhdisteisiin. Koe-oloissa resveratroli toimii antioksidanttina eli se estää veren pahaa LDL-kolesterolia hapettumasta ja lisää hyvän HDL-kolesterolin pitoisuutta.

Lainaus:
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=1459Otsikko: Terveelliset punaiset rypäleet
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 25, 2007, 23:33:01

Lainaus:
01.10.2001
Unohda alkoholi, rypäleet riittävät

Espanjalaistutkijoiden mukaan sydänhyötyjen metsästäjät voivat jättää viinilasillisen väliin ja tyytyä pelkkiin punaisiin rypäleisiin. Kohtuullisen alkoholinkäytön terveysvaikutukset piilevät ilmeisesti resveratroli-antioksidantissa, joka estää rypäleen homehtumista. Ihmisellä se lisää hyvää HDL-kolesterolia ja estää pahan LDL:n härskiintymästä ja pakkautumista valtimoihin.

Espanjalaiset pommittivat rypäleitä ultraviolettivalolla, joka kymmenkertaisti resveratrolin pitoisuuden. Parinsadan gramman annos käsiteltyjä hedelmiä sisältää 3 milligrammaa antioksidanttia - saman verran saa kolmesta lasillisesta viiniä. Menetelmästä kertoi New Scientist.

Lainaus:
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=559Otsikko: Oluen terveysvaikutukset
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 25, 2007, 23:38:31

Lainaus:
Kohtuullinen oluenkäyttö edistää terveyttä
23.1.2007 14:10

Kohtuullinen oluen nauttiminen ehkäisee ja hoitaa sydän-, verisuoni- ja luustosairauksia.

Englantilainen professori Jonathan Powell vakuuttaa, että mietojen oluiden kohtuukäytöllä on saatu myönteisiä tuloksia myös kakkostyypin diabetesta sairastavien keskuudessa.

Powellin mukaan kohtuullinen annos on naisilla enintään 1-2 ja miehillä 2-3 annosta päivässä. Yksi annos tarkoittaa yhtä pulloa noin 4,5-prosenttista olutta.

- Alkoholin haittavaikutukset ovat hyvin tunnustettuja kaikkialla maailmassa, ja esimerkiksi Suomessa ne liittyvät noin kymmenesosaan väestöstä. Sen sijaan kohtuukäyttö edistää terveyttä, Powell luennoi Helsingissä tiistaina.

Professori ja tutkija Jonathan Powell johtaa hivenainetutkimusosastoa MRC-keskuksessa Cambridgessa. Hän toimii myös vierailevana lääketieteen professorina Lontoon Kings´ Collegessa.

Useat tutkimustulokset ovat aiemmin korostaneet punaviinin terveysvaikutuksia. Oluen myönteisistä vaikutuksista on Suomessa kuuluvimmin puhunut VTT Biotekniikan johtava tutkija Silja Home.

IS/ Kari Ylänne

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1306548Otsikko: Sydänuutisia
Kirjoitti: Angeli - Helmikuu 04, 2007, 01:36:43

Löysin aika mielenkiintoisia linkkejä netistä. Mitä linkit sisältävät, selviää kurkkaamalla.

Turun yliopisto:
http://domino.utu.fi/tiedotus/tiedotukset.nsf/61345dc704eae28ac22568bd00428706/bee8c024ec895ec7c225723d00419ca0?OpenDocument

Poliklinikka:
http://www.poliklinikka.fi/terveysuutiset/&id=3507835

Finfood:
http://www.finfood.fi/finfood/finnfoo1.nsf/ba787e8db4adc7eac22565b8002b0fde/20b9fb0126c268edc22572610044f011?OpenDocument

Bio-Vita:
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/viininlehti.html

Terveydenhoitouutiset:
http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0700/4.htm

Bio-Vita:
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/valimerendieetti.html-----------------------
Muokattu otsikkoa:

Viini ja olut =>

Viinin ja oluen ilosta mykotoksiinien haittoihin


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm La 05 Hei 2014, 23:09, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 168  Pe 02 Maa 2007, 8:00 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Viini pidentää miesten ikää
1.3.2007 12:25

Pieni lasillinen alkoholia ja aivan erityisesti viiniä saattaa pidentää miesten elinikää, väittää keskiviikkona julkaistu 40 vuotta kestänyt hollantilainen tutkimus.

Tutkijat seurasivat Zutphenin teollisuuskaupungissa vuosien 1900 ja 1920 välillä syntyneiden 1 373 miehen elämää ja alkoholinkulutusta.

- Tutkimuksemme osoitti, että keski-ikäisten miesten pitkäaikainen, vähäinen alkoholinkäyttö ei vähennä ainoastaan sydän-ja verisuonisairastavuutta, vaan myös pidentää elinikää, tutkijat selittivät.

Tutkijoiden mukaan puoli lasia viiniä päivittäin juovat miehet elävät keskimäärin 3,8 vuotta pidempään kuin kuivasuut.

IL

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703015806160_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 519  Pe 11 Tou 2007, 19:55 (GMT+3)  Aihe: Uuden ajan tutkimukset Vastaa lainaamalla viestiä

Monet ns. uuden ajan tutkimukset ovat väittäneet milloin mitäkin asiaa epäterveelliseksi. Kun olin nuori, sokeri, kerma ja voi olivat pannassa. Isoäitini söi niitä kaikkia (käyttäen vähäisessä määrin myös alkoholia) ja eli yli satavuotiaaksi.

Jo silloin mieleeni hiipi epäilys, voiko kaikki tuo olla oikein, mutta niin vain minäkin aloin juoda kahvini mustana - vaikka herkuttelenkin välillä edelleen kahvilla, jossa on kermaa ja sokeria.

Sittemmin pannassa on ollut milloin mikäkin aine: kananmunakin asetettiin pannaan, kunnes vasta pitkien aikojen kuluttua vapautettiin. Viisaat sinäkin aikana tietenkin nauttivat kananmunia, kuten isoäitini kermaa, voita ja sokeria.

Enää en annakaan moisten tutkimuksien hetkauttaa itseäni. Mikä on perinteikästä ja hyväksi koettua, sitä uskaltaa tänäkin päivänä nauttia.

Poimin yhden kohdan Psalmeista:

"Sinä kasvatat viinin ihmisen iloksi,
öljyn hänen kasvojansa kaunistamaan
ja leivän hänen ruumiinsa voimaksi."
(Ps. 104:15)

Tuo kohta Luojan ylistyksestä on sikälikin mielenkiintoinen, että se on syntynyt noin kolmetuhatta vuotta sitten. Elämää on ollut siis ennenkin, leipää leivottu, öljyä tuotettu ja viiniä viljelty.

Tällä elämänkokemuksella luottaisinkin noin perinteikkäisiin aineisiin vankasti, mutta niinpä vain nuokin kolme ruoka-ainetta on nekin jossain vaiheessa kyseenalaistettu.

Yhteen aikaan ruokavalion piti olla rasvatonta, vaikka sittemmin öljyt on todettu terveellisiksi. Ajatelkaapa vain, että 60 prosenttia ihmisen aivoista on rasvaa ja siitä 10 prosenttia omega 3:sta!

Entä leipä sitten? Muotia on ollut senkin kyseenalaistaminen, vaikka viljaa on viljelty tuhansia ja tuhansia vuosia.

Sama viinin kanssa. Uusin ns. tutkimus väittää alkoholia syöpää synnyttäväksi aineeksi. Mutta viiniköynnöstäpä on sitäkin viljelty tuhansia ja tuhansia vuosia ja siitä saatu niin viinirypäleitä kuin viiniä.

o o o

Jos saisin itse päättää, kumpaan uskoisin enemmän, näihin perintekkäisiin ruoka-aineisiin vai nykyaikaisiin tutkijoihin, valitsisin ilman muuta ensimmäiset - ja valitsenkin. Vanha hyväksi havaittu konsti on usein parempi kuin pussillinen uusia.

Luotan esimerkiksi luonnollisella käymisellä tuotettuihin juomiin, niin viiniin, olueen kuin simaan ja kaljaankin, joissa on vain vähän alkoholia.

(Jopa ruisleivästä muodostuu vatsassa pieni määrä alkoholia, joten kohta julistetaan pannaan varmaan sekin.)

Jeesus sanoo näin Luukkaan evankeliumissa:

"Ei kukaan, joka on juonut vanhaa viiniä, halua uutta. Hänen mielestään vanha on hyvää." (Luuk. 5:39)

Eräänä päivänä meidän pitää sitä paitsi johonkin kuolla - kaikkien - ja se riski on täydet 100-prosenttinen ilman syöpää tahi ei.

Lähteitä:
http://www.iarc.fr/ENG/Press_Releases/pr175a.html
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1363602


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm La 24 Tou 2008, 15:34, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
epsilonLiittynyt: 18 Tou 2007
Viestejä: 14

Linkki viestiinViesti 568  Ma 21 Tou 2007, 14:57 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toisaalta, on ihmisiä, joille etanoli ei sovi sen haittavaikutusten ja
huumaavien ominaisuuksiensa vuoksi. Mitä sitten, vaikka viiniä juomalla
saisi terveemmän sydämen, jos sisäinen maailma olisi sen seurauksena
pirstaleina?
_________________
- Alfa ja Omega -
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 573  Ma 21 Tou 2007, 23:56 (GMT+3)  Aihe: Myös vesi vanhin voitehista... Vastaa lainaamalla viestiä

Lyhensin ketjun pitkää otsikkoa.

Kello on sekin jo paljon enkä ole ehtinyt maistaa punaviiniä vielä tänään, vaikka olutta monta tuntia sitten nautinkin.

Oluesta pidän sen raikkauden vuoksi, vaikka juonkin sitä aika vähän. Olut turvottaa, ja vesi on tietty paras janojuoma. - Jos pitäisi mennä autiolle saarelle, vettä ottaisin mukaan, jos valita pitäisi.

Punaviiniä käytän sen terveysvaikutusten vuoksi, jotka ovat olleet suotuisia kohdallani. Sen ja kalaöljyn ansiosta särkyjä jaloissa ei ole juuri ollut. Ja poiketen kaikista muista alkoholijuomista punaviini myös lämmittää ja vaikuttaa suotuisasti ääreisverenkierron häiriööni. Hemoglobiinistakaan ei ole ollut huolta sen jälkeen, kun aloin käyttää punaviiniä, koska siinä on paljon rautaa.

Ainoa ongelma noissa juomissa kohdallani on vain, että olen niiden ansiosta lihonut kymmenisen kiloa. En vieläkään silti ole ylipainoinen ja läskitkin lämmittävät mukavasti, mutta vaatteiden pingottaminen harmittaa sitäkin enemmän.

Sen takia olenkin päättänyt nauttia alkoholijuomia vähemmän ja juoda vettä enemmän ;)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
epsilonLiittynyt: 18 Tou 2007
Viestejä: 14

Linkki viestiinViesti 576  Ti 22 Tou 2007, 15:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Monelle sopii sanonta: yksi on liikaa ja kymmenen liian vähän. Taidan osua
tuohon karsinaan melko hyvin.
_________________
- Alfa ja Omega -
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 655  Pe 08 Kes 2007, 18:31 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

epsilon kirjoitti:
Monelle sopii sanonta: yksi on liikaa ja kymmenen liian vähän.


Luin kommenttisi jo heti tuoreeltaan, mutten joutanut sitä silloin kommentoimaan.

Vaan sanonpa nyt, että juomatapa, jossa yksi on liikaa ja kymmenen liian vähän, on kaikkea muuta kuin kohtuullinen juomatapa. Päinvastoin se kertoo alkoholismista, jossa yksi ryyppy johtaa putkeen, jossa kymmenenkään paukkua ei ole tarpeeksi. Henkilö ei hallitse alkoholin juomistaan, vaan alkoholi vie henkilöä.

Tuollaisessa ryyppyputkessa niiden "kymmenen paukun" jälkeen henkilön silmät alkavat lupsua kiinni, puhe sammaltaa ja käynti huojua. Tuolla tavalla niin monet suomalaiset juovat ja se on säälittävää katsottavaa.

Eilenkin metroasemalla näin pari tuollaista, joille kesä oli sama kuin perskännit ja muuta sellaista.

Käsitykseni tuosta juomatyylistä onkin, että ihminen on lähtenyt pakenemaan jotain epämiellyttävää jota arkielämässä on, ja alkanut turruttaa alkoholilla itseään ja tuskaansa.

Yhtälö on kuitenkin huono. Ongelmallisella alkoholinkäytöllä aiheuttaa itselleen ja läheisilleen vain lisää ongelmia.

o o o

Vuonna 1994 aloitettuani oman kuusi vuotta kestäneen absolutismini en tiennyt mitään punaviinin terveysvaikutuksista. En siis joutunut luopumaan punaviinin hyvistä ominaisuuksista, koska en ollut sellaisia vielä kokenutkaan.

Absolutismini aikana verenkiertoni oli kuitenkin erittäin huono aloittamastani kalaöljyn nauttimisesta huolimatta.

Muistan helleaikoja niin kuin nyt, jolloin käytin mahdollisimman tyköistuvia housuja, etteivät lahkeet lepattaneet ja kylmentäneet ihoani. Sukat minulla tietenkin oli myös jaloissa tiiviisti vedettynä niiden housunlahkeiden päällä - sellaisia isän ottamia valokuviakin on muuten vielä tallella.

Verenkiertoni toki onkin normaalia huonompi kärsiessäni ääreisverenkierron häiriöstä, jota nimitetään Raynaudin taudiksikin. Tässä taudissa pintaverisuonet supistuvat epänormaalisti ja aiheuttavat kaikenlaisia ikäviä oireita: veri karkaa sormista ja varpaista ja ne muuttuvat tunnottomiksi ja valkeiksi. Alkoholi kuitenkin laajentaa pintaverisuonia ja etenkin punaviini lämmittää.

Minulle punaviini on suorastaan siis lääke, josta en tule enää koskaan luopumaan. Voin tätä nykyä käyttää myös pelkkiä sandaaleja ilman sukkia, kuten esimerkiksi nyt tätä kirjoittaessani :)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 656  Pe 08 Kes 2007, 22:30 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Olut alensi nunnien kolesterolia
Sisaret joivat palvellakseen ihmiskuntaa

7.6.2007 20:33

Oluen terveellisyydestä on jälleen saatu uutta näyttöä. Espanjalaisten nunnien avustamana tehty tutkimus osoittaa, että olut saattaa auttaa kolesterolitason laskemisessa.

Tutkimuksessa selvisi myös, että oluen ei välttämättä tarvitse sisältää alkoholia eikä sitä ole pakko juoda suuria määriä. Tutkimuksen mukaan vaikuttavana aineena toimii oluen keskeinen raaka-aine humala, joka alentaa kolesterolia.

Yhteensä 50 nunnaa joi puoli litraa olutta päivittäin 45 päivän ajan, minkä jälkeen he lopettivat oluenjuonnin puolen vuoden ajaksi. Sen jälkeen he ottivat 400 milligrammaa humalaa päivittäin 40 päivän ajan. Korkeasta kolesterolista kärsivien arvot vähenivät kuurin seurauksena kuusi prosenttia.

- Osallistuimme tutkimukseen palvellaksemme ihmiskuntaa, perusteli sisar Almerinda Alvarez El Pais -sanomalehdelle olutkuuriaan.

Tutkimuksen oli rahoittanut Espanjan panimoliitto.

STT-Reuters-IS

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1381517
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 692  Ke 27 Kes 2007, 14:54 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Viini suojelee hampaita
27.6.2007 0:09

Jälleen on löydetty viinistä ihmisen terveyttä kohentava ulottuvuus: tutkijat ovat havainneet, että kun bakteereja uitetaan alkoholittomassa viinissä, niiden into pahantekoon hyytyy.

Tutkijat marinoivat viineissä kahta streptokokkibakteeria. Viinisieppoina olivat hammaskarieksen pahin aiheuttaja S. mutans ja mm. kurkkutulehduksia tuottava S. pyogenes.

Tulokset saivat tutkijat arvelemaan, että viinin lipittäminen saattaa vähentää hampaiden reikiintymistä.

Turun yliopiston kariesopin professori Jorma Tenovuo arvelee, ettei tutkimuksella ainakaan vielä ole paljon todistusvoimaa, sillä se on tehty puhtaissa laboratorio-olosuhteissa.

- Silti se vahvistaa hammaslääkärien aiempaa näkemystä, jonka mukaan sokeriton ruokaviini ei aiheuta hampaiden reikiintymistä, kuten makeat virvoitus- ja urheilujuomat tekevät.

- Toisaalta paljon käytettynä viinin hapot voivat aiheuttaa hampaiden eroosiota, kiilteen kemiallista liukenemista, Tenovuo muistuttaa.

Lisää aiheesta keskiviikon Iltalehdessä

MARKKU HAAPIO
markku.haapio@iltalehti.fi

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200706266276645_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1271  La 22 Jou 2007, 5:52 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkimus:
Drinkki päivässä kasvattaa vanhojen naisten elinikää


13.12.2007 7:31

Yhden tai kaksi alkoholijuomaa päivittäin nauttivat yli 70-vuotiaat naiset elävät pidempään kuin täysraittiit, ilmenee tuoreesta australialaistutkimuksesta.

- Täysin raittiilla sekä harvoin alkoholia juovilla naisilla on selvästi suurempi riski kuolla aiemmin kuin niillä naisilla, jotka nauttivat pienen määrän alkoholia, sanoi australialaisen Newcastlen yliopiston professori Julie Byles torstaina.

Tutkimuksessa yli 12 400 naiselta kysyttiin heidän juomatottumuksiaan. Niistä ilmeni, että pienen määrän alkoholia nauttivat elivät selvästi pidempään kuin raittiit kanssasisarensa.

Tutkijat kuitenkin huomauttivat, että tulosten ei pitäisi rohkaista nyt raittiita viinanjuontiin.


STT-DPA

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200712136977664_ul.shtml

Kommentti: Tiedän yhden raittiusnaisen, joka suomalaista ruokaa syömällä päätyi vähän päälle kuusikymppisenä hautaan. Oli juuri lähdössä matkalle, mutta sydänkohtauksen takia se jäi tekemättä. Ehkä tuokin mielenpohjassani vaikutti siihen, että hieman väkipakolla lopetin kuusi vuotta kestäneen absolutismini. Olisin voinut jatkaa sitä elämäni loppuun saakka, se oli aivan helppoa. Tosin toinenkin äärilaita on tappava, joten tarkkana pitää juomaksien kanssa olla, ettei juo liikaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1586  Pe 08 Hel 2008, 21:04 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Alkoholi lihottaa salakavalasti

7.2.2008 4:30

Tipattoman päättyminen voi vesittää laihtumispäätöksen.

Tipattoman tammikuun viettäminen ja muutaman kilon pudottaminen ovat suosittuja uudenvuodenlupauksia.

Tipaton vielä monella menetteleekin, jolloin helmikuun alkupuoli saattaa helposti kulua railakkaamman juhlimisen merkeissä.

Mutta hoikemman olemuksen ja alkoholinkäytön yhdistäminen onkin jo konstikkaampaa. Tipattoman päättäminen, ristiriitaista kyllä, vesittää monen laihtumislupauksen salakavalasti.

Yhtenä iltana käytetty alkoholimäärä saattaa helposti sisältää pienen aterian verran energiaa, ja vielä enemmän ylimääräistä tulee, jos alkoholin nauttimisen ohella syödään rasvaisia tai makeita herkkuja.

Vastaavasti muutaman viinilasillisen nauttiminen iltaisin kerää viikon ja kuukauden kuluessa lantiolle useamman ylimääräisen aterian jäljet.

Lue lisää aiheesta torstain Iltalehdestä

ARJA NIEMINEN
arja.nieminen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200802077204321_uu.shtml

Kommentti: Tietoisena tästä meikä on päättänyt vähentää viinin ja oluen lipittämistä. Lisää teetä, vettä yms. niin hyvää tulee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1920  Pe 04 Huh 2008, 8:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Viininjuojat ehkä pienemmässä dementian vaarassa

Julkaistu: 7:26

Duodecim


Viiniä juovat naiset saattavat säästyä dementialta muita todennäköisemmin, vihjaa tuore ruotsalaistutkimus. Viinaan mieltyneiden dementiariski saattaa sen sijaan olla suurentunut.

Tulokset saatiin seuraamalla 1 500:aa 38–60-vuotiasta göteborgilaisnaista keskimäärin 34 vuoden ajan. Alkoholinkäyttöä ja muita terveystietoja kyseltiin kolmasti tutkimuksen aikana. Vuoteen 2002 mennessä 164 naista oli sairastunut dementiaan.

Viiniä säännöllisesti nauttivien dementiariski oli 40 prosenttia muiden riskiä pienempi, ja yhteys oli vieläkin voimakkaampi, jos nainen ei juonut muita alkoholijuomia. Tällöin riski todettiin jopa 70 prosenttia muiden riskiä pienemmäksi. Jostain syystä yhteys oli voimakkaampi tupakoivilla kuin savuttomilla.

Viinaa juovien riski sairastua dementiaan oli puolet suurempi kuin muiden naisten.

Tutkijat pitävät mahdollisena, että alkoholin sijaan vaikutus selittyisi ainakin osin viinin muilla ainesosilla.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2062  Ke 30 Huh 2008, 10:47 (GMT+3)  Aihe: Käyhän kurkkaamassa... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Oinodootteja ja enoterapiaa - viini lääketieteessä

Duodecim
1999;115(23):2623-32
Anssi Auvinen ja Jukka Peltola
Uskomuksia ja tutkimuksia

Vanha aika: viini haavanhoidossa ja humoraalipatologiassa
Keskiaika: viini luonteen ylevöittäjänä
Uusi aika: viinin lääkinnällisen käytön tarkemmat aiheet
1900-luku: viinin biologiset vaikutusmekanismit
Enofilia ja enoterapia
Kohti näyttöön perustuvaa enoterapiaa
Kirjallisuutta

Lainaus: http://www.terveysportti.fi/terveysportti/Dlehti2.tunnista?a=Y&t=H&fname=D91180.htm
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2419  To 09 Jou 2010, 21:49 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Valkoviinillä punaviinin terveyshyödyt

Keskiviikko 15.10.2008 klo 14.42

Valkoviinin ystäviä ilahduttanee tieto, jonka mukaan valkoviinillä on samanlaisia terveysvaikutuksia kuin punaviinillä.

- Voimme turvallisesti sanoa, että yksi tai kaksi lasia valkoviiniä toimii aivan samalla tavalla kuin lasi tai kaksi punaviiniä, vakuuttaa molekyylibiologi Dipak Das brittiläiselle New Scientist -lehdelle.

Rottakokeissa Dasin johtama tutkimusryhmä Connecticutin yliopistossa totesi, että eläimet, joille juotettiin päivittäin viiniä kärsivät vähemmän sydänoireita kuin ne, joille juotettiin vettä tai ns. tiukkaa viinaa.

Myös viiniä juoneiden rottien verenkierto ja verenpaine säilyivät vertaisryhmää parempina.

Punaviinin on uskottu selittävän niin sanotun ranskalaisen paradoksin (rasvainen ruokavalio - silti vähäiset sydänvaivat). Punaviinin taika-aineeksi on sanottu resveratrolia, jota löytyy vain rypäleen kuoresta.

- Viinirypäleen hedelmäliha ajaa saman asian kuin sen kuori, uskoo kuitenkin Das.

Hän lohduttaa myös mallasjuoman ystäviä sanomalla, että kohtuudella nautittuna myös olut on hyväksi sydämelle.

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/terveys/200810158421655_tr.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2423  To 09 Jou 2010, 22:28 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ruotsin elintarvikevirasto: Viinin myrkyistä ei vaaraa

28.10.2008 13:51 | Päivitetty: 28.10.2008 21:26

Helsingin Sanomat


Ruotsin elintarvikevirasto ei pidä viinien myrkkypitoisuuksia huolestuttavana.

Ruotsin luonnonsuojeluyhdistys testasi useiden muiden eurooppalaisyhdistysten kanssa EU-alueen viinejä.

Tutkimuksen mukaan 40:stä testatusta pullosta 35:ssä oli torjunta-aineiden jäänteitä.

EU luokittelee nämä aineet syöpää, geenimuutoksia, hormonihäiriöitä tai lisääntymiskyvyn heikkenemistä aiheuttaviksi.

Ruotsin elintarvikeviraston mukaan kaikki pitoisuudet olivat niin pieniä, että ne alittavat viinirypäleille asetetut raja-arvot.

"Terveyden kannalta viinin juomisessa ei ole tästä syystä mitään vaaraa", elintarvikeviraston toksikologi Petra Fohgelberg sanoi Aftonbladet-lehdelle.

Torjunta-aineita käytetään muun muassa homeen ja sienten torjuntaan viiniviljelmillä. Testatut viinit olivat lähtöisin Saksasta, Ranskasta ja Itävallasta.

Ruotsin luonnonsuojeluyhdistys vaatii nyt, että torjunta-ainejäänteille on säädettävä raja-arvot.

40 testatusta viinistä kuusi oli luomuviinejä. Näistä viidessä ei ollut myrkyllisiä aineita, kuudennen myrkkyjen epäillään kulkeneen tuulen mukana torjunta-aineita käyttäneeltä viinitilalta.

Viinitiloilla käytetään luonnonsuojeluyhdistyksen tiedotteen mukaan suuria määriä torjunta-aineita. Portugalissa esimerkiksi hehtaarin alueella torjunta-aineita levitettiin 50 kiloa vuonna 2003.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2471  Ke 05 Tam 2011, 23:33 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Viinilasillinen ehkäisee dementiaa

30.12.2008 12:27

Lasi päivässä hellii aivoja, liikakäyttö tuhoaa niitä, tutkija muistuttaa.

Glasgown yliopiston tuoreessa tutkimuksessa naiset, jotka nauttivat yhdestä seitsemään alkoholiannosta viikossa, pärjäsivät muistia ja kielellisiä kykyjä arvioineissa kokeissa selvästi paremmin kuin täysin raittiit ikätoverinsa. Yksi alkoholiannos vastaa 125 ml mietoa viiniä.

- Havaitsimme, että säännölliset pienet alkoholiannokset ehkäisevät naisilla kognitiivisten kykyjen, kuten sanojen käytön ja ajattelun nopeuden, rappeutumista, geriatrian professori David Stott selitti Telegraphille ja korosti, että pullon kanssa pitää olla tarkkana.

- Tämä ei ole kehotus ylenmääräiseen ryypiskelyyn. Liikakäyttö tuhoaa aivoja, mutta pieni annos silloin tällöin voi tehdä hyvää, hän muotoili.

Testeihin osallistui yli 5000 iältään 70-82-vuotiasta vapaaehtoista Skotlannista, Alankomaista ja Irlannista. Miesten tulokset olivat samansuuntaisia, mutteivät yhtä selviä, kuin naisten.

IL

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/terveys/200812308841827_tr.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2516  Ti 11 Tam 2011, 17:21 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tuopillinen olutta vahvistaa luustoasi

Julkaistu: 21.03.2009 07:00


Alkoholin terveyshaitat ovat selkeät, kun puhutaan suurkulutuksesta. Jos kuitenkin osaa pysyä kohtuudessa ja juoda vain yhden oluen tai viinilasillisen päivässä, luustosi saattaa kiittää sinua myöhemmin.

Health.com -sivustolla esitellyn uuden amerikkaistutkimuksen mukaan keski-ikäisten ja vanhempien ihmisten luuntiheys kasvaa maltillisella kulutuksella. Tutkimuksen mukaan olut on miehille paras vaihtoehto, naisilla viini auttaa parhaiten. Tämä tutkijoiden mukaan johtuu siitä, että miehet ylipäänsä kuluttavat enemmän olutta ja naiset viiniä.

Tutkijoiden mukaan oluen ja viinin suhde luuston paranemiseen ei ole yksiselitteinen, mutta heidän mukaansa juomista löytyvät eri aineet vaikuttavat ensisijaisesti luustoon. Oluessa aine on pii, jonka on tutkittu vahvistavan luustoa. Viinissä vaikuttava aine on polyfenolit, eli muun muassa tanniinit, jotka antavat punaviinille sen ominaisen värin.

Tutkimukseen osallistui 1,289 vaihdevuodet ohittanutta naista ja 248 sellaista naista, joiden vaihdevuodet eivät olleet vielä alkaneet. Miehiä tutkimukseen osallistui 1182. Heidän juomatapojaan ja lantiosta ja selästä otettuja BMD (bone mineral density)-arvoja verrattiin keskenään. Kävi ilmi, että kohtuullisesti alkoholia käyttävien henkilöiden BMD -arvo oli noin 3-5 prosenttia korkeampi kuin sellaisilla, jotka eivät juoneet.

Tulokset ovat kuitenkin monisyisiä ja osaltaan myös selittämättömiä. Esimerkiksi naiset, joiden vaihdevuodet eivät olleet alkaneet, eivät hyötyneet mitenkään kohtuukäytöstä, mutta muilla erot olivat edellä mainitun selkeät (3-5 %).

Lisäksi henkilöt, jotka nauttivat enemmän kuin kaksi annosta illassa, kärsivät alhaisemmasta BMD -arvosta kuin muut. Toisin sanoen tiettyyn rajaan asti alkoholi voi vahvistaa luustoa, mutta liikakäytettynä se altistaa esimerkiksi osteoporoosille.

Mika Luosujärvi / Huoltamo.com

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2533  Ke 12 Tam 2011, 20:08 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
14.10.2008 06:00

Sydän tykkää valkkaristakin

Valkoviinistä pitävät voivat tästä lähtien kilistää terveydekseen siinä missä punaviiniäkin lipittävät. Tuoreen rottatutkimuksen mukaan valkoviini nimittäin suojaa sydäntä siinä missä punainenkin.

Viinien terveyshyötyjä vertaili Dipak Das kollegoineen Connecticutin yliopistosta. Osa koerotista sai lasia tai kahta vastaavan päiväannoksen puna- tai valkoviiniä, osa taas vastaavan annoksen polyfenoleja, joiden uskotaan olevan viinin terveyshyötyjen taustalla.
Osa rotista sai pelkkää vettä – osa taas viljasta tehtyä viinaa.

Ilmeni, että viiniä tai polyfenoleja nautiskelleiden rottien sydän selvisi pienemmin vaurioin sydänkohtauksesta kuin vettä tai viinaa juoneet. Myös verenpaine oli parempi viininlipittäjillä.

Tähän asti on uskottu, että viinin sydänystävällisyys piilee nimenomaan punaviinin sisältämässä resveratrolissa, joka on peräisin rypäleen kuoresta. Valkoviinistä kuoret poistetaan heti tuotannon alussa, joten se ei sisällä resveratroliakaan.

Dasin tutkimus kuitenkin paljasti, että valkoviinin sisältämät tyrosoli ja hydroksityrosoli suojasivat rottien sydäntä siinä missä resveratrolikin.

Dasin mukaan selitys piillee siinä, että kyseisten yhdisteiden rakenne on tarpeeksi samanlainen aiheuttaakseen vastaavat solureaktiot.

Tutkimuksen julkaisi Journal of Agricultural and Food Chemistry ja siitä kertoi New Scientist.

Lainaus: Tiede
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2534  Ke 12 Tam 2011, 20:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
26.05.2002 00:00

Valkoviini hellii keuhkoja

Punaviini on tunnetusti hyväksi sydämelle, mutta keuhkot vaativat kunnossa pysyäkseen valkoista, vihjaa yhdysvaltalaistutkimus. Sen mukaan keuhkojen toimintakyky ja säännöllinen viininjuonti kulkevat käsi kädessä. Yhteys oli suurin niillä, jotka suosivat valkoviiniä. Oluesta tai terävistä ei ole apua.

Selitys saattaa piillä viinin sisältämissä ravintoaineissa. Viininystävillä oli tavallista korkeampi veren antioksidanttipitoisuus. Elimistössä syntyy hapen vaikutuksesta ns. vapaita radikaaleja, jotka voivat aiheuttaa mm. syöpää. Antioksidantit estävät vapaiden radikaalien haittoja.

Professori Holger Schunemann työryhmineen testasi koehenkilöiden keuhkojen toimintakykyä ja vertasi tuloksia alkoholin kulutukseen. Tutkimukseen osallistui runsaat 1 500 aikuista amerikkalaista.

Lainaus: Tiede
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2538  Ke 12 Tam 2011, 20:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkijat: Alkoholi nousee päähän kuudessa minuutissa

Julkaistu: 16.06.2009 16:59

Tutkijat ovat pystyneet ensimmäistä kertaa osoittamaan, kuinka nopeasti alkoholi aiheuttaa muutoksia ihmisen aivosoluissa, kertoo Daily Telegraph.

Saksalaisyliopiston tutkijoiden tarkoituksena oli etsiä todisteita kansan käsitykselle, jonka mukaan yksikin drinkki nousee nopeasti hattuun.

Ja niin todellakin käy. Testihenkilöt nauttivat kolmea oluttuoppia tai kahta viinilasia vastaavan annoksen alkoholia ja heidän aivosoluissaan tapahtui muutoksia jo kuuden minuutin kuluttua.

Tutkimuksessa koehenkilöinä olleet kahdeksan miestä ja seitsemän naista nauttivat alkoholiannoksen, jonka tarkoitus oli nostaa veren alkoholipitoisuus 0,5-0,6 promilleen.

Juoma nautittiin 90 senttiä pitkän pillin läpi maaten magneettikuvauksessa käytettävässä laitteessa.

Laite antoi tutkijoille mahdollisuuden tutkia aivoissa tapahtuvia pieniäkin muutoksia.

Yksi tutkijoita hämmästyttänyt havainto oli se, että miesten ja naisten aivot reagoivat alkoholin nauttimiseen samalla tavalla.

Alkoholin haittavaikutusten huomattiin korjaantuvan soluissa aluksi nopeasti. Pidemmässä juoksussa aikaa kului enemmän.

- Päivää myöhemmin tehdystä seurantatutkimuksesta kävi ilmi, että aivot palautuivat vielä täysin alkoholinkäytön aivoissa aihettamista muutoksista, tutkimukseen osallistunut lääkäri kertoi.

Aiemmin asiaa on tutkittu vain elaimillä. Tutkimuksesta vastasi Heidelbergin yliopistollinen sairaala Saksassa.

IS

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/terveys/Tutkijat%20Alkoholi%20nousee%20p%C3%A4%C3%A4h%C3%A4n%20kuudessa%20minuutissa/art-1288339191451.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2556  Ke 12 Tam 2011, 23:56 (GMT+3)  Aihe: Entäs vatsan kasvaminen ;) Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Nainen, juo olutta tuoppi päivässä

Torstai 13.8.2009 klo 14.43

Oluen juomisella on positiivinen vaikutus naisen luustoon.

Säännöllisesti kaljaa juovien naisten luut vahvistuvat. Tuore tutkimus todistaa, että oluessa olevat ainesosat ehkäisevät naisille tyypillisen taudin, osteoporoosin kehittymistä.

Espanjalaiseen tutkimukseen osallistui 1700 tervettä naista keski-iältään 48-vuotta. Naisten kädet kuvattiin ultraäänellä, joka osoitti, että olutta juovien naisten käsien luut olivat tiiviimmät.

Olutta ei tarvitse juoda litrakaupalla, vaan tuoppi päivässä riittää. Luihin vaikuttava ainesosa oluessa on pii, joka on välttämätöntä luiden ja nivelten muodostumiselle.

IL

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ruoka/2009081310076179_ru.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2559  To 13 Tam 2011, 0:10 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Varo, viina vie unet

Julkaistu: 22.08.2009 09:07

Brittiläisen kyselyn mukaan alkoholia yli suositeltavien määrien käyttävät henkilöt eivät yleensä tiedä alkoholin aiheuttamista unihaitoista. Alkoholista on kuitenkin kiistatta haittaa unelle ja terveydelle, kun siirrytään kohtuukäyttösuositusten tuolle puolen.

BBC Newsinuutisen mukaan 58 prosenttia alkoholia käyttävistä vastaajista ei ollut kuullut alkoholin aiheuttavan unihäiriöitä, vaikka puolet vastaajista oli kokenut väsymystä juomista seuranneena päivänä.

Suurin osa kyselyn kahdesta tuhannesta vastaajasta ei tiennyt, että alkoholin aikaansaama kuivuminen haittaa unta.

Alkoholin vuoksi aivot eivät eritä vasopressiiniä, peptidihormonia, jonka vaikutuksesta virtsaneritys vähenee ja virtsa väkevöityy. Tämän seurauksena vessakäynnit lisääntyvät - yleensä myös yön aikana. Lisäksi kuivuminen voi aiheuttaa päänsärkyä.

Päänsäryn ja vessareissujen lisäksi alkoholi häiritsee ennen kaikkea REM-unta. Paljon alkoholia nauttineet vaipuvat nukahtaessaan yleensä suoraan syvään uneen, eivätkä nuku REM-unta ennen kuin maksa on polttanut alkoholin rippeetkin.

Koska REM-unesta säpsähtää hereille helpommin, useat kyselyyn vastanneet kertoivat heränneensä aikaisin ilman, että olisivat kokeneet nukkuneensa hyvin.

Jos ihminen juo yli kohtuukäyttösuositusten useana päivänä viikossa, ei ruumis pysty unen puutteesta johtuen toimimaan täydellä teholla vaan se yrittää vimmatusti saada unikiintiötä täyteen. Tällöin arjen askareista selviytyminenkin voi olla vaikeaa - stressistä puhumattakaan.

Kysely oli Iso-Britannian valtion rahoittama, ja se kuuluu Know Your Limits -kampanjaan, jolla yritetään saada ihmiset tiedostamaan kohtuukäytön rajat.

Miesten kohtuukäyttö tarkoittaa korkeintaan neljää alkoholiannosta päivässä. Se vastaa neljää pullo-olutta. Naisille kohtuukäytöksi lasketaan kolme alkoholiannosta - eli iso lasillinen (250 ml) viiniä.

Mika Luosujärvi / Huoltamo.com

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2603  Pe 14 Tam 2011, 1:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Olut on hyväksi aivoille

Torstai 21.1.2010 klo 22.04

Haittojen lisäksi oluella on myös positiivisia terveysvaikutuksia - tosin vain maltillisesti maisteltuna.

Kohtuullisesti nautittuna olut voi olla hyväksi terveydelle. Emoryn yliopiston tutkimuksessa todettiin, että ohrajuoma on hyväksi sydämelle. Tutkimukseen osallistui yli 2 200 iäkästä naista ja miestä. Puolitoista tuoppia päivässä juoneilla oli 50 prosenttia alempi riski sairastua sydämen vajaatoimintaan.

Saksassa, Ranskassa ja Isossa-Britanniassa tehdyssä tutkimuksessa puolestaan huomattiin, että oluen ja viinin kohtuukäyttö ehkäisee tulehduksia, mikä taas vähentää sepelvaltimotaudin riskiä.

Bostonilainen tiedemies tuli siihen tulokseen, että olut on hyväksi aivoille. Sama vaikutus on tosin millä viinaksella hyvänsä, sillä vaikutus perustuu alkoholiin. Alkoholi ohentaa vertaa, joka ehkäisee tukkeutumien syntymistä aivoihin. Tämä taas ehkäisee aivoinfarktia.

Toisaalta alkoholin suurkuluttajat taas menettävät aivokudosta.

Alkoholi voi myös helpottaa stressiä, vähentää ahdistusta ja kohottaa mielialaa. Oluessa eritoten on paljon ravinteita: proteiinia, B-vitamiineja, fosforia, magnesiumia, seleeniä ja rautaa.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että suurina annoksina juotuna oluen haittapuolet päihittävät hyvät ominaisuudet. Ja mitä enemmän juo, sitä vaikeampi on lopettaa kohtuulliseen määrään.

Oluen terveysvaikutuksista uutisoi AskMen.com.

IL

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/terveys/2010012110975058_tr.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2608  Pe 14 Tam 2011, 2:14 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Punaviini kaunistaa hymyä - valkoviini vahingoittaa

Julkaistu: 02.02.2010 07:32

Punaviinin sanotaan usein olevan haitaksi hampaille. Viimeisimpien tutkimusten mukaan näin ei välttämättä kuitenkaan ole.

Food Chemistry -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että nauttimalla lasillisen punaviiniä päivittäin, hampaat pysyvät paremmassa kunnossa, uutisoi DailyMail -sivusto.

Tämä johtuu siitä, että viinin sisältämät kemikaalit ehkäisevät kariesta estämällä bakteereita tarttumasta hampaisiin.

Valkoviinillä samanlaisia tuloksia ei saatu, vaan valkoviinin happamuuden todettiin sitä vastoin olevan haitallista hammaskiilteelle.

Tutkimuksessa punaviinin yhdisteiden havaittiin taistelevan suussa esiintyvää ja tavallisimmin kariesta aiheuttavaa mutans-streptokokki-bakteeria vastaan. Tutkijoiden mukaan punaviinin voidaan sanoa jopa parantavan suun terveyttä ja hampaiden kuntoa.

Kariesta ehkäistään hampaiden pesulla, ruokavaliolla ja ksylitolilla. Karies eli hammasmätä tai hampaiden reikiintyminen on krooninen infektiotauti, jonka syntyyn vaikuttavat happoa tuottavien bakteerien runsas määrä hampaan pinnalle kertyvässä plakissa, ravintotottumukset sekä syljen ja hammaskudoksen ominaisuudet.

Plakki puolestaan tarkoittaa mikrobeista muodostunutta bakteeriyhdyskuntaa, joka kertyy hampaiden pinnoille. Jos plakin annetaan häiriöttä kehittyä ja vahvistua, hammas saattaa reikiintyä. Tavallisin kariesta aiheuttava bakteeri, mutans-streptokokki, saadaan yleensä jo lapsuudessa äidiltä hampaiden puhkeamisen jälkeen.

Reikiintymisen ehkäisyssä on tärkeitä hyvä suuhygienia sekä terveelliset ja säännölliset ravintotottumukset. Hampaat tulisi puhdistaa huolellisesti kaksi kertaa päivässä fluorihammastahnalla. Hammasvälien puhdistus kerran päivässä on osa hyvää suuhygieniaa. Hyvät suuhygieniatottumukset tulisi muodostua jo lapsena: vanhemmat ovat vastuussa lapsensa suuhygieniasta.

Myös säännölliset ruoka-ajat ja monipuolinen ruokavalio suojaavat hampaita reikiintymiseltä. Sokeria sisältävien tuotteiden tiheästi toistuvaa käyttöä tulee välttää.

Ksylitolituotteet ehkäisevät happohyökkäystä, joten niitä tulisikin käyttää aina ruokailun jälkeen. Äidin ksylitolipurukumin säännöllinen käyttö vähentää reikiintymiseen johtavien mikrobien tarttumista pienen lapsen suuhun.


Antti Voutilainen / Tohtori.fi

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2613  Pe 14 Tam 2011, 2:43 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Yllättävä tutkimus: Viini hyödyllisempää kuin liikunta

Julkaistu: 9.2.2010 18:19

Jokapäiväinen viininjuonti saattaa suojella verisuonisairauksilta. Uuden tutkimuksen mukaan pitkäaikainen viininjuonti vähentää vaarallista kolesterolia lähes yhtä tehokkaasti kuin lääkkeet, kertoo Aftonbladet.

- Viinin hyödyllisyydelle on vahvempaa tukea kuin liikunnan aloittamiselle lääkärin neuvosta, sanoo ruotsalainen professori Fredrik Nyström.

Monet meistä todennäköisesti pohtisivat alkoholin käyttöään, jos jokainen ilta päättyisi viinilasiin tai pariin. Itse asiassa useampien pitäisi soveltaa sitä - ellei muuten niin suojellakseen sydäntään ja nukkuakseen paremmin.

- Ennuste on parempi kuin täysin raittiilla - useimmat aiemmat tutkimukset puhuvat sen puolesta, että juomattomuus on vaarallisempaa kuin kohtuullinen käyttö, tutkimuksen takana oleva Nyström sanoo.

Tutkimukseen osallistuneet 45 koehenkilöä, joiden ikähaitari oli 25-35 vuotta, jaettiin kahteen ryhmään. Toinen ei saanut juoda lainkaan kolmeen kuukauteen, toiselle määrättiin päivittäinen viiniannos - naisille 1,5 desiä ja miehille kolme. Tutkimuksen aikana otettiin tarkkoja kokeita muun muassa maksasta, veren rasvoista ja kehon rasvamäärästä. Alustavat tulokset ovat nyt selvillä - ja ne olivat yllätys myös Fredrik Nyströmille.

- Emme olleet odottaneet, että veren rasva-arvot paranivat niin paljon. Vaarallinen kolesteroli väheni 17 prosenttia viininjuojilla toiseen ryhmään verrattuna.

Se tekee viinistä lähes yhtä tehokkaan kuin statiinit, lääke, jota tavallisesti käytetään huonoihin veren rasva-arvoihin.

Toinen yllättävä asia oli, että verikokeiden mukaan maksa ei vaurioitunut lainkaan.

- Otimme viisi eri koetta, eikä mitään tapahtunut. Se yllätti minut - olin kuvitellut, että olisimme todenneet viinin olevan työläs maksalle, mutta siitäkään ei löytynyt merkkejä.

Nyströmin mukaan koe on lajissaan pitkäaikaisin, jonka kukaan on alkoholilla tehnyt.


Uusi Suomi

Lainaus: US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2622  Pe 14 Tam 2011, 15:25 (GMT+3)  Aihe: Totta vai tarua... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lasi viiniä päivässä pitää naiset hoikkina

Maanantai 8.3.2010 klo 13.10

Toisin kuin aikaisemmin on uskottu, maltillinen alkoholinkulutus lihottaa täysraittiutta vähemmän.

Viiniä maltillisesti juovat naiset lihovat vähemmän kuin ne, jotka pysyttelevät mineraalivedessä tai virvoitusjuomissa.

Yhdysvaltalaistutkimus selvitti alkoholin suhdetta painon nousuun. Asiasta uutisoi Daily Telegraph.

Tutkimus seurasi lähes 20 000 naisen painon kehitystä 13 vuoden ajan. Tutkimuksen mukaan kaikilla naisilla oli taipumusta painonnousuun.

Eniten painoa nostivat kuitenkin ne, jotka eivät käyttäneet lainkaan alkoholia. Ne naiset, jotka joivat maltillisesti viiniä, lihoivat puolestaan vähiten.

Lääkäreiden mukaan näyttäisi siltä, että keho kuluttaa alkoholia eri tavoin kuin muita ruoka-aineita.

Kaikki alkoholijuomat eivät kuitenkaan vaikuta samalla tavoin. Esimerkiksi olut oli yhteydessä suurempaan painon nousuun.

Tutkimus julkaistiin Archives of Internal Medicine -lehdessä.

IL

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/laihdutus/2010030811260433_lh.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2623  Pe 14 Tam 2011, 15:30 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkimus: Lasi punaviiniä päivässä auttaa pitämään naisten kilot kurissa

9.3.2010 7:50

Helsingin Sanomat

Maltillinen punaviinin nauttiminen voi ehkäistä painon nousemista keski-ikäisillä naisilla, väittää laaja amerikkalainen seurantatutkimus. Tutkijoiden mukaan naiset, jotka juovat lasin tai kaksi punaviiniä päivässä, lihovat keski-iässä vähemmän kuin ikätoverinsa.

Tutkijat seurasivat yli 19 000 amerikkalaisnaisen painon kehittymistä 13 vuoden ajan. Seurantajakson alkaessa naiset olivat yli 39-vuotiaita ja normaalipainoisia.

Vuosien kuluessa täysraittiit naiset lihoivat keskimääräistä enemmän. Punaviinin kuluttajilla paino kehittyi päinvastaiseen suuntaan.

Tutkimuksessa huomioitiin naisten elämäntavat, kuten ruokailutottumukset, tupakointi ja liikuntaharrastukset.

Tutkijat selittävät tulosta sillä, että viiniä juoneet naiset korvasivat osan päivittäisestä energian tarpeestaan alkoholista saaduilla kaloreilla.

Toisin sanoen viinin juominen vähensi naisten syömistä. Maltillisen juomisen rajana tutkijat pitivät kahta 150 millilitran viinilasillista päivässä.

Tutkimuksessa ei ollut mukana miehiä. Tutkijat arvelevat kuitenkin, ettei sama tulos päde miehiin, koska miesten juomatottumukset ovat toisenlaiset.

Miehet voivat lihoa, koska he harvoin vähentävät syömistään juodessaan alkoholia. Tutkijoiden mukaan miesten ja naisten maksa polttaa alkoholia myös eri tavoin, mikä voi ehkäistä naisten painon nousua.

Tutkimuksesta kertoneen BBC:n haastattelemat brittitutkijat huomauttavat, että punaviiniin ei pidä suhtautua laihdutuskeinona. Viini voi auttaa lisäkilojen ehkäisyssä, mutta ei laihduttamisessa.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2736  Ti 18 Tam 2011, 20:23 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ylilääkäri Heinälä: Keho palautuu tipattoman tammikuu aikana

2.1.2011 15:15

STT

Tipaton tammikuu piristää kehoa ja mieltä. A-klinikkasäätiön johtava Pekka Heinälä ylilääkäri muistuttaa, että alkoholin kohtuukäyttökin rasittaa elimistöä.

Heinälän mukaan kuukauden juomatauko voi karistaa kiloja, koska elimistö alkaa polttaa alkoholin sijasta rasvaa. Tipattomuus myös parantaa unen laatua. Jo vähäinen naukkailu saattaa vaikeuttaa unen saamista ja siinä pysymistä.

Kohtuukäyttökin rasittaa maksaa, jota tipaton kuukausi auttaa toipumaan. Heinälän mukaan alkoholitauko saattaa myös laskea lievästi koholla olevaa verenpainetta.

Masennukseen taipuvaiset ihmiset voivat huomata mielialansa kohoavan alkoholitauolla, Heinälä kertoo. Myös ihmissuhteisiin tipattomalla on myönteisiä vaikutuksia: kun siemailu jää, aikaa säästyy muihin harrastuksiin.

Heinälä sanoo, että jos taustalla on todella runsasta sekä pitkäaikaista juomista ja lopettaminen aiheuttaa vakavaa unettomuutta tai ahdistuneisuutta, oireisiin kannattaa hakea apua lääkäriltä.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2756  Ke 19 Tam 2011, 0:22 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Armeniasta löytyi maailman vanhin viinitila

11.1.2011 8:32 | Päivitetty: 11.1.2011 9:57

Reuters

Washington. Arkeologit ovat löytäneet Armenian vuorilta luolasta viininvalmistukseen käytetyn tilan. Sen iäksi on määritetty noin 6 000 vuotta.

Kaivauksissa löytyi viinin valmistukseen tarvittavia välineitä, kuten viinirypäleiden polkemiseen käytetty allas, käymissäiliöitä ja juomiseen käytetty astia.

"Tämä on vanhin tunnettu viinin valmistuspaikka", sanoi Gregory Areshian Kalifornian yliopiston Los Angelesin yksiköstä (UCLA).

Viinitila sijaitsee hautausmaan yhteydessä, mikä viittaa tutkijoiden mielestä siihen, että viiniä on käytetty seremoniallisesti hautajaisten yhteydessä.

Käytetty rypäle oli Vitis vinifera vinifera.

Lisäksi alueelta löydettiin kuparisia työkaluja. Niistä arkeologit kertovat myöhemmin tänä vuonna.

Samalta kaivausalueelta löydettiin viime vuonna maailman vanhin nahkakenkä. Sen iäksi arvioitiin 5 500 vuotta.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2768  Ke 19 Tam 2011, 2:03 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tuoppi päivässä tekee hyvää

Perjantai 14.1.2011 klo 10.01

Tätä tutkimustulosta olet odottanut. Kippis!

Tuopillinen olutta päivässä hellii terveyttä ja voi vähentää riskiä kärsiä korkeasta verenpaineesta tai sairastua diabetekseen, lääkärit kertoivat alkuviikosta.

Oluen kohtuukäyttö voi lääkäreiden mukaan jopa auttaa painonpudotuksessa, kun se yhdistetään terveelliseen ruokavalioon.

Espanjalaisen tutkijaryhmän mukaan niin sanottujen kaljamahojen syypäänä ovat pikemminkin rasvaiset ruuat ja liikunnan puute. Kaljamahan saa heidän mukaansa aikaan vain juomalla ohrapirtelöä huimia määriä.

Jos taas olusen päivässä yhdistää terveellisen Välimeren ruokavalioon, pysyy paino kurissa tai lähtee jopa laskusuuntaan.

"Samat terveysvaikutukset kuin viinissä"

Ramon Estruchin ja Rosa Lamuelan tutkimus käsitti 1250 yli 57-vuotiasta miestä ja naista.

- Tässä tutkimuksessa rikomme myyttejä. Tiedämme, ettei olut ole liikalihavuuden syypää, Lamuela sanoo Daily Mailille.

Heidän mukaansa oluessa on samat terveysvaikutukset kuin viinissä - kunhan kumpaakin nauttii kohtuudella. Olut sisältää foolihappoa, vitamiineja, rautaa ja kalsiumia, jotka tutkimuksen mukaan hellivät verisuonia.

Espanjalaistutkijoiden mukaan naisille sopiva määrä olutta on kaksi pientä lasillista päivässä, kun miehille sallittaisiin kolme. Lasillisessa lageria on noin 200 kaloria.

IL

Lainaus: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2781  Ke 19 Tam 2011, 3:14 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkittu juttu: Tämä torjuu krapulaa

Tiistai 18.1.2011 klo 14.53

Unohda roskaruoka ja saunominen!

Amerikkalaistutkijoiden mukaan krapulaan tehoaa parhaiten varsinen yksinkertainen konstit: aspiriini ja kahvi. Tutkijoiden mukaan kahvin kofeiini ja aspiriinin tai muut tulehduskipulääkkeet lievittävät alkoholin ikäviä haittavaikutuksia.

Philadelphialaisen Thomas Jefferson -yliopiston tutkijaryhmä tutki pienten alkoholiannosten vaikutusta migreeniin taipuvaisulla rotilla. Pienet alkoholiannokset aiheuttavat helposti oireita migreenipotilailla. Tämän vuoksi niitä käyttämällä pystyttiin tutkimaan alkoholiin liittyvää päänsärkyä ilman, että rotat tulivat humalaan.

Neljän tunnin juomisen jälkeen rottien silmänympärysiho ärtyi. Tämä kertoi siitä, että niillä oli päänsärkyä. Tutkijat havaitsivat, että kofeiinin ja särkylääkkeiden yhdistelmä helpotti niiden oloa.

Krapulapäänsärkyä aihettaa asetaatti, jota syntyy elimistössä sen polttaessa alkoholia. Kofeiini ja tietyt särkylääkkeet torjuvat kuitenkin sen vaikutuksia.

Asetaattitaso alkaa olla huipussaan noin neljä tuntia juomisen loppumisen jälkeen. Thomas Jeffersonin tutkijaryhmää johtanut professori Michael Oshinsky neuvookin nauttimaan kahvia ja särkylääkettä juuri tuossa vaiheessa.

Oshinskyn ryhmän tutkimuksesta kertoi Daily Mail -lehti.

IL

Lainaus: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2818  Pe 21 Tam 2011, 14:45 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Päivitettävä tätäkin ketjua. Käytän alkoholia enää randomisti vain vähän. Asetyylisalisyylihappo lasten annoksina hoitaa tätä nykyä verenkiertoani jo pitkään käyttämäni kalaöljyn lisäksi.

Kaikki alkoi sairastelustani ja hirveästä päänsärystä. Laihtunut noin kymmenen kiloa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2916  La 05 Hel 2011, 3:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävin torstaina vaa'alla. Paino oli tippunut 52,3 kiloon varressani, joka on 165,5 senttiä. Painoindeksi noilla lukemilla 19,1. Ikää 50 v.

Ongelmia ravinnon kanssa, jota en voi nauttia enää niin kuin ennen. Alkoholi, sokeri ja hiilihydraatit aiheuttavat ongelmia, kaikki sieni-infektiota ruokkivat.

Äsken nautin kaksi desiä 4,7 %:n keskiolutta, jonka määrän tarkistin oikein mitalla jälkikäteen. Vaan mikä olikaan seuraus tuosta mitättömästä määrästä olutta? Se, että poskionteloitani alkoi kirvellä.

Kaikki alkoi homeasunnosta, johon muutimme helmikuussa 2008. Luulin, että joudun käyttämään keuhkolääkkeitäkin lopun elämääni, mutta pääsin niistä sentään eroon puolentoista vuoden jälkeen omine konsteineni.

Mutten jaksa kertoa enempää, älkääkä kysykö mitään. Olen kurkkuani myöten täynnä tätä sairautta ja riutumista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3027  Ti 08 Hel 2011, 18:47 (GMT+3)  Aihe: Mielenkiintoinen uutinen Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ahvenanmaa kaavailee laivanhylkyoluen uudelleentuotantoa

Tiistai 8.2.2011 klo 11.59 (päivitetty klo 14.56)

Ahvenanmaa on kiinnostunut viime kesänä laivanhylystä löytyneen, maailman vanhimpiin kuuluvan oluen uudelleentuotannosta.

Hylystä löytyi viisi olutpulloa ja yli 160 samppanjapulloa.

Hylyn ja pullot omistaa Ahvenanmaan maakuntahallitus, jonka mukaan muinaisoluesta ovat olleet kiinnostuneet useat panimot Yhdysvaltoja myöten. Maakuntahallitus aikoo myydä samppanjaa huutokaupassa, ja oluenkin myyminen voi tulla kyseeseen.

VTT tutkii parhaillaan oluen koostumusta. Kemiallisten analyysien avulla selvitetään, millaisella reseptillä juoma on valmistettu. Yksi keskeisistä kysymyksistä on, millaista hiivaa oluessa on käytetty.

VTT:n mukaan hiivan roolia ei oluen valmistuksessa vielä 1800-luvun alussa ymmärretty yhtä hyvin kuin tänä päivänä. Muinaisoluesta pyritäänkin nyt saamaan talteen hiivasoluja, joista voisi myöhemmin tuottaa uutta hiivakantaa.

Tutkijoiden mukaan toistaiseksi tuntematon laiva upposi Ahvenanmaan saaristoon todennäköisesti vuosien 1825 ja 1845 välillä. Sen epäillään lähteneen matkaan Itämeren eteläosista, mutta lastin alkuperämaasta ei ole varmuutta.

STT

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3250  To 03 Maa 2011, 12:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Alkoholin kohtuukäytön sydänhyödyistä vahva näyttö

1.3.2011 9:49

Duodecim

Kohtuullisesti alkoholia käyttävät välttyvät täysraittiita todennäköisemmin sydän- ja verisuonitaudeilta, laaja tutkimuskatsaus vahvistaa. Suojavaikutus liittyy noin 1–2 päivittäiseen alkoholiannokseen. Tätä enemmän juovan riskit vähitellen suurenevat.

BMJ-lehdessä julkaistut tulokset osoittavat kohtuukäyttäjien sairastuvan 14–25 % epätodennäköisemmin kuin täysraittiiden. Myös sydäntautikuolemat ovat heillä harvinaisempia. Riskiarvio perustuu 84 tutkimukseen, jotka täyttivät etukäteen määritellyt laatukriteerit.

Kohtuukäyttöön liitetyt hyödyt johtuvat todennäköisesti suotuisista vaikutuksista moniin sydän- ja verisuonitautien riskitekijöihin. Tähän viittaa toinen samassa lehdessä julkaistu katsaus, jossa kohtuukäyttö yhdistettiin muun muassa hyvän HDL-kolesterolin, adiponektiinin ja apolipoproteiini A1:n runsauteen, mitkä kaikki liittyvät pienempään sydäntautien vaaraan.

Yhdessä katsaukset viittaavat vahvasti siihen, että kohtuukäytön ja sydänhyötyjen yhteys on syyseurauksellinen eikä se luultavasti selity muilla elintavoilla.

Tutkijat kuitenkin tähdentävät, että alkoholinkäyttöön liittyy myös terveyshaittoja kuten syöpä- ja maksasairauksia, joita kehittyy etenkin suurkuluttajille.

Suomessa alkoholin runsas kulutus ja humalajuominen ovat huomattava kansanterveydellinen ongelma. Alkoholiperäiset sairaudet ja myrkytykset ovat muun muassa merkittävä työikäisten kuolemansyy.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3260  To 03 Maa 2011, 23:58 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkimus: Alkoholin käyttö vähentää dementiaa

2.3.2011 12:32

Helsingin Sanomat

Aikaisemmin tutkijat ovat olleet yhtä mieltä siitä, että pitkäaikainen alkoholinkäyttö on haitaksi muistille ja saattaa aiheuttaa neurologisia sairauksia. Nyt kuitenkin Oxfordin yliopiston tuore tutkimus todistaa toisin. Yliopisto julkaisi Age and ageing -lehdessä artikkelin, jossa se kertoi löytäneensä todisteita siitä, että maltillinen alkoholinkäyttö vähentäisi vanhusten dementiaa.

Useat aikaisemmat tutkimukset ovat todistaneet alkoholin olevan osasyyllinen 10 prosentissa todetuista dementiatapauksissa. Nyt tutkijat analysoivat 23 pitkäaikaistutkimusta, joissa oli tutkittu alkoholin vaikutusta yli 65-vuotiaiden terveyteen. Tutkijat huomasivat, että vähäinen alkoholinkäyttö itse asiassa vähensi vanhusten dementiaa. Lisäksi todettiin, että yli 75-vuotiaiden kohtuullinen alkoholinkäyttö oli suoraan yhteydessä henkilöiden hyvään fyysiseen ja henkiseen terveyteen.

Tutkimuksesta ei käynyt ilmi, onko eri alkoholijuomilla erilaiset vaikutukset. Jotkut aikaisemmat tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että erityisesti viinillä olisi positiivisia terveysvaikutuksia. Tämä saattaa johtua joko viinin korkeasta etanolipitoisuudesta tai siitä, että viininjuojilla on yleisesti ottaen terveellisemmät elämäntavat.

Tutkimuksessa tarkkailtiin 3 327 potilaan terveydentilaa säännöllisesti kolmen vuoden ajan. Tutkimus julkaistiin Oxfordin yliopiston Age and Ageing -julkaisussa.

Muualla verkossa:

Tutkimustulokset

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3261  Pe 04 Maa 2011, 0:00 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkoholin hehkutuksessa voi olla myös jotain perverssiä. Mitä muuta ainetta kehutaan niin kuin alkoholia?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3281  Ti 08 Maa 2011, 10:50 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkimus: Runsas alkoholinkäyttö lihottaa suomalaisia

Julkaistu: 07.03.2011 09:00

Suomessa on enemmän lihavia aikuisia kuin muissa Pohjoismaissa.

Alkoholi lihottaa suomalaisia.

Tuoreen tutkimuksen mukaan naisista lihavimpia ovat ne, jotka käyttävät yli kolme alkoholiannosta päivässä. Myös miehillä alkoholinkäyttö liittyy sekä painoon että vyötärönmittaan.

Alkoholista saatava ylimääräinen energia kertyy rasvakerrokseksi vyötärölle, mikä on terveyden kannalta huono asia.

Suomen akatemian tutkimusohjelman tulosten mukaan vain joka kolmas suomalaismies on normaalipainoinen. Naisista normaalipainoisia on puolet.


STT

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3560  To 14 Huh 2011, 15:34 (GMT+3)  Aihe: Huonosti otsikoitu uutinen päihderiippuvuudesta Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Uusi tieto alkoholista: parantaa muistia

Julkaistu: 13.4.2011 9:20

Alkoholin nauttiminen parantaa ihmisen muistia ja nopeuttaa oppimista, kertoo tuore päihdetutkimus.

Arvostetussa Journal of Neuroscience -lehdessä julkaistu neurobiologi Hitoshi Morikawan artikkeli vahvistaa aiemmin syntynyttä käsitystä päihderiippuvuudesta oppimis- ja muistihäiriönä.

Äkkiseltään kummalliselta kuulostava löydös perustuu aivokemiaan. Nautittaessa alkoholi tai muu päihde kaappaa haltuunsa aivojen dopamiinituotannon ja aiheuttaa mielihyvän tunteita.

Aivot puolestaan aktivoituvat dopamiinin vaikutuksesta ja pistävät muistiin, minkälaisessa tilanteessa, seurassa ja mitä tehdessä mielihyvää on koettu.

Toisin sanoen aivot oppivat, että juodessa - tai muuten päihtyneenä - on hyvä olla ja muistavat tilanteet, jotta ihminen voisi toistaa tämän hyvänolon lähteen.

Näin ollen ihmisen mielessä vahvistuu - jopa ehdollistuu - pikku hiljaa muistot baarissa käymisestä, ystävien kanssa seurustelusta, ruoasta ja muusta alkoholin nauttimisen ympäristöstä.

Toisaalta, jos ihminen juopottelee yksin kotonaan, tämäkin muisto ja sen yhteys mielihyvään vahvistuu ihmisen mielessä.

Oppiminen päihtyneenä ei tosin tapahdu tietoisella tasolla, vaan tiedostamattomalla alitajun tasolla.

- Pohjimmiltaan alkoholisti ei ole koukussa mielihyvään tai helpotuksen tunteeseen, jonka alkoholin juominen aiheuttaa. He ovat koukussa siihen olotilaan, ympäristöön, ihmisiin ja kaikkeen mikä liittyy alkoholin juomiseen, Morikawa kertoo Science Daily -lehdessä.

Samankaltaisia tuloksia on saatu aiemminkin, ja uusi tutkimus vahvistaa asian. Jatkossa Morikawan tarkoitus on kehittää hoitoa päihderiippuvuuteen, jonka avulla tämä yhteys mielihyvän ja päihtyneisyyden välillä voitaisiin purkaa.

Tarkempaa tietoa Teksasin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta esimerkiksi Science Daily -verkkolehdestä.

Teemu J. Kammonen

Lainaus: US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3567  La 16 Huh 2011, 21:05 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ongelmia ravinnon kanssa, jota en voi nauttia enää niin kuin ennen. Alkoholi, sokeri ja hiilihydraatit aiheuttavat ongelmia, kaikki sieni-infektiota ruokkivat.

Äsken nautin kaksi desiä 4,7 %:n keskiolutta, jonka määrän tarkistin oikein mitalla jälkikäteen. Vaan mikä olikaan seuraus tuosta mitättömästä määrästä olutta? Se, että poskionteloitani alkoi kirvellä.

Kaikki alkoi homeasunnosta, johon muutimme helmikuussa 2008. Luulin, että joudun käyttämään keuhkolääkkeitäkin lopun elämääni, mutta pääsin niistä sentään eroon puolentoista vuoden jälkeen omine konsteineni.

Kirjoitin noin edellä helmikuussa, eikä mikään ole muuttunut - oireilen aina vaan samoista asioista. Viinin ilokin on viety, miedoista alkoholijuomista nauttiminen. Joka kerran, kun muuta luulen, lyön vain päätäni seinään, kerta toisensa perään.

Edellisen kerran nautin viiniä tai ylipäätään mitään alkoholia 30.3. Seuraavana aamuna 31.3. kaadoin viinikannun lopun lavuaariin ja päätin, etten juo enää halpaa ja huonoa viiniä. Ikävä vain sama lopputulos on kaikesta alkoholista, oli se sitten halpaa tahi kallista. Ongelma on itse alkoholi. Siitä lähtien, kun sairastuin poskiontelotautiin homeoireilun seurauksena, alkoholi on tehnyt minut sairaaksi.

o o o

Tänään iltapäivällä päätin nauttia pitkästä aikaa yhden oluen. Avasin tölkin A. Le Coqin olutta, 4,7 %.

Vaikka olin juonut vain sen puolen litran oluen, vointini laski kuin lehmänhäntä. Poskionteloissa alkoi tuntua, ajatus kulki tahmeammin, ja vatsa turposi ja alkoi ryllätä.

- Kävin kaupassa, ja kun tulin kaupasta kotiin, veto oli ihan poissa.

o o o

Olin ostanut kaupasta vielä yhden 4,7 %:n siiderin. Juomaa oli puoli litraa ja olisin halunnut nauttia siitä vähän.

Mutta parin suullisen jälkeen oli pakko mennä sänkyyn. Jo tuo pieni määrä olutta ja siideriä oli tehnyt minut väsyneeksi ja sairaaksi. Poskiontelojen limakalvot kirvelivät ja vatsa oli pinkeä.

Tuntui, ettei voimia ole mihinkään... Sitten nousin ylös - ja olen juonut tässä sen siiderin loppuun, lopputuloksena poskiontelojen kolotus, vatsan turvotus, väsymys ja tympeys.

Vaan parempi olla ilman kärsimystä ja ilman alkoholia. Ei normaali reaktio ollenkaan. Ei vaan auta itkut markkinoilla eikä lääkärit ollenkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3568  Su 17 Huh 2011, 10:36 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jo tuo pieni määrä olutta ja siideriä oli tehnyt minut väsyneeksi ja sairaaksi. Poskiontelojen limakalvot kirvelivät ja vatsa oli pinkeä.

Tuntui, ettei voimia ole mihinkään...

Poikani on todennut, että kun muut saavat krapulan seuraavana päivänä, minulle se tulee jo heti samana päivänä.

Eilen juomani olut ja siideri pilasi koko loppupäiväni. En jaksanut mitään, kirjoittaminenkin oli ikävää - ja menin sänkyyn, josta en jaksanut nousta edes iltatoimille ylös.

Aamulla, kun heräsin ja aloin kirjoittaa aamusivuja nauttien samalla kahvia, poskiontelot alkoivat taas kipotella ihan niin kuin ennenkin.

Myös kofeiini aiheuttaa oireita alkoholin, sokerin ja hiilihydraattien lisäksi. Homeongelman myötä minusta on tullut aivan ravintovammainenkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3583  Su 17 Huh 2011, 23:40 (GMT+3)  Aihe: Suurin osa ei tunnista eroa Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ostatko kallista viiniä? – Turhaan

Julkaistu: 14.4.2011 18:09

Suurin osa ihmisistä ei erota 30 euron ”laatuviiniä” viiden euron pöytäviinistä, osoittaa tuore brittitutkimus The Guardian -lehden mukaan.

Edinburghin tiedefestivaaleilla toteutetussa tutkimuksessa 578 ihmistä maisteli viinejä silmät sidottuina. Testi osoitti, että ihmiset erottaisivat kalliin viinin halvasta yhtä hyvin arvaamalla kuin maistamalla.

Valkoviineissä ihmiset tunnistivat kalliin viinin 53 kertaa sadasta, punaviineissä vain 47 kertaa sadassa. Todennäköisyys on siis kutakuinkin sama kuin kolikkoa heittämällä.

–Kun ihminen tietää vastauksen, voi itsensä huijata uskomaan, että tunnistaisi eron. Mutta useimmat ihmiset eivät yksinkertaisesti pysty siihen, sanoo tutkimuksen vetäjä, psykologi Richard Wiseman.

Testin viinien hinta vaihteli noin neljästä eurosta noin 35 euroon.

Uusi Suomi

Lainaus: US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3624  Ma 25 Huh 2011, 12:50 (GMT+3)  Aihe: Ongelmana päihteet Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lapsen alamäki

21.4.2011 9:57

Rosa Meriläinen

Tässä päihdeongelmien luvatussa maassa meistä monilla on lähipiirissä joku, joka juo liikaa. Mitä läheisempi ihminen pilaa oman elämänsä, sitä todennäköisemmin sitä pyrkii kaikin voimin auttamaan ihmistä raitistumaan.

Useimmiten toisen ihmisen halu ei riitä motivaatioksi elämänmuutokseen. Tämä on vaikea kestää varsinkin jos päihdeongelmainen rakas on oma lapsi.

Naapurustossani asuu eläkeläisrouva, jonka poika on pultsari. Olen useasti nähnyt, kun takkimekkoinen varjokseen muuttunut nainen taluttaa alleen virtsanneen katkokävelevän poikansa kotiin. Miten monesti hän mahtaa olla pessyt, kammannut ja ruokkinut aikuisen poikansa. Kiitos äidin, poika on edelleen hengissä.

Olen kuullut tuomitsevia lauseita niistä puolisoista, lapsista ja vanhemmista, jotka ovat onnistuneet oikea-aikaisilla väliintuloilla estämään juopon läheisensä kuoleman. Kuulemma nämä läheisriippuvaiset auttajat vain ylläpitävät juopon juoppoutta.

Ei. He ylläpitävät elämää. Minä uskon intohimoisesti siihen, että jokainen ihminen ansaitsee uuden mahdollisuuden. Jos ihminen kuolee, häneltä viedään tämä mahdollisuus peruuttamattomasti pois. Niin kunnallinen päihdehuolto kuin perhekin on onnistunut niin kauan, kuin päihdeongelmainen henkilö elää.

Raitistuminen vaatii ihmisen oman voimakkaan halun ja voiman. Nuorempana olen turhautuneena itkenyt, kun A-klinikalle raahaamani ystävä repsahti heti viikon perästä uudelleen. On rakkaita, joiden raitistumista toivoin, toivoin, toivoin. Nyttemmin olen oppinut suhtautumaan läheisten ja tuttavien päihdeongelmiin kuin säähän: jos sataa, niin sataa.

Oman lapsen päihdeongelmien kestäminen olisi varmasti sitten ihan oma juttunsa, sillä on takuulla raastavaa nähdä miten hieno persoonallisuus katoaa ja mahdollisuudet lörtsähtävät sormien läpi kuin kananmunan valkuainen. Ei ihme, että monet päihdeongelmaisten vanhemmat toivovat sydämestään pakkohoitoa lapselleen, varsinkin jos laittomien päihteiden mukana lapsen elämään on tullut kokonainen alamaailma.

Pelko siitä, että lapsi kuolee ennen kuin ehkä joskus kymmenen vuoden päästä itsekin saa mittansa täyteen, on niin murskaava, että se jo sumentaa arvostelukykyä. Sellaista hoitoa ei nimittäin ole, jolla voitaisiin ihminen pakottaa raitistumaan.

Päihdeongelmaisia yhdistää vain yksi asia: päihde. Muuten heistä on moneksi. Jonkun juoppous on sitä, ettei saa iltaisin unta ilman muutamaa naukkua ja loma-ajat vietetään tasaisessa pöhnässä. Toinen sitten virtsaa alleen puistossa. Koska ihmiset, heidän ongelmansa ja niiden syyt ovat erilaisia, kaikkia ei voi auttaa samalla tavalla.

Kaikkia auttajia auttaa kuitenkin sama asia: toivo siitä, että joskus tapahtuisi käänne parempaan ja tieto siitä, että he ylläpitävät elämää ja rakkautta. Kiitos kaikille, jotka jaksavat päihdeongelmaisten läheistensä rinnalla.

Lainaus: HS

Kommentti: Hyvä kirjoitus raskaasta aiheesta. Yhtä juttua vanhempien ei vaan kannattaisi tehdä: opettaa lapsiaan ryyppäämään. Muistan, kuinka vanha työtoverini kertoi työtoveristamme, joka kuljetti poikaansa mukanaan kylässä, jossa käytettiin alkoholia. Poika alkoholisoitui täysin, ihan rappiolle asti. Työtoverini sanoi, että itsehän äiti opetti poikansa ryyppäämään... Jälkiviisautta toki, mutta ainakin itse pohdin juttua monta kertaa ja ajattelin, etten tekisi samaa virhettä. En ole tuputtanut pojalleni alkoholia enkä opettanut häntä ryyppäämään. Hyvin vähäistä on ollut maistelu, kuohuviiniä ripillepääsyn yhteydessä tms. Täysi-ikäistyessään poikani pyysi minua tuomaan kotiin jotain tietynmerkkisiä oluita maistellakseen niitä. Meillä oli Lidlin ykköstä vaan ja vain harvoin keskiolutta, ja mietin poikani pyyntöä hetken. Mutta onneksi piuhat yhdistyivät nopeasti päässäni... En tekisi sitä virhettä, että alkaisin kantaa pojalle alkoholia kotiin. Saisi hakea ja maksaa omat juomansa itse, jos niin haluaisi. Eipä vaan ole halunnut - eikä tarvitse vahtia kotonakaan olevia alkoholijuomia. Ei häntä kiinnosta ryyppääminen eikä halua, että äitinsäkään juo liikaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3628  Ma 25 Huh 2011, 13:26 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ranskan poliisilta kiellettiin alkoholi työaikana - vastalausemyrsky

Julkaistu: 22.04.2011 20:44

Ranskan mellakkapoliiseilta on mennyt niin sanotusti kuppi nurin uusista säännöistä, joiden mukaan poliiseilta kiellettäisiin alkoholijuomien nauttiminen työajalla.

Sisäministeriön uusien sääntöjen mukaan mellakkapoliisit eivät saa enää huuhtoa lounastaan alas viinillä tai oluella, kertoo BBC.

Ministeriön päätös seurasi pientä skandaalia, joka johtui vuonna 2010 julki tulleista valokuvista, joissa mellakkapoliisit nauttivat olutta kesken opiskelijamielenosoituksen.

-Mellakkapoliiseilla ei ole sen enempää tai vähempää alkoholiongelmia kuin muillakaan ranskalaisilla. Heillä pitäisi olla lupa juoda kohtuudella, erään poliisien ammattiyhdistyksen johtaja Didier Mangione lausui.

Mangionen mukaan kompromissi voisi olla, että poliisit saavat pitää juomansa, mutta he lupaavat olla nauttimatta niitä julkisilla paikoilla.

Ranskan lain mukaan alkoholi on kielletty työntekijöiltä työaikana, lukuun ottamatta ”viiniä, olutta, omena- ja päärynäsiideriä”.

Tämä on perinteisesti ymmärretty niin, että pieni määrä olutta tai viiniä työpäivän mittaan on täysin hyväksyttyä.

IS

Lainaus: Ilta-Sanomat

Voi mitä hemmottelua...
Lainaus:
Ranskan lain mukaan alkoholi on kielletty työntekijöiltä työaikana, lukuun ottamatta "viiniä, olutta, omena- ja päärynäsiideriä".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3668  Su 01 Tou 2011, 13:50 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nautin eilen vähän punaviiniä ja myöhemmin myös kotona valmistettua simaa. Pariin vuoteen en ole jaksanut simaa tehdä, ja uutepaketin parasta ennen -päiväys oli puolitoista vuotta sitten. Valmiste näytti kuitenkin hyvältä ja päätin kokeilla. Sokerin lisukkeeksi lorautin myös hunajaa vähän. Kuivahiivan kohdalla mietin, mahtaako toimia enää, mutta päätin ottaa riskin.

Sitten vuorokauden kuluttua pullotin siman, laitoin rusinoita joukkoon ja puristin tuoretta sitruunaa mukaan. Juotavaa tuli vajaat viisi litraa, kaksi isoa pullollista, jotka vein parvekkeelle muhimaan.

o o o

Ajattelin, ettei siman kanssa ole mikään kiire, että käyköön rauhassa, mutta kerran kun kurkkasin pulloja, toinen niistä oli paisunut järkyttävän kokoiseksi. Parvekkeella olikin ollut lämpöisempää kuin olin luullut ja käyminen jatkunut.

Pelkäsin isomman pullon olevan räjähtämispisteessä enkä meinannut uskaltaa koskea siihen. Vaan pakkohan se oli. Jos olisin jättänyt sen parvekkeelle, se olisi posahtanut lähes varmasti.

Varustauduin mustilla nahkasormikkailla ja vedenpitävillä muovipusseilla. Hyvin varovaisesti laitoin kummankin pullon omaan muovipussiinsa ja siirsin ne jääkaappiin - säätäen sen vielä kylmemmälle, että käyminen lakkaisi mahdollisimman pian.

o o o

Eilen vappuaattona oli sitten H-hetki. Jännittäen nostin jääkaapista räjähtämispisteessä olevan pullon muovipussin sisällä lavuaariin ja käänsin nahkasormikkailla korkkia auki muovipussin läpi. Jos juoma suihkuisi yli, se suihkuaisi vain muovipussin sisään.

Mutta paukkua ei tullutkaan, vaara ohi! Kuorin pullon päältä muovipussin pois ja kaadoin simaa lasiin. - Hyvää, nam!

Sima oli raikasta, kylmää ja hyvää, ja nautimme sitä poikani kanssa molemmat.

o o o

Iltaa kohti sitten huomasin, että vatsani oli kuin ilmapallo. Hiiva ei ollut menettänyt tehovoimaansa.

Pojalle ei vastaavia oireita tullut, mutta itse olin alkoholista, sokerista ja hiilihydraateista ihan sairaana taas. En voi nauttia simastakaan enää niin kuin ennen.

Kaupan sima ei samanlaisia oireita tee, muttei se olekaan oikeaa simaa, vaan sekoitus erilaisia valmistusaineita. Eli jos en haluaisi vatsaani ilmapalloksi, kaupan litkua olisi juominen.

- En vaan ole helposti periksi antavaa tyyppiä.

o o o

Tänään aamusivuja kirjoittaessani join kahvia ja mieleni alkoi tehdä myös raikasta juomaa. Muistin siman ja lorotin sitä lasiin, ja jatkoin kirjoittamista. Vaan hei, simahan tuntuu käsialassa asti... Pettämätön merkki, että juomassa on alkoholia.

Suurin murheenkryyni simassa on kuitenkin se hiiva, jota kroppa ei kestä enää niin kuin ennen. Sama on sokerinkin kanssa, jota ängetään joka paikkaan. Jos jossain on väliajalla joku kahvitarjoilu, pääsääntöisesti vain makeaa on tarjolla, joka ei sovi kaikille ollenkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3721  Ke 04 Tou 2011, 21:37 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ruotsin vanhainkotien pöytiin tulossa snapsia ja viiniä

Torstai 28.4.2011 klo 08.34

Ehdotus julkistettiin torstaina.

Ruotsalaisissa vanhainkodeissa saattaa vuoden kuluttua saada snapsia tai viiniä aterian kanssa. Alkoholin nauttimista ei tarvitsisi sen jälkeen enää rajata kunkin vanhuksen omiin tiloihin, vaan lasillisen voisi kumota myös yhteisessä ruokailutilassa.

Torstaina julkistetun ehdotuksen taustalla on halu yhtenäistää alkoholitarjoilun säännöt. Asiantuntijoiden mukaan nykyisellään suhtautuminen alkoholin nauttimiseen on vaihdellut eri kunnissa ja vanhainkodeissa.

- Lisäksi haluamme, että yksittäisen ihmisen tapoja kunnioitetaan, kirjoittaa vanhustenhuollosta ja kansanterveysasioista vastaava Maria Larsson Dagens Nyheter -lehdessä.

Larssonin mukaan mietinnössä on arvoitu, ettei tarjoilun vapauttaminen "vaikuta kielteisesti alkoholipoliittisiin tavoitteisiin".

Raittiuden puolesta puhuvan IOGT-NTO-järjestön johtaja Anna Carlstedt on toista mieltä ja muistuttaa, että erityisesti vanhojen naisten juominen on lisääntynyt.

- On surullista, että alkoholin pitää olla läsnä kaikkialla, Carlsted sanoo.

STT

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3722  Ke 04 Tou 2011, 21:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Raittiuden puolesta puhuvan IOGT-NTO-järjestön johtaja Anna Carlstedt on toista mieltä ja muistuttaa, että erityisesti vanhojen naisten juominen on lisääntynyt.

- On surullista, että alkoholin pitää olla läsnä kaikkialla, Carlsted sanoo.

Lainaus: IL

Muttei mene hyvin raivoraittiillakaan, ks. uutinen Tutkimus: Drinkki päivässä kasvattaa vanhojen naisten elinikää ja viestini:

Lainaus:
Tiedän yhden raittiusnaisen, joka suomalaista ruokaa syömällä päätyi vähän päälle kuusikymppisenä hautaan. Oli juuri lähdössä matkalle, mutta sydänkohtauksen takia se jäi tekemättä. Ehkä tuokin mielenpohjassani vaikutti siihen, että hieman väkipakolla lopetin kuusi vuotta kestäneen absolutismini. Olisin voinut jatkaa sitä elämäni loppuun saakka, se oli aivan helppoa. Tosin toinenkin äärilaita on tappava, joten tarkkana pitää juomaksien kanssa olla, ettei juo liikaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3735  To 05 Tou 2011, 9:41 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Alkoholi, mikrobit ja syöpä

Satu Väkeväinen
HUS/HYKS, Päihdelääketieteen tutkimusyksikkö

Alkoholin runsas käyttö lisää riskiä sairastua yläruuansulatuskanavan syöpiin. Viime aikaisissa tutkimuksissa on saatu vahvaa viitettä siitä, että alkoholin syöpää aiheuttava mekanismi liittyy mikrobien välityksellä tapahtuvaan paikalliseen asetaldehydin muodostukseen ruuansulatuskanavan alueella.

Alkoholin suurkulutus on tunnettu suun ja nielun alueen sekä ruokatorven syöpien riskitekijä. Maha- ja paksusuolen syövän osalta tutkimustulokset ovat olleet ristiriitaisia, mutta runsaan alkoholin käytön on ajateltu lisäävän myös näiden elinten syöpäriskiä. Alkoholin syöpää aiheuttava mekanismi on epäselvä, sillä itse etanoli ei aiheuta syöpää. Sen sijaan alkoholiaineenvaihdunnan ensimmäisellä tuotteella, asetaldehydillä tiedetään olevan useita vaikutuksia, jotka voivat edistää syövän kehitystä, ja sen on havaittu aiheuttavan syöpää eläimillä. Viitettä asetaldehydin karsinogeenisyydestä myös ihmisellä tarjoavat viime aikaiset japanilaiset tutkimukset, joissa on havaittu ruuansulatuskanavan syöpien lisääntyneen selkeästi runsaasti alkoholia käyttävillä ihmisillä, joilla on geneettisistä syistä puutteellinen kyky poistaa asetaldehydiä elimistöstä.

Alkoholiaineenvaihdunta

Vaikka maksa on keskeisin elin alkoholiaineenvaihdunnassa, alkoholin palamista tapahtuu pienemmissä määrin myös muualla elimistössä, kuten keuhkoissa, munuaisissa, haimassa ja ruuansulatuskanavan limakalvoilla. Alkoholin tärkein palamisreitti elimistössä sisältää kaksi reaktiota ja kaksi entsyymiä näiden reaktioiden välittäjänä. Ensimmäisessä reaktiossa alkoholista muodostuu asetaldehydiä alkoholidehydrogenaasi (ADH) -entsyymin välityksellä ja toisessa reaktiossa asetaldehydi poltetaan asetaatiksi pääasiassa aldehydidehydrogenaasi-2 (ALDH2) -entsyymin välityksellä.

Viime vuosina on käynyt ilmi, että myös ruuansulatuskanavan mikrobit voivat osallistua alkoholiaineenvaihduntaan. Monet ruuansulatuskanavan bakteerit sisältävät ADH-entsyymiä ja pystyvät siten polttamaan alkoholia asetaldehydiksi paikallisesti. Sen sijaan sekä mikrobien että ruuansulatuskanavan limakalvojen kyky polttaa asetaldehydiä edelleen asetaatiksi vaikuttaa olevan hyvin rajallinen, mikä voi johtaa asetaldehydin paikalliseen kertymiseen ruuansulatuskanavan alueelle.

Paksusuolessa

Bakteerien välityksellä tapahtuvaa alkoholiaineenvaihduntaa tapahtuu muun muassa paksusuolessa. Esimerkiksi sikojen ja rottien paksusuolesta on mitattu korkeita asetaldehydipitoisuuksia alkoholi altistuksen yhteydessä. Ihmisen paksusuolen sisältä otetut näytteet pystyvät nekin tuottamaan alkoholista suuria määriä asetaldehydiä. Paksusuolen eri bakteerilajien ja -kantojen asetaldehydin tuottokyvyssä on suuria eroja. Antibioottien avulla paksusuolen bakteerikantaa on modifioitu ja saatu aikaan alkoholiaineenvaihdunnan muutoksia. Niiden avulla bakteerien välityksellä tapahtuvan alkoholiaineenvaihdunnan osuudeksi on arvioitu noin yhdeksän prosenttia elimistön koko alkoholiaineenvaihdunnasta. Bakteerien osuus elimistön kokonaisalkoholiaineenvaihdunnasta saattaa kuitenkin kasvaa huomattavasti esimerkiksi vakavan maksakirroosin vuoksi.

Suussa

Korkeita asetaldehydipitoisuuksia on mitattu alkoholin nauttimisen yhteydessä myös syljestä. Antiseptisen suuveden käyttö vähentää huomattavasti asetaldehydin tuottoa syljessä ja osoittaa siten myös mikrobien suurta osuutta syljessä tapahtuvasta asetaldehydin muodostuksesta. Merkittävimmät syljen asetaldehydin tuottoa lisäävät tekijät ovat runsas alkoholin käyttö ja tupakointi, jotka ovat myös yläruuansulatuskanavan syöpien tärkeimmät riskitekijät. Suun eri mikrobilajeista erityisesti hiivat ovat kyvykkäitä asetaldehydin tuottajia.

Mahassa

Happamassa mahalaukussa ei tavallisesti ole mikrobeja, mutta jos mahalaukun happamuus vähenee, esimerkiksi mahan hapontuotantoa estävien lääkkeiden käytön tai mahan limakalvon surkastumisen vuoksi, mahalaukkuun saattaa muodostua pysyväkin mikrobikasvusto. Molemmissa edellä esitetyissä tilanteissa hapottomaan mahaan muodostunut mikrobikasvusto pystyy polttamaan nautittua alkoholia asetaldehydiksi mahan sisällä. Hapottomista mahanesteistä eristettyjen, pääasiassa suusta peräisin olevien, bakteerien asetaldehydin tuottokyvyssä on suuria eroja.

Geenivirhe lisää syöpäriskiä

Useat epidemiologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että riski sairastua ruuansulatuskanavan syöpiin on merkittävästi lisääntynyt alkoholin suurkuluttajilla, joilla on geneettisistä syistä puutteellinen kyky poistaa asetaldehydiä elimistöstä. Puutteellinen asetaldehydin poisto johtuu geenivirheestä, joka aiheuttaa ALDH2-entsyymin toiminnan estymistä. Tätä geenivirhettä esiintyy 30-50 prosentilla aasialaisista ihmisistä. Hyvin mielenkiintoista on, että kaikissa elimissä, missä on havaittu syöpäriskin lisääntymistä ALDH2-puutteisilla ihmisillä, on myös mikrobeja. Lisäksi kaikissa näissä elimissä tapahtuu mikrobivälitteistä alkoholiaineenvaihduntaa ja asetaldehydin paikallista muodostusta alkoholista. Kohtuullisen alkoholiannoksen jälkeen ALDH2-puutteisilla ihmisillä onkin mitattu 2-3 kertaa korkeampia syljen asetaldehydipitoisuuksia kuin ihmisillä, joilla on normaali alkoholiaineenvaihdunta. Lisäksi on havaittu, että osa ALDH2-puutteisten ihmisten syljen asetaldehydistä on peräisin sylkirauhasista. Yhdistettynä nämä tutkimukset osoittavat että asetaldehydi on paikallisesti syöpää aiheuttava aine myös ihmisellä, ja avaavat uuden geneettisen ja mikrobiologisen lähestymistavan ruuansulatuskanavan syöpien syntymekanismien ymmärtämiseen sekä näiden sairausten ehkäisyn, seulonnan ja hoidon suunnitteluun.

Kirjoitus perustuu väitöskirjaan Local acetaldehyde production as a pathogenetic factor for upper digestive tract cancers in humans; Asetaldehydin paikallinen tuotto ihmisen yläruuansulatuskavanan syöpää aiheuttavana tekijänä, joka tullaan lähiaikoina julkaisemaan elektronisessa muodossa osoitteessa: http://ethesis.helsinki.fi.

Lainaus: THL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3736  To 05 Tou 2011, 9:50 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Terveys
Mikko Piiroinen, 20.10.2009, 10:07

Alkoholi muuttuu elimistössä syöpäaineeksi

Ihmisen aineenvaihdunnassa alkoholi muuttuu syöpää aiheuttavaksi asetaldehydiksi. Tieto on peräisin Maailman terveysjärjestön (WHO) tieteellisestä kokouksesta, jossa ensimmäistä kertaa todettiin alkoholin aineenvaihduntatuotteen asetaldehydin kuuluvan syöpää aiheuttavaan luokkaan 1.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Peter Eriksson esitti todistusaineiston asetaldehydin syöpää aiheuttavasta vaikutuksesta kansainväliselle asiantuntijaraadille WHO:n Kansainvälisen syöväntutkimuslaitoksen IARC (The International Agency for Research on Cancer) kokouksessa, joka järjestettiin Ranskan Lyonissa kuun vaihteessa.

Todisteet asetaldehydin ja kohonneen syöpäriskin välillä löytyvät sekä koe-eläintutkimuksista että geneettis-epidemiologisista ihmistutkimuksista. Alkoholin juomisen lisäksi yläruuansulatuskanavan syöpäriskiä kohottavat tupakointi, puutteellinen suuhygienia sekä alkoholi- ja asetaldehydiaineenvaihduntaan vaikuttavat perintötekijät.

Lainaus:
IARC-luokitus ja esimerkkejä:

Luokka 1: Ihmiselle syöpää aiheuttava, esim. tupakansavu, asbesti, bentseeni, kiteinen kvartsi

Luokka 2A: Todennäköisesti ihmiselle syöpää aiheuttava, esim. ultraviolettisäteily, dieselpakokaasu

Luokka 2B: Mahdollisesti ihmiselle syöpää aiheuttava, esim. kahvi, uretaani, kuivapesuaineet

Luokka 3: Syöpävaarallisuus ei luokiteltavissa, esim. tee, useat muovit, lasikuitu, kvartsilasi, sakkariini, mineraalivilla

Luokka 4: Ei todennäköisesti aiheuta ihmiselle syöpää, vain yksi aine, 'kaprolaktaami'

Lähde: IARC

Lainaukset: Tekniikka & Talous
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3737  To 05 Tou 2011, 9:56 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Muuttaako syövän uhka juomatapojasi?

Maanantai 18.4.2011 klo 13.32

Tuoreen tutkimuksen mukaan jo yksi tuoppi päivässä lisää syöpäriskiä.

British Medical Journalin julkaiseman tutkimuksen mukaan miesten syövistä jopa 10 prosenttia aiheutuu alkoholista. Naisten syöpätapauksista kolmella prosentilla oli yhteys alkoholiin.

Syynä syöpäriskiin on asetaldehydi, jonka WHO totesi jo vuonna 2009 ykkösluokan karsinogeeniksi ihmiselle eli erittäin syöpää aiheuttavaksi. Elintarvikkeiden asetaldehydipitoisuuksia tutkinut professori Mikko Salaspuro Helsingin yliopistosta ei olekaan tuoreesta tuloksesta yllättynyt.

- Jo kaksi alkoholiannosta päivässä lisää nimenomaan ruoansulatuskanavan yläosan, eli suun, nielun ja ruokatorven syöpiä. Suun mikrobit alkavat valmistaa asetaldehydiä välittömästi kun alkoholia tulee suuhun. Myös rintasyöpäriski alkaa kasvaa heti kahdesta juomasta ylöspäin. Sen arvellaan johtuvan siitä, että alkoholi häiritsee naishormonien aineenvaihduntaa maksassa.

Ei virallisia rajoja

Salaspuro ei kuitenkaan tuomitse alkoholia aivan täysin.

- Lasillinen silloin tällöin näyttäisi vähentävän sepelvaltimotautia. Se on syövänkin suhteen aika turvallinen, jos huolehtii siitä, ettei sitä altistusta tule muualta ja varsinkin, jos onnistutaan jossain vaiheessa saamaan asetaldehydittömiä viinejä markkinoille, Salaspuro lohduttaa.

Näin vähennät syöpäriskiäsi

1. Valitse juomia, joissa asetaldehydiä ei ole. Toistaiseksi niiden löytäminen on vaikeaa, sillä tuottajat eivät ilmoita tai edes tutki pitoisuuksia. Vältä väkeviä hedelmäviinoja, kuten calvadosta, samoin tiettyjä konjakkilaatuja.

2. Pidä hyvä suunterveys. Pese hampaat ja huolehdi suuhygieniasta; se pudottaa asetaldehydin muodostumisen alkoholista puoleen.

3. Juo mietoja. Asetaldehydiä muodostuu vähemmän laimeista juomista. Väkevästä sitä tulee heti kolme kertaa enemmän. Jos viiniä laimentaisi, niin kuin aikoinaan on Ranskassa tehty, se pudottaisi määrää selkeästi.

4. Syö juomisen yhteydessä. Asetaldehydin tuotto vähenee, jos heti viinikulauksen otettuasi syöt jotain. Samoin auttaa suun huuhtelu tai vesikulauksen juominen.

5. Pese hampaat, ennen kuin lähdet baariin. Hoida infektiot ja ientulehdukset. Jos suussa on tulehdusta, huuhtele suusi alkoholittomalla suuvedellä ennen alkoholin käyttöä tai baariin lähtöä. Se pudottaa asetaldehydin tuoton kolmasosaan.

6. Huuhtele suusi. Jos suuhuuhtelun tekee edellisenä päivänä aamuin illoin ja sitten vielä aamulla ennen lähtöä, sen pitäisi vaikuttaa sen 12 tuntia, mitä alkoholi pysyy veressä. Asetaldehydialtistus jatkuu niin kauan kun alkoholia on veressä, sillä alkoholi tulee verenkierrosta takaisin sylkeen ja mikrobit muuttavat senkin sitten asetaldehydiksi.

7. Älä polta. Kroonisilla tupakoitsijoilla yleensä suun hygienia on huonompi ja suussa on enemmän bakteereja, jolloin asetaldehydituotto on kaksinkertainen. Lisäksi tupakan savussa on samaa asetaldehydiä, joka liukenee sylkinesteeseen.

Asiantuntijana professori Mikko Salaspuro.

SELINA KERÄNEN
selina.keranen@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3886  Pe 20 Tou 2011, 15:50 (GMT+3)  Aihe: Ei liikaa mietojakaan Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Alkoholista johtuvat maksasairaudet yleistyvät

Tiede
Kirjoittanut STT 19.05.2011 11:26
Viimeksi päivitetty 19.05.2011 11:40

Päihteiden aiheuttamien maksasairauksien määrä on kasvussa.

Helsingin yliopistollisen keskussairaalan dosentti Perttu Arkkilan mukaan syynä on alkoholinkulutuksen lisääntyminen.

– Olen huolissani etenkin siitä, että nuorilla naisilla vaikea alkoholin aiheuttama hepatiitti ja kirroosikin ovat huomattavasti lisääntyneet, Arkkila sanoo.

Alkoholin aiheuttamiin maksasairauksiin liittyy korkea kuolleisuus. Kuitenkin alkoholinkäytön lopettaminen kannattaa aina. Jos sairaus ei ole ehtinyt edetä kirroosiasteelle, ennuste palaa raittiiden tasolle vuosi alkoholinkäytön lopettamisen jälkeen.

Jos kirroosi on jo puhjennut, alkoholinkäytöstä luopumisesta on siltikin hyötyä. Viiden vuoden kuluttua käytön lopettamisesta eloonjäämisennuste on vähintään 80 prosenttia. Jos juomista ei lopeta, ennuste putoaa 40 prosenttiin.

Suomessa alkoholi aiheuttaa maksasairauksista neljä viidesosaa, ja alkoholisairaudet kokonaisuutena ovat työikäisten yleisin kuolinsyy.

Lainaus: Verkkouutiset
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3985  Pe 27 Tou 2011, 13:03 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Näin paljon maksat veroa olutpullosta – ”Tässä ei ole järjen hiventäkään”

Julkaistu: 24.5.2011 8:55

Suomen Olutliitto vaatii oluen verottamisen puolittamista. Liiton mukaan Suomi on oluen himoverottaja, sillä kaupasta ostetussa olutpullossa on veroa 65 prosenttia. Ero esimerkiksi Viroon on lähes viisinkertainen.

Olutliitto katsoo, että korkea verotus on johtanut harmaaseen tuontiin. Oluiden litramääräinen matkustajatuonti kasvoi alkuvuonna 25 prosenttia ja siidereiden peräti 60 prosenttia vuoden 2010 alkuun verrattuna samaan aikaan kun väkevien ja viinien tuonti pysyi lähes ennallaan, liitto kertoo tiedotteessaan.

– Suuret panimot rahtaavat oluensa tankkiautoilla Viroon, jossa se tölkitetään. Tämän jälkeen matkailijat vetävät kärryillä samat oluet takaisin Suomeen, missä ei ole järjen hiventäkään. Hintaero kotimaisen ja ulkomaisen oluen välillä on kasvanut liian suureksi, toteaa Olutliiton puheenjohtaja Jari Vaara järjestön tiedotteessa.

Uusi Suomi

Lainaus: US

Kommentti: Niinhän se on, että hölmöläisten lyhentäessä peittoa toisesta päästä heidän on pidennettävä sitä toisesta päästä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4466  La 23 Hei 2011, 1:19 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olut ei ole enää ruokaa Venäjällä

Lainaus:
Venäjän presidentti Dmitry Medvedev on allekirjoittanut lain, joka määrittelee oluen alkoholijuomaksi. Laki on jatkoa maan alkoholin liikakulutuksen vastaisille toimille.

Tähän asti alle 10% alkoholia sisältänyt olut on laskettu Venäjällä ruuaksi. Sen on katsottu olevan terveellinen vaihtoehto alkoholijuomille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4896  Ti 23 Elo 2011, 15:33 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kohtuullinenkin alkoholinkäyttö voi haitata lasta

Lainaus:
Oma äiti tai isä saattaa tuntua lapsesta vieraalta jo parin lasillisen jälkeen.

Se mikä vanhemmista tuntuu kohtuukäytöltä, voi tuntua lapsesta liian runsaalta, sanoo lastenpsykiatri Jukka Mäkelä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Lasta ahdistaa etenkin aikuisen muuttuminen. Poissaolevasti, epäjohdonmukaisesti tai ylipirteästi lapselle puhuva aikuinen saattaa hämmentää ja pelottaa.

Perheen täysraittiuskaan ei Mäkelän mukaan välttämättä ole paras lapsen kannalta, koska silloin lapsi ei saa mallia kohtuulliseen juomiseen. Tämä voi näkyä nuoruudessa hankalina alkoholikokeiluina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5019  Ma 12 Syy 2011, 15:30 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kukista kaljamaha!

Lainaus:
Oluen sisältämä alkoholi ja sokeri hidastavat aineenvaihduntaa, mikä näkyy rasvan varastoitumisena vatsan alueelle. Alkoholi hidastaa rasvan palamista elimistössä jopa 30 prosentilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5047  Ti 13 Syy 2011, 14:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiäJaa, mitähän sitä ottaisi tänään?

Tissuttelu vie terveyden

Lainaus:
Alkoholi on myös ravintoa, vieläpä hyvin kaloripitoista sellaista, joten juomalla altistuu turvotuksen lisäksi myös lihomiselle. 12 senttiä viiniä vastaa kalorimäärältään yhden voinapin syömistä. Ylipaino on jo itsessään merkittävä terveysriski.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5109  Ma 19 Syy 2011, 20:40 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiäKrapulaisessa elimistössä muhii syövälle altistavaa ainetta

Lainaus:
Asetaldehydi on karsinogeeninen eli syöpää aiheuttava aine, jonka merkitystä joidenkin tutkijoiden mukaan yhä väheksytään. Esimerkiksi tutkijat Centre for Addiction and Mental Healthista (CAMH) Kanadasta ja Veterinary Investigation Laboratory Karlsruhesta (CVUA) Saksasta totesivat jo vuonna 2009, että alkoholi on asetaldehydiin yhteydessä olevien syöpien suurin riskitekijä. Aiheesta uutisoi ScienceDaily.

CAMH:n ja CVUA:n tutkijoiden mukaan runsaasti alkoholia käyttävät altistuvat suosituksia suuremmille asetaldehydimäärille pelkästään juomatapojensa takia. Koska myös monet arkiset ruoat ja juomat sisältävät asetaldehydiä, altistumme sille ilman alkoholiakin, mutta tutkijat havaitsivat runsaan alkoholinkäytön lisäävän syöpäkuolemien riskiä erittäin paljon.

Siinä missä alkoholia kohtuukäytön rajoissa nauttivalla on noin 7,6 mahdollisuus 10 000 sairastua syöpään elinaikanaan, on suhde runsaasti juovilla jopa 1/1000. Alkoholin suurkulutukseen yhdistettyjä syöpiä ovat maksasyövän ohella suuontelon, nenänielun sekä paksusuolen syöpä.

Ykkösluokan karsinogeeni

Maailman terveysjärjestön WHO:n alainen syövän tutkimusyksikkö, IARC, on luokitellut alkoholijuomien sisältämän ja alkoholista ruoansulatuskanavassa muodostuvan asetaldehydin I-luokan eli pahimmanlaatuiseksi syöpää aiheuttavaksi aineeksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5168  Pe 23 Syy 2011, 16:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viini on sittenkin hyväksi terveydelle

Lainaus:
Työterveyslaitoksen asiantuntija Leena Hirvonen ei tyrmää tutkimustuloksia, mutta muistuttaa kuitenkin, ettei terveysvaikutuksista ole sellaista tutkimustietoa, jonka perustella kannattaisi aloittaa viininjuonti.

- Terveyden kannalta paljon parempia keinoja ovat esimerkiksi tupakoinnin lopettaminen, säännöllinen liikunta, terveellinen ravinto ja riittävä yöuni, Hirvonen toteaa.

Missä menee suositeltavan käytön raja?

Hirvosen mukaan usein kuultu sanonta, jonka mukaan lasi viiniä päivittäin pitää sydämen terveenä, on kuitenkin harhaanjohtavaa.

- Todellisuudessa tämä käytäntö rasittaa maksaa. Maksa polttaa alkoholin ja tarvitsee lepoa. Merkittävää kuitenkin on, että jo vähäinenkin säännöllinen alkoholinkäyttö voi aiheuttaa alkoholiriippuvuuden syntymisen.

Hirvosen mukaan turvallista riskirajaa alkoholinkäytölle ei ole olemassa. Alkoholin riskikäyttö voi vaurioittaa lähes jokaista elintä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5173  Ti 27 Syy 2011, 14:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lasten kokemukset vanhempien juomisesta hätkähdyttävät

Lainaus:
Lasten ja nuorten vastaukset herättävät ajatuksia:

"Heidän tulisi tietää, miten alkoholinkäyttö aiheuttaa lapsille ahdistusta ja pelkoa omaa vanhempaa kohtaan."

"Humalassa tuttukin ihminen on lapselle vieras."

"Juo vain kohtuullisesti tai hyvin vähän lastensa nähden, jos on pikku lapsia niin silloin ei ollenkaan, paitsi jotain punaviiniä ruuan kanssa."

"Vaikka lapset eivät välttämättä näyttäisi, että alkoholin käyttö haittaa heitä, niin se silti haittaa."

"Aikuiset on liian humalassa pelottavia ja vieraita, vaikka ei olisi väkivaltaa."

"Se, miten inhottavaa on katsoa, kun aikuinen katsoo hölmöllä kännisellä ilmeellään ja sotkee pöytäliinat. Sekä se, että miltä tuntuu lähteä viikonlopuksi mökille, kun tietää, että tunti sinne pääsystä vanhempi on aivan sekaisin."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5197  La 01 Lok 2011, 0:40 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tein nyt perjantaina 30.9.2011 Aleksis Kiven patsaalla revanssin viime syksystä ja nautin patsaan juurella oluen lisäksi vielä yhden siiderin.

Mitätön määrä alkoholia, mutta kuvottava ja huonovointinen olo edelleen. Tulomatkalla metrossa nukahtelin useampaan kertaan.

Alkoholin mykotoksiinit eivät sovi meikälle enää yhtään. Toivottavasti aamuun mennessä mukavampi olo, nyt lähes oksettaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5558  La 22 Lok 2011, 19:07 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mitätön määrä alkoholia, mutta kuvottava ja huonovointinen olo edelleen. Tulomatkalla metrossa nukahtelin useampaan kertaan.

Alkoholin mykotoksiinit eivät sovi meikälle enää yhtään. Toivottavasti aamuun mennessä mukavampi olo, nyt lähes oksettaa.

Nyt lasillinen punaviiniä kuukauden jälkeen, ja sama lopputulos.

Voi helvetti, että oksettaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5559  La 22 Lok 2011, 19:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Voi helvetti, että oksettaa.

Jo ensimmäinen siemaus maistui pahalle ja vastenmieliselle.

Pettymys, ettei voi nauttia enää viinistäkään. Ei puhettakaan, että enempää. Huuhtelin lasin.

Nyt poskiontelot häijyt kauttaaltaan, molemmin puolin, ja vatsa ikävän tuntuinen, kuin yrjö voisi lentää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5561  Su 23 Lok 2011, 1:49 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Nyt lasillinen punaviiniä kuukauden jälkeen, ja sama lopputulos.

Punaviini on vielä pahempaa kuin olut, olen huomannut.

Mittasin äsken desilitramitan ja veden kanssa, että käyttämässäni lasissa oli viiniä korkeintaan yksi desi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5569  Ma 24 Lok 2011, 12:33 (GMT+3)  Aihe: Hyvästi punaviini Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen iltapäivällä, kun en ollut syönyt aamulla kuin suklaata, päätin maistaa viiniä, jota olin nauttinut lauantaina kuukauden tauon jälkeen yhden desin.

Kaadoin viiniä nyt samaan huuhtelemaani lasiin, ja nautin sitä kahvin ja veden kanssa. Ihmettelin, miksei oireita tullutkaan. Poskionteloissa ei tuntunut mitään ja kaadoin itselleni toisen lasillisen.

Kun se toinen lasillinen, toinen desi, oli loppumaisillaan, poikani tuli luokseni ja oli viemässä lasin pois. "Omaksi parhaaksesi", hän sanoi. Vastasin, etten ollut saanut mitään oireita vielä ja hörppäsin loppulirun lasista pois ennen kuin poika vei sen keittiöön.

Mutta koska mitään oireita ei tuossakaan vaiheessa vielä ollut, päätin ottaa lisää viiniä. Kaadoin kolmannen desin ja sen perään vielä neljännen lasillisen, jossa viiniä oli himpun verran yli desin.

En ollut syönyt koko päivänä leipää, ja vasta viinin juomisen jälkeen söin pataruokaa, jossa oli jauhelihaa, sipulia ja täysjyvämakaronia. Söin sitä pari pientä annosta.

Tuon jälkeen niitä oireita alkoi tulla, mutta laitoin vielä pannukakun uuniin, ajastimen päälle ja menin lepäämään sänkyyn.

Myöhemmin heräsin aivan järkyttävään oloon. Vatsani tärisi ja tärisin kauttaaltani. Se ei loppunut ollenkaan, sen kauheampaa olotilaa ei voi olla.

Järkyttävä hinta viinistä, jonka lopun voi kaataa viemäriin, sanoin pojalleni. Jälkikäteen huuhtelin itse vielä pullon, minua inhotti niin.

Sain vain silkalla tahdonvoimalla suoritettua joitain kotitöitä vielä. Vaihdoin lakanat ja ravistelin peitot vapisevana ja tutisevana. Kävin suihkussa myös.

Mutta uni ei tullut, en saanut nukuttua koko yönä enää yhtään. Vatsa piti erikoista tärinää läpi yön ja sain käydä monta kertaa vessassa tyhjentämässä myrkkyjä kehostani pois.

Olin aamulla vielä kahdeksan aikaan hereillä, kunnes nukahdin pariksi tunniksi ja heräsin vapisevana ja tärisevänä taas, poskiontelojen ollessa tulessa. Viini on minulle myrkkyä, jota elimistöni ei enää kestä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5606  To 27 Lok 2011, 19:41 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TV2: Matti Nykänen kertoo hetkestä, jolloin lopetti juomisen

Lainaus:
Ja myös tajusin, että käytökseni pitää muuttua ja alkoholinkäytön pitää loppua, ja tällainen juominen ja itsetuhovietti....Tai ei minulla itsetuhoviettiä ole, mutta alkoholia kun käyttää paljon, sehän on silloin elämän loppu, Nykänen sanoo.

Hän kertoo hetkestä, jolloin päätti lopettaa juomisen.

Nykänen oli ollut käymässä nykyisen Ruotsalaisen luona Helsingissä ja hakenut herättyään tottuneesti siideripulloa jääkaapista.

- Otin pullon, avasin sen ja aloin ottamaan siitä. Sitten olin, että mitä helvettiä Matti teet, etkö vieläkään tajua mitään. Kaadoin sen lavuaariin ja kerroin Susannalle, että olen nyt tehnyt päätöksen. Se loppui siihen, Nykänen muistelee ohjelmassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5934  Su 04 Jou 2011, 14:51 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen päivällä siirsin jääkaappiin saman oluen ja siiderin, jotka olivat käyneet siellä jo 28.10. jäähtymässä, mutta olin nostanut ne takaisin pois huoneenlämpöön.

Nyt kun en ollut nauttinut alkoholia viikkoon, ajattelin juoda yhden oluen lasagnen kanssa, jota olin valmistanut ison vuoallisen, onnistuen hyvin. Lämmitin mikrossa tirisevän annoksen ja avasin oluttölkin lempioluttani, A. Le Coq'ia, suomeksi Alfred Kukkoa.

Olut oli kylmää, mutta vähän makeaa. Katsoin pohjasta, että parasta ennen -päiväys oli jo 20.11.2011. Mainitsin siitä pojallenikin, joka ilmaantui heti kuin urhea ritari paikalle valmiina kaatamaan koko tölkillisen lavuaariin. - Kyllä sen voi juoda vielä, yritin. Pelästyin lähes, että ainoa keskiolueni soljuisi sivusuun lavuaarista alas.

Lasagne oli rasvaista ja hyvää, täynnä terveellisiä ja epäterveellisiä rasvoja, sipulia ja valkosipulia, täysjyvälasagnelevyistä pääosin. Se oli täyttävää enkä nauttinut sitä kovin paljoa, mutta join oluen loppuun ja lähdin kävelysauvalenkille perään. Homeasunnon jälkeen olin käynyt täällä ensimmäistä kertaa kävelysauvalenkillä vasta 11.11.2011 kolmen vuoden tauon jälkeen ja jatkanut sitä siitä lähtien. Nyt tekniikkakin on paremmin hanskassa fysioterapeutin näytettyä kädestä pitäen oikean tekniikan kerran. Sauvoja ei kuulu viedä ollenkaan eteen, niitä kuljetetaan kevyesti sivulla ja takana ja ne saavat lähes roikkua käsissä, sillä tavoin ei niskakaan tule kipeäksi.

Tultuani lenkiltä kotiin kävin suihkussa ja jatkoin illan viettämistä. Ikävä vain huomasin tulleeni oluesta taas huonovointiseksi. Se alkaa aina jonkun ajan kuluttua alkoholin nauttimisesta ja pahoinvointi on ihan todellista. Sylkikin on ohutta ja juoksevaa, suussa paha maku. Ei ollutkaan kovin vaikeaa päättää, että siideri sai jäädä koskemattomana jääkaappiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5935  Su 04 Jou 2011, 15:47 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Olut oli kylmää, mutta vähän makeaa. Katsoin pohjasta, että parasta ennen -päiväys oli jo 20.11.2011. Mainitsin siitä pojallenikin, joka ilmaantui heti kuin urhea ritari paikalle valmiina kaatamaan koko tölkillisen lavuaariin. - Kyllä sen voi juoda vielä, yritin. Pelästyin lähes, että ainoa keskiolueni soljuisi sivusuun lavuaarista alas.

On niitä näköjään vielä toinenkin jäljellä, ostettu kai kesällä Tallinnasta. Maku oli vähän muuttunut, enemmän mykotoksiineja varmaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6019  Su 11 Jou 2011, 2:31 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkoholipäivis voi kuulostaa kauhealta, mutta on hyvä idea.

Sairastuttuani alkukeväästä 2010 poskiontelotautiin, johon en saanut mistään apua, kokeilin viimeisenä keinona päänsäryn hillitsemiseen täydellistä kieltäytymistä alkoholista. Allakassani lukee 2.3.2010 kohdalla: viimeisen kerran punaviiniä. Seuraava asiaa koskeva merkintä on 5.7.2010: Oluella terassilla, pää alkoi särkeä. (Neljän kuukauden absolutismi katkaistu tuolla.)

Koska oireet olivat tuollaiset, aloin tehdä merkintöjä allakkaan, jota olen jatkanut tähän päivään asti. Ainoastaan merkintätavat ovat vaihdelleet.

Jälkikäteen on ollut mukava tarkistaa, mitä on tullut nautittua ja milloin.

Erillinen alkoholipäiväkirjakin voisi olla hyvä, mutta itse en jaksa monia kirjoja pidellä. Aamusivut ja allakka riittävät. Henkilökohtaisina ne tulevat vain omaan tietoon, niitä ei revitellä missään.

Alkoholipäiviksestä voisi olla monessa asiassa hyötyä: oireiden seurannassa, painon hallinnassa ja kulutuksen tarkkailussa. Mistä ne kaikki kilot oikein tulevatkaan? Alkoholissa on paljon energiaa, joka kertyy vyötärön ympärille. Aineenvaihdunta ei olekaan hidastunut, vaan ylimääräiset kalorit tulevat iloliemen runsaasta lipittelystä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6116  Ti 20 Jou 2011, 3:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tällä viikolla on ollut nousuhumalaa ilman alkoholia. Hihityttää yms.

Pitäisiköhän mennä jo nukkumaan, ettei aamulla olisi vallan kaamea kankkunen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6138  Ke 21 Jou 2011, 1:05 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tällä viikolla on ollut nousuhumalaa ilman alkoholia. Hihityttää yms.

Pitäisiköhän mennä jo nukkumaan, ettei aamulla olisi vallan kaamea kankkunen.

Allakan mukaan nauttinut yhden siiderin 0,5 l joulukuun kahdeksantena eikä sen jälkeen mitään. Aamulla oli kyllä aika kaamea olo noin kolmen tunnin unien jälkeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6423  Ti 10 Tam 2012, 22:26 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä- Lääkärini sanoi: "Vain yksi lasi alkoholia päivässä." Voin elää niin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6513  Su 15 Tam 2012, 2:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiäSuomalaiset ovat Pohjoismaiden lihavin kansa

Lainaus:
Saamme ruuastamme energiaa enemmän kuin kulutamme.

Myös lisääntynyt alkoholinkäyttö on vaikuttanut Puskan mukaan suomalaisten lihomiseen. Alkoholissa on energiaa lähes yhtä paljon kuin rasvoissa. Erityisesti oluen kulutuksen kasvu on tuonut suomalaisille lisäkaloreita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6631  Ma 23 Tam 2012, 2:28 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Stephen King tunnustaa:
Join jopa suuvettä


Lainaus:
Jo yli 20 vuotta sitten Stephen King uskoi hukanneensa luovuutensa ja kohdanneensa loppunsa kirjailijana.

Vaimo Tabitha oli avioerolla kiristäen pakottanut sekavan ja silmissä luhistuvan miehensä raitistumaan. Jättämään hillittömän ryyppäämisen ja huumeet.

Moni on ihmetellyt, mistä pahojen voimien saatanallisesta kehdosta King poimi vuosikausia makaaberit tarinansa, hirviönsä ja uhkaavan tasapainottomat roolihahmonsa. Toki hän loi niistä suuren osan itseään lapsuudesta lähtien riivanneista traumaattisista pelkotiloistaan, mutta myös kemiallisin ainein.

King on kertonut, että aloitti ankaran alkoholinkäytön heti aikuisikään vartuttuaan. Yliopistossa hän tutustui marihuanaan, LSD:hen ja amfetamiiniin - ja Hollywoodin-valloituksensa myötä kokaiiniin.

- Yksi nuuhkaisu, ja kokaiini omisti ruumiini ja sieluni, King muistelee elämäkerrassaan.

King oli käytännössä koko 1980-luvun viinan ja huumeiden turruttamassa pölyssä, mutta jaksoi kokaiinin kiihdyttämänä työskennellä kuin robotti. Monesta silloin kirjoittamastaan romaanista hänellä on tosin vain hataria mielikuvia. Jos lainkaan.

Kirjoituskammo

Masennus ja epätoivo syvenivät käsi kädessä yhä useammin kohdalle osuneiden sammumisten, muistikatkosten ja kokaiinista verta vuotavan nenän kanssa, mutta selvinpäin hän pysyi silti ainoastaan lyhyet yöunensa. Pahimmassa alennustilassaan hän turvautui juomaan usein jopa vahvaa suuvettä saadakseen päänsä sekaisin Tabithan tietämättä.

- Rakastan elämääni, vaimoani ja lapsiani, mutta olen aina ollut luonteeltani jollain hämärällä tavalla itsemurhatyyppi ja halunnut heittäytyä reunan yli.

1980-luvun lopulla King ymmärsi vihdoin vaihtoehtonsa: raittius tai kuolema. Ja muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen hän myös sai kiinni elämästä, mutta vain kohdatakseen pahimman pelkonsa. Entä jos kirjoittaminen ei sujukaan selvänä?

Eikä se heti sujunutkaan. Monta tuskallista viikkoa hän iski Tabithan tuella sanan kerrallaan, kunnes kirjoituskammo (writer's block) oli murrettu.

Siksi Stephen King on edelleen vahvasti hengissä, eikä loppua kiehtovana tarinankertojana ole edes näköpiirissä.

Vähän kovempaa tavaraa kuin viini ja olut, mutta Stephen on oiva kirjoittaja. Tarkasti luettu hänen kirjansa Kirjoittamisesta (On Writing).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6857  Su 19 Hel 2012, 23:48 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viimeisen kerran punaviiniä 2 x 12 senttilitraa Virgin Oilissa helmikuun yhdeksäntenä käytyäni mammografiassa ja toimitettuani potilaspapereita kirurgiseen. Hanaviini ei ollut enää tarjouksessa, mutta tyhjentynyt silti niin, että sain lasiini enää vain hananlopun ja tarjoilija haki jostain viiniä lisää.

Viiniä oli lasissa 24 senttilitraa ja nautin sitä veden kanssa. Sen lisäksi, että mokoma lasillinen maksoi kuusi euroa, viini oli hirveän pahaa. Maistelin sitä pitkin hampain ja luin iltalehteä samalla.

Kaiken huipuksi olotilani alkoi laskea kuin lehmänhäntä sen viinin takia. Hananlopusta taisin saada kaikkein pahimmat myrkyt ja mykotoksiinit lasiini.

Tulin siitä viinilasillisesta iltaa kohti niin kipeäksi, että päätin, etten juo alkoholia taas pitkään aikaan. Aivan liian heikossa kunnossa kaikkien terveysongelmieni takia. Jo jostain kipulääkkeestä voin saada hirveät sydänoireet, niin kuin chatissa 15.2. klo 6.05 kirjoitinkin:

Lainaus:
Yön unisaldo oli sitten tunti, jo edellisyönä oli samantyyppisiä oireita. Kahtena viime päivänä olen ottanut Voltarenia, joka pidentää QT-aikaani entisestään eikä pienin annos riitä. Salisyylihaposta sitä ennen ei tuntunut olevan paljoa apua. Kokeiltava kai Buranaa, joka ei sekään ole sydämelle hyvä ja alentaa kehonlämpöä niin kuin salisyylihappokin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6987  Su 11 Maa 2012, 1:13 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei mitään alkoholia kuukauteen. Kaikki juomani jotain ihme mömmöjä ja sekoituksia nyt. Ei edes sopisi minkään viinin kanssa...

Taidan mennä tekemään hunajateetä lisää, kolloidinen hopea hörpätty lasista loppuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 7518  Ti 03 Hei 2012, 0:02 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 11.3.2012 kirjoitti:
Ei mitään alkoholia kuukauteen.

Tuo breikki venyi lähes kahteen kuukauteen. Jäi paria päivää vajaaksi Tallinnan matkan takia nautittuani menomatkalla salaatin kanssa lasillisen punaviiniä ja päälle lasin valkoviiniä, maissa ruoan kanssa puolen litran oluen, joista tulin niin hirveän kipeäksi, että join tulomatkalla pelkkää vettä vaan ja podin seuraavaan päivään saakka. Sen jälkeen maistoin alkoholia vasta viikon kuluttua pääsiäisyön messussa; desin punaviiniä, pari desiä valkoviiniä, samalla lopputuloksella sairaaksi tullen, jonka jälkeen paussia oli helppo taas jatkaa. Vappuaattokin meni selvin päin ja paussia jatkui yli kuusi viikkoa, kunnes päätin nautiskella saunajuomana yhden vanhaksi menneen ykkösoluen ja parin päivän kuluttua yhden keskioluen...

Näin vähäisellä alkoholinkäytöllä kaikki juomat vanhenevat eikä kannata mitään isoja viinikannuja enää hamstrata.

Sellaista tämä on viime aikoina ollut jonkun epänormaalin reaktion takia, joka alkaa vasta viiveellä alkoholin nauttimisen jälkeen. Maksa on ehtinyt jo polttaa vähäisen alkoholimäärän, mutta suolisto ei ole päässyt vielä juoman mykotoksiineista eroon. Se tapahtuu paljon hitaammin, ja siksi poteminen jatkuu yleensä seuraavaan päivään asti. Parin alkoholiannoksen jälkeen olo voi olla niin heikko ja huono, että makuuasento on parhain asento.

Olen kuullut, että tällaista on muillakin ja että Camucin voisi auttaa. Se on kuitenkin hirveän kallista ja siinä on jauhettua munuaista, joten ei kiitos, olen mieluummin ilman. Keksin iHerbistä sellaisen valmisteen kuin Histamin, muttei siitäkään tunnu paljoa apua olevan.

Ystäväni kertoi lääkärin kysyneen, paljonko hän käyttää alkoholia viikossa, jonka jälkeen hän teki minulle saman kysymyksen. Vastasin kirjaavani kaiken almanakkaan ylös ja mittaavani käyttämäni alkoholin seuratakseni oireita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 7520  Ti 03 Hei 2012, 13:10 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tuo breikki venyi lähes kahteen kuukauteen. Jäi paria päivää vajaaksi Tallinnan matkan takia nautittuani menomatkalla salaatin kanssa lasillisen punaviiniä ja päälle lasin valkoviiniä, maissa ruoan kanssa puolen litran oluen, joista tulin niin hirveän kipeäksi, että join tulomatkalla pelkkää vettä vaan ja podin seuraavaan päivään saakka.

Häiritsee, jos en muista jotain kyllin tarkkaan. Piti tarkentaa tuota sukeltamalla aamusivuihin takaisin:

Sekä puna- että valkoviini jo menomatkalla, maissa yksi olut... Tulomatkalla pelkkää vettä vaan, paitsi maistiaisena tilkka rosee- ja valkoviiniä laivan myymälässä, potemista seuraavaan päivään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 7521  Ti 03 Hei 2012, 13:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Sekä puna- että valkoviini jo menomatkalla, maissa yksi olut... Tulomatkalla pelkkää vettä vaan, paitsi maistiaisena tilkka rosee- ja valkoviiniä laivan myymälässä, potemista seuraavaan päivään.

Potiessani paluumatkalla pahaa oloa vieressäni istui vanhempi mies, joka kertoi, ettei voi juoda viiniä enää ollenkaan. Kymmenen minuutin kuluttua punaviinin nauttimisesta oksennus lentää kaaressa, hän sanoi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 7589  La 04 Elo 2012, 2:13 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alamme palaamaan Julian kanssa entisellemme ulkonäöllisesti

Lainaus:
Siskoni Julia on laihtunut nyt upeat 15 kiloa ja minullakin on alkanut lähtemään turvotusta pois, vaikka en vielä olekaan sellaista määrää ehtinyt pudottamaan, niin alan selvästi olemaan samannäköinen kuin upeina aikoinamme Miamissa, Dubaissa jne.Liikaa bissee, siiderii ja iloliemii...

Älä ittees huijaa, t. Mursu & Marsu
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 7593  La 04 Elo 2012, 13:32 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viina - Pidä kaksi viinatonta päivää viikossa!

Lainaus:
Tutkijat suosittelevat nyt paljon yksinkertaisempaa sääntöä: Pidä kaksi viinatonta päivää viikossa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 7637  Su 12 Elo 2012, 16:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yritän niin tai näin, aina teen väärin päin. Mikään teoria ei tunnu toimivan.

Ajattelin niin, että jos ostan Alkosta "tuoretta" viiniä, se ei tee minua niin sairaaksi kuin kotona pitkään säilyttämäni juomat, joihin kertyy liiaksi mykotoksiineita. Väärä luulo.

Montalto kuulosti houkuttelevalta; se on luomua ja näppärässä muovipullossa, jonka saattoi huolettomasti työntää reppuunsa.Mutta luulo ei ole tiedon väärti. Olen tullut viinistä kahtena päivänä kipeäksi ja sitä on vieläkin jäljellä.

Viini on kyllä hyvää, minussa se vika on. Kohtuutonta, että jo niin pienestä nauttimisesta rangaistaan.

- Ehtoollisviinin sentään pystyy ilman huonovointisuutta nauttimaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 7641  Su 12 Elo 2012, 18:17 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Olen tullut viinistä kahtena päivänä kipeäksi ja sitä on vieläkin jäljellä.

Kumma juttu; maistoin lasiin jäänyttä viiniä enkä ollut saanut sitä edes loppuun, kun huomasin vatsani tärisevän taas.

Mikä ihmeen reaktio tuo on, mistä ihmeestä kaikki johtuu? Olen ihan puulla päähän lyöty, en voi ymmärtää... Ei ennen ollut näin, ei ennen vuotta 2010.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8099  La 06 Lok 2012, 17:18 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ei ennen ollut näin, ei ennen vuotta 2010.

Siitä poskiontelontulehduksesta se alkoi, kaikki nuo oireet.

Ehtoollisviinin kestän; vähän olutta ja punaviiniä, eri kertoina mieluiten...

Viimeksi nautin ehtoollisviinin viime sunnuntaina 30.9.2012, puoli litraa keskiolutta keskiviikkona 26.9.2012 ja desin punaviiniä maanantaina 24.9.2012.

Sen jälkeen en ole alkoholia nauttinut eikä minulla ole sitä kotonakaan enää. Poikkeuksena yksi pullo isän vanhaa London Dry Giniä, 47,3 %. Isä noita osti, muttei käyttänyt itse juuri yhtään, jonka takia pulloja jäikin. Pullossa on vielä yli puolet jäljellä, mutta se on aika vanhaa. Ikoninmaalauksessa sitä voisi käyttää kananmunaemulsion säilytysaineena; tosin ikoninmaalauskin loppui sairastuessani homeeseen.

Jo kauan sitten päätin, etten säilytä enää mitään viinejä ja oluita kotona. Viime talvenakin kävi niin, että oluet vanhenivat kaappiin ja tulin niistä sairaaksi; samoin mitä pidempään viinejä säilyttelin, sitä enemmän niihinkin tuli minulle haitallisia mykotoksiineita.

Jos haluan joskus nauttia olutta, parasta hakea tuoretta juomaa kaupasta. Alkosta marjamaiset, vähän aikaa kypsytetyt viinit sopisivat parhaiten, jos sopivat. Ongelmana on ollut sekin, että ostettuani jotain juotavaa olen muuttanut mieleni kotiin päästyäni ja juomat ovat jääneet vanhenemaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8323  Ti 27 Mar 2012, 3:20 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 6.10.2012 kirjoitti:
Viimeksi nautin ehtoollisviinin viime sunnuntaina 30.9.2012, puoli litraa keskiolutta keskiviikkona 26.9.2012 ja desin punaviiniä maanantaina 24.9.2012.

Viime ajat ollut ehtoollista vaille absolutisti. Sitaatissa mainittujen juominkien jälkeen ainoastaan ehtoollinen 8.11.2012.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8555  Pe 18 Tam 2013, 23:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minua ottaa nuppiin.

Ei se, että kuluneella viikolla teki hirveästi mieli kylmää olutta ja hain kaupasta tölkin Karhua, jonka laitoin jääkaappiin. Sitten mielihalu meni ohi ja tuli niin kylmä, että olut jäi jääkaappiin, jossa se on vieläkin.

Mutta se toinen mielihalu: hyvä punaviini.

Sitä ajattelin hakea Alkosta ja mitä sainkaan: järkyttävää myrkkyä.

Myyjän piti tulla tuputtamaan ja myymään minulle vähän tanniineja ja histamiinia sisältävää Zanni Valpolicellaa.

En tiedä, mitä tekniikkaa sukkamehussa on käytetty, mutta se on niin hirveää, että kuvotus iski heti maistaessa. Mittasin lasiin desin ja sekin oli liikaa.

Vien huomenna pullon Alkoon takaisin. Jos eivät hyvitä sitä, pyydän kaatamaan lavuaarista alas ja kävelen ulos.

Phyih... Yäks...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8556  La 19 Tam 2013, 4:06 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Myyjän piti tulla tuputtamaan ja myymään minulle vähän tanniineja ja histamiinia sisältävää Zanni Valpolicellaa.

En tiedä, mitä tekniikkaa sukkamehussa on käytetty, mutta se on niin hirveää, että kuvotus iski heti maistaessa. Mittasin lasiin desin ja sekin oli liikaa.

Vien huomenna pullon Alkoon takaisin. Jos eivät hyvitä sitä, pyydän kaatamaan lavuaarista alas ja kävelen ulos.

Alkon sivuilla sanotaan: "Jos tuotteessa on virhe, palauta se lähimpään Alkon myymälään. Virheen toteamista varten tuotetta pitää olla reilusti jäljellä. Pelkkä korkki tai tyhjä pullo ei riitä todisteeksi virheestä." - Eheh, ei juu... Mutta voivat tarkistaa vaikka desin mitalla, että 6,5 desiä on jäljellä. Olen nimittäin jo pidemmän aikaa mitannut kaiken kotona nauttimani alkoholin desin mitalla huvikseen aloittamaani kirjanpitoa varten.

Minua suututtaa, että myyjä kauppasi viiniä, jonka piti olla parempaa, mutta joka olikin kahta kauheampaa. Niin järkyttävää viiniä en ole pitkään aikaan maistanut. Siitäkin desistä, minkä olin lasiini kaatanut, kaadoin loput lavuaariin. En tiedä, millä myrkyillä olivat viiniään kehitelleet, saaden vatsanikin kipeäksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8578  La 26 Tam 2013, 22:49 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 18.1.2013 klo 22.53 kirjoitti:
En tiedä, mitä tekniikkaa sukkamehussa on käytetty, mutta se on niin hirveää, että kuvotus iski heti maistaessa. Mittasin lasiin desin ja sekin oli liikaa.

Vien huomenna pullon Alkoon takaisin. Jos eivät hyvitä sitä, pyydän kaatamaan lavuaarista alas ja kävelen ulos.

Noin tein niin kuin sanoin. Kävelin viime lauantaina Alkoon ja sanoin, etten ole koskaan palauttanut mitään, mutta nyt palautan ja näytin lähes täyttä pulloa. Vanhempi miesmyyjä kysyi, oliko juoma pilaantunutta vai vain pahaa. Sanoin, että se oli järkyttävän pahaa ja että sain vatsanikin kipeäksi. Myyjä käänsi korkin auki pullosta ja haistoi ja kysyi, haluanko rahat takaisin. Sanoin haluavani, ja se oli sillä selvä, kiitin ja kävelin ulos. Hyvää palvelua Alkossa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 9496  To 04 Hei 2013, 0:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen juonut saunan jälkeen yhden ykkösoluen ja vähän Karhua karhulle. Mutten voinut juoda edes 3,3 desin Karhua loppuun, tuli paha olo.

Mittaan huomenna, kuinka paljon tölkkiin ja lasiin jäi. Kirjanpitoni on edelleen tarkka.

Muttei tämä ole normaalia, kaukana siitä. Miksen voi nauttia edes yhtä pientä tölkkiä ykköstä ja kolmosta enää?

Tää ei ole reilua...


------
Typo.


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm Ma 11 Mar 2013, 22:31, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 9915  Su 10 Mar 2013, 20:08 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen löytänyt punaviinin, joka ei tee minua sairaaksi:Chileläinen: Earth Balance Merlot Cabernet Sauvignon Syrah
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 9919  Ma 11 Mar 2013, 23:10 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lauantain aamusivuissani kerroin kuluneesta perjantaista näin:
Lainaus:
Maistoin ruoanlaiton lomassa pari desiä punaviiniä. Käytin pikkulasiani, joka vetää desin, nauttien kaksi lasillista. Onneksi en nauttinut enempää; kaksi desiä on jälkioireitten takia lähes maksimi jo.

Eilen nautin samasta pikkulasista samaa viiniä syötyäni vähän ruokaakin. Kaikki tuntui olevan ok, ei mitään oireita. Viini maistui niin hyvältä, että nautin neljä lasillista, joka tekee neljä desiä. Söin italiansalaattia päälle, se olisi varmaan hyväksi. Jos en tällä kertaa tulisikaan kipeäksi...

Mutta ennen kuin vuorokausi oli vaihtunut, olin oppinut uuden säännön:

Neljässä desissä on puolet liikaa; jo kahdessa desissä voi olla puolet liikaa. Desissäkin voi olla puolet liikaa, turvallisen määrän ollessa vain puoli desiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 10744  Su 06 Hei 2014, 1:06 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämän ketjun päivittäminen on jäänyt, koska ei ole ollut mitään hauskaa kerrottavaa. Rukkasin ketjun otsikkoakin, joka on nyt "Viinin ja oluen ilosta mykotoksiinien haittoihin".

Lainaus:
Alcohol is the mycotoxin of the Saccharomyces yeast–brewer’s yeast. Other mycotoxins besides alcohol can also be introduced into these beverages through the use of mold-contaminated grains and fruits. Producers often use grains that are too contaminated with fungi and mycotoxins to be used for table foods, so the risk is higher that you are consuming more than just alcohol in your beverage (Council for Agricultural Science and technology. Mycotoxins: Economic and Health Risks. Task Force Report Number 116. CAST. Ames, IA. Nov 1989). Before you drink for the health of your heart, consider the other possible risks of drinking. There are safer ways of consuming antioxidants.

Alkoholihan on Saccharomyces cerevisiae -hiivan mykotoksiini, kuten edellä kerrotaan. Kaiken lisäksi juomiin voi joutua muitakin mykotoksiineja homeisista jyvistä ja hedelmistä. Tuottajat käyttävät usein jyviä, jotka ovat liian sienten ja mykotoksiinien saastuttamia käytettäväksi pöytäelintarvikkeina, joten riski on suurempi, että nautit enemmän kuin vain alkoholia juomassasi, sitaatissa sanotaan.

Altistuessaan homeille elimistö ei kestä mykotoksiineja enempää.

Tällekin miehelle kävi hassusti:

Erikoinen vaiva: Oluthiiva valtasi suoliston - miehelle kestohumala

Lainaus:
Laboratoriokokeissa selvisi, että miehen suoliston oli vallannut oluen panemiseen käytetty Saccharomyces cerevisiae -hiiva. Aina kun mies söi runsaasti hiilihydraatteja, alkoi hiiva käyttää niitä ravintonaan ja miehen elimistöön muodostui alkoholia.

Hiivan arvellaan päätyneen elimistöön rajun antibioottikuurin jälkeen. Sen uskotaan tuhonneen normaalit suolistobakteerit, mikä antoi sijaa hiivalle. Vaivasta päästiin eroon lääkekuurin avulla. Mies söi kuuden viikon ajan sieniä tappavia lääkkeitä, ja vältteli sokeria sekä muita hiilihydraatteja kuurin ajan. Myös alkoholi oli kiellettyjen listalla.

- Tämä on harvinainen syndrooma, mutta se olisi syytä tunnistaa sosiaalisten seuraustensa takia. Se voi aiheuttaa työttömyyttä parisuhdevaikeuksia, ja jopa johtaa pidätykseen, pohtivat tapauksesta kirjoittaneet Panolan tutkijat International Journal of Clinical Medicine -lehdessä.

Heidän mielestään terveydenhuollon henkilökunnan tulisi kuunnella tarkemmin päihtyneitä potilaita, jotka kieltävät käyttäneensä alkoholia.-------
Typo.


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm Ti 23 Jou 2014, 3:01, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 10745  Su 06 Hei 2014, 3:07 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minkälaiseksi elämä on mennyt, sen tietää itse parhaiten. Roppakaupalla kaikenlaisia vaikeuksia.

Viimeksi foorumi sakkasi juuri työstäessäni pahassa olossani Marilynistä kertovaa viestiä, jonka jälkeen oli pakko pitää breikkiä, kun kirjoittaa ei voinut.

Miksi minulla oli 21.5.2014 keskiviikon vastaisena yönä niin paha olo, selviää aamuyöllä 22.5.2014 Wordille tallentamastani kirjoituksesta:

Lainaus:
Tiistaina 20.5.2014 olin puurtanut vain kirjoittamiseni kanssa enkä ollut syönyt koko päivänä muuta kuin vähän suklaata kahvin kanssa. Pysyi silläkin hengissä, mutta minua alkoi heikottaa ja vapisuttaa. Laitoin kattilan hellalle lämmittääkseni vähän ruokaa.

Otin keittiön cd-soittimesta pois levyn, jossa oli Kirkossa-laulu, jota olin soittanut masentuneena ja alla päin monta kertaa. Laitoin tilalle Serguei Popovin levyn The Long Way Home - Pitkä matka kotiin. Rakastin ensimmäistä kappaletta, Palladiumia, jota kuunnellessani katsoin ikkunasta ulos vehreää luontoa ja kaunista päivää.

Ehkä voisin sittenkin nauttia vähän elämästä. Mitä jos avaisin jääkaapissa olevan viinikannun tänään? Se oli ollut avaamattomana jääkaapissa 16.1.2014 lähtien enkä ollut nauttinut tippaakaan alkoholia 12.1.2014 jälkeen, joka tekee neljä kuukautta ja viikon. Emiliana oli tuttua jo ennestään, sen pitäisi olla tuoretta ja ok jo päivämäärienkin perusteella.

Otin viinipussukan jääkaapista ja aloin kiertää muovista suojaa irti. Avaamisen voisi jättää sikseen, koska nokan edessä olisi vielä tulppa, ajattelin. Jokin minua arvelutti, mutta jatkoin avaamista ja otin desilitramitan esiin. Lorutin viiniä mittaan. Tähtäsin puoleentoista desiin, mutta viiniä oli mitassa 1,6 desiä. Mietin, minkä viinilasin haluaisin ottaa. Valitsin sinikuviollisen, johon viinini lorautin. Harmi vain, että lasin reunaan oli tullut särö, jota en ollut huomannut. Niinpä kaadoin viinin toiseen lasiin ja laitoin rikkonaisen menemään roskiin.

Maistettuani viiniä se oli pettymys. Jääkaappikylmää eikä makukaan ollut hyvä. Mutta juuri siitä viinistä en ollut tullut kipeäksi.

Söin viinin kanssa ruoan, tummaa leipää päälle ja palan omppua.

Viinin loputtua ajattelin, uskaltaisinko ottaa vielä toisen lasillisen. Mitään oireita ei ollut, joten kaadoin mittaan tällä kertaa 1,4 desiä, voidakseni merkata allakkaan tasaluvun 3 desiä. Olin jo pidemmän aikaa merkannut nauttimani alkoholin ylös oireita seuratakseni.

Ensimmäisen lasillisen kanssa en ollut huomannut mitään, mutta toisen aikana sydämeni alkoi hakata eikä ollut enää niin mukava olo. Enempää en nauttisi, hyvä kun kestäisin sen.

Ajan kuluessa tympeä olo vaan jatkui, mutta päätin lähteä kauppaan hakemaan lisää omenoita elimistön myrkkyjä puhdistamaan. Omenaa syömällä yö voisi säästyä eikä menisi pilalle. Söin ensin yhden omenan ja myöhemmin vielä toisen, kun yhdestä ei tuntunut olevan riittävää apua.

Ikävä kyllä olo ei alkanut parantua. Olisi turhaa yrittää nukkua siinä olossa sydän hakkaavana. Päätin jäädä valvomaan ja odottamaan myrkkyjen haihtumista pois. Aloin kääntää Marilyniin liittyvää pitkää juttua ja otin samalla hertsejä. Mutta aika vierähti vaan eteenpäin ilman, että olo olisi parantunut.

Vaikka kello oli jo viiden hujakoilla, nukkumisesta ei tullut sydämen hakkaamisen takia mitään. Se oli pahempaa kuin normaalisti eikä sydän rauhoittunut. Ajattelin, jos sydänlääke auttaisi ja otin puolikkaan, minulle määrätyn annoksen, josta ei ollut mitään apua. Koska sydän ei rauhoittunut, jäin kauheaan oloon pohtimaan, pitäisikö ottaa vielä toinenkin puolikas. Kesken pohtimiseni nukahdin, mutta tosi kurjaan oloon sydämen hakatessa unen läpi edelleen. Alkoholissa olleet myrkyt häiritsivät untani ja tekivät sen katkonaiseksi.

Herättyäni oli aivan kaamea olo enkä jaksanut nousta ylös. Oli levättävä ja kerättävä voimia pitkään. Mietin viinikannun kohtaloa. Ottaisinko sen jääkaapista pois ja antaisin jollekulle. Viini oli hyvää, minussa se vika oli. Mutta tulin siihen tulokseen, että kaataisin viinin vaan pois, jokainen ostaa omansa. Ainakaan itse en haluaisi tulla enää samasta viinistä kipeäksi, eikä aikaakaan kun olin lorotellut koko viinikannullisen lavuaariin ja laskenut vettä päälle.

Sain toipua koko päivän kahdesta lasillisesta viiniä.

Illalla syödessäni jäätelötuuttia ja lukiessani kirjasta kiittämisestä ja ylistämisestä vasen poskiontelo pamahti hetken kuluttua kipeäksi taas. Ei pelkästään viini, vaan kaikki ruoka aiheutti ongelmia. En pystynyt keskittymään kunnolla lukemiseeni, harmitti niin paljon kaikki, että oli saanut jo vuosia kärsiä pirullisista oireista.

Tuolloin kolmen viinidesin takia menikin kaksi yötä pilalle... Ensimmäisenä yönä oireet olivat niin hirveät ja sydänkin hakkasi niin järkyttävällä tavalla, että tunsin olevani aivan kuoleman kielissä.

Selvittyään sellaisesta ei halua maistaa yhtään mitään. Meni yli kuukausi, kun päätin avata pitkään huoneenlämmössä säilyttämäni kolmen litran viinikannun, josta mittasin lasiin desin. Viini oli aika pliisua ja kaiken huipuksi vatsani alkoi täristä seuraavana yönä, joka meni sentään ohi ja sain nukuttua melko normaalit unet.

Ongelma on se, etten voi nauttia punaviiniä enää normaalisti, pikku tilkkasta enempää. Sitä paitsi viinin pitäisi olla hyvää, että siitä viitsisi tulla vähänkään kipeäksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 10746  Ma 07 Hei 2014, 0:44 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 6.7.2014 klo 3.07 kirjoitti:
Minkälaiseksi elämä on mennyt, sen tietää itse parhaiten. Roppakaupalla kaikenlaisia vaikeuksia.

Viimeksi foorumi sakkasi juuri työstäessäni pahassa olossani Marilynistä kertovaa viestiä, jonka jälkeen oli pakko pitää breikkiä, kun kirjoittaa ei voinut.

Miksi minulla oli 21.5.2014 keskiviikon vastaisena yönä niin paha olo, selviää aamuyöllä 22.5.2014 Wordille tallentamastani kirjoituksesta:

Lainaus:
Tiistaina 20.5.2014 olin puurtanut vain kirjoittamiseni kanssa enkä ollut syönyt koko päivänä muuta kuin vähän suklaata kahvin kanssa. Pysyi silläkin hengissä, mutta minua alkoi heikottaa ja vapisuttaa. Laitoin kattilan hellalle lämmittääkseni vähän ruokaa.

Otin keittiön cd-soittimesta pois levyn, jossa oli Kirkossa-laulu, jota olin soittanut masentuneena ja alla päin monta kertaa. Laitoin tilalle Serguei Popovin levyn The Long Way Home - Pitkä matka kotiin. Rakastin ensimmäistä kappaletta, Palladiumia, jota kuunnellessani katsoin ikkunasta ulos vehreää luontoa ja kaunista päivää.

Sitaatissa ei ole linkkejä, mutta Kirkossa-laulusta olen kirjoittanut täällä - Popoveista jo aiemmin täällä ja Palladiumin voi kuunnella myös tästä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 10747  Ti 08 Hei 2014, 1:13 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 7.7.2014 kirjoitti:
Lauantaina, kun oli kaunis ilma, lähdin pyörällä asioille. En meinannut muistaa laittaa kypärää päähän, se oli palattava hakemaan. Tasapainoaistiini ei ollut punkinpureman jälkeen enää luottamista ja ajelin vähän miten sattuu. Läheltä piti -tilanteita oli ollut paljon reaktioajankin ollessa niin kehno. Pari viikkoa sitten meinasin törmätä betoniporsaaseen aivan kodin lähellä. Mutten voi alkaa pelätä ja lopettaa kevyttä liikuntaa, vaikka olenkin pidättäytynyt pidemmiltä pyörälenkeiltä valvottuani niiden jäljiltä reisisäryssä aamuun. En voi rasittaa itseäni enää normaalilla tavalla enkä liikaa. Hölkyttelen pyörälläni lähes kävelyvauhtia vaan.

Oikaisin menomatkalla lauantaina hylätyn leikkipuiston läpi muistojen palatessa mieleeni. Kuinka viimeisenä kesänä asuessamme vielä vanhassa kodissamme ennen homeasuntoon muuttamista olin kauppareissun jälkeen mennyt puiston penkille istumaan ja soittanut sinne seinänaapurinkin. Kassissani oli pari kylmää olutta ja halusin tarjota naapurillenikin yhden.

Mieleeni tuli nyt, kun oli niin kaunis ja lämmin päivä, että voisin paluumatkalla poiketa samojen penkkien ääreen ja muistella menneitä. En ollut juonut koko talvena yhtään oluttakaan kesäajan loppumisen jälkeen ja juhannuksena ostamani alkoholiton puolen litran olut oli jääkaapissa edelleen. Ongelmahan ei ollut ainoastaan alkoholi, vaan myös mykotoksiinit, joita juomissa oli. En tullut pelkästään alkoholista kipeäksi vaan mykotoksiineistakin, joten en uskaltanut väsyneenä lisävalvomisen pelossa nauttia alkoholitonta oluttakaan.

Ennen olin kestänyt pienen oluen ja siiderin yhtä aikaa, joten ostin pari kumpaakin laittaakseni toiset säilöön. Tulisiko kuivasta omenasiideristä vähemmän oireita, pohdin. Vaikken pitänyt siitä, ostin yhden ja yhden makean siiderin. Onneksi Karhun olutta sai vielä pienissä tölkeissä, puolessa litrassa oli tässä kunnossa jo liikaa. Otin niitäkin kaksi ja upotin yhden oluttölkeistä ja makean siiderin pakkasvihannesten keskelle pussiin jäähtymään.

Oli nälkäkin jo ja söin ostamani pekonijuustosämpylän ulkona ennen viimeiseen kauppaan menoa. Tultuani sieltäkin söin vielä omenataskupiirakan, jonka muruset tiputtelin vieressä odotteleville linnuille, jotka tulivat heti niitä nokkimaan. Sitten laitoin kypärän takaisin päähäni ja lähdin polkemaan kohti hiljaista ja hylättyä puistoa, jossa vieraili enää vain jokunen. Oikeasti ulkona puistossa ei ollut mitään vikaa, mutta uudisrakennus oli homehtunut eikä siellä voinut olla ketään.

Suunnistin kohti penkkejä, joilla olin joskus ennen istunut. Penkkejä oli useampi ja olisin halunnut istua kodikkaampiin, joiden takana oli tuuheat pensaat. Mutta lehdet työntyivät penkkejä vasten niin, etten uskaltanut. Sieltä voisi saada uuden punkinpureman, jota halusin välttää. Oli valittava toinen avoimella paikalla olevista penkeistä. Istuin siihen ja aloin kaivaa pussin sisälle tiiviisti sulkemaani oluttölkkiä. Tyytyväisenä huomasin sen olevan ihan kylmä. Napsautin tölkin auki eikä se kuohunut yhtään. Makukin oli aromikas ja huurteinen. Karhua karhulle.

Oli ihmeellistä juoda olutta niin pitkän tauon jälkeen. Kaikki oli niin ihmeellistä, koko elämä. Harmitti, ettei varakännykkää ollut mukana, koska sillä pystyi kuuntelemaan radiota ilman mitään piuhoja. Silmiäkin häikäisi niin, että oli käytettävä aurinkolaseja.

Ja ajatustenkin soljuminen takkuili. Muistin naapurin, joka oli niin omituisen katkonaisesti kävellyt paikalle. Jos olisin tiennyt hänen käyttävän litiumia, jonka arvoja ei seurattu tarkkaan, olisin varoittanut häntä. Mutten tiennyt ennen kuin oli liian myöhäistä.

Istuessani yksin penkillä palasin menneeseen uudestaan. Yritin saada joskus naapurinikin lähtemään kanssani kirkkoon. Sanoin siitä ohimennen, ja kerran hän sanoi, ettei välitä. Tajuan häntä niin paljon paremmin nyt, kun en itsekään enää välitä. Onneksi en koskaan tuputtanut mitään, se ei kuulu luonteeseeni. Tuputtaminen on inhottavaa; jos ei kiinnosta, niin ei kiinnosta. Annoin hänen olla.

Alussa, silloin kun olin itse vielä absolutisti, pelkäsin häntä reilun alkoholinkäyttönsä takia. Mutta hän ei koskaan riehunut tai räyhännyt. Opittuani tuntemaan hänet paremmin arvostin häntä aina vain enemmän. Puolustaessaan sukulaistaan isoa vakuutusyhtiötä vastaan hän voitti sen ja näytti siitä paperit minulle.

Ystävyytemme oli henkevää ja platonista, muttei sitäkään olisi saanut olla. Lapseni isä sanoi, ettei halua minun käyvän naapurini luona kylässä. Hänellä oli pokkaa tulla suitsimaan viattomia vierailujani, vaikka piti samaan aikaan kahtakin seuranhakua netissä selkäni takana. Rasittaa koko lieron muisteleminenkin... En kestä, ellei se sika uudestisynny kokonaan. Mutta ennemminkin lehmät lentävät kuin hän tulee uskoon.

o o o

Pienessä oluessa ei ollut paljoa juomista enkä halunnut enempää, vaan lähdin polkemaan kotia kohti.

En ollut tullut oluesta yhtään kipeäksi, Karhun laatu on hyvää.

Saattaisin siis maistaa vähän siideriäkin, ajattelin myöhemmin.

Ainakaan maussa ei ollut mitään vikaa; Karlensin Arctic Berries oli ihanan makeaa ja silmillekin kauniin väristä.

- Kaikki oli kohdallaan, mutta huomasin alkavani täristä ja voida vähän pahoin. Siiderin lipittäminen oli lopetettava siihen.

Ikävä vaan, että yökin meni pilalle niin mitättömän alkoholimäärän takia: 3,3 desiä 4,6-prosenttista olutta ja 1,8 desiä 4,7-prosenttista siideriä.

Uni oli katkonaista, poskionteloni turvonneet ja äkäiset, vatsani tärisi ja tärisin myös kauttaaltani. Olo ei ollut mukava herättyäni sunnuntaipäivään riutumaan.

Ennen ylösnousua olin tehnyt jo päätöksen, etten voisi nauttia enää kuin yhden annoksen kerrallaan - yhden oluen tai lasin viiniä välttääkseni kauheat oireet.

Lopun siiderin 1,5 desiä kaadoin lavuaariin. Se oli sääli, sillä juoma oli niin hyvää ja kaunista katsella, täydellistä siideriä..."Nainen näki nyt, että puun hedelmät olivat hyviä syödä ja että se oli kaunis katsella ja houkutteleva, koska se antoi ymmärrystä."

- 1. Moos. 3:6


Yritin pakertaa juttuni yöllä valmiiksi aloitettuani kirjoittamisen yhden maissa tämän viestin jälkeen, muttei valmista tullut edes viiteen mennessä. Tekstin muokkaaminen yöllä väsyneenä on työlästä enkä millään löytänyt sopivaa kuvatiedostoa liitettäväksi jutun loppuun. Olen kuluttanut kirjoittamisen lisäksi tuntitolkulla aikaa erilaisten kuvatiedostojen etsimiseen milloin mihinkin. Lopulta pääsin vasta viiden jälkeen nukkumaan nukkuen vain pätkäunia vatsan täristessä ja olon ollessa ikävä edelleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 10754  Pe 11 Hei 2014, 2:23 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 7.7.2014 kirjoitti:
Ennen ylösnousua olin tehnyt jo päätöksen, etten voisi nauttia enää kuin yhden annoksen kerrallaan - yhden oluen tai lasin viiniä välttääkseni kauheat oireet.

Eikä tee juuri mieli nauttia sitä yhtä annostakaan, jos seuraavana yönä saa kärsiä.

Eipä tarvii arvuutella, kuinka pöhnässä täällä kirjoittelen, kun öisinkään ei uskalla juoda kuin jotain teetä tai vettä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 10771  La 19 Hei 2014, 4:43 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 7.7.2014 kirjoitti:
Mieleeni tuli nyt, kun oli niin kaunis ja lämmin päivä, että voisin paluumatkalla poiketa samojen penkkien ääreen ja muistella menneitä. En ollut juonut koko talvena yhtään oluttakaan kesäajan loppumisen jälkeen ja juhannuksena ostamani alkoholiton puolen litran olut oli jääkaapissa edelleen. Ongelmahan ei ollut ainoastaan alkoholi, vaan myös mykotoksiinit, joita juomissa oli. En tullut pelkästään alkoholista kipeäksi vaan mykotoksiineistakin, joten en uskaltanut väsyneenä lisävalvomisen pelossa nauttia alkoholitonta oluttakaan.

Näin yhtäjaksoista ja pahaa tärinää minulla ei ole ollut pitkään aikaan. Koko perjantain tärisin, ja yrittäessäni nukkua nyt yöllä en saanut tärinältäni unta. Toki on se uusi punkinpuremakin, josta en ole jaksanut kirjoittaa - sekin voi olla lisääntyneen tärinän takana jäytäessään jo nivelissäni. Muuta syytä en sen lisäksi keksi kuin kuukauden jääkaapissa säilyttämäni oluen, jonka avasin torstaina.

Ukko-Pekka. Kylmä. Huurteinen.

Alkoholiton olut, jota maistoin ensiksi puolitoista desiä ja päälle puoli desiä tullen lähes huonovointiseksi.

Perjantaina nautin oluesta pitkin hampain vielä desin.

Pahaa. Ihme metallinen maku.Nyt yöllä kaadoin loput reilun kaksi desiä oluesta lavuaariin tutkien tölkin etikettiä perään. Aineksina vesi, ohramallas, humala.

Enempää tietoa juomasta ei löytynyt edes valmistajan sivulta, jossa pdf-tiedostokin on poistettu.

Mistä juomaan on tullut metallinen maku, miten alkoholi on poistettu?

Yritin googlata tietoja alkoholittoman oluen mykotoksiineista kirjoittamalla hakukenttään "alkoholiton olut mykotoksiinit", muttei löytynyt paljoa mitään ja ensimmäisenä vaihtoehtona tarjottiin omia sivujani.

Vaihdoin kielen sitten englantiin "alcohol free beer mycotoxins" ja jotain alkoi löytyäkin:

Lainaus:
Tragically, beer has the most toxins of any common alcoholic beverage…

Edellä lukee, että traagisesti oluessa on eniten toksiineita kaikista yleisistä alkoholijuomista...

Seuraavassa uutisessa kerrotaan, että eurooppalaisesta omenamehusta, viljoista ja jopa oluesta on löytynyt liian suuria määriä mykotoksiineita:

Excessive levels of ‘mycotoxins’ found in European apple juices and cereals
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 10776  Ti 22 Hei 2014, 0:54 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 19.7.2014 klo 4.43 kirjoitti:
Näin yhtäjaksoista ja pahaa tärinää minulla ei ole ollut pitkään aikaan. Koko perjantain tärisin, ja yrittäessäni nukkua nyt yöllä en saanut tärinältäni unta. Toki on se uusi punkinpuremakin, josta en ole jaksanut kirjoittaa - sekin voi olla lisääntyneen tärinän takana jäytäessään jo nivelissäni. Muuta syytä en sen lisäksi keksi kuin kuukauden jääkaapissa säilyttämäni oluen, jonka avasin torstaina.

Myös kahvissa on mykotoksiineita, parempilaatuisissa vähemmän kuin heikompilaatuisissa. Join keväästä kesään useamman paketin Presidenttiä, jota isoäitini joi kerman ja sokerin kanssa. Keksin kutsua sitä voimakahviksi, josta sai energiaa. Lopetin kerman kanssa lontraamisen vasta huomattuani laskimontukkotulehduksen oikeassa pohkeessani. Isoäitihän käytti myös alkoholia, joka ohensi verta eikä hänellä ollut mitään suonikohjuja. Vaikka itse käytän koko ajan kalaöljyä, se ei ole ennenkään estänyt laskimotukoksia erehdyttyäni nauttimaan kermaa satunnaista useammin. Pieni annos asetyylisalisyylihappoa voisi auttaa, mutta olen huono muistamaan sitä säännöllisesti. Joten musta kahvi on parasta - ainakin minulle.

Avasin paketin Pirkan tummaa Costa Ricaa, joka maistui kauhealle sumpille Presidentin jälkeen. Se oli samaan aikaan, jolloin olin nauttinut alkoholitonta olutta. Mietin, jos sekin olisi pahentanut oireitani. Ikinä en enää haluaisi juoda mitään tärinäkahvia, ajattelin. - Mutta huomattuani täriseväni jo ennen ylösnousua, tulin siihen tulokseen, että syy oli jossain muussa kuin ruoassa ja juomassa.

Olen nauttinut tässä kupillisen Pirkan kofeiinitonta pikakahvia, joka on hyvää illalla ja öiseen aikaan. Lidlin kofeiinittomasta pikakahvista sain sydämentykytystä enkä voinut käyttää sitä. Reklamoituani asiasta kahvista tutkittiin vain kofeiinipitoisuus, muttei muita myrkkyjä, kuten mykotoksiineita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 10791  Ma 04 Elo 2014, 1:39 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elokuun puolelle päästyämme katsaus tuoreeseen ryyppytilastoon:

Kesäkuussa yksi (1) desi, josta olen kirjoittanut täällä:

Admin 6.7.2014 klo 3.07 kirjoitti:
Meni yli kuukausi, kun päätin avata pitkään huoneenlämmössä säilyttämäni kolmen litran viinikannun, josta mittasin lasiin desin. Viini oli aika pliisua ja kaiken huipuksi vatsani alkoi täristä seuraavana yönä, joka meni sentään ohi ja sain nukuttua melko normaalit unet.

Onkohan viini jo vanhaa? Hanapakkauksessa on vielä 2,9 litraa jäljellä ryypättyäni 11 %:n vahvuista juomaa 28.6.2014 desin.

Heinäkuussa alkoholinkulutukseni kasvoi, niin kuin täältä voi lukea. Ryyppäsin 3,3 desiä olutta, Karhua karhulle 4,6 %, ja imelää siideriä 4,7 %, jota en kestänyt 1,8 desiä enempää 4.7.2014. Tuon jälkeen olen kirjanpitoni mukaan ryypännyt heinäkuussa vielä 13.7.2014 yhden 4,7 %:n kuivan omenasiiderin, 3,3 desiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 10803  La 09 Elo 2014, 1:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On ollut vähän huonovointinen olo, mutta ei hätää; join juuri lasillisen mutavelliä!

Elimistön myrkkytaakkaa keveämmäksi sisäisesti nautittavalla puhdistetulla savella

Hajukin on sen mukaista, että tietää nauttivansa savea...

Jääkaappikylmänä parasta. Kippistä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 10805  La 09 Elo 2014, 22:48 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 9.8.2014 klo 1.11 kirjoitti:
On ollut vähän huonovointinen olo, mutta ei hätää; join juuri lasillisen mutavelliä!

Ikävä olo ei tullut alkoholista, jota en ole nauttinut tippaakaan sitten viimekertaisen jälkeen - 13.7.2014 kirjanpitoni ja almanakkani mukaan - mutta söin illalla ison jäätelötuutin ja napostelin yötä vasten kuutisen salmiakkia, joka ajoi saman asian.

Kurja ja pahoinvoiva päivä on ollut tänäänkin, lihakset arkoina ja heikkoina; ja joutunut lepäämään vähän väliä. Mutta pakotin itseni lähtemään kauppaan, ja vaikka ostin vähän pienemmän jäätelötuutin, tulin siitäkin pahoinvoivaksi.

Kesällä ei edes jäätelöä, se pitäisi tehdä itselleen selväksi. - Ei viiniä, olutta, herkkuja, ei mitään...

Ja mistähän tämä tällainen johtuu? Ei ole tutkittu, ei juu. Hyvinvointi-Suomessa voi sairastaa ja kärsiä tutkimattakin. Lottovoitto syntyä Suomeen.

Kävin tänään muuten Lidlissä ja huomasin, että siellä oli viinilaseja myytävänä. Avasin vähän punaviinilasipakkausta ja hämmästyin lasia, joka oli kuin saavi! Pakkauksen kyljestä luin lasien vetävän 5,8 desiä eli yli puoli litraa!

Mammuttilaseja itsepetokseen...

"Juon vain lasillisen viiniä, korkeintaan kaksi päivässä."

- Mistä ne kaikki kilot ovat tulleet? Syömällä on saanut osan ja juomalla loput läskeistä.

Suomalaiset ovat järkyttävän lihavia, ja vaikka kärsinkin, tonnikeijuja ei käy kateeksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Lääketiede Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com