Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Strange Fruit - Outo hedelmä

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Maailmankartalla
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 30  Ma 05 Hel 2007, 0:02 (GMT+3)  Aihe: Strange Fruit - Outo hedelmä Vastaa lainaamalla viestiä

Aiheen aloitti: Angeli - Tammikuu 19, 2007, 00:57:35Otsikko: Strange Fruit - Outo hedelmä
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 19, 2007, 00:57:35

Aina silloin tällöin keskustelua viriää rasismista Suomessakin. Tapoja muutettaessa ihmiset voivat käydä kovaakin bolemiikkia semmoisista asioista kuin, onko esimerkiksi Brunbergin neekerinsuukot tai Fazerin Lakupekka rasismia vai ei. Puolesta ja vastaan väitellään. Lopulta ihmiset toivottavasti huomaavat, että he voivat syödä suukkoja ja lakuja ilman neekerisanaakin.

Rasismin juuret ovat valtaisat ja järkyttävät. Näin 19.11.2003 TV2:n dokumentin Outo hedelmä, joka jätti lähtemättömät jäljet ainakin minuun. Tutustuin silloin Abel Meeropolin runoon "Strange Fruit":

"Southern trees bear a strange fruit,
Blood on the leaves and blood at the root,
Black body swinging in the Southern breeze,
Strange fruit hanging from the poplar trees.

Pastoral scene of the gallant South,
The bulging eyes and the twisted mouth,
Scent of magnolia sweet and fresh,
And the sudden smell of burning flesh!

Here is a fruit for the crows to pluck,
For the rain to gather, for the wind to suck,
For the sun to rot, for a tree to drop,
Here is a strange and bitter crop."


Vapaa suomennokseni:

Etelän puut kantavat outoa hedelmää,
Verta lehdissä ja verta juurissa,
Musta ruumis heiluen Etelän tuulenvireessä,
Oudot hedelmät roikkumassa poppelipuissa.

Etelän uljaassa maalaismaisemassa,
Pullistuvat silmät ja vääntynyt suu,
Magnolian makea ja raikas tuoksu,
Ja paahtuneen lihan äkillinen löyhkä!

Täällä on hedelmä varisten nokkia,
Sateen koota, tuulen viedä,
Auringon mädättää, puun tiputtaa,
Täällä on outo ja karvas sato.


Ylen arkistossa dokumentista ja tuosta runosta - josta tehtyä laulua Billie Holiday ja muutkin ovat esittäneet - kerrotaan näin:

Lainaus:
-- Lewis Allanin vuonna 1939 säveltämä ja sanoittama laulu kertoo etelän puista, jotka kantavat outoja hedelmiä, mustia ruumiita. Selkäpiitä karmiva laulu kuvastaa aikaa, jolloin Amerikan etelävaltioissa musta ihonväri saattoi olla riittävä syy lynkkaukseen.

Strange Fruit nousi lynkkauksenvastaisen kansanliikkeen tunnuslauluksi. Billie Holidayn tulkitsemana siitä tuli maailmankuulu ja monet olettivat, että kappale olisi ollut alunperinkin laulajan itsensä tekemä. Hänen lisäkseen laulua ovat esittäneet lukuisat muutkin artistit ja edelleen kappaletta kuullaan mustan musiikin tulkkien esittämänä. (Meeropolin toinen koko maailman tuntema kappale on Frank Sinatran esittämä The House I Live In.)

Harva tietää edelleenkään, että kappaleen tekijäksi ilmoitettu Lewis Allan on nimimerkki, jonka taakse kätkeytyy peruskoulun opettaja Abel Meeropol New Yorkin Bronxista. Meeropol oli emigrantti ja taustaltaan Venäjän juutalainen. Hän tiesi, mitä oli elää tuona aikana syrjityn vähemmistön jäsenenä.

Abel ja Anne Meeropolilla riitti sydäntä myös vakoilijoina kuolemaan tuomittujen Julius ja Ethel Rosenbergin orvoiksi jääneiden lasten adoptointiin vuonna 1953.

Dokumentti kertoo dramaattisen tarinan Amerikan menneisyydestä, jossa laulu Strange Fruit nousee kuvastamaan aikansa traagisimpia tapahtumia..

Dokumentin (Strange Fruit) on ohjannut Joel Katz. Tuotannosta vastaa Oniera Films, USA 2002.

Lainaukset:
http://www.yle.fi/d-projekti/arkisto/2004/outo_hedelma.html
http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/USACstrangefruit.htmOtsikko: Mustiin kohdistunutta raakalaismaisuutta - K18
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 19, 2007, 19:06:48

Pysähdyin tuijottamaan linkissä http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/USACstrangefruit.htm olevaa valokuvaa, jonka kuvateksti kuuluu näin " Rubin Stacy, lynched in Fort Lauderdale on 19th July, 1935" - Rubin Stacy, lynkattu Fort Lauderdalessa 19. heinäkuuta 1935.

Katson kuvaa hyvin tarkkaan. Näen keskellä puusta roikkumassa tummaihoisen miehen ja taempana seisovan viisi valkoista miestä ja näen myös kuvan etukulmassa pari lasta. Toisella lapsella, todennäköisesti pojalla, on kädessään valkoinen liina kuin nenäliina kasvojensa edessä - itkeekö hän? Valkoihoiset miehet seisovat kuvassa hyvin yliolkaisen näköisinä ja saattaapa olla, että yksi heistä tyhjentää taempana rakkoaan.

Lynkattu näyttää hyvin säälittävältä, hänen kätensä on sidottu eteen, ja ihmettelen, mikä hänen rikoksensa on ollut. Se saattoi olla epäily varkaudesta tai vastaava ihan mitätön asia. Syyttömiäkin mustia hirtettiin - oikeutta oikeudenkäyntiin ei ollut.

Billie Holidayn laulaman laulun "Strange Fruit" aiheuttama kohu auttoi hävittämään USA:n eteläisistä valtioista tuon raakalaismaisen tavan. Ihmiskunnan on syytä kuitenkin muistaa ihmisoikeusloukkaukset aina mielivaltaa perustellessaan.Otsikko: Outoa myyntiä
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 20, 2007, 22:22:53

Nyt kun viime päivinä on käyty paljon väittelyä Fazerin Lakupekasta puolesta ja vastaan, olen miettinyt asiaa itsekin. Oikeastaanhan tämä keskustelu alkoi jo silloin, kun Brunbergin suukoista otettiin neekeri-etuliite pois. Olin kirjoittanut asiasta Iltalehteen, sillä minua inhotti syödä herkkua, jota ala-arvoisesti mainostettiin "neekerin suukkoina".

Mitä ihmettä suklaalla, lakritsalla tai millään muullakaan on tekemistä jonkun ihmisryhmän ihonvärin kanssa? Eihän siinä ihonväriä kaupata, vaan itse tuotetta. Neutraalimpaa olisi, jos tuotteet myytäisiin tuotteina. Kyllä siinä on vihjailun ja epäasiallisuuden makua, jos esimerkiksi autoja myytäisiin puolialastomilla naisilla, tai muita tuotteita vastaavin keinoin.

Ei olisi asiallista, jos mustaan Afrikkaan lähetettäisiin iso lastillinen Lakupekkoja neekerikääreineen. Pienet lapset voisivat toki ilahtua lähetyksestä, onhan Lakupekan kuva söpö, mutta aikuiset ja ajattelevaiset saattaisivat olla kääreistä närkästyneitä ja pahoillaan. Miksi heidän ihonvärillään myydään jotain, onko tarkoitus vihjailla jostain, he voivat ajatella. Eiväthän hekään lähetä Eurooppaan tavaraa, jossa on valkoihoisen tunnusmerkit.

Yhdentyvässä maailmassa kaupallisten yritysten on ajateltava kaikkia asiakkaitaan. Harvalla on varaa mollata potentaalista asiakasryhmäänsä, potkia heitä toisten kustannuksella. Fiksut yrittäjät palvelevat kaikkia asiakkaitaan ja vievät lopulta voiton. Kyllä firmoissa tämä tajutaan ja siksi kehittyvä maailma otetaankin myynnissä huomioon.

Mitään ei ole menetetty siinä vaiheessa, kun lakua myydään lakuna, suklaata suklaana jne. Paras mainos tuotteesta lienee sen oma kuva, herkullisen suklaan tai lakritsin kuva. Näin maailmalla myydään monia tuotteita ilman että olisi tarve loukata ketään.

Rotusyrjintää ja -erottelua on ollut jo tarpeeksi pitkään. Mustia ihmisiä on kautta aikojen sorrettu monin eri keinoin, heidät on työnnetty omiin busseihin ja kouluihin, silloin harvoin kun pääsivät opiskelemaan. Yhteiskunta on ollut hyvin jakautunut ja rasistinen. Ei noita aikoja tarvitse korostaa millään kaupallisella tuotteella eikä muullakaan. Vain rasistilla on tarve liittää suklaa ja lakritsi ihonväriin, muut syövät ne sellaisenaan ja ovat onnellisia.Otsikko: Rasismia Suomessa
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 21, 2007, 15:49:59

Lainaus:
Ulkomaalaisyrittäjän taloon hyökättiin Valkealassa
20.1.2007 18:55

Usean miehen joukko vahingoitti ulkomaalaissyntyisen yrittäjän omakotitaloa Valkealan keskustassa lauantain vastaisena yönä.

Miehet rikkoivat talon ikkunoita ja tunkeutuivat tuulikaappiin. Pihalla rikottiin henkilöauton laseja ja pihan rakenteita. Miehet myös huutelivat uhkauksia.

Perhe oli hyökkäyksen aikana talossa. Miehet poistuivat vaalealla henkilöautolla kirkon suuntaan.

Kouvolan rikospoliisi tutkii tapausta. Asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä numeroon 02051 64711.

(STT)

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1304556Otsikko: Kirveellä sisäovea päin
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 22, 2007, 23:46:22

Lainaus:
"Koko perhe pelkäsi henkensä puolesta"
21.1.2007 21:21 (Päivitetty 22.1.2007 16:47)

Kirveshyökkäys pizzeriayrittäjän kotiin keskellä yötä.

Valkealan kirkonkylän rauhallinen idylli rikkoontui perjantain ja lauantain välisenä yönä, kun pizzeriayrittäjä Fethi Acarin omakotitaloon hyökättiin kolme kertaa.

Kolme Acarin perheen talon ikkunaa ja ulko-oven panssarilasi rikottiin. Hyökkääjät tunkeutuivat tuulikaappiin asti ja alkoivat murjoa sisäovea kirveellä.

- Koko perhe pelkäsi sisällä henkensä edestä. Jos ne olisivat tulleet sisään, olisivat varmasti tappaneet. Sellainen uho hyökkääjillä oli.

Ensimmäisen kerran väkivallan tekijät ilmestyivät Acarien omakotitalon pihaan puoli kahden aikaan yöllä.

- Kuulin ulkoa kolauksen mutten nähnyt mitään ja menin nukkumaan, kertoo perheen isä, yrittäjä Fethi Acar (37).

Pihalla oli rikottu postilaatikko, ja perheen toisesta autosta viety rekisterikilpi.

Tunnin kuluttua hyökkääjät palasivat ja vaativat Fethi Acaria tulemaan ulos.

- Kun menin ovelle Osmanin kanssa, näin kolmen miehen juoksevan pois pihalta ja menevän ulkona odottaneeseen autoon. En nähnyt auton rekisterikilpeä, Fethi Acar kertoo kiihtyneenä kerratessaan yön tapahtumia pihallaan seuraavana päivänä.

Acarit soittivat paikalle poliisit, jotka tulivatkin suhteellisen nopeasti.

- Teimme rikosilmoituksen, ja poliisit poistuivat muihin tehtäviinsä.

Isälle haavoja rikotuista laseista

Muutaman tunnin kuluttua alkoi hyökkäyksen massiivinen vaihe.

- Hyökkääjät yllättivät meidät, minäkin sain rikotuista laseista haavoja ylävartalooni, Fethi Acar kertoo.

Fethi Acar tunsi näöltä yhden hyökkääjistä, vaatteissa joillakin oli skinitunnuksia.

- Hyökkääjät huutelivat meille rasistisia herjoja.

- Tällaiset tekijät on saatava kiinni, minä haluan tehdä rauhassa työtäni ja elää perheeni kanssa. Muuten olemme saaneet elää Valkealassa rauhassa, Fethi Acar sanoo.

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200701215638923_uu.shtmlOtsikko: L. 18 vuotta
Kirjoitti: Angeli - Helmikuu 01, 2007, 11:25:03

Sain kännykkääni äsken aika hurjan viestin.

Pyydettiin rukoilemaan 18-vuotiaan pojan puolesta, jonka skiniporukka on hakannut pojan puolustettua ulkomaalaista tyttöystäväänsä.

Nuorukaisen sisäelimet ovat vaurioituneet pahasti. Tilanne on kriittinen, tänään tehdään maksansiirto ja lisää leikkauksia on tulossa.

Lääkärit pelkäävät nuorukaisen sydämen pettävän.

- Järkyttävää väkivaltaa, mihin tämä maailma on oikein menossa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 133  To 22 Hel 2007, 3:30 (GMT+3)  Aihe: Tapaus Massie Vastaa lainaamalla viestiä

Katsoin keskiviikkoiltana dokumenttia Tapaus Massie, The Massie Affair, josta Ylen sivuilla kerrotaan muun muassa näin:

Lainaus:
1900-luvun alkupuolella Yhdysvaltain merivoimat hallitsivat näkyvästi Havaijia. Saariryhmä oli jokaisen amerikkalaisen unelmapaikka, oikea paratiisi. Kesällä 1931 kaikki muuttui, kun nuori merisotilaan vaimo, Thalia Fortescue Massie väitti, että viisi värillistä havaijilaismiestä oli raiskannut hänet Honolulussa. Miehet vangittiin, mutta vapautettiin myöhemmin todisteiden puutteen vuoksi.

Havaijilaiset olivat raivoissaan. Heidän mielestään koko raiskaussyyte oli tuulesta temmattu. Raivoissaan olivat myös amerikkalaisen laivaston sotilaat - he hakkasivat yhden raiskauksesta epäillyn niin pahoin, että tämä oli vähällä kuolla.

Kun tilanne oli räjähdyspisteessä, astui Fortescuen lujatahtoinen äiti Grace kuvioihin. Yksi raiskauksesta syytetyistä löytyi kuolleena hänen takapenkiltään, ja syyttävä sormi osoitti äiti Fortescueta. Tapaus oli kiirinyt mantereelle sakka, jossa tuettiin avoimesti rouva Fortescueta, ja hänen tuomionsa lieveni huomattavasti.

Sekasortoinen tapaus vaikutti syvästi havaijilaisiin. He saivat sieluunsa syvän haavan, joka ei ole vielä tänäkään päivänä kokonaan parantunut.


Katsoessani dokumenttia selvisi, että Massie oli todennäköisesti keksinyt koko raiskausväitteen itse.

David Stannard sanoo:

Lainaus:
They come into town with a team of detectives and they re-trace every step. They re-interview all of the witnesses. And when they're finished, they say, it is virtually impossible that these men could have committed this crime. And it is highly unlikely that any such crime was ever committed. But for the rest of their lives these surviving four men have this crime as a shadow hovering over them. They never can escape it.


Tilanne lavastettiin siis uudestaan, kaikkia silminnäkijöitä haastateltiin uudestaan.

Kuitenkin kaikkien epäiltyjen elämä meni pilalle ja Joseph Kahahawai tapettiin, vaikka hän oli katolilaisena vannonut isälleen käsi Raamatun päällä, ettei ollut syyllinen tekoon.

Thalia Fortescue Massien äiti Grace Fortescue apureineen sieppasi Joseph Kahahawain autoonsa ja yksi heistä ampui hänet Gracen kotona heidän yrittäessään saada väkisin tunnustusta.

Luoti osui keuhkoihin eikä seurue yrittänyt säästää Kahahawain henkeä. Joseph nostettiin vähäksi aikaa kylpyammeeseen ja käärittiin sitten lakanan sisään. Seurue lähti kuljettamaan ruumista kohti Blow Holea, jossa sen olisi voinut heittää kallioilta alas tyrskyihin.

Poliisi sai kuitenkin kiinni auton, jonka sivukaihtimet oli vedetty alas.

Seurue pidätettiin ja seurasi oikeudenkäynti, jossa valamiehistöllä kesti kaksi päivää päättää, rankaisevatko Gracea kumppaneineen. Syynä epäröintiin oli USA:n hallituksen ja merivoimien painostus.

Viimein valamiehistö päätti kymmenen vuoden rangaistuksesta.

Dokumentissa kerrotaan:

Lainaus:
The Navy organized a boycott against any Honolulu company that employed a juror in the case, and threatened to cancel all contracts with those businesses. Prosecutor Kelly received scores of letters from around the country: "Should you have a daughter, may she be ravished by ten brutes... . you ought to be hung from a lamppost and a fire set under it." More than a hundred Congressmen signed a petition demanding that Territorial Governor Lawrence Judd pardon each of the four defendants, or else Hawai'i's self government would end.

After four days of pressure, the Governor finally caved, agreeing to reduce the sentence from ten years...to one hour.


Eli siis USA:n laivasto organisoi boikotin niitä yhtiöitä vastaan, joissa valamiehistön jäsenet olivat töissä ja uhkasivat keskeyttää kaikkien yritysten kauppasopimukset. Syyttäjä Kelly sai lukuisia uhkauskirjeitä. Yli sata USA:n kongressin jäsentä allekirjoitti vaatimuksen, että Havaijin kuvernööri armahtaisi jokaisen syytetyn tai muutoin Havaijin itsehallinto päättyisi. - Muutaman päivän painostuksen jälkeen kuvernööri sortui ja suostui lyhentämään syytettyjen tuomiota kymmenestä vuodesta tuntiin.

Ohjelmassa Kanalu Young sanoo:

Lainaus:
Ten years, sifted down to one hour. So this is what Kahahawai's life is worth, you know. Nothing more, nothing less than his accused and convicted killers spending an hour visiting with the governor, drinking tea, on a lovely afternoon in paradise.


"Kymmenen vuotta vähenee tunniksi. Siis tuon arvoinen oli Kahahawain elämä. Ei enempää, ei vähempää kuin että hänen syytetyt ja tuomitut tappajansa viettävät kuvernöörin seurassa yhden tunnin juoden teetä ihanana iltapäivänä paratiisissa."

USA:n laivasto lähetti Gracen, tämän tyttären Thalian ja tämän miehen Thomaksen ensimmäisellä laivalla takaisin Kaliforniaan, jossa he saivat sankarin vastaanoton. Korkea-arvoinen amiraali antoi heille jopa autonsa ja ajajan niin kauan kuin he tarvitsivat San Franciscossa.

Mitä perheen elämään sittemmin tulee, Thalia ja Thomas erosivat parin vuoden kuluttua. Thomas meni uusiin naimisiin ja Thalia yritti monia kertoja itsemurhaa, päätyen siihen vuonna 1963.

Grace Fortescue ansaitsi rahaa kertomalla Havaijin tarinansa ja peri myöhemmin omaisuuden isältään. Grace asui Palm Beachillä Floridassa ja harrasti vesihiihtoa vielä 87 vuoden iässä ja kuoli vasta päälle 90 vuotiaana.


o o o


David Stannard, joka oli haastatellut murhan jälkeen Grace Fortescueta, sanoi vuosia myöhemmin ettei kertonut kaikkea Gracen haastattelusta.

Grace oli sanonut hänelle:

Lainaus:
"You know, I originally come from the South and where I come from, we have a way of dealing with niggers and that's what this was all about."


Eli Grace kertoo tulevansa USA:n etelävaltioista: "Tiedäthän, että olen alkujaan Etelästä ja sieltä mistä tulen, meillä on tapamme käsitellä neekereitä ja siitähän tässä kaikessa oli kyse."


o o o


Tässä dokumentista vielä jotain Havaijin historiasta kiinnostuneille:

Kanalu Young sanoo, että kun havaijilaisten Havaijin lippu laskettiin alas vuonna 1898, alkoi ihmeellinen valitus. Havaijilaiset ilmaisivat havaijilaisella tavalla paheksuntansa siitä mitä tapahtui, koska he olivat käyttäneet kaikki käytettävissä olevat keinot, ettei yhdistämistä olisi tapahtunut, ettei heitä olisi liitetty osaksi Yhdysvaltoja. Epäonnistuessaan siinä havaijilaiset palasivat vanhoihin traditioihinsa valittaen itkuvirsin poliittista päätöstä:

Lainaus:
When the flag of the Hawaiian people, Hawaiian nation came down in 1898, there was an amazing wailing. It was Hawaiian people expressing in a Hawaiian way their disfavor for what has happened because they had done everything in their power not to become annexed, not to become a part of the United States of America. And failing all of that, they reverted right back to tradition to express for the last time an emotional side of that political choice which was the Lamentation Chant, the auwe...


Haunani-Kay Trask sanoo, että he (amerikkalaiset) tulivat lähetyssaarnaajina pyytäen havaijilaisia katsomaan taivaalle Jumalaa vieden samaan aikaan kaikki heidän maansa. Kukistamisessa ja vallankumouksessa he ottivat satoja eekkereitä Havaijin yleisiä maita, joita he kutsuivat luovutetuiksi maiksi. Mutta eivät ne olleet oikeasti luovutettuja maita, vaan varastettuja. Ne olivat kaikki kuningaskunnan hallituksen maita --:

Lainaus:
They come as missionaries as we say, tell Hawaiians to look up in the sky to God while they're taking all of our land. At the overthrow and annexation, they took, you know, hundreds of thousands of acres of our public lands. They called them ceded lands, which they weren't really ceded. They were stolen. Those were all the government lands of the kingdom. So, we were not only afraid of haoles. We didn't like them...


Historioitsija Haunani Kay-Trask sanoo ihmisten arvelleen, ettei mitään seuraisi Kahahawain kuolemasta. Murhaajia ei rangaistu... Hän sanoo myös, ettei heillä ole ollut yli sataan vuoteen mitään oikeutta ja ettei kukaan oikeasti uskokaan mihinkään oikeudenmukaisuuteen:

Lainaus:
-- people thought that nothing was going to come of the death of Kahahawai. They were not going to be punished, the murderers... We haven't had any justice in over 100 years. And I don't think anybody really thought there would be justice at all.
Lainaukset:
http://www.yle.fi/etusivu/ohjelmaopas/ohjelma.php?serial=t0137658807813&l=f&mode=www
http://www.pbs.org/wgbh/amex/massie/filmmore/pt.htmlHUOM! Dokumentti uusintana TV1:ssä sunnuntaina 25.2. klo 16.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 195  La 10 Maa 2007, 2:48 (GMT+3)  Aihe: Valkoisia paskoja Vastaa lainaamalla viestiä

Katsoin Kakkoselta elokuvan Varastetut lapset.

Siinä kolme australialaista lasta käveli jalan tuhansia kilometrejä kotiinsa perässään jäljittäjät. Lapset oli riistetty oikeilta äideiltään.

Kaksi tytöistä pääsi kotiinsa asti, yksi riistettiin takaisin.

Aikanaan tyttöjen tehtyä lapsia nämäkin riistettiin pois.

Australialaisilta alkuperäisasukkailta eli aborigininaaleilta riistettiin lapset aina vuoteen 1970 asti.

- Ja ketkäs asialla? Valkoiset paskiaiset tietenkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 199  La 10 Maa 2007, 15:49 (GMT+3)  Aihe: Varastetut lapset Vastaa lainaamalla viestiä

Kuohuksissani kirjoitin yöllä edellisen kommenttini. Ylen sivuilla kerrotaan elokuvasta näin:

Lainaus:
Varastetut lapset
TV2 klo 0.00


YLE TV2 perjantaina 9.3.2007

VARASTETUT LAPSET:
- Siepattujen aborigiinilasten matka äitiensä luo

Tosipohjainen draama 1930-luvulla vanhemmiltaan siepatuista aborigiinilapsista, joista kolme pakenee erämaan halki kotia kohti.

Tositapahtumiin perustuva Varastetut lapset (Rabbit-Proof Fence) on koskettava seikkailudraama, joka valmistui Australiassa vuonna 2002 Philip Noycen ohjaamana. Lukuisten festivaalien yleisöpalkintoja voittaneen elokuvan pääosia näyttelevät Evelyn Sampi, Tianna Sansbury, Laura Monaghan, David Gulpill ja Kenneth Branagh.

Australian hallitus otti 1930-luvulla käyttöön politiikan, jolla yritettiin tylysti piilottaa pois näkyvistä mantereen "kolmas rotu", aborigiininaisten ja valkoisten miesten puoliveriset jälkeläiset. Näitä lapsia alettiin kerätä erityisiin keskuksiin, jotta he eivät "saastuttaisi" muuta mannerta ja missä heistä voitaisiin kouluttaa tunnollisia palvelijoita valkoisille herrasperheille.

Lapsilta ja heidän äideiltään ei kysytty juuri mitään, vaan lapsia siepattiin väkisin ja heidät kuljetettiin satojen mailien päässä sijaitseville leireille. Myöhemmin näiden sieppausten uhreja on alettu kutsua "varastetuiksi sukupolviksi".

Varastetut lapset kertoo kolmen tällaisen lapsen tarinan. Kotoaan siepatut Molly, Daisy ja Gracie pakenevat leiriltä aloittaakseen uskomattoman 1 500 mailin vaelluksen takaisin äitiensä luo. Viranomaisten etsiessä ja ajaessa heitä takaa tytöt käyttävät suunnistusapunaan erämaan halki vedettyä jänisaitaa.

Varastetut lapset on jännittävä ja liikuttava seikkailuelokuva, mutta sen järkyttävin yllätys tulee lopputeksteissä. Lopputekstit kertovat, että tätä lastensieppauspolitiikkaa jatkettiin Australiassa aina 1970-luvun alkuvuosiin asti.

Elokuvan ohjaaja Philip Noyce palasi tällä filmillä kotimaahansa vietettyään vuosia Hollywoodissa ison budjetin turboseikkailujen, kuten Pyhimyksen ja Tom Clancy -elokuvien, parissa. Elokuva perustuu Mollyn tyttären Doris Pilkingtonin kirjaan ja sen lopussa nähdään oikeat päähenkilöt ikäihmisinä eeppisen vaelluksensa tapahtumapaikoilla.
vn/la

Lainaus:
http://www.yle.fi/etusivu/ohjelmaopas/ohjelma.php?serial=t0238103237813&l=f&mode=www
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 200  La 10 Maa 2007, 16:00 (GMT+3)  Aihe: John Lennonin aivoituksia Pentti Saarikosken kääntämänä Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Nainen on nekru tässä maailmassa
sitä se on . . . ajattele asiaa
nainen on nekru tässä maailmassa
ajattele asiaa . . . tee jotakin

me pannaan se maalaamaan naamansa ja tanssahtelemaan
ja jos se ei halua olla sorja ja norja ja orja
me sanotaan että sä et rakasta mua enää
Jos se on tosi olevainen
me sanotaan että sä yrität olla mies
Me painetaan se maan rakoon
ja sanotaan säkö tulit vallan jakoon
Nainen on nekru tässä maailmassa
sitä se on
jos et usko mua katso partnerias
Nainen on orjien orja
voi vittu . . . eikö sitä sais huutaa julki

Me pannaan se tekemään skidejä meille ja kasvattaan
ja sit me jätetään se orrelle
että sä oot yks gamla kanaemo
Me sanotaan että kotona kuule
on sinun paikkasi
Sit me valitetaan ettei hän oikein sovi
seuralaiseksi seurapiiriin
Nainen on nekru tässä maailmassa
sitä se on
jos et usko mua
katso partnerias
nainen tekee orjan työtä orjille
vai kuin (jos ajattelet asiaa)
JOHN LENNON / PENTTI SAARIKOSKI

Lainaus:
Hannu Tarmion Elämänviisauden kirjasta
sivulta 156
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1470  Ke 16 Tam 2008, 18:06 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Rachel Kauppila suuttui neekerinimittelystä

16.1.2008 06:35

Kun fitness-ammattilainen Rachel Kauppila adoptoitiin Etiopiasta Suomeen 6-vuotiaana toukokuussa 1988, hän ei osannut sanaakaan suomea ja vaihdos Haukiputaan arkeen oli raju. Kauppila oppi suomen kielen kolmessa kuukaudessa ja aloitti koulun vietettyään kesän Suomessa.

- Muistan kun menin kouluun ensimmäistä kertaa. Kaikki koululaiset kerääntyivät ympärilleni katsomaan minua. Kukaan ei kuitenkaan silloin haukkunut, vaan kaikki olivat minusta positiivisesti kiinnostuneita.

Maajussille morsian -sarjassa seikkailleen Timo Virtasen kihlattuna viime aikoina julkisuuteen tullut Rachel sai varttua ilman kiusaajia yläasteelle saakka.

- Kun olin yhdeksännellä luokalla, Haukiputaalle rupesi tulemaan yhtäkkiä uusnatseja. Siihen mennessä kukaan ei ollut kiusannut minua, mutta yläasteella minua ruvettiin katsomaan kieroon.

Rasismi ei Kauppilan kohdalla koskaan johtanut vakavampaan kiusaamiseen. Personal trainerina omaa yritystään pyörittävä nainen on kuitenkin kohdannut rasismia myöhemmin työelämässä.

- Muutama vuosi sitten yksi tyttö sanoi minulle töissä, että "v--n neekeri, mikä sä luulet olevasi."

Vaikka temperamenttisella Kauppilalla on tapana ladata takaisin suoraa tekstiä arvostelijoilleen, ihonvärin takia haukkuminen riipaisee häntä syvältä.

- Kyllä se satuttaa, se satuttaa niin paljon, että muut eivät osaa arvatakaan. Jos minua haukkuu neekeriksi, se saa olla viimeinen kerta. En minäkään kutsu suomalaisia valkoiseksi.

Kultamitalinsa ansiosta hänet kutsuttiin Linnan juhliin vuonna 2006. Kauppila ei välttynyt rasistisilta kommenteilta edes itsenäisyyspäivänä.

- Olimme jatkoilla ravintola Teatterissa. Tulin alas portaita, ja eräs mies kutsui minua kauniiksi mustaksi sporttiseksi neekeriksi. Minä räjähdin täysin ja sanoin hänelle suoraan, että minä en ole neekeri, vaan tumma. Mies oli lopulta hyvin pahoillaan.

Anneli Ikävalko

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1476459
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1573  Ke 30 Tam 2008, 17:12 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Australian uusi hallitus pyytää anteeksi aboriginaaleilta

30.1.2008 8:39

Australian uusi hallitus aikoo pyytää virallisesti anteeksi maan alkuperäisasukkaiden aboriginaalien huonoa kohtelua. Anteeksipyyntö kohdistuu aboriginaaleihin, jotka otettiin lapsina pois vanhempiensa huostasta.

Työväenpuoluetta edustava pääministeri Kevin Rudd esittää anteeksipyynnön uuden parlamentin avajaisistunnossa helmikuussa. Päätös on historiallinen. Aiempi konservatiivihallitus torjui vaatimukset virallisesta anteeksipyynnöstä.

IL-STT-AFP

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200801307174304_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1740  Ti 04 Maa 2008, 11:26 (GMT+3)  Aihe: Aboriginaalien piinaa Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Koira imetti alkoholistin lapsia

Julkaistu: 28.2.2008


Australian alkuperäiskansan aboriginaalien asiat ovat äärimmäisen huonolla tolalla, kertoo brittiläinen Telegraph-lehti.

Alkoholi, huumeet ja työttömyys riivaa mannervaltion takamaiden asukkaita.

Aboriginaalien hitsemurhia selvittänyt tutkimus kertoo, että pahimmissa tapauksissa alkoholisoituneiden vanhempien lapset ovat joutuneet turvautumaan koiriin saadakseen ruokaa.

Tutkijat olivat kuulleet tarinoita laiminlyödyistä lapsista, jotka ovat ryhtyneet imemään lemmikkikoiran nisää nälissään.

Kimberleyn alueella Länsi-Australiassa aboriginaalien itsemurhia tutkineen työryhmän mukaan monet alkuperäiskansan jäsenet elävät hökkelikylissä ja kärsivät päihdeongelmista.

Maan pääministeri Kevin Rudd pyysi aiemmin helmikuussa anteeksi aboriginaalien huonoa kohtelua. Alkuperäiskansa on hänen mukaansa joutunut systemaattisen rasismin kohteeksi muun muassa maanomistuskysymyksissä.

Aboriginaaleilla alkoholista johtuvat sairaudet ovat yli 20-kertaa yleisempiä kuin muilla Länsi-Australian asukkailla.

Lainaus: Uusi Suomi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2116  La 10 Tou 2008, 11:06 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Nettirasistien rajoittamiselle tukea

Julkaistu: 5.5.2008


Valtionsyyttäjä Mika Illman haluaisi Suomen verkkorasistit kuriin Ruotsin mallin mukaisella lainsäädännöllä, jossa sivuston ylläpitäjä on vastuussa sivustolla esiintyvästä aineistosta. Asiasta kertoo Ylen uutiset.

Myös vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää pitää lainsäädäntöä mahdollisena keinona nettirasismin rajoittamiseksi. Ylläpitäjien vastuuta pitäisi vähemmistövaltuutetun mielestä kuitenkin tutkia vielä enemmän.

- Tällä hetkellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin seurata tekstejä ja viedä loukkaavien tekstien kirjoittajia tuomiolle, Suurpää kertoo uusisuomi.fi:lle.

Nettikirjoittamisen rajoittamiseen tai tiettyjen sanojen ja ilmausten kieltoon Suurpää ei usko.

- Jos jonkin sanan kieltää, niin sille keksitään nopeasti jokin kiertoilmaus.

Ylen uutisten mukaan nettirasismi on kasvussa, ja internet tarjoaa ääriliikkeille yhä merkittävämmän kasvualustan rasististen rikosten määrän noustessa.

Suurpää tuntee nettirasismin omakohtaisesti. Häntä tituleerataan rasistisissa blogeissa jo ”neekerivaltuutetuksi”. Suurpään mukaan netti onkin rasismille selkeä kasvualusta.

Keskustelupalstojen rasistisia tekstejä, joissa kirjoittajat purkavat tunteitaan ja ilmaisevat halveksuntaansa etnisiä ryhmiä kohtaan, Suurpää vertaa kadulla nimittelyyn. Kirjoittelun taustalla on hänen mukaansa myös yleistä turhautuneisuutta.

- Kirjoittelijat eivät suoraan suuntaa nimittelyä eri etnisille ryhmille, vaan siinä haetaan vastakaikua omalle ajattelulle toisilta samantyyppisiltä ihmisiltä, Suurpää sanoo.

Täysin rasististen sivustojen ja ”kovemman aineiston” taustalla on vähemmistövaltuutetun mukaan pienehköjä porukoita, joita ei voi suoraan yhdistää kaikkiin keskustelupalstojen kommentteihin. Teksteistä on Suurpään mukaan tullut myös aiempaa hienotunteisempia.

- Tekijät ovat tulleet tietoisiksi siitä, että he ovat rikosoikeudellisisesti vaastuussa omista teksteistään. Tämä on tärkeä signaali varsinkin nuorille. Sananvapaus ei ole täysin rajoittamatonta eikä kukaan saa sanoa ihan mitä tahansa, Suurpää toteaa.


Ossi Kurki-Suonio

Lainaus: Uusi Suomi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2472  Ke 05 Tam 2011, 23:37 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mahtava puhe:

Martin Luther King, Jr.: I Have a Dream
http://www.youtube.com/watch?v=iEMXaTktUfA
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2563  To 13 Tam 2011, 0:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Australian hallitus pyysi anteeksi orvoilta

Sunnuntai 30.8.2009 klo 21.16

Australian hallitus ilmoitti sunnuntaina maan aikovan pyytää anteeksi ankeita oloja, joista yhteiskunnan huostaan joutuneet lapset kärsivät maassa vielä 1960-luvulla.

Hallitus esitti viime vuonna samanlaisen anteeksipyynnön maan aboriginaaliväestölle, jonka lapsia sijoitettiin historian saatossa valkoisiin perheisiin ja kasvatuslaitoksiin. Kysymys anteeksipyynnöstä muillekin lapsille nousi esiin tuolloin.

Maan perheministeri Jenny Macklin sanoi, että arvioiden mukaan jopa puoli miljoonaa köyhiin perheisiin tai yksinäisille naisille syntynyttä lasta on viimeisen sadan vuoden aikana päätynyt Australian orpokoteihin ja kasvatuslaitoksiin.

Monet joutuivat puutteellisesti valvotuissa laitoksissa väkivallan ja seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi.

Joukossa olivat myös "imperiumin orvoiksi" kutsutut 10 000 lasta, jotka Britannia lähetti Australiaan parinkymmenen vuoden aikana toisen maailmansodan jälkeen.

STT-AFP-DPA

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3478  Ma 04 Huh 2011, 14:41 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Työttömästä ministeriksi!

Perjantai 1.4.2011 klo 02.09 (päivitetty klo 11.09)

Antoinette Batumubwira ei kelvannut töihin Suomessa, mutta pääsi Burundissa ulkoministeriksi.

- Tiesin ettei työnhakukurssi auttaisi minua saavuttamaan mitään, mutta minun oli oltava päivittäin paikalla, koska muuten en olisi saanut mistään rahaa. Jokainen saman kokenut ansaitsee kunnioituksen.

Kotimaassaan Burundissa korkeasti koulutettu Batumubwira oli työskennellyt ensin journalistina ja sittemmin mm. viestintäpäällikkönä YK-tehtävissä Komoreilla. Hänen silloinen puolisonsa Jean-Marie Ngendahayo oli Burundin entinen ulkoministeri.

Uunioppia

Antoinette Batumubwiran nelihenkinen perhe saapui Suomeen vuonna 2002. Vanhemmat ja kaksi tytärtä ajoi kotoa itäafrikkalaisen valtion sisällissota. Ensimmäiset pakolaisvuodet perhe asui Etelä-Afrikassa.

Suomessa koti oli Vantaan Tikkurilassa. Kuopus kävi koulua ja esikoinen suoritti lukiossa englanninkielistä IB-tutkintoa, mutta vanhemmat olivat tyhjän päällä. Antoinette Batumubwira kuvaileekin tunnelmiaan sekaviksi.

- Olen kiitollinen, koska sain paikan jossa olla vaikeina aikoina. Alussa kaikki oli tosi hyvin organisoitu, lasten koulutus järjestyi ja pääsimme suomen kursseille, mutta vuoden jälkeen kaikki muuttui.

Innokkaasti kotoutumaan pyrkinyt Antoinette Batumubwira uskoi monipuolisen työkokemuksensa ja kielitaitonsa vuoksi työllistyvänsä Suomessa, mutta yksikään työnantaja ei halunnut häntä.

- Se oli sokki.

Tosin liittyi Suomeen asettumiseenkin surkuhupaisia tapahtumia. Koska perhe tuli Afrikasta, hyvää tarkoittavat vastaanottajat kävivät opastamassa Antoinette Batumubwiraa uunin ja pesukoneen käytössä.

- Pakolainenhan on joku joka tuskin osaa lukea ja kirjoittaa, hän naurahtaa ja kertoo yliopistotutkintonsa olleen suuri ihmetyksen aihe.

Ulkoministeriksi

Antoinette Batumubwira tuntee jääneensä Suomessa ulkopuoliseksi, koska ei vastannut ennakkokäsitystä pakolaisesta. Siksi hän ei jäänyt maahan, vaikka opiskeli kieltä.

- Jääminen olisi masentanut minut.

Aajessa oli toki ilonaiheitakin. Antoinette Batumubwira kehuu vuolaasti naapuriaan ja ystäväänsä Tarja Liikamaata.

- Hän oli ihanan kannustava ja sanoi olevansa varma, että jossain on paikka, jossa voin olla hyödyksi.

Kun tilanne Burundissa parani, perhe palasi kotiin. Antoinette Batumubwira kutsuttiin maansa ulkoministeriksi, ja hän on vieraillut siinä roolissa Suomessakin. Nykyisin hän on Afrikan kehityspankin ulkosuhteista ja viestinnästä vastaava johtaja asemapaikkanaan Tunisia.

- Tytärteni pitäisi käydä Vantaalla turisteina tapaamassa ystäviään. Minulle oli parantava prosessi vierailla siellä.

Kielitaito työelämässä

Antoinette Batumubwira laati Suomessa asuessaan raportin keinoista, joilla parantaa maahanmuuttajien kotoutumista. Raportti liittyi Vantaan kaupungin monikulttuurisuusohjelmaan. Aloite sen laatimiseen tuli Uudenmaan TE-keskuksesta.

Batumubwira tiivistää raporttinsa tärkeimmäksi viestiksi sen, että jokainen maahanmuuttaja on yksilö ja häntä tulisi kohdella yksilöllisesti.

- Kaikki eivät ole samanlaisia vaan jokaisella on oma identiteetti ja omat toiveet.

Batumubwira totesi raportissaan, ettei maahanmuuttajia pitäisi esitellä kärsivinä ihmisinä, koska he joutuvat silloin säälin kohteiksi.

- Maahanmuuttaja tarvitsee hänen arvoaan kunnioittavaa asennetta.

Vaikka Batumubwiralla oli Suomeen tullessaan korkeakoulututkinto ja laaja työkokemus, hän ei saanut työpaikkaa edes opiskeltuaan suomea. Sama tilanne oli hänen puolisollaan, seitsemää kieltä taitavalla entisellä ulkoministerillä josta tuli myöhemmin Burundin sisäministeri.

Batumubwira ei pidä realistisena täydellisen kielitaidon hankkimista kielikursseilla ja työllistymistä vasta sitten, koska se veisi vuosia. - Paras tapa oppia kieltä on oppia se töissä. Ymmärrän että pitää osata minimitaso, mutta loppu tulee käytännössä.

Raportissaan Batumubwira esittelee useita keinoja miten kotoutuminen voi onnistua. Hän kannustaa maahanmuuttajia omaan aktiivisuuteen sekä suojelemaan itseään "maahanmuuttajien keskuudessa usein vallitsevalta pessimistiseltä ilmapiiriltä".

SOILA SARONIEMI
soila.saroniemi@iltalehti.fi

Lainaus: IL

Kommentti: Ihme rasismia, kun muualla hankittua koulutusta ei arvosteta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3480  Ma 04 Huh 2011, 14:57 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ystävä pyykkituvasta

Perjantai 1.4.2011 klo 10.47

Antoinette Batumubwiran suomalainen ystävä Tarja Liikamaa ihmettelee, miten Suomella oli varaa jättää käyttämättä hänen entisen naapurinsa kyvyt.

- Harmi ettei Suomessa ymmärretty hänen arvoaan.

Tarja Liikamaa tapasi naapurinsa ensimmäisen kerran kaupungin vuokratalon pyykkituvassa. Sosiaalisena ihmisenä Liikamaa tarjosi naapuriapua uudelle tulokkaalle, ja naapurukset alkoivat jutella. Naisten välille sukeutui syvä ystävyys.

- Antoinette on aivan ihana ja yritteliäs ihminen.

Sosiaalialalla työskentelevä Liikamaa on kotoisin Pohjois-Suomesta. Hän arvelee tiiviissä yhteisössä kasvaneena olevansa asenteiltaan lähellä afrikkalaista kulttuuria ja lähestyvänsä siksi mutkattomasti tuntemattomia ihmisiä. Hän auttoi naapureitaan mm. Kelan paperisodassa, neuvoi kirpputorille ja keräsi pienillä varoilla eläneelle perheelle puuttuvia huonekaluja.

Liikamaa auttoi Antoinette Batumubwiraa ja tämä puolisoa myös työnhaussa, mutta hakemukset eivät tuottaneet tulosta.

- En voi ymmärtää että niillä tutkinnoilla ja työkokemuksilla ei menty täällä eteenpäin! Suomi ei tiedä, mitä se menetti.

Antoinette Batumubwira yllätti soittamalla Tarja Liikamaan ovikelloa viime syksynä. Hän tuli tervehtimän vanhaa naapuria työmatkallaan Afrikan kehityspankin tehtävissä.

- Hän oli sama ihminen kuin ennen. Siinä eivät tittelit painaneet.

SOILA SARONIEMI

Lainaus: IL

Kommentti: Suomi on rasistinen keisarikunta täynnä pienisieluisia nilviäisiä, joilla on suuret luulot omasta paremmuudestaan, mutta löytyy täältä hyviäkin ihmisiä. Jopa pyykkituvassa heitä voi tavata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3621  Ma 25 Huh 2011, 11:48 (GMT+3)  Aihe: Neekeriksi ja kumihuuleksi osoittelua Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jani Toivolaa haukuttiin kumihuuleksi - "Tämä on brutaaleinta Suomessa"

Julkaistu: 20.04.2011 16:43

Vihreiden tuore kansanedustaja Jani Toivola on kokenut rasismin suoraan Suomessa.

"Kumihuuli", "neekeri"; osoittelua ja kuiskauksia raitiovaunussa.

Vihreiden tuore kansanedustaja Jani Toivola, Suomen ensimmäinen tummaihoinen kansanedustaja, on kokenut rasismin suoraan. Mutta valinta eduskuntaan oli myös vahvistus kuulumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kouluaikoina Toivolan ihonväri herätti suurta hämmennystä, vaikka hän on syntynyt ja kasvanut Suomessa.

–En kuitenkaan ajatellut, että olisin erilainen, koska kasvoin täysin suomalaisessa perheessä. Tilanne muuttui, kun aloitin työt televisiossa. Silloin tosin ruvettiin kuiskailemaan televisiossa näkymisestä, ei ihonväristä, Toivola naurahtaa.

Koulukiusaamisesta yli pääseminen on vaatinut Toivolalta aikaa, ja edelleen hän sanoo kamppailevansa itsensä kanssa, jotta osaisi ottaa vastaan lämpöä ja myönteisyyttä.

Toivola sai sunnuntain eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiiristä reilut 4000 ääntä.

Brutaaleinta on hiljaisuus

Toivola palasi kymmenen vuotta sitten Suomeen vietettyään New Yorkissa muutaman vuoden. New Yorkissa hän näki yhteiskunnan, joka rohkaisee avoimuuteen ja rohkeuteen – samaa hän on kaivannut Suomessa. Toivola päätti, että hän haluaa olla edistämässä moniarvoista Suomea.

Vahvistusta omalle minuudelleen Toivola sai kolme vuotta sitten vieraillessaan ensi kertaa isänsä ja sukunsa luona Keniassa. Keniassa selvisi, että isän puoleinen suku on saarnaajia, jotka uskovat puheen lahjaan. Toivola kaipaakin suomalaiseen yhteiskuntaan avoimuutta.

–Meidät on kasvatettu loogiseen reagointiin ja terveeseen järkeen, välttämään virheitä ja ylilyöntejä. Vaikka juuri ylilyönnit saavat muutoksia aikaan, hän sanoo.

Ongelma Suomessa ei ehkä ole avoin rasismi, vaan pikemminkin pelko. Miten puhua ja käyttäytyä ulkomaalaisen kanssa, ettei vaan nolaa itseään?

–Tänne tulleet ulkomaalaiset ovat sanoneet, että brutaaleinta Suomessa on hiljaisuus.

–Toisaalta olen aina ajatellut, että pelkästään ihonvärini takia minulta ei ole Suomessa kielletty mitään. Tässä voin luottaa oikeudenmukaisuuteen, hän toteaa.

STT–HEIDI HAKALA

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3718  Ke 04 Tou 2011, 15:07 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
"Neekeriukolla" kuohuttanut kansanedustaja: Video käsitettiin väärin!

Julkaistu: 28.04.2011 06:45

Suurta nettikuohuntaa aiheuttanut kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) kommentoi IS:lle ulkomaalaislausuntojaan.

Hakkarainen otti keskiviikkona kantaa Helsingin Sanomien nettivideolla muun muassa maahanmuuttoon. Kansanedustajan mielestä ”maahanmuuttohomma” pitää saada kuriin.

- Kaverin poika on rajalla töissä, ja se sanoo, että neekeriukko tulee eikä osaa mitään muuta sanoa kuin turvapaikka, ja heti ollaan sisällä, Hakkarainen sanoo videolla.

IS:n keskiviikkoiltana tavoittama Hakkarainen halusi pehmentää puheitaan.

Hakkaraisen mielestä hänen lausuntonsa videolla on käsitetty väärin ja sitä on vääristelty.

- Olen maahanmuuton kannalla, jos maahanmuuttajat tulevat tänne tekemään töitä. Sitä en kuitenkaan hyväksy, että he tulevat Suomeen elämään sosiaaliturvalla, Hakkarainen sanoo IS:lle.

Hakkaraisen videolausunnoista tulistui eilen Suomen jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Perparim Hetemaj.

Lue päivän Ilta-Sanomista, millaisia terveisiä Hakkarainen lähettää häntä Facebookissa uhanneelle Hetemajlle.

Jarno Ranta


Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Neekeriukolla%20kuohuttanut%20kansanedustaja%20Video%20k%C3%A4sitettiin%20v%C3%A4%C3%A4rin!/art-1288385338001.html

Ilta-Sanomien epäonnen linkki taas! Toimii vain kopioimalla koko pötkö selaimen osoitekenttään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3834  Su 15 Tou 2011, 15:39 (GMT+3)  Aihe: Järkyttävää Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Järjestysmies pahoinpiteli maahanmuuttajan

Lauantai 14.5.2011 klo 06.02

25-vuotias Mohamed vietti jokin aika sitten ystäviensä kanssa viikonloppua laivalla. Matka oli sujunut hyvin ja ilta kääntynyt aamuyön tunneille.

Mohamed jutteli ystäviensä ja uusien tuttujen kanssa laivan käytävällä. Yhtäkkiä hän kuuli jonkun huutavan, että perussuomalaiset ovat oikeassa; maahanmuuttajat on saatava pois Suomesta. Mohamed vilkaisi huudon suuntaan, ja näki suurikokoisen suomalaisen miehen lähestyvän.

- Hän oli aivan raivona ja rynni minua kohti huutaen että saatanan somali, apina ja neekeri, te tuutte tänne työttömiksi laiskottelemaan.

Mohamed yritti sanoa miehelle, että tämä haukkuu nyt väärää henkilöä, ja että hän on asunut Suomessa jo 22 vuotta. Mies ei kuunnellut, vaan iski nyrkillä.

- Huuleni pamahti auki, enkä hetkeen ymmärtänyt mitä on tapahtunut. Sitten hän kävi kiinni ja alkoi kuristaa minua, Mohamed muistelee kauhun hetkiä.

Ote kurkusta on niin kova, että ympärillä olevat ihmiset eivät yrityksistä huolimatta saaneet miestä irti. Mohamedin tajunta alkoi hämärtyä, ja hän luuli kuolevansa. Lopulta Mohemdin ystävä sai miehen otteen irtoamaan. Paikalle kutsuttiin laivapoliisit, jotka ottivat pahoinpitelijän huostaansa. Mies poistettiin Tallinnassa laivasta.

Kovia kipuja

Mohamed ja hänen ystävänsä järkyttyivät tilanteesta suunnattomasti. Laivan lääkärin ensiavun jälkeen Mohamed meni hyttiin ja vietti siellä loppuajan.

- Tärisin, enkä saanut nukuttua, hän kuvailee risteilyn loppua.

Tapahtuma pyörii jatkuvasti mielessä. Kuristamisen jäljiltä kivut olivat kovat. Uni ei tullut pitkään aikaan silmään, ja nieleminen oli tuskallista. Ulkona liikkuessa pelottaa, ja olan taakse tulee vilkuiltua.

- Pahoinpitelijä raivostui, kun sanoin tekeväni rikosilmoituksen. Hän huusi, että menettää takiani ammattinsa järjestyksenvalvojana ja vakuutti, että juttu ei jää tähän.

Myös tulevaisuus mietityttää.

- Onko nyt niin, että perussuomalaisten vaalimenestyksen jälkeen ihmiset ajattelevat, että on ihan sallittua käydä maahanmuuttajien kimppuun? Mohamed miettii hämmentyneenä.

Poliisi vahvistaa vastaanottaneensa tapauksesta rikosilmoituksen, ja esitutkinta on käynnissä.

MARI MÄKINEN

Lainaus: IL

Ks. myös: Silminnäkijät: "Hän olisi tappanut"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3845  Ti 17 Tou 2011, 17:35 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jääkiekkoliitto rasismikohusta: Iloitseminen kuuluu kaikille

17.5.2011 17:10

Helsingin Sanomat

Jääkiekkoliitto ja maajoukkue tiedottivat tiistaina sanoutuvansa irti "kaikenlaisesta rasismista ja vihamielisyydestä ulkomaalaisia kohtaan".

Maanantaina vihreiden nuorten ja opiskelijoiden toinen puheenjohtaja Paloma Hannonen julkaisi Facebookissa avoimen kirjeen, jossa hän pyysi Jääkiekkoliittoa kertomaan, mitä mieltä liitto on rasismista ja ulkomaalaisvihasta.

Hannonen kertoi kohdanneensa rasismia muun muassa raitiovaunussa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kotiin palatessaan.

Maajoukkueelta on pyydetty kannanottoa rasismiin myös verkkoadressilla, jolla oli tiistai-iltapäivänä yli 6 400 allekirjoittajaa.

"Suomen jääkiekkoliitto korostaa, että jääkiekko on kansallisuuksia yhdistävä, ei erottava tekijä, ja menestyksestä iloitseminen kuuluu kaikille", Jääkiekkoliiton tiedotteessa kirjoitetaan.

"On harmillista, että näinkin hieno asia kuin MM-kulta vetää puoleensa erilaisia lieveilmiöitä. Jääkiekkoliitto ja maajoukkue irtisanoutuvat kaikenlaisesta rasismista ja vihamielisyydestä ulkomaalaisia kohtaan. Jääkiekko on kansainvälinen laji, emmekä me erottele ihmisiä kansallisuuden tai ihonvärin mukaan", sanoo Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3846  Ti 17 Tou 2011, 17:47 (GMT+3)  Aihe: Allekirjoita adressi Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin

Pyyntö Suomen jääkiekkojoukkueelle,

Oikein paljon onnea maailmanmestaruudesta. Katsoimme peliä yhdessä ystävien kanssa ja iloitsimme yhdessä monien muiden kanssa hienoa saavutusta.

Iloa kuitenkin synkensi kaupungilla kuuluneet juhlijoiden rasistiset huudot ja aggressiivinen käytös. Bussipysäkille kuului ensin huutoa, että uskaltaako joku täällä tunnustaa olevansa ruotsalainen ja hieman myöhemmin toinen porukka möykkäsi, että tänään saa kaikki ulkomaalaiset pataan. Meitä suututti ja harmitti, eikä juhlatunnelma enää palannut.

Raitiovaunussa kotimatkalla todella isokokoinen mies uhkaili kahta tummaa poikaa, haukkui näitä terroristeiksi ja huusi Suomen jääkiekkojoukkueen näyttävän kaikille. Hommasimme poikakaverini kanssa tälle riidanhaastajalle häädön raitiovaunusta ja pyysin anteeksi vaivaantuneesti hymyileviltä pojilta kaikkien meidän suomalaisten puolesta, jotka kyllä iloitsivat teidän voitosta, mutta joita hävetti kaduilla rasistisesti ja uhkaavasti käyttäytyvät suomalaiset.

Me allekirjoittaneet olisimme kiitollisia, jos kertoisitte mitä mieltä itse olette rasismista ja siitä kenellä on oikeus iloita voitostanne, kenellä on oikeus turvassa kävellä juhlinnan keskellä? Toivottavasti vastaatte; voitte tehdä sen vaikka tänään siellä kuuluisalla torilla, jonne monet kokoontuvat teitä onnittelemaan.

Lainaus: Adressi rasismia vastaan

Kommentti: Tärkeä adressi rasismia vastaan, kävin allekirjoittamassa. Klikkaamalla linkkiä pääset kertomaan omankin mielipiteesi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3884  Pe 20 Tou 2011, 11:45 (GMT+3)  Aihe: Pitää muukalaisvihaa häpeällisenä Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Aki Kaurismäki: ”Säälittävää, Suomi”

Julkaistu: 9:23

Jälleen kerraan palkinnoista Cannesissa kisaava elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki on huolissaan ulkomaalaisvihan noususta Euroopassa ja Suomessa. Ohjaaja käsittelee siirtolaiskysymystä myös uudessa elokuvassaan.

Ylen haastattelema Kaurismäki ei pelkää fasismin nousua Suomessa, mutta pitää maassamme esiintyvää muukalaisvihaa häpeällisenä. Ohjaajan mielestä on ”säälittävää”, että koko Suomen kansakunta on paniikissa, kun Suomeen ”tulee kolme Romanian romania”.

–Ihan vaan sen takia, että ne ei kehtaa kattoa että heidän kaduillaan on kerjäläisiä, sanoo Kaurismäki.

Kaurismäen mukaan suomalaisten maahanmuuttokritiikki on turhaa, jos verrataan Suomen maahanmuuttajamääriä esimerkiksi Italiaan ja Kreikkaan, jotka ottavat vastaan pääosan Afrikasta Eurooppaan tulevista siirtolaisista. Perussuomalaisia Kaurismäki ei kuitenkaan koe ongelmaksi.

–Se on protesti. Ongelma on se, että Eurooppa yleisesti alkaa vaipua takaisin nationalismiin, hän sanoo.

Kaurismäen mielestä Eurooppa tarjoaa lähinnä nyrkkiä Afrikalle, jossa miljoonat ihmiset elävät huonoissa oloissa.

Hyvän ja huonon kansallistunteen rajan hän vetää patriotismin ja nationalismin välille.

–Patriootti saa olla. Jos rakastaa maataan, ei se ole synti. Mutta sitten nationalismista alkaa heti kiihkoilu, hän pohtii.

Lainaus: US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3997  La 28 Tou 2011, 10:19 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Perussuomalaisilta julkilausuma rasismia vastaan

25.5.2011 17:08

Helsingin Sanomat

Perussuomalaiset päättivät keskiviikkona ryhmäkokouksessaan sanoutua julkisesti irti syrjinnästä ja rasismista.

Päätös syntyi muun muassa kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps) tuoreimman rasismikohun jälkimainingeissa. Eduskuntaryhmä päätti keskiviikkona antaa kansanedustaja Hakkaraiselle huomautuksen tämän käytöksestä.

HS.fi julkaisee alla perussuomalaisten julkilausuman kokonaisuudessaan.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän julkilausuma syrjintää, rasismia ja väkivaltaa vastaan

"Pääkaupunkiseudun linja-autonkuljettajiin kohdistuneiden väkivallantekojen ja muiden viimeaikaisten tapahtumien yhteydessä Perussuomalaisten kansanedustajilta on pääkirjoituksissa ja poliittisissa puheenvuoroissa vaadittu rasismin ja syrjinnän tuomitsemista ja siitä irtisanoutumista.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä tuomitsee kaikkinaisen rasismin ja syrjinnän ja sanoutuu siitä irti.

Tuomitsemme mihin tahansa etniseen, uskonnolliseen, kulttuuriseen, aatteelliseen, kielelliseen tai poliittiseen ryhmään kohdistuvan yleistävän tai valheellisen mustamaalauksen ja demonisoinnin riippumatta siitä, edustaako ryhmä enemmistöä vai vähemmistöä.

Tuomitsemme yhtäläisesti kaikki hyökkäykset ihmisen fyysistä koskemattomuutta vastaan riippumatta siitä, mitä etnistä tai muuta ryhmää uhri ja tekijä edustavat, ja riippumatta siitä, onko teon takana rasistisia motiiveja, muita motiiveja, vai ei lainkaan motiivia.

Tuomitsemme kaiken etniseen taustaan, kieleen, kulttuuriin, uskontoon tai vastaavaan seikkaan perustuvan syrjinnän tai suosimisen työmarkkinoilla, koulutuksessa ja muissa yhteyksissä.

Vaadimme, että poliittiset ja yhteiskunnalliset vaikuttajat ja keskustelijat suhtautuvat yhtäläisellä vakavuudella kaikkeen syrjintään ja kaikkiin väkivallantekoihin, edustivat uhrit sitten enemmistöä tai jotakin vähemmistöä. Kaikkinainen epäsymmetrisyys eri ryhmiin kuuluvien henkilöiden kohtaamien vääryyksien uutisoinnissa ja arvottamisessa lähettää vahvan viestin siitä, että ihmisen arvo riippuu hänen taustastaan.

Katsomme yksiselitteisesti, että julkisen vallan on kohdeltava jokaista ihmistä yksilönä, ei etnisen, kulttuurisen tai muun vastaavan ryhmän edustajana. Ketään ei pidä missään tilanteessa rangaista tai palkita taustansa vuoksi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä katsoo tällä kaikkinaisen rasismin, syrjinnän ja väkivallan tuomitsevalla julistuksellaan vastanneensa niihin vaatimuksiin, joita sille on median ja poliittisten ryhmien taholta esitetty. Samalla kutsumme muut eduskuntaryhmät liittymään ja sitoutumaan tähän julistukseen sekä rankaisemaan niitä jäseniään, jotka sanoin tai teoin loukkaavat tässä julistuksessa esitettyjä periaatteita.

Eduskunnassa 25.5.2011

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä"

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4018  Ke 01 Kes 2011, 21:52 (GMT+3)  Aihe: Rouva presidentti oikeassa Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tarja Halonen jyrähti: ”Rasismi on väärä vastaus”

Julkaistu: 29.5.2011 10:36

Tasavallan presidentti Tarja Halonen puuttui Suomen syrjintätilanteeseen puhuessaan eilen ihmisoikeusäjrjestö Amnestyn 50-vuotisjuhlissa.

- Puhumme usein kuin ihmisoikeusloukkaukset tapahtuisivat vain jossain muualla. On hyvä muistaa, että myös Euroopassa ja jopa Suomessa tapahtuu vakaviakin ihmisoikeusloukkauksia. Syrjintä on arkipäivää, Halonen sanoi lehdistölle toimitetun puheensa mukaan.

- Meidän tulee ottaa vakavasti se, että rasismi ja muukalaisvihamielisyys ovat kasvaneet Suomessakin. Toivon, että nyt muodostumassa oleva hallitus kirjaa hallitusohjelmaansa lupauksen rasismin ja muukalaisvihamielisyyden vastaisesta toiminnasta, Halonen esitti.

Halosen mielestä syrjiviä asenteita voidaan torjua jakamalla oikeaa tietoa. Lainsäädännön ohella myös yhteiskunnan vahvojen toimijoiden esimerkillä on Halosen mielestä suuri merkitys asiassa.

- Varsinkin merkittävässä yhteiskunnallisessa asemassa tulisi osoittaa esiintymisessä hyvää arviointikykyä ja vastuullisuutta. Huumori ja humala eivät nekään kelpaa kaikkeen selitykseksi, Halonen lausui.

Halosen mielestä maahanmuuttopolitiikan linjauksista tulee keskustella.

- Tulijoiden kotoutumista on parannettava. Kulttuurien ja uskontojen vuoropuhelua on edistettävä. Maahanmuuttajien ja maassa jo asuvien on kunnioitettava ihmisoikeuksia. On nähtävä ongelmat ja tehtävä kysymyksiä, mutta rasismi on väärä vastaus, Halonen sanoi.

Uusi Suomi

Lainaus: US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4025  Ke 01 Kes 2011, 22:34 (GMT+3)  Aihe: Uusi laki tänään 1.6. voimaan Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Uusi laki: Nettirasismi ylläpitäjän vastuulle

Julkaistu: 6:29
Päivitetty: 6:32

Seksuaalirikoksia sekä rasismi- ja viharikoksia koskevat rikoslain muutokset tulevat voimaan tänään kesäkuun 1. päivänä. Lisäksi niin sanottuja muuntohuumeita koskeva laki muuttuu niin, että niiden luokittelu huumausaineiksi nopeutuu.

Rasististen rikosten rangaistuksen koventamisperusteita täsmennetään, jotta niitä voidaan tähänastista laajemmin soveltaa rasististen rikosten ohella myös muun tyyppisiin viharikoksiin. Uusi laki selventää myös internetin keskustelupalstojen ylläpitäjien vastuuta rasistisesta ja muusta vihakirjoittelusta.

Jonkin kansanryhmän rasistinen uhkaaminen, solvaaminen tai panettelu julkisesti on jo tähän asti ollut Suomessa rangaistavaa. Rikoksen rasistinen vaikutin voidaan ottaa huomioon rangaistusta koventavana perusteena.

Nyt kansanryhmää vastaan kiihottamisen vaikuttimina mainitaan laissa nimenomaisesti myös ihonväri, syntyperä, vakaumus, seksuaalinen suuntautuminen ja vammaisuus. Vastaavat vaikuttimet mainitaan nyt myös rangaistuksen koventamista koskevassa säännöksessä.

Rikoksen rasistinen tai muu sellainen vaikutin on jatkossa rangaistusta koventava peruste riippumatta siitä, keneen tai mihin rikos kohdistuu. Olennaista on rikoksen taustalla oleva rasistinen tai muu vihamotiivi.

Uuden lain mukaan säännöstä kansanryhmän vastaisesta kiihottamisesta voidaan soveltaa myös tilanteissa, joissa henkilö pitää rasistista materiaalia saatavilla, vaikka ei ole sitä alun perin itse laatinutkaan. Käytännössä kyse voi olla esimerkiksi siitä, että internetsivuston ylläpitäjä tietoisesti sallii lainvastaisen aineiston pitämisen sivustoillaan, vaikka hänen huomiotaan on asiaan kiinnitetty ja aineiston poistaminen olisi mahdollista.

Eduskunnan maaliskuussa hyväksymillä uudistuksilla saatetaan Suomessa voimaan Euroopan neuvoston tietoverkkorikoksia koskevan sopimuksen rasisminvastainen lisäpöytäkirja ja pannaan kansallisesti täytäntöön EU:n rasismin torjuntaa koskeva puitepäätös.

Seksuaalirikosten osalta kovennetaan rangaistuksia muun muassa sukupuoliyhteydestä puolustuskyvyttömän kanssa. Kesäkuun alusta rikoslaki muuttuu niin, että raiskausrikoksiksi määritetään kaikki teot, joissa rikoksentekijä on sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa käyttämällä hyväkseen tämän puolustuskyvyttömyyttä – raiskauksiksi katsotaan myös tilanteet, joissa uhri itse on aiheuttanut oman puolustuskyvyttömyytensä.

Näissä tapauksissa vähimmäisrangaistus nousee 14 päivästä yhteen vuoteen vankeutta eikä teosta voida enää tuomita sakkoja.

Nykyisin sukupuoliyhteys puolustuskyvyttömän henkilön kanssa määritetään raiskaukseksi ainoastaan, jos tekijä on jollakin aktiivisella teolla saattanut uhrinsa tähän tilaan.

Lisäksi Suomi voi jatkossa luokitella huumausaineiksi uusia kemiallisia aineita eli niin sanottuja design-huumeita, jotka ovat aiheuttaneet huumeiden käyttäjien kuolemia ympäri Suomen. Jatkossa valtioneuvosto voi kieltää aineiden valmistuksen, kaupan, hallussapidon, käytön ja maahantuonnin nykyistä nopeammin.

Uuden lain myötä EU:n uusien aineiden varoitusjärjestelmään ilmoitettu aine voidaan terveysvaarojen arvioinnin jälkeen määritellä huumausaineeksi kansallisesti. Nykyisen lainsäädännön mukaan luokittelu huumausaineeksi tapahtuu kansainvälisessä yhteistyössä joko YK:ssa tai EU:ssa. Kansainväliseen päätöksentekoon kuluva pitkä aika aiheuttaa kuitenkin merkittäviä terveydellisiä riskejä ja valvonnan ongelmia.

Uusi Suomi

Lainaus: US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4029  Ke 01 Kes 2011, 22:54 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ihmisoikeusjärjestö moittii Suomen henkilökorttiuudistusta

1.6.2011 16:58

STT

Bryssel. Rasismin vastainen eurooppalainen järjestö moittii Suomen henkilökorttiuudistusta, jossa Suomen kansalaisille ja Suomessa asuville ulkomaalaisille annetaan eriväriset henkilökortit.

Poliisi on perustellut erivärisiä kortteja rajavartijoiden työn helpottamisella, sillä ulkomaan kansalaisen suomalainen henkilökortti ei kelpaa matkustusasiakirjaksi.

European Network Against Racism -järjestön johtajan Michael Privot'n mukaan eriväriset kortit saattavat osaltaan lisätä syrjintää, kun kortista näkee heti, ettei sen kantaja ole Suomen kansalainen.

"Nyt henkilöiden täytyy tuoda näkyvästi julki ulkomaalaisuutensa yhteyksissä, joissa sillä ei ole mitään varsinaista merkitystä, kuten esimerkiksi pankissa asioidessaan", Privot sanoi Brysselissä.

Privot'n mielestä myös korttien värisävyvalinnat – Suomen kansalaisille sininen ja ulkomaalaisille ruskea – olisivat voineet olla parempia.

"Herää kysymys, että miksi on valittu juuri nämä värit. Tällaisessa kontekstissa ne eivät ole neutraaleja."

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4428  Ma 18 Hei 2011, 14:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mautonta pilaa:

Perussuomalainen eduskunta-avustaja
Levitti törkeää vitsiä


Lainaus:
Kansanedustaja Juho Eerolan (ps) avustaja Ulla Pyysalo julkaisi rasistisen vitsin Facebook-profiilissaan sunnuntaina. Kirjoituksessa vitsailtiin Jani Toivolan ihonväristä ja seksuaalisesta suuntautumisesta.

- Se oli typerää, enkä halua loukata Toivolaa henkilökohtaisesti, Pyysalo kommentoi.

Pyysalo oli nähnyt tekstin toisessa Facebook-profiilissa ja kopioinut sen sieltä oman profiiliinsa. Hän kertoo kuitenkin poistaneensa tekstin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4516  Ma 25 Hei 2011, 1:50 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Arkipäivän rasismi on huutelua ja ahdistelua

Lainaus:
Afrikkalaisperheen lasten rattaista löytyy koiran kakkaa, 18 vuotta Suomessa asunutta, töissä käyvää naista käsketään palaamaan kotimaahansa. HS kysyi toukokuun alussa lukijoiden rasismikokemuksista Suomessa. Siitä lähtien toimitukseen on saapunut useita kirjoituksia rasismista.

Lainaus:
Tutkija ja kansalaisaktiivi Sirkku Varjonen toivoo, että ihmiset uskaltaisivat useammin puuttua näkemäänsä rasismiin. "Puuttumattomuus rasistiseen huuteluun tai ihmisten häirintään luo illuusion hiljaisesta hyväksynnästä, mikä voi olla ulkomaalaisvastaisen hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle vähintään yhtä ahdistavaa kuin itse hyökkäys", hän sanoo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4563  Ke 27 Hei 2011, 0:50 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uutisanalyysi: Rasismi saa jalansijaa Suomen politiikassa

Lainaus:
– Ovatkohan kyseessä olleet jälleen muslimit vai joku muulla tavoin häiriintynyt taho, kyseli perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen Facebookissa pian Oslon pommi-iskun jälkeen.

–Kohta alkaa taas mediassa hirveä hyysäys ja vakuuttelu, jonka mukaan islam on todellisuudessa rauhan uskonto, hän kirjoitti hetkeä myöhemmin.

Olli Immosen kirjoitukset ovat esimerkki uudesta keskustelukulttuurista, jonka perussuomalaiset ovat tuoneet suomalaisen politiikan ytimeen. Vihapuheiden kohteena ovat usein muslimit, maahanmuuttajat ja muut vähemmistöt. Etenkin verkossa rasismi saa nopeasti elintilaa.

Huhtikuussa kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) kohautti puhumalla "neekeriukoista" ja imitoimalla muslimien rukouskutsua Helsingin Sanomien videohaastattelussa. Jämsän Seutu -lehdessä hän varoitti toukokuussa, että "ennen pitkää suomalaisten kantaväestö joutuu lähtemään täältä karkuun, kun ne tuo ne omat islamin lait tänne".

Viikko sitten Iltalehti kertoi kansanedustaja Juho Eerolan (ps.) avustajan Ulla Pyysalon vitsailleen kansanedustaja Jani Toivolan (vihr.) ihonväristä ja seksuaalisesta suuntautumisesta Facebookissa. Pyysalo myönsi vitsin olleen typerä, mutta hän ei kiistänyt olevansa rasisti.

– Voi olla, että en maailman suvaitsevaisin ihminen ole, Pyysalo kertoi Iltalehdelle.

Viime keskiviikkona eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) jatkoi Toivolan arvostelua Facebookissa.

– Luulisi, että ihmisen mielenterveys järkkyy, jos hän järkyttyy niin usein kuin Jani Toivola.

– Voihan tietysti olla, että jos järkyttyvät homot ovat äänestäneet Toivolan edustajakseen, hänen hommansa on olla järkyttyvä homo, Halla-aho kirjoitti.

Perustuslaki takaa kansanedustajille puhevapauden ja koskemattomuuden. Samalla edustajien pitäisi "esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä".

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on virallisesti tuominnut "kaikkinaisen rasismin ja syrjinnän" ja sanoutunut siitä irti. Lausunto ei kuitenkaan ole estänyt vihapuheen jatkumista.

Äänestäjillä, poliitikoilla ja medialla on keskeinen rooli rasismin torjunnassa ja kitkemisessä. Vihapuheiden seuraaminen sivusta ei pysäytä rasismin etenemistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4619  To 28 Hei 2011, 16:52 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Arhinmäki vaatii tiukkaa puuttumista vihapuheeseen

Lainaus:
- Ihmiset käyttävät maahanmuuttajista kieltä, jota kukaan ei olisi vielä muutama vuosi sitten hyväksynyt.

Arhinmäen mukaan ei pidä ajatella, että Norjan tragediassa oli kysymys vain "yksittäisen mielipuolen sairaasta hyökkäyksestä". Hänen mielestään kaikkien on puututtava siihen liikehdintään, joka toimii sytykkeenä ja innoittajana hirmutekoihin syyllistyneille.

- Nyt myös mitataan maahanmuuttovastaisuudella ratsastaneiden kansanedustajien todellinen luonne. Ei riitä, että pahoitellaan tapahtunutta. Nyt pitää jyrkästi irtisanoutua vihapuheista. Hiljaisuus on hyväksyntää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4738  To 11 Elo 2011, 19:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ulkomaalaiset heittivät nuorukaisen sillalta Aurajokeen yöllä

Lainaus:
Varsinais-Suomen poliisilaitos tutkii tapausta, jossa mies on heitetty Aurajokeen sillalta.

Nuorehko mies ilmoitti poliisille sunnuntaina, että häntä vastaan oli tullut kolme ulkomaalaista miestä aamuyöllä.

Kirkkosillan kohdalla joukkio oli tarttunut häneen ja hänet oli heitetty yli kaiteen Aurajokeen.

Lainaus:
Pudotusta sillalta on noin 7 metriä veteen. Ilmoittajan toinen matkapuhelin putosi taskusta joen pohjaan sekä toinen kenkä.

Vastaan tulleet miehet olivat ilmoittajan mukaan noin 20-25 vuotiaita.

Mitä sillalla oli tapahtunut ennen, siitä poliisilla ei toistaiseksi ole tietoa. Tarkempia tietoja tekijöistä ei ole eikä osapuolet tunteneet toisiaan.

Hävytöntä, nuorukainen olisi voinut kuolla ulkomaalaisten tiputtaessa hänet sillalta. Rasismi ei ole oikein kohdistuessa suomalaisiinkaan. Edesvastuuton ja törkeä teko.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4862  Ma 22 Elo 2011, 17:28 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Rasismi ei ole oikein kohdistuessa suomalaisiinkaan. Edesvastuuton ja törkeä teko.

Samaa sanottava tästäkin. Nuori suomalaismies menetti henkensä:

Jyväskylän puukotus seurausta maahanmuuttajien ja paikallisten kireistä väleistä

Lainaus:
Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtuneen puukotuksen uhrina menehtyi 27-vuotias paikkakuntalainen mies. Rikoksesta epäiltynä on pidätetty 18-vuotias ulkomaalaistaustainen paikkakuntalainen mies. Miehet tunsivat toisensa entuudestaan.

Poliisin mukaan ainakin puukottaja oli poliisille ennestään tuttu.

- Puukotuksella oli useita silminnäkijöitä, ja kuulustelemme miesten ystäviä ja läheisiä edelleen, kertoo tutkinnanjohtaja Koivuniemi.

Poliisi selvittää sitäkin, mikä oli päihteiden osuus tapahtuneeseen. Puukotus tapahtui ravintoloiden sulkemisaikaan aamuneljältä aivan ydinkeskustassa, Väinönkadun ja Yliopistonkadun risteyksessä.

Noin kuukausi sitten Jyväskylän keskustassa tapahtui toinen, toistaiseksi selvittämätön puukotus. Uhri kuuluu sunnuntain puukotuksessa menehtyneen miehen lähipiiriin. Poliisi selvittää, onko aiemmalla puukotuksella yhteyttä nyt tapahtuneeseen rikokseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4947  Ma 29 Elo 2011, 21:36 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nainen haavoitti kahdeksaa lasta kiinalaisessa päiväkodissa

Lainaus:
Kiinassa kahdeksan päiväkotilasta haavoittui henkilökuntaan kuuluneen naisen hyökkäyksessä maanantaina.

Hyökkäys tehtiin Shanghaissa päiväkodissa, jossa hoidetaan siirtotyöläisten lapsia. Yksi lapsista sai vakavia vammoja.

Työntekijä hyökkäsi kolmi- ja nelivuotiaiden lasten kimppuun mattoveitsi aseenaan. Naisen uskotaan olevan psyykkisesti sairas. Poliisi pidätti hänet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5028  Ti 13 Syy 2011, 8:48 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähemmistövaltuutetulle kymmeniä yhteydenottoja työelämän rasismista

Lainaus:
Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojeluun tuli viime vuonna 22 etnisten vähemmistöryhmiin ja uskontoon perustuvaa syrjintäepäilyä. Yhteydenotot koskivat usein sitä, että työhönotto oli estynyt riittämättömän kielitaidon tai huivin käytön takia.

Tapauksista seitsemässä epäiltiin työsyrjintärikosta.

Etnisin syin syrjityt eivät kuitenkaan halunneet panna asiaansa vireille läheskään yhtä usein kuin muilla perusteilla syrjintää kokeneet.

Kynnys ilmoittaa syrjinnästä työsuojeluviranomaiselle oli korkea etenkin, jos työsuhde oli edelleen voimassa, aluehallintoviraston raportissa todetaan.

Raportin mukaan maahanmuuttajat pelkäävät muita enemmän työpaikan menettämistä eivätkä halua turvautua viranomaisten apuun.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki viime vuonna yli 230 etniseen työsyrjintään ja työlainsäädännön laiminlyöntiin liittyvää tarkastusta.

On se aika kumma, että moititaan, kun töitä ei tehdä. Vähän vaikeaahan se on, jos tuolla lailla syrjitään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5039  Ti 13 Syy 2011, 13:38 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Apulaiskaupunginjohtaja pani rasistin ojennukseen

Lainaus:
- En näin selkeästi rasistiseen tapaukseen ole törmännyt aiemmin, mutta mulla on sellainen ajatus, että on pakko reagoida: jos tällaisen antaa jatkua, niin sitten se jatkuu.

Saurin mukaan suomalaisen yhteiskunnan ilmapiiri ei ole muuttunut yleisesti rasistisemmaksi, mutta vähemmistö on ottanut oikeudekseen käyttäytyä rasistisesti.

- Ja se täytyy vain lopettaa. Sitä ei saa katsella sormien läpi, vaan sille täytyy pistää hanttiin, Sauri kehottaa.

Välinpitämättömyys pahinta

Sauri toivoo antaneensa kanssaeläjille esimerkin siitä, että suvaitsemattomuutta ei pidä sallia.

Toisaalta hän sanoo ymmärtävänsä, että moni pelkää mennä väliin vaikeisiin tilanteisiin.

- Mutta luulen, että jo pelkästään se, että ihmiset huutaisivat "Lopeta!", auttaisi. Välinpitämättömyys, se on kaikista pahinta, Sauri tiivistää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5063  To 15 Syy 2011, 8:13 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Halla-ahon ryöpytys jatkuu: ”Rasisti”

Lainaus:
Maahanmuuttokriittisten, niin kutsuttujen hommalaisten, vastapainoksi ei ole syntynyt kunnollista poliittista oppositiota, joka tarjoaisi vaihtoehdon keskustelun pohjalla kytevälle rasismille.

Tätä mieltä on Tampereen yliopiston professori Mikko Lehtonen. Tosin Lehtosen mielestä hommalaisten ja heidän tunnetuimman edustajansa kansanedustaja Jussi Halla-ahon ajattelun taustalla oleva rasismi ei vain kyde, se palaa ilmiliekillä.

- Halla-aho kehottaa blogissaan tutkimaan tekstejään ja toteamaan, onko hän rasisti. Otin haasteen vakavasti ja minulta kesti kolme minuuttia todeta se: Jussi Halla-aho on rasisti, Lehtonen sanoo Uuden Suomen haastattelussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5108  Ma 19 Syy 2011, 20:35 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pekka Haavisto: Rasismi pilaa Suomen maineen

Lainaus:
Haavisto toivoo, että julkisuudessa olleet puheenvuorot rasismia ja syrjintää vastaan kyettäisiin yhdistämään organisoidummaksi kampanjaksi.

Se voisi olla samantapainen liike kuin Euroopan neuvoston rasismin vastaiseen teemavuoteen liittynyt kampanja Älä töni mun kaveria.

Haavisto uskoo asian nousevan esiin myös omassa presidenttikampanjassaan, jos ja kun Eurooppa-politiikasta puhutaan.

Häntä häiritsevät puheenvuorot, joissa suureen ääneen kerrotaan, millaisia surkimuksia italialaiset, kreikkalaiset ja muut eteläeurooppalaiset ovat taloudenpidossa jo ihan kansanluonteensa takia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5123  Ti 20 Syy 2011, 11:49 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fazerin karkeista nousi rasismikohu Ruotsissa

Lainaus:
Länsinaapurissa myytävien riisisuklaamakeisten piirroshahmo on kriitikoiden mukaan karikatyyrinen pilapiirros kiinalaisista.

Kohu alkoi, kun ruotsalainen toimittaja Patrik Lundberg kritisoi pakkausta kolumnissaan.

- Fazerin Kiina-karkkien pakkaus on koristeltu kullankeltaisella aasialaisella, jolla on riisihattu ja vinot silmät, Lundberg irvaili kirjoituksessaan.

Lunbergin mukaan pakkauksen rasistisuus on verrattavissa Nogger black -lakritsijäätelöön, jonka nimi viittasi tummaan ihonväriin.

- Jäätelön nimi aiheutti vastustusta ja se vedettiin pois, Lundberg toteaa.

Fazer on ilmoittanut ottavansa kritiikin vakavasti.

- Olemme ottaneet kommentit huomioon ja aiomme vaihtaa pakkauksen, Fazerin viestintäjohtaja Sofia Liljefors-Edlund totesi Helsingborgs Dagbladetille.

Fazer on aiemmin muuttanut lakritsipatukkansa kääreen ulkoasua. Pakkaukseen piirretty tummaihoinen poika edusti lakritsipatukan kyljessä 80 vuoden ajan.

Ihan oikein. Jos moinen markkinointi on muka niin fiksua, miksei Fazer kehittele ulkomaanvientiin vaaleanpunaista vaahtokarkkia suomalaisista. Kääreessä voisi lukea: "Suomi-possu, röhkijöiden aatelia."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5244  Ti 04 Lok 2011, 19:09 (GMT+3)  Aihe: Järkyttävä uutinen Vastaa lainaamalla viestiä


Albiinoja murhataan järjestelmällisesti TansaniassaAlbiinopoika Tansaniasta. (AFP/Lehtikuva)

Lainaus:
Minun piti olla musta mutta olenkin valkoinen. Mutta se ei ole minun syytäni, huokaa tansanialainen ihmisoikeusaktivisti Josephat Torner.

Tornerin huokaukseen on paljon syytä, sillä hän kuuluu vainottuun albiinovähemmistöön.

Albiinoja on aina syrjitty Tansaniassa, mutta vuonna 2007 tilanne kävi sietämättömäksi. Silloin albiinoja alettiin murhata järjestelmällisesti. Ja kaiken taustalla on taikausko.

Albiinojen ruumiinosista tehtyjen taikakalujen uskotaan tuovan hyvää onnea ja varallisuutta. Poppamiesten valmistamista taikakaluista saatetaan maksaa tuhansia euroja.

– Meitä metsästetään kuin villieläimiä, Torner sanoo haastattelussa Helsingin-vierailullaan.

Lapset pelkäävät henkensä puolesta

Hän kertoo Kabula Nkalango -nimisestä teinitytöstä, joka joutui metsästäjien kynsiin. Nämä sahasivat 13-vuotiaan tytön toisen käden irti ruumiista ja tyrehdyttivät verenvuodon tulella.

Verinen, tajuton tyttö jäi lattialle makaamaan. Kabula kuitenkin selvisi hyökkäyksestä ja käy nykyisin koulua.

Koulutuksen merkitystä korostaa myös Torner. Hän toivoo, että lapset saavat oppitunneilla tietoa albinismin syistä ja kasvavat ehkä vähemmän taikauskoisiksi.

Albiinolapsille koulunkäynti on usein mahdotonta.

– Osa lapsista ei käy koskaan koulua, koska he pelkäävät henkensä puolesta. Koskaan ei voi tietää, kuka on vihollinen. Se voi olla omat vanhemmat, muut sisarukset, naapurit, poliisi, viranomaiset tai poliitikot, Torner kertoo.

– Mekin olemme ihmisiä, ja jokaisella ihmisellä on oikeus elämään.

Murhien takia lapsia on piilotettu vartioiduille leireille ympäri maata. Monet odottavat edelleen paluuta kotiin, mutta Tornerin mielestä turhaan.

– Leirejä perustettiin turvallisuussyistä, mutta ne ovat kuin vankiloita. Sieltä ei saa poistua, koska tilanne ulkopuolella on se mikä on. Tämä kaikki on vastoin ihmisoikeuksia.

Albinismi on perintötekijöiden aiheuttama väripigmentin puutos. Albiinoja on Tansaniassa Tornerin mukaan noin 170 000.

Sisaruksetkin syrjivät veljeään

Myös Torner itse vietti lapsuutensa eristettynä ja hyljeksittynä ihonvärinsä vuoksi. Tornerin äitiä painostettiin myrkyttämään lapsensa, kun selvisi, että tämä on albiino.

Torner syntyi 34 vuotta sitten moniavioiseen perheeseen, jossa oli 35 lasta. Myös sisarukset syrjivät häntä. Torner ei usko, että hän olisi selvinnyt ilman äitiään.

Torner sanoo päättäneensä jo varsin nuorena, että hänen tehtävänsä on antaa ääni niille, joilla sitä ei ole.

– Päämääräni on kertoa, että olemme ihmisiä ja ettei meidän ruumiinosillamme ole mitään erityisarvoa. Haluan oikeutta siskoilleni ja veljilleni, sillä tällä hetkellä meillä ei ole oikeutta elämään. Olemme pakolaisia omassa kotimaassamme.

Vainottujen albiinojen puolesta kampanjoiva Torner on Suomessa Fida International -järjestön vieraana.

Lainaus:
Vaino ja aurinko albiinojen pahimmat uhat

● Ihmiset havittelevat hiuksiani. Sen takia joudun pitämään tukkani näin lyhyenä, Josephat Torner kertoo hieroessaan käsillään hiussänkeään. Valkoiset kiharat on leikattu päätä pitkin. Torner suojelee hiuksiaan käyttämällä lähes koko ajan lippalakkia.

● Vaikka käyn parturissa, joudun keräämään hiukset mukaani. En luota kehenkään.

● Myöskään matkustaminen ei käy kuten keneltä tahansa. –Jos haluan matkustaa, minun on ensin tutkittava onko paikka turvallinen. Jopa hotellit on tarkastettava.

● Vuodesta 2007 lähtien kymmeniä albiinoja on murhattu Tansaniassa. Suurin osa uhreista on lapsia ja naisia.

● Murhaajien lisäksi albiinojen henkeä uhkaavat luonnonvoimat. Monet albiinot eivät elä yli 50-vuotiaiksi Afrikassa vaan kuolevat ennenaikaisesti auringon aiheuttamaan ihosyöpään.

● Joskus meitä luullaan ihonvärimme vuoksi haamuiksi. Taikauskon mukaan albiinot eivät kuole vaan pelkästään katoavat.

Lainaus: Verkkouutiset
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5366  Ti 11 Lok 2011, 17:45 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiäNuori urheilija hakattiin hengiltä - epäilty ilmoittautui poliisille

Lainaus:
Romaniassa sattunut väkivaltainen kahakka vaati amerikkalaiskoripalloilija Chauncey Hardyn hengen.

Uutistoimisto Mediafaxin sunnuntaina kertomien alustavien tietojen mukaan Hardyn pahoinpitelyyn ja lopulta tappoon osallistui useita henkilöitä.

Maanantaina uutistoimisto AP uutisoi, että teosta epäilty mies on omaehtoisesti ilmoittautunut Romanian poliisille aikaisin maanantaina.

Kuolemaan johtanut riita sai tiettävästi alkunsa, kun Chauncey Hardy oli halunnut tanssia miehen tyttöystävän kanssa Giurgiun kaupungissa sijaitsevassa ravintolassa.

Hardy menehtyi saamiinsa vammoihin sunnuntaina sairaalassa. Hän oli saanut pahoja vammoja päähänsä ja oli vaipunut koomaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5496  Ke 19 Lok 2011, 12:08 (GMT+3)  Aihe: Minkälaista kohtelua naiset ja tytöt joutuvat kestämään Vastaa lainaamalla viestiä

Tällaisessa maailmassa tyttäresi kasvaa

Lainaus:
"Nämä horot ovat yhteiskunnan alinta saastaa."

Kommentti on suomalaisen aikuisen miehen kommentti 14-vuotiaasta tytöstä. Aamulehti oli poiminut sen juttuunsa, joka käsitteli nuorten kokemaa seksuaalista häirintää ja hyväksikäyttöä. Surkeinta ei ole itse kommentti, vaan sen edustaman arvomaailman laajuus.

Siitä on miltei kymmenen vuotta, kun olin itse samanikäinen, mutta tutunkuuloinen kommentti tempasi heti tuon ikäkauden tunnelmiin. En edelleenkään ole täysin immuuni sovinismille, mutta muistin hetkessä, miten musertavalta se tuntui teinitytöstä. Kerron, miltä maailma näytti ja tuntui 14-vuotiaasta tytöstä. Muistan sen kyllä.

Siirtyminen sukupuolittuneeseen maailmaan vapaasti omana itsenään kasvaneen lapsen maailmasta oli kuin yhteisö olisi kiljunut: tästä lähtien arvosi määrittyy vain ja ainoastaan sen mukaan, kuinka paljon miessukupuoli kollektiivisesti sinuun himojansa kohdistaa ja missä määrin kykenet heidän tarpeisiinsa vastaamaan. Siltikin – ja ristiriitaisesti myös siksi – olet aina miestä huonompi. Pelkkä väline ja epäihminen.

Se oli kuin nuijalla päähän. Kenellä tahansa juntilla, jolla oli munat, tuntui yhtäkkiä olevan valta määritellä ihmisarvoni – ja useimmiten tämä joku määritteli sen jonnekin tiskirätin ja kissanpaskan jälkeen. Jos itsetunto ei ole rautaa – mitä se ei ihan hirveän monella teini-ikäisellä ole – on moisesta tekemistä selvitä täyspäiseksi aikuiseksi. (Tähän joku vääräleuka sanoisi, että niinpä näköjään.) Parhaimmillaan tässä ovat tietysti vanhemmat tai joku muu avuksi. Pahimmillaan he ovat vahingoksi. Isiensä huorina hakkaamia tyttöjä on Suomi täynnä.

Olin kuullut olevani huora, jo ennen kuin olin edes pussannut ketään. 14-vuotiaana olin kuullut olevani huora varmasti satoja kertoja. Kehittyvään vartaloon liittyvistä kommenteista oli tullut arkipäivää. Samana päivänä sai kuulla olevansa läski ja lauta, perseensä liian suuri ja liian pieni, sama juttu tissien kanssa. Käsiksi käymisestä puhumattakaan. Että sellainen työpaikka on teinille yläaste.

Lähellä sijaitsevalla lomakeskuksella oli ehkä osuutensa siihen, että minultakin yritettiin ostaa seksiä. Parikin kertaa vanhat, varakkaat ja mahakkaat pysähtelivät autoineen ja kuskeineen kyselemään hintaa ulkoilevalta kakaralta. Odotin, että avasivat ikkunan ja räkäisin naamalle.

Ja nämä olivat vasta fyysisyyteen liittyviä ongelmia. Yhtäkkiä myös ajatuksistani, mielenkiinnon kohteistani, työnteostani ja tunteistani oli tullut naurettavia, koska ulkoisista tunnusmerkeistä päätellen olin tulossa joksikin, mitä sanotaan naiseksi. Siinä ei ole ihan hirveän helppo kasvaa arvostamaan tätä jotain, mitä sanotaan naiseksi.

Tiedän. Ei tämä ole vielä mitään. Länsimaisella naisella on asiat hyvin. On äänioikeutta ja ehkäisyä. Huntua ei pakoteta päälle, jos kohta pois pakotetaankin. Historiallisesti ja globaalisti ajatellen olen kaikesta huolimatta maailman onnekkaimpia ihmisiä.

Mutta jotta tunnistaisimme naisten alistamisen ylipäänsä ja kykenisimme tekemään sille yhtään mitään yhtään missään, meidän on tunnistettava se myös lähellämme. Ei Suomi ole mikään misogyniavapaa vyöhyke. Raippatuomioiden jakelu ja huorittelu ovat saman janan eri päissä, saman ilmiön astevaihtelua.

Siksikin on naurettavan läpinäkyvää, että feminismin vihaajat ovat miltei poikkeuksetta samoja, jotka ovat tekopyhästi huolissaan naisten huonosta asemassa ääri-islamistisissa valtioissa. Oksettavaa keppihevostelua. Rikkaa on aina hauskempi kaivaa veljen silmästä kuin malkaa omasta – varsinkin, jos siitä saa hyvän lyömäaseen.

Rasismi ja sovinismi ovat erottamattomat kaksoset. Molemmat pohjautuvat ajatukseen, että toiset ihmiset ovat vähemmän arvokkaita kuin toiset. En pidä mustavalkoisesta ajattelusta, mutta yhdestä asiasta olen yhä varmempi: maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä. Niitä, jotka tunnustavat kaikki ihmiset samanarvoisiksi ja niitä, jotka eivät.

Olen äärettömän iloinen ja onnellinen siitä, että myös niin monet miehet, joiden kanssa olen ollut tekemisissä ikään, yhteiskuntaluokkaan ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta, ovat olleet feministejä. Toiset eivät välttämättä ole sanoneet sitä ääneen, mutta osoittaneet sen suhtautumisellaan. Nuo rohkeat, sivistyneet, älykkäät ja sydämelliset miehet ovat osaltaan pitäneet huolta siitä, että kaikesta huolimatta rakastan miehiä, enkä ole menettänyt toivoani ihmiskunnan suhteen muutenkaan.

Joskin olen sitä mieltä, että feministiksi tunnustautuminen on lähinnä tosiasioiden tunnustamista. Emmehän irvaile sitäkään, jos valkoiset taistelevat rasismia vastaan ja vapaat ihmiset orjuutta. Yhtäläinen kummajainen on feministiksi tunnustautuva mies.

Painavaa asiaa tämän päivän Suomesta ja naisten alistamisesta.

Lisää blogista:

Pantterin puremia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6047  Ti 13 Jou 2011, 0:58 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Taivas Sylissäni / Juha-Pekka Lehtinen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 12346  Su 02 Lok 2016, 9:56 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:

Taivas Sylissäni / Juha-Pekka Lehtinen


Erikoisartikkeli: Lynkkaukset olivat kansanhuvia etelävaltioissa –
näin 17-vuotiaan Jessen raaka murha muutti asenteet


Lainaus:
Paniikkiin joutunutta Jesse Washingtonia piestiin jo, kun häntä revittiin ulos Wacon oikeustalosta. Ulkona hänen kaulaansa pantiin rautaketju, josta miehet vetivät hänet kaupungintalolle.

Jotkut wacolaiset olivat jo pinonneet polttopuita, ja paikalle virtasi ihmisiä. Wacon ja lähitienoon puhelinverkko oli ennenkuulumattoman kiivaassa käytössä, kun perheet ja työtoverit vinkkasivat toisilleen, että murhanhimoinen näytös alkaisi pian.

Sieppaajat kokoontuivat polttopuuröykkiön ympärille, ja uhrin päälle kaadettiin petrolia. Samalla teinin kimppuun käytiin veitsin, ja puolustuskyvyttömältä uhrilta leikattiin irti sormia sekä sukupuolielimet. Kastrointi oli yleinen tapa, jos musta lynkattiin väitetystä tai todellisesta valkoisen naisen ahdistelusta. Miehet nostivat kirkuvan Washingtonin kettingillä ilmaan, ja puut sytytettiin palamaan. Pian liekit jo nuolivat pojan jalkoja.

Omavaltaiset pyövelit eivät halunneet uhrinsa kuolevan nopeasti. Miehet vetivät Washingtonia ylemmäksi niin, etteivät liekit enää yltäneet hänen jalkoihinsa. Kuumuus oli silti sietämätön, ja hän yritti vetää itseään ylemmäksi, mutta ilman sormia se ei onnistunut. Käristyneen lihan haju levisi ympäriinsä, kun Washingtonia vuoroin nostettiin ja laskettiin rovion yllä. Hän kitui kuoliaaksi jo paljon ennen kuin tuli sammutettiin kahden tunnin kuluttua.

Lapset riensivät heti kahmimaan hampaita, luunpaloja ja kettingin lenkkejä. Saaliin myynnistä sai lynkkauksen jälkeen kelpo lisän taskurahoihin.

Katsojille myytiin myös postikortteja, sillä valokuvaaja Fred Gildersleeve oli ottanut lynkkauksesta kuvasarjan. Kuvia ostettiin muistoiksi tai lähetettiin terveisiksi tuttaville ja sukulaisille.

Lainaus:
Freeman sai selville, että Washingtonin lynkkauksen alullepanijoina oli ollut kuusi miestä: eräs muurari, kapakoitsija ja paikallisen jääyhtiön työntekijöitä. He olivat ilmeisesti yllyttäneet valkoisia pormestarin ja seriffin hiljaisella hyväksynnällä.

Wacon asukkaat uskoivat Freemanin olevan toimittaja. Osa pyysi häntä kirjoittamaan kaupungista suotuisasti, jotta sen hyvä maine palaisi. Valtaosa pysyi kuitenkin vaiti tai turvautui selittelyihin.

Hänelle kerrottiin, että lynkkaajat olivat moraalittomia ihmisiä. Kristitty seurakunta kuvaili heitä ”yhteiskunnan pohjasakaksi”. Virallisen arvion mukaan paikalla oli ollut enintään viisisataa ihmistä, kun Washington murhattiin, ja valtaosa ei osallistunut lynkkaukseen.

Gildersleeven lynkkauksesta ottamat kuvat kertoivat toista tarinaa. Freemanilla oli vaikeuksia päästä niihin käsiksi, sillä kuvat olivat yhtäkkiä kadonneet kuin maan alle. Wacon pormestari sanoi, ettei uskaltanut antaa hänelle kopioita, ja siihen oli selvä syy: pormestari oli itse kutsunut valokuvaajan lynkkaukseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 12837  Ke 05 Hei 2017, 1:45 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 13.12.2011 kirjoitti:

Taivas Sylissäni / Juha-Pekka Lehtinen


Päinvastoin kuin joku on voinut erehtyä luulemaan, en ole rasisti. Sydäntäni särki lukea tästä:

Lainaus:
Sosiaalisessa mediassa huomiota saanut 19-vuotias Zaki oli vielä alaikäinen, kun hän saapui noin kaksi vuotta sitten Suomeen Iranin kautta. Orpo Zaki on alun perin kotoisin vaarallisesta Maidan Wardakin provinssista ja kuuluu vainottuun hazara-vähemmistöön.

”Kaksi velipuoltani myi minut pakkotyöhön pataaneille maakiistan vuoksi”, Zaki kertoo. Pataanit ovat Afganistanin suurin etninen ryhmä.

”Tein heille töitä ja he halusivat tappaa minut. Perheen tytär kertoi minulle tästä ja auttoi minua pakenemaan.”

ZAKILLA oli kuitenkin alaikäisenä vaikeaa Iranissa, sillä hänellä ei ollut perhettä. Iranista hän päätti lähteä Suomeen hakemaan turvapaikkaa.

”Asuin Loimaalla. Siellä oli perhe, joka piti minua poikanaan. Minulla on ikävä heitä,” Zaki sanoo alaleuka väristen.

”Nyt menen [IOM:n] vierastaloon. Yhdellä kaverillani, joka on myös palautettujen joukossa, on talo ja hän vie meidät ehkä kotiinsa myöhemmin. Katsotaan, mitä tapahtuu. Minulla ei ole perhettä täällä.”

Turun Sanomien mukaan Zaki sai tiistaina Turun hallinto-oikeudelta täytäntöönpanokiellon palautukselle. Hänet oli kuitenkin ehditty palauttaa Afganistaniin.


TS kirjoittaa:

Lainaus:
Sunnuntaina Loimaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tarja Mäki-Punto-Ristanen (kok), toimitusjohtaja Pauli Salminen ja kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä (kesk) vaativat Turun hallinto-oikeutta keskeyttämään Zakin säilöönoton ja palautuksen vedoten Maahanmuuttoviraston virheeseen kielteisessä päätöksessä. Hallinto-oikeus reagoi kuitenkin vasta lakimiehen täytäntöönpanokieltohakemukseen, johon päätös tuli liian myöhään. 19-vuotias Zaki oli siinä vaiheessa jo Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa.

Zaki oli hakenut oleskelulupaa työn perusteella, ja hänelle oli annettu lupa olla maassa, kunnes asia on ratkaistu.

Maahanmuuttoviraston Hanna Helinko on luvannut, että Migri selvittää omalta asialtaan asian, mutta muistuttaa, että täytäntöönpanokelpoisuuden tarkistaminen on poliisin asia.

Eduskunnan ihmisoikeusverkoston puheenjohtaja Eva Biaudet vaatii Suomen viranomaisilta vastuunkantoa ja Zakin pelastamiseen johtavia toimenpiteitä.


Mielelläni näkisin tällaisen Zakin Suomessa, ihan poikanen vasta. Toivottavasti hän saa oikeutta.

Lainaus:
”Asuin Loimaalla. Siellä oli perhe, joka piti minua poikanaan. Minulla on ikävä heitä,” Zaki sanoo alaleuka väristen.


Helsingissä asuessamme tottui turismiin ja kansainvälisyyteen, samoin maahanmuuttajiin, joiden joukossa oli monia lämminsydämisiä, mukavia ihmisiä. Pizzataxin turkkilaiset tiesivät aina, mitä pitsaamme laitettiin, kyselivät kuulumisia, lähettivät terveisiä, kunnes aloin sairastella enemmän. Poikani huomasi katsoessaan ikkunasta ulos, miten keski-ikäinen maahanmuuttajamies kävelytti äitiään ulkona, jota aloin itsekin ihaillen seurata. Huonokuntoinen äiti pääsi aina poikansa käsikynkässä ulos. Eihän sellainen ole Suomessa yleistä ollenkaan. Poikani sanoi, että hänestäkin tulee samanlainen.

On aika falskia, jos suomalaiset matkustelevat vaan ulkomailla ja asustelevat jopa siellä eikä tänne saisi tulla ketään. Matkailun ja viinarallinkin voisi kieltää silloin kokonaan ja istua kotona mököttämässä vaan. Ääri-ideologiat ovat hirveän vaarallisia, ja kaikessa pitäisi käyttää kohtuutta ja järkeä eikä tehdä mitään hinnalla millä hyvänsä. Jos noudattaa Suomen lakeja ja elää siivosti, miksei voisi asuakin täällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Maailmankartalla Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com