Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Uskonpolitiikkaa

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Uskonelämä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 26  Su 04 Hel 2007, 23:40 (GMT+3)  Aihe: Uskonpolitiikkaa Vastaa lainaamalla viestiä

Aiheen aloitti: Angeli - Tammikuu 12, 2007, 00:27:17Otsikko: Uskonvaino Suomessa
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 12, 2007, 00:27:17

Sivusta olen seurannut Markku Koiviston ajojahtia suomalaisessa kirkollisbyrokratiassa. Nyt on aika sanoa siitä jotain. Oikeastaan sen sanoi Jeesus jo kauan sitten: "Te sokeat oppaat! Hyttysen te siivilöitte, mutta nielaisette kamelin!" (Matt. 23:24)

Oheisesta linkistä ilmenee, minkälaisen vainon ja saivartelun kohteena Markku Koivisto on ja kuinka häntä ajetaan kirkosta pois. Taannoin lähetin Kirkko ja Kaupunki -lehteen mielipidekirjoituksen, jossa kerroin harkitsevani kirkosta eroamista vakavasti uudelleen, mikäli Koivisto erotetaan virastaan. Kirjoitustani ei julkaistu, mutta asia on edelleen ajankohtainen. Koivistolle on annettu harkinta-aikaa 27.2.2007 asti, jonka jälkeen asia päätetään.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin Markku Koivistoa koskeva käsittely ja päätös 27.9.2006:
http://www.tampereenhiippakunta.fi/cgi-bin/linnea.pl?document=00010268Otsikko: Karposta, uskosta ja puutteista
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 28, 2007, 02:49:00

Vartti-lehdessä 24.1.2007 oli mielenkiintoinen Karpon haastattelu. Karpo on ollut toimittajana 49 vuotta ja tehnyt vuosikausia Karpolla on asiaa -ohjelmaa. Ohjelmassa on haastateltu byrokratian uhreiksi joutuneita ihmisiä, vääryyttä kärsineitä ihmisiä, joiden tapauksia on saanut ihmetellä loputtomiin. Voiko tämä olla totta, on monesti ajatellut ohjelmaa katsoessaan.

Karpon kerrotaan saaneen myös tappouhkauksia ja hänellä on ollut 31 oikeudenkäyntiä työn tiimoilta, joista tuomioita ei ole tullut yhtään.

Karpo on tehnyt myöskin pitkää päivää kiertäessään ympäri Suomea ohjelmaa tehdessään.

Voi vain ihmetellä, millä voimalla mies on tuon kaiken tehnyt. Karpo kuvaa itseään paskiaiseksi, mutta kertoo olevansa myös kristitty. Hän lukee aamu- ja iltarukoukset.

Karpo sanoo: "On niin paljon ihmisiä, joille pyytää asioita. Itselleni en pyydä. Mun elämäni on ollut niin hyvä että kiittää minun pitää. Rukouksessa on hyvä keskitetty kiittämisen osoite." Toimittajan ihmetellessä, että tämäkö mies on paskiainen, Karpo sanoo: "Jumala se on paskiaisellakin. Ja jos nyt en ole klassinen paskiainen, niin sitten olen epävireinen paskiainen."

o o o

Lukiessani Tampereen hiippakunnan pitkää ja uuvuttavaa, omasta mielestäni saivartelun kaltaista, analyysiä Markku Koiviston kirjoituksista, löysin sieltä jotain mielenkiintoistakin.

Periaatteessa, jonka mukaan Jumalaan uskova ihminen on samalla kertaa vanhurskas ja syntinen, on jotain hienoakin. Luterilaiselle uskontulkinnalle on kuulemma luovuttamatonta, että uskova on kokonaan syntinen ja kokonaan pyhä.

Yleensä uskovaa ollaan nostamassa jollekin alustalle, jossa hänen täytyisi olla virheetön ja täydellinen. Oikeastaan uskovan ja epäuskovan erottaa kuitenkin vain siitä, että toinen uskoo Jumalaan ja toinen ei tai sitten johonkin muuhun.

- Tällainen elämänasenne vapauttaa ihmisen olemaan "paskiainen", aivan tavallinen ihminen, joka tekee yhtä lailla virheitä niin kuin kaikki muutkin.

Kysymys on vain, milloin Markku Koivistokin saisi olla aivan samanlainen erehtyväinen ihminen niin kuin me muut? Miksi kirkko vainoaa häntä nyt suurennuslasilla katsoen, vaikka itse moittii moisesta?

Suomessa on varmaan paljon pappeja, jotka eivät ole yhtään sen täydellisempiä kuin Markku Koivisto. Pastori Antti Kylliäinen kirjoitti kaikkien pääsevän taivaaseen ja siitäkin nousi hirveä häly.

Onko näin, että kirjoittavat papit ja ihmiset joutuvat erilaiseen käsittelyyn, jossa kaikkea heidän sanomaansa käytetään heitä vastaan? Ihmiset, jotka eivät sano mitään, jotka pitävät suunsa kiinni, pääsevät paljon vähemmällä. Onko se oikein?

o o o

Milloin me kaikki saamme olla aivan tavallisia paskiaisia, kun kuitenkin semmoisia kerran olemme? Miksi aina odotetaan jotain ihme täydellisyyttä ja aloitetaan heti vaino, jos näin ei ole?

Ainakin Jumalaan uskominen on hyvin yksinkertaista. Joko uskoo tai sitten ei.

Ihmistä se ei kuitenkaan muuksi muuta. Ei tarvitse olla täydellinen eikä mitään muutakaan, oma itsensä vain.

Muutokset ovat enemmänkin sellaisia hienovaraisia. Esimerkiksi ettei halua kiroilla enää tai sanoo korkeintaan ehkä Jumal'auta, Jumala auta. Rukoilun kohde onkin Jumala, jolta pyytää apua.

Voimasanoja latelevat ne, jotka eivät usko tai ole ajatelleet koko asiaa. Siitä kai parhaiten erottaa uskovan ja sen, joka ei usko.

Molemmat toki ovat Luojan luomia paskiaisia, ja siinä missä toinen ajattelee Jumalan luoneen kaiken, toinen uskoo enemmänkin alkuräjähdykseen tai muuhun teoriaan. Sitten on vielä niitäkin, jotka eivät tiedä mitä uskoa, jotka epäilevät kaikkea. Sellainen olen itsekin ollut.

Tärkeintä on, että on itselleen rehellinen, se on omasta mielestäni ihmisen tärkein ominaisuus. Arvostan myöskin sitä, että jotkut tekevät työtä paremman maailman puolesta, niin kuin Karpokin on tehnyt. Karpo on ihanteeni, sillä tiedän, ettei se työ ole helppoa. Jo pelkkä epäkohdista kirjoittaminenkin on raskasta.Otsikko: Luterilaisuus pyhänä lehmänä
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 29, 2007, 19:53:43

Katselin tänään uusintaa A-zoomista aiheenaan: "Nokian pappi kaataa kansaa. Onko karismaattinen herätysliike liikaa kirkolle?"

Aatokset olivat monet katsoessani ohjelmaa ja pätkiä Nokia Mission tilaisuuksista, joissa itse en ole vielä käynyt, mutta joihin käytävän polemiikin myötä tulee varmaan tutustuttua.

En ymmärrä lainkaan, miksi Markku Koiviston evankelioimistyöstä on nostettu tuollainen haloo. Olen todella pettynyt luterilaisen kirkon jäsenenä, että tuommoista ylipäätään tapahtuu.

Onko luterilaisen kirkon pappi todellakin noin ahtaalla, ettei hän voi puhua ja kirjoittaa niin kuin vapaat ihmiset? Aina on paasattu, kuinka kansankirkolla on katto korkealla ja seinät leveät.

Eipä paljon siltä näytä. Kyseessä on pikemminkin ahdas hiekkalaatikko, jonne muulla tavoin ajattelevia ei mahdu.

Tutustuessaan Tampereen hiippakunnan uuvuttavaan kirjelmään, jossa Koiviston kirjoituksista ja puheista on koottu täysin uusi palapeli palvelemaan syytöksiä, käsitys nurkkakuntaisuudesta korostuu. Aivan kuin luterilaisuutta ei olisi lupa enää tuulettaakaan, aivan kuin sen perustajasta Martti Lutherista olisi tehty omine likapyykkeineen kuin jokin ihme pyhä lehmä. Niin on helppo lakaista maton alle esimerkiksi Lutherin vahva usko noitien tappamisen oikeutukseen ja ikävät puheet juutalaisista ja niiden vaikutus myöhempiin juutalaisvainoihin.

Todellakin kaikki nuo epäkohdat lakaistuna maton alle on helppo hyökätä esimerkiksi anglosaksisen evankelioimisen kimppuun, jonka tyyppisestä "voimaevankelioinnista" Koivistoa myös syytetään. Olisi mielenkiintoista tietää, millä tavoin luterilaiset ovat Kristuksen seurakuntaan kuuluvina niin paljon parempia, että heillä on oikeus tuomita toiset vähänkin eri lailla uskovat?

Suomen luterilaista kirkkoa koskevasta sotkusta ei ikävä kyllä voi tällä hetkellä saada muuta käsitystä kuin, että katto on tosi matalalla ja seinät kapeat niin, että vähänkin laajemmin ajattelevat ihmiset litistyvät sinne väliin.

Tämä on viesti myös jokaiselle kirkkoon kuuluvalle, ettei omat ajatukset ole toivottuja, että olisi ajateltava hiippakunnan byrokratian mukaan.

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka moni ajatteleva ihminen tuollaiseen alistuu ja kuinka paljon kirkosta eroamisia tulee tämänkin sopan takia lisää ja on jo tullut? Kirkko ei voi olla mikään baby-sitter eikä sen jäsenet mitään perään katsottavia töppänöitä.


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm Pe 22 Kes 2007, 11:57, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 98  Pe 16 Hel 2007, 21:29 (GMT+3)  Aihe: Pappien kurimus Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Pastori pihalle oppiriidan takia16.2.2007 19:27

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on pidättänyt Ylitornion seurakuntapastorin virasta puoleksi vuodeksi harvinaisen oppiriidan takia.

Lyhyessä tiedotteessaan tuomiokapituli sanoo, ettei pastori ole pysynyt Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa.

Ylitornion kirkkoherran Matti Salmisen mukaan oppikiista on heijastunut keskeisiin kirkon teemoihin rippiin, kasteeseen ja ehtoolliseen. Hän kertoi vieneensä asian lopulta itse tuomiokapituliin, koska kiista herätti selkeää hämmennystä seurakuntalaisissa.

Seurakuntapastori Sampsa Kuusamo on erittäin pettynyt tuomiokapitulin ratkaisuun.

- Kirkko ei arvosta Raamattua, vaan asettaa oman tunnustuksensa sen edelle. Itse olen kaiken aikaa tukeutunut sanatarkasti Raamatun tekstiin, Kuusamo vakuuttaa.

(IS-STT)

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1320341
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 157  Ti 27 Hel 2007, 10:19 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koivistolle annettu harkinta-aika päättyy tänään 27.2.2007.

Katseet on käännetty Tampereen hiippakuntaan päin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 270  To 22 Maa 2007, 5:47 (GMT+3)  Aihe: Juttu Kotimaa-lehdessä Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Saako mainostaa: Jumala parantaa?
Johannes Ijäs
20.03.2007

Tampereen tuomiokapituli antoi Nokia Mission johtajalle, pastori Markku Koivistolle ohjeen, jonka mukaan Koiviston on luovuttava kokoustoiminnan ilmoittelussa parantumis- ja parantamissanoista. Myös pastori Seppo Juntunen ilmoittaa kokouksistaan mainoksella Jumala parantaa?

Viime viikolla Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli päätti, että Nokia Mission johtajan, pastori Markku Koiviston on noudatettava kapitulin hänelle antamia ohjeita. Koiviston on sitouduttava noudattamaan niitä antamalla kirjallisen sitoumuksen 13.4. mennessä. Koivisto on sanonut pitävänsä osaa ohjeista kohtuuttomina.

Ohjeita noudattamalla Koivisto voi jatkaa luterilaisen kirkon pappina. Muuten kapituli ottaa käsiteltäväksi kysymyksen Koiviston pidättämisestä pappisvirasta.

Yksi ohjeista kuuluu: Koiviston on luovuttava kokoustoiminnan ilmoittelussa parantumis- ja parantamissanoista.

Rukouspalvelu ry:n toiminnanjohtaja, luterilainen pastori Seppo Juntunen on jo 20 vuotta mainostanut ympäri Suomen pidettäviä esirukousiltojaan otsikolla Jumala parantaa. Eikö tämä ole aika paljon luvattu? Mitä Juntunen ajattelee kapitulin ohjeesta Koivistolle?

– Parantaminen on aika syvä käsite. Kyllähän Jumala on hyvin parantava ja hoitava. Mutta sensaatiomaisten ihmeiden markkinointiin ei kenenkään pitäisi sortua. Se kaventaisi parantamisen käsitettä. Mutta jos sanoo, ettei Jumala paranna lainkaan, silloin on ajautunut kauas Raamatusta. Kävisin itsekin hyvin mielelläni asiasta keskustelua esimerkiksi Tampereen tuomiokapitulin kanssa Juntunen vastaa.

– Jos jossakin luvattaisiin parantumista eikä sitä tapahdu, se on uskonnollista manipulaatiota. Sitä ei pidä viljellä, tulee pettymyksiä, hän jatkaa.

Juntunen: Karismaattisuus voi myös vammauttaa


Juntunen ei ole käynyt Nokia Mission tilaisuuksissa, joten hän ei koe olevansa oikea henkilö kommentoimaan sen toimintaa muutoin kuin tiedotusvälineiden kertoman perusteella.

– Näyttää siltä, että Tampereen tuomiokapituli ajaa Koivistoa marttyyrin rooliin, jossa kapituli jää lopulta yksin. Se on surullista. Muodostuu asetelma, jossa piispasta tulee ”Julma-Juha”, joka ajaa ”Marttyyri-Markkua” pois kirkosta. Nämä roolit eivät ole mielestäni todellisia kummankaan kohdalla.

– Voin omalta osaltani olla kriittinen Koiviston uskon tulkintoja kohtaan, mutta en osaa sanoa, onko kapitulikaan oikeilla linjoilla. Asia vaikuttaa valtataistelulta ja ajojahdilta, itsensä luterilaiseksi karismaatikoksi määrittelevä Juntunen kommentoi.

Juntunen katsoo Koiviston yrittäneen pitää kiinni raamatullisuudesta.

– Raamatullisuus on yksi luterilaisuuden pääperiaatteesta. Mutta en osaa sanoa, miten hän on tulkinnut Raamattua. Tuomiokapituli johtuu varmasti pohtimaan, missä määrin Nokia Missio edustaa ristin teologiaa ja missä määrin menestysteologiaa. Tiedotusvälineiden perusteella näyttää siltä, että Missio korostaa ihmeitä ja Herran suuria tekoja ja edustaa siinä suhteessa jonkinlaista sankariteologiaa, Juntunen sanoo.

– Mutta kirkossa on myös liberaaliteologeja, jotka menevät toiseen laitaan. Tuntuu, että sillä puolella saa mennä pitkälle ennen kuin kukaan ärähtää. En tosin tiedä, onko Tampereen hiippakunnassa näin.

Juntunen uskoo Tampereen tuomiokapitulin olevan huolissaan siitä, ettei tapahdu ”hengellistä väkivaltaa ja manipulaatiota Pyhän Hengen edessä”.

– Siinä on asian vaikeus. Erilaisessa karismaattisessa toiminnassa voi tulla vammoja. Kun omassa työssäni olen kuunnellut ihmisiä, on paljon niitä, jotka ovat saaneet apua hengelliseen elämäänsä karismaattisuudesta ja myös niitä, jotka kokevat vammautuneensa, Juntunen sanoo.

Lainaus:
http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?option=com_content&task=view&id=1671&Itemid=38
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 271  To 22 Maa 2007, 6:04 (GMT+3)  Aihe: Hengetön rappiokirkko Vastaa lainaamalla viestiä

Tuomiokapitulin Markku Koivistoa koskevista päätöksistä voi tehdä vähän liiankin monta päätelmää myös kirkkomme tilasta. Uutta Testamenttia lukeneena voi huomata kirkon erkaantuneen jo liikaakin Jeesuksen opetuksesta ja vesittäneen sen. Antaa jälleen kerran pontta kirkosta eroamiselle, tosin muista syistä kuin ennen. Kirkollisveron maksaminen ja raha eivät ole koskaan vaikuttaneet kirkkoon kuulumiseeni. Nuorena erosin kirkosta etsiäkseni totuutta ja nyt saatan erota säilyttääkseni sen.

Lue ja päättele itse. Lue varsinkin tuomiokapitulin 14 loppunoottia, joita en monien muiden lailla voisi itsekään allekirjoittaa:

http://www.tampereenhiippakunta.fi/cgi-bin/linnea.pl?document=00010383
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 295  La 24 Maa 2007, 1:50 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Ollaanko Markku Koivistoa savustamassa ulos kirkostamme?"

Lue ekumeniikan vs. professorin Sammeli Juntusen oivaltavia ajatuksia:

http://www.sammelijuntunen.kotisivukone.com/25
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 310  Ti 27 Maa 2007, 11:07 (GMT+3)  Aihe: Tampereen hiippakunnan nootit Vastaa lainaamalla viestiä

Kohdathan olivat nämä, lukekaa tarkkaan.

Lainaus:
1. Koivisto sanoo pappina sitoutuneensa luterilaiseen kastekäsitykseen. Hänen on toimittava käytännössä niin, että lapsena kastettuja ei liikkeen piirissä kasteta uudelleen. Ylipäänsä Mission piirissä ei saisi ollenkaan kastaa ketään. Kastaa voidaan vain jonkin kirkon tai kristillisen yhdyskunnan jäseneksi. Koivisto taas korostaa voimakkaasti, että Missio ei ole seurakunta, vaan herätysliike.

2. Koiviston on pidettävä huoli siitä, että hänen johtamansa liikkeen piirissä ei toimiteta maallikkoehtoollisia. Luterilainen kirkko ei sellaista tunnusta eikä mikään perinteinen kirkko ole koskaan niin tehnyt.

3. Koiviston on julkisesti torjuttava sellainen kannattajajoukon keskuudessa esiintyvä tulkinta, että Nokian missio olisi hengellisesti korkeammalla tasolla oleva tosiuskovien yhteisö kuin tavallinen luterilainen paikallisseurakunta.

4. Koiviston on tuotava julkisesti esille se, että Jumala jakaa suvereenisti kullekin oman armolahjansa, minkä hän näkee itse kunkin tarvitsevan, jotta seurakunnan yhteisö rakentuisi. Myös niin sanotut yliluonnolliset armolahjat Jumala jakaa täysin oman harkintansa mukaan. Ihminen ei voi jakaa ainoatakaan armolahjaa toisille ihmisille.

5. Koiviston on julkisesti korjattava monien Mission toimintaan osallistuvien käsitys siitä, että ylistys, kielilläpuhuminen tai muu armolahja avaisi tien yhteyteen Jumalan kanssa. Ylistys on spontaania, kiitollista vastausta siihen, että Jumala on armossaan itse ottanut yhteyden ihmiseen.

6. Koiviston on myös käytännössä toimittava niin, että hänen johtamassaan liikkeessä luovutaan pitämästä voimakkaita manifestaatioita Pyhän Hengen voiman osoituksina. Ihmisen tunteille ja reaktioille pitää luonnollisesti olla tilaa, mutta niitä ja niiden inhimillistä aiheuttajaa ei saa tulkita erityiseksi Jumalan läsnäolon ja vaikutuksen todisteiksi. Ekstaattisten ilmiöiden tuottaminen on inhimillistä manipulatiivista ja suggestiivista toimintaa. Tunteita ja reaktioita on myös voitava hillitä.

7. Koiviston on tehtävä liikkeensä julkisuudessa selväksi, että vaikka voimme kokea asioita, jotka tunnustamme ihmeiksi, mikään sellainen ei ole varma todiste julistajan ja julistuksen aitoudesta ja jumalallisuudesta.

8. Koiviston on pidettävä huoli siitä, että kokoustoiminnan ilmoittelussa luovutaan parantumis/parantamis– sanoituksista. Vahva vetoaminen parantumistodistuksiin on hyvin kyseenalaista vetoamista ihmisten – sinänsä todellisiin – ajallisiin tarpeisiin ja hätään. On syntynyt tilanteita, joissa ihminen yrittää epätoivoisesti tarjota omaa uskoaan paranemisen hinnaksi. Erityisen irvokasta on esittää paranemistodistuksia, jotka on voitu todeta täysin totuuden vastaisiksi. Koiviston on valvottava, ettei kokouksissa - esimerkiksi kokouksen kuluessa - ilmoiteta tapahtuneen tai tapahtuvan paranemisia, joista ei ole minkäänlaista näyttöä. Puheet kuolleista herättämisistä on lopetettava.

9. Koiviston on tarkistettava opetustaan profetioista. Nyt niitä käytetään monesti tilaustyön luonteisesti liikkeen oman profiilin nostamiseksi ja vallankäytön välineenä. Koiviston on käytännön opetus- ja julistustoiminnassa luovuttava profetioiden käytöstä liikettä ohjaavina ennustuksina. Koska Koivisto omien sanojensa mukaan haluaa liikkeensä olevan luterilainen herätysliike, hänen on sallittava kirkon arvio esitettyjen profetioiden todenperäisyydestä.

10. Evankelioivassa julistuksessaan ja kutsussaan Kristuksen seuraamiseen Koiviston on lopetettava käskeminen tai painostaminen uskonratkaisun tekemiseen.

11. Koiviston on tunnustettava sotaretoriikkansa vaarallisuus – jos se sitten on vain retoriikkaa – ja muutettava se tapa, millä hengellistä kilvoittelua tai evankeliointia sanoitetaan. Opetuksessa henkien karkottamisista on palattava luterilaisen uskonkäsityksen ja järjestyksen mukaiseen käytäntöön.

12. Koiviston on määrätietoisesti ja näkyvästi ohjattava hänen hengelliseen johtajuuteensa liittyvät auktoriteettitulkinnat suuntaan, joka on sopusoinnussa hänen luterilaisen pappeutensa kanssa.

13. Koska Koivisto on kuulemisessa selkeästi ilmaissut, ettei hän ole lopun aikoihin liittyvä hengellinen johtaja ja että hän sanoutuu irti amerikkalaisperäisestä lopunajan profeettaliikkeestä (esimerkiksi Jumalan kenraalit), hänen on myös käytännössä ja julkisesti tämä tehtävä.

14. Koiviston on myös käytännössä hyväksyttävä se, että hänen on luterilaisena pappina noudatettava piispan ja tuomiokapitulin ohjausta silloin kun nämä arvioivat siihen olevan tarvetta. Hän ei voi Kirkkolain eikä kirkkojärjestyksen mukaan etsiä muualta itselleen paremmin sopivia ohjeita.

Kommenttini: Koen seurakuntalaisena loukkaavana tuomiokapitulin ja piispan yrityksen tunkeutua ihmisen ja hänen Jumalansa väliin puhuen jopa Jumalan itsensä puolesta. Miten hävytöntä!

Mitä noihin listan kohtiin tulee, myös pastori Seppo Juntunen ilmoittaa tilaisuuksistaan sanoilla "Jumala parantaa". Yrittääkö tuomiokapituli kiistää Jumalalta myös hänen kaikkivaltiutensa?

Edellä olevasta listasta ei kunnolla ilmene tuomiokapitulin suhtautuminen karismaattisiin tilaisuuksiin, joka tulee kuitenkin aiemmassa tekstissä esiin.

Lainaus:
Kaatuminen ja muut ilmiöt rukouspalvelun yhteydessä

Kun kysyttiin, ovatko kaatuminen rukouspalvelun yhteydessä, vapina, kouristelu, karjahtelu ja muut fyysiset (tai ekstaattiset) ilmiöt ilmaisuja tai merkkejä Jumalan Pyhän Hengen toiminnasta, Koivisto vastasi: Ne ovat ihmisen toimintaa.

Kun kysyttiin, miksi näitä ilmiöitä sitten pidetään Pyhän Hengen voiman manifestaatioina kokouksissa, Koivisto väisti kysymyksen ja totesi, että ihminen vain reagoi Jumalan toimintaan eri tavoin – toiset itkevät, toiset nauravat. Koivisto ei näytä ottavan sitä huomioon, että kysymys ei ole vain inhimillisestä reagoinnista jumalalliseen vaikutukseen, vaan että myös manifestaatioiden synty näissä ihmisissä ylipäänsä on suuressa määrin ihmisen – eikä Pyhän Hengen – toimintaa: siihen vaikuttaa sekä yksilö- että joukkosuggestio, jonka puhuja saa aikaan.
Näitä manifestaatioita on liikkeeseen osallistuvien ihmisten piirissä kuitenkin pidetty molemmilta osin jumalallisina Pyhän Hengen vaikutuksina ja samalla osoituksina julistajan hengellisestä voimasta.

Kommenttini: Olin viimeksi sunnuntaina Pirkko Jalovaaran tilaisuudessa, jossa on esirukouspalvelua haluaville ja jossa ihmiset reagoivat omalla laillaan. Mikä tuomiokapituli on riistämään ihmisiltä heidän itkunsa, naurunsa, vapinansa tai jopa kaatumisensa? Sen jälkeen, kun tuomiokapituli on kyninyt Jumalan, se tulee ja kynii ihmisen ja yrittää viedä tältä jopa oikeuden itsensä ilmaisemiseen.

Lainaukset:
http://www.tampereenhiippakunta.fi/cgi-bin/linnea.pl?document=00010383
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 401  Su 15 Huh 2007, 16:45 (GMT+3)  Aihe: Koiviston tilaisuudessa Vastaa lainaamalla viestiä

Helsingin Kulttuuritalo 14.4.2007 illalla.

Olen saanut itsestäni niin paljon irti, että lähdin omin silmin katsomaan meininkiä Markku Koiviston tilaisuudessa. Viime ajat olen seurannut melko tiiviisti käänteitä Tampereen tuomiokapitulin Markku Koivistoon kohdistuvassa ajojahdissa. Käytän sanaa "ajojahti", koska se kuvaa mielestäni tilannetta parhaiten. Päivää ennen määräajan umpeutumista 13.4.2007 Koivisto on esittänyt vastineensa tuomiokapitulille ja ilmoittanut sitoutuneensa pappisvalaan ja kirkkojärjestyksen noudattamiseen sekä halunsa pysyä luterilaisen kirkon pappina.

Mutta verrattuna kaikkiin muihin pappeihin Koivistolta odotetaan täydellisyyttä. Muut saavat kyllä kirjoittaa kirjoissaan mitä vaan, kuten esimerkiksi pastori Antti Kylliäinen ilmoitti taannoin kirjassaan kaikkien pääsevän taivaaseen. Odotukset Koivistoa kohtaan ovat kohtuuttomat, pystyykö kukaan sellaisia itsekään noudattamaan? Tuskinpa tuomiokapitulin jäsenetkään, jotka ovelasti antoivat pääsiäisen mennä ohi ja toimivat vasta sitten. Tulee mieleen eräs ristiinnaulitseminen parituhatta vuotta sitten, jolloin pääsiäisen näytteli niin ikään tärkeää roolia. Silloin tuomitseminen suoritettiin niin ikään pääsiäistä häiritsemättä, ennen pääsiäistä, ja ristiinnaulitun Jeesuksen ruumiskin irrotettiin ristiltä ennen pääsiäistä.

Parintuhannen vuoden aikana saddukeukset ja fariseukset eivät ole päässeet tavoistaan. Jeesuskin ajettiin kirkostaan pois ja ristiinnaulittiin. Systeemi on tänä päivänä sama. Kirkosta ajetaan pois ja tuomitaan.

o o o

Saavuttuani Kulttuuritalolle se on täynnä. Kiipeän ylös portaita pitkin sopivaa istumispaikkaa etsien, kunnes yksi ystävällinen naishenkilö osoittaa tyhjää paikkaa vierellään.

Laulut ovat kesken, istun jännittyneenä paikoilleni kuin huomioita tehden. Olen tullut tarkkailijana paikalle havainnoiden kaikkea. Isolta screeniltä voi lukea laulujen sanat ja ihmiset laulavat. Edessä lavalla muutamat heiluttavat musiikin tahdissa liehuvia kangaslippujaan vähän samalla lailla kuin jääkiekko-otteluissa vastaavia heilutetaan. Tuo on erilaista kuin kirkon meiningissä, mutta voiko siitä syyttää ketään? Eihän tämä ole kirkko, vaan hengellinen yleisötilaisuus.

Laulu kestää pitkään, jonka jälkeen esitellään Steve Lightle Israelista. En ole koskaan kuullut messiaanista juutalaista puhujaa, joten mielenkiintoni herää. Kaiken lisäksi Steve Lightlellä on hyvin sana hallussa ja hänen äänensä vahva ja eloisa hänen puhuessaan englantia, joka tulkataan hyvin suomeksi.

Steve kertoo juutalaisesta lapsuudestaan, esimerkiksi siitä kun hänet kerran pienenä poikana hakattiin koulussa syyttäen Jeesuksen murhasta. Steve juoksi kotiin kertoen kaiken äidille, joka yritti lohduttaa. Steve ei antanut kuitenkaan lohduttaa itseään, vaan alkoi kerätä sisäänsä katkeruutta ja myöhemmin vihata saksalaisia enemmän kuin mitään.

Steven muuttaessa kotoa opiskelemaan ja ollessaan katkera edelleen äiti oli antanut hänelle Pyhän Raamatun sanoen sieltä löytyvän kaiken. Steve oli naureskellut vain, sillä hän ei yhtään tiennyt, mikä Raamattu oli, mutta miellyttääkseen äitiä oli työntänyt sen muiden tavaroidensa joukkoon.

Opiskeluasunnossaan Steve oli kohdannut englantia murtaen puhuvan nuorukaisen, joka kertoi olevansa Saksasta. Se oli Stevelle järkytys, hän ei ollut koskaan aiemmin nähnyt elävää saksalaista, ja hän teki tälle selväksi, että mikäli tämä ylittäisi asunnossa rajan ja tulisi hänen puolelleen, hän tappaisi tämän.

Eräänä päivänä Stevellä oli kuitenkin erikoinen kokemus siitä, että Jumala puhui hänelle. Se päivä muutti Steven ja hän kiinnostui Raamatusta ja Jeesuksesta, jonka vastaanotti Vapahtajanaan. Steve soitti äidille kertoakseen asiasta, mutta ennen kuin ehti mainita siitä, äiti arvasi pojan tulleen uskoon. Poika kysyi äidiltä, mistä tämä voi tietää, jolloin äiti kertoi rukoilleensa 15 vuotta siitä. Steve ihmetteli, miksei äiti ollut kertonut Jeesuksesta hänelle, ja äiti vastasi perheen isän kieltäneen sen.

Steve meni myös saksalaisen luo, joka yritti suojautua peläten Steven tulleen tekemään hänelle jotain. Mutta Steve sanoi vain: "Ei, ei, en ymmärrä tätä, mutta pidän sinusta."

Jotain järisyttävää oli Steven kertomus myös äitinsä suvusta, jonka sadasta hengestä jo 87 on tullut kristinuskoon. Hän kehotti ihmisiä rukoilemaan koettuaan itse sen voiman niin konkreettisesti ja kysyi, kuinka paljon rukous voisikaan vaikuttaa suomalaisissa kodeissa, kun se on vaikuttanut noin jo hänen juutalaisessa perheessään.

Lopetettuaan Steve Lightle sai raikuvat aplodit eikä suotta.

o o o

Jonkun ajan kuluttua Markku Koivisto, joka on istunut lavan sivustalla muiden kanssa, astuu esiin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun näen kiistellyn julistajan esiintyvän.

Huomaan Markku Koiviston esiintyvän temperamentikkaammin, liikkuvan lavalla enemmän ja pari kertaa jopa kengän kantapäät nousevat lattiasta. Mutta onko eloisuus ja temperamentti jokin synti? Eikö afrikkalaisissa kirkoissa lauleta ja tanssita vielä hillittömämmin gospelien tahdissa?

Ja mistä Koivisto sitten saarnaa? Esimerkiksi nuhteettomuudesta Uuden Testamentin jakeiden mukaan. Onko se syntiä?

Istun penkilläni kuin Pilatus enkä näe syytä Koiviston tuomitsemiseen. Samansisältöistä on meno Pirkko Jalovaaran ja Seppo Juntusenkin tilaisuuksissa, joissa olen käynyt. Mistä hurskastelusta tässä oikein onkaan kyse?

Mieleen on tullut monenmoista miettiessäni näitä asioita, esimerkiksi Jeesuksen sanat siitä, ettei pidä kaivaa malkaa toisen silmästä, jos ei huomaa sitä omassa silmässään. Uudesta Testamentistahan voi lukea kaiken Jeesuksen opetukseen ja elämään liittyvän.

Kastettiinko muuten Jeesuksen aikana tai kastoiko hän itse vauvoja liittääkseen ne kirkkoon? Miksi kirkko syyttää toisia omien oppiensa epätarkkuuksista? Eikö kirkon täytyisi paneutua Raamatun sanaan itse paremmin ja hioa oppejaan? Miksi kirkon oppien perusteella tuomitaan toinen, jos opit ovat ristiriidassa Jeesuksen opetuksen kanssa?

Istuessani siinä penkillä tunnen hyvin vahvasti Pyhän Hengen läsnäolon niin kuin olen tuntenut sen ajoittain uskoontulostani vuodesta 1992 lähtien, mutta sitä ennen en koskaan: koko kehoni väreilee päästä varpaisiin. Sitä voisi verrata kuin orgasmiin, mutta tämä on jotain muuta ja vielä kokonaisvaltaisempaa. Koiviston tilaisuudessa koin tuon nyt kolmisen, nelisen kertaa ja se oikeastaan kertoikin minulle henkilökohtaisesti kaiken. Mikä on Jumalasta, siellä Pyhä Henkikin on.

On niitä, jotka ajattelevat Jumalan olevan vain kuollutta sanaa kirjan sivujen välissä. Nuorena lähdin tuota selvittelemään, sillä mitä ideaa olisikaan uskoa mihinkään kuolleeseen. Lähdin etsimään elävää Jumalaa, jonka onneksi löysinkin, ja se Jumala on ikävä kyllä enemmänkin karismaatikkojen Jumala kuin kirjanoppineitten Jumala yhä tänäkin päivänä.

o o o

Vielä menen Koiviston tilaisuudessa rukousjonoon aivan samalla lailla kuin olen käynyt Pirkko Jalovaaran ja Seppo Juntusenkin esirukouksessa. Haluan nähdä toimiiko tämä samalla lailla, mikä on tunne, varmistua siitä.

Rukousjono on pitkä ja siinä on tunkua. Ei voisi uskoa, kuinka paljon suomalaisia käy näissä tilaisuuksissa, kuinka paljon näillä on kysyntää. Ja kirkon liturgiat ovat auttamatta jääneet jälkeen, kangistuneet kaavoihinsa ja näivettyneet - ja siellä missä on elämää, sitä kadehditaan. Kirkossa kadehditaan tätä elävää virtaa, joka kulkee heidän ohitsensa, siinä varmaan ajojahtienkin salattu syy, jota ei kehdata kertoa, sillä se olisi häpeä, noin alhainen tunne.

Odottelun jälkeen Markku Koivisto tulee kohdalleni keskittyen niin kuin edellisenkin kohdalla ja tehden otsaani ristinmerkin. Sormi tuntuu lämpöiseltä ja pehmeältä aivan kuin siinä olisi öljyä. Koiviston ollessa hetken verran kohdallani toivon hänelle siunausta, josta hän kiittää, ja sanon ylläpitäväni Sanasingon keskustelupalstaa ja kirjoittavani tästä, johon Koivisto sanoo "aha" siirtyen seuraavan kohdalle. Otan pari askelta taaksepäin ja jään siihen paikalleni vielä seisomaan huomaten jostain syystä vapisevani ja sydämeni sykkivän tavallista nopeammin. Hetki on jollain lailla pyhä ja haluan viipyä siinä. - Vessassa peilin ääressä huomaan otsani kiiltelevän niin kuin siinä olisi öljyä, ehkä ristinmerkki otsaani piirrettiinkin öljyllä.

Poistun tilaisuudesta pää täynnä ajatuksia noin kymmenen maissa. Kävelen Sturenkadulta Helsinginkadulle, jossa on myös paljon humalaisia, paljon oksennuksen räiskeitä pitkin katua. Monet hakevat viinasta lohdutusta, turruttavat tuskansa siihen, mutta eivät tiedä tästä toisesta mahdollisuudesta.

o o o

Enkä voi muuta sanoa kuin "syytön" puhuttaessa Koivistosta. Omin silmin piti päästä katsomaan omakohtaisen ja vähän tarkemman kuvan muodostaakseen. Jo monta kertaa aiemminkin on ollut tarkoituksena tutustua Markku Koiviston rukousiltoihin, mutta aina vain se on jäänyt. Oikeastaan Tampereen tuomiokapituli ajojahdillaan teki siinä suhteessa minulle palveluksen, pakottaessaan tutustumaan ja on tehnyt sen ehkä monelle muullekin.

Raamattua läpilukiessani pääsin viime lukukerralla Sakarjan kirjassa kohtaan 6:8, jossa sanotaan: "Paina mieleesi ne hevoset, jotka lähtivät pohjoista kohti. Ne vievät minun henkeni pohjoiseen maahan, jotta se vaikuttaisi siellä."

Luettuani tuon kohdan mieleni alkoi askarrella, mikä tuo pohjoinen maa mahtaisi olla. Mietin Pohjoismaita ja niiden joukossa Norjaa, Ruotsia ja Suomea. Aloin ajatella, että noista maista vain Suomessa oli sellainen herätys kuin oli, ehkä Raamatun pohjoinen maa on todellakin Suomi.

Sitten mieleeni tuli Nokia, joka on valloittanut koko maapallon. Mutta mitä jos se onkin vain tienavaaja niin kuin Johannes Kastaja ennen Jeesusta, mitä jos perässä tuleekin toinen vielä suurempi ja sen nimi on Nokia Missio?


______


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm Ti 24 Huh 2007, 20:30, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 423  To 19 Huh 2007, 9:01 (GMT+3)  Aihe: Koiviston vastine Kirkko & kaupungin artikkeliin Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tuomiokapituli tuottaa ”sairasta luettavaa” (17.4.2007)

Lehti uutisoi, että ”Markku Koivisto ei pysy luterilaisessa ruodussa” (K&k 4.4.). Artikkeli antaa ymmärtää, että en olisi suostunut Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin ohjaukseen.

Olen sekä kirjallisissa vastauksissani että kapitulissa järjestettyjen suullisten kuulemisten yhteydessä ilmoittanut hyväksyväni sen, että piispalla ja tuomiokapitulilla on oikeus ja velvollisuus valvoa toimintaani luterilaisena pappina. Kuitenkaan sellaiseen ohjaukseen, joka selvästi perustuu valheellisiin selvityksiin ja jonka tarkoituksena on nöyryyttää, ei minun tarvitse alistua.

Osoituksena tuomiokapitulin pyrkimyksestä valheen voimin nöyryyttää minua voidaan pitää sen laatimaa pöytäkirjaa 13.3.2007, jota uutinen kuvatekstissä lainaa. Kyseinen ”katkelma” ei tuomiokapitulin väitteistä huolimatta liity mihinkään Nokia Mission oppimateriaaliin, eikä se edes ole yhtenäistä tekstiä siitä puheesta, joka pidettiin Missio Helsingin solujohtajien tapaamisessa 5.4.2006. Tosiasiassa Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on kyhännyt kyseiseen pöytäkirjaansa sisällyttämän yhdeksän rivin mittaisen ”lainauksen” kuudesta mielivaltaisesti yhdistelemästään katkelmasta, joiden välissä saattaa olla jopa yli 20 riviä tekstiä! Näin tulokseksi on saatu ”sairasta luettavaa”, mikä on ilmiselvästi ollut tarkoituskin.

Tuomiokapituli kirjoittaa: ”Hän on meidän kaikkien ehdoton auktoriteetti. (Kapituli on poistanut lainauksestaan tältä kohdalta 289 sanaa; mm. raamattulainauksen 2. Moos. 2, jossa Jumala sanoo Moosekselle tämän veljeen Aaroniin liittyen: ”hän on oleva sinulla suuna, ja sinä olet oleva hänellä jumalana.”) Ei Jumala, vaan auktoriteettiasemassa jumalana.” Kapitulin pöytäkirjaa lukiessaan ei uutisen kirjoittajakaan voinut välttyä vaikutelmalta, että kyseessä olisi ehyt, yhtenäinen teksti.

Tällaisen, vahvasti vääristelevän ”todistusaineiston” nojalla tuomiokapituli toteaa pöytäkirjassaan: ”Hengellisen johtajuuden osalta Koivisto siis tosiasiallisesti antaa korostaa alamaisuutta voidelluille hengellisille johtajille.” Edellä kuvatun kaltainen pöytäkirjakäytäntö on omiaan vaarantamaan oikeusturvani, eikä sen vuoksi täytä julkishallinnon asiakirjalta edellytettäviä kriteerejä!

Markku Koivisto
TT, Nokia missio

Lainaus:
http://www.kirkkojakaupunki.fi/?newsid=5022&deptid=130&showmodul=20&languageid=3&news=1
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 455  Ke 25 Huh 2007, 15:47 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kirkkohan tässä olisi pitänyt laittaa jäähylle, kun se rankaisee Jeesuksen opetuksen seuraamisesta. Mutta "sielu taivaaseen vilahtaa, kun ane kirstuun kilahtaa" - vaan yhä vähemmän kilahtaa ihmisten erotessa vääryyksien ja muiden epäkohtien takia yhä enemmän kirkosta.

Lainaus:
Nokian kohupapin virka katkolle

Julkaistu: 14:05
Päivitetty: 14:25

STT

Tampereen tuomiokapituli on pidättänyt Nokia Mission johtajan Markku Koiviston luterilaisen kirkon pappeudesta. Taustalla ovat opilliset erimielisyydet.

Virasta pidättäminen kestää tuomiokapitulin mukaan enintään puoli vuotta. Tänä aikana Koiviston tulee joko pyytää eroa pappisvirasta tai osoittaa tahtovansa pysyä luterilaisen kirkon tunnustuksessa.

Koivisto saa esittää päätökseen oikaisuvaatimuksen. Kaksi tuomiokapitulin jäsentä jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

"Päätös tarkoittaa, että tuomiokapituli antoi vielä Markku Koivistolle mahdollisuuden. Ratkaisu siitä, jatkaako Koivisto luterilaisen kirkon pappina, on siten hänen käsissään seuraavien kuukausien ajan. Tie on edelleen auki", toteaa lakimiesasessori Leevi Häikiö.

Lainaus:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Nokian%20kohupapin%20virka%20katkolle/1135226810801
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 456  Ke 25 Huh 2007, 23:26 (GMT+3)  Aihe: Kiusaamista kristillisillä työpaikoilla Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Pitäjänmäen papille potkut? (20.4.2007)

Heikko työilmapiiri on johtanut Pitäjänmäellä oikeustaisteluun työpaikasta.

Helsingin tuomiokapituli päätti erottaa Pitäjänmäen seurakuntapastori Harri ”Haka” Kekäläisen virastaan. Kekäläisen virkamääräys peruutettiin tuomiokapitulin tammikuisessa päätöksessä. Kekäläinen on valittanut päätöksestä hallinto-oikeuteen, kertoi Kotimaa 19. huhtikuuta.

Taustalla on pitkään hiertäneitä ristiriitoja. Kekäläisen esimiehen, kirkkoherra Martti Pitkäsen mukaan erottamisella pyritään rauhoittamaan tilanne.
– Jos seurakunnassa syttyy tulipalo, on kirkkoherran velvollisuus esimiehenä ryhtyä sammutustöihin. Tässä on lopputulos.

Myös Kekäläisen mukaan ilmapiiri on ollut hankala.
– Minua on kiusattu. Ilmoitin asiasta jo vuonna 2004 seurakuntayhtymän työsuojelupäällikölle.

Kekäläinen tunnetaan erityisesti suositun metallimessun järjestelijänä. Hän jatkaa nykyisessä työssään nuorisopastorina kunnes valitusasiat on käsitelty.
– Voin valittaa erottamisesta korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti.

Kekäläisen viranhoito on ollut tuomiokapitulin pohdinnassa aikaisemminkin. Nyt se nousi asialistalle viime lokakuisen saarnan jälkeen. Pappi muistelee saarnaansa näin:
– Sanoin, että kaksi viimeistä vuotta ovat olleet täyttä helvettiä kiusaamiseni vuoksi. Kerroin myös, että kirkkoherra on esittänyt virkamääräykseni peruuttamista.

Pihla Tiihonen
pihla.tiihonen (a) kotimaa.fi

Lainaus:
http://www.kirkkojakaupunki.fi/?newsid=5048&deptid=124&showmodul=20&languageid=3&news=1
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 466  Pe 27 Huh 2007, 14:46 (GMT+3)  Aihe: Tuomitsemisesta Vastaa lainaamalla viestiä

Vuorisaarnassaan Jeesus sanoo: "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte, niin tullaan teille mittaamaan. Kuinka näet roskan veljesi silmässä, mutta et huomaa, että omassa silmässäsi on hirsi? Kuinka voit sanoa veljellesi: 'Annapa kun otan roskan silmästäsi', kun omassa silmässäsi on hirsi? Sinä tekopyhä! Ota ensin hirsi omasta silmästäsi, vasta sitten näet ottaa roskan veljesi silmästä." (Matt. 7:1-5)

Luterilaisen opin mukaan uskovainen on samalla vanhurskas ja syntinen, kokonaan pyhä ja syntinen. Kysyisinkin nyt, kuinka tuo kokonaan syntinen luterilainen voi tuomita toisen, koska joutuisi samalla rikkomaan Jeesuksen käskyä olla tuomitsematta?

o o o

Minulla on Arto Pietilän toimittama kirja "Jeesuksen kootut puheet", johon on evankeliumeista koottu Jeesuksen sanat. Kirjan avulla on helppo paneutua evankeliumin ydinkohtiin muun aineiston häiritsemättä. Voi keskittyä siihen, mitä Jeesus todella sanoi ja etsiä vastaavat kohdat Uudesta Testamentista.

Etsin kirjasta kohtaa, jossa muistin Jeesuksen puhuneen tietystä asiasta. Selasin kirjan otsikot kertaalleen läpi ilman, että olisin löytänyt etsimääni. Mutta siellä jossain se oli Jeesuksen sanojen joukossa, tiesin vuorenvarmasti ja aloin selaamisen uudestaan.

Viimein löysin etsimäni ja se oli tämä:

Johannes sanoi hänelle: "Opettaja, me näimme erään miehen ajavan pahoja henkiä ulos sinun nimessäsi. Me yritimme estää häntä, koska hän ei kuulu meihin."
Mutta Jeesus vastasi:
"Älkää estäkö häntä. Eihän yksikään, joka tekee voimateon minun nimessäni, voi heti perään puhua minusta pahaa. Joka ei ole meitä vastaan, on meidän puolellamme." (Mark. 9:38-40)

o o o

Kotimaa-lehden nettisivuilla Eero Huovinen kirjoittaa Harhaoppia-otsikon alla: "Oikea oppi turvaa sen, että mikään suoritushenkisyys ei tahraa ilosanoman puhtautta. Terveeseen oppiin kuuluu kaipuu evankeliumin ja todellisen Vapahtajan luo."

Kysymys onkin, onko luterilaisuus tai mikään muukaan suunta kelvollinen määrittelemään omista opinkappaleistaan käsin mitään oikeaa oppia? Vastaus saadaan saman tien ja se on ei. Jeesus jo kielsi tuomitsemasta ketään ja estämästä ketään tekemään voimatekoja hänen nimessään.

Mitä sitten ns. suoritushenkisyyteen tulee, ettei Jeesus olisi vaatinut seuraajiltaan muka mitään, on vastoin Jeesuksen opetusta sekin:

"Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan." (Matt. 18:3)

Seuraava kohta on myös tärkeä (Matt. 16:24-27):

Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä. Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta menettää sielunsa? Millä ihminen voi ostaa sielunsa takaisin? Ihmisen Poika on tuleva Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin hän maksaa jokaiselle tämän tekojen mukaan."

- Viimeisen sitaatin lopusta näkyy hyvin myös se, kuka on kristinuskon mukaan vasta kelvollinen tuomitsemaan. Pyhimyksiksi ei meistä ihmisistä ole.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 481  Ke 02 Tou 2007, 14:05 (GMT+3)  Aihe: Perinnäissäännöt Vastaa lainaamalla viestiä

Jumalan käskyt ja ihmisten säännöt

Silloin Jeesuksen luo tuli Jerusalemista fariseuksia ja lainopettajia. "Miksi sinun opetuslapsesi rikkovat isien perinnäissääntöjä?" he kysyivät. "Hehän eivät pese käsiään, kun rupeavat syömään."

Jeesus vastasi heille: "Miksi te itse rikotte Jumalan käskyä perinnäissäännöillänne? Jumala on sanonut: 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi' ja 'Joka kiroaa isäänsä tai äitiään, häntä rangaistakoon kuolemalla'. Mutta te opetatte, että jos joku sanoo isälleen tai äidilleen: 'Sen, mitä sinun piti minulta saada, olen luvannut uhrilahjaksi', hänen ei enää tarvitse kunnioittaa isäänsä tai äitiänsä. Näin te olette perinnäissäännöllänne tehneet tyhjäksi Jumalan sanan. Te tekopyhät! Oikein Jesaja teistä ennusti, kun hän sanoi:

-- Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan,
mutta sen sydän on kaukana minusta.
Turhaan he minua palvelevat, kun opettavat oppejaan, ihmisten tekemiä käskyjä." (Matt. 15:1-9)

o o o

Edellinen pätkä kokonaisuudessaan Uudesta Testamentista, joka on tullut mieleeni Nokia Missiosta käytävän keskustelun takia.

Perinnäissäännöillä, tässä tapauksessa Martti Lutherin oppien perusteella, luterilaisuudessa ollaan tuomitsemassa Nokia Missio -liikettä.

Katoliselle kirkolle Luther merkitsi aikoinaan yhtenäisen kirkon hajottajaa ja suorastaan petoa, antikristusta. Saksassa Luther tuomittiin myös valtionkiroukseen ja kerettiläiseksi ja kaikki hänen kirjansa määrättiin poltettavaksi.

Katolisen kirkon anetapoja oli arvostellut jo John Wycliffe 1300-luvulla, jonka ajatusten mukaan Jan Hus aloitti uskonnolliset uudistukset tavoitteenaan kansankielinen kirkko, joka opettaisi Raamatun mukaan.

"Tarinan mukaan Hus näki unen mustasta joutsenesta. Husin nimi tarkoittaa hanhea, ja hänen kerrotaan sanoneen: 'Tämä hanhi paistetaan tulessa, mutta minun jälkeeni tulee joutsen, jota te ette onnistu polttamaan'. Martti Luther uskoi, että Husin joutsenennustus viittasi häneen itseensä." - Lainaus: http://fi.wikipedia.org/wiki/Jan_Hus

Hus poltettiin roviolla 6. heinäkuuta 1415, mutta Luther onnistui välttämään polttamisen Fredrik Viisaan avustamana, jonka linnassa Wartburgissa Luther avustajineen käänsi Raamatun saksaksi. Luther vaihtoi myös latinan tilalle saksan jumalanpalveluskieleksi vuonna 1522.

o o o

Martti Luther sai siis aikaan monia järkeviä uudistuksia, mutta ehkä tietoisesti on jätetty pimentoon hänen opetuksensa sairaat kohdat. Lutherista on tullut uskonelämän ja Raamatun uudistajana ihmisten tekemien käskyjen luoja ja perinnäissääntöjen ylläpitäjä.

Jeesus ei olisi koskaan voinut sanoa juutalaisista seuraavaa.

Lainaus:
Martti Lutherin (1483–1546) traktaatti Juutalaisista ja heidän valheistaan ilmestyi suomeksi käännettynä vuonna 1939. Suomentaja T. T. Karanko kiittää saman vuoden helmikuussa päivätyssä esipuheessaan käännöstyönsä ajankohtaisuutta.

Kansallissosialistisen Saksan valtakunnan nousu oli tehnyt juutalaisuudesta lopun Keski- ja Kaakkois-Euroopassa. Vaarana oli nyt, että karkotetut etsisivät tyyssijoja Suomesta.

Juutalaisuuden mädättävä vaikutus oli Karangon mukaan kyllä vanhastaan tunnettu kansankirkossamme. Kaikkein kunnioitetuimmilla kirkon ylipaimenilla oli juutalaisista sama käsitys kuin Lutherilla. Siitä huolimatta jopa muutamat papit esiintyivät juutalaisuuden puolestapuhujina. Yleisen inhimillisyyden nimissä mukamas. Siitä oli tehtävä loppu.

Saksassa Adolf Hitlerin johdolla ”on verrattain sananmukaisesti seurattu ja noudatettu suuren saksalaisen Martti Lutherin, hänen juuri tässä kirjassaan esittämiä toimenpiteitä ja menettelytapoja juutalaisvaaran torjumiseksi ja poistamiseksi kansakunnan terveen elämänkehityksen tieltä”. Samoja menetelmiä piti ilmeisesti nyt ottaa käyttöön Suomessa.

Mutta mikä oli Lutherin käsitys juutalaisista? Mitkä olivat hänen menetelmänsä?

Luther esitti seitsemän käskyä juutalaisten käsittelystä: 1) Heidän synagoogansa tai koulunsa sytytettäköön tuleen. 2) Heidän talonsakin samalla tavalla rikkirevittäköön. 3) Heiltä otettakoon pois kaikki heidän rukouskirjansa ja Talmudin selityksensä. 4) Heidän rabbiineitaan kiellettäköön elämän ja hengen menettämisen uhalla vast’edes opettamasta. 5) Juutalaisilta kokonaan peruutettakoon tien ja saattovartion käyttöoikeus, sillä heillä ei ole maaseudulla mitään tekemistä. 6) Heiltä kiellettäköön koronkiskominen ja heiltä otettakoon kaikki omaisuus ja hopea- ja kultakalleudet ja pantakoon syrjään talletettaviksi. 7) Nuorille voimakkaille juutalaismiehille ja juutalaisnaisille annettakoon käteen varsta, kirves, kuokka, lapio, rukki, värttinä ja annettakoon heidän ansaita leipänsä otsansa hiessä. Luther kertasi käskyt ja teki niihin mielentilaansa kuvaavia lisäyksiä. Rabbiinien opetuksen keskeyttäjiä opastetaan: ”heittäköön heidän päälleen siansontaa”.

Luther osoittaa vetoomuksensa ruhtinaille, jotka panivat hänen ohjeidensa mukaan toimeksi. Hän puhuttelee myös tavallista majatalojen rahvasta, joka voi joutua juutalaisen kanssa samaan pöytään: ”Kun sinä näet jonkun juutalaisen tai häntä ajattelet, niin puhu itseksesi näin: katso, tuo turpa” ... ”minunko pitäisi sellaisen perkeleellisen turvan kanssa syödä, juoda ja puhua?”.


Mitkä sitten olivat Lutherin motiivit? Ajatus Jumalan valitusta kansasta johti Lutherin mukaan siihen, että juutalaiset kuvittelivat olevansa syntyperänsä ja ”jalon verensä” takia muita ihmisiä parempia. Jos juutalaiset luopuisivat syntyperäiseen paremmuuteensa uskomisesta, niin Lutherilla ei olisi mitään heitä vastaan.

Usein väitetään, että Luther oli natsien henkinen isä. Se ei ole totta. Natsit pöyhkeilivät syntyperällään ja höpisivät verensä jaloudesta juuri sillä tavalla kuin Luther väitti juutalaisten tekevän. Luther vainosi etnisen eriarvoisuuden kannattajia. Hän olisi lähettänyt sian sonnan heittäjiä myös natsien pitoihin.
Pertti Julkunen

Luther, Martti. Juutalaisista ja heidän valheistaan. Suomentanut T. T. Karanko. Kustannus - Oy. Vasara 1939. 218 s.
Marty, Martin, Martti Luther. Suomentanut Sari-Anne Ahvonen. Ajatus Kirjat 2006. 206 sivua.

- Lainaus: http://www.voima.fi/content/view/full/1930

o o o

Martti Luther uskonpuhdistajana oli siis epätäydellinen ihminen. Kysymys onkin, miksi häntä luterilaisissa maissa palvotaan kuin jumalana.

Jeesus sanoo: "Jokainen istutus, joka ei ole minun taivaallisen Isäni istuttama, revitään juurineen pois. Älkää välittäkö heistä, he ovat sokeita sokeiden taluttajia. Ja kun sokea taluttaa toista sokeaa, molemmat putoavat kuoppaan." (Matt. 15:13-14)

Siinä luterilaisille mietittävää. Täysi kiitos Martti Lutherille kyllä siitä, että käänsi Raamatun saksaksi, ja Mikael Agricolalle siitä, että käänsi Raamattua kreikankielisestä alkuteoksesta ja Lutherin saksannoksesta suomeksi.

Varsinainen johtotähtemme on kuitenkin Jeesus ja hänen sanansa Uudessa Testamentissa. Ne ovat ehdoton ja mieluisa auktoriteetti kristitylle ilman vajavaisen ihmisen ylilyöntejä ja vääryyttä:

"Turhaan he minua palvelevat, kun opettavat oppejaan, ihmisten tekemiä käskyjä." (Matt. 15:9)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 535  Ti 15 Tou 2007, 18:30 (GMT+3)  Aihe: Piispallinen ajojahti Vastaa lainaamalla viestiä

Ei voi muuta kuin ihmetellä Tarmpereen tuomiokapitulissa käytettäviä sanavalintoja. Ajojahti saadaan kuulostamaan kauniimmalta nimeämällä se "piispalliseksi kaitsennaksi".

Kai nyt ihmiset ja suuri yleisö osaavat itsekin lukea ja näkevät mitä on menossa. Sanokaa vain suoraan, että piispalla on oma lehmä ojassa.

Piispa asessoreineen yrittää halpamaisesti tuhota toisen uran!

Lainaus:
Koiviston siirtyminen ruotsalaiseen seurakuntaan ei vaikuta kapitulin tutkintaan

Jussi Rytkönen
15.05.2007

NokiaMission johtaja, TT Markku Koivisto on siirtynyt Tampereen ruotsalaisen seurakunnan jäseneksi. Asiasta kertoo ruotsinkielinen Porvoon hiippakunnan seurakuntien Kyrkpressen-lehden verkkolehti.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin lakimiesasessori Leevi Häikiö kertoo Kotimaalle, ettei Koiviston seurakunnan vaihdolla ole mitään vaikutusta Tampereen tuomiokapitulin Koivistoa koskevaan tutkintaan.

– Ei kirkon jäsenyys tällaiseen asiaan millään lailla vaikuta. Voihan kotiseurakunta olla missä tahansa, kunhan on kirkon jäsen, Häikiö toteaa.

Asialla ei Häikiön mukaan ole mitään merkitystä myöskään Koiviston piispallisen kaitsennan kannalta. Papin kuuluminen hiippakuntaan määräytyy eri perusteilla. Se ei ole kotiseurakunnasta riippuvainen. Pappi pysyy siinä hiippakunnassa johon hänet vihitään, ilman erillistä siirtoa hiippakunta ei vaihdu.

Tampereen ruotsalainen seurakunta kuuluu Porvoon hiippakuntaan, mutta myös Tampereen seurakuntayhtymään. Seurakunnassa on noin 900 jäsentä.

Lainaus: Kotimaa-lehti
http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?option=com_content&task=view&id=2099&Itemid=38
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 543  To 17 Tou 2007, 0:58 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkijat arvostelevat tuomiokapitulin päätöstä

Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin päätös on nostanut kirkollisten piirien tunteet pintaan. Moni arvostelee kovin sanoin Markku Koiviston pidättämistä pappisvirasta.

- Olen puhunut asiasta entisten ja nykyisten piispojen kanssa. Moni on hyvin yllättynyt ja masentunut tuomiokapitulin päätöksestä. Täytyykö kirkon tällaisella riidalla luopua elävimmistä jäsenistään? sanoo eläkkeellä oleva piispa Paavo Kortekangas.

Kortekangas toimi Tampereen hiippakunnan piispana vuosina 1981-1996. Koivisto toimi pappina hänen hiippakunnassaan, eikä Kortekangas nähnyt hänen toimintaansa tunnustuksenvastaisena. Myös monet tutkijat antavat Nokia Mission johtajalle tukensa.

- Kapitulin teologinen argumentointi on kestämätön ja siihen liittyy lukuisia ongelmia. Tapaus on myös juridisesti ongelmallinen, tulkitsee Åbo Akademin Vanhan testamentin eksegetiikan professori Antti Laato.

- Valitettavasti piispa Juha Pihkala on jo monta vuotta sitten sitonut kätensä kuuluttamalla julkisesti ja vastuuttomasti, että Nokia Mission toiminta on shamanismia ja okkultismia. Kapitulin tekemä onneton päätös on yritys oikeuttaa piispan valitsema surkea asennoituminen.

Helsingin yliopiston dogmatiikan professorin Miikka Ruokasen mielestä kiistassa ei niinkään ole kyse opillisesta vaan inhimillisestä ristiriidasta.

- Karismaattisuus kuuluu alkuperäiseen kristillisyyteen. Sitä eivät luterilaisuus eivätkä varmasti Koiviston kriitikotkaan kiistä. Kyse on tyylistä eli siitä, miten näitä lahjoja on käytetty.

Helsingin yliopiston ekumeniikan vs. professori Sammeli Juntunen katsoo tuomiokapitulin argumentoinnin horjuvan.

- Sen on ollut vaikea löytää Koivistosta varsinaisia opillisia poikkeamia. Nyt kapituli sanoo, että niitä on hänen toiminnassaan. Mielestäni tämä on vähintäänkin epäselvää.

Kortekankaan mielestä vaikeutena on liikkeen moninaisuus. Pappien joukossa on useita helluntailaisia.

- Koivisto haluaa pysyä luterilaisessa tunnustuksessa, mutta pystyykö hän valvomaan ja komentamaan koko liikettä? Kortekangas esittää.

Miikka Ruokanen muistuttaa, että kirkko on perinteisesti suvainnut piirissään hyvinkin radikaaleja ajattelijoita. Sellainen on esimerkiksi Antti Kylliäinen, jonka mukaan helvettiä ei ole olemassa ja kaikki pääsevät taivaaseen.

Syytökset okkultismista pöyristyttävät Koivistoa

Nokia Mission johtaja Markku Koivisto elehtii vilkkaasti ja puhuu paljon. Välillä hän melkein huutaa ja välillä kuiskaa. Kun Koivisto on lavalla, kaikki kuuntelevat hiljaa.

Nokia Mission parantumisiltaan Tampereen MetroAuto Areenaan on kokoontunut viitisensataa ihmistä. Se on pientä liikkeen suurimpiin tilaisuuksiin verrattuna. Niihin tulevat tuhannet ihmiset ympäri maata.

Koivisto poistuu salista vasta, kun viimeinenkin rukouspalvelua halunnut kuulija on saanut osansa. Koiviston siunaamia ihmisiä makaa lattialla. Osa nauraa, osa itkee ja osa on hiljaa. Keskellä salin lattiaa tanssii keski-ikäinen mies jo toista tuntia.

Kokous on ollut tavanomainen. Profetioita on jaettu. Yhden on julistettu parantuvan reumasta, toisen lapsettomuudesta ja kolmannen kipeästä umpilisäkkeestä. Joukko uusia ihmisiä on ottanut Koiviston esittämän uskonkutsun vastaan. Toinen joukko on puhunut kielillä ensimmäistä kertaa.

- On pöyristyttävää, että minua on syytetty okkultismista. Paljon ihmisiä on vapautunut Nokia Missiossa esimerkiksi huumeista ja saatananpalvonnasta, Koivisto puuskahtaa.

Hän uskoo, että karismojen avulla voi palvella ja auttaa muita ihmisiä. Siitä on Koiviston mukaan paljon esimerkkejä myös muualla maailmassa.

- Englannissa karismaattisuus on rikastuttanut vanhoja kirkkoja. Se on tuonut uutta toivoa ja elämää kuolemaisillaan oleviin seurakuntiin.

Saman Koivisto toivoi - ja koki - tapahtuvan Suomessa. Nokia Mission tilaisuudet ovat koonneet paljon ihmisiä, jotka eivät muuten kirkossa käy, kuten nuoria ja miehiä.

Nyt unelma on kokenut kovan kolhun ja tulevaisuus on avoin.

- Olen yrittänyt viimeiseen asti. Tämä on raskasta ja eriskummallista.

Hän on yhä ihmeissään, vaikka tuomiokapitulin päätöksestä on kulunut jo viikkoja.

Koivisto uskoo, ettei paluuta kirkkoon ole puolen vuoden katumusajan päätyttyä. Oman kirkkokunnan perustaminen on yksi vaihtoehto. Sen Koivisto lupaa, että Nokia Mission toiminta jatkuu tavalla tai toisella.

- Minusta tuntuu, että tätä keskustelua ei ole vielä käyty loppuun, hän uumoilee.

Anne Puumala

Lainaus: http://media.keskisuomalainen.fi/sunnuntaisuomalainen/5110640.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
epsilonLiittynyt: 18 Tou 2007
Viestejä: 14

Linkki viestiinViesti 551  Pe 18 Tou 2007, 15:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Syytön kunnes toisin todistetaan. Se on länsimaisen oikeusjärjestelmän
perustavaa laatua olevia ajatuksia.

Markku Koivistoa voidaan syyttää liian ilmeikkäästä ja persoonallisesta
otteesta. Ehkä asiaa auttaisi, jos Koivisto alkaisi määkimään hiljaa ja
mutisemaan epäselvästi äärimmäisen vaikeita teologisia ajatuksia,
silloin tuomiokapitulin ajama kirkon linja toteutuisi?

Rolling Eyes
_________________
- Alfa ja Omega -
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 677  Pe 22 Kes 2007, 12:00 (GMT+3)  Aihe: Uskonpolitiikkaa Vastaa lainaamalla viestiä

Nimesin ketjun uudestaan uskonpolitiikaksi, kuvaamaan paremmin uskonnon nimissä suoritettavaa politiikkaa.

Mielessäni oli kyllä myös poistaa delete-namikalla koko ketju, mutta jääköön ainakin toistaiseksi - ja onhan tässä myös tuo Epsilonin viesti, jota asiallisena en tietenkään poistaisi, vaikka omien viestien poistamiseen jokaisella onkin tällä palstalla mahdollisuus.

Ehkä minua eniten tympii se, kuinka menin retkuun ja aloin puolustaa tukahduttajaa, joka tukahdutti tukahduttajan. (Koivisto tukahdutti Pawsonin ja Pawson tukahdutti hänkin vaikenemalla puheensa, jonka kääntämisenkin kielsi.)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 678  Pe 22 Kes 2007, 12:34 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uskonpolitiikasta kun on kyse, melkeinpä voisi ajatella Koiviston kutsuneen tahallaan David Pawsonin esitelmöimään Suomeen, tietäen tarkalleen Pawsonin suhteen luterilaisuuteen ja lapsikasteasiaan, jonka jälkeen aivan kuin tilauksesta olikin helppo tuomita Pawsonin epäluterilainen lapsikastepolitiikka:

Markku Koivisto kirjoitti:
Erityisesti haluan tuoda julki sen, että Pawson ei kasteesta puhuessaan opettanut Nokia Mission linjan mukaisesti. Nokia Missio on luterilaisen kirkon piirissä syntynyt herätysliike, joka tunnustaa lapsikasteen raamatulliseksi kasteeksi.

Lainaus:
http://tampere.nokiamissio.fi//index.php?option=com_content&task=view&id=234&Itemid=5


Tässä joka tapauksessa lopputulos, joka kiusallisesti päättyy jopa kesken lauseen:

Lainaus:
Tampereen tuomiokapituli palautti Markku Koiviston pappisoikeudet

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli käsitteli istunnossaan 13.6. TT Markku Koiviston pappisvirasta pidättämistä.

Koivisto on vakuuttanut tuomiokapitulille haluavansa pysyä luterilaisessa tunnustuksessa pappisvalansa mukaisesti. Hän on vakuuttanut noudattavansa piispan ja tuomiokapitulin ohjausta.

Koivisto hyväksyy sen, että tuomiokapitulilla on ollut perusteltuja syitä tulkita hänen opetustaan ja toimintaansa niin kuin se on tehnyt (piispan alkuperäinen lähetekirje, vaihtoehto 2).
Koivisto yhtyy sisällöllisesti tuomiokapitulin (13.3.2007 § 194) esittämän ohjauksen kohtiin, vaikka ei kaikissa kohdissa itse tunnistakaan niissä itseään eikä tarkoituksiaan.
Myös niissä kohdin, joita hän ei nyt täysin tunnista, Koivisto sitoutuu nyt tarkkaamaan ja soveltamaan toimintaansa siten, ettei häntä tulevaisuudessa tulkita vastoin hänen todellista luterilaiseen tunnustukseen sitoutunutta tarkoitustaan.

Tämän perusteella tuomiokapituli toteaa Koiviston osoittaneen, että hän tahtoo pysyä luterilaisessa tunnustuksessa ja keskeyttää KL 5:3 mukaisen menettelyn. Koivisto saa jatkaa luterilaisen pappeutensa toteuttamista.

Koivisto tyytyy kapitulin päätökseen eikä valita siitä.

Tuomiokapituli tai Markku Koivisto eivät anna muita päätöstä koskevia lausuntoja.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli ja Markku Koivisto

Lainaus:
http://www.tampereenhiippakunta.fi/cgi-bin/linnea.pl?document=00010383
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 679  Pe 22 Kes 2007, 12:41 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liitetäänpä uskonpolitikointiin vähän ulkomaistakin väriä:

Lainaus:
Tony Blair aikoo kääntyä katoliseksi
22.6.2007 8:16

Britannian pääministeri "ollut kaappikatolinen viimeiset kolmekymmentä vuotta".

Britannian väistyvä pääministeri Tony Blair aikoo kääntyä roomalaiskatoliseen uskoon, kertoo sanomalehti Guardian internetsivuillaan.

Blair tapaa paavi Benedictus XVI:n Vatikaanissa sunnuntaina valmistellakseen kääntymystään. Blairin vaimo Cherie ja heidän neljä lastaan ovat katolisen kirkon jäseniä. Blair itse kuuluu anglikaaniseen kirkkoon.

Guardianin mukaan Blair on ollut kaappikatolinen viimeiset kolmekymmentä vuotta. Hän on osallistunut messuihin jo pitkään perheensä kanssa.

Blairin uskotaan pitäytyneen anglikaanisen kirkon jäsenenä näin pitkään siksi, että katolisen kirkon jäsenillä on erikoinen asema Britannian perustuslaissa. Britannian monarkki tai hänen perillisensä ei saa avioitua katolisen kirkon jäsenen kanssa tai kääntyä itse katolisen kirkon jäseneksi.

STT-REUTERS

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200706226267190_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 680  Pe 22 Kes 2007, 13:04 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Seuraava mielenkiintoinen pätkä löytyy Seppo Juntusen viimeisestä kuukausikirjeestä:

Lainaus:
-- Totta puhuvia ja varoittavia aaseja tarvittaisiin meidänkin ajassamme. Näytelmäkirjailija Pasi Lampelan mielestä "Ihmisiä opetetaan pelaamaan pelejä ja manipuloimaan omaksi edukseen... monet joutuvat myymään itseään liian halvalla ja uhraamaan itsensä väärille tavoitteille". (lehtihaastattelu). Lampelan mukaan "Taiteilijan tehtävä on tuoda esiin menestyksen hinta; virallisen julkisivun ja ideologian kääntöpuoli, joka kertoo totuuden yhteiskunnan tilasta". Tällainen tehtävä toki kuuluisi kristityille ja seurakunnallekin, mutta kovimmat pelurit näyttävät löytyvän usein sieltä. Ihmisiä manipuloidaan uskonnon avulla. Kuka nousee puhumaan totuuden heikkojen ja sorrettujen puolesta. Lääkäri Antti Heikkilä kyselee kirjoituksessaan missä yliopistossa kasvatetaan sellaisia ihmisiä, kuten Leo Tolstoi, Martin Luther King tai Mahatma Gandhi. "Valitettavasti uhrien puolesta ei voida tehdä mitään, mutta on syntiä arvostella tätä 'herran voideltua' vaikka hän syyllistyisikin rikoksiin." "Käydään vähän torumassa väärinkäyttäjää ja ollaan sitten hiljaa". Kun kuuntelee tällaisia kommentteja jossa tuppuraiset toimivat tappuraisten takuumiehinä, viesti on selvä: älä häiritse peliä. Hengellisessäkin pelaamisessa totuus usein syrjäytetään, mutta siellä missä aate ja liike ohittavat totuuden, sotkeudutaan yhä syvemmälle valheiden verkkoon ja seurakuntalaivan purjehdus pysähtyy. Hämmästyttävän usein uskovaisetkin samaistuvat rahaan ja valtaan totuuden kustannuksella. Vaikka pelurit näyttävätkin menestyvän vuosikausien ajan, jonain päivänä totuus voittaa ja pelit loppuvat.

Lainaus ja kirje kokonaisuudessaan:
http://www.rukouspalvelu.fi/index.php?page=kuukausi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 695  Ke 27 Kes 2007, 19:15 (GMT+3)  Aihe: Palaneen käryä haistettu muuallakin Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Palkitsiko Tuomiokapituli Koiviston hyökkäyksen Pawsonin kasteopetusta kohtaan?

Ulkopuolisen tarkkailijan kommentti Tampereen Tuomiokapitulin ja Markku Koiviston kiistan päättymiseen 13.6. 2007. (aiempaan e-mailiini Markulle ei vastausta)

Nokiamission sivuilla http://tampere.nokiamissio.fi/ ilmoitetaan ilouutinen yllämainittujen osapuolten pitkähkön väännön loppumisesta.

Asiaa seuranneille tarkkailijoille herää pakosta muutamia perustavaa laatua olevia kysymyksiä ja mietteitä:

1.) Eikö Markku Koivisto ollut kypsä siihen, mihin David Pawson aikoinaan oli kypsä:
- sanoutumaan irti Englannissa oman kirkkokuntansa Raamatun vastaisesta lapsikasteopetuksesta, ottaen uskovien upotuskasteen, kun ymmärsi sen oikeaksi menettelyksi? Pawsonin ex-kirkkokunta antoi tietenkin potkut hänelle, minkä David Pawson tiesi jo etukäteen, samoinkuin sen, ettei hänellä ollut enää odotettavissa kirkkokuntansa säännöllistä virkaa, palkkaa, eikä eläke- ym. etuja. Nostaako Markku-veli hattua tässä kohden Pawsonille ja kääntyykö rehellinen katse kunnioittamaan häntä suoraselkäisyytensä vuoksi? Vai kääntyykö Markun katse alas kirkon lattialankkujen rakoihin? Vastaako Markku Koivisto joskus Herran edessä kastekysymykseen Pawsonin läsnäollessa tulevalla uskovien tuomiolla? Kumpi häpeää?

2.) Palkitsiko Ev.-lut kirkko / Tampereen Tuomiokapituli Teologian Tohtori (väitös lapsikasteaiheesta) Markku Koiviston sitkeästä kirkkoon sitoutumisen uurastuksestaan, päästämällä hänet 'pannasta' 13.6? Kirkkoon sitoutumisensa Markku Koivisto osoitti lopulta voimakkaalla hyökkäyksellään David Pawsonin Raamatun mukaista kasteopetusta vastaan. Myyntikieltoon oli pantu Pirkkahallissa tallennettu Nokiamission DVD, jossa Pawsonin hyvin perusteltu puhe Raamatun kastelinjasta oli julistettu. Markku määräsi sen myyntikieltoon. Valinnat on tehty, ainakin tälläerää:
- Markku pois kirkon 'pannasta'.
- Pawsonin kasteopetus-DVD 'pannaan' - Miksi Nokiamissio muuten web-sivuillaan valittaa rahapulaansa, vaikka mainittua DVD:tä kysytään kovasti?

3.) Linjasiko Nokiamissio itsensä nurkkaan tällä yksipuolisella Koiviston linjavalinnalla kasteesta? Tähän saakka molemmat kastetavat ovat olleet hyväksyttyjä Nokiamissiossa. Nyt Raamatun kastelinja, ainakin opetuksen osalta on julistettu 'pannaan'. Ei oikein näyttäisi lupaavalta.

4.) Mitä Herramme Jeesus Kristus arvelee kasteopetuksensa halventamisesta ja Koiviston pakenemisesta Raamatun totuudesta tässä asiassa? Uskon, että suree. Mitä Markku vastaa Herralle, joka odottaa "...totuutta salatuimpaan saakka.... Matt 15:13 Mutta hän vastasi ja sanoi: "Jokainen istutus, jota minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut, on juurineen revittävä pois...2Kor 13:8 Sillä me emme voi mitään totuutta vastaan, vaan totuuden puolesta." Voiko totuuden kiertäjän ottaa vakavasti ja ottaako Herra hänet vakavasti, jos tekee mutkan harkitusti ja laskelmoiden? Mihin valheessa voi oikeastaan nojata?

5.) Kannattaisiko Markun nöyrtyä julkiseen parannukseen ja tunnustaa Raamatun (ja Pawsonin) opettama upotuskaste veteen uskoontulleille oikeaksi ja tunnustaa se, ettei halua kuitenkaan pappisvalansa takia luopua ev-lut-kirkon kastetavasta, eikä sallia opetustakaan siitä johtamassaan liikkeessä vastaisuudessakaan? Onhan se hieman outo yhtälö, mutta vedotessaan pappisvalaansa hän on sidottu tähän ristiriitaan. Ristiriitaiseen pappisvalaan sitoutuminen edellyttää ristiriitaista tunnustamista:
a.) toisaalta ev-lut oppiin (lapsikasteet, kummit jne.)
b.) toisaalta Raamatun auktoriteetin tunnustamiseen ylimpänä totuutena. (ei sisällä sylilapsien vedellä valelua ja sillätavoin kirkkoon liittämistä)
Tulee mieleen kouluajan matemaattinen yhtälö, jossa yhtälön vastaus molempien tekijöiden toteutumisen osalta oli joskus: epätosi.

6.) Olisi tappio koko Suomen Siionille, jos tämän asian kautta uskovien hyvä yhteistyö ei voisikaan jatkua sielujen pelastumiseksi Nokiamission osalta tai jatkuisi pahasti ontuen. Kunpa Markku tuntisi vastuunsa tässä. Markku-veli viittasi aiemmin Pawsonin puheeseen viitatessaan 'monien loukkaantumiseen'. Matt.15:12 Silloin opetuslapset tulivat ja sanoivat hänelle: "Tiedätkö, että fariseukset loukkaantuivat kuullessaan tuon puheen?" 13 Mutta hän vastasi ja sanoi: "Jokainen istutus, jota minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut, on juurineen revittävä pois." Jeesus ei välittänyt väärän lajin loukkaantumisesta, vaan piti totuutta tärkeämpänä. Onko Markulle väärien istutusten repiminen ja sillätavoin loukkaaminen totuuden kustannuksella eri asia kuin Herralle Jeesukselle? Pois kahdenlaiset 'punnukset', sen opettaa Raamattu jo VT:ssa.

Lainaus:
http://www.reinosav.net/markku-pannasta.htm
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 718  Ke 11 Hei 2007, 12:34 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Sukunimisyrjintää Australiassa

Julkaistu: 11:57

STT-AFP

Australialaispoika Max ei päässyt haluamaansa katoliseen kouluun. Syy: pojan sukunimi on Hell eli helvetti.

Isä Alex Hell, 45, oli raivoissaan Melbournessa toimivan koulun päätöksestä.

"Olemme nimemme uhreja. Helvetti soikoon – elämme vuotta 2007 eikä 1407. Ei tämän pitäisi olla mikään pimeä keskiaika", Alex Hell tuskaili.

Asia oli mutkistunut pirullisesti. Hell oli tarjoutunut vaihtamaan Maxin sukunimen äidin entiseen sukunimeen. Koulu oli ollut tarjoukseen hyvin tyytyväinen.

Myöhemmin isä perui ehdotuksensa. Tätä koulu ei hyväksynyt.

Lopuksi koulun johto ilmoitti, että Max Hell on sittenkin tervetullut. Tällä kertaa Alex Hell kuitenkin torjui tarjouksen.

"Mieluummin joku toinen koulu", Alex Hell sanoi ja jatkoi, että perhe muuttaa muualle.

Lainaus: Helsingin Sanomat
http://www.hs.fi/maailmanihmisia/artikkeli/Sukunimisyrjint%C3%A4%C3%A4+Australiassa/1135228630781
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 719  Ke 11 Hei 2007, 14:12 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lapsena muistan, kuinka taikuri sanoi televisiossa: "Suolaa, suolaa, enemmän suolaa" taikatemppuja tehdessään.

Sukellettuani vain pieneksi hetkeksi seuraaviin teksteihin sanon itse: "Uskonpolitiikkaa, uskonpolitiikkaa, enemmän uskonpolitiikkaa"...

Lukekaa itse Kotimaa-lehden artikkelista ja kirjoituksista katolisen kirkon sivuilla:

http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?option=com_content&task=view&id=2562&Itemid=38

http://www.catholic.fi/

- Kysymys onkin, mihin tämmöisiä klikkiytyneitä kirkkoja enää tarvitaan. Jos sinulla on Raamatusta ja Uudesta Testamentista pätevä käännös, taidat löytää sieltä itsekin etsimäsi ilman näitä Jeesuksena esiintyviä jeesustelijoita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 722  Ke 11 Hei 2007, 23:02 (GMT+3)  Aihe: Mitähän tästäkin ajattelisi? - Tuota noin... Ööh... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Oikeus hylkäsi kanteen Jumalaa vastaan
11.7.2007 17:45

Romanialainen tuomioistuin on kieltäytynyt ottamasta käsittelyyn oikeusjuttua, jossa Jumalaa syytettiin petoksesta, kertoivat paikalliset lehdet keskiviikkona.

Kanteen nosti 40-vuotias mies, joka istuu paraikaa 20 vuoden vankeustuomiota murhasta. Miehen mielestä hän oli tehnyt kasteessa Jumalan kanssa sopimuksen, jossa tämä sitoutui vapauttamaan hänet pahasta. Jumala ei rukouksista huolimatta ollut noudattanut sopimusta, joten mies katsoi tämän syyllistyneen petokseen, luottamuksen pettämiseen, korruptioon ja vaikutusvallan väärinkäyttöön.

Timisoaralainen oikeus kuitenkin hylkäsi kanteen toteamalla etteivät lait koske Jumalaa eikä tällä myöskään ole osoitetta.

STT-AFP

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200707116342764_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 784  To 16 Elo 2007, 12:18 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Missä metodistien anteeksipyyntö? Silmä silmästä, hammas hampaasta... Eikä brittihallinto aikanaan nähnyt kostotoimissa mitään moitittavaa.

Lainaus:
Kannibaalien jälkeläiset pyysivät anteeksi lähetyssaarnaajien syömistä

16.8.2007 09:30

Papualaisten ihmissyöjäintiaanien jälkeläiset ovat pyytäneet anteeksi esi-isiensä tekoja. Kannibaalit tappoivat ja söivät neljä lähetyssaarnaajaa Uudessa-Guineassa vuonna 1878.

Fidzin suurlähettiläs Ratu Isoa Tikoca otti vastaan intiaanien jälkeläisten anteeksipyynnön Rabaulissa pidetyssä seremoniassa torstaina. Seremoniaan otti osaa tuhansia ihmisiä.

Tolai-heimolaiset tappoivat ja söivät huhtikuussa 1878 neljä fidziläistä metodistilähetyssaarnaajaa Gazellen niemimaalla Uudessa-Guineassa. Tapauksen jälkeen englantilainen metodisti George Brown johti rankaisuretkikuntaa, joka kosti murhat tappamalla suuren joukon heimolaisia ja polttamalla heidän kyliään.

Britannian siirtomaahallinto tutki myöhemmin Brownin toimet, mutta ei todennut hänen syyllistyneen rikoksiin.

STT-AFP

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1422267
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 786  To 16 Elo 2007, 23:36 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jotain tämäntyyppistä olenkin ajatellut, kun nimimerkki Odottava kysyy 16.8. Nokia Mission vieraskirjassa: "Milloin elokuussa avattavaksi luvattu fooruminne aukeaa, vai aukeaako se enää lainkaan? Eikö kysymys- ja vastauspalstojen paikka ole pikemminkin siellä, liittyen mission toimintaan sekä muuhun? Kiitos että ainakin vastaatte tähän." Juha Nokia Missiosta siihen sitten vastaamaan: "Emme avaa foorumia ainakaan näillä näkymin. Keväällä foorumista tuli aika paljon negatiivista kommenttia. Asia on aika pitkälti myös resurssikysymys."

Pötyä tietty puhuvat, eivät vain halua Nokia Missiossa kritiikkiä. Mutta minullehan se sopii. Murehdin jo tässä taannoin, kuinka saisin viestini Nokia Mission keskustelufoorumilta kokonaan pois. No nythän ne ovat pois, kun koko palstaakaan ei enää avata.

Lainaukset:
http://tampere.nokiamissio.fi//index.php?option=com_mambook&Itemid=96
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 787  La 18 Elo 2007, 6:59 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Odottava kirjoitti:
lähetetty 16 elokuu 2007 13:17 GMT
Milloin elokuussa avattavaksi luvattu fooruminne aukeaa, vai aukeaako se enää lainkaan? Eikö kysymys- ja vastauspalstojen paikka ole pikemminkin siellä, liittyen mission toimintaan sekä muuhun? Kiitos että ainakin vastaatte tähän.

Vastaus: Emme avaa foorumia ainakaan näillä näkymin. Keväällä foorumista tuli aika paljon negatiivista kommenttia. Asia on aika pitkälti myös resurssikysymys - Juha


Tuli tuosta Nokia Mission vieraskirjassa olleesta jutusta vielä sekin mieleen, että foorumi pidetään kiinni, koska sitä ei enää tarvita. Se lienee perustetunkin vain sen takia, että saataisiin mahdollisimman paljon kapuloita tuomiokapitulin rattaita vastaan. Nyt kun taistelut on käyty ja välirauha kirkon kanssa solmittu, ei ole enää mitään väliä koko palstalla saati ihmisten mielipiteillä, joissa saatettaisiin arvostella Nokia Mission toimintaakin. Pitämällä pussin suu kiinni vältytään tältä kaikelta. Jäljet johtavat suoraan sylttytehtaalle ja johtajan pallille siellä - ainakin itse ajattelen niin. Nerokasta, mutta yksinkertaista.

Lainaus: http://tampere.nokiamissio.fi//index.php?option=com_mambook&Itemid=96


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm To 20 Tam 2011, 22:31, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 790  Ti 21 Elo 2007, 9:52 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Motto: Suolaa, suolaa, enemmän suolaa - uskonpolitiikkaa, uskonpolitiikkaa, enemmän uskonpolitiikkaa...

Selittelyt Nokia Mission vieraskirjassa ovat täydessä vauhdissa. Kysellään, kun lupauksia ei täytetäkään. Uskovaiset missiolaiset eivät yhtään ajattele, että lupaukset ovat pyhiä. Heidän pitäisi seurata Jumalansa esimerkkiä ja pitää lupauksensa. Mutta näin sitä vain kävellään lupausten päältä ja selitellään. - Että oikein resurssipula, pah! Moni olisi innokas moderoimaan ihan pelkästään hyväntekeväisyystyönä. Todellinen syy palstan sulkemiseen lieneekin edellä kertomani: foorumia tarvittiin taistelussa tuomiokapitulia vastaan, mutta siellä nostettiin esiin myös kiusallisia kysymyksiä, joista nyt halutaan vaieta. Kaikki eivät nielleet tuosta vain sitä, että Koivisto puolsi luterilaista vauvakastetta Pawsonia vastaan, mutta juuri se todennäköisesti puri tuomiokapituliin ja Koiviston pappisoikeudet palautettiin.

foorumi kirjoitti:
lähetetty 18 elokuu 2007 15:19 GMT
Nyt ei taideta foorumia avata vaikka on luvattu.Mikähän todellinen syy?

Vastaus: Todellinen syy on resurssipula. Foorumi ilman moderaattoria on kuin puutarha ilman puutarhuria Smile

Lainaus: http://tampere.nokiamissio.fi//index.php?option=com_mambook&Itemid=96
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1475  Ke 16 Tam 2008, 23:21 (GMT+3)  Aihe: Kalifiksi kalifin paikalle Vastaa lainaamalla viestiä

Ehkä tätäkin ketjua olisi syytä päivittää - minun, joka Koiviston hillittömästä puolustajasta olen siirtynyt enemmänkin tuonne soraäänten puoleen. Huomaan nähneeni jo pidemmän aikaa sellaista, mitä en ennen ole nähnyt tai josta en tiennyt. (Tästä ketjusta tosin ei löydy kaikkia selityksiä takinkääntämiseen, vaan täytyisi kurkata myös tuonne Mietintämyssyn puolelle tajutakseen.)

Tuossa edellisessä viestissä kannan huolta siitä, kun Nokia Mission keskustelufoorumia ei lupauksista huolimatta avattu. Jossain vaiheessa näin kuitenkin tähdenlennon, uuden tynkäfoorumin, jossa ei ollut jälkeäkään aiemmin kirjoitetuista viesteistä - eikä siis myöskään kritiikistä. Pohja oli vain sellainen tyhjä blanco ja siinä muutama hassu viesti.

Käytyäni nyt sitten jokin aika sitten uudestaan Nokia Mission sivuilla jouduin hieraisemaan taas silmiäni huomattuani foorumin uudelleen häipyneen. Syynä oli sama entinen, muka resurssikysymys. - Valetta kuitenkin, sanon minä. Politikointikysymys se vain on jälleen kerran.

Edellisellä kerralla keskustelufoorumi häipyi jonkin ajan kuluttua David Pawsonin helatorstaisen vierailun jälkeen, jolloin Koivisto oli suureen ääneen toitottanut, ettei Nokia Mission kastelinja ole Pawsonin mukainen, kun Pawsonin äänitteetkin vedettiin myynnistä. Se taisi olla juuri sitä, mitä Tampereen tuomiokapituli halusikin kuulla, jonka jälkeen seurasi suuri hiljaisuus. Ei kuulunutkaan sitten vähään aikaan yhtään mitään, kunnes tuomiokapituli ilmoitti päättäneensä kurinpitotoimet Koivistoa vastaan ja molemmat osapuolet vaikenivat ja kaikki vaikenivat. - Vaan kas kummaa, vähän ennen Pawsonin uutta syksyistä vierailua "harmia" aiheuttaneet tallenteet löysivät tiensä takaisin myyntiin!

Ja näin sitä kissa ja hiiri -leikkiä on jatkettu tavalla, joka hakee vertaistaan. Näytelmän juonenkäänteitä seuratessa ei pääsekään kyllästymään, ja aina jokaisessa tärkeässä käänteessä synnytetään sama hiljaisuus: keskustelufoorumi ja jupinaäänet pois. Tuo tuommoinen ei voi olla millään sattumaa, se on pelkkää taktikointia ja asioiden tietoista junailua.

Todellisuus on kyllä tarua ihmeellisempää, en voinut todeta muuta silloinkaan, kun kuulin Koiviston yrittävän kalifiksi kalifin paikalle! Piispanpenkki, jolta Koivistoa on läksytetty, on nyt siis Koiviston itsensäkin tavoite, ties ollut kuinka kauan. Koiviston nettisivut ainakin näyttävät huolella ja pitkään työstetyiltä, eivät mikään hät'hätäinen luomus.

- Käytinkin aika pitkän ajan käymällä läpi nuo sivut ja haaviini tarttui etenkin kolme kohtaa, jotka tässä ylimalkaisesti muotoilen. En pitänyt siitä, kun Koivisto sanoi Raamatun olevan kauttaaltaan erehtymätöntä Jumalan sanaa, sillä ihmisethän sen ovat kirjoittaneet enemmän tai vähemmän jumalallisen ilmoituksensa mukaan. Aivan niin kuin Uudessa Testamentissa ei ole mitään Jeesuksen kirjoittamaa, ei Vanhassa Testamentissakaan ole mitään Jumalan kirjoittamaa, kaikki on syntynyt ihmisvälikäsien kautta, niin tiedän ja ajattelen. Mutta koska Koivistolle Raamattu on erehtymätöntä Jumalan sanaa, siitä seuraa myös se, että hän ei pidä liberaaliteologeista ja vielä vähemmän homoista ja lesboista. Fundamentalismissa kun ei ole juuri muuta kuin ahdistusta tarjolla.

Vielä olisin hyvin huolestunut Koiviston suhteesta valtaan, josta siteeraan vastauksen tähän autenttisena:

Lainaus:
Mikä on suhteesi valtaan?

Valta on tärkeä vaikuttamisen muoto.


Enpä valitsisi tuollaista ilmeisen valtariippuvaista ihmistä piispan virkaan ja on hyvin mahdollista, etteivät todellisetkaan päättäjät niin tee. Vaikka kirkolla menisi kuinka huonosti tahansa, ei omasta mielestäni mikään fundamentalistisaarnaaja tilannetta paranna, päinvastoin.

Ja kuin kaikeksi huipuksi näin kuvan, jossa Koivisto istui Maikkarin ohjelmassa haastateltavana. Vahingossakaan siinä haastattelussa ja kuvassa hän ei ollut unohtanut prillejään kotiin, sillä jälleen kerran ne olivat aivan kuin tarkoitushakuisesti asetettu muualle kuin näköä parantamaan, korostamaan päälaella tietty menestystä, asemaa ja vaikutusvaltaa.


Lähteet:
http://tampere.nokiamissio.fi/
http://piispaksi.fi/

Lainaus:
http://www.markunpuolesta.net/index.php?option=com_content&task=view&id=69&Itemid=35
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1797  Ke 12 Maa 2008, 21:04 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jumbopaikka ei masentanut Koivistoa

Heikki Rusama

12.03.2008


Kotimaan verkkolehden äänestyksessä murskavoiton saanut Nokia Mission toiminnanjohtaja Markku Koivisto ei lopulta pärjännyt varsinaisessa piispanvaalissa. Koivisto jäi 73 äänellä vaalin viimeiseksi.

- Olin niin rehellinen kuin uskalsin ja tartuin aika vaikeisiinkin kysymyksiin. Halusin saada raamatullisen uskon äänen kuuluviin, Koivisto sanoo.

Koivisto ei masentunut vaalin jumbopaikasta. Päinvastoin, kampanjointi ja ihmisten kohtaaminen oli Koiviston mielestä "huippukivaa".

- Olen tyytyväinen, että äänisaalis ei jäänyt 20 ääneen. Sen verran minulla on ymmärrystä, että osaan olla vaalin tuloksesta iloinen.

Koivisto ei ota kantaa siihen, kenelle antaisi jatkossa äänensä.

Koivistoa työllistävät tällä hetkellä Nokia Mission pääsiäistapahtuma ja kirjahankkeet. Kysymykseen, millaiseksi Koiviston ja luterilaisen kirkon suhde muodostuu, Koivisto antaa vihjailevan vastauksen: jotain on tapahtumassa pian. Yksityiskohtia hän ei kuitenkaan paljasta.

Tuleva Mikkelin piispanvaali ei ainakaan kuulu suunnitelmiin.

- Mikkeli on niin kaukana, Koivisto nauraa.

Lainaus: Kotimaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1826  Ti 18 Maa 2008, 16:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Koivisto harkitsee kirkon jättämistä

Johannes Ijäs

15.03.2008


- Piispanvaalit osoittivat minulle, missä Suomen kirkko tällä hetkellä kulkee. Kirkkoa voi verrata siihen, mitä Raamattu puhuu Laodikean kaupungista. Harkitsen vakavasti luterilaisen kirkon jättämistä. Tällöin voisi olla helpompi toimia, Koivisto sanoo Dagen-lehden mukaan.

Koivisto ilmoittaa piispanvaalien osoittaneen hänelle, ettei Raamatun auktoriteetti enää paina, vaan kirkossa kysytään, mikä ihmisiä miellyttää. Koiviston mukaan Tampereen piispanvaalien muut ehdokkaat pitivät esillä asioita, jotka ovat suoraan Raamattua vastaan. Dagenissa ei tarkemmin eritellä, mistä asioista on kyse.

Koivisto sijoittui keskiviikkoisella Tampereen hiippakunnan vaalin ensimmäisellä kierroksella kuuden ehdokkaan joukossa viimeiseksi. Dagen on ruotsalainen kristillinen sanomalehti.

Ilmestyskirja kuvaa Laodikeaa muun muassa seuraavasti: "Mutta sinä olet haalea, et kuuma etkä kylmä, ja siksi minä oksennan sinut suustani. Sinä kerskut, että olet rikas, entistäkin varakkaampi, etkä tarvitse enää mitään. Et tajua, mikä todella olet: surkea ja säälittävä, köyhä, sokea ja alaston. Annan sinulle neuvon: osta minulta tulessa puhdistettua kultaa, niin tulet rikkaaksi, osta valkoiset vaatteet ja pue ne yllesi, niin häpeällinen alastomuutesi peittyy, osta silmävoidetta ja voitele silmäsi, niin näet."

Lainaus: Kotimaa

Kommentti: Se ei pelaa, joka pelkää. Peluri ei ainakaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2683  Su 16 Tam 2011, 2:50 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Nokia Mission Markku Koivisto perustaa oman kirkon

23.3.2008 13:33 | Päivitetty: 23.3.2008 17:38

HS–STT


Tamperelaisen lähetysjärjestön Nokia Mission kiistelty johtaja Markku Koivisto aikoo jättää pappisviran ja perustaa oman kirkkokunnan.

Uusi kirkko on määrä perustaa elokuussa.

Koivisto ilmoitti uuden kirkon perustamisesta puheessaan Nokia Mission pääsiäistapahtumassa lauantaina. Koiviston puhetta oli tapahtumassa kuulemassa satoja ihmisiä.

Nokia Mission toimistopäällikön Markus Korhosen mukaan yhdistys ja perustettava kirkkokunta toimivat jatkossa rinnakkain. Herätysjärjestön johdossa on sekä luterilaisia pappeja että vapaiden suuntien edustajia.

Kirkkolain mukaan tuomiokapituli voi myöntää eron pappivirasta asianomaisen hakemuksesta.

Koivisto on vahvistamattomien tietojen mukaan edelleen Tampereen hiippakunnan pappi, jolloin eron papin virasta myöntäisi Tampereen tuomiokapituli.

Koiviston pappisoikeudet on peruutettu kahdesti luterilaisen kirkon tunnustuksen vastaisen toiminnan vuoksi, ja hän on kerran eronnut itse kirkkoherran virastaan.

Koivisto oli ehdolla Tampereen piispanvaaleissa, jotka järjestetään 26.3. Hän putosi vaalien jatkosta jo ensimmäisellä kierroksella. Koivisto sai ehdokkaista vähiten ääniä.

Ennen vaalia Koivisto sai Kotimaa-lehden piispanvaalia koskevassa nettikyselyssä peräti 56 prosentin kannatuksen. On kuitenkin arvioitu, että Koivisto ei ole kansansuosiostaan huolimatta pappien suosiossa, mistä kertoo myös heikko menestys piispanvaalissa.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2684  Su 16 Tam 2011, 2:52 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Naispappi voitti syrjintäjuttunsa

22.10.2010 9:14 | Päivitetty: 22.10.2010 10:04

Helsingin Sanomat


Korkeimman oikeuden (KKO) tuomion mukaan Hyvinkään seurakunnan jumalanpalvelukseen vuonna 2007 saarnaa pitämään saapunut Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) miespastori syyllistyi seurakunnan naispastorin, Petra Pohjanraiton syrjintään.

Pohjanraito oli seurakunnan työvuorolistan mukaisesti määrätty toimimaan jumalanpalveluksessa ehtoollisavustajana. Hän saapui ennen jumalanpalveluksen alkua kirkon sakastiin, jossa olivat jo paikalla miespastori ja seurakunnan jäsen ja sinne oli saapunut myös seurakunnan kirkkoherra.

Sakastissa käydyssä keskustelussa miespastori sanoi, ettei voi toimia jumalanpalvelusyhteistyössä naispastorin kanssa. Pohjanraito koki asemansa sellaiseksi, että hänen oli luovuttava tehtävästään.

Miespastori perusteli kantaansa uskonnon vapaudella ja apostolisella uskonkäsityksellään. KKO katsoi kuitenkin, ettei vakaumuksen mukainen toiminta saa johtaa ihmisoikeusloukkaukseen kuten sukupuoleen perustuvaan syrjintään.

Kouvolan hovioikeus oli päätynyt samaan lopputulokseen kuin KKO. Kumpikin oikeusaste tuomitsi miespastorin syrjinnästä sakkorangaistukseen. Myös seurakunnan jäsenen, joka oli mukana jumalanpalvelusta järjestettäessä, katsottiin syyllistyneen naispastorin syrjintään.

Pohjanraito, 38, kertoo, että oikeusprosessin vuoksi hän ei aluksi pystynyt tekemään normaalisti seurakunnassa töitä.

"Mediakohu oli niin valtava ja prosessi raskas. Se oli todella vaikea tilanne."

KKO:n ratkaisu on ennakkotapaus, sillä naispappeudesta johtuvia syrjintäjuttuja ei ennen Hyvinkään tapausta ole puitu oikeudessa.

"Olen iloinen siitä, että päätös meni oikeudenmukaisesti", Pohjanraito sanoo. Hän toivoo, että ratkaisulla on vaikutusta tuleviin syrjintätapauksiin.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2716  Ti 18 Tam 2011, 1:43 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lahkosta eronnut: Koivuniemi neuvoi jäseniä naisten ryömittämisestä

11.12.2010 13:16

STT

Tapani Koivuniemen kohulahkosta eronnut nykyinen pappi vahvistaa tiedot naisten alistamisesta ryömimisharjoituksilla. Hän oli paikalla, kun Maanantaipiirissä pohdittiin kurittoman vaimon ongelmaa.

Forssalainen seurakuntapastori Ilkka Wiio kertoi STT:lle nuoruudestaan Koivuniemen lahkossa omalla nimellään. Lahkosta eronneet ovat tähän asti karttaneet kertomasta kokemuksistaan avoimesti. Vuonna 1996 lähtenyt Wiio haluaa ihmisten tietävän totuuden lahkosta.

"Tapani (Koivuniemi) ei yleensä koskaan käskenyt. Sen sijaan hän sanoi tietävänsä keinon, joka tepsisi. Se oli harjoitus, jossa vaimo ryömii miehensä edessä ja kutsuu tätä herraksi parin viikon ajan", Wiio kertoo.

Helsingin Sanomat kertoi joulukuun Kuukausiliitteessä muun muassa, että Kustannusosakeyhtiö Koivuniemen menestys perustuu Koivuniemen johtaman lahkon jäsenten riistämiseen.

Toimitusjohtaja Koivuniemi tuomitsi firmansa nettisivuilla julkaistussa vastineessa lehden tiedot valheellisiksi. Hän tyrmäsi ja osin sivuutti nimettöminä esitetyt väitteet lahkon oudoista tavoista.

Raamattupiirillä ja yhtiöllä ei vastineen mukaan ole tekemistä toistensa kanssa. Koivuniemi kirjoitti, ettei ole pyrkinyt rekrytoimaan raamattupiiristään työntekijöitä.

Wiioa vastine huvittaa. Hän kertoo olleensa vuonna 1996 televisio-ohjelma Diiliä muistuttavassa haastattelussa. Siinä päätettiin, kuka saa jatkaa Maanantaipiirissä ja kuka ei. "Jatkoon päässeistä" kahdeksan on nykyisinkin Koivuniemen yhtiön työntekijöitä, ainakin firman nettisivujen mukaan.

Loput työntekijät ovat Wiion mukaan Maanantaipiirin vaikutuksesta syntyneistä "raamattupiireistä", Puutarhasta ja Tornista.

Wiio kiinnittää huomiota vastineen ilmaisuihin, joiden mukaan Koivuniemen porukka on hyvää, muita parempaa ja siksi menestyvää. Samanlaisia puheita Koivuniemi piti omalle ydinryhmälleen Maanantaipiirissä.

"Me otimme puheen tosissamme. Muut seurakunnat olivat aina väärässä tai harhaoppisia. Ne, jotka heitettiin piiristä pois, eivät halunneet Tapanin mukaan tehdä parannusta synneistänsä. Suurin synti oli, ettei suostunut tottelemaan kaikessa häntä. Se oli ratkaiseva asia, joka sai minut lopulta lähtemään."

Wiion mielestä 1990-luvun alussa opetuksesta löytyi hyvääkin ainesta. Sen jälkeen "Tapanin osuus kasvoi, Jeesuksen väheni".

Wiio liittyi Maanantaipiiriin vuonna 1988 ja kuuli, kuinka piiriläisiin istutettiin Suojelupoliisin pelkoa. Myöhemmin ydinryhmässä alettiin ex-jäsenten mukaan harrastaa "pyhää suunantoa" eli suutelua muidenkin kuin oman puolison kanssa. Silloin Wiio ei ollut enää mukana toiminnassa.

"Muutama myöhemmin lähtenyt antoi minulle luvan vahvistaa, että tieto todella pitää paikkansa. Erityisesti naiset halusivat muistuttaa, että he eivät itse pitäneet suutelemisista. Eivätkä pitäneet miehetkään."

Wiion mukaan Koivuniemi on älykäs ja laskelmoiva mies. Hän on selittänyt toimintalogiikkaansa niin, että 70 prosentin kannatus piirissä riittää uuden asian läpiviemiseen, loput seuraavat perässä.

Läskikampanjaa Wiio pitää miehen suurimpana virhearviona. Koivuniemen johdolla piiriläiset laskivat painoindeksiään vaarallisiin lukemiin. Miehillä sen piti olla 19 ja naisilla 17. Sen seurauksena, kolmisen vuotta sitten, monet jättivätkin piirin.

"Jäljellä olevat hyväksyvät kaiken, mitä Koivuniemi opettaa."

STT ei tavoittanut Koivuniemeä kommentoimaan Wiion kertomia asioita.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2729  Ti 18 Tam 2011, 17:32 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jeesus vastaan Päivi

Perjantai 24.12.2010 klo 15.07 (päivitetty klo 16.15)

Päivi Räsäsen ja Jeesuksen ajatusmaailmat eroavat melkoisesti toisistaan.

HOMOUS

Mitä Päivi Räsänen sanoi: Päivi Räsäsen mukaan homoseksuaalisuus on "psykososiaalisen kehityksen häiriö" ja homoseksuaalisuudesta tulee hänen mukaansa pidättäytyä. "Homoseksuaalisuuden harjoittaminen myös pysyvässä parisuhteessa on vahingollista oman itsensä, kumppanin ja ehkä myös muiden läheisten ihmisten kannalta", Räsänen kirjoitti pamfletissa vuonna 2004.

Mitä Jeesus sanoi: Homoseksuaalisuudesta Jeesus ei sanonut mitään. Ehkä siksi, ettei se hänen aikanaan ollut mitenkään eriskummallista. Itse asiassa monet alkukirkon johtajista olivat avoimesti homoja. Vasta monta vuosisataa myöhemmin kirkko keksi tehdä homoudesta syntiä. Ja vaikka homous olisikin katsottu synniksi tai saastaiseksi, olivat syntiset ja saastaiset juuri niitä, joiden kanssa Jeesus vietti aikaansa, eli ja ruokaili ja joiden hän kertoi pääsevän valtakuntaansa ja vastaanottavan Jumalan rakkauden.

PROSTITUUTIO

Mitä Päivi Räsänen sanoi: "Huorin tekeminen on aina väärin, tapahtuupa se maksusta tai ilmaiseksi", Räsänen kirjoitti Sanansaattajassa vuonna 2003.

Mitä Jeesus sanoi: Jeesus rinnastaa huorat ja verovirkailijat toisiinsa. He pääsevät Jumalan valtakuntaan ennemmin kuin vanhurskaina ja tosiuskovaisina itseään pitävät. "Portot ja publikaanit menevät Jumalan valtakuntaan ennemmin kuin te", Jeesus sanoi Matteuksen mukaan papeille.

RIKOLLISET

Mitä Päivi Räsänen sanoi: "Miten elinkautinen voi tarkoittaa vain 12 vuoden vankeutta? Ehdonalaiseen vapauteen elinkautisvanki päästetään yleensä 12 vuoden, käytännössä viimeistään 15 vuoden vankeusrangaistuksen kärsimisen jälkeen. Vaikka Helsingin hovioikeudessa tehtävä päätös on harkinnanvarainen, siitä on muodostunut säännönmukainen käytäntö. Armahdusautomaatista tulisi luopua", Räsänen kirjoitti blogissaan heinäkuussa 2010.

Mitä Jeesus sanoi: Jeesus oli rikollisten profeetta. Hän uskoi armoon ja anteeksiantoon, eikä suinkaan rangaistuksiin tai tuomitsemiseen. "Älkää tehkö pahalle vastarintaa. Jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle vasenkin. Rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta", Jeesus sanoi Matteuksen evankeliumin mukaan.

NAISTEN OIKEUDET

Mitä Päivi Räsänen sanoi: Päivi Räsänen sanoi syksyllä Ylioppilaslehdessä, että "naispappeus on Raamatun opetusten vastaista". "Te vaimot, olkaa alamaiset miehillenne", Räsänen sanoi puolestaan vuonna 2000 Tunnustuspäivillä pitämässään puheessa.

Mitä Jeesus sanoi: Jeesuksen aikana naiset olivat yhteiskunnassa lähes orjan asemassa ja täysin miehille alisteisia. Mutta Jeesus kapinoi tätäkin seikkaa vastaan. Hän otti naisia opetuslapsikseen ja naiset toimivat Jeesuksen kuoltua myös alkukirkossa Jeesuksen sanan julistajina. Vasta myöhemmin Jeesusta seuranneet naiset leimattiin huoriksi ja syntisiksi ja naisvihamielinen asenne sai yliotteen kirkosta. Esimerkiksi Johanneksen evankeliumissa Jeesus opettaa samarialaista naista, ja sen jälkeen tämä nainen ryhtyy itse Jeesuksen sanan julistajaksi ja monet tulevat uskoon hänen välityksellään.

IL

Lainaus: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2730  Ti 18 Tam 2011, 17:37 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tällainen oli todellinen Jeesus

Lauantai 25.12.2010 klo 12.26

Lähes kaikki mitä meille historiallisesta Jeesuksesta nykyään opetetaan, on historiakirjailija Jonas Gardellin mukaan puppua.

Nykykirkon luomissa mielikuvissa Jeesus on itsevarma vapahtaja, pitkä ja komea pitkätukkainen mies, joka kiertää maata tekemässä ihmeitä ja käännyttämässä ihmisiä.

Todellisuudessa oikea historiallinen Jeesus oli kuitenkin aikanaan vihattu ja pelätty anarkisti, joka kyseenalaisti kaikki aikansa opit ja auktoriteetit ja julisti Jumalan armoa juuri niille ihmisille, joita kristityiksi nykyään itseään kutsuvat usein vihaavat ja halveksivat.

Ruotsalainen kirjailija Jonas Gardell tutki vuosien ajan historiallista Jeesusta ja nyt häneltä on ilmestynyt kirja, jossa Gardell paljastaa Jeesuksen todellisen luonteen.

Köyhä ja hampaaton

Gardellin mukaan ainoa mitä voimme todella tietää oikeasta historiallisesta Jeesuksesta, jonka oikea nimi ei muuten edes ollut Jeesus vaan Joosua, on se, että hän oli rutiköyhä, lukutaidoton ja koditon, lyhyt ja hampaaton mies, joka opetti ihmisiä pari kuukautta ja joka lopulta teloitettiin rikollisena. Ei mitään sen enempää.

Jeesus oli juutalainen, tosin kapinallinen, sillä hän ei noudattanut kovinkaan tarkasti puhdistautumissääntöjä eikä sapattia. Eikä Jeesus todellakaan yrittänyt olla perustamassa uutta uskontoa. Hän oli vain ilmoittamassa siitä, että israelilaisten Jumalan valtakunnan aika oli vihdoin koittanut. Hän ei ollut itsevarma vaan epävarma ja surullinen siitä, ettei hänen puheitaan otettu todesta.

Jeesus piittasi vain juutalaisista. Pakanoita hän vertasi jopa koiriin. Niinpä Jeesuksen pelastus ei edes kuuluisi kenellekään muille kuin juutalaisille. "Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten", Jeesus sanoi Matteuksen mukaan.

Toinenkin Jeesus

Jeesus Nasaretilainen ei suinkaan ollut ainoa profeetta, joka temmelsi ajanlaskumme alussa Israelissa. Useat muutkin julistivat Jumalan valtakunnan tuloa ja tekivät ihmetekoja sekä kapinoivat roomalaisia ja papistoa vastaan. Jeesus Nasaretilaisen lisäksi Jerusalemissa vaikutti hieman hänen jälkeensä muiden muassa Jeesus bin Ananias.

Tämä Jeesus ei kuitenkaan luonut samanlaista uskontoa, ehkä sen takia, että häntä ei teloitettu dramaattisesti ristillä vaan yksinkertaisesti pidettiin hulluna ja piestiin roomalaisten toimesta.

Sylkekää sokeita

Gardellin tutkimuksen mukaan historiallinen Jeesus ei suinkaan halunnut että häntä palvotaan vaan että häntä seurataan. Jeesuksen rukoilemisen sijasta ihmisten pitäisikin siis luopua kaikesta omaisuudestaan ja omaisistaan ja lähteä kiertämään maailmaa, parantamaan sairaita, herättämään kuolleita ja ajamaan pois pahoja henkiä.

Jumalan armo

Gardell uskoo laajan tutkimuksensa perusteella, että todennäköisesti monet myöhemmissä kirjoituksissa kuten evankeliumeissa Jeesuksen sanomaksi väitetyistä lauseista ovat tosiaan suurin piirtein sellaisia kuin tämä historiallinen hahmo Joosua sanoi. Niitäkin kuitenkin leimaavat tekstien kirjoittajien omat näkemykset. Sen sijaan monet Jeesuksen teot, hänen kuolemansa ja ylösnousemuksensa on todennäköisesti vain kopioitu hieman muunneltuina Vanhan testamentin tarinoista.

Siinä missä historiallinen Jeesus ja hänestä meille annettu kuva eroavat toisistaan merkittävästi, myös hänen sanomaansa on vuosien saatossa vääristelty ja yritetty muokata kirkolle sopivampaan suuntaan. Jeesus ei suinkaan vihannut syntisiä, päinvastoin. Hän ei vaatinut ketään katumaan syntejään eikä jättämään syntistä elämäänsä. Ainoa vaatimus taivaaseen pääsylle oli Jeesuksen mukaan usko Jumalan rakkauteen.

Jeesuksen mukaan tietä Jumalan valtakuntaan kuljetaan rakastamalla, anteeksi antamalla ja olemalla tuomitsematta muita. Jumala on rakkaus, ja sen vastakohtia ovat viha ja pelko.

Jeesus ei ole pankkiirien, poliitikkojen, professoreiden eikä edes pappien profeetta. Hän on syrjittyjen, syntisten, halveksittujen, yksinäisten, sairaiden, kodittomien, rikollisten, homojen, huorien, narkomaanien ja unohdettujen profeetta. Vv

JUHO RISSANEN
juho.rissanen@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2738  Ti 18 Tam 2011, 20:28 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kirkosta erosi viime vuonna yli 80 000

Maanantai 3.1.2011 klo 09.18 (päivitetty klo 09.49)

Evankelisluterilaiseen kirkkoon liittyi ja siitä erosi viime vuonna ennätyksellisen paljon väkeä. Jäsenyyden jätti noin 81 000 ihmistä, lähes kaksi kertaa niin moni kuin toissa vuonna, kertoo kirkon tiedotuskeskus.

Luku on Väestörekisterikeskuksen ennakkotieto, ja se nousee todennäköisesti vielä lähes 2 000:lla.

Kirkosta eroaminen lisääntyi poikkeuksellisen runsaasti lokakuussa Ylen Homoilta-keskusteluohjelman jälkeen. Suhteellisesti eniten kirkosta erottiin osassa Helsingin ja Tampereen seurakuntia.

Kirkkoon liittyi viime vuonna 14 000 jäsentä. Määrä kasvoi toissa vuodesta yli 1 600:lla.

Evankelisluterilaisia on Suomessa nyt 78,1 prosenttia väestöstä, kun vielä toissa vuonna määrä oli 79,7 prosenttia. Viime vuoden ero- ja liittymisluvut vahvistetaan helmikuussa.

STT

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2765  Ke 19 Tam 2011, 0:57 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kysely: Homojen syrjintä usein syynä kirkosta eroamiseen Helsingissä

HS.fi Helsinki 14.1.2011 Päivitetty 14.1.2011

Homoseksuaalien syrjintä nousi yleisimmäksi vastaukseksi, kun Helsingin seurakuntayhtymä kysyi syitä kirkosta eroamiseen.

Palautetta on tähän mennessä antanut kaikkiaan 130 kirkosta eronnutta, joista 58 ilmoitti eron syyksi kirkon suvaitsemattomuuden. Toiseksi yleisimpänä mainittiin ideologiset syyt kuten uskon puute.

Myös taloudelliset syyt, naispappien syrjintä, kirkkoherralle ostettu vuokra-asunto ja huonot kokemukset kirkon työntekijästä vaikuttivat kyselyn perusteella eropäätöksiin. Jotkut eronneista olivat sitä mieltä, että kirkko on muuttunut liian vapaamieliseksi.

Palautetta annettiin enimmäkseen internetissä. Kyselyyn vastasi murto-osa kirkosta eronneista, joten tuloksesta ei voi välttämättä päätellä eroamisen tyypillisintä syytä.

Vuoden loppuun mennessä kirkosta oli Helsingissä eronnut 11 600 ihmistä ja siihen oli liittynyt 2 000.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2894  To 03 Hel 2011, 17:48 (GMT+3)  Aihe: Jassoo. Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Muslimimufti: Väärin pukeutuvilla naisilla vain puolikas aivoja

3.2.2011 11:35

STT–Reuters

Groznyi. Tšetšenian hengellinen johtaja kehottaa naisia pukeutumaan entistä peittävämmin. Hänen mielestään naisten pitäisi verhoutua islamilaisella alueella niin, että vain kasvot ja kädet näkyvät.

"Naisten on ymmärrettävä vaatimuksemme. Emme pakota ketään, mutta kehotamme naisia pukeutumaan perinteiseen islamilaiseen tapaan", mufti Sultan Mirzajev sanoo.

Mirzajevin mukaan miehet ajattelevat väärin pukeutuvista naisista, että "näillä on vain puolikas aivoja". Sen sijaan miesten aivojen ja vaatteiden suhteesta hän ei sano mitään.

Mufti tuomitsee jyrkästi naisten lyhyet hameet ja hiusten näyttämisen ilman huivia.

Myös Venäjän ortodoksisen kirkon miehet ovat opastaneet naisia pukeutumisessa. Kirkon edustaja moitti viime kuussa naisia paljastavista asuista ja miehiä sortseista sekä verkkareista.

Lainaus: HS

Kommentti: Sarjassa suuria viisauksia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2946  La 05 Hel 2011, 21:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kallis arvostelee Hbl:ssä Räsästä: Homokeskustelu oli virhe

Lauantai 5.2.2011 klo 10.15

Eduskunnan jättävä kristillisdemokraattien Bjarne Kallis moittii puolueensa puheenjohtajaa Päivi Räsästä Hufvudstadsbladetin haastattelussa.

Kalliksen mielestä Räsänen tuomitsee liian ahkerasti sukupuolineutraalit avioliitot, kun tärkeämpää olisi puhua kasvavista tuloeroista.

- Mielestäni kristillisdemoraattien ei olisi pitänyt osallistua näihin keskusteluihin, antaa kirkon väen osallistua. Toivon, ettei puolueemme osallistuisi niin aktiivisesti sentyyppisiin keskusteluihin kuin nyt on tehty.

Kalliksen mielestä kristillisdemokraateilla olisi ollut mahdollisuudet samanlaiseen menestykseen kuin perussuomalaisilla, jos puolue olisi keskittynyt enemmän tuloeroihin.

- En halua syyttää puoluetta siitä, mutta olemme antaneet viedä itseämme liiaksi kysymyksiin, joilla on vähemmän merkitystä ihmisille, puolueen eduskuntaryhmää johtava Kallis sanoo.

Kallis ennustaa, että perussuomalaiset saavat kevään eduskuntavaaleissa pitkälti yli 20 kansanedustajaa ja vieläpä säilyttävät asemansa seuraavissakin vaaleissa.

Lähde: Hufvudstadsbladet

STT

Lainaus: IL

Ks. myös Hufvudstadsbladet'in uutinen, klikkaa linkistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2988  Ma 07 Hel 2011, 15:54 (GMT+3)  Aihe: Paikalle kymmeneltä, ilmainen pussillinen popcornia Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Pastoreiden uusi kikka saada kansaa kirkkoon

Julkaistu: 07.02.2011 13:47

Amerikkalaispastorit halusivat saada yleisöä uuden kirkkonsa messuihin. Mutta millä houkutella väki aamukymmeneltä sunnuntaina jumalanpalvelukseen?

Tarjoilulla tietenkin.

FOX9-televisiokanava kertoo kahdesta pastorista, jotka perustivat Coon Rapidsin kaupunkiin vastikään uuden seurakunnan.

Varsinainen ensi-ilta on sunnuntaina. Jumalanpalvelus järjestetään paikallisessa elokuvateatterissa ja jokainen, joka tulee paikalle kymmeneltä, saa ilmaisen pussillisen popcornia.

IS

Lainaus: Ilta-Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3292  Ke 09 Maa 2011, 1:55 (GMT+3)  Aihe: Järkyttävää Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kotimaa24: Lahkon unikoulu "lastensuojelulain hengen vastainen"

7.3.2011 18:26

Helsingin Sanomat

Tapani Koivuniemen johtaman lahkon ohje huutavan vauvan nukuttamisesta on "lastensuojelulain hengen vastainen", sanoo lastenpsykiatri Jukka Mäkelä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella työskentelevä Mäkelä arvioi lahkon kirjaamia keinoja verkkolehti Kotimaa24:lle, joka on saanut haltuunsa lahkon "uni- ja huutokoulun" ohjeet.

Lehden mukaan ohjeet julkaistiin lahkon omassa lehtisessä 2000-luvun alkupuolella.

Kuusivaiheisessa "Vauvan oma koulu" -nimisessä ohjelmassa vanhemmille annetaan ohjeita, joiden turvin he voivat saada itkevän vauvan nukkumaan paremmin.

Ohjeiden mukaan vanhemmat voivat esimerkiksi käyttää korvatulppia, jos eri huoneeseen jätetyn vauvan itku häiritsee.

Jukka Mäkelä näkee ohjeissa hyviäkin piirteitä, mutta kokonaisuutena ohjeet edustavat huudatusunikoulujen ääripäätä.

"Lapsi saattaa huutaa niin, että hän voisi tukehtua oksennukseen", Mäkelä sanoo.

Helsingin Sanomien Kuukausiliite kertoi Koivuniemen lahkosta viime joulukuussa. Suljettu kristillinen lahko syntyi espoolaisnuorten raamattupiiristä 1980-luvulla.

Tapani Koivuniemi on kiistänyt lahkon olemassaolon.

Lainaus: HS

Ks. myös: Lastenpsykiatrit arvioivat lahkossa julkaistut vauvan unikouluohjeet
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3353  Ke 16 Maa 2011, 23:03 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kirkkomusiikin professuuri lakkautetaan Sibelius-Akatemiassa

14.3.2011 11:46

Helsingin Sanomat

Kirkkomusiikin tieteellinen professuuri lakkautetaan Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolla Helsingissä, kertoo Kotimaa24 verkkosivusto. Aiemmin kirkkomusiikin alalla on ollut sekä tieteellisiä että taiteellisia professuureja. Lakkautuksen myötä loppuu viimeinen kirkkomusiikin tieteelliseen tutkimukseen keskittynyt professuuri.

"Tilanne on akateemisesta näkökulmasta outo. Meillä on oma pääaine ja siinä jatkokoulutusta, mutta ei omaa professoria, kirkkomusiikin osastonjohtaja Timo Kiiskinen sanoo Kotimaa24:n haastattelussa.

Päätös kuohuttaa kirkkomuusikoita. Opiskelu osastolla on kannattavaa monilla mittapuilla. Opiskelijoita on lähes kaksisataa ja kirkkomusiikin opinnoista noin yhdeksänkymmentä prosenttia saatetaan loppuun. Myös valmistuneiden työllistyminen on taattua.

Rehtori Gustav Djupsjöbackan mukaani kysymys ole kirkkomusiikin alasajosta Sibelius-Akatemiassa. Hänen mukaansa professuurin tilalle perustetaan lehtoraatti gradujen ohjausta varten.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3389  La 19 Maa 2011, 21:35 (GMT+3)  Aihe: Viisas päätös Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
EIT: Koulujen krusifiksit eivät loukkaa

Suomalaisnaisen kanne kaatui


Perjantai 18.3.2011 klo 17.37 (päivitetty klo 20.39)

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) katsoo, että italialaiskoulujen seinillä riippuvat krusifiksit eivät loukkaa ei-katolisten perheiden oikeuksia.

Italian julkisten koulujen luokkahuoneiden seinillä riippuu vastaisuudessakin krusifiksi.

Asian päätti perjantaina Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT), jonka mukaan krusifiksit eivät loukkaa uskonnonvapautta.

EIT pyörsi siten aiemman linjauksensa asiasta, sillä vuonna 2009 se katsoi krusifiksien loukkaavan ei-katolisten perheiden oikeuksia. Italia kuitenkin valitti tuomiosta, ja suuren jaoston lopullinen päätös syntyi äänin 15-2.

Päätöksen mukaan krusifiksi on luonteeltaan "passiivinen symboli, jonka vaikutus oppilaisiin on vähäinen".

Krusifiksikiistan ihmisoikeustuomioistuimeen vienyt suomalais-italialainen Soile Lautsi otti päätöksen raskaasti.

- Minulla ei ole muuta sanottavaa kuin että olemme hirveän pettyneitä enkä olisi uskonut että Eurooppa on tällainen paikka, Lautsi kommentoi STT:lle.

Hän on ajanut asiaa vuodesta 2002 lähtien. Lautsin perhe on joutunut kohun takia Italiassa uhkailun kohteeksi, ja hän on joutunut asentamaan kotiinsa valvontakamerat.

Sittemmin kohu on laantunut - osittain siksi, että krusifiksit ovat jääneet pääministeri Silvio Berlusconin seksiseikkailujen varjoon.

Vatikaani: Historiallinen päätös

- Tämänpäiväinen voitto ei ole vain Italian vaan myös muiden maiden ja kaikkien niiden, joiden mielestä olisi älytöntä poistaa krusifiksit koululuokista, Vatikaanin äänitorvi Radio Vaticana julisti heti EIT:n päätöksen jälkeen.

Vatikaanin lehdistövastaavan Federico Lombardin mukaan päätös on historiallinen.

- Päätöksessä kuullaan niiden kansalaisten äänet, jotka puolustavat arvojaan ja identiteettiään, kommentoi puolestaan ulkoministeri Franco Frattini Italian lehdistön mukaan.

Vaikka krusifiksien säilyttämisellä onkin Italiassa suuri suosio, ovat jotkut tarttuneet Lautsin esimerkkiin. Tuoreimmassa tapauksessa rauhantuomari kieltäytyi työskentelemästä krusifikseilla varustetuissa oikeussaleissa ja sai potkut.

STT-AFP

Lainaus: IL

Kommentti: Otsaa on ollut mennä valittamaan toisen maan kulttuurista... Täälläkin sitä liikaa, kun suomalaiset kumartelevat maahanmuuttajille ja luopuvat omastaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3451  To 31 Maa 2011, 9:41 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkija: Karhunpalvelus kirkon uudistustyölle

Julkaistu: 22.03.2011 15:52

Uutta kristillistä Älä alistu! -mediakampanjaa voi pitää vastavetona viimevuotiselle Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanjalle.

Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanjassa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat aikuiset kertoivat nuoruusmuistojaan. Moni puhui esimerkiksi kokemastaan kiusaamisesta.

Kaikki muuttuu paremmaksi -kirjan toimittanut tutkija Tommi Laitio pitää Älä alistu! -kampanjan viestiä hyvin huolestuttavana. Hänen mukaansa se lisää nuorten ahdistusta ja pahaa oloa.

- Kampanjan argumentaatio ei seuraa minkäänlaisia logiikan sääntöjä. Siinä yritetään ruokkia sellaista ajatusta, että yhteiskunta painostaisi nuoria homoseksuaalisuuteen. Käytetään argumenttina vapautta valita, mutta halutaan kuitenkin rajata lasten ja nuorten valinnanvapautta.

Laitio muistuttaa tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret joutuvat Suomessa koulukiusaamisen ja syrjinnän kohteiksi selvästi muita useammin.

- Olennaista on nyt se, millaisilla viesteillä tähän kampanjaan vastataan. Erityisesti peräänkuuluttaisin kirkon vastausta. Nyt valtakirkosta etääntyneet ryhmät tekevät aikamoisen karhunpalveluksen sille kirkon uudistustyölle, jota monet ovat viime vuosina puskeneet eteenpäin.

Eroakirkosta.fi-nettipalvelun mukaan kirkosta erottiin tiistaina selvästi tavanomaista päivää vilkkaammin.

STT

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3509  Ti 05 Huh 2011, 15:24 (GMT+3)  Aihe: Kallis akka Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kiivas hyökkäys ministeriltä: "Päivi Räsänen tulee kirkolle kalliiksi"

Julkaistu: 05.04.2011 12:43

RKP:n puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin ihmettelee kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen puheita.

Wallinin mukaan Räsänen jatkaa uskonnon ja politiikan sekoittamista keskenään tavalla, josta kukaan muu ei ota selvää.

Tiedotteessaan Wallin viittaa Ylen maanantaiseen puoluejohtajatenttiin, jossa Räsänen sanoi, että poliitikkojen ei pidä sekaantua kohuttuun Älä alistu -heterokampanjaan.

- Ihmettelinkin sitä, että esimerkiksi meidän uskontoministerimme Stefan Wallin, RKP:n edustaja, otti niin selkeän kannanoton, että ällöttää tuo kampanja, Räsänen sanoi Ylellä.

Wallin ihmettelee Räsäsen kannanottoa.

- Räsänen oli erityisen tuohtunut siitä, että minä tuomitsin kyseisen kampanjan, jossa nuori nainen totesi, että homoseksuaali voi varmasti tehdä parannuksen kun murhaajakin voi. Räsäsen mielestä minä tuomitsin kampanjan kirkkoministerin ominaisuudessa, eli poliitikkona, Wallin kertoo tiedotteessaan.

Wallinin mukaan Räsänen kuitenkin itse pönkitti kampanjaa.

- Onko KD siis ainoa puolue, joka saa sanoa jotain poliittista näistä aiheista ilman että se tulkitaan poliittisena kannanottona, Wallin kysyy.

- Räsänen saa aina aikaiseksi joukkopaon kirkosta, riippumatta siitä, jos hän esiintyy lainsäätäjänä ja poliitikkona tai seurakuntajäsenenä.

Wallin muistuttaa, että kirkon johto on joutunut toistuvasti ilmoittamaan, että Räsäsen mielipiteet eivät ole kirkon mielipiteitä.

- Tästä huolimatta Räsäsen profiili on tulossa kirkolle kalliiksi - sekä kuvannollisesti että kirjaimellisesti. Pienenevä jäsenluku koettelee kirkon mahdollisuuksia harjoittaa muun muassa diakonia- sekä lapsi- ja nuorisotyötä. On äärettömän nurinkurista, että kristitty kirkkomme joutuu puolustautumaan Kristillisdemokraatteja vastaan, Wallin jyrähtää.

IS

Lainaus: Ilta-Sanomat

Voiko osuvammin enää sanoa?
"On äärettömän nurinkurista, että kristitty kirkkomme joutuu puolustautumaan Kristillisdemokraatteja vastaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3510  Ti 05 Huh 2011, 22:24 (GMT+3)  Aihe: Ei savua ilman tulta Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
- Räsänen saa aina aikaiseksi joukkopaon kirkosta, riippumatta siitä, jos hän esiintyy lainsäätäjänä ja poliitikkona tai seurakuntajäsenenä.

Wallin muistuttaa, että kirkon johto on joutunut toistuvasti ilmoittamaan, että Räsäsen mielipiteet eivät ole kirkon mielipiteitä.

- Tästä huolimatta Räsäsen profiili on tulossa kirkolle kalliiksi - sekä kuvannollisesti että kirjaimellisesti. Pienenevä jäsenluku koettelee kirkon mahdollisuuksia harjoittaa muun muassa diakonia- sekä lapsi- ja nuorisotyötä. On äärettömän nurinkurista, että kristitty kirkkomme joutuu puolustautumaan Kristillisdemokraatteja vastaan, Wallin jyrähtää.

Ennen eduskuntavaaleja on alkanut tulla kaikenlaisia vaalimainoksia postiluukusta alas. Päällimmäisenä on vaan tunne, että tympii. Vanhat kehäraakit vonkumassa uudelleen kiertoon vanhoja systeemeitä pönkittämään.

Ja sitten kun käy asioilla, käteen ollaan lykkäämässä jos jonkinlaista lipuskaa.

Tänään oli vuorossa Kristillisdemokraatit.

Joku tökkäsi postikortin kokoisen läpyskän käteeni. Meinasin sanoa, että ei kiitos, etten äänestäisi Kristillisdemokraatteja kuitenkaan - vaan pidin sen omana tietonani.

Jatkoin matkaa ja vähän ajan kuluttua joku toinen yritti lykätä toisen samanlaisen läpyskän käteen. Ilmoitin, että ei kiitos, minulla on jo...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3626  Ma 25 Huh 2011, 13:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ex-jäsenet: Suljettu lahko kuritti lapsia rajusti

Perjantai 22.4.2011 klo 05.46 (päivitetty klo 14.27)

Satakunnassa vuosikymmeniä toimineessa kristillisessä lahkossa on kohdeltu lapsia ankarasti.

Kahden lahkossa kasvaneen lapsen mukaan väkivalta oli fyysistä ja henkistä.

Lahkojohdon mukaan kuritus loppui vuonna 1984, kun uusi lastensuojelulaki tuli voimaan. Tiedot kurituksen päättymisestä ovat kuitenkin ristiriitaisia. Ex-lahkolaiset kertovat STT:lle, että tiettyihin lapsiin kohdistunut kuritus jatkui pitkään sen jälkeenkin.

Lahkossa kasvanut poika luonnehtii väkivaltaa rajuksi.

- Sain usein selkään omilta vanhemmilta ja joskus myös lahkojohtajalta. Alle kymmenvuotiaana aloin saada lyöntejä kasvoihinkin. Joskus kurituksen yhteydessä luettiin Raamatusta, että mies, joka niskurina pysyy, nujerretaan äkisti, eikä auttajaa ole. Eikä auttajaa ollut. Kuritus jatkui mopoikään eli 1980-luvun loppuun asti, kertoo eräs lahkossa kasvanut mies.

Opiskelua vastustettiin

Toisen lahkoperheen tyttären mukaan kaikkein pahinta oli henkinen väkivalta.

- Kun eräs tyttö hukkui, sanottiin, että Jumala rankaisi häntä vääristä ajatuksista.

- Kesti useita vuosia päästä eroon minuun iskostetusta jumalanpelosta. Kävin myös terapeutilla. Hän oli sitä mieltä, etten tarvitse terapiaa vaan kuuntelijan ja äidin.

Naisen mukaan perhe erosi lahkosta, kun lahko yritti estää tyttären jatko-opiskelut peruskoulun jälkeen.

Lasarus-veljet perustettin 1970-luvun puolivälissä. Ydinjoukko asuu yhteistaloudessa Säkylässä. Jäseniä oli enimmillään satakunta. Nyt heitä on viitisenkymmentä.

Kirkon tutkimuskeskuksen mukaan Lasarus-veljet on Suomessa poikkeuksellisen jyrkkä liike.

STT

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3631  Ma 25 Huh 2011, 13:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Suljetun uskonlahkon ex-jäsenet:

Rangaistukseksi edes vauvoja ei saanut imettää


Perjantai 22.4.2011 klo 14.48

Eristäytyneeseen uskonlahkoon syntyneet kertovat pelon sävyttämästä lapsuudestaan.

Vaatimattomaan elämään pyrkivä suljettu lahko on levittänyt vuosien saatossa julkaisujaan ympäri maata. Lahkojohtajana on toiminut alusta asti insinööri Eero Israel Heikkilä, 72. Jäseniä oli enimmillään satakunta, joista suurin osa lapsia. Nyt lahkolaisia on viitisenkymmentä.

STT tapasi kolme entistä lahkolaista kevään aikana. Kaksi heistä oli syntynyt yhteisöön ja yksi liittynyt siihen vapaaehtoisesti. He kertoivat Lasarus-veljien muistuttavan monin tavoin Tapani Koivuniemen lahkoa, josta käytiin vilkasta julkista keskustelua viime vuoden lopussa.

Nykyisiä jäseniä haastateltiin puhelimessa ja lahkojohtoa Säkylässä.

Ex-jäsen: Vauvatkin paastolle

- Kerran selviteltiin pyyhkeillä leikkimistä. Lapset joutuivat yksi kerrallaan lahkojohdon kuulusteltaviksi. Muut määrättiin paastoon, kunnes syyllinen tunnustaisi. Edes vauvoja ei saanut imettää. (lahkossa kasvanut)

- Vain aikuiset paastosivat. (lahkojohtaja)

- Kun syylliseksi selvisi 7-vuotias tyttö, hänen isänsä määrättiin antamaan selkäsauna koko seurakunnan edessä. (lahkossa kasvanut)

- Kuulin, kun yksi äiti kehui toiselle antaneensa pojalleen niin paljon risua, että peppu oli sinipunainen. (lahkossa kasvanut)

- Ainut hyvä puoli lapsuudessa oli muut lapset. Ja oppihan siinä paljon luonnosta. (lahkossa kasvanut)

- Lahkossa harrastettiin älyttömän julmaa väkivaltaa joitakin lapsia kohtaan. Ongelma on siinä, että olen ollut itse siinä joskus mukana. (lahkoon kuulunut isä)

- Eräs lapsistani sanoi myöhemmin, että kärsi katsella, kuinka meitä aikuisia manipuloitiin. (lahkoon kuulunut isä)

Vanhempi: "Uskoimme, että teemme oikein"

Lasarus-veljissä moni maailmallinen asia, kuten televisio, kaunokirjallisuus ja barbinuket, oli aikoinaan hyvin tiukasti kielletty. Lähes kaikki lapset kävivät kotikoulua.

Yhteisössä kasvaneet kertovat, ettei aikuisista ollut heille turvaa. Heidän omat vanhempansa noudattivat lahkojohdon kasvatusohjeita, eikä muihin ollut yhteyksiä.

Pitkäaikainen mutta nykyinen ex-lahkolainen mies myöntää, että väkivalta oli turhan kovaa ja pieniä poikia kohdeltiin myös henkisesti kuin aikuisia miehiä.

- Me aikuiset olimme kuuliaisia lampaita, uskoimme, että teemme oikein. Nyt krapula on armoton.

Miehen mukaan moni lahkon lapsista on kärsinyt myöhemmin muun muassa mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvistä ongelmista. Hän korostaa, että osa lapsista ei kokenut juuri mitään kaltoinkohtelua.

- Kipeimpiä ovat ne, joista me yritimme tehdä väkisin uskovaisia.

Kesätyörahat lahkon tilille

Toinen STT:n haastattelema lahkolapsi lähti lahkosta kymmenisen vuotta sitten yksin. Vanhemmat ja iso osa sisaruksista jäivät sisälle. Mies sanoo, ettei ole kertonut taustoistaan uusille tuttavilleen, kuten työkavereille.

Käytäntö oli, ettei eronneisiin saa pitää yhteyttä eikä asiasta edes puhua. Ex-lahkolaiset kertovat, ettei missään perheessä ole tiettävästi noudatettu määräystä.

Lapset muistelevat karvaasti myös hyvin nuorena tekemiään pitkiä työpäiviä lahkon kasvimailla. Jotkut kävivät lahkon ulkopuolella kesätöissä. Tulot menivät suoraan lahkon yhteiskassaan. Edes jäätelörahaa ei saanut korvaukseksi.

Lapset ja ex-jäsenet haluavat esiintyä jutussa nimettöminä. He perustelevat toivettaan muun muassa sillä, etteivät halua itsensä tai lastensa leimautuvan.

STT

Lainaus: IL

Kommentti: Miksei ihmiset kuuntele järjen ääntä? Luoja on luonut sen siksi, että sitä käytettäisiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3632  Ma 25 Huh 2011, 14:02 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkimuskeskus: Lasarus-veljet poikkeuksellisen jyrkkä liike

Perjantai 22.4.2011 klo 14.55

Jäsenkunnan tiukka eristäminen on äärimmäisen harvinaista suomalaisissa uskonnollisissa yhteisöissä.

Tiukasti yhteiskunnan ulkopuolelle jättäytynyt Lasarus-veljet on Suomen oloissa poikkeuksellisen jyrkkä liike ja alkuaikoinaan ehkä vielä tiukempi, arvioi tutkimuskoordinaattori Jussi Sohlberg Kirkon tutkimuskeskuksesta.

- Liike on harvinainen siinä, että rajanveto ympäröivään yhteiskuntaan on niin selvä. Harvinaista on esimerkiksi lasten ottaminen kotiopetukseen ideologisista syistä. Sellaista ei meillä juurikaan harrasteta, sanoo Sohlberg.

Lasarus-yhteisö syntyi, kun kirkkoja liian maallistuneina ja harhaoppisina pitänyt ryhmä erosi nelisenkymmentä vuotta sitten kirkosta ja perusti yksinkertaista, pietististä elämäntapaa ihannoivan yhteisön.

Julkisuus lataa paineita epäkohtien selvittämiseen

Yleensä kyseenalaisia piirteitä omaavien liikkeiden toimintaan on vaikea puuttua, koska suurin osa liittyy niihin vapaaehtoisesti. Lapsilla tätä valinnanvapautta ei kuitenkaan ole.

- Siinä tulee raja, jos mennään rikoslain puolelle, silloin voi ilman muuta puuttua. Viranomaiset pääsevät väliin, jos vain saavat tiedon asiasta, sanoo Sohlberg.

Sohlbergin mielestä on hyvä, että media tuo paineita, jolloin epäkohtia on pakko selvittää. Nykyään sulkeutuminen on jo vaikeampaa. Ei tarvita kuin yksi ihminen, joka tulee asiansa kanssa esille. Tämänkään kaltaiset liikkeet eivät ole täysin immuuneja ympäristön paineelle, ja nykyisin on vaikeampi pitää asioita salassa.

STT

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3641  Ma 25 Huh 2011, 16:33 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ex-jäsenet: Lääkärikielteisessä lahkossa murtuma "hoidettiin" itse

Kotimaa
Kirjoittanut STT–JANNE HUUSKONEN 25.04.2011 08:28
Viimeksi päivitetty 25.04.2011 11:17

Satakuntalaisessa Lasarus-veljien uskonlahkossa suhtauduttiin aikoinaan kielteisesti lääkärin apuun.

STT:n haastatteleman ex-lahkolaisen mielestä varsinaista ongelmaa ei ole, jos ihminen uskoo, että Jumala tietää vaivat ja halutessaan parantaa.

–Lapsilla tällaista varmuutta ei tietenkään välttämättä ole. Heillä pitäisi olla täysi valinnanvapaus niin lääkärinavun kuin uskonsakin suhteen, mies sanoo.
Lahkossa oli jäseniä enimmillään satakunta. Normaaliin elämään kuuluvat ruhjeet hoidettiin kotikonsteilla. Ex-jäsenten mukaan edes lasten luunmurtumaa ja palovammaa ei hoidatettu lääkärillä. Kerran sivullisten tilaama ambulanssi lähetettiin takaisin.

Vakaumus aiheutti jatkuvia ongelmia myös suun terveyden kanssa. Moni poti hammassärkynsä ilman kipulääkkeitä. Eräs nainen luopui lahkoon liittyessään yli kuuden diopterin vahvuisista silmälaseistaan ja opetti siitä huolimatta kotikoulussa.

Ex-jäsenten mukaan yhden miehen kaksi sormea lähes leikkautuivat irti sirkkelissä. Hän kärsi kipunsa kotona, mutta käsi ei ole sen koommin toiminut kunnolla.

–Jumala joko paransi tai sitten ei. Mitä ikinä tahansa tapahtuikin, lääkäriin ei menty. Olit tehnyt syntiä, jos et pärjännyt ilman lääkäriä, kertoo lahkossa lapsuutensa viettänyt henkilö.

Hän sai taisteltua itselleen silmälasit, kun oli noin viidentoista.

–Oli puhetta, että Jumala päättää myös näkökyvyn.

STT tapasi kolme entistä lahkolaista kevään aikana. Kaksi heistä oli syntynyt lahkoon ja yksi liittynyt siihen vapaaehtoisesti.

Lahkossa lapsia kasvatettiin ankarasti Raamatun sanaan vedoten. Lapsilla ei juuri ollut yhteyksiä ulkomaailmaan, koska suurin osa kävi kotikoulua. Hätää kärsineet eivät saaneet apua vanhemmiltaan, koska nämä toteuttivat lahkojohdon kasvatusoppeja. Kaikkia lapsia ei kuritettu, eikä heillä ollut ongelmia.

Suhtautuminen muuttui, kun teini kuoli

Pitkään mukana olleen jäsenen mukaan lääkärikielteisyys loppui 1990-luvun puolivälissä. Lahkon päämajassa Säkylässä asunut teini oli sairastellut toista vuotta. Kun tyttö viimein vietiin sairaalaan, olivat sydän ja hengitys pysähtyneet. Leukemia paljastui vasta ruumiinavauksessa.

Poliisi tutki tapausta epäiltynä heitteillejättönä ja kuolemantuottamuksena. Lääninoikeuslääkärin mukaan ajallaan tehdyt tutkimukset ja hoito olisivat voineet auttaa.

Syytteitä ei nostettu muun muassa siksi, ettei vanhempien laiminlyönneistä tai ehdottomasta lääkärikiellosta löytynyt näyttöä. Tyttö ei ollut myöskään itse halunnut lääkäriin.

Poliisi tutki myös lahkoon kuuluvan lääkärin toiminnan asianmukaisuutta. Hänkään ei saanut syytettä. Terveydenhuollon ammattilaisia valvova viranomainen moitti sitä, ettei lääkäri ollut tutkinut tyttöä vaan neuvonut vanhempia puhelimessa. Kerran tyttö ja lääkäri olivat törmänneet toisiinsa bussiasemalla.

–Tämän tapauksen jälkeen johto ihan suuttui, jos ei menty vaivojen kanssa tutkimuksiin, ex-jäsen kertoo.

Lahkon johtajan Eero Israel Heikkilän mukaan lääkärikielteisyys loppui jo 30 vuotta sitten. Hänen vaimonsa sanoo, että ajatukset muuttuivat vasta 1990-luvulla.

Lainaus: Verkkouutiset
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3712  Ke 04 Tou 2011, 14:33 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lasarus-lahko puhuttaa netissä: "Se on henkistä väkivaltaa..."

Keskiviikko 27.4.2011 klo 06.10

Lasarus-veljien suljettu lahko on herättänyt netissä keskustelua jo vuosien ajan.

STT:n viime perjantaina esittelemä suljettu kristillinen lahko, Satakunnassa toimiva Lasarus-veljet, on herättänyt voimakkaita tunteita jo pitkään. Iltalehti julkaisee otteita nettikeskusteluista.

17.1.2006

Lasarus-veljet toimivat Säkylässä muodostaen suljetun uskonyhteisön pitäen jäsenet henkisessä ja ruumiillisessa vankeudessa. Tämän he sanovat tekevänsä Jumalan käskystä.

17.1.2006

"Lasarus-veljet korostavat ihmisen pienuutta ja vaatimattomuutta suuren ja huolehtivan Jumalan edessä. He noudattavat mielestään puhdasta oppia ja haluavat levittää sitä ympäri Suomea jakamalla kirjoja ja lehtiä, joita he painavat Säkylässä Rauhanmajassa, jossa on yhteisen kodin lisäksi kirjapaino. Lasarus-veljet eivät käytä lääkkeitä, eivätkä käy lääkärissä tai neuvolassa. Lapsilla on Rauhanmajassa oma koulu."

(Kyseinen ote on lahkoa käsittelevästä pro gradu -työstä, jonka eräs kirjoittaja on lisäänyt nettiin.)

9.9.2008

Uskonto pakotetaan lapsille jo pienenä ainoana totuutena, aivan liikaa fyysistä kuria yms. Yhteisöön sopeutuneet lapset tuntuivat hyvin ahdasmielisiltä ja ne jotka haluaisivat pois, näyttivät masentuneilta.

26.9.2008

Kaikki Lasarus-veljet, joiden kanssa olen ollut tekemisissä, ovat erittäin miellyttäviä ja tyytyväisen oloisia. He tekevät ilolla työtä, eivät valita koskaan mistään, ovat ahkeria työntekijöitä. Ulospäin ei huomaa, että kukaan heistä kärsisi.

3.1.2009

Talossa vallitsee kahtalainen ilmapiiri. Toisaalta kaikki ovat hiljaa ja vakavia, keskittyvät omiin töihinsä ja omaan päiväjärjestykseensä. Toisaalta välillä on hetkiä, jolloin mukana on myös huumoria. Sopeutuminen ilmenee talossa monella tavalla. Jotkut olivat "kohtaloonsa alistuneita".

3.1.2009

Lasarukset elävät yhteisössään verraten niukasti. Talo on 70-luvulla rakennettu, huonekalut ovat yksinkertaisia, viihde-elektroniikkaa ei ole, uutiset kuunnellaan matkaradiosta. Autot ovat vanhoja, ja talon asukkaat korjaavat niitä itse.

23.7.2010

Toivon, että tämän lahkon "paimen" joskus joutuu oikeuden eteen vastaamaan teoistaan.

13.8.2010

Koko lähiympäristöni kuului näihin. Lapsista tuli psyykkisesti sairaita, alkoholisteja, huumeenkäyttäjiä, yksi myy itseään. Useat yrittäneet itsemurhaa, toiset tehneet rikosilmoituksia. Useat menettäneet voimansa tämän lahkon painostuksessa.

5.1.2011

En koskaan asunut Rauhanmajassa, mutta Eero (johtaja) taitavalla manipuloinnilla, painostuksella, uhkailulla ja pelottelulla hallitsi äitini ja sen myötä myös minun elämääni täysin. Eristäminen ulkomaailmasta oli niin täydellistä kuin se on mahdollista Rauhanmajan ulkopuolella. En voinut elää normaalia elämää, olla kavereiden kanssa, harrastaa haluamiani asioita.

29.3.2011

Itse olen joutunut sivusta seuraamaan kummallisia touhuja, koska menetin läheiseni ja hänen lapsensa tuolle seurakunnalle. Se on henkistä väkivaltaa.

TIIA RANTALAINEN
tiia.rantalainen@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3713  Ke 04 Tou 2011, 14:36 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kopioin ketjusta joitain asiaa sivuavia viestejä tänne:

Uskonnon uhrit ja hengellinen väkivalta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3741  To 05 Tou 2011, 10:23 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viimeinen askel ennen pyhimykseksi julistamista:

Paavi Johannes Paavali II julistettiin autuaaksi suurmessussa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3745  Pe 06 Tou 2011, 0:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Viimeinen askel ennen pyhimykseksi julistamista --
Kuka syntisten joukosta voi olla pyhimys? Ylitsepääsemätön matka.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3793  Ti 10 Tou 2011, 12:40 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mitä ihmettä? Hillary Clinton hävitettiin bin Laden -kuvasta
Julkaistu: 10.05.2011 08:43

Yhdysvalloissa on noussut photoshoppauskohu jo legendaarisesta Valkoisen talon tilannehuonekuvasta.

Kuva, jossa presidentti Barack Obama tiimeineen seuraa erikoisjoukkojen hyökkäystä Osama bin Ladenin taloon, julkaistiin perjantaina ortodoksijuutalaisessa Di Tzitung -lehdessä ilman ulkoministeri Hillary Clintonia.

Taka-alalta kuvasta oli poistettu myös sen toinen naishenkilö, terrorismintorjunnan johtaja Audrey Tomason.

Di Tzitung -lehteä syytettiin välittömästi historian vääristelystä ja naisten olemassaolon väheksymisestä.

Äärijuutalaisen newyorkilaislehden periaatteena on, ettei se julkaise olleenkaan kuvia naisista.

Lehti päätyi maanantaina esittämään anteeksipyynnön kuvasta, mutta se ei koskenut periaatetta, vaan sitä, ettei kuvankäsittelijä ollut huomannut kuvan mukana tullutta muuntelukieltoa.

Lehti selittää käytäntönsä johtuvan siitä, että sen lukijat ”haluavat arvostaa naisia sen perusteella, mitä he ovat ja tekevät, eivätkä sen miltä he näyttävät. Juutalaiset siveellisyyslait ovat voimassa kunnioituksesta naisia kohtaan, ei päinvastoin.”

IS-AP

Lainaus: Ilta-Sanomat

- Jestas, miksei samaa tehty miehille ja näytetty pelkkiä tyhjiä tuoleja vaan?
Lainaus:
Lehti selittää käytäntönsä johtuvan siitä, että sen lukijat ”haluavat arvostaa naisia sen perusteella, mitä he ovat ja tekevät, eivätkä sen miltä he näyttävät. Juutalaiset siveellisyyslait ovat voimassa kunnioituksesta naisia kohtaan, ei päinvastoin.”
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3820  Pe 13 Tou 2011, 16:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
”Maailmanloppu tulee 21.5.2011”

Julkaistu: 12.5.2011 16:14

Jotkut uskovat, että maailmanloppu on luvassa vuonna 2012. Toisten mielestä meillä ei ole edes niin kauaa aikaa, vaan kyse on enää noin viikosta.

Amerikkalainen kristillinen ”tuomiopäivän liike” nimittäin on vakuuttunut, että maailmanloppu alkaa ja tuomionpäivä tulee 21.5.2011 eli ensi viikon lauantaina.

Liikkeen mielestä Raamattu kertoo selvästi tuomiopäivän ajankohdan. New York Magazine kertoo, että liikkeen edustajat ovat mainostaneet maailmanloppua ahkerasti viime päivinä Yhdysvalloissa. Osa heistä on jopa polttanut omaisuuttaan.

Liikkeen taustalla on kristillisten Family Radion perustaja Harold Camping.

Camping sanoo New York Magazinelle, että ”noin kello kuudelta illalla” tapahtuu valtaisa maanjäristys. Maanjäristykset ”seuraavat aurinkoa”, eli ympäri maailmaa kello kuudelta tapahtuu, Camping väittää.

Camping ei suostu haastattelussa edes harkitsemaan mahdollisuutta, että maailmanloppu ei alkaisi.

Uusi Suomi

Lainaus: US

Kommentti: Jestas, aika alkaa käydä vähiin. Oletteko tehneet suunnitelmia?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3831  Su 15 Tou 2011, 15:23 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ex-kansanedustaja erosi kristillisdemokraateista

Politiikka
Kirjoittanut JUHA-PEKKA TIKKA 13.05.2011 23:27

Kristillisdemokraattien varakansanedustaja Tarja Tallqvist kertoo eronneensa puolueesta.

Hoitotyöaktivistina ja tv-toimittajana tunnettu Tarja Tallqvist, 57, on Facebookiin kirjoittamansa viestin mukaan postittanut perjantaina erokirjeen kristillisdemokraattien puoluetoimistoon.

Tallqvist oli 2007-2011 kristillisdemokraattien kansanedustaja. Huhtikuun 2011 vaaleissa hän jäi läpimenneen Jouko Jääskeläisen (kd.) varalle saatuaan 2686 ääntä Uudeltamaalta.

Tarja Tallqvist on Espoon kaupunginvaltuutettu.

Lainaus: Verkkouutiset

Kommentti: Puolueesta on lähtenyt moni muukin hyttysten siivilöintiin kyllästynyt. Ks. Matt. 23:24
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3888  Pe 20 Tou 2011, 16:01 (GMT+3)  Aihe: H-hetki Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kommentti: Jestas, aika alkaa käydä vähiin. Oletteko tehneet suunnitelmia?

Ks. Radio varoittaa: Maailmanloppu tulee lauantaina
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3896  La 21 Tou 2011, 0:50 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Radio varoittaa: Maailmanloppu tulee lauantaina

Iik, alkoiko lähtölaskenta jo. En ehtinyt istuttamaan omenapuuta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3901  La 21 Tou 2011, 15:28 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Iik, alkoiko lähtölaskenta jo. En ehtinyt istuttamaan omenapuuta.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3911  La 21 Tou 2011, 22:01 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Maailmanlopusta ei merkkejä maailmalla

Ulkomaat
Kirjoittanut STT 21.05.2011 20:12

Amerikkalaisen tv-evankelistan tuomiopäivän ennustus osoittautui lauantaina ennenaikaiseksi.

Harold Camping oli ennustanut, että maanjäristysten aalto aloittaisi lauantaina maailmanlopun. Järistysten oli määrä iskeä eri puolilla maailmaa klo 18 paikallista aikaa.

Ennustukseen suhtauduttiin pääosin huumorilla eri puolilla maailmaa, mutta harmiakin siitä seurasi.

Vietnamissa sadat Jeesuksen tuloa odottaneet ihmiset pakenivat tiettävästi maan luoteiskolkan metsiin, kun turvallisuusjoukot ajoivat ryhmän hajalleen. Viranomaiset väittivät ääriainesten käyttävän kokoontumista hyväkseen.

Yhdysvalloissa jotkut uskovaiset jättivät työnsä ja lähtivät tien päälle saarnaamaan katumusta. Washington Post -lehden mukaan maahan perustettiin auttavia puhelimia estämään itsemurhia siltä varalta, että evankelistan seuraajat masentuisivat, kun ennustus ei toteutuisikaan.

89-vuotias Camping ennusti aiemmin maailmanloppua jo vuodelle 1994.

Lainaus: Verkkouutiset
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3918  Su 22 Tou 2011, 1:16 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oli vielä pakko tsekata tuore tilanne maailmanlopun suhteen.

Näyttäisi olleen paljon porua tyhjästä, vaikka lehtikierroksella löytyi muutakin samaan sarjaan kuuluvaa:

Unohtunut laukku aiheutti suuroperaation Tallinnassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3936  Ma 23 Tou 2011, 17:36 (GMT+3)  Aihe: Vielä rankempaa hörhöjen juttujen kestäminen Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Maailmanloppu peruttu: ”Tämä on rankkaa”

Julkaistu: 6:43

Maailmanloppua lauantaiksi ennustanut 89-vuotias saarnaaja Harold Camping on pettynyt. San Francisco Chronicle on saanut mieheltä kommentit asiaan.

Yhdysvaltalainen Camping oli ennustanut maailmalopun tapahtuvan lauantaina 21.5.2011 klo 18. Campingin ennustuksen mukaan maailmanloppu olisi käynnistynyt maanjäristyksillä, jotka tapahtuisivat kuudelta illalla jokaisella aikavyöhykkeellä, joten maanjäristykset ikään kuin seuraisivat auringon kulkua.

On ollut todella rankka viikonloppu, sanoo Camping San Francisco Chroniclelle kotiovellaan.

- Etsin vastauksia, Camping sanoi tarkoittaen rukoilua ja keskusteluja ystävien kanssa.

- Mutta minulla ei ole nyt muuta sanottavaa. Palaan töihin maanantaina ja sanon sitten enemmän, Camping totesi lyhyesti.

Campingin perustama kristillinen ”tuomiopäivän liike” väitti Raamatun antavan selvän ennustuksen maailmanlopun tulosta. Camping on pettynyt jo kahdesti, sillä hän ennusti maailmanloppua myös vuonna 1994.

Uusi Suomi

Lainaus: US

Kommentti: "Palaan töihin maanantaina ja sanon sitten enemmän, Camping totesi lyhyesti." - Isoäitini kertoi aikoinaan vastaavasta tapauksesta. Työkaveri oli hyvästellyt kaikki, koska maailmanloppu oli tulossa eivätkä he tapaisi enää. Oletti tietenkin pääsevänsä taivaaseen, kun muut joutuisivat helvettiin. Ryhmä kokoontui sitten Tähtitorninmäelle maailmanloppua odottamaan. Mutta koska maailmanloppua ei tullutkaan, työtoveri ilmestyi takaisin työpaikalleen. Isoäitini oli meinannut koiranleukana kysyä, oliko tämä erehtynyt paikasta (kun oli tullut sinne helvettiin, jossa muut olivat).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3937  Ma 23 Tou 2011, 18:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minun oli viikonloppuna hyvin vaikea uskoa, että tulisi maailmanloppu.

Istuin perjantaina ja lauantaina kukkulalla kuin joku kukkulan kunkku. Nurmikentän keskellä kohosi mäennyppylä, jonne johti pari kiveyksillä koristettua polkua. Kukkulan keskellä kohosi metallinen, pyöreä maamerkki.

Asettelin kiveyksen päälle suojaksi kassin ja sen päälle vielä huivin ja istuuduin. Nojasin maamerkkiä vasten ja ihailin luontoa.

Perjantaina oli todella kaunista istuessani siellä. Muurahaiset toimittivat omia asioitaan ja pienet kärpäset lentelivät. Voikukat kukkivat ja ruoho vihersi kauniisti. Linnut lauloivat huumaavasti ja taivas oli sininen. Mikäli luonnonmerkkejä oli uskominen, maailmanloppua ei tulisi, päättelin.

Seuraavana päivänä istuin kukkulalla taas. Ilma oli vähän tuulisempi, muurahaisia ja kärpäsiä ei näkynyt missään, mutta muutoin kaikki oli ennallaan.

Minusta tuntuu, että ihminen on kuin pieni muurahainen maaplaneetalla, jota hän ei pysty hetkauttamaan mihinkään suuntaan. Luulot ovat kyllä suuret, mutta tosiasiassa ihmisen mahti suuntaan tai toiseen ihan olematon.

Tiedän, että maailmassa on kauheita luonnonmullistuksia, joista ihmiset joutuvat kärsimään. On kuitenkin vaikea uskoa, että ne aiheuttaisivat maailmanlopun. Hirveän määrän tuskaa ja kärsimystä ne kyllä tuottavat, mutta maailmanloppu on kokonaan toinen juttu ja siitä olisi syytä puhua mahdollisimman säästeliäästi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3938  Ma 23 Tou 2011, 20:35 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Homovastaiset puheet tarpeeksi, puolue vaihtui

Kotimaa
Kirjoittanut ILKKA AHTOKIVI 23.05.2011 11:57
Viimeksi päivitetty 23.05.2011 16:11

Kristillisdemokraattien entinen kansanedustaja Tarja Tallqvist erosi puolueestaan ja liittyi SDP:n riveihin kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen homovastaisten puheiden takia.

- On pakko myöntää, että aika, joka seurasi tv-kakkosen ohjelmaa Päivi Räsäsen homomielipiteistä on ollut rankkaa ja hyvinkin raskasta. Kaikki se työ, jonka olin tehnyt kd:läisenä kansanedustaja mitätöitiin, koska en ollut, enkä ole samaa mieltä Räsäsen kanssa, Tallqvist kirjoitaa blogissaan

- En halunnut loikata, vaikka minulle puolueen sisällä osoitetiin ovea. Halusin uskoa, että kd :ssä suurin osa olisi muuta kuin homovastaisia eli pitävät tarkeimpänä sitä, että kd:llä on hyvä ohjelma. Ei sitä, saako pieni marginaaliryhmä mennä kirkossa naimisiin vai ei. En myöskään halunnut olla loikkari ja pettää äänestäjäni, Tallqvist sanoo.

Tallqvist sai eduskuntavaaleissa lähes 2700 ääntä Uudenmaan vaalipiirissä kristillisdemokraattien ehdokkaana ja pääsi varasijalle.

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Peter Östman torjuu julkisuudessa esitetyn väitteen, että Tallqvistille olisi näytetty ovea puolueesta.

- Tallqvist ilmoitti itse kaksi viikkoa sitten eroavansa puolueesta. Aloite ei tullut KD:n puolelta, Östman toteaa tiedotteessaan.

Lainaus: Verkkouutiset

Kommentti: Fiksu päätös. Poliitikko, jota voisin joskus jopa äänestää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3996  La 28 Tou 2011, 10:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aamusivujen kirjoittamisen jälkeen otin käteeni tämänviikkoisen Kirkko & kaupunki -lehden. Luin sitä aamupalaa syödessäni.

Lehdessä oli monta mielenkiintoista juttua, mutta pysähdyin etenkin sivulla 22 olevaan haastatteluun "Naiset esiin", jossa haastatellaan somalialaista Shukri Omar Ahmedia, joka on naimisissa suomalaisen miehen kanssa.

Lehteä voi lukea näköisversiona netissä, josta ei voi copypeistata suoraan. Näin vaivaa saadakseni tämän osuuden haastattelusta talteen:

Lainaus:
Jotkut somalialaiset tuttavat ovat toivoneet Shukri Omar Ahmedille omaan kulttuuriin kuuluvaa miestä. Hän arvelee, että toivottajat ovat tarkoittaneet hänen parastaan, mutta on onnellinen juuri näin.

- Luulen, etten olisi hankkinut lapsia ollenkaan, jos asuisin Somaliassa. Tavallisten ihmisten elämä on siellä niin raskasta. Ajattelen esimerkiksi viimeisillään raskaana olevia sukulaisiani, joilla ei ole vessanpönttöä.

Omar Ahmedin mies opetti lapsilleen Somalian kansallislaulun. Muuten lapset oppivat somalikulttuuria äitinsä sukulaisilta. Äiti taas haluaa näyttää lapsille, että omia polkuja pitää raivata suhteessa perinteisiin ja myös suhteessa uskontoon.

- Koulussa poikani kaverit sanoivat, ettei koiran silittäminen sovi muslimille. Sanoin kotona, että me otamme islaminuskosta sen, mikä on meille hyvää.

- Uskontoa käytetään kaikenlaisten päämäärien saavuttamiseen, mutta todellinen uskonto vastustaa kaikkea sortamista, Omar Ahmed uskoo.

Hän haluaa ehdottomasti kertoa tarinan naistenpäivän juhlista Helsingistä.

Siellä juhlia järjestämässä ollut somalimies kieltäytyi tuomasta vettä pöydässä istuville naisille.

- Kun kysyin miksi, hän vetosi uskontoonsa. Silloin hermostuin aivan täysin. Mitä tällaisella uskonnolla tekee, minä kysyin. Todella oppineet uskonnolliset miehet ovat kohteliaita ja kunnioittavat naisia sekä Somaliassa että Suomessa. He ymmärtävät myös, että maailma on muuttunut, Shukri Omar Ahmed puuskahtaa.

Lainaus: K&k
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4958  Ti 30 Elo 2011, 15:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nokia Mission johtaja Markku Koivisto on erotettu

Lainaus:
Nokia Missio Church ja Nokia Missio kertovat tiedotteessaan nettisivulla, että Koivisto on vapautettu kaikista hengellisistä ja hallinnollisista tehtävistä. Syyksi kerrotaan se, että Koiviston elämässä on ollut "seksuaalisten rajojen rikkomista".

Koiviston erottamiseen ei liity rikosprosessia. HS:n saamien tietojen mukaan Koiviston vaimo on hiljattain hakenut avioeroa.

Liikkeen mukaan Markku Koivisto on nyt sairauslomalla ja antaa asiasta lausunnon sen loputtua.

Ettei vain olisi haksahtanut moniavioisuuteen VT:n esimerkin mukaan. Voi vaimoparkaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4970  Ti 30 Elo 2011, 22:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ettei vain olisi haksahtanut moniavioisuuteen VT:n esimerkin mukaan.

Vinksahtihan Salomokin lopussa viimeisen päälle ja hänellä oli peräti tuhat vaimoa:

Lainaus:
1 Kuningas Salomolla oli vaimoinaan lukuisia vieraiden maiden naisia, joita hän rakasti. Faraon tyttären lisäksi hänellä oli moabilaisia, ammonilaisia, edomilaisia, sidonilaisia ja heettiläisiä vaimoja.
2 He olivat lähtöisin niiden kansojen parista, joista Herra oli sanonut israelilaisille: "Pysykää loitolla heistä, ja hekin pysykööt teistä loitolla. Muuten he viekoittelevat teidän sydämenne omien jumaliensa puoleen." Salomo rakasti näitä naisia ja kiintyi heidän jumaliinsa.
3 Hänellä oli seitsemänsataa kuninkaallista vaimoa ja kolmesataa sivuvaimoa, ja he veivät hänen sydämensä harhaan.
4 Salomon vanhuuden päivinä vaimot viekoittelivat hänen sydämensä muiden jumalien puoleen, eikä hän ollut enää täydestä sydämestään uskollinen Herralle, Jumalalleen, niin kuin hänen isänsä Daavid oli ollut.
5 Salomo rupesi palvelemaan Astartea, sidonilaisten jumalatarta, ja ammonilaisten iljetystä Milkomia.
6 Salomo teki sitä, mikä on väärää Herran silmissä, eikä seurannut Herraa uskollisesti niin kuin isänsä Daavid.
7 Hän rakensi Jerusalemin itäpuolella olevalle vuorelle uhripaikan Kemosille, moabilaisten iljetykselle, ja ammonilaisten iljetykselle Milkomille.
8 Samoin hän teki uhripaikkoja muitakin vierasmaisia vaimojaan varten, niin että he saivat suitsuttaa ja uhrata jumalilleen.
9 Herra vihastui siitä, että Salomon sydän oli kääntynyt pois hänestä, Israelin Jumalasta. Vaikka Herra oli kahdesti ilmestynyt Salomolle
10 ja kieltänyt häntä palvelemasta muita jumalia, hän ei ollut totellut Herran kieltoa.
11 Herra sanoi Salomolle: "Sinä et ole pitänyt kunniassa liittoani etkä määräyksiä, jotka sinulle annoin. Sen tähden minä repäisen rikki valtakuntasi ja annan sen palvelijallesi.

1. Kun. 11:1-11
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5003  Ke 07 Syy 2011, 23:26 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jari Tervo IS:lle: ”Ihminen saa olla Päivi Räsänen”

Lainaus:
Ihminen saa olla homoseksuaali, kunhan ei toteuta homoseksuaalisia tunteitaan, linjasi Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen homokeskustelun käydessä kuumana.

Kirjailija Jari Tervo mukailee kyseistä lausuntoa kuvaillessaan Ilta-Sanomien paperilehden haastattelussa, mitä näkee katsoessaan Päivi Räsäsen kuvaa.

–Ihminen saa olla Räsänen, kunhan ei toteuta sitä, Tervo letkauttaa.

Osuvasti sanottu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5004  Ke 07 Syy 2011, 23:34 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Homoilta ja ihmisoikeudet

Lainaus:
Toivotaan että Suomen kansalaisten ihmisoikeuksien polkeminen näyttää muutaman vuosikymmenen kuluttua yhtä koomiselta kuin nyt vaikuttaa naisten äänioikeuden ammoinen vastustaminen.

Myös naisten äänioikeuden vastustamista perusteltiin tällä samalla Raamatulla. Kirjan mukaan naisen kuuluu vaieta seurakunnassa, mistä pääteltiin Jumalan tarkoittaneen että naisen kuuluu pitää päänsä kiinni myös yhteiskunnassa.

Olen pohjattoman kyllästynyt näihin kirkaskatseisiin pähkähulluihin, jotka perustelevat nyky-yhteiskuntaa koskevia kannanottojaan parin tuhannen vuoden takaisen kirjan asenteilla. Se on syvästi moraalitonta ja häpeällistä. Sen kivijalkana ei ole lähimmäisenrakkaus, vaan ihmisviha. Seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvien sortamista voi yrittää oikeuttaa myös muilla vanhoilla kirjoituksilla, ellei Raamattu satu miellyttämään.

Koraani ajaa joillekin saman asian kuin Raamattu. Kun Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad vieraili Yhdysvalloissa, hän ilmoitti ettei Iranin maan kamaralla kävele homon homoa. Amerikkalainen toimittaja kertoi tiedotustilaisuudessa kyllä tuntevansa monia iranilaisia homoja. Ahmadinejad yllättyi tiedosta. Hän pyysi toimittajalta iranilaishomojen osoitteita. Hän ei valitettavasti laskenut leikkiä.

Ajankohtainen kakkonen oli koonnut teemailtaansa varten studioon joukon kovasydämisiä kristittyjä, eturiviin kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen ja Tampereen piispan Matti Revon. Räsäsellä ja Revolla ei ole Suomessa samaa valtaa kuin Ahmadinejadilla Iranissa.

Tähän pitäisi varmaan huokaista: Luojan kiitos.

Voiko paremmin enää sanoa:

"Olen pohjattoman kyllästynyt näihin kirkaskatseisiin pähkähulluihin, jotka perustelevat nyky-yhteiskuntaa koskevia kannanottojaan parin tuhannen vuoden takaisen kirjan asenteilla. Se on syvästi moraalitonta ja häpeällistä. Sen kivijalkana ei ole lähimmäisenrakkaus, vaan ihmisviha."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5043  Ti 13 Syy 2011, 14:04 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sinäkin Brutus...

Markku Koivisto tunnusti yleisön edessä: ”Aviorikos miespuolisen kanssa”

Lainaus:
Koiviston tunnustus tuli heti rukousillan aluksi.

- Olen eksynyt evankeliumin tieltä. Olen tehnyt aviorikoksen. Toimintatapani Jumalan valtakunnan työssä ovat olleet itsekkäitä ja omavoimaisia.

- Tästä on seurannut paljon vääriä valintoja. Yksi karkeimmista ja näkyvimmistä on aviorikos miespuolisen kanssa, Koivisto tilitti.

Hän sanoi, että hänen toimintaansa ovat motivoineet ”omahyväisyys, omatehokkuus, luottaminen omaan älyyn sanan asemasta”.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5044  Ti 13 Syy 2011, 14:08 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Epäterve henkilökultti yhdistää langenneita saarnaajia

Lainaus:
Kirkon tutkimuskeskuksen tutkimuskoordinaattori Jussi Sohlberg korostaa, etteivät kaikki tiedot ole tulleet esiin, mutta Koiviston tapaus muistuttaa tv-evankelistojen ja tähtisaarnaajien surullisenkuuluisia lankeemuksia.

Kansainvälisessä mediassa vaikuttaa Sohlbergin mukaan monia ”Benny Hinnin kaltaisia totaalisia huijareita”. Langenneiden listalla on kymmeniä skandaalisaarnaajia kuten Albert Odulele, Todd Bentley, Ted Haggard, Jim ja Tammy Bakker ja Jimmy Swaggart. Suomalaisista kohusaarnaajista Leo Mellerin toimia on puitu 1980-, 1990- ja 2000-luvuilla.

– Monia konservatiivisia ja karismaattisia saarnaajia on jäänyt kiinni kaksoiselämästä. Näihin surullisiin tapauksiin liittyy henkilökohtaista tragiikkaa ja kulissielämää. Saarnaajat ovat kuitenkin sellaisessa hengellisen auktoriteetin asemassa, että heidän täytyy kantaa vastuunsa teoistaan.

– Kun karismaattinen johtaja on valovoimainen ja palvottu, sielunhoitotilanteet ovat herkkiä ja manipulaatiolle alttiita. Jäsenten luottamus on suurta ja ehdotonta. Silloin tulee helposti kiusaus toimia väärin, kun johtajaa ei epäillä auktoriteettinsa takia, Sohlberg varoittaa.

Lainaus:
– On hyvä, että väärinkäytöksistä on alettu puhua. Vaikeneminen ei auta yhteisön tai yksilön tervehtymisessä, sanoo HNMKY:n perhetyön johtajaksi valittu tutkija Hanna Ranssi-Matikainen.

Kansainvälisiä herätysliikkeitä seuratessaan hän on havainnut, että samat ongelmat ovat taipuvia toistumaan, myös Suomessa.

– Langenneita saarnaajia yhdistää usein epäterve henkilökultti. Liikkeen johtajat eivät ole aina suostuneet tavallisen ihmisen tavalliseen elämään, vaan ovat päätyneet ajamaan omia päämääriään, ja yhteisö suostuu siihen. Kokousten jälkeen hypetystä saatetaan jatkaa sen sijaan että lähdettäisiin kotiin siivoamaan tai laittamaan ruokaa.

– Terveen elämän raamit – läheiset ihmissuhteet, nukkuminen ja syöminen – saattavat jäädä vähäisiksi. Jeesus antoi tästä toisenlaisen esimerkin: hän vetäytyi säännöllisesti yksinäisyyteen, varsinkin sen jälkeen, kun hän oli kohdannut joukoittain apua tarvitsevia ihmisiä.

Moni uskonyhteisö kieltäytyy näkemästä johtajansa väärinkäytöksiä.

– Säännöllinen ripittäytyminen ja tavallisen ihmisen osaan suostuminen suojaa ylilyönneiltä. Jos johtaja on vaarassa ajautua elämässään harmaalle alueelle, myös yhteisö on velvollinen puuttumaan asiaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5520  To 20 Lok 2011, 20:55 (GMT+3)  Aihe: Apokalypsi Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lainaus:
Iik, alkoiko lähtölaskenta jo. En ehtinyt istuttamaan omenapuuta.Unohtakaa vanha päivä, Harold Camping on laskenut uuden päivän - ja se on huomenna:Ilta-Sanomat uutisoi asiasta jo viikonloppuna: Maailmanloppu tulee ensi viikolla - taas

Lainaus:
Camping on ennustellut ennenkin maailmanloppuja, täysin metsään hän meni vuoden 1994 ennustuksellaan ja viimeisimmän povauksen mukaan tuomiopäivän piti koittaa jo toukokuun 21. päivä.

Camping on selittänyt erehdystään sillä, että toukokuun tuomionpäivän ei ollut tarkoitus ollakaan maailmanlopun päivä, vaan silloin hänen mukaansa Jumala on aloittanut viimeisen tarkastusjaksonsa, jonka aikana sieluja ei enää pelasteta. Tällä kertaa Camping on aivan vakuuttunut siitä, että perjantaina maapallolla riehuvat maanjäristykset ja uskottomien sielut vaipuvat kadotukseen.

Kun odotettua viimeistä tuomiota ei toukokuussa tullutkaan sai saarnaaja itse kesäkuussa aivoinfarktin. Hän on kuitenkin nettisivujensa mukaan jo toipumassa.

Camping on saanut lokakuisen päivämääränsä selville laskemalla yhteen Raamatusta poimimiaan numerokoodeja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5552  La 22 Lok 2011, 0:39 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiäLainaus:
Camping on saanut lokakuisen päivämääränsä selville laskemalla yhteen Raamatusta poimimiaan numerokoodeja.

Pieleen meni. Typerää ja väärin pitää Raamattua jonain autenttisena ennustuskirjana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5596  To 27 Lok 2011, 18:40 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Susan Sarandon aiheutti kohun filmijuhlilla: Haukkui paavia natsiksi

Lainaus:
Sarandon sai Oscarin vuonna 1995 kuolemanrangaistusta voimakkaasti kritisoivasta filmistään Dead man Walking. Sarandon kertoikin lähettäneensä elokuvan pohjana toimineen kirjan paaville.

– Sille edelliselle. En tälle nykyiselle, joka on natsi, Sarandon sanoi Newsday-lehden mukaan.

Kun keskustelua juontanut näyttelijäkollega Bob Balaman huomautti kommentista, Sarandon toisti sen.

Sekä katolilais- että juutalaisjärjestöt paheksuivat kommenttia ja vaativat Sarandonia pyytämään anteeksi. Sarandon nimitettiin YK:n hyväntahdon lähettilääksi vuonna 1999.

Paavi Benedictus XVI oli Hitler-nuorten jäsen 1940-luvun alussa.

Pienenä natsi, isona paavi. Huikea urakehitys.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6622  La 21 Tam 2012, 23:16 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

IL 23.12.2011:

Mayat aloittivat lähtölaskennan maailmanloppuun

Lainaus:
Jos maya-intiaanien laskelmiin on uskonen, maailmanloppuun on aikaa vajaa vuosi. Mayojen ennustuksen mukaan maailma tuhoutuu 21.12.2012, joilloin muinaiskulttuurub kalenteri päättyy.

Mayat aloittivat lähtölaskennan keskiviikkona, jolloin vietettiin talvipäivänseisausta.

Mayojen kalenteri perustuu numeroiden laskemiseen. Laskukaavojen avulla on saatu selville kalenterin loppumispäivä. Epäilijöiden mielestä kalenterin päättyminen ei tarkoita maailmanloppua vaan uuden laskukierroksen alkua.

Joka tapauksessa ennustus tarkoittaa tuottoisaa vuotta Meksikolle, sillä miljoonat turistit haluavat nähdä intiaanien rakentamat maya-temppelit ennen ajanlaskun päättymistä.

Mayojen lisäksi maailman loppua ovat ennustaneet myös kiinalaiset ja egyptiläiset. Ne nousevat esille erityisesti luonnonkatastrofien yhteydessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8962  Ke 27 Maa 2013, 19:37 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiäNokia Mission ex-johtaja sai ehdollista hyväksikäytöstä

Lainaus:
Tuomiossa huomioitiin se, että uhri oli tekoaikaan vielä alaikäinen, 17-vuotias, joka oli tullut uskoon. Koivisto puolestaan oli uskonnollisen liikkeen johtohahmo, joka rukoili nuoren miehen puolesta.

Syytteen mukaan Koivisto oli saanut miehen uskomaan, että seksuaalinen kanssakäyminen oli osa miehen eheytymistä ja henkistä kasvua. Uhri oli täten Koivistosta riippuvainen, mitä Koivisto käytti hyväkseen.

Sukupuoliyhteydestä ei ollut kyse, vaan monenlaisesta koskettelusta. Koivisto myös lähetti uhrille alastonkuvia itsestään. Ne olivat osa todisteita.

Koivisto erotettiin Nokia Mission johdosta noin puolitoista vuotta sitten. Liikkeen uusi johto kertoi tuolloin, että syynä oli "seksuaalisten rajojen rikkominen".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Uskonelämä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com