Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Ylen paisunut virtahepo olohuoneessa

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Kritiikkiä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 25  Su 04 Hel 2007, 23:38 (GMT+3)  Aihe: Ylen paisunut virtahepo olohuoneessa Vastaa lainaamalla viestiä

Aiheen aloitti: Angeli - Tammikuu 10, 2007, 23:21:57Otsikko: Ylen paisunut virtahepo olohuoneessa
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 10, 2007, 23:21:57

Maksan Ylelle lupamaksuja reilut 200 euroa vuodessa. Vanhassa rahassa se tekee noin 1200 markkaa.

Summa on iso, ja sillä toivoisi saavansa vastinetta tai että edes kunnioitettaisiin.

Mikäli antaisin rahani johonkuhun muuhun firmaan, minua kohdeltaisiin asiakkaana. Mutta Ylelle en olekaan sen kummoisempi kuin lypsylehmä on.

Typerästi olen maksanut lupamaksuja kaikki nämä vuodet. Jos ei kerran kohdella asiakkaana, mitä varten maksaa ollenkaan. Kaikki eivät maksa. He lienevät fiksumpia. Heille on samantekevää, makaako Ylen paisunut virtahepo olohuoneessa vai ei.

Älkää ymmärtäkö nyt väärin. En puhu mistä tahansa "ylen paisuneesta" virtahevosta, vaan juuri Ylen paisuneesta virtahevosta olohuoneessa. Ylen byrokratiahan on ylettömän paisunutta ja me maksamme sen. Me maksamme, jotta Ylen röhnöttävä virtahepo voi makoilla olohuoneessamme.

Katse telkkariin päin! Sieltä käsin se Ylen paisunut virtahepo on valloittanut koko olohuoneemme. Eikä pelkästään olohuoneemme, vaan hallitsee meitä myös netissä Ylen sivujen kautta.

Ylestä on säädetty laki, jonka mukaan sen täytyy olla tasapuolinen ja oikeudenmukainen tuottaessaan palveluja kaikelle kansalle. Kuitenkaan röhnöttävä virtahepo ei ole tasapuolinen ja oikeudenmukainen kuin vain itselleen. Yle sensuroi sydämensä kyllyydestä kansalaisiltaan kaikkea, se on totuus.

Kirjoittaessani Yle Radio 1:n keskustelupalstalla näin monien kirjoitusten ja ketjujen poistuvan. Aloitin jopa ketjun nimeltä Korruptio, jolle kävi näin: alkuosa, jossa oli korruptioaiheinen lainaus Hesarista, poistettiin ja hävitettiin bittiavaruuteen ja vain kuohittu ja tyngitty loppuosuus jätettiin jäljelle. Myös arkipäiväiset asiat, joista muualla keskustellaan, ovat tuolla tabu. En voinut uskoa myöskään silmiäni huomattuani tulleeni isänpäivänä pannatuksi foorumilta. Ajatelkaa, isänpäivänä! Mutta se oli vasta alkusoittoa. Joulun tienoilla suljettiin ketju Café Oikeisto ja pilattiin toisiltakin joulu. Ylen paisunut virtahepo ei näytä piittaavan kenenkään tunteista mitään.

Päinvastoin, Ylen virtahepo on alkanut paisua vielä entisestään. Ilmoitettiin, ettei päiväkirjamaisia merkintöjä enää hyväksyttäisi eikä politiikkaakaan ole soveliasta enää käsitellä. Röyhkeä virtahepo kehui vielä, että palstaa vietäisiin "kulttuurimpaan" suuntaan - tavallisilta kaduntallaajilta siis pois, enemmän toimituksen ohjailtavaksi.

Näiden ns. uudistusten jälkeen oli nähtävissä, että kirjoittajista pääosin vain demarit olivat jäljellä. Kaikki muut oli savustettu pois.

- Vaan kuinka ollakaan! Ei kulunut kuin päivä tai pari, kun politiikasta jo kirjoitettiin. Hieraisin oikein silmiäni. Demarien tehdessä sen muissa kuin suljetuissa kahvilaketjuissa ja vallitessa palstaa, Ylen paisuneella virtahevolla ei näytä olevan mitään valittamista. Onhan edes puolue sille oikea.

Palsta on mennyt siis "kulttuurimpaan" suuntaan. Siihen on päästy pannaamalla kirjoittajia, poistamalla ja sulkemalla ketjuja ja kirjoituksia ja ottamalla muokkausoikeudet viesteistä pois. Sensuurista ei ole puhuttu mitään, vaikka vähemmän höynähtäneissä piireissä tajuttaisiin heti kaiken johtuvan juuri siitä. Mutta kun kyse on Ylen paisuneesta virtahevosta, ymmärtämys on rajoittunutta. Suuren kokonsa tähden virtahepo ei kykene ajattelemaan enää selkeästi ja valtavalla ruhollaan se on peittänyt monilta katsojilta näkyvyyden.

Ihmiset ovat tulleet sokeiksi. Sataset tippuvat Ylelle kuin Kankkulan kaivoon ja Ylen budjetti vain kasvaa. Paisuneella budjetilla emme saa parempaa asiakaspalvelua vaan enemmän uusintoja ja byrokratiaa. Joudumme maksamaan palvelusta, jota emme halua. Niistä palveluista, joita haluaisimme käyttää, emme voi maksaa. Meille tyrkytetään koko paketti, jonka täyttää ruho, jota emme tarvitse. Ylen virtahepo olohuoneessa popsii satalappusemme vain vuosittain kiittämättä tai kumartamatta meitä, asiakkaitaan. Edes alkeelliset kohteliaisuussäännöksetkään eivät kuulu sen valikoimaan, ja kuten Ylen palstalla huomasin, jopa lupamaksuja maksamattomat saivat parempaa kohtelua kuin minä, joka kerroin suorittaneeni aina tv-lupani. Missä tahansa muussa järjissään olevassa tahossa ja yrityksessä maksavat asiakkaat ovat luonnollisesti niitä, joita palvellaan.

Mutta kun yritys on sairas sillä tavoin, että se täyttää Tommy Hellstenin kirjan Virtahepo olohuoneessa tunnusmerkit, on samantekevää kävelläänkö asiakkaiden päältä vai ei. Monopolissa vallitsee taantumus, siinä ei tarvitse kehittyä. Ja kaikki tämä eduskuntamme siunauksella, pilkaten tervehdyttävää kilpailua.

Lähteitä:
https://www.journalistiliitto.fi/Resource.phx/pubman/templates/3.htx?id=208
http://www.freewebs.com/kielipoliittinen_sensuuri/index.htm
http://journalismi.info/fi/?x=book
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000107&posting=22000000022328849
http://www.vapaasana.net/keskustelu/?topic_id=52764Otsikko: Vs: Ylen paisunut virtahepo olohuoneessa
Kirjoitti: Pentti Naumanen - Tammikuu 30, 2007, 21:45:32

TV-lupamaksu on todella korkea ottaen huomioon sen tosiasian, että Oy Yleisradio Ab saa rahaa myös valtion budjettivaroista.
Tarjolla olevat ohjelmat eivät mielestäni noudata tuota hintavaa linjaa. Kerättyjä rahoja käytetään ilmeisesti muihin tarkoituksiin, tällä hetkellä verkon digitalisoimiseen.
Itse lopetin television katselun siihen, kun taivaskanavat tulivat maksullisiksi. Otin lautasen alas katolta ja vein toosan ongelmajätekeräykseen. Siitä on nyt kulunut vuosia eikä vieroitusoireita ole tullut vielä.

Terveisin PenaOtsikko: Ylen kyseenalaista antia
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 31, 2007, 10:49:16

Vexi Salmi kirjoittaa Iltalehden kolumnissaan tänään muun muassa näin:

Lainaus:
Kirjoitin nimeni adressiin, jolla vastustetaan Ylen kuuden dokumenttitoimittajan erottamista. Kuusi ammattitaitoista toimittajaa kuudentoista joukosta on raju suonenisku. Nimet Risto Astikainen, Sinikka Hein, Paula Holmila-Hyttinen, Mirja Metsola, Erkki Rahkola ja Eila Tiainen ovat kaikille tuttuja.

Onko Ylellä varaa heittää pihalle monien vuosien varrella kertynyt ammattitaito? Hyvä yhtiö hoitaisi koko ikänsä palvelleet työntekijänsä kunnialla eläkkeelle ja samalla kouluttaisi uusia ohjelmantekijöitä heidän tilalleen.

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/


Etsin lisätietoa asiasta ja Journalistiliiton sivuilta löytyi tällainen uutinen:

Lainaus:
Journalistiliitto riitauttaa Ylen uudet irtisanomiset

Suomen Journalistiliitto ei hyväksy 11.12. ilmoitettuja TV:n asiaohjelmien työntekijöiden irtisanomisia.

Kuusi viikkoa kestäneiden yt-neuvottelujen jälkeen ilmoitettiin seitsemän journalistin potkuista. Yt-neuvottelujen alussa työnantaja Yle ilmoitti vähennystarpeeksi 10 vakituista ohjelmantekijää.

Työntekijöiden neuvottelijat esittivät neuvottelujen jatkamista eläkevaihtoehtojen ja uudelleensijoitusten selvittämiseksi. Työnantajilla ei jatkoneuvotteluihin ollut mitään halua.

Journalistiliitto vaatiikin, että työnantaja aidosti vielä selvittää eläkejärjestely- ja uudelleensijoittamismahdollisuudet. Ylellä on velvollisuus etsiä uudelleen sijoittaa irtisanotut koko yhtiön tasolla eikä vain asiaohjelmien osaamiskeskuksessa.

- Ylen tämänkertainen yt-neuvottelukierros osoitti jälleen, että neuvottelut olivat taas kerran teatteria. Minkäänlaisia todellisia vaihtoehtoja potkuille ei haluttu kunnolla selvittää. Ylen antama "joululahja" pitkän ja kunniakkaan yleuran tehneille journalisteille on irvokas, sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen.

Journalistiliiton mielestä irtisanomisperusteita ei ole. Lisäksi Yle asettaa vakituiset ja muut työntekijät kilpailemaan keskenään toisiaan vastaan, sillä asiaohjelmissa työskentelee irtisanottujen lisäksi samoissa tai samankaltaisissa tehtävissä myös määräaikaisia ja freelancereita. Liiton mukaan työnantaja rikkoo myös työehtosopimuksen mukaista irtisanomisjärjestystä.

Journalistiliitto riitauttaa kaikki irtisanomistapaukset. Oikeudessa on jo nyt lukuisia Ylen irtisanomisjuttuja, jotka liittyvät maakuntaradioista käytyihin yt-neuvotteluihin.

Lainaus:
https://www.journalistiliitto.fi/Resource.phx/pubman/templates/3.htx?id=197Otsikko: In memoriam
Kirjoitti: Angeli - Helmikuu 02, 2007, 02:21:50

Kesken nukkumaanmenemiseni tulin hyvin huonovointiseksi. Poljin juuri kuntopyörää, kun se ajatus työntyi mieleeni.

Polkaisu polkaisulta aloin voida yhä huonommin, kunnes minua aivan kuvotti. Näin silmissäni "sen".

Kannettava tietokone oli jo sammutettu, läppä taitettu kiinni.

Mutta tätä en pitäisi sisälläni, en veisi mukanani sänkyyn. Viskaisisin jo aiemmin pois.

Mitä mieleeni oli tullut? Mitä olin nähnyt?

En polkiessani kuntopyörää mitään, mutta juuri silloin se palautui mieleeni, ja minun teki pahaa.

Mitä iltapäivällä olin nähnyt?

Säätäessäni samanlaista phpBB-foorumia kuin Yle 1 Radion palstallakin on, törmäsin ohimennen kieltojen hallintasivulle. Ylhäällä siellä huuti "Anna porttikielto yhdelle tai useammalle käyttäjälle" ja kuvotuksen lailla näin piinapenkkini. Siellä oli kaikki tunnukseni pannattu kuuden viikon ajan. Alempana luki "Poista porttikielto yhdeltä tai useammalta käyttäjältä" ja tiesin, ettei kuuden viikon aikana yhtäkään porttikieltoani oltu poistettu. Vielä alempana luki "Anna porttikielto yhdelle tai useammalle IP:lle tai koneelle" ja tiesin minullekin tehdyn noin, kun en päässyt koneellani sivuille. Vielä alempana luki "Poista porttikielto yhdeltä tai useammalta IP osoitteelta" ja vain sen tiesin poistetun, 200 euroa vuodessa maksavalta asiakkaalta. Vielä alempana luki "Anna porttikielto yhdelle tai useammalle sähköpostiosoitteelle" ja tiesin minua kiusatun sillä jatkuvasti yrittäessäni rekisteröityä uudelleen. Vielä alempana luki "Poista porttikielto yhdeltä tai useammalta sähköpostiosoitteelta" ja tiesin, ettei minulta noita porttikieltoja poistettu.

Mitä 30.12.2006 jälkeen on tapahtunut, sitä en tiedä enkä välitäkään tietää. Todennäköisesti porttikielto on purettu, mutta ihminen on tapettu. Ja se tapettu ei tule enää koskaan takaisin.

Olen mielessäni myös profiloinut tuon pienisieluisen piinaajani. Sen jälkeen kun hänen ihmissuhteensa on mennyt mönkään, tullut avioeroa tai muita vaikeuksia, hän pisti kaiken kontrollointinsa palstaan. Hän alkoi hallita sitä niin kuin hän on toista ihmistä hallinnut.

Mutta ikävä vain, että kaikki kuolee hänen läheltään. Yle Radio 1:n palsta on tätä nykyä hiljainen. Keskustelu yleisistä aiheista ja politiikasta on kuollut. En taida olla ainoa tapettu.

Oikeasti toki elän ja olen voimissani - kirjoitettuani tämän. Vaan pahalta on tuntunut. Haluankohan koskaan tehdä kenellekään samalla lailla, mitä itse olen kokenut?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 54  Ke 07 Hel 2007, 10:11 (GMT+3)  Aihe: Lukijamäärien peukalointi ja pannaukseni jatkuminen Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoitin tuon In memoriamini siinä kuvitelmassa, että pannaukseni Ylen palstalta on poistettu.

Jostain syystä eilen ennen puolta yötä tulin kokeilleeksi kirjautua Yle 1 Radion palstalle sisään tunnuksellani Angeli. Varmistui, ettei pannaustani oltukaan kuvittelemallani lailla poistettu, vaan se edelleen jatkui.

Aloin sitten laskea viikkoja, jotka olen ollut pannattuna. Tähän mennessä niitä kertyy jo yli 12 eli kolme kuukautta.

Ylelle on kuitenkin kelvannut yli tuhat viestiäni tätä ennen, joten siellä joudutaan perustelemaan vielä pannaukseni.

- Sitä, että ketju Café Oikeisto on viime yönä tiputettu luetuimpien aiheiden kohdalta pois, Yle tuskin perustelee millään tavoin.

Sylttytehdas on hoitanut asian peukaloimalla tietokantaa ja tekemällä itse siihen muutoksia. Kovin monet ovat viime aikoina huomanneet oudot tuhansien lukijoiden kävijämäärien heilahtelut luetuimpien aiheiden ketjuissa. Toiset ketjut ovat saaneet tuhansia lukijoita lisää, kun taas Café Oikeistolta niitä on viety pois.

George Orwellin Eläinten vallankumous on muuten täällä tänään ja hyvin voimissaan. Lukekaa ihmeessä kirja, joka on yhä edelleen ajankohtainen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 58  To 08 Hel 2007, 6:44 (GMT+3)  Aihe: Café Oikeisto -ketju poistettu Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen illalla käytyäni Yle Radio 1:n palstalla huomasin ketjun Café Oikeisto poistetun.

Päivä pari aiemminhan ketjua oli päämäärätietoisesti tiputettu luetuimpien sarakkeessa alaspäin. Monet kiinnittivät huomiota outoihin, tuhansien kävijöiden muutoksiin sarakkeen muissakin ketjuissa. Toiset ketjut saivat lisää lukijoita, kun taas Café Oikeistolta niitä poistettiin. Ihmiset kuvittelivat klikkailulla jonkun tai joidenkin hoitaneen hommat, mutta sellaista tuhansien käyntien klikkailua ei kukaan yksittäinen lukija voi saada aikaan eikä sitä paitsi kävijämäärien putoamistakaan. Näppärimmin tuo on hoitunut henkilöltä, joka on päässyt tietokantaan käsiksi ja on ollut tarpeeksi motivoitunut tuollaiseen.

Tosiasia on, että ketju Café Oikeisto oli 6.2. klo 23:04:17 luetuimpien sarakkeessa viimeisellä sijalla. Haluttiin antaa kuva siitä, että Café Oikeisto -ketju ei ole kiinnostava enää.

Seuraavan yön aikana ketju "tipahtikin" kokonaan pois luetuimpien sarakkeesta ja tilalle nousi ketju Äänestä paras Finlandia-palkittu kirja. Ällistykseksi huomasin kuitenkin ketjun viimeisen viestin tulleen 1,5 vuotta sitten ja että muutaman viestin ketjulla oli muka 44134 lukijaa! Jotta se oli pystynyt nousemaan Café Oikeiston tuolloin 42127 lukijan ohi tuollaisiin lukuihin, sen olisi täytynyt saada yhden vuorokauden sisällä yli 2000 kävijää! Aika vaikeata uskoa ketjusta, jonka viimeinen viesti on lähetetty 17.7.2005. Tuskinpa koko Yle Radio 1:n keskustelupalstallakaan käy vierailijoita vuorokauden aikana noin paljon.

Lähetinkin heti aamutuimaan eduskunnan oikeusasiamiehelle asiasta useammankin sähköpostin ja pyysin kiirehtimään tutkimusta.

Uskoakseni tuon takia palstan ylläpito joutui tekemään paniikkiratkaisun eli poistamaan koko ketjun. Samalla kuin hämäykseksi jouduttiin tietenkin poistamaan muutkin Café-ketjut.

Mikäli Ylen tarkoituksena olisi jo alun perinkin ollut poistaa Café Oikeisto -ketju, ylläpito tuskin olisi ryhtynyt tilastojen peukaloimiseen.

Mutta koska se yllätettiin itse puuhasta, jäljelle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin todisteiden hävittäminen.

- Kaikki todisteet eivät ole kuitenkaan hukassa. Koko oikea luetuimpien aiheiden sarake on peukaloitu ja osoitettavissa luotettavin tilastoin, ei tietenkään Yle Radio 1:n omin.

Ylellä on noissa asioissa paljon selitettävää, kuten myös minun kolme kuukautta kestäneissä banneissani. Yle Radio 1:n keskustelusivuthan ovat Ylen virallisilla sivuilla ja niihin pätee laki, jota Ylen on noudatettava. Laki velvoittaa Yleä tasapuolisuuteen ja eduskunnan oikeusasiamies kiinnittää erityistä huomiota juuri sananvapauden toteutumiseen.

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan seuraavia tapahtumia; muutellaanko esimerkiksi vanhoja kirjoituksiani niin, että niistä saadaan asiattomia. Onneksi monet kirjoitukseni ovat tallessa, jonka lisäksi todistajina ovat lukuisat sivuillavierailijat.

Jätämme asian hautumaan ja seuraamme tulevia käänteitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 60  To 08 Hel 2007, 14:57 (GMT+3)  Aihe: Median tarkkailua Vastaa lainaamalla viestiä

Skannasin Helsingin Sanomien mielipidesivulta seuraavan mielenkiintoisen mielipiteen:

Lainaus:
YK:n julistus vaatii myös naisille mediatilaa

Mediatutkija Iiris Ruoho kirjoitti naisten puheen vähättelystä mediassa (HS 23. l.) todeten Yleisradiolla olevan lainmukainen velvoite palvella monipuolisesti kaikkia kuuntelijoitaan ja katselijoitaan.

Yleisradion päätös vähentää radion naisohjelmia on myös vastoin vuonna 1995 Pekingissä pidetyn YK:n neljännen kansainvälisen naisten konferenssin julistuksen ja toimintaohjelman linjauksia.

Näissä Suomenkin hyväksymissä päätöksissä kehotetaan jäsenmaita lisäämään naisten tekemiä ja naisille kohdistettuja ohjelmia, jotta heidän tarpeensa ja huolensa tulevat asianmukaisesti esiin.

Tällaiset radio-ohjelmat ovat tuoneet esiin kehitysmaiden naisten asemaan ja globaaliin sukupuolten väliseen eriarvoisuuteen liittyviä kysymyksiä, jotka muuten jäävät medioissa helposti käsittelemättä.

Myös monipuolisemman ja stereotypioista poikkeavan naiskuvan välittyminen on naisten erityisohjelmissa toteutunut hyvin.

Pekingin toimintaohjelmassa kehotetaan kansalaisjärjestöjä perustamaan mediantarkkailuryhmiä, jotka valvovat ja varmistavat, että naisten näkökulmat tiedonvälityksessä käytännössä toteutuvat.

Eeva Koskinen
vs. toiminnanjohtaja
Suomen Unifem

Lainaus:
Helsingin Sanomat 31.1.2007


Kirjoituksessa todetaan Yleisradion vähentäneen vastoin YK:n ja Suomen hyväksymiä linjauksia naisille tarkoitettuja ohjelmia.

Kehotetaan myös perustamaan mediantarkkailuryhmiä valvomaan tiedonvälitystä.

- Täällähän niin jo teemmekin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 101  La 17 Hel 2007, 0:30 (GMT+3)  Aihe: Ylen saippuasarja vain harvoille ja valituille Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Itsenäisyyspuolue teki Ylestä tutkintapyynnön
16.2.2007 20:54

Suomen itsenäisyyspuolue on tehnyt Helsingin rikospoliisille tutkintapyynnön syrjinnästä Yleisradion vaaliohjelmissa.

Tutkintapyynnön mukaan sekä Yle että valtioneuvosto rikkovat Suomen perustuslakiin ja YK:n kansainväliseen yleissopimukseen sisältyviä ihmisoikeuksia. Tutkintapyynnössä viitataan Suomen rikoslakiin, jossa myös yhteiskunnallisen mielipiteen tai poliittisen toiminnan perusteella tapahtuva syrjintä on säädetty rangaistavaksi.

Itsenäisyyspuolueen mukaan Yle ei nyt ensimmäistä kertaa päästä yhtään eduskunnan ulkopuolisen puolueen edustajaa samaan vaalikeskusteluun eduskuntapuolueiden kanssa.

SKP kanteli oikeusasiamiehelle

Pari viikkoa sitten Suomen kommunistinen puolue (SKP) kanteli eduskunnan oikeusasiamiehelle syrjinnästä Yleisradion vaaliohjelmissa.

Siinä todettiin, että Yle tekee kaikkiaan yli 150 valtakunnallista vaaliohjelmaa, mutta pienpuolueet pääsevät niistä vain yhteen televisio-ohjelmaan ja yhteen radio-ohjelmaan.

SKP kanteli oikeusasiamiehelle myös ylimääräisen 2,5 miljoonan euron vaalituen jakamisesta eduskuntapuolueille.

Eduskuntaan on pyrkimässä 11 sen ulkopuolella olevaa rekisteröityä puoluetta.


STT


Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200702165755417_uu.shtml

------


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm La 24 Hel 2007, 15:49, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 141  La 24 Hel 2007, 15:30 (GMT+3)  Aihe: Yle antoi varoituksen toimittajalle Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Yle antoi varoituksen digi-tv:tä arvostelleelle toimittajalle

Julkaistu: 23.2.2007 20:00
Jyrki Räikkä
Helsingin Sanomat

Yleisradion ruotsinkielisen tv-toimituksen politiikan toimittaja Kenneth Stambej on saanut työnantajaltaan varoituksen digi-tv:tä käsittelevien kirjoitustensa vuoksi. Yleisradion ruotsinkielisen toimialan johtaja Annika Nyberg Frankenhaeuser pitää keskiviikkona antamassaan kirjallisessa varoituksessa Stambejin Hufvudstadsbladetissa ja Västra Nylandissa julkaisemia yleisönosastokirjoituksia työnantajaa vahingoittavina.

Stambej on maaliskuun eduskuntavaaleissa ruotsalaisen kansanpuolen ehdokas Uudellamaalla. Hän on julkaissut kirjoitukset myös verkkosivuillaan.

Yleisradion mukaan Stambej kyseenalaistaa kirjoittelullaan digi-tv:n ja ruotsinkielisen FST-digikanavan toiminnan aloittamisen. Varoituksessa yksilöidyissä kirjoituksissa Stambej kirjoittaa digisovittimien käyttöönottoon liittyvistä teknisistä ongelmista ja pitää analogisista tv-lähetyksistä luopumisen aikataulua liian nopeana.

Hän huomauttaa myös, että suomalaisissa kaapeliverkoissa voitaisiin ehkä Ruotsin tapaan ottaa käyttöön joka talouteen hankittavan digisovittimen sijaan keskusdigiboksi, joka ohjaa digitaalisen signaalin samassa taloyhtiössä sijaitseviin vastaanottimiin.

"Emme halua millään tavallaan rajoittaa Kenneth Stambejin sananvapautta. Hän voi kirjoittaa digitalisoinnista aivan vapaasti, kunhan hän samalla kunnioittaa lojaliteettiaan työnantajaa kohtaan", Nyberg Frankenhaeuser toteaa Helsingin Sanomille. Hän ei kuitenkaan suostu yksilöimään, mikä kirjoitusten sisällössä on antanut aiheen varoitukseen.

Stambej on ällistynyt varoituksesta. "Kirjoituksissani ei ole mitään sellaista tietoa, joka ei olisi yleisesti saatavana. Kysymys on omista mielipiteistäni ja näkemyksistäni, ja yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen on kansanedustajaehdokkaana suoranainen velvollisuuteni."

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen pitää varoitusta käsittämättömänä. Hän ei muista aiempia tapauksia, joissa vaaleissa ehdolla olevalle toimittajalle olisi annettu varoitus hänen ehdokkaana esittämiensä näkemysten vuoksi.

Lainaus: Helsingin Sanomat
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Yle+antoi+varoituksen+digi-tvt%C3%A4+arvostelleelle+toimittajalle/1135225346747

Hesarin keskustelusivut asiasta:
http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?sourceStart=20&threadID=48605&tstart=0&start=0
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Pentti NaumanenLiittynyt: 02 Hel 2007
Viestejä: 361
Paikkakunta: Ahlainen

Linkki viestiinViesti 142  La 24 Hel 2007, 21:00 (GMT+3)  Aihe: Lämmintä virtsaa sukassa...... Vastaa lainaamalla viestiä

Näin vaalien edellä on hyvä tarkkailla kaikkea, mihin kansanedustuslaitos voi vaalien jälkeen pistää sormensa. Hajottakaamme nykyinen valta, jolloin saamme ryhmäpäätöskurin höltymään tai lakkautetuksi. Sen jälkeen voidaan kaikkea yhteiskunnallista toimintaa alkaa järkeistää kansantajuiseksi ja hyväksyttävään muotoon. Tällä kertaa alas kaikkinainen puolueuskollisuus!
_________________
Terveisin

Pentti Naumanen
Ahlainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Pentti NaumanenLiittynyt: 02 Hel 2007
Viestejä: 361
Paikkakunta: Ahlainen

Linkki viestiinViesti 264  Ke 21 Maa 2007, 12:28 (GMT+3)  Aihe: Hötöt housuissa.... Vastaa lainaamalla viestiä

Demaripeikkojen käsissä oleva yle raivoaa:

Lainaus:
Yleisradio on päättänyt toistaiseksi olla julkaisematta puolueiden kannatusarvioita. Syynä on kritiikki, jonka mukaan YLEn tilaamissa mielipidemittauksissa olisi jatkuvasti aliarvioitu kokoomuksen kannatus.


Puolueiden kannatuslukuja julkaistaan vain, jos SDP on suurin puolue - siis jotenkin uskottavasti. Nyt kun ei ole, ei yle suostu julkistamaan kenekään kannatuslukuja.
Suurta haittaa siitä ei tietenkään ole, sillä yle mitä ilmeisimmin vetelee luvut niin sanotusti hatustaan.
_________________
Terveisin

Pentti Naumanen
Ahlainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 350  Ti 03 Huh 2007, 0:43 (GMT+3)  Aihe: KIITOS YLLÄPITO. Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos ylläpito, kun linttaat sormissasi elävän kärpäsen. Muutoinhan se voisi lentää ja lentäminen on vaarallista. Se joka lentää, näkee enemmän kuin se, joka ei lennä. Näkeminen on vaarallista.

Kiitos ylläpito, kun poistit viestin muokkausoikeudet. Kukaan ei voi korjata enää virheitään eikä poistaa tyhmiä viestejään. Kaikkien on luettava aina kaikki - paitsi tietty ne viestit, jotka ylläpito on armeliaasti päättänyt poistaa.

Kiitos ylläpito. Ihanaa, että olet olemassa, sillä muutoin maailma hukkuisi paskaan. Noinhan siellä Ylen tuubassa Aution Lissukin epäili, vaikka Pussisen akan suulla totesi vettä olevan enemmän.

Kiitos ylläpito, että ylläpidät noita älyn nystyröitä ja pannaat ja poistelet omaan ajatteluun kykeneviä sitäkin enemmän.

o o o

Kiitos oikein paljon ylläpito, kumarran maahan saakka.

Kiitos siitä, että viisautesi tarttuu, että linkit on poistettu muualtakin.

Kiitos ylläpito.

Kiitos…

o o o

- Hmmm. Taisin jo oppia. Kiittäminen kaiken avain.

Kiitos siis vielä kerran ylläpito.

Sananvapauden ylläpitäminen todella tärkeää, tärkeämpää kuin housuihinsa paskominen.

Kiitos ylläpito.

o o o

I have a dream…

I had a dream.

Pum-pum!

Noinhan se Martin Luther Kingkin oikeni.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 464  Pe 27 Huh 2007, 9:30 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Professori: Valtiollinen tv ja radio joutaa mennä


27.4. 08:04 Yleisradion televisio- ja radiomonopoli joutavat professori Matti Virènin mukaan historian romukoppaan. Virénin mielestä mikään ei enää nykyaikana puolla valtiollista televisio- ja radioyhtiötä.

Matti Virén kysyy Turun Sanomien artikkelissaan, voisiko kukaan ajatella valtiollista sanomalehteä, esimerkiksi Helsingin Sanomia, josta olisi pakko maksaa, luki sitä tai ei. Tai että Turun Sanomien pitäisi maksaa siitä HS:lle subventiota, että se toteuttaa tiedonvälitystä jotenkin paremmin kuten mainoskanavat maksavat Ylelle, Virén ihmettelee.

– Yle vetoaa siihen, että sillä on "julkisen palvelun tehtävä", jonka vuoksi sille on taattava poikkeuksellinen asema tiedonvälityksessä. Mikä palvelutehtävä lopulta on?

Vilkaisu Yleisradiosta annettuun lakiin osoittaa Virénin mukaan, että siinä mainittujen yleisen palvelun tehtävien perusteella ei ole tarvetta nykyisenkaltaiseen Yleisradioon. Hänestä mikään ei estä valtiota vaatimasta toimiluvissaan, että yhtiöt sitoutuvat tuottamaan esimerkiksi koulutusohjelmia tietyn määrän.

– Jos valtiolla onkin ohjelmatoimintaa koskeva tavoitteensa, se ei varmasti vaadi omaa tuotantoyhtiötä.

Virén pitää tervetulleena viestintäministeri Suvi Lindénin (kok) ehdotusta Ylen rahoituksen muuttamisesta ja luopumisesta lupamaksusta. Samassa yhteydessä hänestä on kuitenkin syytä keskustella koko valtiollisen tv- ja radiotoiminnan asemasta Suomessa.

Lainaus:
http://www.taloussanomat.fi/page.php?page_id=100&news_id=200710291&rss=2i
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Pentti NaumanenLiittynyt: 02 Hel 2007
Viestejä: 361
Paikkakunta: Ahlainen

Linkki viestiinViesti 495  Su 06 Tou 2007, 8:09 (GMT+3)  Aihe: Joko on joutunut lakkautuslistalle? Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
¤ Mitä mieltä olet Radio 1:n nettisivuista? Vastaa kyselyyn täällä!
lähde yle1:n keskustelufoorumi

Jokohan keskustelupalstaa ollaan lopettamassa, kun tuollaisia kysellään? Ennustin aikoinaan niin käyvän. Ehkä yt-neuvottelut on jo käynnistetty?!
Eipä kannata vastailla. Lopettakoot palstansa kaikessa rauhassa.
_________________
Terveisin

Pentti Naumanen
Ahlainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 498  Su 06 Tou 2007, 17:01 (GMT+3)  Aihe: Hullun hommaa Vastaa lainaamalla viestiä

Itsekin huomasin tuon kyselyn jo silloin, kun se oli Yle Radio 1:n etusivulla. Kävin myös vastaamassa siihen ja antamassa sivuista rehellisen arvioni, mikä ei kovin kummoinen ollut, välttävä arvosana kaiken kaikkiaan. Lisäksi haukuin ylläpitäjän sanomalla, että se kannattaisi vaihtaa kokonaan. Kerroin palautteessani myös omista kokemuksistani ja jätin osoitteeni mahdollista lahjaakin varten, mikäli sellaisen "arvonnassa" vielä bannien jälkeen saisin.

Vaan totta tosiaan, tuskinpa ylläpitäjälle ylläpitäjästä kannattaa valittaa. Arvioni lieneekin palautteiden joukosta jo poistettu samaan tyyliin kuin ketju Café Oikeistokin poistettiin ja peukaloitiin kävijämääriä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 499  Su 06 Tou 2007, 17:11 (GMT+3)  Aihe: Kyllä kansa maksaa Vastaa lainaamalla viestiä

Näin suomalaisia kusetetaan: uudet ostetut digiboksit menevät pian vaihtoon, koska niillä ei voi katsoa hdtv-teräväpiirtolähetyksiä!

Tasan ei käy onnen lahjat, koska Virossa myytävät digiboksit ovat jo nyt hdtv-valmiita.


Tässä koko uutinen:

Lainaus:
Digiboksit menevät pian vaihtoon
4.5.2007 12:03

Teräväpiirtolähetykset alkavat etuajassa, mahdollisesti jo vuonna 2010. Niitä ei voi katsella nykyisillä digibokseilla.

Laajamittaiseen HD-lähetystoimintaan saatetaan edetä ennakoitua aikaisemmin.

Suomen maanpäälliset teräväpiirtolähetykset (hdtv) saattavat käynnistyä jo vuonna 2010. Digitoday -uutispalvelun mukaan lähetykset toteutetaan uudella digi-tv-standardilla, joka tunnetaan lyhenteellä dvb-t2.

Digitodayn haastattelema Digitan tekninen johtaja Kari Risberg sanoo, että nykyisen digi-tv:n kanavat jatkavat toimintaansa myös vuoden 2010 jälkeen. Tällöin pelkästään tavallista digitelevisiota katsovien ei tarvitse vaihtaa digipäätettään.

Teräväpiirtolähetykset vaatisivat siitä huolimatta uuden digiboksin ostamisen. Nykyisillä laitteilla ei voi katsella teräväpiirtolähetyksiä. Tällä hetkellä teräväpiirtolähetyksiä voi katsella Welhon kaapeliverkossa ja satelliitin kautta. Tv-yhtiöt tarjoavat lähetyksiä katsoville teräväpiirtoa tukevia digibokseja esimerkiksi kuukausivuokralla.

Maanpäälliset teräväpiirtolähetykset alkaisivat uudessa erillisessä kanavanipussa. HD-kanavia mahtuisi nippuun korkeintaan viisi kappaletta. Pakkausstandardi olisi mpeg4.

Antenniremonttia ei tarvita

Maanpäällisiin hd-lähetyksiin käytettävä standardi on Digitodayn tietojen mukaan kehitysasteella. Se on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2009 alussa. Näin ollen ensimmäiset päätelaitteet tulisivat markkinoille samana vuonna. Risberg arvioi, että alussa päätelaitteiden hinta on korkea. Plussaa on se, että uusilla laitteilla voisi katsella myös nykyisiä digikanavia.

Digita arvioi, ettei asiakkaiden tarvitse uusia antenneja teräväpiirtolähetysten takia.

Ruotsi samassa aikataulussa

Sama lähetystekniikka aiotaan ottaa käyttöön myös muualla Euroopassa. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT aikoo tuottaa kaiken sisällön teräväpiirtotasoisena vuonna 2010. Briteissä BBC on tuomassa teräväpiirron katsojille vuosien 2010-2011 aikana.

Viro lähettää tällä hetkellä digitaalista ohjelmaa mpeg4-koodattuna, mutta teräväpiirtolähetyksiä ei ole vielä tarjolla. Erona Suomeen on se, että Virossa myytävät digiboksit ovat hdtv-valmiita.

Euroopassa arvellaan olevan yli 100 hd-kanavaa vuoteen 2010 mennessä.

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/digi/200705046067513_dg.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 675  To 21 Kes 2007, 23:57 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämäkin nähdään sitten nyt: Yle Radio 1:n kituutteleva keskustelupalsta ollaan pistetty kesätauolle.

Pena tässä taannoin siellä jo kyselikin: Mitäh, onko tämäkin palsta vielä olemassa? En voi pistää lainausmerkkejä lausahduksen ympärille, sillä se ei ole autenttinen, eikä voi ollakaan, koska Penan aloittama ketju tietty poistettiin. Itse toki ehdin sille hyvät naurut nauraa.

Vaan pidemmittä puheitta, ollos hyvä. Tässä teille Still Water'ia eli seisovaa, liikkumatonta vettä koko kesän ajaksi eikä jatkosta ole tietoa:

http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu/

- Ja hellan duudelis, porukka osoittaa jopa heräämisen merkkejä Ylen toimia ennakoidessaan:

http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu/viewtopic.php?t=3104

Ps. Kuinkahan kauan jälkimmäinen ketju saa olla olemassa? Moderaattorit ovat tietty töissä, vaikka palsta tauolle pistettiinkin ;)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
niin noLiittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 7

Linkki viestiinViesti 780  Ke 15 Elo 2007, 14:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nettitoimitus kirjoitti:
Hei

Ns. pakkoruotsikeskustelu on paitsi jämähtänyt inttämiseksi myös aiheena kulunut, eikä sitä tällä foorumilla toistaiseksi enää jatketa. Keskustelu aiheesta päättyy tällä erää tähän, ja joitakin aiheeseen liittyviä tuoreimpia viestejä tullaan poistamaan. Keskustellaan nyt siis muista aiheista. Tähän viestiin ei odoteta kommentteja.

Nettitoimitus

Mitä ihmettä? Vai ei odoteta kommentteja? Joko tulee se paha banni?
Olette kieltämättä aika merkillisiä veteraaneja, en paremmin sano...

Laittakaa nyt sitten raamit sillekin, että mistä tässä ketjussa voidaan kirjoitella! Voidaanko vaikka kommentoida ihania retkiä Ahvenanmaalle tai vaikka Vegan verratonta jazzia - tai sen loppumista? Voi elämän kevät...

Ketä poistamanne ketjut häiritsivät?
Miksi ei sellainen käynyt päinsä, että olisitte siivonneet pois vain mielestänne hyvän tavan vastaiset kirjoitukset?

Kuitenkin "Foorumikirjoittelusta" poistitte rankalla kädellä eräiden ruotsalaisten "sapen oksennuksia" - ja samalla minun vastauksiani niihin.
http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu/viewtopic.php?p=40487#40487

Jos poistaisitte kaikki ketjut, jotka ovat "jymähtänyt jänkkäämiseksi", niin olisipa vieläkin hiljaisempaa näillä vahvaa ruotsalaisuutta edustavilla sivuilla - ellei nyt sitten peräti kuollutta...

Olisiko YLE:n rahoituksesta sopivaa keskustelle näillä sivuilla? Lähinnä tarkoitan FST:n osuutta YLE:n budjetista?
Voisi myöskin syntyä mielenkiintoinen debatti ruotsinkielisten ohjelmien katselu- ja kuunteluosuuksista vaikkapa suhteutettuna per tuhlattu Euro...

Kiitän kohteliaimmin YLE Radio 1 keskustelua, mutta en suinkaan siitä, että edesauttaisitte järkevää suomalaista keskustelua, vaan siitä, että aika monet suomalaiset näkivät selkeästi sen, että mikä on kupletin juoni näilläkin sivuilla, jotka muuten itse kustantavat.

Tackar nu bara iha hirviäst, och har det så även parempaa.

PS. Mikä teitä pelottaa pakkoruotsikeskustelussa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 782  Ke 15 Elo 2007, 15:12 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

niin no kirjoitti:
Mitä ihmettä? Vai ei odoteta kommentteja? Joko tulee se paha banni?


Kirjoituksiesi ja linkkiesi innoittamana yllyin kokeilemaan, onko porttikieltoni Yleen edelleen voimissaan - ja onhan se!

Nyt jo yhdeksän kuukautta, eli minun täytyy todellakin olla Ylen mittaluokassa maksavana asiakkaana lähes jo valtion vihollinen.

Hiukkasen lohduttaa kuitenkin se, että kiltit tytöt pääsevät vain taivaaseen, mutta tuhmat joka paikkaan (myös taivaaseen).

Fariseukset, saddukeukset ja lainopettajatkaan eivät olleet Jeesuksen silmissä mitään, mutta portot ja publikaanit olivat. Kaikki ei ole aina kultaa, mikä kiiltää.

- Tervetuloa vain kirjoittamaan tänne te kaikki raskautetut ja sorretut :(
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 804  Ti 28 Elo 2007, 10:44 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Antiympäristöteko"... Mutta miksi Ylen valtaisassa ruhossa olisikaan turvauduttu minkään maan ajatteluun, eihän sen tarvitse, riittää kun paisuneella ruhollaan peittää vain kaiken näkyvyyden.

Lainaus:
Digiaika täyttää kaatopaikat jämätelevisioista

28.8.2007 06:59

Digikriitikko ja tietokirjailija Petteri Järvinen ärähtää käytyään Espoon Ämmässuon kaatopaikalla. Televisioille on jäteasemalla oma osastonsa, jonne ihmiset käyvät kippaamassa toimivia, vielä pari vuotta sitten erittäin arvokkaita vastaanottimia. Tilalle ostetaan tänä vuonna yli 350 000 taulutelevisiota.

- Tämä on järkyttävää tuhlausta. Ihmiset varmaan olisivat ostaneet taulutelevisioita muutenkin, mutta nyt kun tällainen takaraja on asetettu, niin ihmiset eivät käytä vanhoja televisioitaan loppuun.

Järvisen mukaan tähän on päädytty, koska digitelevisio on kerta kaikkiaan käytännöllisempi. Ei tarvitse pelata kahdella kaukosäätimellä, kun digiboksi on sisäänrakennettu uusissa malleissa. Hänen mukaansa valtaosa vaihtajista kääntyy kauppiaan puoleen ihan mukavuussyistä.

Järvinen pitää kummallisena, ettei kukaan ole teettänyt digihässäkästä ympäristöselvitystä.

- Minun mielestäni tämä on vuoden antiympäristöteko. Uusien laitteiden sähkönkulutus on moninkertainen, koko ilmiön sähkölasku vaatii varmaan muutaman uuden voimalan.

IS

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1429167
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 874  To 27 Syy 2007, 20:51 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hiukkasen minua huvittaa, kun Yle Radio 1:n Lukupiiri-ketjussa nimimerkki Lasser on alkanut liittää ketjuun Raamatun sisällysluetteloa. On ollut mukava seurata, kuinka muut nimimerkit ovat nikotelleet moista vyörytystä, sillä Raamatussahan sitä sisällysluetteloa piisaa.

Mutta Lasser jatkaa sitkeästi vaan ja on päässyt jo Uuteen Testamenttiin asti. Hätiin on pyydetty myös ylläpitoa karsimaan ketjun "sisältöön liittymätöntä" materiaalia, harmitellen samalla toki, jos koko keskustelulanka lentää taivaantuuliin Ylelle niin tuttuun tyyliin.

Vaan kukas sen määrittelee, mikä on sisältöön liittyvää ja mikä sisältöön liittymätöntä materiaalia? On olemassa tarinan pääpolkuja ja sivupolkujen sivupolkuja jne.

o o o

Ollaanpa kuitenkin järkeviä. Ei kai Ylen kannata sentään nyt vähästä enää vähentää, silloinhan ei jäisi mitään enää jäljelle.

Tsemppiä siis vain Lasselle, jonka urotekoa seuraan hymy suupielessä karehtien. Jätkä senkun vain porskuttaa eteenpäin sisällysluettelonsa kanssa muiden käydessä inisemässä milloin mitäkin.

o o o

Tästä Lasserin koetinkivi muuten alkaa. Katso, niin itsekin tiedät:
http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu/viewtopic.php?t=2049&postdays=0&postorder=asc&start=30
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 928  Ma 08 Lok 2007, 10:46 (GMT+3)  Aihe: Mistä lie virtahepokin voimansa ja ideologiansa saanut... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkijat vaativat suomettumisen ajan perusteellista selvittämistä

Julkaistu: 1:20

STT

Lähimenneisyyden johtavat tutkijat haluavat, että suomettumisen aika tutkitaan perusteellisesti. Alma Median Helsingin toimituksen haastattelemista yhdestätoista tutkijasta ja professorista kymmenen on sitä mieltä, että Neuvostoliitolle alistuminen painaa edelleen suomalaista yhteiskuntaa.

Suurin syy on tutkijoiden mukaan se, että 1970-luvulla Neuvostoliittoa ihailleet radikaalit ovat nyt keskeisessä asemassa politiikassa, tieteessä ja tiedotusvälineissä.

Valtio-opin emeritusprofessori Tuomo Martikainen sanoo, että vanhat aktivistit ovat tulppa keskustelulle, koska he välttelevät suomettumisen aikaa puheissaan ja hyväksyvät vähättelevät selittelyt.

Martikaisen mielestä 70-luvun "poliittista alennustilaa" ei ole vielä analysoitu tieteellisesti. Hän ehdottaa esimerkiksi sen tutkimista, miten vasemmistoradikalismi saavutti hetkeksi ylivallan tiedonvälityksen, opiskelijoiden ja kulttuurin verkostoissa.

Suomettumisella tarkoitetaan 70-luvun poliittista kulttuuria, jossa Suomi luopui osasta sananvapauttaan ja itsemääräämisoikeuttaan Neuvostoliittoa miellyttääkseen.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1177  Su 02 Jou 2007, 12:55 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Journalistiliitto: Ylen lopetettava kurjistaminen

1.12.2007 15:09

Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen vaatii Yleen johtamisremonttia. Hänen mukaansa yhtiön on lopetettava henkilökunnan jatkuva kyykyttäminen. Nieminen muistuttaa, että irtisanomiskierre ja yt-neuvottelumylly on jatkunut Ylessä jo vuosia.

Niemisen mukaan Yle on holtittoman johtamistavan seurauksena ajautunut lupamaksutulojen hiipumisen ja ohjelmanteon supistamisen syöksykierteeseen.

- Yle sahaa nyt omaa oksaansa. Tämä kierre on nyt katkaistava. Ylen johtamistapaa ja -kulttuuria on muutettava. Vuosia jatkunut kurjistaminen on saatava loppumaan, Nieminen sanoi Radio- ja televisiotoimittajien liiton edustajiston syyskokouksessa.

Nieminen ihmettelee, että lupamaksujen hiipuminen digisiirtymän yhteydessä tuli Ylen johdolle yllätyksenä.

- Juuri tästä varoiteltiin, eikä Ylen digisoppa kevään ja kesän aikana kestä tässä mielessä kriittistä tarkastelua. Oliko lopulta kenellekään selvää, millä politiikalla Yle digisiirtymän viimeisissä vaiheissa toimi? Nieminen kysyy.

STT-IS

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1461090

"Ylen digisoppa"

- Lukekaapa uutisesta tarkkaan varsinkin tämä seuraava kohta:

Lainaus:
Nieminen ihmettelee, että lupamaksujen hiipuminen digisiirtymän yhteydessä tuli Ylen johdolle yllätyksenä.

- Juuri tästä varoiteltiin, eikä Ylen digisoppa kevään ja kesän aikana kestä tässä mielessä kriittistä tarkastelua. Oliko lopulta kenellekään selvää, millä politiikalla Yle digisiirtymän viimeisissä vaiheissa toimi? Nieminen kysyy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1178  Su 02 Jou 2007, 13:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omien kirjoitusoikeuksieni riistämisestä Yle Radio 1:n palstalla on tullut jo vuosi täyteen. Näinä päivinä olen pistämässä tiedonantoa siitä eteenpäin eduskunnan oikeusasiamiehelle. On mielenkiintoista nähdä, saako julkishallinnollinen yhteisö tuomita yhden tv-lupamaksajansa pysyvästi ulkopuolelle ilman oikeudenkäyntiä. Tulikin tässä mieleen, että skannaan tv-lupalaskuni mukaan pdf-tiedostona ja suoraveloituksen tapahduttua myös kuitin siitä.

Jk. Ryhdyin tuumasta toimeen. Sinne män' tällaisen saateviestin kera:

Lainaus:
Isänpäivänä 11.11.2007 koetin kirjautua nimimerkilläni Angeli Yle Radio 1:n keskustelupalstalle tuloksena sama tiedonanto kuin koko kuluneen vuoden ajan: "Sinulla on porttikielto tähän foorumiin. Ole hyvä ja ota yhteyttä webmasteriin tai ylläpitoon jos haluat lisätietoja."

Pannauksestani on siten tullut pysyvä ja sellaiseksi käsitykseni mukaan alun perin tarkoitettukin. Minulla on ollut myös hyvää aikaa mietiskellä pannaukseni syitä. Kaikkein todennäköisimmäksi syyksi on yllättävää kyllä noussut kateus.

Viimeisimmät kirjoitukseni Yle Radio 1:n palstalla löytyvät linkistä: http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu/viewtopic.php?t=2731&postdays=0&postorder=asc&highlight=angeli&start=0 . Viimeisen viestin ketjuun kirjoitin isänpäivän aattona lauantai-illalla ja kun seuraavana aamuna sunnuntaina isänpäivänä yritin vierailla palstalla huomasin käyttäjäoikeuksieni viedyn. Minut oli siis pannattu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä jonkun katkeroituneen ja raukkamaisen ihmisen toimesta ja tuomittu julkishallinnollisessa yhteisössä ilman minkäänlaista oikeudenkäyntiä.

Onko tämä eduskunnan oikeusasiamiehen mielestä oikein? Odottelen kohta jo päätöstänne, onhan vuosi porttikiellostani tullut täyteen. Kuinka pitkäksi ajaksi arvoisa eduskunnan oikeusasiamies arvelee ihmisen voivan tulla tuomituksi ilman oikeudenkäyntiä? Asianmukaisissa oikeudenkäynneissäkin rangaistukset päättyvät joskus ja ovat suhteessa tekoihin.

Mistä syystä Ylen Radio 1:llä on oikeus langettaa tv-lupamaksunsa maksajalle elinkautinen ja millä perusteilla?

Ohessa pdf-tiedostona tuore tv-lupalaskuni, jonka lisäksi olen aikeissa liittää siitä mukaan myös kuitin suoraveloituksen langettua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
niin noLiittynyt: 15 Elo 2007
Viestejä: 7

Linkki viestiinViesti 1278  Su 23 Jou 2007, 16:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Millä mitataan laadukkuutta? Katsojamäärälläkö? Vai eikö se liity mitenkään laadukkuuteen?
Mutta laadukkuutta pitäisi kyllä pystyä tuottamaan, koska n. 20% -30% (riippuen vähän siitä, laskeeko ruotsalainen vai suomalainen) YLE:n koko budjetista saa FST käyttöönsä.
Mielestäni sillä ei ole laadukkuuden kanssa mitään tekemistä, että joka keskusteluissa Suomen ruotsalaiset tytöt, toimittajat ja vieraat, istuvat soffalla jalka peffan alla ja puhuvat melko yksinkertaista ja huonoa ruotsia!

Onko sitten SU väärässä todetessaan, että FST:tä ei tarvita?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pentti NaumanenLiittynyt: 02 Hel 2007
Viestejä: 361
Paikkakunta: Ahlainen

Linkki viestiinViesti 1279  Su 23 Jou 2007, 21:56 (GMT+3)  Aihe: Ylen virtahepo Vastaa lainaamalla viestiä

Ylen keskustelupalsta on yrittänyt lähetellä minulle viestejä viime aikoina, mutta olen inaktivoinut ketjujen s-postimuistutuksia sitä mukaan, kun niitä on tullut.
Ylen aika on ohi.
_________________
Terveisin

Pentti Naumanen
Ahlainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1281  Ke 26 Jou 2007, 0:25 (GMT+3)  Aihe: Ei savua ilman tulta Vastaa lainaamalla viestiä

Ylen Radio 1:n keskustelupalstalla joku idioottimainen moderaattori on viettänyt taas erityisen huonoa juhlapyhää. Oma tapauksenihan sattui viime vuoden isänpäivänä, nyt nimimerkki "Niin no" on joutunut samanlaisen vainon kohteeksi jouluna.

Tutustukaapa Foorumikirjoittelusta-ketjuun http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu/viewtopic.php?p=43136#43136 , jossa moderaattori ilmoittaa:

Lainaus:
-----

Tämä viesti on poistettu. Syy: Ohjeita keskusteluun kohdat 6 ja 7. Kirjoittajan käyttäjätunnus on määräajaksi passivoitu, eikä nimimerkillä tänä aikana voi kirjoittaa uusia viestejä. Tämä tiedote tullaan poistamaan myöhemmin.

Nettitoimitus


-----


Nettitoimitus ilmoittaa poistavansa tiedotteen myöhemmin, mutta ainakaan tältä palstalta he eivät tule poistamaan mitään. Joulun jälkeen liittänen tiedotteen sähköpostiini eduskunnan oikeusasiamiehelle, vaikka tässä välissä meinaan juhlia joulua edelleen, onhan nyt vasta joulupäivä...

o o o

"Ylen uljaasta joulutyöstä" löytää muuten pidemmän listan täältä, poistettu viesti ei ollut todellakaan ainoa: http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu/search.php?search_author=Niin+no

Lisäksi terveisiä myös nimimerkille Niin no:

Kirjoituksesi eivät todellakaan olleet asiattomia, ne olivat vain kritisoivia, joka kaikki kuuluu sananvapauteen. Syy viestien poistamiseen oli sensurointi aivan niin kuin nimimerkki "aarneankka" Foorumikirjoittelusta-ketjussa antaa ymmärtää:

Lainaus:
Foorumikirjoittelusta

Joku "Moxu" näemmä ei kestä totuutta itsestään ja viiteryhmästään...Totuus tekee kipeää mutta vapauttaa. Vai pitäisikö nettiä sensuroida kuten Kiinassa, kun jonkun mielipiteet ärsyttävät,tiedä vaikka ovat Valtiolle vaarallisia. Ja sinun halveksimiasi "mielenterveyspotilaita" olivat esimerkiksi kirjailijoista Aleksis Kivi,Lauri Viita ja Mika Waltari ja muitakin löytyy kotimaisista sekä ulkomaisista kirjailijoista. Kivihän provosoi August Alhgvist-nimisen keskinkertaisuuden kirjoittamaan tökerön ja erittäin loukkaavan herjakirjoituksen Kiven mestariteoksesta Seitsemän Veljestä. Miten yliherkän taiteilijan kävi,senhän me tiedämme. Ihmisen voi murhata monella tavalla,"sivistyneet" ihmiset murhaavat sanoilla tai muilla henkisen väkivallan muodoilla.
Toivottavasti kukaan ei ota tätä provosointina, mutta jos ei osaa kirjoittaa sivistyneen,liikaa koulutetun ihmisen latteuksia, niin sitten kirjoittaa rehellisesti ja suoraan niin kuin ajattelee asiasta. Eikös se sananvapaus ole kalleimpia asioita näin demokratiassa, köyhän ja huononkin ihmisen... Voit myös tarkistaa kirjallisista teorioista mitä tarkoittaa "polemiikki". Kannattaako olla mukana sen tyyppisessä kirjallisessa keskustelussa mukana, jos ei pysty vastaamaan asiallisesti vaan täytyy ryhtyä epäasiallisesti nimittelemään jotakin toista jonka mielipiteistä ei pidä. Se ei ole sivistynyttä.

"Hän oli arvostellut Hallerin poliittista kantaa tavalla,joka sopi paksupäiselle upseerille, mutta ei korkeasti oppineelle herralle. Tämä lurjus,epäilyttävä tyyppi ja isänmaanpetturi Haller oli sattumalta juuri minä,ja olisi parempi omalle maallemme ja yleensä koko maailmalle, jos edes ne muutamat ihmiset, joille on aivot annettu, viljelisivät ymmärrystään ja rauhanrakkauttaan sen sijaan että raivokkaan sokeasti puuhaavat uutta sotaa." Hermann Hesse: Arosusi


Jk. Piti vielä lisätä, että uskonnon pilkkahan se Ylen palstalla on aina ok, mutta muunlainen kritiikki pitää nitistää. Arvioikaa viimeisimmistä otsikoista, kuten esimerkiksi "Uskonnollinen musiikki ääliömäisen huonoa" tai "Valehdellaan viattomille lapsille", joita ei kukaan sensuroi. Kertoo arvoista, mitä viestejä poistellaan, näette itsekin osoitteessa: http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu/index.php
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1290  La 29 Jou 2007, 23:23 (GMT+3)  Aihe: Just joo jetsulleen. Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Puolella miljoonalla väärä digiboksi?

15.12.2007 12:59

Jos tv-maksu hoidetaan jatkossa digiboksiin asetettavalla lupakortilla, puoli miljoonaa suomalaista joutuu ostamaan taas uuden boksin, Aamulehti huomauttaa.

Uutta systeemiä, jossa tv-kanavia voi katsella ainoastaan digiboksiin asetettavan lupakortin avulla, ehdotti tällä viikolla Yleisradion hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk).

Kaikkonen perusteli ehdotustaan sillä, että lupakorttisysteemin avulla television luvaton katselu saataisiin kuriin kerta heitolla.

Uuden mallin kompastuskiveksi voi kuitenkin muodostua se, että noin neljännes suomalaisten hankkimista digibokseista ei sisällä lainkaan maksukorttipaikkaa.

Tämä tarkoittaa, että mikäli Kaikkosen systeemi otettaisiin käyttöön, noin puoli miljoonaa suomalaista joutuisi ostamaan taas uuden digiboksin.

Ei enää omalla kustannuksella

Television lupamaksuista ja Ylen taloudenpidosta väännetään nyt kovasti kättä, sillä yhä useampi suomalainen on protestoinut Yleä vastaan irtisanomalla tv-lupamaksunsa.

Vuoden alusta tv-maksun on irtisanonut yli 31 000 taloutta.

Lupakorttimallia ongelman ratkaisuksi väläytellyt Antti Kaikkonen arvelee kuitenkin Aamulehden haastattelussa, ettei kansalaisia voi vaatia ostamaan omalla kustannuksellaan enää enempää uusia digilaitteita.

Kaikkonen arvelee, että uudet laitteet pitäisi sen sijaan sisällyttää tv-maksun hintaan.

Jos Kaikkosen kaavailema lupakorttimalli toteutuisi, kertyisi esimerkiksi sadan euron hintaisesta digiboksista tv-luvan maksajille kaikkiaan 50 miljoonan euron lasku.

MIIA HONKANEN
miia.honkanen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200712156989059_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1340  To 03 Tam 2008, 19:12 (GMT+3)  Aihe: Kuka Yleä oikein johtaa, tietääkö Ylen väkikään... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Yle huolettaa journalistien johtajaa

Julkaistu: 29.12.2007 23:52

Juha Akkanen
Helsingin Sanomat


Journalistiliiton puheenjohtajan Arto Niemisen mielestä Ylessä pitäisi päättää, kuka johtaa, mihin pyritään ja mihin panostetaan.

Nieminen on tehnyt uransa Ylessä työmarkkinatoimittajana ja nyt joutunut murheellisena seuraamaan kun yhtiön taloutta pannaan "kuntoon".

"Ylen tilanne näyttää ulkopuolisen silmin siltä, että siellä ollaan ihan paniikissa. Kun tehdään ratkaisuja paniikissa, se johtaa vain uusiin paniikkiratkaisuihin. Ollaan syöksykierteessä, joka ilman muuta vaikuttaa ohjelmien tasoon."

"Multakin kysytään toistuvasti, että kuka Yleä oikein johtaa. Mun on ollut pakko vastata, että en mää tiedä. Enkä ole varma, tietääkö Ylen väkikään."

Niemisen mielestä Ylen touhu pitää viheltää nyt poikki ja tehdä selkeitä päätöksiä: kuka johtaa mitäkin, mihin pyritään, mihin panostetaan ja mihin ei.

"Tai sitten on sanottava reilusti ääneen, että tarkoitus on supistaa Ylen toimintaa. Mutta nythän sieltä kuulee tänään tätä ja huomenna tota."

Tiedotusvälineiden rynnistys nettimaailmaan ei sekään saa Niemiseltä kehuja.

Niemisen mielestä tiedotusvälineet ovat syöksyneet verkkomaailmaan vailla mitään ajatusta siitä, mitä siellä oikein pitäisi tarjota.

"Nyt kaikki tekevät sitä samaa. Vaikuttaa vähän kakofoniselta."

Journalistien puheenjohtaja haluaisi päästä keskusteluihin myös työnantajan edustajien kanssa alan pitkän tähtäimen tulevaisuudennäkymistä.

"Nyt hoetaan, että mahdollisimman moneen eri kanavaan, mahdollisimman nopeasti, mahdollisimman paljon. Kukaan pomo ei enää tunnu haluavan mahdollisimman hyvää tavaraa."

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1378  Su 06 Tam 2008, 3:54 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Yle sai käskyn poistaa netistä herjaamiensa ihmisten nimet

Julkaistu: 4.1.2008 20:29

Lasse Kerkelä
Helsingin Sanomat


Helsingin käräjäoikeuden mukaan Yleisradion MOT-televisio-ohjelma loukkasi kolmen kurditaustaisen ihmisen kunniaa, kun se väitti heidän tukevan terroristijärjestön toimintaa Pohjois-Irakin kurdialueella.

Oikeus määräsi, että Ylen on poistettava kolmikon nimet ohjelman käsikirjoituksesta, joka on ollut yleisön luettavana internetissä syksystä 2005 lähtien. Syyttäjä ehdotti koko käsikirjoituksen hävittämistä, mutta siihen oikeus ei taipunut.

MOT:n Pyhä sota Turussa -nimisessä ohjelmassa kerrottiin syyskuussa 2005, että Turussa toimii terroristijärjestö Ansar al-Islamin aktiivinen tukiryhmä, joka kerää rahaa aseiden hankkimiseen ja kuljettaa rahaa Irakiin.

Ohjelma antoi käräjäoikeuden mielestä ymmärtää, että kolme nimeltä ohjelmassa mainittua henkilöä kuuluvat tähän ryhmään.

Ohjelmassa mainittu kolmikko on ollut pidätettynä terroristiyhteyksistä epäiltyinä Irakissa. MOT:n toimittaja kuitenkin tiesi, että kaksi heistä vapautettiin jo ennen ohjelman lähettämistä, koska epäilyt osoittautuivat aiheettomiksi.

Kolmaskin epäilty pääsi samasta syystä vapaaksi ohjelman lähettämisen jälkeen.

Toimittaja kertoi varmistaneensa tietonsa usealta ihmiseltä mutta totesi, ettei hän voi paljastaa lähteitään oikeudessa.

Käräjäoikeus päätteli, että toimittaja on esittänyt lähteisiinsä ja osaksi kuulopuheisiin luottaen loukkaavia vihjauksia, "joille ei ole ollut riittävää tosiasiapohjaa".

Oikeus katsoi toimittajan syyllistyneen kunnianloukkaukseen, mutta teon syyteoikeus oli jo ehtinyt vanhentua. Toimittaja vältti siksi rangaistuksen.

Oikeus tuomitsi TV1:n silloisen ohjelmajohtajan Ismo Silvon päätoimittajarikkomuksesta 50 päiväsakkoon, koska hän tutustui ohjelmaan etukäteen ja hyväksyi sen lähettämisen. Silvo on Ylen nykyinen strategiajohtaja.

Yle, Silvo ja toimittaja joutuvat maksamaan kolmikolle yhteensä 8 000 euroa vahingonkorvauksia.

Lainaus: Helsingin Sanomat

Kommentti: Eik Yle olekaan sitten puolueeton kansalaisten edustajana?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Pentti NaumanenLiittynyt: 02 Hel 2007
Viestejä: 361
Paikkakunta: Ahlainen

Linkki viestiinViesti 1380  Su 06 Tam 2008, 4:18 (GMT+3)  Aihe: Monta muuta riskiä kaatumassa niskaan.... Vastaa lainaamalla viestiä

Yleisradion toiminta Suomessa on ajautunut monisärmäiseen ahdinkoon. Kenkä puristaa vähän joka puolelta.
Kansalaisten aliarvioiminen on käymässä kalliiksi myös kassapuolella, ihan niin kuin minäkin etukäteen noin vuosi sitten ylen omalla keskustelufoorumilla kirjoitin. Oikeassa olin, ihan niin kuin siinä vaaliasiassakin.
Puliukko ja minä sanoimme etukäteen, että demarihallinto kaatuu - ja kaatuihan se.
Saattoi tuossa olla paljon sattumaa, huolimatta, että sanoimme sanottavamme varmoin äänenpainoin. Oli meillä myös tietoa. Tietomme olivat oikeita.
_________________
Terveisin

Pentti Naumanen
Ahlainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1447  Ti 15 Tam 2008, 14:56 (GMT+3)  Aihe: "Jungnerin hidas lähtölaskenta jo alkanut" Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jungneria tuetaan, mutta kulisseissa kuhisee

Julkaistu: 14.1.2008

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) tukee Ylen johdon tiukkaa säästölinjaa talouden tasapainottamiseksi. Lindén sanoo uusisuomi.fi:lle, että maan hallitus ei ole erottamassa Ylestä ketään.

- Ylen johdon on nautittava Ylen hallituksen luottamusta ja hallituksen hallintoneuvoston luottamusta, Lindén tiivistää.

Mutta kulisseissa kuhisee.

Viestinnän ammattilainen ja entinen Ylen uutistoiminnan päällikkö Jarmo Virmavirta arvioi uusisuomi.fi-blogissaan Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungnerin hitaan lähtölaskennan jo alkaneen.

Hallituksen ministerit eivät vahingossakaan viittaa minkäänlaiseen epäluottamukseen Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungneria kohtaan. Mutta Jungnerin runsas iltapäivälehtijulkisuus samaan aikaan Ylen kovan säästökuurin ja "turbulenssin" kanssa on saanut monen ministerin jo miettiliääksi.

Lindén linjaa kuitenkin hallituksen katseen olevan Ylen kohdalla enemmän euroissa ja kilpailukyvyssä kuin operativisessa johdossa.

Lindén on tyytyväinen siihen, miten Ylen johto on toteuttanut Ylen hallintoneuvoston vuonna 2004 tekemää päätöstä Yleisradion talouden tasapainottamiseksi. Ylen noin 400 miljoonan euron vuosibudjetti oli kolme vuotta sitten noin 50 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Lindén ei ole innostunut Ylen rahoituksen laittamisesta veropohjalle.

- Se olisi progressiivinen, Lindén toteaa tuloverotukseen viitaten.

Yleisradion rahoituspohjaa pohtivan parlamentaarisen työryhmän kokoonpano julkistetaan 12. helmikuuta liikenne- ja viestintäministeriön Viestintäfoorumin yhteydessä. Lindén on antamassa työryhmän työlle aikaa puoli vuotta.

Lainaus: http://www.uusisuomi.fi/raha/10884-jungneria-tuetaan-mutta-kulisseissa-kuhisee
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1448  Ti 15 Tam 2008, 15:14 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lukekaapa edellinenkin uutinen.

Hieraisin myös silmiäni poiketessani Yle Radio 1:n palstalla. Kokonainen vuosi on kulunut ja vasta nyt joku heräsi siellä kyselemään ikipannauksista. Muista en tietty tiedä, vain tästä omastani, että se edelleenkin on voimassa kokeiltuani kirjautua sisään muutama päivä sitten.

Tällä tavalla Ylen palstalla kirjoitetaan:

Lainaus:
Ylläpidon suuntaan olisi kysymys vanhoista tuttavistamme Mikki Hiirestä, Terhi I:stä (eli Leoninasta, Lolitasta ja Angelista) sekä Pentti Naumasesta, joista ei viime aikoina ole tällä foorumilla ollut havaintoja. Eli ovatko jostain syystä "ikijäähyllä" (jos, niin miksi?) vai vetäytyneet omasta vapaasta tahdostaan?

Monilla keskustelufoorumeillahan on tapana jaella määräaikaisia jäähyjä kirjoittajille, joiden tyylitaju on syystä tai toisesta toistuvasti pettänyt, mutta kukaan mainituista ei ainakaan minun juridiikantajuni perusteella ole tehnyt mitään sellaiseen viittaavaa, mistä pitäisi antaa jatkuva banni -provokatiivisiin yms.ylilyönteihinhän tässä syyllistyy itse kukin vuorollaan.
Siltä varalta, että joku joskus sattuisi lähettämään jotain sellaista, mikä täyttäisi kunnianloukkauksen tunnusmerkit, lienee olemassa jokin järjestelmä, jolla syylliset saadaan tarvittaessa edesvastuuseen..?
_________________
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski

Lainaus: http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu/viewtopic.php?p=43688#43688

Onpahan viesti ainakin täällä tallessa ja tietty myös eduskunnan oikeusasiamiehellä, jonne sen sähköpostini mukana postasin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Pentti NaumanenLiittynyt: 02 Hel 2007
Viestejä: 361
Paikkakunta: Ahlainen

Linkki viestiinViesti 1449  Ti 15 Tam 2008, 16:12 (GMT+3)  Aihe: Kosiskelua, ystäväni Angeli, kosiskelua.... Vastaa lainaamalla viestiä

Moxu siinä kantaa huolta oman arvovaltansa hiipumisesta.

Olen jokseenkin varma siitä, että hän häärii jollakin tavalla sen foorumin taustajoukoissa. Tämä tieto voi tietysti olla väärä, mutta silloin, kun keskustelimme siellä ahkerasti, minulle muodostui tuollainen mielikuva.
Minua on kosiskeltu takaisin mitä erilaisimmin keinoin, jopa s-postin välityksellä. Asetan itselleni sen kysymyksen: Mitä minä siellä teen, ylen kuihtuvalla foorumilla. Koko maailma on avoinna edessäni ja viihdyn erinomaisesti kaikilla mantereilla, mukaan lukien Yhdysvallat.

Minun osaltani nimeltä kutsuminen ei kovin paljon kiehdo, enkä ole perso imartelulle. Asioista keskustelen mielelläni
_________________
Terveisin

Pentti Naumanen
Ahlainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1451  Ti 15 Tam 2008, 18:49 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alan minäkin jo kyllästyä ja uupua tämän asian käsittelyyn. Ystäväthän tässä on kyllä tullut nähdyksi. Ne, joiden kuvitteli olevan ystäviään, eivät sitä olekaan - ja taas nuo toiset, kovastikin ilkeilleet, voivat lopulta oikeudenmukaisuuden tajussaan ollakin niitä ystäviä. Näin me ympäri käymme ja yhteen tulemme.

Katsotaan nyt loppuun asti, mitä tuleman pitää. Yle Radio 1:n palstalla poistellaan edelleen viestejä, mutta tahti näyttää olevan jo hillitympi. Takaraivossa on kuitenkin tuntuma, että yhtenä yönä koko Foorumikirjoittelusta-ketju saattaa sekin olla historiaa syystä, jonka me kaikki hyvin tunnemme... Ehkä ensi yönä jo? Ei olisi ensimmäinen kerta.

Vaan mitähän eduskunnan oikeusasiamiehellä on Yle Radio 1:n hommeleista sanottavana, sitä vielä kuulostelen, sainhan jo 29.11.2006 ilmoituksen:

Lainaus:
Tiedoksenne ilmoitetaan, että oikeusasiamiehen kansliaan lähettämänne kirjoitus
on saapunut tänne 20.11.2006.

Asianne tulee ratkaisemaan joko oikeusasiamies tai apulaisoikeusasiamies, sen
mukaan kuin oikeusasiamies on tehtävien jaosta päättänyt.


Epäilen tutkan olleen jo jonkin aikaa kääntynyt tuonne Ylen puoleen, jota varten esimerkiksi nimimerkki "Niin no" sai vain määräaikaisen bannin. Ilman tuota ulkopuolista tarkkailevaa tutkaa banni olisi varmaan ollut ikuinen niin kuin omassa tapauksessani.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1453  Ti 15 Tam 2008, 22:30 (GMT+3)  Aihe: Raukkiksia riittää Vastaa lainaamalla viestiä

No ehkä tähän aiheeseen täytyy sitten vielä palata.

Yle Radio 1:n palstalla nimimerkki Kritiikki puhuu syvällä rintaäänellään säännöistä ja varsinkin sääntöjen vastaisuudesta. Hänhän on juuri se, joka lienee tehnyt sääntöjen vastaisesti palstalla kiroiluennätyksen. Toisten sääntöjen vastaisuutta katsotaan kuitenkin sormien läpi. Ikävää myös, että nimimerkki Kritiikistä on paljastunut raukkis, joka puolustaakin vahvoja sorrettujen puolesta, annettuaan ymmärtää muuta ensin.

Tosiasia myöskin on, että kirjoitusoikeuteni Ylen palstalla vei halpamainen ylläpito arvosteltuani julkishallinnollista Yleä. Syy ei ollut siis sääntöjen vastaisuus, vaan arvostelu, johon olin oikeutettu ja jota olen edelleen.

o o o

Lisäksi Ylen palstalla puhuu paskaa entinen nimimerkki Puuhailija, nykyinen D(ee)p - vai oliko se nyt P(ii)p - että Sanasingon palstalta olisi poisteltu kirjoittajia ja ketjuja. Itse hän kirjoitteli vanhan Sanasingon sivuilla, jotka löytyvät edelleen netistä.

Ketjuja ei ole poisteltu niin kuin ei kirjoittajiakaan, ei ole ollut tarvis ja toivottavasti ei tulekaan. Sana on täällä jokaiselle Suomen lakia kunnioittavalle vapaa, ja mikä ilahduttavinta - myös meikäläiselle ;)

Jk. On muuten tosi reilua, että Ylen Foorumikirjoittelusta-ketjussa minusta voidaan puhua kaikkea paskaa, mutten itse pääse puolustautumaan! Tätä on oikeudenmukaisuus jossain Jumalan selän takana kirjaimellisesti.

Palstan ylläpito harjoittaa tuolla "hajoita ja hallitse" -politiikkaa nuolemalla toisia ja rankaisemalla toisia kirjoittajien mennessä halpaan. Lähtökohta ei ole sananvapaus vaan sairas vallankäyttö.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Pentti NaumanenLiittynyt: 02 Hel 2007
Viestejä: 361
Paikkakunta: Ahlainen

Linkki viestiinViesti 1466  Ke 16 Tam 2008, 2:08 (GMT+3)  Aihe: Ei maksa vaivaa ruotia yle-palstaa lisää.... Vastaa lainaamalla viestiä

Olet rohkea sananvapauden puolustaja, Angeli, pysy sellaisena.

Itse olen johtopäätökseni tehnyt. Minua ei ole tietääkseni poistettu ylen foorumilta, en vaan viitsi avustaa heitä antamalla sinne materiaalia kirjoitusteni muodossa.
Sekin on totta, että yle syö omia voimiaan antamalla joutavien suunsoittajien roikkua foorumillaan, Angeli, mainitsemasi nimimerkit mukaan lukien.
Tänne kirjoitan, kun ehdin, samoin Norjaan, Ruotsiin ja Tanskaan varsin ahkerasti. Muualleki melko usein, vaikka en aina ihan päivittäin.
Kunnioitan rohkeita ihmisiä - älä silti anna itsesi sortua uhkarohkeuteen, jos tällaisen neuvon sallit minun Sinulle antaa.
Minä olen usein uhkarohkea ja saan maksaa siitä.
Kuten Vehy sanoi kirjoittelen myös Hesariin.
VeHyn kanssa tapasimme 2007 kesälläkin ja toivon hänen tulevan tänne myös tulevana suvena. Mukava mies ja asiallinen. Vaimonikin piti hänestä ja hän ehti hankkia Porista lisäksi monta muuta ystävää.
Jos satut lukemaan tätä Vehy, niin paljon terveisiä Sinulle ja kiitos joulukortista!
_________________
Terveisin

Pentti Naumanen
Ahlainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1728  Ma 03 Maa 2008, 13:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Välillä olen ajatellut, että valitukseni Yle Radio 1:n keskustelun pannauksesta on jo mappi Ö:ssä, jätetty käsittelemättä.

- Mutta ei se ole, se on vireillä edelleen, sain tietää soitettuani eduskunnan oikeusasiamiehen kansliaan ja tiedusteltuani asiaa.

Kerroin myös tuoreimmasta kokeilustani kirjautua nimimerkilläni Angeli Yle Radio 1:n keskusteluun sisään ja bannini jatkumisesta edelleen, nyt kohta jo yksi vuosi neljä kuukautta!

Täytyy olla hirveä rikollinen, kun julkishallinnollisessa yhteisössä, jota minäkin ylläpidän tv-lupamaksuin, rangaistus on noinkin pitkä.

Todistukseksi rikollisena kohtelustani otinkin kuvankaappausohjelmalla pari otosta: yhden, jossa nimimerkki Angeli yrittää kirjautua palstalle sisään, ja toisen, jossa nimimerkin ilmoitetaan olevan porttikiellossa edelleen.

Molemmat otokset liitin tuoreimpaan sähköpostiini eduskunnan oikeusasiamiehelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Pentti NaumanenLiittynyt: 02 Hel 2007
Viestejä: 361
Paikkakunta: Ahlainen

Linkki viestiinViesti 1729  Ma 03 Maa 2008, 15:53 (GMT+3)  Aihe: Taistelu on pitkä, mutta voitokas! Vastaa lainaamalla viestiä

Älä lannistu, Angeli!

Yle on nyt niin kovassa kurimuksessa kaiken kaikkiaan, että nyt on hauskempaa katsoa sivusta kuin joutua sotketuksi sen mielipideilmastoon edes opponenttina.
Muistatkos, kun nimimerkki puliukon kanssa sanoimme kyykyttävämme demareita? Sen me totisesti olemme tehneet, eikä tässä vielä kaikki, jatkoa seuraa!
_________________
Terveisin

Pentti Naumanen
Ahlainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1870  Pe 28 Maa 2008, 10:37 (GMT+3)  Aihe: Oikeudentajua Yleläisittäin Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Yhden kanavan tv-lupa maksaa 215 euroa

25.03.2008 06:17


Orimattilalainen Helena Virtanen päätti luopua tv:n katselusta digiajan kynnyksellä. Hän kärräsi televisionsa varastoon, eikä hankkinut digiboksia. Analogisten tv-lähetysten päätyttyä hän toi television takaisin kotiinsa katsoakseen sillä videoita. Virtasella oli kuitenkin edessään karvas pettymys.

- Kokeilin, näkyykö tv:stä vain lumisadetta. Yllättäen löysinkin Eurosport-kanavan, jota en ole koskaan edes katsonut. Kanavan analogiset lähetykset jatkuvat, vaikka muilla ne ovatkin loppuneet, Virtanen kertoo.

Virtanen soitti Viestintävirastoon kysyäkseen, pitääkö hänen maksaa tv-lupa, jos yksikin kanava näkyy.

- Vastaus oli kyllä. Tai vaihtoehtoisesti minun pitäisi viedä televisio korjaamoon, jossa siitä poistettaisiin viritinosa, jonka jälkeen lähetysten vastaanottaminen ei ole mahdollista. Tämä on aivan uskomatonta kiusaamista!

Virtanen ei halunnut maksaa pienestä eläkkeestään yli 215 euron tv-lupaa tai ottaa riskiä tarkastajien käynnistä. Luvattomasta tv:n katselusta kiinnijääminen voi maksaa jopa 500 euroa.

- Kiikutin tv:n takaisin varastoon. Pääsiäisen pyhinä olisi ollut kiva katsoa videoita, mutta se ei nyt onnistu.

Viestintävirastosta vahvistetaan, että pelkkä Eurosportin näkyminen riittää perusteeksi televisiomaksun keräämiseen.

- Käytäntö perustuu lakiin valtion televisio- ja radiorahastosta, ja tulkitsemme sitä kaikissa tapauksissa näin. Jos televisiosta näkyy analogisia tai digitaalisia kanavia, on maksu hoidettava, sanoo kehittämispäällikkö Aulikki Behm.

Onko reilua, että yhden kanavan vastentahtoinen vastaanottaminen maksaa?

- Kanavien tai vastaanotettujen ohjelmien määrällä ei ole merkitystä maksuun. Tulkinta on kaikille sama. Asiasta on tullut jonkun verran kyselyitä, ja ongelma rajoittuu Eurosportin kohdalla lähinnä Lahden ja Seinäjoen seuduille.


Jyri Hänninen

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1508973
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2580  To 13 Tam 2011, 15:39 (GMT+3)  Aihe: Pröystäilevä possu Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mihin valuvat Ylen rahat?

Sunnuntai 4.10.2009 klo 14.42

Yleisradio törsää surutta rahaa Tangomarkkinoihin, saippuasarjaan ja jättimäiseen henkilökuntaan.

Yleisradion rahoituksesta on kiistelty tällä viikolla kiivaasti. Iltalehti selvitti mihin kaikkeen Ylen jättibudjetti oikein kuluu.

Ylen liikevaihto vuonna 2008 oli 380 miljoonaa euroa. Yhtiön kulut ja poistot olivat puolestaan yhteensä 400 miljoonaa euroa.

Henkilöstökulut olivat 190 miljoonaa euroa, eläkekulut 16 miljoonaa euroa, esitysoikeuskorvaukset 71 miljoonaa euroa ja muut kulut 114 miljoonaa euroa.

Jungnerilla kova palkka

Suurin menoerä olivat siis palkat. Niissä riittääkin maksamista, sillä vuoden 2008 lopussa Ylessä työskenteli täyspäiväisesti yli 3 200 ihmistä ja viime vuonna keskimäärin lähes neljätuhatta. Pelkästään toimitusjohtaja Mikael Jungnerin palkkapussiin kilahti viime vuonna 190 000 euroa. Muu johtoryhmä tienasi yhteensä noin 1,3 miljoonaa euroa.

Ylen henkilökuntamäärä on Suomen oloihin suhteutettuna suorastaan jättimäinen. Väestömäärään suhteutettuna esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC on jopa puolet pienempi kuin mammuttitaudista kärsivä Suomen Yle.

Kun Yle ei saanut tällä viikolla toivomaansa neljän prosentin korotusta ensi vuoden tv-maksuun vaan ainoastaan kolmen prosentin korotuksen, Jungner hermostui ja väläytteli julkisuudessa reilun 300 ihmisen vähentämisellä. Kansainvälisesti vertailtuna Ylellä olisi siis kuitenkin varaa potkia pellolle pikemminkin yli tuhat henkilöä.

Outoja rahareikiä

Sekavasta organisaatiosta kärsivä Yle on täynnä toinen toistaan erikoisempia rahareikiä, ja miljoonia valuu omituisiin hankkeisiin. Tänä vuonna Yle otti esimerkiksi hoitaakseen Seinäjoen tangomarkkinoiden sponsoroinnin. Siihen uppoaa arvioiden mukaan noin miljoona euroa. Yle alkaa myös tuottaa uutta päivittäistä saippuasarjaa, joka kilpailee selvästi kaupallisten kanavien vastaavien kanssa.

Kun otetaan vielä huomioon esimerkiksi paljon kohuttu kauppa, jossa Yle osti esitysoikeudet amerikkalaisen kaapelikanavan HBO:n viihdesarjoihin, niin Yleisradio näyttää kilpailevan yhä selkeämmin kaupallisten kanavien kanssa ja unohtavan sivistävän tehtävänsä.

Esimerkkejä löytyy myös toisesta ääripäästä, sillä toisaalta Yle tukee isoilla rahoilla myös niin sanottua korkeakulttuuria. Esimerkiksi Radion sinfoniaorkesteri lohkaisee vuosittain noin 7 miljoonaa euroa Ylen rahoista. Televisiossa orkesteria nähdään keskimäärin kerran kuukaudessa.

Ruotsinkielistä törsäystä

Kohtuuttoman suuri osa rahoista valuu myös suomenruotsalaisiin ohjelmiin, kun varat suhteutetaan suomenruotsalaiseen väestöön saati sitten ohjelmia katsovien määrään. Peräti 15 prosenttia tv-kanavien kustannuksista palaa ruotsinkieliseen FST5-kanavaan, vaikka sen katsojaluvut rämpivät pohjalukemissa.

Ylen miljoonia palaa lähivuosina roppakaupalla myös surullisenkuuluisaan Musiikkitaloon. Ympäri Suomea asuvat tv-lupamaksun maksajat kustantavat siis korkeakulttuurin areenan pääkaupunkilaisille.

JUHO RISSANEN
juho.rissanen@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2813  To 20 Tam 2011, 23:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Päiviteltävä tätäkin ylikypsymään jäänyttä asiaa. Sain jo syksyllä 2009 eduskunnan oikeusasiamieheltä vastineen viimeiseen kirjelmääni. Se tuli sähköpostitse, jonka lisäksi pyysin vielä paperivastineen, joka on avaamatta edelleen. Muutto homeasuntoon, sairastuminen, muutto homeasunnosta pois ja sairastaminen edelleen ovat pitäneet huolen siitä, ettei aikaa ja energiaa joka kissanristiäiseen ole. Myöskin tv:n katselu on jäänyt muuttojen ja homehelvetin myötä, pariin kolmeen vuoteen en ole katsonut telkkariakaan juuri ollenkaan ja syksyllä irtisanoin koko tv-luvankin tarpeettomana. Kaikki on mennyt yli hilseen.

Apulaisoikeusasiamies kirjoitti kuitenkin 11.9.2009 kirjelmässään muun muassa näin, kohdat kopioitu sähköisestä vastauksesta:
Lainaus:
Perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että viranomaiset ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa. Yleisradio-ohjelmiston tuottamista on pidetty oikeusasiamiehen toimivaltaan kuuluvana julkisena tehtävänä siltä osin kuin kysymys on yleisradiolaissa ohjelmiston sisällölle ja lähettämiselle asetettujen julkisen palvelun erityisvaatimusten täyttymisestä. Sitä vastoin yleisen ohjelmapolitiikan, ohjelmistosuunnittelun tai -sijoittelun taikka yksittäisten ohjelmien sisällön valvominen ei sellaisenaan kuulu oikeusasiamiehen toimivaltaan.

Yleisradio Oy:n velvollisuutena on huolehtia siitä, että julkisen palvelun ohjelmatoiminnan mukaiset tehtävät tulevat suoritetuiksi. Nyt ei ole ollut kysymys varsinaisesti ainakaan perinteisestä ohjelmatoiminnasta vaan keskustelupalstan ylläpitämisestä. Yleisradiosta annettua lakia vuonna 2005 uudistettaessa julkista palvelua määriteltiin muun muassa niin, että julkisen palvelun toiminnalla ei ole niinkään asiakkaita ja kuluttajia, vaan ohjelmisto kohdistuu kansalaisiin (HE 43/2005 vp, s. 18). Ohjelmatoiminnalla voidaan siten perinteisessä mielessä ymmärtää tv- ja radio-ohjelmiston välittämistä. Toisaalta mainitun lain 7 §:ssä on mainittu julkisen palvelun määritelmässä yhtäältä televisio- ja radio-ohjelmisto mutta toisaalta myös siihen liittyvät oheis- ja lisäpalvelut. Näitä ei ole laissa kuitenkaan erikseen määritelty.

YLE Radio 1:n keskustelupalsta on YLE Oy:n Radio 1:n tarjoama foorumi, jossa keskustellaan YLE Radio 1:n ohjelmista ja niihin liittyvistä aihepiireistä. Palstan tavoitteena on toimia muun muassa välineenä yleisöpalautteen keräämisessä. Yleisöpalautteen myötä on mahdollista suunnitella ohjelmiston sisältöä yleisön tarpeita paremmin vastaavaksi. Yleisradiosta annettua lakia muutettaessa hallituksen esityksen perusteluissa todettiin nimenomaisesti, että yhtiön tulee huomioida muutokset katsojien tarpeissa ja odotuksissa. Tavoitteena oli nimenomaan kansalaisten osallistumisen tukeminen. Julkisen palvelun käsitteen määrittelystä todettiin puolestaan, että sen on pystyttävä vastaamaan konvergoituvan ja muutoinkin nopeasti muuttuvan toimintaympäristön haasteisiin (HE 43/2005 vp, s. 1 ja s. 11–12). Keskustelupalstan voidaan siis mielestäni ajatella toimivan ainakin eräänlaisen vuorovaikutuksen välineenä yhtäältä keskustelijoiden kesken mutta myös yhtiöön nähden.

Edellä todetun perusteella katson, että keskustelupalstan ylläpidolla on sellainen yhteys oikeusasiamiehen toimivaltaan kuuluvaan Yleisradio Oy:n julkisen palvelun tehtävään, että voin arvioida sitä, onko puheena olevan kaltaisen palvelun käyttäjiä kohdeltu yhdenvertaisesti.

Lainaus:
Saadun selvityksen mukaan keskustelufoorumiin rekisteröitynyt henkilö voidaan tarpeen vaatiessa keskustelufoorumin ylläpitäjän eli Yleisradio Oy:n harkinnan mukaan sulkea keskustelun ulkopuolelle joko määräajaksi tai kokonaan. Tällainen porttikielto perustuu harkintaan, jota edeltää joko huomautus tai muu selkeä osoitus siitä, että kirjoittajan viestejä on jouduttu toistuvasti poistamaan tai lyhentämään. Keskustelupalstan ulkopuolelle suljetulla henkilöllä on mahdollisuus päästä takaisin kirjoittajien joukkoon tavallisimmin automaattisesti porttikiellon päätyttyä tai ottamalla yhteyttä Radio 1:een.

Puheena olevan keskustelupalstan ohjeet ja käyttäytymissäännöt ovat selvityksen mukaan saatavilla keskustelufoorumin rekisteröitymissivulla. Erillistä ohjetta siitä, miten sääntöjä toistuvasti rikkonut henkilö pääsee takaisin palstalle kirjoittamaan, ei mainittuihin ohjeisiin ole kirjattu. Porttikieltoihin joudutaan yhtiön mukaan turvautumaan vain harvoin, ja niissä sovelletaan tapauskohtaista harkintaa.

Totean ensinnäkin, että nyt puheena olevassa asiassa on mielestäni löydettävissä yhtymäkohtia kirjastojen käyttösääntöjä koskevaan kysymykseen, johon olen aiemmin ottanut kantaa. Sekä kirjaston että keskustelupalstan käytössä on nimittäin viime kädessä kyse kaikille lähtökohtaisesti vapaasti tarjolla olevasta julkisesta palvelusta, jonka käyttäminen edellyttää asiakkaalta kuitenkin tiettyjen pelisääntöjen hyväksymistä ja noudattamista. Edelleen yhteinen piirre on käyttökieltoihin turvautumisen poikkeuksellisuus ja harvinaisuus.

Kiinnitin 21.3.2007 antamassani päätöksessä dnro 4063/4/06 huomiota siihen, että pääkaupunkiseudun kirjastojen yhteisissä käyttösäännöissä ei ollut määritelty esimerkiksi käyttöoikeuden menettämisen pituutta eikä sitä, miten käyttöoikeuden voi saada takaisin. En pitänyt tilannetta tyydyttävänä asiakkaiden oikeusturvan kannalta. Päätökseni käynnistikin käyttösääntöjen uudistamistyön, jossa esiin nostamani ongelmat otettiin huomioon.

Edellä todettuun nähden puheena olevan keskustelufoorumin ohjeiden uudelleenarvioiminen olisi mielestäni perusteltua. Katson kuitenkin, että tehtäväni ei tässä yhteydessä ole lähemmin ottaa kantaa siihen, millaisia ohjeiden mahdollisesti tulisi yksityiskohdiltaan olla. Muutoin totean käytettävissäni olleen aineiston perusteella, että asiassa ei ilmennyt sellaista uutta, joka antaisi aihetta päätyä aiemmin tässä asiassa antamastani ratkaisusta poikkeavaan lopputulokseen.


Olihan tuossa lopussa jotain positiivistakin:
Lainaus:
Edellä todettuun nähden puheena olevan keskustelufoorumin ohjeiden uudelleenarvioiminen olisi mielestäni perusteltua.

Vekkuli oli tämäkin kohta (lihavointi minun):
Lainaus:
Saadun selvityksen mukaan keskustelufoorumiin rekisteröitynyt henkilö voidaan tarpeen vaatiessa keskustelufoorumin ylläpitäjän eli Yleisradio Oy:n harkinnan mukaan sulkea keskustelun ulkopuolelle joko määräajaksi tai kokonaan. Tällainen porttikielto perustuu harkintaan, jota edeltää joko huomautus tai muu selkeä osoitus siitä, että kirjoittajan viestejä on jouduttu toistuvasti poistamaan tai lyhentämään. Keskustelupalstan ulkopuolelle suljetulla henkilöllä on mahdollisuus päästä takaisin kirjoittajien joukkoon tavallisimmin automaattisesti porttikiellon päätyttyä tai ottamalla yhteyttä Radio 1:een.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2845  Ke 26 Tam 2011, 22:41 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Laaninen: Yleisradion uutisointi virheellistä ja harhaanjohtavaa

26.1.2011 18:42

Helsingin Sanomat


Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen jyrähti keskiviikkona Yleisradion uutisoinnista, jota hän pitää "selkeästi virheellisenä ja harhaanjohtavana".

Ylen Ajankohtainen kakkonen kertoi tiistai-iltana, että keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi olisi saanut vaalitukea Nuorisosäätiöltä. Seuraavana päivänä Yle pyörsi puheensa ja kertoi ettei poliisin tutkinta-aineistosta löydy näyttöä Kiviniemen vaalituelle.

Laatisen mukaan uutisointi horjuttaa Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan luotettavuutta.

"On aika vakavasti kysyä, onko Yleisradion sisällä tehtävä johtopäätöksiä uutis- ja ajankohtaistoiminnan laadusta, luotettavuudesta ja puolueettomuudesta. Suomalaisten tuoreessa muistissa on Yleisradion entistä pääministeriä Matti Vanhasta koskenut perätön lautakasauutisointi vain runsas vuosi sitten", totesi Laaninen tiedotteessaan.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2889  Ke 02 Hel 2011, 22:55 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Yle hyllytti tämänkin jutun: ”Yksi urani parhaista”

Julkaistu: 16:45


Kansanedustajaehdokas, entinen toimittaja Petri Sarvamaa (kok.) ihmettelee viimeisen juttunsa päätymistä Ylen hyllylle katsojille näyttämättä.

Hyllytyspäätöksen teki Ylen ajankohtaisohjelmien päällikkö Jyrki Richt, jota on epäilty tällä viikolla myös toimittaja Ari Korvolan uuden ”lautakasa-jutun” hyllyttämisestä.

Erikoistoimittajana A-studiossa työskennelleen Sarvamaan tapaus sattui viime vuoden kesällä, kun hän oli saanut ”Suuri puhallus” -juttusarjansa kolmannen osan valmiiksi. Kyseessä oli kuvaus vuonna 2000 tehdystä miljoonakaupasta, jonka eri vaiheista poliisi ei löytänyt rikoksia muiden paitsi Mikko Karstikon toimista.

–Erittäin monet seikat poliisin hallussa olleessa tutkintamateriaalissa kuitenkin näyttivät muuta. Tapahtumasarjaan liittyi useita yhteiskunnallisesti merkittäviä henkilöitä, kertoo Sarvamaa Puheenvuoro-palvelun blogissaan.

Hän oli saanut juttusarjan kolmanteen osaan haastattelun sisäasianministeriön poliisitarkastajalta, joka oli ollut päättämässä, että tutkintaa Karstikon asiassa ei jatketa. Osaa ei koskaan esitetty.

–Haastattelusta tuli yksi urani parhaista. Olin kahden ja puolen vuoden ahkeran tutkimisen ja perehtymisen jälkeen erittäin hyvin perillä monimutkaisen vyyhden eri vaiheista. Juttu valmistui kesäkuussa 2010, jolloin se oli alustavasti tarkoitus näyttää juhannuksen kynnyksellä. Yle-urani viimeistä juttua ei esitetty koskaan. Päätöksen teki Jyrki Richt, ”journalistisin perustein”, kirjoittaa Sarvamaa.

Jyrki Richt vahvistaa Uudelle Suomelle päättäneensä hyllytyksestä.

–Olen tehnyt ratkaisun, että Petri Sarvamaan kolmas juttu samasta aiheesta jäi ajamatta. Se tehtiin hyvin journalistisista syistä, sanoo Richt.

Enempää hän ei halua Ylen sisäistä päätöksentekoa kommentoida.


Teppo Ovaskainen

Lainaus: US

Kommentti: Varsinkin hyviin vasemmistopuhuri iskee, huonot jäävät jäljelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3096  Ke 16 Hel 2011, 23:45 (GMT+3)  Aihe: Tarkkailijat paikalle Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Suomesta löytyi ongelma: heillä on liikaa valtaa

Julkaistu: 10:32
Päivitetty: 10:36

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ tulee tarkkailemaan Suomen vaaleja huhtikuussa.

ETYJ:n vaalijärjestö tapasi tammikuun lopussa suomalaisia viranomaisia, puolueita ja mediaa. Tapaamisten perusteella järjestö päätti lähettää tarkkailijansa ensimmäistä kertaa historiansa aikana Suomeen.

Tärkein syy tarkkailijoiden tuloon on se, ettei suomalaista vaalijärjestelmää ole toistaiseksi tarkkailtu paikan päältä. Tammikuussa ETYJ:n vaaliorganisaatio ODIHR tutustui vaalikampanjoinnin sujuvuuteen ja oli kokonaisuutena tyytyväinen.

ODIHR:n raportista käy kuitenkin ilmi, että Suomen vaalilaki rikkoo ETYJ:n kansanivälistä sopimusta vuodelta 1990: vaalivirkailija voi evätä kansalaiselta halutessaan äänioikeuden, eikä tästä päätöksestä voi valittaa.

ETYJ:n verkkosivuillaan julkaisemassa raportissa todetaan, että pääsy äänestämään on demokratian kulmakivi. Se, että vaalivirkailijan toiminnasta ei voi valittaa, rikkoo ODIHR:n mukaan selvästi niin kutsuttua Kööpenhaminan sopimusta.

- Tämä voi heikentää kansalaisten mahdollisuutta hakea pikaista ja tehokasta korjausta vaalitulokseen, raportti toteaa.

Pahimmillaan tilanne voi johtaa siihen, että vaalivirkailija voi hylätä kansalaisen äänestyskelpoisuuden mielivaltaisesta syystä. Suomessa on ollut tapana, ettei esimerkiksi päihtyneitä päästetä äänestyskoppiin.

Toinen epäkohta eduskuntavaaleissa on se, että pienet eduskunnan ulkopuoliset puolueet eivät saa riittävästi näkyvyyttä julkisuudessa. ODIHR totesi eduskuntapuolueiden saavan valtionavustuksia ja runsaasti julkisuutta muun muassa valtiollisen yleisradioyhtiön vaalitenteissä.

Asiaa on pitänyt esillä muiden pienpuolueiden muassa Itsenäisyyspuolue, joka pitää nykyistä käytäntöä laittomana.

- Yle on lain nojalla velvoitettu kohtelemaan kaikkia puolueita tasaveroisesti, eikä se sitä tee, puolueen puoluesihteeri Saku Mättö kommentoi raporttia keskiviikkona.

Kolmas suuri ongelma suomalaisessa vaalijärjestelmässä on ETYJ:n mukaan joidenkin vaalipiirien piilevä äänikynnys. ODIHR toteaa raportissaan, että suomalaisten äänet eivät ole tasa-arvoisia keskenään todellisen äänikynnyksen vaihdellessa 3:n ja 14:n prosentin välillä.

ETYJ:n vaaliorganisaatio pitää Suomen vaalitapaa ja vaaleja kuitenkin pääosin luotettavina, demokraattisina sekä tasapuolisina. Järjestö päätti kuitenkin lähettää tavanomaisen lähetystön tarkkailemaan suomalaisia vaaleja.


Teemu J. Kammonen

Lainaus: US
Lainaus:
Toinen epäkohta eduskuntavaaleissa on se, että pienet eduskunnan ulkopuoliset puolueet eivät saa riittävästi näkyvyyttä julkisuudessa. ODIHR totesi eduskuntapuolueiden saavan valtionavustuksia ja runsaasti julkisuutta muun muassa valtiollisen yleisradioyhtiön vaalitenteissä.

Asiaa on pitänyt esillä muiden pienpuolueiden muassa Itsenäisyyspuolue, joka pitää nykyistä käytäntöä laittomana.

- Yle on lain nojalla velvoitettu kohtelemaan kaikkia puolueita tasaveroisesti, eikä se sitä tee, puolueen puoluesihteeri Saku Mättö kommentoi raporttia keskiviikkona.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3300  Pe 11 Maa 2011, 0:06 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pentti Naumanen kirjoitti:
Moxu siinä kantaa huolta oman arvovaltansa hiipumisesta.

Olen jokseenkin varma siitä, että hän häärii jollakin tavalla sen foorumin taustajoukoissa. Tämä tieto voi tietysti olla väärä, mutta silloin, kun keskustelimme siellä ahkerasti, minulle muodostui tuollainen mielikuva.

Pena taisi olla edellä oikeassa, eihän jätkä tee muuta kuin vääristelee tässäkin:
Lainaus:
Jos foorumilla olisi ylläpito, tällainen "kaksoispersoonallisuus" riittäisi jo syyksi banniin; vähän samaan tapaan kuin Leonina-Lolita-Angelilla taannoin.

Lainaus on Yle Radio 1:n pystyynkuolleelta foorumilta Moxun käsialaa, jossa hän unohtaa mainita, että vaihdoin nimimerkkiä kyllästyttyäni yksi kerrallaan niihin. Kovin kummoista syntiä ei siitä saa kuin ahdasmielisten ateistien haisevassa luolassa.

Löysihän eduskunnan oikeusasiamieskin palstan käytännöistä parantamisen varaa ja uudelleenarvioimisen olevan perusteltua, ks. sitaatti eoa:n kirjelmästä, vaikkei tarkoitus olekaan palata noin huonoon kirjoituspaikkaan enää takaisin. Viestien muokkausominaisuuskin on poistettu kirjoittajien oikeuksien riistämiseksi; viestejään ei voi muokata kuin vain lyhyen hetken ajan, jonka jälkeen omien viestien muokkaaminen tai poistaminen on mahdotonta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3637  Ma 25 Huh 2011, 14:23 (GMT+3)  Aihe: Mitäs Yle taas sekoilee? Puolueetonta tiedonvälitystä juu... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vaali-iltana putkaan heitetty puheenjohtaja:

"Tämä ei jää tähän"


Lauantai 23.4.2011 klo 18.17 (päivitetty klo 18.36)

Poliisi otti sunnuntai-iltana kiinni Köyhien asialla -puolueen puheenjohtajan, joka yritti päästä Musiikkitalon vaali-iltaan.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat saapuivat viime sunnuntaina Yleisradion, MTV3:n ja STT:n järjestämään puoluejohtajien haastattelutilaisuuteen Helsingin Musiikkitaloon. Kahdeksan pienpuolueen edustajalle kutsua tilaisuuteen ei lähetetty.

Köyhien asialla -puolueen puheenjohtaja Terttu Savola, 69, saapui silti paikalle ennen kello kahdeksaa illalla.

- Vaali-iltaan on aina kutsuttu kaikki puolueet paikalle. Menin ovelle ja sanoin, että minä olen Terttu Savola, täällähän on tämä puheenjohtajien tilaisuus.

Ylen työntekijä ja vartijat eivät suostuneet päästämään Savolaa sisälle ilman kutsua.

- Kysyin, millä rahalla tämä ohjelma tehdään, ja minulle vastattiin, että lupamaksuilla. Siihen sanoin, että pitäisihän kansan saada nähdä viralliset puolueet.

- Ylen työntekijä sanoi minulle, ettei ole tilaa. Ihmettelen, että tilaa on kahdeksalle puheenjohtajalle, muttei toiselle kahdeksalle, Savola sanoo.

Savolan kertoman mukaan hän vaati saada puhua Ylen päättävän henkilön kanssa. Siinä vaiheessa vartijat nappasivat kiinni hänestä ja raahasivat hänet pois ovelta ja koko Musiikkitalon piha-alueelta.

- Sain mustelmia ja ruhjeita. Minulla on niistä lääkärintodistus, Savola sanoo.

Loppuilta putkassa

Savola ei luovuttanut, vaan palasi selvittämään asiaa. Tässä vaiheessa mies, joka oli ilmeisesti vartija, sanoi kutsuvansa paikalle poliisit.

- Sanoin, että siitä vaan. Tästähän pitääkin keskustella.

Savolan mukaan paikalla oli poliisin partioita, mutta näitä ei kiinnostanut keskustella tilanteesta. Odotellessaan Savola näki Musiikkitalon sisällä poliisilla uhanneen miehen ja päätti mennä kysymään, missä viipyy sellainen komisario, joka puhuisi hänen kanssaan.

- Tartuin ovenripaan ja sain jalan oven väliin. Kaksi vartijaa hyökkäsi kaksi vartijaa minun kimppuuni ja otti kiinni. Autosta juoksi vielä kaksi poliisia, ja minut vietiin mustan maijan perälle istumaan. Minulle sanottiin, että teidät viedään nyt kisahallin putkaan, ja te olette siellä vaali-illan loppuun.

Näin myös kävi. Savola pääsi lähtemään putkasta kello yhdentoista aikaan. Hän ehti istua siellä noin kaksi tuntia.

Päivystävä komisario Jorma Makkonen arveli STT:lle alkuviikosta, ettei Savolaa tulla syyttämään mistään.

Jatkotoimet harkinnassa

Savola kertoo, että hän aikoo ryhtyä jatkotoimenpiteisiin välikohtauksen johdosta.

- Tämä ei jää tähän.

Hän ei kuitenkaan vielä osaa sanoa, mitä aikoo tarkalleen tehdä.

Tilaisuuden järjestäjille Savola lähettää seuraavat terveiset:

- Minulle ilmoitettiin jyrkästi, että vain eduskuntapuolueet pääsevät tilaisuuteen. Mistä he tiesivät, mitkä ovat eduskuntapuolueita, kun äänestysaika ei ollut päättynyt?

Savola uskoo, että syy porttikieltoon on se, että hän edellisten eduskuntavaalien aikaan sanoi paljastaneensa suuren vaalivilpin. Savola väittää muun muassa puolueensa kotisivuilla, että vuoden 2007 vaaleissa hänen ja toisen Köyhien asialla -puolueen ääniä siirtyi muiden puolueiden ehdokkaille.

- Minua pelätään hirveästi, eikä minua voida päästää mihinkään.

Savola epäilee, että vastaavanlaista vilppiä on sattunut myös tämän vuoden vaaleissa. Hänen väitteitään vaalivilpistä ei ole todistettu.

Eduskuntavaalien alla vaalien epäselvyyksiin kiinnitti huomiota myös Ylen MOT-ohjelma. Ohjelmassa väitettiin tammikuussa, että vaaliuurnista löytyy usein enemmän annettuja ääniä kuin mitä äänestyspaikoilla on käynyt äänestäjiä. Oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen myönsi ohjelmassa, että ongelmia on, mutta hänen mielestään heitot ovat hyvin pieniä.

STEFAN LEPPÄNEN
stefan.leppanen@iltalehti.fi

Lainaus:
LISÄÄ AIHEESTA

HS paheksuu


Savola sai perjantaina arvovaltaista tukea, kun Helsingin Sanomat paheksui perjantaina pääkirjoituksessaan tämän kiinniottoa.

- Tämä ei ole uutinen Valko-Venäjältä, vaan Suomesta viime sunnuntailta, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Lehti huomauttaa, että Musiikkitalolla järjestettiin lehdistötilaisuus, ei kansallisia vaalivalvojaisia.

- Mutta silti: Kahdeksan rekisteröidyn puolueen puheenjohtajia ei haluttu edes paikalle. Heistä se, joka uskalsi nostaa asiasta metelin, heitettiin putkaan. Se on häpeä.

Lainaus:
FAKTA

Köyhien asialla


Puheenjohtaja Terttu Savola (s. 22. kesäkuuta 1941) perusti Köyhien asialla -puolueen vuonna 2002.

Perussuomalaisten kanssa solmitun vaaliliiton myötä Savola nousi Espoon kaupunginvaltuustoon vuonna 2008.

Ennen omaa puoluettaan Savola on vaikuttanut kristillisissä, perussuomalaisissa ja remonttiryhmässä.

Eduskuntavaaleissa 2011 Köyhien asialla sai yhteensä 1 335 ääntä, joista Helsingissä ehdolla ollut Savola 396.

Savola kuvaili itseään Helsingin Sanomien vaalikoneen esittelyssä näin: Altruistinen poliitikko, joka haluaa tehdä työtä myös huonompiosaisten hyväksi.

Lainaukset: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3892  Pe 20 Tou 2011, 21:45 (GMT+3)  Aihe: Ylen Kekkoslovakia Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Yle sensuroi videota Kekkosen kaatumisesta Pressiklubi-ohjelmassa

20.5.2011 16:30 | Päivitetty: 20.5.2011 19:41

Antti Järvi
Helsingin Sanomat

Pressiklubi-ohjelman nauhoituksissa koettiin perjantai-iltapäivänä suurta draamaa. Kun nauhoitus oli ohi, Ylen ajankohtaisohjelmien päällikkö Jyrki Richt marssi sisään ja vaati poistamaan ohjelmasta kohdan, jossa näytettiin presidentti Urho Kekkosen kaatuminen lentokentällä vuonna 1980.

Kyseinen pätkä nähtiin jo keskiviikkona Ylen A-studiossa. Siihen oli liitetty Antero Mertarannan selostus suomalaisten maalinteosta finaaliottelussa Ruotsia vastaan.

Pressiklubissa nähtiin tänä iltana kohdasta lyhennetty otos. Päätös suututti ohjelman juontajan Ruben Stillerin.

"Eihän tässä enää tiedä, mikä vuosikymmen on kyseessä. Valitettavasti kekkoslovakia näyttää yhä olevan voimissaan."

Stiller epäili, että Richtin päätös oli reaktio keskustapuolueen pää-äänenkannattajan Suomenmaa-lehden tämänpäiväiseen pääkirjoitukseen, jossa lehti paheksui Kekkosen kompuroinnin rinnastamista suomalaisten jääkiekkoilijoiden toikkarointiin. Pääkirjoituksessa todettiin, että Ylen johdon on syytä pitää vähintään puhuttelu talon sisällä, "eikä haittaisi, vaikka laajempikin anteeksipyyntö tulisi jakeluun".

"Ei voi sanoa muuta kuin että tämä on täysin absurdia. Näyttää siltä, että Ylen johto reagoi helposti keskustapuolueen kannanottoihin", Stiller sanoi.

Jyrki Richt kielsi Stillerin näkemyksen.

"Päätös lyhentää kohta johtui siitä, että A-studion jutusta tuli varsin runsaasti kielteistä palautetta. Emme halunneet tökkiä uudestaan ihmisten tunteita."

Pressiklubi-ohjelmassa keskustellaan tänään siitä, onko rasismia enää olemassa. Ohjelman vieraana on Hommaforumin Matias Turkkila ja kommentaattoreina Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen esimies Saska Saarikoski ja näyttelijä, toimittaja ja mediatutkija Kaarina Hazard.

Myös Hazard oli päätöksestä tuohtunut.

"Jos Ylen miehinen selkäranka on tuollaista, lähden pian deittailemaan hommaforumille."

Lainaus: HS

Huom! Sensuroitu pätkä löytyy toistaiseksi täältä: Kekkosen ilmaveivi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3913  La 21 Tou 2011, 22:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
HS:n Saarikoski ihmettelee: Yle sortui sensuuriin todistajien edessä

Lauantai 21.5.2011 klo 11.13

- Onko Yle palaamassa Kekkosen aikaan, kysyy Saska Saarikoski.

Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen esimies pohtii lehden näkökulmassaan Ylen ajankohtaisohjelmien päällikön toimia perjantaisen Pressiklubin suhteen.

Jyrki Richt yritti Saarikosken mukaan keskeyttää nauhoituksen kolme kertaa, kun keskustelu siirtyi ohjelmassa Urho Kekkosen vuoden 1980 lentokenttäkompurointiin.

Saarikoski kertoo hämmentävästä tilanteesta, jossa Richt tuli studioon vaatimaan kohtauksen poistamista ohjelmasta. Kyseessä oli kohtaus, jossa Kekkosen kaatumiseen oli liitetty Antero Mertarannan selostus.

Yle sai paljon palautetta, kun sama kohtaus näytettiin A-studiossa torstaina. Keskustan Suomenmaa-lehti vaati asiasta anteeksipyyntöä.

- Tuntuu erikoiselta, että Yle sortui näin avoimeen poliittiseen sensuuriin ja vielä ulkopuolisten todistajien edessä, Saarikoski ihmettelee.

Saarikoski epäilee, että yritys juontaa juurensa Richtin pelosta suututtaa keskustaa. Richt oli vastuussa Vanhasen lautakasauutisoinnista ja Kiviniemen kytkemisestä Nuorisosäätiön vaalirahoihin.

Lisäksi Saarikoski epäilee, että taustalla voi olla Ylen johdon paineet Ylen rahoituksen ollessa auki.

Saarikoski kuvailee kohtalon ivaksi sitä, että kipukohdaksi osui sama tapaus, jonka media sensuroi jo 31 vuotta sitten.

IL

Lainaus: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5144  Ke 21 Syy 2011, 17:37 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ESS: Kansanedustaja syyttää Yleisradiota aivopesusta

Lainaus:
Hirvisaaren mukaan Yleisradio on muinaisjäänne, jolla nykymuodossaan ei ole olemassaolon oikeutusta. Hirvisaari oli vastannut Etelä-Suomen Sanomien kysymykseen sähköpostilla, koska lehden mukaan hän ei suostu puhelinhaastatteluihin.

- Niin kauan kuin Ylen säännöissä lukee, että yhtiön tehtävä on edistää monikulttuurisuutta eli aivopestä Suomen kansalaisia, en haluaisi antaa yhtiölle minkäänlaista tukea valtion rahoista, Hirvisaari lataa.

"Roskaa"

Hänen mukaansa Ylen toimittajat yrittävät vaikuttaa äänestäjien mielipiteisiin ja äänestyskäyttäytymiseen.

- Olen sitä mieltä, että Yle voi rahoittaa toimintansa niiden kansalaisten vapaaehtoisella tuella, jotka haluavat moisesta roskasta jotain maksaa, Hirvisaari sanoo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5145  Ke 21 Syy 2011, 17:41 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvisaari lakkauttaisi Ylen

Lainaus:
Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari leimaa Yleisradion täysin ylimitoitetuksi ja kohtuuttomasti rahaa kuluttavaksi muinaisjäänteeksi, jolla nykymuodossaan ei ole olemassaolon oikeutusta.

Hirvisaari vastasi sähköpostilla Etelä-Suomen Sanomien kysymykseen Yleisradion tulevasta rahoitusmallista. Hän ei suostu puhelinhaastatteluihin.

- Niin kauan kuin Ylen säännöissä lukee, että yhtiön tehtävä on edistää monikulttuurisuutta eli aivopestä Suomen kansalaisia, en haluaisi antaa yhtiölle minkäänlaista tukea valtion rahoista. Tasapuolisuuden vaatimus on poistettu säännöistä ja toimittajat ilman demokraattisen vaalin tuomaa valtuutusta kansalaisilta tekevät päivänpolitiikkaa ja yrittävät vaikuttaa äänestäjien mielipiteisiin ja äänestyskäyttäytymiseen, journalismin vanhan, nykyisin täysin valheellisen uskottavuuden maineen taakse piiloutuen.

- Olen sitä mieltä, että Yle voi rahoittaa toimintansa niiden kansalaisten vapaaehtoisella tuella, jotka haluavat moisesta roskasta jotain maksaa. Valtion rahoittaman tiedotusvälineen tulee olla tasapuolinen uutisoinnissaan ja pysyä totuudessa. Aivopesuvälinettä Suomen kansa ei tarvitse, Hirvisaari kirjoittaa vastauksessaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5239  Ti 04 Lok 2011, 13:05 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taisteli loppuun asti eläkkeistä

Lainaus:
Kuluttajalegendalta oli saamatta jopa kymmenen vuoden lisäeläke.

Käräjäoikeus tuomitsi Ylen Eläkesäätiön maksamaan Teija Sopaselle taannehtivasti vähän yli 23 000 euroa eläkettä, johon hän Ylen entisenä vakituisena työntekijänä oli oikeutettu siirryttyään työelämästä eläkkeelle. Päätös lisäeläkkeen maksamisesta tehtiin marraskuussa 2010.

Sopasen ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Ylen Eläkesäätiö päätti valittaa käräjäoikeuden päätöksestä.

- Olen kiitollinen tuesta ja myötätunnosta, se on auttanut. Olen kokenut tämän prosessin erittäin nöyryyttäväksi. Ihan kuin hakisin saataviani ahneuttani, kun kysymys on eläkkeestä, joka kuuluu minulle, sanoi Sopanen Iltalehdelle viime joulukuussa.

- Tämä on ollut alentavaa, Sopanen purki pettymystään tilanteen pitkittymisestä.

Eläkekiistan ratkomista oli tarkoitus jatkaa hovioikeudessa myöhemmin syksyllä.

Ylellä osataan. Tee hyvin, syö paskaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6599  Pe 20 Tam 2012, 1:58 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikkivaltias Yle

Lainaus:
Nyt Suomessa Yle on onnistunut nostamaan itsensä samanlaiselle jalustalle, jolla se on jo mahtavampi kuin evankelis-luterilainen kirkkomme. Samaan aikaan, kun Suomessa yhä useampi perhe elää köyhyydessä, eivätkä rahat tunnu riittävän edes ruokaan, meille lätkäistään jälleen uusi vero.

Ei siinä mitään, jos asiaan voisi itse vaikuttaa. Kuten juuri kirkollisveroon. Kirkosta voi erota ja näin välttyä veron maksamiselta. Mutta vaikka perhe ei omistaisi televisiota, radiota tai tietokonetta, eivät he silti voi "erota Ylestä". Yle-vero on kaikkien pakko maksaa. Aamen.

Päällepäin katsottuna Yle-vero tuntuu tasapuoliselta, mutta lähemmin tarkasteltuna sen mielivaltaisuus paljastuu. Vuonna 2013 suomalaisten niskaan tulevassa Yle-verossa ei ole otettu huomioon esimerkiksi sellaista perhettä, jossa molemmat vanhemmat käyvät töissä ja vaikkapa myös kaksi vielä kotona asuvaa lasta käy töissä. Tällainen perhe maksaisi huimat 560 euroa vuodessa Yle-veroa, vaikka taloudessa ei olisi yhtään televisiota.

Mätämuna paisuu entisestään. Mitähän Pena sanoisi, jos eläisi? Ennustaisi kai, ettei tuo tule kestämään - ainakin itse ennustan niin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8836  Ti 12 Maa 2013, 0:37 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 20.1.2012 kirjoitti:
Mätämuna paisuu entisestään. Mitähän Pena sanoisi, jos eläisi? Ennustaisi kai, ettei tuo tule kestämään - ainakin itse ennustan niin.

Pena olisi ollut raivoissaan, jos olisi joutunut maksamaan Yle-veroa, vaikkei katsonut televisiota.

Nyt sama mätämuna veloo Yle-veroa minultakin, joka en ole enää vuosiin televisiota katsonut.

Tuolla oikein mässäillään ihmisten verorahoilla:

Yle otti ison lainan – samaan aikaan pomoille kunnon bonukset
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8837  Ti 12 Maa 2013, 0:39 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muistan oikein hyvin, mistä vainoamiseni Ylen Radio 1 Foorumilla alkoi.

Arvaatteko?

Aloitin ketjun nimeltä: Uskolla parantaminen.

Ei ole yhtä ainoaa syytä sääliä Ylen kaltaista iljetystä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8966  To 28 Maa 2013, 1:23 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ei ole yhtä ainoaa syytä sääliä Ylen kaltaista iljetystä.

Yle ei kirjoita lakia, mutta sen pitäisi noudattaa lakia. Sitä se ei tee, vaan raatelee muiden lisäksi omansakin. Miten Teija Sopastakin kohdeltiin.

- Sunnuntaina, kun tulimme kyläpaikasta pois, ohitimme matkan varrella ison harmaan auton. Ihmettelimme, mikä se oli, kunnes näimme Ylen logon kyljessä. Auto oli niin iso, ettei sitä olisi voinut piilottaa minnekään.

Mutta kun Ylen salakuvaajat tulivat kirkkoon, autoa eikä logoa näkynyt missään. Jopa kamerat piilotettiin asusteisiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 9896  Pe 08 Mar 2013, 22:14 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 11.3.2013 klo 23.39 kirjoitti:
Muistan oikein hyvin, mistä vainoamiseni Ylen Radio 1 Foorumilla alkoi.

Arvaatteko?

Aloitin ketjun nimeltä: Uskolla parantaminen.

Minua inhottiin myös epäkohtien kirjoittamisesta, joka oli tavaramerkkini tuolla. Ei olisi saanut kirjoittaa asunnottomuudesta ja muista ongelmista, joista kirjoitin. Se häiritsi paskanpuhujia, joille oli tärkeämpää käpertyä omaan napaansa. Suosikkeina oli "näistä filmeistä en luovu" tai muuta typerää.

Viestejäni poisteltiin tarkoitushakuisesti jälkien peittämiseksi, vaikka jotain vielä löytyykin.

Moderaattori teki katalan temppunsa juuri isänpäivän aamuna 12.11.2006, kuusi vuotta sitten. Minulta vietiin kirjoitusoikeudet ja muun muassa aloittamani ketju "Ajatus isille" poistettiin.

Ohessa ketju ja viestini uudelleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 9977  Ke 27 Mar 2013, 2:08 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 8.11.2013 klo 21:14 kirjoitti:
Minua inhottiin myös epäkohtien kirjoittamisesta, joka oli tavaramerkkini tuolla. Ei olisi saanut kirjoittaa asunnottomuudesta ja muista ongelmista, joista kirjoitin. Se häiritsi paskanpuhujia, joille oli tärkeämpää käpertyä omaan napaansa. Suosikkeina oli "näistä filmeistä en luovu" tai muuta typerää.

Viestejäni poisteltiin tarkoitushakuisesti jälkien peittämiseksi, vaikka jotain vielä löytyykin.

Moderaattori teki katalan temppunsa juuri isänpäivän aamuna 12.11.2006, kuusi vuotta sitten. Minulta vietiin kirjoitusoikeudet ja muun muassa aloittamani ketju "Ajatus isille" poistettiin.

Marraskuusta 2006 kului kuudetta vuotta, kunnes kesällä 2012 koko foorumi suljettiin.

Vertaamalla foorumin omaa ja internetin oikeaa arkistoa toisiinsa pääsee tuhotyön jäljille.

Osa viesteistä löytyy laittamalla osoitteen http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu/ hakukoneeseen Wayback Machine. Paljon näyttää häipyneen kokonaan; esimerkiksi perustamani Vitsiketju, jonne kiusaajat tulivat varta vasten nälvimään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 9978  Ke 27 Mar 2013, 2:24 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Marraskuusta 2006 kului kuudetta vuotta, kunnes kesällä 2012 koko foorumi suljettiin.

Vertaamalla foorumin omaa ja internetin oikeaa arkistoa toisiinsa pääsee tuhotyön jäljille.

Osa viesteistä löytyy laittamalla osoitteen http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu/ hakukoneeseen Wayback Machine. Paljon näyttää häipyneen kokonaan; esimerkiksi perustamani Vitsiketju, jonne kiusaajat tulivat varta vasten nälvimään.

Asia palasi mieleeni Kallion kirkon tapahtumista, joissa Pirkko häväistiin törkeästi. Hänet on hyllytetty raukkamaisella tavalla toisten jatkaessa porskuttamistaan.

Vaatii kanttia jatkaa omalla linjallaan, mutta ennen pitkää työ palkitaan. Päivä päivältä aamusivut kuljettivat minua mätämunasta poispäin, aina vain kauemmaksi.

Ja täällä porskutellaan edelleen, kun Ylen foorumi on kaatunut. Mitään siitä läävästä en kaipaa, en edes tv-puolta. Ihmisiltä nyhdetään vain rahat ja tarjotaan jotain YleLeaksia, jonne Teemu Laajasalo on päässyt ilveilemään.

Mutta sekin tekohengitys vielä loppuu. Jatkahan vaan duunia, Pirkko.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 9981  Ke 27 Mar 2013, 15:36 (GMT+3)  Aihe: Café Oikeiston ja muiden ketjujen alasajo Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 27.11.2013 klo 1.24 kirjoitti:
Vertaamalla foorumin omaa ja internetin oikeaa arkistoa toisiinsa pääsee tuhotyön jäljille.

Osa viesteistä löytyy laittamalla osoitteen http://chat.yle.fi/yleradio1/keskustelu/ hakukoneeseen Wayback Machine.

Viime yönä meni myöhään, mutta jälkikäteen jäi vielä kiinnostamaan, mitä kaikkea hämärää kommareiden ja suomettuneisuuden viimeisessä linnakkeessa vuosina 2006-2007 tapahtuikaan.

Palataanpa Wayback Machinen avulla ajassa taaksepäin katsomaan, miltä foorumi tuolloin näytti:

Kellonaika on nyt 3.2.07 - 15:05
YLE Radio 1 Foorumin päävalikko
Ketju Café Oikeisto on toiseksi vastatuin peräti 900 viestillään, ja ketjua on luettu 40867 kertaa.

Kunnes viikon kuluttua suosittu ketju lukijoineen on häipynyt kuin tuhka tuuleen:

Kellonaika on nyt 10.2.07 - 3:35
YLE Radio 1 Foorumin päävalikko


Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 10355  Ti 18 Hel 2014, 0:40 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Foorumin säätämisiin liittyen jäi yksi tärkeä asia mainitsematta: tiedostokansioiden uudelleenjärjestely, jonka poika hoiti suoraan tietokannasta käsin. Epälooginen lehtileikkeet-kansio on poistettu kokonaan ja kaikki siinä olleet tiedostot siirretty luomaani media-kansioon. Mikä asian tekee niin mielenkiintoiseksi on se, että kun muutokset tehdään suoraan tietokannasta käsin, viesteihin ei jää mitään muokkausmerkintää.

Jutellessani poikani kanssa mieleeni palautui muutaman vuoden takaiset tapahtumat Yle Radio 1:n foorumissa, jossa lukemat alkoivat luetuimpien aiheiden sarakkeissa ihmeellisellä tavalla muuttua ja heilahdella, ennen kuin ketju Café Oikeisto häipyi kokonaan, vaikka oli suosituin ja luetuin. Se ei vaan Ylelle sopinut, ja koko ketju sai lähteä.

Nyt kun juttelin poikani kanssa uudestaan, hän sanoi tuollaisen muuntelun olevan helppoa sille, joka pääsee tietokantaan käsiksi. Hän kertoi Riemurasiassa näkemästään Ylen äänestyksestä, jossa vastausvaihtoehtoja oli peukaloitu. Joku oli napannut todisteet talteen ja lähettänyt muidenkin ihmeteltäväksi.

Onnekkaana löysin kyseisen Ylen peukaloiman äänestyksen:


Kuvasta näkyy, kuinka vartin kuluttua eniten ääniä saanut vaihtoehto on poistettu. Muukalaisviha ei saa johtua huonoista kokemuksista, ainakaan Ylen kyselyssä.
_____________________________________________________________

Muistutuksena Ylen luotettavasta tiedonvälityksestä viesti kopioitu täältä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 10404  La 15 Maa 2014, 14:19 (GMT+3)  Aihe: Ylen mediapeliä ja rahan pakkokeruuta Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 16.4.2013 klo 12.36 kirjoitti:
Viime viikolla luin Lidlin mainoslehtistä ja ihmettelin tavallista runsaampaa sisältöä ja parempia tarjouksia. Miksi niin paljon ja hyviä tarjouksia juuri nyt, pohdin.

Sitten mieleeni välähti, olisiko Stokkan Hullut Päivät juuri nyt. Mainitsen asiasta pojalleni, ja hän kertoo niiden alkaneen jo.

Siinä syy Lidlin kovempiin tarjouksiin. Muutkin haluavat päästä rahavirrasta osingolle.

Maailmanpolitiikasta takaisin kotimaahan.

Ketjun otsikkona on "Mitä, miksi ja milloin - kenellä on motiivi" ja tajusin, että osataan se mediapeli täälläkin, meillä Suomessa.

Yle laittaa hirveän show'n pystyyn ihmisten vapaaehtoisesti lahjoittamista varoista:

MOT: Hengelliset yhdistykset keränneet satoja miljoonia

Myrskyn pimentoon jää Ylen oma pakollinen rahankeruu, jossa kaikki telkkaria katsomattomatkin kiristetään maksamaan veroja aina vain lisää:

Yle-vero nousee – 2,5 miljoonaa suomalaista maksaa veron enimmäismäärän

Ylen hallitus: Indeksin jäädytys suistaisi tuloksen miinukselle

Ylen hallitus arvostelee veromuutosta
__________________

Viesti kopioitu: täältä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Kritiikkiä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com