Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Pukki kaalimaan vartijana

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Maailmankartalla
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 18  Su 04 Hel 2007, 23:07 (GMT+3)  Aihe: Pukki kaalimaan vartijana Vastaa lainaamalla viestiä

Aiheen aloitti: Angeli - Tammikuu 08, 2007, 16:56:17Otsikko: Pukki kaalimaan vartijana - K18
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 08, 2007, 16:56:17

Laitoin kirjoitukseni otsikkoon K18-merkin, sillä tämä ei ole kaikilta osin sopivaa luettavaa lapsille.

Järkyttyneenä olen seurannut Irakin tapahtumia, kun Saddam Hussein teloitettiin. Näin kuvia Saddamista juuri ennen teloitusta ja myös ruumispussissa teloituksen jälkeen. Ruumispussissa Saddamin pää oli luonnottomassa asennossa, olihan hänen niskansa katkennut. Aloin itkeä, sillä muistin isäni, joka oli katkaissut niskansa katolta tippuessaan. Kenellekään ei pitäisi tehdä noin, ajattelin Saddamia katsoessani, vaikka olisivat kuinka rikollisia.

Irvokkailta jo noissa siistityissä kuvissa näyttivät myös vartijat, jotka olivat verhonneet kasvonsa mustiin huppuihin. Heillä ei ollut edes kanttia paljastaa kasvojaan, kuinka likaista ja härskiä. Uutisista luin myös, kuinka Saddamia pilkattiin ennen hirttämistä.

Ajattelin Amerikkaa, joka oli kuin pukki kaalimaan vartijana. Amerikka halusi ryöstää ennen kaikkea Irakin öljyn itselleen. Ilman öljyä maa ei olisi edes kiinnostanut Bushin armeijaa, josta on kuollut jo kolmisen tuhatta sotilasta sodassa Irakia vastaan.

Bush fundamentalistihallintoineen on olevinaan kuin jokin uskon lähettiläs. Siteeraanpa siitä syystä tilanteeseen erityisen hyvin sopivaa raamatunkohtaa, jossa Jeesus sanoo: "Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. --" (Joh. 10:10)

Kuinka hyvin tuo sopiikaan Irakiin, joka on nyt amerikkalaisten omistuksessa. Omaa uskontoaan kunnioittamattomat fundamentalistit ovat aiheuttaneet vain tuhoa, ahdinkoa ja lukemattomien siviilien kuoleman ja vammautumisen. USA on tullut tappamaan ja tuhoamaan, myös Saddamin, oman uskontonsa käskyjen vastaisesti. Sillä se joka tappaa tappajan, on tappaja itse eikä alkuperäistä tappajaa kummoisempi.

Asioita penkoessani törmäsin vielä alkuperäiseen teloitusvideoon. Voin todella pahoin katsottuani sen. Videolla näytetään samat alkutoimet kuin siistityissäkin versioissa, mutta myös itse hirttäminen. Saddamin alla luukut aukeavat ja hän tippuu kauhealla rysäyksellä roikkumaan köyden varaan. Ja köysi kuristuu Saddamin kaulan ympärille ja Saddam keinuu, keinuu köyden varassa. Toisessa sensuroimattomassa videossa Saddam näytetään ruumispussissa kasvoiltaan verisenä ja yhdessä videossa Saddamin kaulassa näkyy iso haava.

USA on saanut uhrinsa.Otsikko: Saddamin liittolaisten teloitus - K18
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 15, 2007, 14:59:36

Maailma on saanut tänään uuden uutisen: Irakin entisen johtajan Saddam Husseinin velipuoli Barzan al-Tikriti ja entinen päätuomari Awad al-Bander hirtettiin varhain aamulla.

Molempien kuolemaantuomittujen kerrotaan olleen ennen teloitusta peloissaan ja pyytäneen, ettei heitä hirtettäisi. Heillä oli yllään oranssit vankipuvut ja päinvastoin kuin Hussein heidät teloitettiin huputettuina.

Julma näytelmä vain jatkuu, sillä Saddamin velipuolen pää irtosi teloituksen yhteydessä. Toimittajille esitetyssä videossa näytetään hirttopuun alla oleva al-Tikritin päätön ruumis sekä siitä useiden metrien päähän vierinyt pää.

Kuolemantuomion vastustajille tämä on painavaa aineistoa. Raakalaismaisuus ei palvele ketään. Päinvastoin, Saddamin hirttämisen jälkeen monet lapset maailmalla ovat menettäneet henkensä leikeissään matkittuaan Saddamin kuolemaa.

- EU:n komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso on tuominnut teloitukset. Hän on sanonut tukevansa Italian aloitetta YK:n johdolla toteutettavasta kansainvälisestä kuolemantuomioiden käytön lopettamisesta.

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1301040


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm Ma 05 Hel 2007, 17:40, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 47  Ma 05 Hel 2007, 17:49 (GMT+3)  Aihe: "Rauhoittamiseen" lisävaroja Vastaa lainaamalla viestiä

Aamulla ällistelin uutista siitä, kuinka Bush esittää lisävaroja Irakin "rauhoittamiseksi".

Sen jälkeen kun amerikkalaiset menivät Irakiin, ei ole ollut muuta kuin sotaa ja jatkuvia pommi-iskuja. Amerikkalaisten väliintulo on pistänyt koko maan sekaisin.

Miten sotimiseen tarkoitetut lisävarat voisivat rauhoittaa, kun amerikkalaiset itse ovat aikaansaaneetkin koko sotkun?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 261  Ke 21 Maa 2007, 1:39 (GMT+3)  Aihe: Lapset räjäytettiin Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lapsia käytettiin pommi-iskussa Irakissa
20.3.2007 20:44

Irakilaiset kapinalliset käyttivät lapsia pommi-iskussa viikonvaihteessa, sanoi amerikkalainen kenraalimajuri Michael Barbero tiistaina Washingtonissa.

Amerikkalaiset sotilaat pysäyttivät kenraalin mukaan bagdadilaisella tarkastusasemalla auton, jossa oli aikuisten lisäksi kaksi lasta. Auto päästettiin menemään, mutta aikuiset nousivat autosta jonkin matkaa ajettuaan ja räjäyttivät auton, jossa lapset yhä olivat.

- Takaistuimella olevat lapset vähensivät epäilyksiä, ja päästimme auton menemään, kenraali Barbero selitti.

Kenraali Barbero sanoi menettelyä uudenlaiseksi taktiikaksi. Tällaisia tapauksia on kenraalin mukaan ollut toistaiseksi kuitenkin vain tämä yksi.

STT-Reuters-AFP

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703205886962_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Pentti NaumanenLiittynyt: 02 Hel 2007
Viestejä: 361
Paikkakunta: Ahlainen

Linkki viestiinViesti 263  Ke 21 Maa 2007, 11:23 (GMT+3)  Aihe: Epätoivo on saanut karmeat mittasuhteet Vastaa lainaamalla viestiä

Irakilaisten epätoivo on saanut karmeat mittasuhteet.

Tätä on länsimaalaisen vaikeaa ymmärtää. Uskoakseni isät ja äidit kaikkialla maailmassa rakastavat lapsiaan. Vanhoissa kulttuureissa uhrattiin. Raamattukin puhuu uhreista ja sovituksesta.
Siinä vaiheessa, kun irakilaiset alkavat uhrata omia lapsiaan ollaan jo tekemisissä sen mittaluokan inhimillisen katastrofin kanssa, että USA olisi pakotettava pois Irakista kansainvälisin toimin.
_________________
Terveisin

Pentti Naumanen
Ahlainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 523  La 12 Tou 2007, 13:07 (GMT+3)  Aihe: Pukki kaalimaan vartijana... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Miljardien dollarien arvosta öljyä kadonnut Irakissa
12.5.2007 09:42

Miljardien dollarien arvosta irakilaisöljyä on kateissa, kirjoittaa New York Times -lehti.Irak ilmoittaa tuottavansa 2 miljoonaa tynnyriä öljyä päivässä. 100 000-300 000 päivittäisen tynnyrin kohtalosta ei kuitenkaan ole mitään tietoa.

Lehden tiedot perustuvat yhdysvaltalaisviranomaisten raporttiluonnokseen. Raportti on määrä julkistaa ensi viikolla.

Öljyn katoamiselle on useita mahdollisia syitä. Öljyä saatetaan salakuljettaa pois maasta tai siitä saatavia tuloja saattaa kadota korruption vuoksi.

Voi myös olla, että Irak tuottaa todellisuudessa vähemmän öljyä kuin se sanoo tai että öljyputkistoa on sabotoitu.

Nimettömänä esiintyvä energia-asioiden parissa työskentelevä Yhdysvaltojen ulkoministeriön virkamies sanoo lehden artikkelissa, että taistelevat shiiaryhmittymät saattavat rahoittaa öljyvarkauksilla esimerkiksi amerikkalaissotilaiden ja sunnien tappamista.

Yhdysvaltojen hallinnon ulkopuoliset analyytikot pitävät todennäköisimpänä selityksenä joko laajamittaista salakuljetusta tai virhettä Irakin ilmoittamissa tuotantoluvuissa.

IS-STT-Reuters

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1367221
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 691  Ke 27 Kes 2007, 14:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
CIA julkaisi synkkää historiaansa
27.6.2007 08:35

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA on julkaissut satoja sivuja aineistoa, jotka paljastavat CIA:n toimineen muun muassa yhteistyössä mafian kanssa Kuuban johtajan Fidel Castron surmaamiseksi, salakuunnelleen toimittajia ja suunnitelleen salamurhia ulkomailla.

Dokumenttien paljastamista tiedoista valtaosa on tullut ilmi jo aikaisemmin kongressin kuulemisissa. Keskustiedustelupalvelun johtajan Michael Haydenin mukaan paperit haluttiin kuitenkin julkistaa, jotta keskustiedustelupalvelun menneisyyttä peittävä "salaisuuden verho" hälvenisi.

CIA:n paljastamien tietojen mukaan keskustiedustelupalvelu värväsi kolme mafiaan kytköksissä ollutta gangsteria myrkyttämään Castron. Salamurhayritykset eivät kuitenkaan onnistuneet.

CIA yritti myös 60-luvulla soluttautua Vietnamin sodan vastaiseen liikkeeseen, jota se epäili johdettavan ulkomailta. Papereista löytyy myös tietoa presidentti Richard Nixonin kaataneesta Watergate-skandaalista, jonka yhteydessä CIA salakuunteli toimittajia. Edesmennyt Beatles-yhtyeen jäsen John Lennon oli joutunut CIA:n tiedostoihin, koska hänen todettiin antaneen rahaa rauhanliikkeelle.

CIA:ta on erityisesti presidentti George W. Bushin valtakaudella syytetty salailusta ja tietojen pimittämisestä.

STT-Reuters

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1393154
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 915  Su 07 Lok 2007, 2:16 (GMT+3)  Aihe: Nykyajan barbariaa Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Amnesty vaatii: Myrkkyruisketeloituksille loppu!
4.10.2007 14:15

Angel Nieves Diaz teki kuolemaa 34 minuuttia tavallista pidempään, koska myrkkyruiske annettiin väärällä tavalla.

Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on listannut eilen julkaistussa raportissaan Yhdysvalloista yhdeksän myrkkyruisketeloitusta, jossa ruiske ei ollut toiminut halutulla tavalla tai teloitus oli pitkittynyt.

Amnesty vaatiikin nyt myrkkyruisketeloitusten lopettamista. Järjestön mukaan myrkkyruisketeloitus rikkoo Yhdysvaltain perustuslakiin kirjattua kieltoa julmasta ja epätavallisesti rangaistuksesta.

Amnestyn raportissa on muutama ääriesimerkki pieleen menneestä teloituksesta. Vuosi sitten toukokuussa teloitetulta Joseph Clarkilta ei ollut löytyä sopivaa suonta ruisketta varten. Ruumiinavauksessa paljastui, että teloitettua oli pistetty ainakin 22 kohtaan.

Floridassa taas nousi kohu viime vuoden joulukuussa, kun Angel Nieves Diazin teloittaminen kesti 34 minuuttia tavallista pidempään. Tappava ruiske jouduttiin antamaan lopulta kaksi kertaa, koska ensimmäisellä kerralla neula oli isketty suoraan suonen läpi.

Viranomaiset kiistelevät yhä, joutuiko Diaz kokemaan teloituksensa aikana kipua vai.

IL

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200710046676987_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 939  To 11 Lok 2007, 0:16 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ex-presidentti Carter: USA kiduttaa vankeja
11.10.2007 0:04

Yhdysvaltain entinen presidentti Jimmy Carter syytti keskiviikkona CNN:n haastattelussa Yhdysvaltain nykyhallitusta totuuden vääristelystä.

Carterin mukaan Yhdysvallat kiduttaa vankeja kansainvälisten lakien vastaisesti.

- En luule niin, tiedän sen, sanoi Carter CNN:n haastattelussa. - Maamme on ensimmäistä kertaa minun elinaikanani hylännyt periaatteensa ihmisoikeuksista, jatkoi ex-presidentti.

Hänen mukaansa presidentti George W. Bush on luonut omat itse omat määritelmänsä.

- Voit määritellä, mitkä ovat ihmisoikeuksia ja sanoa, ettemme toimi niiden vastaisesti, ja voit määritellä itse, mikä on kidutusta ja sanoa, ettemme kiduta, Carter huomautti.

Valkoinen talo on toistuvasti vakuuttanut, että terrorismista epäiltyjä vankeja ei kohdella kaltoin. New York Times -lehden viime viikolla julkaiseman uutisen mukaan Yhdysvaltain oikeusministeriöllä on ollut omia salaisia muistioitaan, joissa on hyväksytty vankien kovakourainen ja raaka kohtelu.

Presidentti Bush ehätti itse tuolloin vakuuttamaan, että Yhdysvallat ei kiduta vankejaan.

STT

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200710116703864_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1146  La 24 Mar 2007, 20:52 (GMT+3)  Aihe: Sotimiseen Irakissa ja muualla on kyllä varaa... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Yli miljoona kärsii nälkää New Yorkissa

21.11.2007 19:25

Yli miljoona newyorkilaista ei kykene ruokkimaan itseään riittävästi, sanoi köyhyyttä vastustavien ryhmien yhteenliittymä keskiviikkona. Liittymä moitti samalla Yhdysvaltain hallitusta siitä, että se on leikannut ruoka-apuaan.

Liittymän, The New York City Coalition Against Hungerin, mukaan yksi kuudesta New Yorkin asukkaasta elää kotitaloudessa, joka ei pysty huolehtimaan ruokahuollosta. Liittymä edustaa noin 1 200 soppakeittiötä ja muuta ruokintakeskusta.

- Tämä vuosittainen tutkimus osoittaa, että yhä useampi työtätekevä perhe, lapsi ja vanhus joutuu hakemaan ruoka-avustuksia, sanoi liittymän johtaja Joel Berg.

Hänen mukaansa jonot soppakeittiöissä ja ruuanjakelukeskuksissa vain kasvavat nyt, kun Yhdysvaltain taloudella menee huonosti.

STT

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1457237
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1152  La 24 Mar 2007, 21:17 (GMT+3)  Aihe: Tosi surullista... Minkä maan poliisi voi olla näin julma? Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Poliisit ampuivat teinipojan kuoliaaksi - luulivat hiusharjaa aseeksi

13.11.2007 20:54

Poliisit ampuivat aseettoman 18-vuotiaan pojan kuoliaaksi New Yorkissa Yhdysvalloissa. Poliisimiehet luulivat pojan piilottelemaa mustaa esinettä aseeksi ja tähtäsivät häneen 20 laukausta. Esine osoittautui myöhemmin mustaksi hiusharjaksi.

Tapaus sattui maanantaina illalla sen jälkeen kun pojan äiti oli hälyttänyt poliisit asunnolleen. New Yorkin poliisin mukaan hätäpuhelun nauhoitteella poika sanoo, että hänellä on ase. Kun poliisit saapuivat asunnolle, poika ei totellut poliisien käskyjä pysähtyä, vaan lähestyi poliisimiehiä mustan esineen kanssa.

Tapauksen silminnäkijä Dyshawn Gibson sanoi televisiokanava WABC-TV:lle, että poika olisi pudottanut harjan poliisin käskystä.

- Hän nosti kätensä ylös, mutta poliisi vain aloitti tulittamisen, Gibson sanoi.

- Tilanteen etenemistä tutkitaan vielä. Otamme tämän hyvin vakavasti, New Yorkin pormestari Michael Bloomberg sanoi uutistoimisto AP:lle.

IS

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1454494
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1210  La 08 Jou 2007, 2:43 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Eikö tämä ole kidutusta?

7.11.2007 06:42

Vanki asetetaan makaamaan selälleen lankulle, pää hieman alemmaksi kuin jalat. Suuhun tungetaan rätti, jonka päälle kaadetaan runsaasti vettä.

Seurauksena on oksennusrefleksin laukeaminen ja karmea hukkumisen tunne. Vain pari minuuttia tätä käsittelyä, ja vanki on yleensä valmis tunnustamaan.

Näin toimii kuulustelumenetelmä nimeltään waterboarding, jota on käyttänyt mm. Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA. Ei siis ihme, että keskustelu kidutuksesta CIA:n salaisissa kuulustelukeskuksissa on ollut keskeinen elementti Yhdysvaltain uuden oikeusministerin Michael Mukaseyn nimitysprosessissa.

Avainasemassa ollut senaatin lakivaliokunta päätti eilen täpärän äänestyksen jälkeen tukea Mukaseyn nimitystä.

Senaatin kuulemistilaisuudessa viime kuussa Mukasey ei ottanut kantaa siihen, onko simuloitu hukuttaminen hänen mielestään kidutusta vai ei.

- Olisi vastuutonta puhua tässä tekniikasta, jota en tunne, Mukasey sanoi senaattoreille.

Myöhemmin Mukasey paikkaili lausuntoaan ja sanoi menetelmän olevan "vastenmielinen".

Yhdysvaltain asevoimissa simuloitu hukuttaminen on ollut kiellettyä jo usean vuoden ajan. Tiedusteluelimet ja Valkoinen talo ovat kuitenkin aina kierrelleet ja kaarrelleet, kun niiden edustajilta on kysytty painostavista kuulustelumenetelmistä.

Selkeimmin kovia keinoja on puolustanut Dick Cheney. Varapresidentiltä kysyttiin radiohaastattelussa, hyväksyisikö hän simuloidun hukuttamisen, jos sen avulla saadut tiedot voisivat pelastaa amerikkalaisia.

- En miettisi asiaa edes kahta kertaa, Cheney vastasi.

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1452258
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1211  La 08 Jou 2007, 2:47 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
CIA tuhosi nauhat terrorikuulusteluista

Julkaistu: 7.12.2007 11:12
Päivitetty: 7.12.2007 21:31

Pekka Mykkänen
Helsingin Sanomat


Washington. Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA ilmoitti torstaina tuhonneensa marraskuussa 2005 kahden merkittävän terrorismista epäillyn miehen kuulusteluista kuvatut videonauhat. CIA:n johtaja Michael Haydenin mukaan nauhojen vuotaminen olisi voinut vaarantaa CIA-agenttien turvallisuuden.

Ihmisoikeusjärjestöt ja viestimet epäilivät heti, että nauhat tuhottiin, koska ne sisälsivät todistusaineistoa CIA:n harjoittamasta kidutuksesta.

The New York Times -lehti oli keskiviikkona ilmoittanut CIA:lle, että se on julkaisemassa artikkelin nauhojen tuhoamisesta.

Nauhoilla kuulusteltiin terroristijohtaja Osama bin Ladenin lähimieheksi sanottua Abu Zubaydahia sekä syyskuun 11. päivän 2001 iskuihin osallisuudesta elinkautiseen vankeuteen tuomittua Zacarias Moussaouita.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat paljastaneet, että Zubaydah on yksi kolmesta terrorismiepäillystä, jota on kidutettu hukkumisen tunteen aiheuttavalla vesikidutusmenetelmällä.

Haydenin mukaan nauhoilla ei tapahtunut mitään lainvastaista.

Presidentti George W. Bush kertoi 2006, että Zubaydahin kuulustelut auttoivat Yhdysvallat saamaan kiinni syksyn 2001 iskujen pääsuunnittelijaksi sanotun Khalid Sheikh Muhammedin.

Nauhojen tuhoaminen herätti kysymyksen, salasiko CIA todisteita Moussaouin puolustukselta, kongressilta ja syyskuun 11. päivän iskuja tutkineelta komissiolta.

Haydenin mukaan nauhoilla ei enää ollut arvoa tiedustelulle tai millekään oikeusprosessille.

”Samalla kun kongressi oli äänestämässä laeista, joilla vahvistettaisiin kieltoa kidutuksesta ja vankien epäinhimillisestä kohtelusta, näyttää siltä, että CIA tuhosi todistusaineistoa”, totesi Human Rights First -järjestön johtaja Elisa Massimino.

Kongressi sääti joulukuussa 2005 epäiltyjen kohtelua koskevan lain lukuisien skandaalien jälkeen.

Sen jälkeen julki tulleet kidutustapaukset ovat vähentyneet selvästi.

Torstaina kongressin tiedusteluvaliokunnat haastoivat Bushin politiikan, joka sallii CIA:lle kovemmat kuulustelukeinot.

Kansanedustajat yrittävät taivuttaa CIA:n noudattamaan armeijan kenttäoppaassa olevia julkisia menetelmiä.

Demokraattisenaattori Dianne Feinsteinin mielestä laki ”päättäisi kansallisen keskustelun kidutuksesta”.

Bush uhkasi käyttää veto-oikeuttaan, mikäli laki hyväksytään koko kongressissa.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1212  La 08 Jou 2007, 2:51 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kidutus muutti USA:n luonnetta ja mainetta

Julkaistu: 7.12.2007 20:22

Pekka Mykkänen
Helsingin Sanomat


Washington. "Yhdysvallat ei kiduta. Se on vastoin lakejamme ja arvojamme."

Näin totesi presidentti George W. Bush 17. lokakuuta 2006, kun hän allekirjoitti lain sotilaskomissioista. Ja näin hän sekä muut hallituksen edustajat ovat sanoneet usein sen jälkeenkin.

Lähempi tutustuminen Bushin presidenttiaikaan viittaa kuitenkin vahvasti siihen, että viime vuosina Yhdysvalloista on tullut kiduttajavaltio.

Sellainen, joka jää salailuyrityksistään huolimatta kiinni kiduttamisesta, jossa kidutus nauttii melko laajaa kansan ja sotilaiden tukea, jossa varapresidentti sanailee letkeästi kiduttamisesta ja jossa oikeusministeri ei tuomitse ikivanhaa kidutusmuotoa.

Yhdysvalloista ei kuitenkaan ole tullut sellainen kuin perinteiset kiduttajavaltiot, kuten Syyria. Se ei käytä kiduttamista kansanjoukkojen pelottelemiseen tai rankaisukeinona, vaan se käyttää kiduttamista tarkasti rajattuun päämäärään: tietojen keräämiseen.

Perinteisestä kiduttajavaltiosta Yhdysvallat erottaa sekin, että se on hävennyt, rajoittanut ja vähentänyt kiduttamistaan ja yrittänyt määritellä kiduttamisen niin, ettei se itse asiassa edes kiduta. Omat kuulustelumenetelmänsä se on valinnut varovasti. Likaisimman työn se teettää alihankintana.

Syksyn 2001 terrori-iskujen jälkeen Bush uskoi, että on aika turvautua poikkeuksellisiin otteisiin. Vastassa on fanaattinen vihollinen, joka ei pukeudu univormuun eikä tottele sodan sääntöjä.

Aina kun Bush sanoo, ettei hänen maansa kiduta, hän tuntuu tyystin sivuuttavan lähihistorian. Yhdysvallat ei ole vain kiduttanut, vaan myös kiduttanut hengiltä.

Maailmalla tunnetaan hyvin kaksi valokuvaa, joissa sotilaat Sabrina Harman ja Charles Graner pitävät peukkujaan pystyssä Abu Ghraibin vankilassa Irakissa kuoliaaksi kidutetun Manadel al-Jamadin jäihin upotetun ruumiin päällä.

Hallituksen versio Abu Ghraibista oli se, että siellä joukko sotilaita rikkoi sääntöjä ja heitä rankaistiin teoistaan.

Al-Jamadin kuolemasta eivät kuitenkaan vastanneet rivisotilaat, vaan keskustiedustelupalvelun CIA:n kuulustelija Mark Swanner ja laivaston erikoisjoukot. Swanneria ei ole teoistaan syytetty. Yksi laivaston miehistä selvisi syytteittä ja yhdeksän muuta arvonalennuksilla tai nuhteilla, ihmisoikeusjärjestö Human Rights First selvitti.

Hallituksen mukaan Abu Ghraibissa nähtiin valioyksilöistä koostuvien asevoimien mädät omenat. Selitykseen ei usko Georgetown-yliopiston professori David Luban.

"Minun johtopäätökseni on melko yksinkertainen. Abu Ghraib on täysin ennustettava kuva siitä, miltä kiduttamisen kulttuuri näyttää. Abu Ghraibissa ei ole kyse 'mädistä omenista', Abu Ghraib on omenapuu", hän toteaa kirjassa The Torture Debate in America.

Mätää on tavattu Afganistanissa, Irakissa ja Guantánamon vankileirillä. Lisäksi ainakin sata terrorismista epäiltyä on lennätetty CIA:n salaisiin vankiloihin kidutusta harjoittaviin maihin, joiden toimet Yhdysvaltain ulkoministeriö tuomitsee ihmisoikeusraporteissaan.

Kolmen ihmisoikeusjärjestön DAA-hanke löysi viime vuonna ainakin 330 tapausta, joissa oli tutkittu väärinkäytöksistä noin 600 asevoimien jäsentä ja muita. Rikosepäilyt vaihtelivat seksuaalisesta ahdistelusta tappoihin.

Human Rights First dokumentoi 45 epäillyn väkivaltaisen kuoleman raportissaan 2006. Ainakin kahdeksassa tapauksessa kyse oli kidutuksen aiheuttamasta kuolemasta.

Vain 12 tapauksessa oli annettu tuomio, joista kovin oli viiden kuukauden vankeusrangaistus. Yhtään CIA:n jäsentä ei ollut syytetty.

Eläkkeellä oleva kontra-amiraali John D. Hutson totesi raportista: "Yksi tapaus olisi yksittäinen rikkomus, kaksi olisi vakava ongelma. Tusina tekee niistä politiikan."

Lubanin mielestä järkyttävää oli, että yhtäkkiä syntyneelle kidutuskulttuurille luotiin perusta korkeimpien oikeusoppineiden voimin. Apulaisoikeusministeri Jay S. Bybee kirjoitti kuulussa "kidutusmuistiossa" 2002, että kidutuksen tunnusmerkit täyttyvät, kun fyysinen kipu johtaa kuolemaan tai sisäelimien vaurioitumiseen.

Tällaisia – myöhemmillä lausunnoilla ja lainsäädännöllä kumottuja – tulkintoja saattoi syntyä syksyn 2001 jälkeisessä hysteerisessä ilmapiirissä. Se osoitti, kuinka nopeasti kiduttamisen kulttuuri voi ottaa valtaansa vakiintuneen demokratian ja oikeusvaltion. Marraskuussa 2001 kolmannes amerikkalaisista kertoi hyväksyvänsä terroriepäiltyjen kidutuksen.

Vaikka Bushin hallitus puhuisi totta sanoessaan, ettei Yhdysvallat kiduta, maan maineen tärveltymiselle se ei mahda mitään. CIA-lennoista kertova tuore Hollywood-elokuva Rendition vie viestiä kiduttaja-Yhdysvalloista tehokkaasti maailmalle.

Viime vuonna saksalaisista 16 prosenttia ajatteli Yhdysvaltain tekevän "hyvää työtä" ihmisoikeuksien edistämisessä maailmalla, kun vuonna 1998 niin ajatteli 61 prosenttia. Arvovaltaromahdus oli tapahtunut myös Britanniassa, ja nyt puhutaan amerikkalaismyönteisistä länsimaista.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin terrorismiosaston johtaja Joanne Mariner kertoo New Yorkista, että suurin osa väärinkäytöksistä näyttää tapahtuneen "terrorisminvastaisen sodan" alussa. Viime ja tältä vuodelta ei ole tullut tietoon uusia tapauksia.

Jopa CIA:n on kerrottu luopuneen kovimmista menetelmistään, kuten pahimmaksi uskotusta keinostaan vesikiduttamisesta.

Onko kiduttaminen siis päättynyt kansainvälisen ja kotimaisen paineen edessä, oikeusistuimien päätöksiin ja kongressin sekä lehdistön valppauteen?

Marinerin mukaan merkittävä käänne on ollut yritys oikeuttaa CIA:n salaiset ohjelmat, jotka yhä jatkuvat. Mariner muistuttaa kuinka Bush "kerskui" syksyllä 2006, että CIA:n kovat otteet ovat puristaneet tärkeää tietoa epäillyistä.

Samassa yhteydessä kerrottiin Guantánamon "oikeudelliseen mustaan aukkoon" lennätetyistä neljästätoista al-Qaida-verkoston terroriepäillystä. Moni luuli sen päättävän CIA:n salaiset ohjelmat, mutta viime huhtikuussa Guantánamoon tuotiin viisi uutta epäiltyä, joista hallitus myönsi yhden tulleen CIA:n ohjelmasta.

Viime kesäkuussa presidentti antoi nimenomaisesti CIA-ohjelmaa koskevan määräyksen. Nykypolitiikan keskeinen sisältö on: Yhdysvallat ei kiduta, mutta CIA:lla on lupa käyttää "tehostettuja kuulustelukeinoja". Mitä ne ovat, Yhdysvallat ei kerro, koska muuten terroristit voisivat valmentautua kuulusteluihin.

Yhdysvaltain uusi oikeusministeri Michael Mukasey totesi senaatin nimityskuulemisessa lokakuussa, että hänen mielestään terrorisodan alussa laadittu Bybeen kidutusmuistio oli "syntiä pahempi, se oli virhe, se oli tarpeeton".

Samassa kuulemisessa Mukasey ei kuitenkaan osannut vastata siihen, onko waterboarding-tekniikka eli hukkumistunteen aiheuttaminen epäillylle kidutusta.

Ennen syyskuun 11. päivää 2001 Yhdysvallat piti tekniikkaa, jos ei syntiä pahempana, niin rikoksena.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1230  Ti 11 Jou 2007, 16:06 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
CIA suostui tutkimukseen nauhojen tuhoamisesta

Julkaistu: 8.12.2007 17:57
Päivitetty: 8.12.2007 22:46

Pekka Mykkänen
Helsingin Sanomat

Washington. Yhdysvaltain oikeusministeriö ja keskustiedustelupalvelu CIA:n sisäinen valvontaelin ilmoittivat lauantaina, että terroristiepäiltyjen kuulustelunauhojen tuhoamisesta tehdään alustava tutkimus. Sen perusteella päätetään, onko perinpohjainen tutkimus tarpeen.

CIA:n ympärillä vellova kohu oli ennen viranomaisten ilmoitusta vain kasvanut, kun lukuisat tahot kyseenalaistivat CIA-johtaja Michael Haydenin selitykset vuonna 2005 tuhotuista terroristiepäiltyjen kuulustelunauhoista.

Kongressin demokraattijäsenet ilmoittivat pitävänsä Haydenin torstaisia selityksiä nauhojen tuhoamisista epäuskottavina ja vaativat perinpohjaisia tutkimuksia. Kansanedustajat, ihmisoikeusaktivistit ja lehdistö epäilivät, että CIA tuhosi nauhat suojellakseen agenttejaan kidutussyytteiltä.

Ensin nauhat paljastanut The New York Times kertoi lauantaina, että Valkoinen talo, oikeusministeriö ja merkittävät kongressin jäsenet olivat vaatineet CIA:ta olemaan tuhoamatta kahden al-Qaida-jäsenen kuulusteluista kuvatut nauhat.

Hayden kertoi torstaina, että nauhat tuhottiin CIA-jäsenten suojelemiseksi terroristien kostolta. Haydenin mukaan kongressin tiedusteluvaliokuntien johtajia oli informoitu asiasta, mutta asianosaiset kiistivät saaneensa ilmoitusta.

Presidentti George W. Bush puolestaan kertoi tiedottajansa kautta, että hän kuuli asiasta muistinsa mukaan ensi kertaa torstaina. ABC-televisio kertoi kuitenkin, että Bushin läheinen entinen neuvonantaja Harriet Miers tiesi nauhoista ja oli vastustanut niiden tuhoamista.

CIA-pomo Hayden sanoi, ettei nauhoilla tapahtunut mitään rikollista ja ettei niillä olisi enää ollut arvoa tiedustelulle tai millekään oikeusprosessille.

Nauhoja olisivat kuitenkin pitäneet tärkeinä esimerkiksi syyskuun 11. päivän 2001 terrori-iskuja tutkinut komissio.

Nauhoista olisi voinut olla hyötyä oikeudenkäynnissä, jossa tuomittiin elinkautiseen vankeuteen syksyn 2001 iskujen osallisuudesta Zacarias Moussaoui, tuomitun asianajaja kertoi. Haydenin mukaan näin ei ollut.

Nauhoilla kuulusteltiin CIA:n salaisissa vankiloissa pidettyjä Abd al-Rahim al-Nashiria ja Abu Zubaydahia. Helsingin Sanomat kertoi lauantaina virheellisesti, että nauhoilla olisi kuulusteltu Moussaouita.

The New York Timesin mukaan CIA oli päättänyt 2003 säilyttää kohutut nauhat, mutta osastojohtaja Jose A. Rodriguez Jr. olisi yksinään määrännyt nauhojen tuhoamisen. Silloisen CIA-johtajan Peter Gossin on sanottu suuttuneen päätöksestä, josta ei kerrottu hänelle ennakkoon.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1265  La 22 Jou 2007, 5:04 (GMT+3)  Aihe: Tosi lapsirakas ukkeli, tämä Mr. Bush Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Bush kaatoi jälleen lasten terveydenhuoltoa kohentavan lain

Julkaistu: 13.12.2007 01:09

STT–Reuters


Washington. Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kumosi keskiviikkona veto-oikeudellaan jo toisen kerran lain, joka olisi laajentanut lasten terveydenhuolto-ohjelmaa.

Demokraattien ajaman ja monien republikaanien tukeman lain oli tarkoitus taata terveydenhoito lapsille, joiden perheet ovat liian köyhiä pystyäkseen hankkimaan heille sairausvakuutuksen. Terveydenhuolto-ohjelman laajennuksen kustannukset olisi katettu tupakkaveron nostolla.

Bush kaatoi lasten terveydenhoitolain ensimmäisen kerran lokakuussa. Kongressi hyväksyi tämän jälkeen nopeasti uuden terveydenhuoltolain, johon oli tehty joitakin muutoksia. Valkoinen talo ei kuitenkaan ollut muutoksiin tyytyväinen.

Lainaus: Helsingin Sanomat

Kommentti: Mitähän Mr. Bushilla on mielessään, lisää rahaa varmaan sotaan, pois lapsiparoilta ja muilta köyhiltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1299  Ma 31 Jou 2007, 2:10 (GMT+3)  Aihe: Rehellistä vuodatusta... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Entinen amerikkalaissotilas sanoo olevansa sotarikollinen

Julkaistu: 17.12.2007 19:21

Pekka Mykkänen
Helsingin Sanomat


Chicago. Tony Lagouranista nolotti. Sotilaan näkemisestä innostunut mies tunki seuraan JFK-lentokentän baarissa, ja halusi väkisin tarjota juotavaa. Irakista palanneelle sankarille!

Kävi ilmi, että mies oli itse sankari, World Trade Centeriin pelastustöihin syyskuun 11. päivä 2001 New Yorkissa komennettu palomies. Hän oli menettänyt työtovereitaan tornitalojen romahduksessa.

"Se muistutti, että jotkut Washingtonissa olivat käyttäneet syyskuun 11. päivää – joka oli tälle miehelle hyvin henkilökohtainen tragedia – oikeutuksena lähettää minut ja muita kaltaisiani Irakiin. Tämän miehen hallitus oli pettänyt hänet perusteellisesti."

Vuonna 2004 Yhdysvaltain armeijan arabiankielen tulkkina Irakissa palvellut Lagouranis pitää itseään sotarikollisena. Hän kertoo kotikaupungissaan Chicagossa, että hän ja lukemattomat muut asevoimien edustajat kiduttivat irakilaisia. Säännöllisesti, useimmiten syyttömiä ihmisiä, amatöörimäisesti ja siksi melkein aina tuloksettomasti.

Kyse ei ollut vain Abu Ghraibin vankilasta, jonka skandaalimaiset rikokset tehtiin ennen hänen palvelustaan, vaan joka puolella Irakia vallinneesta käytännöstä. "Me rikoimme Geneven sopimuksia, ne olivat sotarikoksia."

Tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan Fear Up Harsh hän kertoo pettymyksestä itseensä, armeijaan ja hallitukseen 254 raskaan sivun verran.

Lagouranis ajatteli vielä palvelusaikanaan, ettei hän rikkonut lakia, koska hän kirjasi tekemisensä raportteihin. Ohjeet ja hyväksyntä menetelmille tuli ylemmiltä.

Hän vääntelehtii ravintolatuolissa, kun häneltä kysyy, pitäisikö hänet viedä oikeuteen. "Kyllä. Mutta jos minua syytettäisiin, pitäisin huolen, että moni muu yläpuolellani Rumsfeldista Gonzalesiin menisi samalla."

Hän viittaa entiseen puolustusministeriin Donald Rumsfeldiin ja entiseen oikeusministeriin Alberto Gonzalesiin. Molempia on arvosteltu käsistä karanneesta politiikasta, joka johti satoihin ellei tuhansiin kidutustapauksiin.

Kiduttaminen oli ihmisoikeusjärjestöjen mukaan yleistä 2003–2005. Sen jälkeen paljastukset tiedotusvälineissä, asevoimien tiukemmat ohjeet ja lainsäädäntö ovat vähentäneet tapauksia merkittävästi.

Lagouranis, 38, kertoo käyttäneensä unenriistoa ja stressiasentoja vankien kovistelussa. Hän piti vankeja kylmässä ja kuumassa, uhkasi koirilla, huusi, pelotteli, häpäisi ja työnsi heidät "diskoon", jossa pidätettyjen silmien edessä välkytettiin strobovaloa ja taustalla soi kovaääninen musiikki.

Pahemmista toimista, kuten hakkaamisista ja vesikidutuksesta, hän kuuli vangeilta ja muilta sotilailta.

Kerran Lagouranis talutti silmiltään sidottua vankia kohti ampumarataa ja antoi irakilaisen luulla, että hänet teloitetaan. "Olen kuullut, että sellaisesta selviämiseen menee kauan."

Traumoja tulee kiduttajallekin. Lagouranis kärsi painajaisista, aistiharhoista ja paniikkikohtauksista Irakin kokemusten jälkeen, ja hänet vapautettiin asepalveluksesta psyykkisten ongelmien vuoksi heinäkuussa 2005.

Mutta ketään hän ei lyönyt ja jotkut amerikkalaiset ovat kyseenalaistaneet, oliko Lagouranis edes kiduttaja. Yleisesti puhutaan torture litestä eli kevytkidutuksesta, mistä olikin kyse, jos menetelmiä verrataan vaikkapa Saddam Husseinin hirmuhallinnon menetelmiin.

"Minua haukutaan joka suunnalta. Vasemmistossa ajatellaan, että olen kiduttaja. Oikeisto syyttää, että olen al-Qaidan palkkalistoilla."

Häntä suututtaa Yhdysvalloissa käytävä keskustelu kidutuksen määrittelystä ja hyödyistä. Hänen mielestään kiduttamisen ei pitäisi kuulua missään muodossa Yhdysvaltain käyttämiin keinoihin, minkä lisäksi hän ei usko sen toimivan.

Lagournais kertoo kuulustelleensa 300–400 vankia Irakissa, mutta vain kourallinen kuulusteluja – joista yksikään ei ollut väkivaltainen – tuotti mitään hyödyllistä tietoa. "Kiduttaminen ei antanut meille tietoa, mutta se lisäsi irakilaisten vihaa meitä kohtaan."

Hän vakuuttui siitä, että valtaosa pidätetyistä oli syyttömiä. Ilman minkäänlaista oikeudellista prosessia monet unohtuivat kuukausiksi vankilaan.

Lagouranisin mukaan pidätetyt aistivat nopeasti, etteivät amerikkalaiskuulustelijat voi kovin pitkälle mennä.

Kirjassaan hän kuvasi yhtä kuulustelua: "Osa minusta tiesi, ettei Mustafa murtuisi pelkkään koiran haukkumiseen ja että tämä on turhaa väkivaltaa. Toinen, pimeämpi puoli minua halusi nähdä, kuinka meitä pitkään uhmannut mies peittää peloissaan pallinsa."

Pimeämpi puoli otti vallan silloinkin, kun ystävä lähetti luettavaksi natsien keskitysleiriltä selvinneen itävaltalaisen psykoterapeutin Viktor Franklin kirjan. "Lukiessani sitä huomasin, että yritin löytää kirjasta kidutusvinkkejä."

Aina kun jokin uusi menetelmä vaikutti lupaavalta, kuten koirat, se jäi pysyväksi. Lagouranis pitää naurettavana käsitystä, että keskustiedustelupalvelulla CIA:lla olisi ollut yhdet säännöt ja armeijalla toiset. Kaikki yrittivät oppia toisiltaan, ja kidutuksen kulttuuri "paisui kuin musteläiskä paperilla ja levisi taudin lailla".

Hän ei saanut irakilaisia paljastamaan joukkotuhoaseita tai terroristiverkostoja, mutta pieniä erävoittoja hän sai.

Saattoi esimerkiksi säikäyttää vangin huutamalla ja hakkaamalla nyrkkiä pöytään, ja nousta hetkeksi kuulusteluhuoneen valtiaaksi. "Minä voitin. Mutta sainko tiedustelutietoa? Pelastinko ihmishenkiä? Suojelinko Amerikkaa. Enpä usko."

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1351  To 03 Tam 2008, 21:17 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
CIA:n tuhotut kuulustelunauhat johtavat rikostutkintaan

2.1.2008 21:47 (Päivitetty 2.1.2008 21:54)

Yhdysvalloissa keskustiedustelupalvelu CIA joutuu rikostutkintaan tuhottuaan arkaluontoista kuulustelumateriaalia.

Maan oikeusministeriö ilmoitti keskiviikkona aloittavansa selvityksen kadonneista videonauhoista, joiden epäillään sisältävän todisteita kuulusteltavien kiduttamisesta.

CIA tuhosi vuonna 2005 nauhoja, joille oli tallennettu al-Qaida-verkoston jäsenten kuulusteluja. Asia paljastui noin kuukausi sitten, kun New York Times kirjoitti nauhojen tuhoamisesta.

Kuulustelut tehtiin vuonna 2002. Tiedustelupalvelun agenttien kerrottiin käyttäneen niissä kovakouraisia kuulustelumenetelmiä terrorismista epäiltyjä henkilöitä vastaan. Lehden haastattelemien viranomaisten mukaan on syytä epäillä, että menetelmät olivat lain vastaisia.

CIA:n johtajaa Michael Haydenia on jo kuulusteltu kongressissa nauhojen kohtalosta.

STT-REUTERS

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200801027042545_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1536  To 24 Tam 2008, 14:37 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkimus: Yhdysvaltain johto valehteli Irakin aseista

23.1.2008 17:54

Irakin sodan alla ei Yhdysvaltain johtajien suusta kuultu montakaan toden sanaa, väittää tuore amerikkalaisselvitys.

Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan Yhdysvaltain johto antoi parissa vuodessa liki tuhat valheellista lausuntoa niin Irakin joukkotuhoaseista kuin al-Qaida-yhteyksistäkin.

- Presidentti George W. Bush ja seitsemän hänen hallintonsa johtavaa virkamiestä levittivät säännönmukaisesti virheellistä tietoa yli kahden vuoden ajan, alkaen 11. syyskuuta 2001, sanoi Bill Buzenberg, Center for Public Integrity -tutkimuslaitoksen johtaja.

Laitoksen tekemä selvitys asettaa kyseenalaiseksi Bushin hallinnon edustajien väitteet siitä, että he olivat vain huonojen tiedustelutietojen uhreja. Virheellisiä lausuntoja kun annettiin peräti 935 kappaletta kaikkiaan 532 yhteydessä.

- Valehtelu lisääntyi dramaattisesti elokuussa 2002, juuri ennen kuin kongressi alkoi harkita sodanjulistusta, ja vuoden 2003 alussa, kun ulkoministeri Colin Powell piti ikimuistettavan Irak-esityksensä turvallisuusneuvostossa, Buzenberg jatkoi.

Bush ja Powell olivat selvityksen perusteella virheellisten lausuntojen ykkösesittäjiä. Heidän kannoillaan tulivat varapresidentti Dick Cheney, neuvonantaja Condoleezza Rice, puolustusministeri Donald Rumsfeld, apulaispuolustusministeri Paul Wolfowitz sekä tiedottajat Ari Fleischer ja Scott McClellan.


STT-AFP

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200801237140155_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1580  Pe 08 Hel 2008, 19:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
CIA-pomo myönsi ensimmäistä kertaa vesikidutuksen

5.2.2008 21:12, päivitetty 05.02. 22:47

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n johtaja myönsi tiistaina ensimmäistä kertaa CIA:n käyttäneen niin sanottua hukuttamismenetelmää terrorismista epäiltyjen kuulusteluissa.

Senaatin tiedustelukomitealle puhunut Michael Hayden korosti, että kiistanalaista menetelmää käytettiin vain kolmen al-Qaida-yhteyksistä epäillyn kuulusteluissa.

Haydenin mukaan tapaukset sattuivat New Yorkiin syyskuussa 2001 tehtyjen terrori-iskujen jälkeen.

Arvostelijoiden mukaan menetelmä, jossa ihmisen kasvoille kaadetaan vettä niin että hän tuntee hukkuvansa, täyttää kidutuksen tunnusmerkit.

Yhdysvaltain kongressi harkitsee menetelmän kieltämistä.

STT-AFP-Reuters

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1484797
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1618  Ke 13 Hel 2008, 1:39 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vankiloissa vietettiin villejä seksijuhlia

12.2.2008 18:00

Veronmaksajat kustansivat vartijoiden kosteat orgiat.

Floridan vankeinhoitolaitoksen uusi esimies järkyttyi nähtyään millaisessa kunnossa osavaltion vankilat olivat vielä kaksi vuotta sitten hänen aloittaessaan työnsä.

James McDonough kertoi, että vankiloita johdettiin kuin järjestäytynyttä rikollisuutta ja niissä vietettiin kosteita orgioita.

- Kun kävelin ensimmäisenä päivänä työpaikalleni näin, että työhuoneeni oli eristetty poliisien rikospaikkatutkinnassa käyttämällä keltaisella teipillä niin, ettei huoneeseen meinannut päästä sisälle. Jo heti silloin aloin ymmärtää, että vankeinhoitolaitoksessa on jotain pahasti pielessä, McDonough kertoi tänään CNN:lle.

McDonough ryhtyi välittömästi tutkimaan osavaltion vankiloiden tilaa ja yllättyi ikävästi löydöksistään.

Lahjuksia ja pahoinpitelyjä

Hänelle paljastui, että useat korkeat viranomaiset vankeinhoitolaitoksessa ottivat lahjuksia. Vankiloiden vartijat myivät vangeille steroideja. Vartijat uhkailivat toisia vartijoita, jotka eivät olleet mukana laittomuuksissa. Ja kaiken huipuksi veronmaksajien rahoilla järjestettiin hulppeita juhlia, joissa vartijat käyttivät alkoholia ja prostituoituja.

- Korruptio rehotti kaikkialla. Se alkoi aivan huipulta ja muistutti mafian toimintaa. Viranomaiset olivat kännissä puolet työajastaan ja viettivät orgioita toisen puolen. He kiristivät rahaa ihmisiltä ja hakkasivat toisiaan. Naisia kohdeltiin kuin karjaa, McDonough kertoi.

Erityisen kovassa suosiossa olivat eri vankiloiden ja osastojen väliset baseball-otteluita muistuttavat softball-pelit, joita seurasivat aina villit orgiat.

- En voi edes kuvailla sitä, miten kova pakkomielle softball-pelit vankeinhoitoviranomaisille olivat. Työntekijöitä saatettiin ylentää huippuvirkoihin heti ottelukentillä, kun he olivat lyöneet hyvin palloa, McDonough sanoi.

Ennen Floridan vankeinhoitolaitoksen johtoon siirtymistään McDonough taisteli Floridassa huumerikollisuutta vastaan ja johti kenraalina joukkoja Vietnamin sodassa.

Floridan vankiloissa on lähes 100 000 vankia ja tuhansia vartijoita, joten McDonoughin kohtaama ongelma oli valtava.

Edellinen johtaja joutui vankilaan


McDonoughin tutkimusten perusteella vankilat kuitenkin saatiin rauhoittumaan ja häntä edeltänyt johtaja, James Crosby, päätyi lopulta itse kiven sisään. Hänet tuomittiin oikeudessa pitkään vankeustuomioon korruptiosta. Omiin vankiloihinsa Crosby ei turvallisuutensa takia päätynyt. Hänet toimitettiin liittovaltion vankilaan suorittamaan tuomiotaan. Crosbyn lisäksi yli 40 viranomaista vastaan nostettiin syytteet ja suurin osa heistä tuomittiin vankilaan.

McDonough puolestaan jätti tehtävänsä vankeinhoitolaitoksen johdossa viime viikon torstaina saatuaan työnsä päätökseen.

- Onnistuin puhdistamaan vankilat ja poistamaan korruption. Se oli tavoitteeni, McDonough sanoi.

JUHO RISSANEN
juho.rissanen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200802127238555_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1628  To 14 Hel 2008, 14:19 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
"Olen JFK:n lehtolapsi"

13.2.2008 18:48

Jack Worthington pyytää murhatun presidentin perheenjäseniä suostumaan DNA-testiin.

Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa asuva Jack Worthington haluaa selvittää, oliko Yhdysvaltain 35. presidentti hänen isänsä.

John F. Kennedy muistetaan avioliiton ulkopuolisista suhteistaan. Hänen kuuluisimpina valloituksinaan pidetään Marilyn Monroeta ja Judith Campbell Exneriä, joista jälkimmäinen väitti odottaneensa JFK:n lasta ja tehneensä abortin.

Kennedy salamurhattiin Dallasissa 22. marraskuuta 1963 - Worthingtonin toisena syntymäpäivänä. Miehellä on todisteena syntymäajastaan Yhdysvaltain passi, ajokortti ja Kanadan myöntämä viisumi, kanadalaislehti Globe and Mail kertoo verkkosivuillaan.

Äiti kotoisin Texasista

Jos Worthington on Kennedyn lehtolapsi, hedelmöityksen on täytynyt tapahtua hänen presidenttikautensa alussa. Toistaiseksi todisteita sukulaisuussuhteesta ei kuitenkaan ole saatu.

Huhut ovat kuitenkin liikkuneet jo jonkin aikaa. Viime viikolla New York Post -lehti tiesi kertoa Vanity Fair -lehden tekevän juttua JFK:n mahdollisesta biologisesta pojasta, joka asuu Vancouverissa. Miehen äidin kerrottiin olevan kotoisin Texasista ja tavanneen Kennedyn tämän varapresidentin Lyndon Johnsonin esittelemänä.

New York Post uutisoi Vanity Fairin olleen jutun kimpussa jo puolitoista vuotta, mutta lykänneen sen julkaisemista otettuaan yhteyttä JFK:n veljeen, Massachusettsin senaattori Edward Kennedyyn.

"Totuuden selvittäminen on velvollisuuteni"

Jack Worthington antoi eilen Globe and Mail -lehdelle lausunnon, jonka mukaan hän kokee totuuden selvittämisen velvollisuudekseen.

- Monet amerikkalaiset ovat eri mieltä ja haluaisivat lakaista roskat maton alle. Ikävää heidän kannaltaan, että olen synnynnäisesti kykenemätön sellaiseen.

Worthington muutti kanadalaisen vaimonsa kanssa Vancouveriin puolisen vuotta sitten. Hän kertoi työskentelevänsä liike-elämän palveluksessa, mutta ei paljastanut yksityiskohtia.

Kun Globe and Mail kysyi Worthingtonilta, kuinka hän odottaa elämänsä muuttuvan nyt, kun hänen nimensä on tullut julkisuuteen, hän vastasi:

- Toivoakseni niin vähän kuin mahdollista. Nautin elämästäni.

SIRPA KULONEN
sirpa.kulonen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200802137243492_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1635  To 14 Hel 2008, 15:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Uusi laki kieltää CIA:ta kiduttamasta

14.2.2008 0:55

Yhdysvaltojen senaatti on hyväksynyt lain, joka velvoittaa maan tiedustelupalvelut käyttämään vain sellaisia kuulustelukeinoja, joita armeijallakin on lupa käyttää.

Yhdysvaltojen armeijan ohjesääntö kieltää kidutuksen Geneven sopimuksen mukaisesti.

Valkoinen talo vastustaa lakia jyrkästi. Presidentti George W. Bush saattaa vielä estää lain voimaantulon vetollaan.

Tiedustelupalveluiden käyttämät kuulustelukeinot nousivat Yhdysvalloissa kuumaksi puheenaiheeksi, kun keskustiedustelupalvelu CIA:n alettiin epäillä käyttäneen niin sanottua hukuttamismenetelmää terrorismista epäiltyjen kuulusteluissa. Keskustelu kiihtyi viime viikon tiistaina, kun CIA:n johtaja Michael Hayden myönsi ensimmäistä kertaa menetelmän käytön.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan hukuttamismenetelmä täyttää kidutuksen tunnusmerkit. Ihmisen kasvoille kaadetaan siinä vettä niin, että hän tuntee hukkuvansa.

STT-AFP

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200802147245267_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1783  La 08 Maa 2008, 14:34 (GMT+3)  Aihe: Herra Bush, "ihmisoikeustaistelija" Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Bush tyrmää vesikidutuksen lopettamisen

Julkaistu: 8.3.2008 09:21
Päivitetty: 9.3.2008 09:38

STT-AFP–ReutersWASHINGTON. Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kaatoi lauantaina lain, joka olisi kieltänyt muun muassa hukuttamistekniikan terroriepäiltyjen kuulusteluissa. Kongressi esitti kyseenalaisten kuulustelumenetelmien kieltämistä viime kuussa.

Lakiehdotuksen mukaan keskustiedustelupalvelu CIA:lla olisi ollut samanlaiset valtuudet kuulusteluissa kuin armeijallakin. Asevoimilla ei ole oikeutta esimerkiksi vesikidutuksen kaltaiseen painostukseen.

Bushin mielestä laki olisi rajoittanut liikaa CIA:n mahdollisuuksia kuulustella terroriepäiltyjä. Hän sanoi viikottaisessa radiopuheessaan, että tiedusteluviranomaiset uskovat pystyneensä estämään terrorihyökkäyksen menetelmiensä avulla. "Se on auttanut meitä ymmärtämään al-Qaidan rakennetta, rahoituskanavia, viestintää ja muuta toimintaa", Bush perusteli. Vesikidutuksessa vanki saadaan tuntemaan, että hän on hukkumaisillaan. Yhdysvaltain tiedustelupalvelun CIA:n mukaan tekniikkaa on käytetty kolmen epäillyn kuulusteluissa.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2130  La 10 Tou 2008, 13:26 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Joka viides leipäjonossa New Yorkissa

9.5.2008 11:34

Työssäkäyvienkään palkka ei riitä ruokaan.

Ruokakriisi on saavuttanut Ison Omenan. Joka viides newyorkilainen eli peräti neljä miljoonaa ihmistä käy nyt syömässä kaupungin soppakeittiöiden sapuskoja.

Puolet soppakeittiöiden asiakkaista on kaiken lisäksi kokopäivätöissä käyviä ihmisiä, joiden rahat eivät yksinkertaisesti enää riitä kalliiseen ruokaan.

- Kymmenellä dollarilla saa vain leivän ja tusinan munia. Kamalaa kuinka hinnat nousevat, Judy sanoi uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

- Kun ruoan hinta nousee, mutta palkat pysyvät ennallaan, monet joutuvat hankkimaan syötävää pöytään jostain muualta.

Ruoan nopea kallistuminen onkin näkynyt suoraan soppakeittiöiden asiakaskunnan rajussa kasvussa. Apua eivät tarvitse enää vain kodittomat ja työttömät, vaan myös työssä käyvät amerikkalaiset.

Aftonbladetin mukaan tällä hetkellä joka kymmenes amerikkalainen ( 28 miljoonaa ihmistä) on riippuvainen valtion myöntämistä ruokakupongeista.


KATRIINA MÄKELÄ

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200805097629672_ul.shtml

Kommentti
: Eipä uskoisi tätäkään, ja samaan aikaan USA lykkää hirveitä summia Irakin sotaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2158  La 17 Tou 2008, 12:55 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Joka toinen amerikkalainen lääkeriippuvainen

15.5.2008 13:45


Reseptilääkkeitä napsitaan kroonisiin sairauksiin.

Amerikkalaisen Time-lehden julkaiseman tutkimuksen mukaan enemmän kuin joka toinen sairausvakuutettu amerikkalainen on riippuvainen reseptilääkkeistä kroonisten sairauksiensa takia.

Eniten lääkkeitä käytetään verenpainetaudin ja korkean kolesterolin hoitoon eli pulmiin, jotka saattavat johtaa vakavampiin ongelmiin, kuten sydänsairauksiin, lihavuuteen ja diabetekseen.

Lääkkeidenkäyttö pahenee entisestään, jos amerikkalaiset eivät muuta elämäntapojaan.

Jo nyt amerikkalaiset käyttävät eniten maailmassa lääkkeitä. Epäselvää on kuitenkin se, millainen vakuuttamattomien amerikkalaisten tilanne on.


KATRIINA MÄKELÄ

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200805157657232_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2329  Ke 20 Elo 2008, 22:08 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
"Guantanamon vankileiri on häpeäksi USA:lle"

Julkaistu: 29.6.2008
Päivitetty: 29.6.2008 10:58


Verkkolehti Uusi Suomi tapasi Guantanamossa vapautuneen vangin. Arabi-tv-kanava Al Jazeeran kuvaajatoimittaja Sami al-Haj istui vuosikaudet syyttömänä amerikkalaisten kuulusteluissa. Sami Al-Hajin vauhti hidastui, kun hän ruhjoi polvensa lentokuljetuksen aikana Guantanamoon ja on siitä lähtien joutunut nojautumaan tukevaan keppiin.

- Yhdysvallat käyttää Guantanamon vankileirillä yhä Vietnamin sodan aikaisia kidutuskeinoja: meitä estettiin nukkumasta pitämällä valoja jatkuvasti päällä, sellit ovat jääkylmät, ja meitä nöyryytettiin alastomina ja seksuaalisesti. Monet tulevat hulluiksi, toiset tekevät itsemurhan, minä vaivuin masennukseen Sami al-Haji kertoo Sveitsissä.

Sudanilainen toimittaja Sami al-Haj vapautettiin toukokuussa yli kuuden vuoden jälkeen USA:n pitämältä terroristien vankileiriltä Kuuban Guantanamosta. 39-vuotias mies vaikuttaa ikäänsä vanhemmalta

Geneveen Sami al-Haj tuli vaatimaan kaupungissa toimivalta Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusneuvostolta laittomassa tilassa toimivan Guantanamon välitöntä sulkemista.

- USA, joka kaikilla areenoilla puhuu ihmisoikeuksien puolesta, ei voi pitää yllä Guantanamon tapaista kidutusleiriä. Kidutus on terrorismia, hän sanoo USA:n terrorismin vastaisesta sodasta.

Sudanilainen pidätettiin Pakistanin ja Afganistanin rajaseudulla vuoden 2001 lopussa, heti New Yorkin terrori-iskujen jälkeen, jolloin Yhdysvallat alkoi jahdata muslimiterroristeja ympäri maailmaa. Toimittaja oli tuolloin kuvaustöissä tv:lle.

Häntä kuulusteltiin satoja kertoja Guantanamossa ja hän ryhtyi kuukausien syömälakkoon, kun näki tilanteensa toivottomuuden.
Etelä-Kuuban tukikohdassa on yhä noin 270 muslimivankia.

- En vihaa USA:ta, sillä Guantanamo ei ole yhtä kuin USA. Mutta se on Yhdysvaltain nykyhallinnon peilikuva. Vapauttamistani ajoivat monet amerikkalaiset ystäväni arabikansalaisjärjestöjen lisäksi. Ilman heitä en olisi täällä, Sami al-Haj miettii.


Kirsi Hyytiäinen, Geneve

Lainaus: Uusi Suomi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2348  Su 09 Mar 2008, 12:58 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Guantánamon kuulusteluista julkistettiin ensimmäinen kuvanauha

Julkaistu: 15.7.2008 18:01

AP-HS
REUTERS


TORONTO. Ensimmäinen videonauhoite Guantánamon terroriepäillyn kuulusteluista julkistettiin tiistaina.

Kanadalaisen Omar Khadrin asianajajat julkistivat kuvanauhan tilanteesta, jossa kuulusteluaikaan 16-vuotias Khadr oli Kanadan tiedustelupalvelun agenttien hiillostettavana. Khadr on Guantánamon nuorin vanki.

Kanadan ulkomaantiedustelu CSIS ei ole koskaan ennen 24-vuotisen historiansa aikana julkistanut vastaavaa kuulustelunauhaa.

Muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC näytti osia nauhasta verkkosivuillaan.

Asianajajat valitsivat kymmenen minuutin otoksen yli seitsemän tunnin nauhoite-erästä. Kuvissa agenttien päät on peitetty mustilla läiskillä, ja pöydän ääreen kumartunut, itkevä Khadr peittää itse omat kasvonsa käsillään.

Omar Khadria, Guantánamon vankia numero 0766, kuulusteltiin 13–16. helmikuuta 2003.

Kanadalainen tiedusteluagentti kysyy Khadrilta tapahtumista, joiden vuoksi tämä pidätettiin vihollistaistelijana Afganistanissa 2002. Tuolloin 15-vuotias Khadr heitti syytteen mukaan kranaatin, joka tappoi Yhdysvaltain sotilaan Afganistanissa. Khadr pidätettiin raunioiksi pommitetusta rakennuksesta pahasti haavoittuneena ja kuoleman kielissä.

Videolla näytetään, kuinka Khadr vetää ylös oranssivärisen vanginpaitansa ja näyttää arpiaan. Hän sanoo, ettei ole saanut asianmukaista lääkärinhoitoa.

"Minusta ne ovat parantuneet hyvin", agentti sanoo haavoista.

"Ei, en ole. Sinä et ole täällä", Khadr vastaa.

Agentti syyttää nuorukaista emotionaalisesta kiristyksestä, ja tämä vastaa: "Sinä et välitä minusta."

Khadr kertoo, että häntä kidutettiin Yhdysvaltain Bagramin lentotukikohdassa Afganistanissa. Myöhemmin nauhalla hän keinuttaa itseään ja nyyhkii: "Auttakaa minua."

Kanadalainen tuomioistuin määräsi kesäkuussa, että Khadrilla on oikeus nähdä CSIS:n kuulustelunauhoja, jotta hän voi valmistautua Guantánamossa järjestettävään oikeudenkäyntiinsä. Tuomarin mukaan Yhdysvaltain edustajien toimet ennen Kanadan hallituksen edustajan vierailua rikkoivat kansainvälisiä ihmisoikeuksia.

Albertalaiset asianajajat Nathan Whitling ja Dennis Edney päätyivät videon otteiden julkistamiseen, kun viime viikolla julkaistu raportti sanoi, että Khadria oli pahoinpidelty Yhdysvaltain vankileirillä Kuubassa.

Kanadan ulkoministeriön raportin mukaan Yhdysvaltain sotilasviranomaiset olivat kertoneet Khadrin luona käyneelle virkamiehelle Jim Gouldille vuonna 2004, että Khadr siirrettiin kolmen tunnin välein uuteen selliin, jotta hän ei voisi nukkua tai tutustua sellitovereihinsa ja että hänet eristettiin kolmeksikin viikoksi kuulustelujen välillä.

Guantánamon vankilaa hallinnoiva Yhdysvaltain puolustusministeriö kiistää syytökset huonosta kohtelusta.

"Politiikkanamme on kohdella vankeja inhimillisesti ja Khadria on kohdeltu inhimillisesti", Pentagonin edustaja, kommodori Jeffrey Gordon sanoi. Guantánamossa on yhä ainakin 265 terrorismista epäiltyä vankia.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2438  La 11 Jou 2010, 20:49 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Bush jätti maailmannäyttämön

Sunnuntai 16.11.2008 klo 17.32

Ne olivat jäähyväiset ilman kyyneliä, fanfaareja ja ylistyssanoja.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush päätti lehdistötilaisuutensa kansainvälisen konferenssin päätteeksi tokaisemalla yksinkertaisesti "näkemiin".

Ja kaikki läsnä olleet ymmärsivät, ettei kyseessä ollut enää "nähdään pian". Washingtonin talouskriisikokous oli Bushin viimeinen esiintyminen maailmannäyttämöllä. Jäljellä on enää joitakin hallinnollisia tehtäviä, ja sitten valta vaihtuu Valkoisessa talossa.

Bushin saamat jäähyväiset olivat epäilemättä vaiteliaat. Yksikään kokouksen osanottajista ei halunnut julkisesti ylistää Bushia. Jopa Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy, joka on henkilökohtaisesti julistautunut Yhdysvaltain ystäväksi, onnistui vain haaleasti hymistelemään. Hän kutsui Bushia oikeudenmukaiseksi ja uskolliseksi kumppaniksi, vaikka tämä ei Sarkozyn mukaan aina ollutkaan helppo.

Myös Saksan liittokansleri Angela Merkel käytti samankaltaisia maltillisia termejä Bushista. Hänen mukaansa presidentti oli rentoutunut ja hillitty.

Kummankaan lausuntoja voi tuskin panna eroahdistuksen piikkiin.

Bush, joka vei maansa kahteen sotaan ja vuosikymmenten pahimpaan talouskriisiin, vetäytyy tammikuun vallanvaihdon jälkeen eläkeläisen hiljaiseloon farmilleen Texasiin. Yhdysvaltain viime vuosikymmenten epäsuosituin presidentti on viime aikoina vihjannut miettivänsä jopa muistelmien kirjoittamista.

STT-DPA

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200811168599410_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2549  Ke 12 Tam 2011, 23:32 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
WTC-salaliittoteoriat saavat arvovaltaista tukea

10.7.2009 12:59

Yhdysvaltalainen eläkkeellä oleva kenraalimajuri Albert Stubblebine on sanonut saksalaismedian haastattelussa olevansa vakuuttunut siitä, että WTC:n ja Pentagonin iskujen takana 11.9. 2001 oli salaliitto. Hänen mukaansa lentokoneen syöksy Pentagoniin ei olisi voinut jättää rakennukseen sellaisia jälkiä, jotka siihen jäivät. Esimerkiksi siipien jättämiä jälkiä ei rakennuksessa ole.

Myöskään WTC-tornit eivät olisi ilman räjähteitä hänen mukaansa sortuneet kuten ne iskussa sortuivat.

Stubblebine on analysoinut vuosien ajan valokuvamateriaalia Yhdysvaltain tiedustelupalvelulle.

Aiemmin keväällä myös muun muassa tanskalainen tiedemiesryhmä kertoi löytäneensä WTC-raunioista nanotermiitti-räjähdysainetta.

Suurin osa Yhdysvaltain viranomaisista sekä kansainvälisestä tiedeyhteisöstä pitää kaikkia iskuun liittyviä salaliittoteorioita huuhaana.

Stubblebinen haastattelusta Youtubessa uutisoi Suomessa ensimmäisenä Findance.com.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2667  La 15 Tam 2011, 17:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jopa 52 vuoden tuomio uhkaa armeijan tappovideon vuodosta syytettyä

Julkaistu: 07.07.2010 10:37


Yhdysvaltain armeijan sotilas Bradley Manning, 22, on saanut kovat syytteet tapauksessa, jossa hänen epäillään vuotaneen salaista materiaalia WikiLeaks -ilmiantosivustolle, kertoo Los Angeles Times.

Irakissa palvellut Manning oli armeijan tiedusteluanalyytikko. Hänen epäillään vuotaneen muun muassa suurta huomiota saaneen armeijan helikopterien kuvaamaan videon, joka paljastaa armeijan iskeneen aseettomien siviilien kimppuun.

Vuonna 2007 tapahtuneessa iskusta kuoli 12 siviiliä. Uhrien joukossa olivat uutistoimisto Reutersin valokuvaaja Namir Noor-Eldeen ja tämän autonkuljettaja Saeed Chmagh.

Videolla sotilaat kuvaavat siviiliuhreja voimakkain sanoin. He kutsuvat kuolleita miehiä muun muassa "kuolleiksi paskiaisiksi". Armeijan tutkinnan mukaan sotilaat toimivat oikein.

WikiLeaks ei ole vahvistanut Manningia vuotajaksi, mutta on palkannut tälle asianajajan.

22-vuotiasta analyytikkoa epäillään myös muiden salaisten dokumenttien vuotamisesta. Syytteen mukaan Manning latasi 150,000 viestiä, videoita sekä salaisia PowerPoint -esityksiä.

Viranomaisten mukaan tiedot ovat saattaneet paljastuessaan vaarantaa useita ihmishenkiä.

Manning on ollut pidätettynä Kuwaitissa toukokuusta lähtien. Hänet paljasti hakkeri, joka väittää Manning kertoneen hänelle teostaan.

Tapausta puidaan sotilastuomioistuimessa. Miestä uhkaa jopa 52 vuoden vankeus.


IS

Lainaus: Ilta-Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2690  Su 16 Tam 2011, 3:22 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
USA:n ydinasekoodit kuukausia kateissa: "Et usko tätä"

Perjantai 22.10.2010 klo 11.08 (päivitetty klo 11.39)

Korkea-arvoinen sotilasvirkamies paljastaa karvoja nostattavan tapauksen kymmenen vuoden takaa.

"Keksi", muovinen pieni kortti, jonka avulla Yhdysvaltojen presidentti voi laukaista maailman suurimman ydinasearsenaalin oli jopa neljä kuukautta kateissa.

Paljastuksen tekee muistelmakirjassaan presidentin sotilasneuvonantajia johtanut kenraali Hugh Shelton.

- Tämä on iso - valtava - juttu ja me väistimme hopealuodin, Shelton sanoo.

Keksi katosi vuosituhannen vaihteessa, kun Bill Clinton oli presidenttinä. Koodit ovat yleensä presidenttiä lähellä pysyttelevän avustajan hallussa.

Katoaminen ei käynyt heti ilmi, koska avustaja valehteli Pentagonin tarkastajille. Kuukausittaisen rutiininomaisen tarkastuskäynnin tehneelle viranomaiselle avustaja sanoi, että koodit ovat presidentin hallussa, joka puolestaan on tärkeässä kokouksessa.

Kuukautta myöhemmin seuraava tarkastusta tehnyt viranomainen sai samankaltaisen selityksen.

Käytäntö muuttui

- Virheiden hupinäytelmä jatkui, mitä ilmeisimmin presidentti Clintonin tietämättä, Shelton kertoo.

Katoaminen valkeni, kun tuli aika vaihtaa koodit. Tämä tehdään neljän kuukauden välein.

- Tuolloin saimme tietää, ettei avustajalla ollut mitään hajua siitä, missä vanhat koodit ovat, koska ne olivat olleet kateissa kuukausia.

- Ne eivät olleet koskaan presidentillä, joka luonnollisesti oletti niiden olevan avustajalla, kenraali muistelee.

Katastrofin selvittyä Shelton harppoi välittömästi puolustusministeri William Cohenin puheille sanoen: et usko tätä. Asiasta käynnistettiin sisäinen tutkinta ja käytäntöjä muutettiin. Tieto ei ennen kenraalin muistelmakirjaa koskaan vuotanut julkisuuteen.

CNN:n asiantuntijalähde Fran Townsend ei pysty kuvittelemaan mitään "keksin" katoamista vakavampaa turvallisuusvuotoa.

Townsendin mukaan pelkkien koodien avulla itse ydinaseiden laukaisu tuskin tulisi onnistumaan, sillä ne ovat vain osa protokollaa.

Presidentillä ja puolustusministerillä on omat koodinsa, joilla he tunnistavat itsensä Sheltonin asemassa olevalle henkilölle antaessaan yhdessä käskyn käyttää ydinaseita.

Lähteet: CNN, BBC, AFP

JAAKKO ISONIEMI
jaakko.isoniemi@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2743  Ti 18 Tam 2011, 20:52 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Syytön mies istui 30 vuotta vankilassa

Tiistai 4.1.2011 klo 14.09

Cornelius Dupree junior todettiin syyttömäksi rikokseen viikko sen jälkeen, kun hän oli vapautunut vankilasta.

Dupree tuomittiin 75 vuodeksi vankilaan törkeästä ryöstöstä ja raiskauksesta vuonna 1980. Hän pääsi ehdonalaiseen hyvän käytöksen ansiosta viime heinäkuussa. Vain viikko sen jälkeen DNA-todisteet osoittivat, että hän oli syytön.

Syyttäjät Dallasissa Texasissa varmistivat maanantaina, ettei Dupree ollut syyllinen rikoksiin, joista hänet tuomittiin, kun hän oli 21-vuotias.

Texasissa on vapautettu 41 väärin tuomittua vankia DNA-testien perusteella vuoden 2001 jälkeen.

Uhri tunnisti

Rikos, josta Dupree tuomittiin tapahtui vuonna 1979 Dallasissa. Kaksi tummaihoista miestä oli pakottanut pariskunnan autoon aseella uhaten. Pariskunta oli ajettu syrjäiseen paikkaan, jossa heidät oli ryöstetty ja nainen raiskattu.

Cornelius Dupree ja hänen kaverinsa Anthony Massinghill pidätettiin, koska he vastasivat epäiltyjen tuntomerkkejä. Uhrit saivat tunnistaa epäiltyjä valokuvavalikoimasta. Nainen tunnisti molemmat tuomitut, mutta mies ei kumpaakaan. Myöhemmin oikeudessa molemmat tunnistivat hyökkääjiksi Dupreen ja Massinghillin.

Dupreen kolme vetoomusta hylättiin vetoomustuomioistuimessa. Kansalaisjärjestö The Innocence Project otti asian tutkittavakseen ja sai kuulla, että poliisilla oli hallussaan biologisia todisteita rikoksesta. Niihin kuului siemennestettä ja häpykarvoja. Niistä löytyi kahta vierasta DNA:ta, joista kumpikaan ei kuulunut tuomituille.

- Cornelius Dupree vietti elämänsä parhaan ajan kalterien takana virheellisen tunnistuksen takia. Tältä olisi luultavasti vältytty, jos olisi noudatettu parhaita käytäntöjä, joita Dallasissa nykyään käytetään, Innocence Projectin apulaisjohtaja Barry Scheck sanoi.

Massinghill on yhä vankilassa, sillä hänen tuomionsa on elinkautinen johtuen toisesta seksuaalirikoksesta, josta hänet on tuomittu. Hänenkin virheelliset tuomionsa tullaan kuitenkin hylkäämään.

Lähteet: AP ja The Innocence Project

MATTI PITKÄNEN
matti.pitkanen@iltalehti.fi

Lainaus: IL

Kommentti: Näitä tapauksia on Amerikassa aivan liikaa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3652  Ti 26 Huh 2011, 22:15 (GMT+3)  Aihe: Joukossa paljon viattomia Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Todellinen Wikileaks-pommi: Totuus "maailman vaarallisimmista" vangeista

Julkaistu: 25.04.2011 22:35, päivitetty: 25.04.2011 23:10

Suomessa uutisoitiin laajalti maatamme koskevista tuoreista Wikileaks-paljastuksista. Päivän isoin Wikileaks-pommi liittyy kuitenkin Guantánamon vankilaan.

Julkaistujen salaisten dokumenttien perusteella maailman vaarallisimmille vangeille suunniteltuun vankilaan on vangittu oikeasti terrorijuonia suunnitelleiden lisäksi 150 täysin viatonta ihmistä.

Muun muassa Daily Telegraph lehti on käynyt läpi Wikileaksin julkaisemat amerikkalaisten omat tiedot yli 700:sta Guantánamon vangista. Tietojen perusteella 780:sta Guantánamon vangista vain 220 on amerikkalaisten omien analyysien mukaan vaarallisia kansainvälisiä terroristeja.

Tämän lisäksi 380 vankia pidetään amerikkalaisten silmissä vain alhaisen tason rivisotilaina, jotka ovat joko al-Qaidan jäseniä tai islamisteja, jotka ovat matkustaneet Yhdysvaltoihin. Lehdet katsovat, että dokumenttien perusteella heidän ottamisensa vankilaan on kyseenalaista.

Ainakin 150 ihmistä on viattomia afgaaneja ja pakistanilaisia maanviljelijöitä, kokkeja ja autokuskeja, joita on jopa myyty amerikkalaisten joukkojen haltuun, ja jotka on sitten kuskattu maailman toiselle puolelle vankilaan. Huippusalaisten dokumenttien perusteella yksi amerikkalaisten joukkojen komentajista toteaa, ettei useamman kymmenen vangin kuljetukselle ole perusteita.

Dokumentit eivät paljasta, miten vankeja on kuulusteltu. Ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet rajusti Guantánamoon liitettyä vesikudutusta, stressiasentoja ja unesta vieroittamista.

IS

Lainaus: Ilta-Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3759  Pe 06 Tou 2011, 15:32 (GMT+3)  Aihe: Läpinäkyviä selityksiä Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
CIA vastaa: Miksi aseeton Osama ammuttiin?

Keskiviikko 4.5.2011 klo 10.38

Yhdysvaltalaisviranomaiset ovat kertoneet lisää yksityiskohtia Osama bin Ladenin surmasta.

Valkoinen talo paljasti eilen, ettei terroristijohtaja ollut sittenkään aseistautunut, kuten aluksi luultiin. Yhdysvaltojen SEAL-erikoisjoukot ampuivat bin Ladenia kahdesti.

- En usko, että hänellä oli juurikaan aikaa sanoa yhtään mitään, keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja Leon Panetta kertoo Osaman viimeisistä hetkistä.

- Rakennuksessa oli meneillään tulitaistelu. SEALit tekivät päätöksen toimia sekunnin murto-osassa.

Jo aiemmin Panetta ja Valkoisen talon tiedottaja Jay Carney ovat kertoneet Osaman käyttäytyneen uhkaavasti.

- Bin Laden teki sellaisia liikkeitä, jotka selvästi uhkasivat meidän poikiamme. Ja siksi he ampuivat, Panetta selvensi.

Panetta alleviivasi, että presidentti Barack Obama oli antanut täydet valtuudet surmata tuhansien siviilien murhista vastuussa ollut al-Qaida-johtaja. Jos Osama olisi heittänyt kätensä ilmaan ja antautunut, häntä ei olisi ammuttu

Myös tarina yhden naisuhrin kuolemasta tarkentui. Aiemmin naista väitettiin käytetyn ihmiskilpenä, mutta hän ilmeisesti joutui ristituleen. BBC:n mukaan yksi Osaman vaimoista puolestaan "ryntäsi" kohti erikoisjoukkoja ja sai osuman jalkaansa, mutta ei kuollut.

"Ihmiset haluavat elokuvan"

Virheellisiä ensitietoja Carney puolusteli sillä, että operaatiosta haluttiin saada yleisölle mahdollisimman paljon tietoa mahdollisimman nopeasti.

- Tietysti osa tiedosta tulee pala palalta ja sitä päivitetään ja tarkennetaan, Carney totesi.

Poukkoilevat lausunnot operaatiosta ovat herättäneet epäilyksiä tapahtumien todellisesta kulusta. Yhdysvaltalaismedioiden haastattelemat asiantuntijat asettuivat kuitenkin puolustamaan CIA:n ja Valkoisen talon tiedotusta. Nopeasti edennyt ja aina huonosti ennustettava sotilasoperaatio suuren paineen alaisena vieraan vallan alueella ei tuota välittömästi johdonmukaista ja tarkkaa tarinaa tapahtumista.

- Ihmiset haluavat elokuvan. He haluavat tietää vähäpätöisimmätkin yksityiskohdat kohtaus kohtaukselta, turvallisuusanalyytikko Anthony Cordesman selitti.

Lähteet: Huffington Post, CNN, CBS News, BBC

JAAKKO ISONIEMI
jaakko.isoniemi@iltalehti.fi

Lainaus: IL

Kommentti: En usko noita selityksiä. Miksi vaimoa ammuttiin jalkaan ja Osamaa päähän? Osama haluttiinkin tappaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3763  Pe 06 Tou 2011, 16:06 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Osaman tytär: Isä otettiin kiinni ja tapettiin myöhemmin

Torstai 5.5.2011 klo 21.07

Bin Ladenin 12-vuotiaan tyttären versio tapahtumista on erilainen kuin amerikkalaisten.

Osama bin Laden ammuttiin lähietäisyydeltä kuoliaaksi ja vasta sen jälkeen, kun amerikkalaissotilaat olivat vanginneet hänet. Näin sanoo isänsä kuolemaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä todistanut Osaman 12-vuotias tytär Saffia.

Saffia kertoi isänsä kuolemasta Pakistanin turvallisuuspalvelun kuulustelijoille. Tiedot tulivat julkisuuteen torstaina arabialaisen Ash-Sharq Al-Awsat lehden kautta.

- Hän näki amerikkalaisten ottavan hänen isänsä kiinni elävänä. Sitten he ampuivat hänet lähietäisyydeltä pohjakerroksessa sijaitsevassa huoneessa, Ash-Sharq Al-Awsat kirjoitti.

Tytär kertoi myös nähneensä, miten Navy Seal -erikoisjoukot raahasivat isän ruumiin helikopteriin, jolla se kuljetettiin pois.

Aseeton Osama

Yhdysvaltain alkuperäisessä versiossa yön tapahtumista Abbottabadissa kerrottiin, että Osama kuoli tulitaistelussa. Liikkeellä oli myös väitteitä, joiden mukaan Osama oli tulittanut amerikkalaisia oman vaimonsa selän taakse piiloutuneena.

Myöhemmin amerikkalaiset korjasivat tiedon sellaiseksi, että Osama oli aseeton, kun hänet ammuttiin kuoliaaksi. Hän oli kuitenkin "vastustellut". Millaista vastarintaa hän oli tehnyt, ei ole kerrottu.

Terroristijohtajaa ammuttiin ensin päähän ja sitten rintaan. Aseettoman Osaman ampumisen oikeudenmukaisuudesta on noussut kiivas väittely maailmalla.

Aseistettu ammuttiin heti

New York Times -lehti kirjoitti keskiviikkona, että vaikka isku oli varmasti kaoottinen ja verinen, se oli ennen kaikkea yksipuolinen. Ainoa Abbottabadin asunnon aseistettu mies, Osaman kuriiri Abu Ahmed al-Kuwaiti, ammuttiin heti operaation alussa, ennen kuin erikoisjoukkojen 20 miestä löysivät tiensä Osaman ja tämän perheen luokse.

Amerikkalaissotilaat ampuivat al-Kuwaitin päärakennuksesta erillään olevassa toisessa rakennuksessa, minne he etenivät aivan ensimmäisenä. Al-Kuwaiti oli avannut tulen oven läpi, haavoittamatta kuitenkaan ketään. Navy Seal -sotilaat tappoivat al-Kuwaitin sekä samassa rakennuksessa olleen naisen ennen kuin jatkoivat matkaansa.

Tämän jälkeen yhtään laukausta ei ammuttu amerikkalaissotilaita kohti. Erikoisjoukot lähtivät kuitenkin siitä olettamuksesta, että joka ainoa rakennuksessa ollut oli aseistautunut.

Vaimo ja tyttäret haavoittuivat

Päärakennukseen edettyään amerikkalaissotilaat ampuivat kuoliaaksi al-Kuwaitin veljen, koska olettivat tämän tarttuvan aseeseen. Noustuaan portaita yläkertaan he tappoivat Osaman pojan Khalidin, joka oli syöksynyt erikoisjoukkoja kohti.

Iskussa haavoittui myös Osaman vaimo Amal. Hän oli lähestynyt sotilaita, jolloin häntä ammuttiin jalkaan. Myös kaksi Osaman tytärtä, 22-vuotias Aman ja 26-vuotias Mariam, loukkaantuivat lievästi operaation aikana.

Salaliittoteoriat elävät

Presidentti Barack Obama ei aio julkistaa kuvia kuolleesta Osama bin Ladenista vedoten siihen, että ne ovat liian järkyttäviä ja että ne voisivat aiheuttaa kostoiskuja.

- Fakta on, että bin Ladenin ei enää nähdä kävelevän maan päällä, Obama tyytyi sanomaan.

Kuvien pysyminen salassa pitänee myös erilaiset salaliittoteoriat elossa: kuoliko terroristijohtaja Osama todella Abbottabadissa ja jos kyllä, niin millaisissa olosuhteissa?

NINA DALE
nina.dale@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3779  La 07 Tou 2011, 20:50 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uuden Suomen Puheenvuorossa Veikko Huuska esittää mielenkiintoista materiaalia:

Uusimmat dokumentit johtaja bin Ladenin surmasta hämmentävät lisää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3787  Ma 09 Tou 2011, 14:42 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ahtisaari HS:lle Osaman surmaamisesta: ”Tuskin harkittiin tuomista oikeuteen”

Julkaistu: 8.5.2011 8:24

Presidentti Martti Ahtisaari kertoo hieman hämmästelleensä nähdessään uutiskuvia amerikkalaisista juhlimassa al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin kuolemaa. New Yorkissa asunut presidentti toteaa kuitenkin Helsingin Sanomien haastattelussa ymmärtävänsä amerikkalaisia.

- Kun näin, miten väki juhli Valkoisen talon seinän takana... Vaikka kyse oli terroristista, vähän vierastan tuollaista käytöstä. Ehkä se on suomalainen tapa asennoitua, kun ihminen on kuitenkin kuollut, Ahtisaari pohtii.

Korean niemimaan tilannetta Yhdysvaltain ex-presidentti Jimmy Carterin kanssa pohtinut Ahtisaari epäilee, ettei Yhdysvalloilla lopulta ollut edes aikomusta tuoda bin Ladenia oikeuden eteen syyskuun 11. terroriteoista. Valkoisen talon mukaan bin Laden oli aseeton, kun hänet surmattiin piilopaikkaansa Pakistanissa.

- Luulen, että sitä tuskin on edes harkittu. Sellaisessa tilanteessa ei ole varmaa, kuka siellä on..., Ahtisaari sanoo.

Rauhanneuvottelijana tunnettu Ahtisaari ei usko, että Osama bin Ladenin surmaaminen lopettaa vielä terrorismia.

Uusi Suomi

Lainaus: US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3813  Pe 13 Tou 2011, 15:56 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Senaattori: Bin Ladenin ruumiskuvat hirvittäviä

12.5.2011 5:37 | Päivitetty: 12.5.2011 6:06

STT–AFP–REUTERS

Washington. Osama bin Ladenin ruumiista otetut valokuvat eivät jätä varaa epäilykselle terroristijohtajan kuolemasta, amerikkalaissenaattori kertoo.

"Ne olivat melko hirvittäviä – – se oli hän (bin Laden). Hän on mennyttä", sanoi republikaanien James Inhofe CNN:lle.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA näytti Inhofelle yhteensä 15 valokuvaa. Yhdeksän niistä oli otettu bin Ladenin piilopaikassa Pakistanissa amerikkalaisjoukkojen hyökkäykseen jälkeen ja kolme Yhdysvaltojen sota-aluksella, missä bin Ladenin ruumis valmisteltiin haudattavaksi mereen. Loput kolme kuvaa olivat vanhempia otoksia terroristijohtajasta ruumiin tunnistamista varten.

Koska monet ovat vaatineet todisteita bin Ladenin kuolemasta, CIA on tarjonnut kongressiedustajille mahdollisuutta nähdä valokuvia ruumiista. Joitakin edustajia kuvat eivät kuitenkaan kiinnosta.

"Olen nähnyt jo tarpeeksi kuolleita ihmisiä elämäni aikana", sanoi republikaanisenaattori John McCain, kun häneltä kysyttiin halukkuutta kuvien näkemiseen.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6511  Su 15 Tam 2012, 2:21 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sotilaiden tuhkia on dumpattu kaatopaikalle USA:ssa

Lainaus:
Irakissa ja Afganistanissa kaatuneiden amerikkalaissotilaiden jäännöksien kohtelusta on noussut skandaali.

Kotimaahan tuotujen kaatuneiden tuhkia on viety Virginiassa sijaitsevalle kaatopaikalle. Saman kohtalon ovat saaneet taistelukentiltä korjatut, tunnistamattomat ruumiinosat.

Niille omaisille, jotka olivat jättäneet hautauksen ilmavoimille, oli luvattu, että kaatuneen sotilaan tuhkat haudataan kunnioittavasti ja arvokkaasti.

Washington Post -lehti paljasti väärinkäytökset jonkin aikaa sitten. Aluksi uskottiin, että kyseessä oli muutama yksittäistapaus. Uusien tietojen mukaan kaatopaikalle on viety lähes 300 sotilaan tuhkat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Maailmankartalla Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com