Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Perheväkivalta - aikamme musta surma. Domestic violence in Finland - the Black Death of our time
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Kritiikkiä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 16  Su 04 Hel 2007, 21:56 (GMT+3)  Aihe: Perheväkivalta - aikamme musta surma. Domestic violence in Finland - the Black Death of our time Vastaa lainaamalla viestiä

Aiheen aloitti: Angeli - Joulukuu 12, 2006, 12:51:41Otsikko: Kaikki hukassa - sekä järki että vanhemmuus
Kirjoitti: Angeli - Joulukuu 12, 2006, 12:51:41

Lainaus:
Syyttäjä: Björkqvistin murhasta elinkautinen tuomio
12.12.2006 10:41

Syyttäjä vaatii Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Paula Björkqvistin (kesk.) murhasta elinkautista vankeustuomiota tämän miehelle. Syytteen mukaan vastaaja surmasi vaimonsa yöllä 18. heinäkuuta perheen omakotitalossa kaksivuotiaan tyttären makuuhuoneessa.

Aviomies kiistää murhan mutta myöntää tapon. Paula Björkqvistin ruumiista löytyi yhteensä 69 pistohaavaa.

Syyttäjän mukaan murhan taustalla oli aviokriisi. Pariskunta oli muun muassa laatinut avioerohakemuksen huhtikuussa 2006. Hakemusta ei kuitenkaan jätetty.

Riidat kärjistyivät kaksi vuotta täyttäneen tyttären syntymäpäiväjuhlien jälkeisenä yönä. Paula Björkqvistin matkapuhelimesta löytyi puolitoistaminuuttinen äänite, jonka uhri tallensi hetkeä ennen aamuneljää tapahtunutta surmatyötä.

Naapuritalossa asunut pariskunta heräsi hieman ennen aamuneljää uhrin ja tyttären avunhuutoihin. He näkivät lastenhuoneen ikkunasta Paula Björkqvistin makaavan verisenä lattialla.

Paula Björkqvistin omaiset vaativat korvauksia henkisistä kärsimyksistä yhteensä 110 000 euroa. (STT)

Lainaus: Ilta-Sanomat
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/sahkeet/Syytt%E4j%E4%3A+Bj%F6rkqvistin+murhasta+elinkautinen+tuomio/1283720Otsikko: Haloo, järki!
Kirjoitti: Angeli - Joulukuu 12, 2006, 12:55:17

Isukki tappaa äidin lapsen makuuhuoneessa ja lapsi katsoo vierestä! Järkyttävä "syntymäpäivälahja" loppuelämälle.

Mikä suomalaismiehiä oikein risoo, kun ei päässä ole järjen hiventäkään? Näpit irti muista, pahoinpidelkää itseänne, jos mieli tekee.

Haloo, järki!Otsikko: Rakasta perhettäsi - K18
Kirjoitti: Angeli - Tammikuu 15, 2007, 01:47:55

Paula Björkqvistin muistoa kunnioittaen tämäkin kirjoitus, jota olen hautonut jo jonkin aikaa. K18-merkki kaikkia herkkähermoisia varten, jonkalainen itsekin olen. Mutta vaikka olenkin sellainen, pengon ja seuraan jutut yleensä loppuun asti, niin pitkälle kuin pääsen. Samaa en suosittele kuitenkaan kaikille, eli jos olet alle 18-vuotias tai muutoin vain herkästi järkyttyvä, neuvon ettet lue eteenpäin.

Perheväkivalta on järkyttävä asia, mutta se on maailmalla yleistä. Amerikoissa joka neljäs, Suomessa joka viides nainen on kokenut perheväkivaltaa nykyisen kumppaninsa taholta - noinhan tuo taisi mennä. Mutta koska perheväkivaltaa on, vaikenemalla se ei myöskään parane, päinvastoin. Mitä enemmän puhut ja tuuletat, sitä parempi. Ongelmaa ei pidä myöskään hävetä, sillä kuten huomaat, se on hyvin yleistä.

Väkivalta perheissä voi olla henkistä tai fyysistä, yleensä se on molempia, eikä siihen ole syytä alistua. Ratkaisu perheväkivaltaan on irtiotto, tarpeeksi pitkä irtiotto. Pitää irrottautua sen läheltä, joka ei osaa pitää itseänsä kurissa, ja antaa hänelle kylliksi ajattelemisen aihetta.

Paula Björkqvist ei osannut. Hän ajatteli vaaleja ja mitä kaikkea muuta. Mutta mikään ei parane pelkästään toisen osapuolen tietoisuudessa, vaan kaikkien täytyy ymmärtää, että tuollainen väkivalta on väärin. Ei käydä noin läheiseen kiinni. Mennään pois, jos niin tapahtuu.

Paula toi tämän tietoisuuteemme pahimmalla mahdollisella tavalla. Hänen lapsensa isä kirjoitti Paulan verellä lastenhuoneen seinään sanat: "Rakasta perhettäsi." Monissa lehdissä on sensuroitu tämä yksityiskohta, mutta ei tarpeeksi monissa voituani lukea sen.

Surmaajan oli väärin väittää, etteikö Paula olisi rakastanut perhettään. Hän yritti varjella tyttärensä yöuniakin lapsen isän mentyä selvittelemään riitaa raukkamaisesti juuri tyttären huoneeseen.

Tytär oli nukkunut pinnasängyssä, mutta herännyt tietenkin riitaan. Isä oli ratkaissut "casen" (omin sanoinsa tapauksen) lyömällä 69 puukoniskulla lapsensa äidin, Paulan, kuoliaaksi.

Miten tytär oli päässyt pinnasängystä pois, sitä voi vain arvailla. Oliko hän pudottautunut pelastamaan äitiänsä kuten lapset tällaisissa tapauksissa ja saanut siitä kuhmun otsaansa, vai oliko isä tuupannut hänet kauemmaksi puukottaessaan tämän äitiä kuoliaaksi? Joka tapauksessa tyttären sormet ja hiukset olivat veressä poliisien tullessa paikalle ja hän oli alkanut itkeä päästyään poliisin syliin.

Kirjoitin tämän paljastaakseni valheen, minun oli ehdottomasti tehtävä tämä. Paula Björkqvist rakasti perhettään ja erityisesti tytärtään, mutta surmaaja tekoansa tehdessään ei rakastanut ketään, edes lastaan, vaan hän oli täysin sekaisin.

- Keskustelu lastenhuoneessa ennen Paulan kuolemaa:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1284416
------

Muokattu otsikkoa:

Perheväkivalta - aikamme musta surma =>

Perheväkivalta - aikamme musta surma. Domestic violence in Finland - the Black Death of our time


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm Ke 06 Tou 2015, 2:48, muokattu 4 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 161  Ke 28 Hel 2007, 13:10 (GMT+3)  Aihe: Perhehelvettiä Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Isä ampui kymmenen lapsensa äidin
28.2.2007 07:05, päivitetty 28.02. 10:40

Viime marraskuussa Turussa tapahtuneen perhetragedian taustalla oli vuosikausia jatkunut perheväkivalta. 10 lapsen äiti sai surmansa, kun hänen 60-vuotias puolisonsa tyhjensi pienoisrevolverin häntä kohti. Laukauksista viisi osui.

Perhehelvetin taustat tulivat esille eilen Turun käräjäoikeudessa, kun perheen isälle luettiin syyte murhasta.

Perheen lapsista neljää kuultiin todistajina. Kaksi lapsista halusi itse tulla kuulluksi jutussa.Lasten kertomukset isän tyrannimaisista otteista olivat järkyttävää kuultavaa. Lasten mukaan äiti oli isän jatkuvan väkivallan ja uhkailujen kohteena.

- Hän on uhkaillut äitiä niin kauan kuin muistan, vanhin lapsista kertoi.

Lapset kertoivat äidin saamista mustelmista ja ruhjeista. Kun lapset olivat kysyneet vammojen alkuperää, äiti oli kertonut isän aiheuttaneen ne.

Ainakin kerran kaksi lapsista oli myös nähnyt, miten isä oli lyönyt äitiä kepillä.Lasten mukaan äiti oli täysin isän vallassa.

- Äidillä ei ollut omaa tahtoa, isä määräsi kaikesta. Isä sulki äidin täysin ulkomaailmasta. Hänellä ei ollut harrastuksia, ei ystäviä eikä hän saanut pitää yhteyttä sukulaisiinsa. Äidillä ei saanut olla muuta elämää kuin isä, lapset kertoivat oikeudelle.

Lapset pelkäsivät isää ja miten juoksivat pakoon ulos tai piiloutuivat sängyn alle, kun tämä suuttui. Lasten mukaan isän fyysinen väkivalta suuntautui äitiin, mutta psyykkisestä väkivallasta saivat osansa myös lapset. Lasten mukaan isä vaati mm. palkkarahoista osan itselleen.

- Hänessä itsessä ei koskaan ollut mitään vikaa. Hän syytti aina muita, yksi lapsista kertoi.Surmailtana kaksi lapsista meni kotiin syömään pitsaa.

- Isä oli ihmeellisen rauhallinen ja kummallisen hyvällä tuulella. Hän pystyi keskustelemaan nyt tyynesti asioista, joista hän normaalisti olisi suuttunut, lapset kertoivat.

Molemmat lapset poistuivat kellon yhdeksän aikoihin, mutta toinen lapsista palasi pian takaisin hakemaan passiaan. Isä ja äiti istuivat sohvalla. Isä nousi ylös ja yht´äkkiä hänen kädessään oli pienoisrevolveri.

- Pelkäsin hirveästi ja säntäsin suin päin ulos. Soitin sisarelleni ja melkein heti sen jälkeen kuulin useita laukauksia, asuntoon palannut kertoi.

Kun hän pian tämän jälkeen koputti kotiovelle, isä aukaisi sen ja sanoi: "olen ampunut äidin, soita poliisi".

60-vuotias kiisti murhasyytteen. Hänen mukaansa kyseessä on korkeitaan pikaistuksissa tehty tappo.

Oikeus katsoi, että ennen tuomion antamista on tarpeen selvittää syytetyn mielentila.

Markku Uotila, Turku

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1328858
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 162  Ke 28 Hel 2007, 13:24 (GMT+3)  Aihe: Iltalehti samasta tapauksesta: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kahdeksan surmanluotia
28.2.2007 0:42

Lapset eivät halunneet nähdä oikeudessa isäänsä.

Kahdeksan surmanluotia ammuttiin viime marraskuussa Turun Lausteen lähiössä.

Useita kertoja vaimoaan päähän ampunut aviomies kiisti oikeudessa itsepintaisesti tehneensä murhaa.

Veriteko tapahtui lauantaina 25. päivä marraskuuta. Vielä kotona asuvat lapset olivat menneet lähellä asuvan siskonsa asunnolle juhliin. Kaksi tytöistä tuli kuitenkin kotiin äidin tekemää pizzaa syömään.

- Täysin vastoin tapojaan isä alkoi keskustella kanssamme perheongelmistamme ja kuunteli rauhallisena, kun moitimme häntä äidin pahoinpitelyistä ja lasten kohtelusta, kertoi toinen tytöistä oikeudessa.

Noin kello 21 tytöt lähtivät takaisin juhliin, mutta toinen heistä palasi tarkistamaan, että kaikki oli hyvin. Tällöin isä äkkiä kaivoi lipaston laatikosta pistoolin.

Tytön mukaan isä osoitti sillä häntä ja käski painua ulos. Peloissaan hän lähti ja soitti ulkona sisarelleen pyytäen tätä soittamaan poliisin. Saman tien hän kuuli asunnosta laukauksia.

Mies ei yrittänyt pakoon, vaan soitti itse hätäkeskukseen.

Poliisitutkimuksissa ilmeni, että mies oli ampunut vaimoaan ensin yhden laukauksen silmien väliin, ja naisen kaaduttua sohvalle seitsemän laukausta lisää. Viisi osui naista päähän ja useimmat niistä olivat kuolettavia.

Oikeudenkäynti alkoi eilen dramaattisesti, kun syytetyn isän eteen oli vedetty sermi. Saliin tulleet lapset olivat sitä vaatineet, koska eivät halunneet nähdä äitinsä surmaajaa silmästä silmään.

Oikeudessa kuultiin kuutta lapsista. Heidän kertomuksistaan piirtyi kuva erikoislaatuisesta perheestä, jossa isä hallitsi muita.

Mies määrättiin mielentilatutkimukseen. Hänet on aiemmin tuomittu mm. luvattomasta ammuskelusta, juutalaisiin kohdistuneesta kiihotuksesta ja uskonrauhan rikkomisesta.

Lisää aiheesta keskiviikon Iltalehdessä

MARKKU HAAPIO
markku.haapio@iltalehti.fi

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200702275797691_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 164  To 01 Maa 2007, 0:16 (GMT+3)  Aihe: Surulliseksi vetää järkyttävä luettava Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Äiti surmasi viisi lastaan
28.2.2007 18:21, päivitetty 28.02. 20:14

Belgiassa paljastui tänään järkyttävä viiden lapsen surma. Äiti surmasi poikansa ja neljä tytärtään kotonaan ja yritti sen jälkeen itsemurhaa.

Perheen isä ei ollut kotona tapahtumahetkellä. Äiti soitti itse hätänumeroon ja puukotti lopuksi itseään.

Surmatut lapset olivat iältään 3-14-vuotiaita. Lasten ruumiit ja äiti löydettiin talostaan Nivellesin kaupungista. Vakavasti loukkaantunut äiti vietiin sairaalaan.

Nivellesin kaupunki sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Brysselistä. (Reuters-IS)

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1329380
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 459  To 26 Huh 2007, 22:35 (GMT+3)  Aihe: "Yllätyskäänne" Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mielentilatutkimuksen mukaan syytetty oli syyntakeinen

Aviomies muistaa sittenkin kaiken


26.4.2007 07:39, päivitetty 26.04. 16:05

Jämsäläisen kunnallispoliitikon Paula Björkqvistin surmaoikeudenkäynti sai todellisen yllätyskäänteen viime metreillä.

Vaimonsa murhasta syytetty Jarmo Björkqvist muistaa sittenkin kaiken, mitä surmayönä tapahtui, ja haluaa kertoa sen oikeuden ensi torstaina Jämsän käräjäoikeudessa.

Poliisi kuulustelee aviomiestä ja kirjaa hänen kertomuksensa ylös ennen oikeudenkäyntiä.

Tähän asti hän on vakuuttanut kiven kovaan, että ei muista kohtalokkaasta riidasta tai veriteosta mitään. Linja on pitänyt ihka ensimmäisistä kuulusteluista eiliseen asti.

Björkqvistin avustaja myöntää, että ihan ihmeparantumisesta ei silti sentään ole kysymys.

- Kyllä hän tavallaan on koko ajan tiennyt, mitä on tapahtunut, mutta vasta nyt hän pystyy siitä kertomaan ja haluaa kertoa, asianajaja Henry Saleva sanoo.

Saleva ei usko, että mies olisi tähän asti teeskennellyt muistamatonta.

- Hän on ehkä sulkenut asian mielestään tiedostamattomasti, Saleva arvelee.

Aviomies kertoi keskiviikkona Salevalle, millaisena muistaa teon. Salevan mukaan miehen kertomus oli yksityiskohtainen.

Mielentilatutkimuksessa todettiin, että aviomies oli tekohetkellä syyntakeinen. Aviomies antoi Salevalle luvan kertoa mielentilatutkimuksen tuloksen julkisuuteen.

Oikeuden puheenjohtaja laamanni Olavi Leppämäki arvioi, että uudesta käänteestä huolimatta tapauksen oikeuskäsittely saadaan päätökseen torstaina. Hän uskoo, että myös tuomio julistetaan silloin.

Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Paula Björkqvist surmattiin heinäkuun 18. päivä kotonaan Jämsässä. Ruumiista löytyi 69 pistohaavaa.

Syyttäjän mukaan murhan teon taustalla oli aviokriisi. Joulukuussa Jämsän käräjäoikeudessa aviomies kiisti murhan mutta myönsi tapon.

IS-STT

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1357687
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 460  To 26 Huh 2007, 23:00 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vielä tästä ns. yllätyskäänteestä.

Itse olen ajatellut koko ajan, että J.B. on muistanut kyllä tekosensa, mutta ei ole välittänyt niistä puhua.

Ajattelen myös niin, että muistaminen tuli varsinkin nyt tärkeäksi mielentilatutkimuksen osoitettua J.B:n olleen syyntakeinen tekoa tehdessään.

Edellisessä oikeudenistunnossa J.B. turvautui fläppitauluun selittäessään ihmissuhdekiemuroitaan, jotka sitten pakottivat hänet toimimaan niin kuin hän toimi tyttärensä syntymäpäivänä. Nyt kun muistionkalot yhtäkkiä aukenivat, odotettavissa on tietty tarina, jolla tuomion saisi lyhyemmäksi.

Mikäli mielentilatutkimus olisi osoittanut J.B:n olleen syyntakeeton, tuskinpa hän muistaisi tänäkään päivänä mitään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 465  Pe 27 Huh 2007, 9:53 (GMT+3)  Aihe: Varoittava esimerkki Vastaa lainaamalla viestiä

Arvasin oikein puppugeneraattorin pyörähtävän käyntiin.

- Arvoisat kanssasisaret ja -veljet, tämä on todellakin varoittava esimerkki siitä, että toisinaan eroava osapuoli halutaan tappaa. Väkivaltainen kumppani mieluiten tappaa kuin päästää toisen valtikkansa alta vapauteen.

Varokaa tällaisia manipuloinnin mestareita, jotka selittelevät vain, miksi heidät on "pakotettu" toimimaan niin kuin toimivat. Vastuuta tekosistaan he eivät ota, vierittävät sen aina vain kuin bumerangi toisille takaisin.

Väkivaltaisessa suhteessa elänyt Paula Björkqvist suunnitteli eroa ja muuttoa Helsinkiin, mutta Jarmo Björkqvist järjesti asian toisin, tappoi lapsensa äidin.

Jo sanat "Tämä on Jarmon mukaan varoittava esimerkki" paljastavat raadollisen totuuden. Väkivaltariippuvainen käyttää siinä tuttua keinoaan, pelottelua: Jos toimit näin tai noin, minä toimin niin ja niin ja turpaan tulee. Järjestettyään oman vaimonsa hautaan Jarmo ei voi häntä enää uhata, vaan viesti suunnataan nerokkaasti toisiin, jotta hekin voisivat pelottelun edessä alistua ja alistaa vääryyteen.

Sitä Jarmo Björkqvist ei vain tiedä, että pelko ja rakkaus eivät asu samassa osoitteessa. Joka hallitsee kumppaniaan pelolla, tappaa rakkauden, ja silloin liittokin on jo ohi ellei väkivalta lopu ja suhdetta pystytä enää korjaamaan.

Lainaus:
Mies on pyytänyt asianajaansa Henry Salevaa äänitorvekseen.

- Ulospäin hyvä parisuhde, kaksivuotias lapsi, hän käy töissä, nainen on poliittisella uralla. Kaikki näytti ihanteelliselta. Kun he kävelivät Jämsän kaduilla, kaikki katsoivat ihaillen, Saleva luettelee.

- Tämä on Jarmon mukaan varoittava esimerkki, että kaikki ei ole sitä, miltä ulospäin näyttää. Suhteesta pitäisi pitää huolta. Eikä vain ulkoisesti, vaan mitä tapahtuu neljän seinän sisällä.

- Se on tässä se opetus. Hän on pohtinut nimenomaan tätä näin.

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200704276036731_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 485  To 03 Tou 2007, 20:41 (GMT+3)  Aihe: Muistaminen ja tarina Vastaa lainaamalla viestiä

Angeli kirjoitti:
Itse olen ajatellut koko ajan, että J.B. on muistanut kyllä tekosensa, mutta ei ole välittänyt niistä puhua.

Ajattelen myös niin, että muistaminen tuli varsinkin nyt tärkeäksi mielentilatutkimuksen osoitettua J.B:n olleen syyntakeinen tekoa tehdessään.

-- Nyt kun muistionkalot yhtäkkiä aukenivat, odotettavissa on tietty tarina, jolla tuomion saisi lyhyemmäksi.

Mikäli mielentilatutkimus olisi osoittanut J.B:n olleen syyntakeeton, tuskinpa hän muistaisi tänäkään päivänä mitään.


Huomasin tuossa edellä aavistaneeni parikin asiaa oikein, sekä muistamisen että tulossa olevan tarinan.

Muistamisesta Hesari kirjoittaa näin:

Lainaus:
Björkqvist kertoi surmayön tapahtumista Jämsän käräjäoikeudessa torstaina.

Aiemmin hän on sanonut, ettei muista tapahtumia. Torstaina hän kertoi, että oli muistanut alusta asti.

Lainaus: Helsingin Sanomat

Varsinainen tarinaosio, reilut 53 sivua, löytyy sitten netistä, jonne se on vuodettu ja jossa Jarmo Björkqvist kommentoi toisten kuulustelukertomuksia ja kuvaa omia tuntojaan:

http://www.elisanet.fi/jarmo.bjorkqvist/

Tarinassa hypätään varsinaisen surmatyön yli aivan kuin sitä ei olisi tapahtunutkaan ja ojentaapa Björkqvist lopussa sairaalloisia ihmissuhdeohjeitaankin.

Tässä MTV3:n vähän objektiivisempi kuvaus tapahtumista:

Lainaus:
Jarmo Björkqvistin kertomus

Björkqvistin mukaan perheessä oli vietetty mukavaa päivää, kun tyttärellä oli 2-vuotissyntymäpäivät. Muiden vieraiden lähdettyä Jarmo oli puhunut tytön kummien kanssa retkestä Ähtärin eläinpuistoon.

Nukkumaan mennessä Jarmo oli kysynyt Paulalta kesälomaretkestä. Paula antoi ymmärtää, ettei reissaaminen kiinnosta.

- Aloin siinä hikeentymään. Paula sanoi, että "tämä on nähty". Hän poistui huoneesta peiton ja tyynyn kanssa.

Jarmo lähti perään selvittämään, mistä on kyse. Paulalla oli puhelin kädessä ja tästä tilanteeesta on oikeudessakin kuultu nauhoite parin riidasta. Siinä Paula kehottaa miestään rauhoittumaan. Nauhoituksen päättymisestä henkirikokseen kului viitisentoista minuuttia.

Jarmo luuli Paulan olevan tilaamassa taksia. Jarmon mielestä Paula ei yrittänyt rakentaa mitään. Jarmon mielestä perheellä oli ongelmia.

Tytär oli herännyt riitaan ja äiti otti tytön syliin. - Palasin siihen, että mikä saatana sua vaivaa.

- Mesoan siinä ovensuussa. Paula on rauhallinen ja sanoo: mene pois. Sitten Paula ilmoitti heidän lähtevän. Mä paiskasin oven ja ilmoitin, ettette mene mihinkään.

- Kuulin Paulan huutavan ikkunasta apua ja palasin huoneeseen. Hänen käytöksensä oli loukkaavaa ja hermostuin. Lähdin keittiöön ja hain laatikosta veitsen. Koira tuli rinnalle.

- Palasin tytön huoneeseen. Olin tosi vihainen. Paula sanoi, ettet sää noin hullu ole. Sanoin jumaleisson anna tyttö tänne. Tyttö meni pöydän alle piiloon.

- Veitsen päässä on veripisara. Tulee käsirysy, Jarmo Björkqvist kertoi ja jatkoi katkonaisesti:. - Löin veitsellä. Paula suojautui. Ei ole järkeä... Pelko... Viha.

- Neljä-viisi iskua sekunnissa. Se oli hirvittävää, Björkvist kuvaili. Hän ihmetteli miksi Paula pysyi seinää vasten pystyssä.

- Paulasta tulee verta. Nirhaan kaulaa poikki. Kirjoitan omalla verellä tekstin seinään: "Rakasta perhettäsi".

- Ei ole mitään enää, ajattelin ja kävin lattialle kaatuneen Paulan päälle kuolemaan, Björkqvist kertoi. Hän oli vahingoittanut myös itseään.

Björkqvist sanoi, ettei tytär nähnyt rikosta. Tähän yksi omaisista totesi: "Älä valehtele".

Lainaus: http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2007/05/524399
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 494  La 05 Tou 2007, 16:55 (GMT+3)  Aihe: Kirjoita kynällä, älä verellä Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä kirjoittamisurakka ei ole mieluinen ja vastenmielisiä asioita tulee yleensä lykättyä. Tästä Björkqvistien tapauksesta liittyen perheväkivaltaan on kuitenkin sanottava jotain, ajatukset eivät jätä muutoin rauhaan.

Luin koko nettiin vuodatetun sepustuksen, jossa Jarmo Björkqvist kommentoi kuulustelukertomuksia ja kuvaa omia tuntojaan. Tätä juttua on kommentoitu jo muuallakin ja melkoisen osuvasti.

Kirjoittaessani tätä olen avannut rinnalle osoitteesta http://www.elisanet.fi/jarmo.bjorkqvist/ löytyvän asiakirjan ja selaan sitä ohessa läpi.

o o o

Ensimmäisenä huomioni kiinnittyy aikamuotoon, preesensiin, joka toistuu paikka paikoin ja josta alkaa mielestäni jo heti alkuunsa tekstin sairas ote:

"Olen pahoillani näistä äärimmäisistä tapahtumista. Rakastan Paulaa, arvostan ja kunnioitan. Paula oli hieno Nainen, hyvä vaimo ja äiti. Paula ja Liisa ovat kaikkeni. Menetyksemme on valtava. Meillä oli hyvä elämä ja avioliitto kunnes..."

Tuosta alkaa jännityskertomus, jonka olemassaolon Jarmo tekstin loppuosuudessa kieltää: "Juttu alkaa näyttämään jännitysnäytelmältä."

Mies on surmannut vaimonsa ja on yhä edelleen sokea perheessä vallinneelle draamalle eli tässä tapauksessa perheväkivallalle.

o o o

Tähän väliin jotain perheväkivallasta; sehän pahenee aina edetessään ja tuottaa lopussa ruumiita. Tarvitaan yhä enemmän väkivaltaa kontrolloidakseen ja ohjatakseen toisen käytöstä haluttuun suuntaan.

Paula oli vasta 16-vuotias lapsi tavatessaan yhdeksän vuotta vanhemman Jarmon. Jo tämä alkuasetelma kertoo, kuka on alkanut hallita ja ohjailla ketä: aikuinen lasta.

Toisaalta ei voi muuta kuin ihmetellä puita, joista näitä hedelmiä syntyy ja jotka pääsevät kuin koira veräjästä.

Jarmon tekstistä voi lukea, kuinka hän joutui teitittelemään omia vanhempiaan, ja mieleen nousee käsitys etäisistä väleistä, jota Jarmo kanavoi omaan lapseensakin, joka joutui nukkumaan yksin ja jota Jarmo käsitteli etäisesti.

Hedelmistään puut tunnetaan… Mitä lapsille annetaan, sen he vievät eteenpäin. Raukkamaista totta tosiaan, että lapsia voi kohdella miten vain, ja vain kasvatuksen tulos näkyy. Lasten sadistinen alistaminen ja tukahduttaminen on väärin, heistä tulee aikuisia, jotka alistavat ja tukahduttavat läheisiään.

o o o

Ikävä kyllä "jännitysnäytelmä" puhuu puolestaan, vaikka Jarmo kiistääkin sen olemassaolon.

Ruumiita ei olisi, ellei olisi ollut perheväkivaltaa, joka alkaa toisen ihmisen henkisestä kontrolloinnista ja etenee yhä pahenevaan väkivaltaan.

Ruumiita ei olisi tullut, ellei olisi ollut aiempia väkivallantekoja edellä, joista kuulustelukertomuksissakin mainitaan.

Perheväkivallan kauhistuttava logiikka on, että tarvitaan yhä kovempaa väkivaltaa saman tuloksen eli toisen alistamisen saavuttamiseen. Jossain vaiheessa sitten fysiikan rajat tulevat vastaan ja syntyy ruumiita.

Perheväkivalta on siis etenevä kierre, jota on syytä varoa ja se katkaistava. Irtiotto tavalla taikka toisella on välttämätöntä.

o o o

Perheessä itselleen vallan kaapannut on kuin jumala ja siinä yksinvaltias. Hän säätelee, mitä toiset saavat ajatella, puhua, tuntea.

"Pahaa" tämän jumalan selän takana ei saa puhua edes silloinkaan, kun hän on tehnyt pahaa. Tommy Hellstenin kirjassa "Virtahepo olohuoneessa" esitetyt ajatukset pätevät juuri tähän: "Älä puhu, älä kuule, älä tunne."

Olkoon riippuvaisuuden syy perheessä mikä tahansa, tämä pikkupiru, virtahepo joka makoilee olohuoneessa ja kodissasi, vaatii ehdottoman vaikenemisen. Häpeän uhalla salaisuuksia ei saa paljastaa.

Tällä tavoin virtahepo kasvattaa myös jälkeläisiään, jotta he eivät puhuisi, kuulisi ja tuntisi mitään. Björkqvistien kaksivuotias pikkutytär on kauhistuttava esimerkki juuri tästä: hänen täytyi maata hiljaa sillä välin kun hänen isänsä tappoi seinää vasten hänen äitinsä.

o o o

Mutta koska oikeasti ihmiset eivät voi olla puhumatta, kuulematta ja tuntematta, he näkevät ja kokevat kaiken.

Björkqvistien perheessä kovakouraisesti koulutettu koirakin, George, yritti tulla apuun. Koirat ovat laumaeläimiä ja puolustavat laumansa jäseniä.

Kodinhoitohuoneessa nukkunut George ei voinut olla heräämättä riitaan, jonka koira vielä tarkemmin vaistoin haistoi. Ensimmäistä kertaa George onnistui tulemaan kodinhoitohuoneesta omin avuin ulos, Jarmon sanojen mukaan. George hyppi rinnalle Jarmon tullessa keittiöstä veitsi kädessään, jolloin Jarmo kertoi vieneensä Georgen takaisin kodinhoitohuoneeseen "nukkumaan", vaikka koira oli tietenkin hädissään. Jarmohan oli niin "lempeällä" tuulella, että veitseen tulee koirankin verta.

Kertomuksessaan Jarmo hyppää surmatyön kokonaan yli. Se on luettavissa muualta, jossa hän esimerkiksi ihmettelee, kuinka Paula pysyi seinää vasten pystyssä. Jos Jarmo viattomana ei ihmettelisi niin paljon, hän löytäisi vastaukset itsekin: jos pitelee toista seinää vasten ja iskee veitsellä, totta kai toinen pysyy seinää vasten. Jarmo kertoo jopa nirhanneensa Paulan kaulaa poikki - ja kaiken aikaa oma lapsi on maannut shokissa oman hoitopöytänsä alla.

o o o

Kaikkein ikävintä ja läpinäkyvintä lukemassani tekstissä on varsinkin Jarmon tuottama loppuosuus, jossa hän omista sairaista elämänarvoistaan käsin laittaa sanat surmaamansa ihmisen suuhun. Sanoillaan hän kuitenkin tuomitsee itse itsensä, hänen piti mieluummin tappaa toinen kuin päästää tämä vapauteen ja hänen piti pilata tyttärensäkin elämä.

Viimeisinä sanoinaan kirjoituksessaan Jarmo sanoo: "Nainen kun toimii kaikessa, että siitä näkyy kunnioitus vaikeuksissakin, silloin mies voi rakastaa naista."

Asian voisi kääntää toisinkin päin: "Mies kun toimii kaikessa, että siitä näkyy kunnioitus vaikeuksissakin, silloin nainen voi rakastaa miestä." Toisin sanoen ei alisteta toista tms.

Jos Jarmo olisi noudattanut omaa viisauttaan ja kunnioittanut toista vaikeuksissakin, ei olisi syntynyt ruumiita. Jarmon olisi itse pitänyt rakastaa perhettään ja noudattaa neuvoa, jonka hän kirjoitti verellä lastenhuoneen seinään tyttärensä läsnäollessa surmattuaan tämän äidin.

o o o

Toivottavasti Jarmo ymmärtää olleensa sairas toimittuaan tuolla tavoin ja tuotettuaan noin paljon tuskaa tyttärensäkin elämään. Mikäli isän päässä olisi ollut järjenhiventäkään, hän olisi ollut isä ja suojellut lastaan. Mutta perheväkivalta vaati toimimaan toisin, käyttämään yhä enemmän väkivaltaa, jolla voittaa ja hiljentää kumppaninsa.

Vaihtoehtona kaikelle olisi ollut vapaus: antaa toisten kokea omat tunteensa, nähdä, kuulla, puhua… Elämä ei olisi siihen loppunut, siitä se olisi vasta alkanut, yhdessä taikka erikseen.

- Mutta niin kauan kuin näitä Jarmoja ja heidän kaltaisiaan on, varokaa. Älkää nauttiko alkoholia heidän seurassaan, sillä alkoholin vaikutuksen alaisina he muuttuvat vieläkin arvaamattomammiksi ja suurin osa henkirikoksista tehdään juuri alkoholin vaikutuksen alaisena. Käytä järkeäsi, ota kunnon hajurako toiseen, että hänkin oppisi puhumaan, kuulemaan ja tuntemaan ilman väkivaltaa.

Perheväkivallasta on mahdollista parantua, mutta toimi ennen kuin tulee ruumiita. Rajat ihmissuhteissa täytyy oppia laittamaan toisella lailla. Elä ja anna toistenkin elää.

Neuvoni vielä on, että rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Älä ota kättä pidempää - ja jos mielesi tekeekin mäiskiä toista, aloita se itsestäsi. Lyö itseäsi kaikin voimin, satuta itseäsi, mutta ole reilu ja jätä toinen ihminen rauhaan. Voin vakuuttaa, että onnistut tässä, jos oikein tosissasi yrität.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 547  Pe 18 Tou 2007, 12:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Perheväkivalta maksaa hirveästi
18.5.2007 06:58

- Tutkimusten mukaan lapsen kannalta on lähes yhtä traumatisoivaa nähdä, kun äitiä lyödään kuin joutua itse lyönnin kohteeksi. Se vie perusturvan kokonaan, oikeusministeri Tuija Brax (vihr) sanoo.

Peruspalveluministeri Paula Risikon (kok) mukaan perhe- ja lähisuhdeväkivalta on suuri yhteiskunnallinen ongelma.

- Suomessa tapahtuu vuosittain 100 000 perheväkivaltatapausta, jotka koskettavat 90 000 perhettä. Näissä perheissä asuu 200 000 lasta. Kylmiin lukuihin sisältyy todella raskas viesti inhimillisten kärsimysten valtavasta määrästä, Risikko sanoo.

Risikon mukaan perheväkivallan seurauksena Suomessa kuolee vuosittain noin 50 naista ja miestä, mikä on erittäin suuri määrä.

- Perheväkivallan kustannukset yhteiskunnalle ovat yli 167 miljoonaa euroa vuosittain. Ongelma koskee koko yhteiskuntaa, Risikko sanoo.

- Näillä väkivaltaa todistaneilla 200 000 lapsella on paljon sukulaisia, hoitohenkilökuntaa ja naapureita ympärillään. Täytyy olla satojatuhansia ihmisiä, joiden työkaverit tai naapurit kävelevät käsittämättömän usein päin seinää tai kaapinkulmaa.

Braxin mukaan tarvitaan kulttuurinmuutosta, jotta suuret lähisuhdeväkivaltaluvut saadaan alas.

Sari Autio

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1369731
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 726  To 12 Hei 2007, 16:40 (GMT+3)  Aihe: Olkaapa tarkkoja muuttaessanne erilleen Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mies surmasi vaimonsa kellarikylmiössä

12.7.2007 16:06

Helsingin Itäkeskuksessa paljastui varhain torstaiaamuna henkirikos. Helsinkiläinen 56-vuotias mies soitti viiden aikaan aamulla hätäkeskukseen ja kertoi Kajaaninlinnantiellä sijaitsevan asuintalonsa kellarissa olevasta kuolleesta naisesta.

Paikalle lähetetty poliisipartio löysi kerrostalon kellaritiloista kuolleen naisen. Pian selvisi, että nainen oli hätäkeskukseen soittaneen miehen 29-vuotias aviopuoliso. Vainajassa olevien vammojen perusteella ilmeni, että nainen oli surmattu.

Jutun tutkinnassa on alustavasti selvinnyt, että pariskunnalla oli meneillään avioeroprosessi.

Nainen oli muuttamassa omaan asuntoon ja hän oli mennyt edellisenä iltana hakemaan tavaroitaan miehen asunnolta. Naisen tavaroita oli säilytetty talon entisessä kellarikylmiössä. Mies ja nainen olivat menneet kellariin, jossa henkirikos oli tapahtunut.

Juttua tutkitaan murhana. Mies on pidätetty ja hänen vangitsemistaan tullaan esittämään käräjäoikeudelle lähipäivinä. Koska jutun tutkinta on vasta aluillaan, ei poliisi kerro tarkempia yksityiskohtia surmatavasta, motiivista, tekovälineestä tai muista jutun yksityiskohdista julkisuuteen.

IS

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1402172
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 727  To 12 Hei 2007, 21:35 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suhteellisuudentaju näillä väkivaltaisilla kumppaneilla hukassa: Mistäs pienille lapsille äiti, kun oikea on surmattu? Ei mistään tietty! Menetys on korvaamaton.

Lainaus:
Mies surmasi vaimonsa kellarikylmiössä
12.7.2007 16:06, päivitetty 12.07. 17:40

Poliisi epäilee, että helsinkiläinen mies on surmannut vaimonsa eroprosessin päätteeksi kotitalonsa kellarissa. 56-vuotias mies on pidätetty murhasta epäiltynä.

Surma paljastui torstaina aamulla, kun mies soitti viiden aikoihin hätäkeskukseen ja kertoi, että Itäkeskuksessa Kajaaninlinnantiellä sijaitsevan kerrostalon kellarissa on kuollut nainen.

Poliisin saapuessa paikalle mies odotti talon pihalla ja ohjasi heidät kellariin. Kellarista poliisipartio löysi kuolleena 29-vuotiaan naisen. Pian selvisi, että kuollut nainen oli hätäkeskukseen soittaneen miehen aviopuoliso.

Pariskunnalla oli meneillään avioeroprosessi, ja nainen oli muuttamassa omaan asuntoon. Hän oli tullut keskiviikkoiltana hakemaan tavaroitaan miehen asunnolta.

Tekotapa oli
erityisen raaka


Naisen tavaroita säilytettiin talon entisessä kellarikylmiössä. Mies ja nainen olivat menneet kellariin, jossa henkirikos tapahtui. Poliisi epäilee, että mies oli surmannut vaimonsa keskiviikkona illalla.

Rikoskomisario Jari Kosken mukaan tekotapa oli erityisen raaka. Tapausta tutkitaan murhana.

Poliisi ei halua toistaiseksi paljastaa tekovälinettä eikä muitakaan yksityiskohtia surmatavasta.

- Tällaisessa avioerotilanteessa voi epäillä, että tekoa on jopa harkittu etukäteen, sanoo Koski.

Kosken mukaan teon motiivia ei tiedetä. Mies ei ole alustavissa kuulusteluissa kieltänyt surmanneensa vaimoaan. Häntä esitetään vangittavaksi todennäköisesti perjantaiaamuna.

Kosken tietojen mukaan pariskunnalla on kaksi pientä lasta. Lapset olivat surmailtana hoidossa muualla.

Poliisi on kuullut tapauksen takia pariskunnan naapureita.

IS-STT

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1402172
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 729  Pe 13 Hei 2007, 23:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Millä tavoin eteläeurooppalainen muusikko listi lastensa äidin, siitä voi lukea tarkemmin seuraavasta linkistä. Kuvottaa meikäläistäkin moinen mielipuolinen väkivalta jo niin, ettei sitä kestä aina peistatakaan:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1403607
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 762  Ke 25 Hei 2007, 12:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Seitsemän päivän PERHEHELVETTI
25.7.2007 0:11

Mies piti avovaimoaan vankina viikon kestäneen pahoinpitelyn ajan.

- Mies on usean päivän ajan pahoinpidellyt avovaimoaan lyömällä tätä nyrkillä, avokämmenellä ja puisella kepillä päähän ja vartaloon siten, että puinen keppi on iskujen voimasta katkennut. Mies on lisäksi potkinut naista jalkoihin, vatsaan ja rintoihin, repinyt häntä hiuksista, väännellyt sormia ja varpaita sekä kynsinyt tämän käsivarsia ja jalkoja. Lisäksi mies on pahoinpitelyn yhteydessä uhannut tappaa avovaimonsa.

50-vuotiaalle tuusulalaismiehelle luettiin rangaistusvaatimus törkeästä pahoinpitelystä Tuusulan käräjäoikeudessa. Siitä hänet myös viime perjantaina tuomittiin.

Toukokuun toisena päivänä alkanut ja kahdeksantena päivänä päättynyt avovaimon hakkaaminen toi miehelle kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistuksen.

Esti poistumisen asunnosta


Väkivallan sarja sai alkunsa avoparin yhteisessä asunnossa Hyrylässä.

Teosta aiheutui avovaimolle vakavat vammat: kallonsisäinen aivoverenvuoto, usean kylkiluun murtumat, mustelmia kasvojen, rintojen ja kaulan alueelle sekä selkään ja jalkoihin, ihorikkoja ympäri vartaloa, ruhjeita selkään, haava vasempaan kämmenselkään sekä kaksi muuta haavaa vasempaan käteen.

Kärsimyksistään huolimatta naisella ei ollut rangaistus- eikä korvausvaatimuksia avomiestään kohtaan.

Käräjäoikeuden mukaan pahoinpitelyä on pidettävä törkeänä, koska se on tehty erityistä raakuutta ja julmuutta käyttäen.

- Pahoinpitely on kestänyt useita päiviä, se on kohdistunut suurelta osin asianomistajaa päähän, teossa on käytetty lyömävälinettä ja asianomistajaa on estetty poistumasta asunnosta, oikeus perusteli.

Lisää aiheesta keskiviikon Iltalehdessä

ERKKI MERILUOTO
erkki.meriluoto@iltalehti.fi

Lainaus:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200707246389369_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 765  To 26 Hei 2007, 13:57 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Isäänsä puukottanut tytär pidätettiin tapon yrityksestä epäiltynä
26.7.2007 10:49

Vihdin Nummelassa isäänsä puukottanut nuori nainen on pidätetty. Häntä epäillään tapon yrityksestä.

Dramaattiseen käänteeseen johtaneet syyt ovat poliisin mukaan muhineet perheessä pitkään. Komisario Rauli Pajuharjun mukaan tekoa edelsivät isän ja tyttären pitkään jatkuneet riidat.

- Näitähän on erinäköisiä syitä, mistä lapset ja vanhemmat riitelevät. Kun isää puhutamme, niin sieltä ehkä selviää jotain, mistä riidat ovat peräisin.

Riita kärjistyi Nummelan Vanhansepäntiellä maanantai-iltapäivänä sellaiseen pisteeseen, että tytär löi isäänsä veitsellä useita kertoja ensin asunnon olohuoneessa ja sen jälkeen keittiössä. Iskut osuivat hengenvaarallisesti vatsan ja olkapään seuduille.

Poliisi vaatii vangitsemista

16-vuotias tytär on kertonut kuulustelussa, ettei isä käyttäytynyt ennen tapahtumia uhkaavasti eikä hän ollut myöskään käsitellyt veistä. Isää epäiltiin ensi törkeästä pahoinpitelystä, koska tyttärelläkin oli viiltoja kehossaan. Nyt epäilyt ovat hälvenemässä.

- Tyttären puukonviillot ovat tulleet siinä tuoksinassa. Jos toista puukotetaan, hän pyrkii ottamaan puukkoa pois. Siinä on sitten mahdollisesti tullut viiltohaavat tytön käteen.

Pajuharjun mukaan tapahtumat ovat olleet sekä tyttärelle ja läheisille erittäin suuri järkytys. Tytär on saanut kriisiapua, ja hän on valvotuissa olosuhteissa.

Uhri on yhä sairaalassa, mutta hänen tilansa on kohentumassa. Isä oli puukonpistojen jälkeen niin huonossa kunnossa, että hänet lennätettiin helikopterilla sairaalaan. Poliisin on tarkoitus kuulustella vuonna 1949 syntynyttä isää torstaina sairaalassa.

Poliisi esittää tytärtä näillä näkymin perjantaina vangittavaksi.

STT-IS

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1409927
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 930  Ti 09 Lok 2007, 23:22 (GMT+3)  Aihe: Jarmo Björkqvist muistanut kaiken alusta lähtien! Vastaa lainaamalla viestiä

Angeli kirjoitti:
Lainaus:
Mielentilatutkimuksen mukaan syytetty oli syyntakeinen
Aviomies muistaa sittenkin kaiken


26.4.2007 07:39, päivitetty 26.04. 16:05

Jämsäläisen kunnallispoliitikon Paula Björkqvistin surmaoikeudenkäynti sai todellisen yllätyskäänteen viime metreillä.

Vaimonsa murhasta syytetty Jarmo Björkqvist muistaa sittenkin kaiken, mitä surmayönä tapahtui, ja haluaa kertoa sen oikeuden ensi torstaina Jämsän käräjäoikeudessa.

Poliisi kuulustelee aviomiestä ja kirjaa hänen kertomuksensa ylös ennen oikeudenkäyntiä.

Tähän asti hän on vakuuttanut kiven kovaan, että ei muista kohtalokkaasta riidasta tai veriteosta mitään. Linja on pitänyt ihka ensimmäisistä kuulusteluista eiliseen asti.

Björkqvistin avustaja myöntää, että ihan ihmeparantumisesta ei silti sentään ole kysymys.

- Kyllä hän tavallaan on koko ajan tiennyt, mitä on tapahtunut, mutta vasta nyt hän pystyy siitä kertomaan ja haluaa kertoa, asianajaja Henry Saleva sanoo.

Saleva ei usko, että mies olisi tähän asti teeskennellyt muistamatonta.

- Hän on ehkä sulkenut asian mielestään tiedostamattomasti, Saleva arvelee.

Aviomies kertoi keskiviikkona Salevalle, millaisena muistaa teon. Salevan mukaan miehen kertomus oli yksityiskohtainen. --

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1357687


Angeli kirjoitti:
Vielä tästä ns. yllätyskäänteestä.

Itse olen ajatellut koko ajan, että J.B. on muistanut kyllä tekosensa, mutta ei ole välittänyt niistä puhua.

Ajattelen myös niin, että muistaminen tuli varsinkin nyt tärkeäksi mielentilatutkimuksen osoitettua J.B:n olleen syyntakeinen tekoa tehdessään.

Edellisessä oikeudenistunnossa J.B. turvautui fläppitauluun selittäessään ihmissuhdekiemuroitaan, jotka sitten pakottivat hänet toimimaan niin kuin hän toimi tyttärensä syntymäpäivänä. Nyt kun muistionkalot yhtäkkiä aukenivat, odotettavissa on tietty tarina, jolla tuomion saisi lyhyemmäksi.

Mikäli mielentilatutkimus olisi osoittanut J.B:n olleen syyntakeeton, tuskinpa hän muistaisi tänäkään päivänä mitään.


Peistasin tuohon edelle pari juttua, joihin liittyen on syytä kertoa, että Jarmo Björkqvist on puolustusasianajaja Henry Salevan mukaan muistanut kaiken jo alusta lähtien.

Luin MTV3:n uutisen ja katsoin samalla sivulla olevan videon ja kyllä se oli aika pöyristyttävää. Siinä Saleva selittää käräjäoikeuden tehneen virheellisen päätöksen, kun se on olettanut tilanteen olleen jo käynnissä Paulan huudettua ikkunasta apua. Saleva sössöttää Paulan muka turhaan pyytäneen ikkunan kautta apua. Jossain on nyt jotain tosi pahasti pielestä, toivottavasti hovioikeus ei mene lankaan. Myös hengenriistolla uhkailu on syy huutaa apua, mutta tässä tapauksessa apu ei tullut ajoissa.

Sairas tapaus totta tosiaan. Tässä pätkä Maikkarin uutisesta, katso myös linkin kautta video:

Lainaus:
Björkqvistin puolustusasianajajan Henry Salevan mukaan mies on muistanut surmayön tapahtumat koko ajan, vaikka aluksi väittikin päinvastaista.

Asianajajan mukaan tämänpäiväisessä istunnossa Björkqvist kertoikin kaiken tapahtuneen "sekunnilleen" ja tarkensi niitä seikkoja, jotka olivat jääneet käräjäoikeudessa epäselviksi. Näihin kuuluu muun muassa kysymys siitä, milloin surmayön tapahtumat saivat alkunsa. Jarmo Björkqvistin ja yhden todistajan mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun Paula Björkqvist huusi tuuletusikkunan kautta apua, mistä hänen miehensä raivostui. Käräjäoikeus katsoi kuitenkin aikoinaan, että tapahtumat olisivat alkaneet jo ennen tätä, koska ei katsonut avunhuutamisen olevan todennäköistä ilman syytä.

Lainaus: http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2007/10/569159
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 931  Ti 09 Lok 2007, 23:26 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jarmo Björkqvist kertoo nyt surmayöstä
"Paula avasi ikkunan ja huusi apua"


9.10.2007 13:07, päivitetty 09.10. 14:04

Jarmo Björkqvist kertoi tänään hovioikeudessa, miten hän muistaa surmayön ja sitä edeltävän päivän tapahtumat.

Pariskunnalla oli päivän mittaan ollut riitelyä ja "juputusta", kuului Björkqvistin versio.

- Aloin ärtyä, koska sopua ei saatu millään, kertoi Björkqvist.

Paula Björkqvist sanoi hänelle myöhään illalla, että "tämä avioliitto on nyt nähty".

- Pelkäsin, että nainen lähtee. Halusin kuitenkin selvittää riidan loppuun. Jankkasimme 15 minuuttia, Paula lapsi sylissään.

- Paula sanoi, että nyt hän lähtee lapsen kanssa. Sanoin, että te ette mene mihinkään.

- Paula avasi ikkunan ja huusi apua. Suutuin siitä. Menin keittiöön ja otin veitsen. Paula sanoi, etten voi olla noin hullu. Menin viereen ja pyysin tytön itselleni.

Tässä vaiheessa itkevä lapsi lähti ryömien piiloon. Paula alkoi kirkua ja Jarmoon iski hänen oman kertomuksensa mukaan paniikki.

- Sen jälkeen aloin iskeä puukolla. Ajattelin, etten halua tästä mitään selitellä.

Yritti osua
sydämeen


Myös naapuripariskunta oli kuullut Paulan avunhuudot.

- Heräsimme keskellä yötä, kun kuului huuto "Apua, tulkaa auttamaan!". Vaimo meni ikkunaan katsomaan, mutta huudot loppuivat, kertoi todistamassa ollut naapurin mies.

Mies meni katsomaan naapurinsa taloa ja näki ikkunanraosta lattialla maanneen verisen naisen. Tällöin hänen vaimonsa soitti hälytysnumeroon.

Paikalle tulleet poliisit laittoivat lattialla maanneen verisen Jarmo Björkqvistin rautoihin. Hän oli silloin silmät kiinni ja hiljaa.

Björkqvist kuitenkin potkaisi maassa maatessaan toista poliisia.

- Hän jatkoi rimpuiluaan ja sanoi, että "kaikki on mennyttä, älkää minua hoitako". Ja lisäsi vielä, että "sydäntä tavoittelin".

Björkqvist ei rauhoittunut ennen kuin hänelle laitettiin jalkaraudat.

Apuun hälytetty hoitaja kertoi, että Jarmo Björkqvist oli sanonut, että "yritti osua sydämeen". Tässä vaiheessa poliisi piti kiinni Björkqvististä.

Lapsi yltä päältä
veren peitossa


- En nähnyt huoneessa pientä lasta, totesi hoitaja.

Myöskään poliisi ei kertonut havainneensa pariskunnan tytärtä.

- Työparini löysi kuitenkin lapsen ja ja antoi tytön syliini. Lapsi vaikutti olevan sokissa. Hänen kasvoissaan oli verta, samoin kuin vaatteissa, sormissa ja hiuksissa, kuvailee ambulanssihoitaja.

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1443475
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 932  Ti 09 Lok 2007, 23:33 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Poliisi löysi pelkäävän lapsen

9.10.2007 8:48

Ensimmäisenä surmapaikalle saapunut poliisi ei ollut uskoa korviaan, kun hänen huhuiluihinsa vastasi lapsen ääni.

- Sanoin huomenta ja jostain siihen vastasi lapsen ääni. Kun sanoin hetken päästä uudestaan, taas lapsi vastasi hennolla äänellä, poliisi kertoi tapahtumista.

Verisestä lastenhuoneesta poliisit löysivät örisevän Jarmo Björkqvistin vaimonsa päältä makaamasta. Paula Björkqvistin pelastamiseksi ollut mitään tehtävissä.

Aluksi auttajat pelkäsivät, että työpöydän alla seinän vieressä maannut pikkulapsikin oli menehtynyt. Onneksi niin ei ollut.

- Kun kosketin häntä, hän alkoi itkeä, paikalla ollut ensihoitaja kertoo.

Lapsi oli sotkeutunut vanhempiensa vereen ja hänellä oli päässään kuhmu ja nirhauma. Poliisin mukaan ne olivat syntyneet surmayönä.

Jarmo Björkqvist vastusti voimakkaasti pidätystä. Käsien lisäksi jalatkin piti pistää rautoihin. Hän oli vahingoittanut vakavasti itseäänkin.

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710096693249_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 933  Ti 09 Lok 2007, 23:35 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tyttö muistaa kauhujen yön

9.10.2007 8:48

Lapsi täytti kesällä kolme vuotta, mutta tytön syntymäpäivään liittyy kolkko sävy. Jarmo Björkqvist puukotti 31-vuotiaan vaimonsa kuoliaaksi lapsen 2-vuotissyntymäpäiväjuhlia seuranneen yön aikana 18. heinäkuuta 2006.

Tytär oli läsnä äitinsä kuollessa, ja isoäitinsä mukaan lapsi muistaa yön tapahtumia.

- Hän saattaa alkaa puhua kokemastaan ihan yhtäkkiä kesken leikkien. Emme ole kyselleet häneltä mitään taikka muistuttaneet hänen mieleensä menneitä tapahtumia. Se tuskin olisi hyväksi. Antaa lapsen käsitellä niitä asioita omalla tavallaan, Paula Björkqvistin äiti sanoi.

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710096693232_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 934  Ti 09 Lok 2007, 23:44 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Paula Björkqvistin murhan käsittely hovioikeudessa
Tuomari keskeytti sekavan puhetulvan


9.10.2007 8:48 (Päivitetty 9.10.2007 15:14)

Jarmo Björkqvist menetti malttinsa oikeudessa, kun tuomari keskeytti hänen sekavan fläppitauluesityksensä.

Paula Björkqvistin murhaa käsiteltiin tänään Vaasan hovioikeuden istunnossa Jyväskylän istuntopaikalla. Oikeudessa arvioitiin sitä, tulisiko Jarmo Björkqvist tuomita vaimonsa murhasta vai taposta.

Syyttäjä arvioi päivän päätteeksi loppulausunnossaan, ettei jutusta ole tullut esille mitään murhanimikettä lieventäviä seikkoja. Syyttäjää vaatii Jarmo Björkqvistille edelleen elinkautista vankeustuomiota.

Syyttäjän mukaan teko oli raaka, julma ja törkeä. Erittäin raskauttavaa oli se, että teko tapahtui aivan lapsen vieressä. Syyttäjän mukaan lapsi koki tilanteet erittäin voimakkaasti.

- Raakuus ja julmuus vaatii järkevää ajattelua. Sellaiseen en silloin kyennyt, kuului Jarmo Björkqvistin oma näkemys oikeudessa.

- Kuinka turha tämä juttu oli, hän summasi.

Björkqvist myönsi kaksi tekovälinettä

Jarmo Björkqvist myönsi käyttäneensä vaimonsa surmassa kahta eri veistä. Hän on kertonut hakeneensa keittiöstä toisen veitsen sen jälkeen, kun ensimmäisen kahva oli alkanut lipsua ja terä vääntyä.

Paula Björkqvistin ruumiissa oli yhteensä 69 veitseniskua. Toisella veitsellä Jarmo Björkqvist vahingoitti myös itseään. Oikeudessa kävi tänään ilmi, että hän oli viiltänyt itseään veitsellä kaulaan.

Kuunelkaa nyt mua!

Björkqvist menetti malttinsa oikeudessa, kun tuomari keskeytti hänen sekavan fläppitauluesityksensä.

- Kuunnelkaa nyt mua, mulla voi olla 14 vuotta edessä ihmetellä tätä, niin että ihmetelkää te nyt hetki tätä, Bjökqvist sanoi.

Sisaruksille haetaan korvauksia

Oikeus pohti tänään myös Paula Björkqvistin kolmen sisaruksen vaatimia korvauksia. Paulan kaksi veljeä pyytävät molemmat 8 000 euroa sisarensa menettämisestä aiheutuneista kärsimyksistä ja 25-vuotias sisko 10 000 euroa. Siskon suurempi summa on perusteltu sillä, että hän oli Paula Björkqvistin kanssa erityisen läheinen.

Uhrin vanhemmat vaativat kumpikin 12 000 euroa korvauksia.

Björkqvistien nykyisin kolmivuotiaan tyttären huoltajuusoikeudenkäynnin on määrä alkaa myöhemmin. Huoltajuutta haetaan tytön 25-vuotiaalle tädille.

IL

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710096692816_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 935  Ke 10 Lok 2007, 13:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mies poltti avovaimonsa perheriidan päätteeksi

10.10.2007 07:55, päivitetty 10.10. 13:16

Viitasaarelainen mies sytytti tiistai-iltana talonsa palamaan riideltyään naisystävänsä kanssa. Talossa sisällä ollut nainen kuoli tänään Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa vammoihinsa.

Poliisin mukaan mies käytti sytytysnesteenä bensaa. Talon palaessa mies päätti hakea naisen ulos talosta ja lopulta onnistui yrityksissään. Nainen sai tulipalossa kolmannen asteen palovammoja, joihin myöhemmin menehtyi.

Omakotitalo tuhoutui palossa täysin. Palokunnan saapuessa paikalle mies kertoi heille pelastaneensa naisen tulipalosta ja hukanneensa samalla kännykkänsä. Mies oli soittanut hätänumeroon puolen kilometrin päässä sijaitsevasta naapuritalosta.

Poliisi on ottanut palon sytyttämisestä epäillyn miehen kiinni. Tapausta tutkitaan murhana.

IS-STT

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1443712
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 964  Pe 26 Lok 2007, 13:52 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oikea päätös; hampaankoloon on jäänyt minullakin näistä tämmöisistä tapauksista jotain sanottavaa, jahka kerkiän...

Lainaus:
Hovioikeus piti ennallaan Jarmo Björkqvistin tuomion

Julkaistu: 12:50
Päivitetty: 12:55

Helsingin Sanomat


Vaasan hovioikeus on pitänyt ennallaan vaimonsa surmanneen Jarmo Björkqvistin tuomion.

Björkqvist tuomittiin toukokuussa elinkautiseen vankeuteen Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toimineen vaimonsa murhasta.

Tuomiosta valittivat sekä Björkqvist itse että surmatun puolison omaiset.

Tuomitun mielestä teko olisi pitänyt määritellä tapoksi, omaiset halusivat korotusta heille määrättyihin korvauksiin

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 965  Pe 26 Lok 2007, 14:05 (GMT+3)  Aihe: Ilta-Sanomien uutinen samasta aiheesta Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Björkqvistin murhatuomio vahvistettiin hovissa

26.10.2007 11:47, päivitetty 26.10. 12:32

Vaasan hovioikeus piti ennallaan vaimonsa surmanneen Jarmo Niilo Björkqvistin tuomion. Björkqvist tuomittiin murhasta elinkautiseen.

Jämsän käräjäoikeuden päätös piti myös omaisten korvausvaatimusten osalta. Hovioikeus katsoi, etteivät uhrin sisarukset eivät olleet vahingonkorvauslain tarkoittamalla tavalla erityisen läheisiä suhteessaan Paula Björkqvistiin.

Puolustuksen mukaan Björkqvist ei syyllistynut murhaan vaan vain tappoon. Hovioikeus katsoi kuitenkin näytetyksi, että teko oli murhan tunnusmerkistön mukaisesti sekä erityisen raaka että julma.

Vaa´assa painoi teon pitkäkestoisuus, jota oikeuden mukaan todistivat naapurissa asuneen pariskunnan kuulemat käheät avunhuudot. Oikeus katsoi, että käheys viittasi hengitysteihin jo joutuneesta verestä. Ikkunasta muutama minuutti myöhemmin sisään kurkistanut naapuri oli havainnut uhrin makaavan lastenhuoneen lattialla verisenä.

Kyse ei oikeuden mukaan ollut siis siitä, että Paula Björkqvist olisi avunhuudoillaan aiheettomasti provosoinut Jarmo Björkqvistiä. Uuden veitsen keittiöstä hakenut Jarmo Björkqvist oli jatkanut öistä surmatyötään vielä tämän jälkeen ja yrittänyt kaivaa sydäntä vaimonsa rinnasta.

Raskauttavaa oli myös se, että pariskunnan juuri kaksi vuotta täyttänyt tytär oli koko surmatyön ajan samassa huoneessa. Oikeus katsoi, ettei Jarmo Björkqvist ole silmitöntä väkivaltaa käyttäessään voinut pitää silmällä, millaisia havaintoja tytär oli tapahtumista tehnyt.

Myös lastenpsykiatrin lausunnosta ilmeni sellaisia yksityiskohtia, jotka todistavat tyttären joutuneen näkemään ainakin osan tapahtumista.

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1448699
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 966  Pe 26 Lok 2007, 14:08 (GMT+3)  Aihe: Iltalehden uutinen niin ikään samasta aiheesta Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Björkqvistin elinkautinen murhatuomio säilyi hovissa

26.10.2007 12:10 (Päivitetty 26.10.2007 12:50)

Vaimonsa Paula Björkqvistin murhasta tuomitun Jarmo Björkqvistin elinkautinen vankeustuomio jäi voimaan Vaasan hovioikeudessa.

Voimaan jäivät myös Jämsän käräjäoikeuden Björkqvistin kolmivuotiaalle tyttärelle ja vanhemmille määräämät vahingonkorvaukset. Tytär saa 15 000 euroa ja kumpikin vanhempi 7 500 euroa.

Sen sijaan Paula Björkqvistin sisarusten vaatimat vahingonkorvausvaateet hylättiin taas. Sisarukset eivät saa mitään korvauksia.

Jarmo Björkqvist surmasi vaimonsa kahdella teräaseella viime vuoden heinäkuussa pariskunnan tyttären syntymäpäivää seuranneena yönä.

Björkqvistin kertomusta ei pidetty uskottavana

Hovioikeus ei pitänyt Jarmo Björkqvistin kertomusta uskottavana. Björkqvist oli kertonut provosoituneensa vaimonsa avunhuudoista.

Hovioikeus katsoi, että Paula Björkqvist oli alkanut huutaa ikkunasta apua sen jälkeen, kun mies oli jo iskenyt veitsellä.

Pariskunnan tuolloin kaksivuotias tytär oli nähnyt tapahtuman läheltä. Tytön vaatteissa oli veriroiskeita, joten hän oli ollut hyvin lähellä vanhempiaan puukotushetkellä.

Hovioikeuden mukaan Jarmo Björkqvist oli yrittänyt kaivaa veitsellä vaimonsa sydäntä rinnasta. Teko oli erittäin määrätietoinen, koska mies oli viimeistelläkseen murhan hakenut toisen veitsen keittiöstä sen jälkeen, kun ensimmäisen kahva oli vääntynyt ja terä alkanut lipsua.

Paula Björkqvistin ruumiista löytyi yhteensä 69 veitseniskua.

Edesmennyt Paula Björkqvist toimi Jämsässä aktiivisena kunnallispoliitikkona. Hän oli kuollessaan 31-vuotias.

IL

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710266769292_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1147  La 24 Mar 2007, 20:56 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Pahoinpiteli kumppaninsa kuoliaaksi - väitti vain läpsineensä

21.11.2007 15:59

Joensuun käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 61-vuotiaan miehen törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta puoleksitoista vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Käräjäoikeus katsoi, että mies pahoinpiteli asuinkumppaninsa hengenvaarallisesti Enossa maaliskuussa. Nainen kuoli vammoihinsa myöhemmin samana iltana sairaalassa Joensuussa.

Poliisi otti teosta epäillyn miehen kiinni pariskunnan asunnosta. Käräjäoikeudessa mies myönsi vain läpsineensä naista. Syytteet törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta hän kiisti. Tapahtumilla ei ollut silminnäkijöitä.

STT

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200711216878757_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1186  Su 02 Jou 2007, 14:40 (GMT+3)  Aihe: Vesalan surma Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Naapurit heräsivät surmatun huutoon

30.11.2007 08:42

Nainen pakeni henkensä edestä surmaaja kintereillään vanhempiensa kodista naapurin ovelle. Hän ehti soittaa ovikelloa, mutta surmaaja saavutti hänet.

- Heräsin, kun ovikello soi hyvin hiljaa, Eeva Nikkarinen kertasi aamuyön järkyttäviä hetkiä.

Hänen miehensä havahtui pihalta kuuluneeseen huutoon ja koiran haukuntaan.

- Luulin, että oven takana on jokin nuorisoporukka. Puin päälle ja menin avaamaan.

Ovi ei auennut kunnolla kuin vain noin kymmenen senttiä. Oven takana ollut mies ei antanutMartti Nikkarisen avata ovea, vaan painoi sen kiinni.

- Mies sanoi: Älä tule, täällä on paha näky. Nainen on kuollut.

- Minä sanoin: Soitan poliisit. Mies sanoi, että "minä olen soittanut jo", Martti Nikkarinen kertoi.

Nikkarinen ei nähnyt naisesta kuin ruudulliset housut. Uhri oli tuupertunut oven viereen.Poliisi tuli melkein heti, samoin kaksi ambulanssia.

Naista yritettiin elvyttää pitkään, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä hänen pelastamisekseen.

- Ei hän apua huutanut, mutta huutoa me kuulimme. Sen täytyi olla nainen. Se huuto oli sellaista kuin kuolemanhädässä huudetaan, Martti Nikkarinen kertoi.

Nikkarisen mukaan mies ei paennut paikalta vaan jäi odottamaan poliiseja.

- Kysyin poliiseilta, olisiko naisen voinut pelastaa, jos olisin ehtinyt aikaisemmin avata oven. Poliisit sanoivat, ettei mitään ollut tehtävissä, Nikkarinen kertoi.

Sari Autio

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1460154
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1187  Su 02 Jou 2007, 15:12 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Näin Vesalan surmaaja tunnusti poliisille

30.11.2007 08:44

Aaamuyöstä torsataina ex-tyttöystävänsä surmasta kiinni otettu 25-vuotias tunnusti teon jo ensimmäisissä poliisikuulusteluissa.

Hän myönsi syyllistyneensä Helsingin Vesalassa rikokseen ja kertoi, että oli päättänyt surmaamalla estää entisen naisystävänsä maalliset kärsimykset.

"Ulkoa soitin ja pyysin (naisen) ulos. Lopulta hän tuli. Heti aluksi ehdin lyömään häntä veitsellä, mies selosti poliisille.

(Naisen) isä tuli väliin ja hänen kanssaan painimme ja (nainen) pääsi sisälle karkuun. Kiersin talon ympäri ja rikoin ikkunan. Siinä vaiheessa (nainen) lähti taas ulos ja juoksin hänen perässään viereisen talon rappusille.

Kaadoin hänet siihen ja puukotin useita kertoja niskaan ja kaulaan. Halusin varmistaa, että hän varmasti kuolee."

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1460156

Kommenttini:

Jälkiviisaana on helppo ajatella - tajuamatta toisen henkistä hätää - että naisen olisi kannattanut pysyä sisällä päästyään miestä karkuun. Mutta nainen hätääntyi toisen rikottua ikkunan ja juoksi ulos naapuriin soittamaan ovikelloa, jossa mies tappoi naisen lukuisin veitsen iskuin.

Näitä tämmöisiä juttuja lukiessaan on tullut siihen tulokseen, että oikeusjärjestelmässämme on jotain todella mätää, kun se ei toimi pelotteena. Nuhteettomasti eläneet tappajakandidaatithan tietävät, että heidän täytyy kärsiä tapostakin vain puolet. Tämä tämmöinen mahdollistaa oikeudentuomioilla pelaamisen, sillä elämä Suomen vankiloissa ei ole hullumpaa sekään lomineen päivineen.

Kyllä Suomen lain pitäisi suojella naisia nykyistä paremmin. Moni nainen on tosi hengenvaarassa jätettyään sairaan kumppaninsa. Luultavasti moni näistä naisista on tajunnut toisen väkivaltaisuuden ja sairauden ja jättää siksi kumppaninsa.

Kuinka sairas esimerkiksi Vesalan surmaaja oli, selviää hänen kommentistaan, "että oli päättänyt surmaamalla estää entisen naisystävänsä maalliset kärsimykset". Totuus on kuitenkin toinen, sairas mies päätti julmasti ja väkivaltaisesti toisen elämän ja pilasi myös tämän vanhempien ja sukulaisten elämän loppuiäksi.

Surmaajan sairaus näkyy myös siinä, ettei hän tajua pilaavansa omienkin vanhempiensa ja sukulaisten elämän lisäksi omankin elämänsä ikuisin poltinmerkein.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1200  Ma 03 Jou 2007, 2:05 (GMT+3)  Aihe: Mikä ihme suomalaisia miehiä riivaa? Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mies otettiin kiinni ampumisesta epäiltynä
Nainen kuoli piiritystilanteessa Tampereella


2.12.2007 22:04, päivitetty 02.12. 23:49

Tampereella Pispalan Erämiehenkadulla ollut piiritystilanne on päättynyt.

Poliisi kertoi IS:lle, että välikohtauksessa on yksi kuolonuhri. Poliisi otti kiinni miehen, jonka epäillään ampuneen talossa olleen naisen.

Aamulehden mukaan kyseessä on miesyrittäjä, joka tappoi vaimonsa.

IS:n tietojen mukaan laukauksia ammuttiin vain yksi.

- Poliisioperaation pahin vaihe ei kestänyt kauan. Tekijä on nyt poliisin hallussa, Tampereen poliisista kerrottiin puoli yhdentoista maissa illalla.

Poliisin mukaan nainen ja mies ovat keski-ikäisiä. Aseena on käytetty poliisin mukaan ilmeisesti metsästysasetta tai vastaavaa, selvästi käsiasetta järeämpää asetta.

Perheen parikymppinen poika auttoi virkavaltaa pääsemään sisälle heittämällä heille avaimen taloon.

Kaikki lapset ovat täysi-ikäisiä, mutta talossa ei tiettävästi ollut ampumishetkellä muita kuin äiti, isä ja yksi lapsista. Poliisi ei kuitenkaan ollut asiasta täysin varma vielä tilanteen lauettua.

Aamulehden mukaan naapurit kertoivat, ettei talossa asunutkaan muita kuin pariskunta ja nuorin lapsista.

Poliisi sai hälytyksen kello 20.40. Piiritystilanne veti omakotitalon edustalle kymmenkunta poliisia, joista osa oli rynnäkkövarusteissa. Paikalla oli myös ambulanssi sekä pelastuslaitoksen henkilökuntaa.

- Sivullisia ei ollut vaarassa, poliisi vakuutti IS:lle.

Surmattuaan vaimonsa mies antautui poliisille rauhallisesti.

Poliisi on aloittanut alustavan tutkinnan surmapaikalla.

IS

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1461811

In memoriam: Taas asialla yksi, joka pilasi lastensa ja muiden läheistensä elämän. Nuorin poika ja vanhemmatkin lapset olisivat tarvinneet äitiään vielä paljon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1202  To 06 Jou 2007, 16:23 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Murhatuomioita ollaan koventamassa Ruotsissa

Julkaistu: 5.12.2007

Ruotsi on koventamassa murhista tuomittujen vankeusrangaistuksia. Hallituksen selvitysmies ehdottaa, että murhasta langetettaisiin vähintään 10–18 vuoden vankeusrangaistus tai elinkautinen.

Nykyisen lainsäädännön mukaan rangaistus murhasta on joko kymmenen vuotta vankeutta tai elinkautinen, mutta ei mitään tältä väliltä. Elinkautiset tuomiot on voitu muuttaa vähintään 18 vuoden vankeudeksi, mutta käytännössä muutetut elinkautistuomiot ovat olleet yleensä huomattavasti pitempiä.

Ruotsin oikeusministeri Beatrice Ask sanoo selvitysmiehen esityksen noudattavan hallituksen linjaa, jonka mukaan väkivaltarikoksien tuomioita on kovennettava.

Selvitysmies Anders Perklev sanoo, että 10 vuoden tuomio murhasta olisi vähimmäisrangaistus, jota sovellettaisiin vain kun murhaan liittyisi lieventäviä asianhaaroja.

Murhasta langetettavia 10–18 vuoden tuomioita pyritään soveltamaan jo vuoden 2009 alusta alkaen.

STT

Lainaus: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/6969-murhatuomioita-ollaan-koventamassa-ruotsissa

Kommentti: Näin pitäisi tehdä Suomessakin myös naisiin kohdistuvien henkirikosten vähentämiseksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1221  Ti 11 Jou 2007, 0:41 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kuka kuulisi lasta?

Julkaistu: 13.10.2007 22:32

Aishi Zidan
Helsingin Sanomat

Äidin kuolemaan toissa kesänä päättynyt Björkqvistien perhetragedia nostatti alkuviikosta vilkkaan keskustelun siitä, onko isä, Jarmo Björkqvist, oikeutettu lapsensa huoltajuuteen.

Vaimonsa tappanut jämsäläinen Jarmo Björkqvist aikoo aloittaa oikeuskamppailun pariskunnan tyttärestä. Lapsen täti, Paula Björkqvistin 25-vuotias sisar, vaatii 3-vuotiaan lapsen huoltajuutta itselleen.

Asiaa on ruodittu niin iltapäivälehtien sivuilla kuin netin keskustelupalstoillakin.

"Totta kai hän voi jatkaa huoltajana. Tämä on taas tätä pikkusieluisuutta, jossa rikolliset eivät muka olisi yhteiskuntakelpoisia rikoksensa sovittamisen jälkeen. Jos rikoksensa sovittanutta rangaistaan tuomion jälkeen, on kyse elinkautisesta tuomiosta sanan varsinaisessa merkityksessä", kommentoi nimimerkki Ruohotar Ilta-Sanomien verkkosivuilla.

"Kyllähän pitää ottaa huomioon se, että vankilatuomio on tullut siitä, että isä on pienen lapsensa aikana ja läsnä ollessa surmannut tämän äidin! Voi armias, eikö tässä maassa enää kenelläkään aivot toimi", päivittelee Nainen Hämeestä Suomi 24 -sivustolla.

Björkqvistien tapauksessa on ainekset laajempaan pohdintaan lasten oikeuksista huoltajuuskiistoissa.

Jyräävätkö vahvat vanhempainoikeudet lasten edun? Pitäisikö lapsella olla enemmän sananvaltaa huoltajuuskysymyksissä?

"Tietenkin lasten etu on lähtökohta. Miten se toteutuu, on asia erikseen. Pyrimme kuitenkin edistämään lasten pitkäaikaisia läheissuhteita ja ehkäisemään lasten pompottelua paikasta toiseen", lapsiasianvaltuutettu Maria-Kaisa Aula toteaa.

Aula ei halua kommentoida yksittäisiä tapauksia, mutta toivoo lasten voivan vaikuttaa tulevaisuudessa enemmän huoltajuuspäätöksiin.

Aulan mukaan tähän suuntaan ollaan menossa vuodenvaihteessa voimaan tulevan uuden lastensuojelulain myötä.

"Lasten etua suhteessa vanhempien etuun tulisi tutkia enemmän", Aula toivoo.

Samaa mieltä on Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkija Elisa Valkama.

"Ihan totta, ettei lapsen asemaa huoltajuuskiistoissa ole tutkittu tarpeeksi", Valkama miettii.

7–11-vuotiaita lapsia kuullaan huoltajuuskiistoissa, mutta oikeusistuin ottaa huomioon mielipiteen tapauskohtaisesti, lapsen kehitystason mukaan.

Yli 12-vuotiaan lapsen mielipide sen sijaan on merkityksellinen, etenkin jos lapsi vastustaa tehtävää ratkaisua.

Tuomioistuimen ratkaisu on siis pitkälti harkinnanvarainen; laki lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta ei sisällä sääntelyä lapsen kuulemisesta käytännössä.

Perheoikeuden tutkija Sami Mahkonen korostaa, että Björkqvistien kaltaiset tapaukset ovat harvinaisia. Siksi ei ole nyrkkisääntöä, jonka mukaan toimia.

Mahkosen mukaan asiassa kiistellään muotoseikoista, koska lapsi tulee olemaan muiden huostassa joka tapauksessa vuosia:

"Juridinen huoltajuus on tällaisessa tilanteessa ikään kuin fiktiota. Juridiikka ja todellisuus ovat tässä eri asioita. Olennaista on, kuka on lapsen sosiaalinen vanhempi eli kenen luona lapsi kasvaa."

Kenelle lapsi sijoitetaan, on hankala kysymys. Sukulaisilla ei tähän mennessä ole Suomessa ollut etusijaa, kun lapselle etsitään uutta kotia.

Vuodelta 1998 on korkeimman oikeuden ennakkotapaus, jossa vaimonsa surmanneen isän sukulaiset hakivat lapsen huoltajuutta isältä. Korkein oikeus ei nähnyt syytä ottaa huoltajuutta isältä.

Sukulaisten asema vahvistuu uuden vuodenvaihteessa voimaan tulevan lastensuojelulain myötä. Uudessa laissa nostetaan esille uusi käsite, läheisverkoston kartoitus, jonka tarkoitus on saada lapsi sijoitettua läheisten luokse.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1222  Ti 11 Jou 2007, 0:52 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Björkqvist: "En ole hirviö"

10.12.2007 16:55

Vaimonsa murhannut Björkqvist halusi osallistua lapsensa kasvatustehtäviin.


Jarmo Björkqvist vakuutteli huoltajuuskäsittelyn aikana, että hän olisi valmis tukemaan edesmenneen vaimonsa siskoa tämän kasvatustehtävässä kaikin tavoin.

- En ole mikään hirviö, olen isä, hän sanoi.

Björkqvist ei ollut tällä kertaa aivan yhtä monisanainen kuin taannoisessa Vaasan hovioikeuden istunnossa, missä hän käytteli fläppitaulua näkemystensä esittelyyn.

Tuolloin hän myös pyrki Paula Björkqvistin äidin puheille. Hovioikeus piti voimassa Jämsän käräjäoikeuden langettaman elinkautisen vankeustuomion murhasta.

SUSANNA YLILUOMA

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200712106964988_uu.shtml

Kommentti: Ai se ei ole hirviö, joka haki lapsen läsnäollessa keittiöstä toisen veitsen ensimmäisen alkaessa vääntyä surmatyössä jo kahvoissaan ja tämän hirviön yrittäessä tavoitella lapsensa äidin sydäntä rinnasta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1223  Ti 11 Jou 2007, 0:55 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jarmo Björkqvist menetti lapsensa huoltajuuden

10.12.2007 15:56

Jämsän käräjäoikeus on erottanut Jarmo Björkqvistin tyttärensä huoltajuudesta. Huoltajuuden saa murhatun Paula Björkqvistin pikkusisko, tytön täti.

Elinkautiseen tuomittu Jarmo Björkqvist oli saapunut Jämsään Kuopion vankilasta. Hän olisi halunnut säilyttää yhteishuoltajuuden tyttäreensä. Yksinhuoltajuuden saanut täti ja muut sukulaiset eivät olleet seuraamassa oikeudenkäyntiä.

Jarmo Björkqvist valitteli oikeudessa menettäneensä kaikki yhteytensä vaimonsa sukulaisiin. Hänen mukaansa lähisuvun kykenemättömyys kommunikointiin on "johonkin rajaan asti myös luonnollista". Björkqvist toivoo lapsen edun nimissä lähisuvulta kypsyyttä asian suhteen.

Käräjäoikeuden päätös jättää Björkqvistin vaimonsa suvun armoille tyttärensä suhteen. Jämsän sosiaalilautakuntaa asianajajana edustanut Jarmo Helminen kertoi suvun harkinneen jopa tyttären adoptiota.

Jarmo Björkqvist ei aio asianajaja Henry Salevan mukaan valittaa oikeuden ratkaisusta.

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1464387
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1295  Su 30 Jou 2007, 0:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Väkivallan uhrit sinnittelevät usein joulun kotona

16.12.2007 15:51

Väkivallan uhka varjostaa tänäkin vuonna monen suomalaisen joulua. Pitkien vapaiden varjopuoli on se, että pinna kiristyy ja nyrkit alkavat heilua herkemmin kuin arkena.

Joulu on juhlista perhekeskeisin. Tämä näkyy asiantuntijoiden mukaan siinä, että perheväkivallan uhrit sinnittelevät usein juhlapäivät kotona.

Lastensuojelussa joulu lisää jonkin verran kiireisiä huostaanottoja. Ne johtavat kuitenkin harvoin pysyviin huostaanottoihin.

- Joulunajan kriisit näkyvät turvakodeissa pääsääntöisesti pyhien jälkeen, kun arjen koittaessa hakeudutaan palvelujen piiriin, kuvailee Ensi- ja turvakotien liiton tiedottaja Mikko Savelainen.

Samankaltaisia kokemuksia on suurempien kaupunkien sosiaalitoimissa.

Naisjärjestön keskusliiton pääsihteerin Leena Ruusuvuoren mukaan avunhakemisen kynnystä ei tarvitsisi pitää korkealla. Hänen mukaansa riittää se, jos tilanne on uhkaava ja kotona täytyy pelätä.

- Jos väkivalta kohdistuu lapsiin, silloin pitää lähteä heti. Fyysinen väkivalta jättää jäljen ja yhdistyy myöhemmin aina pyhään. Se pyhä on sitten loppuelämän pilalla, Ruusuvuori toteaa.

Raittiuden Ystävät on kampanjoinut onnellisen joulun puolesta jo kymmenen vuoden ajan. Kampanjan tunnus on "Anna lapselle raitis joulu".

Suunnittelija Ritva Kuusisto kertoo, että kampanjan tavoitteena on saada aikuiset ajattelemaan, miltä päihteiden käyttö lapsesta tuntuu. Kampanjan toteuttamiseen on kannustanut myönteinen palaute.

- Erityisesti ne, joilla on ikäviä muistoja omista lapsuuden jouluistaan kiittelevät sitä, että joku sanoo tämän asian ääneen, Kuusisto toteaa.

Mikko Savelainen toteaa, että väkivalta ei kuitenkaan aina tarvitse laukaisijakseen päihteitä.

Uudenvuodenaattona kiireisempää

Helsingin kaupungin sosiaalipäivystyksen päällikkö Olli Salin toteaa, että joulu on aikaa, johon sosiaalipäivystyksessä täytyy aina varautua.

Ympäri vuorokauden toimiva sosiaalipäivystys on valmis lähtemään tarvittaessa kotikäynnille.

Viime vuosina joulut ovat olleet Salinin mukaan kohtalaisen rauhallisia.

- Joulut ovat nykyään hieman helpompia kuin 1990-luvun hankalina vuosina. Selvästi kovempia juhlapyhiä ovat esimerkiksi uudenvuodenaatto ja vappu, Salin toteaa.

Myös Tampereen sosiaalipäivystyksessä viime vuosien jouluaatot ovat sujuneet ilman kiireitä. Yhteydenotot tosin lisääntyvät, kun joulun juhlinta etenee.

Yhden luurin palvelu

Suomessa toimii useita auttavia puhelimia. Lukuun ottamatta maahanmuuttajanaisille suunnattua Monika-Naiset liiton puhelinta mikään niistä ei ole auki ympäri vuorokauden.

Leena Ruusuvuoren mukaan Suomi on viimeisiä EU-maita, joissa tällaista puhelinpalvelua ei ole. Hän korostaa, että Suomesta pitäisi löytyä koko valtakunnan kattava yhden luurin palvelu, joka olisi aina auki.

- Sieltä voitaisiin ohjata uhrit eteenpäin, hän hahmottelee.

Hädän hetkellä puhelinnumeron etsiminen ja päivystysaikojen tarkistaminen on Ruusuvuoren mukaan usein liikaa.

- Apua pitää saada heti, ettei uhri joudu paniikkiin. Lisäksi väkivallan kokemuksen haluaa unohtaa jälkeenpäin ja uskoa, että sitä ei enää tapahdu, Ruusuvuori perustelee.

STT

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200712166992170_uu.shtml

Kommentti: Koskahan tuollainen yhden luurin palvelu saataisiin muiden EU-maiden tapaan Suomeenkin, jossa se olisi todella tarpeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1422  Pe 11 Tam 2008, 1:18 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Naisten pahoinpitelyistä miljardien lasku ruotsalaisille

Julkaistu: 10.1.2008

Ruotsissa tehtiin vuonna 2006 yli 25 000 rikosilmoitusta naisten pahoinpitelystä, kertoo paikallisen rikostenehkäisyneuvoston tilasto. Henkilökohtaisten tragedioiden lisäksi pahoinpitelyt ovat myös miljardiluokan kansantaloudellinen ongelma. Nyt maan hallitus haluaa nopeuttaa yhteiskunnan puuttumista perheväkivaltaan.

Naisiin kohdistuva väkivalta maksaa Ruotsin sosiaalihallituksen mukaan valtiolle kolme miljardia kruunua, eli noin 320 miljoonaa euroa vuodessa.Inhimilliseen hätään nopeammin puuttuminen säästäisi näin myös yhteiskunnan varoja.

Maan hallitus alkaa nyt ratkoa ongelmaa läheisen pahoinpitelyn uhrina kuolevian naisten tapausten kautta. Vuodesta 1990 lähtien läheisen väkivallan uhrina on vuosittain kuollut 15-20 naista Ruotsissa.

Kansanterveysministeri Maria Larssonin mukaan tilanne on kestämätön ja tämän vuoksi hallitus ehdottaa erityiskomission perustamista. Komissio tutkii jokaisen kuolemaan johtaneen, läheisen tekemän naisen pahoinpitelyn.

Larssonin mukaan tapausten tutkimisen päätarkoituksena onkin selvittää, mitä parannuksia vaaditaan väkivallasta kärsimään joutuvien naisten auttamiseksi, eli pettikö yhteiskunnan turvaverkko näissä tapauksissa ja miten.

- Tässä on paljolti kysymys siitä, että annetaan sosiaaliviranomaisille malli ja keinot sen takaamiseksi, että tällaiset tapaukset eivät toistu. Mielestäni tämä on erittäin tärkeä uudistus, Larsson sanoo Svenska Dagbladet-lehdelle.

Lainaus: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/10392-naisten-pahoinpitelyista-miljardien-lasku-ruotsalaisille
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1423  Pe 11 Tam 2008, 1:20 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Läheisten murhaamista naisista erityistutkinta Ruotsissa

Julkaistu: 10.1.2008

Ruotsin hallitus haluaa asettaa erityiskomission tutkimaan naisten murhia tapauksissa, joissa murhaaja on naisen omainen tai hänen kanssaan läheisessä suhteessa elävä, kertoo Svenska Dagbladet. Ruotsissa 17 naista vuosittain kuolee naisen kanssa läheisessä suhteessa olleen miehen väkivallan seurauksena.

Esikuvana esitykselle on vuodenvaihteessa voimaan astunut niin kutsuttu Lex Bobby, jonka nojalla lapsiin kohdistuneet murhat tutkitaan Ruotsin sosiaalihallituksen toimesta. Erityistutkinnan perusteella selvitetään, mitä yhteiskunta tiesi perheen olosuhteista, ja olisiko tragedia voitu estää.

Lex Bobbyn taustalla on toissa vuonna tapahtunut erittäin laajaa huomiota Ruotsissa herättänyt 10-vuotiaan Bobby Äikiän murha.

Lainaus: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/10335-laheisten-murhaamista-naisista-erityistutkinta-ruotsissa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1487  Pe 18 Tam 2008, 17:52 (GMT+3)  Aihe: Nuorisoa mierontiellä Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kotkalaissisarten surma sai alkunsa koetehtävästä

Julkaistu: 10:42
Päivitetty: 13:42

Irina Vähäsarja
Helsingin Sanomat


Sanailu koetehtävästä käynnisti tapahtumaketjun, jonka seurauksena veli surmasi kaksi sisartaan Kotkan Aittakorvessa viime lokakuussa.

Asia tuli ilmi Kotkan käräjäoikeudessa perjantaina käydyssä oikeudenkäynnissä, missä syytetty määrättiin mielentilatutkimukseen.

1993 syntynyt sisar ja 1986 syntynyt, opinnoistaan vapaalla ollut veli istuivat tapahtumien alkaessa omakotitalossa pöydän ääressä, ja sisar kertoi huonosti menneistä fysiikan ja matematiikan kokeista. Veli yritti ratkoa sisaren koetehtävää, mutta ei onnistunut siinä, jolloin sisar totesi tyyliin "ethän säkään osaa".

Veli kertoo saaneensa raivokohtauksen, jossa hän näki punaista ja tunsi, ettei hallitse enää tekojaan.

Tämän jälkeen veli tarttui pöydälle jääneeseen vasaraan ja alkoi lyödä sillä siskoaan. Syyttäjän mukaan hän myös kuristi sisartaan ja todettuaan, että tämän pulssi toimii yhä, haki vielä veitsen, jolla hän löi sisartaan kuolettavasti.

Surmattuaan nuoremman sisarensa veli haki lapinleuku-puukon ja aikoi ensin vahingoittaa sillä itseään. Lopulta hän kuitenkin surmasi puukolla toisen, vuonna 1991 syntyneen sisarensa, joka tuli vähän myöhemmin kotiin. Veli löi sisarta puukolla useita kertoja.

Surmattuaan sisarensa veli myös viilteli teräaseella itseään. Omien sanojensa mukaan hän aikoi viiltää ranteensa auki.

Veli on myöntänyt surmanneensa sisarensa. Hänen mielestään kyse on kuitenkin tapoista, ei murhista.

Veli on myös sanonut, ettei surmia olisi tapahtunut ellei vasara olisi alkuaan ollut pöydällä.

Asian käsittely jatkuu Kotkan käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaati veljelle elinkautista vankeusrangaistusta kahdesta murhasta.

Lainaus: Helsingin Sanomat

Kommentoin tässä ketjussa aiemmin näin ja se sopii tähänkin:

Lainaus:
Älä ota kättä pidempää - ja jos mielesi tekeekin mäiskiä toista, aloita se itsestäsi. Lyö itseäsi kaikin voimin, satuta itseäsi, mutta ole reilu ja jätä toinen ihminen rauhaan. Voin vakuuttaa, että onnistut tässä, jos oikein tosissasi yrität.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1525  Ke 23 Tam 2008, 11:34 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Äidille ehdollista vankeutta kolmen lapsen pahoinpitelystä

21.1.2008 21:34

Nurmeksen käräjäoikeus tuomitsi maanantai-iltana vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen yksinhuoltajaäidin, joka saattoi lapsensa alttiiksi savukaasuille Nurmeksessa viime marraskuussa.

Tuomio tuli kolmesta pahoinpitelystä.

Syyttäjä oli vaatinut 41-vuotiaalle naiselle rangaistusta ensisijaisesti tapon yrityksistä. Syyttäjän kanta lähti siitä, että nainen oli lähettänyt huolestuttavia viestejä entiselle miehelleen. Viimeinen viesti päättyi: lapset nukkuu ikiunta. Mies oli viestin saatuaan soittanut hätäkeskukseen. Poliisit tunkeutuivat omakotitaloon, jossa osa lapsista ja äiti nukkuivat. Talo oli täynnä savua. Syyttäjän mukaan nainen oli laittanut takkauunin pellin kiinni.

Naisen puolustus väitti, että uuni oli viallinen eikä naisella ollut mitään rikollisia aikeita. Viestikin oli eräästä runosta.

Käräjäoikeuden mukaan nainen päästi huoneeseen savua tahallaan. Oli kuitenkin mahdollista, että hän oli vapaaehtoisesti luopunut tapon yrityksistä vetämällä pellin pois ennen poliisien saapumista.

Nainen velvoitettiin korvaamaan lapsille tilapäisestä haitasta sata euroa kullekin.

Lapset olivat tekoaikaan 5-, 8- ja 14-vuotiaita. Syyttäjä aikoi kuulla vastikään 15-vuotta täyttänyttä poikaa todistajana, mutta poika kieltäytyi puhumasta oikeudessa.

STT

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200801217128763_uu.shtml

Kommentti: Olin laittanut tämän uutisen kirjanmerkkeihin, ja juuri äsken funtsin, viitsinkö työntää sitä tänne. Sitten muistin, mitä varten olin tämän kirjanmerkkeihini laittanut: uutisen valokuvan tähden. Siinä äiti istuu oikeussalissa tiukasti huputettuna niin että vain osa kasvoista näkyy. Jos kerran kyseessä oli vahinko, mitä syytä olisi ollut silloin peitellä itseään. Ei tainnut olla savua ilman tulta nytkään... Onneksi lapset kuitenkin pelastuivat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1659  Ti 19 Hel 2008, 14:10 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mies surmasi vaimonsa - vangitaan sairaalassa

18.02.2008 08:55


Miehen epäillään puukottaneen kuoliaaksi vaimonsa viikonvaihteessa Vantaan Myyrmäessä. Tämän jälkeen syylliseksi epäilty yritti surmata itsensä siinä onnistumatta.

Mies pidätettiin ja toimitettiin Helsinkiin Meilahden sairaalaan. Siellä komisario Juha Juurinen esittää tänään häntä vangittavaksi taposta epäiltynä.

Pariskunta oli eläkkeellä. Aviomies on 68-vuotias ja vaimo oli kuollessaan 65-vuotias.

- Veriteon motiivi on vielä epäselvä, kertoi rikosylikomisario Timo Nyyssönen.

Huoneistossa ei ollut kamppailun jälkiä.

Surma tapahtui perjantaina illan suussa Myyrmäen Vaahtokujalla. Poliisi kertoi siitä ensi kertaa tänään IS:lle.


Hannes Markkula

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1489873
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1817  La 15 Maa 2008, 20:02 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
"En uskalla haaveilla rakkaudesta"

15.3.2008 1:43


Ex-mies poltti Yvonnen ja heidän yhteisen lapsensa bensiinillä.

Kesäaamu kahden ja puolen vuoden takaa ei pyyhkiydy yksinhuoltajaäiti Yvonne Wirnesin, 35, mielestä kuin unissa.

- Näen usein unia, joissa kasvoni ovat entisellään. Herääminen on kauhea pettymys, suomalaisnainen kertoo kerrostalokotinsa keittiössä Tukholman esikaupunkialueella.

Entinen avomies saapui kotiovelle kesken lasten aamupalan ja pukemisen vaatimaan Yvonnea takaisin elokuun 26. päivänä vuonna 2005. Raivostuksissaan suomalaismies heitti Yvonnen ja tuolloin 1,5-vuotiaan Samuel-pojan päälle bensiiniä ja sytytti tulen.

Äiti, Samuel ja omassa huoneessaan piilotellut isoveli Jesse, 10, selvisivät ihmeen kaupalla hengissä.

Sairaalasta päästyään Yvonne piti pitkään lakanaa peilin edessä, vältteli kauppareissuja ja vanhoja valokuva-albumeja, mutta ei enää.

- Olen kahden vilkkaan pojan äiti. Heidän ansiostaan olen selvinnyt, hän sanoo.

- He ovat saaneet kärsiä tarpeeksi. Mitä siitä tulisi, jos äiti vaipuisi alakuloon! En halua olla katkera, vaan yritän tehdä hauskoja asioita. Lähdemme pian Jessen kanssa New Yorkiin ja kesällä käymme lasten kanssa eläinpuistoissa.

Rakastumiseen Yvonne ei usko - ainakaan vielä.

- Miehiä en ajattele ollenkaan! Kaikki energiani menee lapsiin. En pysty edes uskomaan, että kukaan voisi välittää minusta, kun olen tämän näköinen. En osaisi itse suhtautua siihen, että joku pitäisi minusta tällaisena, hän miettii ja keventää naurulla: - Pitäisi varmaan löytää sokea mies!

Lue koko Yvonnen koskettava tarina viikonvaihteen Iltalehdestä.


SANNI GRAHN
sanni.grahn@iltalehti.fi
TUKHOLMA

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200803157389605_uu.shtml


Lainaus:
Tausta
Huumeista uhkailuun ja murhayritykseen


15.3.2008 2:04


Kohtalokkaana elokuun aamuna 2005 Yvonne avasi oven aamutokkurassa osaamatta pelätä.

Murhayrityksiä edelsi huumeisiin sortuneen ex-avomiehen pitkään jatkunut uhkailu, varjostus ja alistaminen.

Kohtalokkaana elokuun aamuna 2005 Yvonne avasi oven aamutokkurassa osaamatta pelätä. Ex-avomiehellä oli kassissa kahdeksan litran bensiinikanisteri.

Yvonne ei ollut ehtinyt lukea miehen yöllä kello 04.48 lähettämää tekstiviestiä: "Moi, kävin kävelee sun kodin ohi, kun pelkään, että oot lähtenyt ja ettet halua tavata. - - - Soita vaikka poliisit sinne, jos pelkäät, mut ei oo pelättävää."Räjähdysmäisessä palossa kuoli sivullinen, joka putosi savun ja liekkien säikäyttämänä seitsemännen kerroksen parvekkeelta.

Yvonne pelastautui liekkimeren keskeltä juoksemalla poika sylissään kerrostalon pihamaalle, jossa he kieriskelivät sateen kastelemalla nurmikolla. Äiti joutui lopulta sammuttamaan palavan poikansa omilla käsillään. Sairaalassa Yvonnea pidettiin monta kuukautta nukutettuna.

Ex-avomies Paavo Heiskanen, 35, tuomittiin Solnan käräjäoikeudessa murhapoltosta, murhan yrityksestä ja kuolemantuottamuksesta kymmeneksi vuodeksi vankeuteen. Tuomio koveni myöhemmin hovioikeuden käsittelyssä 12 vuodeksi vankeutta.


SANNI GRAHN

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200803157390028_uu.shtml

Kommentti: Klikatkaapa ensimmäistä linkkiä ja katsokaa, mitä joku voi toiselle tehdä säästämättä lapseaankaan. Yvonnen tapauksesta olen aiemmin jo kirjoittanut Mietintämyssystä-ketjuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1888  Ma 31 Maa 2008, 19:22 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Parisuhdeväkivallan uhrien on vaikea saada apua

28.3.2008 15:03


Parisuhdeväkivallan uhreille ei edelleenkään löydy riittävästi tukipalveluja. Väestöliiton mukaan huutavin pula palveluista on Itä- ja Pohjois-Suomessa.

- Nimenomaan parisuhdeväkivallan uhreille ja väkivaltaisen kodin lapsille järjestetyt palvelut ovat puutteelliset pääkaupunkiseudullakin, kommentoi Väestöliiton toimitusjohtaja Helena Hiila.

Hiilan mielestä pula on erityisesti matalan kynnyksen palveluista. Hän lisää myös, että Suomeen tarvittaisiin palvelupuhelin, josta uhrit saisivat ilmaista ensiapua ympäri vuorokauden. Tätä on toivottu jo kymmenen vuotta.

Hiila esitti toiveensa perjantaina Kotirauhaa-kampanjan avaustilaisuudessa Helsingissä. Tilaisuudessa puhunut peruspalveluministeri Paula Risikko (kok) myönsi palveluverkon aukot. Risikko sysää kuitenkin vastuun kunnille, joiden täytyy huomioida myös parisuhdeväkivallan uhrit palveluissaan.

- Väkivalta perheen piirissä ei ole yksityisasia, vaan parisuhdeväkivalta on aina rikos ja ihmisoikeusloukkaus, totesi Risikko.

Risikon mielestä myös Suomessa pitää pohtia, tarvitaanko täällä Ruotsin tapaan lakia lähisuhderauhasta.

Miehet mukaan kampanjaan

Nyt kampanjoidaan erityisesti naisiin kohdistuvaa parisuhdeväkivaltaa vastaan. Kampanjan takana on ihmisoikeuksista huolta kantava Euroopan neuvosto.

Valtaosa parisuhdeväkivallan uhreista on naisia. Poliisin tietoon tulleissa tapauksissa uhreista 90 prosenttia on naisia, kymmenen prosenttia miehiä. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan viidennes avo- tai avioliitossa elävistä naisista on kokenut fyysistä väkivaltaa tai sillä uhkailua.

Hiila korostaa, että kampanja haluaa haastaa suomalaismiehet etsimään keinoja parisuhdeväkivallan kitkemiseksi. Keskusteluun halutaan myös miesten enemmistö, joka kohtelee läheisiään hyvin.

- Parisuhteessa puolisoa pitää kunnioittaa myös riidellessä, muistuttaa Hiila.

Väestöliitto haluaa ongelman myös lokakuun Kuntavaalien teemaksi. Eri järjestöjen ohella kotirauhan puolesta puhuvat muun muassa puolustusvoimain komentaja Juhani Kaskeala, näyttelijä Tommi Korpela sekä jalkapalloilija Aki Riihilahti.


STT

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200803287444982_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1898  Ti 01 Huh 2008, 9:55 (GMT+3)  Aihe: Raskasta luettavaa sairaasta kostosta Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Isä hukutti kolme lastaan hotellin kylpyammeeseen

31.3.2008 20:57

Seuraavana päivänä amerikkalaismies soitti vastaanottoon ja uhkasi itsemurhalla.

Ex-vaimonsa kanssa huoltajuusriitoja pariskunnan kolmesta lapsesta käynyt Mark A. Castillo, 41, hukutti lapset Marylandin Baltimoressa hotellin kylpyammeeseen lauantaina. Hänen oli määrä palauttaa lapset äidilleen samana iltana.

Castillo hukutti kuusivuotiaan Anthonyn, nelivuotiaan Austinin ja kaksivuotiaan Athenan yksitellen. Sunnuntaina iltapäivällä hän soitti hotellin vastaanottoon ja kertoi surmanneensa lapset sekä aikovansa tappaa itsensä.

Baltimoren poliisi ja palokunta kutsuttiin hotellin kymmenennessä kerroksessa sijaitsevaan huoneeseen, josta löytyivät lasten ruumiit ja itseään kaulaan viiltänyt Castillo.

Castillo vietiin sairaalaan, ja hän on tunnustanut surmat. Hänelle luetaan syytteet, kunhan hän pääsee sairaalahoidosta.

Äiti ehti jo kaivata lapsia

Lasten äiti otti yhteyttä viranomaisiin lauantai-iltana, kun mies ei ollut tuonut lapsia takaisin sovittuun aikaan mennessä. Karmea totuus paljastui vasta seuraavana päivänä ruumiiden löydyttyä.

Castillon ex-vaimo haki miehelle lähestymiskieltoa jo joulukuussa 2006 ja kirjoitti perusteluiksi: "Hän ei ole koskaan todella satuttanut lapsia, mutta hän kertoi minulle, että pahinta, mitä hän voisi tehdä, olisi tappaa lapset eikä minua, jotta minä joutuisin elämään ilman heitä".

Oikeus määräsikin väliaikaisen lähestymiskiellon. Piirituomari eväsi kuitenkin pysyvän lähestymiskiellon viime vuoden tammikuussa, koska "väitetyistä väärinkäytöksistä ei ollut selvää ja vakuuttavaa näyttöä".

Montgomeryn piirikunnan poliisin mukaan pariskunnalla oli voimassa oleva sopimus, joka takasi isälle oikeuden tavata lapsiaan.

SIRPA KULONEN
sirpa.kulonen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200803317457197_ul.shtml

Kommentti: Parisuhteessa kaikki lapsiin kohdistuvat uhkailut pitäisi ottaa tosissaan, josta edellinen pahimpana mahdollisena esimerkkinä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1930  Ti 08 Huh 2008, 0:40 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Puhelu poliisille:
"Isä riisti vauvan sylistäni"

7.4.2008 1:37


Murhatun vastasyntyneen äitiä etsitään nyt kiivaasti Suomesta.

Kungsängenin valkean kivikirkon maalla Luoteis-Tukholmassa on hautakivi, jonka ohitse ei voi kävellä pysähtymättä.

Sydämenmuotoisen muistomerkin alla lepää "tuntematon tyttölapsi", joka löydettiin murhattuna, lakanaan käärittynä ja hylättynä tunnelista 21. joulukuuta 2002.

- Odotamme yhä sitä ratkaisevaa soittoa, rikostutkija Sture Olovsson Tukholman pohjoisesta poliisipiiristä kommentoi toiveikkaana Iltalehdelle.

Ruotsin poliisi on ratkonut murhatun vastasyntyneen arvoitusta yli viiden vuoden ajan ja etsinyt äitiä, joka hänet synnytti. Tutkinnanjohtaja Olovsson on lähes varma, että nainen on suomalainen, ja toivoo laajaa mediahuomiota äidin tavoittamiseksi.

- Poliisin tiedotuspuhelimeen tuli vuosi sitten tammikuussa kolme puhelua suomalaiselta naiselta, joka kertoi olevansa tunneliin hylätyn vauvan äiti, Olovsson selittää.

Suomalaisella aksentilla ruotsia puhunut nainen itki toivottomasti. Hän soitti salaisesta numerosta eikä paljastanut nimeään. Uskottavuutta hänen tarinalleen toi se, että nainen tiesi tapahtumaketjusta yksityiskohtia, jotka olivat aiemmin vain poliisin tiedossa.

- Olen varma, että hän on etsimämme äiti. Mutta kuka hän on? Olovsson kysyy.

Isä riisti vauvan äidin sylistä?

- Lapsi oli täysiaikainen, eikä hänessä ollut mitään rakenteellisia epämuodostumia. On voitu laskea, että hänet on hedelmöitetty maaliskuussa vuonna 2002, jutun suomalaisena yhteyshenkilönä toimiva vanhempi rikoskonstaapeli Crista Granroth Helsingin väkivaltarikosyksiköstä kertoi Poliisi-tv:n torstaisessa jaksossa.

- Hän oli henkirikoksen uhri, eli Ruotsin lain mukaan hänet on murhattu.

Poliisille soittanut suomalaisnainen kertoi synnyttäneensä pienokaisen kotonaan ja olleensa juuri aikeissa imettää ensimmäisen kerran, kun lapsen isä tuli ja riisti vauvan hänen sylistään.

Mies ja lapsi katosivat, eikä äiti enää koskaan nähnyt heitä.

Sture Olovsson on taipuvainen uskomaan naisen kertomuksen todeksi.

- Minä epäilen, että hän on tullut epätoivotusti raskaaksi ja matkustanut Ruotsiin synnyttämään salaa. Nainen sanoi, ettei ole uskaltanut puhua asiasta kenellekään näinä vuosina, rikostutkija kertoo.

- En usko, että äiti itse on tehnyt mitään pahaa. Näkisin, että hän on tässä uhrina itsekin ja kärsinyt yksin viisi vuotta. Hän tarvitsee apua, ja minä lupaan, että sitä hän tulee saamaan.

Lue lisää aiheesta maanantain Iltalehdestä.


SANNI GRAHN
sanni.grahn@iltalehti.fi
TUKHOLMA

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200804077470412_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1973  Ke 16 Huh 2008, 11:47 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Espanjalaismies kantoi äitinsä päätä

15.4.2008 13:19


Hänet pidätettiin kadulta maanantai-iltana.

Pidätettäessä Angelo Carotenuto Macanas, 34, käveli kadulla äitinsä irti leikattu pää astiapyyhkeeseen käärittynä. Hän kertoi poliisille leikanneensa pään irti suurella veitsellä.

Pidätys tapahtui Espanjan kaakkoisosassa Murcian alueella Santomeran kaupungissa. Mies oli kertonut ohikulkijoille kantavansa mukanaan äitinsä päätä.

Paikallisten viranomaisten mukaan mies on poliisin vanha tuttu. Hän on käyttäytynyt aiemminkin väkivaltaisesti äitiään kohtaan. Mies on ollut useita kertoja suljetussa psykiatrisessa hoidossa.

Asiasta kertoi uutistoimisto AFP.


SIRPA KULONEN
sirpa.kulonen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200804157524295_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2019  Ti 22 Huh 2008, 20:01 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Aivotutkija hakkasi vaimoaan vasaralla

19.04.2008 07:09


Tunnettu aivotutkija, emeritusprofessori Paavo Riekkinen tuomittiin torstaina Turun käräjäoikeudessa laittomasta uhkauksesta ja kahdesta pahoinpitelystä neljän kuukauden pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Uhrina oli Riekkisen vaimo.

Ehdollisen lisäksi oikeus määräsi 71-vuotiaalle Riekkiselle oheissakkona 30 päiväsakkoa, 1620 euroa.

Pahoinpitelyt tapahtuivat viime vuoden joulukuussa Riekkisten kotona Turussa.

Ensimmäisessä pahoinpitelyssä Riekkinen oli kuristanut ensin vaimoaan kaksin käsin kurkusta. Sen jälkeen hän oli ottanut keittiöveitsen ja tökkinyt sillä vaimoa rintaan uhaten tappamisella. Kuristaminen oli vaimon mukaan niin voimakasta, että hän ei saanut henkeä.

- Pelkäsin kovasti, vaimo kertoi.

Riekkinen kävi vaimonsa kimppuun uudestaan seuraavana päivänä. Vaimo oli palannut kaupungilta kotiin kukkaostoksen kanssa. Mustasukkainen Riekkinen tivasi vaimolta, missä hän oli ollut.

Kun hän ei saanut selvää vastausta, hän kävi vaimoon käsiksi ja retuutti tukasta. Sitten hän haki vasaran ja löi sillä vaimoaan useita kertoja eri puolille vartaloa.

- Hän löi niin kovaa, että menin polvilleni, vaimo kertoi.

Vaimo sai ruhjeita otsaan, olkapäähän ja jalkaan. Lääkärinlausunnon mukaan osa vammoista oli potentiaalisesti hengenvaarallisia.

Miestään pelännyt vaimo ei uskaltanut kertoa tapahtumista kenellekään.

Pahoinpitelyt tulivat ilmi vasta pari viikkoa myöhemmin, kun vaimo kaatui kävelylenkillä ja löi silmäkulmansa. Ohikulkija hälytti paikalle ambulanssin ja hänet vietiin sairaalaan. Lääkäri huomasi vasaran aiheuttamat laajat mustelmat kehossa ja lopulta vaimo kertoi, miten vammat olivat syntyneet.

Paavo Riekkinen myönsi syytteet oikeaksi.

- Se voi olla niin. Varmaan sellaista on tapahtunut, Riekkinen myönteli.

Hän pisti tekonsa sairaalloisen mustasukkaisuuden ja vahvan lääkityksen piikkiin.

- Se oli sairasta vahtimista ja kyttäystä, Riekkinen kuvaili mustasukkaisuutta.

Riekkisen mukaan hän ei kuitenkaan muista tapahtumia kovinkaan tarkkaan.


Markku Uotila

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1521293
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2040  To 24 Huh 2008, 10:31 (GMT+3)  Aihe: Luut murtuivat... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Isä hakkasi Jerry Hallia

22.04.2008 16:10


Mick Jaggerin ex-vaimoa Jerry Hallia hakattiin koko hänen lapsuutensa ajan. Jerry paljastaa sekakäyttäjäisänsä hakanneen häntä ja neljää siskoaan niin lujaa, että luut murtuivat.

- Hän puhui meille kuin sotilaille ja käytti hyvin värikästä kieltä solvauksissaan, 51-vuotias Hall paljastaa irlantilaiselle radiokanavalle.

Jerryn armeijassa kersanttina työskennellyt isä halusi antaa kaikille tyttärilleen miesten nimet.

- Yritän ymmärtää, miksi hän käyttäytyi niin kuin käyttäytyi. Isälleni tapahtui kauheita asioita. Vapauttaessaan ihmisiä vankileiriltä hän löysi 18 000 ruumista.

Jerry muutti kotoaan Pariisiin 16-vuotiaana. Hänestä tuli pian huippumalli ja puoliso yhdelle maailman tavoitelluimmista miehistä. Jerryllä on neljä lasta Mick Jaggerin kanssa.


Pauliina Leinonen

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1522593
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2117  La 10 Tou 2008, 11:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kertoi avioerosta Facebookissa - mies murhasi

5.5.2008 21:13


Brittinainen kirjoitti profiiliinsa "parhaillaan eroamassa aviomiehestäni".

Kahden lapsen äiti Tracey Grinhaff sai surmansa ilmoitettuaan internetin sosiaalisessa verkostossa Facebookissa ystävilleen, että hän oli eroamassa aviomiehestään. Poliisi on varma että, Traceyn murhaaja oli tämän oma aviomies Gary Grinhaff, joka tappoi surmatyön jälkeen myös itsensä.

Asiasta kertoi brittilehti Daily Telegraph.

Traceyn, 42, ruumis löytyi perjantaina perheen kotitalon piharakennuksesta lähellä englantilaista Barnsleyn kaupunkia. Poliisi löysi Garyn, 41, kuolleena läheisestä metsästä.

Ruumiinavausten mukaan Tracey oli kuollut päähänsä saamiin vammoihin, Gary "itse aiheutettuihin vammoihin" pään ja kasvojen alueella.

Pariskunnalta jäi kaksi alaikäistä tytärtä, Chloe, 13, ja Neve, 3, jotka ovat sukulaisten huostassa.

Grinhaffit olivat olleet naimisissa 16 vuotta ja yhdessä 26 vuotta.

Poliisin mukaan verityöhön ei liity muita henkilöitä ja tapaus on selvitetty.


NINA GERKMAN

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200805057610820_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2292  Su 15 Kes 2008, 1:45 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ex-vaimoaan pahoinpidelleelle toimitusjohtajalle ehdollista

12.06.2008 23:43


Entistä vaimoaan pahoinpidellyt ja uhkaavilla tekstiviesteillä ja soitoilla häirinnyt toimitusjohtaja tuomittiin eilen puoleksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen Espoon käräjäoikeudessa.

Toimitusjohtaja tuomittiin myös vaimon varsin iäkkään isän pahoinpitelystä sekä vaimonsa asianajajan kunnianloukkauksesta, kotirauhan rikkomisesta ja laittomasta uhkauksesta. Rikoksia miehen tilille kertyi yhteensä 15.

Kyse oli pitkäkestoisesta ja poikkeuksellisesta tapahtumien ketjusta, jota kesti lähes puolitoista vuotta.

Uhkailu alkoi noin viikko sen jälkeen, kun vaimo muutti pois yhteisestä kodista. Mies jatkoi häirintää, vaikka hänet määrättiin kaksi kertaa lähestymiskieltoon.

Mies uhkasi tappaa ex-vaimonsa. Hän vannoi tekevänsä tämän elämästä helvetin. Mies lähetti 1-924 tekstiviestiä ja soitti lukuisia kertoja ex-vaimolleen päivä- ja yöaikaan. Vaimon mukaan elämästä tuli tuntipeliä viestien ja soittojen välissä.

Hän myös väärensi vaimonsa nimen hakemukseen, jolla peruutetaan avioero.

Tappouhkausten vuoksi ex-vaimon työpaikan pikkujouluihin jouduttiin järjestämään lisää järjestyksenvalvojia.

Ex-vaimo piti miestä arvaamattomana ja pelkäsi, että tietyssä mielentilassa mies voisi toteuttaa uhkauksensa.

Erään neuvottelun aikana mies loukkasi asianajan kunniaa arvostelemalla hänen ulkoista olemustaan ja tapaansa toimia. Mies aloitti tekstiviesti- ja puheluhäirinnän. Asianajaja kertoi pelästyneensä, kun viestit alkoivat käsitellä hänen kotiosoitettaan ja lapsiaan.

Tyttärensä avuksi kutsuma isä joutui pahoinpitelyn kohteeksi. Hän sai myös osansa uhkailuista.

Isän mukaan ex-vävy uhkasi pahoinpitelyn jälkeen tulla kuristamaan hänet kuoliaaksi ja vannoi, ettei tällä kertaa epäonnistu. Hän kertoi pelänneensä, koska he asuvat yksinäisessä talossa metsän keskellä.

Oikeus piti uskottavana, että miehen menettely johtui turhautumisesta ja epätoivosta, joka liittyi eroon ja lasten huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevaan riitaan. Mies koki, että hänen elämänsä oli eron vuoksi mennyt pilalle.

Oikeuden mukaan menettely ei ollut kuitenkaan hyväksyttävää eikä syitä voida pitää rangaistusta alentavina seikkoina.

Ex-vaimo tuomittiin kahdesta ja tämän isä yhdestä kotirauhan rikkomisesta, jossa uhrina oli toimitusjohtaja. Tuomio liittyy tilanteeseen, jossa he menivät hakemaan pariskunnan yhteistä lasta miehen luota.


Sari Autio

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1543817
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2294  Su 15 Kes 2008, 2:00 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Uusi kauhujen kellari paljastui Italiassa - katso kuvat

13.06.2008 23:09, päivitetty 14.06. 00:20


Huhtikuun lopussa paljastui salainen kellarityrmä Amstettenissa, Itävallassa. Nyt on vuorossa Italia: 47-vuotiaan italialaisnainen kohtalona oli virua tyrmässä 18 vuotta.

Nainen vapautui piinastaan perjantaina poliisin saatua tapauksesta nimettömän vihjeen. Hän on ruumiillisesti ja henkisesti huonossa kunnossa ja sairaalahoidossa.

Tyrmä löytyi tavallisesta asuintalosta Casertan kaupungissa Napolin lähellä. La Repubblica -lehden mukaan lähiomaiset rankaisivat naista sen vuoksi, että tämä oli tullut raskaaksi avioliiton ulkopuolella. Nainen oli 29-vuotias, kun hänet suljettiin tyrmään.

Poliisi on pidättänyt naisen 80-vuotiaan äidin, 45-vuotiaan sisaren ja 51-vuotiaan veljen epäiltynä ihmisryöstöstä ja muista rikoksista.

Italialaisten tiedotusvälineiden mukaan naista pidettiin sidottuna kellarissa pöyristyttävissä oloissa. Hän joutui syömään kulhosta koiran tavoin. Valokuvat kertovat, että tyrmä oli lisäksi hirvittävän likainen.

Naisen synnyttämä avioton poika on nyt 17-vuotias. Poika on elänyt tyrmän ulkopuolella, käynyt koulua ja asunut samassa talossa, jossa hänen äitinsä virui. Vielä perjantaina oli epäselvää, tiesikö hän äitinsä kohtalosta.


Jouko Juonala

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1544313

Kommentti: Katso myös alkuperäinen juttu ja klikkaa siitä kuviin, joista järkyttävät olosuhteet näkyvät.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2345  La 11 Lok 2008, 14:14 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Korkein oikeus: Ei valituslupaa Jarmo Björkqvistille

08.07.2008 09:42, päivitetty 08.07. 11:21


Korkein oikeus (KKO) ei myönnä valituslupaa vaimonsa, kunnallispoliitikko Paula Björkqvistin surmanneelle Jarmo Björkqvistille. Näin ollen Vaasan hovioikeuden tuomio murhasta jää lainvoimaiseksi.

Paula Björkqvist oli veriteon sattuessa Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Björkqvist murhasi vaimonsa 69 veitseniskulla perheen omakotitalon lastenhuoneessa heinäkuisena yönä 2006. Perheen ainoa lapsi, kaksivuotissyntymäpäiviään edellisenä päivänä juhlinut tytär oli huoneessa läsnä murhahetkellä.

Tytär vietti ensimmäisen yönsä murhan jälkeen väliaikaiskodissa, mutta sen jälkeen hän on asunut Paula Björkqvistin vanhempien omistamassa maatalossa. Samassa talossa asuu myös huoltajaksi määrätty Paulan 25-vuotias sisko.

Vaasan hovioikeus katsoi aiemmin, että Paula Björkqvistin surma oli erityisen julma ja raaka osin teon pitkäkestoisuuden vuoksi.


MINNA LAUKKA

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1554303

Kommentti: Björkqvistillähän oli netissä uusikin sepustus osoitteessa http://www.elisanet.fi/jarmo.bjorkqvist/ , joka oli otsikoitu: NÄIN KÄY OIKEUS, PAKKO VALITTAA. Ehdin lukea sen ennen sen poistamista. Jutussaan Jarmo Björkqvist kuvasi murhaa vielä suoremmin, kuinka esimerkiksi Paula seisoi lastensängyn vieressä ja alkoi kaatua vasta hänen haettuaan keittiöstä uuden veitsen ja viimeisteltyään murhan sillä linttaan isketyn veitsen jälkeen. Jarmo kehtasi väittää, ettei vieressä ollut lapsi saanut muka traumoja...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2361  Su 09 Mar 2008, 13:56 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vankina omassa kodissa

Leena Hietamies

27.07.2008


Oulun seurakuntayhtymän kansainvälinen työ on julkaissut englanninkielisen esitteen Prisoner at home? jaettavaksi maahanmuuttajaperheille. Osa maahanmuuttajanaisista joutuu kärsimään perheväkivallasta turhaan. Pelko, tiedon puute ja kielitaidottomuus estävät hakemasta apua.

- Vaikka myönnetään, että väkivalta on väärin, joissakin maahanmuuttajaperheissä naisen tai lapsen nöyryyttämistä ja väkivaltaa pidetään luvallisena, toteaa Oulun seurakuntayhtymän kansainvälisen työn pastori Árpád Kovács.

Esitteen laatimisessa ovat seurakuntayhtymän lisäksi olleet mukan Oulun kaupunki ja Amnesty International. Esite käännetään myös monille muille kielille, aluksi arabiaksi, venäjäksi ja thain kielelle.

Esitteessä painotetaan, että Suomen laki haluaa edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa. Jokaisella on vapaus valita - hyväksyä tai hyljätä kulttuuriin ja uskontoon liittyvät käytännöt. Ketään ei saa pakottaa avioliittoon eikä seksiin. Väkivalta on aina rikos. Uhrit ohjataan auttaville tahoille.

Árpád Kovács toteaa, että vain osa väkivallanteoista tulee ilmi. Oulun seudullakin on naisten painostusta, liikkumisen rajoittamista ja jopa pakkoavioliittoepäilyjä.

- Kirkko haluaa olla mukana tässä työssä, että naisen alistamisesta päästäisiin vihdoinkin eroon. Uskonnollista perinnettä käytetään usein väärin, myös suomalaisten keskuudessa, Kovács muistuttaa.

Poliisin tilastojen mukaan 45 % maahanmuuttajanaisiin kohdistuneista väkivaltarikoksista tekivät suomalaiset miehet. Nykyisen tai entisen miehen suorittaman pahoinpitelyn suurin kohderyhmä on Suomen kansalaisuuden saaneet naiset. Seuraavaksi suurimmat ryhmät ovat venäläiset ja virolaiset naiset.

Lainaus: Kotimaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2367  Ti 13 Tam 2009, 9:54 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Korkea koulutus ei suojaa parisuhdeväkivallalta

julkaistu 13.08.2008 klo 14:22, päivitetty 01.11.2008 klo 03:24


Korkeasti koulutetut naiset kokevat muita useammin parisuhdeväkivaltaa. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen ja Euroopan Kriminaalipolitiikan instituutin tutkimuksen mukaan joka viides suomalainen nainen on kokenut parisuhteessaan väkivaltaa tai väkivallalla uhkailua.

Koulutetuilla naisilla on jopa 50 prosenttia suurempi todennäköisyys joutua uhriksi kuin muilla, kertoo oikeusministeriön erikoissuunnittelija Minna Piispa.

Parisuhdeväkivalta nähdään usein syrjäytyneiden ongelmana. Espoon poliisin rikoskomisario Jukka Kasken mukaan virheellinen käsitys syntyy, sillä poliisi tapaa hälytystehtävien kautta useammin heikommassa yhteiskunnallisessa asemassa olevia ihmisiä. Ilmoituskynnys arkaluontoisissa perheväkivaltatapauksissa on yhä korkea.

Erikoissuunnittelija Minna Piispa arvelee, että koulutetuilla ihmisillä puolestaan on usein enemmän kontakteja, ystäviä ja vakituinen työpaikka, joiden kautta apua voi hakea. Näiden turvaverkostojen ansiosta heillä on muita suurempi valikoima selviytymiskeinoja käytettävissään.

YLE Uutiset

Lainaus: Yle
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2415  To 21 Lok 2010, 22:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mies piti puolisoaan 50 vuotta vankina omassa kodissaan

Lauantai 11.10.2008 klo 20.42

Italialainen nainen ei saanut lähteä ulos kodistaan ilman mustasukkaista miestään.

Nainen meni naimisiin miehensä kanssa vuonna 1958. Hääpäivä oli myös hänen viimeinen päivänsä vapaudessa.

Daily Telegraph -lehden mukaan pariskunta asui Trenton maakunnassa Pohjois-Italiassa. Tapaus tuli ilmi, kun nainen kirjoittautui sairaalaan sydänvaivojen takia. Sairaalan henkilökunta otti yhteyttä poliisiin epäilyttävän tapauksen takia.

Mustasukkainen mies oli kieltänyt puolisoaan puhumasta kenellekään ja pitänyt häntä lukittuna omassa kodissaan. Edes noin 70-vuotiaan naisen lapset eivät saaneet vierailla äitinsä luona.

Poliisin mukaan mies oli myös pahoinpidellyt vankiaan. Hän oli lukinnut asunnosta lähtiessään ovet ja ikkunat.

Naisen kaikki kontaktit ulkomaailmaan olivat kiellettyjä: Hän ei saanut edes katsoa televisiota.

Paikallinen syyttäjä on esittänyt, että mies vietäisiin turvalliseen paikkaan jatkotutkimuksen ajaksi.

JUHO-PEKKA PEKONEN

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200810118408978_ul.shtml

Kommentti: Edes lapset eivät saaneet vierailla äitinsä luona. Julmaa ja sairasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2709  Ma 17 Tam 2011, 18:41 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vanhus oli vähällä surmata vaimonsa

Perjantai 12.11.2010 klo 10.43

Avioparin riita kärjistyi rajuksi pahoinpitelyksi Oulussa.

Poliisin mukaan 75-vuotias mies pahoinpiteli 73-vuotiasta vaimoaan hengenvaarallisesti. Mies iski puolisoaan kävelykepillä ja teräaseella useita kertoja ylävartaloon.

Epäilty tapon yritys tapahtui Karjasillan kaupunginosassa torstaina kuudelta aamulla.

Mies soitti itse apua. Uhri vietiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan, jossa hänet leikattiin heti. Hänellä ei ole enää välitöntä hengenvaaraa.

Poliisi otti miehen kiinni rikospaikalta. Hän on kuulusteluissa myöntänyt teon. Poliisin mukaan pari on ollut yhdessä kymmeniä vuosia.

Alkoholilla ei ole osuutta asiaan. Epäilty toimitettiin terveydenhuoltovirnaomaisten huostaan.

JAAKKO ISONIEMI
jaakko.isoniemi@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2731  Ti 18 Tam 2011, 18:06 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Suomalaisten mutaatiosta uusi huomio USA:ssa

Julkaistu: 23.12.2010 18:45

Eilen uutisoitiin Suomen väestöstä löytyneestä geenivirheestä eli mutaatiosta, joka saattaa osaltaan selittää suomalaisten miesten humalaväkivaltaa. Yhdysvaltalainen tutkija kuitenkin huomauttaa ABC-uutiskanavan haastattelussa, että suomalaisten geenivirhe ei ole ainoa impulsiivisuuden aiheuttaja.

Newyorkilaisen Beth Israel -opetussairaalaan psykiatrian laitoksen varajohtajan, tohtori Igor Galynkerin mukaan muidenkin geenivirheiden on huomattu johtavan impulsiiviseen käytökseen, vaikka tätä yksittäistä mutaatiota löytyikin vain suomalaisilta. Vuonna 2006 tehdyssä tutkimuksessa yhtä tällaista geenivirhettä havaittiin laajalti amerikkalaisten joukossa.

Galynkerin mukaan impulsiivisuuteen vaikuttavat useat eri geenit, kuten käytökseen yleensäkin.

Lisäksi amerikkalaistutkijat muistuttavat, että geenivirheen lisäksi impulsiivisiin väkivallantekoihin tarvittiin tutkimuksessa aina kaksi muuta tekijää: kaikki olivat sukupuoleltaan miehiä ja teon tapahtuessa alkoholin vaikutuksen alaisina.

Löytö tehtiin Helsingin yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Yhdysvaltain National Institutes of Healthin yhteistutkimuksessa, jonka tulokset julkaistiin tänään arvostetussa Nature-lehdessä. Myös suomalaistutkijat korostivat eilen, että valtaosa mutaation kantajista on täysin normaalisti käyttäytyviä ihmisiä.

–Tähän mutaatioon näyttää liittyvän suuria ongelmia vain alkoholisoituneilla miehillä voimakkaiden humalatilojen yhteydessä, sanoi oikeuspsykiatrian professori Matti Virkkunen Helsingin yliopistosta.

Vain suomalaisista löytynyt, tavallisessa väestössä suhteellisen harvinainen geenivirhe lisää tuntuvasti "toistuvan impulsiivisen väkivaltakäytöksen riskiä". Serotoniini, jossa virhe ilmenee, on yksi hermosolujen viestinvälityksen välittäjäaineista. Sitä pidetään yhtenä tärkeänä tekijänä ihmisen impulsiivisen väkivaltaisen käyttäytymisen taustalla.


Uusi Suomi

Lainaus: US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2787  Ke 19 Tam 2011, 17:22 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mies sulki vaimonsa parvekkeelle pakkaseen 2,5 päiväksi - "En huomannut mitään"

Julkaistu: 18.01.2011 21:33


Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi keski-ikäistä virkamiestä vastaan nostetun syytteen törkeästä vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä.

Syyttäjän mukaan mies telkesi vaimonsa 2,5 vuorokauden ajaksi parvekkeelle pakkaseen. Oikeudessa mies kiisti teon.

-Mies myönsi, että hän on saattanut sulkea parvekkeen oven, mutta ei ollut huomannut, että vaimo on parvekkeella, kertoo syyttäjä Leena Koivuniemi.

Vaimo huuteli parvekkeelta apua, mutta ihmiset eivät sitä huomanneet.
Aviomies oli päivällä töissä, ja illat ja yöt kotona.

-Kyllä hän huomasi, että vaimo ei siellä ole, mutta ei hän siitä huolestunut, kertoo syyttäjä.

Vaimo näki, että mies on asunnossa, ja hän koputteli parvekkeen ikkunaan.

-Kertomansa mukaan mies ei huomannut mitään, sanoo syyttäjä.

-Lopuksi vaimo huusi apua alhaalla kulkevalle henkilölle. Tämä soitti poliisille ja huoltoyhtiöön, ja vaimo pääsi pois parvekkeelta.

Kummallinen parveke-episodi sattui viime helmikuussa. Silloin varsinkin yöt olivat kylmiä. Lääkärin tutkimuksen mukaan vaimo oli todellisessa hengenvaarassa.

Kun hän pääsi pois parvekkeelta, hänellä oli muun muassa paleltumisvammoja, ruumiin lämpötila oli 35,3 astetta ja pulssi oli 125 - 130.


Jussi Niiranen

Lainaus: IS

Kommentti: Käsittämätön päätös oikeusistuimelta taas, toivottavasti puidaan vielä ylemmissä tuomioistuimissa.

Melkoisen ristiriitaista - mies valehtelee:

"Mies myönsi, että hän on saattanut sulkea parvekkeen oven, mutta ei ollut huomannut, että vaimo on parvekkeella --"
"Vaimo näki, että mies on asunnossa, ja hän koputteli parvekkeen ikkunaan."

Jos naisen sijaan parvekkeella olisi ollut eläin, mies olisi tuomittu eläinrääkkäyksestä. Mutta kun nainen jätettiin parvekkeelle paleltumaan, mies pääsi kuin koira veräjästä!

Kun nainen pääsi parvekkeelta poliisin ja huoltoyhtiön avustuksella pois, hänelle oli tullut jo paleltumavammoja, kehon lämpötila oli laskenut jo 35,3 asteeseen ja pulssi oli 125 - 130. Lääkärin tutkimuksen mukaan nainen oli ollut todellisessa hengenvaarassa.

Ihmeen sitkeä nainen kyllä oli. Jos itse olisin joutunut Raynaudin oireyhtymäisenä tuollaiseen kylmyyteen, en olisi kestänyt noin kauan ollenkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2790  Ke 19 Tam 2011, 23:44 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Näin suomalainen tappaa ja kuolee: ”Kaikki kännissä”

Julkaistu: 15:35
Päivitetty: 15:36

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen rikoskatsauksen mukaan henkirikollisuuden taso on Suomessa Euroopan unionin kuudenneksi korkein. Suomi kuuluu tilastoissa EU:n pohjasakkaan yhdessä Itä-Balkanin, Baltian ja Itä-Euroopan maiden kanssa, mutta asialle on selkeä selittäjä: rappioalkoholistit ryyppyriitoineen.

Rikollisuustason korkeus selittyy suurelta osin keski-ikäisten työttömien miesalkoholistien poikkeuksellisen korkealla rikollisuustasolla, toteaa Optula. Esimerkiksi vuosina 2003–2009 aikuisten välisistä henkirikoksista jopa 69 prosentissa kaikki osapuolet olivat rikoshetkellä humalassa ja 82 prosentissa rikoksia ainakin yksi osapuolista oli humalassa.

Katsauksen mukaan muiden sosioekonomisten ryhmien henkirikollisuus ei Suomessa juurikaan eroa tasoltaan muiden läntisen Euroopan maiden tilanteesta.

- Henkirikoksissa tekijöiden taustaryhmä on selvä ja uhrit ovat usein samasta ryhmästä, sanoo Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkija Martti Lehti Uudelle Suomelle.

Nykyinen suhteellisen korkean henkirikollisuuden jakso alkoi suuren alkoholireformin vuonna 1969, katsaus kertoo.

Koska suuri osa henkirikoksista tapahtuu laitapuolen kulkijoiden välillä, ne eivät vaikuta keskivertosuomalaisen elämään.

- Se lienee syy siihen, ettei asia näy yhteiskuntapoliittisessa keskustelussa. Jos uhrit olisivat valtaväestön keskuudesta, ehkä väkivallan estämiseen kohdistettaisiin enemmän toimia, Lehti sanoo.

Suomessa henkirikosten määrä suhteessa asukaslukuun on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana laskussa. Tilastokeskuksen poliisitilaston mukaan vuonna 2010 tehtiin 136 henkirikosta.

- Lasku on selvää, kun ajatellaan, että aiemmin henkirikoksia oli vuosittain 170-180, Lehti kertoo.

Positiivinen kehitys saa kysymään, mistä väheneminen johtuu.

- Se on hyvä kysymys. Väheneminen ei ole rajoittunut pelkästään Suomeen, vaan sitä on ollut havaittavissa kaikissa teollistuneissa maissa, Lehti kertoo.

Kun Suomessa vielä 1970-luvulla tehtiin kolme henkirikosta 100 000 asukasta kohden, 2000-luvulla rikollisuustaso on laskenut 2,5 henkirikokseen per 100 000 asukasta.

Silti ollaan vielä kaukana läntisen Euroopan maiden lukemista. Skandinavian maissa, Sveitsissä ja vanhoissa Euroopan unionin jäsenmaissa vuotuinen taso on ollut 0,5–1,9.


Heidi Kähkönen

Lainaus:
Faktakulma

Vuonna 2010 Suomessa tehtiin 136 henkirikosta.

69 prosentissa tapauksista kaikki osapuolet olivat humalassa.

Korkeimmat rikollisuustasot löytyvät Itä- ja Pohjois-Suomesta. Alhaisin rikollisuustaso taas oli läntisellä Uudellamaalla.

Lainaukset: Uusi Suomi

Varoittelin edellä jo:
Lainaus:
Mutta niin kauan kuin näitä Jarmoja ja heidän kaltaisiaan on, varokaa. Älkää nauttiko alkoholia heidän seurassaan, sillä alkoholin vaikutuksen alaisina he muuttuvat vieläkin arvaamattomammiksi ja suurin osa henkirikoksista tehdään juuri alkoholin vaikutuksen alaisena. Käytä järkeäsi, ota kunnon hajurako toiseen, että hänkin oppisi puhumaan, kuulemaan ja tuntemaan ilman väkivaltaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2847  Ke 26 Tam 2011, 22:54 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Poliisi vahvistaa:

Surmattu tyttö halusi erota


Keskiviikko 26.1.2011 klo 12.26 (päivitetty klo 14.57)

Poikaystävä surmasi teräaseella tyttöystävänsä Tampereen Annalassa.

Viime perjantaina poikaystävänsä asunnosta kuolleena löydetty 17-vuotias tyttö sai surmansa teräaseesta. Poikaystävää epäillään nuoren naisen taposta.

Lukiota käyvä koulutyttö kuoli oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen mukaan teräaseen aiheuttamiin vammoihin heti.

- Kuolinaika on myös vahvistunut. Se tapahtui torstaina noin kello 17.30 Annalankadulla Tampereen Annalan kaupunginosassa, eli 19-vuotiaan miehen asunnossa. Poliisin saamien tietojen mukaan nuoripari oli seurustellut 1-2 vuotta, ja tyttö oli eroamassa suhteesta, kertoo rikoskomisario Antti Heijari Pirkanmaan poliisista.

Poliisi pitää tapausta selvitettynä.

- Muilla henkilöillä ei epäillä olevan rikokseen osuutta, tutkintaa johtava Heijari toteaa.

Poliisin mukaan teon jälkeen nuorukainen lähti asunnostaan ja ajoi omalla henkilöautollaan Lempäälään, mistä hänen ruumiinsa löytyi perjantaina aamulla. Nuoren miehen kuolemaa tutkitaan kuolemansyyntukintana.

JUHA VELI JOKINEN
juhaveli.jokinen@iltalehti.fi

Lainaus: IL

Kommentti: Sairaasta suhteesta lähteminen on riski. Yritä turvata selustasi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2862  Su 30 Tam 2011, 1:48 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Viimeinen mahdollisuus

Lauantai 29.1.2011 klo 19.09

Kun mielenterveysongelmista kärsivä nuori ei pääse hoitoon, on koko perheen elämä vaakalaudalla.

Kevät 2010. Parikymppinen Sami on ollut viettämässä kosteaa perjantai-iltaa kavereidensa kanssa kaupungilla. Vanhempiensa luona asuva nuorukainen palaa kotiin. Perheen nukkumassa ollut äiti herää kovaääniseen meteliin.

Pitkään erilaisista päihdeongelmista kärsinyt Sami on jälleen kerran ympäripäissään. Hän huutaa kovaan ääneen mukanaan tulleelle nuorelle tytölle. Kielenkäyttö on rujoa.

Tyttö yrittää lähteä pois uhkaavaksi muodostuneesta tilanteesta, mutta Sami käy tähän käsiksi. Huolestuneena tilanteen kehittymistä seuranneen Jaana-äidin on pakko mennä väliin, vaikka tietää, että siitä ei seuraa hyvää.

Hän on oikeassa.

Seuraa käsirysy ja Jaana menettää rytäkässä tajuntansa. Kaikki pimenee hänen ympärillään.

Sami alkaa kuristaa tajutonta, vertavuotavaa äitiään. Jaanan onneksi pojan retuuttama tyttö on soittanut jo poliisit paikalle.

Virkavallan saapuminen pelastaa äidin tällä kertaa.

Äidinrakkaus

Kevään tapahtumista on kulunut pian vuosi, mutta Jaanan haavat eivät ole parantuneet. Oman lapsen väkivaltainen käyttäytyminen on asia, jota on vaikea pukea sanoiksi.

Jaana haluaa kuitenkin yrittää.

- En ole koskaan elämässäni tullut raiskatuksi, mutta minusta tuntuu siltä, kuin sieluni ja sydämeni olisi raiskattu. Siltä oman lapsen päälle käyminen tuntuu, Jaana kuvailee hiljaisella äänellä.

Kaikesta näkee, että asiasta puhuminen sattuu.

Jotain äidinrakkauden ehtymättömyydestä kertoo se, että Sami sai jälleen uuden mahdollisuuden. Kuten aina tähänkin saakka.

Kunnollista anteeksipyyntöä ei koskaan tullut.

- Samin on vaikea pyytää anteeksi tekojaan, sillä hän ei näe toiminnassaan mitään vikaa. Kaikki on aina muiden vika.

Putki päälle

Välikohtauksen jälkeen Sami yritti. Hän oli pitkään juomatta ja se oli Jaanan mukaan seesteistä aikaa. Elämä hymyili hetken.

Sitten korkki aukesi taas.

Alkoholin myötä myös väkivaltaisuus palasi kuvioihin. Tälläkin kertaa kohteena oli aluksi nuori tyttö.

- Tyttö oli yltäpäältä veressä. Hiukset, naama, vaatteet ja kaikki, Jaana kertaa erään yön tapahtumia.

Poliisit olivat jo tulossa paikalle useamman partion voimin, kun räjähdyspisteessä ollut Sami tarttui kättä pitempään ja kävi vanhempiensa kimppuun.

Tilanne kuitenkin rauhoittui ja vakavammilta vammoilta vältyttiin.

Sami vietti yön tutussa paikassa, putkassa.

Vaikea tie

Jaana kertoo, että jopa poliisi pitää tilannetta kestämättömänä. Perheen saama viesti virkavallan suunnalta on yksiselitteinen.

- Poliisi on sanonut monta kertaa, että hoitakaa nyt ihmeessä poika hoitoon.

Perhe on tilanteen edessä voimaton. Sami ei pääse hoitoon, koska nuoren miehen epäiltyä kaksisuuntaista mielialahäiriötä ei ole pystytty tutkimaan. Hän on kieltäytynyt siitä.

- Pakkohoitomääräystä ei voida kirjoittaa, ellei potilaalla ole diagnosoitua vakavaa mielenterveyshäiriötä, Jaana huokaa.

Mielenterveysongelmista kärsivän nuoren äitinä Jaana tietää, mistä puhuu. Kaukana horisontissa siintävä hoitopaikka on olemassa, mutta sinne on lähes mahdotonta päästä.

- Pakkohoitomääräystä kartetaan viimeiseen asti. Lähettävä lääkäri voi kirjoittaa määräyksen, mutta vastaanottava lääkäri voi kieltäytyä ottamasta potilasta vastaan, jos tämä ei ole psykoottinen.

Ja jos ihminen ei itse koe tarvitsevansa hoitoa, yhteiskunnan keinot puuttua tilanteeseen ovat enemmän kuin rajalliset.

Jatkuva pelko

Jaana pelkää, mitä pitää vielä tapahtua, että hänen poikansa saa tarvitsemaansa hoitoa.

- Hänen pitää itse haluta hoitoon tai tehdä jotain peruuttamatonta. Vankilassahan sanotaan olevan Suomen paras mielenterveydenhuolto, Jaana sanoo vakavalla äänellä.

Jaana myöntää, että koko perhe elää jatkuvan pelon vallassa. Sami on niin äkkiarvaamaton.

- Kuka suojelee meitä? Poliisiko? Potilaan suoja on Suomessa niin vahva, että yksi sairas ihminen voi aiheuttaa ympärilleen vaikka 20 uutta potilasta. Heitä ei suojaa mikään.

Äidillä on vaikeassa tilanteessa vain yksi toive: saada poika hoitoon ennen kuin tapahtuu jotain, mitä ei voi enää korjata.

- Hänellä on kuitenkin elämässään vielä kaikki edessä. Kaikki on vielä mahdollista, Jaana haluaa uskoa.

Jutussa esiintyvien henkilöiden nimet on muutettu.

MARKO-OSKARI LEHTONEN
marko-oskari.lehtonen@iltalehti.fi

Lainaus: IL

Kommentti: Järkyttävää... Kyllä tuollaisessa tilanteessa pitäisi saada kierre jo katkaistua ennen kuin on liian myöhäistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2863  Su 30 Tam 2011, 1:52 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ikaalisten teinisurma:

Ystävät yrittivät varoittaa


Lauantai 29.1.2011 klo 13.52

Surmatun 19-vuotiaan ystävät yrittivät turhaan saada hänet tekemään rikosilmoituksen teon tunnustaneen nuorukaisen toistuvista ahdisteluista.

Murhasta epäilty 21-vuotias ikaalislaismies piinasi uhriaan soitoin ja viestein lähes päivittäin.

Tiistaina iltapäivällä paljastuneen 19-vuotiaan ikaalislaistytön surman motiiviksi on paljastumassa epätoivoinen ja yksipuolinen rakkaus. Epäilty ajoi parin kilometrin päässä asuneen tytön luokse, tunkeutui sisään ja surmasi tämän kuristamalla.

21-vuotias urheilijanuorukainen tapasi samaa lukiota käyneen 19-vuotiaan tytön ensimmäisen kerran juhannusaattona 2009. Nuorten välillä oli illan aikana pientä säpinää ja he tapailivat toisiaan kesän edetessä.

Elokuussa tyttö kuitenkin ilmoitti, että hän haluaisi olla vain ystäviä. Tyttö teki selväksi, ettei halunnut vakavaa seurustelusuhdetta 21-vuotiaan kanssa.

- Hän (epäilty) ei ymmärtänyt kieltävää vastausta ja alkoi vainoamaan ystävääni, surmatun tytön ystävä kertoo.

19-vuotias tyttö suostui kaikesta huolimatta tapaamaan 21-vuotiasta satunnaisesti juttelun merkeissä, koska uskoi miehen muuttuneen.

- Hän (surmattu tyttö) oli aina niin kiltti kaikille, ystävä sanoo.

Jatkuva pelko

Surmatun tytön ystävän mukaan tilanne muuttui huonompaan suuntaan viimeisen puolen vuoden aikana. 21-vuotias rupesi vainoamaan tyttöä lähes päivittäin.

Ystävän mukaan tyttö oli alkanut pelkäämään piinaajaansa toden teolla.

- (epäillyn) Teot ja uhkailut kävivät aivan hirveiksi. (surmattu tyttö) Hän joutui pelkäämään joka paikassa.

21-vuotias epäilty soitteli, lähetteli viestejä ja rakkaudentunnustuksia tytölle. Mies seurasi tyttöä myös tämän työpaikalle ja tunkeutui tytön kotiin.

Tytön ystävät yrittivät kaikkensa, jotta vainoamiselle saataisiin loppu.

- Yritimme monta kertaa saada hänet (surmattu tyttö) tekemään rikosilmoituksen ahdisteluista, mutta hän ei halunnut tehdä asiasta isoa numeroa. Hän ei halunnut, että kukaan saa tietää, tytön ystävä kertoo.

21-vuotiaalla epäillyllä ei ollut voimassa olevaa lähestymiskieltoa. Ystävän mukaan siitä oli ollut puhetta surmatun tytön kanssa, mutta todisteita ja todistajia vainoamiselle oli poliisin mukaan liian vähän.

MARKO-OSKARI LEHTONEN
marko-oskari.lehtonen@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2864  Su 30 Tam 2011, 1:57 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Miksi taas kävi näin?

Perjantai 28.1.2011 klo 14.41 (päivitetty 29.1.2011 klo 14.10)

Yhteiskunta suojelee välillä voimakkaammin tekijän vapautta liikkua normaalisti kuin uhrin oikeutta turvalliseen elämään.

Viikon sisään kaksi nuorta naista on kuollut heihin ihastuneiden nuorukaisten käsien kautta.

Suomessa väkivaltaisesti käyttäytyvät miehet tuntuvat saavan aina mahdollisuuden satuttaa uhriaan. Mistä tässä on kyse?

- Yhteiskunnan keinot ovat osin aika hampaattomia. Siihen, että ihminen pannaan vankilaan, vaaditaan jo aika törkeitä rikoksia, Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkija Martti Lehti myöntää.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että uhrin tulee "ottaa pahasti turpaan" päästäkseen edes hetkellisesti eroon uhkailusta.

Suomessa yleisin ja käytännössä usein myös ainoa uhrin turvaamiskeino on lähestymiskielto. Tutkijan mukaan kielto toimii pääsääntöisesti, muttei aina.

- Kaikista vaarallisin ajanjakso on se, kun kielto on vasta hakusessa tai, jos se vedetään takaisin, Lehti summaa.

Tutkijan neuvo onkin, että jokaisesta väkivallanteosta tai uhkauksesta pitää aina tehdä rikosilmoitus. Ilman sitä, uhri on oman onnensa nojassa.

Uusia turvaamiskeinoja harkintaan

Oikeusministeriön rikoksentorjuntaneuvoston pääsihteerin Jukka-Pekka Takalan mukaan Suomi voisi ottaa mallia muissa maissa jo käytössä olevista uhrin turvaamiskeinoista.

Esimerkiksi Ruotsissa valmistellaan lainmuutosta, joka antaa mahdollisuuden tarkkailla lähestymiskiellon saaneita henkilöitä sähköisellä valvonnalla. Kiellon saanut joutuu kantamaan paikannuslaitetta, joka hälyttää, jos kantaja rikkoo lähestymiskieltoa tai irrottaa laitteen.

Ruotsissa on myös kokeiltu asetelmaa, jossa kullakin lähestymiskiellolla suojatulla on oma yhteyshenkilönsä poliisissa.

Britanniassa on puolestaan kokeiltu uhrin kodin turvaamista sen sijaan, että uhri lähetettäisiin varsinaiseen turvataloon. Paremmat lukot, jykevät ovet ja turvahuoneet, joista uhrin on mahdollista hälyttää ulkopuolista apua, ovat Takalan mukaan osoittautuneet tehokkaiksi sekä uhrin turvallisuuden että kuntien verokirstujen kannalta.

Suomalaisia uhattuja Takala kehottaa keskustelemaan poliisin kanssa esimerkiksi turvasuunnitelman laatimisesta.

- Ei se tietysti sellaisenaan päättäväistä uhkaajaa lannista, mutta käytännössä se voi monessa tapauksessa vähentää riskiä.

AINO KANGASPURO
aino.kangaspuro@iltalehti.fi

Lainaus: IL

Painava neuvo: "Tutkijan neuvo onkin, että jokaisesta väkivallanteosta tai uhkauksesta pitää aina tehdä rikosilmoitus. Ilman sitä, uhri on oman onnensa nojassa."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3067  La 12 Hel 2011, 15:58 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Sveitsin poliisi: Kadonneiden kaksosten isä myönsi kirjeessään surmat

11.2.2011 13:00 | Päivitetty: 11.2.2011 17:44

STT–AFP

Geneve. Sveitsissä kadonneiden kaksostyttöjen isä myöntää viimeisessä viestissään surmanneensa tytöt. Sveitsin poliisin mukaan isä kertoi tyttöjen kohtalosta kirjeessä, joka hän lähetti kaksosten äidille ennen kuin surmasi itsensä Italiassa.

Poliisi kertoi perjantaina, että kyseinen kirje on leimattu 3. helmikuuta eli samana päivänä kun isä heittäytyi junan alle Etelä-Italiassa.

Viimeiset havainnot tytöistä ovat Korsikalta, jonne silminnäkijät kertoivat tyttöjen ja isän matkustaneen Ranskasta. Isä palasi mantereelle myöhemmin yksin.

Sveitsin, Ranskan ja Italian poliisit ovat etsineet kuusivuotiaita tyttöjä tammikuun lopulta lähtien, kun isä ei palauttanut heitä sovitun mukaisesti äidille. Sieppauksen taustalla on ilmeisesti vanhempien vaikea avioero.

Lainaus: HS

Kommentti: Tulen pahoinvoivaksi näitä uutisia lukiessani. Joku tappaa omat lapsensa kostaakseen toiselle. Sairasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3254  To 03 Maa 2011, 23:18 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Isä yritti tappaa lapsensa - paiskasi lattiaan

Julkaistu: 02.03.2011 15:38

Pienokaisen paiskaaminen lattiaan toi isälle vankeutta Helsingissä. Käräjäoikeuden mukaan mies yritti tappaa marraskuussa puolitoistavuotiaan lapsensa suututtuaan vaimolleen.

Riita alkoi, kun vaimo vaati avioeroa. Mies oli ottanut lapsen syliinsä ja heittänyt tämän päänsä korkeudelta paljaalle lattialle.

Lapsi putosi maahan takaraivo ja selkä edellä ja meni tajuttomaksi. Äidin rynnättyä lapsen luo mies oli purrut vaimoaan selkään sekä lyönyt ja potkinut jalkoihin.

Nainen onnistui lähtemään asunnosta rappukäytävään, jonne mies seurasi perässä veitsi kädessä. Nainen sai useiden pyyntöjen jälkeen mieheltään puhelimen ja hälytti apua.

Lapsi joutui sairaalassa tehohoitoon ja pääsi kotiin vasta kymmenen päivän päästä.

Tuomittu sai kolme ja puoli vuotta vankeutta tapon yrityksestä ja pahoinpitelystä. Hänen on maksettava yhteensä 13500 euroa kärsimys- ja kipukorvauksia lapselle ja 1500 euroa äidille.

STT

Lainaus: IS

Kommentti: "Riita alkoi, kun vaimo vaati avioeroa." - Ja mitähän varten vaimo vaati avioeroa? Tietenkin siksi, että väkivaltaa oli ollut jo aiemmin. Sairaassa suhteessa on alistettu ja kontrolloitu ties kuinka pitkään jo, ja avioero vain kärjistää tilanteet. Tällaiset uutiset nostavat vain piilossa olleen sairauden esiin, joka lehtien otsikoihin päädyttyään on voinut tuottaa jo ruumiita ja on uhreilleen hengenvaarallinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3262  Pe 04 Maa 2011, 0:05 (GMT+3)  Aihe: Huonot ennusmerkit Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Seiska: Johanna Tukiaisen häiden järkyttävä päätös - Arto kävi käsiksi!

Torstai 3.3.2011 klo 08.54

Johanna Tukiaisen Arto-sulhanen riehui ympäripäissään kohuhäiden jatkoilla eikä hääyökään sujunut ongelmitta, kertoo 7 päivää -lehti.

Johanna Tukiaisen ja Arto Länsmanin häät päättyivät vieraiden järkytykseen, kun Arto riehui humalassa juhlien jatkoilla. 7 päivää -lehti kertoo, että tilanne karkasi käsistä puolen yön tienoilla, kun Arto kävi käsiksi vaimoonsa tanssilattialla.

- Mä en halua nähdä sitä ämmää enää koskaan, Arto raivosi Seiskan mukaan hääsviitissä välikohtauksen jälkeen.

Juhlien jälkeen Arto oli käynyt Johannan kimppuun uudelleen hääsviitissä. Johannan kertoman mukaan sulhanen oli repinyt häntä hiuksista ja riepotellut pitkin lattiaa.

Aamulla kohupariskunta sopi riitansa.

IL

Lainaus: Iltalehti

Kommentti: Siitä se alkaa sitten, "omaa" on lupa mäiskiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3305  La 12 Maa 2011, 11:22 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Naisjärjestöt: Turvakotipaikkoja saatava lisää

8.3.2011 10:42

STT

Suomessa on vuodesta toiseen liian vähän turvakotipaikkoja. Paikkoja on 125, mutta Euroopan neuvoston suosituksen mukaan niitä tulisi olla noin 500.

Nytkis eli Naisjärjestöt yhteistyössä ry vaatii, että turvakotipaikkoja lisätään. Merike Ertoila järjestön Hämeen piiristä ihmettelee, miksi naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämisohjelmassa ei esitetä turvakotipaikkojen määrän eikä rahoituksen lisäämistä.

Myös sosiaali- ja terveysministeriön viimevuotisen selvityksen mukaan turvakoteja koskeva lainsäädäntö on puutteellista eikä valtio koordinoi tai anna toiminnalle perusrahoitusta.

Järjestön mukaan suurin osa kunnista rahoittaa asukkaiden turvakotiin pääsyn lastensuojelun määrärahoista. Tämä vaikeuttaa osaltaan lapsettomien naisten pääsyä turvakoteihin.

Lainaus: HS

Kommentti: Jos tilanne kotona kärjistyy eikä ole paikkaa minne mennä, onhan se hirveää. Myös kotoa lähteminen tosi vaikeaa. Kauan sitten pienen lapseni kanssa kaksi kertaa turvakodissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3516  To 07 Huh 2011, 16:18 (GMT+3)  Aihe: Ei savua ilman tulta Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Anna: Sofi Oksaselle tappouhkauksia

Torstai 7.4.2011 klo 09.23

Kirjailija Sofi Oksanen kertoo Anna-lehdessä saaneensa tappouhkauksia. Syy on aina sama.

Oksanen kertoo saavansa uhkaavaa postia joka kerta, kun Painavaa puhetta Pohjolasta -dokumentti näytetään uusintana televisiossa.

Oksanen kertoo tanskalaisessa dokumentissa Suomen olevan väkivaltainen maa. Posti todistaa tämän aina jokaisen esityskerran jälkeen.

- Tämä on ainoa aihe, josta saan tappouhkauksia. Ja minä olen kuitenkin puhunut aika laajalla skaalalla asioista, joiden en oletakaan olevan kaikkien mieleen, Oksanen kertoo lehdessä.

Suoraa puhetta

Dokumentti nähtiin Tanskan televisiossa ensi kerran jo loppuvuodesta 2009.

- Suomalainen unelma on omakotitalo järven rannalla kaupungin keskellä, kaksi lasta, kultainen noutaja ja vene. Sen unelman takana juodaan paljon viinaa ja käytetään paljon väkivaltaa, Oksanen sanoo ohjelman aluksi.

- Lehdissä onkin koko ajan juttuja kuinka aviomies tai ex-poikaystävä on tappanut vaimonsa tai ex-tyttöystävänsä.

Suorapuheinen kirjailija kertoo, ettei vihaposti vaikuta jatkossakaan siihen, mitä hän sanoo julkisesti ja mitä ei.

IL

Lainaus: Iltalehti

Väkivaltaiset uhkaavat väkivallalla, kun eivät kestä totuutta:
Lainaus:
- Suomalainen unelma on omakotitalo järven rannalla kaupungin keskellä, kaksi lasta, kultainen noutaja ja vene. Sen unelman takana juodaan paljon viinaa ja käytetään paljon väkivaltaa, Oksanen sanoo ohjelman aluksi.

- Lehdissä onkin koko ajan juttuja kuinka aviomies tai ex-poikaystävä on tappanut vaimonsa tai ex-tyttöystävänsä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3517  To 07 Huh 2011, 16:22 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Anna-lehti: Sofi Oksanen saa tappouhkauksia tv-ohjelman takia

7.4.2011 10:02

Helsingin Sanomat

Kirjailija Sofi Oksasen postilaatikosta löytyy mainosten ja kirjeiden lisäksi tappouhkauksia, kertoo uusi Anna-lehti. Tappouhkauksia tulee tanskalaisen televisio-ohjelman Painavaa puhetta Pohjolasta takia, joka on esitetty uusintana.

Ohjelmassa Oksanen sanoo Suomen olevan väkivaltainen maa. Ohjelma on uusittu neljä kertaa, ja jokaisen lähetyksen jälkeen Oksanen on saanut aggressiivista postia.

"Tämä on ainoa aihe, josta saan tappouhkauksia. Ja minä olen kuitenkin puhunut aika laajalla skaalalla asioista, joiden en oletakaan olevan jokaisen mieleen", Oksanen sanoo Annan haastattelussa.

Oksasta kummastuttaa se, että vaikka seksuaalirikosten löysät tuomiot sotivat monen oikeustajua vastaan, barrikadeille ei Suomessa nousta.

Suomalaisen yhteiskunnan hiljaisesta väkivallan hyväksymisestä kertovat hänen mielestään sekä kansainvälisesti verraten lievät tuomiot että tuomioihin vaikuttavat lieventävät asianhaarat.

Lainaus: HS

Kommentti: Tappouhkaukset todistavat juuri siitä, että Suomi on väkivaltainen maa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3518  To 07 Huh 2011, 16:48 (GMT+3)  Aihe: Vaimonhakkaajat asialla Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Sofi Oksanen: ”Suora puhe toi tappouhkauksia”

7.4.2011

Postiluukku kolahtaa, ja päivän posti leviää kirjailija Sofi Oksasen, 34, kynnysmatolle. Tänään mainosten ja kirjeiden joukossa on vaihteeksi tappouhkauksia. Televisiosta on nimittäin tullut taas uusintana tanskalainen ohjelma Painavaa puhetta Pohjolasta. Siis se, jossa Sofi Oksanen sanoo Suomen olevan väkivaltainen maa. Ohjelma on uusittu nyt neljä kertaa, ja jokaisen lähetyksen jälkeen Sofi on saanut aggressiivista postia.

”Tämä on ainoa aihe, josta saan tappouhkauksia. Ja minä olen kuitenkin puhunut aika laajalla skaalalla asioista, joiden en oletakaan olevan jokaisen mieleen”, Sofi sanoo.

Kansan provosoituminen siitä, että sanoo Suomea väkivaltaiseksi maaksi, on hämmästyttänyt Sofia jo pitkään.

Sofia kummastuttaa se, että vaikka seksuaalirikosten löysät tuomiot sotivat monen oikeustajua vastaan, barrikadeille ei nousta.

”Kaikessa passiivisuudessaan ihmiset kuitenkin löytävät raivon silloin, kun Seiska-lehti julkaisee ilman lupaa kuvan Lordista eli Tomi Putaansuusta siviilissä. Miksi sama raivo ei nouse teoista, jotka vahingoittavat ihmisiä? Tämä on väkivallan passiivista hyväksyntää”, Sofi sanoo.

Suomalaisen yhteiskunnan hiljaisesta väkivallan hyväksymisestä kertovat hänen mielestään sekä kansainvälisesti verraten lievät tuomiot että niitä lieventävät asianhaarat: jos raiskaajalla on perhe tai työpaikka, tuomio kevenee.

Väkivaltaa pidetään täällä pohjolan perukoilla myyttisenä luonnonvoimana, hillitsemättömänä viettinä, jota pitää ymmärtää varoa. Jos ei varo, saa syyttää itseään. ”Täyttä puppua”, sanoo Sofi.

”Harva hakkaa puolisoaan keskellä Stockmannin Hulluja päiviä. Lyöminen ei ole hillitsemätön vaistonvarainen teko, vaan valinta. Siitä kuuluu saada kunnon rangaistus.”

Lainaus: Anna
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3575  Su 17 Huh 2011, 23:06 (GMT+3)  Aihe: Poikaystävä hakkasi, raiskasi ja palkkasi rikkihappoiskijän Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Rikkihappoiskussa kasvonsa menettänyt malli avautuu painajaisestaan

Torstai 14.4.2011 klo 15.23

Raiskauksen ja rikkihappoiskun uhri, entinen malli Katie Piper haluaa auttaa kohtalotovereitaan kertomalla urheasti tarinansa.
Katie Piper haluaa auttaa kohtalotovereitaan.


Reilut kolme vuotta sitten brittiläinen Katie Piper oli elämännälkäinen nuori nainen, joka teki töitä mallina ja haaveili urasta mediamaailmassa. Kaikki muuttui maaliskuussa 2008.

Katien tuore poikaystävä oli jo aiemmin näyttänyt merkkejä pakkomielteisyydestä ja mustasukkaisuudesta. Maaliskuussa 2008 poikaystävä Danny Lynch hakkasi ja raiskasi Katien. Myöhemmin toinen mies heitti rikkihappoa kadulla kävelleen Katien päälle. Miehen oli palkannut tehtävään Lynch.

Katie kärsi kolmannen asteen palovammat. Hän menetti suurimman osan nenästään ja silmäluomistaan ja puolet vasemmasta korvastaan. Hänen silmänsä, suunsa, kielensä, käsivartensa, jalkansa, kätensä, ruokatorvensa, kaulansa ja rintamuksensa paloi. Katien vammat olivat pahimmat, jotka hänen lääkäritiiminsä oli koskaan nähnyt.

Lukuisia leikkauksia

Erilaisia leikkauksia ja toimenpiteitä Katielle tehtiin yhteensä kuusikymmentä. Leikkauksilla korjailtiin sisäisiä ja ulkoisia vammoja. Koska Katien ruokatorvi oli kärsinyt vaurioita syövyttävässä happoiskussa, hän ei voinut syödä pitkään aikaan. Letkuruokinnassa ollut nainen kuihtui lähes olemattomiin.

Samaan aikaan hän ja hänen vanhempansa joutuivat toisen uuvuttavan haasteen eteen. Oikeudenkäynti Lychia ja tämän rikoskumppania Stefan Sylvestrea vastaan oli alkamassa.

Vuonna 2009 miehet tuomittiin elinkautisiin vankeustuomioihin.

Aina kaunis

Nyt Katie on koonnut järkyttävän kohtalonsa kirjaksi. Helmikuussa julkaistu elämäkerta Beautiful (suom. kaunis) avaa rohkean ja valoisan nuoren naisen ajatuksia haavoittuneiden kasvojensa takaa.

- Ihoni oli punainen ja vereslihalla. Silmäluomeni olivat turvoksissa ja niiden alta työntyivät esiin silmäni kuin sarjakuvamaiset pallot. Silmämunani näyttivät maitomaisilta ja läpinäkymättömiltä. Huuleni olivat turvonneet kuin kaksi makkaraa. Silmäripsiä ja kulmakarvoja minulla ei enää ollut. Nenäni oli käpristynyt kuomu. Poskeni olivat imeytyneet kallooni. Kasvoni olivat sulaneet kaulaani kuin kynttilän vaha, Katie muistelee kirjassaan hetkeä, jolloin katsoi ensimmäistä kertaa peiliin sairaalassa rikkihappohyökkäyksen jälkeen.

Hän joutui pitämään kasvoillaan muovista painenaamiota 23 tuntia vuorokaudessa. Naamio pitää ihon kosteana ja madaltaa ihoon jääneitä arpia.

Apua uhreille

Nyt 28-vuotias Katie uskaltaa taas liikkua ulkona, mutta alku oli vaikeaa. Turmeltuneen ulkokuoren aiheuttaman ahdistuksen lisäksi nainen pelkäsi, että Lynch iskisi uudelleen.

Ajan mittaan hän oppi toistelemaan itselleen, ettei ole sentään sokea tai kuollut. Vähitellen hän sai takaisin itseluottamuksensa. Ennen uraa media-alalla tavoitellut nuori nainen hylkäsi jopa musiikkimoguli Simon Cowellin tarjoaman avun työn etsimisessä. Nyt nainen panostaa kaiken aikansa työhönsä omaa nimeään kantavassa säätiössä, joka auttaa palovammauhreja.

- Olen ymmärtänyt, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Olen löytänyt itsestäni voimaa, jota en koskaan tiennyt omistavani. Tiedän, että elämäni tulee olemaan kaunista jokaisella mahdollisella tavalla, Katie kirjoittaa kirjansa viimeisellä sivulla.

Katkelmia Katien kirjasta julkaisi Daily Mail.

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3627  Ma 25 Huh 2011, 13:20 (GMT+3)  Aihe: +++++ Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Äiti ja neljä lasta löytyivät kotipihalleen haudattuina

Perjantai 22.4.2011 klo 02.46

Hirvittävä perhetragedia ravisuttaa Ranskaa.

"Rukoilkaa puolestamme!" pyysi 49-vuotias Agnes Dupont De Ligonnes työnantajalleen lähettämässään kirjeessä. Sen jälkeen Agnes ja hänen perheensä katosi jäljettömiin.

Perhettä etsittiin ympäri Nantesin seutua, ja torstaiaamuna poliisi teki järkyttävän löydön. Agnesin ja hänen poikiensa Arthurin (21), Thomaksen (18), Benoit'n (13) ja tytär Annen (16) ruumiit löytyivät heidän Nantesissa sijaitsevan talonsa puutarhasta.

Poliisi ei ole vielä kertonut virallista kuolinsyytä, mutta kaikissa ruumiissa oli luodinreikiä.

Ruumiiden joukossa ei ollut perheen isää Xavier Dupont de Ligonnesia, ja hänestä on nyt annettu etsintäkuulutus ympäri Eurooppaa. Myös perheen Pontiac Jeep -auto on kadoksissa.

- Isä käveli edestakaisin autolle ja taloon ennen katoamistaan, yksi naapureista sanoi radioasema RTL:lle.

Perheen lasten yksityiseen katoliseen kouluun oli lähetetty kirje, jossa vanhemmat selittivät, että Xavierilla on kiireellinen tapaaminen Australiassa. Kirjeen joukossa oli myös shekki, jolla oli tarkoitus maksaa loppuvuoden opiskelukulut.

Isän outo kirje sukulaisille hämmentää

Äiti oli koulussa avustajana ja hän oli kirjoittanut kirjeen loppuun "rukoilkaa meille" -toivomuksen samalla kun jätti eronpyyntönsä.

Asunnossa kaikki laatikot olivat tyhjiä, samoin tietokoneen kovalevyt. Perheen pankkitileillä ei ole tehty siirtoja tai nostoja.

Naapureiden mukaan perhe oli syvästi uskovainen malliperhe.

Xavierin sukulaisilleen lähettämä kirje oli kuitenkin hämmentävä. Mainostoimiston omistaja Xavier väitti olevansa Yhdysvaltain salainen agentti, ja että hän olisi mukana todistajansuojeluohjelmassa.

Lähteet: Aftonbladet, AFP, Reuters

MARI PUDAS
mari.pudas@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3630  Ma 25 Huh 2011, 13:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Perheensä surmaamisesta epäilty oli ampumaharrastaja

Sunnuntai 24.4.2011 klo 08.43

Ranskan viranomaiset ovat antaneet miehestä kansainvälisen etsintäkuulutuksen.

Ranskan viranomaiset ovat antaneet kansainvälisen etsintäkuulutuksen miehestä, jonka epäillään surmanneen vaimonsa ja neljä lastaan.

50-vuotiaan Xavier Dupont de Ligonnesin epäillään ampuneen uhreja useaan kertaan päähän heidän nukkuessaan. Surma-ase oli samantapainen, jolla hän harjoitteli ampumista paikallisessa asekerhossa. Epäilty oli käynyt harjoittelemassa ampumista neljä kertaa viikon sisällä ennen murhia.

Uhrit löytyivät haudattuna perheen puutarhasta torstaina. Surmien epäillään tapahtuneen jo huhtikuun 3. tai 4. päivä.

Tiettävästi epäillyllä oli vakavia rahaongelmia. Hänellä oli velkaa ainakin 50 000 euroa. Silti hän yöpyi luksushotellissa Etelä-Ranskassa 12. huhtikuuta. Hotellin henkilökunnan mukaan mies oli hyvin rento, hyvin pukeutunut eikä hänellä vaikuttanut olevan minkäänlaisia huolia.

Surmat ovat järkyttäneet Ranskaa syvästi. Perheen kotitalon edusta on täyttynyt kukista ja kynttilöistä.

Ampumatragediassa menehtyivät perheen 49-vuotias äiti sekä 13-, 16-, 18- ja 20-vuotiaat lapset.

IL/AFP

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3656  Ti 26 Huh 2011, 22:51 (GMT+3)  Aihe: Vieraissa ennen oman perheen surmaamista Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Perhesurmasta epäillyn ranskalaisisän rakastajatar pelkää henkensä puolesta

Maanantai 25.4.2011 klo 20.45

Perheensä surmaamisesta epäillyn ranskalaisisän rakastajattareksi ilmoittautunut nainen on ryhtynyt yhteistyöhön poliisin kanssa.

Pariisilaisnainen on lehtitietojen mukaan näyttänyt poliiseille tekstiviestejä ja muuta yhteydenpitoa etsintäkuulutetun Xavier Dupont de Ligonnesin, 50, kanssa. Hän kertoo tavanneensa epäiltyä säännöllisesti seksin merkeissä ennen järkyttävää perhesurmaa.

Dupont de Ligonnesin epäillään siirtäneen naiselle kymmeniä tuhansia euroja rahaa firmansa kautta.

- Hän kertoi poliisille olleensa murhaepäillyn kanssa intiimissä suhteessa, tutkimuksia läheltä seurannut lähde kertoo The Telegraphin mukaan.

- Hän (rakastajatar) on jättänyt kotinsa ja majailee ystäviensä luona. Hän pelkää nyt henkensä edestä.

Ranskalaisisää epäillään vaimonsa ja neljän lapsensa surmaamisesta. Ruumiit löytyivät torstaina perheen Ranskan Nantesissa sijaitsevan kotitalon puutarhasta. Ruumiissa oli luodinreikiä. Dupont de Ligonnes on ampumaharrastaja.

Poliisit pääsivät perhesurman jäljille kuultuaan perheen naapureilta, ettei perhettä ollut näkynyt viikkokausiin. Surmien epäillään tapahtuneen jo huhtikuun alussa.

Ranskan viranomaiset ovat antaneet miehestä kansainvälisen etsintäkuulutuksen.

IL

Lainaus: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3746  Pe 06 Tou 2011, 13:32 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Surullista, mies surmasi vaimonsa, 13-vuotiaan poikansa ja itsensä:

Ikaalisten perhetragedia: Poliisi palautti aseet surmaajalle

Katso myös:

Lainaus:
Mies surmasi ex-vaimonsa, 13-vuotiaan poikansa ja itsensä Ikaalisissa

Julkaistu: 29.04.2011 20:00, päivitetty: 29.04.2011 22:22

Ampuminen tapahtui perheen omistaman omakotitalon pihapiirissä. Kyseessä on entinen maalaistalo Tevaniemessä Luhalahdentiellä.

Kolme ihmistä kuoli perjantaina ampumavälikohtauksessa Ikaalisissa Luoteis-Pirkanmaalla.

Mies ampui ex-puolisonsa, poikansa ja itsensä. Tapauksen taustalla oli tuore avioero.

Vuonna 1963 syntynyt mies surmasi entisen vaimonsa, parin yhteisen 13-vuotiaan pojan ja itsensä puoli viiden aikaan iltapäivällä.

Surmatyö tapahtui perheen omistaman omakotitalon pihapiirissä. Kyseessä on entinen maalaistalo Tevaniemessä Luhalahdentiellä.

- Poliisi sai ampumisesta heti tiedon ja lähti paikalle. Mitään ei kuitenkaan ollut enää tehtävissä, kertoi tutkintaa johtava rikoskomisario Pasi Nieminen Pirkanmaan poliisista.

Ampujalla oli hallussaan luvallisia metsästysaseita.

Tapahtuman taustalla oli tuore avioeroprosessi. Vaimo oli ehtinyt muuttaa pois talosta, jossa mies edelleen asui. Surmansa saanut poika oli parin ainoa yhteinen lapsi.

Tapahtumapaikka oli vielä myöhään perjantaina eristetty ja poliisi selvitti tapahtumien kulkua.

Tevaniemen kylä sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Ikaalisten keskustasta ja 70 kilometriä Tampereelta. Ikaalisten pikkukaupungissa asuu runsaat 7 000 ihmistä.

Vastaavanlaisia ampumistragedioita on Suomessa ollut muitakin kuluneen vuoden aikana.

Vuosi sitten vapunaattona 41-vuotias mies ampui naisystävänsä Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla.

Kesäkuussa kolmekymppinen vantaalaisnainen ampui miehensä Petikon ulkoilualueella.

Tämän vuoden alussa Sipoossa Uudellamaalla noin 50-vuotias mies ampui vaimonsa puoliautomaattisella pistoolilla.

IS-STT

Lainaus: Ilta-Sanomat

- Ressukka, miten isä voi olla noin julma?
Lainaus:
Ikaalisten perhesurmassa viikko sitten kuollut poika ehti soittaa hätäkeskukseen ilmeisesti juuri ennen kuolemaansa. Pirkanmaan poliisin mukaan hätäkeskusnauhoitteessa kuuluu kaksi laukauksen ääntä, mutta niiden jälkeen ei enää mitään ihmisääniä.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3851  Ti 17 Tou 2011, 19:18 (GMT+3)  Aihe: Varasti naisen henkilökohtaisen päiväkirjan Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Syyte taposta:

Mies kuristi ja viilteli 19-vuotiasta naista


Tiistai 17.5.2011 klo 15.07 (päivitetty klo 15.17)

Pirkanmaan käräjäoikeus luki eilen syytteet taposta 21-vuotiaalle miehelle.

21-vuotias mies surmasi 19-vuotiaan ex-tyttöystävänsä Ikaalisissa tammikuussa. Syyttäjä vaatii hänelle rangaistusta taposta, omaiset puolestaan murhasta. Puolustus katsoo hänen syyllistyneen törkeään kuolemantuottamukseen ja törkeään pahoinpitelyyn.

Mies on myöntänyt surman. Hän kuristi naisen hengiltä ja sen jälkeen viilsi tätä kaulaan ja käsivarteen. Käräjäoikeus määräsi miehen mielentilatutkimukseen, minkä jälkeen tapauksessa annetaan tuomio.

Suuttui päiväkirjasta

Aamulehden mukaan mies tunkeutui päivä ennen surmaa tytön kotiin ja varasti tämän päiväkirjan. Kirjasta selvisi, että nainen pelkäsi miestä ja oli usein eri tavoin yrittänyt päästä tästä eroon. Nainen yritti erota miehestä, mutta epäonnistui.

Mies raivostui kirjoituksista ja surmasi naisen tämän kotonaan seuraavana aamuna. Viiltelyn jälkeen mies kastoi naisen sormen vereen ja piirsi sillä särjetyn sydämen päiväkirjaan. Viiltelyyn käyttämänsä veitsen mies pani tytön käteen. Sen jälkeen hän ajoi koululleen, ja sanoi tytön uudelle poikaystävälle, että "tämä on oikein hyvä päivä".

Naisella ja miehellä oli lyhyt suhde vuonna 2009. Mies sai naisesta päähänpinttymän, eikä antanut tämän erota. Mies oli jo aiemmin tuomittu naisen vapauden riistämisestä.

Lähde: Aamulehti

IL

Lainaus: Iltalehti

Kommentti: Karsea juttu, miten joku voi olla noin ajattelematon. Aamu-lehdessä vielä laajemmin:

Ikaalisten surmaaja kuristi, viilteli ja piirsi verellä rikkinäisen sydämen naisen päiväkirjaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3876  Pe 20 Tou 2011, 8:32 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Perheväkivalta lisääntyi alkuvuonna

Maanantai 16.5.2011 klo 13.44

Perheväkivaltaan apua hakevien määrä kasvoi alkuvuonna selvästi.

Ensi- ja turvakotien liiton turvakodeista haki apua yli 850 naista ja lasta toukokuun alkuun mennessä. Määrä on kolmanneksen enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Liiton toimitusjohtajan Ritva Karinsalon mukaan taloudellisesti vaikea aika koettelee perhesuhteita.

- Jälkiä korjataan nyt. Tällä hetkellä apua saa myös helpommin, koska taloudellisesti vaikeana aikana kunnat vähentävät auttamispalvelujen tarjontaa, Karinsalo sanoo.

Turvakodit korostavat avun hakemisen tärkeyttä. Liiton mukaan väkivalta loppuu harvoin itsestään, vaan raaistuu jatkuessaan.

Suurin osa apua hakeneista on 25-40-vuotiaita äitejä, joilla on leikki- tai alakouluikäisiä lapsia. Useimmiten heitä uhkaa entinen tai nykyinen kumppani.

Suomen 14 turvakotia päivystävät ympäri vuorokauden.

STT

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3989  Pe 27 Tou 2011, 14:52 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huh, miten jäätävä kohtaaminen Matilla ja Mervillä

Olen aina ollut Matin puolella, muttei Mervi ole ainoa, jota Matti on pahoinpidellyt. Samasta syystä joutui ensimmäinenkin vaimo lähtemään niin kuin toinenkin, ja puukkoa sai perhetuttukin.

Hyvä, jos Matti on aloittanut selvemmän elämän eikä muistikatkoksia enää tule, josta huolimatta hän on vastuussa Merville aiheuttamistaan vammoista.

Toivottavasti oikeus toteutuu. On vain ajan kysymys, milloin Susanna saa turpaan (jos ei ole jo saanut), mikäli Matin tavat ovat entiset.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3990  Pe 27 Tou 2011, 23:07 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suunta on oikea, mutta Matti ei taida edes muistaa kaikkea, mitä kovissa promillelukemissa on tehnyt:

Lainaus:
Matti on ollut raittiina 10 kuukautta ja haluaisi rakentaa elämäänsä eteenpäin.

- Raskasta palata tähän paskaan. Menneisyys ei jätä. Molemmat oltiin kännissä, se oli kännisten nujakointia.

Lainaus: Seiska

Lainaus:
Galynkerin mukaan impulsiivisuuteen vaikuttavat useat eri geenit, kuten käytökseen yleensäkin.

Lisäksi amerikkalaistutkijat muistuttavat, että geenivirheen lisäksi impulsiivisiin väkivallantekoihin tarvittiin tutkimuksessa aina kaksi muuta tekijää: kaikki olivat sukupuoleltaan miehiä ja teon tapahtuessa alkoholin vaikutuksen alaisina.

Löytö tehtiin Helsingin yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Yhdysvaltain National Institutes of Healthin yhteistutkimuksessa, jonka tulokset julkaistiin tänään arvostetussa Nature-lehdessä. Myös suomalaistutkijat korostivat eilen, että valtaosa mutaation kantajista on täysin normaalisti käyttäytyviä ihmisiä.

–Tähän mutaatioon näyttää liittyvän suuria ongelmia vain alkoholisoituneilla miehillä voimakkaiden humalatilojen yhteydessä, sanoi oikeuspsykiatrian professori Matti Virkkunen Helsingin yliopistosta.

Lainaus: US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4147  Pe 17 Kes 2011, 0:42 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suomalainen äiti palkkamurhattiin

Lainaus:
Suomalaisnainen ja mies kävivät rajua kiistaa lapsen huoltajuudesta. Miehen uskotaan halunneen raivata nainen pois tieltä, jotta olisi saanut lapsensa yksinhuoltajuuden ja sitä kautta oleskeluluvan Ruotsissa.

Hinta: Neljällä lapsella ei ole enää äitiä. Sitä ei murhaaja ja hänen palkkaajansa pysty ikinä maksamaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4229  Ti 28 Kes 2011, 1:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä, ettei veitsileikistä lähtenyt henkeä, se olisi ollut Masallekin kovempi paikka. Vaan aika pahat jäljet jäi Mervin kasvoihin.

Matti Nykänen yli vuodeksi vankilaan

Lainaus:
Hovin mukaan Nykäsen aiemmat pahoinpitelyrikokset edellyttävät ehdotonta vankeutta. Koska edellisestä rangaistuksesta on jo aikaa, koventamisperustetta ei käytetty.

Nykänen sai vuonna 2004 yli 2 vuotta vankeutta lyötyään tuttavaansa veitsellä. Tuolloin hän kärsi ensikertalaisena puolet tuomiostaan.


Lue myös: Mervi Tapola: Matti sai ansioittensa mukaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4267  La 02 Hei 2011, 14:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ulkomailta järkyttävä uutinen:

Häkkiin kuollut poika kirjoitti ahdingostaan

Lainaus:
Vyyhti paljastui vasta, kun Christianin biologinen äiti oli ottanut yhteyttä poliisiin. Tätä ennen hän oli päässyt puhumaan Christianin sisaren Christina Choaten kanssa.

Sisko onkin yksi syyttäjän avaintodistajista. Nykyään 17-vuotiaan Christinan kertoman mukaan Christiania pidettiin metrin korkuisessa koirahäkissä lähes koko tämän viimeisen elinvuoden ajan. Poika pääsi ulos vain ruokailun ja vessakäyntien ajaksi, sekä niinä lukuisina kertoina, kun isä hakkasi häntä julmasti.

Christina myös löysi veljensä ruumiin surmaillan jälkeisenä aamuna. Hän myös yritti elvyttää veljeään turhaan. Tyttö kertoo pelkäävänsä isäänsä niin paljon, ettei uskaltanut kertoa asiasta kenellekään kuin vasta nyt.

- Tiesin olevani seuraava.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4331  Pe 08 Hei 2011, 13:19 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sairas mielipuoli:

Jätetty aviomies yritti surmata vaimonsa kotitekoisella sähkötuolilla

Kuten aiemmin jo totesin, näissä suhteissa ongelmaa jo ennen, avioero nostaa sen vain pintaan:

Lainaus:
Kommentti: "Riita alkoi, kun vaimo vaati avioeroa." - Ja mitähän varten vaimo vaati avioeroa? Tietenkin siksi, että väkivaltaa oli ollut jo aiemmin. Sairaassa suhteessa on alistettu ja kontrolloitu ties kuinka pitkään jo, ja avioero vain kärjistää tilanteet. Tällaiset uutiset nostavat vain piilossa olleen sairauden esiin, joka lehtien otsikoihin päädyttyään on voinut tuottaa jo ruumiita ja on uhreilleen hengenvaarallinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4369  To 14 Hei 2011, 12:45 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nainen leikkasi mieheltään peniksen ja heitti jätemyllyyn

Lainaus:
- Hän ansaitsi sen, sanoi nainen soittaessaan hätäkeskukseen. Nainen hälytti itse paikalle ambulanssin.

Nainen kertoi poliisille nakanneensa peniksen jätemyllyyn, jonka hän sen jälkeen käynnisti.

Poliisin mukaan aviomies joutui leikkaukseen ja hän on vakavassa hengenvaarassa edelleen.

Mikään ei oikeuta tuollaiseen. Sadistinen ja törkeä teko.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4390  Pe 15 Hei 2011, 15:40 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaimoaan kiduttaneelle yli neljä vuotta vankeutta

Lainaus:
Päijät-Hämeen käräjäoikeus katsoi viisikymppisen miehen syyllistyneen kaikkiaan 14 pahoinpitelyyn sekä laittomaan uhkaukseen. Käräjäoikeus piti uskottavana sitä, että vaimolla ei ollut henkisen ja fyysisen nöyryytyksen vuoksi mahdollisuuksia lähteä kodistaan.

Miehen käytös muuttui erityisen julmaksi vuodenvaihteessa 2009-2010. Käräjäoikeuden mukaan tuolloin puolentoista kuukauden aikana mies pahoinpiteli vaimoaan erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Vaimon henki oli vakavasti uhattuna.

Suomalaisia terroristeja avioliiton "onnellisessa satamassa".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4393  Pe 15 Hei 2011, 16:03 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perheväkivalta jättää jäljet myös sivusta katsoviin lapsiin

Lainaus:
Tutkimusten mukaan läheisille tapahtuvan väkivallan näkeminen tai kokeminen on lapselle yhtä haitallista kuin kohteeksi joutuminen.

Väkivallan seuraaminen voi aiheuttaa lapsessa fyysisiä ja psyykkisiä ongelmia, kuten pelokkuutta, levottomuutta tai yökastelua.

Lainaus:
Grönlundin mukaan aikuiset usein luulevat, että perheväkivallan voi salata lapsilta. Todellisuudessa lapset aistivat hyvin helposti perheen tunnelmasta, että kaikki ei ole hyvin, vaikkei väkivalta kohdistuisikaan suoraan heihin.

- Lapset ovat lojaaleja sekä uhrille että väkivaltaiselle puolisolle. He ovat hyvin ristiriitaisessa tilanteessa, kun näkevät, että rakasta vanhempaa pahoinpidellään. Monet lapset menevät väliin, vaikkei ole heidän asiansa selvittää tilannetta.

Lainaus:
Grönlundin mukaan perheväkivalta on edelleen tabu, johon puuttumista hidastaa häpeä.

- Ajatellaan, ettei se koske minua, enkä tunne ketään, jota se koskisi. Ei tämä ole tyypillinen kahvipöytäkeskustelujen aihe. Perheväkivalta koskee kuitenkin kaikkia yhteiskuntaluokkia, Grönlund sanoo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4418  Su 17 Hei 2011, 22:08 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taas yksi uusi uhri:

Kriittisessä kunnossa ollut nainen kuoli

Lainaus:
Poliisi sai hälytyksen omakotitaloon Sampolan kaupunginosaan perjantai-iltana. Sekä mies että nainen olivat loukkaantuneet vakavasti. Poliisi ei epäile väkivallasta ulkopuolisia. Vammat oli aiheutettu metsästysaseella ja teräaseella.

Porilainen pariskunta vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan. Kummankin tila oli lauantaiaamuna edelleen kriittinen.

Nainen ei selviytynyt vammoistaan, ja hän kuoli ilmeisesti tänään.

Rikosta tutkitaan nyt tappona.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4480  La 23 Hei 2011, 2:30 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mies tähtäsi äitiään lentokoneella

Lainaus:
Perheen isä oli kuollut syöpään, jonka jälkeen Konrad Schmidt oli alkanut riidellä leskeksi jääneen äitinsä kanssa.

Tilanne eskaloitui lopulta siihen, kun lentoluvan omistanut poika kaarsi Oberhallaun kylässä pienkoneensa kohti äitinsä taloa viime sunnuntaina.

"Äiti, oletko kotona? Olen tulossa käymään", hänen on sanottu soittaneen vielä varmistuspuhelua. Schmidt kaarsi äitinsä talon yläpuolella muutaman kerran ennen lopullista iskua.

Kuin ihmeen kaupalla äiti selvisi iskusta. Schmidt puolestaan kuoli välittömästi.

Taatusti:
Lainaus:
47-vuotias Schmidt kärsi myös taloudellisista ja psyykkisistä ongelmista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4573  Ke 27 Hei 2011, 1:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Isä ampui viisi lapsen syntymäpäivillä

Lainaus:
Lapsen syntymäpäiväjuhlat rullaluistinradalla päättyivät verilöylyyn Teksasissa, USA:ssa, kun perheen isä surmasi viisi perheenjäsentä ja lopuksi itsensä.

Lainaus:
Kaksilapsinen perhe oli juhlimassa toisen lapsen syntymäpäiviä Roller World -rullaluisteluradalla. Mukana oli lasten ja vanhempien lisäksi perheen äidin sukulaisia ja perheystäviä.

Kesken syntymäpäiväjuhlien perheen isä otti aseen esiin ja ampui perheen äidin, kolme äidin sisarusta ja äidin kälyn. Lisäksi ampumavälikohtauksessa haavoittui useita henkilöitä. Viisi aikuista surmattuaan mies surmasi lopuksi itsensä päähän ampumalla.

Viranomaisten mukaan mies ja vaimo elivät asumuserossa ja pariskunnan välisten ongelmien uskotaan johtaneen ampumiseen.

Viranomaisten mukaan perheen lapset eivät vahingoittuneet ampumavälikohtauksessa.

"Viranomaisten mukaan perheen lapset eivät vahingoittuneet ampumavälikohtauksessa."

- Ei juu, kivat synttärit... Mitä nyt sydän särkyi eikä parane enää ikinä, kun isä ampui äidin, neljä läheistä ja itsensä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4787  To 18 Elo 2011, 11:48 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Väkivalta ja ahdistelu vaarantavat naisten psyykkisen terveyden

Lainaus:
Raiskauksen, seksuaalisen hyväksikäytön, fyysisen väkivallan tai seurauksen uhriksi joutuneet naiset ovat loppuelämänsä muita alttiimpia masennukselle ja muille psyykkisille sairauksille. Australialaistutkimuksen mukaan riski on jopa yksitoista kertaa suurempi väkivallan uhreille kuin väkivaltaa kokemattomille naisille.

Lainaus:
"Tutkimuksen tulos osoittaa, että naisia vastaan kohdistuva väkivalta pitää tulkita vakavana ongelmana kansanterveydelle, ja että sitä vastaan on myös toimittava", sanoo johtava tutkija Susan Rees New South Walesin yliopistosta Sydneystä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4807  Pe 19 Elo 2011, 13:07 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uhri ei voi enää keskeyttää perheväkivaltajutun tutkintaa

Lainaus:
Perheväkivaltaepäilyn tutkinta ei tyssää enää uhrin anteeksiantoon. Vuoden alusta lievätkin puolison tekemäksi epäillyt väkivallanteot ovat olleet virallisen syytteen alaisia, ja esitutkinnan käynnistämisestä päättää poliisi. Komisario Jere Roimu kertoo, että Helsingissä tammi-kesäkuussa on tehty perheväkivallasta 417 rikosilmoitusta, kun viime vuonna niitä tehtiin koko vuonna 519. Koko maan luvut ovat kasvaneet kolmanneksella.

- Vaikka perheväkivaltahälytysten määrä on viime vuoden alkuun verrattuna vähentynyt, tämän lainmuutoksen myötä rikosilmoitusten määrä on huikeassa kasvussa, kun partiot tekevät lievemmistäkin pahoinpitelyistä rikosilmoituksia.

Perheväkivaltaan liittyviä hälytyksiä tammi-kesäkuussa on tullut 1 700, mikä on parisataa vähemmän kuin viime vuonna. Aiemmin uhri saattoi perua rikosilmoituksen ja poliisin oli lopetettava tutkinta.

- Nyt poliisi vie prosessin aina syyttäjälle. Tarkoitus on, että perheelle järjestetään muutakin apua.

Roimu lisää, että usein poliisin tullessa paikalle tapaus voi näyttää lievältä, vaikka taustalla voi olla pitkäänkin jatkunut väkivalta. Hän uskoo, että poliisi pääsee nyt käsiksi juuri näihin pitkiin ketjuihin, jotka aiemmin saattoivat jäädä pimentoon.

Lainaus:
Vanha viina haisee myös kodeissa, joihin poliisi soitetaan erotuomariksi. Komisario Roimu kertoo, että 20 vuodessa kotien väkivalta ei ole muuttunut.

- Perustapauksessa nainen on kärsijänä ja mies tekijänä. Enkä muista montaakaan kertaa menneeni perheväkivaltahälytykselle, missä molemmat osapuolet olisivat olleet selvin päin.

Oven poliisille avaa itkuinen nainen, jota on lyöty tai tukistettu. Mies nukkuu tai on luikkinut ulos ja kiistää kaiken.

Roimu sanoo, että pahimmillaan poliisi joutuu menemään samaan kotiin yli kymmenenkin kertaa kuussa. Helsingin Itäisessä piirissä puhutaankin työllistävistä top-kotihälytysosoitteista, joiden ongelmia yritetään ratkoa sosiaalityöntekijöiden kanssa.

Roimua harmittaa, että usein uhri pyörtää kesken tutkinnan puheensa, vaikka olisi vakavankin väkivallan uhri.

- Olen monta kertaa kuullut, että nainen syyllistää itseään siitä, että mies on häntä pahoinpidellyt. Se tuntuu pahalta. Sitä vain pettää itseään, jos näitä juttuja lähtee peittelemään ja uskoo, että rakkaus voittaa. Sekin on mahdollista, mutta harvinaista. Tosiasia on, että kun lyö kerran, niin lyö toisenkin kerran.


Komisario Roimu toteaa aika hyvin:
Lainaus:
- Olen monta kertaa kuullut, että nainen syyllistää itseään siitä, että mies on häntä pahoinpidellyt. Se tuntuu pahalta. Sitä vain pettää itseään, jos näitä juttuja lähtee peittelemään ja uskoo, että rakkaus voittaa. Sekin on mahdollista, mutta harvinaista. Tosiasia on, että kun lyö kerran, niin lyö toisenkin kerran.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4953  Ma 29 Elo 2011, 23:45 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Raskaus voi laukaista perheväkivallan

Lainaus:
Kuten myös useat kansainväliset tutkimukset osoittavat, raskaus ja lapset eivät suojaa väkivallalta.

Tutkija huomasi väkivaltatutkimusta tehdessään, kuinka suuri tabu raskaana olevan naisen kokema väkivalta kuitenkin on jopa hoitoalan ammattilaisille. Kun hoitajia pyydettiin jakamaan sairaalan potilaille kyselylomakkeita, joissa tiedustellaan, onko nainen kokenut lähisuhteissaan väkivaltaa, osa hoitajista vastusti ajatusta.

- He pitivät kyselemistä epäsopivana siinä elämäntilanteessa olevilta naisilta, Notko kertoo.

Pelko potilaiden loukkaamisesta osoittautui turhaksi. Päinvastoin kyselyyn osallistuneet väkivallan uhrit olivat kiitollisia, että joku viimein kysyy heiltä asiasta.

- He kokivat kyselyn useasti viimeiseksi oljenkorrekseen.

Lainaus:
Vaikeat tunteet purkautuvat suomalaisilla miehillä usein toiminnallisesti, joka voi olla myös väkivaltaista toimintaa.

Yleensä väkivaltainen käytös alkaa yllättäen.

- Harva suhde on sellainen, että väkivaltaa on alusta asti.

Väkivallan puhkeamista on myöskin vaikea ennustaa parinvalintaa tehdessä, sillä tekijöillä on monenlaista taustaa. Yksi piirre, joka kuitenkin saattaa ennakoida ongelmia, on jäykkä käsitys sukupuolirooleista.

Lainaus:
Väkivallan uhrien paha olo saattaa aiheuttaa fyysisiä oireita jopa välillisesti. Uhrit käyttävät terveyspalveluja muita useammin.

- Päänsärky, selkäkivut tai jopa sydänoireet voivat olla ilmentymä pahasta olosta, joka liittyykin kodissa tapahtuvaan väkivaltaan, kertoo dosentti Juha Holma Jyväskylän yliopistosta.

Erityisen paljon lähisuhdeväkivallan on todettu aiheuttavan gynekologisia vaivoja, kertoo Juutilainen.

Tutkimus paljasti myös, että hoitohenkilökunta ei tunnista väkivallan uhreja yhtä hyvin kuin arveli tunnistavansa. Vasta suora kysymys potilaalle paljasti useissa tapauksissa väkivallan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4991  Pe 02 Syy 2011, 14:24 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yo-tytön surma: Tekijä täydessä ymmärryksessä

Lainaus:
Nuorukainen todettiin mielentilatutkimuksessa mustasukkaiseksi ja narsistiseksi persoonaksi. Surmateon syynä ilmeisesti oli järjetön mustasukkaisuus.

21-vuotias opiskelija oli seurustellut 19-vuotiaan tytön kanssa. Tyttö lopetti seurustelusuhteen, ja viime talvena hän alkoi seurustella toisen pojan kanssa.

Ex-poikaystävä varasti tytön päiväkirjan ja luki sieltä uudesta suhteesta. "On tää elämä ihanaa!", kirjoitti tyttö päiväkirjansa viimeisiksi sanoiksi.

Seuraavana päivänä poika meni tytön kotiin ja kuristi tytön hengiltä. Sen jälkeen hän piirsi uhrin omalla verellä ja sormella "rikkinäinen sydän" -kuvion tytön päiväkirjan viimeiselle sivulle.

Surmateon jälkeen opiskelija meni normaaliin tapaan kouluun ja sanoi siellä tytön uudelle seurustelukumppanille: "Tämä on oikein hyvä päivä".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5072  Pe 16 Syy 2011, 20:47 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Matti Nykänen tulistui: "Joudun syyttömänä vankilaan"

Lainaus:
Nykänen sai tuomion puolisonsa Mervi Nykäsen pahoinpitelystä joulupäivänä 2009.

Korkein oikeus ilmoitti keskiviikkona, ettei se myönnä Nykäselle valituslupaa.

Näin ollen Turun hovioikeuden Nykäselle langettama yhden vuoden ja neljän kuukauden ehdoton vankeustuomio pysyy voimassa.

- Toisen kerran joudun syyttömänä vankilaan. Tuomio on täydellisen väärä, IS:n Jyväskylästä tavoittama Nykänen kertoi kiihtyneenä.

Hyvä, että Matti elää nyt selvää elämää. Jos viinapäissään riehuu, pulloa ei saa vankilaan, mutta itse voi joutua lusimaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5073  Pe 16 Syy 2011, 20:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Hyvä, että Matti elää nyt selvää elämää. Jos viinapäissään riehuu, pulloa ei saa vankilaan, mutta itse voi joutua lusimaan.

Matti on kertonut puolustaneensa itseään Merviä vastaan. Minkä ihmeen takia se piti tehdä puukolla toista viillellen? Siitä voi tulla ruumiita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5076  Pe 16 Syy 2011, 21:30 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jari Tervo Ylelle: Suomessakin tehdään kunniamurhia

Lainaus:
Tervo nosti Ylen haastattelussa esiin kunniamurhat, totutusta poikkeavassa yhteydessä.

- Mehän kauhistelemme täällä sivistyneessä pohjolassa, että tällainen toiminta on yhä meneillään jossain Lähi-Idässä. Mutta sehän on täysin toiminnassa esimerkiksi Suomessa, Tervo sanoi.

- Joka toinen viikko vähintään luetaan lehdestä, kuinka suomalaisen naisen ex-mies, poikaystävä tai nykyinen mies on vuosikausien vainoamisen jälkeen tappanut tämän naisen täysin samoista syistä, niin sanotun kunnian vuoksi.

- Se on täysin rinnastettavissa Lähi-Idän kunniamurhiin, kirjailija sanoi.

Aivan juuri niin. Siitähän tämä ketjukin kertoo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5126  Ti 20 Syy 2011, 14:05 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saana Parviainen poisti blogipäivitykset - taas paluu yhteen?!

Lainaus:
Olen saanut tukistuksia hiuksiini ja lyöntejä päähäni. Ja tiedätte kyllä kenestä tässä yhteydessä puhun. Joten viaton setä voi nyt sulkea suunsa ja miettiä kuka on tehnyt ja mitä ja kenelle.

Yksinteoin kolmonen tulossa? Ei ainakaan hyvältä vaikuta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5148  Ke 21 Syy 2011, 18:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiäNaapuri: "Sari oli niin ystävällinen kuin voi olla"

Lainaus:
- Todella niin ystävällinen kuin ihminen vain voi olla. Aina olen häneltä apua saanut, kun olen sitä tarvinnut. Luonteeltaan hän oli semmoinen hoivaihminen, kertoo Sari Lehtosen vanha naapuri.

- Sen voin sanoa kaikille, että se hänestä netistä julkaistu valokuva on juuri sellainen kuin hän oli, aurinkoinen ja hymyilevä.

Lehtosta jäi kaipaamaan ennen kaikkea juuri täysi-ikäiseksi tullut poika. Haastateltava tietää Lehtosen pojan, mutta muutoin Lehtosen yksityiselämästä hänellä ei ole tuoreita tietoja.

- Olemme jutelleet tavatessamme työasioista, ehkä siksi, että itsekin olen hakeutunut samalle alalle.

44-vuotias Lehtonen oli sosiaalipalvelualan yrittäjä. Hänen yrityksensä tarjosi vammais- ja vanhuspalveluja Keski-Suomessa. Koulutukseltaan Lehtonen oli lähihoitaja-sosionomi AMK. Hän oli saanut myös yrittäjäkoulutusta.

Kun luin eilen tuosta jutusta, tulin tosi surulliseksi. Vasta parikymmenvuotias poika asui kahden äitinsä kanssa, jota ei enää ole. Siinä meni ainakin yksi elämä murskaksi, kun joutuu menettämään äitinsä tuolla lailla. Myös vanhukset ja vammaiset jäivät ilman auttajaansa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5160  Pe 23 Syy 2011, 15:40 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lapset katosivat Ruotsissa sunnuntaina Ruotsissa
Äiti tunnusti lastensa surmat


Lainaus:
Lapset katosivat sunnuntaina ja heidät nähtiin viimeisen kerran järven rannalla.

Lasten löytämiseksi järjestettiin suuretsinnät. Viimein maanantaina iltapäivällä ruumiit löydettiin.

Järkyttävää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5221  Ma 03 Lok 2011, 1:38 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jari Tervo Aamulehdelle: Suomalainen mies on nolla sosiaalisissa taidoissa

Lainaus:
Tervon mukaan naiset elävät Suomessa yhä hellan ja nyrkin välissä.

- Miesten harjoittama väkivalta ei ole tabu, se on itsestäänselvyys.

Viimeisimmässä aikalaisromaanissaan Layla Tervo käsittelee turkkilaisen 15-vuotiaan kurditytön päätymistä ihmiskaupan uhriksi ja lopulta prostituoiduksi Helsingin Kruunuhakaan.

Tervo myöntää Aamulehdelle olevansa feministi ja halunneensa tuoda sorron ja naisasian esiin.

- Ei prostituutio maailmasta häviä, mutta nyt kun saataisiin kitkettyä pois sen räikeimmät muodot.

Tervo totuudentorvena.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5426  La 15 Lok 2011, 14:55 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaimo ei "tykännyt" Facebook-statuksesta - mies hakkasi

Lainaus:
Benito Apolinar oli kirjoittanut Facebook-sivulleen tekstin äitinsä kuolinpäivän muistoksi, mutta erillään asunut vaimo Dolores ei ollut klikannut ”tykkää”-nappia.

Tästä kimmastuneena mies oli ensin valittanut vaimolleen siitä, ettei tämä tykäänyt statuksesta niin kuin muut tekivät ja lopulta lyönyt vaimoaan ja repinyt tätä hiuksista, syytteessä kerrotaan.

Benito Apolinar on vastannut olevansa syytön.

Yhtä syytön kuin syyttömänä vankilaan joutunut Nykänen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5574  Ma 24 Lok 2011, 15:59 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asianajaja: Viranomaiset liian usein luonnevikaisen vietävissä

Lainaus:
Monia narsistien uhreja oikeudessa avustaneen asianajaja Markku Salon mukaan narsismi-käsitteen käyttöön julkisuudessa liittyy sekaannuksia, mutta asiassa sinänsä on kyse todellisesta häiriötilasta, jota suomalaiset viranomaiset eivät vieläkään tunnista riittävän hyvin.

Vastikään ilmestyneessä kirjassaan Salo väittää, että virkakoneisto itse asiassa sallii persoonallisuushäiriöisten pyrkimykset kaikessa hiljaisuudessa. Narsistille tunnusomaista on taito ohjailla ja käyttää muita ihmisiä hyväkseen. Salo on harmissaan siitä, että joskus jopa ammattijuristit tai sosiaalityöntekijät uskovat narsistin puheisiin ja tekevät niiden perusteella ratkaisuja esimerkiksi huoltajuuskiistoissa.

Lainaus:
– Empatiakyvyn puute, epärehellisyys, usein suuruudenhulluus, täydellinen epäluotettavuus, Salo luettelee narsistille tunnusomaisia piirteitä.

Parisuhteessa narsisti voi aluksi vaikuttaa rakastavalta ja huomaavaiselta kumppaniaan kohtaan, mutta tilanne muuttuu viimeistään naimisiinmenon tai lasten hankkimisen jälkeen. Usein narsisti osoittautuu sairaalloisen mustasukkaiseksi, väkivaltaiseksi ja kumppaniaan sekä lapsiaan eri tavoin alistavaksi ihmiseksi.

Lainaus:
Hurmaava mies osoittautui hirviöksi kotona

Vuosia sitten Leena tapasi ihastuttavalta vaikuttavan miehen, meni tämän kanssa naimisiin ja odotti pian lasta. Perheeseen kuului myös murrosikäinen nuori miehen aiemmasta liitosta. Yhteisen lapsen syntymän jälkeen miehestä alkoi tulla esiin uudenlaisia piirteitä.

Yhä useammin mies antoi painokkaasti ymmärtää, ettei Leena osaa lapsenhoitoa – eikä juuri muutakaan. Leena huomasi perheen ilmapiirin muuttuneen jatkuvasti jännittyneeksi.

– Kun mies oli kotona, meillä oli hyvin paljon sääntöjä siitä, miten saa puhua, miten pitää syödä, miten pitkään saa olla saunassa ja niin edelleen, Leena kertoo.

– Minulta ei pyydetty koskaan anteeksi mitään, mutta me muut pyysimme häneltä anteeksi paljon, hänen haluamallaan tavalla.

Leena sai usein kuulla olevansa henkisesti sairas. Kerran mies ajoi Leenan väkivalloin ulos pakkaseen ilman päällysvaatteita. Jossain vaiheessa mies kielsi Leenaa puhumasta perheen vanhemman lapsen kanssa.

Viimein Leena teki päätöksensä ja alkoi valmistella avioeroa. Eräänä päivänä hän lähti lasten kanssa turvakotiin. Alkoi uuden elämän opettelu – ja Leenan "helvetinmankeliksi" kuvailema monivuotinen oikeusprosessi nuoremman lapsen huoltajuudesta.

Leenan mukaan mies onnistui monta kertaa tekemään puhelahjoillaan vaikutuksen viranomaisiin. Lopulta tuomioistuin kuitenkin teki päätöksen lapsen yhteishuoltajuudesta.

Lainaus:
Ylimielisyyttä ja suuruuskuvitelmia

– Narsistiselle persoonallisuushäiriölle tyypillistä on henkilön ylikorostunut käsitys omasta tärkeydestään ja ainutlaatuisuudestaan, voimakas ihailluksi tulemisen tarve, kyvyttömyys empatiaan ja ylimielinen käytös.

– Häiriön katsotaan syntyvän jo lapsuudessa tai nuorella iällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5598  To 27 Lok 2011, 18:48 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nykänen avautuu tv:ssä
"En halunnut elää tätä elämää"


Lainaus:
Kaikkien aikojen mäkikotka kuvailee haastattelussa itseään hyvinkin araksi ihmiseksi, jolle alkoholista tuli kilpailu-uran päätyttyä pakokeino. Nyt mies soimaa itseään.

- Hävettää. Kaljan ottaminen, kaikki töppäilyt ja humalassa sekoileminen. Se ei ole se Matti, joka tänä päivänä olen.

Tällä hetkellä Nykänen suorittaa vankilatuomiotaan, mutta mielessään hän tähyää jo tulevaisuuteen.

Upeaa ryhdistäytymistä Matilta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Kritiikkiä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com