Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Asunnottomat - yhteiskunnan sadismin mittari. Homeless people in cold and sadistic Finland

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Kritiikkiä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 810  To 30 Elo 2007, 13:04 (GMT+3)  Aihe: Asunnottomat - yhteiskunnan sadismin mittari. Homeless people in cold and sadistic Finland Vastaa lainaamalla viestiä

Olen kirjoittanut asunnottomuudesta jo muualla, mutta olen kirjoittanut siitä turhaan. Tuolla toisaalla ollaan kiinnostuneita vain kulttuurista, ei ihmisten kärsimyksistä.

Tämä on tämän ketjun avaus täällä, ja ensimmäinen linkkini johdattaa asunnottomien yöhön. Mutta jos on asunnoton, se ei ole tietty vain se yö jolloin muistetaan ja juhlitaan, vaan myös se yö jolloin talssitaan kaduilla pakkasella ilman sukkia ja kenkiä ja amputoidaan varpaita, niin olen lukenut.

Sivistysvaltiossa ei kuuluisi olla asunnottomia eikä niitä, joiden täytyisi ottaa osaa asunnottomien yöhön. Mitään asunnottomia ei kuuluisi ollakaan. Herätys eduskunta ja päättäjät!

Katso: Asunnottomien yö
http://www.asunnottomienyo.fi/
-------------

Muutettu otsikkoa:

Asunnottomat => Asunnottomat lähimmäisemme => Asunnottomat - yhteiskunnan sadismin mittari

=> Asunnottomat - yhteiskunnan sadismin mittari. Homeless people in cold and sadistic Finland


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm La 09 Tam 2016, 2:53, muokattu 3 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 953  Ke 17 Lok 2007, 9:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Asunnottomien yötä vietetään tänään

Julkaistu: 5:20
Päivitetty: 7:23

HS–STT

Tänään vietetään Asunnottomien yötä. Helsingissä tapahtuman avaa asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok), joka sytyttää asunnottomien yön tulet Hakaniementorilla kello 19. Tapahtumaan sisältyy öiset tanssit iskelmäorkesterin tahdittamana.

Kansalaisliike järjestää Asunnottomien yön nyt yhdeksännen kerran. Vuosien tauon jälkeen tapahtumaa vietetään myös Espoossa.

Tänään vietetään myös YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 955  Ke 17 Lok 2007, 12:35 (GMT+3)  Aihe: Sanoista tekoihin, niin inhimillisyyttä syntyy Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Työryhmä: Pitkäaikaisasunnottomuus pois Suomesta vuoteen 2015 mennessä

Julkaistu: 10:01
Päivitetty: 11:27

Kimmo Oksanen
Helsingin Sanomat


Asuntoministeri Jan Vapaavuorelle (kok) keskiviikkona raporttinsa jättänyt niin kutsuttu neljän viisaan ryhmä esittää tavoitteeksi pitkäaikaisasunnottomuuden puolittamista vuoteen 2011 mennessä ja poistamista vuoteen 2015 mennessä.

Työryhmän mielestä nykyinen asuntolajärjestelmä on purettava, ja tilalle on luotava yksityisyyden ja samalla yhteisyyden takaavia asumisratkaisuja.

"Jokaisella on oikeus asuntoon, jossa on nimi ovessa", ryhmä toteaa.

Estääkseen alle 25-vuotiaiden ajautumista pitkäaikaisasunnottomiksi ryhmä esittää 600 nuorisoasunnon rakentamista pääkaupunkiseudulle vuoteen 2011 mennessä.

Ryhmän mukaan ketään ei pitäisi häätää asunnostaan. Se tulee liian kalliiksi.

Keskiviikkona asetettiin myös pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelmaa valmisteleva työryhmä. jonka puheenjohtaja on Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen.

Työryhmä jättää mietintönsä valtioneuvostolle vuoden 2008 tammikuussa.

Neljän viisaan ryhmään kuuluivat piispa Eero Huovinen, sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen, toimitusjohtaja Hannu Puttonen ja lääketieteen tohtori Ilkka Taipale.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1469  Ke 16 Tam 2008, 17:17 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ministeriö aikoo puolittaa pitkäaikaisasunnottomien määrän

Julkaistu: 12:23
Päivitetty: 15:55

STT

Pitkäaikainen asunnottomuus aiotaan puolittaa kolmessa vuodessa, lupaa asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.). Vapaavuori otti keskiviikkona Helsingissä vastaan asiaa pohtineen työryhmän esityksen.

Asunnottomuuden kimppuun aiotaan käydä muuttamalla asuntolat asunnoiksi ja parantamalla tukipalveluja. Oman osansa saavat tehdä niin kunnat kuin valtiokin. Esityksen mukaan ympäristö- sekä sosiaali- ja terveysministeriö lisäävät asunnottomuuden hoitoon menevää määrärahaa. Myös Raha-automaattiyhdistyksen on tarkoitus antaa entistä enemmän tukea asunnottomille. Kuntien on puolestaan tehtävä oma toimeenpanosuunnitelmansa maaliskuun loppuun mennessä. Valtion ja kaupunkien väliset sopimukset hankkeiden rahoittamisesta on tarkoitus allekirjoittaa viimeistään toukokuussa.

Suomessa on noin 2 500 pitkäaikaisasunnotonta. Heistä valtaosa elää pääkaupunkiseudulla. Usein asunnottomuuden taustalla on muita ongelmia, esimerkiksi päihde- tai mielenterveysongelma tai vankilatuomio.

Lainaus: Helsingin Sanomat

Tyly kommenttini on niin kuin avauksessa jo sanoinkin, ettei asunnottomia näillä pohjoisen pallonpuoliskon leveyspiireillä kuuluisi ollenkaan olla. Kuinka moni meistä pärjäisi talvella ulkona? En minä ainakaan. Asunnottomuus pitäisi poistaa heti kokonaan; pumpulissa elävien kansanedustajien pitäisi päättää niin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1501  Su 20 Tam 2008, 19:34 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kirkon diakonia: Vuokrarästien kasvu paljastaa syrjäytymisen uhkaavan yhä useampia

KT

19.01.2008

Vuokrarästien määrä on lisääntynyt eri puolilla Suomea. Joillakin paikkakunnilla kerrottiin huomattavasta kasvusta.

Kyvyttömyys maksaa vuokraa johtaa ennen pitkää asunnon menetykseen. Asunnon menetys puolestaan on käännekohta, jonka jälkeen syrjäytyminen syvenee merkittävästi.

Tiedot vuokrarästien kasvusta ovat peräisin kyselystä, jonka diakonia- ja yhteiskuntatyön yksikkö Kirkkohallituksesta teki yli 20 seurakunnan diakoniajohtajille ennen joulua. Mukana oli suuria ja keskikokoisia kaupunkeja.

Kyselyyn osallistuneista seurakunnista yli puolet vastasi vuokrarästien määrän lisääntyneen vuonna 2007. Loput kertoivat tilanteen säilyneen entisellään.

Muutamien paikkakuntien diakoniatyöstä kerrottiin, että he pyrkivät välttämään vuokrarästeissä avustamista, koska ensisijaisesti yhteiskunnan tulisi huolehtia asumiseen kuuluvista asioista. Äärimmäisissä tilanteissa osa näistäkin seurakunnista kuitenkin avustaa vuokrarästeistä selviytymisessä.

- Tilanne näyttää huolestuttavalta syrjäytymisen näkökulmasta. Jos talouskasvu pysähtyy, kuten on ennusteltu, pitkäaikaistyöttömien on entistä vaikeampaa saada töitä, DIAK Etelän johtaja Heikki Hiilamo, sanoo.

- On vaara, että alamäki jyrkkenee entisestään. Jos väkeä ei saada kärryille nousukauden aikana, ei se onnistu taantumassa, Hiilamo jatkaa.

Pitkäaikaistyöttömyyttä on käsitellyt myös niin sanottu neljän viisaan ryhmä. Ryhmään kuuluvat piispa Eero Huovinen, sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen, toimitusjohtaja Hannu Puttonen ja lääketieteen tohtori Ilkka Taipale. Työryhmä luovutti tavoitteensa asuntoministeri Jan Vapaavuorelle lokakuussa.

Lainaus: http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?option=com_content&task=view&id=4110&Itemid=38

Kommentti: Kenenkään ei kuuluisi joutua vuokrarästien vuoksi asunnottomaksi. Tuommoinen on näillä leveyspiireillä edesvastuutonta. Asuminen on ihmisen perusoikeus, joka ei saisi maksukyvyttömyyden ja köyhyyden takia vaarantua. Törkeää ihmisten heitteillejättöä tällainen asuntopolitiikka.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1502  Su 20 Tam 2008, 19:38 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vuokranantajat tarkistavat hanakasti luottotietoja

Julkaistu: 11:27
Päivitetty: 11:32

STT–HS

Suomen vuokranantajien yhdistyksen mukaan yhä useampi vuokranantaja tarkastaa mahdollisten vuokralaistensa luottotiedot.

"Luottotietojen tarkistaminen on yleistynyt. Vuokranantajat ovat tulleet tietoisemmiksi siitä, että yksityishenkilötkin pystyvät tarkistuksiin", kertoo Suomen vuokranantajat ry:n (SVA) toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

"Tarkistamista helpottaa myös Omatieto-palvelu, joka avattiin joulukuussa. Sen avulla mahdollisen vuokralaisen luottotiedot pystyy tutkimaan itse internetin kautta."

Enemmistö vuokranantajista vuokraa vain yhtä, kahta asuntoa. Koro-Kanervan mukaan vuokratulot ovat heille niin tähdellinen asia, että vuokralaisen luotettavuudesta halutaan varmistua kaikin tavoin.

Myös esimerkiksi Suomen suurin valtakunnallinen vuokranantaja VVO tarkistaa asuntoa hakevien luottotiedot. Koro-Kanerva uskoo, että tarkastukset tulevat yleistymään myös suurilla vuokranantajilla ja jopa julkisellakin puolella.

Maksuhäiriömerkintä voi pahimmillaan estää asunnon saamisen. Luottotiedoton voi myös joutua maksamaan takuina ja vakuuksina puolen vuoden vuokraa vastaavan summan ennen kuin saa asunnon.

Maksuhäiriöisiä henkilöitä oli vuoden lopussa yhteensä 309 296.

Yhä useampi merkintä johtuu niin sanotuista pikavipeistä. Alle 300 euron suuruisista veloista johtuvia velkomustuomioita rekisteröitiin viime vuonna 11 200 henkilölle yhteensä noin 25 500 kappaletta.

Lainaus: Helsingin Sanomat

Katso: Edellinen kommentti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1684  La 23 Hel 2008, 21:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Työtön kokki asui kolme vuotta lentokentällä

20.2.2008 10:37


Poistui lentokentältä vain hakemaan työttömyyskorvauksensa.

Koditon ja työtön kokki, Anthony Delaney, 43, on asunut jo kolmen vuoden ajan Lontoon Gatwickin lentokentällä poistuen terminaalirakennuksesta vain hakemaan työttömyyskorvauksensa.

Delaney muutti Gatwickin kentälle saatuaan potkut työpaikastaan ja menetettyään asuntonsa.

Siitä lähtien hän on elänyt lentomatkustajien keskellä ja syönyt, nukkunut sekä käynyt suihkussa kentällä.

Lentokentän vartijat ovat puuttuneet Delaneyn toimiin vuosien saatossa yli 30 kertaa, mutta hän ei ole lannistunut. Delaneylle on annettu oikeuden määräys pysytellä poissa lentokentältä, mutta hän ei ole totellut sitä.

Kerran hän joutui kolmeksi kuukaudeksi vankilaan, mutta palasi heti vapauduttuaan lentokentälle.

Aivan kuin elokuvasta

Viranomaiset yrittävät nyt selvittää, millä keinoin Delaney saataisiin pysymään poissa lentokentältä. Hän on jälleen oikeudessa syytettynä lentokentällä oleilusta kielloista huolimatta.

- Käytöksesi on hieman omituista. Kyllä sinä pääsisit suihkuun muuallakin kuin Gatwickin lentokentällä. Tämä vain jatkuu ja jatkuu, Delaneyn tapausta puiva tuomari sanoi.

Tuomari ilmoitti, ettei kuitenkaan tule passittamaan miestä vankilaan.

Puolustusasianajajan mukaan Delaney ei aiheuta lentokentällä mitään häiriötä, vaan yrittää saada yhä elämänsä raiteilleen.

Delaneyn tapaus muistuttaa Steven Spielbergin vuonna 2004 ohjaamaa The Terminal -elokuvaa, jossa Tom Hanksin esittämä mies juuttuu New Yorkin JFK:n lentokentälle ja joutuu asumaan siellä.

Spielbergin elokuva puolestaan perustui iranilaisen Mehran Nasserin huimaan tositarinaan. Nasseri asui Pariisin Charles de Gaullen lentokentällä vuodesta 1988 vuoteen 2006, kunnes hän joutui sairaalaan terveydentilansa romahdettua.


JUHO RISSANEN
juho.rissanen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200802207274950_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1697  Ti 26 Hel 2008, 11:17 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kovat vuokrat ajavat yhä useammat kodittomiksi

Julkaistu: 22.2.2008 22:30

Merituuli Ahola
Helsingin Sanomat


Pääkaupunkiseudulla on 3 100 asunnotonta, joista muutama sata asuu pysyvästi kadulla, kertoo Vailla vakinaista asuntoa -yhdistyksen toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

"Ihmisiä tippuu asunnottomiksi koko ajan. Juuri nyt meillä näkyvät Helsingin seudun kovat vuokrat. Monet jäävät vuokrarästien takia vaille kotia", Lehtonen kertoo.

Sairaanhoitaja Vesa Timberg hoitaa Vailla vakinaista asuntoa -yhdistyksen Yökiitäjä-projektia. Yökiitäjä on asunnottomille tarkoitettu minibussi, joka on kesästä 2006 kiertänyt Helsingissä noin 15 yönä kuukaudessa. Bussista saa kahvia, sämpylää, ensiapua ja terveysneuvontaa. Bussin vakiovarustukseen kuuluvat Timbergin lisäksi myös lähihoitaja ja mielenterveyshoitaja. Kerran kuussa mukana on myös Helsingin kaupungin sosiaalityöntekijä.

Tuovinen tietää, etteivät muovipusseja kantavat puliukot ole mihinkään kadonneet.

"Enää he eivät vain asu rakennustyömailla tai veneiden alla. Ne kun ovat aidattuja ja vartioituja", hän sanoo.

"Metsissä asuu enää kourallinen ihmisiä. Kadulla asuvat ovat siirtyneet portaiden alle, vessoihin, pankkiautomaatteihin ja roskiksiin", Sanna Lehtonen luettelee.

Hänen mukaansa tie pysyvästi kadulla asuvaksi alkaa usein avioerosta. Sen jälkeen tulevat masennus, rahavaikeudet, vuokrarästit ja asunnon menetys. Jossain vaiheessa tartutaan pulloon ja kyllästytään viranomaisiin. Sitten päätetään muuttaa pysyvästi kadulle ja haistattaa yhteiskunnalle pitkät.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1857  Pe 21 Maa 2008, 13:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Asunnottomien kodeille löydetty 50 paikkaa Helsingin seudulta

Julkaistu: 20.3.2008 00:01

Riku Jokinen
Helsingin Sanomat


Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat etsineet alkuvuoden aikana alueiltaan lähes 50 kohdetta, joihin saattaa tulla uusia asuntoja pitkäaikaisasunnottomille.

Jos kaikki suunnitelmat toteutuisivat, pääkaupunkiseudulle tulisi yli kaksituhatta uutta asunnottomien tukiasuntoa ja hoitopaikkaa.

Tavoitteena on toteuttaa näistä ainakin tuhat vuoteen 2011 mennessä.

Helsingissä mahdollisia kohteita on lähes 30, joihin mahtuisi yli 1 600 asuntoa tai hoitopaikkaa. Joukossa on vanhoja asuntoloita, jotka aiotaan kunnostaa tukiasunnoiksi.

Kevään kuluessa valitaan ne, joita lähdetään ajamaan eteenpäin. Uusia paikkoja saattaa vielä tulla listalle.

Neljässä vuodessa pitäisi rakentaa 750 uutta tukiasuntoa ja hoitopaikkaa. Helsingin kaupungin lisäksi niitä rakentavat muun muassa Sininauhasäätiö, Diakonissalaitos ja Pelastusarmeija.

"Lista elää koko ajan", projektinjohtaja Seppo Saine sosiaalivirastosta korostaa.

Espoon ja Vantaan pitäisi molempien tehdä asunnottomille vähintään 125 uutta paikkaa neljässä vuodessa.

Espoon kaupunginhallituksen maanantaina hyväksymällä listalla on lähes 400 uutta tukiasuntoa tai hoitopaikkaa. Näistä runsaat sata on tuettuja nuorisoasuntoja, joilla yritetään ennaltaehkäistä asunnottomuutta.

"Tarkoitus on, että kaikki toteutuisivat. Kaikki asiat eivät tosin ole vielä betonissa", Espoon perusturvajohtaja Juha Metso sanoo.

Vantaalla suunnitelmissa on puolestaan saada kaikkiaan 250 uutta paikkaa vuoteen 2015 mennessä. Suurimmalle osalle ei vielä ole ehditty etsiä tonttia.

"Osa niistä voi karsiutua kuntalaisten valitusten takia", Vantaan asuntotoimenjohtaja Teija Ojankoski muistuttaa.

Pääkaupunkiseudun tukiasuntotalkoot ovat osa asuntoministeri Jan Vapaavuoren (kok) aloittamaa pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelmaa.

Pitkäaikaisasunnottomia arvioidaan olevan Suomessa nyt 2 500, joista 2 000 elää pääkaupunkiseudulla. Jos asunnottomuus aiotaan puolittaa vuoteen 2011 mennessä, tarvitaan 1 250 uutta tukiasuntoa ja hoitopaikkaa. Ne maksaisivat yli 200 miljoonaa euroa.

Valtio panee rahaa asumishankkeisiin neljässä vuodessa 110 miljoonaa euroa. Kaupunkien on tarkoitus itse maksaa hankkeista yhtä iso osuus.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1867  Ke 26 Maa 2008, 0:04 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävin tänään illalla sauvakävelyllä.

Tarkoitukseni oli tehdä semmoinen lenkki, jossa kiertäisin entisen kotimme. Tuuli oli hyinen ja pureva ja nostatti maasta ilmaan roskaa.

Lenkki oli vähän liian pitkä, koska olin sairastumassa flunssaan ja keuhkoputket tuntuivat ikäviltä. Jatkoin kuitenkin tahtiani hidastaen, ja pääsin viimein entisen kotitalomme eteen, josta etsin vanhoja tuttuja ikkunoita.

Löysin kyllä ikkunan paikat, mutta verhot olivat nyt toisenlaiset. Siellä sisällä oli uusi elämä.

Jatkoin kävelyäni vähän eteenpäin mennäkseni vielä talon toiselle puolelle nähdäkseni tutun parvekkeen. Matkalla törmäsin naiseen, joka poltteli tupakkaa toisen kerrostalon vierellä. Kuljin ohi ja kurkotin ylöspäin. Siellä se oli tuttu parveke, mutta näkymä sinnekin nyt eri.

Aloin tulla takaisinpäin. Nainen, joka oli poltellut tupakkaa, pyyhki alapäätään ja veti vaatteita takaisin ylös. Vasta silloin minulla välähti, että hän on ehkä asunnoton eikä hänellä ole paikkaa minne mennä.

Oli sillä hilkulla, etten kysynyt asiaa häneltä. Tajusin kuitenkin, ettei siitä olisi mitään hyötyä. En olisi voinut lähettää häntä minnekään, jos asuntoja ei kerran ole.

Ulkona oli hyinen, kylmä tuuli ja nainen oli siellä palelemassa enkä voinut mitään. Kävelysauvoistani tuli yhtäkkiä lyijynraskaat ja oli raskasta kulkea eteenpäin ajatusten alkaessa painaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1919  Pe 04 Huh 2008, 8:41 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vuokra-asuntojonot venyvät pääkaupunkiseudulla

Julkaistu: 3.4.2008 17:24
Päivitetty: 3.4.2008 18:42

Marja Salmela
Helsingin Sanomat


Vuokra-asunnon hakijoiden joukko on kasvanut räjähdysmäisesti pääkaupunkiseudulla. Kun jonottajia oli 20 000 vuonna 2005, viime vuoden lopulla joukossa oli jo 35 000 hakijaa.

Hakijoiden määrä on lisääntynyt selvästi myös kehyskunnissa. Tiedot ilmenevät ympäristöministeriön tuoreesta asumisraportista.

Yli puolet hakijoista on yhden hengen kotitalouksia, jotka ovat vailla pikkuasuntoa.

Pula näkyy siinä, että asukkaat vaihtuvat vuokra-asunnoissa selvästi harvemmin kuin aikaisemmin. Asuntoja ei ole enää tyhjillään niin kuin pari kolme vuotta sitten.

Vuokra-asuntopula pahenee lähivuosina, koska tekeillä on hyvin vähän kohtuuhintaisia asuntoja.

”Vuokra-asuntomarkkinoiden kiristyminen johtuu siitä, että vuokra-asuntoja on rakennettu viime vuosina poikkeuksellisen vähän”, sanoo kehittämisjohtaja Markku Tahvanainen ympäristöministeriöstä.

Vuosina 2000–2003 pääkaupunkiseudulla rakennettiinvilkkaasti: vuokra-asuntoja syntyi yhteensä 10 0000. Sen sijaan 2004 –2007 niitä valmistui ainoastaan 2 600.

Tahvanaisen mukaan halukkaita rakennuttajia ei ole tarpeeksi.

”Jos kunnat tarjoaisivat kohtuuhintaisia tontteja, tuotanto lähtisi helpommin liikkeelle.”

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1932  Su 13 Huh 2008, 9:30 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vuokranvälittäjien perimät sakot tutkitaan

Julkaistu: 8.4.2008 05:29

STT


Turku. Kuluttajavirasto aikoo puuttua vuokranvälitystoimistojen asunnonetsijöiltä perimiin sakkoihin, kirjoittaa Turun Sanomat. Viraston mukaan laissa ei ole suoraan sellaista kohtaa, johon maksut voisivat perustua.

Lehden mukaan välittäjät saattavat vaatia peruutusmaksua jo silloin, jos asuntoa etsivä vetää takaisin tekemänsä asuntohakemuksen. Sopimussakko puolestaan mätkähtää, jos hakija kieltäytyy hänelle tarjottavasta asunnosta. Osa toimistoista tulkitsee, että hakemus on sitova sopimus.

Suurin Turun Sanomien löytämä yksittäinen sakkomaksu oli kuukauden vuokra.

Kuluttajaviraston lakimiehen Mika Hakamäen mukaan virasto aikoo selvittää maksujen lainmukaisuuden. Hakamäen mukaan hakemus voitaisiin periaatteessa tulkita asunnonetsijän tekemäksi tarjoukseksi. Tämä on hänen mielestään kuitenkin kohtuutonta, jos puhutaan esimerkiksi kipeästi asuntoa tarvitsevasta opiskelijasta.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2210  Ke 28 Tou 2008, 9:56 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Asunnottomille tuhat tukiasuntoa Helsinkiin

Julkaistu: 24.5.2008 00:30

Jarmo Huhtanen
Helsingin Sanomat


Helsinki haluaa rakentaa seuraavien kolmen vuoden aikana tukiasunnot lähes tuhannelle pitkäaikaisasunnottomalle. Tukiasuntoloita suunnitellaan rakennettavaksi 14 kohteeseen ympäri Helsinkiä. Lisäksi asunnottomille ostetaan yksittäisiä asuntoja.

Tukiasuntoihin sijoitetaan mielenterveysongelmaisia, monisairaita käytöshäiriöisiä, huumeongelmaisia nuoria sekä vankilasta vapautuvia vankeja ja kriminaalihuollon asiakkaita.

Hanke on osa hallituksen kunnianhimoista tavoitetta puolittaa pitkäaikaisesta asunnottomuudesta kärsivien lukumäärä vuoteen 2011 mennessä. "Hallituksen hankkeen onnistuminen punnitaan Helsingissä", projektijohtaja Seppo Saine sosiaalivirastosta tiivistää.

Koko Suomessa on 2 500 pitkäaikaisasunnotonta, joista 60 prosenttia on Helsingissä.

Saine korostaa, että perinteisten asuntoloiden käytöstä asunnottomuuden poistamiseen luovutaan.

Vanhat asuntolat korjataan tuetun asumisen yksiköiksi. Käytännössä tukiasunnot ovat pieniä yksiöitä.

Helsingin sosiaalilautakunta käsittelee valtion ja kaupungin välistä aiesopimusta asunnottomuuden vähentämiseksi ensi tiistaina. Tavoitteena on, että kaupunginhallitus hyväksyisi sopimuksen kesäkuussa.

Valtio tekee vastaavanlaisen sopimuksen kaikkien kuntien kanssa. Sopimukset on jo tehty muun muassa Espoon ja Vantaan kanssa.

Helsingin sopimusesityksen mukaan 961 tukiasunnon rakentaminen maksaisi noin 96 miljoonaa euroa.

Puolet summasta maksaisivat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA ja Raha-automaattiyhdistys.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2221  Ke 28 Tou 2008, 16:32 (GMT+3)  Aihe: Näin sitä pelataan Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Taloustutkimuksen talokauppa vesitti asuntolahankkeen

Julkaistu: 5:02

Jarmo Huhtanen
Helsingin Sanomat


Keravalaisen kansanedustajan Eero Lehden (kok) omistama Taloustutkimus Oy on ostanut asunnottomien tukiasuntolaksi suunnitellun kiinteistön Mäkelänkatu 56:sta Helsingissä.

Kauppa tarkoittaa sitä, että Sininauhasäätiön kiinteistöön aikoma pitkäaikaisasunnottomien tukiasuntola ei toteudu. Helsingin kaupunginhallitus siunasi 50 tukiasunnon rakentamisen Mäkelänkadulle maaliskuussa.

Taloustutkimus toimii suunnitellun asuntolan naapurissa Lemuntie 9:ssä. Lemuntie 9:n kiinteistöyhtiö on vastustanut asuntolan rakentamista. Perusteena on ollut se, että Taloustutkimuksen henkilökunnan käynti raitiovaunu- ja bussipysäkeille kulkee Mäkelänkatu 56:n pihan kautta.

Kiinteistöyhtiö katsoo asuntolan vaarantavan työntekijöiden saannin ja viihtyvyyden.

Sininauhasäätiön toimitusjohtaja Jorma Soini on käärmeissään uudesta tilanteesta.

"Se mitä haluan sanoa, on painokelvotonta", Soini sanoi tiistaina. "Minulle sopii aivan erinomaisella tavalla, että valtakunnassa ihmiset saavat ostella yhtä sun toista, jos rahaa on."

"Mutta sitten kun on asemassa, missä palkkaa maksetaan verorahoilla, eli ollaan kansanedustajia, niin siinä minä peräänkuulutan uusmaalaisilta kansanedustajilta yksimielisyyttä asunnottomuuden poistamiseksi. Tämä on kuitenkin melkoinen jobi meille kaikille", Soini sanoo.

Asuntolan rakentaminen on yhä mainittu Helsingin ja valtion välisessä aiesopimuksessa pitkäaikaisen asunnottomuuden poistamiseksi. Puolet hankkeen kustannuksista olisi maksanut valtio. Sopimus on paraikaa sosiaalilautakunnan käsittelyssä.

Mäkelänkatu 56:n rakennuksen omisti oululainen kiinteistösijoittaja Tapio Vikeväinen Polarvi-yhtiönsä kautta. Hän perusteli mielenmuutostaan muun muassa sillä, että hän uskoi Sininauhasäätiön hankkeen olevan vesittymässä, eikä hän ollut saanut riittävästi vuokralaisia tyhjiin tiloihin.

"Minulle tuli Taloustutkimukselta tarjous", Vikeväinen kertoi tiistaina.

Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Juha Aalto myönsi, että tukiasuntola ei toteudu: "Me olemme omistaja, ja jatkamme kiinteistön käyttöä siinä muodossa, mikä siinä on tällä hetkellä kaavaan merkitty eli toimistorakennuksena."

Lyhytsanainen Aalto ei suostunut tiistaina kertomaan, tekikö Taloustutkimus aloitteen kiinteistökaupasta. "En kommentoi asiaa enempää."

Eero Lehti kiistää, että kiinteistökaupalla olisi haluttu estää asuntolan rakentaminen Taloustutkimuksen naapuriin.

Lehden mukaan Taloustutkimus tarvitsee tilaa tytäryhtiöilleen Suomen Lääkedatalle ja Suomen Myyntitiedolle. "Olemme etsineet tiloja siitä varmaan jo pari vuotta. Olemme käyneet etsimässä ympäri ämpäri erilaisia tiloja."

Lainaus: Helsingin Sanomat

Kommentti: Jo on uutinen. Todella härskiä peliä! Lukekaapa koko juttu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2547  Ke 12 Tam 2011, 23:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kaksi vuotta kahvilan alla

Sunnuntai 5.7.2009 klo 12.10

Helsingin kaupungilta ei heru vuokra-asuntoa Elijahu Källille.

- Olen asunut vuodesta 2007 Hietaniemen rantakahvilan alla city-kettu Micke seuranani, Elijahu Källi, 38, huokaa.

Källi on käynyt turvallisuusalan koulutuksen, ollut vartijana ja sen jälkeen henkivartijana. Töitä ei ole ollut pitkään aikaan. Alamäki alkoi, kun alkoholi tuli kuvioihin mukaan.

- Kun poikani äiti lähti vuonna 1996, aloin ryyppäämään. Lensin pihalle silloisesta kämpästäni vuonna 1998 maksamattomien vuokrien takia. Sitten aloin juomaan paljon enemmän ja majailin kavereiden nurkissa.

Miten pärjäät siellä?

- En pärjääkään. Ensimmäinen talvi oli helvettiä, sillä oli niin kosteaa. Kosteus on paljon pahempaa kuin kylmyys. Viime talvena taas oli todella kylmä.

"Häpeän tilannettani"

- Saisin yösijan, vaikka joka yöksi, sillä ystäväni ovat kilttejä. En halua häiritä heitä, koska heillä on perheet ja häpeän omaa tilannettani. Istun yleensä yksin, Källi kertoo.

- Helsingin kaupungin asuntojonossa olen ollut kaksi vuotta ja hakemukseni olen uusinut kuuden kuukauden välein.

Mitä kaupungilta on vastattu sinulle?

- Helsingin kaupungilta ei sanota minulle yhtään mitään muuta kuin: "olet jonossa, uusi hakemus kuuden kuukauden välein", Eli toteaa synkkänä.

"Autan nuoria"

Hietaniemen rannalla kaikki tuntevat Källin. Kaikki haluavat auttaa.

- Uimavalvojat ovat hirveän ystävällisiä nuoria ihmisiä. Nuoria kiinnostaa ylipäätänsä tilanteeni ja he tulevat katsomaan minua usein, Källi sanoo lämpimästi.

- Autan nuoria kaikin tavoin, miten pystyn. Minulla on usein pullo suolavettä mukanani siltä varalta, jos jollain nuorella on alkoholimyrkytys. Olen tutustunut myös nuorten vanhempiin ja he pyytävät minulta usein apua.

Sympaattiselta vaikuttavan Källin elämä on päivästä toiseen samaa uuvuttavaa taistelua.

- Nukun neljä tuntia yössä. Herään aikaisin, menen aamutoimille Hietaniemen vessaan ja sen jälkeen istumaan Väinämöisen kentälle.

- Viikon kiinnekohtani on sunnuntaisin, kun pelaamme kavereiden kanssa jalkapalloa Väiskin kentällä, Källi kertoo hymyillen.

Koko omaisuus on pienessä repussa, josta löytyy muun muassa kuva Källin mummosta.

- Minulla on just ja just varaa ostaa Mickelle makkarapaketti, itse syön noin joka kolmas päivä. Onko tämä oikein? Källi kysyy.

MAIJU KARHUNEN
maiju.karhunen@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2548  Ke 12 Tam 2011, 23:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Viranomainen: Asunnottomuus yleistyy

Sunnuntai 5.7.2009 klo 12.27

Helsingin sosiaaliviraston johtava asiantuntija Maria Degerman kertoo, että asunnottomuus on lisääntynyt Helsingissä.

- Pitkäaikaisasunnottomia on vähemmän, mutta muuten asunnottomuus on yleistynyt. Nuoria asunnottomia on yhä enemmän ja enemmän. Toinen syy on, että muualta Suomesta muutetaan Helsinkiin työn toivossa.

Kysymykseen Elijahu Källin asunnon saamisesta Degerman ei osannut antaa tarkkaa vastausta.

- Yhteensä asunnottomia oli viime marraskuussa 3 150 yksinäistä ja 130 perhettä. Määrä on noussut siitä. Suurin osa on miehiä, harmittelee Degerman.

- Erityistarpeita omaaville, kuten alkoholisteille ja mielenterveysparantujille, on erikseen asuntoja ja heidän pitäisi saada asunto helpommin kuin vuokra-asuntojonon kautta. Heille on asuntoja Hietaniemenkadulla, Suutarilassa ja Roihuvuoressa, summaa Degerman.

EEVA KUKKOLA
eeva.kukkola@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2644  La 15 Tam 2011, 3:47 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Urhea koditon makasi puukotettuna kadulla - yli 20 käveli ohi

Tiistai 27.4.2010 klo 13.02

Riitaan puuttunutta koditonta miestä puukotettiin ja hänet jätettiin kuolemaan.

Kun Hugo Tale-Yax, 31, näki tuntemattoman miehen käyvän käsiksi naiseen, hän ei epäröinyt mennä väliin. Rohkea teko koitui kuitenkin Guatemalasta lähtöisin olevan kodittoman Tale-Yaxin kohtaloksi. Toisella miehellä oli teräase, jolla hän iski Tale-Yaxia useita kertoja. Sen jälkeen puukottaja ja nainen pakenivat paikalta.

Puukotus sattui varhain aamulla sunnuntaina 18. huhtikuuta New Yorkin Queensin kaupunginosassa. Viime viikon lauantaina New York Post -lehti julkaisi valvontakameravideon tapahtumista, ja pian Tale-Yaxin kohtalosta tuli valtakunnallinen puheenaihe.

Videolla näkyy, kuinka Tale-Yax makaa kadulla verta vuotaen. Pian yksi ihminen kävelee ohi, sen jälkeen toinen, kolmas ja niin edelleen. Kukaan ei pysähdy auttamaan tai soittamaan apua. Lopulta yli 20 ihmistä kävelee Tale-Yaxin ohi. Yksi ohikulkijoista kumartuu ravistelemaan miestä ja paljastaa tämän alla leviävän verilammikon, mutta jatkaa matkaansa. Mieskaksikko pysähtyy Tale-Yaxin vierelle keskustelemaan, ja toinen jopa ottaa kännykkäkamerallaan kuvan puukotuksen uhrista. Hekin poistuvat paikalta.

Apu saapui liian myöhään

Puukotus sattui noin kuudelta aamulla. Samoihin aikoihin hätänumeroon soittanut henkilö kertoi kuulleensa naisen huutoja. Tuntia myöhemmin toinen soittaja sanoi nähneensä miehen makaamassa kadulla. Kumpikin soittajista ilmeisesti antoi väärän osoitteen, sillä viranomaiset eivät löytäneet ketään. Vasta kolmas puhelu kello 7.20 ohjasi poliisit Tale-Yaxin luo.

Apu saapui kuitenkin liian myöhään. Tale-Yax oli jo kuollut.

Tapaus on muistuttanut newyorkilaisia ikävällä tavalla Kitty Genovesen pahamaineisesta surmasta vuonna 1964. Kymmenet naapurit kuulivat puukotetun Genovesen huudot, mutta kukaan ei soittanut poliisille.

"Mikä ihmisiä vaivaa?"

Tale-Yaxin kohtalo on herättänyt Yhdysvalloissa paljon keskustelua ihmisten välinpitämättömyydestä.

- Mikä ihmiskuntaa vaivaa? ihmetteli surmapaikan lähistöllä vieraillut Raechelle Groce uutistoimisto AP:n mukaan.

Sen sijaan Alexis Perez, 29, ymmärsi ihmisten reaktioita.

- Paha juttu. Mutta asun täällä joten tiedän, millaista se on. Täällä on paljon alkoholisteja, jotka juovat, kaatuvat ja makaavat maassa. Ihmiset miettivät itsekseen "En tunne heitä, joten en puutu asiaan", Perez sanoi New York Timesille.

New Yorkin poliisi etsii yhä Tale-Yaxin puukottajaa ja hänen naisseuralaistaan.

STEFAN LEPPÄNEN
stefan.leppanen@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2791  To 20 Tam 2011, 0:03 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sivuhuomautus:
Lainaus:
Lenkki oli vähän liian pitkä, koska olin sairastumassa flunssaan ja keuhkoputket tuntuivat ikäviltä. Jatkoin kuitenkin tahtiani hidastaen, ja pääsin viimein entisen kotitalomme eteen, josta etsin vanhoja tuttuja ikkunoita.

Kirjoitin edellisen 25.3.2008. Olimme muuttaneet uuteen asuntoon 1.2.2008, jonka tajusimme vasta syksyllä homeasunnoksi. Aika nopsaan keuhkoni alkoivat oireilla. Kesästä lähtien jouduin käyttämään jo salbumatolia ja syksystä lähtien kortisonia. Tuona kesänä myös korvani alkoivat soida ja ovat soineet siitä lähtien. Muutimme asunnosta 1.4.2009 pois ja olemme sairaita edelleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2897  Pe 04 Hel 2011, 1:31 (GMT+3)  Aihe: Asunto ensin -periaate Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Asunnottomat saivat kodin Alppilasta

31.01.2011


Aurorakodissa asunnottomat saavat oman osoitteen.

Helsingin diakonissalaitoksen yhteyteen Alppilankadulle on avattu uusi asumispalveluyksikkö pitkäaikaisasunnottomille. Entisestä hotellikiinteistöstä saneerattuun taloon on tehty asunnot 125 hengelle.

Talossa on kahdenlaisia asumisyhteisöjä: tehostetusti tuetuissa yhteisöissä asuvat ne, jotka pärjäävät kohtalaisesti arjen askareissa. Palveluasumisyksiköissä on täysi ylöspito asukkaille, joiden terveys ja sosiaalinen toimintakyky ovat oleellisesti heikentyneet. Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden.

– Tämä ei ole asuntola, vaan asukkaat tekevät vuokrasopimuksen ja asuvat yksityisissä kodeissaan. Jokaisella on oma osoite, johon voi tulla vaikka Kirkko ja kaupunki, toteaa yksikönjohtaja Jukka Hampunen Helsingin diakonissalaitokselta.

Asunnot ovatpääasiassa pieniä yksiöitä, joissa on oma vessa ja suihku sekä jääkaappi. Valoisiin, siisteihin koteihin kuuluu peruskalustus ja liinavaatteet talon puolesta. Ikkunoista on hulppeat urbaanit näköalat sekä etelään että pohjoiseen.

Auroratalo on yksi valtioneuvoston pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelman kohde. Siellä toteutetaan ”asunto ensin -periaatetta”. Vasta kun koditon on saanut kodin, hänet ohjataan kuntoutumaan esimerkiksi päihdevierotukseen. Asukkaat on valittu ja sommiteltu talon asuntoihin siten, että asuinympäristö pysyy rauhallisena. Jokaiselle laaditaan henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma.


Viimeisimpien tilastojen mukaan Helsingissä on runsaat 1 400 pitkäaikaisasunnotonta ja tavoite on pienentää tämä luku puoleen lähivuosina. Tänä keväänä päästään harppauksin eteenpäin, kun uusia asuntoja valmistuu Pitäjänmäkeen, Malminkartanoon ja Mäkelänkadulle.

– Taloudellisesta taantumasta huolimatta pitkäaikaisasunnottomien määrä on saatu laskuun. Nyt on lukuisia hankkeita käynnissä ja ensi vuonna tilanne näyttää jo paljon paremmalta, toteaa erityisasiantuntija Peter Fredriksson ympäristöministeriöstä.

Myös asunnottomuutta ennaltaehkäiseviä toimia on tehostettu. Sosiaalivirasto on saanut estettyä häätöjä ja vuokrarästien takia vaikeuksiin joutuneille on tehty maksusuunnitelmia.

Asunnottomien asuttaminen on paitsi inhimillistä perushuolenpitoa heikoimmista, myös taloudellisesti kannattavaa toimintaa veronmaksajille. Tampereen teknillisessä yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan jokaisesta katon päänsä päälle saaneesta koituu yhteiskunnalle keskimäärin 14 000 euron vuotuinen säästö. Tämä kertyy muun muassa sairaanhoitokulujen pienenemisestä sekä päihde- ja järjestyshäiriöiden vähenemisestä.


Ilkka Anttonen muutti Auroratalon asukkaaksi joulukuun puolessa välissä. Aiemmin hän asui kesällä puistonpenkeillä ja talvella rappukäytävissä.

– Miten sen sanoisi – tämä tuntuu aivan ihmeelliseltä tai yliluonnolliselta, Anttonen haki sanoja kuvatakseen oman kodin iloa.

Hän ihasteli sitäkin, että joka päivä on tarjolla monta lämmintä ateriaa, päälle puhdasta vaatetta ja vuoteeseen raikkaat lakanat.

– Ruoka on hyvää ja sitä laitetaan lautanen kukkuroilleen. Varmaan alkaa painoakin kertyä, Anttonen arvelee.

Auroratalon väkiasuu vilkkaassa korttelissa keskellä elämän hyörinää. Samassa pihapiirissä toimii yksityinen sairaala, oppilaitos kirjastoineen ja ruokaloineen, lääkäriasema, vanhusten yksikkö ja paljon muuta. Diakonissalaitoksella on kokemusta asunnottomien asuttamisesta jo pitkältä ajalta ja saman kiinteistön piirissä toimii entuudestaan tälle joukolle suunnattuja asumisyksiköitä. Lähikortteleiden naapureita on informoitu uusista asukkaista ja yhteiselo sujuu hyvässä hengessä. Yhteistyötä helpottamaan on palkattu erityinen ympäristötyöntekijä.

– Auroratalon on tarkoitus olla osa yhteiskuntaa. Diakonissalaitoksen korttelissa järjestetään avoimia tilaisuuksia, joissa asukkaat voivat halutessaan kohdata kaikenlaisia muita kaupunkilaisia, Jukka Hampunen totesi.

Salla Korpela

Lainaus: K&k

Fiksua toimintaa:
Lainaus:
Auroratalo on yksi valtioneuvoston pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelman kohde. Siellä toteutetaan ”asunto ensin -periaatetta”. Vasta kun koditon on saanut kodin, hänet ohjataan kuntoutumaan esimerkiksi päihdevierotukseen. Asukkaat on valittu ja sommiteltu talon asuntoihin siten, että asuinympäristö pysyy rauhallisena. Jokaiselle laaditaan henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3167  Ke 23 Hel 2011, 16:33 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Asunnottomien yömajoissa on pakkasruuhkaa

Keskiviikko 23.2.2011 klo 03.17

Asunnottomien yömajat ovat olleet tupaten täynnä helmikuun pakkasilla, kertoo Vailla vakinaista asuntoa ry.

Esimerkiksi Hietaniemen palvelukeskuksessa Helsingissä on yöpynyt jatkuvasti 20-30 ihmistä, joille ei ole riittänyt varsinaisia yöpaikkoja. Heidät on majoitettu patjalle käytävälle.

Hietaniemen palvelukeskus on Suomen suurin asunnottomien yömaja. Asunnottomille on tarjolla yömajoitusta myös Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa ja Joensuussa.

VVA:n mukaan kukaan asunnoton ei tiettävästi ole kuollut pakkaseen tänä talvena. Marian sairaalasta Helsingistä kerrotaan, että asunnottomia ei ole pakkasviikkoina hakeutunut päivystykseen tavallista enempää.

Helsingin poliisin mukaan asunnottomat kyselevät yhä toisinaan putkamajoitusta pakkasöinä. Poliisi ei kuitenkaan anna putkayösijaa henkilöille, jotka eivät ole vahvasti päihtyneitä.

Koko Suomessa on yhteensä noin 8 000 asunnotonta henkilöä. Heistä pääkaupunkiseudulla elää yli puolet.

STT

Lainaus: Iltalehti

Kommentti: Epäinhimillinen vaatimus, että Suomen ilmastossa pitäisi pärjätä taivasalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3440  Ti 29 Maa 2011, 10:57 (GMT+3)  Aihe: Miksei muissa kirkoissa? Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kodittomat saivat yösuojaa kirkolta

21.03.2011

Asunnottomien tilanne huolettaa Herttoniemen seurakunnassa.

Kolmekymppinen Matti Saarelainen avaa Myllypuron kirkon oven väsyneenä. Asunnoton mies kiertää ympäri Suomea ystävän luota toiselle, eikä majapaikan saanti ole onnistunut edellisyöksi.

Hän on kuullut Herttoniemen seurakunnan Kodittomien yöstä, joka järjestetään talvisaikaan yhtenä perjantaina kuukaudessa.

Kymmenet köyhät ovat kokoontuneet Myllypuroon syömään ja saunomaan. Myöhemmin on iltahartaus, ja sen jälkeen osa jää patjamajoitukseen kirkolle.

Yöpymismahdollisuus ilahduttaa Saarelaista.

– Välillä olen nukkunut roskalaatikossa tai metsässä. Jalkani jäätyivät pari vuotta sitten kolmeen kertaan, hän kertoo.

Viimeisin asunnottomuusjakso alkoi tammikuussa. Vuokranantajan myytyä asunnon Saarelainen ei ole löytänyt kämppää, johon hänellä olisi varaa.

Kodittomien öitä on pidetty Myllypurossa kolmena talvena. Ensimmäisinä talvina yöpyjiä oli keskimäärin parikymmentä, mutta tänä talvena nukkujien määrä on säännöllisesti lähennellyt kolmeakymmentä.

Nousu hämmästyttää seurakunnan työntekijöitä. He luulivat, että uuden Auroratalon 125 asuntoa olisivat helpottaneet tilannetta.

Kirkkoherra Veijo Vatka arvelee osasyyksi sitä, että tapahtuma on tullut tunnetummaksi. Myös Helsingin kaupungin sosiaaliviraston tukiasumisen päällikkö Jorma Pajunen uskoo puskaradion vaikuttavan taustalla.

– Kaupungin Hietaniemenkadun palvelukeskuksessa on ollut samanlainen kehitys. Yöpyjiä on ollut ylipaikoilla, Pajunen sanoo.

Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelman (2008–2011) myötä Helsinkiin saadaan yli 750 asuntoa lisää. Osa uusista taloista on otettu käyttöön, mutta vanhoja kohteita on muunto-ohjelman mukaisesti mennyt remonttiin. Asuntojen lisäys alkaa näkyä kunnolla ensi vuonna.

Aiemmin kaikki asunnottomia koskeneet sosiaaliset päätökset tehtiin Asunnottomien sosiaalipalvelujen yksikössä, mutta reilu vuosi sitten palvelut hajautettiin alueellisille sosiaaliasemille. Nykyinen Asumisen tuen yksikkö ei enää käsittele toimeentulotukia, vaan se keskittyy asumispalvelujen tuottamiseen.

Muutos huolestuttaa Herttoniemen seurakunnan johtavaa diakonia Karolina Puuskaa, jonka mielestä elämänhallinnan kadottaneet asunnottomat kaipaavat erityistukea.

– Kasvoton järjestelmä ei kohtaa heidän hätäänsä, Puuska arvostelee.

Pajunen selittää organisaatiomuutoksen johtuvan normaalisuuden periaatteesta. Kaupunki haluaa tarjota kaikille samat palvelut asumisen statuksesta riippumatta.

Keskeisenä asunnottomuuden syynä pidetään muuttoliikettä. Helsinkiin tulee kirjoille ihmisiä, joilla ei ole asuntoa ja toimeentuloa. Asunnottomien määrä kasvaa, jos kaupunkiin muuttaa enemmän ihmisiä kuin täältä pois. Muuttoliikkeen hidastuessa asunnottomuus taas vähenee.

Avo- ja avioerot synnyttävät myös asunnottomuutta, ja osa menettää kortteerinsa elämäntapojensa vuoksi.

Asunnottomuuden ratkominen kuuluu kaupungille ja valtiolle, mutta Vatkan mielestä kirkon pitää puuttua tilanteeseen niin kauan kuin ongelma on hoitamatta.

– Jotta julistamamme sanoma olisi uskottava, tarvitaan käytännön tekoja, kirkkoherra painottaa.

Herttoniemen seurakunta ehdotti muutama vuosi sitten itähelsinkiläisille seurakunnille, että ne osallistuisivat Kodittomien öiden järjestelyyn. Tuolloin innostusta ei löytynyt. Puuska toivoo silti, että 4–5 seurakuntaa Helsingissä voisi tarjota tilansa majoituskäyttöön kerran kuussa. Siten asunnottomilla olisi joka viikko yhdeksi yöksi majapaikka.

Kirkkoherrojen kokouksen puheenjohtaja ja Munkkiniemen seurakunnan kirkkoherra Leo Glad ei tyrmää ajatusta ainakaan suoralta kädeltä.

– Olisi upeaa, jos asian eteen tehtäisiin yhdessä työtä, Glad sanoo.

Jotkut ovat kritisoineet kirkkotilan pyhyyden kärsivän majoittamisesta. Kirkon on myös pelätty likaantuvan. Glad ei usko auttamisen olevan tällaisista argumenteista kiinni.

– Kaikissa on itsekäs puoli, emmekä pysty katsomaan toisen näkökulmasta. Onneksi rakkaus joskus voittaa itsekkyyden.

Noora Melaanvuo

Lainaus:
Helsingissä on tuhansia asunnottomia

Vuoden 2009 tilastojen mukaan asunnottomuus oli lisääntynyt Helsingissä edellisvuodesta. Toisaalta pitkäaikaisasunnottomien määrää oli saatu laskemaan. Helsingissä arvioitiin olevan lähes 3 500 yksin elävää asunnotonta, ja heistä pitkäaikaisasunnottomiksi katsottiin vajaat 1 500 ihmistä. Vuoden 2010 lukuja ei vielä ole julkaistu.

Suurin osa asunnottomista majailee sukulaisten tai tuttavien luona väliaikaisesti. Pitkäaikaisasunnottomiksi määritellään heidät, jotka sosiaalisten tai terveyssyiden vuoksi ovat yli vuoden asunnottomia tai jotka ovat olleet toistuvasti ilman asuntoa kolmen vuoden aikana.

Lähde: www.ara.fi

Lainaukset: Kirkko & kaupunki

Kommentti: Herttoniemen seurakunta tekee Myllypurossa upeaa työtä. Useana päivänä viikossa on elintarvikejakelua ja asunnottomillekin järjestyy talvisaikaan yösija kerran kuussa. Yksi kirkko vastaa paljosta, vähän liian paljosta. Miksi muissa kirkoissa nukutaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3441  Ti 29 Maa 2011, 11:30 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Amerikka, jota ei ole... Kodittomia lapsia, jotka joutuvat menemään nälkäisinä nukkumaan:

Hard times generation: homeless kids

Tuore CBS:n uutinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4351  Ke 13 Hei 2011, 23:57 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olipa jäänyt tärkeä uutinen huomaamatta. Ei ainakaan asennetta voi moittia:

Prinssi William nukkui yön Lontoon kaduilla

Lainaus:
Centrepoint-avustusjärjestön mukaan prinssi ja hänen avustajansa nukkuivat yhden yön pahvilaatikoissa lähellä Thames-jokea. Lämpötila laski yöllä neljään pakkasasteeseen.

Tarkoituksena oli kiinnittää huomiota asunnottomien oloihin.

"Yksi pelottavimmista hetkistä sattui, kun jäimme melkein lakaisukoneen alle. Kone ei yksinkertaisesti huomannut pientä, yhteen painautunutta ryhmäämme", kertoi Centrepointin toiminnanjohtaja Seyi Obakin, joka piti prinssille seuraa.

"En voi yhden yön jälkeen mitenkään kuvitella, minkälaista on nukkua ulkona Lontoon kaduilla yöstä toiseen", sanoi järjestön suojelijana toimiva prinssi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5547  Pe 21 Lok 2011, 21:10 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiäAsunnoton tulee yhteiskunnalle kalliiksi

Lainaus:
Asunnon tarjoaminen pitkään vailla asuntoa olleelle tulee yhteiskunnalle edulliseksi. Vuositasolla säästö voi olla jopa 15 000 euroa asunnotonta kohden, kun vaihtoehtona on asunnottomuuden hoitaminen sairaaloissa, päihdelaitoksissa ja vankiloissa.

Asunnottomien yö meni jo, mutta asunnottomien kärsimys jatkuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5548  Pe 21 Lok 2011, 21:17 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Asunnottomien yö meni jo, mutta asunnottomien kärsimys jatkuu.

Ajankohtaista sisältöä, ks. Asunnottomien yö - kansalaisliike
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5592  To 27 Lok 2011, 18:18 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Häpeällinen totuus 7 500 suomalaiselle

Lainaus:
Asunnottomien yö on osa YK:n syrjäytymisen ja köyhyyden vastaista päivää. Suomessa arvioidaan olevan noin 7 500 asunnotonta.

Hävytöntä näillä leveysasteilla, ettei kaikille ole asuntoja!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5602  To 27 Lok 2011, 19:13 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ministeri: ”Tässä on Suomen häpeäpilkku”

Lainaus:
- Asunnottomuus on edelleen suomalaisen yhteiskunnan häpeäpilkku. Yhteiskunnan näkökulmasta asunnottomuus tarkoittaa ihmisen aktiivista syrjäyttämistä, Arhinmäki kirjoittaa.

Arhinmäki huomauttaa, että tilastojen kertoma asunnottomien määrä (noin 7500) on vain yksi puoli asiaan.

- Suomessa on esimerkiksi tuhansia mielenterveyskuntoutujia, jotka joutuvat asumaan osittain ala-arvoisissa palveluasumisyksiköissä ilman mitään yksityisyyttä. Raja tilastollisen ja tosiasiallisen asunnottomuuden välillä onkin häilyvä, ministeri kirjoittaa.

Arhinmäen mielestä yhä useamman kunnan pitäisi ottaa asunnottomuuteen nollatoleranssi. Ministeri perää myös hallitukselta nykyistä järeämpiä toimia.

Pakkaset alkavat kohta ja toiset joutuvat värjöttelemään ulkona.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5923  La 03 Jou 2011, 20:21 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Madonnan veli asuu kadulla

Lainaus:
55-vuotias Anthony Ciccone paljasti Michigan Messenger -lehdelle, että on elänyt kodittomana yli vuoden. Mies paljastaa asustelleensa kirjaimellisesti sillan alla siitä lähtien, kun menetti työnsä isänsä viinitilalla. Hän syyttää perhettään, etenkin supertähtisiskoaan hylkäämisestä.

- Perheeni käänsi minulle selkänsä, kun minulla meni huonosti. Luuletteko, etten ole vastannut tällaisiin kysymyksiin lukemattomia kertoja - miksi siskoni on "multitriljonääri", ja minä olen kodittomana kadulla?

Anthony varoittaa muita samalta kohtalolta. Hänen mukaansa sama voisi tapahtua kenelle tahansa.

- Minulla ei ole tuloja. Minun täytyy kerätä pulloja ja tölkkejä, tehdä pätkähommia, Anthony valittaa.

Hän kertoo myös saaneensa paleltumavamman jalkaansa kylmässä Michiganin talvisäässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6289  To 29 Jou 2011, 0:58 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Guzenina-Richardson päätti: 700 000 € lisää asunnottomille

Lainaus:
Ministeri ohjaa pitkäaikaisasunnottomien tukihankkeisiin 700 000 euron lisärahan. Se otettiin edellisellä hallituskaudella aloitetun Kaste-ohjelmakauden ylijääneestä määrärahasta, jota kaavailtiin käytettäväksi tietotekniikkahankkeisiin.

- Tietotekniikkahankkeet eivät vaarannu, vaan niihin palataan tulevan Kaste-ohjelman puitteissa. Asunnottomien tarve on kiireellisempi, ministeri perustelee tiedotteessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8162  Ke 17 Lok 2012, 1:09 (GMT+3)  Aihe: - Vasta asunnottomuuden sekasorto sai tarttumaan pulloon Vastaa lainaamalla viestiä

Väsyttää, mutta piti etsiä lukemaani juttua, joka liittyi asunnottomuuteen. Siinä oli jotain, joka ollut minulle aina itsestäänselvyys:

Lainaus:
Toisin kuin monesti luullaan, alkoholi tulee useimmilla kuvioon mukaan vasta asunnottomaksi joutumisen jälkeen.

Hurskastelijoiden on lämpimissä kodeissaan helppoa muuta väittää, mutta jo vähän fiksumpikin tajuaa, että noissa oloissa juodaan lämpimikseen. Meikällä, jolla on Raynaudin tauti eli todella huono ääreisverenkierto, pitäisi metsässä olla pullo punkkua lämmikkeenä koko ajan enkä sittenkään kestäisi kenttäolosuhteissa muutamaa tuntia pidempään! Lapsena kylmetin vaivani takia varpaani niin, että sain paleltumavammana vesikelloja; sormista ja varpaista karkasi veri koko ajan. Nyt borrelioosi on tehnyt vielä sen, että olen entistä viluisempi; talvipeittovuorikin piti ottaa jo syyskuussa käyttöön. Kävelysauvalenkilläkään en pärjää enää nahkasormikkailla, pitänyt alkaa käyttää jo paksumpia nahkatumppuja. Palelevaisena ihmisenä tiedän, kuinka kauheaa kylmyys on, eikä asunnottomuus voi muuta kuin järkyttää minua; se pitäisi saada kitkettyä Suomesta kokonaan. Sen jälkeen ei Asunnottomien yötäkään tarvitsisi viettää enää.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8163  To 18 Lok 2012, 0:31 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 30.8.2007 kirjoitti:
Olen kirjoittanut asunnottomuudesta jo muualla, mutta olen kirjoittanut siitä turhaan. Tuolla toisaalla ollaan kiinnostuneita vain kulttuurista, ei ihmisten kärsimyksistä.

Yle Radio 1:n keskusteluja tarkoitin ja päätin alkaa etsiä foorumia ja ketjuani. Ei vaan löytynyt koko foorumia enää mistään, näytti häipyneen kuin tuhka tuuleen.

Pitkän penkomisen jälkeen huomasin foorumin tulleen arkistoiduksi. Foorumin kello on pysähtynyt kohtaan: 25.6.12 - 12:21.

Koska foorumin hakutoiminto on otettu pois käytöstä, piti kysyä pojalta, miten tiedostoja kaivaa esiin... Löytyihän se ketju, mutta vain pätkä kerrallaan - ja ketjun loppupuolella olen saanut ikibannini viestittäen perään vielä Punahilkka-nimimerkillä, kunnes sekin bannattiin.

Kuntien asuntopolitiikka - 1

Kuntien asuntopolitiikka - 2

Kuntien asuntopolitiikka - 3

Kuntien asuntopolitiikka - 4

Kuntien asuntopolitiikka - 5

Nelosketjusta löytyy jopa kirjoittamani runo, joka on postattu vain kaksi päivää ennen isänpäivänä 12.11.2006 saamaani ikibannia:

Angeli 10.11.2006 kirjoitti:
Puliukko raataa yössä
ei levätä saa,
mutta askeltaa

Askel jo painaa,
ei mitään mihin päänsä painaa

Varpaat kylmät
märissä sukissa kipristelevät

Ryyppy pullosta
enimmän tuskan turruttaa

Ei porraskäytävässäkään
levätä saa

Puliukko raataa yössä
ei levätä saa,
mutta askeltaa

Ihmiset iloiten kujertavat,
valo ikkunoissa lämmittää

Mutta puliukko kulkee ohi,
ei levätä saa

Aamu jo valkenee,
ei auteta ei
- kärsivää -

Kuolion levitessä apu kyllä tulee,
muttei yhteiskunnan vaan jonkun muun!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8166  Pe 19 Lok 2012, 20:26 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiäPitäisikö alkoholisteille perustaa oma juopottelupaikka? Näin valtuutetut vastasivat

Lainaus:
Saara Saarteinen on tehnyt loistavaa työtä jo vuosien ajan. Ei hänkään pysty poistamaan ihmisroskia keskustasta. Poliisi on sitä varten. Kesäksi vapaa majoitus läheiselle saarelle. Paluu sitten kun jäät kantavat.

Antti Hervonen (kok)Tunnettu lääkäri kohauttaa: Juopot ”ihmisroskat” vietävä keskustasta saarelle!

Lainaus:
Kun puhutte ihmisroskista, kehen viittaatte?

– Näihin rappioalkoholisteihin, jotka häiritsevät keskustassa Juveneksen tienoilla ja kävelykadulla.


Juopot saivat puolestapuhujan: ”Asunnottomat eivät ole ihmisroskia”

Lainaus:
Seurakuntien johtava diakoni tyrmää puheet ihmisroskista, mutta toivoo juopporemmeiltä ”vanhan liiton meininkiä”

Mustan Lampaan toiminnasta vastaava Tampereen seurakuntien johtaja diakoni Marko Ajanki antaa täystyrmäyksen kaupunginvaltuutettu, erikoislääkäri Antti Hervosen puheelle ihmisroskista.


Jumal'auta, että joku lääkäri kehtaakin!

Saatanan sadistit!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 8168  Pe 19 Lok 2012, 23:18 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viitaten viestiin edellä olen hieman soveltanut Jeesuksen vertausta fariseuksesta ja publikaanista, ks. Luuk. 18:10-14:

Lainaus:
"Kaksi miestä meni kirkkoon rukoilemaan. Toinen oli tohtori, toinen koditon.

Tohtori asettui paikalleen seisomaan ja rukoili itsekseen: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, rosvot, huijarit, huorintekijät tai vaikkapa tuo koditon.

Minä käyn töissä viitenä päivänä viikossa ja maksan veroa kaikesta, mitä teen.'

Koditon seisoi taempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!'

"Minä sanon teille: hän lähti taivasalle vanhurskaana, tuo toinen ei. Jokainen, joka itsensä korottaa, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 10031  Pe 13 Jou 2013, 14:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kansanedustajat hommiin ja lakeja säätämään. Valtio velvoittakoon kunnat osoittamaan asunnottomille asunto - ja sassiin!

Mikä sivistysvaltio se sellainen on, jossa ihmiset saavat paleltua kuoliaaksi?


Aamusivuistani tänään:

Lainaus:
Keksin mielessäni Sanasingon ketjuunikin uuden otsikon: "Asunnottomat - yhteiskunnan sadismin mittari", joka tuli kello 6.46. Kaupungiltakaan ei saa asuntoa, jos luottotiedot eivät ole kunnossa. Asumisen pitäisi olla ihmisen perusoikeus ja lailla kieltää kuntia passittamasta ketään taivasalle. Eihän pakolaisiltakaan edellytetä mitään luottotietoja. Kaiken lisäksi: maahamme ei tule laskea jonon ohi ketään, ennen kuin jo olemassa oleville asunnottomille saadaan katto pään päälle. Asunnottomat ovat yhteiskunnan sadismin mittari - turhaa puhua lähimmäisenrakkaudesta mitään, jos näillä leveyspiireillä rääkätään ihmisiä hengiltä sateessa, pakkasessa ja tuulessa. Häätäminen pakkaseen on tappamista. Viimeinen tuomio tulee yllättämään nekin, jotka kuvittelivat olevansa hurskaita. Valtion pitäisi velvoittaa kunnat osoittamaan jokaiselle asunnottomalle asunto, oli se sitten tappiollista tahi ei. Suurin osa ihmisistä maksaa vuokransa, osa ei. Suurin osa maksaa kaupassa ostoksensa, osa ei. Hävikki on väistämätöntä, muttei sillä voi perustella kenenkään kiduttamista kuoliaaksi taivasalla viimassa ja pakkasella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 11050  Ke 22 Lok 2014, 15:05 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 13.12.2013 klo 14.11 kirjoitti:
Kansanedustajat hommiin ja lakeja säätämään. Valtio velvoittakoon kunnat osoittamaan asunnottomille asunto - ja sassiin!

Mikä sivistysvaltio se sellainen on, jossa ihmiset saavat paleltua kuoliaaksi?

Nämä eivät ole vain sanoja. Ilmojen kylmettyä taas tuli pari yötä sitten vahva tunne jonkun konkreettisesta kärsimyksestä ja kitumisesta tuolla ulkona.

On olemassa herkkiä ihmisiä, jotka pystyvät sellaisia viestejä vastaanottamaan ja tuntemaan toisen kärsimyksen nahoissaan. Kylmä on kauheaa.

Yhteiskunta ei voi olla niin julma kuin on, ettei kaupungilta saa edes asuntoa luottotiedot menetettyään!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 11879  To 07 Tam 2016, 3:49 (GMT+3)  Aihe: Re: Kansanedustajat kiertoon ja parempia lakeja säätämään - kansanedustajien sähköpostiosoitteet ja ryhmäjakelulistat Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 21.2.2014 klo 13.49 kirjoitti:
Mielessäni on jo pidempään hiertänyt sähköpostin lähettäminen kansanedustajille. Valmiita listoja ei ole vaan missään ja osoitteet täytyisi noukkia hitaasti ja yksitellen.

Eduskunnankin sivuilla valehdellaan:

Lainaus:
Voinko lähettää kaikille kansanedustajille sähköpostia yhdellä kertaa?

Sähköposti on hyvä keino välittää viesti kansanedustajalle. Sinun on kuitenkin valittava keille haluat sähköpostia lähettää, ryhmäjakelua kansanedustajille ei ole. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@eduskunta.fi

Toki eduskunnassa on ryhmäjakelu kansanedustajille, sitä ei vaan haluta tarjota kansalaisten käyttöön.

Keskiviikkona, kun olin oikein väsynyt seuraavankin yön ollessa hirveän raskas, aloin koostaa kansanedustajien sähköpostilistaa. Kirjoitin etunimi.sukunimi peistaten joka nimen perään @eduskunta.fi. Jatkoin tuota aina K-kirjaimeen asti, kunnes keksin poikani kanssa vähän helpomman keinon ja aloitin koko homman alusta. Klikkaamalla kansanedustajien listasta vuorotellen jokaista sai sähköpostiosoitteen kopioitua muistioon. Sekin oli aikaavievää puuhaa, mutta osoite tuli tismalleen oikeassa muodossa talteen.

Samalla kun klikkailin osoitteita, silmäilin kansanedustajien kuvia ja tietoja ajatellen kaikkea. Miten nauravaista ja tympeää sakkia kuin jossain huvipuistossa, vaikka ihmiset kärsivät Suomessa kylmää ja nälkää. Jatkoin osoitteiden tallentamista pitkään, mutta nimiä oli 200 ja oli jätettävä työ kesken, jota jatkoin viime yönä uudestaan saaden loputkin osoitteet kopioitua --


Enpä ole jaksanut päivittää tätäkään listaa 19.11.2014 jälkeen. Viime keväänä jäi myös äänestäminen eduskuntavaaleissa kuulumatta nukkuvien, vaan sairaiden puolueeseen, joilla on voimat vähissä.

Nyt kun on hirveät pakkaset, jokainen voi miettiä, miltä tuntuisi olla asunnoton ja kitua helvetin tuskia, kunnes jäätyy pystyyn. Kansanedustajathan niitä lakeja säätävät ja sallivat kuntien jakaa ihmiset kidutettaviin ja niihin, joilla on ihmisoikeudet ja katto päänsä päällä. Asiasta on nostettava kovempi meteli, jotain on tässä yhteiskunnassa pahasti pielessä:

Asunnottomat - yhteiskunnan sadismin mittari

Nyt on omalla kohdalla nähnyt, miten kaikki voi kääntyä hetkessä päälaelleen laittoman tietovuodon seurauksena painajaismaisten tapahtumien alkaessa vyöryä kuin lumipallo eteenpäin.

Ongelmana sivistysvaltiossa ei ole laki, vaan se mitä lakia noudattamatta tehdään.

Ikävä kyllä seuraava uhri voit olla sinä itse, läheisesi, tuttavasi tai joku muu. Lainsäätäjien pitäisi reagoida haitallisten epäkohtien kitkemiseksi. Entä jos kansanedustajan oma sähköposti vuotaa jonnekin, jonne se ei saisi vuotaa. Jos läheisesi joutuu rikoksen kohteeksi, jota ei uskotakaan. Vuotaako rikosilmoitus poliisilta psykiatrille, jota et ole ikinä nähnyt, joka haluaakin hakea juuri sinut ambulanssilla sairaalaan? Pääset kotiin, mutta erehdyt kirjoittamaan oman näkemyksesi tapahtuneesta ja psykiatri lähettää ambulanssin uudestaan ja laittaa vielä toisen sinulle tuntemattoman lääkärin uudistamaan virka-apupyynnön. Yhtäkkiä sinulla ei olekaan enää sananvapautta eikä mielipiteenvapautta, miltä se sinusta tuntuisi?

Tuota lienee tapahtunut jo pitkään, edellisen taitaessa olla vain jäävuorenhuippu. Aivan niin kuin toisaalla ihmiset nukkuvat lämpimissä kodeissaan ja toisaalla he joutuvat värjöttelemään ulkosalla, kunnes paleltuvat ja kuolevat pystyyn. Aivan niin kuin toisaalla jauhetaan Sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta, toisaalla psykiatrit hääräävät ja ylittävät rajansa ja ihmisiä tullaan ambulanssin ja poliisin voimin hakemaan kotoaan. Kun on menty lain tuolle puolen, mieleeni on tullut edesmenneen isoäitini kertomukset siitä, kuinka ihmisiä tultiin öisin hakemaan kotoaan. Isoäitikin kuunteli, pysähtyvätkö askeleet oman oven taakse vai jatkavatko ne eteenpäin... Onko Suomessa taannuttu tuollaiseen aikaan takaisin, kun tällaista menoa sallitaan.

Mitä arvelevat kansanedustajat tästä ja monesta muusta asiasta? Loppiaisena potiessani kaiken muun päälle vielä flunssaa, aloin päivittää kansanedustajien aiempaa listaa poistamalla joukosta lähteneet ja vaihtuneet, lisäämällä uudet ja ohittaen pysyneet. Parin sadan nimen ja sähköpostiosoitteen läpikäyminen oli hidasta, ja joukossa oli niitäkin, jotka eivät välittäneet kertoa sähköpostiosoitettaan. Loogisesti ajatellen näiden muutaman osoitteet toimivat samalla kaavalla kuin muidenkin, mutta tässä tapauksessa pengoin toimivan osoitteen muista tiedoista. Mikäli toivomuksena on, ettei virallista sähköpostia tule näihin osoitteisiin, kannattaa kirjata eduskunnan osoite rehdisti tuonne eikä pakoilla virkapostia.

Kaikki 200 edustajaa aakkosjärjestyksessä:

Lainaus:
touko.aalto@eduskunta.fi
anders.adlercreutz@eduskunta.fi
olavi.ala-nissila@eduskunta.fi
outi.alanko-kahiluoto@eduskunta.fi
mikko.alatalo@eduskunta.fi
li.andersson@eduskunta.fi
sirkka-liisa.anttila@eduskunta.fi
paavo.arhinmaki@eduskunta.fi
anne.berner@eduskunta.fi
eva.biaudet@eduskunta.fi
thomas.blomqvist@eduskunta.fi
juho.eerola@eduskunta.fi
markku.eestila@eduskunta.fi
simon.elo@eduskunta.fi
ritva.elomaa@eduskunta.fi
eeva-johanna.eloranta@eduskunta.fi
tiina.elovaara@eduskunta.fi
sari.essayah@eduskunta.fi
maarit.feldt-ranta@eduskunta.fi
tarja.filatov@eduskunta.fi
sanni.grahn-laasonen@eduskunta.fi
jukka.gustafsson@eduskunta.fi
maria.guzenina@eduskunta.fi
tuula.haatainen@eduskunta.fi
pekka.haavisto@eduskunta.fi
carl.haglund@eduskunta.fi
pertti.hakanen@eduskunta.fi
teuvo.hakkarainen@eduskunta.fi
hanna.halmeenpaa@eduskunta.fi
timo.harakka@eduskunta.fi
harry.harkimo@eduskunta.fi
satu.hassi@eduskunta.fi
lasse.hautala@eduskunta.fi
hannakaisa.heikkinen@eduskunta.fi
timo.heinonen@eduskunta.fi
eero.heinaluoma@eduskunta.fi
anna-maja.henriksson@eduskunta.fi
reijo.hongisto@eduskunta.fi
petri.honkonen@eduskunta.fi
hoskonen@gmail.com
laura.huhtasaari@eduskunta.fi
susanna.huovinen@eduskunta.fi
antti.hakkanen@eduskunta.fi
katja.hanninen@eduskunta.fi
lauri.ihalainen@eduskunta.fi
olli.immonen@eduskunta.fi
ari.jalonen@eduskunta.fi
marisanna.jarva@eduskunta.fi
harri.jaskari@eduskunta.fi
kalle.jokinen@eduskunta.fi
kauko@kaukojuhantalo.com
arja.juvonen@eduskunta.fi
heli.jarvinen@eduskunta.fi
antti.kaikkonen@eduskunta.fi
timo.kalli@eduskunta.fi
anne.kalmari@eduskunta.fi
ilkka.kanerva@eduskunta.fi
toimi.kankaanniemi@gmail.com
ilkka.kantola@eduskunta.fi
mika.kari@eduskunta.fi
emma.kari@eduskunta.fi
johanna.karimaki@eduskunta.fi
jyrki.kasvi@gmail.com
elsi.katainen@eduskunta.fi
niilo.keranen@eduskunta.fi
anneli.kiljunen@eduskunta.fi
pauli.kiuru@eduskunta.fi
krista.kiuru@eduskunta.fi
kimmo.kivela@eduskunta.fi
esko.kiviranta@eduskunta.fi
anna.kontula@eduskunta.fi
jukka.kopra@eduskunta.fi
timo.v.korhonen@eduskunta.fi
susanna.koski@eduskunta.fi
hanna.kosonen@eduskunta.fi
kari.kulmala@eduskunta.fi
katri.kulmuni@eduskunta.fi
antti.kurvinen@eduskunta.fi
suna.kymalainen@eduskunta.fi
mikko.karna@eduskunta.fi
seppo.kaariainen@eduskunta.fi
jaana.laitinen-pesola@eduskunta.fi
annika.lapintie@eduskunta.fi
antero.laukkanen@eduskunta.fi
sanna.lauslahti@eduskunta.fi
eero.lehti@eduskunta.fi
rami.lehto@eduskunta.fi
elina.lepomaki@eduskunta.fi
jari.leppa@eduskunta.fi
jari.lindstrom@eduskunta.fi
antti.lindtman@eduskunta.fi
mika.lintila@eduskunta.fi
maria.lohela@eduskunta.fi
markus.lohi@eduskunta.fi
anne.louhelainen@eduskunta.fi
mats.lofstrom@eduskunta.fi
eeva-maria.maijala@eduskunta.fi
sanna.marin@eduskunta.fi
pirkko.mattila@eduskunta.fi
leena.meri@eduskunta.fi
krista.mikkonen@eduskunta.fi
silvia.modig@eduskunta.fi
sari.multala@eduskunta.fi
markus.mustajarvi@eduskunta.fi
kai.mykkanen@eduskunta.fi
riitta.myller@eduskunta.fi
jari.myllykoski@eduskunta.fi
jani.makela@eduskunta.fi
outi.makela@eduskunta.fi
lea.makipaa@eduskunta.fi
merja.makisalo-ropponen@eduskunta.fi
hanna.mantyla@eduskunta.fi
martti.molsa@eduskunta.fi
mika.niikko@eduskunta.fi
jussi.niinisto@eduskunta.fi
ville.niinisto@eduskunta.fi
ilmari.nurminen@eduskunta.fi
mikaela.nylander@eduskunta.fi
mats.nylund@eduskunta.fi
pentti.oinonen@eduskunta.fi
johanna.ojala-niemela@eduskunta.fi
petteri.orpo@eduskunta.fi
sirpa.paatero@eduskunta.fi
tom.packalen@eduskunta.fi
markku.pakkanen@eduskunta.fi
aila.paloniemi@eduskunta.fi
olli-poika.parviainen@eduskunta.fi
ulla.parviainen@eduskunta.fi
mauri.pekkarinen@eduskunta.fi
aino-kaisa.pekonen@eduskunta.fi
jaana.pelkonen@eduskunta.fi
arto.pirttilahti@eduskunta.fi
tuomo.puumala@eduskunta.fi
juha.pylvas@eduskunta.fi
sari.raassina@eduskunta.fi
mika.raatikainen@eduskunta.fi
antti.rantakangas@eduskunta.fi
nasima.razmyar@eduskunta.fi
olli.rehn@eduskunta.fi
juha.rehula@eduskunta.fi
antti.rinne@eduskunta.fi
paula.risikko@eduskunta.fi
jari.ronkainen@eduskunta.fi
markku.rossi@eduskunta.fi
veera.ruoho@eduskunta.fi
wille.rydman@eduskunta.fi
joona.rasanen@eduskunta.fi
paivi.rasanen@eduskunta.fi
vesa-matti.saarakkala@eduskunta.fi
annika.saarikko@eduskunta.fi
pertti.salolainen@eduskunta.fi
kristiina.salonen@eduskunta.fi
hanna.sarkkinen@eduskunta.fi
sari.sarkomaa@eduskunta.fi
arto.satonen@eduskunta.fi
sami.savio@eduskunta.fi
mikko.savola@eduskunta.fi
matti.semi@eduskunta.fi
juha.sipila@eduskunta.fi
saara-sofia.siren@eduskunta.fi
ville.skinnari@eduskunta.fi
timo.soini@eduskunta.fi
joakim.strand@eduskunta.fi
alexander.stubb@eduskunta.fi
eero.suutari@eduskunta.fi
satu.taavitsainen@eduskunta.fi
katja.taimela@eduskunta.fi
martti.talja@eduskunta.fi
mari-leena.talvitie@eduskunta.fi
sari.tanus@eduskunta.fi
ville.tavio@eduskunta.fi
sampo.terho@eduskunta.fi
kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi
lenita.toivakka@eduskunta.fi
jani.toivola@eduskunta.fi
maria.tolppanen@eduskunta.fi
kari.tolvanen@eduskunta.fi
ari.torniainen@eduskunta.fi
erkki.tuomioja@eduskunta.fi
tytti.tuppurainen@eduskunta.fi
kaj.turunen@eduskunta.fi
tapani.tolli@eduskunta.fi
kari.uotila@eduskunta.fi
jutta.urpilainen@eduskunta.fi
harry.wallin@eduskunta.fi
stefan.wallin@eduskunta.fi
sinuhe.wallinheimo@eduskunta.fi
matti.vanhanen@eduskunta.fi
antero.vartia@eduskunta.fi
juhana.vartiainen@eduskunta.fi
mirja.vehkapera@eduskunta.fi
anu.vehvilainen@eduskunta.fi
pia.viitanen@eduskunta.fi
sofia.vikman@eduskunta.fi
eerikki.viljanen@eduskunta.fi
anne-mari.virolainen@eduskunta.fi
ville.vahamaki@eduskunta.fi
ozan.yanar@eduskunta.fi
ben.zyskowicz@eduskunta.fi
peter.ostman@eduskunta.fi


Puolipiste perässä, mikäli ohjelma niin vaatii:

Lainaus:
touko.aalto@eduskunta.fi;
anders.adlercreutz@eduskunta.fi;
olavi.ala-nissila@eduskunta.fi;
outi.alanko-kahiluoto@eduskunta.fi;
mikko.alatalo@eduskunta.fi;
li.andersson@eduskunta.fi; 
sirkka-liisa.anttila@eduskunta.fi;
paavo.arhinmaki@eduskunta.fi;
anne.berner@eduskunta.fi;
eva.biaudet@eduskunta.fi;
thomas.blomqvist@eduskunta.fi;
juho.eerola@eduskunta.fi;
markku.eestila@eduskunta.fi;
simon.elo@eduskunta.fi;
ritva.elomaa@eduskunta.fi;
eeva-johanna.eloranta@eduskunta.fi;
tiina.elovaara@eduskunta.fi;
sari.essayah@eduskunta.fi;
maarit.feldt-ranta@eduskunta.fi;
tarja.filatov@eduskunta.fi;
sanni.grahn-laasonen@eduskunta.fi;
jukka.gustafsson@eduskunta.fi;
maria.guzenina@eduskunta.fi;
tuula.haatainen@eduskunta.fi;
pekka.haavisto@eduskunta.fi;
carl.haglund@eduskunta.fi;
pertti.hakanen@eduskunta.fi;
teuvo.hakkarainen@eduskunta.fi;
hanna.halmeenpaa@eduskunta.fi;
timo.harakka@eduskunta.fi;
harry.harkimo@eduskunta.fi;
satu.hassi@eduskunta.fi;
lasse.hautala@eduskunta.fi;
hannakaisa.heikkinen@eduskunta.fi;
timo.heinonen@eduskunta.fi;
eero.heinaluoma@eduskunta.fi;
anna-maja.henriksson@eduskunta.fi;
reijo.hongisto@eduskunta.fi;
petri.honkonen@eduskunta.fi;
hoskonen@gmail.com;
laura.huhtasaari@eduskunta.fi;
susanna.huovinen@eduskunta.fi;
antti.hakkanen@eduskunta.fi;
katja.hanninen@eduskunta.fi;
lauri.ihalainen@eduskunta.fi;
olli.immonen@eduskunta.fi;
ari.jalonen@eduskunta.fi;
marisanna.jarva@eduskunta.fi;
harri.jaskari@eduskunta.fi;
kalle.jokinen@eduskunta.fi;
kauko@kaukojuhantalo.com;
arja.juvonen@eduskunta.fi;
heli.jarvinen@eduskunta.fi;
antti.kaikkonen@eduskunta.fi;
timo.kalli@eduskunta.fi;
anne.kalmari@eduskunta.fi;
ilkka.kanerva@eduskunta.fi;
toimi.kankaanniemi@gmail.com;
ilkka.kantola@eduskunta.fi;
mika.kari@eduskunta.fi;
emma.kari@eduskunta.fi;
johanna.karimaki@eduskunta.fi;
jyrki.kasvi@gmail.com;
elsi.katainen@eduskunta.fi;
niilo.keranen@eduskunta.fi;
anneli.kiljunen@eduskunta.fi;
pauli.kiuru@eduskunta.fi;
krista.kiuru@eduskunta.fi;
kimmo.kivela@eduskunta.fi;
esko.kiviranta@eduskunta.fi;
anna.kontula@eduskunta.fi;
jukka.kopra@eduskunta.fi;
timo.v.korhonen@eduskunta.fi;
susanna.koski@eduskunta.fi;
hanna.kosonen@eduskunta.fi;
kari.kulmala@eduskunta.fi;
katri.kulmuni@eduskunta.fi;
antti.kurvinen@eduskunta.fi;
suna.kymalainen@eduskunta.fi;
mikko.karna@eduskunta.fi;
seppo.kaariainen@eduskunta.fi;
jaana.laitinen-pesola@eduskunta.fi;
annika.lapintie@eduskunta.fi;
antero.laukkanen@eduskunta.fi;
sanna.lauslahti@eduskunta.fi;
eero.lehti@eduskunta.fi;
rami.lehto@eduskunta.fi;
elina.lepomaki@eduskunta.fi;
jari.leppa@eduskunta.fi;
jari.lindstrom@eduskunta.fi;
antti.lindtman@eduskunta.fi;
mika.lintila@eduskunta.fi;
maria.lohela@eduskunta.fi;
markus.lohi@eduskunta.fi;
anne.louhelainen@eduskunta.fi;
mats.lofstrom@eduskunta.fi;
eeva-maria.maijala@eduskunta.fi;
sanna.marin@eduskunta.fi;
pirkko.mattila@eduskunta.fi;
leena.meri@eduskunta.fi;
krista.mikkonen@eduskunta.fi;
silvia.modig@eduskunta.fi;
sari.multala@eduskunta.fi;
markus.mustajarvi@eduskunta.fi;
kai.mykkanen@eduskunta.fi;
riitta.myller@eduskunta.fi;
jari.myllykoski@eduskunta.fi;
jani.makela@eduskunta.fi;
outi.makela@eduskunta.fi;
lea.makipaa@eduskunta.fi;
merja.makisalo-ropponen@eduskunta.fi;
hanna.mantyla@eduskunta.fi;
martti.molsa@eduskunta.fi;
mika.niikko@eduskunta.fi;
jussi.niinisto@eduskunta.fi;
ville.niinisto@eduskunta.fi;
ilmari.nurminen@eduskunta.fi;
mikaela.nylander@eduskunta.fi;
mats.nylund@eduskunta.fi;
pentti.oinonen@eduskunta.fi;
johanna.ojala-niemela@eduskunta.fi;
petteri.orpo@eduskunta.fi;
sirpa.paatero@eduskunta.fi;
tom.packalen@eduskunta.fi;
markku.pakkanen@eduskunta.fi;
aila.paloniemi@eduskunta.fi;
olli-poika.parviainen@eduskunta.fi;
ulla.parviainen@eduskunta.fi;
mauri.pekkarinen@eduskunta.fi;
aino-kaisa.pekonen@eduskunta.fi;
jaana.pelkonen@eduskunta.fi;
arto.pirttilahti@eduskunta.fi;
tuomo.puumala@eduskunta.fi;
juha.pylvas@eduskunta.fi;
sari.raassina@eduskunta.fi;
mika.raatikainen@eduskunta.fi;
antti.rantakangas@eduskunta.fi;
nasima.razmyar@eduskunta.fi;
olli.rehn@eduskunta.fi;
juha.rehula@eduskunta.fi;
antti.rinne@eduskunta.fi;
paula.risikko@eduskunta.fi;
jari.ronkainen@eduskunta.fi;
markku.rossi@eduskunta.fi;
veera.ruoho@eduskunta.fi;
wille.rydman@eduskunta.fi;
joona.rasanen@eduskunta.fi;
paivi.rasanen@eduskunta.fi;
vesa-matti.saarakkala@eduskunta.fi;
annika.saarikko@eduskunta.fi;
pertti.salolainen@eduskunta.fi;
kristiina.salonen@eduskunta.fi;
hanna.sarkkinen@eduskunta.fi;
sari.sarkomaa@eduskunta.fi;
arto.satonen@eduskunta.fi;
sami.savio@eduskunta.fi;
mikko.savola@eduskunta.fi;
matti.semi@eduskunta.fi;
juha.sipila@eduskunta.fi;
saara-sofia.siren@eduskunta.fi;
ville.skinnari@eduskunta.fi;
timo.soini@eduskunta.fi;
joakim.strand@eduskunta.fi;
alexander.stubb@eduskunta.fi;
eero.suutari@eduskunta.fi;
satu.taavitsainen@eduskunta.fi;
katja.taimela@eduskunta.fi;
martti.talja@eduskunta.fi;
mari-leena.talvitie@eduskunta.fi;
sari.tanus@eduskunta.fi;
ville.tavio@eduskunta.fi;
sampo.terho@eduskunta.fi;
kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi;
lenita.toivakka@eduskunta.fi;
jani.toivola@eduskunta.fi;
maria.tolppanen@eduskunta.fi;
kari.tolvanen@eduskunta.fi;
ari.torniainen@eduskunta.fi;
erkki.tuomioja@eduskunta.fi;
tytti.tuppurainen@eduskunta.fi;
kaj.turunen@eduskunta.fi;
tapani.tolli@eduskunta.fi;
kari.uotila@eduskunta.fi;
jutta.urpilainen@eduskunta.fi;
harry.wallin@eduskunta.fi;
stefan.wallin@eduskunta.fi;
sinuhe.wallinheimo@eduskunta.fi;
matti.vanhanen@eduskunta.fi;
antero.vartia@eduskunta.fi;
juhana.vartiainen@eduskunta.fi;
mirja.vehkapera@eduskunta.fi;
anu.vehvilainen@eduskunta.fi;
pia.viitanen@eduskunta.fi;
sofia.vikman@eduskunta.fi;
eerikki.viljanen@eduskunta.fi;
anne-mari.virolainen@eduskunta.fi;
ville.vahamaki@eduskunta.fi;
ozan.yanar@eduskunta.fi;
ben.zyskowicz@eduskunta.fi;
peter.ostman@eduskunta.fi;


Pilkun kera, jos vain se kelpaa:

Lainaus:
touko.aalto@eduskunta.fi,
anders.adlercreutz@eduskunta.fi,
olavi.ala-nissila@eduskunta.fi,
outi.alanko-kahiluoto@eduskunta.fi,
mikko.alatalo@eduskunta.fi,
li.andersson@eduskunta.fi, 
sirkka-liisa.anttila@eduskunta.fi,
paavo.arhinmaki@eduskunta.fi,
anne.berner@eduskunta.fi,
eva.biaudet@eduskunta.fi,
thomas.blomqvist@eduskunta.fi,
juho.eerola@eduskunta.fi,
markku.eestila@eduskunta.fi,
simon.elo@eduskunta.fi,
ritva.elomaa@eduskunta.fi,
eeva-johanna.eloranta@eduskunta.fi,
tiina.elovaara@eduskunta.fi,
sari.essayah@eduskunta.fi,
maarit.feldt-ranta@eduskunta.fi,
tarja.filatov@eduskunta.fi,
sanni.grahn-laasonen@eduskunta.fi,
jukka.gustafsson@eduskunta.fi,
maria.guzenina@eduskunta.fi,
tuula.haatainen@eduskunta.fi,
pekka.haavisto@eduskunta.fi,
carl.haglund@eduskunta.fi,
pertti.hakanen@eduskunta.fi,
teuvo.hakkarainen@eduskunta.fi,
hanna.halmeenpaa@eduskunta.fi,
timo.harakka@eduskunta.fi,
harry.harkimo@eduskunta.fi,
satu.hassi@eduskunta.fi,
lasse.hautala@eduskunta.fi,
hannakaisa.heikkinen@eduskunta.fi,
timo.heinonen@eduskunta.fi,
eero.heinaluoma@eduskunta.fi,
anna-maja.henriksson@eduskunta.fi,
reijo.hongisto@eduskunta.fi,
petri.honkonen@eduskunta.fi,
hoskonen@gmail.com,
laura.huhtasaari@eduskunta.fi,
susanna.huovinen@eduskunta.fi,
antti.hakkanen@eduskunta.fi,
katja.hanninen@eduskunta.fi,
lauri.ihalainen@eduskunta.fi,
olli.immonen@eduskunta.fi,
ari.jalonen@eduskunta.fi,
marisanna.jarva@eduskunta.fi,
harri.jaskari@eduskunta.fi,
kalle.jokinen@eduskunta.fi,
kauko@kaukojuhantalo.com,
arja.juvonen@eduskunta.fi,
heli.jarvinen@eduskunta.fi,
antti.kaikkonen@eduskunta.fi,
timo.kalli@eduskunta.fi,
anne.kalmari@eduskunta.fi,
ilkka.kanerva@eduskunta.fi,
toimi.kankaanniemi@gmail.com,
ilkka.kantola@eduskunta.fi,
mika.kari@eduskunta.fi,
emma.kari@eduskunta.fi,
johanna.karimaki@eduskunta.fi,
jyrki.kasvi@gmail.com,
elsi.katainen@eduskunta.fi,
niilo.keranen@eduskunta.fi,
anneli.kiljunen@eduskunta.fi,
pauli.kiuru@eduskunta.fi,
krista.kiuru@eduskunta.fi,
kimmo.kivela@eduskunta.fi,
esko.kiviranta@eduskunta.fi,
anna.kontula@eduskunta.fi,
jukka.kopra@eduskunta.fi,
timo.v.korhonen@eduskunta.fi,
susanna.koski@eduskunta.fi,
hanna.kosonen@eduskunta.fi,
kari.kulmala@eduskunta.fi,
katri.kulmuni@eduskunta.fi,
antti.kurvinen@eduskunta.fi,
suna.kymalainen@eduskunta.fi,
mikko.karna@eduskunta.fi,
seppo.kaariainen@eduskunta.fi,
jaana.laitinen-pesola@eduskunta.fi,
annika.lapintie@eduskunta.fi,
antero.laukkanen@eduskunta.fi,
sanna.lauslahti@eduskunta.fi,
eero.lehti@eduskunta.fi,
rami.lehto@eduskunta.fi,
elina.lepomaki@eduskunta.fi,
jari.leppa@eduskunta.fi,
jari.lindstrom@eduskunta.fi,
antti.lindtman@eduskunta.fi,
mika.lintila@eduskunta.fi,
maria.lohela@eduskunta.fi,
markus.lohi@eduskunta.fi,
anne.louhelainen@eduskunta.fi,
mats.lofstrom@eduskunta.fi,
eeva-maria.maijala@eduskunta.fi,
sanna.marin@eduskunta.fi,
pirkko.mattila@eduskunta.fi,
leena.meri@eduskunta.fi,
krista.mikkonen@eduskunta.fi,
silvia.modig@eduskunta.fi,
sari.multala@eduskunta.fi,
markus.mustajarvi@eduskunta.fi,
kai.mykkanen@eduskunta.fi,
riitta.myller@eduskunta.fi,
jari.myllykoski@eduskunta.fi,
jani.makela@eduskunta.fi,
outi.makela@eduskunta.fi,
lea.makipaa@eduskunta.fi,
merja.makisalo-ropponen@eduskunta.fi,
hanna.mantyla@eduskunta.fi,
martti.molsa@eduskunta.fi,
mika.niikko@eduskunta.fi,
jussi.niinisto@eduskunta.fi,
ville.niinisto@eduskunta.fi,
ilmari.nurminen@eduskunta.fi,
mikaela.nylander@eduskunta.fi,
mats.nylund@eduskunta.fi,
pentti.oinonen@eduskunta.fi,
johanna.ojala-niemela@eduskunta.fi,
petteri.orpo@eduskunta.fi,
sirpa.paatero@eduskunta.fi,
tom.packalen@eduskunta.fi,
markku.pakkanen@eduskunta.fi,
aila.paloniemi@eduskunta.fi,
olli-poika.parviainen@eduskunta.fi,
ulla.parviainen@eduskunta.fi,
mauri.pekkarinen@eduskunta.fi,
aino-kaisa.pekonen@eduskunta.fi,
jaana.pelkonen@eduskunta.fi,
arto.pirttilahti@eduskunta.fi,
tuomo.puumala@eduskunta.fi,
juha.pylvas@eduskunta.fi,
sari.raassina@eduskunta.fi,
mika.raatikainen@eduskunta.fi,
antti.rantakangas@eduskunta.fi,
nasima.razmyar@eduskunta.fi,
olli.rehn@eduskunta.fi,
juha.rehula@eduskunta.fi,
antti.rinne@eduskunta.fi,
paula.risikko@eduskunta.fi,
jari.ronkainen@eduskunta.fi,
markku.rossi@eduskunta.fi,
veera.ruoho@eduskunta.fi,
wille.rydman@eduskunta.fi,
joona.rasanen@eduskunta.fi,
paivi.rasanen@eduskunta.fi,
vesa-matti.saarakkala@eduskunta.fi,
annika.saarikko@eduskunta.fi,
pertti.salolainen@eduskunta.fi,
kristiina.salonen@eduskunta.fi,
hanna.sarkkinen@eduskunta.fi,
sari.sarkomaa@eduskunta.fi,
arto.satonen@eduskunta.fi,
sami.savio@eduskunta.fi,
mikko.savola@eduskunta.fi,
matti.semi@eduskunta.fi,
juha.sipila@eduskunta.fi,
saara-sofia.siren@eduskunta.fi,
ville.skinnari@eduskunta.fi,
timo.soini@eduskunta.fi,
joakim.strand@eduskunta.fi,
alexander.stubb@eduskunta.fi,
eero.suutari@eduskunta.fi,
satu.taavitsainen@eduskunta.fi,
katja.taimela@eduskunta.fi,
martti.talja@eduskunta.fi,
mari-leena.talvitie@eduskunta.fi,
sari.tanus@eduskunta.fi,
ville.tavio@eduskunta.fi,
sampo.terho@eduskunta.fi,
kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi,
lenita.toivakka@eduskunta.fi,
jani.toivola@eduskunta.fi,
maria.tolppanen@eduskunta.fi,
kari.tolvanen@eduskunta.fi,
ari.torniainen@eduskunta.fi,
erkki.tuomioja@eduskunta.fi,
tytti.tuppurainen@eduskunta.fi,
kaj.turunen@eduskunta.fi,
tapani.tolli@eduskunta.fi,
kari.uotila@eduskunta.fi,
jutta.urpilainen@eduskunta.fi,
harry.wallin@eduskunta.fi,
stefan.wallin@eduskunta.fi,
sinuhe.wallinheimo@eduskunta.fi,
matti.vanhanen@eduskunta.fi,
antero.vartia@eduskunta.fi,
juhana.vartiainen@eduskunta.fi,
mirja.vehkapera@eduskunta.fi,
anu.vehvilainen@eduskunta.fi,
pia.viitanen@eduskunta.fi,
sofia.vikman@eduskunta.fi,
eerikki.viljanen@eduskunta.fi,
anne-mari.virolainen@eduskunta.fi,
ville.vahamaki@eduskunta.fi,
ozan.yanar@eduskunta.fi,
ben.zyskowicz@eduskunta.fi,
peter.ostman@eduskunta.fi,


_________________

Viesti kopioitu täältä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 12330  La 24 Syy 2016, 5:14 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 22.9.2016 klo 6.32 kirjoitti:
Vaikka on sairas, niin monesta asiasta pitäisi kirjoittaa.

Niin moni asia on Suomessa ja maailmalla pielessä.

Ilmat kylmenevät ja ihmiset kovenevat.

Päinvastoin kuin väitetään, asuntoja on, muttei niitä anneta varattomille ja luottotietonsa menettäneille.

Ihmisille.

Pääkaupungissa se julma ja kova peli, eugeniikka, on oikein huipussaan.

Talven tullessa kylmyys on tappavaa.

Ei haittaa mitään.

Kontteja ei voi rakentaa.

Rumempia kuin ruumiit, jotka piilotetaan hautaan?

- Tulipahan vaan mieleen kylmän jäytäessä lämmönjakelukeskeytyksen takia niin, etten pystynyt nukkumaan.


Lainaus edellä tuolta valvotun yön jälkeen, jolloin olin niin sairas, mutta kiskottava itsensä ylös verikokeisiin. Jotain outoa Tampereella... Olin varmaan ainoa, joka käveli keskellä kaupunkia vuorillinen pipo päässään, kolottavan otsan kohdalta vieläpä nelin kerroin. Farkkujen alla oli fleecehousut ja vanutetun flanellivuorisen hupparin päällä vielä toppis kävelyn ollessa kipujen takia hidasta jokaisen askeleen sattuessa.

Mutten ole ainoa, joka kärsii ja on sairas. Voimani valahtavat pois lukiessani siitä.

Eikä Helsinki ole ainoa paikka Suomessa, missä ihmiset kärsivät asunnottomuudesta.Näyttäisi olevan paikasta, jossa olemme käyneet täällä...

Ajattelin jakaa kuvan toisaalla, mutta olisin joutunut hyväksymään asiattomatkin kommentit.

Hirveä tarina sairaudesta ja asunnottomuudesta, jota ei saisi olla Suomessa ollenkaan.

Perjantain 23.9.2016 Iltalehdestä:

Lainaus:
Koditon Mika menetti kaiken

Mika sanoo joskus miettivänsä, miksi yhteiskunta on käyttänyt hänen hengissä pitämiseensä satatuhatta euroa, jos kohtalona on kuolla kodittomana puun alle.

53-vuotiaalla Mikalla ei ole kotia, mutta hän ei halua näyttää kodittomalta.

Harmaantuneet hiukset on kammattu, valkoinen paita on tahraton. Mustassa nahkalaukussa ovat mukana tärkeimmät paperit: epikriisit lukuisilta sairaalareissuilta, lapsen tekemä isänpäiväkortti.
Mikalla on useimpina öinä yöpaikka muutaman hyvän ystävän ansiosta. Päivät hän katsoo kelloa, kävelee ja yrittää kuluttaa aikaa. Omaa kotia hänellä ei ole ollut enää vuoteen.
– En lähde puliukkolähiöihin. Asunnolla ei sinänsä ole väliä, mutta lapset eivät ikinä tule käymään, jos se sijaitsee katkaisuhoitopaikkojen vieressä. Lapset lähtisivät vain itkien pois. Mieluummin pidän tyylini loppuun asti ja kaadun sitten kun kaadun.
Mika ei ikinä kuvitellut jäävänsä kodittomaksi. Vain muutama vuosi sitten hän oli työssäkäyvä perheenisä. Vuodet ovat vieneet kaiken: terveyden, perheen, työn ja kodin.

Kaikki poikien eteen

Ensimmäisenä Mika menetti terveytensä. Hän oli saanut vaimonsa kanssa kolmospojat 1990-luvun lopussa. Lapset olivat muutaman vuoden ikäisiä, kun Mika sai virusperäisen aivokalvontulehduksen.
– Päänsärkykohtaukset olivat järkyttäviä. Arki alkoi olla sellaista, että piti arvuutella, mitä pystyy tekemään.
Mika joutui turvautumaan lainaan. Hän halusi antaa pojilleen kaiken, ja kaikkea oli ostettava aina kolme kappaletta kerrallaan. Kolme uutta kurahaalaria, kolme uutta jääkiekkomailaa. Mika eli yli varojensa, luottotiedot menivät.
– Olen monta kertaa miettinyt, miksi luottotiedot menivät. Kun koko vuosi meni aivokalvontulehdukseen, se aiheutti kierteen, joka oli pakko paikata jotenkin. Minä paikkasin sitä luotolla.
Mika palasi vuoden jälkeen työhönsä laivan baarimestarina. Hän oli kolme viikkoa merellä ruokkimassa ja juottamassa rekkakuskeja matkalla Saksaan tai Ruotsiin. Kolme viikkoa Mika oli kotona hoitamassa poikiaan.

Puhalla kuplia

Seuraavan kerran Mikan terveys romahti vuonna 2009. Kaikki alkoi viattomasti perheen pihalle kaadetusta isosta tammesta. Kannon palat ehtivät odottaa pihalla kolme viikkoa Mikan ollessa töissä.
– Sinä aikana myyrät olivat syöneet puun kuorta ja pitäneet kauheat kemut. Kun tulin laivalta kotiin, pilkoin puun palasiksi ja nuuhkaisin jokaista pölkkyä. Olin ihan innoissani mahtavasta tervan tuoksusta.
Kolmen viikon päästä Mika hakeutui sairaalaan kovan kuumeen takia. Liikkeellä oli ensimmäistä kertaa sikainfluenssaa, ja se oli lääkäreiden ensimmäinen epäilys. Lopulta diagnoosiksi varmistui myyräkuume. Mikan terveys romahti.
– Kaikki elintoiminnot olivat koneiden varassa. Teholta jouduttiin soittamaan vaimolle ja lapsille monta kertaa, että tulkaa katsomaan, jos haluatte vielä nähdä.
Joskus jokainen pojista lähti vuorotellen itkien isän sängyn äärestä. Mika oli turvonnut tunnistamattomaksi dialyysihoidosta. Hän makasi kuukausia sairaalassa vatsa auki. Lääkärit olivat joutuneet viiltämään vatsan auki kohonneiden paineiden takia.
Kuntoutus kesti pitkään. Alussa Mikaa pyydettiin puhaltamaan kuplia vesilasiin.
– Siitä lähdettiin, saatko puhallettua pari kuplaa. Tajusin, missä tilanteessa ollaan.
Rankasta tehohoidosta huolimatta Mika palasi laivalle töihin.
– Periaatteessa mun pitäisi olla kuollut. Lääkärit ovat sanoneet suoraan, että menen jatkoajalla.

Työt loppuvat

Viime vuonna meni työ. Laiva oli varikolla muutaman päivän, yliperämies piti hytissään juhlat. Mika on ollut lähes koko elämänsä päihteetön, mutta muut olivat humalassa. Yhtäkkiä häntä lyötiin.
– Yksi naisihminen löi nyrkillä täysillä vasempaan silmään. Silmä meni mustaksi ja rillit rikki.
Mika teki tapauksesta rikosilmoituksen ja hakeutui sairaalaan. Samaan aikaan Mikasta tehtiin ilmoitus työnantajalle. Häntä syytettiin epäasiallisesta käytöksestä, seksuaalisesta häirinnästä ja luottamusaseman väärinkäytöstä. Muut väittivät, että luottamusmiehenä toiminut Mika oli kieltänyt kertomasta ahdistelutapauksista eteenpäin. Työnantaja antoi hänelle potkut.
– Seitsemän naista ja yksi mies väitti näitä syytöksiä ja työnantaja uskoi.
Mika taisteli irtisanomista vastaan, mutta myös liitto uskoi työkavereiden syytöksiä.
Mika menetti irtisanomisen myötä myös kotinsa. Hän oli eronnut vaimostaan, mutta pari oli asunut yhdessä. Järjestely toimi niin kauan, kun Mika vietti puolet ajasta laivalla. Kun työ loppui, ex-vaimo heitti Mikan ulos.

Etuoikeutetut

Mika sanoo haluavansa löytää kodin, muttei oikein enää usko, että sellainen löytyy.
– Hengissä pitämiseeni on käytetty satatuhatta euroa, tehohoito on kallista. Nyt annetaan kuolla johonkin puun alle, hän sanoo.
Mikan sairauskertomuksessa lukee, että hän on vakavasti masentunut. Hän on nähnyt lapsiaan viimeksi kuukausi sitten. Pojat ovat nyt jo lukiossa, eikä Mika halua käyttää haastattelussa koko nimeään, jottei heille seuraisi siitä ongelmia. Mika haluaa kertoa tarinansa, jotta muutkin uskaltaisivat puhua huonosta kohtelusta työpaikoilla.
Mikan usko ihmisiin on mennyt. Hän ei halua muistella esimerkiksi onnellisia hetkiä lastensa kanssa.
– Ne ovat sellaisten ihmisten etuoikeuksia, joilla on rahaa, lapset maailmalla ja avioliitto saman naisen kanssa. Sitä oikeutta minulla ei ole.
Mika sanoo joskus miettivänsä, mitä järkeä kaikessa on.
– Olen monesti sanonut, että tällaista tapahtuu ainoastaan ihmiselle, joka sen kestää. Mutta tämäkin on vain toive. Mielenkiintoista on myös se, kuinka paljon pahaa karmaa voi eläessään polttaa.


Rukouspyyntöjä ja konkreettista apua Mikalle ja muille asunnottomille, jotka joutuvat värjöttelemään ulkona kylmissään vailla kotia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 12355  Su 09 Lok 2016, 0:56 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 24.9.2016 klo 5.14 kirjoitti:
Rukouspyyntöjä ja konkreettista apua Mikalle ja muille asunnottomille, jotka joutuvat värjöttelemään ulkona kylmissään vailla kotia.


Ulkona alkaa olla jo liian kylmä, päitä putoaa.

Molemmat seuraavista lienivät asunnottomia yhteiskunnan kovuuden ja julmuuden takia:

Tampereella löytyi hautausmaan vierestä kuollut mies – poliisi pyytää apua tunnistamiseen

Ressukka oli jo valmiina hautausmaan vieressä yksin ja hylättynä.

Nokialta löytyi metsästä kuollut mies – poliisi ei epäile rikosta

Edellisessä poliisi ei epäile rikosta.

Onpa vaan kumma, ettei yhteiskunnan heitteillejättöä pidetä rikoksena, vaikka se sotii rikoslakia vastaan:

Lainaus:
14 § (21.4.1995/578)

Heitteillepano

Joka saattaa toisen avuttomaan tilaan tai jättää sellaiseen tilaan henkilön, josta hän on velvollinen huolehtimaan, ja siten aiheuttaa vaaraa tämän hengelle tai terveydelle, on tuomittava heitteillepanosta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 12396  Su 06 Mar 2016, 0:19 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 8.10.2016 kirjoitti:
Admin 24.9.2016 klo 5.14 kirjoitti:
Rukouspyyntöjä ja konkreettista apua Mikalle ja muille asunnottomille, jotka joutuvat värjöttelemään ulkona kylmissään vailla kotia.


Ulkona alkaa olla jo liian kylmä, päitä putoaa.

Molemmat seuraavista lienivät asunnottomia yhteiskunnan kovuuden ja julmuuden takia:

Tampereella löytyi hautausmaan vierestä kuollut mies – poliisi pyytää apua tunnistamiseen

Ressukka oli jo valmiina hautausmaan vieressä yksin ja hylättynä.

Nokialta löytyi metsästä kuollut mies – poliisi ei epäile rikosta

Edellisessä poliisi ei epäile rikosta.

Onpa vaan kumma, ettei yhteiskunnan heitteillejättöä pidetä rikoksena, vaikka se sotii rikoslakia vastaan:

Lainaus:
14 § (21.4.1995/578)

Heitteillepano

Joka saattaa toisen avuttomaan tilaan tai jättää sellaiseen tilaan henkilön, josta hän on velvollinen huolehtimaan, ja siten aiheuttaa vaaraa tämän hengelle tai terveydelle, on tuomittava heitteillepanosta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.


Quote from Iltalehti 23.9.2016:


Ulkona on yhä kylmempää, täällä Tampereellakin jo 7 astetta pakkasta.

Lähes 8000 koditonta on jäätymässä kuoliaaksi eikä kukaan välitä!

Outside, there is still colder, here in Tampere soon 7 degrees below zero - in Fahrenheit 19 degrees!

Nearly 8000 homeless are freezing to death out there and no one cares!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 12397  Su 06 Mar 2016, 2:08 (GMT+3)  Aihe: Rahaa vain pakolaisille, ei kodittomille! Money just for refugees, not for homeless people! Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 5.11.2016 kirjoitti:
Admin 8.10.2016 kirjoitti:
Admin 24.9.2016 klo 5.14 kirjoitti:
Rukouspyyntöjä ja konkreettista apua Mikalle ja muille asunnottomille, jotka joutuvat värjöttelemään ulkona kylmissään vailla kotia.


Ulkona alkaa olla jo liian kylmä, päitä putoaa.

Molemmat seuraavista lienivät asunnottomia yhteiskunnan kovuuden ja julmuuden takia:

Tampereella löytyi hautausmaan vierestä kuollut mies – poliisi pyytää apua tunnistamiseen

Ressukka oli jo valmiina hautausmaan vieressä yksin ja hylättynä.

Nokialta löytyi metsästä kuollut mies – poliisi ei epäile rikosta

Edellisessä poliisi ei epäile rikosta.

Onpa vaan kumma, ettei yhteiskunnan heitteillejättöä pidetä rikoksena, vaikka se sotii rikoslakia vastaan:

Lainaus:
14 § (21.4.1995/578)

Heitteillepano

Joka saattaa toisen avuttomaan tilaan tai jättää sellaiseen tilaan henkilön, josta hän on velvollinen huolehtimaan, ja siten aiheuttaa vaaraa tämän hengelle tai terveydelle, on tuomittava heitteillepanosta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.


Quote from Iltalehti 23.9.2016:


Ulkona on yhä kylmempää, täällä Tampereellakin jo 7 astetta pakkasta.

Lähes 8000 koditonta on jäätymässä kuoliaaksi eikä kukaan välitä!

Outside, there is still colder, here in Tampere soon 7 degrees below zero - in Fahrenheit 19 degrees!

Nearly 8000 homeless are freezing to death out there and no one cares!


More homeless people in Finland:

HS: Asunnottomuus lisääntyi Helsingissä viime vuonna

Finland's refugee quota should be reduced:

Suomen tulisi alentaa pakolaiskiintiötään

Turvapaikanhakijoiden sosiaaliturva ja palvelut Suomessa

Social security and services of asylum seekers in Finland

But money just for refugees, not for homeless people!

Rahaa vain pakolaisille, ei kodittomille suomalaisille!

Se on bisnestä, modernia ihmiskauppaa.

It's business! Modern humantrafficking:

Kiintiöpakolaisten vastaanottoon merkittävä lisärahoitus uudesta EU-rahastosta

EU member states to get more money for receiving refugees

Kreikalle 80 miljoonaa euroa:

Greece to receive €80m from EU to help house refugees

Suomelle vain 8 miljoonaa euroa:

Suomi saa EU:lta 8 miljoonaa pakolaistilanteen hoitamiseen

EU grants Finland 8 million euros of emergency funds for migrant crisis

So 8000 homeless people are worth of nothing and out of modern humantrafficking business.

Joten 8000 kodittomalla ei ole mitään arvoa modernin ihmiskaupan ulkopuolella.

He eivät välitä meistä:

They Don't Care About Us

Ja tuomio siitä on tämä:
Matt. 25:31-46

And this is the judgment of that:
Matthew 25:31-46
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 12493  La 17 Jou 2016, 2:59 (GMT+3)  Aihe: It's cold out there - freezing to death. Kuoliaaksi jäätymistä kylmässä. Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 6.11.2016 kirjoitti:
Admin 5.11.2016 kirjoitti:
Admin 8.10.2016 kirjoitti:
Admin 24.9.2016 klo 5.14 kirjoitti:
Rukouspyyntöjä ja konkreettista apua Mikalle ja muille asunnottomille, jotka joutuvat värjöttelemään ulkona kylmissään vailla kotia.


Ulkona alkaa olla jo liian kylmä, päitä putoaa.

Molemmat seuraavista lienivät asunnottomia yhteiskunnan kovuuden ja julmuuden takia:

Tampereella löytyi hautausmaan vierestä kuollut mies – poliisi pyytää apua tunnistamiseen

Ressukka oli jo valmiina hautausmaan vieressä yksin ja hylättynä.

Nokialta löytyi metsästä kuollut mies – poliisi ei epäile rikosta

Edellisessä poliisi ei epäile rikosta.

Onpa vaan kumma, ettei yhteiskunnan heitteillejättöä pidetä rikoksena, vaikka se sotii rikoslakia vastaan:

Lainaus:
14 § (21.4.1995/578)

Heitteillepano

Joka saattaa toisen avuttomaan tilaan tai jättää sellaiseen tilaan henkilön, josta hän on velvollinen huolehtimaan, ja siten aiheuttaa vaaraa tämän hengelle tai terveydelle, on tuomittava heitteillepanosta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.


Quote from Iltalehti 23.9.2016:


Ulkona on yhä kylmempää, täällä Tampereellakin jo 7 astetta pakkasta.

Lähes 8000 koditonta on jäätymässä kuoliaaksi eikä kukaan välitä!

Outside, there is still colder, here in Tampere soon 7 degrees below zero - in Fahrenheit 19 degrees!

Nearly 8000 homeless are freezing to death out there and no one cares!


More homeless people in Finland:

HS: Asunnottomuus lisääntyi Helsingissä viime vuonna

Finland's refugee quota should be reduced:

Suomen tulisi alentaa pakolaiskiintiötään

Turvapaikanhakijoiden sosiaaliturva ja palvelut Suomessa

Social security and services of asylum seekers in Finland

But money just for refugees, not for homeless people!

Rahaa vain pakolaisille, ei kodittomille suomalaisille!

Se on bisnestä, modernia ihmiskauppaa.

It's business! Modern humantrafficking:

Kiintiöpakolaisten vastaanottoon merkittävä lisärahoitus uudesta EU-rahastosta

EU member states to get more money for receiving refugees

Kreikalle 80 miljoonaa euroa:

Greece to receive €80m from EU to help house refugees

Suomelle vain 8 miljoonaa euroa:

Suomi saa EU:lta 8 miljoonaa pakolaistilanteen hoitamiseen

EU grants Finland 8 million euros of emergency funds for migrant crisis

So 8000 homeless people are worth of nothing and out of modern humantrafficking business.

Joten 8000 kodittomalla ei ole mitään arvoa modernin ihmiskaupan ulkopuolella.

He eivät välitä meistä:

They Don't Care About Us

Ja tuomio siitä on tämä:
Matt. 25:31-46

And this is the judgment of that:
Matthew 25:31-46


Now illegal refugees are freezing to death with other homeless people in Finland.

I found from here this story:

Stay warm! Your life may depend on it

It interested me because I have this Raynaud, Lyme and other stuff.

In the article there was a link to this:

Mortality risk attributable to high and low ambient temperature: a multicountry observational study

Lainaus:
Cold was responsible for a higher proportion of deaths than was heat, while moderate hot and cold temperatures represented most of the total health burden. Research on the association between human health and ambient temperature has so far focused mainly on the eff ects of extreme heat, and public health plans have implemented policies and interventions designed almost exclusively for heatwave periods. Our results suggest that public-health policies and adaptation measures should be extended and refocused to take account of the whole range of eff ects associated with temperature, although further research is needed to clarify how much of the excess mortality related to each component is preventable.


Cold kills. Kylmä tappaa.

Asuntoja niille, jotka joutuvat ulkona kärsimään.

Kansanedustajat hommiin ja parempia lakeja säätämään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 12964  Su 13 Elo 2017, 3:23 (GMT+3)  Aihe: Näyttelijä Minna Turunen mielessäin ja rukouksissain Vastaa lainaamalla viestiä

Kun omassa elämässäkin on ollut ja on tarpeeksi kärsimystä ja ongelmaa, törmäsin vielä tämmöiseen, joka on askarruttanut ja kauhistuttanut minua viimeiset pari päivää:

AIVOVAMMAINEN MINNA TURUNEN POTKITTIIN ULOS ASUNNOSTAAN: JOUTUI KODITTOMAKSI KADULLE!

Aivovamman Minna Turunen sai hakkaamisen seurauksena väkivaltaisessa parisuhteessa, joka käytännössä tuhosi myös hänen näyttelijänuransa vuosien 2006–2008 välisenä aikana.

MINNA TURUNEN PALJASTAA KAIKEN VÄKIVALTAISESTA PARISUHTEESTAAN – SATOJA PAHOINPITELYJÄ: OLIN VANKI OMASSA KODISSANI - HAULIKKO UNINALLENA

Lainaus:
– Olin kaksi ja puoli vuotta suhteessa narsistisen psykopaatin kanssa. Koin erittäin absurdia väkivaltaa monissa muodoissaan. Siihen kuului muun muassa aseella raiskaamista ja hirtettynä olemista. Luulin monta kertaa olleeni kuollut, Minna kertoi.

Lainaus:
Vakavan aivovamman lisäksi Minnan pään ja kasvojen vasen puoli on vaurioitunut. Oikeakätisen pahoinpitelijän lyönnit osuivat pääosin siihen. Otsalohkossa on vuodon jälkiä ja leuka on vinossa. Hampaatkaan eivät ole niin kuin ennen, mutta niitä ei ole varaa oiotuttaa. Lukuisat lääkärinlausunnot vahvistavat vammat.

– Pahoinpitelijäni oli taitava psykopaatti. Hän osasi lyödä kaikki kylkiluuni vuorotellen katki. En tiedä, mitkä luut minulla ovat kropassani sellaisia, jotka eivät ole murtuneet, Minna hymähtää ja ryhtyy kertomaan synkkää kertomusta helvetillisestä parisuhteestaan.

Lainaus:
SATOJA PAHOINPITELYJÄ

Tarina alkaa niin kuin vastaavissa yleensä: mies oli aluksi hurmaava, ja Minna lankesi treffeille, sitten toisille ja niin edespäin. Kolmen kuukauden seurustelun jälkeen näyttelijä sai esimakua tulevasta. Oli miehen syntymäpäivä.

– Hän roiskaisi minut kirjahyllyä vasten ja hakkasi päätäni seinään. Se oli ensimmäinen kerta elämässäni, kun koin fyysistä väkivaltaa.

– Olen pohtinut itsekin, miksi en lähtenyt suhteesta heti pois. Olen yliempaattinen ja suoraan sanottuna halusin rakastaa sairaan ihmisen terveeksi.

Minnan mukaan hän joutui suhteen aikana pahoinpidellyksi satoja kertoja. Kivuliain muisto liittyy selvästi Minnan pojan Roope Salmisen tärkeään juhlapäivään. Minna murtuu kyyneliin sitä muistellessaan.

– Mieheni pyysi minua laittamaan itseni kauniiksi, kun olimme lähdössä Roopen ylioppilasjuhliin. Minulla oli iltapuku päällä, ja laitoin meikkiä eteisessä. Yhtäkkiä hän hyökkäsi kimppuuni ja hakkasi minut. Hän raivosi ja vaati kertomaan, ketä varten oikein meikkasin. Turpaan tuli niin lujaa, etten pystynyt liikkumaan viikkoihin.

Lainaus:
VANKINA OMASSA KODISSA

Minna ei uskaltanut hakea apua, koska mies uhkasi tappaa hänen lähimmäisensä. Miehellä oli kotonaan useita laittomia aseita.

– Hän laittoi aina katkaistun haulikon tyynyni viereen ja sanoi: "Tämä on minun uninalleni."

Ex-mies hakkasi Minnaa muun muassa aseen perällä. Kallon sisällä on useita vuotojälkiä, jotka on kirjattu lääkärinlausuntoihin. Mies myös esti Minnan pääsyn sairaalaan ja piti tätä kidnapattuna omassa kodissaan.

– Olin sidottuna makuuhuoneessamme useita päiviä kapula suussa. Olin niin laiha, että kylkiluuni näkyivät. Yksi hänen kidutuskeinonsa oli pitää minua nälässä. Jouduin jopa juomaan omaa virtsaani.

Lainaus:
Minna lähti lopulta miestä pakoon. Tätä edelsi dramaattinen tilanne.

– Hän roikotti minua viidennestä kerroksesta ja sanoi, että nyt tuli lähtö. Olin aivan varma, että kuolen, ja se näyttää itsemurhalta. Levitin käteni kuin siivet, ja ainoa ajatukseni oli, että ehtisin kirjoittaa Roopelle viestin, etten tehnyt itsemurhaa.

– Lopulta mies riuhtoi minut sisälle ja ryhtyi pelaamaan videopelejä. Rupesin juottamaan häntä känniin. Tein hänelle isoja karpalovodkapaukkuja ja itselleni kaadoin pelkkää mehua. Hänen tultuaan tarpeeksi humalaan sanoin meneväni ostamaan tupakkaa.

PAKENIN JA ROMAHDIN

Tämän jälkeen Minna kertoo muistin katkenneen. Hänelle on myöhemmin kerrottu, että ystävällinen kuorma-autokuski poimi hänet öiseltä moottoritieltä ja toimitti sairaalan psykiatriselle osastolle. Sairaalaan tuotaessa Minnalla ei ollut kenkiä jalassa ja vaatetuksena oli pelkkä pyjaman paita.

Sairaalasta päästyään Minna ryhtyi pakenemaan miestä. Seuraavan kahden vuoden ajan hän asui omien sanojensa mukaan pusikoissa ja saunoissa. Öitä hän vietti jopa vinttikomeroissa.

– Psyykeni romahti täysin ja kärsin pahoista pelkotiloista. En saanut nukuttua eikä suolistoni toiminut.

Lopulta Minna sai kuulla, että mies oli ampunut itsensä.

– Hän teki niin kuin pelkurit tekevät: paska kosautti aseella aivonsa seinään.


Tarina on looginen, mutta hurja, ja aloin selvittää taustoja muualtakin kuin Seiskasta edellä:

IS: Roope Salminen ei ole nähnyt äitiään vuosiin: ”Olen uhrannut paljon aikaa syytteleviin ajatuksiin”

Tuttuun tapaani, kun kaikkea sisältöä ei löytynyt enää netistä, siirryin tutkimaan arkistoituja tietoja:

Eppu Salminen ja poika Roope:
"Emme ole koskaan nähneet toisiamme humalassa"


Asunnottomien olosuhteet ovat kuitenkin kokonaan toiset, lainaus täältä:

Lainaus:
Lainaus:
Toisin kuin monesti luullaan, alkoholi tulee useimmilla kuvioon mukaan vasta asunnottomaksi joutumisen jälkeen.

Hurskastelijoiden on lämpimissä kodeissaan helppoa muuta väittää, mutta jo vähän fiksumpikin tajuaa, että noissa oloissa juodaan lämpimikseen.


Mitä Turuseen tulee, täytyy olla naiivi, jos kuvittelee hänen näyttelijänä halunneen levitellä kaikkein henkilökohtaisimpia asioitaan nettiin - enhän minäkään tai kukaan muukaan niin tee. On luettava merkkejä ja sanoja rivien välistä, joita tässäkin tapauksessa löytyy ja puoltavat Turusen omaa kertomusta.

Minsku omin sanoin:

Lainaus:
Lähetetty: Tor Tou 31, 2007 9:58 am Viestin aihe: Vuosisadan rakkaustarina

Märta Tikkasen "Vuosisadan rakkaustarina" oli pukannut mieleeni usseeseen kertaan menneitten vuosien varrella. Oli vaan aina jäänyt unholaan, enkä ollut kyseistä kirjaa käsiini hankkinut.
Vaan nyt kun sen tein, niin kannatti!

Hyvin ravisteleva lukukokemus, miulle ainaskin, ja juttukavereitteni mukkaan monille muillekin.

Kirjoitettu joteskin päiväkirjamaiseen runomuotoon.
Kertoo suuresta rakkaudesta, parisuhdehelvetistä, aaltoilevista mielialoista, alkoholismista, ihmisyydestä, ja kaikkeen tuohon eksymisestä ja koossa pitämisestä...

Ei keveintä rantalukemista, mutta ei kannata tätä kirjaa väistellä.
Suosittelen!


Oman parisuhteen jo ahdistaessa, mikä voisikaan olla parempaa lukemista, tiedän kokemuksesta, kun minultakin löytyy sama kirja.

Jos on taukoa kirjoittamisessa tai ilmaisussa, se johtuu aina jostain; että on jotain muuta tekemistä tai on sairaana, poissa tai lomalla - tai elämässä on alkanut tapahtua asioita, jotka saavat käpertymään ja lukkiutumaan, joista ei voi kertoa kenellekään.

Ulkopuolinen voi vain aavistella, että jotain on pielessä, ettei kaikki ole ok.

Kevät 2007 taisi olla jo pahaa aikaa päiväkirjan alkaessa tyrehtyä ja tuon ns. Otuksen ottamien alastonkuvien ilmestyttyä nettiin luurangon laihasta naisesta.------------------------
Viesti kopioitu täältä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 12965  Pe 15 Syy 2017, 1:40 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sairaat ja vanhukset taivasalle, jo on härskiä meininkiä Suomessa!

Entinen yrittäjä Aaro, 77, joutui talousvaikeuksiin ja häädetään kodistaan
- "Suomi on nyt tämänlainen maa"


Lainaus:
Talousvaikeudet johtivat 77-vuotiaan alavutelaisen Aaro Jatalan syvään ahdinkoon. Syyskuun puolivälissä miehen on jätettävä kotinsa häädön vuoksi.

- Eläkkeestä ei jää ulosoton jälkeen riittävästi rahaa elämiseen.
- Maksamattomat vuokrat johtivat häätöön vuokra-asunnosta.
- Viimeiset ajat Aaro vietti kodissaan ilman sähköä.


Vuonna 2013 Aaro Jatala ajautui talousvaikeuksiin yritysasioidensa vuoksi. Ulosotossa on tällä hetkellä noin 70 000 euroa.

Ulosotto kuittaakin karhunosan miehen eläkkeestä, ja elämiseen eivät tahdo rahat riittää. Vuokrarästien vuoksi hän menetti vuokra-asuntonsa syyskuun puolivälissä. Edessä on häätö ja asunnottomuus.

Häätöpaperi tuli Jatalalle Etelä-Pohjanmaan ulosottoviraston kautta jo elokuun alussa. Hän sai kuitenkin häätöön lykkäystä syyskuun puoliväliin asti. Tässä ajassa Jatalan oli tarkoitus etsiä uusi koti, mutta yrityksistä huolimatta sellaista ei ole löytynyt.

- Ulosottaja vie pienestä eläkkeestäni noin 200 euroa, joten vuokran maksuun ei ole jäänyt rahaa, kun elääkin pitää, Aaro Jatala toteaa.

Kelan kautta saatava asumistuki on mennyt suoraan vuokranantajalle. Omaa vastuuosuuttaan vuokrasta Jatala ei ole kuitenkaan useisiin kuukausiin pystynyt hoitamaan.

- Olin luvannut maksaa vuokrarästit yksityiselle vuokranantajalle, kunhan taloustilanteeni kohenee.

Asunnosta ei tietoa

Syyskuun 15. päivä Aaro Jatalan vuokra-asunnon Töysän kylässä Alavudella pitää olla tyhjennetty ja siivottu. Mies vie tavaransa säilöön jonnekin, mutta osoitetta hänellä ei tällä hetkellä ole tiedossa.

- Saa nähdä, että menenkö yöksi oksaselle vai kuusiselle, hän naurahtaa viitaten puun alla asumiseen.

Yhtenä vaihtoehtona Aaro Jatala näkee asunnon löytymisen kaupungin kautta, mutta vuokratakuuasioita on hankala hoitaa kuntoon, kun luottotiedot ovat menneet ja rahaa takuuvuokraan ei omasta lompakosta löydy.

Maansiirtoyrittäjänä toimineen ja kilpa-autoilua harrastaneen miehen elämään on mahtunut paljon hyviä vuosia. Nyt näkymä on synkkä.

- Kinkkinen tilanne, että näin nyt käy, mutta Suomi on nyt tämänlainen maa. Ne rahat, joiden piti piisata, eivät piisaa. Eläkkeeni ei riitä normaaliin asumiseen, Jatala harmittelee.

Ruoka-apu auttaa

Päivittäiseen elintarvikehuoltoonsa Aaro Jatala on saanut apua paikalliselta helluntaiseurakunnalta, joka jakaa ruoka-apua kahdesti viikossa. Viime aikoina Jatalan asunnosta on kuitenkin ollut sähköt poikka, koska sähkölaskujen eräännyttyä sähköt katkaistiin. Jääkaappiin mies veti sähkön jatkojohdon avulla vuokrakerrostalon käytävältä.

Vuosi sitten kerrostalon yhdessä asunnossa syttyi tulipalo, ja Aaro oli yksi kolmesta urhoollisesta auttajasta, joiden ansiosta palossa ei menehtynyt ihmishenkiä.

- Hain autoni perästä sorkkaraudan, jonka avulla yksi pelastajista löi oven rikki, ja kaksi muuta miestä vetivät ilmiliekeissä olevasta asunnosta kaverin ulos viime hetkellä.

Aaro Jatala toivoo, että maamme päättäjät aidosti heräisivät siihen ruoka-apujonojen ja asunnottomuuden karuun todellisuuteen, jossa eletään vuoden 2017 Suomessa.

- En olisi aikoinaan uskonut, että itselleni voisi tämänkaltainen tilanne tulla eteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Kritiikkiä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com