Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Kovia ihmiskohtaloita - Hard human destinies

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Maailmankartalla
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 803  Ti 28 Elo 2007, 10:26 (GMT+3)  Aihe: Kovia ihmiskohtaloita - Hard human destinies Vastaa lainaamalla viestiä

Sydäntäsärkevää luettavaa - ja kaiken lisäksi Kreikan tulipaloja epäillään tahallaan sytytetyiksi tai huolimattomasta kaskeamisesta yms. johtuviksi.


Lainaus:
Äiti päätti paeta kotoa - kuoli lasten kanssa liekkeihin

28.8.2007 06:59

Eilen paljastui uusia järkyttäviä yksityiskohtia Kreikan metsäpalojen uhrien kohtaloista. Kreikkaa kosketti erityisesti perjantaina Artemidan kylästä kuolleena löytyneen perheen tragedia.

Athanasia Paraskevopoulou ja hänen neljä lastaan olisivat luultavasti selvinneet hengissä, jos he vain olisivat jääneet kotiinsa. Äidin käsivarret olivat yhä suojelevasti lasten ympärillä, kun heidät löydettiin kuoliaiksi palaneina.

Paraskevopoulou oli ilmeisesti yrittänyt ennakoida, mihin suuntaan kylää lähestynyt tuliseinämä oli menossa, ja hän päätti lopulta paeta lastensa kanssa.

Päätös maksoi koko perheen hengen. Irvokasta oli, että perheen koti sen sijaan säilyi koskemattomana.

- Heille ei olisi tapahtunut mitään. Ne harvat, jotka jäivät, selvisivät vahingoittumattomina. Perheen talolle ei käynyt mitään, mutta olisi ollut parempi, että talo olisi palanut eikä ihmiset, perheen naapuri Vassiliki Tzevelekou sanoi.

Samanlaisia päätöksiä joutuivat tekemään tuhannet muutkin kreikkalaiset, jotka havaitsivat olevansa liekkien saartamina yksinäisissä vuoristokylissä.

IS

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1429164


--------------------------
Title in English added.


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm To 15 Jou 2016, 18:36, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 839  Su 09 Syy 2007, 22:43 (GMT+3)  Aihe: Varokaa ja varoittakaa lapsia kulkemasta toisen auton eteen! Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kuorma-auton alle jäänyt poika menehtyi
9.9.2007 11:59

Kuorma-auton töytäisemäksi viime viikon perjantaina joutunut 11-vuotias poika on menehtynyt vammoihinsa, kerrotaan Lahden poliisista.

Poika jäi kuorma-auton alle Niemenkadulla noustuaan ulos linja-autosta ja käveltyään linja-auton etupuolen kautta tien ylitse.

Poika ei huomannut bussin takana tullutta kuorma-autoa ja hän käveli suoraan auton eteen. Poika kulkeutui useita kymmeniä metrejä kuoma-auton alla ja sai erittäin vakavat vammat. Hänet toimitettiin hoidettavaksi ensin keskussairaalaan Lahteen ja sitten Töölön sairaalaan.

Onnettomuus sattui niin yllättäen, että kuorma-autoilija ei ehtinyt edes jarruttaa. Hän luuli aluksi autojen peilien osuneen toisiinsa, ja vasta hetken kuluttua tajusi onnettomuuden vakavuuden, kun näki tiellä makaavan pojan.

IS

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1435043
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 849  Su 16 Syy 2007, 19:35 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kipu herätti "kuolleista"

Julkaistu: 10:56

Reuters


Kuolleeksi julistettu venezuelalaismies koki elämänsä järkytyksen herättyään sietämättömiin kipuihin ruumishuoneella, kun patologit olivat aloittamassa miehen ruumiinavausta.

33-vuotias Carlos Camejo julistettiin kuolleeksi moottoritiellä sattuneen auto-onnettomuuden jälkeen. Onnettomuuspaikalta hänet vietiin ruumishuoneelle. Patologit huomasivat jonkin olevan vinossa vasta, kun Camejo alkoi vuotaa ruumiinavauksessa verta.

"Heräsin, kun kipu oli sietämätön", Camejo kertoi paikallisessa El Universal -lehdessä. Todisteeksi tapahtumista Camejo näytti kasvoissaan olevan arven ruumiinavauksesta sekä asiakirjan, jossa annettiin lupa ruumiinavaukselle.

Camejon vaimo oli tullut ruumishuoneelle tunnistamaan miehensä ruumiin. Hämmästys olikin suuri, kun hän huomasi miehensä siirretyn käytävälle ja että tämä oli vieläpä elossa.

Lainaus:
Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 951  Ti 16 Lok 2007, 14:20 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kuolemantuomio
Heitti 5-vuotiaan alligaattorien syötäväksi


16.10.2007 11:13

Floridalainen oikeusistuin antoi maanantaina ankarimman mahdollisen tuomion Harrel Franklin Braddylle, jota tuomari kuvaili lausunnossaan hirviöksi.

Braddy heitti 5-vuotiaan Quatsihan alligaattoreita kuhisevaan lammikkoon ja jätti tytön kuolemaan.

Tytön runneltu ruumis löytyi kahden päivän päästä. Hänen vasen kätensä oli purtu poikki ja hänellä oli alligaattoreiden puremia päässään ja vatsassaan. Uutistoimisto AP:n mukaan ruumiinavaus osoitti, että pikkutyttö oli elossa puremahetkellä.

Floridaa kuohuttava surma tapahtui 1998. Maanantaina paikallinen oikeusistuin langetti Braddylle, 58, kuolemantuomion. Valamiehistö puolsi kuolemantuomiota äänin 11-1.

- Vastaaja aiheutti viisivuotiaan kuoleman, jätti hänet rämeen hirviöiden raadeltavaksi, tuomari Leonard E. Glick sanoi lausunnossaan.

- Aikuisten on tarkoitus suojella lapsia hirviöiltä, ei olla itse hirviöitä, Glick korosti Miami Heraldin mukaan.

Braddy tunsi Quatishan ja tämän äidin Shandelle Maycookin etäisesti, ja hakeutui heidän luokseen päästyään hyvän käytöksen vuoksi vapaaksi vankilasta 1998.

Kun Shandelle Maycook käski miehen poistua heidän luotaan, Braddy kaappasi äidin ja tyttären mukaansa.

Braddy yritti ensin kuristaa Shandelle Maycookin kuoliaaksi kaukaisella sokeripellolla ja uskoi onnistuneensakin siinä. Koska pikkutyttö oli tapauksen silminnäkijä, hän päätti seuraavaksi hankkiutua tästä eroon jättämällä lapsen alligaattorien syötäväksi kuuluisan Alligator Alleyn luokse.

Shandelle Maycook selvisi lopulta hengissä kuristusyrityksestä. Oikeudessa Maycook kertoi, kuinka hänen elämänsä ei ole koskaan enää ennallaan hänen Candyksi kutsutun pikkutyttönsä kuoleman jälkeen.

IS

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1445405
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1229  Ti 11 Jou 2007, 16:01 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kuusenhakumatkalla eksynyt löytyi kuolleena

7.12.2007 20:19

Närpiöläinen 74-vuotias mies löydettiin kuolleena metsästä perjantaina.

Mies oli lähtenyt torstaina iltapäivällä etsimään joulukuusta sisarensa ja veljensä kanssa. Hän joutui erilleen muista, ja hänestä tehtiin katoamisilmoitus illalla.

Etsintöihin osallistui nelisenkymmentä ihmistä, kolme poliisikoiraa ja rajavartiolaitoksen pelastushelikopteri. Mies löydettiin iltapäivällä.

STT

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200712076955423_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1262  La 22 Jou 2007, 4:47 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Potilas syttyi tuleen kesken leikkauksen

12.12.2007 15:47

Peräpukamaleikkauksessa ollut ruotsalaisnainen pääsi kotiin ilman pukamia, mutta takapuoli osittain palovammoilla.

Ruotsin sosiaalihallitus on arvostelee nyt Erstan sairaalaa tapahtuman johdosta.

Aftonbladet-iltapäivälehden mukaan 40-vuotias nainen tuli syyskuun alussa leikkauttamaan peräpukamansa Erstan sairaalaan. Leikkauksen yhteydessä oli tarkoitus myös poistaa peräpukamien aiheuttamat ihomuutokset.

Kun sairaanhoitaja pesi käsiteltävää ihoaluetta, niin pieni noro desinfiointiainetta valui naisen alle. Kun hoitaja kytki sähkölaitteen virran päälle, desinfiointiaine syttyi tuleen naisen alla.

Hoitaja sai sammutettua palon alun keittosuolalla, mutta liekit ehtivät polttaa naista ja hän joutui palaamaan kotiinsa kolme palohaavaa kankullaan.

Potilas joutui käymään sairaalassa useita kertoja hoidattamassa palovammojaan.

KATRIINA MÄKELÄ

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200712126974533_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1293  Su 30 Jou 2007, 0:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mies putosi pilvenpiirtäjän 47. kerroksesta - jäi henkiin!

17.12.2007 8:41

Amerikkalaiset lääkärit ovat ihmeissään ikkunanpesijän selviydyttyä hengissä yli sadan metrin pudotuksesta New Yorkissa.

Alcides Moreno, 37, putosi yhdessä veljensä kanssa pilvenpiirtäjän 47. kerroksesta, mutta jäi henkiin vaikka hänen veljensä sai välittömästi surmansa.

Asiantuntijoiden mukaan Morenon selviytyminen saattaa liittyä kaupungin ilmavirtoihin, jotka nousevat ylöspäin suurten pilvenpiirtäjien muodostamissa kanjoneissa. Lisäksi Moreno piti kiinni alumiinin palasesta, joka saattoi toimia eräänlaisena laskuvarjona. Tämä ehkä hidasti hänen putoamistaan juuri sen verran, että se pelasti hänen henkensä.

- Hänen pitäisi aivan ehdottomasti olla kuollut, tohtori Sheldon Teperman Jacobin sairaalasta kertoi New York Post -lehdelle.

Alcides Moreno ja hänen veljensä Edgar putosivat maahan valmistautuessaan pesemään luksusasuntojen ikkunoita joulukuun 7. päivänä.

Moreno on yhä sairaalassa vakavasti loukkaantuneena, mutta hänen uskotaan toipuvan hurjasta pudotuksesta.

JUHO RISSANEN
juho.rissanen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200712176994494_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1300  Ma 31 Jou 2007, 2:16 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun hätä on lähellä, apu on usein kaukana. Surullinen tapaus.

Lainaus:
Auto syöksyi veteen: 9-vuotias huusi turhaan apua

17.12.2007 21:01

Ruotsalaisen äidin ja hänen 9-vuotiaan tyttärensä vierailu pyhien aikaan Arvikassa sai surullisen lopun. Auto syöksyi valtatiellä alas sillalta ja juuttui jääkylmän veden alle joen pohjalle. Paikalle osui lenkkeilijä, joka yritti auttaa, mutta ei saanut ketään ohi ajaneista autoista pysähtymään.

Juoksija kertoi Aftonbladet-lehdelle, että kiinnitti lenkillään huomiota routaisessa maassa oleviin jälkiin, jotka johtivat tieltä rinnettä pitkin alas.

- Ajattelin, että onpas kummallisia jälkiä ja lähdin seuraamaan niitä. Sitten näin auton, joka lojui ylösalaisin, vain pohja näkyvissä.

Kännykkä
oli jäänyt kotiin


Mies laskeutui hyiseen, metrinsyvyiseen veteen ja yritti avata ovia tai ikkunoita. Huomattuaan sen toivottomaksi hän kiirehti takaisin valtatielle.

Yksikään tiellä liikkuneista autoilijoista ei kuitenkaan pysähtynyt lenkkeilijän epätoivoiseen viittilöintiin. Mies oli jättänyt myös matkapuhelimen kotiin, eikä voinut soittaa apua.

Lenkkeilijä päätti juosta lähimpään taloon ja saikin soitettua sieltä hätäkeskukseen. Mies palasi talon asukkaan kanssa nopeasti autolle ja yhteisvoimin he yrittivät pelastaa 35-vuotiasta naista ja tämän lasta.

Vielä siinä vaiheessa ainakin tyttö oli elossa, sillä juoksija kuuli hänen epätoivoiset huutonsa.

- Apua! Apua! tyttö huusi.

Paloautosta puuttuivat
sopivat työkalut


Pelastusyritykset kylmässä vedessä jatkuivat, mutta veden paine esti avaamasta ovia. Hätäkeskus sai hälytyksen kello 12.45 ja palokunta oli paikalla muutamassa minuutissa. Pahaksi onneksi paloautosta puuttui kuitenkin auttamiseen sopiva kalusto.

- He yrittivät kääntää autoa esimerkiksi rautakangen avulla, mutta mikään ei auttanut, paloesimies Alf Thörnqvist kertoi Aftonbladetille.

Kun auto saatiin viimein ympäri ja uhrit kiskottiin ulos, he olivat pahasti kylmettyneitä ja tajuttomia. Arvikan sairaalassa kumpikin todettiin kuolleeksi.

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1467018
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1306  Ma 31 Jou 2007, 14:03 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Poliisi ei auttanut
Emma pelasti sairaan vanhuksen


18.12.2007 3:21

87-vuotias nainen huusi tuntikausia apua. Poliisi kuuli huudot, muttei löytänyt vanhusta.

- Avunhuutoja oli silloin vaikea enää kuulla, koska monen tunnin huutamisen jälkeen vanhuksen suusta purkautui vain epätoivoista itkua, alakerran naapurinsa eilen viime hetkellä pelastanut Emma Piispanen (19) kuvailee järkyttävää tilannetta.

Omituinen tapahtumaketju sai alkunsa maanantaina hieman ennen puoltapäivää kerrostalossa Anjalankoskella, kun Piispasen asuntoon yhtäkkiä alkoi kantautua avunhuutoja.

Nuori nainen soitti heti poliisin paikalle, mutta partion vierailu ei edennyt odotusten mukaisesti.

- Poliisit pyörivät rappukäytävässä ja soittivat yhtä ovikelloa, mutta kun ei selvinnyt, mistä asunnosta huuto oli kuulunut, poliisit lähtivät pois!, Piispanen selittää ihmeissään.

Poliisi kuuli hätähuudot

Emma Piispanen ei kuitenkaan voinut sivuuttaa avunhuutoja olan kohautuksella.

Poliisien lähdettyä hän soitti hätäkeskukseen ja pyysi uudelleen apua.

Pian pihaan lipui taas poliisipartio selvittämään tilannetta.

Tällä kertaa partion vierailu kuitenkin eteni vieläkin kummallisemmin.

- Nyt poliisit kuulivat itsekin avunhuudot. Toinen jopa sanoi, että "selvästi täällä on joku pulassa, mutta kun ei tiedä missä", Piispanen kertaa tapahtumia.

Piispasen mukaan poliisit kuuntelivat huutoa rappukäytävässä ja lähtivät sen jälkeen pois.

- Miten poliisi voi toimia näin? Asuntoja olisi ollut läpikäytävänä vain kahdeksan, hän hämmästelee.

- Aivan selvästi kuului huuto "auttakaa, auttakaa, hakekaa apua!"

"Huusi lattialla sekavana apua"

Kun muu ei auttanut, Piispanen ryhtyi itse selvittämään, mistä asunnosta hätähuudot kuuluivat.

Monen tunnin urakan jälkeen hän vihdoin sai selville oikean osoitteen.

Piispanen soitti avukseen talonmiehen, joka avasi asunnon oven yleisavaimella.

- Vanha rouva makasi lattialla sekavana huutaen apua, Piispanen kuvailee.

- Soitimme ambulanssin, joka vei mummon sairaalaan.

Iltalehden saamien tietojen mukaan 87-vuotias nainen joutuu viettämään sairaalassa useita päiviä, mahdollisesti myös joulun.

Kouvolan poliisia, jonka alueeseen myös Anjalankoski kuuluu, Iltalehti ei enää eilen illalla tavoittanut.

MIIA HONKANEN
miia.honkanen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200712186997562_uu.shtml

Kommentti: Aika outo juttu tämäkin. Kaksi eri poliisipartiota käy ja kääntyy pois, vaikka tarkastettavia asuntoja olisi ollut vain kahdeksan kappaletta. Kun hätä on lähellä, apu on kaukana... No, tässä tapauksessa nuori nainen auttoi ja vanhus pääsi sairaalaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1331  Ke 02 Tam 2008, 20:32 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kasvattiko susilauma tämän pikkupojan - katso kuvat!

27.12.2007 19:29

Poika, joka puree, murisee ja kynsii eikä osaa mitään kieltä. Siinä arvoitus, joka askarruttaa venäläisiä juuri nyt.

Moskovassa kysytäänkin, onko poika susilauman kasvattama. Ainakin hänen sanotaan käyttäytyvän aggressiivisesti kuin villieläin.

Tarinan mukaan poika löytyi Kalugan alueelta metsästä, jossa hän oli asunut oksista ja lehdistä tehdyssä majassa.

Tieto "susipojasta" tuli julkisuuteen ensimmäiseksi Tvoi Den -lehdessä, joka on tunnettu varsin raflaavista jutuistaan. Lehden artikkelissa huomiota herättää se, ettei siinä ole mainittu nimeltä yhtäkään haastatelluista lääkäreistä tai miliiseistä. Myöskään moskovalaisen klinikan nimeä ei ole yksilöity. IS ei onnistunut torstaina tavoittamaan jutun tehnyttä toimittajaa.

Kukaan ei tiedä oikeaa nimeä

Tvoi Den esitteli pojasta todisteeksi useita valokuvia, joissa hän näyttää olevan lääkintähenkilökunnan tutkittavana.

Yhdessä kuvassa näkyvät paljaat jalat ja varpaat. Pitkien varpaankynsien lisäksi huomio kiinnittyy siihen, että jalkaterien perusteella kyse ei näytäkään olevan aivan pikkupojasta.

Lehden mukaan lääkärit arvelevatkin, että poika on tosiasiassa 21-vuotias, vaikka hän näyttää kasvoiltaan ja olemukseltaan vain noin 10-vuotiaalta. Poikaa kutsutaan nimellä Ljoha, mutta hänen oikeaa nimeään tai taustaansa ei tiedä kukaan.

- Tämä on yksinkertaisesti uskomatonta. Hän reagoi vain, kun hänelle sanoo kis-kis-kis, lehti siteeraa nimettömänä esiintyvää lääkäriä.

Vaaraksi kaupunkilaisille?

Poika tuotiin moskovalaiselle klinikalle tutkittavaksi ennen joulua, mutta hänen kerrottiin karanneen heti seuraavana päivänä. Nyt hänen epäillään harhailevan jossain Moskovassa.

- Ljoha on vaaraksi kaupunkilaisille. Hänellä on suden käytöstavat ja vahvat hampaat, joiden purema voi olla tuskallinen. Tällaisessa suurkaupungissa hänen käytöksensä on ennalta arvaamatonta, sillä hän on kasvanut villieläinten kanssa, lehti siteeraa miliisilähteitään.

Suunnaton nälkä

Tvoi Den -lehden mukaan pojasta ehdittiin ottaa joitakin kokeita ja hänen kyntensä leikata, mutta varmuutta esimerkiksi hänen kantamistaan taudeista ei ole vielä saatu. Klinikalla poika herätti huomiota kyyryaseintoisella kävelyllään ja suunnattomalla nälällään.

- Hän juoksi käytäviä pitkin jalat koukussa ja saattoi syöksyä sisälle johonkin huoneeseen ja syödä kaiken syötäväksi kelpaavan, klinikan lääkärin kerrotaan kuvailleen.

Kalugan alueella poika on nähty liikkuvan ruuanhaussa yhdessä susien kanssa. Hänen uskotaan eläneen villinä jo vuosikaudet.

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1469798

Kommentti: Raastavaa lukea tämmöistä. Venäjällä on paljon lapsia heitteillä oman onnensa nojassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1332  Ke 02 Tam 2008, 20:36 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vaarallista "susipoikaa" etsitään Moskovassa

27.12.2007 13:50

Susien kanssa elänyt poika voi purra ja levittää viruksia.

Poika karkasi moskovalaiselta klinikalta jo ennen joulua ehdittyään viettää siellä vain vuorokauden. Hänet oli toimitettu sairaalaan Venäjän keskiosassa sijaitsevalta Kalugan alueelta, missä hän oli elänyt metsässä susilauman jäsenenä.

Paikalliset asukkaat löysivät pojan lehdistä ja risuista rakennetusta pesästä ja ilmoittivat asiasta viranomaisille. Poliisi nimesi pojan Lyokhaksi ja toimitti hänet Moskovaan.

- Hän oli likainen, nälkäinen ja näytti kokeneen kovia, poliisin tiedottaja kertoi brittiläiselle Daily Mail -lehdelle.

- Se oli uskomatonta. Hän ei reagoinut puheeseemme millään tavalla.

Söi kuin eläin

Sairaalassa poika vietiin suihkuun, hänen kyntensä leikattiin ja häneltä otettiin verikokeita.

- Emme ehtineet edes tehdä hänelle kunnollista lääkärintarkastusta. On mahdollista, että poika on vaarallinen psyykkisten ongelmien vuoksi, mutta hän voi kantaa myös viruksia ja tulehduksia, sairaalan lääkäri sanoi Daily Mailille.

Vietettyään sairaalassa vuorokauden poika onnistui karkaamaan. Sitä ennen hän oli juoksennellut käytävillä ja syönyt ruokansa eläinten tapaan.

- Hän on selvästi vaaraksi ihmisille. Hän käyttäytyy kuin susi, poliisin edustaja kertoi.

- Hänellä on hyvin vahvat ja terävät hampaat, mikä voi olla todella vaarallista, jos hän puree.

Näyttää kymmenvuotiaalta

Daily Mailin mukaan poika näyttää noin kymmenvuotiaalta, mutta testitulosten perusteella lääkärit uskovat hänen voivan olla paljon sitä vanhempi. Hän vaikuttaa älykkäältä, mutta ei ilmeisesti puhu venäjää sen paremmin kuin mitään muutakaan kieltä. Hänen epäilläänkin eläneen metsissä jo vuosia.

Tvoi Den -sanomalehti kertoi pojan liikkuvan jalat puolittain koukussa. "Hän juoksi susilaumassa ja etsi ruokaa yhdessä niiden kanssa", lehti kirjoitti.

"Susilapset" eivät ole Venäjällä kovinkaan harvinainen ilmiö. Aika ajoin maan syrjäseuduilta löytyy vanhempiensa hylkäämiä lapsia, jotka eläimet ovat ottaneet hoiviinsa.

SIRPA KULONEN
sirpa.kulonen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200712277024343_ul.shtml

Kommentti: Joopa joo. Ihmiset hylkäävät ja eläimet ottavat hoiviinsa. Ketkäs ne inhimillisiä oikein ovatkaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1333  Ke 02 Tam 2008, 20:44 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Karanneen tiikerin aitaus oli liian matala - katso video

28.12.2007 06:33, päivitetty 28.12. 09:26

San Franciscon eläintarhan johtaja myönsi, että karkuteille päässeen Tatiana-tiikerin aitaus oli 1,2 metriä suosituskorkeutta matalampi.

136-kiloinen siperiantiikeri tappoi Carlos Sousa Jr:n, 17, ja raateli 19- ja 23-vuotiaita veljeksiä joulupäivänä. Paikalle hälytetty poliisi ampui eläimen.

Yhdysvaltain eläintarhoja valvova AZA suosittelee tiikerin häkin korkeudeksi viittä metriä. Tatianan häkki oli vain 3,8 metriä korkea.

- Kun AZA tutki eläintarhan kolme vuotta sitten, ei aitauksen korkeudesta mainittu mitään, tarhan johtaja Manuel A. Mollinedo sanoi eilen.

- Nyt tietenkin korotamme aitaa.

Daily Telegraph -lehden mukaan ainakin yksi uhreista olisi härnännyt tiikeriä sen häkin luona ennen kuin iso kissa loikkasi vapauteen.

IS

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1469900

Kommentti: - Nyt tietenkin korotamme aitaa, sanoo eläintarhan johtaja. Yhden nuoren pojan hengen se vain vaati ja kahden raatelun...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1357  To 03 Tam 2008, 21:40 (GMT+3)  Aihe: Lukko jumissa, yritti auttaa Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Yritti avovaimon luo, putosi parvekkeelta kuolemaan

3.1.2008 06:21, päivitetty 03.01. 06:30

Noin 60-vuotias helsinkiläismies kuoli, kun hän yritti parvekkeen kautta asuntoon eilen iltapäivällä Helsingin Fleminginkadulla.

Mies pyrki sisään viidennessä kerroksessa sijaitsevaan asuntoon 4,5 kerroksen kohdalla sijaitsevan tuuletusparvekkeen kautta. Parvekkeen kaide ja keittiön ikkuna ovat noin 1,5 metrin päässä toisistaan.

Miehen ote kuitenkin lipesi ja hän putosi maahan sisäpihalle. Hän menehtyi välittömästi onnettomuuspaikalle.

Rikosylikomisario Juha Rautaheimon mukaan mies oli menossa asunnossa olevan naisen luo. Nainen ei kuitenkaan jostakin syystä saanut sisäpuolelta varmuuslukkoa auki.

Aikansa yritettyään nainen ojensi ikkunasta miehelle varmuuslukon avaimen.

- Mies yritti aukaista lukkoa vielä ulkopuolelta. Se ei kuitenkaan onnistunut. Niinpä hän sitten päätyi siihen, että yrittää asuntoon ulkoapäin ikkunan kautta.

- Seuraukset olivat ikävät. Mies putosi katuun. Kyse on puhtaasta tapaturmasta, Rautaheimo sanoi.Rautaheimon mukaan alkoholilla saattoi olla osuutta asiaan.

- Tutkimme sitä. Joka tapauksessa mies otti kohtuuttoman riskin mahdolliseen hyötyyn nähden. Hän arvioi omat kykynsä ja voimansa väärin.

IS:n tietojen mukaan kyse on avoparista.

Tapauksesta pahoin järkyttynyt nainen tarvitsi myös poliisin mukaan sairaalahoitoa. Palokunta joutui murtamaan asunnon oven päästäkseen paniikissa olleen naisen luo.

Sari Autio, Satu Salminen

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1471496
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1371  La 05 Tam 2008, 2:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
11-vuotias lasketteli päin puuta - kuoli

4.1.2008 14:25

Laskettelulomalla Coloradossa ollut brittipoika laski päin puuta ja kuoli.

11-vuotias Benjamin Trichler käytti turman sattuessa kypärää, mutta sitä ei ollut kuitenkaan hyväksytty laskettelukäyttöön.

Silminnäkijöiden mukaan poika lasketteli kovaa vauhtia hieman ennen törmäystään puuhun.

Poika loukkasi päänsä pahasti törmäyksessä eikä ensihoitohenkilöstö voinut tehdä mitään pojan hengen pelastamiseksi.

Sää oli onnettomuushetkellä hyvä.

KATRIINA MÄKELÄ

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200801047048971_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1434  La 12 Tam 2008, 1:58 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Joulukuusi räjähti ja tappoi vanhuksen Saksassa

11.1.2008 20:02

Räjähdyksestä syntynyt paineaalto oli niin voimakas, että se tappoi kuusen omistajan.

Joulukuusen räjähdys tappoi 89-vuotiaan miehen Bremenissä Pohjois-Saksassa, kertoivat viranomaiset perjantaina.

Poliisin mukaan pahasti kuivumaan päässyt kuusi syttyi tuleen ja kuumuus sai oksien pihkan räjähtämään. Räjähdys oli niin voimakas, että paineaalto tappoi miehen ja asunnon kaikki ikkunat särkyivät. Turma tapahtui keskiviikkona.

Joulukuusen räjähdyksestä koitui alustavien arvioiden mukaan lisäksi noin 100 000 euron aineelliset vahingot.

STT-DPA

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200801117080969_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1436  La 12 Tam 2008, 2:04 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Rannikkovartija pelasti 13-vuotiaan - sai potkut

11.1.2008 20:37

Esimiesten mukaan pelastusoperaatio oli liian uhkarohkea.

Rannikkovartija Paul Waugh pelasti urheasti 13-vuotiaan Faye Harrisonin korkealta kallion kielekkeeltä Englannin Yorkshiressa.

Rannikkovartioston esimiehet pitivät Waughin pelastusoperaatiota liian uhkarohkeana, koska tämä rikkoi turvamääräyksiä, ja alkoivat painostaa tätä eroamaan.

Nyt vuosi tapahtuman jälkeen 13 vuotta rannikkovartiostossa palvellut Waugh ilmoitti, että hänet on pakotettu jättämään työnsä.

- Minua on kohdeltu väärin. Rakastan työtäni. Tyttö oli sadan metrin korkeudessa olevalla kielekkeellä, joka mureni hänen allaan. Vain hänen henkensä pelastaminen oli tärkeää. Esimieheni olivat toista mieltä. Heidän mukaansa minun olisi pitänyt odottaa apujoukkoja ja turvavälineitä, Waugh kertoi The Daily Mail -lehdelle.

Faye Harrison on raivoissaan pelastajansa kohtalosta.

- On inhottavaa, miten Paulia kohdeltiin. Jos hän ei olisi kavunnut pelastamaan minua, en olisi enää hengissä. Hän on sankari, Harrison sanoi.

Rannikkovartioston edustaja kiitteli Waughia kunniakkaasta urasta, mutta muistutti, että turvamääräyksistä on pidettävä kiinni, koska rannikkovartiosto ei kaipaa kuolleita sankareita.

ANTTI HONKAMAA
antti.honkamaa@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200801117081001_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1506  Ma 21 Tam 2008, 4:16 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Hätäkeskus ei uskonut pikkupoikaa - äiti kuoli

20.1.2008 18:29

Viisivuotias Robert Turner yritti turhaan saada apua.

Yhdysvaltain Detroitissa asunut Sherill Turner, 46, oli opettanut pojalleen, että hädän hetkellä tulee soittaa numeroon 911. Niin Robert tekikin ja kertoi päivystäjälle äitinsä pyörtyneen.

Päivystäjä Sharon Nichols ei kuitenkaan uskonut poikaa, vaan väitti tämän pilailevan.

- Hän sanoi, että valehtelen, ja sulki puhelimen, nyt seitsemän vuoden ikäinen Robert todisti oikeudessa.

Poika jatkoi soittamista - turhaan. Kolmen tunnin kuluttua asuntoon lähetettiin poliisi, jotta pilasoitoiksi luullut puhelut saataisiin loppumaan.

Kun poliisi löysi Turnerin keittiön lattialta, Robert tiesi jo, että hänen äitinsä on kuollut. Hän oli painanut korvansa tämän rintaa vasten ja havainnut, ettei hänen sydämensä enää lyönyt.

Nyt Detroitin tuomioistuin on langettanut ensimmäistä kertaa hätäkeskuksen päivystäjälle rangaistuksen laiminlyönnistä. Nicholsia uhkaa jopa vuoden vankeusrangaistus. Lopullinen tuomio luetaan maaliskuussa.

SIRPA KULONEN
sirpa.kulonen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200801207122819_ul.shtml

Jk. Tämän lukeminen särki sydämeni; olenhan itsekin kertonut omalle pojalleni jo varhain, kuinka hätänumeroon soitetaan. Hirveää, ettei lapsen hätää oteta tosissaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1518  Ke 23 Tam 2008, 2:35 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
"Kuollut" heräsi omissa hautajaisissaan

20.1.2008 23:15

Sukulaiset järkyttyivät vainajan avatessa silmänsä.

Chileläisessä Angolin kylässä asuvan Feliberto Carrascon, 81, maahanpanijaiset keskeytyivät yhtäkkiä, kun mies heräsi arkussa kesken hautajaisten.

Miehen sukulaiset luulivat tätä kuolleeksi, kun he löysivät hänet velttona ja kylmänä. He eivät kutsuneet paikalle lääkäriä, vaan soittivat hautaustoimistoon.

Carrasco puettiin hienoimpaan pukuunsa, ja sukulaiset kokoontuivat osittain avoimen arkun äärelle jättämään jäähyväisiä.

- En voinut uskoa silmiäni. Ajattelin erehtyneeni ja suljin silmäni, miehen Pedro-niminen sukulainen kertoi paikalliselle sanomalehdelle.

- Kun avasin silmäni jälleen, setäni katsoi minuun. Aloin itkeä ja juoksin etsimään jotain, millä arkun saisi auki ja setäni ulos.

"Kuolleista herännyt" vanhus sanoi, ettei hänellä ollut kipuja, ja pyysi lasillista vettä.

Paikallinen radio yllätti kuulijansa kertomalla, että uutinen Carrascon kuolemasta oli ollut ennenaikainen.

SIRPA KULONEN
sirpa.kulonen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200801207124156_ul.shtml

Kommentti: Aika karsea tapaus, huh, mutta vielä karseampaa olisi se, että heräisi liian myöhään, kun arkku on laskettu jo maanpoveen. Pikkasen enemmän pitäis jättää kyllä pelivaraa siihen, että diagnoosi olis 100 % varma.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1524  Ke 23 Tam 2008, 11:22 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ryöstäjä uhkasi 16-vuotiasta puukolla - saalis viisi euroa

21.1.2008 15:49, päivitetty 21.01. 16:29

16-vuotias poika ryöstettiin puukolla uhaten Vihdin Nummelassa ruokakaupan edustalla. Tekijä sai saaliikseen vain viiden euron setelin.

Ryöstö tapahtui jo viime viikon keskiviikkona, mutta Vihdin poliisi tiedotti asiasta tänään.

Poliisin mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun nuorukainen tuli ulos kaupasta pihalla odottaneiden kavereidensa luokse.

Kaveriporukkaan oli liittynyt kaksi tuntematonta poikaa sillä aikaa, kun nuorukainen oli kaupassa. Pojista toinen vaati rahaa puukolla uhaten.

Uhkaaja on edelleen karkuteillä. Hän on noin 175 senttiä pitkä ja vaaleahiuksinen.

IS

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1478713
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1563  Ke 30 Tam 2008, 16:30 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kolme lasta menetti äitinsä moottorikelkkaturmassa

27.1.2008 16:07 (Päivitetty 28.1.2008 5:26)


Kelkan selästä lentänyt nainen kuoli matkalla sairaalaan.

Ystäväpariskunnan mökiltä omalle mökilleen moottorikelkalla palaamassa ollut nainen törmäsi lauantai-iltana kohtalokkain seurauksin mökkinsä rantapenkkaan. Onnettomuus tapahtui hieman ennen puolta seitsemää Savonrannan Pyyvedellä Etelä-Savossa.

Enonkoskelainen 41-vuotias kolmen lapsen äiti törmäsi kelkallaan oman mökkinsä rantapenkkaan, kun hän tuli järven jäätä pitkin kohti rantaa. Törmäyksen voimasta nainen lensi kelkan päältä maahan. Kelkka törmäsi rannalla olleisiin puihin, mutta poliisi ei vielä tiedä, osuiko nainen niihin.

Naisella ei tiettävästi ollut kypärää päässään.

- Nainen lähti ystäviensä mökiltä ennen muita eikä kukaan nähnyt törmäystä. Muu porukka tuli perässä noin vartin myöhemmin, osa moottorikelkalla ja osa kävellen, vanhempi konstaapeli Harri Eliala Savonlinnan poliisista kertoo.

Lapset ja mies löysivät

Naisen omaiset hämmästelivät perheen mökille saavuttuaan, kun naista ei näkynyt missään, joten he menivät etsimään häntä. Naisen kouluikäiset lapset ja avomies löysivät hänet makaamasta rannasta.

- Nainen oli tajuissaan ja jutteli ihan normaalisti. Hän kertoi voinnistaan ja vastaili kysymyksiin.

Iltalehden tietojen mukaan nainen kertoi omaisilleen vointinsa olevan sen verran hyvä, että paikalle ei tarvitse hälyttää ambulanssia. Hänen omaisensa kuitenkin hälyttivät apua paikalle.

Matkalla sairaalaan naisen vointi heikkeni yhtäkkiä ja hän menehtyi ambulanssiin.

Pelastushelikopteri Ilmari hälytettiin myös apuun, mutta naisen pelastamiseksi ei ollut mitään tehtävissä.

- Naisen kuolinsyytä ei vielä tiedetä. Se selviää ruumiinavauksessa. Samalla selviää myös, oliko alkoholilla osuutta onnettomuuteen. Sen osuutta ei ole ainakaan vielä todettu, Eliala kertoo.

Kokenut kelkkailija

Perheenäiti oli kohtuullisen kokenut kelkkailija ja maasto oli hänelle tuttu.

- Tietenkin silloin tapahtumahetkellä oli ihan pilkkopimeää, mutta paikat olivat hänelle tutut, Eliala sanoo.

Naisen tuttavien mukaan perheeseen hankittiin toinen moottorikelkka vuosi sitten talvella. Perhe kelkkaili mökillä ollessaan, missä he viettivät paljon vapaa-aikaansa.

- Mökki oli heille henkireikä ja tärkeä ajanviete. Paljon he siellä olivat, lähes joka viikonloppu, perheen naapuri kertoo.

Savonlinnan poliisi tutkii tapausta tapaturmana.

- Tämä on tosi traaginen juttu lasten ja avomiehen kannalta. He ovat tulleet heti kohta paikalle, kun turma sattui. Lapset ovat aika kovilla. Etenkin, kun he vielä löysivät äitinsä, Eliala pahoittelee.

TIIA RANTALAINEN

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200801277159784_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1572  Ke 30 Tam 2008, 17:10 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kamppailu Felixin, 4, ELÄMÄSTÄ

30.1.2008 1:11

Felix tarvitsee geneettisesti räätälöidyn pikkusisaruksen - tai hän kuolee.

Neljävuotias Felix on leikkiväinen tarhalainen; terve, reipas, touhukas.

Mutta aivan kuten isoveljensä Mathias, 12, hän kantaa harvinaista, perinnöllistä aineenvaihduntasairautta, joka päivänä minä hyvänsä voi puhjeta ja edetä nopeasti kuolemaan.

Isoveljen aika on käynyt vähiin.

- Mathiasta on liian myöhäistä pelastaa, mutta yritämme kaikkemme antaaksemme lapsillemme tavallisen perhe-elämän, turkulaissyntyinen, Ruotsin Trollhättanissa asuva Helena Richardson kertoo Iltalehdelle.

Felixillä on yksi toivo elinkamppailussa: Pikkusiskon tai -veljen terveet kantasolut voisivat parantaa hänet.

Vanhemmat Helena ja Fredrik Richardson ovat käyneet Ruotsissa pitkän tien saadakseen ensimmäisinä luvan keinohedelmöitykseen, jossa "räätälöidään" lapselle terve sisarus - valitaan Felixin parantamiseen geneettisesti soveltuva alkio.

Oireet alkoivat lomamatkalla

Painajainen alkoi Espanjan-lomalta kolmisen vuotta sitten, kun esikoinen Mathias oli epätavallisen väsynyt ja valitteli kuuloaan.

Kotona Ruotsissa käynnistyi lääkärirumba, sillä merkillisiin oireisiin ei meinannut löytyä selitystä. Pojan kunto heikkeni silmissä; hän menetti kuulonsa, näkönsä, hiljalleen liikuntakykynsä.

Lopullisen diagnoosin antaessaan lääkärikin itki.

- Kysymys ei enää ollut, kuoleeko poikani, vaan milloin hän kuolee, äiti sanoo.

Huonot uutiset eivät päättyneet siihen: Kahden viikon kuluttua Felix sai saman diagnoosin.

- Oireet voivat puhjeta huomenna, ensi viikolla, viiden vuoden kuluttua. Tämä on taistelua aikaa vastaan, äiti tietää.

Eettinen vääntö vei tärkeitä viikkoja

Richardsonin perheen kamppailu herätti Ruotsissa monisyisen keskustelun geneettisen räätälöinnin etiikasta: "Mittatilausvauva. Geneettistä peukalointia. Onko seuraava askel on seuloa älykkyyden, sukupuolen tai hiustenvärin perusteella?", vastustajat kysyivät.

Heidän joukkoonsa lukeutui myös perheen oma lastenlääkäri.

- Lopulta hän ei halunnut auttaa. Saimme varsin suoran vastaanoton. Hän ei tehnyt kaikkeaan pelastaakseen poikamme elämän. Eettiset periaatteet kävelivät sen yli, mikä on Felixin oikeus elämään, äiti sanoo.

Hätääntyneitä vanhempia se loukkasi syvältä: "Ymmärrättekö, te puhutte meidän poikamme elämästä!"

- Emme ole ottamassa pois elämää, vaan luomassa uutta. Vauva olisi tähän perheeseen yhtä tervetullut kuin isoveljensäkin, Helena Richardson sanoo.

- Se on ainoa keino pelastaa poikamme - ja samalla saisimme hänelle terveen, toivotun pikkusisaruksen.

Lue lisää keskiviikon Iltalehdestä.

SANNI GRAHN
sanni.grahn@iltalehti.fi
TUKHOLMA

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200801307170008_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1579  Ke 06 Hel 2008, 0:55 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mies paloi autoonsa

5.2.2008 4:51

Henkilöauto syttyi tuleen omakotitalon tallissa.

Iäkkään espoolaismiehen kauppareissu päättyi traagisesti maanantaiaamuna, kun miehen uudehko Renault Twingo -merkkinen henkilöauto syttyi tuleen omakotitalon autotallissa. Kuljettajan paikalla istunut 76-vuotias eläkeläinen paloi auton mukana.

Pelastuslaitos sai ohikulkijan soittaman hälytyksen Espoon Mankkaalla sijaitsevalle pientaloalueelle kello 09.15 ja ensimmäiset paloautot olivat paikalla alle kymmenessä minuutissa.

Palavaan autoon loukkuun jääneen miehen pelastamiseksi ei kuitenkaan ollut enää mitään tehtävissä.

Palokunnan savusukeltajat saivat voimakkaan palon sammumaan vaahdolla ja vedellä.

Lähdössä ostoksille

Samalla tontilla vain muutaman metrin päässä palopaikasta sijaitsee toinen omakotitalo, jossa asuu menehtyneen miehen poika perheineen.

- Isä oli lähdössä Hakaniemen halliin ostamaan keittolihaa hernekeittoon, nythän on laskiaistiistai, järkyttynyt poika kertoo.

Hän ei ollut itse aamulla onnettomuuden aikaan kotona. Myös menehtyneen eläkeläisen puoliso oli itsekin kauppamatkalla.

Poika ei osaa arvella onnettomuuden syntytekijöitä.

- Eilisiltana kaikki oli kunnossa. Aamulla hän teki juuri ennen kauppaan lähtöä lumityöt - parempikuntoista miestä saa etsiä.

Lue lisää aiheesta tiistain Iltalehdestä.

TOMMI PARKKONEN
tommi.parkkonen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/espoo/200802057199010_eo.shtml

Kommentti: Tänään meikäläinen on viettänyt surullista päivää, isän tapaturmaisesta kuolemasta on neljä vuotta. Oheisesta uutisesta luin myös sellaisesta tapauksesta ja voin vain arvuutella, mitä kaikkea läheiset joutuvatkaan käymään läpi: miksi auto oli niin huonoa laatua, miksi onnettomuus kävi juuri hänelle, miksi hän valitsi juuri tuon automerkin, miksi juuri se auto syttyi, jonka hän oli ostanut jne. Toivottomia kysymyksiä kaikki...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1596  Ma 11 Hel 2008, 0:47 (GMT+3)  Aihe: Kannattaa vahtia lasta aina... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Rotta raapi nukkuvaa vauvaa kasvoihin

Julkaistu: 9.2.2008 13:57

STT


Ulkona nukkumassa olleen vauvan unet keskeytyivät tällä viikolla ikävästi Luodon kunnassa Pohjanmaalla. Kesken vauvan unien vaunuihin pääsi livahtamaan rotta, joka raapi lasta kasvoihin.

Vauva oli nukkumassa kotipihallaan vaunuissa, kun yhtäkkiä sisällä ollut äiti kuuli itkuhälyttimestä kovaa itkua. Äiti juoksi ulos ja nosti vaunuista vauvan, jolla oli verta vuotava haava toisen silmänsä ympärillä.

Äiti luuli ensin kissan päässeen vaunuihin ja vahingoittaneen vauvaa. Myöhemmin paikalle tuli lapsen isä, joka löysi vaunusta peiton alta rotan. Isä hämmästyi rotasta niin, että jyrsijä pääsi pakenemaan.

Viime maanantaina sattuneesta tapauksesta kertoi Jakobstads Tidning lauantaina.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1602  Ma 11 Hel 2008, 1:15 (GMT+3)  Aihe: Kunnes kuolema erottaa... Huh. Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Morsian kuoli miehensä syliin - ehtivät olla naimisissa vain tunnin

10.2.2008 22:20


Kim Sjostrom and Teddy Efkarpides ehtivät olla naimisissa vain vajaan tunnin, kun Sjostrom, 36, lyyhistyi elottomana miehensä syliin kesken hääjuhlan.

Vastavihitty vaimo menehtyi sydänvaivoista johtuvaan sairauskohtaukseen, raportoi uutissivusto Wftv.com sunnuntaina.

Surullinen tapaus sattui tammikuun lopulla Davien kaupungissa Floridassa Yhdysvalloissa. Sjostrom nukkui pois kesken hääjuhlassa esitetyn kappaleen, jonka nimi on "Rakasta minua".

Pari meni naimisiin päivälleen kolme vuotta ensitapaamisen jälkeen. 43-vuotias puuseppä Efkarpides herkistyi kyyneliin, kun pappi sinetöi liiton.

Häävalssin aikana Sjostrom sanoi yhtäkkiä tuntevansa olonsa huonoksi. Hän kärsi diabeteksesta, joten Efkarpides luuli sen menevän ohi sokerilla.

Toisin kuitenkin kävi. Lukuisat elvytysyritykset eivät tuottaneet tulosta. Sjostrom todettiin kuolleeksi läheisessä sairaalassa.

IS

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1486787
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1604  Ma 11 Hel 2008, 1:23 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Itävaltalainen kaupunginjohtaja sai rotanmyrkkysuklaata

10.2.2008 18:18

Pienen itävaltalaisen kaupungin pormestari vajosi sunnuntaina koomaan syötyään suklaata, johon oli laitettu rotanmyrkkyä.

Poliisi kertoi, että Spitz-an-der-Donau kaupungin pormestari Hannes Hirtzberger söi lauantaina suklaata, joka oli kiinnitetty hänen autonsa tuulilasinpyyhkijään. Autoon oli myös jätetty viesti: "Haluan kertoa tärkeän asian. Olette hyvin tärkeä henkilö minulle."

Poliisin mukaan suklaaseen oli kätketty rottien myrkyttämiseen käytettyä strykniiniä.

STT-AFP

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200802107228589_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1615  Ke 13 Hel 2008, 1:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mereen vajonnut sulhanen kuoli

11.2.2008 22:05 (Päivitetty 12.2.2008 11:56)

Polttareissaan sukellusonnettomuuteen joutunut mies kuoli maanantai-iltana sairaalassa.

- En saa henkeä, kuuluivat sulhasen viimeiset sanat sukellustoverilleen ennen vajoamista pinnan alle. Seuraavan kerran ystävät näkivät miehen reilun vartin päästä elottomana rannalla.

Vaikka ensihoitajat löysivät miehestä elonmerkkejä noin puoli tuntia onnettomuuden jälkeen, ei hän Iltalehden tietojen mukaan tullut enää lauantain jälkeen tajuihinsa.

Miestä hoidettiin Meilahden sairaalan teho-osastolla, jollaa hän menehtyi vammoihinsa myöhään maanantai-iltana.

Murheellinen sukellusonnettomuus sattui lauantaiaamuna Helsingin Lauttasaaressa. Uhrin polttareita perjantaina juhlinut seitsemän hengen miesseurue oli tullut Vaskiniemenrantaan laitesukeltamaan. Sulhanen oli varsin kokematon sukeltaja, mutta kahdella hänen ystävistään oli runsaasti kokemusta laitesukeltamisesta.

Sulhanen ja yksi hänen ystävistään ehtivät sukeltaa noin parin metrin syvyyteen, kun yhteys sulhaseen katkesi. Miehiä yhdistänyt turvaköysi irtosi tuntemattomasta syystä uhrin kädestä ja hän vajosi pohjaan.

Hätääntyneet ystävät yrittivät turhaan etsiä miestä sameasta merivedestä.

- Jokainen rannallaolija juoksi vaatteet päällä veteen. He etsivät ja etsivät, silminnäkijä kuvaili Iltalehdelle.

Silminnäkijän hälyttämät pelastusviranomaiset löysivät uhrin nopeasti, mutta hän ehti olla pinnan alla noin 20 minuuttia. Viranomaisten mukaan mies oli löydettäessä erittäin huonossa kunnossa.

Iltalehden saamien tietojen mukaan miehen oli tarkoitus juhlia häitään kahden viikon sisällä. Polttariseurueeseen kuuluneet ystävät olivat poliisin mukaan niin järkyttyneitä tapauksesta, ettei heitä voitu kuulla vielä maanantaina.

Onnettomuuden syy on yhä epäselvä. Poliisi tutkii uhrin sukelluslaitteita, mutta myöskään sairaskohtauksen mahdollisuutta ei ole suljettu pois.

Poliisin mukaan on kuitenkin selvää, ettei kyse ollut humalaisten hölmöilystä. Poliisilla on hallussaan videomateriaalia, jossa uhrille annetaan asianmukaista laitesukellusopastusta vain hetkeä ennen onnettomuutta.

Murhenäytelmää rannalta seuranneet toverit aavistivat silminnäkijän mukaan jo lauantaina uhrin kohtalon.

- Kaikki itkivät, koska he ajattelivat miehen menehtyneen, nainen totesi.

PETRA HUSU
petra.husu@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/helsinki/200802117234901_hi.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1655  Ma 18 Hel 2008, 3:22 (GMT+3)  Aihe: Olkaapa tämmöisten kanssa varovaisia... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Itkuhälytin kärähti lastenvaunuissa

16.2.2008 6:05

- Paniikki iski, kun Eemelin vaunuista tuprusi savua kesken unien, äiti kertoo.

Pienen Eemeli-vauvan päiväunet kotipihassa Tampereen Hervannassa katkesivat järkyttävällä tavalla, kun aivan pienokaisen viereen lastenvaunuihin asetettu itkuhälytin yllättäen ylikuumeni ja alkoi savuta uhkaavasti.

- Tajusin, että jotain on pahasti vialla, kun kuulin Eemelin yhtäkkiä itkevän kauheasti. Juoksin etupihalle katsomaan, mitä on tapahtunut, Eemelin äiti, Jenni Lääperi, kuvailee kauhun hetkiä.

- Paniikki iski heti, kun näin, että lastenvaunuista tupruaa savua. Pelkäsin, että vaunut ovat tulessa ja Eemeli palaa sisällä.

Vaunun koppa jo täynnä savua

Äiti syöksyi salamana savuavien lastenvaunujen luokse ja nosti pienokaisensa turvaan viime hetkellä.

Aivan pikku-Eemelin vieressä savuava itkuhälytin oli jo tulikuuma ja osittain sulanut. Vaunun koppa oli täynnä sinistä savua, ja jopa Eemelin ympärille käärityt vällyt olivat tulikuumia.

- Minua hirvittää ajatella, mitä olisi tapahtunut, jos tulisena hehkuva itkuhälytin olisi pudonnut Eemelin kasvojen päälle. Tai jos en olisi ehtinyt ajoissa paikalle, järkyttynyt äiti pohtii.

Eemeli selvisi viime viikon tiistaina sattuneesta uhkaavasta tilanteesta ilman palovammoja.

Itkuhälytintä ei saa viedä ulos

Vasta sen jälkeen, kun pahasti säikähtänyt Lääperin pariskunta otti yhteyttä itkuhälyttimen valmistajaan ja myyjään, heille kerrottiin, ettei kyseistä hälytintä saisi lainkaan käyttää ulkona.

- Se tuli täysin yllätyksenä. Emme voineet tietää, koska emme itkuhälytintä ostaessamme saaneet minkäänlaisia käyttöohjeita, perheen isä, Janne Lääperi selittää.

Lue lisää lauantain Iltalehdestä.


MIIA HONKANEN
miia.honkanen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/tampere/200802167253249_te.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1761  Pe 07 Maa 2008, 0:23 (GMT+3)  Aihe: Surullinen juttu Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Huviretki päättyi kuolemaan

5.3.2008 1:41


Lumitöyräs yllätti 16-vuotiaan kelkkakuskin.

Yksinäinen kynttilä lepattaa hiljalleen silta-aukon vieressä. Taivaalta leijailevat lumihiutaleet peittävät alleen viimeisetkin jäljet, jotka muistuttavat järkyttävästä onnettomuudesta.

Tähän päättyi hiihtolomaansa aloitelleen 16-vuotiaan pojan elämä. Nuorukainen menehtyi moottorikelkkaonnettomuudessa, kun ajokki yllättäen ponnahti sillan eteen kertyneestä lumitöyräästä ilmalentoon.

Kuljettajan pää iskeytyi sillan alapalkkiin.

Menehtyi välittömästi

Onnettomuus tapahtui eilen aamupäivällä kello 11:n aikoihin. Poika oli kelkkailemassa 14-vuotiaan kaverinsa kanssa Utajärven Järvikylässä Pohjois-Pohjanmaalla. Vanhempi poika ajoi, nuorempi istui kyydissä.

Huvittelutarkoituksessa tehty matka taittui pitkin Utosjokea Utosjärven suuntaan. Vastaan tulleen Järvikylän sillan molemmille puolille oli kertynyt pieni, noin 35 sentin korkuinen lumipenkka, kun aura-auto oli pöllyyttänyt lunta alas.

Sillan ja jään välissä on tilaa noin puolitoista metriä. Poliisin mukaan siitä voi ajaa ali rauhallisesti, mutta poikien kelkka hyppäsi ilmaan kohtalokkain seurauksin.

Kuljettaja menehtyi välittömästi. Kyydissä istunut sai lieviä vammoja, ja hänet vietiin Utajärven terveyskeskukseen hoidettavaksi.

Lue lisää keskiviikon Iltalehdestä.


JONNA PULKKINEN
UTAJÄRVI

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200803057342823_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1808  La 15 Maa 2008, 16:29 (GMT+3)  Aihe: Älä peruuta, jos et näe, minne peruutat... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Pikkupojan päälle peruuttanut ei huomannut poikaa pihassa

13.03.2008 11:10


Kouvolan poliisilla ei vielä ole tarkkaa käsitystä siitä, miten elimäkeläinen 1,5-vuotias pikkupoika joutui peruuttavan auton alle omalla kotipihallaan keskiviikko-iltana. Alustavien tutkimusten mukaan autoa kuljettanut 22-vuotias mies ei ollut huomannut pihalla liikuskellutta lasta.

Mies ajoi pihaan ja otti kyytiin ainakin yhden siellä leikkineen lapsen. Lähtiessään peruuttamaan hän osui pikkupoikaan, joka jäi pyörien alle. Poika oli saatu pois nostamalla auto tunkilla ylös. Hän ehti kuitenkin menehtyä, ennen kuin ambulanssi saapui paikalle.

Poliisin mukaan alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuuteen. Turmapaikka on Elimäen kirkonkylän taajaman ulkopuolella.


STT

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1501142
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1831  Ke 19 Maa 2008, 11:17 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tuntien eloonjäämiskamppailu jäällä - Vaimo kuoli, mies pelastui

17.03.2008 06:15, päivitetty 17.03. 06:17


60-vuotias nainen menehtyi avantoon viime perjantai-iltana Janakkalan Haapajärvellä. Hänen aviomiehensä putosi kolme kertaa jäihin ja pelastui. Pahoin kylmettynyt mies yritti viimeiseen asti pelastaa vaimonsa veden varasta, mutta apu ei ehtinyt ajoissa. Pariskunta käveli jäätä pitkin illansuussa noin kahdeksan aikaan mökilleen saareen Janakkalan Viralassa. Aamulla jää oli kantanut miestä.

Illalla se kuitenkin murtui ensin miehen alta. Mies putosi hyiseen veteen.

- Ihan perään meni nainen. Avantojen välillä oli matkaa vain pari metriä. Miehellä oli naskalit. Hän pääsi niiden avulla ylös avannosta, kertoi ylikonstaapeli Ari Pullinen Hämeenlinnan poliisilaitokselta.

Vaimolla ei ollut poliisin mukaan naskaleita.

- Jää oli niin heikkoa, ettei mies pystynyt menemään auttamaan naista avannosta ylös. Ihan jäässä ollut mies lähti noin sadan metrin päässä olevaan kotisaareen hakemaan jotakin kättä pitempää, millä pelastaa naisen. Hän otti myös veneen, jollan.

- Ennen kuin hän ehti avannolle, nainen oli jo oletettavasti menehtynyt. Nainen ei enää reagoinut mihinkään, Pullinen kertoi.

Aikansa taisteltuaan mies sai vaimonsa veneeseen ja vedettyä rantaan.

- Kamppailu jäällä kesti noin nelisen tuntia. Tarkkoja aikoja mies ei pysty kertomaan sokin vuoksi, Pullinen kertoi.

Mies ei pystynyt hälyttämään apua, sillä kännykät olivat kastuneet. Saaressa ei ollut muita.

- Hän ei pystynyt lähtemään enää pimeässä yöllä hälyttämään apua. Kun aamu valkeni, hän lähti kävelemään toista reittiä mantereen puolella olevaan kartanoon, josta sai hälytettyä apua kahdeksan jälkeen aamulla, sanoi Pullinen.

Yön mies vietti menehtyneen vaimonsa kanssa.

- On siinä melkoinen yö ollut, Pullinen pahoitteli pariskunnan murheellista kohtaloa.Pelastuslaitos haki kuolleen vaimon saaresta ja toimitti miehen sairaalahoitoon.


Sari Autio

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1502381

Kommentti: Surullinen tapaus... Kuinka tärkeää olisi, että kaikilla jäille menevillä on naskalit mukanaan. Siitä huolimatta heikoille jäille ei pitäisi kenenkään mennä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1832  Ke 19 Maa 2008, 11:24 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Perheenisä kuoli kalastusreissulla

16.03.2008 15:26, päivitetty 16.03. 17:32


Verkkoja kokemassa ollut kolmen lapsen isä kuoli lauantaina Korsnäsissä Vaasan eteläpuolella.

32-vuotias perheenisä lähti kalastelemaan vanhempiensa mökille lauantaiaamuna noin klo 9.

Neljän tunnin kuluttua mökkinaapuri kiinnitti huomionsa nurin päin kellahtaneeseen veneeseen.

- Verkkoihin tarttunut vene oli 300 metrin päässä rannasta. Naapurit tunnistivat sen ja soittivat miehen äidille, kerrotaan Mustasaaren poliisista.Viranomaiset käynnistivät heti etsinnät. Paikalle saapui pelastuslaitoksen yksiköitä, ilmatyynyalus Vallgrundista sekä pelastushelikopteri Pete.

Lauantaina noin klo 16 vastuu etsinnöistä siirtyi merivartiostolta Mustasaaren poliisille, ja etsinnät lopetettiin pimeän tullen.

Operaatio jatkui eilen merivartioston johdolla, ja siihen osallistui puolensataa palokunnan, rajavartiolaitoksen ja poliisin miestä sekä helikopteri.

Pelastushelikopteri Peten henkilökunta löysikin rannassa kelluneen miehen ruumiin Bäcksgrundetin pohjoispuolelta eilen aamupäivällä.

Poliisin mukaan miehellä oli päällään pelastusliivien tapaan toimiva pelastushaalari, ja hänen ruumiinsa oli ajelehtinut kelluen noin seitsemän kilometrin matkan.

Vanhempi konstaapeli Tomas West ei osaa sanoa, miten mies oli veteen joutunut.

- Kukaan ei tapahtumia nähnyt. Sen tiedämme, että lauantaina puhalsi kova pohjoistuuli.Vielä ei ole tietoa siitä, oliko mies mahdollisesti yrittänyt uida rantaan.

- Kuolinsyy selviää myöhemmin. En ryhdy spekuloimaan, miksei pelastushaalarista ollut apua. Tietenkin keli oli huono ja vesi kylmää.

Korsnäsissä perheineen asuva mies oli poliisin mukaan liikkunut vesillä koko ikänsä.

- Hän tiesi paikan ja kaikki vaarat erittäin hyvin, toteaa West.Veneenä miehellä oli pieni, moottorilla varustettu soutuvene.


Pirjo Latva-Mantila

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1502259

Kommentti: Pelastushaalarikaan ei suojaa kylmältä, jos veden varaan joutuu. - Raskaita juttuja. Kolme lasta jäi isättömäksi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1884  Ma 31 Maa 2008, 12:10 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Bussikuski yritti heittää äidin bussista keskosvauvan kanssa

27.3.2008 16:41


Oulussa asuva amerikkalaisäiti yritettiin heittää bussista ulos keskosena syntyneen vauvan kanssa pari viikkoa sitten kun äidillä ei ollut matkarahaa mukanaan.

Ikävä tapahtuma tapahtui pari viikkoa sitten kun pienen poikavauvansa kanssa paljon bussilla matkustava äiti oli lähtenyt viemään lastaan sairaalaan. Koska pienikokoinen keskoslapsi tarvitsee paljon lämpöä, kuljettaa äiti lastaan kantorepussa.

Äiti ei ollut osannut varata bussirahaa mukaansa, koska hän oli aiemmin matkustanut ilmaiseksi lapsi kantoliinassaan. Äiti kertoo Kalevan verkkosivuilla kysyneensä kuljettajalta, voiko hän matkustaa ilmaiseksi lapsen ollessa kantorepussa, kuten muut äidit matkustavat kuljettaessaan lastaan vaunuissa. Naisen mukaan tämä sopi kuljettajalle, kunhan lapsi todella matkustaisi rintarepussa.

Naisen päästyä bussin perälle istumaan alkoi kuljettaja pyytämään matkasta rahaa. Nainen yritti selittää suomen kielellä, että hänelle oli juuri luvattu vapaalippu lapsen ollessa rintarepussa. Bussi pysähtyi kuitenkin seuraavalle pysäkille ja kuski pyysi naista joko maksamaan tai poistumaan bussista. Äidin lisäksi bussissa oli yksi matkustaja.

- Kerroin kuskille pojan keskosuudesta, ja että meidän olisi mahdotonta kävellä sairaalaan yhdentoista asteen pakkasessa. Kuski aukaisi kuitenkin ovet, eikä suostunut jatkamaan matkaa. Paniikissa löysin takin taskusta mieheni bussikortin, jossa oli yksi matka jäljellä. Maksoin matkani ja pääsin lopulta sairaalaan, äiti kertoo.

Kotimatka sairaalasta kävellen kesti kaksi tuntia. Pieni poikavauva sai matkalla puhaltaneesta kovasta viimasta pahan silmätulehduksen.


ANN-MARI LEINONEN
@ILTALEHTI.FI

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/oulu/200803277440711_ou.shtml

- Että joku voikin olla noin julma:
Lainaus:
- Kerroin kuskille pojan keskosuudesta, ja että meidän olisi mahdotonta kävellä sairaalaan yhdentoista asteen pakkasessa. Kuski aukaisi kuitenkin ovet, eikä suostunut jatkamaan matkaa. Paniikissa löysin takin taskusta mieheni bussikortin, jossa oli yksi matka jäljellä. Maksoin matkani ja pääsin lopulta sairaalaan, äiti kertoo.

Kotimatka sairaalasta kävellen kesti kaksi tuntia. Pieni poikavauva sai matkalla puhaltaneesta kovasta viimasta pahan silmätulehduksen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1938  Su 13 Huh 2008, 23:58 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Hai puri teinin kuoliaaksi Australiassa

8.4.2008 10:58 (Päivitetty 8.4.2008 11:17)


Hai tappoi Australian itärannikolla surffanneen 16-vuotiaan pojan tiistaina.

Ystävänsä kanssa surffannut poika oli noin 50 metrin päässä rannasta, kun hai hyökkäsi kahdeksan maissa aamulla.

Poliisin mukaan pojan ystävä oli jo noussut vedestä, kun hän kuuli toverinsa avunhuudot. Hän erotti suuren, tumman hahmon vedessä, mutta ryntäsi silti apuun. Lähempänä hän huomasi meren värjäytyneen punaiseksi.

Hyökkäyksen uhriksi joutunut poika saatiin ylös vedestä ja rannalle, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä. Hän kuoli vakavaan verenhukkaan rantavahtien elvytysyrityksistä huolimatta. Hai oli purrut uhriaan jalkaan ja vartaloon.

Kaikki lähialueen rannat suljettiin varotoimena. Ballinan kaupungin lähivesistöissä on ollut kolme haihälytystä viime kuukausien aikana. Ballina sijaitsee noin 650 kilometriä Sydneystä pohjoiseen.

Tiedossa ei ole millainen hai pojan kimppuun hyökkäsi. Paikallisten asiakkaiden mukaan alueella on kuitenkin nähty useita härkähaita lähipäivinä.

Hait ovat yleinen uhka Australian rannikoilla. Vuoden 2000 jälkeen haihyökkäyksissä on kuollut 12 ihmistä. Tammikuussa 2006 kolme haita hyökkäsi 21-vuotiaan naisen kimppuun. Nainen kuoli saamiinsa vakaviin vammoihin.


IL-AFP-REUTERS

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200804087490184_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1972  Ke 16 Huh 2008, 11:44 (GMT+3)  Aihe: Ei ihmissuhteita 16 vuoteen... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Helsinkiläismies rakensi asuntoonsa kahden pommin poliisiansan

Julkaistu: 15.4.2008 09:36

Katriina Pajari
Helsingin Sanomat


Poliiseja varten suunniteltu pommiansa toi raskaat syytteet helsinkiläismiehelle.

Mies viritti kahden pommin loukun tammikuussa Tapanilassa sijaitsevaan asuntoonsa. Tapauksesta kertoi maanantain Ilta-Sanomat.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun erakoitunut ja masentunut 62-vuotias mies jätti sovitun terapiakäynnin väliin. Kun psykologi ei tavoittanut miestä viikkoon, hän teki asiasta ilmoituksen poliisille.

Tarkastuskäynnille lähteneet poliisit huhuilivat miestä postiluukusta ja ikkunoista, mutta kukaan ei vastannut. Lopulta huoltomies päästi poliisit sisään.

Kun mies kuuli poliisien tulevan, hän meni istumaan saunaan omatekoinen pommi mukanaan.

Pian poliisit huomasivat, että mies oli kytkenyt toisen pommin tuulikaapin kattolamppuun. Valonkatkaisijan oli tarkoitus toimia sytytysjärjestelmänä, jolloin pommi olisi syttynyt katkaisijasta painaessa.

Esitutkinnan räjäytystesti osoitti, että pommi olisi räjähtäessään todennäköisesti surmannut ainakin lähinnä seisoneen poliisin.

Saunapommi oli räjäytyskelvoton.

Entinen hienomekaanikko kertoi rakentaneensa pommit jo edellisenä kesänä, mutta asentaneensa ne tapahtumapäivänä.

Miestä syytetään neljästä murhanyrityksestä.

Mies kertoi Helsingin käräjäoikeudessa, että eteisen pommi oli tarkoitettu pelotteeksi, edistämään neuvotteluja.

Syytetty sanoi, ettei hänen ollut tarkoitus räjäyttää ketään vaan päästä vain puhumaan. Mies kertoi myös, ettei hänellä ole ollut ihmissuhteita 16 vuoteen.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1978  Ke 16 Huh 2008, 12:04 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Hääyön yllätys: vaimo olikin mies

15.4.2008 11:08


Saksalaismies vaatii avioliiton purkua.

Naumburgissa asuva maanviljelijä Wolfgang Zober, 55, tutustui internetin välityksellä viehättävään naiseen ja päätti avioitua tämän kanssa.

- En tapaa monia naisia, sillä usein työskentelen pelloilla päivät pitkät, joten ystäväni ehdotti nettideittailua, Zober kertoi uutistoimisto Ananovan mukaan.

- Olin ilahtunut, kun tutustuin Randy Victoriaan, 38. Olin iloinen myös tavatessani hänet ja nähdessäni, että hän oli yhtä ihana kuin valokuvissa. Hän tiesi myös melko lailla maanviljelyksestä, mutta en tajunnut sen johtuvan siitä, että hän oli itsekin ollut maanviljelijä.

Koska pari vain hyväili ja suuteli ennen hääyötä, Zober sai tietää totuuden liian myöhään.

- Hääyönä hän kertoi, että hänellä on penis ja että hänen oikea nimensä on Ralf. Olin järkyttynyt. Ainoa tosiasia, jonka hän oli kertonut, oli se, että hänellä oli kaksi lasta. Mutta hän olikin lasten isä eikä äiti.

Nyt Zober vaatii Ananovan mukaan avioliiton mitätöintiä.


SIRPA KULONEN
sirpa.kulonen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200804157523732_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2183  Ma 19 Tou 2008, 17:32 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Äiti ja 7-vuotias tytär kuolivat kolarissa Tammisaaressa

18.05.2008 17:09, päivitetty 18.05. 21:08


Noin 32-vuotias nainen ja hänen 7-vuotias tyttärensä kuolivat rajussa liikenneonnettomuudessa Tammisaaressa sunnuntai-iltapäivällä.

Onnettomuudessa loukkaantui lisäksi kolme ihmistä. Onnettomuus sattui tiellä 25 Horsbäckin kohdalla kello neljältä.

Kolmea ihmistä Tammisaaresta Karjaan suuntaan kuljettanut maastoauto oli kääntymässä sivutielle, kun sen perään ajoi toistaiseksi tuntemattomasta syystä kuorma-auto.

Törmäyksen jälkeen maastoauto syttyi palamaan räjähdysmäisesti.

Maastoautossa olivat saman perheen isä, äiti ja tytär, joista kuljettajana ollut isä pääsi pelastautumaan mutta sai palovammoja. Hänet sekä lievästi loukkaantunut kuorma-auton kuljettaja vietiin sairaalaan.

Maastoauto ajautui törmäyksen voimasta vastaantulevien kaistalle ja törmäsi Karjaan suunnasta tulleeseen henkilöautoon, jonka kuljettaja loukkaantui myös.

Onnettomuuden vuoksi tie oli joko kokonaan tai osittain poikki yli kaksi tuntia. Poliisin mukaan turmapaikan kohdalle tuli useiden kilometrien autojonoja.


STT

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1533289

Kommentti: Surullista ja rankkaa. Perhe kääntymässä sivutielle, kun perään ajaa kuorma-auto ja auto syttyy tuleen. - Rauha kuolleiden muistolle, voimaa isälle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2246  Pe 30 Tou 2008, 13:02 (GMT+3)  Aihe: Sairastui polioon lapsena, sähkökatkos surmasi Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Hän eli 60 vuotta hengityskoneessa

30.5.2008 11:53


Kolmevuotiaasta saakka hengityskoneessa elänyt Dianne Odell kuoli keskiviikkona.

61-vuotias Odell menehtyi, kun sähkökatkos keskeytti hengityskoneen toiminnan.

- Teimme kaikkemme pitääksemme hänet hengissä, vävy Will Beyer sanoi Aftonbladetille.

Tennesseen osavaltiossa Jacksonin kaupungissa asunut Dianne sairastui polioon ollessaan vasta kolmevuotias.

Rokotetta pelättyä lastensairautta vastaan ei ollut vielä keksitty, ja ainoa tapa pitää tyttö hengissä oli kytkeä hänet hengityskoneeseen.

Dianne eli sylinterinmuotoisessa hengityskoneessa liki 60 vuotta, vain hänen päänsä oli koneen ulkopuolella. Kone on kaksi metriä pitkä ja se painaa 340 kiloa.

Suurin osa polioon sairastuneista käyttää kannettavaa hengityskonetta, mutta koska Diannella oli selkävamma, tällaisen koneen käyttö oli mahdotonta.

Elämäänsä koskevista konkreettisista rajoituksista huolimatta Dianne hankki itselleen koulutusta ja kirjoitti muun muassa lastenkirjan.

Dianne Odell kuuluu todennäköisesti pisimpään hengityskoneessa eläneisiin ihmisiin.


KATRIINA MÄKELÄ

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200805307726179_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3423  To 24 Maa 2011, 8:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Isä Myyrmannin pommin jälkeen

27.1.2011

Kesken pelle-esityksen Myyrmannin kauppakeskuksessa Vantaalla räjähti hauleilla päällystetty pommi, joka surmasi sen tekijän – Armaksen ainoan pojan – ja kuusi muuta ihmistä. Lähes 200 henkeä haavoittui. Pommi oli ollut kemiantekniikkaa opiskelleen Petri Gerdtin repussa.

Ensimmäisistä viikoista Armas Gerdt ei muista juuri mitään. Ruoka ei maistunut sen enempää kuin elämäkään. Mies laihtui 24 kiloa.

– Makasin vain sairaalassa pitkälläni. Vaivuin syvään masennukseen. Mikään muu kuin nukkuminen ei kiinnostanut. Putosin korkealta niin kotona kuin työssäkin – alas maanrakoon ja lyttyyn lyödyksi.

– Oli musertavaa huomata, että kaikki se, mitä olin itsestäni kuvitellut, oli harhaa. Olin pitänyt itseäni vahvana. Olin heikko. En tosin tiedä, olisiko kukaan muukaan kestänyt sitä tuskan määrää.

Gerdt kävi vuosia terapiassa. Hän piti itseään syyllisenä. Terapia auttoi ymmärtämään rationaalisella tasolla, ettei hän voinut olla fyysisesti vastuussa siitä, mitä aikuinen poika teki.

Emotionaalisella tasolla itsesyytökset jatkuivat. Uskonnostakaan ei ollut apua. Armas oli saanut ateistisen kasvatuksen eikä kuulunut kirkkoon.

– Perusinsinöörin arjessani ei ollut tarvetta eikä tilaa hengelliselle elämälle. Tein vain päivästä toiseen töitä.

Nykyinen vaimo ehdotti ystävättärensä vinkistä, että he kävisivät tutustumassa Tuomasmessuun. Alkuvuonna 2010 Armas lähti mukaan uteliaisuuttaan.

Ihmisten välinen läheisyys säväytti ja ensi kertaa elämässä Armaksesta tuntui, että Jumala on läsnä. Jumala puhutteli – ja kuunteli häntä rukoillessa.

Kolmannella kerralla messun vapaaehtoisten joukossa ollut valkopukuinen rouva lohdutti Armasta sanomalla, että on paljon asioita, joille ei kerta kaikkiaan löydy selitystä. Yksin Jumala tietää, miksi jotakin tapahtuu. Vaikeimpienkin tapahtumien kanssa on vain yritettävä elää luottaen, että Jumala rakastaa jokaista ihmistä.

– Olin ollut monta vuotta tuuliajolla syyllisyydentunteeni takia. Viime kevään aikana vapauduin siitä vähän kerrassaan. Ymmärsin, että on olemassa armo ja anteeksianto, jos ihminen haluaa vilpittömästi turvautua Jumalaan.

– Alkoi pikku hiljaa tuntua, että olen vain yksi pieni ihminen, joka ei koskaan voi ymmärtää, miksi se tragedia tapahtui, mutta joka voi hyväksyä itsensä.

Lue lisää Armas Gerdtin elämästä pommin jälkeen Sanan näköiselehdestä.

Lainaus: Sana.fi

Kommentti: Hämmästyin törmättyäni Sanan nettisivuilla tähän juttuun. Myyrmannissa räjähti 11.10.2002.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3424  To 24 Maa 2011, 8:37 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Löysin netistä myös tällaisen kirjoituksen:
Lainaus:
LAUANTAI, SYYSKUU 27, 2008

Armas Gerdtin ennustus

Luin eilen Myyrmannissa pommin räjäyttäneen Petri Gerdtin isän kirjan. Minun piti lukea se jo aikoja sitten, mutta jotenkin se jäi. Eilen lainasin kirjan kirjastosta ja luin sen saman tien.

Armas Gerdt kirjoittaa:

"Asetimme kynttilämme vierekkäin, täysin erilleen ja sivummalle kaikista muista pihalla olevista kynttilöistä, kylmän harmaan kivimuurin viereen. Sellainen oli Petrin koko elämä ollut ja sen mukaan, yhteisestä sanattomasta sopimuksesta, laitoimme vaimoni kanssa kynttilämmekin. Syrjään ja kauas kaikista muista. Petrin kynttilöiden lähistöllä ei ollut yhtään ainoata toista kynttilää. Sellainen oli elämässäkin aina ollut Petrin paikka. Syrjittynä, syrjässä, ja niin se sai olla nytkin."

"Yläasteen loppupuolella hän oli jo täysin syrjäytetty, yksinäinen ja totaalisesti erakoitunut. Hän liikkui koulussa yksin, hän liikkui koulumatkallaan yksin, hän oli aina välitunnillakin yksin, hän oli tunnilla yksin, harjoitustöissä, voimistelutunnilla, ryhmätöissä, kotona... hän oli myös vapaa-aikana yksin, eikä hän enää päässyt irti tästä noidankehästä."

Hän kirjoittaa myös:

"Silloin pelästyin, että jos Petri määritellään vaikka skitsofreenikoksi, niin samalla viestitetään Suomen kansalle seuraavaa: tämä tapaus oli vain yksittäinen, henkisesti pahasti häiriintyneen nuoren miehen teko, ja siksi se mitä suurimmalla todennäköisyydellä ei tule toistumaan. Olen tästä täysin päinvastaista mieltä. Valitettavasti kaikki ainekset tapauksen uusiutumiseen ovat olemassa."

Kukaan ei tainnut ottaa Petrin isää todesta.

Lainaus: Ryytimaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3425  To 24 Maa 2011, 10:12 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kahdeksan vuotta Myyrmannin jälkeen

Armas Gerdt, 56, piti itseään perusinsinöörinä. Miehenä, joka tietää ja osaa kaiken tarpeellisen ja menee vaikka jalat edellä puuhun.

Hän oli nelihenkisen normiperheen pää. Tavallinen suomalaismies, jolla oli homma hallussa. Työnarkomanian rajoja hiponut Armas Gerdt juoksi satojentuhansien lajitoveriensa tapaan ”menestymisen ja rahan perässä”.

– Että saisin ostettua uuden auton ja asunnon... Naapurit tekivät hienoja lomamatkoja, meidänkin täytyi tehdä. Lapsille oli ostettava uusia vaatteita, kun naapurin lapsillakin oli.

– Härskeimmillään se omaan napaan tuijottava elämänmuoto ja ”minä itse ekana” -asenne kulminoituivat liikenteessä. Meikäläisellä oli aina kiire ja ärräpäitä pääsi, kun joku häiritsi etenemistä tiellä.

– Kyllä minussa oli piilevänä myös empaattisuutta, jonka isäni oli iskostuttanut, mutta en juuri näyttänyt sitä. Pyrin olemaan vain tehokas. Ei ollut aikaa olla empaattinen. Piilouduin kiireen taakse silloinkin kun olisi pitänyt pysähtyä ja auttaa, Armas Gerdt arvioi itseään.

Pelle-esitys päättyi räjähdykseen

Kiireet loppuivat 11. lokakuuta 2002 ”kuin veitsellä leikaten”.

– Sen jälkeen ei ollut pienintäkään kiirettä. Eikä millään ollut enää mitään merkitystä.

Kesken pelle-esityksen Myyrmannin kauppakeskuksessa Vantaalla räjähti hauleilla päällystetty pommi, joka surmasi sen tekijän – Armaksen ainoan pojan – ja kuusi muuta ihmistä. Lähes 200 henkeä haavoittui. Pommi oli ollut kemiantekniikkaa opiskelleen Petri Gerdtin repussa.

Ensimmäisistä viikoista Armas Gerdt ei muista juuri mitään. Ruoka ei maistunut sen enempää kuin elämäkään. Mies laihtui 24 kiloa.

– Makasin vain sairaalassa pitkälläni. Vaivuin syvään masennukseen. Mikään muu kuin nukkuminen ei kiinnostanut. Putosin korkealta niin kotona kuin työssäkin – alas maanrakoon ja lyttyyn lyödyksi.

– En usko, että tätä tragediaa olisi tapahtunut, jos Petrillä olisi ollut yksikin ystävä. Yksi ainoa kaveri, joka olisi käynyt meillä kylässä, pelannut yhdessä tietsikkaa ja korttia.

– Oli musertavaa huomata, että kaikki se, mitä olin itsestäni kuvitellut, oli harhaa. Olin pitänyt itseäni vahvana. Olinkin heikko. En tosin tiedä, olisiko kukaan muukaan kestänyt sitä tuskan määrää.

Sairaalassa Armas Gerdtillä oli seuranaan paksu ruutuvihko ja kynä.

– Purin tuskaani kirjoittamalla jokaisen muistoni Petristä 21 vuoden ajalta. Itkin ja kirjoitin. Kirjoitin ja itkin. 1500 a-nelosta. Se oli keinoni selvitä.

Mitä yksinäisen päässä liikkuu

Vihkoon piirtyivät monet lämpimät ja rakkaat muistot perheen elämästä, tavallisesta arjesta sekä isän ja pojan hienoista hetkistä. Armas oli sosiaalisesti syrjään vetäytyneelle – ja syrjäytetylle – pojalleen ainoa miespuolinen kaveri, ”vaikka eihän isä voi oikeastaan lapsensa ystävä olla”.

– Meillä kävi kotona poikia kun Petri oli 8-vuotias ja olin ostanut hänelle tietokoneen. Vuoden, kahden jälkeen heitä ei enää näkynyt.

– Petrin muutoksen näkee myös luokkakuvista. 8–10-vuotiaana hänellä on hymy kasvoilla, 11-vuotiaanakin ehkä vielä. 12-vuotiaasta lähtien hän on hirvittävän totinen. Ei pienintäkään hymynkaretta.

Petrillä oli erikoinen kävelytyyli nousta joka askeleella varpaille. Siitä häntä pilkattiin paljon. Koulusta otettiin muutamia kertoja yhteyttä kiusaamisen takia. Petri kertoi siitä vain kerran, sillä hänen ylpeytensä esti kertomasta enempää.

– Jos luokkakavereita tuli vastaan, Petri vaihtoi kadun toiselle puolelle. Kysyin, miksei hän tervehtinyt kaupassa heitä. Hän vastasi, että ne ovat niin tyhmiä tyyppejä.

– Korismatseissa vaihtopenkillä istui monta poikaa kylki kyljessä. Ja sitten Petri, metrin päässä. Ei se minua silloin vaivannut. Mutta jälkeenpäin ymmärsin sen merkityksen.

– Loppuvaiheessa hän ei juuri vaihtanut vaatteita eikä korjannut pyöräänsä. Luulen, että hän oli masentunut, Armas Gerdt käy läpi raskaita muistojaan.

Muistiinpanojen pohjalta syntyi kirja Petrin matka Myyrmanniin (Gummerus 2004).

– Uskon kuolemanjälkeiseen elämään. Toivon näkeväni Petrin vielä joskus. Minulla on niin hirveä ikävä sitä poikaa.

– Yritin varoittaa kirjassa kavereista, joilla ei ole yhtään ystävää ja jotka elävät nettiyhteisöissään rakentaen omaa vaihtoehtoista maailmaansa. Näiltä nuorilta kannattaisi jonkun kysyä tarkkaan, mitä heille oikeasti kuuluu. Vanhemmille sitä ei välttämättä kerrota, niin kuin ei meillekään kerrottu.

Petrin ainoa yhteisö oli internetissä räjähteiden valmistamiseen keskittynyt keskusteluryhmä.

Vaikeinta on antaa anteeksi itselleen

Seitsemän kuukauden sairasloman jälkeen Armas Gerdtiltä kysyttiin, kirjoitetaanko hänelle eläkepaperit. Mies päätti palata töihin.

– Työnteko auttoi. Sain ajatukset edes vähäksi aikaa muualle. Kotona oli paha olla, kun oli aikaa ajatella. Avioerokin tuli.

Armas Gerdt kävi vuosia terapiassa. Hän piti itseään syyllisenä poikansa tekoon. Terapia auttoi ymmärtämään rationaalisella tasolla, ettei hän voinut olla fyysisesti vastuussa siitä, mitä aikuinen poika teki.

Emotionaalisella tasolla itsesyytökset jatkuivat. Uskonnostakaan ei ollut apua. Armas oli saanut ateistisen kasvatuksen eikä kuulunut kirkkoon.

– Perusinsinöörin arjessani ei ollut tarvetta eikä tilaa hengelliselle elämälle. Tein vain töitä päivästä toiseen.

Nykyinen vaimo ehdotti ystävättärensä vinkistä, että he kävisivät tutustumassa Tuomasmessuun. Tammikuun lopussa 2010 Armas lähti mukaan uteliaisuuttaan.

Ihmisten välinen läheisyys säväytti ja ensi kertaa elämässä Armaksesta tuntui, että Jumala on läsnä. Jumala puhutteli – ja kuunteli häntä rukoillessa.

Kolmannella kerralla messun vapaaehtoisten joukossa ollut valkopukuinen rouva lohdutti Armasta sanomalla, että on paljon asioita, joille ei kerta kaikkiaan löydy selitystä. Yksin Jumala tietää, miksi jotakin tapahtuu. Vaikeimpienkin tapahtumien kanssa on vain yritettävä elää luottaen, että Jumala rakastaa jokaista ihmistä.

– Olin ollut monta vuotta tuuliajolla syyllisyydentunteeni takia. Kevään aikana vapauduin siitä vähän kerrassaan. Ymmärsin, että on olemassa armo ja anteeksianto, jos ihminen haluaa vilpittömästi turvautua Jumalaan.

– Minusta alkoi pikku hiljaa tuntua, että olen vain yksi pieni ihminen, joka ei koskaan voi ymmärtää, miksi se tragedia tapahtui, mutta joka voi hyväksyä itsensä.

– Olen luovuttanut itseni Jumalan käsiin. Olin Hänen suhteensa sulkeutunut, mutta haluan avautua. Vaikeinta oli antaa itselleen anteeksi. Sen jälkeen minulla on ollut kevyt olo.

Rakkauden uskonto

Tuomasmessussa käymisestä tulee niin hyvä olo, että Armas ja vaimo ovat leikillisesti todenneet pärjäävänsä sen voimalla pitkälle seuraavaan viikkoon. Pariskuntaa on liikuttanut alusta lähtien se suvaitsevaisuus, minkä he ovat aistineet tuomaskansassa. Kaikki ovat tervetulleita.

– Tuntuu kuin olisimme yhtä suurta perhettä. Tuomasmessussa näkee ystävällisiä kasvoja, ei ynseitä tai ylimielisiä katseita. Musiikki on kaunista. Saarnat ovat usein puhuttelevia – tosin rehellisesti sanottuna eivät ihan aina.

– Mutta ylitse kaiken on se lämmin henki ja ilmapiiri.

Armas Gerdt puhui Tuomasmessussa lokakuussa. Hän suostui siihen vain, kuten tähän haastatteluunkin, yhdestä ainoasta syystä.

– Jos pystyisin auttamaan jotakin lohdutonta ihmisistä esimerkilläni siitä, että ihminen voi selvitä täydellisestä katastrofistakin ja löytää uudelleen ilon elämäänsä. Vaikka tuntuu kuin koko maailma kaatuisi päälle, elämä voi vielä olla elämisen arvoista.

– Aika auttaa. Ja Jumala voi parantaa. Haluan välittää toivoa, että ihminen voi selvitä lähes mahdottomastakin.

Armas Gerdt haluaa elää mahdollisimman hyvän loppuelämän ja tehdä hyvää muille ihmisille niissä rajoissa kuin pystyy.

– Minun silmissäni kristinusko on nyt rakkauden uskonto. Usko Jumalaan ja Jeesukseen tarkoittaa myös sitä, että me yritämme auttaa lähimmäisiä. Hyvää tehdään pyyteettömästi. Jos joku tarvitsee apua, niin sitä annetaan.

Välittäkää vielä kun ehditte

Olli Valtonen vihki Armas Gerdtin ja hänen vaimonsa avioliittoon marraskuussa. Juhlallisuuksien jälkeen puolisot totesivat toisilleen melkeinpä yhteen ääneen, että Jumala tuntui olleen läsnä vihkimistilanteessa. Molemmilla oli ollut se sama ”hyvin lämmin tunne”.

– Hääjuhlissa pidin puheen, jossa kerroin yhden asian, jonka jouduin oppimaan kantapään kautta: Elämälle pitää olla nöyrä. Aivan mielettömän nöyrä.

– Vielä tänään pystyt liikkumaan ja nauttimaan elämästä, mutta et voi tietää, mitä huominen tuo tullessaan. Välitä läheisistäsi tänään ja osoita heille rakkauttasi. Huomenna heitä ei ehkä enää ole, neuvoo Armas Gerdt.

Hän kertoo ajatuksistaan ja tunteistaan terävän analyyttisesti, on hiljaisen oloinen, mutta ystävällinen ja hymyilee välillä yllättäen valoisasti. Jos vaikutelmaa miehestä kuvailisi yhdellä sanalla, se olisi juuri tuo. Nöyrä.

Siitä ”erittäin minäkeskeisestä” miehestä ei taida olla enää paljon jäljellä?

– Ainakaan minulla ei ole enää kiire mihinkään. Liikenteessä en hosu, eikä minua vaivaa tippaakaan, jos joku kiilaa eteen. Totean, että hänellä oli varmaan kova kiire tai hän tuli siihen vahingossa. Ennen saatoin hermostua pikkujutuista. Toki mieleni voi pahoittaa edelleen, mutta suuttumaan minua ei enää saa. Ei niin yhtään mistään.

– Pystyn nauttimaan pienistä asioista, joille en ennen korvaani lotkauttanut: lunta sataa, on vähän pakkasta ja tulee talvi… Mahtavaa, vuodenaika vaihtuu!

– Ratikassa nuoret metelöivät kovaäänisesti koulun jälkeen. Joskus se olisi saanut verenpaineeni nousemaan. Nyt tulee hyvä mieli kun näen, miten nuoret juttelevat, heillä on keskenään kivaa ja kohta he menevät kotiin.

Armas Gerdtin uusioperheellä on jo taskussaan uuden kodin avaimet.

Lainaus:
HelsinkiMission tukihenkilö

Viime keväänä Armas Gerdtille tuli tunne, että hän voisi vuorostaan auttaa muita. Aiemmin hän ei ollut osallistunut vapaaehtoistyöhön eikä ymmärtänyt, että on ihmisiä, jotka auttavat toisia ihmisiä ilman palkkaa – ja saavat siitä vieläpä hyvän mielen.

HelsinkiMissiossa oli pulaa miespuolisista tukihenkilöistä nuorille ja Armas sai alkusyksystä pikakoulutuksen tehtävään. Varsinaisen vapaaehtoistyön kurssin hän käy ensi keväänä.

– Nyt olen yhden nuoren pojan tukihenkilö. Nuoret ovat lähellä sydäntäni. Petrin kanssa työ jäi kesken.

– Olen koettanut kysyä, mitä minä tällä auttamistyöllä haen. Onko siinä halua hyvittää jotakin? En kuitenkaan usko. Haluan vain auttaa.

Armas on sitoutunut tapaamaan vanhemmistaan erillään elävää poikaa vähintään kaksi kertaa kuukaudessa. Hän auttaa yksinkertaisissa asioissa kuten paperihommissa ja käy yhdessä esimerkiksi elokuvissa.

– Olen tehnyt selväksi, että hän voi soittaa minulle milloin vain. En ole tässä sillä mielellä mukana, että katsotaan ja lopetetaan, jos ei tunnu kivalta. Tarkoitus on auttaa kaveria elämässä eteenpäin niin pitkälle kuin mahdollista.

Lainaukset: HelsinkiMissio 4/2010


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm Pe 25 Maa 2011, 1:46, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3426  To 24 Maa 2011, 10:18 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Räjäyttäjän isä ryhtyi tukihenkilöksi

Keskiviikko 15.12.2010 klo 15.20

Omaa poikaansa hän ei voinut auttaa. Nyt hän auttaa muita.

Armas Gerdtin maailma pysähtyi 11. lokakuuta 2002.

Hänen poikansa Petri, 19, oli räjäyttänyt itsensä Myyrmannin kauppakeskuksessa. Pojan rakentama tuhovoimainen pommi surmasi samalla kuusi sivullista ja haavoitta 80 muuta kauppakeskuksen asiakasta.

Isä vaipui syvään masennukseen ja pitkään terapiakierteeseen. Hän piti itseään syyllisenä poikansa tekoon.

Mies purki muistonsa pojastaan 1 500 käsin kirjoitetuksi liuskaksi, joista syntyi kirja. Silti sekään ei auttanut ahdistukseen.

- Emotionaalisella tasolla itsesyytökset jatkuivat, Armas Gerdt tilittää tuoreessa HelsinkiMission lehdessä.

Ateistitaustainen mies lähti lopulta uteliaisuuttaan Tuomasmessuun viime tammikuussa. Meni uudelleen, ja taas uudelleen.

"Olin tuuliajolla"

- Vaikeinta oli antaa itselleen anteeksi. Olin ollut monta vuotta tuuliajolla syyllisyydentuntoni takia. Kevään aikana vapauduin siitä vähän kerrallaan. Ymmärsin, että on olemassa armo ja anteeksianto, jos ihminen haluaa vilpittömästi turvautua Jumalaan.

Armas Gerdtille alkoi myös tulla vahva halu auttaa muita. Ja kun HelsinkiMissiossa oli pulaa miespuolisista tukihenkilöistä nuorille, mies meni koulutukseen.

- Nyt olen yhden nuoren pojan tukihenkilö. Petrin kanssa työ jäi kesken, mies tilittää.

Armas Gerdt on sitoutunut tapaamaan vanhemmistaan erillään elävää poikaa ja auttamaan tätä yksinkertaisissa asioissa kuten paperitöissä. Joskus he käyvät elokuvissa.

- Hän voi soittaa minulle milloin vain. Tarkoitus on auttaa kaveria elämässä eteenpäin niin pitkälle kuin mahdollista.

RISTO KUNNAS
risto.kunnas@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3427  Pe 25 Maa 2011, 10:56 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näiden edellisten uutisten liittäminen palstalle oli raskasta. Viestiä http://www.sanasinko.net/viewtopic.php?t=134#3423 aloin asetella jo torstain vastaisena yönä, mutta postasin sen vasta torstaiaamuna. Että tuo onnistuisi, kun softassa ei ole luonnosominaisuutta, jätin itseni kirjautuneeksi yöksi sisään.

Sen perään jatkoin aamulla tästä kirjoituksesta http://www.sanasinko.net/viewtopic.php?t=134#3424 , jonka olin löytänyt jostain. Minua puhutteli nuo siteeraukset Armas Gerdtin kirjasta; olin tajunnut jo kauan sitten Petrin tulleen koulussa rankalla tavalla kiusatuksi ja hyljeksityksi.

Kovin työ oli kuitenkin tässä kirjoituksessa http://www.sanasinko.net/viewtopic.php?t=134#3425 , jonka jouduin muokkaamaan rivi kerrallaan kuntoon. Haastattelu oli pitkä ja pdf-muodossa, mutta sain taltioitua sen Googlen kääntämänä html-muodossa. Koko teksti oli vaan yhtä kapeaa palstapötköä ja muokattava rivi kerrallaan normaalia palstaleveyttä varten:
Lainaus:
– Meillä kävi kotona poikia kun Petri
oli 8-vuotias ja olin ostanut hänelle tie-
tokoneen. Vuoden, kahden jälkeen heitä
ei enää näkynyt.
– Petrin muutoksen näkee myös luok-
kakuvista. 8–10-vuotiaana hänellä on
hymy kasvoilla, 11-vuotiaanakin ehkä vielä.
12-vuotiaasta lähtien hän on hirvittävän to-
tinen. Ei pienintäkään hymynkaretta.
Petrillä oli erikoinen kävelytyyli
nousta joka askeleella varpaille. Siitä
häntä pilkattiin paljon. Koulusta otettiin
muutamia kertoja yhteyttä kiusaamisen
takia. Petri kertoi siitä vain kerran, sillä
hänen ylpeytensä esti kertomasta enem-
pää.
– Jos luokkakavereita tuli vastaan,
Petri vaihtoi kadun toiselle puolelle.

Minulla meni yli tunti tuossa ja olin niin läkähtynyt hommasta, etten jaksanut oikolukea tekstiä saumattomasti kuin vasta viime yönä ennen yhtä. Asettelusta löytyikin vielä korjattavaa, josta on muistona viestin muokkausmerkintä.

Mutta liitin palstalle torstaiaamuna vielä tämänkin uutisen http://www.sanasinko.net/viewtopic.php?t=134#3426 samaan asiaan liittyen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3428  La 26 Maa 2011, 11:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoitin edellä: "Hämmästyin törmättyäni Sanan nettisivuilla tähän juttuun."
- Ks. http://www.sanasinko.net/viewtopic.php?t=134#3423

En ole vielä kertonut, miksi olin niin hämmästynyt. Mutta kun vuodet vierivät ja suuntaan tulee täysmuutos, on kyseessä jo perustavaa laatua olevasta asiasta. Ei ole mitenkään itsestään selvää, että ateistisen kasvatuksen saanut ja kirkkoon kuulumaton tulee uskoon. Kyllä se on jotain ja aikamoinen juttu, mutta näköjään Jumalalle on kaikki mahdollista.

Silloin vuonna 2002, kun se pommi räjähti siellä Myyrmannissa, minulle tuli hirveä tarve lohduttaa Petrin perhettä kaiken sen järkytyksen keskellä. Löysin numerohaulla perheelle yhden kännykkänumeron, johon postasin peräjälkeen kuusi tekstiviestiä.

Olen tallettanut tietokoneelleni lähettämäni tekstiviestit ja asiasta kertovan dokumentin, jossa kuvaan:

"Olen lähettänyt maanantaina 14.10.2002 XX:n matkapuhelinnumeroon YY seuraavat viestit ennen puolta yötä. En olisi kehdannut, mutten voinut olla niitä lähettämättä. Ja samassa kun olin viimeisenkin lähettänyt, minulle tuli aivan erikoinen olo: oli kuin jokin humaus olisi tullut päälleni säteillen vahvaa ja erikoista voimaa, jonkalaista en ollut ennen kokenut ja joka tuntui virtaavan kauttani lähettämieni viestien perään. Jos se ihana voima jotakin oli, kuten koin, sen täytyi tuntua myös siellä päässä, jonne viestini lähetin."

Kirjoitin näin: "Jos olet XX, voin kuvitella miltä sinusta tuntuu. Lapsesi silmät Iltalehden lööpissä ovat niin kauniit, hän on niin kaunis... Paha maailma vei hänet vain mukanansa; ensin pikkusormen ja sitten koko käden. Jumala siunatkoon ja varjelkoon teitä. Kaikesta huolimatta voitte joka ilta nukahtaa Taivaan Isän syliin. Lapsenne teot eivät ole teidän tekojanne ja nekin saatte anteeksi. Järkytykseltä ja tuskalta joskus myöhemmin voisi apuna olla jokin ennaltaehkäisevä nuorisotyö. Nyt tärkeintä on surutyö ja toisaalta tapahtumien etäännyttäminen. Aloitin vastikään Raamatun läpiluvun ja jo vuosituhansia sitten ihminen teki samoja virheitä. Erityisesti teille suosittelen samaa hidasta kahlaamista Vanhasta Testamentista lähtien; kun se läpikäyty ja Uusi Testamenttikin, on se pitänyt teitä pystyssä ja Jumala on siihen mennessä parantanut haavojannekin. En ainakaan itse tiedä tuskaan ja murheeseen parempia parannuskeinoja kuin Jumalan rakkaus."

On aika hämmästyttävää, että kun kahdeksan vuotta on kulunut tuosta ikävästä tapahtumasta, Petrin isä on uskossa ja tekee nuorisotyötä... Viestini menivät kyllä naisen nimissä olevaan kännykkään, osoitin ne äidille, vaikka tarkoitukseni olikin tukea koko perhettä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4336  Pe 08 Hei 2011, 13:43 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

12-vuotias riisti henkensä pelastaakseen isänsä ja veljensä

Lainaus:
Mumpy keksi suunnitelman, joka hänen mielessään näytti ratkaisulta kaikkiin ongelmiin. Hän tappaisi itsensä, mikä säästäisi perheeltä myötäjäiskustannukset ja, mikä tärkeintä, hänen lahjoittamansa elimet pelastaisivat hänen isänsä näön ja veljensä hengen.

Mumpy kirjoitti toiveensa itsemurhaviestiin ja toteutti suunnitelmansa.

Viesti löytyi päivä sen jälkeen, kun tytön ruumis oli tuhkattu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4337  Pe 08 Hei 2011, 13:45 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Televisio tappoi 7-vuotiaan kirkossa

Lainaus:
Onnettomuus tapahtui Lady of Lourdes -kirkossa Kaliforniassa.

Poliisin mukaan pikkutyttö yritti siirtää isoa televisiota kannattelevaa kärryä kirkon kokoussalissa. Laite tipahti suoraan lapsen päälle.

Tytön veli näki turman. Lasten äiti oli sillä hetkellä toisessa huoneessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4430  Ma 18 Hei 2011, 14:44 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Ei hätää, salama ei koskaan iske samaan perheeseen kahta kertaa..."

Sekä isä että poika kuolivat salamaniskuun - välissä 48 vuotta

Lainaus:
Perheenjäsenet anelivat miestä tulemaan myrskyltä suojaan, mutta mies sanoi, että "ei hätää, salama ei koskaan iske samaan perheeseen kahta kertaa."

New Jerseystä kotoisin oleva Stephen Rooney, 54, kuoli heinäkuun alussa, kun salama iski piknikviikonloppua sukulaistensa kanssa viettäneeseen perheenisään, uutisoi amerikkalainen uutiskanava ABC perjantaina.

Mies koki saman kohtalon kuin isänsä, joka menehtyi salamaniskuun 48 vuotta aikaisemmin.

Lainaus:
Sukulaiset kerääntyivät grillaamaan pihalla sijaitsevan valtavan puun ympärille.

Hetken päästä puhkesi myrsky, jolloin suurin osa naisista ja lapsista meni sisälle. Viisi miestä jäi kuitenkin ulos polttamaan savukkeita.

Perheenjäsenet anelivat Rooneyta tulemaan sisälle suojaan, mutta mies sanoi, että "ei hätää, salama ei koskaan iske samaan perheeseen kahta kertaa."

Rooneyn sytyttäessä savukettaan puun takana, salama iski ja hän loukkaantui vakavasti. Mies kuljetettiin sairalaan, jossa hän kuoli viisi päivää myöhemmin.

Rooneyn isä kuoli salamaniskuun 48 vuotta sitten Rooneyn ollessa vain 6-vuotias. Isä oli ollut kalastamassa, ja salama oli iskenyt, kun hän oli perkaamassa kalaa. Isku oli kulkeutunut häneen veitsenterän kautta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4472  La 23 Hei 2011, 1:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Äiti opetti tytärtään pysäköimään - kuoli saamiinsa vammoihin

Lainaus:
Silminnäkijä kuvaili onnettomuutta Daily Mailille.

- Nuori tyttö oli autossa peruuttamassa ja hänen äitinsä seisoi auton ulkopuolella ohjaten häntä parkkiruutuun. Yhtäkkiä auto kiihdytti vasten toista pysäköityä autoa ja törmäsi siihen, nainen kertoi.

Pian silminnäkijä havaitsi äidin makaavan maassa verta valuvana.

- Tyttö oli hysteerinen, hän huusi ja itki. Se oli aivan kauheaa, hän kertoi brittilehdelle.

Kuollutta äitiä jäävät kaipaamaan aviomies, kaksi tytärtä ja yksi poika. He olivat Daily Mailin tietojen mukaan kaikki paikalla sairaalassa kuolinhetkellä.

Hirveä inhimillinen tragedia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5425  La 15 Lok 2011, 14:52 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Avioeroriita paljasti totuuden - vauvat vaihtuivat 12 vuotta sitten

Lainaus:
Totuus tuli esiin vasta, kun toinen pariskunta oli vasta eronnut ja mies kieltäytyi maksamasta elatusmaksua, koska hän ei uskonut olevansa täysin erinäköisen tytön isä.

Kopeiskin kaupungissa suoritettu dna-testi järkytti kuitenkin myös äitiä: sen mukaan kumpikaan vanhemmista ei ollut sukua tytölle.

- Tuomari ei ollut uskoa sitä. Hän sanoi nähneensä vastaavaa vain televisiossa eikä tiennyt miten neuvoa meitä, testin tehnyt äiti kertoi Komsomolskaja Pravdassa.

Poliisi jäljitti toisen perheen samaan kaupunkiin ja selvisi, että kumpikin oli kasvattanut toistensa lasta.

- Se oli totta. Heidän tyttärensä Anya oli vaalea ja näytti minulta ja ex-mieheltäni. Meidän tyttäremme Irina on tumma ja näytti täysin toisen perheen isältä, joka on tadshikki, rouva Belyaeva sanoo.

Perheet vaativat viiden miljoonan ruplan eli noin 115 000 euron korvauksia. Rikossyytteitä henkilökuntaa vastaan ei ole mahdollista nostaa sillä tapauksesta on liian kauan.

Kumpikaan järkyttyneistä tytöistä ei halua vaihtaa perhettä. Toistaiseksi he ovat päättäneet vierailla säännöllisesti toistensa luona.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5445  Su 16 Lok 2011, 2:57 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kolmevuotias avasi pesukoneen kannen - äiti kuuli järkyttävän huudon

Lainaus:
Pyykinpesukoneen ohjelma oli vielä kesken, kun nelilapsisen perheen nuorimmainen kirmasi keittiöön ja avasi edestä täytettävän koneen luukun. Kone jatkoi pyörimistään, vaikka luukku oli auki.

Sitten pojan äiti kuuli olohuoneeseen sydäntä riipaisevan huudon. Hän säntäsi keittiöön ja löysi taaperon verisenä lattialta.

Pojan vasen käsi oli yhä koneessa.

- Verta oli joka paikassa. Oli kamalaa nähdä hänet siinä kunnossa, äiti kertoi Daily Mailille.

Äiti hälytti paikalle nopeasti apua, ja poikaa lähdettiin kuljettamaan sairaalaan Liverpooliin. Lääkärit eivät kuitenkaan onnistuneet kiinnittämään olkapään alapuolelta repeytynyttä kättä takaisin paikoilleen.

Kun äiti kysyi pojaltaan, mitä oikein tapahtui, tämä vastasi: "Minä avasin oven, pyörin ympäri ja taas ympäri, ja sitten käsi pääsi irti."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 12488  To 15 Jou 2016, 18:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Väsyttää... Ei riitä, että ylipäätään nukahtaa, vaan pitäisi nukkua riittävästi, joka näin kipeänä hankalaa.

Taidan lähteä ulos haukkaamaan vähän happea tuliterät Icebugit jaloissani. Muutama päivä sitten, kun oli oikein kurja päivä, kävin parissa kaupassa liukuesteet jaloissani katsellen nastakenkiä pojalleni, joka ei viitsi käyttää liukuesteitä eikä tykkää nastakengistäkään. Olin ostanut hänelle jo yhdet liukumattomat kengät, jotka jouduin palauttamaan, kun ei tykännyt niistä. Vaan mitäs täältä löytyykään? Eri paria olevat Icebugit numeroa 39 ja 38, vasen isompi ja oikea pienempi, aivan kuin omat eri paria olevat jalkani... Eipä ole ennen käynyt yhtä hyvää tuuria, että saan kuin mittatilaustyönä tehdyt monot, joilla kulkee säällä kuin säällä maksaen vaan viisikymppiä.

Kaikkien tärkeiden hommien kasautuessa ja painaessa päälle ajattelin nyt joulukuussa heivata kirjoittamista täällä, mutta huomasinkin kapasiteettini riittävän kirjoittaakseni tilanteen salliessa. Aamusivut ovat numero yksi ja maailmanmenoakin tulee seurattua ja ihmeteltyä tiputtaessani uutisia kirjanmerkkeihini, joita on jo niin paljon, että hukun niihin.

Tämänpäiväisistä uutisista minua puhutteli eniten seuraava yksityiskohta tuhoisassa lentoturmassa:

Lainaus:
Lääkärin mukaan Neto oli kertonut hänelle nähneensä onnettomuutta edeltävänä yönä unta, jossa joukkueen lentokone putosi. Siksi häntä oli pelottanut lähteä matkalle.

Neto on harras uskovainen, ja hän oli lukenut Raamattua vain hetki ennen onnettomuutta.

Lainaus:
Koneesta loppui lennon aikana polttoaine, mikä oli syynä onnettomuuteen. Yksi eloonjääneistä kertoi, että koneen lentäjä oli perunut suunnitellun välilaskun, jonka aikana koneeseen olisi tankattu lisää polttoainetta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Maailmankartalla Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com