Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Ääri-islam ja terrorismi
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Maailmankartalla
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 703  La 30 Kes 2007, 1:05 (GMT+3)  Aihe: Ääri-islam ja terrorismi Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lontoon poliisi löysi toisen autopommin

Julkaistu: 29.6.2007 09:57
Päivitetty: 30.6.2007 00:06

HS–AP–STT–AFP


LONTOO. Lontoon poliisi ilmoitti myöhään perjantai-iltana löytäneensä toisen pommin kaupungin keskustasta. Lontoon poliisin terrorisminvastaisen yksikön päällikkö Peter Clarke kertoi räjähteen olevan yhteydessä perjantaina aamuyöllä löydettyyn ensimmäiseen pommiin.

"Tilanne on ilmeisen huolestuttava", Clarke sanoi ja vetosi kansalaisiin, jotta he kertoisivat kaikki mahdolliset tietonsa ja havaintonsa poliisille.

Toinen pommi löydettiin autosta maanalaisesta parkkihallista Park Lane -kadun läheltä. Poliisin mukaan toisen auton oli tarkoitus räjähtää lähellä ensimmäisen pommin löytöpaikkaa, mutta se oli hinattu parkkisakkojen vuoksi varikolle parkkihalliin puoli neljän aikaan aamuyöllä. Auto oli alunperin pysäköity läheiselle Cockspur Streetille. Toinen räjähde oli poliisin mukaan hyvin samankaltainen kuin ensimmäinen pommi.

Ensimmäinen pommi löytyi aamuyhden jälkeen Lontoon keskustasta Haymarket-kadun varteen pysäköidystä autosta. Autosta löydettiin kymmeniä litroja polttoainetta, kaasusäiliöitä ja nauloja.

Pommi olisi mahdollisesti voinut tappaa kymmeniä ihmisiä. Pommi löytyi teattereistaan ja vilkkaasta yöelämästä tunnetulta alueelta lähellä Piccadilly Circusia.

Myöhemmin perjantaina poliisi sulki kaksi muuta katua Lontoon keskustassa. Niiltä löytyi kaksi autoa, joissa epäiltiin niin ikään olevan räjähteitä. Park Lanen auton lisäksi poliisi tutki Fleet Streetillä sijainnutta autoa.

Teatterialueella purettu räjähde oli Haymarket-kadulla yökerhon eteen pysäköidyssä autossa. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan yökerhossa oli 1 700 ihmistä. Autossa oli kaasusäiliö, kymmeniä litroja bensiiniä ja nauloja.

”On selvää, että jos laite olisi räjäytetty, se olisi johtanut merkittäviin loukkaantumisiin tai kuolemiin”, Peter Clarke sanoi.

Britanniaa vasta kaksi päivää johtanut tuore pääministeri Gordon Brown kutsui koolle maan turvallisuuskomitean. Kokouksen jälkeen sisäministeri Jacqui Smith kuvasi kansainvälisen terrorismin uhkaavan Britanniaa ”vakavimmin ja pysyvimmin”.

Uutistoimisto AP:n mukaan perjantai-iltaan mennessä poliisi ei ollut löytänyt yhteyksiä pommin ja minkään terroristiryhmän välillä.

Sky News -televisiokanavan mukaan pommi piti räjäyttää matkapuhelimen avulla. Pommi huomattiin Suomen aikaa kolmelta torstain ja perjantain välisenä yönä.

CBS-uutiskanava kertoi Lontoon pommi-iskuja ylistäneen viestin ilmestyneen al-Qaidan suosimalle internetsivustolle jo torstai-iltana. Tietoa viestin lähettäjästä tai viestin ja pommien yhteydestä ei kuitenkaan perjantaina ollut.

Perjantaina illansuussa suuri osa Piccadilly Circusin ympäristöä oli suljettu liikenteeltä. Lontoolaiset ja turistit parveilivat poliisin virittämien nauhojen edessä ottamassa valokuvia paikalta. Ihmiset vaikuttivat rauhallisilta, ja monet vakuuttivat ettei heitä pelota.

”Kun näen ihmiset näin rauhallisina, se rauhoittaa minuakin”, sanoi paikalle katsomaan tullut ranskalainen opiskelija Karim Boukhalfa. Hän on Lontoossa työharjoittelussa.

Myös ainakin kolme alueen teatteria oli kiinni. Prince of Wales -teatteri oli joutunut peruuttamaan kello viiden näytöksensä. Teatterissa oli tarkoitus esittää Abbasta kertova Mamma mia! -musikaali.

Myös kesän 2005 terrori-iskujen aikaan teatteri joutui peruuttamaan näytöksensä.

Lainaus:
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Lontoon+poliisi+l%C3%B6ysi+toisen+autopommin/1135228356624
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 923  Su 07 Lok 2007, 22:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Iranilainen oppositiomies varoittaa suomalaisia ääri-islamista

Julkaistu: 18:59

Jarmo Huhtanen
Helsingin Sanomat


Filosofian tohtori Adlan Parsa, 30, on tuohtunut. Häntä sapettaa Suomeen perusteilla oleva islamilainen puolue.

"Suomeen on syntynyt fanaattisen islamin ryhmä. Se on vaarallinen suomalaiselle yhteiskunnalle."

Adlan Parsa on kotoisin Iranista ja asuu nykyään Espoossa. Hän on opiskellut islamilaista oikeutta Teheranissa ja väitellyt tohtoriksi Pariisissa pääaineenaan kansainväliset suhteet.

Parsa ihmettelee islamilaisen puolueen perustamista Suomeen. "Islamilainen maailma on jakautunut eri ryhmiin. Kukaan ei voi sanoa edustavansa kaikkia ryhmiä."

Parsa oli Iranissa poliittisesti aktiivinen ja vastusti maansa hallitusta. Parsa ei ole poliittinen pakolainen, mutta hän ei voi myöskään palata turvallisesti kotimaahansa.

Parsa kummastelee uuden puolueen perustajien arabialaisia etunimiä ja tapaa pukeutua arabikaapuihin. Islam ei niitä vaadi, hän korostaa.

Parsan mielestä näkyvillä ovat fanatismin tunnusmerkit. "Fanaattiset islamistit välittävät islamista väärää tietoa. Sen uhreiksi joutuvat maltilliset muslimit, jotka yrittävät sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan."

Parsan mukaan islamilainen puolueen välittämä väärä käsitys islamista on kohtalokasta muslimien ja valtaväestön suhteille.

"Esimerkiksi muslimilasten on vaikea luoda ystävyyssuhteita valtaväestön lasten kanssa. He eristäytyvät ja menettävät mahdollisuutensa sopeutua yhteiskuntaan. Tällaisille nuorille on helppo sanoa, että valtaväestö ei halua heitä, ei kunnioita heitä. Heistä tulee erittäin hyvä kohde fanatismille."

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1519  Ke 23 Tam 2008, 2:40 (GMT+3)  Aihe: Totuus lasten suusta... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Osaman poika: Lopeta tappaminen, isä

21.1.2008 8:43

Maailman etsityimmän terroristin poika pyytää isäänsä parantamaan tapansa.

Terroristiverkosto al-Qaidan johtajan, Osama bin Ladenin, poika, Omar bin Laden, on pyytänyt julkisuudessa isäänsä lopettamaan tappamisen.

Amerikkalainen uutiskanava CNN haastatteli Omar bin Ladenia tämän keskiluokkaisen kodin edustalla Egyptin Kairossa.

- Etsi joku toinen keino saavuttaa tavoitteesi. Pommit ja aseet eivät ole hyödyksi kenellekään, oli Omarin viesti isälleen.

Rakennusalalla työskentelevä Omar kertoi haluavansa puhua julkisesti isästään, koska toivoo tämän lopettavan maailmanlaajuiset väkivaltaisuudet, joita tämä on suunnitellut tai joihin tämä on ainakin innoittanut kymmeniä terroristeja.

- Tämä viesti ei ole vain minulta, vaan myös isäni ystäviltä ja toisilta muslimeilta, joiden kanssa olen keskustellut. He ovat samaa mieltä. Isäni pitäisi parantaa tapansa, Omar sanoi.

Osama bin Ladenin epäillään piileskelevän Pakistanin ja Afganistanin vuoristoisella rajaseudulla. Yhdysvaltain erikoisjoukot ovat yrittäneet saada häntä kiinni jo vuosien ajan.

JUHO RISSANEN
juho.rissanen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200801217125481_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1616  Ke 13 Hel 2008, 1:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Islamistit soluttautuneet Britannian poliisiinkin

12.2.2008 14:15

Terroristien tukijoita pelätään työskentelevän myös Lontoon metrossa ja Gatwickin lentokentällä.

Islamilaiset ääriainekset ovat onnistuneet soluttautumaan brittihallintoon ja sellaisiin tehtäviin yrityksissä, että he pystyvät välittämään arkaluontoista tietoa terroristeille, Daily Mail -lehti väittää verkkosivuillaan.

Joissakin tapauksissa terroristit tai heidän tukijansa hyödyntävät sukulaisuus- tai ystävyyssuhteita tarpeellisten tietojen hankkimiseen.

Daily Mail perustaa tietonsa sisäministeriölle, parlamentille ja poliisille lähetettyihin tiedusteluraportteihin. Niissä Lontoon metro, Gatwickin lentokenttä ja puhelinyhtiö BT mainitaan esimerkkeinä soluttautujien kohteista.

Daily Mailin saamien tietojen mukaan Britannian turvallisuuspalvelut tarkkailevat soluttautujiksi epäilemiään työntekijöitä.

Muutama kuukausi sitten sama lehti paljasti viranomaisten pelkäävän, että al-Qaidaan yhteydessä olevat henkilöt ovat onnistuneet soluttautumaan jopa Scotland Yardiin. Joidenkin heistä uskotaan osallistuneen terroristien koulutusleireille Pakistanissa ja Afganistanissa.

Terroristeilla monta eri tavoitetta

Soluttautujilla on Daily Mailin mukaan monta tavoitetta. He yrittävät saada selville, mitä viranomaiset tietävät islamistien toiminnasta ja välttää paljastumisen.

He koittavat myös hankkia tietoja, joita tarvitaan terrori-iskujen tekemiseen. Niitä voidaan käyttää myös epäsuorasti - esimerkiksi kavalluksiin ja siten terrorismin rahoittamiseen. Terroristeille on käyttöä myös sisäpiiritiedoilla lentokenttien ja julkisen liikenteen turvatoimista.

Britannian turvallisuuslähteiden mukaan niillä on näyttöä siitä, että maassa olevat terroristit ovat pohtineet mahdollisuutta hyökätä maan infrastruktuurin kimppuun "asiaansa tukevan sisäpiiriläisen" avulla.

Tiedustelupalvelu MI5 on varoittanut jo aiemmin, että läheisesti Osama bin Ladeniin kytköksissä olevat henkilöt ovat yrittäneet päästä töihin Britannian tiedustelupalveluihin. Viime vuoden tammikuussa muslimiradikaali Omar Bakri väitti ääriainesten soluttautuneen poliisiin ja muihin julkisen sektorin organisaatioihin.

Karkotettu sai jopa työpaikan

Varoittava esimerkki terroristien toiminnasta on Mustapha Boutarfa, 32. Mies avusti Pariisin metroon vuonna 1995 iskun tehnyttä islamistiryhmää. Iskussa sai surmansa 8 ihmistä ja 80 haavoittui.

Scotland Yard pidätti Boutarfan Britanniassa, missä hän kärsi kahden vuoden vankeustuomion ennen kuin hänet karkotettiin Ranskaan. Vapauduttuaan mies onnistui livahtamaan takaisin Britanniaan ja hankkimaan työpaikan pysäköintialueen vartijana.

Boutarfan menneisyys ei olisi luultavasti paljastunut koskaan, ellei hän olisi ajautunut riitaan erään kuljettajan kanssa. Riita meni oikeuteen lokakuussa 2005. Riitajutun syytteistä luovuttiin.

Boutarfa sai syytteen petoksesta, mutta tuomittiin ainoastaan vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hän ei enää jatka entisessä työpaikassaan. Daily Mail -lehden mukaan on edelleen epäselvää, kuinka Boutarfa onnistui palaamaan Britanniaan.

SIRPA KULONEN
sirpa.kulonen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200802127237373_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1626  To 14 Hel 2008, 14:12 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tanskassa pelätään uutta Muhammed-piirroskriisiä

Julkaistu: 13.2.2008 11:12
Päivitetty: 13.2.2008 19:37

Annukka Oksanen


Kööpenhamina. Tanskassa muhii uusi Muhammed-piirroskriisi. Ainakin 17 tanskalaista sanomalehteä julkaisi keskiviikkona kohutun pilapiirroksen, jossa profeetta Muhammedin turbaanissa on pommi. Piirroksen julkaisemalla lehdet halusivat kertoa, ettei sananvapautta pysty hiljentämään uhkailemalla.

Lehtien tempauksen taustalla on tiistaina julki tullut suunnitelma surmata kuvan piirtänyt Kurt Westergaard.

Tieto piirroksen näyttävästä julkaisusta levisi keskiviikkoaamuna nopeasti. Muun muassa arabimaiden suurin televisiokanava al-Jazeera piti sitä arabiankielisten verkkosivujensa ykkösuutisena.

Keskiviikkoiltana Tanskan ulkoministeriö kuitenkin kertoi, etteivät Tanskan suurlähettiläät arabimaissa olleet havainneet levottomuuksia.

Norjalaisen Aftenposten-lehden haastatteleman indonesialaisen Nahdlatul Ulama -muslimijärjestön puhemies Syaiful Bahri Anshori ennusti, että kuvien uudelleenjulkaiseminen aiheuttaa väkivaltaisia mielenosoituksia.

50 miljoonan jäsenen järjestöä edustava Anshori sanoi, että piirtäjät pitäisi ”ehdottomasti panna vankilaan”.

Tanskan poliisi pidätti varhain tiistaiaamuna kolme miestä, joita epäiltiin pilapiirtäjä Kurt Westergaardin murhan suunnittelusta. Miehistä marokkolaissyntyinen tanskalainen on jo päässyt vapaaksi.

Kahden pidätetyn tunisialaismiehen tilanne on epäselvä. Terroristilakien kiristämisen jälkeen heidät voidaan karkottaa maasta ilman oikeudenkäyntiä. Toisaalta tanskalaiset asiantuntijat arvioivat, ettei Tanska voi lähettää miehiä Tunisiaan, missä islamisteja on kidutettu.

Tanskan suurin islamilaisjärjestö Islamisk Trossamfund varoitti keskiviikkona, että epäoikeudenmukaiseksi koettu karkotus luo pohjaa islamilaiselle radikalisoitumiselle.

Tanskassa on noin 200000 muslimia.

Muhammed-piirroskriisi sai alkunsa, kun Jyllands-Posten -sanomalehti julkaisi syyskuussa 2005 sivun, jossa oli 12 pilapiirrosta profeetta Muhammedista. Kansainväliseksi kriisiksi mielenosoituksineen ja boikotteineen piirrokset ryöpsähtivät alkuvuodesta 2006.

Myös malmöläinen Sydsvenskan -lehti Ruotsissa julkaisi keskiviikkona Jyllands-Postenin Muhammed-kuvan.

Norjan valtalehdet ilmoittivat keskiviikkona, etteivät ne aio julkaista Muhammed-kuvia.

Lainaus: Helsingin Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1712  To 28 Hel 2008, 22:51 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Hamasin lastenohjelman pupu hautoo kostoa Tanskalle

Julkaistu: 27.2.2008 00:51

Terhi Width
Helsingin Sanomat


Vaaleapunainen Assud-pupu aikoo syödä tanskalaisen Jyllands-Posten -lehden pilapiirtäjän Kurt Westergaardin.

Assud kertoi aikomuksistaan islamilaisen Hamas-järjestön ylläpitämän Al-Aqsa -televisiokanavan lastenohjelmassa.

12-vuotias lastenohjelman juontaja Saraa kertoi vaaleanpunaiselta Assud-pupulle, mitä hän haluaisi sanoa tanskalaiselle Muhammed-pilapiirtäjälle.

"Rukoilen Allahia, että maa nielee hänet, jotta hänen kuolemastaan tulee kauhuesimerkki muille hänen kaltaisilleen", Saraa sanoi.

Hän kehotti myös kaikkia lapsia boikotoimaan tanskalaisia tavaroita kostona siitä, että tanskalaislehdet julkaisivat uudelleen äskettäin yhden Muhammed-pilapiirroksen.

Assud-pupu vannoo, että tanskalaispiirtäjä saa katua tekemisiään.

Televisiokanavan lastenohjelma on pöyristyttänyt sekä Tanskassa että etenkin Norjassa.

Yksittäiset norjalaispoliitikot vaativat tiistai-iltana, että Norjan hallituksen on puututtava asiaan.

"Kauhistuttavaa lasten aivopesua", kommentoi ohjelmaa Norjan ulkoministeriön valtiosihteeri Raymond Johansen Verdens Gang-lehdelle. Kristillisten edustaja aikoi ottaa ohjelman esille suurkäräjien kyselytunnilla.

Oikeistopopulistinen edistyspuolue vaati, että Norjan hallituksen on puututtava asiaan ja sanottavat suorat sanat Hamasille.

Samainen lastenohjelma aiheutti kohua myös viime vuonna. Jättiläismäinen jyrsijä Farfour levitti länsimaiden vastaisia mielipiteitä lapsille.

Lainaus: Helsingin Sanomat

Kommentti: Aika järkkyy juttuu tuossa edellä, lukekaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1713  To 28 Hel 2008, 22:56 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lastenohjelma kehottaa:
"Tappakaa tanskalaiset!


27.2.2008 11:43


Assud-kaniini opettaa tv:ssä muslimilapsia vihaamaan länttä.

Tässä tulee katkelma lastenohjelmasta Huomispäivän pioneerit, joka lähetettiin palestiinalaisella tv-kanavalla "Al-Aqsa" viime viikolla.

- Jos he tekevät sen vielä, me tapamme heidät, eikö? kysyy Assud-kaniini juontajatyttö Saraa Barhoumilta.

- Puraisen heitä ja syön heidät suihini.

Tv-suosikkien välille on tullut puhe tanskalaisista ja piirtäjä Kurt Westergaardista, joka on kohuttujen Muhammed-pilakuvien tekijä.

Tappaminen on tytön ja kaniinin mukaan "Allahin tahto". He kehottavat lapsikatsojia ja heidän vanhempiaan boikotoimaan tanskalaisia tuotteita ja tuomitsemaan Kurt Westergaardin, jota kaniini nimittää rikolliseksi.

Ohjelmaan soittaa myös lapsiääninen katsoja:

- Sanon hänellä (Westergaardille), ja kaikille jotka yrittävät piilotella häntä, että me tulemme tappamaan hänet.

Tv-ohjelmasta uutisoi tänään ruotsalaislehti Aftonbladet.


SANNI GRAHN
sanni.grahn@iltalehti.fi
TUKHOLMA

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200802277307834_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1739  Ti 04 Maa 2008, 11:22 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Terrorismipidätyksiä Ruotsissa ja Norjassa

Julkaistu: 28.2.2008


Ruotsin turvallisuuspoliisi on pidättänyt kolme miestä Tukholmasta epäiltynä terroristiteon suunnittelusta sekä terrorismin rahoittamisesta, kertoo uutistoimisto TT.

Samaan aikaan Norjan turvallisuuspoliisi on pidättänyt myös kolme miestä Oslossa. Heitä epäillään terrorismin rahoittamisesta ulkomailla.

Kolme Tukholmassa pidätettyä miestä ovat Ruotsin kansalaisia. Ruotsin ja Norjan turvallisuuspoliisit suunnittelivat pidätykset yhteistyössä.

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpon tiedottaja Jakob Larsson sanoo, että ruotsalaismiehet pidätettiin eri osoitteista Tukholman alueelta. Miesten iät ja aiempi rikostausta eivät ole tiedossa.

Lainaus: Uusi Suomi

Kommentti: Taitaa näitä kutea täällä meilläkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1778  La 08 Maa 2008, 14:14 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Koraani-kriittinen elokuva huolestuttaa kirkkoja

Laura Mäkelä
07.03.2008


Hollantilaisen Geert Wildersin Koraania käsittelevä elokuva on nostattanut huolestuneita reaktioita erityisesti Indonesian kristittyjen keskuudessa. Entisen Hollannin siirtomaan kristityt pelkäävät, että islamia kritisoiva elokuva vaikuttaa tuhoisasti kristittyjen ja muslimien herkkiin suhteisiin alueella. Myös Kirkkojen maailmanneuvosto toivoo, ettei elokuvaa julkaista.

Wildersin lyhytelokuva Fitna on tarkoitus julkaista maaliskuun aikana. Arabian kielen sana fitna viittaa uskonnolliseen riitaan. Wildersin mukaan hänen elokuvansa osoittaa, kuinka Koraani tarjoaa inspiraation suvaitsemattomuuteen, murhaan ja terroriin.

Indonesian kirkkojen neuvosto on vedonnut Hollannin protestanttiseen kirkkoon, jotta se pyytäisi Hollannin pääministeriä kieltämään elokuvan julkaisemisen.

Geert Wilders on ilmoittanut julkaisevansa elokuvan varoituksista huolimatta. Kirkkojen lisäksi Hollanin hallitus on varoittanut häntä siitä, että elokuva vaikuttaa kielteisesti sekä ulkomaankauppaan että eri maissa asuvien hollantilaisten turvallisuuteen.

Yksikään hollantilainen televisiokanava ei esitä elokuvaa, koska Wilders ei suostu sen esittämiseen muutoin kuin kokonaisuutena alusta loppuun.

Geert Wildersin mielestä Koraani pitäisi kieltää. Hän on ollut poliisin suojeluksessa sen jälkeen, kun radikaali-islamistit tappoivat hollantilaisen elokuvaohjaajan Theo Van Goghin.

Lainaus: Kotimaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1923  La 05 Huh 2008, 11:41 (GMT+3)  Aihe: Ja näitä "arkkitehtejä" asuu täällä Euroopassa... Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
He suunnittelivat maailman pahinta terrori-iskua

4.4.2008 14:42


Brittimuslimien piti räjäyttää seitsemän konetta Atlantin yllä.

Kylmäveristen äärimuslimien piti tehdä maailman pahin terrori-isku sitten syyskuun 11:nnen 2001.

Kahdeksan brittimuslimia suunnitteli räjäyttävänsä ainakin seitsemän matkustajakonetta Atlantin yllä.

Kuolonuhreja olisi tullut mahdollisesti tuhansia, jos miehet olisivat onnistuneet aikeissaan.

Nyt miehet ovat oikeudessa vastaamassa syytteisiin. Oikeudenkäynnin uskotaan kestävän jopa kahdeksan kuukautta.

Nestemäisiä pommeja

Brittimuslimimiesten oli tarkoitus kuljettaa koneisiin kotona tehtyjä pommeja nestemäisessä muodossa ja räjäyttää ne ilmassa lennoilla Britanniasta Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Poliisi sai kuitenkin vihiä miesten aikeista ja ehti pidättää heidät ennen kuin painajainen olisi toteutunut.

Iskun kaksi pääsuunnittelijaa Abdul Ahmed Ali, 27, ja Assad Sarwar, 24, pidätettiin elokuussa 2006 Lontoon ulkopuolella.

Poliisi löysi miesten hallusta tietoa terrori-iskun suunnittelusta, muun muassa lentoaikatauluja, turvaohjeita ja muuta tietoa Heathrown lentokentästä.

Miesten pidätyksen jälkeen maailman lentokenttien turvamääräykset muuttuivat pysyvästi. Muun muassa nesteiden kuljettaminen koneisiin kiellettiin.


KATRIINA MÄKELÄ

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200804047475196_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2017  Ti 22 Huh 2008, 19:36 (GMT+3)  Aihe: Lainsäädäntö tiukkenee Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Suomi alkaa kitkeä terrorismia entistä kovemmin

Julkaistu: 18.4.2008


Suomen terrorismilainsäädäntö tiukkenee merkittävästi toukokuun alussa. Vastedes rikoksena pidetään jo terrorismin valmistelua ja epäsuoraa tukemista. Uusi lainsäädäntö tarkoittaa, että telekuuntelun ja muiden pakkokeinojen käyttäminen lisääntyy. Asiasta kertoo Yleisradio.

Suojelupoliisin rooli tulee korostumaan televalvonnan takia. Samaan suuntaan vievät myös maahanmuuttoennusteet.

- Telekuuntelu on varmasti yksi tärkeimpiä keinoja niin tiedustelussa kuin esitutkinnassa, Ari-Pekka Koivisto sanoo Ylelle.

Toukokuun alusta tullaan tarttumaan selkeästi kriminalisoitavaan julkiseen yllytykseen, josta kuvitteellisena esimerkkinä mainitaan itsemurhapommittajien ihannointi moskeijassa.

Yhä tarkempaan terrorisyyniin tulevat lisäksi rahoitus, koulutus ja värväys. Viranomaiset hiovat vielä ennen toukokuuta linjaansa yhteisessä koulutuspäivässä.


uusisuomi.fi

Lainaus: Uusi Suomi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2153  La 17 Tou 2008, 12:24 (GMT+3)  Aihe: Julmuudella ei ole rajoja Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
8-vuotiasta tyttöä käytettiin itsemurhapommittajana

14.05.2008 19:29


Kahdeksanvuotiaaseen pikkutyttöön kiinnitetyt pommit räjähtivät ja surmasivat tytön lisäksi Irakin armeijan kapteenin keskiviikkoaamuna.

Pommi räjäytettiin kauko-ohjaimella. Räjähdyksessä haavoittui neljä sotilasta, joista yksi kuoli vammoihinsa.

Viranomaiset määräsivät alueelle ulkonaliikkumiskiellon ja käynnistivät yhdessä amerikkalaisjoukkojen kanssa tekijöiden etsinnät.

Yhdysvaltain armeija vahvisti, että nuori tyttö oli osallisena iskussa, joka tapahtui Youssifiyahissa, etelään Bagdadista.


IS-SkyNews

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1531713
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2411  Ti 12 Lok 2010, 0:56 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Iranin parlamentti: Käännynnäiset tuomittava kuolemaan

Danielle Miettinen

02.10.2008


Iranin parlamentti hyväksyi lakialoitteen, joka tuomitsee islamista poiskääntyneet kuolemaan. Kristityt uskovat, että syynä ovat herätykset, joiden hillitsemisessä viranomaiset ovat voimattomia.

Islamista poiskääntyminen on Iranissa rangaistava teko. Jos Iranin parlamentin 9. syyskuuta hyväksymä lakiesitys astuu voimaan, islamin hylkäämisestä on tuomioistuimissa langetettava kuolemanrangaistus.

Suomessa juuri vieraillut iranilainen pastori arvioi, että lakimuutoksen taustalla on Iranin viranomaisten huoli maassa leviävistä herätyksistä.

- Iranissa on tullut viimeisten kymmenen vuoden aikaan uskoon enemmän ihmisiä kuin shaahin vapaamielisenä aikana. Jää nähtäväksi, onko uusi laki pelkkää pelottelua vai pannaanko kuolemanrangaistuksia todella täytäntöön. Iranin vankiloissa on paljon islamista kääntyneitä kristittyjä, maan tilanteeseen paneutunut ihmisoikeusaktivisti kertoi Kotimaalle.

Lakiesitys siirtyy Iranin parlamentin jatkokäsittelyn jälkeen uskonoppineiden ja juristien muodostaman korkeimman neuvoston hyväksyttäväksi. Neuvoston tehtävänä on valvoa, että säädettävät lait ovat islamilaisen lain, sharian, mukaisia.

Hallitusta painostettava varoen

Monet länsimaissa toimivat kristilliset yhteisöt etsivät keinoja, joilla ne voisivat vaikuttaa islamilaisten maiden uskonnonvapaustilanteeseen. Ihmisoikeusliitto muistutti, että Iranin tapauksessa kannattaa miettiä tarkkaan, millainen lähestymistapa johtaa toivottuun tulokseen. Jos painostus koetaan maan itsemääräämisoikeutta loukkaavana, sen vaikutus saattaa olla päinvastainen. Ihmisoikeusliitto suosittelee asian esille ottamista esimerkiksi Iranin suurlähetystön ja eduskunnan ihmisoikeusryhmän kanssa.

Eduskunnan ihmisoikeusryhmän puheenjohtaja Ilkka Kantola pitää kirkkojen ja lähetysjärjestöjen hallussa olevaa uskonnolliseen vainoon liittyvää tietoa tärkeänä.

- Kirkkojen ja lähetysjärjestöjen pitäisi olla aktiivisesti yhteydessä ulkoministeriöön ja maahanmuuttovirastoon, että tieto kulkisi.

Suomen ekumeeninen neuvosto järjesti viime maanantaina Islam Euroopassa -seminaarin, jossa keskustelu sivusi myös kristittyjen yhteisen äänen kokoamista uskonnonvapauteen liittyvissä asioissa.

Lainaus: Kotimaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2682  Su 16 Tam 2011, 2:30 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Suklaavarkaalta katkaistiin rangaistuksena käsi

Julkaistu: 16.10.2010 20:47


Varkauksiin toistuvasti syyllistyneeltä mieheltä on katkaistu toinen käsi Iranissa. Oikeusistuimen tuomiosta kertoi Fars-uutistoimisto lauantaina.

Kaksissakymmenissä oleva mies oli varastanut muun muassa suklaata ja kaakaota teheranilaisesta konditoriasta. Käden katkaisun lisäksi mies sai vuoden vankeustuomion. Puolet tuomiosta tuli vahingon tuottamisesta konditorialle ja toinen puoli niskoittelusta poliisille.

Farsin mukaan mies pidätettiin jo toukokuun lopulla.

Islamilaisen sharia-lain mukaan varkauksiin toistuvasti syyllistyneitä voidaan rangaista amputaatiolla. Sekä varkaudet että amputoinnit ovat lisääntyneet Iranissa viime aikoina köyhyyden lisääntymisen myötä.

Viime viikolla Teheranissa amputoitiin käsi mieheltä, joka oli syyllistynyt kahteen varkauteen Mashhadin kaupungissa.


STT

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2692  Su 16 Tam 2011, 3:31 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Näin Osama bin Laden asuu:

Huvila vuoristossa


Sunnuntai 24.10.2010 klo 03.02

Maailman etsityimmällä terroristilla on hulppea asunto, mutta ei nettiyhteyttä.

Terrorijärjestö al-Qaidan johtaja Osama bin Laden ei suinkaan elä kurjuudessa.

Maailman etsityimmän terroristin asunto sijaitsee amerikkalaislähteiden mukaan pienessä, harvaanasutussa kylässä erittäin vaikeakulkuisella Chitralin vuoristoseudulla lähellä Kiinan rajaa.

Sijainnistaan huolimatta bin Ladenin talo on moderneilla mukavuuksilla varustettu, useita makuuhuoneita käsittävä kompleksi.

Kuten bin Ladenin aiemmat kodit, myös nykyisen asuintalon sanotaan muistuttavan lähinnä lomahuvilaa: aurinkoiset, valoisat huoneet on sisustettu vaaleilla sävyillä.

Esimerkiksi nettiyhteyttä bin Ladenilla ei silti ole: miehen yhteydenpito ulkomaailmaan tapahtuu vain ja ainoastaan tarkkaan valittujen, kuriireina toimivien luottohenkilöiden välityksellä.

Lisäksi talon alakertaan on brittilehtien mukaan rakennettu askeettinen bunkkeri mahdollisten pommi-iskujen tai salamurhayritysten varalta.

Bin Ladenin asuinolosuhteista kertoi puolustusliittouma Naton edustaja maanantaina. Samalla linjalla on myös Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA.

Tuttu naapurissa

Vieraita Osaman kotona ei luonnollisesti käy, jotta tarkka osoite sekä elämäntyyli pysyisivät salaisina.

Se kuitenkin tiedetään, että naapurustossa asustaa Ayman al-Zawahiri, al-Qaidan kakkosmies.

Al-Zawahirin asuinolosuhteiden sanotaan olevan samaa luokkaa kuin Osamankin, ja miehet kommunikoivat keskenään säännöllisesti.

Arvata saattaa, että kahden maailman etsityimmän terroristin mukava elämäntyyli raivostuttaa muun muassa amerikkalaisia, jotka ovat jahdanneet miehiä jo yli vuosikymmenen ajan.

CIA:n mukaan sekään ei riitä, että bin Ladenin asuinseutu on nyt selvillä: salaperäisen terroristin kiinnisaaminen onnistuu vain ja ainoastaan yhteistyössä pakistanilaisviranomaisten kanssa.

Tiimityöskentely ei ole ollut helppoa. Syy siihen, miksi Osama ylipäänsä on vapaalla jalalla, on amerikkalaislähteiden mukaan se, että bin Laden elää Pakistanin tiedustelupalvelun suojissa.

LEENA MARIA AULA

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2895  To 03 Hel 2011, 23:34 (GMT+3)  Aihe: Barbaareja Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Joukossa lapsia

Islamistit murhasivat 11 kristittyä Egyptissä


Torstai 3.2.2011 klo 14.30

Internet-pimennossa olleessa Egyptissä on sattunut jälleen kristittyjen joukkosurma.

Assyrikristitty AINA-uutistoimisto väittää, että kaksi koptikristittyä perhettä joutui joukkomurhan kohteeksi sunnuntaina Sharonan kylässä. Sivuston mukaan tapaus tuli internetkatkoksen vuoksi julki vasta nyt.

Välikohtauksessa kuoli 11 ihmistä ja neljä loukkaantui vakavasti. Kuolleiden joukossa on lapsia, joista nuorimmat olivat vasta 3- ja 4-vuotiaita. Hyökkääjät murtautuivat taloihin kattojen kautta ja naapureiden avustamina.

Koptikristityt ovat joutuneet toistuvasti islamistien iskujen uhreiksi.

Egypti oli monta päivää suljettu internetistä, kun presidentti Hosni Mubarakin hallinto yritti hillitä yhä jatkuvia suurmielenosoituksia.

IL

Lainaus: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2898  Pe 04 Hel 2011, 15:17 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Muhammed-pilakuvat: Hyökkääjälle 9 vuotta linnaa ja karkotus

Julkaistu: 13:28

Muhammed-pilapiirtäjä Kurt Westergaardin kotiin hyökännyt mies on tuomittu terrorismista yhdeksän vuoden vankeuteen, kertoo uutistoimisto AP.

Tanskalainen oikeus määräsi myös hyökkääjän karkotettavaksi hänen istuttuaan tuomionsa.

Hyökkäys tapahtui uudenvuodenpäivänä 2010. Westergaard lukittautui turvahuoneeseen ja säilyi vahingoittumattomana.


Uusi Suomi

Lainaus: US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3022  Ti 08 Hel 2011, 14:35 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Islamistiterroristi ilmoitti suomalaissivustolla Moskovan lentokenttäiskusta

Julkaistu: 08.02.2011 01:29

Kaukasukselta käsin toimiva islamistikapinallisten johtaja Doku Umarov on ilmoittautunut Moskovan tuhoisan lentokenttäiskun määrääjäksi.

Ilmoitus julkistettiin myöhään maanantain www.Kavkazcenter.com -nettisivustolla.

Sivuston toiminnasta vastaa suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin sihteerinä toimiva helsinkiläinen Mikael Storsjö.

24. tammikuuta Moskovan suurimmalla lentokentällä Domodedovossa tehdyssä itsemurhaiskussa kuoli 36 ihmistä.

Umarov, 46, uhkaa nettisaitilla julkaistussa videossa, että vastaavia iskuja on luvassa lisää.

Hänen mukaansa Moskovan pommi-isku oli "erikoisoperaatio", jonka kohteina olivat Venäjän kansalaiset ja etenkin pääministeri Vladimir Putin.

Videoviestin väitetään olevan nauhoitettu samana päivänä, jolloin isku lentokentälle tehtiin.

IS

Lainaus: Ilta-Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3023  Ti 08 Hel 2011, 14:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
”Minä tilasin Venäjän pommi-iskun – lisää tulee”

Julkaistu: 5:43

Tshetsheenikapinallisten johtaja Doku Umarov on kertonut tilanneensa henkilökohtaisesti Moskovan Domodedovon lentokentän pommi-iskun, kertoo uutistoimisto Reuters.

Itsemurhaiskussa kuoli viime kuussa 36 ihmistä. Loukkaantuneita oli lähes 200.

Umarov kertoo videoviestissään, että iskuja tulee lisää. Umarov sanoi taistelevansa Kaukasian itsenäisen muslimivaltion puolesta. Iskuilla näytetään Venäjän pääministeri Vladimir Putinille, että kapinalliset tekevät mitä haluavat, Umarov sanoi.

Domodedovon iskun on arvioitu jo aiemmin olevan pohjoiskaukasialaista tekoa, mutta kukaan ei ole aiemmin näin suoraan ottanut iskusta vastuuta.

Venäläisviranomaisten mukaan itsemurhaiskun tekijä oli Pohjois-Kaukasiasta oleva 20-vuotias mies.


Uusi Suomi

Lainaus: US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3099  Ke 16 Hel 2011, 23:56 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Press-TV: Taliban sanoo tehneensä suomalaisen surmanneen iskun

julkaistu tänään klo 21:07, päivitetty tänään klo 21:11

Afganistanin Taliban-liike on ilmoittanut tehneensä iskun, jossa suomalainen rauhanturvaaja kuoli tiistaina. Asiasta kertoo iranilainen Press-TV nettisivuillaan. Talibanin kertoma uhrimäärä ei kuitenkaan täsmää Suomen puolustusvoimien tietojen kanssa.

Press-TV:n mukaan Taliban on ilmoittanut asettaneensa tienvarsipommin, joka räjähti tiistaina Ayabakin kaupungin lähistöllä Samangan maakunnassa.

Päivä ja paikka ovat samat kuin suomalaisen surmanneessa iskussa.

Taliban sanoo, että iskussa kuoli neljä Yhdysvaltain johtamien joukkojen sotilasta. Puolustusvoimat on kuitenkin kertonut, että yliluutnantti Jukka Kansonen oli iskun ainoa uhri.

YLE Uutiset

Lainaus: Yle
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3199  Pe 25 Hel 2011, 13:47 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Libyan eronnut oikeusministeri Lockerbien lentoturmasta:

Gaddafi antoi tappokäskyn


Torstai 24.2.2011 klo 10.51

Tehtävistään eronneen Libyan oikeusministerin mukaan Muammar Gaddafi määräsi pommi-iskun, joka johti 270 ihmisen kuolemaan.

Libyan väkivaltaisuuksien vuoksi oikeusministerin virastaan eronnut Mustafa Abdel-Jalil kertoo maan johtajan olevan vuoden 1988 tapahtumien takana. Hänen mukaansa Muammar Gaddafi antoi itse käskyn, jonka seurauksena lentokoneeseen salakuljetettu pommi tappoi yhteensä 270 ihmistä Lockerbiessä, Skotlannissa. Abdel-Jalil antoi kohulausuntonsa ruotsalaislehti Expressenille.

Iskun suunnitellut libyalaismies Abdet Basset al-Megrabi tuomittiin pommi-iskusta elinkautiseen vuonna 2001. Hänet kuitenkin vapautettiin vuonna 2009 vakavan sairauden takia. Britannian oikeusministeri Jack Straw myönsi myöhemmin samana vuonna, että maan kauppasuhteet Libyaan vaikuttivat merkittävästi vapautuspäätökseen. Libyan johtajien kerrotaan uhanneen Iso-Britanniaa öljy- ja kauppasopimusten purkamisella, mikäli terroristia ei vapautettaisi.

- Minulla on todisteita siitä, että Gaddafi antoi Lockerbie-käskyn. Peittääkseen sen, hän teki kaikkensa saadakseen al-Meghrabin takaisin Skotlannista, Abdel-Jalil paljastaa tietojaan Pan Am -yhtiön lennon putoamiseen liittyvistä tapahtumista Expressen-lehden haastattelussa.

Mitään todisteita ex-ministeri ei kuitenkaan vielä esittänyt väitteidensä tueksi.

Brittilehti Sunday Telegraphin mukaan "kuolemansairas" Lockerbien-pommittaja Abdet Basset al-Megrabi oli yhä elossa vuoden 2010 helmikuussa, jolloin hänen raportoitiin elävän leppoisaa luksuselämää perheensä kanssa Tripolissa.

Libya otti aikoinaan vastuun turmasta, mutta Gaddafi ei ole koskaan myöntänyt henkilökohtaisia kytköksiä Lockerbien pommi-iskuun.

HEIDI LINDEWALL
heidi.lindewall@iltalehti.fi

Lainaus:
FAKTAT

Lockerbien pommi-isku


- Pan Am -yhtiön Boeing 747-100 lento 103 putosi 21.12.1988 tehdyssä pommi-iskussa Lockerbiessa, Skotlannissa.

-Turmassa kuoli 259 matkustajaa. Lisäksi 11 kuoli pudonneiden lentokoneen osien vuoksi.

- Tuhoisan räjähteen sisältänyt salkku salakuljetettiin koneen ruumaan tutkijoiden mukaan joko Frankfurtissa tai Heathrow'lla.

Lähde: Wikipedia

Lainaukset: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3255  To 03 Maa 2011, 23:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Eija-Riitta Korhola suree ystävänsä kuolemaa: ”Maailmani pimeni”

Julkaistu: 2.3.2011 15:11
Päivitetty: 2.3.2011 15:50

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) suree ystävänsä, Pakistanin vähemmistöministeri Shahbaz Bhattin kuolemaa. Bhatti ammuttiin hänen ollessaan matkalla työpaikalleen Islamabadissa.

- Maailmani pimeni, Korhola kuvaa Puheenvuoro-blogissaan hetkeä, jolloin sai tiedon Bhattin kuolemasta.

Korhola suree syvästi Bhattin murhaa. Hän kertoo, että Bhatti vaati aktiivisesti Pakistanin jumalanpilkkalain uudistamista, minkä vuoksi hän oli saanut useita tappouhkauksia.

- Benazir Bhuttoa ja Bhattia yhdisti uskomaton rohkeus suullisesti ja näkyvästi kritisoida Pakistanin jumalanpilkkalakeja sekä sitä tapaa, jolla ääriryhmät käyttävät niitä hyväkseen. Olen äärettömän pahoillani siitä, että myös Bhattin kohtalona oli joutua ääriryhmien murhanhimon kohteeksi, ja ettei enempää voitu tehdä murhan estämiseksi, vaikka tappouhkauksia sateli useita päivässä, Korhola sanoo.

Oppositiojohtaja Benazir Bhutto kuoli vuonna 2007.

Korholan mukaan Pakistan on avainasemassa taistelussa terrorismia vastaan ja siihen liittyvän uskonnollisen fundamentalismin kitkemisessä. Korholan mukaan jumalanpilkkalain väärinkäytössä riittää haasteita, ja uskonnolliset vähemmistöt ovat edelleen Pakistanissa erityisen huonossa oikeudellisessa asemassa.


Uusi Suomi

Lainaus: US
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3256  To 03 Maa 2011, 23:32 (GMT+3)  Aihe: Vastusti mielivaltaisia kuolemantuomioita Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Veljeni on murhattu

2.3.2011 15:25 Eija-Riitta Korhola

Tänä aamuna sain tiedon, että Pakistanin vähemmistöministeri Shahbaz Bhatti on murhattu, ammuttu autoonsa. Maailmani pimeni.

Kuukausi sitten olin Washingtonissa Obaman rukousaamiaisella. Samalla matkalla johdin vähemmistöjen oikeuksiin ja uskonnollisiin jännitteisiin erikoistuneen ihmisoikeusjärjestö First Step Forumin vuosikokousta, johon osallistui myös Bhatti. Pakistanin vainotuin mies toimi järjestömme neuvonantajana radikaaliin islamiin liittyvissä poliittisissa kysymyksissä. First Step Forum pyrkii vaalimaan kaikkien uskonnollisten vähemmistöjen oikeuksien toteutumista, koska uskonnonvapaus on eräänlainen ihmisoikeuksien lakmustesti yhteiskunnassa. Jos sitä ei ole, se kertoo huonosta yleistilanteesta: puutteista sanavapauden, kokoontumisvapauden ja tasavertaisuuden suhteen.

Matkan jälkeen kirjoitin Bhattista kolumnin Askel-lehteen. Tässä pari otetta siitä:
“Pakistanin vähemmistöministeri Shahbaz Bhatti on maansa uhatuin mies. Hänen kuolemansa on luultavasti vain ajan kysymys. – - Hänelle on langetettu 10 kuolemaantuomitsevaa fatwaa, hänen tappamisestaan on luvattu suuri palkkio, eri ääriryhmät ovat esittäneet hänen tappouhkauksiaan, ja mielenosoituksissa häntä esittäviä nukkeja on poltettu. Hänen isänsä kuoli tammikuussa sydänkohtaukseen saatuaan poikaansa koskevan uhkaussoiton.
Shahbazin rikos on se, että hän vaatii muutosta jumalanpilkkalakiin, joka on sorron väline. Täydellinen mielivalta vallitsee, kun yksityinen ihminen voi hankkia toiselle kuolemantuomion väittämällä, että tämä pilkkasi profeettaa tai moskeijaa. Näyttöä ei tarvita, sana riittää. Viimeksi tällaisen kohtalon sai pakistanilainen kristitty viiden lapsen äiti Asia Bibi. –
Hän arvelee kuolevansa pian, mutta asenne on käytännöllinen: ‘Yritän muuttaa sillä aikaa lakeja oikeudenmukaisiksi niin paljon kuin pystyn. Minä lähden, mutta laki jää, ja se vaikuttaa miljoonien elämään.’”


Pohdimme Washingtonissa Shahbazin kanssa sitä, miten valtava vaikutus tammikuussa tapahtuneella Punjabin kuvernööri Salman Taseerin murhalla oli Pakistanin poliittiseen elämään. Blasfemia- eli jumalanpilkkalakia arvostellut Taseer joutui henkivartijansa ampumaksi; tämä ehti ampua 26 luotia suojeltavaansa ennen kuin muut vartijat keskeyttivät tämän. Tapahtunut hyydytti ilmapiirin ja sai älymystön varovaiseksi.

Tammikuussa tein kiireellisen päätöslauselman Taseerin murhasta; parlamentti hyväksyi sen täysistunnossa kannakseen. http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-T... Suosittelen lukemaan tämän dokumentin, jossa nostamme esiin paitsi huolen siitä että Taseerin murhannut henkilö oli poliisi, joka kuului hänen omiin turvajoukkoihinsa ja että ääri-islamistisia voimia on turvallisuusjoukoissa. Päätöslauselma antoi myös tuen Bhattin työlle.

Moni poliitikko ja maltillisen älymystön edustaja vaikeni Taseerin murhan jälkeen vaatimuksistaan blasfemian muuttamiseksi. Bhatti oli ainoa äänekäs jäljelle jäänyt. Harmittelimme, että Bhattin puolue valitsi varovaisuuslinjan ääriainesten lepyttämiseksi. Ihmettelimme Washingtonissa yhdessä sitäkin, miksi hän on ainoa ministeri, jolle ei ole annettu luodinkestävää autoa. Kirjoitin kirjeen Pakistanin presidentille ja pyysin yhdessä kollegoideni kanssa Bhattille parempaa suojelua.
Washingtonissa Bhatti tapasi myös Hillary Clintonin, joka antoi varauksettoman tukensa Bhattin työlle. Clinton halusi kuvauttaa itsensä Bhattin kanssa ja kehotti levittämään kuvat maailmalle antakseen selkeän tuen vainotulle miehelle.

Mutta sekään ei riittänyt.

Tapasimme ensimmäisen kerran vuonna 2005 Benazir Bhutton Lontoon-kodissa, ja kaksi kertaa olen ollut Pakistanissa Bhattin vieraana. Ensimmäisellä kerralla tapasin lukuisia uskontonsa takia raiskattuja naisia. Nuorin uhri kaksivuotias, jonka raiskaajan ihmisoikeusjärjestön puheenjohtajana tuolloin toiminut Bhatti sai toimitettua vankilaan. Jälkimmäisellä kerralla olin maassa hallituksen kutsusta, sillä ystävästäni oli tullut maan historian ensimmäinen vähemmistöministeri. Sekä presidentille että pääministerille toistin tapaamisissa blasfemian ongelmakohdat. Olisi välttämätöntä rajata blasfemiasyytteet vain valtion oikeudeksi, jotta yksityinen ihminen ei voisi viedä toista oikeuteen hatarin perustein.

Shahbaz Bhatti ei ollut minulle tavallinen poliitikkoystävä. Hän oli paljon enemmän, kuin rakas veli. Minä olin hänelle rakas sisko.
Oma ystävän menetykseni ei ole mitään sen rinnalla, mitä ihmisoikeuksien saralla on tänä päivänä menetetty. Miljoonat väärinkohdellut ovat menettäneet rohkean puolustajan.

Koska Bhattin kuolema oli niin todennäköinen, teimme siltä varalta videon, jossa hän jättää poliittisen testamenttinsa. Tänään sitä näytetään Al Jazeerassa.

Lainaus: US Puheenvuoro

Kommentti: "Täydellinen mielivalta vallitsee, kun yksityinen ihminen voi hankkia toiselle kuolemantuomion väittämällä, että tämä pilkkasi profeettaa tai moskeijaa. Näyttöä ei tarvita, sana riittää. Viimeksi tällaisen kohtalon sai pakistanilainen kristitty viiden lapsen äiti Asia Bibi." - Järkyttävää, ja siitä Bhatti sai maksaa hengellään, että vastusti noin hävytöntä mielivaltaa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3556  To 14 Huh 2011, 14:57 (GMT+3)  Aihe: Leirillä 350-400 tulevaa itsemurhapommittajaa Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Henkiin jäänyt pommittajapoika valottaa Talebanien maailmaa

14.4.2011 6:00

Tommi Nieminen
Helsingin Sanomat

Delhi. Pakistanin Talebanin värväämä 14-vuotias Umar Fidayeen jäi henkiin viime viikon itsemurhaiskusta. Hän kertoi tarinansa pakistanilaisille viestimille sairaalassa Waziristanissa. Kertomus on harvinainen ikkuna Talebanin maailmaan.

Taleban-päällikkö värväsi Umarin itsemurhapommittajaksi tammikuussa.

"Hän sanoi, että koulutus on turhaa. Että ryhdy taistelijaksi, niin pääset taivaaseen", Umar kertoi.

Talebanin koulutusleirillä oli 350–400 muuta tulevaa itsemurhapommittajaa.

Pakistanilaiselle Express 24/7 -lehdelle antamassaan haastattelussa Umar sanoi, että leirillä oli myös uzbekkeja, tadžikkeja ja arabeja, nuoria kyläpoikia kuten hän. Oli luvattu, että he menisivät Afganistaniin tappamaan ei-muslimeja. Umar kuitenkin lähetettiin pommiliivi yllään pakistanilaisten pyhättöön.

”Sanoin heille [Taleban-johtajille], ettei täällä ole vääräuskoisia. He vastasivat, että nämä ihmiset [suufilaiset] ovat vääräuskoisiakin pahempia.”

Umarin räjähdevyö ei toiminut, mutta hän menetti toisen kätensä kokonaan.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3651  Ti 26 Huh 2011, 22:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
"Piilotettu ydinpommi räjähtää Euroopassa, jos bin Laden kuolee!"

Julkaistu: 26.04.2011 12:53

Terroristijärjestö al-Qaidan yksi johtohahmoista varoittaa, että jonnekin päin Eurooppaa on kätketty ydinpommi, jonka terroristit räjäyttävät, jos liikkeen johtaja Osama bin Laden kuolee tai vangitaan.

Asia paljastuu Wikileaksin kautta vuotaneista kuulusteluasiakirjoista, jotka eräät tiedotusvälineet ympäri maailman saivat pääsiäisenä haltuunsa.

Syyskuun 11. päivän terrori-iskujen pääsuunnittelijaksi epäillyn Khalid Sheikh Mohammedin kerrotaan olleen mukana suunnittelemassa iskuja Yhdysvaltain ydinvoimaloihin tarkoituksensa aiheuttaa "helvetillinen ydinmyrsky".

Yhdysvallat kuulusteli kiinnottamiaan al-Qaidan miehiksi epäiltyjä henkilöitä Guantanamon leirillä Kuubassa.

Osa kuulusteltavien "tunnustamista" iskukohteista todettiin suoraan epätodennköisiksi, mutta osaa kohteista tutkittiin ja analysoitiin tarkoin.

Eräät kuulusteltavat osoittivat mm. perehtyneensä länsimaiden puolustussuunnitelmiin ydinhyökkäyksen varalta.

Ydinpommi piilossa

Asiakirjojen mukaan libyalaisella pidätetyllä, Abu-Al-Libillä "on tietoa siitä, että al-Qaidalla on mahdollisesti hallussaan ydinpommi".

Al-Qaidan operaatiopäällikkönä ja Osama bin Ladenin läheisenä miehenä tunnetun Al-Libin uskotaan tienneet Eurooppaan kätketyn ydinpommin olinpaikan.

Se räjäytettäisiin, jos maailman etsityin terroristi bin Laden kuolee tai jää kiinni.

Egyptiläinen Sharif al-Masr kertoi kuulustelijoilleen 2004, että Al-Libin mukaan ydinpommin valvojat "ovat eurooppalaisia, joilla on arabi- tai aasialaiset sukujuuret".

The Telegraph-lehden haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Yhdysvaltain viranomaiset ovat panostaneet paljon työtä saadakseen tietää, onko al-Qaidalla todella ollut pääsy ydinpommin materiaaliin.

IS

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Piilotettu%20ydinpommi%20r%C3%A4j%C3%A4ht%C3%A4%C3%A4%20Euroopassa%20jos%20bin%20Laden%20kuolee!/art-1288385003335.html

Linkki toimii vain kopioimalla kokonaisuudessaan selaimen osoitekenttään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3767  Pe 06 Tou 2011, 17:24 (GMT+3)  Aihe: Raakalaiset Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Karmaiseva suunnitelma 11.9.2011 päivälle paljastui bin Ladenin koneelta

Julkaistu: 06.05.2011 06:18, päivitetty: 06.05.2011 06:27

Osama bin Ladenin tiedostoista on paljastunut karmaiseva suunnitelma.

Terroristiverkosto al-Qaida suunnitteli terrori-iskuja Yhdysvaltoihin WTC-iskujen tulevana vuosipäivänä. Asia ilmenee tiedostoista, joita Yhdysvaltojen viranomaiset takavarikoivat Osama bin Ladenin talosta.

Terrori-iskut oli määrä kohdistaa juniin. Tiedossa ei kuitenkaan ole, missä iskut aiottiin toteuttaa. Tarkoituksena oli peukaloida junaraiteita niin, että juna suistuisi kiskoilta ja putoaisi alas esimerkiksi sillalta.

Viranomaiset huomauttavat, että kyse on alustavista tiedoista, minkä vuoksi ne voivat olla harhaanjohtavia ja epätarkkoja. Suunnitelmat ovat peräisin viime vuodelta, eikä viitteitä ole siitä, että niitä olisi hiottu pidemmälle.

Osama bin Ladenin talosta Pakistanista takavarikoitujen tietokoneiden uskotaan sisältävän tärkeää tietoa al-Qaidan toiminnasta. Syksyllä vietetään syyskuun 11. päivän terrori-iskujen 10-vuotispäivää.

STT - IS

Lainaus: Ilta-Sanomat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3771  Pe 06 Tou 2011, 17:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Al-Qaida: Osama on kuollut ja me kostamme

Perjantai 6.5.2011 klo 15.33 (päivitetty klo 15.53)

Terroristijärjestö al-Qaida vahvistaa keulakuvansa kuoleman.

Asiasta kertoo Yhdysvaltalainen Site-tutkimuslaitos, joka siteeraa islamistien verkkosivuja.

- Me al-Qaidan organisaatiossa vannomme Allahin kaikkivaltiaan nimeen ja rukoilemme häneltä apua, tukea ja päättäväisyyttä jatkaaksemme jihadin tiellä. Tiellä jota johtajamme kulkivat ja heistä ylimpänä sheikki Osama, sivustolla sanotaan.

Al-Qaida vannoo myös, ettei Osama bin Ladenin veri vuotanut turhaan eli uhkaa kostolla.
- Heidän (Yhdysvaltalaisten) onnensa muuttuu suruksi ja heidän verensä sekoittuu heidän kyyneliinsä.

Erityisesti järjestö kehottaa toimiin Pakistanissa.

- Nouskaa voimalla ja puhdistakaa maanne (Pakistan) amerikkalaisesta saastasta, joka levittää siellä korruptiota.

Tähän asti al-Qaida oli kiistänyt bin Ladenin kuoleman ja vaatinut Yhdysvalloilta kuvia todisteiksi.

USA:n erikoisjoukot surmasivat tuhansien ihmisten kuolemasta vastuussa olevan bin Ladenin maanantaina.

IL-AFP-REUTERS

Lainaus: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3776  La 07 Tou 2011, 19:13 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olisihan se pitänyt arvata:

Yhdysvallat: Osama johti terroristeja kuolemaansa asti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3812  Pe 13 Tou 2011, 15:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Viranomaiset: Bin Ladenin päiväkirjat paljastavat suunnitelmat suuriskusta

12.5.2011 10:04 | Päivitetty: 12.5.2011 11:56

AP

Al-Qaida-johtaja Osama bin Laden teki laskelmia siitä, montako amerikkalaista olisi tapettava, jotta Yhdysvallat vetäytyisi Lähi-idästä, kertovat yhdysvaltalaisviranomaiset. Heidän mukaansa tiedot ovat peräisin bin Ladenin päiväkirjoista ja muista tiedostoista, jotka takavarikoitiin tämän kartanosta surmaiskun yhteydessä.

Kaksi amerikkalaisviranomaista kertoi löydöksistä uutistoimisto AP:lle nimettöminä.

Bin Laden uskoi, että ainoastaan WTC-iskujen kaltainen tuhansien ihmisten kuolemaan johtava hyökkäys riittäisi muuttamaan Yhdysvaltain politiikkaa. Hänen kerrotaan olleen tyytymätön WTC-iskujen jälkeen tehtyjen pienempien iskujen vaikutuksiin. Hän kehotti seuraajiaan iskemään juniin ja lentokoneisiin, ja New Yorkin lisäksi kohteeksi olisi harkittava pienempiä kaupunkeja ja esimerkiksi Los Angelesia, hän kirjoitti.

Asiasta kertoneiden viranomaisten mukaan bin Ladenin henkilökohtainen, käsin kirjoitettu päiväkirja ja tietokoneelta löydetyt tiedostot paljastavat terroristijohtajan kädenjäljen kaikista viimeaikaisista al-Qaidan uhkauksista.

Iskujen ajankohdiksi bin Laden kaavaili AP:n mukaan amerikkalaisille tärkeitä päivämääriä, kuten Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivää ja syyskuun 11. päivän iskujen kymmenvuotismuistopäivää.

Hän oli hyvin tietoinen Yhdysvaltojen terrorisminvastaisista toimista ja koulutti seuraajiaan tuntemaan niitä. Viranomaisten mukaan hän pohti myös keinoja lietsoa poliittista erimielisyyttä Washingtonissa ja kääntää poliitikkoja toisiaan vastaan.

Yhdysvaltain tiedusteluagentit jatkavat dokumenttien tutkimista. Toistaiseksi tiedusteluviranomaiset eivät ole nimenneet uusia kohteita, joihin iskuja olisi suunniteltu, AP kertoo.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3823  Pe 13 Tou 2011, 16:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
USA:ssa pidätetyt halusivat räjäyttää Empire State Buildingin

Ulkomaat
Kirjoittanut STT 13.05.2011 06:26
Viimeksi päivitetty 13.05.2011 15:57

New Yorkin poliisi on pidättänyt kaksi miestä epäiltyinä terrori-iskujen suunnittelusta. Viranomaisten mukaan kaksikko halusi hyökätä synagogia vastaan sekä räjäyttää Empire State Buildingin.

Pidätetyt ovat iältään 20- ja 26-vuotiaita. Toinen heistä on Algerian kansalainen ja toinen Marokossa syntynyt Yhdysvaltain kansalainen.

Miehet pidätettiin sen jälkeen kun he olivat yrittäneet ostaa aseita ja ammuksia siviilipukuiselta poliisilta. Poliisi oli seurannut kaksikkoa seitsemän kuukautta.

New Yorkin poliisi on nostanut hälytystilaansa terroristijohtaja Osama bin Ladenin kuoleman jälkeen. Nyt pidätetyt miehet olivat kuitenkin ryhtyneet suunnittelemaan iskujaan jo kuukausia sitten.

– Emme ole löytäneet suoraa yhteyttä heidän ja al-Qaidan tai muiden terroristiryhmien välillä, kommentoi poliisipäällikkö Raymond Kelly.

Poliisin mukaan kaksikko halusi iskuilla kostaa muslimien huonon kohtelun ympäri maailmaa.

Lainaus: Verkkouutiset
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3824  La 14 Tou 2011, 1:06 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Yhdysvallat: Osaman piilopaikasta löytyi laaja pornokokoelma

13.5.2011 22:51

STT–Reuters

Washington. Osama bin Ladenin piilopaikkana olleesta rakennuksesta löytyi pornoa, kertoivat amerikkalaislähteet perjantaina. Laajahkon kokoelman löysivät rakennukseen hyökänneet ja bin Ladenin surmanneet amerikkalaisjoukot.

Uutistoimisto Reutersille nimettöminä puhuneilla amerikkalaisilla ei kuitenkaan ollut tiedossa sitä, mistä osasta rakennusta materiaali löytyi ja kuuluiko se nimenomaan bin Ladenille. Materiaalissa oli muun muassa videonauhoituksia.

Abbottabadissa Pakistanissa sijaitsevaan rakennukseen ei ollut internet- eikä puhelinyhteyttä.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4116  To 16 Kes 2011, 15:32 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oudot viestit ylistävät Helsingin räjähteitä arabiaksi, Supo selvittää

Lainaus:
Internetissä leviää viestejä, joissa "maailmanlaajuisen Jihadin kannattajat" ylistävät Helsingistä löydettyjä räjähteitä.

Perjantaina Pasilasta löytyi kanisteriin rakennettu pommiviritelmä, joka ei ehtinyt räjähtää. Seuraavana yönä huoltoasemalle Tapaninvainiossa, Pohjois-Helsingissä, heitettiin polttopullo, joka aiheutti tulipalon.

Nyt verkossa leviää viestejä, joissa kyseisiä iskuja kiitellään ja toivotaan niille jatkoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4162  Su 19 Kes 2011, 13:06 (GMT+3)  Aihe: Demokratian vastakohta Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Pyövelillä riittää töitä Saudi-Arabiassa

Ulkomaat
Kirjoittanut KALLE SYSIKASKI 18.06.2011 09:38
Viimeksi päivitetty 19.06.2011 11:02

Saudi-Arabiassa kansalaisten kasvaviin vaatimuksiin demokratiasta vastataan kiristämällä valvontaa entisestään. Myös kuolemanrangaistusten määrä on kasvussa.

Saudi-Arabiassa on tänä vuonna teloitettu jo 27 ihmistä eli yhtä paljon kuin koko viime vuonna yhteensä. Viisi teloitetuista oli ulkomaiden kansalaisia ja sadan teloitusta odottavan joukossa on saudien lisäksi useita ulkomaalaisia.

Saudiviranomaiset kieltäytyvät antamasta teloituksista lausuntoja. Muun muassa amerikkalainen uutiskanava CNN ei ole saanut vastauksia pyyntöihinsä teloituksista.

Vuonna 2009 Saudi-Arabia lupaili YK:n ihmisoikeusneuvostolle lopettavansa naisiin kohdistuvan valvontasysteemin. Lupausta ei kuitenkaan ole pidetty. Naisille ei esimerkiksi anneta passia ilman miehen hyväksyntää eikä heillä ole oikeutta ajaa autoa.

Naisia on jopa tuomittu vankilaan siksi, ettei heillä ole ollut oikeuden istunnoissa mukanaan miesvartijaa. Myös lasten pahoinpitelyistä on tullut julki satoja tapauksia, joissa pahoinpitelijät eivät ole joutuneet teoistaan minkäänlaiseen vastuuseen.

Monet ammatit ovat Saudi-Arabiassa naisilta kiellettyjä. He eivät voi toimia esimerkiksi tuomareina tai syyttäjinä, mikä osaltaan vaikeuttaa puuttumista naisiin kohdistuviin väkivallantekoihin ja muihjn väärinkäytöksiin. Saudihallitus ei myöskään ole suostunut säätämään avioon meneville alaikärajaa. Siksi maassa jatkuu edelleen tapa, jonka mukaan miehet ottavat tyttölapsia vaimoikseen.

Myös maan yli 8 miljoonan ulkomaisen työntekijän asema on heikko. Työntekijät eivät voi halutessaan vaihtaa työnantajaa ja työnantajat voivat takavarikoida heidän passinsa ja palkkansa.

Viime vuonna osa ulkomaisista työntekijöistä meni laittomaan lakkoon mm. maksamattomien palkkojen takia. Lakkoilijat olivat pari kuukautta kodittomia ja sen jälkeen viikkoja karkotuskeskuksessa.

Aasian maiden lähetystöt raportoivat joka vuosi tuhansia valituksia kotitaloustyöntekijöiden kohtelusta. Monet työntekijöistä pakotetaan tekemään 15-20 tuntisia työpäivä seitsemänä päivänä viikossa eikä heille aina makseta sovittuja palkkoja.

Toimittajalle raippoja

Vapauden puolestapuhujien kontrollointi maassa on erittäin ankaraa. Al Watan-sanomalehden päätoimittaja joutui vaikeuksiin kyseenalaistettuaan saudivallanpitäjien uskonnollisen ideologian ja kurin. Toimittaja Fahd al-Jukhaibid sai julkisia raipaniskuja ja vankeustuomion kerrottuaan maan pohjoisosassa tapahtuneista jatkuvien sähkökatkosten vastaisista protesteista.

Vankiloissa olevien ihmisoikeuksien puolustajien tarkasta lukumäärästä ei tiukan valvonnan vuoksi ole saatavilla tietoja.

Sekä Yhdysvaltojen kongressissa että Iso-Britannian parlamenteissa on arvosteltu Saudi-Arabian ihmisoikeustilannetta. Silti molemmat maat tukevat saudihallitsijoita terrorismin vastustamisen nimissä.

Viime syyskuussa puolustusministeriö Pentagon esitti kongressin hvyäksyttäväksi yli 60 miljardin dollarin asekauppaa, joka on suurin Yhdysvaltain koskaan Saudi-Arabian kanssa tekemä asesopimus. Britit myyvät maahan aseita ja kouluttavat saudien turvallisuusjoukkoja. Muista maista myös Venäjä ja Ranska ovat Saudi-Arabian merkittäviä asekauppiaita.

Viimeksi maassa vieraillut YK:n ihmisoikeuskomissaari Navenathem Pillay kehotti saudihallitusta parantamaan naisten asemaa, lopettamaan naisiin kohdistuvan vartijasysteemin ja säätämään tehokkaita lakeja ilmaisun ja yhdistymisen vapauksien takaamiseksi.

Lainaus: Verkkouutiset
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4330  Pe 08 Hei 2011, 13:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yhdysvaltalaisviranomainen: Terroristit saattavat käyttää kehoonsa asennettuja pommeja

Lainaus:
Tuoreiden tiedustelutietojen mukaan aseistautuneet terroristit osoittavat kasvavaa kiinnostusta kehoon asennettuja pommeja kohtaan. Leikkauksella asennettuja pommeja voitaisiin käyttää lentokoneiden räjäyttämiseen, joskaan merkkejä välittömistä iskuaikeista ei ole, Yhdysvaltain turvallisuusviranomainen kertoi keskiviikkona.

Lainaus:
Kehoon asennettujen räjähteiden käyttö on jo pitkään ollut viranomaisten huolenaiheena, sillä tällaisten räjähteiden jäljittäminen olisi tavallista vaikeampaa. Viimeaikaisissa iskuyrityksissä räjähteet on kuitenkin kätketty matkatavaroihin, kenkiin tai vaatetukseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4357  To 14 Hei 2011, 0:20 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

CIA yritti päästä bin Ladenin jäljille rokotuskampanjan avulla

Lainaus:
CIA rekrytoi paikallisen lääkärin vetämään kampanjaa. Lääkäri alkoi maaliskuussa jakaa kaupunkilaisille hepatiittirokotteita, ja jotta kampanja olisi ollut uskottava, se aloitettiin kaupungin köyhimmistä osista.

Guardianin mukaan rokotteita jakanut hoitaja pääsi bin Ladenin taloon, mutta lehden lähteet eivät tienneet, saiko CIA kaivatun näytteen.

Pakistan on sittemmin pidättänyt kampanjaa johtaneen lääkärin syytettynä yhteistyöstä amerikkalaisten tiedustelujoukkojen kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4479  La 23 Hei 2011, 2:20 (GMT+3)  Aihe: Norjan joukkomurhat Vastaa lainaamalla viestiä

Järkyttävää lahtaamista:

Oslon pommi-iskussa kuollut ainakin seitsemän

Lainaus:
Voimakas pommi räjähti keskellä Oslon keskustan hallintokorttelia surmaten ainakin seitsemän ihmistä ja haavoittaen useita Useita ihmisiä haavoittui, ainakin kahden heistä tilaa kuvattiin vakavaksi. Norjan poliisi on vahvistanut, että keskustassa sattuneen räjähdyksen syynä oli pommi.

Pommi räjähti korttelissa, jossa sijaitsee hallitusrakennuksia.

Pommi vaurioitti pahoin useita hallintorakennuksia, joissa sijaitsevat muun muassa pääministerin kanslia, oikeus- ja öljyministeriöt sekä korkein oikeus.

Räjähdys rikkoi myös useimmat ikkunat pääministerin 17 kerrosta korkeasta rakennuksesta. Pääministeri Jens Stoltenberg ei ollut toimistossaan räjähdyksen sattuessa.


Poliisi: Nuorisoleirin ammuskelussa enemmän kuin kymmenen kuolonuhria

Lainaus:
Poliisiksi naamioitunut mies on ampunut ainakin kymmenen nuorta Norjan työväenpuolueen AUF:n nuorisoleirillä Norjan Utöyassa noin 30 kilometrin päässä Oslosta. Poliisi on pidättänyt ampujan, jolla saattaa olla kytköksiä myös Oslon keskustan räjähdykseen.

Poliisipäällikkö Sveinung Sponheimin mukaan mies on 32-vuotias ja syntyperäinen norjalainen.


Silminnäkijä: Norjan puolueleirillä 20 ruumista

Lainaus:
Silminnäkijä kertoo nähneensä sosiaalidemokraattisen puolueen nuorten leirillä jopa 20 ruumista.

Tiedot kerrottiin Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle.

Poliisin asuun pukeutunut hyökkääjä tulitti automaattiaseella ihmisiä Utøyan saarella järjestetyllä leirillä perjantaina alkuillasta.

Norjan pääkaupungissa Oslossa oli vain hetkeä aikaisemmin tapahtunut useita uhreja vaatinut pommi-isku.


Poliisi: Ampuja on norjalainen

Lainaus:
Poliisi pitää selvänä, että miehellä on yhteys myös Oslossa tapahtuneeseen pommi-iskuun. Silminnäkijät olivat nähneet poliisiunivormuun ja luotiliiveihin pukeutuneen, epäilyttävän miehen lähellä räjähdyspaikkaa vain kaksi minuuttia ennen räjähdystä.

Sitä ei kuitenkaan vielä tiedetä, toimiko hän yksin vai kuuluuko hän johonkin ryhmittymään.


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm La 23 Hei 2011, 19:17, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4485  La 23 Hei 2011, 14:32 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Stoltenberg: Paratiisi muuttui helvetiksi

Lainaus:
Norjan pääministerin Jens Stoltenberg mukaan hänen nuoruutensa paratiisi muuttui helvetiksi perjantai-iltana, kun ainakin 80 ihmistä ammuttiin Utöyan saarella nuorten leirillä. Stoltenberg piti tiedotustilaisuuden lauantaina yhdeksältä Suomen aikaa.

"Tämä on painajainen, joka tulee vaikuttamaan kaikkien Utöyalla olleiden elämään aina", pääministeri sanoi.

Nuorisoleirin joukkosurmassa jo 84 kuolonuhria

Lainaus:
Norjan poliisin mukaan työväenpuolueen nuorisoleirillä perjantai-iltana tapahtuneen joukkosurman uhreja on jo 84. Poliisi vahvisti kuolleiden lukumäärän lauantaina Suomen aikaa aamukymmeneltä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Poliisin mukaan tilanne on edelleen epäselvä ja kuolleiden lukumäärä voi vielä nousta. Osa ammuskelun uhreista on vakavasti loukkaantuneita. Uutiskanava CNN:n mukaan loukkaantuneita olisi kaikkiaan 90.

Norjalaisviranomaiset eivät vahvista tietoa, sillä sairaaloissa ei ole ollut aikaa kirjata kaikkia tietoja.

Hiljaiseksi vetää mielettömyys tuhottuaan ja raiskattuaan niin monen elämän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4486  La 23 Hei 2011, 14:39 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Poliisi: Ampujia ehkä sittenkin kaksi

Lainaus:
Norjan poliisi on tunnistanut miehen, jota epäillään Utöyan ampujaksi. Poliisi on pidättänyt miehen ja kertonut, että mies on norjalainen ja 32-vuotias syntyperäinen oslolainen.

Norjalaisten viestimien mukaan epäilty on Anders Behring Breivik. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Hänen kerrotaan olleen aktiivinen muun muassa islamin vastaisella nettisivustolla.

Poliisi kertoi lauantaiaamuna pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että Breivik on puhunut tapahtumista poliisille.

"Hän on tehnyt selväksi haluavansa selittää tekoaan", poliisijohtaja Roger Andresen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Haluaa selittää tekoaan? Se ei hyvitä yhtään mitään!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4487  La 23 Hei 2011, 14:45 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Islamistit vetävät takaisin väitteensä osastaan Norjan iskuihin

Lainaus:
Tunnettu, Suomeakin useaan otteeseen uhkaillut islamistibloggaaja Abu Suleiman on vetänyt takaisin väitteen, jonka hän oli esittänyt islamistisella keskustelusivustolla aiemmin illalla, kertoo amerikkalainen terrorismin tutkija Will McCants

McCants kertoi aiemmin blogissaan, että "maailmanlaajuisen jihadin auttajat" -niminen terroristiryhmä väittäisi tehneensä iskut. Väite perustui kannanottoon, jonka Abu Suleiman -nimeä käyttävä kirjoittaja esitti islamistisella verkkosivulla alkuillasta. Suleiman kuitenkin perui sanansa myöhemmin.

Suleiman on aiemmin väittänyt, että muun muassa kesäkuussa Helsingin Pasilasta räjähtämättömänä löytynyt pommi olisi islamistien jättämä. Poliisi ei ole vahvistanut, että pommilla olisi mitään tekemistä islamistien kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4488  La 23 Hei 2011, 15:07 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Norjan iskuista epäiltyä kuvaillaan uskonkiihkoilijaksi

Lainaus:
Norjan poliisi kuvailee Oslon pommi-iskusta ja Utöyan saaren verilöylystä epäiltynä pidätettyä miestä uskonnolliseksi kiihkoilijaksi, joka kannattaa äärioikeistolaisia ajatuksia.

Poliisi ei ole kommentoinut tekojen motiivia, mutta kertoi lausunnossaan, että epäillyn internetissä julkaisema materiaali viittaa hänen olevan äärioikealle kallellaan oleva kristillinen fundamentalisti.

"Tavallisen oloinen"

Lainaus:
Miehen taustasta liikkuu erilaisia tietoja. Ruotsalaisen Expressen lehden tietojen mukaan mies on äärioikeistolainen yksityisyrittäjä, joka kuuluu vapaamuurareihin.

Mies on ollut aktiivinen verkossa. Hänen Facebook-profiilinsa ei kerro paljoa tekijän luonteesta, mutta miehen Twitteriin vajaa viikko sitten kirjoittama viesti antaa kuvan epäillyn ajatusmaailmasta: Yksi asiaansa uskova ihminen vastaa voimaltaan 100 000 ihmistä, joilla on vain laimeita kiinnostuksen kohteita, mies kirjoitti.

Tämän lisäksi miehen kerrotaan olleen aktiivinen muun muassa islamin vastaisella nettisivustolla. Expressenin mukaan mies on kritisoinut mm. ruotsalaismediaa liian myönteisestä kannasta islamiin.

Miehen naapuri näki ampujan viimeksi kuukausi sitten.

- Hän oli silloin ihan tavallisen oloinen, Hemen Noaman kertoi Expressenille.

Susi lammasten vaatteissa, tappaja valepukuisena poliisina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4489  La 23 Hei 2011, 15:18 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tutkija: Norjan tragedia on poikkeuksellisen raaka

Lauantai 23.7.2011 klo 12.32

Terrorismintutkija Teemu Sinkkonen pitää Norjan terroritekoja poikkeuksellisen raakoina.

Tutkijan mukaan Norjan tragediassa yhdistyy kouluampujille tyypillinen dynamiikka, mutta myös terrorismi.

Sinkkonen uskoo, että äärioikeisto on kasvamassa Euroopassa. Äärioikeisto voimistuu hänen mukaansa vastauksena talouskriisiin, siirtolaisuuteen ja äärivasemmiston nousuun.

Eilisestä pommi-iskusta ja leirisaaren ampumavälikohtauksesta epäillään norjalaista Anders Behring Breivikiä. Breivikillä kerrotaan olevan yhteyksiä äärioikeistoon.

STT

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4490  La 23 Hei 2011, 15:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ampuja yritti huokutella Jörgenin, 18, tulilinjalle

Lainaus:
- Näin, kun hän ampui heidät...Olin ruokasalissa, kun se alkoi, Jörgen kertoi Aftonbladetille.

Jörgen lähti satojen muiden tavoin juoksemaan pakoon. Hän suuntasi rantaan kiven taakse suojaan.

Ei kestänyt kauaa, kun Jörgen kuuli ampujan lähestyvän. Lopulta mies oli vain 20 metrin päässä nuorukaisesta.

- Hän yritti houkutella meitä. Hän huusi "Tulkaa, säästän teidät". Mutta pysyin kiven takana.

Toiset nuoret uskoivat miestä ja kuolivat.

- Olin niin peloissani... henkeni edestä. Halusin vain päästä kotiin perheeni luokse. Ajattelin vain, että haluan selviytyä.

Jörgen odotti paikallaan puoli tuntia mahdollisuutta paeta. Lopulta hän näki veneen ja lähti uimaan. Päästyään veneeseen koko tilanne purkautui.

- Aloin itkeä iloista, että olin selviytynyt.

Päästyään turvallisesti rantaan Jörgenin mielessä oli perjantaina vain yksi asia.

- Haluan päästä kotiin. Haluan vain halata vanhempiani, Jörgen sanoi Aftonbladetille.

Monet nuoret, jotka olivat vielä vähän aikaa sitten lapsia, menettivät henkensä. Vanhempien suru on lohduton.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4491  La 23 Hei 2011, 15:38 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ampuja ennen tulitusta: Tämä on vasta alkua

Lainaus:
Aftonposten mukaan poliisin asuun pukeutunut ampuja oli sanonut tulleensa saarelle tekemään rutiinitarkastusta Oslossa tapahtuneen pommi-iskun vuoksi.

Silminnäkijöiden mukaan ampuja oli kutsunut luokseen muutamia ihmisiä ja oli sanonut, että tämä on vasta alkua.

Uusi paljastus: ”Hän saattoi suunnitella tekoa vuosia”

Lainaus:
Oslon pommi-iskun pääepäilty Anders Beivik pyöritti kolme vuotta puutarhayritystään Norjassa. Tuoreimpien lehtitietojen mukaan hän olisi ostanut toukokuussa kuusi tonnia lannoitteita paikallilta maataloustukulta.

Aftenpostenin haastattelema tukun johtaja Per Nergaard sanoo, että puutarha on loistava peiteyritys, jonka avulla terroristi voi hankkia itselleen räjähteen ainesosaksi tarkoitettuja lannoitteita.

Nergaardin mukaan Beivik oli hankkinut vihannestilalleen ylimitoin lannoitteita. Tukku ei kuitenkaan ollut kiinnittänyt ostoihin huomiota, sillä ostajana oli tavallisen näköinen puutarha.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4492  La 23 Hei 2011, 15:44 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Supo: Norjan iskut terrorismia

Lainaus:
Norjan tapahtumat täyttävät kansainvälisen terrorismin tunnusmerkistöt, arvioi suojelupoliisin apulaispäällikkö Olli Kolstela.

Kolstela sanoi MTV3 Uutisten haastattelussa, että Norjan tyyppisiin yksittäisiin iskuihin on erittäin vaikea varautua ja niitä on hyvin vaikea estää ennalta.

- Ainoa tapa on seurata aktiivisesti sitä, mitä ääriliikkeissä tapahtuu. Me seuraamme ääriryhmien toimintaa jatkuvasti ja säännöllisesti.

Lainaus:
- Seuraamme jatkuvasti sitä, mitä internetissä tapahtuu ja päivitämme meidän tietojamme.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4494  La 23 Hei 2011, 16:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tutkija: On erittäin vaarallista liittää terrorismi vain islamiin

Lainaus:
Konflikteja ja terrorismia tutkiva Anssi Kullberg Turun yliopiston poliittisen historian laitokselta pitää Norjan verilöylyä pahimpana iskuna, mitä Pohjoismaissa on sattunut. – Teko oli erittäin tarkasti suunniteltu, erittäin tahallinen ja ilmeisen poliittinen. Tapauksesta on puhuttava terrori-iskuna, eikä minään muuna. On erittäin vaarallista ja harhaanjohtavaa liittää terrorismi vain islamiin. Islam on ollut niin selkeästi tapetilla, että muiden, kuten esimerkiksi poliittisten ääriryhmien tai yksityishenkilöiden tekemiä tekoja on siksi vähätelty.

Lainaus:
Anssi Kullbergin mukaan Suomessa on vältelty terrorismi-sanan käyttöä tilanteissa, joissa sitä olisi voinut käyttää. Tällä Kullberg viittaa muun muassa koulusurmiin.

– Sillä, ettei puhuta terrorismista, on yritetty välttää hysteriaa ja myös terrorismin glorifiointia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4495  La 23 Hei 2011, 16:41 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Norjan uhreja muistetaan Turussa - suruliputus koko maassa

Lainaus:
Sisäasiainministeriö suosittaa yleistä suruliputusta koko maassa sunnuntaina Norjassa tapahtuneen pommi-iskun sekä ampumavälikohtauksen johdosta.

Sisäasiainministeriö on myös määrännyt valtion laitokset ja virastot suruliputtamaan edellä mainittuna ajankohtana.

Suruliputus alkaa klo 8 ja päättyy klo 21.

Helsingissä järjestetään sunnuntaina kynttilämielenosoitus Norjan uhrien muistolle. Kello 18 Norjan suurlähetystön edessä alkava tapahtuma on avoin yleisölle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4497  La 23 Hei 2011, 19:14 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sama harrastus kuin Suomen koulusurmaajilla

Lainaus:
Facebook-sivuillaan Anders Behring Breivik, 32, kertoo, että hän harrastaa videopelejä World of Warcraft ja Modern Warfare 2. Jälkimmäinen on tunnettu sotapeli, jossa ammutaan vastustajia.

Myös molempien Suomen viime vuosien tuhoisien koulusurmien yhteydessä keskustelua on herättänyt joukkosurmaajien aiempi väkivaltapeliharrastus.

Sekä Jokelan koulusurmaaja Pekka-Eric Auvinen että Kauhajoen koulusurmaaja Matti Saari, olivat aktiivisia Battlefield-sotapelin harrastajia. Pelissä ideana on tappaa mahdollisimman paljon vihollisia mahdollisimman nopeasti. Mitä enemmän vihollisia surmaa, sitä arvostetumpi pelaajasta tulee internet-yhteisössään.

Ks. Koulusurmat ja koulujen turvallisuus
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4498  La 23 Hei 2011, 19:24 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Norjan joukkosurman uhriluku nousi

Lainaus:
Yhdeksänkymmentäkaksi. Se oli lauantaina illansuussa viimeisin tieto Utöyan leirisaaren verilöylyn ja Oslon keskustan pommi-iskun uhrimäärästä.

Saarella 85, Oslossa seitsemän.

Vastaavaa väkivaltaa ei Norja ole kokenut sitten toisen maailmansodan.

Lainaus:
Utöyassa olleet nuoret alkoivat päivän aikana kerrata kauhunhetkiään saarella. Nuorten mukaan ampuja toimi kylmäverisesti ja näytti nauttivan tappamisesta.

– Mies tuli paikalle ja sanoi olevansa poliisista. Hän latasi aseen. Ampui lisää. Hän ampui ihmisiä ympäriltäni. Heittäydyin maahan. ajattelin: Nyt se on loppu. Hän on täällä. Nyt kuolen. Ihmiset huusivat. Kuulin kun muita ammuttiin. Leikin kuollutta. Makasin siinä ainakin tunnin. Oli aivan hiljaista. Nostin varovasti päätäni. Näin ruumiita. Näin verta. Kauhua. Päätin nousta. Olin maannut ruumiin päällä. Kaksi ruumista makasi päälläni. Minulla oli suojelusenkeli mukana, kirjoitti Prableen Kaur.

Khamsahjiny Gunaratnam pakeni ampujaa mereen yhdessä ystävänsä kanssa.

– Kun olimme uineet hetken, ystäväni sanoi "Kamzy, et saa katsoa taaksesi. Katso eteenpäin, vastarannalle ja ajattele että siellä on maali".

Gunaratnamin mukaan mies tulitti heitä kohti, muttei osunut.
Nicoline Bjerge Schie ei itse nähnyt ampujaa mutta kuuli hänet:

– Hän huusi voitonriemuisesti ja iloitsi, Schie kuvaili.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4499  La 23 Hei 2011, 19:35 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huusi, että on poliisi, ettei mitään hätää, tulkaa esiin...

"Murhaaja houkutteli nuoria ammuttavaksi"

Lainaus:
Ampuja onnistui houkuttelemaan rantaan paenneita nuoria tulilinjalleen.

- Ampuja tuli rantaan, jonne monet olivat piiloutuneet. Hän huusi, että on poliisi, ettei mitään hätää. Että tulkaa esiin, olette turvassa, 18-vuotias Kursegjerde kertoi Iltalehdelle kriisikeskuksessa Sundvollenissa.

- Moni nousi piilopaikoistaan. Sitten hän ampui heitä.

Lainaus:
Kursegjerden mukaan kaikki alkoi perjantaina noin kello 16.30 Norjan aikaa. Nuoria oli leirikeskuksen päärakennuksessa kuulemassa infoa hieman aiemmin tapahtuneesta Oslon räjähdyksestä.

- Yhtäkkiä kuului pamauksia ulkoa ja valot sammuivat hetkeksi. Kuului 6-7 kaukaista laukausta, sitten tulitus kiihtyi. Talon sisällä oli täysi paniikki, kaikki juoksentelivat edestakaisin.

- Ajattelin aluksi, että kyseessä on vain leikki. Kuin näin ihmisiä makaavan maassa, tajusin, ettei se ole sitä. Juoksimme ulos talosta, kun näimme, että ampuja oli tulossa toisesta ovesta sisälle, Kursegjerde kertoo.

Hän juoksi monen muun tavoin rantaan ja piiloutui kallioiden taakse. Osa hyppäsi veteen, heitä Kursegjerde varoitti puhumasta liian lujaa, ettei ampuja kuulisi. Hieman myöhemmin murhaaja tuli rantaan ja onnistui houkuttelemaan nuoria ammuttavakseen.

- Yksi nuorista meni aivan hänen viereensä ja puhui hänelle. Keskustelua kesti noin kymmenen sekuntia, sitten hän ampui nuoren.

- Hän ampui minuakin, mutta osui onneksi vain viereiseen kiveen.

Kursegjerde selviytyi pakenemalla veteen. Hän sanoo veden olleen todella kylmää. Hän luuli jo hukkuvansa, mutta lopulta hätiin tulleet paikalliset asukkaat nostivat hänet veneeseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4500  La 23 Hei 2011, 22:44 (GMT+3)  Aihe: Salanimellä kirja? Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Yle: Norjan surmista epäilty mainitsee kirjassaan Halla-ahon

Lauantai 23.7.2011 klo 21.45

Utöyan saaren verilöylystä ja Oslon keskustan pommi-iskusta epäillyn miehen väitetään kirjoittaneen salanimellä yli 1 500-sivuisen kirjan, kertoi Yle lauantaina.

Kirjassa käsitellään esimerkiksi maahanmuuttoa ja siinä mainitaan muun muassa suomalainen kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps).

Kirjassa viitataan Halla-ahon vuonna 2006 kirjoittamaan blogikirjoitukseen, jonka ajatukset kirjoittaja sanoo jakavansa.

Halla-aho kertoi Ylelle, että hän ei tunne surmista epäiltyä Anders Behring Breivikiä tai tämän kirjaa.

- Olettaisin, että noin paksussa kirjassa hän on lainannut yhtä sun toista muutakin ihmistä. En voi vaikuttaa, kuka minua siteeraa ja missä yhteydessä, Halla-aho sanoi Ylelle.

Ylen mukaan myös presidentti Martti Ahtisaari mainitaan kirjassa. Behring Breivikin kerrotaan kritisoivan Ahtisaaren Serbia-lausuntoja.

STT

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4501  La 23 Hei 2011, 22:50 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pommi-iskun manifestiksi väitetty teos lähetetty suomalaiselle poliitikolle

Lainaus:
Useille ihmisille, joukossa ainakin yksi suomalainen poliitikko, lähetettiin perjantaina kello 15.20 sähköposti, jonka liitetiedostona näyttäisi olevan Anders Behring Breivikin kirjoittama 1500-sivuinen manifesti. Sen kirjoittajaksi on kuitenkin merkitty Andrew Berwick ja kirjoituspaikaksi Lontoo.

Postin saanut perussuomalaisten Pirkanmaan piirisihteeri Terhi Kiemunki kertoo, ettei hänellä ole mitään käsitystä siitä, miksi posti lähetettiin juuri hänelle.

Lainaus:
Kirjoituksessa kuvataan, kuinka manifestin jakamista varten on valheellisten Facebook-profiilien avulla kerätty laaja joukko nationalistisesti tai konservatistisesti ajattelevia eurooppalaisia poliitikoita. Tekstin mukaan tarkoitus on levittää manifestia samalla tavalla ajatteleville ihmisille.

Tekstissä siteerataan muun muassa suomalaista kansanedustaja Jussi Halla-ahon kirjoitusta vasemmiston ja islamistien väleistä eurooppalaisessa politiikassa.

Kirjoitus käy läpi Eurooppaa uhkaavan islamisaation historiaa ja siinä sivutaan myös myyttisiä eurooppalaisuuden puolustajia ja salajärjestöjä, kuten temppeliritareita tai vapaamuurareita. Kirjoitus vaikuttaisi olevan perustelu taistelulle islamilaisuutta vastaan.

Kirjoitus päättyy useisiin kuviin Anders Behring Breivikistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4502  La 23 Hei 2011, 22:58 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Pelastuneet kertovat kauhun hetkistä

23.7.2011 20:23

STT NTB TT NRK Reuters

Utöyan seutu oli lauantaina harmaa ja hiljainen. Saarelle johtava tie oli tyhjä ja matkalla Sundvolleniin vastaan tuli vain poliisiautoja, ambulansseja ja ruumisautoja, joiden katoilla on ristit. Saarelta pelastuneet kertasivat hotellilla kauhunhetkiään.

"Hän sanoi ensin olevansa poliisi ja kehotti ihmisiä tulemaan lähemmäksi ja alkoi sitten ampua. Hän pystyi ampumaan 20 ihmistä lähietäisyydeltä, hänen täytyy olla kylmä paskiainen. Ihmiset panikoivat, kiipesivät puuhun ja juoksivat veteen. Pääsin itse pakenemaan rakennuksesta. Piileskelin ensin kallioilla ja sitten juoksin veteen. En tiedä kuinka kauan ammuskelua kesti, sillä minuutit tuntuivat tunneilta. Olin varma että kuolen. Uin vuonon puoliväliin, jolloin jalkani kramppasi. Joku paikallinen pelasti henkeni nostamalla minut veneeseen", kertoi 18-vuotias Erik Kursetgjerde STT:lle

"Pelkäsin todella paljon. En ensin ymmärtänyt, mitä tapahtui. Luulin, että kyse on jostakin pelistä. Pääsin pakenemaan veneeseen. Hän ampui kohti venettä ja ihmisiä, jotka olivat vedessä. Paikalliset ihmiset olivat avuliaita ja poimivat pakenevia ihmisiä vedestä", sanoi 16-vuotias Ida Knutsen.

Nuorten mukaan ampuja toimi kylmäverisesti ja näytti nauttivan tappamisesta.

"Mies tuli paikalle ja sanoi olevansa poliisista. Hän latasi aseen. Ampui lisää. Hän ampui ihmisiä ympäriltäni. Heittäydyin maahan. ajattelin: Nyt se on loppu. Hän on täällä. Nyt kuolen. Ihmiset huusivat. Kuulin kun muita ammuttiin. Leikin kuollutta. Makasin siinä ainakin tunnin. Oli aivan hiljaista. Nostin varovasti päätäni. Näin ruumiita. Näin verta. Kauhua. Päätin nousta. Olin maannut ruumiin päällä. Kaksi ruumista makasi päälläni. Minulla oli suojelusenkeli mukana", kirjoitti Prableen Kaur.

"Hän huusi voitonriemuisesti ja iloitsi", kuvaili Nicoline Bjerge Schie ampujaa.

22-vuotias Thorbjørn Vereide pelastautui ampujalta 30-40 ihmisen joukosta, joka joutui Anders Breivikin tulituksen kohteeksi.

"Meitä oli 30-40 ihmistä. Kun tapahtuma oli ohi meistä oli hengissä viisi tai kuusi. Ampuja huusi, että on turvallista tulla ulos, teidät pelastetaan, olen poliisi", kertoi norjalaislehti VG:n haastattelema Vereide.

Vereide käveli leirirakennuksesta muiden joukossa suoraan ampujan ansaan. Hän näki laukauksen osuvan viereiseen kiveen, ennen kuin pääsi pakenemaan muiden kanssa luolaan veden äärellä.

"Harkitsin pakenevani ampujaa uimalla, mutta jäi sitten jäinkin vahtimaan paniikkiin joutunutta ystävääni. Lopulta vene saapui pelastamaan meitä."

Vereiden mukaan surmaaja toimi pelottavan kylmäverisesti ja ampui useita uhreja kahdesti.

Lainaus: HS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4503  La 23 Hei 2011, 23:31 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

10-åring skrek: «Nå har du drept pappa. La oss være i fred.»

Lainaus:
En gutt på rundt 10 år løp skrikende rundt og ropte på pappa. Men han skjønte at faren allerede var skutt. Desperadoen rettet våpenet mot gutten og gjorde seg klart til å likvidere ham. Men da guttungen ba han gå vekk, tok han ned våpenet og gikk videre, sier Adrian Pracon da Varden møtte han og kameraten Svein Christer Isaksen på Ringerike sykehus lørdag ettermiddag.

Lainaus:
10-vuotias huusi: "Nyt olet tappanut isäni. Jätä meidät rauhaan."

Törmäsin tuollaiseenkin sydäntäsärkevään juttuun. Kymmenen vuoden ikäinen poika juoksee kirkuen ympäriinsä ja huutaa isää. Mutta hän tajuaa, että isä on jo ammuttu. Tappaja osoittaa aseellaan poikaa ja on valmiina tekemään hänestäkin selvää. Mutta kun poika pyytää häntä menemään pois, hän laskee aseensa ja lähtee eteenpäin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4505  Su 24 Hei 2011, 0:08 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Stoltenberg: Omaisten toivo on hiipumassa

Lainaus:
Stoltenberg oli kahden ministerin ja kuningasperheen seurassa Sundvoldenin hotellissa, joka on toiminut vastaanottokeskuksena Utöyan-saarelle. Paljon sukulaisia on myös saapunut paikalle.

"Itselleni surua lisää se, että saarella oli monta itselleni tuttua nuorta. Tunnen monet henkensä menettäneistä ja monet lapsensa menettäneistä vanhemmista", toteaa selvästi liikuttunut pääministeri NRK:lle.Stoltenberg lisää kuulleensa monta sankaritarinaa."Kuulin yhdestä eloonjääneistä, joka ui loukkaantunut kaveri selässään maihin. Se oli sankariteko", hän sanoo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4518  Ma 25 Hei 2011, 2:17 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yle: Norjan surmista epäilty mainitsee kirjassaan Halla-ahon

Lainaus:
Kirjassa viitataan Halla-ahon vuonna 2006 kirjoittamaan blogikirjoitukseen, jonka ajatukset kirjoittaja sanoo jakavansa.

Halla-aho kertoi Ylelle, että hän ei tunne surmista epäiltyä Anders Behring Breivikiä tai tämän kirjaa.

- Olettaisin, että noin paksussa kirjassa hän on lainannut yhtä sun toista muutakin ihmistä. En voi vaikuttaa, kuka minua siteeraa ja missä yhteydessä, Halla-aho sanoi Ylelle.

Ylen mukaan myös presidentti Martti Ahtisaari mainitaan kirjassa. Behring Breivikin kerrotaan kritisoivan Ahtisaaren Serbia-lausuntoja.

Halla-aho: En ollut postituslistalla

Lainaus:
Noin 1 500-sivuinen teksti lähti tiettävästi perjantaina iltapäivällä lukuisille ihmisille salanimen suojassa.

- Sain sen mutkien kautta, mutta minulle hän ei ole sitä lähettänyt, sanoo Halla-aho.

Hän ei sunnuntaina tiennyt, oliko moni hänen puoluetovereistaan ollut ampujaksi epäillyn postituslistalla. Itse manifestia hän luonnehtii sekavaksi.

- Kovin sekoilevaa tekstiä, siinä on vapaamuurareita, ilmeisesti erilaista kristillistä fanatismia ja sen kaltaista, sanoo Halla-aho.

Martti Ahtisaari: Viimeinen hälytys

Lainaus:
Nobelin rauhanpalkinnon saaja, presidentti Martti Ahtisaari, kertoi haastattelussa mielipiteensä Norjan järkyttävistä tapahtumista.

- Nyt pitää hyvien, suvaitsevien ihmisten rohkaista mielensä ja vastustaa äänekkäästi suvaitsemattomuutta ja ääriliikkeitä, niin poliittisia, isänmaallisia kuin uskonnollisiakin, Ahtisaari vaatii.

– Tapahtuman tulee herättää suomalaiset ja pohjoismaalaiset: tällaisen on loputtava, se ei saa vallata maitamme. Se ei kuulu Pohjoismaisten demokratioiden elämään, presidentti jatkaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4519  Ma 25 Hei 2011, 2:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

The New York Times:

Oslo Suspect Wrote of Fear of Islam and Plan for War

Lainaus:
OSLO — The Norwegian man charged Saturday with a pair of attacks in Oslo that killed at least 92 people left behind a detailed manifesto outlining his preparations and calling for a Christian war to defend Europe against the threat of Muslim domination, according to Norwegian and American officials familiar with the investigation.

Lainaus:
Thomas Hegghammer, a terrorism specialist at the Norwegian Defense Research Establishment, said the manifesto bears an eerie resemblance to those of Osama bin Laden and other Al Qaeda leaders, though from a Christian rather than a Muslim point of view. Like Mr. Breivik’s manuscript, the major Qaeda declarations have detailed accounts of the Crusades, a pronounced sense of historical grievance and calls for apocalyptic warfare to defeat the religious and cultural enemy.

“It seems to be an attempt to mirror Al Qaeda, exactly in reverse,” Mr. Hegghammer said.

Kuin Al-Qaidaa käänteisesti, sanoo norjalainen terrorismin asiantuntija, Thomas Hegghammer, Breivikin manifestista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4526  Ti 26 Hei 2011, 1:31 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Massamurhaaja antoi yksityiskohtaista tietoa "terroripäiväkirjassaan"

Lainaus:
Päiväkirja sisältää myös tietoa Breivik arkielämästä. Muun muassa 9. huhtikuuta hän uudesta tietokonepelistä, jota hän pelaa. Päiväkirjassaan 32-vuotias massamurhaaja kertoo myös olleensa hyvin vihainen ja turhautunut äitiinsä, jonka luona hän asui. Hän syytti äitiään kurkkukivustaan.

- Se oli kolmas kerta kahden kuluneen vuoden aikana, kun sain häneltä tartunnan ja olen hyvin vihainen ja turhautunut. Tuotantovaihe oli niin lähellä, vain 20 päivän päässä ja nyt olen neutralisoitu seuraavat kolme viikkoa, Breivik kirjoittaa.

Lainaus:
Breivikin päiväkirja kertoo tarkasti terrori-iskuja edeltävien viikkojen ja päivien tapahtumia. Perjantai 7. heinäkuuta hän kirjoittaa, että naapuri, joka työskentelee pihalla, ärsyttää häntä ja kertoo siksi lisänneensä turvatoimia.

- "Sisäinen lataus" on valmis. Kaikki on lastattu pakettiautoon. Raskasta, mutta hyvää treeniä, Breivik kirjoittaa maanantaina 18. heinäkuuta.

Tiistaina 19. heinäkuuta Breivik kirjoitti juhlineensa työtä, jonka oli tehnyt.

- Menin hyvään ravintolaan kaupungin etelälaidalle ja söin, nam!

Ihme selitystä ja juhlimista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4527  Ti 26 Hei 2011, 1:37 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sankaripariskunta pelasti kymmeniä leiriläisiä

Lainaus:
Hege Dalen ja hänen kumppaninsa Toril Hansen olivat illallisella Utöyan vastarannalla leirintäalueella, kun he alkoivat kuulla saarelta ammuskelua ja kirkumista.

"Saarelta leijui ruudinhajua. Sitten hirveää kirkumista. Näimme, kuinka nuoret juoksivat pakokauhun vallassa järveen", Dalen sanoo HS:n haastattelussa.

Pariskunta ryhtyi heti toimeen ja työnsi veneensä Tyrifjorden-järveen.

Myös monet muut saaren läheisyydessä olleet tekivät samoin.

Dalen ja Hansen ajoivat veneellä saarelle, poimivat vedestä sokissa olevia ja haavoittuneita nuoria ja kuljettivat heidät vastarannalle mantereelle. Välillä luoteja osui aivan veneen viereen.

Koska kaikki eivät mahtuneet kerralla kyytiin, he palasivat neljä kertaa saaren edustalle.

He saattoivat pelastaa tappajan kynsistä 40 nuorta.

Hatunnoston arvoinen teko.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4528  Ti 26 Hei 2011, 1:42 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pommi-iskun manifestiksi väitetty teos lähetetty suomalaiselle poliitikolle

Lainaus:
Useille ihmisille, joukossa ainakin yksi suomalainen poliitikko, lähetettiin perjantaina kello 15.20 sähköposti, jonka liitetiedostona näyttäisi olevan Anders Behring Breivikin kirjoittama 1500-sivuinen manifesti. Sen kirjoittajaksi on kuitenkin merkitty Andrew Berwick ja kirjoituspaikaksi Lontoo.

Postin saanut perussuomalaisten Pirkanmaan piirisihteeri Terhi Kiemunki kertoo, ettei hänellä ole mitään käsitystä siitä, miksi posti lähetettiin juuri hänelle.

Kiemunki kertoo, että sähköpostin vastaanottajina oli mittava joukko ihmisiä. Hänen mielestään esimerkiksi perussuomalaisia ei oltu yhtenä ryhmänä lisätty listalle.

Lainaus:
Tekstin mukaan tarkoitus on levittää manifestia samalla tavalla ajatteleville ihmisille.

Tekstissä mainitaan myös suomalaisia poliitikkoja. Breivik viittaa muun muassa perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-ahon kirjoitukseen vasemmiston ja islamistien väleistä eurooppalaisessa politiikassa. Breivik toetaa jakavansa Halla-ahon tavan ajatella maahanmuttokysymyksistä. Halla-aho sanoo, ettei manifestia lähetetty hänelle.

Manifestissa kritisoidaan lisäksi presidentti Martti Ahtisaaren Serbiaa koskevia lausuntoja, ja viitataan europarlamentaarikko Hannu Takkulan (kesk) lausuntoon, jonka mukaan Euroopan on oltava uskollinen juutalais-kristillisille juurilleen. Breivik myötäilee Takkulan näkemystä.

Tarkkaan on näköjään Breivik Suomenkin asioita seurannut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4529  Ti 26 Hei 2011, 1:48 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lakimies paljasti Norjan massamurhaajan motiivin

Lainaus:
Ainakin 92 ihmistä surmannut Anders Behring Breivik halusi lakimiehensä mukaan muuttaa norjalaista yhteiskuntaa.

No se vaikuttaminen alkoi ja loppui kuin kananlento, suoraan vankilaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4530  Ti 26 Hei 2011, 2:00 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Massamurhasta epäilty pumppasi itsensä täyteen steroideja ennen verilöylyä

Lainaus:
Breivik kirjoittaa manifestin päiväkirjamerkinnöissä käyttäneensä suuria määriä anabolisia steroideja ennen surmia.

Hän kertoo miettineensä valmiiksi, miten käyttäytyä, kun poliisi pidättää hänet ja mitä sanoa kuulusteluissa.

Breivik myös kuvaa yksityiskohtaisesti muun muassa sitä, miten pommin voi tehdä.

Breivik pitää itseään ristiretkeläisenä ja kuvailee valmistautuneensa toissapäiväisten julmuuksien toteuttamiseen yhdeksän vuotta.

Politiikan sekoittamisesta uskontoon tulee aina erityisen rumaa. Psykopaatti ristiretkeläisen valepuvussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4535  Ti 26 Hei 2011, 20:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ylpeän äidin poika suunnitteli massamurhaa - tällainen on Norjan ampuja

Lainaus:
Edes oma äiti ei osannut arvata, että säännöllisesti sunnuntaivierailuilla kotona käynyt poika suunnitteli massamurhaa.
Perjantaina Oslossa ja Utöyan saarella ainakin 92 ihmistä murhannut Anders Behring Breivik, 32, oli äitinsä ylpeyden aihe.

Poliisi kuulustelikin lauantaina Breivikin äitiä siitä, tiesikö tämä poikansa suunnitelmista.

Sunnuntaina ilmestyneen Verdens Gang -lehden mukaan mikään ei kuitenkaan osoita äidin tienneen asiasta.

Ingebjörg Vang tapasi naisen vain muutama tunti ennen Oslon keskustassa räjähtänyttä autopommia.

- Hän oli matkalla kohden keskustaa. Hän oli oikein mukava ja iloisella tuulella ja oikein ylpeä pojastaan. Mikään hänen käytöksessään ei herättänyt epäilyjä, vakuuttu Vang.

Mutta todellisuudessa massamurhaaja oli aina ollut "erilainen".

- Kun Anders sai päähänsä jonkun idean, toteutti hän sen täydellisesti aivan silkan vahvan tahdonvoimansa avulla, luonnehti Breivikin entinen luokkakaveri Oslon ja Utöyan saarella ihmisiä surmannutta miestä sunnuntaina ilmestyneessä Verdens Gang -lehdessä.

Anders kasvoi pienessä perheessä, 64-vuotiaan yksinhuoltajaäitinsä ja pari-kolme vuotta vanhemman siskonsa kanssa.

Pojan isä oli muuttanut pois Norjasta viime toukokuussa. Myös sisko asuu nykyisin ulkomailla.

Lainaus:
Netissä Breivik kehui "tienanneensa ensimmäisen miljoonan jo 24-vuotiaana", mutta tuttavien mukaan se ei pidä paikkaansa. Sen sijaan Breivik painiskeli taloudellisissa ongelmissa ja asui siksi pitkään äitinsä luona.

Breivik kuitenkin pääsi jäseneksi jopa vapaamuurareihin, joissa eteni "kolmanteen asteeseen" saakka, mutta ei ilmeisesti ottanut silti kovin aktiivisesti osaa toimintaan.

Breivik korosti nettikeskusteluissa olevansa vakaumuksellinen protestantti.

- Mutta nykyinen prostestanttikirkko on pelkkä vitsi! Kritisoi hän silti kaksi vuotta sitten.

Samoihin aikoihin Breivik alkoi arvostella ankarasti myös muslimeita ja islaminuskoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4536  Ti 26 Hei 2011, 20:15 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Massamurhaajan manifesti paljastaa yksityiskohdat

Lainaus:
Norjan perjantain joukkosurmasta epäillyn Anders Behring Breivikin nimissä julkaistu manifesti on täynnä yksityiskohtia siitä, miten hän valmistautui terroritekoonsa.

Kirjasta "2083 - Euroopan itsenäisyysjulistus" on ladattu YouTubeen noin 12 minuutin mittainen tiivistelmä. Vuodella 2083 manifestissa viitataan uuden ajan alkuun.

Norjan TV2 kertoo, että Breivik on tunnustanut poliisille julkaisseensa materiaalia netissä.

Kirjassa käsitellään esimerkiksi maahanmuuttoa ja rotupuhtautta sekä sitä, kuinka päästä eroon muslimeista. Manifestissa hyökätään myös monikulttuurisuutta vastaan. Kirjoittajan mukaan monikulttuurisuus tuhoaa eurooppalaisten identiteetin.

Uutistoimisto NTB:n mukaan viimeisin päivitys löytyy kirjan loppupuolelta. Päivityksen tekoajaksi on kirjoitettu perjantai 22.7. kello 12.51.

Breivikin manifesti lähetettiin perjantaina hieman ennen Oslon pommi-iskua sähköpostin liitetiedostona useille ihmisille.

Lainaus:
Breivik pitää itseään ristiretkeläisenä ja kuvailee valmistautuneensa toissapäiväisten julmuuksien toteuttamiseen yhdeksän vuotta.

Hän kertoo miettineensä valmiiksi, miten käyttäytyä, kun poliisi pidättää hänet ja mitä sanoa kuulusteluissa. Hän kuvaa yksityiskohtaisesti myös muun muassa sitä, miten pommin voi tehdä.

Breivik kirjoittaa manifestin päiväkirjamerkinnöissä käyttäneensä suuria määriä anabolisia steroideja ennen surmia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4537  Ti 26 Hei 2011, 20:17 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Norjan surmista epäilty suunnitteli iskuja vuosia

Lainaus:
Lakimiehen mukaan Breivik suunnitteli iskujaan vuodesta 2009 lähtien.

Mies on tunnustanut olleensa Oslon pommi-iskun takana. Hän tunnusti jo aiemmin Utöyan ammuskelun.

Lippestad vahvistaa Breivikin kirjoittaneen kauan internetissä julkaistua manifestiaan.

Yli 1500-sivuinen kirja antaa lakimiehen mukaan jonkinlaisen kuvan siitä, millainen Breivikin ajatusmaailma on.

Manifesti koostuu päiväkirjoista, pomminteko-ohjeista sekä islamin ja monikulttuurisuuden vastaisista ajatuksista.

Breivik kirjoittaa manifestissaan, että iskussa on parempi tappaa liian monta ihmistä kuin liian vähän, jotta iskun ideologinen vaikutus ei jää liian vähäiseksi. Lippestadin mukaan teoille on vaikea nimetä motiivia, mutta Breikvik on kertonut halunneensa panna alulle vallankumouksen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4538  Ti 26 Hei 2011, 20:26 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ampujan nettivideo hyökkää monikulttuurisuutta vastaan

Lainaus:
Norjan verilöylyn tunnustaneen Youtube-videota on yritetty poistaa verkosta. IL tutustui videoon, joka kritisoi Euroopan maahanmuuttopolitiikkaa ja islamia.

Norjan joukkosurman tekijä Anders Behring Breivikin nimissä julkaistu 1 500-sivuinen manifesti on levinnyt verkkoon.

Kirjasta "2083 - Euroopan itsenäisyysjulistus" ladattiin ampujan käyttämällä nimimerkillä perjantaina Youtubeen noin 12 minuutin mittainen tiivistelmä.

Youtube-video koostuu pääosiin kärkkäistä tekstikatkelmista, jotka kritisoivat monikulttuurisuutta, vasemmistoa ja muslimien maahanmuuttoa Eurooppaan.

Lainaus:
Tekstikatkelmien väliin on leikattu vasemmistolaisille ja muslimeille irvailevia pilakuvia. Muslimit video leimaa raivohulluiksi terroristeiksi, jotka haluavat väkisin muuttaa koko Euroopan islamilaiseksi mantereeksi.

Ampuja on yhdistänyt monikulttuurisuuden edistämisen vasemmistolaisuuteen, jotka ovat hänen mielestään yhdessä tuhoamassa eurooppalaista kulttuuria. Myös feminismi ja rotujen välinen tasa-arvo esitetään pahuuden voimina. Taustalla videossa soi arabialaisvaikutteinen, rauhallinen musiikki.

Lainaus:
Vasemmistolaisten ja muslimien lisäksi mies kritisoi videossaan myös tiedotusvälineitä, erityisesti BBC:tä, liian myötämielisestä suhtautumisesta maahanmuuttoon. Ampujan mielestä kaikki nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa vastustavat leimataan mediassa fasisteiksi ja hulluiksi. Euroopan unionin ampuja tuomitsee vasemmistolaisten salaliitoksi Euroopan tuhoamiseksi. YK esitetään samassa valossa.

Osansa ampujan vihasta saavat myös Yhdysvallat, jonka mies yhdistää kapitalistiseen oman edun tavoitteluun.

Ratkaisuksi kaikkiin kuvailemiinsa ongelmiin ampuja esittää sodan islamia ja vasemmistolaisuutta vastaan. Videon loppupuolella tällainen taistelu esitetään suorana jatkumona keskiajan ja uuden ajan uskonsodille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4539  Ti 26 Hei 2011, 21:24 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta Breivikin manifestista ja videosta jauhettaessa alkoi kiinnostaa sen verran, että löysin tällaisen LiveLeak.comin sivun:

Oslo Terrorist Anders Behring Breivik Manifesto

Ongelmana vaan vastenmielisyys noin sairasta mielentuotosta kohtaan, joten tutkiminen jäi vain kirjanmerkin tallentamisen asteelle.

Sen sijaan LiveLeak.comin sivuilla pysäytti tämä video, jossa hulluuden seuraukset näkyvät ihan konkreettisena, mielipuolen kynsissä menehtyneinä nuorina, joilla elämä olisi ollut vasta edessäpäin:

Utøya Massacre - Short Video of Aftermath

Mutta hedelmistään puut tunnetaan - sen osoittaa myös Breivik, susi lammasten vaatteissa. Petturi, joka käytti poliisin univormua hämätäkseen todelliset tarkoitusperänsä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4540  Ti 26 Hei 2011, 21:42 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin tapahtumat etenivät

Lainaus:
Epäilty saapui rantaan ennen kello neljää hopeisella pakettiautolla. Rannassa hän kertoi vartijalle olevansa poliisi. Poliisin virkapukuun ja luotiliiviin sonnustautunut mies esitti vartijalle henkilöllisyystodistuksensa. Mukana hänellä oli pistooli ja kiikaritähtäimellä varustettu kivääri.

- Hän tuli ulos autosta ja hänellä oli asianmukainen henkilöllisyyskortti. Hän sanoi tulleensa tarkastamaan turvallisuustilanteen, mikä oli terroristi-iskusta johtuva rutiinitoimenpide, sanoo Simen Brænden Mortensen norjalaislehti VG:n haastattelussa.

Pian mies oli matkalla saareen. Veneessä oli hänen lisäkseen lukuisia nuoria, jotka osallistuivat leiriin.

Veneen tultua rantaan ei kestänyt kauaa, kun ammuskelu alkoi.

- Muutaman minuutin kuluttua kuulin tulitusta, Mortensen kertoo.

Lainaus:
Noin kello neljän aikaan saaren päärakennuksessa pidettiin nuorille pieni tiedotustilaisuus Oslossa tapahtuneesta iskusta. Nuorten kuunnellessa uutisia tapahtumista iskun tekijä odotti nuoria talon ulkopuolella.

- Tulkaa luokseni, minulla on tärkeää tieto, ei ole mitään vaaraa, eräs silminnäkijä kertoo miehen huutaneen.

Sitten alkoi ampuminen.

Leirillä työskennellyt Kurt Franzen näki, kuinka nuoret juoksivat ulos ovesta ja hyppivät ulos ikkunoista.

- Olimme kokoontuneet isoon huoneeseen katsomaan uutisia ja kuulemaan lisää Oslon tapahtumista. Yhtäkkiä paniikki iski päälle ja ihmiset pakenivat ovista ja ikkunoista metsään.

Lainaus:
Ampuja lähti jahtaamaan talosta paenneita nuoria ympäri saarta. Silminnäkijän mukaan mies etsi aluksi nuoria saaren metsistä. Tämän jälkeen hän lähti kiertämään rantoja etsien niitä, jotka olivat paniikissa juosseet veteen.

Ampuja kulki saaren polkuja metsässä ristiin ja rastiin. Monet silminnäkijät kertovat miehen ohittaneen heidän piilopaikkansa hyvin läheltä.

15-vuotias Elise pakeni ampujaa ystäviensä kanssa suuren kiven alle.

- Ampuja seisoi saman kiven päällä, jonka alla tyttäreni oli. Tyttäreni näki vedessä useita kuolleita ihmisiä, Elisen isä Vidar Myhre kertoi VG:lle

Lainaus:
Frantzen onnistui löytämään nuorten kanssa vajan, jossa he olivat piilossa useiden tuntien ajan.

- Metsässä olo ei tuntunut turvalliselta. Onnistuimme löytämään vajan. Koko ajan kuului ampumista ja kiljuntaa. Ampuja käveli polulla ohitsemme kaksi kertaa. Makasimme täysin hiljaa ja kuulimme kuinka hän käveli ohitsemme, Frantzen kertoo Aftonbladetille.

- Istuimme siellä kolme tai neljä tuntia. Ajattelin perhettäni, vaimoani ja lapsiani. Istuimme ja puhuimme unelmistamme ja siitä, mitä haluaisimme tehdä elämässämme.

Kello kuuden aikaan verkossa levisi avunpyyntöjä ja saarelta lähettiin lukuisia epätoivoisia tekstiviestejä. Verilöyly kesti ainakin tunnin. Alun perin ampujan uskottiin riehuneen saarella jopa kolme tuntia. Poliisi tuli saarelle ja pidätti miehen puoli seitsemältä illalla.


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm Ke 27 Hei 2011, 12:59, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4541  Ti 26 Hei 2011, 22:02 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Murhaajan väitetty päiväkirja: Tämä tapahtuma muutti kaiken

Lainaus:
Julkaisun loppupuolella hän kysyy itseltään, mikä yksittäinen tapahtuma sai hänet suunnittelemaan hyökkäystä ja toteuttamaan sen.

– Minulle henkilökohtaisesti se oli hallitukseni osallistuminen Serbian pommituksiin useampi vuosi sitten. Oli täysin hyväksymätöntä, kuinka Yhdysvallat ja länsieurooppalaiset valtiot pommittivat Serbian veljiämme. He halusivat vain ajaa islamin pois ja palauttaa Albanian muslimit Albaniaan. Kun albanialaiset kieltäytyivät, heillä ei ollut jäljellä muuta kuin voimakeinot, Breivik kirjoittaa.

Vai ei ollut "serbialaisilla veljillä" käytössä kuin voimakeinot, joka oikeutti kansanmurhan, sillä siitähän oli kyse. Serbit surmasivat kansanmurhassa arviolta 100 000 - 250 000 ihmistä.

Ks. Bosnian kansanmurha

Lainaus:
Miehet eroteltiin omaan ryhmäänsä, lapset, naiset ja vanhukset toiseen. Uhrien kodit ryöstettiin ja poltettiin tai räjäytettiin, koska haluttiin estää heidän paluunsa. Naiset, lapset ja vanhukset ajettiin jalkamarssille, jonka kestäessä heitä ammuttiin tai heidät saatettiin ajaa miinakentille. Karkotettavat saatettiin panna junaan. Miehet otettiin vangiksi, heidän johtohenkilönsä murhattiin ja loput vietiin keskitysleireille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4542  Ti 26 Hei 2011, 22:17 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ampujan manifestin väitetään olevan kopio - tavoitteena vallankumous

Lainaus:
Norjan ampuja Anders Behring Breivik kertoo netissä julkaistussa manifestissaan yksityiskohtaisesti, miten alkoi valmistella terrori-iskua. Norjalaismedian mukaan suurin osa Breivikin manifestista on kopioitu "Unabomberina" tunnetulta Ted Kaczynskilta. Breivikin asianajajan mukaan miehen motiivi iskuille oli vallankumouksen aikaan saaminen Norjassa.

Norjan poliisi vahvisti sunnuntaina, että Breivik julkaisi manifestin vain muutamia tunteja ennen veritekojaan.

Yleisradioyhtiö NRK ja sanomalehti VG kertovat, että Breivik on kopionut suoraan osia amerikkalaisen terroristin Ted Kaczynskin "Unabomber's manifesto" kirjoituksesta tai vaihtanut lauseissa vain yksittäisiä sanoja. Kaczynski terrorisoi Yhdysvaltoja parikymmenen vuoden ajan kirjepommeillaan. Hän jäi kiinni vuonna 1996 ja tuomittiin elinkautiseen vankeustuomioon.

Netissä kiertävässä manifestissa Breivik käyttää voimakasta vihapuhetta. Hän hyökkää esimerkiksi muslimien Eurooppaan muuttoa vastaan. Breivik myös syyttää eurooppalaisia kulttuuriperintönsä pettämisestä ja vannoo, että tästä petoksesta tullaan rankaisemaan.

Lisäksi kirjoituksessa on muun muassa Breivikin ansioluettelo, päiväkirja ja haastattelu hänestä itsestään. Omassa haastattelussaan mies sanoo olevansa sosiaalinen ja aloittaa päiväkirjansa esittelemällä läheisimmät neljä ystäväänsä. Jotkut heistä ovat lapsuudenaikaisia.

Itse päiväkirja alkaa vuodesta 2002, jolloin hän kerää rahaa iskujen toteuttamiseen. Vuodet 2006 - 2008 hän kirjoittaa manifestiaan.

Lainaus:
Syksyllä 2009 manifesti on valmis, ja hän perustaa kaksi yritystä, joiden varjolla voi valmistella iskuja. Hän myös kerää eurooppalaisten nationalistien sähköpostiosoitteita ja Facebook-tietoja. Maaliskuussa 2010 Breivikillä on 8 000 "kulttuurikonservatiivin" yhteystiedot.

Heinäkuussa 2010 Breivik hankkii poliisitunnuksilla varustetun luotiliivin. Elokuussa hän matkustaa Prahaan yrittääkseen saada aseita. Hän ei onnistu, ja päättää hankkia aseet laillisin keinoin. Myöhemmin hän saa luvan puoliautomaattiseen kivääriin.

Talvella Breivik ryhtyy hankkimaan kemikaaleja pommia varten. Helmikuussa hän aloittaa anabolisten steroidien syömisen ja tekee 12-minuuttisen markkinointivideon sanomastaan.

Toukokuussa Breivik muuttaa maatilalle ja alkaa valmistaa räjähdysainetta. 18. kesäkuuta Breivik on lähellä kiinnijäämistä, kun maatilan omistaja viestittää tulevansa vierailulle. Kaikki Breivikin pommitarvikkeet ovat esillä, mutta hän saa suostuteltua omistajan lykkäämään käyntiä.

30. kesäkuuta Breivikin räjähdysaine on valmis. Heinäkuun alku menee pommia kootessa. Viimeinen päiväkirjan merkintä on perjantailta 22. heinäkuuta kello 12.51. Noin 2,5 tuntia myöhemmin Oslon keskustassa on räjähdys.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4543  Ti 26 Hei 2011, 22:24 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Poliisiylijohtaja Paatero: Äärioikeisto tarkkailuun Suomessakin

Lainaus:
Äärioikeiston toiminta aiotaan nyt ottaa erikoistarkkailuun myös Suomessa. Yle Uutisten haastatteleman poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan erilaisten ääriliikkeiden suosio on trendimäistä toimintaa, joka jossain tuulta purjeisiinsa saatuaan saattaa kasvattaa suosiotaan muuallakin.

Paateron mukaan Norjan tapaus osoitti, että suomalaisten ei pidä olla sinisilmäisiä, vaikka konkreettista uhkaa ei tällä hetkellä ole.

Ehdottomasti. Kaikkia ääriliikkeitä seurattava.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4545  Ti 26 Hei 2011, 22:37 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Breivikin päiväkirja: "Tämä on kaikki tai ei mitään -suunnitelma"

Lainaus:
Norjan joukkomurhaajan Anders Behring Breivikin päiväkirja paljastaa järkyttävän suunnitelman taustoja.

–27.4. Tilasin lannoitteet (pommin valmistukseen).

– 11.5. -- olen maan suurimman sotilastukikohdan vieressä. Olisin säästynyt paljolta hässäkältä, jos voisin vain lainata -- kolme kiloa C4:sta (muoviräjähde) rakkaalta naapurilta.

– 26.5.Ostin tehosekoittimia. Ostin noin 12 -- eri merkkejä kokeeksi.

– 27.5. Aloin murskata lannoitepillereitä -- löysin täydellisen tehosekoittajan; Electrolux.

– 11.6. Rukoilin -- Selitin Jumalalle, että ellei hän halua marxilais-islamilaisen liittouman ja tietyn islamilaisen vallankaappauksen tuhoavan Euroopan kristikuntaa sadan vuoden kuluessa hänen on varmistettava, että Euroopan kristikunnan puolesta taistelevat soturit voittavat.

– 13.6. Tein koe(räjähteen) ja ajoin hyvin syrjäiseen paikkaan -- Pam. Räjähdys onnistui!!!

– 22.7. Minulla on tarpeeksi aineksia ainakin 20 räjäytykseen. Tämä on kaikki tai ei mitään -suunnitelma. Ensimmäiset naamiaiset -- pukeutuminen poliisiksi. Saavun virkamerkkien kanssa:-) -- kuvittelen virkavallan vierailevan luonani lähipäivinä. He luultavasti saavat väärän käsityksen ja ajattelevat, että olin terroristi."

Sairasta hupia... Vai mies rukoilee ja selittää Jumalalle. On vaan yksi ongelma: kolkutteleva omatunto puuttuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4546  Ti 26 Hei 2011, 22:41 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hannu Takkula järkyttyi nimensä mainitsemisesta Norjan tappajan manifestissa

Lainaus:
Manifestissa todetaan Takkulan sanoneen, että samat voimat, jotka vihaavat Israelia, vihaavat myös Eurooppaa. Kirjoittaja viittaa myös Takkulan lausuntoon, jonka mukaan Euroopan on oltava uskollinen juutalais-kristillisille juurilleen tukemalla Israelia.

Takkula ei ollut ennen STT:n yhteydenottoa kuullut manifestista. Takkula oli järkyttynyt siitä, että hänestä on maininta kirjoituksessa. Takkulan mukaan kirjoituksen viittaukset liittyvät hänen taannoin Euroopan parlamentissa pitämään puheeseen.

– On uskomatonta, että viisi vuotta pitämästäni puheesta on irrotettu kaksi lausetta varsinaisesta asiayhteydestä. Mutta tämä minuun liittyvä tapaus on tietysti pieni asia siihen murheeseen nähden, mitä tämä kyseinen henkilö on saanut aikaan Norjassa. Otan osaa suruun.

Takkulan pitämä puhe liittyi Iranin presidentin Mahmud Ahmadinejadin aikoinaan antamiin lausuntoihin, jossa tämä kritisoi Eurooppaa ja Israelia.

– Ahmadinejadin lausuntojen jälkeen puhuin itse lähinnä eurooppalaisesta demokratiasta ja perusarvoista. On mielipuolista ja tuomittavaa, että puheeseen liittyviä irrallisia lauseita on käytetty mainitussa kirjoituksessa, Takkula sanoi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4547  Ti 26 Hei 2011, 22:51 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hommaforumin keskustelut suljettiin sunnuntaiksi

Lainaus:
Maahanmuuttokriittisen Hommaforum-nettisivun keskustelupalstan kommentointi suljettiin sunnuntain ajaksi.

Sulkemisen syynä oli Norjan veritöistä käyty vilkas keskustelu, johon liittyneet asiattomat viestit teettivät sivuston ylläpitäjille paljon töitä.

- Sovittiin, että pidetään tällainen hiljainen sunnuntai, Homma ry:n puheenjohtaja Matias Turkkila kertoi STT:lle.

Hommaforumin etusivulla olleessa viestissä todettiin, että Norjan Oslon ja Utöyan saaren veriteot eivät ole puolusteltavissa.

- Hommaforumin perusajatus aivan alusta asti on ollut se, että poliittiset erimielisyydet on kyettävä ratkaisemaan avoimen keskustelun ja demokraattisen poliittisen vaikuttamisen keinoin. Ei milloinkaan väkivallalla, viestissä sanottiin.


"Poliittiset erimielisyydet on kyettävä ratkaisemaan avoimen keskustelun ja demokraattisen poliittisen vaikuttamisen keinoin. Ei milloinkaan väkivallalla."

- Juuri niin, demokratiaan ei kuulu omankädenoikeus, joka on rikollista toimintaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4548  Ti 26 Hei 2011, 23:01 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Norjan surmaaja ampui poliisin

Lainaus:
Norjan joukkosurmaajan uhrien joukossa oli myös yksi poliisi.

Surmansa saanut poliisi työskenteli Utöyan saarella sosiaalidemokraattinuorten leirin vartijana. Hänet oli erikseen palkattu vartijantyöhön varsinaisen työaikansa ulkopuolella.

Päätyökseen surmattu poliisi työskenteli poliisin maahanmuutto-osastolla. Hän oli toiminut leirillä vartijana useina kesinä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4549  Ti 26 Hei 2011, 23:06 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Surmaajan isä: "Olen sokissa"

Lainaus:
Norjan joukkosurmaajaksi tunnustautuneen Anders Behring Breivikin isä Jens Breivik kertoi Verdens Gang -sanomalehdelle, että hän törmäsi poikansa tekoihin lueskellessaan päivän uutisia netistä.

- Näin yhtäkkiä hänen nimensä ja kuvansa. Olen sokissa, tämä tuntuu aivan kamalalta, kommentoi Breivik.

Lainaus:
Eläkkeellä oleva Jens Breivik asuu Ranskassa. Hän ei tiennyt poikansa suunnitelmista mitään. Isä ja poika ovat viimeksi olleet yhteydessä vuonna 1995, jolloin Anders Behring Breivik oli teini-ikäinen.

- Emme koskaan asuneet samassa taloudessa, mutta olimme kyllä tekemisissä hänen lapsuudessaan, isä kertoo.

- Nuorempana Behring oli ihan tavallinen poika, mutta ei kovinkaan avoin. Siihen aikaan hän ei ollut politiikasta kiinnostunut.

Lainaus:
Breivik julkaisi internetissä 1500-sivuisen manifestin, jossa hän selosti ajatusmaailmaansa ja kertoi hyökkäykseen valmistautumisestaan. Kirjoituksissaan hän viittaa myös isäänsä.

Manifestin mukaan Jens Breivik oli Lontoossa ja Pariisissa asuva diplomaatti, joka oli Behringin äidistä erottuaan avioitunut uudelleen. Breivik eli lapsuutensa äitinsä ja sotilasisäpuolensa kanssa. Anders Behring Breivikin mukaan biologinen isä oli yrittänyt saada pojan huoltajuutta oikeusteitse, mutta ei onnistunut.

- Minulla oli hyvät suhteet isääni ja hänen uuteen vaimoonsa noin 15-vuotiaaksi asti, surmaaja kirjoittaa.

Välit huononivat kirjoituksen mukaan siksi, että isä ei pitänyt Breivikin "graffitivaiheesta" 13-16 -vuotiaana.

Anders Behring Breivik kertoo manifestissaan vanhempiensa olleen työväenpuolueen kannattajia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4550  Ti 26 Hei 2011, 23:11 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pysähdyin tämän äärelle:

Askola iltahartaudessa: "Hyvyys on pahuutta vahvempi"

Lainaus:
Jumala, armollinen Jumala

Sinulle valo on pimeyttä suurempi

- kaikesta huolimatta

Sinulle hyvyys on pahuutta vahvempi

- kaikesta huolimattaSinulle me huudamme,

Sinun puoleesi hapuilemme tänään,

kun norjalaisten suru ja järkytys

tunkevat tajuntaamme.

Mielikuvat, kasvot, kommentit ja uutisvirta

tulevat kohti,

niiltä on vaikea suojautua eikä

selityksiä löydy.

Neuvottomuudessamme me huudamme Sinulle, Jumala,

Sinun puoleesi me hapuilemme.Jumala, armollinen Jumala,

liitämme rukouksemme niihin rukouksiin,

joissa ympäri maailmaa muistetaan

lähes sadan norjalaisen nuoren elämää, jonka julmat luodit lopettivat.

Ota Sinä heidät vastaan siellä,

missä julmuutta ja pahuutta ei ole.

Huudamme voimaasi myös niille nuorille,

jotka kamppailevat sairaaloissa henkensä puolesta.

Lähetä enkelisi heidän vuoteensa viereen.

Ota Sinä vastaan isien, äitien, sisarusten ja rakkaiden

tuska ja järkytys.

Ole läsnä Oslon kaduilla ja kaikkialla siellä,

missä sanoja ei ole, vastaukset ovat kadonneet ja

suunnitelmat särkyneet.Jumala,

Sinulle valo on pimeyttä suurempi

- kaikesta huolimatta

Sinulle hyvyys on pahuutta vahvempi

- kaikesta huolimatta,

siksi me huudamme Sinua,

siksi hapuilemme puoleesi.Lahjoita voimaasi ja viisauttasi

kaikille avunantajille:

muistamme heitä, joiden työnä on huolehtia heistä,

joille mieletön teko toi pohjattoman tuskan.

ja heitä, jotka tukevat niitä nuoria,

jotka jäivät henkiin ja saavat elää

ja heitä joiden tehtävä on nyt kantaa vastuuta,

valmistella päätöksiä, kohdata syytöksiä ja tarjota turvaa.

Jumala, lahjoita viisauttasi ja läsnäolosi voimaa.Jumala, armollinen Jumala,

rukoilemme myös tuon norjalaisen vihateosta epäillyn

ihmisen puolesta.

Ole läsnä hänen pimeydessään.

Ympäröi armollasi hänen äitinsä, isänsä ja läheisensä.

Jumala, Sinun puoleesi me huudamme,

kun emme muuta voi.Jumala, anna viisauttasi norjalaisille vastuunkantajille,

medialle, kirkkojen jäsenille ja mielipidevaikuttajille,

että he eivät kadota luottamustaan

eivätkä menetä kykyään

jatkaa työtään turvallisuuden,

avoimuuden ja toinen toisistamme välittämisen puolesta.Jumala,

älä anna pelon voittaa,

älä anna vihan vallata

anna jokaisen meistä löytää tapamme

levittää luottamusta

luoda oikeudenmukaisuutta

tarjota vieraanvaraisuutta.

Jumala, armahda meitä ja

avaa keskuuteemme rauhan ja sovinnon tiet.

Anna meidän nähdä pyhyyttä jokaisessa ihmisessä ja kaikissa uskonnoissa

ja tunnistaa siunauksesi jäljet toinen toisissamme.Jumala,

ole tänä iltana ja yönä lähellä ja läsnä

kaikkialla siellä,

missä ahdistus on saanut yliotteen tai

katkeruus sumentaa näköalan.

Jumala,

ole tänä iltana ja yönä lähellä ja läsnä

kaikkialla siellä,

missä turvallisuus on järkkynyt

unelmat rikottu ja

kysymykset vieneet tilan vastauksilta.Jumala,

Sinulle valo on pimeyttä suurempi

- kaikesta huolimatta

Sinulle hyvyys on pahuutta vahvempi

- kaikesta huolimatta.

Siksi me turvaamme Sinuun

elämässä, kuolemassa ja elämässä kuoleman jälkeen.Siksi me myös saamme vastaanottaa armollisen Jumalan siunauksen

juuri sinne, missä mielemme tänä iltana vaeltaa:Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua.

Herra kirkastakoon kasvonsa sinulle

ja olkoon sinulle armollinen.

Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi

ja antakoon sinulle rauhan.

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4551  Ti 26 Hei 2011, 23:23 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saarella oli turvamies, ampuja ehkä tappoi hänet

Lainaus:
Utøyan saarelle oli palkattu turvamies, jonka kohtalosta poliisilla ei ole vielä tietoa. Dagbladetin haastattelemien poliisilähteiden mukaan ampuja tappoi hänet.

Lainaus:
Dagbladet kertoo myös, että hän saattoi olla ampujan ensimmäisten uhrien joukossa.

AUF:n nuorisoleirillä oli Verdens Gang-lehden tietojen mukaan poliisi, joka palkattiin siviilihenkilönä turvamieheksi. Dagbladet kertoo, että hän olisi ollut Breivikin venettä vastassa saaren rannalla sen jälkeen, kun mantereelta ilmoitettiin poliisin olevan matkalla.

Otsikko on vähän huono ja vanhaa tietoa. Päivitystä:

Leirisaarella surmattu turvamies oli Mette-Maritin velipuoli

Lainaus:
Utøyan saarella surmattu turvamies oli kruununprinsessa Mette-Maritin velipuoli, kertoo Verdens Gang -lehti. Turvamiehenä kesäleirillä työskennellyt poliisi Trond Berntsen, 51, oli yksi ensimmäisistä saarella surmatuista.

Berntsen oli työskennellyt saaren leireillä vapaaehtoisena useina kesinä, ja tänä vuonna hänet oli palkattu turvamieheksi.

Todistajien mukaan hän yritti pysäyttää ampujan ennen kuin sai itse surmansa. Berntsenilla oli AUF:n nuorisoleirillä lehden tietojen mukaan myös 10-vuotias poikansa, jonka hän sai työnnettyä sivuun joukkosurmaajan tieltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4552  Ti 26 Hei 2011, 23:28 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Steroidien käyttö voi sekoittaa mielen

Lainaus:
Anaboliset steroidit saattoivat suomalaisen dopingasiantuntijan mukaan vaikuttaa Norjan ampujan toimintaan. Pahimmillaan steroidit voivat aiheuttaa jopa psykoosin.

"Anabolisten steroidien käyttö ei voi olla suora mutta kylläkin välillinen syy tekoihin. Steroidit vaikuttavat keskushermostoon ja aiheuttavat persoonallisuuden muutoksia, masennusta ja psykooseja. Käyttäjillä erityisesti impulssikontrolli heikkenee. Väärä ilme tai ele voi saada heidät raivoisan suuttumuksen valtaan. He ovat ns. räjähdysherkkiä", sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen dosentti Timo Seppälä.

Steroideista voidaan tietoisesti hakea "taistelukuntoa". Seppälän mukaan niitä annettiin sotilaille jo toisessa maailmansodassa ja myöhemmin Itä-Saksassa.

Ampumisen tunnustanut Anders Behring Breivik suunnitteli päiväkirjamerkinnöissään tarkasti, millaisen steroidikuurin hän ottaisi ennen surmia. Hän oli kokeillut vaikutusta suurilla määrillä jo aikaisemmin.

Steroidien käyttö voi alkuvaiheessa aiheuttaa käyttäjässä suorastaan euforisia (hilpeitä) tunteita, mutta käyttöjakson jälkeen kuvaan astuvat aggressiivisuus ja univaikeudet. Anaboliset aineet aiheuttavat myös siittiökatoa, sydän- ja verisuonitauteja sekä maksavaurioita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4553  Ti 26 Hei 2011, 23:33 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ampujan äiti ei tiennyt poikansa suunnitelmista

Lainaus:
Anders Behring Breivikin äiti on sanonut, ettei hän mitenkään aavistanut poikansa suunnittelevan terrori-iskuja. Verdens Gangin haastattelemien tuttavien mukaan äidin ja pojan suhde oli läheinen.

Rikostutkijat kuulustelivat äitiä eilen, mutta hän ei pystynyt antamaan lisätietoja tutkimukseen. Talosta takavarikoitiin tietokone ja kaksi laatikkoa todistemateriaalia.

Tuttavat kuvailevat äitiä kiltiksi ja iloiseksi, ja kertovat että hän vaikutti olevan ylpeä pojastaan.

"Poika ei asunut kotona, mutta hän vieraili yleensä sunnuntaisin ja laittoi ruokaa. Viikon aikana hän harjoitti jotain liiketoimintaa", kertoo Ingebjørg Vang, joka VG:n mukaan oli tavannut äidin tunteja ennen Oslon pommi-iskua.

Nimettömänä kommentoinut nainen kertoo, että äiti usein puhui poikansa maalaistalosta Hedmarkissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4554  Ti 26 Hei 2011, 23:39 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ampuja voi viettää loppuelämänsä säilössä

Lainaus:
Enimmäistuomio rikoksista Norjassa on 21 vuotta, sillä Norja on ainoa pohjoismaa jossa ei ole käytössä elinkautista vankeusrangaistusta.

Tekijää voidaan silti pitää telkien takana kauemminkin. Norjan lain mukaan vankia voidaan pitää eristyksessä, jos hän voisi vapautuessaan olla vaaraksi muille. Eristyksellä ei ole ylärajaa, joten teoriassa se voi johtaa loppuelämään säilössä.

Helsingin yliopiston rikosoikeuden professorin Dan Fränden mukaan eristyksen kriteeri on kuitenkin nimenomaan vangin oletettu vaarallisuus vapautumishetkellä, eivät aiemmat rikokset sinänsä.

Lainaus:
Ampuja Anders Behring Breivik voi siis saada rikoksistaan enimmillään 21 vuoden tuomion, koska Norjassa ei ole elinkautista vankeusrangaistusta.

"Suomessa tällainen tekijä ei varmaankaan pääsisi ikinä vapaaksi," Dan Frände sanoo.

Suomessa elinkautisvangit istuvat vähintään 12 vuotta. He pääsevät vapauteen keskimäärin 14 vuoden vankeuden jälkeen.

Suomessakin elinkautisesta luopumista esitetään ajoittain.

"Tällaisten tapausten takia meillä on hyvä olla elinkautinen vankeusrangaistus. Tuomitsemishetkellä 21 vuotta tuntuisi kovin vähäiseltä tällaisista teoista", sanoo Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professori Matti Tolvanen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4555  Ti 26 Hei 2011, 23:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osia manifestista on kopioitu suoraan Unabomberin kirjoituksista

Lainaus:
Anders Behring Breivik on kopioinut suuria osia manifestistaan suoraan Yhdysvaltalaisen Unabomberiksi nimetyn terroristin kirjoituksista, kertovat norjalaislehti Verdens Gang ja Ruotsin yleisradio. Breivik viittaa tekstissään ideologisiin yhteyksiin amerikkalaisen terroristin kanssa, mutta jättää mainitsematta tekstinsä suoran kopioinnin.

Breivik on muuttanut kopioimistaan tekstiosista yksittäisiä sanoja kuten vasemmistolaisuuden monikulttuurisuuteen.

Norjan surmaaja kopioi Unabomberia

Lainaus:
Norjan joukkosurmasta epäillyn Anders Behring Breivikin laatima manifesti on paikoin kopioitu lähes sanatarkasti niin kutsutun Unabomberin manifestista, kirjoittaa norjalaisen Document.no -nettisivuston päätoimittaja Hans Rustad.

Document.no on maahanmuuton vastainen nettisivusto, jolle myös Anders Behring Breivikin kerrotaan kirjoittaneen.

Yhdysvaltalainen Theodore Kaczynski eli Unabomber tehtaili aikoinaan kirjepommeja lähes 20 vuoden ajan. Unabomberin kirjepommit tappoivat kolme ihmistä ja lähes 20 haavoittui. Unabomberin pyrkimyksenä oli taistella "teknologisen kehityksen tuomia haittoja vastaan".

Rustadin mukaan Behring Breivikin manifestissa on selviä yhtäläisyyksiä Unabomberin kirjoituksiin, vaikka Behring Breivikilla uskotaan olleen eri tavoitteet. Behring Breivik on muunnellut Unabomberin tekstiä, mutta käsittelee asioita samoin sanankääntein.

Kirjoituksessaan Behring Breivik ei kuitenkaan noteeraa tai siteeraa Kaczynskia missään kohtaa. Kaczynski jäi kiinni vuonna 1996 ja tuomittiin elinkautiseen vankeustuomioon 1998.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4556  Ti 26 Hei 2011, 23:57 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ampujan järkyttyneet kollegat: Hän vaikutti mainiolta tyypiltä

Lainaus:
Anders Behring Breivikin entiset kollegat ovat sokissa veriteoista. Yksi heistä muistelee ampujan vaikuttaneen "mainiolta tyypiltä" ja kertoo Norjan radio NRK:lle, ettei olisi uskonut Breivikin pystyvän tällaiseen hirmutekoon.

"Työskentelimme molemmat erään liiketoiminnan asiakaspalvelussa. Pidin häntä hyvänä ja palveluhenkisenä kollegana. Olen erittäin yllättynyt tästä", kertoo NRK:n haastattelema entinen kollega, joka haluaa pysyä nimettömänä.

Entiset kollegat työskentelivät samassa bisneksessä vuosituhanteen vaihteessa, mutta työpaikkaa ei enää ole. Kollega ei monen vuoden aikana koskaan kokenut Breivikiä aggressiiviseksi.

"Työpaikallamme oli työntekijöitä monesta maasta ja monenlaisilla taustoilla ja Anders oli yhtä mukava kaikille. Siksi tämä tuli minulle sokkina. Aivan käsittämätöntä."

Lainaus:
"Ihmiset voivat fyysisesti pahoin siitä, että joku joka pystyy tällaiseen on työskennellyt kanssamme samassa huoneessa", kertoo asiakaspalvelun entinen johtaja.

"Meillä oli henkilökuntaa kahdestatoista eri maasta ja kaikkien mielestä hän vaikutti reilulta tyypiltä. Kysymme itseltämme, miten emme voineet huomata hänestä mitään, mikä viittaisi tällaisiin asenteisiin toisia ihmisiä kohtaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4557  Ke 27 Hei 2011, 0:00 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Breivik käytti räjähtäviä luoteja - "uhreilla hirveitä sisäisiä vammoja"

Lainaus:
Anders Behring Breivik oli ladannut joukkosurmassa käyttämiinsä aseisiin luoteja, jotka hajoavat osuessaan kohteeseensa.

Hajoava luoti aiheuttaa suurta kudostuhoa ihmiskehossa.

- Luodit oikeastaan räjähtivät kehon sisällä. Ne aiheuttivat sisäisiä vammoja, jotka olivat hirveitä, kertoi Ringriketin sairaalan johtava kirurgi Colin Poole uutistoimisto AP:lle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4559  Ke 27 Hei 2011, 0:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Breivik tunnusti: Pääkohde oli ex-pääministeri

Lainaus:
Norjan joukkomurhasta epäillyn Anders Behring Breivikin pääkohde oli maan entinen pääministeri Gro Harlem Brundtland, kertoo norjalaislehti Aftenposten.

Gro Harlem Brundtland piti puheen Oslon Utøyan saarella aiemmin perjantaina ennen kuin Anders Breivik laittoi terrorisuunnitelmansa täytäntöön.

Työväenpuolueen nuoret olivat kokoontuneina saarelle kesäpäiville. Breivik myönsi Aftenpostenin mukaan poliisin kuulusteluissa, että hänen alkuperäinen suunnitelmansa oli saapua saarelle aiemmin ja murhata entinen pääministeri, Gro Harlem Brundtland.

Brundtland piti alustuksensa nuorille kello 11.10 ja 12.40 perjantaina ja pysyi saarella vielä useita tunteja. Breivik kuitenkin saapui veneellään saarella vasta, kun Brundtland oli poistunut sieltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4560  Ke 27 Hei 2011, 0:23 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

HS: Norjan massamurhaajan kirjoituksessa mainitaan myös Suomi

Lainaus:
Norjan joukkosurmat tunnustaneen Anders Behring Breivikin todennäköisesti kirjoittaman manifestin mukaan yli 5 000 suomalaista pitäisi rangaista kuolemalla, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Nimilistaa kohteista ei ole.

Manifesti nimeää kuitenkin suomalaisia kriittisiä rakennuksia. Näitä ovat muun muassa Loviisan ja Olkiluodon ydinvoimalat.

Internetiin levinnyt 1500-sivuinen manifesti vaatii kaikkiaan 400 000 eurooppalaisen tappamista parissakymmenessä maassa.

Syynä on "vuosisatoja jatkunut muslimivalta" Euroopassa. Näiden henkilöiden pidättämiseen, tuomitsemiseen ja tappamiseen kutsutaan tekstissä mukaan Suomen ja 18 muun Euroopan maan armeija.

Tappolistalla on poliittisten ja taloudellisten päättäjien lisäksi media- ja kulttuuriväkeä.

Breivik joutuu tuostakin laittomasta yllyttämisestä vastuuseen, viiimeisen päälle niksahtanutta tekstiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4561  Ke 27 Hei 2011, 0:30 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tanska harkitsee lannoitekaupan valvonnan tiukentamista

Lainaus:
Tanskassa aiotaan tarkistaa lannoitekauppaan liittyvät säädökset, jotta terroristien olisi vaikeampaa hankkia materiaalia pommin rakentamiseen, kertoi maan oikeusministeri Lars Barfoed maanantaina.

Poliisin mukaan Norjan joukkomurhaaja Anders Behring Breivik käytti Oslon keskustassa räjähtäneessä pommissa lannoitetta. Hänen on kerrottu ostaneen pommia varten useita tonneja ammoniumnitraattia sisältävää lannoitetta.

Lainaus:
EU:ssa on jo hyväksytty säädös, joka asettaa ammoniumnitraatin pitoisuudelle ylärajan kuluttajille myytävissä lannoitteissa. Jäsenmaiden – myös Suomen – on määrä sisällyttää se lainsäädäntöönsä viimeistään vuonna 2013.

Terroristeille kannattaisi myydä vain luomua, toisin sanoen pelkkää paskaa, jonka jalostaminen olisi paljon työläämpää. Paskasta pommiksi taitaisi jäädä kokonaan väliin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4562  Ke 27 Hei 2011, 0:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Surmattu poliisi oli Mette-Maritin velipuoli

Lainaus:
Norjan poliisi vahvisti aiemmin, että yksi Utöyan saarella surmatuista oli leirin vartijana oman päivätyönsä ulkopuolella toiminut poliisi. Verdens Gang -sanomalehden mukaan surmattu poliisi on kruununprinsessa Mette-Maritin velipuoli Trond Berntsen, 51.

Berntsen oli Mette-Maritin velipuoli vanhempien avioliiton kautta. Kruununprinsessan äiti ja Berntsenin isä olivat aikaisemmin naimisissa.

Lehden tietojen mukaan Berntsen menehtyi suojellessaan lapsia ja nuoria Anders Behring Breivikin ammuskelulta. Saarella oli mukana myös Berntsenin 10-vuotias poika, joka lehtitietojen mukaan pelastui.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4564  Ke 27 Hei 2011, 0:59 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ylilääkäri Lauerma: Surmaaja tuskin on mielisairas

Lainaus:
Norjan epäilty joukkosurmaaja ei mitä luultavimmin ole mielisairas, arvioi Hannu Lauerma.

"Hän luultavasti ymmärsi täysin, mitä teki. Mielisairas olisi kokenut tekevänsä jotain muuta kuin todella teki", psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri, tutkimusprofessori Lauerma sanoo.

"Hän on toiminut aktiivisesti nuorisojärjestössä ja paikallispolitiikassa. Hänellä on poliisin myöntämä aseenkantolupa. Hänellä on ammatti ja yritys. Hän toteutti terroristisen tekonsa määrätietoisesti ja tehokkaasti. Kaikki tämä puhuu sitä olettamaa vastaan, että hän olisi mielisairas."


Erittäin vakava luonnehäiriö Lauerman mukaan:

Lainaus:
Vaikka Anders Breivik ei olisikaan mielisairas, hänellä on Lauerman arvion mukaan erittäin vakava luonnehäiriö.

"Kyseessä on todennäköisesti poikkeuksellisen patologinen persoona, joka on täysin piittaamaton muiden ihmisten hyvinvoinnista ja aiheuttamastaan tuskasta."

Lauerman mukaan joukkosurmaaja on voinut kuvitella nousevansa teollaan jonkinlaiseksi sankariksi ja saavansa siten haluamiaan asioita koko maailman tietoon.

"Oikein raa'alla tavalla julkisuuden kipeä ja psykopaattinen persoona voi silloin ajatella, että hänen kannattaa ottaa 21 vuoden vankeustuomio."

Lauerma näkee norjalaissurmaajassa samoja piirteitä kuin suomalaisissa koulusurmaajissa Pekka-Eric Auvisessa ja Matti Saaressa.

"Hakee netissä ihailua. Ei parisuhdetta. Yrittää päästä sankariksi. Saattaa olla verkkokeskusteluissa syntyneen oman maailmansa vanki", Lauerma luettelee surmaajien yhteisiä piirteitä.

Yksi iso ero norjalaisen ja suomalaisten välillä on – uhrien määrän lisäksi – se, että Breivik halusi selvitä teostaan hengissä ja jatkaa elämäänsä.

"Hän haluaa kenties oman aatteensa marttyyriksi – eläväksi marttyyriksi eikä kuolleeksi", Lauerma huomauttaa.

Auvinen ja Saari ampuivat itsensä veritekojensa päätteeksi.

Toinen ero on se, että Breivikin veriteko oli selvästi poliittisempi kuin Auvisen ja Saaren teot.

"Hän valitsi uhrinsa poliittisesti. Siinä mielessä Norjan tapaus poikkeaa suomalaisista kouluampumisista", ylilääkäri Lauerma sanoo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4565  Ke 27 Hei 2011, 1:03 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauppamatka pelasti 14-vuotiaan Jonas Knudsenin

Lainaus:
14-vuotias Jonas Knudsen kertoi sunnuntaina Helsingin Sanomille pelastuneensa verilöylyltä kauppareissun ansiosta.

"Olin kaverini kanssa mantereella kaupassa, ja tulimme autolla takaisin lauttarantaan. Laivan piti odottaa meitä siellä, mutta se oli lähtenyt, sillä poliisi – siis se tappaja – oli ilmestynyt paikalle ja sanonut, että hänen pitää päästä saarelle nopeasti. Laiva oli siis lähtenyt, kun tulimme rantaan. Emme kohdanneet häntä.

Sitten kuulimme ammuntaa ja kiljumista, ja näimme kahden ihmisen juoksevan rannalla ja kaatuvan luoteihin. Ihmisiä juoksi veteen.

Yritin soittaa poliisille, mutta siellä ei heti vastattu. Ja kun vastattiin, poliisilta meni tunti tulla paikalle. Ystäviäni on kuollut, ja heitä on sairaalassa. En tiedä selviävätkö he, yhtä on ammuttu keuhkoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4566  Ke 27 Hei 2011, 1:05 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joukkomurhan valmistelut lähellä paljastua etukäteen

Lainaus:
Aftonbladetin mukaan Anders Behring Breivik kuvaa päiväkirjassaan, kuinka hän pelkäsi pomminrakennuksensa paljastumista.

Kesäkuun alussa hän havaitsee oudon auton kiertävän vuokraamansa maatilan lähistöllä ja epäilee hiipparia siviiliasuiseksi poliisiksi. Poliisi olisi tarkistamassa paikkoja, sillä tilan aikaisempi vuokralainen oli kasvattanut paikalla marihuanaa.

Breivik päättää kutsua miehen kahville.

Kesäkuun 18. päivänä suunnitelmat ovat taas vaarassa paljastua. Aftonbladetin mukaan tilan omistava nainen lähettää tekstiviestin ja ilmoittaa tulevansa hakemaan jotain tavaroita - juuri siitä paikasta jossa Breivik säilytti räjähdetarpeitaan.

Breivik onnistuu viivyttämään naisen tuloa parilla päivällä. Sinä aikana hän ehtii piilottaa pommitarvikkeet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4567  Ke 27 Hei 2011, 1:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yle: Suomen poliisi on tehostanut verkkotiedusteluaan

Lainaus:
Suomen poliisi on Norjan terrori-iskujen vuoksi tehostanut verkkotiedusteluaan. Ylen aamu-tv:ssä vierailleen poliisiylijohtaja Robin Lardotin mukaan verkosta seurataan niin sanottuja heikkoja signaaleja, jotka voivat paljastaa terrori-iskua suunnittelevan henkilön.

Suomessa on aiempaa kokemusta tällaisista heikoista signaaleista jo koulusurmien ajalta. Lardotin mukaan Norjan kaltaisiin tapahtumiin, kuten myös Suomen kouluampumisiin liittyy se, että henkilöllä on tarve kertoa suunnitelmistaan etukäteen.

Suomessa on jo järjestelmä, johon kansalaiset voivat ilmoittaaa epäilyttävistä nettisivuista nimettömänä. Nyt myös eurooppalainen poliisijärjestö Europol aikoo auttaa Pohjoismaita terrorismin tutkinnassa perustamalla erikoisyksikön.

Juu, mieluummin askeleen verran edellä kuin jäljessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4568  Ke 27 Hei 2011, 1:13 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Norjalaistutkija: Breivikillä on paljon hengenheimolaisia

Lainaus:
Norjan terrori-iskut tunnustaneella Anders Behring Breivikillä on paljon samanmielistä seuraa Norjassa ja monissa muissa Euroopan maissa, sanoo äärioikeistoa seuraava norjalainen filosofi Lars Gule.

"Meillä on valtavat määrät ulkomaalaisvastaisia ja islamkammoisia konservatiiveja, jotka unelmoivat menneisyyden yhteiskunnasta. Breivik ei ole retoriikassaan edes radikaaleimpia. Moni muu on paljon aggressiivisempi", Gule sanoo.

Gulen mukaan Breivikin erottaa muista se, että hän oli halukas siirtymään ideologiasta toimintaan.

Lainaus:
Gule on itse käynyt keskusteluja Breivikin ja hänen hengenheimolaistensa kanssa internetin keskustelupalstoilla.

Hän määrittelee Breivikin kulttuurikonservatiiviksi, joka on vahvasti kristitty, vahvasti islamvastainen, mutta ei kuitenkaan uusnatsi. Uusnatseista Breivikin erottaa esimerkiksi se, että hän puolustaa voimakkaasti Israelia.

Breivikin ideologiassa tärkeintä on vallassa olevien poliittisten ryhmien vastustaminen.

"Hänen mukaansa ihmiset, jotka puolustavat monikulttuurista yhteiskuntaa, ovat pettureita, ja siksi vielä tärkeämpi vihollinen kuin muslimit. Siksi hän halusi kohdistaa iskunsa Norjan vallanpitäjiin."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4569  Ke 27 Hei 2011, 1:20 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ylilääkäri: Norjan surmaaja todennäköisesti psykopaatti

Lainaus:
Psykiatrisen vankisairaalan ylilääkäri Hannu Lauerma arvelee, että Norjan joukkosurmista epäilty mies on psykopaatti.

- Se, että hän on kyennyt toimimaan niin tehokkaasti ja eleettömästi, näkemäänsä kärsimykseen reagoimatta, kertoo myötäsyntyisestä poikkeavuudesta, jota kutsutaan psykopatiaksi, selittää psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri, tutkimusprofessori Lauerma.

- Muiden ihmisten äärimmäinen kärsimys ei merkitse mitään tai tuottaa jopa mielihyvää.

Psykopaatille on tyypillistä, että hän suunnittelee jatkuvasti jotain suurellista ja hän kehittää itselleen vihollisia.

- Tavallinen elämä tuntuu tällaisesta ihmisestä hyvin epämiellyttävältä, tuskastuttavalta ja tylsältä.

Lauerma epäilee, että iskut tunnustanut Anders Behring Breivik on ollut jo syntyessään psykopaatti, mikä tarkoittaa sitä, että hänellä voi olla aivotoimintojen ja autonomisen hermoston poikkeavuutta.

Behring Breivikiä on motivoinut mahdollisuus tulla kuuluisaksi ja päästä toisten ihmisten yläpuolelle. Hän on äärikeinoin halunnut tehdä omaa poliittista näkemystään laajasti tunnetuksi.

Mies on halunnut teoilleen julkisuutta ja toivoo esimerkiksi, että yleisö pääsee seuraamaan hänen oikeudenkäyntiään.

- Hän haluaa tehdä itsestään julkisuuden henkilön ja arvelee, että julkisuus jatkuu vielä vankilatuomionkin jälkeen.

Lainaus:
Myös mielisairaala Vanhan Vaasan johtava lääkäri uskoo, että julkisuudessa esiintyneiden tietojen perusteella Behring Breivik on psykopaatti.

- Muutoin ihminen ei voisi noin vain surmata ihmisiä systemaattisesti, Markku Eronen sanoo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4570  Ke 27 Hei 2011, 1:23 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sankarituristi pelasti kymmeniä saarelta

Lainaus:
Saksalaissyntyinen Marcel Gleffe on noussut Norjassa yhdeksi ampumistragedian sankareista pelastettuaan useita nuoria Utöyan saarelta.

32-vuotias, Oslon eteläpuolella Skissä asuva Gleffe oli perjantaina vanhempiensa Walter ja Heidrun Gleffen kanssa telttailemassa Utvikan leirintäalueella mantereella. Utvikasta on Utöyan saarelle matkaa noin 600 metriä.

Perhe istui ulkona kahvilla, kun vastarannalta alkoi kuulua laukauksia. He olivat kuulleet uutisista Oslossa tapahtuneesta räjähdyksestä, mutta eivät osanneet yhdistää ääniä mihinkään hälyttävään.

- Luulimme laukauksia ilotulitukseksi, Gleffe kommentoi Der Spiegel -lehdelle.

Kun pamauksia alkoi kuulua lisää, perhe lähti laiturille katsomaan, mitä tapahtuu. He näkivät vedessä kirkuvia ja eteenpäin pyristeleviä ihmisiä.

Gleffet kuulivat nuorten huutavan apua ja uivan pois saarelta. Marcel Gleffe haki samantien vuokraamansa veneen avaimet, käynnisti veneen ja lähti kohti saarta. Mukanaan hänellä oli köyttä ja pelastusliivejä, joita hän heitteli veden varassa oleville nuorille.

Jotkut uimareista pelästyivät Gleffeä ja pyysivät häntä pysymään kaukana heistä. Saksalainen ajoi kuitenkin useita kertoja saaren ja mantereen väliä. Hän sai pelastettua vedestä arviolta noin 30 nuorta.

Vaatimaton Gleffe kertoo The Telegraphin mukaan toimineensa nopeasti, jäämättä sen kummemmin miettimään.

- Toimin vaistoni varassa. Tuollaisessa tilanteessa ei voi jäädä pelkäämään, on vain tehtävä se, minkä pystyy.

Lainaus:
- Näimme lukemattomia päitä vedessä, ihmisiä tuli kaikkialta, Heidrun Gleffe kertoi Der Spiegelille.

Marcel Gleffe näki kaukoputkellaan vilauksen myös saaren ampujasta.

Heidrun Gleffen ja muut rannalla olevat ottivat pelastettuja uimareita vastaan, käärivät heidät huopiin ja veivät heidät autolla leirintäalueen toimistolle.

Gleffenit ja muut Utvikan leirintäalueen lomailijat pelastivat yhteensä noin 150 ihmistä vedestä. Moni pelastajista kertoi silti kokeneensa syyllisyyttä siitä, etteivät saaneet veneisiin mahtumaan enempää ihmisiä. Psykologit antavat kriisiapua myös leirintäalueen auttajille.

Nämä ihmisten auttajat ovat niitä todellisia sankareita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4572  Ke 27 Hei 2011, 1:37 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valmisteli iskua vuosia

Lainaus:
Anders Behring Breivik, 32, radikalisoitui jo nuorena aikuisena. Manifestissaan terroristi kertoo valmistelleensa iskua yhdeksän vuoden ajan.

- Noin vuonna 2000 tajusin, että demokraattinen kamppailu Euroopan islamisaatiota ja eurooppalaista monikulttuurisuutta vastaan oli hävitty. Se oli mennyt liian pitkälle.

Äärioikeistolaisen Breivikin mielestä dialogi multikulturalistien kanssa oli päätynyt katastrofiin. Hän arvioi, että nykyhetkestä kuluisi vain 50-70 vuotta, kunnes eurooppalaiset ajautuisivat vähemmistöksi omalla maaperällään.

- Heti kun tajusin tämän, päätin tutustua vaihtoehtoisiin tapoihin harjoittaa vastarintaa. Mielenosoittaminen merkitsee, että olet eri mieltä. Vastarinta tarkoittaa, että haluat laittaa pisteen tälle asialle. Päätin, että haluan liittyä vastarintaliikkeeseen.

Lainaus:
Asehullu Breivik käytti paljon aikaa ampumisen harjoittelemiseen ja aseiden hankkimiseen. Vuonna 2005 hän liittyi oslolaiseen ampumakerhoon. Hän harjoitteli iskua myös pelaamalla väkivaltaisia videopelejä.

Breivik piti huolta fyysisestä kunnostaan ja treenasi paljon. Naapureiden mukaan hänet nähtiin viime aikoina usein maastopuvussa. Hän söi myös steroideja, jotka voivat sekoittaa pään.

Kaikki aseensa terroristi hankki laillisesti. Syyskuussa 2010 hän anoi Ruger Mini 14 -puoliautomaattikivääriä, jota kuvasi "parhaiten armeijan kiväärejä muistuttavaksi lailliseksi aseeksi". Hakemukseen hän kirjoitti hankkivansa kiväärin peurojen metsästämistä varten.

- Olisi tehnyt mieli kirjoittaa totuus: "kategorian A ja B kulttuuristen marxistien ja multikulturalistien teloittaminen", ihan vain nähdäkseni heidän reaktionsa, Breivik ilkkuu päiväkirjassaan.

Viime talvena Breivik onnistui ampumakerhojäsenyytensä ansiosta ostamaan Glock 17 -puoliautomaattisen pistoolin. Sillä ja puoliautomaattikiväärillään hän ampui uhrejaan Utöyan saarella - useimmiten varmuuden vuoksi kahdesti, jotta he kuolisivat varmasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4578  Ke 27 Hei 2011, 12:46 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koulusurmat ja Norjan joukkomurha – ”Tämä ilmiö yhteinen”

Lainaus:
Sisäasiainministeriön poliisijohtaja Robin Lardot ei poissulje mahdollisuutta, että perjantaina Norjan Utöyassa toteutettu verilöyly ja Oslon pommi-isku voisivat tapahtua myös Suomessa.

– Kaikki on mahdollista. Tässäkin tapauksessa kyse oli henkilöstä, jolla ei ollut aiempaa rikostaustaa. Näiden koulusurmien tiimoilta viranomaiset tekevät kaikkensa, ettei tällaista pääse tapahtumaan Suomessa, Lardot sanoo Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.

Lardot’n mukaan Norjan joukkosurmaajaa sekä koulusurmaajia yhdistää yksi piirre. He ovat suunnitelleet tekoaan pitkään, ja jossain vaiheessa he kertovat aikeistaan verkossa. Myös suunnitelmista tihkuu verkkoon tietoa.

– Tässäkin tapauksessa nähtävästi tilanne on ollut se, että henkilö on suunnitellut tekoa pitkiä aikoja etukäteen. Ja jos katsotaan koulusurmia, mitä meillä on ollut, niin kaikissa on lähes tulkoon ollut semmoinen piirre, että tapahtuu leaking-, vuotoilmiö, eli tekijällä tietty tarve kertoa, että hän suunnittelee jotain tämän kaltaista, Lardot kertoo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4580  Ke 27 Hei 2011, 12:50 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Norjan uhreja onkin vähemmän?

Lainaus:
Poliisin mukaan ammuskelun uhriluku voi hieman pienentyä.

Tässä vaiheessa on kerrottu saarella kuolleen 86 ihmistä. Yhteensä ammuskelussa ja pommi-iskussa kuoli yli 90 ihmistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4581  Ke 27 Hei 2011, 12:57 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Breivik määrättiin täyseristykseen

Lainaus:
Oslolainen tuomioistuin on odotetusti määrännyt Norjan terrori-iskuista syytetyn miehen tutkintavankeuteen kahdeksaksi viikoksi.

Ensimmäiset neljä viikkoa Anders Behring Breivik joutuu viettämään täydellisessä eristyksessä.

Hänelle ei sallita vierailijoita, kirjeenvaihtoa eikä viestinte seuraamista. Ainoa poikkeus ovat puolustusasianajajan vierailut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4582  Ke 27 Hei 2011, 13:03 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Norja ei ole entisensä"

Lainaus:
Norjan perjantaisten terrori-iskujen väkivallan laajuus ja julmuus jättää merkkinsä norjalaiseen yhteiskuntaan, uskovat asiantuntijat.

– Yhteiskunnassamme tulee olemaan vähemmän luottamusta, toteaa yhteiskunta-antropologian tutkija Thomas Hylland Eriksen Oslon yliopistosta.

– Opetus on, että fanaatikkoja on ja tulee aina olemaan, eikä Norja ole immuuni, sanoo valtio-opin professori Janne Haaland Matlary.

Lainaus:
Jos Breivik tahtoi ajatusten nousevan puheenaiheeksi, hän on saavuttanut tavoitteensa. Asiantuntijoiden mukaan keskustelu ei kuitenkaan tule kulkemaan tekijän toivomia teitä.

Haaland Matlary uskoo, että väkivallan julmuus vesittää viestin, jonka Behring Breivik uskoi välittävänsä. Myös maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta vastustavat poliitikot yrittävät kaikin keinoin tehdä pesäeron Behring Breivikin ajatusmaailmaan, Matlary toteaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4583  Ke 27 Hei 2011, 13:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Norjan joukkomurhaaja vietiin pois oikeustalolta - hymyili panssaroidussa jeepissä

Lainaus:
Syytetty myönsi oikeudelle tehneensä Oslon pommi-iskun ja Utöyan saaren joukkomurhan. Hän kuitenkin kiisti yhä rikosoikeudellisen vastuunsa, kertoi tuomari Kim Heger.

– Sikäli mikäli oikeus ymmärsi asian oikein, hän katsoi olleensa pakotettu tekoonsa, jotta hän pelastaisi Norjan ja Länsi-Euroopan kulttuurimarxismilta ja muslimivallalta, Heger tiivisti.

Behring Breivik kiisti, että hänen tavoitteenaan olisi ollut tappaa mahdollisimman monta ihmistä Utöyan saarella. Sen sijaan tarkoitus oli haitata työväenpuolueen tulevia rekrytointeja.

Lainaus:
Joukkosurmaaja kuljetettiin käräjätalolle takakautta, mutta mielenosoittajat onnistuivat sielläkin hetkeksi pysäyttämään häntä kyydinneen auton.

He hakkasivat auton kattoon ja huusivat: verinen petturi.

Klo 14 Suomen aikaa alkanut oikeudenkäynti käytiin suljetuin ovin, joten paikalle ei päästetty mediaa eikä yleisöä.

Breivik kuljetettiin oikeuteen mustassa jeepissä, joka norjalaismedian mukaan oli panssaroitu Breivikin turvallisuuden takaamiseksi. Poliisi oli pelännyt kostoiskua.

Jotkut raivoissaan olevat kansalaiset olivat hakanneet jeepiä kaduilla, kun se oli matkalla käräjäoikeuteen. Auto pääsi kuitenkin jatkamaan matkaansa.

Oikeudenkäynti kesti noin kolme varttia. Breivik myös kuljetettiin ulos oikeustalolta salaa panssarijeepissä takaisin poliisiasemalle.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan Breivik hymyili istuessaan autossa, joka kuljetti hänet pois oikeudesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Maailmankartalla Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com