Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Lasten sieppaukset

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Kritiikkiä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 592  Pe 25 Tou 2007, 14:28 (GMT+3)  Aihe: Lasten sieppaukset Vastaa lainaamalla viestiä

Olen tyrmistynyt viime aikoina lukemistani uutisista.

Portugalin Praia da Luzissa siepattiin kolmevuotias Madeleine loma-asunnon sisältä tämän ollessa nukkumassa kaksosveljiensä kanssa. Vanhemmat olivat läheisessä tapasbaarissa syömässä.

Ajatelkaa nyt, millaiseksi maailma on muuttunut. Mennään toisten loma-asunnon sisään ja sieltä ryöstetään lapsi!

Thaimaan Pattayalla tapahtui niin ikään puolitoistavuotiaan suomalaispojan ryöstöyritys. Äiti ja poika olivat kävelykadulla, poika metrin parin päässä äidistä, kun takaa tullut mies sieppasi poikaa kädestä ja lähti juoksemaan eteenpäin. Äiti syöksyi perään ja sai otteen pojan toisesta kädestä, jolloin sieppaaja irrotti vasta otteensa lapsesta!

o o o

Oman lapseni ollessa pieni en olisi osannut pelätäkään tuommoista, tosin en matkustellutkaan paljon.

Vaan niin paljon maailma on muuttunut, että vanhempien on todellakin syytä vahtia jälkikasvuaan!

o o o

Tapauksista enemmän täällä:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200705256153867_uu.shtml

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200705176113940_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 602  La 26 Tou 2007, 6:34 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
8-vuotias tyttö yritettiin siepata
25.5.2007 15:35

Pakettiautosta yllättäen hypännyt mies yritti käydä käsiksi polkupyörällä liikkuneeseen 8-vuotiaaseen tyttöön torstai-iltana Kuopiossa.

Tytön kertoman mukaan hän oli ollut liikkeellä polkupyörällä Lehtoniementiellä kello 18.30 aikoihin, kun bussipysäkillä olleesta sinisestä pakettiautosta oli tullut aikuinen mies, joka oli tarttunut polkupyörästä kiinni yrittäen saada tytön pysähtymään.

Tyttö oli onnistunut pakenemaan ja pyöräillyt kotiinsa ja oli kertonut asiasta välittömästi vanhemmilleen. Paikalle hälytetty poliisi ei etsinnässä löytänyt autolla liikkunutta miestä.

Mahdollisista havainnoista tai asiasta tietäviä pyydetään ottamaan yhteys Kuopion poliisiin.

IS

Lainaus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1374647
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1110  Su 18 Mar 2007, 14:03 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Maddy-etsivät: Olemme ratkaisun kynnyksellä

18.11.2007 9:37

McCannien palkkaamat etsivät ovat sataprosenttisen varmoja, että Madeleine on elossa. Heillä on myös vahva epäilys sieppaajien henkilöllisyydestä.

- Olemme varmoja, että Maddy on kidnapattu ja hyvin, hyvin lähellä myös siitä vastuussa olevien löytämistä, sanoi etsivätoimisto Metodo 3:n johtaja Francisco Marco News of the World -lehdessä.

Espanjalaisen Metodo 3:n etsivät eivät ole toistaiseksi epäonnistuneet yhdenkään kadonneen lapsen etsinnässä. Etsijöillä on teoria, jonka mukaan toukokuussa Portugalissa kadonneen pikkutytön sieppaukseen olisi osallistunut kolme ihmistä.

Hiljattain löytynyt uusi silminnäkijä kertoo, että mies ja nainen pakottivat Maddyn pakettiautoon Portugalin keskiosissa kaksi päivää Maddyn katomisen jälkeen.

IL

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200711186863829_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1657  Ma 18 Hel 2008, 3:31 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Siepattu Maddy vain yksi monista?

17.2.2008 22:17


Portugalissa on viime viikkoina yritetty kidnapata useita lapsia.

Toukokuussa hotellihuoneestaan Praia da Luzissa kadonnut nelivuotias brittityttö Madeleine McCann saattaa olla yksi Portugalissa liikkuvan sieppaajaliigan uhreista.

Viime viikkojen aikana Portugalin pohjoisosassa on yritetty kidnapata ainakin neljä lasta. Poliisi selvittää nyt, ovatko sieppausyritysten takana samat tekijät ja joutuiko myös maan eteläosassa kadonnut Maddy heidän uhrikseen.

Kaiken takana pedofiililiiga?

Maddyn vanhempien Kate ja Gerry McCannin palkkaamat yksityisetsivät uskovat, että tytön vei pedofiililiiga, joka kuljetti hänet pois Portugalista. Sama liiga on saattanut yrittää lasten sieppauksia Pohjois-Portugalissa Coimbran alueella.

Ensimmäinen raportoitu yritys tapahtui viime joulukuussa. Tuolloin mies nappasi koulusta palaamassa olleen yhdeksänvuotiaan tytön autoonsa Charnecan kylässä. Tyttö onnistui pakenemaan, kun mies joutui väistämään toista autoa ja jarruttamaan kapealla tiellä.

Tyttö juoksi kylään ja kertoi sieppaajan puhuneen portugalia brasilialaisella korostuksella. Miehellä oli korvarengas ja hän ajoi harmaata autoa.

Kolme viikkoa sitten kaksi miestä yritti siepata koulubussista nousseen 13-vuotiaan tytön. Vastassa ollut äiti alkoi huutaa nähdessään miehet, jotka päästivät tytön ja pakenivat.

Viimeisin yritys lauantaina

Viime torstaina kaksi miestä yritti saada yhdeksänvuotiaan Clarisse Neton autoonsa hänen ollessaan matkalla soittotunnille. Clarisse alkoi huutaa ja juoksi lähellä sijaitsevalle terveysasemalle, mistä hälytettiin poliisit.

Poliisien mukaan tyttö oli niin järkyttynyt, että pystyi kertomaan vain kummankin miehen käyttäneen villapäähinettä.

Poliisilähde sanoi brittiläiselle Daily Mail -lehdelle, että alueelta on raportoitu muistakin sieppausyrityksistä, joista viimeisin tapahtui lauantaina Vale do Troncon kylässä. Lähde kieltäytyi kertomasta yksityiskohtia.

Maddyn katoamista tutkivat poliisit eivät osallistu Coimbran tapausten tutkintaan, mutta heitä on Daily Mailin mukaan informoitu asiasta.


SIRPA KULONEN
sirpa.kulonen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200802177262835_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1666  Ti 19 Hel 2008, 14:30 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Äiti etsii kadonnutta Aliciaa, 6, YouTuben avulla

19.02.2008 06:21


Ruotsalaisnainen käyttää kaikki keinot saadakseen 6-vuotiaan Alicia -tyttärensä takaisin. Hän on laittanut internetin YouTube-sivustolle videon, jossa vetoaa etenkin maanmiehiinsä, jotka ovat saattaneet nähdä lapsesta vilauksen jossakin päin maailmaa.

- Epätoivoni on pohjaton. Ajattelen Aliciaa yötä päivää, enkä aio koskaan luovuttaa ponnistellessani hänen löytämisekseen, Maria Elfversson vakuuttaa Aftonbladetille.

Hän näki tyttärensä viimeksi 4. kesäkuuta viime vuonna. Tytär kipusi isänsä TorGeir Norbon vuokraamaan autoon ja vilkutti äidilleen. Sen jälkeen Elfversson ei ole kuullut tyttärestä mitään, vaikka isä lupasi heidän soittavan lomalta joka päivä.

Pariskunta oli eronnut ja norjalaismies sanoi menevänsä Alician kanssa sukulaisiin rajan yli. Todellisuudessa isä ja pikkutyttö eivät koskaan menneet Norjan puolelle. Sen sijaan he matkasivat Euroopan halki Marokkoon, josta lensivät Malesian kautta Shanghaihin.

- He matkustivat 9. kesäkuuta Kambod{zcaron}aan. Sitten jäljet loppuvat kokonaan. Olemme olleet yhteydessä Laosiin, Vietnamiin ja Thaimaahan, mutta siellä ei ole mitään vihjeitä heistä. Uskomme heidän olevan yhä Kambod{zcaron}assa, sanoo kadonneiden lasten jäljittämiseen erikoistunut Ruotsin ulkoministeriön virkamies Therése Berggren.

Norbo on vangittu poissaolevana ja hänestä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus. Vaaleatukkaisella ja sinisilmäisellä Alicialla on syntymämerkki vasemman korvan vieressä.


Maria Heinola

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1490236
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1682  La 23 Hel 2008, 21:34 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ruotsalaislehti: Kadonnut Alicia, 6, nähty Kambodzassa

20.02.2008 19:31


Kahdeksan kuukautta sitten kadonneen ruotsalaistytön etsinnöissä on saavutettu läpimurto, kertoo Expressen.

Kuusivuotiasta Alicia Elfverssonia ei ole vielä löydetty, mutta hänestä on tehty useita luotettavia näköhavaintoja Kambodzassa.

Expressen sai asiasta vihjeen paikalliselta baarimikolta ja toimitti sen Interpolille, joka lähti heti paikan päälle.

- Tiedot ovat erittäin luotettavia, rikostarkastaja Lars Norberg Interpolista kertoi lehdelle.

Alician uskotaan olevan Sihanoukville-nimisessä turistien suosimassa kaupungissa.

Tytön äiti on tehnyt kaikkensa saadakseen tyttärensä takaisin. Hän on mm. laittanut internetin YouTube-sivustolle videon, jossa vedotaan yleisöön vihjeiden saamiseksi.

- Epätoivoni on pohjaton. Ajattelen Aliciaa yötä päivää, enkä aio koskaan luovuttaa ponnistellessani hänen löytämisekseen, Maria Elfversson sanoi Aftonbladetille.

Hän näki tyttärensä viimeksi 4. kesäkuuta viime vuonna. Alicia katosi ollessaan lomalla norjalaisen isänsä kanssa. Isä lupasi heidän soittavan lomalta joka päivä, mutta mitään ei ole kuulunut.

Pariskunta oli eronnut ja norjalaismies sanoi menevänsä Alician kanssa sukulaisiin rajan yli. Todellisuudessa isä ja pikkutyttö eivät koskaan menneet Norjan puolelle.

Sen sijaan he matkasivat Euroopan halki Marokkoon, josta lensivät Malesian kautta Shanghaihin.

He matkustivat 9. kesäkuuta Kambodzaan, jonne jäljet loppuivat. Norbo on vangittu poissaolevana ja hänestä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

IS

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1491101
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1689  Ti 26 Hel 2008, 10:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Maddy nähty ravintolassa Ranskassa?

20.2.2008 20:34


Vaalea pikkutyttö nähtiin tummaihoisen miehen seurassa.

Ranskan poliisi tutkii nyt, oliko tyttö hotellihuoneestaan Portugalin Praia da Luzissa 3. toukokuuta kadonnut nelivuotias brittiläinen Madeleine McCann.

Hollantilainen opiskelija Melissa Fiering, 18, väittää nähneensä Maddyn perjantaina Montpellierin kaupungin lähistöllä sijaitsevan huoltoaseman ravintolassa pitkän, tummaihoisen miehen seurassa. Fieringin mukaan tytöllä oli Maddylle tunnusomainen "kissamainen" iiris silmässään.

Kun Fiering kutsui tyttöä nimeltä, mies puki tytölle takin ja hatun, vei hänet ulos ravintolasta ja ajoi pois ennen kuin poliisit ehtivät paikalle.

Ranskan poliisin kerrotaan nyt tutkivan Ranskan ja Espanjan välisen, A9-moottoritien varressa sijaitsevan huoltoaseman valvontakameroiden nauhoja.

Alle kahden metrin päässä

Fiering kertoi mahdollisesta kohtaamisestaan Maddyn kanssa Hart van Nederland -sanomalehdelle:

- Kun näin pikkutytön, tunnistin hänet välittömästi. En ensin voinut uskoa sitä. Hän oli alle kahden metrin päässä minusta.

Fiering selitti seuranneensa tapausta televisiosta ja tietävänsä Maddyn erikoisesta silmästä.

- Tyttö oli aivan samannäköinen vaikka kasvoistaan hoikempi ja hänellä oli lyhyemmät hiukset. Kuuntelin musiikkia kännykästäni ja tyttö alkoi tanssia sen tahdissa. Sitten kutsuin häntä Madeleineksi ja hän katsoi ylös.

Tytön seurassa ollut mies oli Fieringin mukaan noin 180-senttinen, mustatukkainen, pukeutunut mustaan nahkatakkiin ja hänellä oli usean päivän parransänki.

Kuvausyritys epäonnistui

Fiering yritti ottaa tytöstä kännykällään kuvan, mutta ei onnistunut.

- Soitin poliisille, mutta he laittoivat minut puoleksi tunniksi jonoon. Lopulta he saapuivat paikalle ja ottivat ravintolan valvontakameran nauhan. He veivät minut poliisiasemalle ja näyttivät nauhan minulle. Näin itseni filmillä Madeleinen takana suu auki järkytyksestä.

Fiering toivoo, että kyseessä oli todella Madeleine ja että hän saattaisi olla avuksi tytön löytämisessä.

Ranskan poliisi on vahvistanut tutkivansa tapausta.


SIRPA KULONEN
sirpa.kulonen@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200802207277929_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1701  Ti 26 Hel 2008, 11:43 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Äidin epätoivo:
Koska saan lapseni kotiin?


23.2.2008 12:14


Maria Lahti ei tiedä kaapatun tyttärensä ja poikansa olinpaikkaa.

- En ole kyennyt syömään tai nukkumaan kunnolla siitä lähtien, kun lapset vietiin, suree Maria Lahti.

Hänen espanjalaissyntyinen ex-miehensä haki 6-vuotiaan Victorian ja 4-vuotiaan Oscarin sovittuun tapaamiseen 20. huhtikuuta viime vuonna.

- Meillä oli tapaaminen Kupittaan asemalla. Hän pyysi laittamaan lapsille vähän parempaa ylle, koska hänen madridilainen tyttöystävänsä oli tulossa. Hän sanoi lähtevänsä lasten kanssa Helsinkiin. Sen jälkeen en ole saanut nähdä lapsia tai olla heihin muutenkaan yhteydessä.

Tosin toukokuussa isä lähetti lasten valokuvia sähköpostilla.

- Tietojeni mukaan lapset ovat nyt Madridissa ex-mieheni naisystävän luona. En tunne tätä naista lainkaan. En tiedä hänen osoitettaan saati puhelinnumeroaan.

Lahti on lastensa yksinhuoltaja.

- Sain vastikään tietää, että lapsilla onkin kaksoiskansalaisuus.

Asianajaja optimistinen

Lasten isä palasi Suomeen viime vuoden toukokuussa, mutta ilman lapsia.

Kaapatut lapset ry:n tiedotteen mukaan Turun käräjäoikeus tuomitsi miehen heinäkuussa vankeusrangaistukseen lapsikaappauksesta ja vapaudenriistosta. Isän valituksesta asia käsiteltiin Turun hovioikeudessa 29. tammikuuta, jolloin se vahvisti käräjäoikeuden lapsikaappaustuomion.

- Olen optimisti ja uskon, että lapset saadaan Suomeen. Hämmästyttää vain tämä viranomaistoiminnan hitaus, ihmettelee Lahden asianajaja Hilkka Huiskala.

Isä on toistaiseksi kärsimässä vankilatuomiotaan, mutta hän vapautuu muutaman viikon sisään.

Espanja ja Suomi ovat molemmat allekirjoittaneet Haagin kansainvälisen lapsikaappauksia koskevan sopimuksen ja Eurooppalaisen yleissopimuksen lasten huoltoa koskevien päätösten tunnustamisesta ja täytäntöönpanosta ja lasten palauttamisesta.

- Olen saanut ristiriitaista tietoa siitä, kenen tehtävä on huolehtia lapset Suomeen. Odotan Suomen ulkoministeriön virkamiehiltä pikaisia toimia, jotta kaksi alaikäistä ja turvatonta Suomen kansalaista saatettaisiin takaisin kotiin. Itse en uskalla matkustaa Espanjaan, koska lasten isä on uhkaillut minua, Lahti sanoo.


SUSANNA YLILUOMA
susanna.yliluoma@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200802237288097_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1814  La 15 Maa 2008, 19:43 (GMT+3)  Aihe: Lapsi suljettu divaanisängyn alaosan sisään! Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kolmen viikon suuretsinnät:
Shannon, 9, löytyi - tuttava pidätettiin


14.3.2008 18:38


39-vuotias mies on pidätetty epäiltynä brittilapsen sieppauksesta.

Länsi-Yorkshiren poliisi ilmoitti tänään, että 9-vuotias englantilainen Shannon Matthews on löydetty elossa. Poliisin mukaan Shannon löytyi asunnosta Dewsburyssä. Hänet oli suljettu divaanisängyn alaosan sisään.

Poliisi pidätti asunnossa asuvan 39-vuotiaan miehen epäiltynä lapsen sieppauksesta. Sky News -uutiskanavan mukaan mies on Shannonin isäpuolen sukulainen.

Naapurit näkivät, kun poliisit veivät Shannonin asunnosta. Heidän mukaan tyttö oli " melko tyyni". Shannon on nyt poliisin huostassa.

Naapureiden mukaan epäilty asui asunnossa yksin ja hänen lapsensa oli otettu huostaan.

Shannon katosi 19. helmikuuta, kun oli matkalla koulusta kotiin. Poliisi teki 200 kotietsintää etsiessään lasta.

ANTTI HONKAMAA
antti.honkamaa@iltalehti.fi

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200803147389497_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1878  Su 30 Maa 2008, 22:44 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Siepattu vauva löytyi 16 vuotta myöhemmin Latviassa

Julkaistu: 26.3.2008 20:21

Kaja Kunnas


TALLINNA. Kuusitoista vuotta sitten äiti jätti puolitoista kuukautta vanhan poikavauvansa vaunuihin kaupan eteen Latviassa. Äidin palattua ostoksilta vaunut olivat kadonneet jäljettömiin.

Sieppaustapauksen tutkinta lopetettiin kuusi vuotta sitten tuloksettomana. Nyt, 16 vuotta myöhemmin, biologinen äiti saattaa tavata lapsensa.

Latvian toiseksi suurimman kaupungin, Daugavpilsin, viranomaiset alkoivat tänä vuonna tutkia erään koulupojan taustaa, koska tällä ei ollut Latvian henkilötunnusta eikä todisteita henkilöllisyydestään.

Pojan kasvattanut äiti tuomittiin hiljattain toisesta tapauksesta, jolloin viranomaiset alkoivat tutkia myös pojan taustaa. Alkuviikosta koulupoika todistettiin dna-testillä samaksi lapseksi, joka oli kadonnut vaunuissa kaupan edestä, latvialainen verkkolehti novonews kertoi.

Poliisikuulusteluissa pojan kasvattanut nainen kiisti siepanneensa vauvan ja kertoi, että jo vuosia sitten kuollut aviomies oli tuonut pojan kotiin ja väittänyt tämän olevan kotoisin Dagestanista Kaspianmeren rannalta Venäjältä.

Viranomaiset ottavat nyt huomioon kaikki mahdolliset tekijät, myös pojan omat toiveet, päättäessään, missä pojan tulisi asua, kunnes hän täyttää 18 vuotta.

Lainaus: Helsingin Sanomat

- Törkeä juttu, jota nimimerkki "suruisa" kommentoi Hesarissa näin:
Lainaus:
Taas yksi todiste
miten paha paikka ihmisten maailma on. Miten kukaan voi tehdä tuollaista tuoreelle äidille. Riistää se kaikki ilo ja kasvattaa lapsi valheella. Pirulla on monta polkua. Surua ei voine mikään voittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 1921  Pe 04 Huh 2008, 9:07 (GMT+3)  Aihe: Lapset pelinappuloina - ja kärsijöinä Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Missä on Anton?

04.04.2008 06:32


Nelivuotias Anton on ollut kateissa kotoaan Tampereelta jo kuukauden. Viimeinen havainto Antonin isällä Paavo Salosella on pojastaan ja tämän äidistä 2. maaliskuuta.

Ortodoksiseen uskoon kääntyneen 47-vuotiaan vironvenäläisen naisen epäillään vieneen pojan Venäjälle.

Tapauksesta on tehty rikosilmoitus lapsikaappauksena.

- Tämä on täysi mysteeri minulle. Mielestäni heillä oli asiat hyvin täällä; uusi, hyvä asunto ja minä annoin myös taloudellista tukea, ihmettelee Salonen kaappauksen syytä.

Hän on niin musertunut lapsensa katoamisesta, että on ollut jo kuukauden sairauslomalla.

Salonen ja Antonin äiti tapasivat toisensa Tallinnassa 1994.

Pariskunta meni naimisiin 1997 ja he muuttivat Suomeen. Mukana seurasi naisen poika aiemmasta liitosta.

Anton syntyi lokakuussa 2003, mutta tuolloin pariskunta oli jo eronnut. Heille määrättiin yhteishuoltajuus.

- Se oli sujunut aivan hyvin, kertoo Kokemäellä asuva Salonen.

Antonin äiti oli kuulunut Jehovan todistajiin, mutta Antonin syntymän jälkeen hän koki vahvan herätyksen ortodoksiseen uskoon.

Viime syksynä nainen kävi uskonsisartensa kanssa rukousmatkalla Moskovan lähellä sijaitsevassa paikassa. Matka venyi viikkojen mittaiseksi.

- Äiti olisi halunnut jo tuolloin ottaa Antonin mukaansa, mutta en suostunut siihen, kertoo Salonen.

Maaliskuun alussa Salonen oli jälleen tuomassa poikaansa Tampereelle, kun äiti tuli vastaan kahden venäläisnaisen kanssa.

- Äiti sanoi vielä, että käy antamassa suukko isälle ja sitten he menivät. Se oli viimeinen kerta, kun näin lapseni.

Hän soitti vajaan viikon päästä lapsen äidille kysyäkseen, hakisiko pojan suoraan päiväkodista luoksensa.

- Äiti vastasi, ettei Antonia tarvitse enää noutaa. Että he ovat nyt Venäjällä. Kun kysyin kuinka kauan, hän vastasi, että ehkä kolme neljä viikkoa tai ehkä eivät palaa enää koskaan.

47-vuotias äiti jätti Tampereelle pian 18 vuotta täyttävän poikansa. Hän ei ole ollut katoamisensa jälkeen missään yhteyksissä poikaansa eikä vanhempiinsa tai ystäviinsä Virossa.

Aktiivisesti urheiluelämässä mukana olleella Salosella on aiemmasta liitosta kaksi aikuista poikaa, joilla on jo omiakin lapsia.

Maanantaina Salonen palaa jatkamaan työtään Kokemäen kaupungin kenttämestarina.

- Mutta jos poikani joskus saan takaisin, niin silloin jään heti eläkkeelle häntä hoitamaan. Anton on minulle kaikki kaikessa.


Timo Myllyniemi

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1514179
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2217  Ke 28 Tou 2008, 10:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Isän tuska: 4-vuotias Anton edelleen kaapattuna Venäjällä

26.05.2008 17:43


Kokemäkeläisen Paavo Salosen elämä muuttui dramaattisesti viime maaliskuussa. Nelivuotiaan Anton-pojan isä oli soittamassa ex-vaimolleen sopiakseen pojan hakemisesta viikonlopun viettoon, kun hän puhelimessa kuuli, että poika olikin viety isältä kysymättä Venäjälle.

Nyt Antonin olinpaikasta ei ole tietoa, ja yritykset saada poika takaisin kilpistyvät Venäjän viranomaisiin.

- Venäjällä ihmeteltiin, kun tein pojan kaappaamisesta rikosilmoituksen. Siellä lapsen vieminen ei ole mitään. Mutta jos tämä tapahtuisi toisinpäin, lapsi olisi parissa tunnissa takaisin rajalla, Salonen puhisee.

Salonen ei ole Suomessa ainut vanhempi, jonka lapsi elää luvatta vietynä ulkomailla. Kaapatut lapset ry:n mukaan viime vuosi oli erityisen synkkä, sillä kaappaukset lisääntyivät monen vuoden jälkeen. Viime vuonna lapsikaappauksia oli 25, kun vuotta aiemmin niitä oli 12.

- Erityisesti sellaiset tapaukset ovat lisääntyneet, joissa lapsi tuotiin muusta maasta luvatta Suomeen. Kuitenkin myös Suomesta vietiin aikaisempaa enemmän lapsia ulkomaille, sanoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Tarja Räisänen.

Lapsikaappaukset koskettivat viime vuonna yli viittäkymmentä lasta. Lapsia vietiin yhteentoista maahan, ja Suomeen tuotiin luvatta lapsia ainakin viidestä maasta. Eniten tapauksia tuli vireille Ruotsista ja Yhdysvalloista.


STT

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1536547
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2291  Su 15 Kes 2008, 1:42 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Isä löysi Anton-poikansa Venäjältä

12.06.2008 06:28, päivitetty 12.06. 12:07


Pitkään poikaansa etsinyt Paavo Salonen löysi eilen 4-vuotiaan Antonin Venäjältä Nizhny Novgorodista, johon pojan äidin epäillään kaapanneen lapsen viime maaliskuun alussa.

Nelivuotias Anton katosi kotoaan Tampereelta maaliskuun alussa. Pian syntyi epäilys, että 47-vuotias nainen, Salosen ex-vaimo, oli vienyt pojan Venäjälle. Nainen on Suomen ja Venäjän kansalainen. Salonen teki rikosilmoituksen lapsikaappauksena.

Isä ja poika kohtasivat ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen.

- Isä sai pojan syliinsä, kertoo Independent Pressin toimittaja Kosti Heiskanen, joka on antanut Saloselle, 64, taustatukea pojan etsinnöissä.

Salosen sisko kertoo, että Anton oli löydettäessä hyvässä kunnossa. Sisko oli ollut eilen puhelimitse yhteydessä Saloseen.

- Anton sanoi, että mennään isi kotiin, kertoo Salosen sisko.

Hän ei tiennyt, pääseekö poika palaamaan isänsä kanssa vielä tällä kertaa Suomeen. Neuvottelut venäläisten viranomaisten kanssa ovat hänen mukaansa aivan kesken.

Heiskasen mukaan pojan jäljille päästiin pankkikuittien avulla. Hän ei osannut sanoa, jääkö Salonen Venäjälle taistelemaan poikansa saamiseksi luokseen vai palaako hän pian itsekseen Suomeen.


Milla Rautiainen, Liisa Mayow

Lainaus: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1543380
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2295  Su 15 Kes 2008, 2:04 (GMT+3)  Aihe: Voi reppanaa Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Gabriela oli 14 vuotta orjana

13.6.2008 10:42


Brasilialaistyttö oli vain 11-vuotias, kun hänet siepattiin kotiorjaksi.

Sieppaajat, opettaja Maria Helena Silva, 55 ja hänen bisnesmiehensä Jose Carlos Silva, 57, pakottivat Gabriela de Jesusin tekemään kaikki työt kodissaan ilman penninkään korvausta ja vailla minkäänlaista vapautta.

- Minua hakattiin vyöllä ja lyötiin kasvoille, nyt 25-vuotias Gabriela kertoi poliisille.

Gabriela pääsi vapaaksi, kun poliisi sai vihjeen Silvan kodissa olevasta kotiorjasta.

Pariskunta on nyt pidätetty. Maria Helena Silva kiistää orjuussyytökset ja selittää tytön olleen heille kuin oma lapsi.

Nyt 14 orjuusvuoden jälkeen Gabriela haluaa ottaa kiinni menettämänsä ajan.

- Haluan saada kavereita ja opiskella, Gabriela sanoi.


KATRIINA MÄKELÄ

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200806137791720_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2757  Ke 19 Tam 2011, 0:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tämä mies on löytänyt seitsemän kadonnutta lasta - mutta ei omaansa

Tiistai 11.1.2011 klo 11.58 (päivitetty klo 12.22)

Kiinalaismies Guo Gangtan on etsinyt poikaansa kolmetoista vuotta.

Shandongilainen maanviljelijä Guo Gangtan on etsinyt kadonnutta poikaansa pian kolmetoista vuotta.

Kaksivuotias Guo Zhong hävisi jäljettömiin eräänä kuumana syyskuisena päivänä vuonna 1997, kertoo CNN. Lapsi oli leikkimässä ulkona hänen äitinsä valmistaessa ruokaa. Hetkeä ennen katoamista pojan seurassa nähtiin tuntematon nainen.

Tuona päivänä isä aloitti epätoivoisen tehtävänsä poikansa löytämiseksi.

Guo Gangtan on kolunnut väkiluvultaan maailman suurinta maata moottoripyörällään noin 400 000 kilometrin edestä. Henkensä pitimiksi hän on myynyt vaimonsa maalaamia, kovasta hedelmänkuoresta valmistettuja kulhoja.

Oman poikansa sijaan mies on matkoiltaan löytänyt seitsemän muuta kadoksissa ollutta lasta.

- Minua ajaa eteenpäin syyllisyys siitä, etten pitänyt parempaa huolta pojastani, kertoo kiinalaisten myötätunnon voittanut Guo.

- Olen löytänyt muiden ihmisten lapsia ja on ollut kuin ihme nähdä heidän onnensa. Toivon kuitenkin, että ihme voisi tapahtua myös minulle.

Guo Gangtan on etsintöjä vauhdittaakseen kirjoittanut "tuhansia kirjeitä" muun muassa virastoihin sekä eri puolilla Kiinaa asuville sukulaisille ja ystäville.

Monien kadonneiden lapsien tiedetään Kiinassa joutuneen myydyiksi lapsettomuudesta kärsiviin kiinalaisperheisiin. Guo uskoo poikansa kokeneen saman kohtalon. Hän jatkaa kuitenkin elämäntehtäväksi muodostunutta etsintäänsä poikansa löytämiseksi.

- Uskon, että jonain päivänä hän löytää minut. Ehkä hän lukee minusta internetistä ja se herättää hänessä muistoja.

HEIDI LINDEWALL
heidi.lindewall@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2814  Pe 21 Tam 2011, 0:19 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kadonnut Maddie nähty taas?

Torstai 20.1.2011 klo 18.03

Silminnäkijä kertoo nähneensä kadonneen Madeleine McCannin Dubaissa viime marraskuussa.

35-vuotiaan liikemiehen mukaan tyttö oli miehen ja kahden naisen kanssa ostoskeskuksen ulkopuolella.

Silminnäkijän mukaan mies näytti hyvin paljon taiteilijan piirtämän kuvan mieheltä, joka nähtiin katoamisaikaan lähellä tytön katoamispaikkaa.

- Hänellä oli pelottavat kasvot ja viikset, ja hän oli hyvin laiha. Myös nainen oli hoikka. Heidän takanaan näin 7- tai 8-vuotiaan tytön mustan, hunnutetun naisen kanssa, silminnäkijä kertoi poliisille The Sunin mukaan.

- Tyttö näytti hyvin samanlaiselta kuin Madeleine nuorempana. Hänellä oli vaaleanruskeat hiukset, mutta erityisesti hänen nenänsä ja silmänsä saivat minut epäilemään, että hän oli kadonnut tyttö.

Interpol ja Maddien vanhempien palkkaamat etsivät tutkivat havaintoa.

Maddie oli kolme, kun hän katosi ollessaan perheensä kanssa lomalla Portugalissa toukokuussa 2007.

IL

Lainaus: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2836  Su 23 Tam 2011, 4:08 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tämä nainen selvitti oman sieppauksensa

Julkaistu: 21.01.2011 09:09


Yhdysvaltalainen Carlina White on ratkaissut itse oman sieppauksensa, kertoo muun muassa Fox News. Kuumeessa ollut tyttö kidnapattiin New Yorkin Harlemin sairaalasta 19 päivän ikäisenä vuonna 1987. Hän näki vanhempansa uudestaan vasta viime viikolla.

Whiten sairaalareissusta tuli hänen vanhemmilleen monen vuoden piina. Kuumeinen tyttö ehti olla sairaalassa vain paria tuntia, ennen kuin hän katosi mystisesti moneksi vuodeksi.

Poliisi yritti etsiä tytön kidnappaajia, mutta vuosien aikana mitään läpimurtoa tutkimuksissa ei tapahtunut. Riittäviä todisteita ketään vastaan ei ollut.

Tyttö tunsi itsensä ulkopuoliseksi perheeseen, jossa hän asui. Hänen nimensä oli tuolloin Nejdra Nance.

Hän alkoi tutkia itse asiaa. Kadonneiden lasten keskuksen nettisivuilla hän huomasi kuvan Carlina-nimisestä vauvasta. Se oli tutun näköinen, sillä hänellä oli halussaan samanlaisia vauvakuvia.

Kun Nejdra uskoi olevansa kuvassa oleva kadonnut tyttö, hän otti yhteyttä tämän äitiin Joy Whiteen 4. tammikuuta tänä vuonna.

Äidin toivo kadonneen tytön löytymisestä heräsi. Hän patisti poliisit selvittämään asiaa, ja alkoi jännittävä prosessi, jossa Joy Whitelle, hänen ex-aviomiehelleen Carl Tysonille ja 23-vuotiaalle Nejdralle tehtiin DNA-testit.

Prosessi sai onnellisen ja hämmästyttävän lopun tämän viikon tiistaina. DNA-testien mukaan Nejdra ei ole Nejdra, vaan Joy Whiten tytär Carlina White.

Fox Newsin mukaan äiti kertoo aina tunteneensa, että hänen tyttärensä on yhä elossa.

Nyt Carlina ei osaa sanoa, asuiko hän kidnappauksen aikana aina saman perheen luona.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.


Jarno Ranta

Lainaus: IS
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2838  Ma 24 Tam 2011, 18:50 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Vauvana siepatun Carlinan kasvattiäiti antautui poliisille

Maanantai 24.1.2011 klo 10.03

Carlina Whiten sieppauksesta epäilty kasvattiäiti ilmoittautui poliisille.

Vain 19 päivän ikäisenä siepatun Carlina Whiten kasvattiäiti on antautunut poliisille sunnuntaina. Liittovaltion syyttäjän mukaan Ann Pettway tulee vastaamaan kidnappaussyytteisiin myöhemmin oikeudessa, kertoo ABC News.

Petwaysta oli annettu perjantaina etsintäkuulutus, sillä hän oli rikkonut ehdonalaismääräyksiään North Carolinassa, missä häntä syytetään kavalluksesta. Hän käveli itse poliisiasemalla Conneticutissa.

Vuonna 1987 newyorkilaisessa sairaalassa alkanut sieppausvyyhti alkoi purkautua yli kaksikymmentävuotiaan Carlinan alettua epäillä syntyperäänsä. Njedra Nancen nimellä kasvatettu tyttö ei mielestään muistuttanut muita perheenjäseniään. Hän löysi lopulta epäilyilleen vahvistusta kadonneiden lasten keskuksen nettisivuilta.

White otti pian yhteyttä biologisiin vanhempiinsa ja DNA-testi varmisti heidän tyttärensä vihdoin palanneen kotiin.

Carlinan mukaan hänen kasvattiäitinsä käytti huumeita ja pahoinpiteli häntä.

- Olen niin onnellinen. Tämä on kuin elokuvasta, uuden elämän saanut Carlina kertoi Daily Newsille. Lehti julkaisi viime viikon torstaina kuvia onnellisesta nuoresta naisesta biologisten vanhempiensa rinnalla.

Lähteet: AFP, Reuters, ABC News

IL

Lainaus: Iltalehti

Kommentti: Onnellinen loppu sentään, mutta miten joku voi olla niin julma, että aiheuttaa vuosikausien kärsimyksen toisille pystymättä korvaamaan yhtään mitään!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 2843  Ke 26 Tam 2011, 0:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tunnustus:

Vauvana siepatun Carlinan kasvattiäiti halusi epätoivoisesti saada lapsen


Tiistai 25.1.2011 klo 12.26 (päivitetty klo 12.59)

Sieppauksesta syytetty Ann Pettway kertoi kärsineensä useita keskenmenoja ennen kuin meni sairaalaan vuonna 1987 ja näki Carlina-vauvan.

Ann Pettwayta, 49, syytetään vauvan sieppaamisesta newyorkilaisesta sairaalasta 23 vuotta sitten. Hän antautui poliisille sunnuntaina.

Pettway on FBI:n mukaan kertonut kärsineensä 1980-luvulla lapsettomuudesta. Hän oli saanut useita keskenmenoja. Paine tulla äidiksi oli kova. Tuolloin hän meni sairaalaan ja näki 19 päivää vanhan vauvan.

- Pettway sieppasi uhrin tämän perheeltä, mitä on täysin mahdoton hyväksyä. Hän on todella pahoillaan, FBI-agentti Maria Johnson lausuu kanteessa.

Pettway oli vienyt vauvan sairaalasta junalla kotiinsa Connecticutiin. Kotona hän oli sanonut kaikille, että lapsi oli hänen.

The Guardianin mukaan syytetyn serkku Brian Pettway kertoi serkkunsa kadonneen raskaana ollessaan vuonna 1987. Kun hän palasi lapsi mukanaan, perhe oletti pienokaisen olevan naisen biologinen lapsi.

"Leukamme putosivat"

- Tämä on hyvin epätyypillistä hänelle. Leukamme putosivat. Tämä on ikään kuin kaksinkertainen menetys. Hyväksyimme hänet (Carlina Whiten) perheemme jäseneksi. Tietämättämme hän ei ollutkaan perhettämme, Brian Pettway kertoo ja kuvailee serkkuaan luotettavaksi ja rakastettavaksi.

- Hän kasvatti lapsen kuin omansa. Hänestä ei näkynyt koskaan mitään petoksen merkkejä.

Vauvana siepattu Carlina White oli vain 19 päivää vanha, kun hänen vanhempansa veivät pienokaisen Harlemin sairaalaan kovan kuumeen vuoksi. Kun Joy White ja Carl Tyson palasivat sairaalaan tyttärensä luokse, oli lapsi kadonnut.

Carlina löysi oikeat vanhempansa 23-vuotiaana kadonneiden lasten keskuksen nettisivujen kautta.

Ann Pettway kuuli kidnappaussyytteensä oikeudessa New Yorkissa. Sieppauksesta tuomittaessa häntä odottaa vähintään 20 vuoden vankeustuomio.

IL

Lainaus: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3122  Pe 18 Hel 2011, 22:24 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Amatöörietsivä väittää:

"Tiedän, ketkä veivät kadonneen Maddie McCannin ja minne"


Perjantai 18.2.2011 klo 12.34

Tapausta tutkineen mukaan kadonnut pikkutyttö Madeleine McCann on Yhdysvalloissa.

Tapausta tutkineen amatöörietsivän Marcelino Italianon, 36, mukaan Portugalissa majaansa pitävä pedofiilirengas on vienyt tytön Yhdysvaltoihin, kertoo The Sun -lehti.

Angolalaissyntyinen italialainen kertoi Maddien siepanneen pedofiilirenkaan olevan vaikutusvaltainen ja vaarallinen, ja hänen mukaansa se on salakuljettanut useita lapsia Portugalista ulkomaille.

Portsarina työskentelevä Italiano on nimennyt poliisille kaksi epäiltyä.

- Tiedän, että nämä ihmiset olivat osallisia sieppaukseen, ja minulle on kerrottu, että tyttö olisi Amerikassa.

Italiano kertoo pelkäävänsä henkensä puolesta kerrottuaan tietonsa eteenpäin.

Madeleine oli melkein nelivuotias, kun hän katosi lomamatkalla perheen hotellista Praia da Luzissa Portugalissa toukokuussa 2007.

IL

Lainaus: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3751  Pe 06 Tou 2011, 14:24 (GMT+3)  Aihe: Voi näitä oman lapsensa sieppaajia Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Missä on Monalisa?

Lauantai 30.4.2011 klo 21.30

Eritrealaisäiti ei ole nähnyt 2-vuotiasta Monalisa-tytärtään sen jälkeen, kun hänen suomalainen miehensä katosi heidän yhteisen lapsensa kanssa Keniassa viime vuoden marraskuussa.

Iltalehden tietojen mukaan mies on nyt palannut Etiopian kautta Suomeen ja oleskellut huhtikuun alkuviikot Helsingissä.

Viranomaisille hän ilmoitti tuolloin asuvansa veljensä luona Helsingin Etelä-Haagassa. Veljen mukaan mies kuitenkin majoittautui Katajanokalla sijaitsevassa hostelissa.

- Hän ei ole koskaan asunut täällä. En tiedä missä hän nyt on. Velipoika ei lähtiessään antanut mitään yhteystietoja, veli kommentoi.

Hänen mukaansa mies oli matkassa pienen tytön kanssa.

Haki salaa passin

Monalisan kaappaus sai alkunsa viime vuoden marraskuussa, kun suomalaismies katosi yllättäen parin yhteisestä asunnosta Nairobista.

- Menin suihkuun ja kun palasin, mies oli lähtenyt tyttäreni kanssa kaupungille. Soitin hänen peräänsä ja hän kertoi lähteneensä ruokakauppaan, Iltalehden tavoittama Medhanit Minassie kertoo.

Mies palasi myöhemmin asunnon portille ja jätti ruuat parkkipaikalle. Tyttären hän vei mennessään.

- Pian huomasin, että mieheni puhelin oli kiinni. Säikähdin ja aloin soitella läpi kaikki sairaalat.

Lopulta totuus selvisi. Mies oli jo viikkoa aikaisemmin hakenut Suomen suurlähetystöstä passin lapselle Minassien tietämättä.

Epätoivoinen Minassie etsi miestään etsintäkuulutuksilla paikallisissa lehdissä ja kääntyi Suomen Nairobin suurlähetystön apuun. Tyttären suomalainen passi peruttiin, mutta mies oli jo ehtinyt livahtaa Etiopian puolelle. Sieltä hän jatkoi matkaansa Suomeen.

Keskusrikospoliisin tutkija ei pidä mahdottomana, että 2-vuotias lapsi on voinut livahtaa Suomeen peruutetulla passilla.

- Joku on voinut rajalla vilkaista passia vähän heikosti. Toinen vaihtoehto on, että tieto perumisesta ei ole kulkeutunut tarpeeksi nopeasti viranomaisille, nimettömänä pysyvä tutkija sanoo.

JANI PARKKARI
jani.parkkari@iltalehti.fi

Lainaus: IL
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3794  Ti 10 Tou 2011, 15:50 (GMT+3)  Aihe: Vanhempien raskas osa Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Poliisi Kate McCannille: Tunnusta niin saat lyhyen tuomion

Tiistai 10.5.2011 klo 11.36

Kate McCann joutui raivoihinsa, kun Portugalin poliisi tarjosi kahden vuoden tuomiota jos tämä tunnustaisi Madeleine-tyttären ruumiin hävittämisen.

Hänen portugalilainen lakimiehensä hämmensi soppaa lisää ehdottamalla, että sillä aikaa kun Kate olisi vankilassa, hänen miehensä Gerry voisi käydä töissä. Asiasta kertoo Daily Mail -lehti. Kate kirjoittaa tapauksesta torstaina julkaistavassa kirjassaan.

Katen mukaan päivä jona heistä tuli epäiltyjä pienen Madeleine-tyttärensä katoamiseen oli pahin kaikista. Jopa normaalisti tyyni Gerry romahti.

- Hän oli polvillaan, nyyhkyttäen ja päätään roikottaen. "Olemme lopussa. Elämämme on ohi," hän hoki, Kate kertoo.

Tilanne tuntui pahalta, koska poliisi oli lopettanut tyttären etsinnät. Oma lakimieskin kehotti tunnustamaan tytön kuoleman ja ruumiin piilottamisen ja myöhemmän hävittämisen.

- Anteeksi? En ollut varma olinko kuullut oikein. Odottivatko he todella minun tunnustavan rikoksen jonka olivat itse keksineet, jotta maailma uskoisi tytön kuolleen ja lopettaisi etsinnät, Kate sanoo.

Yksi poliisin teorioista oli se, että tyttö olisi kuollut onnettomuudessa, minkä jälkeen vanhemmat olisivat piilottaneet ja myöhemmin haudanneet ruumiin muualle. Yksi tätä teoriaa tukeva seikka oli se, että roomalaiskatolinen Kate halusi tavata papin katoamispäivänä.

- Ilmeisesti portugalilaiset haluavat papin puheille vain kun heidän täytyy saada syntejään anteeksi, Kate kommentoi.

Poliisilla on myös silminnäkijä, jonka mukaan Katen ja Gerryn nähtiin kantavan isoa mustaa kassia ja käyttäytyvän epäilyttävästi. Lakimiehen mukaan pari olisi näillä todisteilla jo vankilassa, mikäli he olisivat portugalilaisia. McCannien saaman tutkintamateriaalin mukaan poliisin löytämät DNA-jäljet ja vihikoirien työn tulokset olivat kuitenkin heikkoja ja monitulkintaisia. Myös poliisin työskentely katoamisyönä oli parin mukaan leväperäistä.

3-vuotias Madeleine katosi perheen hotellihuoneesta lomamatkalla Portugalin Praia da Luzissa toukokuussa 2007. Kate-äidin kirja ilmestyy Madeleinen 8-vuotispäivänä. Hän toivoo sen tuottavan miljoona puntaa, joilla rahoittaa Madeleinen etsintöjä.

IL

Lainaus: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 3798  Ke 11 Tou 2011, 22:45 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maddyn vanhemmilla on ollut tosi rankkaa. Ks.

Maddyn mysteeri
10 outoa yksityiskohtaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4433  Ma 18 Hei 2011, 15:03 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Kuulen heidän nauravan"

Lainaus:
- Alessia ja Livia ovat täällä, sisälläni. Kuulen heidän nauravan, äiti Irina Lucidi sanoi kyyneleet silmissä italialaiselle Oggi-lehdelle.

- Tunnen, että he ovat onnellisia, koska he ovat hyvin iloisia pieniä ihmisiä, täynnä elämää. En voi yhdistää heitä mihinkään pahaan.

Kuusivuotiaiden tyttöjen isä Matthias Schepp haki tytöt mukaansa matkalle Ranskaan ja Italiaan 28. tammikuuta. Muutama päivää myöhemmin hän heittäytyi junan eteen Etelä-Italiassa. Aiemmin postittamassaan kirjeessä hän kertoi surmanneensa tytöt. Ruumiita ei ole löydetty.

Surullista, julmaa ja kohtuutonta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 4663  To 28 Hei 2011, 22:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uusi johtolanka Madeleine McCannin katoamisessa

Lainaus:
Uutinen lähti liikkeelle, kun paikallinen The Chandigarh Tribune uutisoi brittiläisen naisen nähneen Madeleinen näköisen tytön Intiassa.

Madeleine katosi Portugalissa Praia da Luzin lomakohteessa vuonna 2007.

Tyttö olisi nyt 8-vuotias.

- Yksityisetsivämme ovat tietoisia Intiasta kantautuneista tiedoista.

- Toimimme yhteistyössä Intian viranomaisten kanssa, ja odotamme DNA-testien tuloksia, Madeleinen vanhempien, Gerry ja Kate McCannin tiedottaja Clarence Mitchell sanoi Daily Mailille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 5060  To 15 Syy 2011, 0:02 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

12 vuotta erossa -
Äiti löysi poikansa Facebookin kautta


Lainaus:
Vuonna 1999 amerikkalainen Kattia Liebers kävi katkeraa huoltajuuskiista 5-vuotiaasta pojastaan miehensä kanssa synnyinmaassaan Costa-Ricassa. Eron jälkeen mies otti pojan itselleen ja pakeni maasta.

- Otan poikasi sinulta pois. Aion tuhota sinut, Liebers kertoo lapsen isän vielä kiristäneen ennen lähtöään.

- Itkin joka päivä. En pystynyt syömään, en nukkumaan.

Kahteentoista vuoteen Kattia Liebersillä ei ollut mitään tietoa poikansa olinpaikasta. Ainoat muistot hänestä olivat vain jäljelle jääneet valokuvat ja lelut.

Yhteys poikaan löytyi lopulta yllättäen Facebook-sivuston viestin välityksellä.

- Hei, et kai vain satu olemaan Kattia Chacon Sanchez?, tietokoneen kuvaruudulle ilmestyneessä tekstissä kysyttiin.

- Kuka olet?, äiti kysyi omassa viestissään.

- Olen Jared Liebers.

- Jos olet Jared Liebers, olen äitisi. Ja minä rakastan sinua oikein paljon, Kattia Liebers kirjoitti takaisin.

17-vuotiaaksi varttunut poika oli asunut isänsä kanssa Israelissa. Saatuaan yhteyden äitiinsä hän muutti takaisin Yhdysvaltoihin asumaan äitinsä luokse. Kattia Liebers kertoo tarkoituksella säilyttäneensä miehensä sukunimen, jotta pojan olisi helpompi aikanaan löytää hänet.

Otsikko on väärin päin: poika löysi äitinsä. Mutta isän julmuus jotain käsittämätöntä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10836

Linkki viestiinViesti 6556  To 19 Tam 2012, 0:53 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kahdeksan uutta johtolankaa

Lainaus:
Portugalissa toukokuussa 2007 kadonnutta Madeleine McCannia jäljittävä Scotland Yard sai keskiviikkona haltuunsa peräti 30 laatikollista asiakirjoja tytön sieppausta tutkineilta espanjalaisetsiviltä.

Kyseisistä asiakirjoista on nyt löytynyt vähintään kahdeksan uutta, erittäin merkittävää johtolankaa.

- Annoimme Scotland Yardille kaiken vuosien varrella keräämämme materiaalin kaikkialta maailmasta. Joukossa on ainakin 6-8 ratkaisevaa johtolankaa, johon Portugalin poliisi ei puuttunut, Metodo 3 -etsivätoimistoa johtava Francisco Marco vahvisti espanjalaisen The Ana Rosa Programme -ohjelman haastattelussa keskiviikkoiltana.

Lainaus:
Scotland Yard ei ole paljastanut, mihin johtolangat liittyvät. Asiakirjoissa uskotaan kuitenkin olevan muun muassa ratkaisevaa tietoa Marokosta, jonne esimerkiksi sekä Metodo 3 että Scotland Yard uskoo tytön päätyneen. Lisäksi asiakirjojen on sanottu sisältävän paljon uutta tietoa alueella liikkuneista pedofiileista.

Brittipoliisi on nyt kummastellut, miksi niin monta tärkeää johtolankaa jätettiin tarkistamatta, vaikka kaikki materiaali oli käytössä jo tuolloin. Scotland Yardin mukaan portugalilaisviranomaiset syyllistyivät räikeään laiminlyöntiin.

"Poliisia ei kiinnostanut"

Madeleinen vanhemmat Kate ja Gerry McCann palkkasivat Metodo 3:n syyskuussa 2007, muutama kuukausi tyttärensä katoamisen jälkeen. Metodo 3:n oli kuitenkin lopulta luovutettava kaikki tiedot Portugalin poliisille, koska viranomaisten rikostutkimukset olivat tuolloin yhä kesken.

- Välitimme tiedot asiaankuuluville viranomaisille. He eivät olleet kiinnostuneita, koska kaikesta oli yllättäen tullut hyvin poliittista. He eivät halunneet tutkia mitään, mikä tuli muualta kuin heiltä itseltään. Portugalin poliisi ei halunnut englantilaisten yksityisetsivien tai meidän löytävän enemmän kuin he itse, Marco muotoili.

Hän on samaa mieltä Scotland Yardin kanssa: Portugalin viranomaisten yhteistyöhaluttomuus vaikeutti tutkimuksia ja Maddyn löytymistä.

- Joka kerta, kun Metodo 3:n etsivät menivät Portugaliin, heitä valvottiin ja seurattiin jatkuvasti. Emme koskaan saaneet tehdä työtämme kunnolla. Siksi on niin hienoa, että Scotland Yard aloitti tutkimuksen, jota ei alun perinkään olisi pitänyt keskeyttää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Kritiikkiä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com