Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Global Assault on Christians +++ Kristittyjen vaino maailmalla

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Maailmankartalla
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 652  Pe 08 Kes 2007, 14:50 (GMT+3)  Aihe: Global Assault on Christians +++ Kristittyjen vaino maailmalla Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kristittyjen tilanne Irakissa huonontunut

Heikki Rusama
06.06.2007

Aseistettu islamistiryhmä tappoi sunnuntaina 3.6. liturgian jälkeen kirkosta poistumassa olleen katolisen papin, isä Ragheed Gannin ja tämän kolme avustajaa irakilaisessa Mosulin kaupungissa.

Samaan aikaan muualla Irakissa oli kidnapattuna ainakin yksi katolinen pappi, joka sittemmin on vapautettu, ja yksi nunnaluostari on tuhottu. Asiasta kertoo Suomen katolinen tiedotuskeskus.

Pappien ja muiden kristittyjen kidnappaukset ovat Irakissa yleisiä ja piispojakin on pahoinpidelty. Tilanteen seurauksena esimerkiksi pääkaupungista Bagdadista on maan pohjoisosiin paennut jo kymmeniä tuhansia kristittyjä. Joukkopaon odotetaan jatkuvan ja kasvavan entisestään.

Katoliset uutistoimistot ja avustusjärjestöt kertovat jatkuvasti uusista vaaratilanteista Irakissa ja välittävät lähinnä Irakissa asuvien kristittyjen pyyntöjä rukouksista ja kansainvälisen yhteisön väliintulosta, jonka avulla väkivaltaisuudet ja kristittyjen vainot ehkä saataisiin loppumaan.

Isä Ganni toimi pappisvihkimyksensä jälkeen jonkun aikaa ennen Irakiin siirtymistään Södertäljen seurakunnassa Ruotsissa. Sen vuoksi Södertäljen Pyhän Johanneksen seurakunnassa järjestettiin keskiviikkona 6.6. klo 11.00 muistomessu isä Gannin ja hänen kolmen avustajansa murhan johdosta.

Lainaus: Kotimaa-lehti
http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?option=com_content&task=view&id=2262&Itemid=38------------------------

Title in English added.


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm Ma 31 Hei 2017, 1:03, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 653  Pe 08 Kes 2007, 14:57 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa esimerkkinä edellä vain yksi maa.

Vuonna 2006 maailmalla tapettiin kuulemma 330 000 kristittyä islamistisissa maissa kuten Indonesiassa, Pakistanissa, Sudanissa, Nigeriassa - kertoi David Pawson Tampereen Pirkkahallissa 17.5.2007.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 687  Ti 26 Kes 2007, 11:51 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
”Uskovaiset työnnetään marginaaliin Euroopassa” (18.6.2007)

Euroopassa on voimistumassa kristinuskon vastainen ilmapiiri, sanoo YK:n rasismin vastaisen työn asiantuntija Doudou Diene. Hän puhui kesäkuun alussa Bukarestissa pidetyssä ETYJ-kokouksessa.

Dienen mukaan on huolestuttavaa, ettei kristinuskon vastaisia mielialoja tunnisteta ongelmaksi, vaikka monet muut suvaitsemattomuuden muodot, kuten antisemitismi ja islamin vastaisuus, mielletään vakaviksi ongelmiksi.

Uskovaisiin kristittyihin suhtaudutaan Dienen mukana ”epäluuloisesti ja suvaitsemattomasti", ja heitä ”hitaasti työnnetään yhteiskunnan marginaaliin”. (LogosMedia)

Lainaus:
http://www.kirkkojakaupunki.fi/?newsid=5525&deptid=124&languageid=3&NEWS=1
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 926  Ma 08 Lok 2007, 0:49 (GMT+3)  Aihe: No johan nyt on jotain... Huhhuh. Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Englantilaispappien liperit piiloon

Jussi Rytkönen
08.10.2007

Englannin ja Walesin kirkot ovat käynnistäneet kirkkojenlaajuisen ohjelman, jonka tarkoituksena on lisätä pappien mahdollisuuksia tehdä työtään turvallisesti.

Englantilaisen Church Times -lehden mukaan anglikaanipapit ovat nyt saaneet uudet ohjeet. Niiden mukaisesti on esimerkiksi suotavaa pitää valkoista papinkaulusta tai muita papillisia tunnuksia näkyvillä vain virkatehtävissä, ei muulloin. Tällöinkin on syytä kulkea papiksi pukeutuneena vain muiden ihmisten seurassa.

Lisäksi pappeja neuvotaan tapaamaan esimerkiksi sielunhoitoasiakkaita kirkoissa vain silloin, kun paikalla on ”suojelusenkeleitä”, toisin sanoen muitakin ihmisiä, esimerkiksi kirkkosalia siivoavia henkilöitä.

Jos pappi asuu seurakunnan pappilassa, ulko-ovesta on syytä ruuvata irti ”pappilaa” tai ”kirkkoherran asuntoa” merkitsevät kyltit.

Ohjeet antaneen Englannin kirkon toimikunnan mukaan ”seurakuntalaiset ja paikalliset asukkaat kyllä tietävät muutenkin, missä heidän pappinsa asuu”.

Papistossa ohjeista eri mielipiteitä

Leedsin ja Riponin piispa John Packer kommentoi uusia ohjeita Church Timesille sanoen, että ”kaikki papit eivät uusia ohjeita varmaankaan hyväksy, mutta ohjeet ovat siinä mielessä oikeita, että ne voivat olla askelia suurempaan tietoisuuteen turvallisuuskysymyksistä”.

Piispan arvion mukaan papisto ei tietyistä riskeistä huolimatta välttämättä halua piiloutua pappiloihinsa.

– Monet papit haluavat joka tapauksessa olla helposti käytettävissä ja nähtävissä seurakunnissaan. He eivät luultavasti lämpene ajatukselle tehdä pappiloista entistä huomaamattomampia, Packer sanoi.

Uusien ohjeiden taustalla on tämän vuoden keväällä tapahtunut Englannin kirkon pastorin Paul Bennettin murha. Kuluneella vuosikymmenellä on Britanniassa murhattu jo neljä pappia. Lisäksi kirkoissa on ollut erilaisia väkivaltaan ja rikollisuuteen liittyneitä ”läheltä piti” -tilanteita.

Lainaus: http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?option=com_content&task=view&id=3250&Itemid=38

o o o

Luettuani tuon edellisen vasta nyt oikein ymmärrän David Pawsonin sanat helatorstain jälkimmäisessä luennossaan Pirkkahallissa. Oma käännökseni:

Lainaus:
En koskaan ajatellut, että eläisin nähdäkseni englantilaisia ihmisiä laitettavan vankilaan evankeliumin julistamisesta, mutta sitä on nyt tapahtumassa. Ja sen tähden meidän täytyy valmistaa ihmisiämme sitä päivää varten, jolloin valtio on antikristillinen. Olemme tulossa täyden ympyrän takaisin varhaisen seurakunnan asemaan, pakanallisen hallituksen vainoamaksi vähemmistöksi. Ja suurimmalla osalla meistä ei ole mitään kokemusta tästä. Kymmenen vuoden ajan olen levittänyt Englannin kirkoissa: "Valmistakaa ihmisiänne vainoihin." --
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 1294  Su 30 Jou 2007, 0:12 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Pappia puukotettiin Turkissa

16.12.2007 17:26

Viime aikoina Turkissa on nähty useita hyökkäyksiä kristittyjä vastaan.

Katolista pappia puukotettiin tänään kirkossa Izmirin kaupungissa Länsi-Turkissa.

Adriano Francini -niminen noin 60-vuotias pastori sai puukotuksessa vammoja, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Hän toipuu paraikaa sairaalassa.

- Emme tiedä vielä, miksi häntä vastaan hyökättiin, paikallisviranomainen sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Puukottaja on Anatolia-uutistoimiston mukaan jäänyt kiinni.

Maallisessa muslimivaltiossa Turkissa on viime aikoina nähty useita yksittäisiä hyökkäyksiä kristittyjä vastaan. Esimerkiksi huhtikuussa kolme ihmistä murhattiin kristittyjä julkaisuja tekevässä kustantamossa. Murhaoikeudenkäyntejä seitsemää miestä vastaan käydään parhaillaan.

Helmikuussa puolestaan 61-vuotias katolilaispappi Andrea Santoro ammuttiin kuoliaaksi Trabzonissa. 16-vuotias ampuja oli huutanut "Jumala on suuri" vedettyään liipaisimesta. 16-vuotias tuomittiin yli 18 vuodeksi vankilaan murhasta.

Turkissa tapahtuneet uskonnonvastaiset hyökkäykset ovat puhuttaneet erityisesti niitä tahoja, jotka epäilevät maan valmiutta Euroopan unionin jäseneksi.

IL

Lainaus: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200712166992444_ul.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 1743  Ti 04 Maa 2008, 11:40 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Katolinen arkkipiispa siepattu Mosulissa Irakissa

Johannes Ijäs

29.02.2008

Aseistautuneet miehet sieppasivat Kaldean katolisen kirkon arkkipiispa Paulos Faraj Rahhon, kun hän tuli ulos kirkosta viettämästä rukoushetkeä. Miehet tappoivat kolme arkkipiispan avustajaa.

Ilmeisesti kidnappaajat ovat jo kertoneet vaateistaan, mutta tiedot eivät ole kiirineet vielä julkisuuteen, kertoo BBC.

Irakin 700 000 kristitystä useimmat ovat kaldean katolilaisia. Heillä on kirkkona tietty itsenäisyys, mutta he tunnustavat paavin auktoriteetin.

Noin vuosi sitten samaisessa mosulilaisessa kirkossa ammuttiin neljä kirkon työntekijää. Muitakin kristittyjä pappeja on kidnapattu tai surmattu viime vuosina. Paavi Benedictus XVI osoitti viime kesänä huolensa Irakin kristittyjen vaikeasta tilanteesta Yhdysvaltain presidentille George W. Bushille.

Äärisunnien ryhmät ovat Irakissa usein kristittyihin kohdistuneiden iskujen takana.

Lainaus: Kotimaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 1810  La 15 Maa 2008, 19:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Arkkipiispa Rahho löydetty kuolleena

Johannes Ijäs

13.03.2008


Kidnapattu Kaldean katolisen kirkon arkkipiispa Paulos Faraj Rahho on löydetty kuolleena Irakin Mosulin kaupungin läheltä.

Muun muassa BBC:n kertoman uutisen on välittänyt eteenpäin Italian katolinen uutistoimisto SIR. Paavi Benedictus XVI on ilmaissut surunsa ja pettymyksensä uutisesta.

Paavi on jo aiemmin vedonnut jatkuvassa vaarassa elävien Irakin kristittyjen turvallisuuden puolesta.

Arkkipiispa kidnapattiin hänen poistuttuaan kirkosta Mosulin lähellä 29.2.

Lainaus: Kotimaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 1848  Ke 19 Maa 2008, 20:29 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Turvavyöhyke Irakin kristityille viimeinen mahdollisuus

Danielle Miettinen

18.03.2008


Kristittyjen vainoaminen Irakissa alkaa professori Simo Parpolan mukaan olla lähellä kansanmurhaa. Irakissa ja maanpakolaisuudessa elävät kristityt ajavat Pohjois-Irakin kurdialueelle turvavyöhykettä. Se olisi viimeinen mahdollisuus säilyttää maan kristillinen vähemmistö hengissä, Helsingin yliopiston assyriologian professori sanoo.

Turvavyöhyke olisi tarkoitus perustaa Niiniven tasangolle, jossa kristityt muodostavat useissa kylissä enemmistön.

Roomalaiskatolinen kirkko ei kannata turvavyöhykkeen perustamista. Paavin alaisuudessa toimii yksi Irakin neljästä suurimmasta kirkkokunnasta.

Autonomisen turvavyöhykkeen perustaminen on mahdollista, koska Irakin perustuslaki takaa kansallisille vähemmistöille mahdollisuuden itsehallintoon. Asialla on Parpolan mielestä kiire, koska kristittyjä tapetaan, raiskataan ja uhkaillaan jatkuvasti. Kaldean katolisen kirkon helmikuun lopussa kidnapattu arkkipiispa Paulos Faraj Rahho löydettiin viime viikolla surmattuna Mosulin lähistöltä.

- Kristityt edustavat muslimeille maahan hyökänneitä länsimaalaisia. Mieliala on sellainen, että käännyt islamiin tai kuolet.

Länsimaissa kristittyjen vainoamisesta on vaiettu Parpolan mukaan järjestelmällisesti, koska sen esilletuominen saattaisi Irakin sodan entistä huonompaan valoon. Samasta syystä turvavyöhykettä koskevista suunnitelmistakaan ei ole tiedotusvälineissä kerrottu, Parpola pahoittelee.

Ulkoministeriön Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksikössä ei ollut tietoa kristittyjen turva-aluehankkeesta.

Torstaina 20. maaliskuuta tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä kun Yhdysvallat aloitti sodan Irakia vastaan. Kristittyjen vähemmistöjen tilannetta seuraavan Marttyyrikirkon Ystävät -järjestön välittämän tiedon mukaan terroristit ovat vannoneet aloittavansa vuosipäivänä "uuden sivun taisteluissa" ja keskittyvänsä operaatioihin jotka "aiheuttavat mahdollisimman paljon tuskaa ja hämmennystä viholliselle".

Ennen islamin saapumista Irakiin maassa oli kymmeniä miljoonia kristittyjä. Ennen liittoutuneiden miehitystä vuonna 2003 Irakissa oli kristittyjä 1-1,5 miljoonaa. Arviot heidän nykyisestä määrästään liikkuvat 600 000-800 000:n paikkeilla. Suurimmat pakolaisvirrat ovat suuntautuneet Syyriaan ja Jordaniaan.Paavi Benedictus XVI:

Rahho otti ristinsä ja seurasi Herraa Jeesusta

Viime viikolla kuolleena löydetty Mosulin kaldealaiskatolinen arkkipiispa Paulos Faraj Rahho oli rauhanrakentaja omassa kärsivässä maassaan ja koko maailmassa, paavi Benedictus XVI sanoi 17.3. Vatikaanissa Rahhon sielun puolesta pitämässään messussa.
Paavi viittasi puheessaan Jesajan kirjaan. Herran palvelija tuo rauhan, ja sillä tiellä hän kohtaa vääriä tuomioita, todistaa totuuden puolesta ja pysyy uskollisena rakkauden laille, paavi sanoi.

- Tällä polulla arkkipiispa Rahho otti ristinsä ja seurasi Herraa Jeesusta.
- Hän oli rauhan ja dialogin ihminen, joka osoitti hyvyyttä erityisesti köyhille ja vammaisille. Saakoon hänen esimerkkinsä rohkaista kaikkia hyvään pyrkiviä irakilaisia, niin kristittyjä kuin muslimeita, rakentamaan rauhanomaista rinnakkaineloa, joka perustuu ihmiskunnan veljeyteen ja toinen toisensa kunnioitukseen.

Lainaus: Kotimaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 2896  To 03 Hel 2011, 23:35 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Joukossa lapsia

Islamistit murhasivat 11 kristittyä Egyptissä


Torstai 3.2.2011 klo 14.30

Internet-pimennossa olleessa Egyptissä on sattunut jälleen kristittyjen joukkosurma.

Assyrikristitty AINA-uutistoimisto väittää, että kaksi koptikristittyä perhettä joutui joukkomurhan kohteeksi sunnuntaina Sharonan kylässä. Sivuston mukaan tapaus tuli internetkatkoksen vuoksi julki vasta nyt.

Välikohtauksessa kuoli 11 ihmistä ja neljä loukkaantui vakavasti. Kuolleiden joukossa on lapsia, joista nuorimmat olivat vasta 3- ja 4-vuotiaita. Hyökkääjät murtautuivat taloihin kattojen kautta ja naapureiden avustamina.

Koptikristityt ovat joutuneet toistuvasti islamistien iskujen uhreiksi.

Egypti oli monta päivää suljettu internetistä, kun presidentti Hosni Mubarakin hallinto yritti hillitä yhä jatkuvia suurmielenosoituksia.

IL

Lainaus: Iltalehti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 5659  Pe 04 Mar 2011, 16:06 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mikko Matikainen:

Kaikki joutuvat vainotuksi!

Kristittyjä on vainottu läpi vuosisatojen ja niin tapahtuu yhä edelleen ja ilmeisesti enenevässä määrin. Tänä päivänä noin 200 miljoonaa kristittyä kohtaa vainoa, väkivallan uhkaa, painostusta tai rajoituksia uskonsa tähden. Heiltä evätään eteneminen valtionhallinnossa, rajoitetaan yrittämistä tai ajetaan kodeistaan, kun viha saa muissa ryhmissä vallan. Luulisi olevan helpompaa luopua uskosta, mukautua ja suostua elämään ympäröivän yhteisön säännöillä ja tavoilla. Miksi he eivät tee näin ja käänny muihin uskontoihin? Siksi, että he ovat tulleet tuntemaan totuuden ja totuus tekee heistä vapaita ja rohkeita. He ovat valmiit ottamaan ristinsä ja seuraamaan Kristusta.

Jos yksi jäsen kärsii, kaikki jäsenet kärsivät

Näissä paineissa usko tiivistyy ja kristalloituu tavalla, joka puhuttelee meitä. On kysymys iankaikkisesta elämästä tai iankaikkisesta kuolemasta. Valtamediat eivät kerro meille kristittyjen surmaamisesta, raiskauksista, elävältä polttamisista, kuoleman tuomioista, vangitsemisista, kotien ja kirkkojen tuhoamisista. Jos jotain medioissa mainitaan, niin usein todetaan, että kysymys on uskonnollisista levottomuuksista kristittyjen ja joidenkin muiden välillä - vaikka hyökkäykset ovatkin suoranaista vainoa. Jos nämä uutiset pääsevät jostain syystä tietoisuuteemme, saatamme ajatella, että onneksi meillä Suomessa asiat ovat niin hyvin ja rauhallisesti. Eiväthän vainot koske meitä. Me saamme olla vapaita!

Uskoa ei voi tuhota kärsimyksellä

On vaikeaa puhua marttyyrikirkosta suurena kokonaisuutena, siksi viittaan kahteen merkittävään ja osin tuttuun mieheen, joiden kautta voimme jotakin oppia. Ensimmäinen on Richard Wurmbrant, joka oli Romanian juutalaisia, toimi ensin kommunismin edistäjänä, kääntyi sitten kristityksi ja toimi pappina - ja joutui vainojen kohteeksi. Hän ehti olla romanialaisissa vankiloissa yli 10 vuotta. Tänä aikana hänen vaimonsa luona kävi ihmisiä, jotka valehtelivat olleensa Richardin kanssa samassa vankilassa ja osallistuneensa Richardin hautajaisiin. Lyhyen vapauden aikana hänen käskettiin olla hiljaa, mutta hän julisti. Niin vankeus jatkui. Kolme vuotta häntä pidettiin täydessä pimeydessä maan alla ja häntä pahoinpideltiin todella raa'asti.

Ylistys ei sammu onkaloihin

Vankeudessa Richard pysyi tervejärkisenä saarnaamalla yksinäisyydessään saarnoja Kristuksesta, ylistämällä Jumalaa, käyttämällä kahleitaan ylistyksen välineinä ja naputtelemalla morsen aakkosilla naapurisellien kanssa. Hän sanoi, että: "Emme kokeneet olevamme vankilassa. Enkelit olivat kanssamme, olimme Jumalan kanssa. Emme enää vain uskoneet Jumalaan tai Kristukseen tai enkeleihin, koska Raamatun jakeet niin opettivat, emmekä enää edes muistaneet Raamatun jakeita - mutta me muistimme Jumalan, koska koimme hänet. Suurella nöyryydellä voin sanoa apostolien kanssa: "Mitä omin silmin olemme nähneet, mitä olemme omin korvin kuulleet, mitä olemme koskettaneet sormillamme, siitä me todistamme." Keskellä pimeyttä Wurmbrant kertoi joskus keskellä pahoinpitelyn aiheuttamia särkyjä ja rottien läsnäolossa kokeneensa niin suurta kirkkautta ja kiitollisuutta, että luuli sydämensä jo halkeavan. Hän on myös todennut: "Sellainen usko, joka voidaan tuhota kärsimyksellä ei ole uskoa."

Virka on rukouksen ja omistautumisen tulosta

Toinen siteeraamani mies on Shahbaz Bhatti, joka toteaa samansuuntaisesti: "Jos en pelkää ja jos olen tunnustanut Jumalalle syntini ja elän uskossa armoon, niin sielunvihollinen menettää kaikki aseensa. Hän ei voi muuta, kuin tappaa ruumiini, mutta se tarkoittaa vain pikalippua Herran luo."

Maaliskuussa 2011 Pakistanin vähemmistöasioista vastaava ministeri ja hallituksen ainoa kristitty jäsen Shahbaz Bhatti oli lähdössä kotoaan virka-autolla ministeriöönsä. Auto pysäytettiin väkisin ja Bhatti ammuttiin takapenkille. Ministerin posti päättyi kestettyään hieman reilut pari vuotta. Vain kuukautta aikaisemmin Al Qaida oli soittanut Shahbaz Bhattin isälle ja sanonut, että ellet sano pojallesi, että hän on hiljaa, niin murhaamme hänet. Soitto otti niin koville, että isä kuoli seuraavana päivänä sydänhalvaukseen. Mutta kuka oli Shahbaz Bhatti?

Peloton 12-vuotias

12-vuotiaana Shahbaz Bhatti pyysi koulusta lupaa osallistua jumalanpalvelukseen, koska oli kristitty. Pakistanin koulussa tulee kaikkien lukea joka aamu vähintään tunti koraania. Siksi kristityn pyyntö saada osallistua omaan jumalanpalvelukseensa kerran viikossa ei kuulostanut kohtuuttomalta pyynnöltä. Lupaa ei annettu, mutta Shahbaz meni kuitenkin. Jokaisena seuraavan viikon päivänä häntä hakattiin sormille rangaistukseksi tottelemattomuudesta niin lujasti, että kädet turposivat. Seuraavana sunnuntaina hän meni jälleen kirkkoon.

Tarjous kultaisista kahleista

Ennen ministeriyttään Shahbaz Bhatti oli pidätetty lukuisia kertoja ja häntä oli kidutettu vankilassa uskonsa takia. Vankilassakaan hän ei vaiennut, vaan kertoi Jeesuksesta toisille vangeille. Hänen perhettään ja sukuaan vainottiin ja yritettiin saada hänet hiljaiseksi. Kristittyjä yritetään painostaa kääntymään muslimeiksi monin tavoin. Nuorien naisten kohtelu kieltäytymisen jälkeen on kauhistuttavaa. Shahbaz Bhattille tarjottiin jo ennen vuotta 2004 ministerin paikkaa hallitukseen, johon olisi sisältynyt edustusasunto, useita autoja ja erittäin hyvä vuosittainen budjetti. Kun hän kysyi toimenkuvaansa, vastaus kuului: "Olet vain hiljaa. Miksi kärsisit ja eläisit epämukavasti huolehtien tulevaisuudesta." Bhatti kieltäytyi tarjotusta tehtävästä, mutta tultuaan valituksi kansanedustajaksi 2008 ja saatuaan oikean tarjouksen vähemmistöasioista vastaavaksi ministeriksi hän koki oikeaksi ottaa ministerin tehtävät vastaan.

Ministeriydestään Bhatti sanoi: "Uskon, että Jeesus Kristus on antanut minulle tämän tehtävän. Olen nöyrä Herran palvelija. Minut on nimitetty ministeriksi palvelemaan kärsivää ihmiskuntaa, auttamaan vähemmistöjä ja todistamaan Kristuksesta. Virka on rukouksen ja omistautumisen tulosta. Jeesus on elämäni keskipiste. Jeesuksella on käskyvalta elämässäni. Seuraan hänen johdatustaan kaikille teille. Pyydän Jumalalta johdatusta rukouksessa. Aloitan ja päätän päiväni rukouksella."

Uskon henkilökohtaisesti

"Minulla on ollut tämä ajatus lapsuudesta asti. Jeesus näkee ajatukseni ja sisimpäni. Pidän mielessäni, että hän näkee ajatukseni ja sydämeni sekä suunnitelmani. Pyydän siunausta ja voimaa. Perustani on Raamatussa. Raamattu on muovannut luonnettani, persoonaani, ajatteluani ja tekojani. Uskon henkilökohtaisesti, että ihmiset ovat Jumalan luomia. Jeesus Kristus on luojamme ja pelastajamme. Kristittyinä puolustamme rakkauden sanomaa ja meidän on purettava vihan ja suvaitsemattomuuden muurit, jotka jakavat ihmisiä."

Hän rohkaisee meitä tuntemaan Jumalan läsnäolon elämässämme. Hän sanoo, että meidän tulee tehdä luja päätös, että alamme elää Hänelle: "Sanon aina, että saarnaan tekojeni ja luonteeni kautta. Meidän tulisi olla eläviä esimerkkejä Kristuksessa, luonteenlaatumme, tekojemme ja ajattelumme kautta. Ihmisten pitäisi nähdä, että seuraamme Kristusta.

Kuulin Shahbaz Bhattin puhuvan 2004 Larsmossa, kun hän vastaanotti Pro Fide palkinnon merkittävästä toiminnastaan evankeliumin eteen tehdystä työstä. Hänelle tuntui olevan itsestään selvä tosiasia, että hän tulee kuolemaan Jeesuksen todistajana. Hän halusi vain päättää juoksunsa hyvin. Kuulin hänen usein sanovan näin: "Sitten kun minut on tapettu on tärkeää, että teet näin..." Tai "kuolemani jälkeen." Tai: "Joku päivä minut murhataan, olen saanut itse anteeksi ja annan anteeksi kaikille, jotka haluavat minut murhata. Minä toivon, että saisin armon tulla marttyyriksi."

Mullistava vastaus vihaan

Suuren Pakistanin maanjäristyksen yhteydessä Shahbaz Bhatti kokosi välittömästi avustustarvikkeita, huopia ja muuta uhrien auttamiseksi. He lähtivät liikkeelle ja ylittivät vuorta. Vuoren huipulla he näkivät luhistuneen talon ja luulivat, ettei kukaan voinut selviytyä sieltä, mutta talosta kuului avunhuuto. He menivät ja löysivät miehen, saivat autettua hänet ulos. Annettuaan hänelle ruokaa ja juomaa Shahbaz Bhatti katsoi talon sisään ja näki seinillä tekstejä: "Tappakaa vääräuskoiset!" Ja muitakin vastaavia iskulauseita. Bhatti kysyi, että mikä paikka tämä on? Mies kertoi sen olleen äärimuslimien koulutuskeskus, jossa koulutettiin militantteja muslimeita tappamaan kristittyjä. Bhatti kertoi olevansa kristitty. Mies voihkasi, että juuri sinunlaisiasi me olemme kouluttaneet tappamaan, mutta sinä pelastat minun henkeni! Seurasi keskustelu, synnintunnustus ja Kristuksen kohtaaminen. Kääntymys, kuten Paavalilla aikanaan.

Bhatti kertoi myös, ettei voi ymmärtää ihmisiä, jotka uskovat vihaan ja väkivaltaan. Ihmiselämä on liian lyhyt hukattavaksi elämään vihan ja väkivallan keskellä. On käytettävä aika rakastamiseen, ilojen ja surujen jakamiseen. Vihan varaan rakentaminen ei kestä. Monet etsivät omaa etuaan, vaurautta, poliittista valtaa tai asemaa. Nämä asiat jäävät tänne, kun lähdemme. Valtaa tulee käyttää vastuullisesti tavalla, joka lisää uskoa toivoa ja rakkautta. Nämä kestävät ikuisesti.

42-vuotiaana Shahbaz Bhattin veri vuosi virka-auton takapenkille, kun surmaajat ampuivat, mutta hän oli jo etukäteen ilmoittanut antavansa anteeksi. Sillä he eivät tiedä mitä tekevät.

Luotuisuus

Jumala on luonut kaikki ihmiset. Jeesus on ollut luomisessa mukana. Kristityille on annettu tehtävä ja voitelu. Jos täytämme tehtävämme, niin koemme tyydytystä ja iloa. Voimme kerran vastata Herralle Jeesukselle, että täytimme tehtävämme ja hän ottaa meidät iloiten vastaan. Olemme tässä maailmassa tehtävää varten, emme saadaksemme kunniaa itsellemme, vaan toimiaksemme toisten hyväksi.

Kun teitä solvataan Kristuksen nimen tähden, te olette autuaat, sillä teidän yllänne on kirkkauden Henki, Jumalan Henki. (1. Pietarin kirje 4:14)

Lainaus Rukousystävä-lehdestä 5/2011
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 5925  La 03 Jou 2011, 20:27 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Päivi Räsänen: ”Kristityt ovat vainotuin uskontokunta”

Lainaus:
Räsänen korostaa kristittyjen asemaa vainottuina ihmisinä.

- Kristityt ovat vainotuin uskontokunta koko maailmassa. Joka päivä useita satoja kristittyjä menettää henkensä uskonsa vuoksi, Räsänen kirjoittaa kolumnissaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 5959  Ma 05 Jou 2011, 22:55 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koptimurhat johtivat uskonnollisen syrjinnän kieltävään lakiin Egyptissä

Lainaus:
Egyptin väliaikainen sotilashallitus on ilmoittanut säätäneensä lain, joka kieltää kaiken syrjinnän ja erityisesti uskonnon perusteella tapahtuvan syrjinnän.

Aiemmin tässä kuussa 26 ihmistä kuoli Egyptin kristittyyn koptivähemmistöön kohdistuneen hyökkäyksen seurauksena. Hyökkäys johti yhteenottoihin mielenosoittajien, Egyptin poliisin ja siviilipukuisten nyrkkimiesten välillä.

Egyptin merkittävimpiin kuuluva ihmisoikeusjärjestö EOHR on vaatinut väliaikaishallitukselta riippumattoman komission nimittämistä tapauksen tutkimiseksi.

Lainaus:
Egyptin ihmisoikeusliikkeen grand old lady, 80-vuotias Nawal El Saadawi tukee EOHR:n vaatimusta koptikuolemiin liittyvästä riippumattomasta tutkimuksesta. Saadawi sanoo uskonnollisen väkivallan maassaan juontavan ex-presidentteihin Anwar Sadatiin ja Hosni Mubarakiin, jotka tukivat uskonnollisia fundamentalisteja oman valtansa pitimeksi.

Saadawin mukaan fundamentalistien tukeminen tietää aina vaikeita aikoja varsinkin naisille. Saadawi on jo pitkään kamppaillut naisten ja tyttöjen ympärileikkausta vastaan Egyptissä ja saanut ihmisoikeustyöstään monia kansainvälisiä palkintoja.

El Saadawin johtaman vuosikymmeniä kestäneen kampanjan tuloksena Egyptissä säädettiin vuonna 2008 ympärileikkauksen kieltävä laki. Saadawi arvioi, että laista huolimatta 90 prosenttia Egyptin naisista on ympärileikattuja.

Taistelua syrjintää ja myös ympärileikkauksia vastaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 5960  Ma 05 Jou 2011, 22:57 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kristittyjä raiskataan ja pakotetaan kääntymään islamiin Pakistanissa

Lainaus:
Ihmisoikeusjärjestö Asia Human Rights Commissionin (AHRC) tiistaina julkaisen raportin mukaan kristittyjä naisia raiskataan, pakotetaan naimisiin ja kääntymään muslimeiksi Pakistanissa.

AHRC:n raportin mukaan käytäntö Punjabin osavaltiossa on jo hälyttävässä kasvussa. Islamilaiset fundamentalistit ovat raiskanneet jopa 13-vuotiaan tytön, pakottaneet hänet naimisiin ja kääntymään islamiin.

AHRC sanoo, etteivät paikalliset oikeusviranomaiset tai poliisit puutu tapauksiin, vaan päinvastoin jopa uhkailevat niitä, jotka odottavat saavansa viranomaisten apua.

Nettisivuillaan AHRC listaa lukuisia tällaisia tapauksia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 6055  Ti 13 Jou 2011, 12:18 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nigerian kirkkoiskuissa kymmeniä kuolleita

Lainaus:
Nigeriassa ainakin 63 ihmistä on kuollut maan koillisosassa tehdyissä iskuissa kirkkoja ja poliisiasemia vastaan.

Ainakin osa iskuista oli itsemurhaiskuja.

Lainaus:
Kukaan ei ilmoittautunut iskujen tekijäksi, mutta paikalliset asukkaat epäilevät syypääksi ääri-islamistista Boko Haram -liikettä. Liike on tehnyt lukuisia iskuja muslimienemmistöisessä Pohjois-Nigeriassa.

Boko Haramin kohteena ovat olleet erityisesti kristittyjen kirkot. Liike haluaa, että koko Nigeriassa otettaisiin käyttöön ankaran islamistinen sharia-laki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 10070  To 19 Jou 2013, 16:08 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä
Kristittyjen vainot lisääntyivät tänä vuonna

Lainaus:
Kristityt ovat maailman vainotuin ryhmä. Persecuted: The Global Assault on Christians -artikkelin mukaan 75 prosenttia uskonnollisesta suvaitsemattomuudesta koskettaa kristittyjä. Kuluneena vuonna heihin kohdistetut vainot pahenivat monissa maissa.

Enemmistö vainoojista kuuluu muslimeihin. Muun muassa Persecuted and forgotten? -tutkimus osoittaa, että ääri-islamistiset ryhmät ovat suurin uhka uskonnonvapaudelle maailmassa. Ne ovat lisääntyneet huomattavasti viimeisen kahden vuoden aikana.


Hirveää luettavaa. Klikkaa alkuperäiseen uutiseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10839

Linkki viestiinViesti 12890  Ma 31 Hei 2017, 1:25 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiäTämän puhuttelevan, lyhyen videon löysin blogista täältä.

Kannattaa laittaa tekstitys päälle katsoessaan videota, jossa kerrotaan, minkälaista on elää kristittynä Syyriassa, ja pyydetään rukoilemaan Irakissa ja ympäri maailmaa vainottujen kristittyjen puolesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Maailmankartalla Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com