Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Homesairaudesta borrelioosiin ja nielemisongelmaan. Pulloon puhaltamista ja rintakehän pistävää kipua.

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Lääketiede
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10832

Linkki viestiinViesti 12811  Ti 07 Lok 2014, 1:40 (GMT+3)  Aihe: Homesairaudesta borrelioosiin ja nielemisongelmaan. Pulloon puhaltamista ja rintakehän pistävää kipua. Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 4.10.2014 klo 1.52 kirjoitti:
Admin 2.10.2014 klo 22.46 kirjoitti:
Admin 2.10.2014 klo 1.46 kirjoitti:
Admin 19.9.2014 klo 5.59 kirjoitti:
Nukahdin kyllä salamannopeasti lämpötyynyn lämmitettyä peiton alusen ennen nukkumaanmenoa. Mutta saman tien nukahdettuani heräsin hirveään yskään ja kurkunärsytykseen pureskeltuani vain kalkkia ennen nukahtamista. Sama on käynyt ennenkin eikä se ole mielestäni normaalia. Tai nukahdan suu auki ja seuraavassa hetkessä herään siihen, että sylki valuu suustani. Sitä on tapahtunut viime aikoina kymmeniä kertoja, etten nielekään nukahdettuani.

Admin 1.10.2014 klo 1.51 kirjoitti:
-- paraikaakin on hengenahdistusta ja oikealla keuhkoissani ikävä alue, jossa sieni majailee. - Naurakaa vaan lääkärit, mutta itsellenne ja lukekaa enemmän täältä.

Lainaukset edeltä.

Keskiviikkona 1.10.2014 aamusivuihini kirjoittamaa:

"Eilen jäi kertomatta se, kun mentyäni aamulla nukkumaan ja vatsan vaivattua edelleen lepäsin selälläni. Olin nukahtanut kai hetkeksi ja heräsin siihen, etten hengittänyt tai niellyt ollenkaan. Se oli kauhea tunne, sellaista ei ole ollut ennen."

Ajateltuani asiaa myöhemmin vielä lisää tajusin hengenahdistukseni voivan johtua siitäkin, että herättyäni tiistaiaamuna 30.9.2014 tukehtumisen tunteeseen lima on voinut tukkia kurkkuni ja valua keuhkoputkiinkin. Se ei ole ongelma kyljellään maatessaan, mutta selällään maatessaan on. Minulla oli silloin aamulla sellainen tunne, ettei pitäisi levätä selällään, mutta ajattelin hieroa vain hetken vatsaani.


Kello oli jo paljon päästyäni viime yönä nukkumaan. Nukahdan yleensä vasemmalle kyljelleni, niin nytkin. Päänalustana on kaksi niskatyynyä, jotka pysyvät hyvin paikallaan. Jossain vaiheessa herään siihen, että tyynyliina on läpimärkä suuni kohdalta. Unenpöpperöisenä kokeilen ja huomaan tyynynkin olevan sisäpuolelta märkä, etten ole taaskaan niellyt ja sylkeä on valunut paljon ilman, että olisin herännyt siihen. Joudun levittämään tyynyliinan päälle nenäliinan jatkaakseni nukkumista, se on niin märkä. Nukuttuani yöni yli en ole pirteä ollenkaan heräiltyäni monta kertaa, unien ollessa hajanaiset ja huonot.

Miten voisi nukkuakaan hyvin, kun keskiviikonkin vastaisena yönä hengenahdistuksen ja muun lisäksi oli tällaista, niin kuin aamusivuihini olen silloin 1.10.2014 kirjannut:

"Ympäri kehoani oli yöllä ikäviä oireita ja tuntemuksia; kaikkialla lihaksistossa, luissa ja nivelissä, joissa kuin kuhisi ja oli jotain tekeillä koko ajan. Ajattelin, kuinka sairas minusta oli tullut, minkälaiseksi kärsimykseksi elämäni oli mennyt. Makasin paksun villatäkin ja -viltin alla ja palelin silti ja säärystimiä oli painettava reisiä vasten, etteivät ne olisi särkeneet."

Se, mikä ympäri kehoani vaivaa ja terrorisoi minua, on borrelioosi, jota helvettiä lääkärit ovat vain vähätelleet.

Päästyäni viime yönä nukkumaan heräsin yskänpuuskaan ja kurkunärsytykseen taas.

"Herätys hetken perästä oli vaan kova herätessäni kurkunärsytykseen ja yskänpuuskaan. Mikä kurkkuani oikein vaivaa, ihmettelin ja huolenalaisuus nosti päätään. Enkö pysty nielemään enää kunnolla? Valuuko lima suusta pois vai tukkiiko hengitystiet taas? Ovatko tyynyt liian korkeat, onko asento oikea? Pohdin kaikkea yrittäen asetella tyynyjä paremmin. Siitä huolimatta asentoni ei olisi oikeaoppinen kylkikanavointiasento, jossa mikään ei tuki hengitysteitä. Tyynyt pitäisi laittaa kokonaan pois... Olisin kaivannut niin unta, jota huolenalaisuus uhkasi. - Jeesus, Jeesus, Jeesus... rukoilin. - Rakas Jumala, älä tee tätä minulle, pidä minusta huolta... Rukoilin mielessäni hartaasti, ja ilman rukouksen ja Jumalan tuomaa turvaa en olisi nukkunut, vaan olisin jäänyt valvomaan ja kitumaan. En tiedä yhtään, vaivasiko kurkku yöllä, koska nukuin koko ajan. Olin hörpännyt vähän vesilasista vielä vettä, jos se auttaisi", kuvasin yötäni perjantaina 3.10.2014 aamusivuihini.

Admin 6.10.2014 0.49 kirjoitti:
Admin 5.10.2014 klo 17.37 kirjoitti:
Admin 4.10.2014 klo 2.13 kirjoitti:
Kirjaan kaikki tärkeät asiat aamusivuihini heti kun pystyn, kuten tämän, joka on kirjoitettu lauantaina 6.9.2014:

"Kirjoittaessani eilen aamusivujanikin alahuuleni oli alkanut nykiä kello 17 aikaan ja sitä kesti kolmisen minuuttia huulen ollessa samaan aikaan puutunut. Elohiiri oli myös vasemmalla leuassa alahampaiden alapuolella."

Kerrankin lepopäivänä saa nukkua rauhassa ja levätä pitkään. Herään yhdentoista jälkeen ollen niin uupunut, että lepään iltapäiväkahteen.

Poika on laittanut kahvin, jota pääsen hörppäämään ja aamusivuja kirjoittamaan. Tunnelma on rauhaisa, kaikki on hyvin, olen saanut lepoa.

Vielä aamusivujen oikoluku, että pääsen muihin puuhiin.

Luen ensimmäisen liuskan alkuosaa huomatessani alahuuleni puutuvan. Katson kelloa, se on 16.18. Kello 16.19 alahuulen vasemmalla puolella alkaa elohiiri nykiä lyhyenä sarjana. Samaan aikaan vasen poski on puutunut.

Keskittyminen oikolukemiseen häiriintyy. Alan kirjata oireitani keltaiselle lapulle. Teen merkinnän myös aamusivuihin kohtaan, jossa alahuuli alkoi puutua, jättäen tilaa lisämerkinnöille. Oireet eivät ole ohi.

Oireiden jatkuessa kello 16.38 itken hiljaa. En halua pojan huomaavan ollessaan lähdössä ystäviään tapaamaan. Äidillekään en ole kertonut nielemisongelmistani, ettei alkaisi murehtia.

Kello 16.41 ylähuulikin on vähän puutunut alahuulen lisäksi.

Kello 16.51 tulee lisää kyyneleitä tajuttuani kielenikin olevan puutunut. Päivitän oireeni aamusivuihini.

Nyt kello 17.36 kielen kärki on edelleen puutunut.
_______________________________________

Viesti kopioitu ketjusta Poliotalvena 1984-85

Borrelioosi on pahentanut kaikkia oireitani.


Vasemman reiteni päälipuoli helahti kuumaksi ilman mitään syytä tultuani tähän istumaan. Sitä on ollut usein viime aikoina samassa paikkaa.

Reisi särkee ja kuumottaa koko ajan, kun kello on 0.48 nyt.

Kaiken tuon jälkeen näkymätöntä ei vaivaa tietenkään mikään. Sen oppi jo 30 vuotta sitten kärsiessään hengitysvaikeuksista. Ei riittänyt kuume, päänsärky, lihasnykinät ja elohiiret, vaan taudin edetessä piti käydä läpi vielä sekin. Pelottavaa vain 24-vuotiaalle, mutta totisinta totta. Siksi kirjoitin tuoreeltaan novellinkin, heti kun olin vähänkin toennut keväällä 1985 joutuessani sietämään päänsärkyäkin vuoden. Kokemani törkeä vääryys ja alati jatkuvat oireet ovat syynä siihen, että juttu on nyt netissä omilla sivuillani. Sairastuttuani tuohon kauheaan tautiin tämän 30 vuoden aikana ei ole mennyt päivääkään ilman lukuisia elohiiriä ympäri kehoa. Ennen sitä ei ollut mitään ja sen jälkeen kaikki. Siitä minä kirjoitan ja kaikesta muustakin.

Viime yönä huolenalaisena nielemisongelmastani ja kielen puutumisesta muistin 24-vuotiaana potemani hengitysvaikeudet ja kuinka olin joutunut ne torjuttuna ja yksin läpikäymään.

Admin 1985 kirjoitti:
- Taasko sinä olet täällä! Eikö sinulla ole mitään akuutimpaa? sisätautilääkäri huusi kasvot punaisina.

Paperissa luki, että minulla oli vatsavaivoja, vaikka olin nimenomaan osastoavustajalle sanonut minulla olevan heikotusta ja hengitysvaivoja. Ne mulkit! Miksei ihmistä kuunnella! Miksi kaikki selitellään ylösalaisin?

Tuollaisen kokemuksen jälkeen ei ole enää paluuta systeemiin, josta on pois potkittu oman onnensa nojaan kitumaan ja kärsimään - eikä ole enää kiirettä lääkäriin, ei enää milloinkaan.

Kaikkien pelkojeni jälkeen tajusin viime yönä, että olen kestänyt nuorena pahempaakin, joka kaikki on koulinut minua. Jos kieli on puutunut, olkoon. Jos on nielemisongelmaa, olkoon.

Nukahdettuani viimein yöllä ympäri kehoani oli neurologisia oireita, jotka tunsin unen läpi. Hermopistokset sydämessä, selässä ja oikean käden sormissa olivat kivuliaimpia. Onneksi uni jatkui ja sain nukuttua edes kohtalaiset unet.
-----------------------

Viesti kopioitu täältä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10832

Linkki viestiinViesti 12812  Su 11 Kes 2017, 4:10 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kopioin edelle foorumin 11000. viestin, määrän jatkaessa kasvamistaan niin kauan kuin kirjoituksia syntyy. Kopiot eivät lisää saldoa, mutta enemmänkin pitäisi kopioida käsiteltyäni nielemisongelmaa lukuisissa viesteissäni ja olenpa kirjoittanut myös homeasunnossa sairastumastani astmasta jotain. Ei siitä ole kauan ihmeteltyäni, että ihan oikeasti pääsin astmalääkkeistä puolentoista vuoden käytön jälkeen eroon maaliskuun alussa 2010 käytettyäni samaa konstia kuin nyt, höyryhengitystä vahvoin eteerisin öljyin. Mutta vaiva vaihtoi vain paikkaa, poskionteloihin, vuoden alussa 2010, jonka jälkeen tätä helvettiä on vain jatkunut ja jatkunut tulehduksen levittyä otsaonteloon ja koko nuppia vaivaamaan.

Onhan tässä oppinut itseään hoitamaan ja luulotautikuulumisia kirjoittamaan. Jaksamisen kanssa on hieman vaan ongelmaa vuosikausien kärsimyshoitouurastusten jälkeen.

Pulloon pitäisi vaihtaa vesi, ja uusia koko letku ja pullo. Eikä sekään riitä, kun pulloon pitäisi jaksaa myös puhaltaa, ettei limaa kertyisi liikaa keuhkoputkiin.

On tainnut jäädä hoito vähän liikaa väliin, kun keuhkoja on alkanut pistää. Tällä kapasiteetilla ja kuormittumisella asiaa ei ole jaksanut juuri noteerata, kunnes pisto alkoi taas. Kokeilin nyt yöllä ja huomasin piston vaivaavan oikealla puolella rintalastaa etenkin vetäessä ilmaa keuhkoihin.

Tässä kun joutuu yksinään pähkäilemään ja hoitelemaan itseään kuin parahin konitohtori konsanaan, mietin, että mitäs sitten. Riittääkö pulloonpuhallus parantamaan tilanteen ennalleen.

Lapsena sairastamastani lievästä keuhkokuumeesta jäi mieleen niin kova ja kivulias yskä, ettei suutaan saanut kiinni, myös hoito-ohjeet antibioottikuurin lisäksi. Joka päivä piti kävellä kolmisen kilometriä ja roikottaa päätään sängystä alaspäin lattialle niin, että lima alkoi valua keuhkoista pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10832

Linkki viestiinViesti 12815  Ma 19 Kes 2017, 5:58 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vasta nyt kello viiden maissa käydessäni vessassa tajusin, miksi rintakehään sattuu ja kolottaa paljaasta kohdasta, jota teepaita ei peitä:

Tietty siksi, että keuhkojen limakalvoilla vaivaa sama tulehdus kuin poski- ja otsaontelossa!

Samalla kuulin keuhkoistani myös ylimääräistä, liman aiheuttamaa rahinaa.

Viime päivityksen jälkeen keuhkoja on pistänyt myös vasemmalta, sydämen kohdalta.

Vasen poskiontelo on silmän alapuolelta kauttaaltaan turvonneen oloinen, jota on jatkunut jo aika pitkän aikaa.

Päälaki on kirvellyt sekä keskeltä että muualta, parhaillaan enemmän oikealta puolelta ja sitten taas vasemmalta...

Ihan rauhallisin mielin tässä kuitenkin ollaan. Miettinyt isoäidin kuumeetonta keuhkokuumetta, joka ei kukaan ottanut todesta, ennen kuin oli liian myöhäistä. Oma keuhkokuumeeni oli lapsena ulkoisesti taas niin raju, että yskä läpäytti suun kivulloisesti ja niin voimalla auki, ettei sitä meinannut saada takaisin kiinni.

Vähän vaikea hahmottaa, mitä nyt on oikein meneillään, kunnes muistan sienilääkkeiden olleen jo joitain päiviä tauolla pihistellessäni viimeisiä.

Tässä taannoin, kun kävimme poikani kanssa katsomassa vanhaa äitiäni samassa sairaalassa, jonka terveyskeskuksen vuodeosastolla isoäitini oli potenut keuhkojaan, poikani näytti minulle ikkunan vieressä lattianrajassa saumakohtaa, joka oli täynnä mustaa - hometta kai.

Ennen kuin menin nyt aamulla vessaan, olin jo päättänyt, etten ota höyryhengitystä tai rohtojani päästäkseni vihdoin viimein nukkumaan. Mutta tajuttuani, mistä rintakehän kylmänarkuus johtui sisälämmön ollessa 25,5 astetta, päätinkin tulla kirjoittamaan pari sanaa siitä ja kääntyä seuraavaksi pipo päässä nukkumaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10832

Linkki viestiinViesti 12841  To 06 Hei 2017, 16:48 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uusi päivä, ja kaikki samaa rataa.

Otsaa vihlaisee niin inhottavasti, että hoidettava tilapäisapuna Xlearilla sitten, kun jaksaa.

Lima vaivaa taas hengitysteissä, joten nielemistaukojakin on nukkuessa ollut. Puhallettava pulloon, kun jaksaa. Inhottavaa ja raskasta jatkuvalla syötöllä.

Vatsassa, nivelissä ja koko kropassa on tulehdusta. Juuri sen takia, kun tätä ei ole haluttu hoitaa, jouduin kieltäytymään eiliselle päivälle buukatusta leikkausajasta peruuntuneen syöpäleikkauksen tilalle. Vatsaan asennettava verkko voisi tulehtua, kirurgi sanoi keväällä, ja miksipä ei tulehtuisi, kun koko kropassa on tulehdusta.

Tehtyäni ohjeiden mukaan vapaamuotoisella kirjeellä korvapolille muistutuksen hoitamatta jättämisestä sain muutaman sähköpostin jälkeen vastauksen: "En ymmärrä, mitä tällä postilla haetaan." Luettuani tuon kaikki toiveeni avun joutuisasta saamisesta romahti, ja ajattelin, ettei voi olla totta. Miksi hänen nimensä on sitten siellä, jos hän ei kerran ymmärrä lukemaansa? Toivotonta.

Kyllä Taysissäkin kaikkien pitäisi puhaltaa potilaiden hyväksi yhteen hiileen. Jos yhdestä päästä hoidetaan, mutta toisessa sössitään, se ei lupaa mitään hyvää lopputuloksen kannalta potilasraasun ollessa samaa lihaa ja verta päästä varpaisiin. Kehossa jylläävä krooninen tulehdus voi pilata koko leikkaustuloksen ja potilas on entistä kipeämpi.

Mistä näitä sooloilijoita lääkärimaailmassa oikein sikiää?

Jatkettava monologia siitä ja muusta, kun jaksetaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10832

Linkki viestiinViesti 12842  To 06 Hei 2017, 23:21 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 6.7.2017 klo 16.48 kirjoitti:
Uusi päivä, ja kaikki samaa rataa.

Otsaa vihlaisee niin inhottavasti, että hoidettava tilapäisapuna Xlearilla sitten, kun jaksaa.

Lima vaivaa taas hengitysteissä, joten nielemistaukojakin on nukkuessa ollut. Puhallettava pulloon, kun jaksaa. Inhottavaa ja raskasta jatkuvalla syötöllä.

Vatsassa, nivelissä ja koko kropassa on tulehdusta. Juuri sen takia, kun tätä ei ole haluttu hoitaa, jouduin kieltäytymään eiliselle päivälle buukatusta leikkausajasta peruuntuneen syöpäleikkauksen tilalle. Vatsaan asennettava verkko voisi tulehtua, kirurgi sanoi keväällä, ja miksipä ei tulehtuisi, kun koko kropassa on tulehdusta.

Tehtyäni ohjeiden mukaan vapaamuotoisella kirjeellä korvapolille muistutuksen hoitamatta jättämisestä sain muutaman sähköpostin jälkeen vastauksen: "En ymmärrä, mitä tällä postilla haetaan." Luettuani tuon kaikki toiveeni avun joutuisasta saamisesta romahti, ja ajattelin, ettei voi olla totta. Miksi hänen nimensä on sitten siellä, jos hän ei kerran ymmärrä lukemaansa? Toivotonta.

Kyllä Taysissäkin kaikkien pitäisi puhaltaa potilaiden hyväksi yhteen hiileen. Jos yhdestä päästä hoidetaan, mutta toisessa sössitään, se ei lupaa mitään hyvää lopputuloksen kannalta potilasraasun ollessa samaa lihaa ja verta päästä varpaisiin. Kehossa jylläävä krooninen tulehdus voi pilata koko leikkaustuloksen ja potilas on entistä kipeämpi.

Mistä näitä sooloilijoita lääkärimaailmassa oikein sikiää?

Jatkettava monologia siitä ja muusta, kun jaksetaan.


Nenäliinoja. Ostin kaupasta lisää nenäliinoja, joita olen joutunut käyttämään kesät talvet vuodesta 2010 alkaen.

Jatkuvasti jompikumpi sierain tai molemmat vuotavat ja koko ajan on niistettävä. Nenäliinoja pitää olla joka paikassa varalla: tyynyn alla, keittiössä, laukussa, repussa ja kaikissa taskuissa saatavilla.

Eniten olen käyttänyt Lidlin taskunenäliinoja ilman, että nenäni olisi sierettynyt rikki. Ne ovat paksuja, hyviä ja edullisia niin kuin Xtran nenäliinatkin, jotka ovat kuitenkin liian ohuita, kolmikerroksisia vaan, joissa sormetkin kastuvat herkästi, ellei liinoja taittele monin kerroin. Lambiakin on tullut kokeiltua, mutta aika tökköjä verrattuna Lidlin liinoihin, joita saa pariakin sorttia. Lidlin talouspaperikin on imukyvyltään aivan ylivertaista verrattuna suomalaisiin papereihin, vaikkei sitä jaksakaan aina hakea. Voisi olla isommissakin säkeissä.

Tällä kertaa ostin Pirkan nenäliinoja testatakseni niitäkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Lääketiede Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com