Sanasinko
Wordbazooka
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 
Muuta tekstin kokoa: Suurenna - Pienennä - Palauta oletuskoko
Uskonkirkko | Church of FaithUskonkirkko | Church of Faith

Lymestä Raynaudiin ja ACA:han - from Lyme to Raynaud and ACA

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Lääketiede
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10832

Linkki viestiinViesti 12297  To 19 Hel 2015, 0:58 (GMT+3)  Aihe: Lymestä Raynaudiin ja ACA:han - from Lyme to Raynaud and ACA Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 13.12.2014 klo 3.18 kirjoitti:
Admin 22.10.2014 klo 11.43 kirjoitti:
Admin 20.10.2014 klo 16.50 kirjoitti:
En ollut käynyt vielä lenkilläkään, jonne lähdin pyörällä toppavaatteet päälläni. Oli vajaa kymmenen astetta lämmintä, mutta kosteaa. Poikkesin mennessäni kauppaan, jossa oli niin viileää, että veri karkasi vasemman käden keskisormesta. Laitoin nukkavuoriset nahkatumput takaisin käsiini, että ne lämpenisivät uudestaan, jota ei tapahtunut. Päästyäni kassalle juttelin myyjän kanssa ja näytin vasenta kättäni, jonka keskisormesta veri oli karannut. Myyjä kauhisteli kättäni ja kerroin borrelioosin pahentaneen Raynaudiani. Sormi oli aivan valkoinen keskimmäisestä nivelestä eteenpäin, johon olin puolilta päivin laittanut kipugeeliä. Sitten lähdin kaupasta ja jatkoin lenkkiäni yrittäen saada veren kiertämään paremmin. Painoin tumpun alla toiset sormet kylmästä puutunutta sormea vasten, mutta turhaan. Tultuani puolen tunnin kuluttua lenkiltäni kotiin vasen keskisormi oli edelleen valkoinen keskimmäisestä nivelestä eteenpäin, kellon ollessa 22.39. Kyllästyneenä kaikkeen vähättelyyn keksin kuvata sormeni, johon veri oli palannut kello 22.45 vasta puolittain kynnenalusen ollessa vielä sininen ja sormi kelmeänvalkoinen ensimmäiseen niveleen asti. Vasta iltayhdeltätoista tunnin kuluttua veren karkaamisesta verenkierto oli palautunut ennalleen sormenpään nipistellessä sairaasta reaktiosta.


Raynaudia 19.10.2014 klo 22.45


Eilen illalla, kun ulkona oli lämpöä nollan hujakoilla, aloin jäätyä jäätymistään lenkillä. En voinut kiertää enää talojen takaa kotiin poskien ja korvien palellessa fleecehupun alla jo liikaa.

Päästyäni sisään poskeni sattuivat ja olivat aivan läpikohmeessa, korvat särkivät. Toisen punkinpureman jälkeen jäätyminen on vain pahentunut. Painaessani poskiani ja kylmiä käsiäni poikaani vasten hän sai aivan sätkyt, olin niin jäässä. Posket olivat karseat, poskilihat kohmeessa kauttaaltaan ja korvat kylmettyneet.

Vedossa nukkumiseen ja sisällä olemiseenkin on täytynyt yrittää keksiä uusia ratkaisuja. Olen nukkunut jo pari yötä niin, että olen vetänyt villasukkien päälle vielä untuvatossut. Mutta ne ovat isot ja kömpelöt peittojen alla ja tipahtavat kesken kaiken pois.

Maanantaina laitettuani paksun vanuvuorisen fleecetakkini pesuun, piti keksiä jotain yhtä lämmintä tilalle. Paremman puutteessa vetäisin päälle silkkipusakkani, jota olen käyttänyt ulkoillessani kovilla pakkasilla toisena takkina päällekkäin. Se oli lämmin, siinäkin on vanuvuori, mutta poikani sanoi, että näytän vähän hassulle pitäessäni ulkotakkia sisällä. Hän alkoi penkoa omaa komeroaan, että hänellä on lämmin pusakka minulle... Sieltä löytyikin collegetakki, jonka miehustassa on lämmin teddyvuori. Se oli jäänyt käyttämättä ja sain sen. Hihatkin ovat tarpeeksi pitkät ylettyäkseen kylmiin käsiini asti.

Lainaus edellä tuolta.

Viluttaa kovin taas. Piti laittaa fleecehousujen päälle vielä hame, joka ei tuntunut riittävän, niin laitoin toisenkin, ja vaihdoin tavallisen collegetakin teddyvuoripusakkaan. Eikä siinä kaikki; piti lisätä tietokonepöydän alla oleviin lämmittimiin tehoa lisää. Niitä on kaksi. Ensin poikani toi öljylämmittimen, joka on jalkojeni oikealla puolella, mutta kun se ei tuntunut riittävän, hän toi vielä konvektorilämmittimen, joka laitettiin vasemmalle puolelle. Tarkoitus oli palauttaa öljylämmitin kauppaan takaisin, mutta silloin jalkoihin veti oikealta puolelta enemmän, joten sekin lämmitin jäi kotiin. Sähkölaskut kasvavat varmaan reippaasti sen lisäksi, että vuokrakin nousee, vaikka sisälämpöä on laskettu. Seinänaapurikin tokaisi kerran pojalleni istuvansa toppatakki päällä sisällä. Eli alennetaan sisälämpöä, nostetaan vuokraa, jonka päälle vuokralaiset joutuvat kustantamaan omaa lämmitystään. Näppärää säästämistä, eikö totta?

Kaikki eivät ole niin terveitä, että moista kestäisivät. Näin kylmästä tönöstä kun lähtee ulos, siinäkin on ongelmaa, vaikka olisi toppavaatteet päällä niin kuin meikällä. Niin kuin kerroin tuolla, vasen jalkakin on ollut kipeä horjahdettuani 2.12. Siihen tuli mustelma, joka oli jo paranemassa, kunnes keskiviikkoiltana 10.12. isovarvas turposi uudestaan uuden sinelmän kera. Kaiken lisäksi nyt perjantai-iltana 12.12. Raynaudin verenkiertohäiriö iski etenkin vasempaan jalkaani. Riisuttuani talvinilkkurini ja villasukkani huomasin vasemman etuvarpaani olevan aivan valkoinen tuntuen ikävän kipeältä ja tunnottomalta samalla niin kuin Raynaudissa yleensäkin. Päätin ikuistaa jalan valokuvaan varvasvälitupponi kera:


Lainaus viestistä, jonka otsikkona oli "Re: Borrelioosin pahentamaa Raynaudia". Mutta on siinä muutakin, jotain outoa nivelten seudulla. Vasempaan isovarpaaseeni tuli keskimmäisen nivelen vierustasta alkanut verenpurkauma kolme kertaa peräkkäin. Ensimmäisen kerran kolautin jalkaani horjahtaessani tasapaino-ongelmieni takia, mutta kaksi uutta purkausta tulivat itsekseen. - Ei siinä mitään, se on mennyttä elämää; ellen olisi juuri saanut oikean etusormen keskimmäisen nivelen kohdalle samantyyppisen verenpurkauman loukkaamatta sormeani mihinkään. Mitä hemmettiä nahkojeni alla oikein tapahtuu? Muistan, miten edesmennyt Ilkka Vartiovaarakin kertoi jänteidensä katkeilevan itsekseen. Jos verisuoni katkeaisi päässäni, se olisi menoa. Verenpurkauman kohdalla sormeni on kuumottava ja punoittava nivelen turvottua jo. Jos muistaisin napsia muutaman kuvan tilanteen kehittyessä. Iltapäivällä oli luusärkyäkin reisissä taas. Poika kertoi lukeneensa jostain, ettei spirokeettaa pysty millään antibiootilla tuhoamaan.


__________________

Viesti kopioitu täältä
Copied from here
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10832

Linkki viestiinViesti 12298  Pe 22 Huh 2016, 1:35 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 20.4.2016 klo 14.33 kirjoitti:
Admin 17.4.2016 klo 21.22 kirjoitti:
Lisää ongelmia tulehduksen levittyä poski- ja otsaonteloiden lisäksi myös päähän.

Tajusin jo leikkauspäivänä 4.4.2016 pirulaisen olevan hengissä edelleen.

Parhaillaan päätäni kirvelee monesta kohtaa.

Tarvitsen terbinafiinin lisäksi flukonatsolia ja pätevää lääketieteellistä apua.

Leikkauksen jälkeen käyttämäni kortisoni aiheuttaa lisää vapinaa.


Kun herää väsyneenä uuteen päivään otsan kirvellessä molemmin puolin, nukuttuaan yön pipo päässä niin kuin yli vuoden jo pääsemättä leikkauksen jälkeenkään siitä eroon, päivä ei ala mitenkään mukavasti. Otsan kirvellessä käyn hakemassa eteisestä postin, ja mitäs sieltä tuleekaan, lasku leikkauksesta, vaikka hoitoa pitää jatkaa heitteillejätön ja pitkän vetkuttelun jälkeen muualla.

Eihän se otsaonteloiden pallolaajennus auttanut enää taudin levittyä jo pidemmälle. Eikä ethmoidaalilokerosta otetut näytteet olleet sieni-infektion osalta asianmukaiset jouduttuani hirveässä hädässäni aloittamaan sisäisen sienilääkityksen jo kuukautta aiemmin 2.3.2016, kuurin jatkuttua tauotta siitä lähtien. Terbinafiini on auttanut pahimpiin pään oireisiin, mutta kaipaisi täydennystä, ottaen huomioon myös bakteerien ja sienten viihtymisen yhdessä. Eikä otsaontelosta otettu mitään näytteitäkään nyt.

Huomattuani jo aiemmin keväällä tilanteen päätyvän tähän, etten saa HUSissa mitään kunnon apua, jota on viivytelty ja vetkuteltu niin kauan, että tulehdus on päässyt leviämään kuin tulipalo aina vain laajemmalle alueelle, hoitoa ja tutkimuksia on jatkettava muualla.

Jatkamaan harjoituksia, kun tässä on vielä muuttokin tulossa.


Pitkä päivä takana istuessani tässä otsasäryn takia myssy päässäni. Onhan se mukavaa, kun on kevät ja muut voivat vähentää vaatteita, meikä ei voi luopua ulkonakaan piposta, joka on vedettävä ihan otsalle asti kalvamista vastaan. Inhoan koko pipoa, joka on syksystä lähtien täytynyt vetää otsan päälle. Pakkasilla paksu pipokaan ei ole riittänyt.

Laivalla hytissäkään kovassa vedossa ja ilmastoinnissa ei voinut levätä ilman pipoa sängyssä, jonka lisäksi oli kasattava kolme täkkiä päällekkäin ja taiteltava kolme froteepyyhettä kuusinkertaiseksi vetoa ja reisisärkyä vastaan.

Olen nyt käynyt kolme kertaa samalla erittäin sympaattisella vanhalla lääkärillä ja saanut papereitani vastaan lääkkeitä. Terbinafiinia olen hakenut pariin otteeseen ja samanaikaisesti nautittavaa flukonatsolia nyt uusimmalla reissulla.

Onhan se hirmu rankkaa, mutta sain sentään lääkkeeni. Myöhemmin mietittävä borrelioosin hoitoakin tuolla, jos saisin tarpeeksi kattavan lyhyen shotin sieltä. ACA:sta ja oireistani tiedän, ettei borrelioosini ole mitenkään remissiossa._________________

Viesti kopioitu täältä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10832

Linkki viestiinViesti 12299  Pe 09 Syy 2016, 0:05 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olisikohan lääkäreillä aikaa päivitellä tietojaan varsinkin, kun tarvetta näyttäisi olevan?

Damage of Collagen and Elastic Fibres by Borrelia Burgdorferi – Known and New Clinical and Histopathological Aspects

Lainaus:
There are also other skin conditions that do not display any particular connective tissue changes and optionally may occur as reactive skin conditions in Lyme Borreliosis. These include urticaria [22], erythema multiforme [23], erythema annulare centrifugum [13], microbial eczema [Müller: unpublished], erythema nodosum [3; Müller unpublished], pityriasis lichenoides chronica [24], acrodermatitis papulosa [Gianotti-Crosti syndrome], pityriasis rosea [21] perifolliculitis [24], panniculitis [25,26], lymphocytoma [synonym: lymphadenosis cutis benigna [Bäfverstedt’s syndrome; 27-29], benign lymphocytic infiltration [Jessner-Kanof syndrome; [30,31], sarcoidosis [32], B-cell lymphoma [33], pseudolymphoma [Müller: unpublished], Raynaud’s syndrome [34] and vasculitis racemosa [Müller; unpublished]. This paper will deal with skin conditions that cause histopathological changes to the collagen and elastic fibres.


- Jaa, mutta kun on viitteitä siitä, että borrelioosi aiheuttaa Raynaudia, jonka oireitakin se pahentaa.

Acrodermatitis Chronica Atrophicans

Lainaus:
Acrodermatitis chronica atrophicans (ACA) is the third or late stage of European Lyme borreliosis.[1, 2] This unusual progressive fibrosing skin process is caused by an ongoing active infection with Borrelia afzelii.


Sairauden ollessa monilla tällaisessa vaiheessa, olisiko mitenkään mahdollista saada sieltä apteekista oikeita lääkkeitäkin tähän?

- Liian laiska reseptikäsi vai ihmisten kärsimyksestä piittaamaton luonne? Eläköitykää kalkkikset ja jättäkää paikkanne niille, jotka oikeasti haluavat auttaa.

Meitä. Sairaita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10832

Linkki viestiinViesti 12487  Ke 14 Jou 2016, 0:04 (GMT+3)  Aihe: Re: Lymestä Raynaudiin ja ACA:han - from Lyme to Raynaud and ACA Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 18.2.2015 klo 23.58 kirjoitti:
Admin 13.12.2014 klo 3.18 kirjoitti:
Admin 22.10.2014 klo 11.43 kirjoitti:
Admin 20.10.2014 klo 16.50 kirjoitti:
En ollut käynyt vielä lenkilläkään, jonne lähdin pyörällä toppavaatteet päälläni. Oli vajaa kymmenen astetta lämmintä, mutta kosteaa. Poikkesin mennessäni kauppaan, jossa oli niin viileää, että veri karkasi vasemman käden keskisormesta. Laitoin nukkavuoriset nahkatumput takaisin käsiini, että ne lämpenisivät uudestaan, jota ei tapahtunut. Päästyäni kassalle juttelin myyjän kanssa ja näytin vasenta kättäni, jonka keskisormesta veri oli karannut. Myyjä kauhisteli kättäni ja kerroin borrelioosin pahentaneen Raynaudiani. Sormi oli aivan valkoinen keskimmäisestä nivelestä eteenpäin, johon olin puolilta päivin laittanut kipugeeliä. Sitten lähdin kaupasta ja jatkoin lenkkiäni yrittäen saada veren kiertämään paremmin. Painoin tumpun alla toiset sormet kylmästä puutunutta sormea vasten, mutta turhaan. Tultuani puolen tunnin kuluttua lenkiltäni kotiin vasen keskisormi oli edelleen valkoinen keskimmäisestä nivelestä eteenpäin, kellon ollessa 22.39. Kyllästyneenä kaikkeen vähättelyyn keksin kuvata sormeni, johon veri oli palannut kello 22.45 vasta puolittain kynnenalusen ollessa vielä sininen ja sormi kelmeänvalkoinen ensimmäiseen niveleen asti. Vasta iltayhdeltätoista tunnin kuluttua veren karkaamisesta verenkierto oli palautunut ennalleen sormenpään nipistellessä sairaasta reaktiosta.


Raynaudia 19.10.2014 klo 22.45


Eilen illalla, kun ulkona oli lämpöä nollan hujakoilla, aloin jäätyä jäätymistään lenkillä. En voinut kiertää enää talojen takaa kotiin poskien ja korvien palellessa fleecehupun alla jo liikaa.

Päästyäni sisään poskeni sattuivat ja olivat aivan läpikohmeessa, korvat särkivät. Toisen punkinpureman jälkeen jäätyminen on vain pahentunut. Painaessani poskiani ja kylmiä käsiäni poikaani vasten hän sai aivan sätkyt, olin niin jäässä. Posket olivat karseat, poskilihat kohmeessa kauttaaltaan ja korvat kylmettyneet.

Vedossa nukkumiseen ja sisällä olemiseenkin on täytynyt yrittää keksiä uusia ratkaisuja. Olen nukkunut jo pari yötä niin, että olen vetänyt villasukkien päälle vielä untuvatossut. Mutta ne ovat isot ja kömpelöt peittojen alla ja tipahtavat kesken kaiken pois.

Maanantaina laitettuani paksun vanuvuorisen fleecetakkini pesuun, piti keksiä jotain yhtä lämmintä tilalle. Paremman puutteessa vetäisin päälle silkkipusakkani, jota olen käyttänyt ulkoillessani kovilla pakkasilla toisena takkina päällekkäin. Se oli lämmin, siinäkin on vanuvuori, mutta poikani sanoi, että näytän vähän hassulle pitäessäni ulkotakkia sisällä. Hän alkoi penkoa omaa komeroaan, että hänellä on lämmin pusakka minulle... Sieltä löytyikin collegetakki, jonka miehustassa on lämmin teddyvuori. Se oli jäänyt käyttämättä ja sain sen. Hihatkin ovat tarpeeksi pitkät ylettyäkseen kylmiin käsiini asti.

Lainaus edellä tuolta.

Viluttaa kovin taas. Piti laittaa fleecehousujen päälle vielä hame, joka ei tuntunut riittävän, niin laitoin toisenkin, ja vaihdoin tavallisen collegetakin teddyvuoripusakkaan. Eikä siinä kaikki; piti lisätä tietokonepöydän alla oleviin lämmittimiin tehoa lisää. Niitä on kaksi. Ensin poikani toi öljylämmittimen, joka on jalkojeni oikealla puolella, mutta kun se ei tuntunut riittävän, hän toi vielä konvektorilämmittimen, joka laitettiin vasemmalle puolelle. Tarkoitus oli palauttaa öljylämmitin kauppaan takaisin, mutta silloin jalkoihin veti oikealta puolelta enemmän, joten sekin lämmitin jäi kotiin. Sähkölaskut kasvavat varmaan reippaasti sen lisäksi, että vuokrakin nousee, vaikka sisälämpöä on laskettu. Seinänaapurikin tokaisi kerran pojalleni istuvansa toppatakki päällä sisällä. Eli alennetaan sisälämpöä, nostetaan vuokraa, jonka päälle vuokralaiset joutuvat kustantamaan omaa lämmitystään. Näppärää säästämistä, eikö totta?

Kaikki eivät ole niin terveitä, että moista kestäisivät. Näin kylmästä tönöstä kun lähtee ulos, siinäkin on ongelmaa, vaikka olisi toppavaatteet päällä niin kuin meikällä. Niin kuin kerroin tuolla, vasen jalkakin on ollut kipeä horjahdettuani 2.12. Siihen tuli mustelma, joka oli jo paranemassa, kunnes keskiviikkoiltana 10.12. isovarvas turposi uudestaan uuden sinelmän kera. Kaiken lisäksi nyt perjantai-iltana 12.12. Raynaudin verenkiertohäiriö iski etenkin vasempaan jalkaani. Riisuttuani talvinilkkurini ja villasukkani huomasin vasemman etuvarpaani olevan aivan valkoinen tuntuen ikävän kipeältä ja tunnottomalta samalla niin kuin Raynaudissa yleensäkin. Päätin ikuistaa jalan valokuvaan varvasvälitupponi kera:


Lainaus viestistä, jonka otsikkona oli "Re: Borrelioosin pahentamaa Raynaudia". Mutta on siinä muutakin, jotain outoa nivelten seudulla. Vasempaan isovarpaaseeni tuli keskimmäisen nivelen vierustasta alkanut verenpurkauma kolme kertaa peräkkäin. Ensimmäisen kerran kolautin jalkaani horjahtaessani tasapaino-ongelmieni takia, mutta kaksi uutta purkausta tulivat itsekseen. - Ei siinä mitään, se on mennyttä elämää; ellen olisi juuri saanut oikean etusormen keskimmäisen nivelen kohdalle samantyyppisen verenpurkauman loukkaamatta sormeani mihinkään. Mitä hemmettiä nahkojeni alla oikein tapahtuu? Muistan, miten edesmennyt Ilkka Vartiovaarakin kertoi jänteidensä katkeilevan itsekseen. Jos verisuoni katkeaisi päässäni, se olisi menoa. Verenpurkauman kohdalla sormeni on kuumottava ja punoittava nivelen turvottua jo. Jos muistaisin napsia muutaman kuvan tilanteen kehittyessä. Iltapäivällä oli luusärkyäkin reisissä taas. Poika kertoi lukeneensa jostain, ettei spirokeettaa pysty millään antibiootilla tuhoamaan.


__________________

Viesti kopioitu täältä
Copied from here


Maarit Rasi:
Luultavasti teilläkin on liian lämmintä – tässä on kodin täydellinen sisälämpötila

Lainaus:
– Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että yhden asteen tiputus lämpötilassa vähentää lämmityskuluja viisi prosenttia, Krankkala kertoo tiedotteessa.

Kodin suosituslämpötilana voidaan pitää 21 astetta. Se on kolme astetta vähemmän kuin suomalaiskodeissa keskimäärin.


Tekisi mieleni sanoa, että haista paska ämmä, mutta samaa voisi sanoa Jussi-Pekka Krankkalallekin.

Olemme asuneet jo jääkaapissa Hekan luksuskämpässä, jonka lämpötilaa alennettiin jatkuvasti, jota kuvaan edellä:

"Seinänaapurikin tokaisi kerran pojalleni istuvansa toppatakki päällä sisällä."

Oikeasti nuo jääkaappiolosuhteet sopivat vain terveille ihmisille, joita on yhä vähemmän punkkiepidemian levitessä räjähdysmäisesti.

En ole ainoa borrelioosin uhri, joka palelee kesät talvet, josta kirjoitetaan myös ulkomailla jaksamatta etsiä tähän hätään muita linkkejä kuin tämän:

Admin 19.1.2015 klo 2.50 kirjoitti:
Vaikkei totuutta vielä hyväksytä, kyllä se joskus vielä paljastuu, kuinka kauhea tauti borrelioosi oheissairauksineen on. Monihan sairastaa borrelioosin lisäksi paljon muutakin, ja kaikki ne muutkin sairaudet vievät voimia. Sopassa mukana voi olla sieni-infektiota, homesairautta, mykoplasmaa ja vaikka mitä. Olen lukenut borrelioosin vaikuttavan jopa kilpirauhasen toimintaan, jota homemyrkytkin tekevät. Luultavasti minullakin on sitä ongelmaa, joka näkyy lisääntyneenä paleluna. Äiti muistutti puhelimessa, kuinka hänellä ja hänen äidilläänkin oli samaa ongelmaa. Taipumus voi periytyä. Muistin lukeneeni, ettei kaikki häikkä näy edes kilpirauhasarvoissa. Asia alkoi kiinnostaa minua sen verran, että aloin etsiä artikkelia, jonka olin lukenut. Muistin sen liittyvän Doug Kaufmanniin, ja sieltähän se löytyi, kesäkuun 2014 Know This -lehdestä. Jutussaan Suzy Cohen mainostaa myös Thyroid Summit'ia, joka pidettiin viime kesänä. Tutustuin hänen kirjaansa Thyroid Healthy, joka oli saanut hyvät arvostelut ja jonka alkua aloin lukea. Siinä vaiheessa, kun hän kertoi borrelioosia sairastavasta miehestään, joka halusi istua tulikuumassa autossa, kiinnostukseni oikein vasta heräsi. Sehän oli aivan niin kuin minä punkinpureman jälkeen! Ei tarvita mitään ilmastointeja, ihanaa, jos edes autossa on lämmin... Tilasin kirjan sähköisen version 9,99 dollarilla ja latasin sen myös kännykkääni.


Onneksi tässä asunnossa on vähän lämpimämpää, vaikka kaukolämpöputkiremontin jälkeen lämpöä on tuntunut olevan hieman vähemmän. Toinen ongelma on veto, jota sairas elimistö ei kestäisi yhtään. Nytkin jalkani ovat ihan jäässä, kun niissä on "vain" yhdet paksut villasukat ja pelkät tossunläpyskät ja TecnoWoolista ommellut paksut säärystimet. Kyllästyessäni paleluun jalkoihin täytyy käydä laittamassa vielä paksut huovutetut villatossut, jotka peittävät nilkat.

Kun minulla on täällä oikein kylmä, vedän päälleni Jotexista tilaamani miesten pitkän aamutakin, joka on paksua fleeceä. Ajattelin sitä pojalleni, mutta se ei ole juuri nyt nuorten miesten muotia, joten sain sen käyttööni. Siihen kun vetäisen vielä vuoratun pipon päähän, asu on täydellinen kylmyyttä vastaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10832

Linkki viestiinViesti 12686  Ke 15 Maa 2017, 8:09 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsensä hoitamisessa ja taustatöissä penkoessani kaikkea Lymestä ja talletettuani tärkeimpiä löytöjä kirjanmerkkeihin hurahti ikävä kyllä taas aamuun. Mutta jos valvoo selvänä, se ei ole yhtään sama kuin valvoisi humalassa.

Kai sitä on poissa tolaltaan jollain lailla, että ihmisiä ja minuakin voidaan kohdella näin. Minä päivänä taas itkinkään hirveässä taudissani lohdutonta itkua kaikkea tätä vääryyttä vastaan enkä voinut muuta kuin rukoilla Jumalaa kostamaan puolestani. - Kaikki tuo niin kuin muukin on talletettu aamusivuihini todistuksena siitä, mitä olen joutunut kokemaan.

Soitettuani illalla äidille lampsiessani kotiin hän kysyi, paljonko täytänkään seuraavaksi vuosia. Vastattuani 57 hän kauhistui. En voinut olla lisäämättä, kuinka kauheaa kärsimystä viimeiset seitsemän vuotta ovat olleet elämässäni, sen alettua jo ennen kuin täytin 50 vuotta. Puhelimen toisesta päästä kuului taas raskas huokaisu, jonka olin joutunut äidin suusta liian monia kertoja kuulemaan kärsiessään hirveästi puolestani. Hänelle on niin raskasta ymmärtää, että minua sattuu koko ajan, ettei se mene ohi. Poski- ja otsaonteloni ylläpitävät elimistöni tulehdustilaa enkä paranekaan ilman niiden perusteellista korjaamista, jota ei ole viitsitty tehdä. Koko ns. hoito on tähdännyt kaikkien oireitteni vähättelyyn ja mitätöimiseen, ettei tämänikäisellä ole kuin muka luulotautia lääkäreiden tappavassa leikissä.

Itse joutuu sitten vaan näitä oireita seurailemaan, esimerkiksi tätä ACA:ta, josta olen aloittanut tämän ketjunkin. Kerrottuani ACA:sta neurologille, joka näki vaivaa kirjoittaakseen epäonnisen lähetteen minusta sisätautipolille, hän tiedusteli, miten käytän tätä luultuaan kai joksikin rohdoksi. En minä käytä tätä, mutta olen kärsinyt tästä jo kauan ilman, että tiesin itsekään mitään ennen kuin luin.

Tässä on jo paljon tekstiä, joka pitäisi oikolukea vielä ja pistää pakettiin. Se on vaan aika omituinen ja jännä tunne, kun verisuoni alkaa kirvellä ja vuotaa jossain kohtaa kehossa. Siitä ei ole montaa päivää, kun se tuntui samassa jalassa kuin kuvassa edellä, nyt enemmänkin isovarpaan yläpuolella.

Äsken kirjoittaessani ennen kuutta aamusivuja loppuun verisuoni alkoi kello 5.55 paikkeilla kirvellä oikeassa kädessäni kohdassa, joka pullottaa vieläkin vähän ja jossa aristava, kirvelevä mustelma nyt on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Admin
ylläpitäjä


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 10832

Linkki viestiinViesti 12687  To 16 Maa 2017, 4:12 (GMT+3)  Aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Admin 15.3.2017 klo 7.09 kirjoitti:
Itsensä hoitamisessa ja taustatöissä penkoessani kaikkea Lymestä ja talletettuani tärkeimpiä löytöjä kirjanmerkkeihin hurahti ikävä kyllä taas aamuun. Mutta jos valvoo selvänä, se ei ole yhtään sama kuin valvoisi humalassa.

Kai sitä on poissa tolaltaan jollain lailla, että ihmisiä ja minuakin voidaan kohdella näin. Minä päivänä taas itkinkään hirveässä taudissani lohdutonta itkua kaikkea tätä vääryyttä vastaan enkä voinut muuta kuin rukoilla Jumalaa kostamaan puolestani. - Kaikki tuo niin kuin muukin on talletettu aamusivuihini todistuksena siitä, mitä olen joutunut kokemaan.

Soitettuani illalla äidille lampsiessani kotiin hän kysyi, paljonko täytänkään seuraavaksi vuosia. Vastattuani 57 hän kauhistui. En voinut olla lisäämättä, kuinka kauheaa kärsimystä viimeiset seitsemän vuotta ovat olleet elämässäni, sen alettua jo ennen kuin täytin 50 vuotta. Puhelimen toisesta päästä kuului taas raskas huokaisu, jonka olin joutunut äidin suusta liian monia kertoja kuulemaan kärsiessään hirveästi puolestani. Hänelle on niin raskasta ymmärtää, että minua sattuu koko ajan, ettei se mene ohi. Poski- ja otsaonteloni ylläpitävät elimistöni tulehdustilaa enkä paranekaan ilman niiden perusteellista korjaamista, jota ei ole viitsitty tehdä. Koko ns. hoito on tähdännyt kaikkien oireitteni vähättelyyn ja mitätöimiseen, ettei tämänikäisellä ole kuin muka luulotautia lääkäreiden tappavassa leikissä.

Itse joutuu sitten vaan näitä oireita seurailemaan, esimerkiksi tätä ACA:ta, josta olen aloittanut tämän ketjunkin. Kerrottuani ACA:sta neurologille, joka näki vaivaa kirjoittaakseen epäonnisen lähetteen minusta sisätautipolille, hän tiedusteli, miten käytän tätä luultuaan kai joksikin rohdoksi. En minä käytä tätä, mutta olen kärsinyt tästä jo kauan ilman, että tiesin itsekään mitään ennen kuin luin.

Tässä on jo paljon tekstiä, joka pitäisi oikolukea vielä ja pistää pakettiin. Se on vaan aika omituinen ja jännä tunne, kun verisuoni alkaa kirvellä ja vuotaa jossain kohtaa kehossa. Siitä ei ole montaa päivää, kun se tuntui samassa jalassa kuin kuvassa edellä, nyt enemmänkin isovarpaan yläpuolella.

Äsken kirjoittaessani ennen kuutta aamusivuja loppuun verisuoni alkoi kello 5.55 paikkeilla kirvellä oikeassa kädessäni kohdassa, joka pullottaa vieläkin vähän ja jossa aristava, kirvelevä mustelma nyt on.


Saatuani kirvelevän mustelman keskiviikkoaamuna ennen kuutta hämmästys oli raju katsoessani iltapäivällä kättäni, mitä ihmettä siinä oikein on. Erythema migrans! Juuri samassa kohtaa verisuonen päällä reunustaen röpelöisenä pientä mustelmaa. Näytin pojallekin kohtaa, joka oli pakko kuvata. Hän sanoi ääneen saman, mitä itsekin olen ajatellut, että mitä sitten, jos tuollainen ratkeaa päässä. Verisuoni.

Lymen aiheuttamaan aivoverenvuotoon voi vaikka kuinka moni menehtyä ilman, että kukaan tietäisi siitä mitään. Spirokeettoja ei tutkita, vaikka ne aiheuttaisivat mitä. Äkkikuolemia ja sydänkohtauksia.

Oikolukiessani vasta illalla edellisiä aamusivujani mieleeni putkahti kysymys:

Miksi luulosairaat kuolevat muita nuorempina?

Jos he kerran ovat niin terveitä, miksi he kuolevat muita nuorempina? Tiedättekö yhtään, mistä sellainen voi johtua, vai onko laitteissa ja mittaajissa jotain vikaa - että tosi sairaita pidetään tosi terveinä, kunnes he kuolla kupsahtavat muita nuorempina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Sanasinko Foorumin päävalikko -> Lääketiede Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Muuta tekstin kokoa: - -

Takaisin ylös


Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Powered by
phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, Päivittänyt, Lurttinen www.phpbbsuomi.com